23.1.16

Η ελπίδα τελείωσε μαζί με τους «γιαλαντζί» αριστερούς

Βιάζεται το «σύστημα», «βράζει» η κοινωνία

Εγκλωβισμένη ανάμεσα στις Συμπληγάδες του ασφαλιστικού από τη μία και του αγροτικού από την άλλη, η κυβέρνηση δείχνει να συνθλίβεται και να μην μπορεί να αποφύγει το μοιραίο: τη διάλυση, την κατάρρευσή της.  
Μόλις ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας από την «πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, το... πείραμα δείχνει να φτάνει στο τέλος του, έχοντας στεφθεί με πλήρη αποτυχία: τα πειραματόζωα είναι πιο εξαγριωμένα -και εξαθλιωμένα- από ποτέ.
Είναι, όμως, έτσι στην πραγματικότητα; Κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος. Γιατί ούτε οι...
γραβατωμένοι επιστημονικοί φορείς, που βγήκαν στους δρόμους για το ασφαλιστικό, μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι εκφράζουν το σύνολο της κοινωνίας, αλλά ούτε και οι αγρότες έχουν την κοινή γνώμη με το μέρος τους -θα τολμούσαμε ίσως να πούμε ότι, παρά την... καινοφανή στήριξη των ΜΜΕ στον αγώνα τους, εν αντιθέσει με παλαιότερες εποχές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας, οι αγρότες έχουν απέναντί τους την πλειονότητα των απηυδισμένων από την άγρια φορολογία μικρομεσαίων, μισθωτών και συνταξιούχων, που σήκωσαν τόσο καιρό τα βάρη της κρίσης και τώρα έχουν βαθιά ριζωμένη την πεποίθηση πως ήρθε η ώρα να πληρώσουν κι οι άλλοι, οι προνομιούχοι -και οι αγρότες ως τέτοιοι θεωρούνται.

Όχι, αν πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είναι από το αγροτικό ή το ασφαλιστικό. Θα είναι επειδή διέψευσε τις προσδοκίες μιας μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας, ενός σημαντικού αριθμού ψηφοφόρων που την πίστεψαν και την ακολούθησαν -ή ακόμα κι εκείνων που πόνταραν στην επιτυχία της, έστω και χωρίς να την ακολουθήσουν. Γιατί, κάπου εκεί ανάμεσα στη συνέχιση μιας πολιτικής που πλήττει τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα, ανάμεσα στις κάλπικες υποσχέσεις για κατάργηση Μνημονίων και φόρων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβρισκε τρόπο να «τακτοποιεί» τα... δικά της παιδιά. Και κάπου εκεί έχασε το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», αλλά και το άλλοθι ότι είναι διαφορετική από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που διαφέντευαν τις τύχες αυτού του τόπου. Κάπου εκεί, άφησε και την τελευταία της πνοή η ελπίδα ότι «η πρώτη φορά Αριστερά» δεν ήταν απλά ένα σύνθημα άνευ περιεχομένου, μα είχε και ουσία.

Τώρα πια ο Έλληνας ξέρει. Την... πάτησε που εμπιστεύθηκε και αυτούς, τους «γιαλαντζί» αριστερούς. Και ετοιμάζεται, αργά ή γρήγορα, να πάει στις κάλπες και να τους τιμωρήσει. Γιατί διέψευσαν τις προσδοκίες του, τις ελπίδες του, τα ενδόμυχα όνειρά του ότι κάτι, επιτέλους, θα αλλάξει σε αυτόν τον τόπο.

Κι έτσι, η ιστορία θα ξαναγραφτεί ως... ιλαροτραγωδία. Θα επανέλθουν, δηλαδή, στην εξουσία, οι κατ' εξοχήν εκφραστές της διαφθοράς, της οικογενειοκρατίας, της σήψης, των πελατειακών σχέσεων, του... βολέματος ημετέρων. Τουλάχιστον αυτοί έχουν το «know-how». Δεν είναι γιαλαντζί, βιαστικά «μαθητούδια», που έπεσαν με τα μούτρα στη μαρμίτα της εξουσίας...

ΥΓ: Όσο για το αν θα αλλάξει κάτι στις σχέσεις μας με τους εταίρους, μην γελιέστε. Όσο το πρόγραμμα δεν βγαίνει, ο Σόιμπλε θα συνεχίσει να κουνάει το δάχτυλο. Και, δυστυχώς, τι πρόγραμμα δεν βγαίνει -είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με κυβέρνηση ΝΔ. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο -θα τολμούσα να πω, τόσο βέβαιο, όσο ο θάνατος και οι φόροι...

 
Βασ. Αναστασόπουλος-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αγρότες έκλεισαν για δυόμιση ώρες το δρόμο Ναυπλίου-Άργους

Δυόμιση ώρες οι αγρότες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), με τη συμμετοχή κι άλλων επαγγελματικών τάξεων, έκλεισαν το δρόμο Ναυπλίου-Άργους, στο ύψος του μπλόκου της Δαλαμανάρας, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου που οργάνωσε το απόγευμα το ΠΑΜΕ.
Στις 6.00 το απόγευμα έγινε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Καποδίστρια, στο Ναύπλιο και στη συνέχεια όλοι επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα και ξεκίνησαν αυτοκινητοπορεία ως το μπλόκο της Δαλαμανάρας, όπου πραγματοποίησαν συλλαλητήριο και έκλεισαν για δύο ώρες το δρόμο, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ το ΠΑΜΕ και στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη, όπου περισσότερα από διακόσια άτομα διαμαρτυρήθηκαν για το προσχέδιο του ασφαλιστικού, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και καλώντας την να πάρει πίσω το προσχέδιο του ασφαλιστικού.

Ξεκίνησε το Πατρινό καρναβάλι

Με μήνυμα προς τους νέους και τις νέες να μείνουν ασυμβίβαστοι και να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει, κήρυξε απόψε την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Ειδικότερα, ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε προς τον κόσμο που είχε κατακλύσει την πλατεία Γεωργίου, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες: «Το καλύτερο καρναβάλι στην Ελλάδα, ξεκίνησε. Τα τύμπανα της ειρήνης ηχούν απόψε από την Πάτρα γι? όλο τον κόσμο. Αν η μισή καρδιά μου, η καρδιά μας, βρίσκεται εδώ σ? αυτήν την πλατεία, η άλλη μισή χτυπά στο Αιγαίο, εκεί όπου χάνονται καθημερινά παιδικές ψυχούλες εξαιτίας των ιμπεριαλιστών». Και συνέχισε: «Νέες και νέοι, μείνετε ασυμβίβαστοι, διεκδικήστε ό,τι σαν ανήκει, στείλτε το μήνυμα προς κάθε ισχυρό, ότι η ελπίδα είσαστε εσείς, η μόνη γνήσια ελπίδα του λαού για ζωή ολάκερη. Πάμε και πάλι μαζί με αστράτευτο κέφι και ζωντάνια να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της ζωής, να γλεντήσουμε τη ζωή».
Η φετινή τελετή έναρξης χαρακτηρίστηκε σαν ένα ταξίδι από φωνές, κίνηση, τραγούδια και παραδοσιακά κρουστά, όπου ενώθηκαν η Ελλάδα, η Αφρική, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Κούβα και η Ιταλία, και κατέληξαν με την ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 της Αθήνας «Ηχόδραση».

Ένας Νορβηγός ανθρωπολόγος στην Καλαμάτα

Ο Φρόντε Στόραας, σκηνοθέτης ταινιών τεκμηρίωσης εθνογραφικού ενδιαφέροντος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπέργκεν, βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Ποια θα είναι η συμβολή του σε αυτό; Και τι θα τον ενδιέφερε να καταγράψει στην Ελλάδα της κρίσης;

Ενδιαφέρουσα επιστήμη η ανθρωπολογία. Για διάφορους λόγους. Μεταξύ άλλων, γιατί όπως λέει ο Φρόντε Στόραας, οι άξιοι υπηρέτες της, δεν εργάζονται έχοντας προκάτ ερωτηματολόγια. «Οι ερευνητές άλλων κλάδων, που εφαρμόζουν επιτόπια έρευνα για συλλογή πληροφοριών, έχουν ενίοτε ένα συγκεκριμένο θέμα που πρέπει να παρακολουθήσουν», εξηγεί ο νορβηγός σκηνοθέτης εθνογραφικών ντοκιμαντέρ και καθηγητής Οπτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Μπέργκεν. «Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι τα δικά τους ενδιαφέροντα και όχι των ανθρώπων που συναντούν εκεί, τα οποία κατευθύνουν τις κινήσεις τους, τις ερωτήσεις που θέτουν άρα και τις απαντήσεις που παίρνουν. Αντιθέτως, οι ανθρωπολόγοι πάνε σε ένα πεδίο έρευνας για να βρούνε ποιες είναι οι σωστές ερωτήσεις».

Ο νορβηγός βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που διεξάγεται από τις 20 ως τις 31 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα, το Άργος, την Αμαλιάδα και τη Σκάλα Λακωνίας. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα πανόραμα εβδομήντα δύο ελληνικών και ξένων ντοκιμαντέρ της τελευταίας πενταετίας, από δεκατέσσερις χώρες. Πολλά σεμινάρια επίσης, εργαστήρια και αφιερώματα, παρουσιάσεις και ημερίδες, καθώς και μια εκπαιδευτική ζώνη για μαθητές. Μεταξύ των καλεσμένων θα βρίσκεται ο εθνογράφος και σκηνοθέτης Μάρτιν Γκρούμπερ από τη Γερμανία, στα πλαίσια αφιερώματος στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ, αλλά και οι Μανόλο Σαρμιέντο από τον Ισημερινό και Ούγκο Μάτα από το Ελ Σαλβαδόρ, για το αφιέρωμα στο ιβηροαμερικάνικο ντοκιμαντέρ.

Την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, ο Στόραας θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων την ταινία «The Copper Village» που σκηνοθέτησε το 2015 με τον Ντιπές Καρέλ και έχει σαν θέμα μιας παλιά τεχνική εξόρυξης και επεξεργασίας χαλκού που επιβιώνει στο Όκαρμποτ του Νεπάλ. Η διαδικασία κορυφώνεται σε ένα σημαντικό φεστιβάλ του μικρού χωριού και μαζί με ένα ιδιότυπο σύστημα καστών, επηρεάζει τις ζωές των κατοίκων. Η εμπειρία των γυρισμάτων ήταν πολύτιμη για τον σκηνοθέτη. Το μέρος του ήταν εντελώς άγνωστο, όπως άλλωστε και ό,τι είχε να κάνει με τη μεταλλευτική δραστηριότητά του. «Είναι ένα επάγγελμα που πεθαίνει» εξηγεί. «Παρόλα αυτά εντυπωσιάστηκα από τις μικρές λεπτομέρειες που οι ηλικιωμένοι προσέχουν σε κάθε στάδιο της δουλειάς τους αλλά και από το τελετουργικό που ακολουθούσαν στη διάρκειά της».

Όπως παραδέχεται ωστόσο, σε ένα μακρινό χωριό του Νεπάλ, μα και αλλού, δεν είναι τα πάντα προς καταγραφή. Ο λόγος είναι και ηθικός. Τέτοια εγχειρήματα χρειάζονται χρόνο και αμοιβαία εμπιστοσύνη –τόσο, που ο Στόραας, όταν αυτό απαιτείται, επιστρατεύει ερευνητές που έχουν ήδη γνωριστεί με τους ντόπιους στα μέρη που τον ενδιαφέρουν. Κάπου βέβαια μεταξύ εμπιστοσύνης και ανάγκης ολοκλήρωσης του εγχειρήματος, προκύπτει και το δίλημμα. «Όταν παρουσιάζεις αυτούς τους ανθρώπους στην ταινία σου, παρουσιάζεις πρόσωπα ανεξάρτητα και αναγνωρίσιμα», διευκρινίζει. «Υπάρχει ηθική ευθύνη. Η ανθρωπολογική έρευνα πεδίου, προϋποθέτει μακρόχρονη σχέση με τα άτομα. Φιλίες, ανάπτυξη ισχυρών δεσμών, ώστε να ξεχαστεί η κάμερα και ο χειριστής της να γίνει φίλος. Αυτό μπορεί να είναι πολύ καλό για μια ταινία, αλλά και ηθικά απαιτητικό».

Πράγματι ενδιαφέρουσα επιστήμη η ανθρωπολογία λοιπόν. Την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, στην Πανεπιστημιακή Σχολή Καλαμάτας και ώρα 14:00, ο Στόραας θα παρουσιάσει και άλλες πτυχές της, στο σεμινάριο «Οπτική ανθρωπολογία και πολιτιστική κληρονομιά». Ποια είναι επιγραμματικά η σημασία της στις σύγχρονες, όλο και πιο αστικοποιημένες κοινωνίες; «Η πολιτιστική κληρονομιά έχει να κάνει με την ταυτότητα» αποκρίνεται. Τα σημαντικά πολιτιστικά μνημεία μπορούν να καταστούν ανοιχτά στο κοινό, ενώ τα αρχαιολογικά ευρήματα ή τα καλλιτεχνήματα, να παρουσιαστούν σε ένα μουσείο. Ο άυλος πολιτισμός όμως, μεταμορφώνεται διαρκώς και ενίοτε εξαφανίζεται. Η κινηματογράφηση μιας τελετής, ίσως “παγώνει” έναν μόνο τρόπο πραγματοποίησής της –κάποιοι είναι αρνητικοί σε αυτό. Έστω κι έτσι πάντως, η καταγραφή κάθε είδους πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι ένας τρόπος διαφύλαξης και παρουσίασης της ιστορίας μας, “στις σύγχρονες, όλο και πιο αστικοποιημένες κοινωνίες”¨».

Δηλαδή μόνο το παρελθόν, μόνο αυτό που χάνεται ενδιαφέρει έναν σκηνοθέτη ανθρωπολογικών ντοκιμαντέρ; Όχι βέβαια. Ο Στόραας, θα μπορούσε υπό όρους να καταπιαστεί και με την οικονομική κρίση της χώρας που επισκέπτεται. Το θέμα είναι από ποια οπτική γωνία. «Είναι ένα θλιβερό, πολυεπίπεδο θέμα», απαντά για την κατάσταση στην Ελλάδα. «Σαν ανθρωπολόγο, θα με ενδιέφερε να μάθω πώς έχει επηρεάσει τον κόσμο –μεμονωμένα άτομα και οικογένειες. Θα είχε ενδιαφέρον ένα συγκριτικό πρότζεκτ, που να εξετάζει ένα νησί, τον βορρά ή μια πόλη της Πελοποννήσου. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενδιαφέρονται για την είδηση, για το ασυνήθιστο. Εμένα με ενδιαφέρει η καθημερινή ζωή, αυτό που υπάρχει πίσω από τα σλόγκαν. Στα media έχουμε δει πολλές διαδηλώσεις κατά ή και υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν έχουμε δει όμως πολλά για το πώς οι άνθρωποι παλεύουν να επιβιώσουν στην κρίση».

Info

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου
20-31 Ιανουαρίου 2016
Καλαμάτα, Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου, «Θεόδωρος Αγγελόπουλος»
Άργος, Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού, Μέγας Αλέξανδρος
Αμαλιάδα, Cine Cinema
Σκάλα Λακωνίας, Πνευματικό Κέντρο
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Άργους, της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθήνας, της ΚΕΑΔΗΜ και σε συνεργασία με το Goethe Institut, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και το Φεστιβάλ Αρχαιολογικού Ντοκιμαντέρ «Αγών».
Ή είσοδος είναι ελεύθερη
Λεπτομέρειες στο www.peloponnisosdocfestival.com/



πηγή

ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ - Η Πυροσβεστική δώρισε 9 ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ


Η Πυροσβεστική δώρισε 9 ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ

Εννέα πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα πρόσφερε σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα στο ΕΚΑΒ, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ στην Ελευσίνα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.   Τα εννέα αυτά ασθενοφόρα που φέρουν πλήρη ιατρικό εξοπλισμό, αποτελούν μέρος δωρεάς 12 συνολικά ασθενοφόρων από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σπύρου Λάτση και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και είχαν διατεθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 2009.
Ωστόσο, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τα ασθενοφόρα αυτά, που είναι πλήρεις κινητές ιατρικές μονάδες, δεν χρησιμοποιούνταν από την Πυροσβεστική, κάτι που φαίνεται και από τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει (1.000 έως 4.000), γι' αυτό και αποφασίστηκε να δοθούν στο ΕΚΑΒ, όπου θα χρησιμοποιηθούν όπως πρέπει για το καλό του κοινωνικού συνόλου.
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι η σημερινή προσφορά είναι το αποτέλεσμα επαφών για συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών του δημοσίου και εγκαινιάζει ουσιαστικά μια νέα προσπάθεια για αξιοποίηση όλων των υλικών του δημοσίου για την στήριξη του κοινωνικού κράτους, χωρίς πλέον στεγανά όπως μέχρι τώρα.
Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε: "Νομίζω σε δύσκολους καιρούς όπου η οικονομική κρίση περιορίζει και επιδρά αρνητικά στα δίκτυα που πρέπει να απλώνει η κοινωνική πολιτική και η προσπάθεια στήριξης του κοινωνικού κράτους, πρέπει να εξαντλούμε όλους εκείνους του τρόπους που μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχει η οικονομία με βάση τη σημερινή της κατάσταση. Άρα πρέπει να αναζητούμε κάθε φορά εργασίες, αλληλοσυμπληρώσεις που εξασφαλίζουν καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά στην προσπάθεια στήριξης του πολίτη σε δύσκολες στιγμές της ζωής του".
Ο κ. Πολάκης, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τις ηγεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και το Πυροσβεστικό Σώμα, αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας που ξεκινά για "οικονομία κλίμακας" μέσα από συνεργασία μεταξύ φορέων του δημοσίου, το επόμενο βήμα είναι ο εφοδιασμός των ασθενοφόρων από τα βενζινάδικα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη να θεσμοθετηθεί ακόμα και ο "δανεισμός" εκπαιδευμένου προσωπικού από υπηρεσία σε υπηρεσία, σε ειδικές περιπτώσεις, κάτι που γίνεται ήδη (πυροσβέστες έχουν οδηγήσει ασθενοφόρα όπου δεν υπήρχε προσωπικό), ώστε να καλύπτονται οι ελλείψεις σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ, Κ. Τσουβάλας, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, ο αντιπρόεδρος, Μιλτιάδης Μυλωνάς, ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών ΕΚΑΒ, Δημήτριος Πύρρος, ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νικόλαος Παπαευσταθίου και στελέχη του ΕΚΑΒ.

ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ Η ΓΙΑΓΙΑ! Διέκοψε τη βάφτιση και «τραμπούκισε» την νύφη της γιατί δεν άκουσε… το όνομα της


motherinlaw

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν άπαντες σε βάφτιση που διεξαγόταν σε εκκλησία της Πάτρας, όταν κατά την τέλεση του μυστηρίου η γιαγιά του κοριτσιού… εξαγριώθηκε! Συγκεκριμένα η μητέρα του νεαρού άνδρα δεν είχε ενημερωθεί πως το παιδί θα πάρει το όνομα του πατέρα της νύφης της ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή, και όταν άκουσε το όνομα και αυτό δεν ήταν το δικό της άρχισε να φωνάζει!

6cd7000b5fdc149d15c15e2b49b0ac68Αφηνιασμένη κατευθύνθηκε προς την νύφη της και ζητούσε το λόγο και λίγο έλλειψε να την πιάσει και από το μαλλί πριν την συγκρατήσουν!
Όπως ήταν φυσικό η βάφτιση διεκόπη για μερικά λεπτά, με τους παρευρισκόμενους και τον ιερέα να μην πιστεύουν στα μάτια του!
Όταν η μανιασμένη πεθερά δεν μπορούσε να ηρεμήσει, ο πάτερ έβαλε της φωνές καλώντας τους όλους στην τάξη και η «ώριμη» γιαγιά απομακρύνθηκε αφήνοντας το μυστήριο να συνεχιστεί.
Βέβαια το σκηνικό συνεχίστηκε στο γεύμα που δόθηκε προς τιμήν της μικρής, όπου το σόι του νεαρού άνδρα κάθισε ξεχωριστά, σε μακρινό τραπέζι.
Πάντως, στην Ελλάδα ζούμε και κάτι τέτοια περιστατικά, μόνο περίεργα δεν πρέπει να μας φαίνονται.




Ηλίας Γαβαλάς

Σύλληψη αστυνομικών που δούλευαν ως security σε επιχειρηματία

Άντρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων  το βράδυ της Παρασκευής πέρασαν χειροπέδες σε δύο αστυφύλακες οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής, καθώς όπως έγινε γνωστό οι δύο άντρες παρείχαν παράνομα υπηρεσίες φύλαξης σε οικία επιχειρηματία. 
Σύμφωνα με πληροφορίες για την υπόθεση αναζητείται εντός των ορίων του αυτοφώρου και ένας Αρχικελευστής του Λιμενικού Σώματος.
Σε βάρος των δύο αστυφυλάκων σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας για τη ρύθμιση θεμάτων ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και γραφείων ιδιωτικών ερευνών, καθώς και για άσκηση επαγγέλματος παρά τη θέση τους ως αστυνομικοί.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ κινείται ήδη η διαδικασία της πειθαρχικής δικαιοδοσίας.

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας

Πίσω από τη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε ακόμη μία δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης.
Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής», η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων «αγγίζει» το 1,3% στην πρόθεση ψήφου, με την παράσταση νίκης να «γέρνει» προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 48,9% και τους πολίτες να δείχνουν πρόθεση να αλλάξουν το υπάρχον πολιτικό σκηνικό.
Αναλυτικά: (σε παρένθεση τα ποσοστά της ίδιας εταιρείας στις 26/11/2015):
  • ΣΥΡΙΖΑ: 19,5% (18,4%)
  • ΝΔ: 20,8% (14,9%)
  • ΧΑ: 5,8% (5,6%)
  • ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 4,1% (4,5%)
  • ΚΚΕ: 5,3% (4,4%)
  • Το Ποτάμι: 2,1% (2,2%)
  • ΑΝΕΛ: 2,9% (2,1%)
  • Ένωση Κεντρώων: 2,4% (2,3%)
  • ΛΑΕ: 1,7% (1,9%)
  • Άλλο κόμμα: 2,7% (3,5%)
Ωστόσο, παρά την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 34,8% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός σε σχέση με το 33,2% του Κυριάκου Μητσοτάκη που πριν λίγες ημέρες κέρδισε τις εκλογές της ΝΔ. Ωστόσο, το 23,7% απορρίπτει και τους δύο.
Σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση το 64,2% απαντά θετικά, ενώ ένα μεγαλύτερο ποσοστό (71,4%) εκτιμά πως το ασφαλιστικό θα περάσει από τη Βουλή.
Παράλληλα, οι πολίτες (62,1%)εκτιμούν ότι η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να περάσει τα μέτρα από τη Βουλή, ωστόσο το 42,1% θεωρεί ότι μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ μπορεί να τα εφαρμόσει καλύτερα.

Δυναμώνουν τα μπλόκα, νέα πανελλαδική σύσκεψη την Τρίτη


Δυναμώνουν τα μπλόκα, νέα πανελλαδική σύσκεψη την Τρίτη

Κλικακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών και ενισχύονται τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, ενώ την πραγματοποίηση νέας σύσκεψης αποφάσισε η πανελλαδική συνέλευση των αγροτών στα Τέμπη. 
Η σύσκεψη θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, ώστε να αποφασίσουν από κοινού το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Επίσης, αποφασίστηκε να οργανωθεί συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η έναρξη της έκθεσης Agrotica 2016.
Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τα megatv.com και  skai.gr, οι αγρότες αποφάσισαν να μην συναντηθούν έως την Τρίτη με τον Αλέξη Τσίπρα, παρά την πρόθεση που εξέφρασε δημοσίως ο πρωθυπουργός για να συνομιλήσει με εκπροσώπους τους. Για την Κυριακή και τη Δευτέρα, αποφάσισαν να κλείνουν τους δρόμους από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 7 έως τις 9 το απόγευμα, ενώ συμφώνησαν στην υιοθέτηση ενός κοινού διεκδικητικού πλαισίου που θα αφορά το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, "η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματός τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στον διάλογο. "Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών".
Σημειώνεται ότι στο κάλεσμα των Τεμπών ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι από 30 αγροτικά μπλόκα- από τη Θράκη μέχρι την Ηλεία- κτηνοτρόφοι και αλιείς, οι οποίοι και έλαβαν μέρος στη σύσκεψη προκειμένου να συντονίσουν τον αγώνα τους για τη δικαίωση των αιτημάτων τους. Οι αγρότες είχαν απευθύνει κάλεσμα και σε αυτοδιοικητικούς αλλά και σε εκπροσώπους φορέων -θέλοντας να υπογραμμίσουν το ευρύ κοινωνικό αγωνιστικό μέτωπο- τη συμπαράσταση στον αγώνα τους και τα δίκαια αιτήματα τους εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, πολλοί δήμαρχοι από την Θεσσαλία και φορείς, οι οποίοι έσπευσαν στα Τέμπη.
Δυναμικό ήταν το "παρών" των κτηνοτρόφων οι οποίοι μάλιστα για να υπογραμμίσουν την παρουσία τους αλλά και την κρισιμότητα των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο τους έχυσαν στο οδόστρωμα γάλα και έβαλαν φωτιά σε μπάλες με άχυρα. Οι κτηνοτρόφοι έφθασαν στα Τέμπη με αγροτικά αυτοκίνητα με μαύρες σημαίες, κουδούνες ακόμη και δέρματα ζώων, ενώ κάποιοι φορούσαν κάπες και είχαν τις παραδοσιακές γκλίτσες. Μάλιστα ένας έκανε την εμφάνιση του και με άλογο.
Στο μεταξύ, κλειστά παρέμειναν τα τελωνεία μέχρι τις 15:30 σε Προμαχώνα και Εξοχή, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ενώ αύριο το μεσημέρι αντίστοιχη κίνηση θα πραγματοποιηθεί, από αγρότες και κτηνοτρόφους των Καστοριάς και Φλώρινας, στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία. Στο μεταξύ, στήθηκε και ενισχύεται το μπλόκο στον κόμβο της Νέας Καλικράτειας στην Χαλκιδική, ενώ αυξάνεται ώρα με την ώρα ο αριθμός των τρακτέρ στον κόμβο των Νέων Μουδανιών.
Στην Κορινθία οι αγρότες από το μπλόκο της παλαιάς Σωληνουργίας, μετά την αυτοκινητοπορεία στην πόλη της Κορίνθου, έφτασαν στα διόδια Ισθμού, στο Καλαμάκι και έκλεισαν την εθνική οδό. Από τις 14.40 περί τους 750 αγρότες με 450 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα με πανό και μαύρες σημαίες έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και έχει δημιουργηθεί ουρά αυτοκινήτων, ενώ από τις 15:00 έκλεισαν και το ρεύμα προς Κόρινθο.

Δείτε τί καριέρα θέλει να ακολουθήσει ο γιος του Αντώνη Σαμαρά!

Ο γιος του Αντώνη Σαμαρά μπορεί προς το παρόν να δείχνει ότι δεν θέλει να πάρει τη σκυτάλη από τον πατέρα του και ότι δεν τον γοητεύει η πολιτική.

Πήρε όμως… πάσα για το αγαπημένο άθλημα του πατέρα του, το μπάσκετ, και ετοιμάζεται να κατακτήσει τα δικά του όνειρα, ακολουθώντας ανάλογες σπουδές.


Ο μικρός γιος του Αντώνη και της Γεωργίας Σαμαρά αποφοίτησε πέρυσι το καλοκαίρι με άριστα από το Κολλέγιο Αθηνών και τώρα συνεχίζει τις σπουδές του στο τμήμα Αθλητικού Μanagement του Deree.

Συγκεκριμένα, θέλει να επεκτείνει τις γνώσεις του στην οργάνωση και τη διοίκηση στον τομέα του αθλητισμού, αφού από μικρός έδειξε την αγάπη του, αλλά και το ταλέντο του στο άθλημα που λατρεύει και ο πατέρας του, το μπάσκετ.

ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ

Ποδήλατο, περπάτημα και φυσικά… μπάσκετ είναι τα ενδιαφέροντα του Κωνσταντίνου, που δηλώνει φανατικός Ολυμπιακός. Άλλωστε, συχνά, μαζί με τους φίλους του, επισκέπτεται το ΣΕΦ για να πανηγυρίσει από τις κερκίδες τις νίκες των «ερυθρολεύκων»…

Πολλές φορές, επίσης, βάζει καλάθια στο ειδικά διαμορφωμένο γηπεδάκι που έχει στο σπίτι του, στην Εκάλη, συναγωνιζόμενος τον πατέρα του. Σε ένα από τα «τουρνουά μπάσκετ» που διοργανώνουν οι δυο τους, ο πρώην πρωθυπουργός είχε ένα ατύχημα και έσπασε τον αγκώνα του.

Ο Αντώνης Σαμαράς μάς σύστησε τον γιο του για πρώτη φορά πέρυσι, όταν άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Πύλο και φωτογραφήθηκαν μαζί. 
Αλλωστε, πάντα οι εμφανίσεις του Αντώνη Σαμαρά, είτε με τον γιο του είτε με την κόρη του, Λένα, που έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός στο Λονδίνο και έχει μεγάλη αδυναμία στον αδελφό της, ήταν περιορισμένες, καθώς θέλει να προστατέψει από τη δημοσιότητα τη ζωή της οικογένειάς του.

Με πολλές διακρίσεις από την παιδική του ηλικία και με πολλές επιτυχίες και βραβεία μέχρι σήμερα, ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, που σε ύψος κοντεύει τα 2 μέτρα, βρήκε στην αγάπη του για τον αθλητισμό την κλίση του και είναι αποφασισμένος να αφοσιωθεί στο μπάσκετ.

Είναι γεννημένος αθλητής, όπως λέει και ο πατέρας του, που καμαρώνει για τις αθλητικές επιδόσεις του. Ομως, εκτός από το μπάσκετ, του αρέσουν τα θαλάσσια σπορ, ενώ πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα πηγαίνει για τζόκινγκ και ποδήλατο στα πράσινα πάρκα της Εκάλης.

«ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ»

Όταν ο Κωνσταντίνος Σαμαράς έκανε τα πρώτα του βήματα στο παρκέ, αυτός που ανακάλυψε και «σμίλεψε» το ταλέντο του ήταν ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας. Μάλιστα, ο τελευταίος ανέλαβε αποκλειστικά την αθλητική εκπαίδευση του πολιτικού γόνου, μεταφέροντάς του τα «μυστικά» της καλαθοσφαίρισης, δεδομένου ότι έχει μεγάλη εμπειρία ως πρώην αθλητής. Ο ίδιος, εξάλλου, αποτελούσε στο παρελθόν και για χρόνια παίκτη πρώτης γραμμής στον Πανιώνιο, την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα Πατρών.

Ο Κωνσταντίνος μυήθηκε στον κόσμο του μπάσκετ από πολύ μικρός, μέσω του Αντώνη Σαμαρά. Αγάπησε το άθλημα και από την πρώτη στιγμή «κόλλησε» με αυτό, ενώ εξακολουθεί να θαυμάζει και να έχει ως πρότυπο τον 21χρονο Γιάννη Αντετοκούνμπο, που πρωταγωνιστεί εδώ και καιρό στα γήπεδα του ΝΒΑ. Με τον τελευταίο ο γιος του πρώην πρωθυπουργού διατηρεί φιλικές σχέσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από την επίσκεψη του Ελληνα νέου αθλητή στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ιούλιο του 2013.

Τότε ο Σαμαράς Junior με την παρέα του είχαν παρακολουθήσει ολόκληρη τη συνάντηση, πίσω από τις κάμερες, ενώ στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος δεν σταμάτησε να βγάζει φωτογραφίες μαζί του. «Σου εύχομαι στην Αμερική να τους τρελάνεις όλους με τα καρφώματά σου», ακούστηκε να του λέει, επαναλαμβάνοντας μια φράση του πατέρα του, ενώ ο Αντετοκούνμπο τού πρότεινε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπάσκετ. Ο Μεσσήνιος πολιτικός παρακολουθούσε συγκινημένος τη συζήτηση του γιου του με τον ξεχωριστό προσκεκλημένο.

Αδυναμία στον Βενιαμίν

Ως ο μικρότερος της οικογένειας, ο Κωνσταντίνος Σαμαράς είναι μοιραίο να αποτελεί και την αδυναμία όλων. Οι γυναίκες της οικογένειας, η μητέρα του, Γεωργία Σαμαρά, και η αδελφή του, Λένα, έχουν ιδιαίτερη και στενή σχέση μαζί του, στηρίζοντας κάθε προσπάθειά του, όπως φυσικά και ο πατέρας του, που καμαρώνει και πάντα δηλώνει υπερήφανος για τον γιο του.

Μπορεί η πολιτική να μην αποτελεί προς το παρόν επιλογή για τον Κωνσταντίνο, όμως έχει πολύ χρόνο ακόμη μπροστά του για να αλλάξει γνώμη. Η μόνη σκέψη που κάνει τώρα είναι να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να προσφέρει στον αθλητισμό την εμπειρία, το ταλέντο και τις γνώσεις του. 

πηγή: fimes

Παρατείνουν πανελλαδικά την αποχή τους οι δικηγόροι έως την 1 Φεβρουαρίου

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγoρικών Συλλόγων της χώρας,  αποφάσισε την πανελλαδική παράταση της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως την 1η Φεβρουαρίου 2016.
Οι δικηγόροι της Αθήνας έχουν αποφασίσει παράταση της αποχής τους έως την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016.
Ακόμη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αποφάσισε την πραγματοποίηση τρίωρου αποκλεισμού του Πρωτοδικείου Αθηνών, την ερχόμενη Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ! Μπλόκο και μέσα στην Τρίπολη


ΑΓΡΟΤΕΣ - ΤΡΑΚΤΕΡ

Στο δρόμο βγαίνουν αύριο και οι αγρότες της Αρκαδίας, οι οποίοι σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μπλόκο μέσα στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στον κόμβο Ναυπλίου, Αλ. Σούτσου και Μουτζουροπούλου, μπροστά στα γραφεία του ΟΓΑ Πελοποννήσου. 

Στη σύσκεψη της Ένωσης συμμετείχαν ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος «ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ», ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Η ΕΝΩΣΗ», η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Αρκαδίας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας, οι οποίοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μπλόκο αύριο Κυριακή νωρίς το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Προσυγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο το πρωί στην Κερασίτσα Τεγέας, στο Λεβίδι και σε άλλα σημεία του νομού, προκειμένου συντονισμένα να φτάσουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του ΟΓΑ όπου θα στήσουν μπλόκο.
Δεν έχουν στόχο να αποκλείσουν τα γραφεία του Οργανισμού, αλλά από εκείνο το σημείο καθημερινά θα κινούνται ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λαμβάνει το τοπικό συντονιστικό των αγροτών.
Εν τω μεταξύ οι αγρότες της Κορινθίας άνοιξαν και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού στα διόδια Ισθμού, που είχαν κλείσει από τις 14.30 το μεσημέρι και σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.
Οι αγρότες έχουν σταθμεύσει στην άκρη της εθνικής οδού και παραμένουν στο σημείο με όλες τους τις δυνάμεις.

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*

Το τελευταίο καιρό που έχει αρχίσει η ισχύς του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών, όλοι οι οφειλέτες που έχουν δάνεια σε καθυστέρηση, λαμβάνουν ένα πακέτο εγγράφων από την τράπεζα που καλούνται να συμπληρώσουν. 
Ουσιαστικά πρόκειται για έναν κατάλογο ερωτημάτων που αφορούν τόσο την προσωπική, οικογενειακή αλλά κυρίως οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των οφειλετών, με κάθε λεπτομέρεια.
Υποτίθεται ότι η τράπεζα με την λήψη του συμπληρωμένου καταλόγου από τον δανειστή της, θα αξιολογήσει την οικονομική του κατάσταση, θα κατανοήσει την δυσχέρεια που έχει να αποπληρώνει τις δόσεις του και θα του κάνει μια πρόταση αποπληρωμής του υπολειπόμενου δανείου του, βιώσιμη, τέτοια ώστε να μπορεί να την εξυπηρετεί.
            Στην πραγματικότητα όμως αποκτά πλήρη εικόνα της προσωπικής και περιουσιακής κατάστασης του οφειλέτη της ακόμα και για περιουσιακά στοιχεία που μέχρι τότε δεν γνώριζε, με σκοπό φυσικά να τα αξιοποιήσει προς όφελός της.
            Με την συμπλήρωση του καταλόγου, ουσιαστικά αποφεύγουμε σε πρώτη φάση να περιληφθούμε στους κακοπληρωτές, εναντίον των οποίων η τράπεζα θα στραφεί μετά με καταγγελία του δανείου και έκδοση δγης πληρωμής.
Ως «συνεργάσιμοι» με την τράπεζα, αυτή θα μας κάνει μια νέα πρόταση διακανονισμού του δανείου, την οποία φυσικά δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε με τυφλά μάτια. Καλό θα ήταν σε αυτό το στάδιο να αποστείλουμε έγγραφη επιστολή εξηγώντας τους λόγους που δεν μπορούμε να δεχτούμε την πρόταση της τράπεζας και να προτείνουμε μια δική μας λύση αποπληρωμής του δανείου, αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι αυτή την λύση μπορούμε να την υποστηρίξουμε.
Σε περίπτωση που η τράπεζα αρνηθεί και δεν επέλθει διακανονισμός, τουλάχιστον θα έχουμε αποδείξεις ότι εμείς από την μεριά μας ήμασταν καλόπιστοι, συνεργάσιμοι και ότι η τράπεζα ουσιαστικά ήταν εκείνη η οποία δεν υποχώρησε ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση στο πρόβλημα.
Εννοείται ότι οποιοδήποτε έγγραφο εγχειρίζουμε προς την τράπεζα φροντίζουμε πάντα να παίρνουμε και δικό μας αντίγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου ή έστω με ημερομηνία υπογραφή και σφραγίδα υπαλλήλου ότι το παρέλαβε.
Πώς πρέπει να συμπληρώσουμε το έντυπο και τι πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα:

-Υπάρχει ένα σημείο στο έντυπο που η τράπεζα αναφέρει τα υπόλοιπα των οφειλών μας. Αυτές οι οφειλές συνήθως διαμορφώνονται μετά από χρέωση καταχρηστικών και παράνομων επιτοκίων και προέρχονται από συμβάσεις που περιέχουν άκυρους όρους. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε τα νούμερα αυτά. Τα διαγράφουμε. Αν τα αφήσουμε ως έχουν, η τράπεζα θα ισχυριστεί αργότερα, ότι έχουμε αναγνωρίσει την οφειλή ως έχει.
            Δίπλα από τις διαγραφές, γράφουμε το εξής:
«Δεν αναγνωρίζω τις προδιατυπωμένες δανειακές μου οφειλές ως νόμιμες και αληθείς, διότι, προσδιορίστηκαν και προδιατυπώθηκαν μονομερώς από την τράπεζά σας, χωρίς να τεθούν υπόψη μου οι αναλυτικές κινήσεις των δανειακών λογαριασμών. Ως εκ τούτου, η παρούσα δήλωσή μου, ουδόλως αποτελεί οποιασδήποτε μορφής αναγνώριση χρέους και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».
Μονογράφουμε το ανωτέρω κειμενάκι.
- Διαβάζουμε προσεκτικά τα ψιλά γράμματα στα κείμενα που περιλαμβάνονται στο φάκελο που παραλαμβάνουμε. Ψάχνουμε να βρούμε αν αναφέρεται, ότι παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας να προσφύγουμε δικαστικά, ή εάν αναφέρεται, ότι δεσμευόμαστε να μην ζητήσουμε δικαστική προστασία. Οτιδήποτε τέτοιοτο διαγράφουμε, με μια παραπομπή, που θα λέει:
«Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου, όπως ιδίως και όλως ενδεικτικά αναφέρω, να επιδιώξω την παροχή δικαστικής προστασίας κατ’ άρθρο 20 του Συντάγματος, με κάθε ένδικο μέσο ή/και βοήθημα, για την προάσπιση των εννόμων δικαιωμάτων και συμφερόντων μου». Μονογράφουμε και πάλιτο κείμενό μας.
- Προτείνουμε δόση με  χαμηλό ποσό, που να είναι μέσα στις οικονομικές μας δυνατότητες. Πχ 15€/μήνα ή 20€/μήνα. Έτσι, εμείς θα είμαστε συνεργάσιμοι δανειολήπτες. Αν η τράπεζα απορρίψει την πρότασή μας, θα είναι αυτή μη συνεργάσιμη μαζί μας.
- Οποιαδήποτε διαγραφή γίνεται με μια διαγώνια γραμμή ή με ένα «Χ», στην πρόταση ή/και την παράγραφο, που θέλουμε να διαγράψουμε. Η διαγραφή γίνεται με στυλό. Δεν χρησιμοποιούμεμπλάνκο ή οποιοδήποτε άλλο διορθωτικό (πχ γόμα).
-  Εάν χρειαστεί να κάνετε οποιαδήποτε διόρθωση, διαγράφουμε το λάθος, με μια γραμμή ή με ένα «Χ». Δεν  χρησιμοποιούμεμπλάνκο ή οποιοδήποτε άλλο διορθωτικό (πχ γόμα).
-  Μονογράφουμε κάθε μεταβολή στο κείμενο, κάθε υποσημείωση, κάθε παραπομπή που κάνουμε. Έτσι, δεν είναι δυνατή η μεταγενέστερη μεταβολή του περιεχομένου του, δίχως να τεκμαίρεται η νόθευσή του.
Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να συμπληρώσουμε ορθά το έντυπο, κατανοώντας πλήρως τα ανωτέρω και την σημασία τους, τότε συμβουλευόμαστε δικηγόρο είτε για να μας υποδείξει τα σημεία που χρήζουν προσοχής ή να συμπληρώσει το έντυπο. 

Αναστασία Χρ. Μήλιου
Δικηγόρος παρ’Εφέταις Αθηνών
Λεωφ. Μεσογείων 403, Αγία Παρασκευή
Τηλ. 213-0338950, 6945-028153
e-mail: natmil@otenet.gr, www.legalaction.gr
fb: Αναστασία Μήλιου

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Σε κυκλοφορία η τοξωτή γέφυρα στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα


Σε κυκλοφορία η τοξωτή γέφυρα στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Έως το τέλος του μήνα  αναμένεται, εκτός απροόπτου, να παραδοθεί στην κυκλοφορία η εντυπωσιακή τοξωτή γέφυρα Τ4, ολοκληρώνοντας το πολύπαθο κομμάτι Τσακώνας - Παραδεισίων, που χρειάστηκε περίπου εννέα χρόνια, κάτω από αντίξοες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην πορεία των έργων, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Με τις εργασίες συναρμογής να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ολοκληρώνεται πλήρως και ο αυτοκινητόδρομος Καλαμάτας - Τριπόλεως - Κορίνθου, δίδοντας στη Μεσσηνία ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο διασύνδεσης με την υπόλοιπη χώρα. Παρόλο που μεγάλο μέρος των απαραίτητων εργασιών δεν επηρεάζονται από τον καιρό και τις χαμηλές θερμοκρασίες, η τελευταία στρώση αντιολισθηρής ασφάλτου, απαιτεί βελτίωση της θερμοκρασίας και συγκεκριμένα να είναι άνω των πέντε βαθμών Κελσίου.
Με την προώθηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, τη βεβαίωση περαίωσης και το πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής που θα υπογράψουν οι αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Υποδομών, με την κατασκευάστρια εταιρεία (ΤΕΡΝΑ) και τον παραχωρησιούχο («Μορέας») αναμένεται εντός της εβδομάδας να παραδοθεί η γέφυρα και να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα.
Πέρα από τα προβλήματα χρηματοδότησης που καθυστέρησαν σημαντικά την παράδοση του έργου, υπήρξαν και δυσκολίες στην κατασκευή της γέφυρας, καθώς το έργο έγινε σε σαθρό έδαφος, δουλεύοντας στη ουσία μέσα σε μια ζώνη κατολίσθησης. Τον Φεβρουάριο του 2003, έγινε μεγάλη κατολίσθηση στη Νέα Εθνική Οδό Τρίπολης - Καλαμάτας, με συνέπεια να προκληθεί μετακίνηση εδαφικών μαζών (υπολογίστηκε στα 6.000.000 κυβικά μέτρα), προκαλώντας την καταστροφή του δρόμου.
Σε κυκλοφορία η τοξωτή γέφυρα στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα Σήμερα, ο ρόλος της γέφυρας είναι να ενώσει, δηλαδή να περάσει πάνω από την κατολισθαίνουσα επιφάνεια. Αποδεσμεύει τον αυτοκινητόδρομο από μελλοντικές κινήσεις στην κατολισθαίνουσα περιοχή, οι οποίες, κατά τους γεωλόγους, δεν μπορούν να αποκλεισθούν. Επί της ουσίας κρέμεται πάνω από το σημείο της κατολίσθησης.
Αυτό που κάνει αυτή τη γέφυρα να ξεχωρίζει, είναι ο ιδιαίτερος σχεδιασμός της, αλλά και το πλεονέκτημα ότι είναι τοξωτή αναρτημένη που την κάνει ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Το συνολικό της μήκος φθάνει τα 390 μέτρα και το άνοιγμα της τα 300 μέτρα. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα στην Ελλάδα από πλευράς ανοίγματος (μετά τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου) και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλυτέρων τοξωτών γεφυρών παγκοσμίως. Διαθέτει εξελιγμένο μηχανισμό για την παρακολούθησή της. Στο εσωτερικό των τόξων που είναι επισκέψιμο, διαθέτει όργανα ελέγχου, δίδοντας τη δυνατότητα πλήρους ελέγχου συμπεριφοράς, ακόμα και από μακριά.
Η ιστορία της γέφυρας
Η δεύτερη μεγαλύτερη τοξωτή γέφυρα της χώρας θεωρείται επίτευγμα των μηχανικών, καθώς κατασκευάστηκε σε μια κατολισθαίνουσα περιοχή. Η τοξωτή γέφυρα ανήκει στο οδικό τμήμα Παραδεισίων Αρκαδίας-Τσακώνας Μεσσηνίας, που (ανα)κατασκευάστηκε ως δημόσιο έργο και θα παραδοθεί στην κοινοπραξία Μορέας, ως τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας. Το 90% του έργου έχει δοθεί σε κυκλοφορία από το τέλος του 2012 και απομένει μόνο η γέφυρα, με αποτέλεσμα τα οχήματα να εξυπηρετούνται από μια παράκαμψη 800 μέτρων. Το έργο σημαδεύτηκε από μεγάλες καθυστερήσεις.
Ανατέθηκε το 2006 στην κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-Alpine, με προϋπολογισμό 94 εκατ. ευρώ και ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2009 (το 2013 η Alpine πτώχευσε και το έργο συνεχίστηκε μόνο από την ΤΕΡΝΑ). Το 2010 και το 2012 υπεγράφησαν δύο συμπληρωματικές συμβάσεις, για να καλυφθεί το κόστος των επιπρόσθετων εργασιών.
Η γέφυρα που έχει μήκος 390 μ. στο πρώτο άνοιγμα στηρίζεται στο έδαφος, περίπου όπως οι κλασικές γέφυρες, ενώ στο δεύτερο και μεγαλύτερο κομμάτι, το οδόστρωμα είναι κρεμασμένο από δύο ατσάλινα τόξα (συνδεδεμένα μεταξύ τους), που γεφυρώνουν το σημείο που κατολίσθησε. Το κατάστρωμα της γέφυρας έχει πλάτος 20,40 μέτρα στο προεντεταμένο τμήμα της και 22,80 μέτρα στο τοξωτό. Το κατάστρωμα περιλαμβάνει 4 λωρίδες κυκλοφορίας (2 ανά κατεύθυνση) πλάτους 3,50 μ., μια κεντρική νησίδα πλάτους 2,00 μ. με αμφίπλευρο στηθαίο ασφαλείας, τύπου New Jersey, δύο πλευρικά ερείσματα 2Χ0,50 μέτρων και δύο πεζοδρόμια πλάτους 2Χ1,70 μέτρων. Ο τοξωτός φορέας, ο οποίος αποτελεί σημαντική πρωτοτυπία για την Ελλάδα, μορφώνεται με δύο παραβολικά τόξα συνδεόμενα μεταξύ τους με αντιανέμιο σύνδεσμο. Τα τόξα είναι κιβωτιοειδούς διατομής σταθερού ύψους 2,80 μέτρων και πλάτους 1,60 μέτρων, προσβάσιμα εσωτερικά καθ’ όλο το μήκος τους.
Η θεμελίωση του κεντρικού μεσοβάθρου της γέφυρας, που φέρει το μεγαλύτερο μέρος των φορτίων της, πραγματοποιείται με 4 φρέατα διαμέτρου 6,00 μέτρων και βάθους 15,00 μέτρων και ένα γιγαντιαίο κεφαλόδεσμο διαστάσεων 31,00Χ23,00 μέτρων και πάχους 5,00 μέτρων, πάνω σε ένα ημιβραχώδες νεύρο της περιοχής, το οποίο βρίσκεται έξω από την επιφάνεια ολίσθησης της κατολίσθησης. Η κατασκευή των τόξων της γέφυρας υπήρξε ένα πολύ δύσκολο τεχνολογικό επίτευγμα, λόγω του μεγάλου πάχους και βάρους των χαλυβδοφύλλων.
Τα τόξα αποφασίσθηκε να κατασκευασθούν -για διευκόλυνση της μεταφοράς- στο εργοστάσιο σε δωδεκάμετρους σπονδύλους, ενώ αναπτύχθηκαν ειδικές μεθοδολογίες συγκολλήσεων και ελέγχου των συγκολλήσεων, προσαρμοσμένες στη συγκεκριμένη κατασκευή και στα δεδομένα πάχη των χαλυβδοφύλλων. Η ανύψωση και εγκατάσταση των τόξων στην τελική τους θέση ήταν μια πολύ δύσκολη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή διαδικασία. Τα 36μετρα στοιχεία ανυψώθηκαν με γρύλους και συρματόσχοινα και εδράσθηκαν προσωρινά πάνω σε 7 ζεύγη χαλύβδινων πύργων ύψους μέχρι και 60 μ.

Έρχονται κατασχέσεις και για χρέη από πιστωτικές κάρτες!

Παύουν να είναι στο απυρόβλητο οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με καθυστερούμενες οφειλές και αντιμετωπίζουν πλέον και αυτοί τον κίνδυνο κατασχέσεων και πλειστηριασμών, εάν δεν σπεύσουν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αγορά», που παρουσιάζει αναλυτικά σήμερα.
Οι τράπεζες θα αποστείλουν στα μέσα Φεβρουαρίου περισσότερες από 2 εκατ. επιστολές σε οφειλέτες στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, αλλά και πιστωτικών καρτών, με τις οποίες θα ενημερώνουν ότι, η εξόφληση της μηνιαίας δόσης έχει καθυστερήσει πάνω από 30 ημέρες. 
Θα ακολουθήσουν άλλες δύο επιστολές σε διάστημα ενός μηνός και, για όσους τελικά αποδειχθούν «μη συνεργάσιμοι», οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, «οι τράπεζες θα γίνουν πολύ πιο σκληρές για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές», καθώς τα επιχειρησιακά πλάνα τους ελέγχονται από τους Θεσμούς. 
Μάλιστα, αυτή την εβδομάδα υπέβαλαν στην Τράπεζα της Ελλάδος τους στόχους για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αναφέροντας πόσες ρυθμίσεις, διαγραφές και πλειστηριασμοί θα γίνουν τα επόμενα τρίμηνα.

Ο θεός να τις κάνει μάνες !!! Γυναίκες - πραγματική ντροπή για τον θεσμό της μητρότητας!

Αυτές οι μητέρες -ο θεός να τις κάνει- αποδεικνύουν πως όταν κάποιος δεν είναι έτοιμος, είναι καλύτερο να μή φέρνει στον κόσμο κάποιο παιδί...
ma1
ma2
ma3
ma4
ma5
ma6
ma7
ma8
ma9
ma10
ma11

ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ 60.000 ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ - Ξεκινούν άμεσα οι πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτων κατοικιών


Ξεκινούν άμεσα οι πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτων κατοικιών

Θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα οι πλειστηριασμοί ακινήτων, ακόμη και ορισμένων που αφορούν πρώτες κατοικίες, εκτίμησε ο Γιώργος Ρούσκας, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο. Όπως τόνισε ο κ. Ρούσκας, ήδη έχουν εκδοθεί 60.000 διαταγές πληρωμής και η νομική διαδικασία για την έναρξη των πλειστηριασμών έχει ολοκληρωθεί. "Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε έξαρση του αριθμού πλειστηριασμών ακινήτων”, τόνισε ο κ. Ρούσκας, διευκρινίζοντας ότι θα πρόκειται για ακίνητα που δεν υπάγονται στις νέες ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη, ενώ σε αυτά περιλαμβάνονται ακόμα και πρώτες κατοικίες.

ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟΥ - Διεκόπη η κυκλοφορία στην περιφερειακή Πεντέλης-Νέας Μάκρης

Διεκόπη η κυκλοφορία στην περιφερειακή Πεντέλης-Νέας ΜάκρηςΔιακόπηκε, πριν από λίγη ώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης έως τον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου, λόγω παγετού, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Παράλληλα, η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς Καζίνο, γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

ΔΕΙΤΕ - Τα 5 σημάδια που δείχνουν πιθανό καρκίνο !

Embedded image permalinkΣτο ένα τρίτο, περίπου, των νέων ασθενών με καρκίνο, η ασθένεια διαγιγνώσκεται μόνο όταν εισαχθούν στα επείγοντα, λόγω επιδείνωσης της υγείας τους.  
Ο καρκίνος σε νέους άνθρώπους είναι πολύ δύσκολο να διαγνωστεί. Γύρω στους 2500 ανθρώπους ηλικίας μεταξύ 13 και 24 ετών βρίσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. 
Αυτό σημαίνει, ότι σε αυτές τις ηλικίες ο καρκίνος είναι σπάνιος και πολύ μικρή η υποψία εμφάνισής του.
Το ένα τρίτο περίπου των ασθενών επισκέπτονται τα επείγοντα περισσότερες από τρεις φορές, πριν παραπεμφθούν.
Προκειμένου να σηματοδοτήσουν την έναρξη της Εβδομάδας Δράσης κατά του Εφηβικού Καρκίνου, τα μέλη της Ένωσης Εφηβικού Καρκίνου, αποκάλυψαν τα πέντε συχνότερα σημάδια της ασθένειας στους νέους, τα οποία είναι συνήθη, ανεξήγητα και επίμονα.
Αυτά είναι:
Πόνος
Καρούμπαλο ή οίδημα
Σημαντική απώλεια βάρους
Εξαιρετική κόπωση
Αλλαγές σε κηλίδες του δέρματος(ελιές)
Τα σημάδια αυτά μπορούν, προφανώς, να μπερδευτούν, με συμπτώματα μιας οποιασδήποτε ασθένειας, αλλά μόνο αν τα γνωρίζετε θα μπορέσετε να δράσετε εγκαίρως.

ΦΩΤΟ - ΑΙΣΧΟΣ Κ@Ρ@ΟΛΑ !!! Δείτε το απίστευτο θέατρο της μάνας του Κωστή Πολύζου με τις αναρτήσεις της στο facebook!

Μετά από πέντε χρόνια αποκαλύφθηκαν οι δράστες της δολοφονίας του άτυχου Κωστή Πολύζου από την Σιατίστα Κοζάνης... 

 οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού. 
Επίσης τους έχουν απαγγελθεί και άλλες τρεις κατηγορίες που είναι περιύβριση νεκρού, ψευδορκία, αλλά και πλαστογραφία, λόγω των πλαστών υπογραφών του Κωστή που φέρονται να έχουν βάλει σε συνάψεις δανείων.
Όλα αυτά τα χρόνια, μητέρα και πατριός έπαιζαν το δικό τους θέατρο, έχοντας πλάσει ένα σενάριο που το ακολουθούσαν - όπως πίστευαν - πιστά, όμως οι εισαγγελικές αρχές αποκάλυψαν τα ψέμματά τους!
Μάλιστα, το θέατρο παιζόταν και διαδικτυακά με τη μητέρα να ανεβάζει πλήθος αναρτήσεων για την απώλεια του γιου της.


newsbomb

ΦΩΤΟ - Αυτός είναι ο πιο σέξι δήμαρχος του κόσμου - 30 ετών, όμορφος, με κοιλιακούς φέτες

Είναι μόλις 30  ετών, όμορφος, γυμνασμένος, δραστήριος και δήμαρχος. 
Δικαιολογημένα όλοι ασχολούνται μαζί του στο Διαδίκτυο... 

Ο Εντουάρτο Λείτε, δήμαρχος της πόλης Πελότα της Βραζιλίας με, «όπλο» πέρα από τις ικανότητές του, και την ομορφιά του, κατάφερε το 2012 να κερδίσει στις τοπικές εκλογές και να γίνει ο νεότερος (και μάλλον και ο ομορφότερος) δήμαρχος που είχε ποτέ η πόλη.
Ο γεννηθείς το 1985 νεαρός δήμαρχος «ανδρώθηκε» στην πολιτική μέσα από το μαθητικό κίνημα της Βραζιλίας. 
Αργότερα, και ενώ ήταν φοιτητής (σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και ακολούθως Νομικά),το 2004 σε ηλικία 19 ετών ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, χωρίς, όμως, να καταφέρει να εκλεγεί. Εξελέγη, όμως, στις δημοτικές εκλογές του 2008 και άρχισε έτσι να δείχνει σιγά σιγά και έμπρακτα τις δυνατότητές του. 
Οπως όλοι, πλέον, διατηρεί λογαριασμούς στα social media, όπου εκτός από φωτογραφίες από την πολιτική του δράση δεν παραλείπει να ποστάρει και εικόνες από λίγο πιο...προσωπικές του στιγμές, όπως από τις διακοπές του, οι οποίες μάλιστα αποσπούν και πολλά likes και σχόλια. Ναί είναι πολλές οι δημότισσες της Πελότα που χαζεύουν και τους κοιλιακούς του... 



ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου