6.8.11

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ – Υποβάθμισαν την οικονομία των ΗΠΑ !

Δραματική εξέλιξη για την παγκόσμια οικονομία συνιστά, η χωρίς ιστορικό προηγούμενο, υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον χρηματοπιστωτικό οίκο Standard & Poor’s, από την κατηγορία ΑΑΑ στην κατηγορία ΑΑ+.
Το πρωτοφανές γεγονός, συμβαίνει τη στιγμή που η Ιταλία και η Ισπανία αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της αύξησης των spreads και κατ΄ επέκταση του κόστους του δημόσιου δανεισμού και λίγα εικοσιτετράωρα πριν την παρ΄ ολίγο χρεωκοπία της χώρας, που απεφεύχθη μετά από συμφωνία Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων, για αύξηση του εξωτερικού δανεισμού. Σημειώνεται ότι oι Αμερικανοί βρίσκονται μόλις 15 μήνες πριν τις επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και το θέμα της υποβάθμισης εκτιμάται ότι θα κυριαρχήσει στην προεκλογική εκστρατεία.
Με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να εκφράζεται με οργή και να κάνει λόγο για «ερασιτεχνισμό» και «χονδροειδές λάθος 2 τρις δολαρίων», οι επενδυτές εμφανίζονται διεθνώς θορυβημένοι και ειδικότερα η Κίνα η οποία κατέχει αμερικανικά χρεόγραφα αξίας μεγαλύτερης από 1 τρις δολάρια.
«Ένας λάθος υπολογισμός 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μιλάει από μόνος του», δήλωσε στον Τύπο εκπρόσωπος του υπουργείου, μετά την ανακοίνωση του S&P.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ήταν ενήμερος για την απόφαση του οίκου να υποβαθμίση την αξιολόγησή του για το χρέος των ΗΠΑ, μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία, μάλιστα η είδηση αυτή δεν τον απέτρεψε από το να φύγει από το Λευκό Οίκο και να μεταβεί στο Καμπ Ντέιβιντ λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση του Standard & Poor's.
Ο οίκος αξιολόγησης, Standard&Poor΄s αιτιολόγησε την απόφαση του εξαιτίας των προβλημάτων του χρέους και του ελλείμματος των ΗΠΑ λέγοντας ότι το σχέδιο για τη μείωση του χρέους στον προϋπολογισμό κατά 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 10 χρόνια όπως ψηφίστηκε από την αμερικανική Γερουσία της προηγούμενες μέρες δεν είναι αρκετό.
Η Κίνα έχει «τώρα κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από τις Η.Π.Α. να ασχοληθούν με το πρόβλημα του χρέους τους», μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, μετά από την ανακοίνωση της υποβάθμισης από τον οίκο Standard&Poor’s.
«Η Κίνα, ο μεγαλύτερος πιστωτής της μοναδικής υπερδύναμης του κόσμου, έχει τώρα κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από τις Η.Π.Α. να ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα του χρέους τους» ανέφερε το κινεζικό πρακτορείο.
«Πρέπει να εισηγηθεί η διεθνής επιτήρηση σχετικά με το ζήτημα των αμερικανικών δολαρίων και ένα νέο σταθερό και ασφαλές παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει μία επιλογή προκειμένου να αποτραπεί η πρόκληση μιας καταστροφής από μία μοναδική χώρα» πρόσθεσε.
Ωστόσο άλλοι σχολιαστές αναφέρουν ότι, οι συνέπειες που θα έχει η υποβάθμιση από τον S&P μετριάζονται από την απόφαση του Moody's Investors Service να διατηρήσει, προς το παρόν, την αξιολόγηση AAA για το κρατικό χρέος των ΗΠΑ. Ο οίκος Fitch Ratings ανακοίνωσε ότι εξετάζει ακόμα το θέμα και θα δημοσιοποιήσει την ανάλυση και την αξιολόγησή του ως το τέλος του μήνα.
Έκτακτη συνεδρίαση της G7
Την επίσπευση της σύγκλησης έκτακτης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G7 ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, εν μέσω ανησυχιών για διάχυση της κρίσης χρέους.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Γάλλο πρόεδρο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διευκρίνισε ότι συμφώνησαν για τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου εντός των επόμενων ημερών, η οποία θα είναι προπαρασκευαστική, εν όψει της συνεδρίαση της G8.
Από την πλευρά του ο Νικολά Σαρκοζί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Βρετανίας, ενώ η Άγγελα Μέρκελ επικοινώνησε με τους Μπερλουσκόνι και Κάμερον.
Εκπρόσωπος της καγκελαρίας ανέφερε ότι «όλοι συμφώνησαν στην όσο το δυνατόν ταχύτερη εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου».
Συναγερμός για παγκόσμιο ντόμινο
Φρένο στην κρίση που στοχεύει πλέον στην καρδιά της Ευρώπης προσπαθούν να βάλουν οι ηγέτες της ΕΕ, η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας και κορυφαίοι παράγοντες των Βρυξελλών πραγματοποιούσαν συνεχείς διαβουλεύσεις για να σταματήσουν το ντόμινο στην ευρωζώνη, ενώ η ΕΚΤ συμφώνησε χθες να προχωρήσει σε αγορές ιταλικών και ισπανικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά. Για αυτό ζήτησε ως αντάλλαγμα την άμεση λήψη μέτρων από τις κυβερνήσεις των χωρών.
Το θέμα της έκδοσης ευρωομολόγου επανέφερε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Ολι Ρεν καθώς βαθαίνει η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Την έκδοση ευρωομολόγων έχουν ζητήσει στο παρελθόν αρκετοί ευρωπαίοι πολιτικοί όπως ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι αλλά και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου.
Η επαναφορά του θέματος της έκδοσης ευρωομολόγων που έχει απορρίψει στο παρελθόν η Γερμανία οφείλεται στη νέα επίθεση που πραγματοποιούν οι αγορές στην Ευρωζώνη. .
«Καθήκον η υποβάθμιση του χρέους των ΗΠΑ»
Κορυφαίος αξιωματούχος του οίκου Standard & Poor's, ο οποίος υποβάθμισε την αξιολόγησή του για το χρέος των ΗΠΑ, ανέφερε ότι ήταν καθήκον της εταιρείας του να πάρει αυτή τη δύσκολη και αμφιλεγόμενη απόφαση.
«Παίρνουμε τις ευθύνες μας πολύ σοβαρά και αν στο τέλος της ανάλυσής μας η επιτροπή καταλήξει ότι μία αξιολόγηση δεν βρίσκεται εκεί που πιστεύουμε ότι πρέπει να βρίσκεται, είναι καθήκον μας να πάρουμε αυτήν την απόφαση» δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο Ντέιβιντ Μπιρς, επικεφαλής του τομέα αξιολόγησης κρατικού χρέους της S&P.Zougla

Ποια παρουσιάστρια έκλεψε τον βαθύπλουτο σύζυγο κοσμικής κυρίας;

Γνωστή κυρία των κοσμικών σαλονιών έχει γίνει έξαλλη με ξανθιά παρουσιάστρια που προσπάθησε (και μάλλον το πέτυχε) να «κλέψει» το βαθύπλουτο σύζυγο της. Στην αρχή, με το πρόσχημα της φιλίας, μπήκε στη ζωή τους και τη φιλοξένησαν, μάλιστα, στη Βίλα τους στη Μύκονο. Μέχρι τη στιγμή που απολάμβαναν το δείπνο τους και, μπροστά στους φιλοξενούμενους τους, η επίσης παντρεμένη παρουσιάστρια παρακάλεσε την οικοδέσποινα να μην τους καταπιέζει για να ζήσουν ελεύθεροι τη σχέση τους!
Μετά το περιστατικό, η σύζυγος του επιχειρηματία δεν θέλει ούτε να ακούσει γι’ αυτή και άσκησε βέτο στο σύζυγο της να μην τους ξαναπλησιάσει : Ciao

Και άλλη 16 χρονη θύμα βιασμού και μαστροπείας !

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένα ζευγάρι Ρουμάνων και ένας 23χρονος Αφγανός, για «Σωματεμπορία», «Παράνομη Κατακράτηση», «Υπεξαγωγή Εγγράφων» και «Ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής».
Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής και ύστερα από καταγγελία για οικογενειακό επεισόδιο, προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, οι συλληφθέντες και η ανήλικη, όπου στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ξετυλίχθηκε μία ιστορία που ακόμα και οι αστυνομικοί έφριξαν όταν την άκουσαν.
Πριν από ένα έτος περίπου, η 57χρονη συλληφθείσα μαζί με τον 53χρονο, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση και τη δεινή οικονομική κατάσταση μίας 16χρονης ομοεθνούς τους, την οδήγησαν στη χώρα μας, με τη συναίνεση των γονέων της, προκειμένου να προσέχει την 2χρονη εγγονή τους. Μόλις έφεραν την άτυχη κοπέλα στην Ελλάδα ξεκίνησε και ο εφιάλτης της, καθώς αφαίρεσαν τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, την κλείδωσαν στο σπίτι, όπου διέμεναν και με απειλές, απαιτούσαν από την ίδια 500 ευρώ, υποσχόμενοι την έκδοση εγγράφων διαμονής της.
Επιπλέον, ο 23χρονος Αφγανός που ήταν γνωστός της οικογένειας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα βίαζε την κοπέλα έναντι αμοιβής, ενώ μαζί με τον 57χρονο την εξανάγκαζαν κατά τον τελευταίο χρόνο, να εκδίδεται.
Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

« Κτυπάνε σκοπιές » στην ΝΔ όλο τον Αύγουστο !!

Μόνο την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου και τις Κυριακές θα υπολειτουργήσει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αυτό τον μήνα καθώς όλο τον υπόλοιπο καιρό θα υπάρχουν στα κεντρικά γραφεία της λεωφόρου Συγγρού τομεάρχες και στελέχη που θα συνεδριάζουν σταθμίζοντας τις πολιτικές εξελίξεις που -αν μη τι άλλο- αυτό το καλοκαίρι είναι πολλές και σημαντικές.
Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος κατάρτισε ένα πρόγραμμα... βαρδιών για όλο τον μήνα, με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα ενημερώνει σε καθημερινή βάση τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με αυτό, ήδη την εβδομάδα που μας πέρασε τα περισσότερα στελέχη βρίσκονταν στις θέσεις τους και συνεδρίαζαν, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει κάθε Τετάρτη μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
Οπως μαθαίνουμε, για την εβδομάδα που ξεκινά (από 8 έως 15 του μηνός) επικεφαλής του προσωπικού ασφαλείας θα είναι ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος με αναπληρωτή τον τομεάρχη Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Η ομάδα θα συνεδριάσει την Τετάρτη 10 Αυγούστου και θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι τομεάρχες Μανώλης Κεφαλογιάννης και Σταύρος Καλογιάννης, οι γραμματείς Λεωνίδας Κουρής και Μενέλαος Δασκαλάκης καθώς και το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας Γιώργος Κουμουτσάκος.
Την επόμενη εβδομάδα, από 16 έως 22 Αυγούστου, επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Αβραμόπουλος με αναπληρωτή τον γραμματέα Προγράμματος Ευριπίδη Στυλιανίδη. Το προσωπικό ασφαλείας θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Αυγούστου και θα μετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι τομεάρχες Χρήστος Ζώης, Αθανάσιος Νάκος και Ολγα Κεφαλογιάννη, όπως επίσης και οι γραμματείς Μανώλης Αγγέλακας και Κώστας Ζωντανός.
Τέλος, την εβδομάδα από 23 Αυγούστου έως και το τέλος του μήνα επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο έτερος αντιπρόεδρος Σταύρος Δήμας με αναπληρωτή τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Κώστα Τζαβάρα. Το προσωπικό ασφαλείας θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Αυγούστου και θα μετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! Παρουσιάστρια πήγε στη θάλασσα με το… εσώρουχό της!

Ποια γνωστή παρουσιάστρια πήγε στην παραλία ντυμένη με το φορεματάκι της για να απολαύσει το μπάνιο της και όταν το έβγαλε κατάλαβε ότι είχε ξεχάσει να βάλει το… μαγιό της; Δεν πτοήθηκε όμως, έβγαλε το φορεματάκι της και έκατσε άνετη και ωραία στην ξαπλώστρα με το εσώρουχο της!
Ο λόγος για την… Νικολέττα Ράλλη που έχει χιούμορ και θεώρησε όλο το παραπάνω σκηνικό αρκετά αστείο... Λέτε να γίνει μόδα και να μην αγοράζουμε πια μαγιό και να πηγαίνουμε με τα εσώρουχα; Gossip-tv

ΦΡΙΚΗ - Πασάλειψαν γάιδαρο... με πίσσα και μέλι !

Κοντά στο χωριό Στράνωμα της ορεινής Ναυπακτίας ένας φοιτητής εντόπισε το γαϊδουράκι της φωτογραφίας το οποίο κάποιοι είχαν πασαλείψει με...χημική ουσία και μέλι και το είχαν εγκαταλειψει λίγο έξω από τον οικισμό, προκειμένου να γίνει βορά (ένα είδος «ζωντανής» φόλας!) για τα αγρίμια της περιοχής (αν υπάρχουν τέτοια), τα οποία επίσης θέλουν να ξεπαστρέψουν οι φιλόζωοι κάτοικοι!
Το δύστυχο ζώο, που βρίσκεται σε φριχτή κατάσταση εδώ και μια εβδομάδα, πήγε να πιει νερό σε μια πηγή. Εκεί ένας βοσκός της περιοχής, ο κ. Κώστας, είδε πως τα χημικά που είχε στη ράχη του έσταζαν μέσα στο νερό, από το οποίο ποτίζεται και το δικό του κοπάδι.

Εξερράγη η Αίτνα στην Ιταλία!

Στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας εξερράγη το ηφαίστειο Αίτνα, οδηγώντας τις τοπικές ιταλικές αρχές να κλείσουν τις πρώτες πρωΐνές ώρες το διεθνές αεροδρόμιο Φονταναρόσα, της Κατάνια. Τώρα, όμως, αυτό έχει επαναλειτουργήσει.
Στην περιοχή γύρω απ το ηφαίστειο επικρατεί πάντως πολύ χαμηλή ορατότητα όλη τη σημερινή ημέρα.
Μετά τα μεσάνυκτα, λάβα ανάβλυζε απ τον κρατήρα του ηφαιστείου-- του πλέον ενεργού ηφαιστείου σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Πίδακες ηφαιστειακής τέφρας εκσφενοδνίζονταν σε μεγάλη απόσταση απ τον κρατήρα, πολλές φορές προσγειωνόταν η τέφρα αυτή στα γειτονικά με το ηφαίστειο χωριά.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ - Παρθενώνας-Σαντορίνη: Πρέπει να τα επισκεφθείς πριν πεθάνεις

Παρθενώνας και η Σαντορίνη συγκαταλέγονται στους 43 καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς «που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις», σύμφωνα με τη λίστα του αμερικανικού περιοδικού Smithsonian.
Στο σχετικό άρθρο αναφέρεται ότι οι λάτρεις των ταξιδιών και της περιπέτειας δεν θα πρέπει να χάσουν προορισμούς, όπως οι Πυραμίδες της Γκίζας, η Έφεσος, η Κόστα Ρίκα, τα Νησιά Γκαλαμπάγκος, το Μάτσου Πίτσου, αλλά και ο Παρθενώνας και η Σαντορίνη.
Για τον 2.400 ετών Παρθενώνα, το περιοδικό δημοσιεύει αρκετές πληροφορίες, όπως ότι το κτίριο, που αρχικά έφερε ζωντανά χρώματα του κόκκινου, του πράσινου και του μπλε, παρέμενε σχεδόν ανέπαφο έως την πολιορκία του Μοροζίνι το 1687, όταν ανατινάχθηκε από βόμβα των Ενετών, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του.
Το άρθρο αναφέρει, επίσης, την τεράστια προσπάθεια αναστήλωσης, στην οποία έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, που περιλαμβάνει ακόμα και τη χρήση μαρμάρων από το λατομείο εξόρυξης του αρχαίου υλικού. Φυσικά, δεν παραλείπει την αναφορά στα Μάρμαρα του Παρθενώνα, αυτά που αφαίρεσε ο Άγγλος Λόρδος Έλγιν από το μνημείο μεταξύ 1801 και 1803, πουλώντας τα στο Βρετανικό Μουσείο, όπου παραμένουν έως σήμερα.
«Σαν να βρισκόμουν σκαρφαλωμένος στην άκρη του κόσμου», γράφει ο συντάκτης του άρθρου για την αίσθηση, που απολάμβανε στη Σαντορίνη, όταν επισκέφτηκε το εντυπωσιακό νησί.
Η μοναδική γεωγραφία και η άγρια ομορφιά του είναι ικανά στοιχεία για να ξεσηκώσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, ενώ η θέα στον βαθύ κόλπο της, που σχηματίστηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου πριν από περίπου 3.600 χρόνια, «σου κόβει την ανάσα», γράφει χαρακτηριστικά.
Το άρθρο κάνει λόγο και για την καταπληκτική κουζίνα του νησιού, μνημονεύοντας τα τοματίνια, τη φάβα, τις καρυδόπιτες, το γιαούρτι με μέλι και -κυρίως- το μοναδικό κρασί που παράγουν τα ηφαιστειογενή εδάφη του. Όσο για τις παρθένες παραλίες της Σαντορίνης, μόνο καλά λόγια έχει να πει. Δίνει, ωστόσο, δύο συμβουλές για τις μαύρες αμμουδιές, που απορροφούν τη θερμότητα του ήλιου: χοντρές πετσέτες και, φυσικά, σανδάλια.

Στα " Μαχαίρια " Παπαρίζου - Μαυρίδης για τα περιουσιακά

Οριστικό φαίνεται πως είναι το τέλος της σχέσης του Τόνυ Μαυρίδη και της Έλενας Παπαρίζου , που παρά τα τελευταία σενάρια για επανασύνδεσή τους, φαίνεται ότι δεν τα πάνε καθόλου καλά. Τα κοινή περιουσιακά τους στοιχεία, μάλιστα, είναι και ο λόγος που το ζευγάρι βρίσκεται σε αντιπαράθεση.
Μπορεί η Έλενα να βρίσκεται στη Σουηδία και να ξεπερνά τον χωρισμό της, κάνοντας νέος φίλους και γνωριμίες, ωστόσο, οι ανοιχτοί λογαριασμοί με τον πρώην συντροφό της συνεχίζουν να την απασχολούν. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού “CIAO”, η ένταση ανάμεσα στους δυο επώνυμους έχει κορυφωθεί λόγω της κοινής μέχρι τώρα περιουσίας τους, η οποία ανέρχεται σε 6-7 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα σπίτι στην Άνω Γλυφάδα, ακίνητα στη Σουηδία, αλλά και κοινούς λογαριασμούς με μετρητά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα, o Τόνυ Μαυρίδης υποστηρίζει ότι όσα έχει κερδίσει η Έλενα Παπαρίζου στο διάστημα που ήταν μαζί είναι και δικά του, γι΄αυτό και της ζητά τη μισή περιουσία. “Υπήρξε μάνατζέρ της, την ακολουθούσε παντού, κανόνιζε τα πάντα. Είναι λογικό, λοιπόν, να υποστηρίζει ότι έχει δουλέψει όσο και εκείνη για την απόκτηση της περιουσίας αυτής”, λέει άνθρωπος του κύκλου τους. Ενώ, από την άλλη, η τραγουδίστρια δεν θεωρεί ότι του αναλογούν ακριβώς τα μισά και δεν το συζητά καν.
Αξίζει να σημειώσουμε, ότι τα προβλήματα με το μοίρασμα της περιουσίας τους φαίνεται πως βάζουν και ένα οριστικό τέλος στα σενάρια επανασύνδεσής τους. Η Έλενα, μάλιστα σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κύπρου δήλωσε: “Όταν πω over, είναι over! Τέλος! Έχω χαλάσει την καλύτερή μου φιλία από την εφηβεία έτσι, και μέχρι σήμερα δεν μιλάμε. Έχουμε ανταμωθεί έξω και δεν έχουμε μιλήσει. Για 'μένα το “Χ” είναι “Χ”! Το “Χ” είναι συναίσθημα. Όταν έχω το “Χ” μέσα μου και νιώθω κάπου μια αμφιβολία, σημαίνει πως δεν πρέπει να βγάλω το “Χ”.”, είπε και πρόσθεσε πως σε ένα χωρισμό, πάντα φταίνε και οι δυο.
Στην ίδια συνέντευξη στον σταθμό της Λεμεσού Capital, η τραγουδίστρια ανέφερε: “Είναι γνωστό ότι έχω χωρίσει με τον Τόνυ! Με έναν άνθρωπο που έχει ζήσει δώδεκα χρόνια, δεν λες απλά ένα αντίο, κλείνεις την πόρτα και δεν μιλάς”.
Η Έλενα πάντως, φαίνεται πως έχει αρχίσει να ξεπερνά το χωρισμό της και όπως ανέφερε και ο δημοσιογράφος του Capital Θανάσης Κολοβός στο “People”, η γνωστή τραγουδίστρια ήταν πολύ χαρούμενη και ευδιάθετη.

30.600 ευρώ ζητά το ΣΔΟΕ από τη Ντούβλη για το ροζ DVD !!

«Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ο λογιστής του παραγωγού μου, του κ. Σειρηνάκη, μου συνέστησε να ανοίξω μια εταιρία προκειμένου να μπορώ να κόβω τιμολόγια και δελτία παροχής υπηρεσιών. Πράγματι, πέρσι στις 24 Απριλίου το έκανα, ως όφειλα, και έκοψα τιμολόγιο για την αμοιβή μου. Συνολικά μείον το ΦΠΑ εισέπραξα το ποσό των 30.300 ευρώ», είπε στην Espresso η ξανθιά τηλεπερσόνα.
Σύμφωνα με την ίδια η πρώτη κρούση έγινε τον Μάιο του 2010.
«Βρήκα το χαρτί κάτω από την πόρτα του σπιτιού μου, χωρίς προηγουμένως να μου έχει ζητηθεί οποιοσδήποτε έλεγχος. Ενημέρωσα τον παραγωγό μου και με καθησύχασε ότι θα το αναλάβει ο λογιστής του. Παρ’ όλα αυτά πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα την 1η Απριλίου μου κοινοποιήθηκε από το ΣΔΟΕ το νέο ραβασάκι!», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, αναφέρει πως αν πρέπει να πληρώσει το ποσό τότε δε θα μπορεί να στέλνει το παιδί της σε ιδιωτικό σχολείο.
«Στέλνω το παιδί μου στα καλύτερα σχολεία και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα του το στερήσω αυτό. Παλεύω μόνη μου και το μεγαλώνω μόνη μου», κατέληξε.
cosmo.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ε.ο Τρίπολης-Καλαμάτας

Εκτροπή κυκλοφορίας την Τρίτη 9 Αυγούστου
Από τις 5:30 το πρωί της Τρίτης 9 Αυγούστου θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το 57,7 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Καλαμάτας στον κόμβο Αλλαγής μέχρι το 40,5 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Καλαμάτας στον κόμβο Χωρεμίου και ακολούθως προς Α.Η.Σ. Μεγαλόπολης μέσω της Επαρχιακής Οδού προς Δημοτικό Διαμέρισμα Χωρεμίου.
Οι ρυθμίσεις θα γίνουν προκειμένου να μεταφερθεί ειδικός συρμός ανεμοστρόβιλου που κατά την κίνησή του θα καταλαμβάνει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Η Τροχαία θα εκτρέπει την κυκλοφορία των Ι.Χ. που κινούνται στην Εθνική Οδό Τρίπολης – Καλαμάτας από έξοδο του Ν.Α.Α.Τ. ( διασταύρωση Λεονταρίου – Λεοντάρι – Δυρράχι – Πολλιανή – Θουρία και αντίστροφα ).
Η κυκλοφορία των φορτηγών και των λεωφορείων θα διακόπτεται σταδιακά, ενώ τα οχήματα βαρέου τύπου θα κυκλοφορούν από Τρίπολη προς Καλαμάτα και αντιστρόφως.
Τα βυτιοφόρα θα σταθμεύουν προσωρινά στο Σταθμό Διοδίων Λεονταρίου

Ρεζίλι! Ηθοποιός κοιμήθηκε ''γυρίζοντας'' ερωτική σκηνή !!

Η Mila Kunis κατεδάφισε τον εγωισμό του Justin Timberlake αφού παραδέχτηκε πως την πήρε ο ύπνος ακριβώς την ώρα που γύριζαν καυτές σκηνές.
Στην συνέντευξη της η Ουκρανικής καταγωγής ηθοποιός προσπάθησε να τα μπαλώσει λέγοντας πως ήταν κουρασμένη από τα κοπιαστικά γυρίσματα.
''Ήμουν ξαπλωμένη και ο Justin Timberlake, σύμφωνα με το σενάριο, α΄ρχισε να μου φιλάει την πλάτη.Τότε έκλεισα για λίγο τα μάτια μου και κατέληξα να ροχαλίζω'' εξήγησε η Mila Kunis.

Mε στρινγκ μαγιό η Μενεγάκη στη Νάξο...

Από το http://newsvolos.blogspot.com/
Η Ελένη Μενεγάκη κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει στους κατοίκους της Νάξου και ένα μήνα μετά το «αντίο» της, η παρουσιάστρια βρέθηκε ξανά στο όμορφο νησί. Η Ελένη Μενεγάκη μαζί με τα τρία παιδιά της έκαναν τα μπάνια τους στις παραλίες του Κυκλαδίτικου νησιού, απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα. Μάλιστα, η παρουσιάστρια...
επέλεξε για άλλη μια φορά τις γραφικές ταβέρνες του νησιού και δοκίμασε τα παραδοσιακά φαγητά. Είναι γνωστό πως η Ελένη Μενεγάκη είχε εντυπωσιαστεί από τις ομορφιές του νησιού όταν είχε πάει εκεί με την εκπομπή της. Λίγες μέρες μετά, στην παρέα τους προστέθηκε και αδελφός της Ελένης, ο Θοδωρής αλλά και ο πολύ καλός της φίλος Βασίλης Μπουλούμπασης. Τέλος, η παρουσιάστρια επισκέφθηκε τα Κουφονήσια με φιλικό σκάφος: Hello

Άγριο έγκλημα στη λαϊκή αγορά Αμαλιάδας-Ένας άνδρας νεκρός και μια γυναίκα χαροπαλεύει

Απίστευτες σκηνές μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης !!
Όλα συνέβησαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, ώρα κατά την οποία η λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας ήταν κατάμεστη από κόσμο. Ξαφνικά, ένας 30χρονος άνδρας με ένα δίκαννο, πυροβολεί δύο φορές.
Τη μία φορά, έναν 31χρονο άνδρα, από την Αμαλιάδα και τη δεύτερη μία 19χρονη κοπέλα, από την ίδια πόλη. Ο άνδρας πέφτει νεκρός και η κοπέλα τραυματίζεται σοβαρά. Επικρατεί πανικός και τρόμος.
Σοκαρισμένοι, οι αυτόπτες μάρτυρες δεν μπορούν να πιστέψουν τι συμβαίνει. Ασθενοφόρο μεταφέρει τον νεκρό και την τραυματισμένη γυναίκα στο Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης είχε οικογενειακές διαφορές με τα θύματα.

Αναφορά του Δ.Κουσελά για αναβάθμιση του ΤΕΙ Καλαμάτας !

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς την Υπουργό Παιδείας, δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων, ζητώντας τη διασφάλιση της αυτόνομης λειτουργίας και αναβάθμισης του ΤΕΙ Καλαμάτας.
Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
Σας διαβιβάζω την από 27-7-2011 επιστολή του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΤΕΙ Καλαμάτας, με την οποία ζητείται η διασφάλιση της αυτόνομης λειτουργίας του, στο πλαίσιο της επικείμενης χωροταξικής αναδιάρθρωσης της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η αποτροπή οιουδήποτε σχεδιασμού κατάργησης ή συρρίκνωσής του.
Το ΤΕΙ Καλαμάτας λειτουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια, έχοντας σημαντικά προσφέρει και στην εκπαίδευση και στην περιφερειακή ανάπτυξη. Διαθέτει την απαιτούμενη άρτια στελέχωση σε εκπαιδευτικό και διοικητικό δυναμικό, αλλά και άριστες κτηριακές και εργαστηριακές υποδομές, ώστε να συνεχίσει την αυτόνομη λειτουργία του και μάλιστα να ενισχυθεί περαιτέρω, με ενδεχόμενες αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών, εφόσον αυτό το επιβάλλουν οι σύγχρονες ανάγκες και ο γενικότερος χωροταξικός σχεδιασμός της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 6 - 8 -2011

ΝΑΙ έχω κάνει ..bottox !!

Η Μάρω Λύτρα είναι μια κούκλα αλλά όποτε της την βαρέσει χτυπάει και μια ενεσούλα για να νιώσει ακόμη πιο κούκλα: «Έχω κάνει bottox» λέει με ειλικρίνεια στην εκπομπή «Summer Live» και συμπληρώνει «Βέβαια φρέσκια δεν είμαι από αυτό αλλά επειδή είμαι καλά μέσα μου», δήλωσε.
Η Μάρω παραδέχτηκε ακόμη ότι έχει γνωρίσει νέο έρωτα τώρα και πλέει σε πελάγη ευτυχίας ενώ λαχταράει να κάνει ένα κουτσούβελο: «Θα ήθελα να είχα τη δική μου οικογένεια το δικό μου παιδί. Για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πιο σημαντικό και από τα videoclip και από όλα».
Για τον καλό της διευκρίνισε: «Έίναι Έλληνας αλλά μένει στο εξωτερικό».

Σκληρή απάντηση Νικολάκου στον Μαργέλη !

Η δήλωση της Ντίνας Νικολάκου έχει ως εξής:
Ιδιοτελείς, συντεχνιακές ή ακόμα και πολιτικά αφελείς οι δηλώσεις Μαργέλη !!
"Με διχαστικά τοπικιστικού χαρακτήρα επιχειρήματα, δια μέσου των ΜΜΕ και όχι στον φορέα στον οποίο συμμετέχει ως μέλος, με λόγο που δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό τον οποίο ευαγγελίζεται ούτε και τη θεσμική θέση την οποία κατέχει, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Κωνσταντίνος Μαργέλης, προχώρησε σε μια ανοίκεια επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη αλλά και κατά της επιτροπής για την ίδρυση σωφρονιστικού καταστήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο κ. Μαργέλης αποτελεί, ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, με απόφαση του Περιφερειάρχη μέλος της επιτροπής αυτής, κατά τη συνεδρίαση της οποίας ουδεμία αναφορά έκανε στην αριθμητική σύνθεσή της για την οποία στην δημόσια δήλωση του αφήνει διχαστικά υπονοούμενα. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κατή την συνεδρίαση της επιτροπής, αφού έδειξε αδιαφορία για την απαιτούμενη κοινωνική συνοχή στο ευαίσθητο ζήτημα της ίδρυσης σωφρονιστικού καταστήματος, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για συμμετοχή εκπροσώπων της Εκκλησίας. Ο κος Μαργέλης επέδειξε με αυτό το τρόπο την παντελή κοινωνική και επαγγελματική του άγνοια, στο γεγονός ότι η εκκλησία στον τόπο μας πρωτοστατεί στο να κρατηθεί ζωντανή η προσπάθεια ένταξης των εγκλείστων στα σωφρονιστικά ιδρύματα, παρέχοντας ηθική αλλά και υλική βοήθεια.
Πέραν της ηθικής αυτής παράληψης του, απέναντι στην εκκλησία, σε μια περίοδο που η νέα αιρετή Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου πολιτεύετε με τις αρχές του άδολου και ακομμάτιστου πατριωτισμού, η ανάδειξη σε ζήτημα μείζονος σημασίας της σύνθεσης της επιτροπής ανάλογα την καταγωγή των μελών της ως πρωταρχικό κριτήριο αξιότητας της, αδικεί όχι μόνο τον ίδιο αλλά και την θεσμική θέση την οποία κατέχει ο κος Μαργέλης. Οι όποιες διχαστικού τύπου για την κοινωνία της Πελοποννήσου θέσεις του κου Μαργέλη μπορεί να θεωρηθούν ιδιοτελείς, συντεχνιακές ή ακόμα και πολιτικά αφελείς δεδομένου ότι είναι γνωστό πως η επιτροπή δεν θα αποφασίσει για τον χώρο ανέγερσης του σωφρονιστικού καταστήματος, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης ως αρμόδιος φορέας.
Αυτό που είναι εξαιρετικά λυπηρό είναι ότι με τη στάση του αυτή ο κ. Μαργέλης απαξιώνει τους θεσμούς επιδεικνύοντας συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την σημερινή πολιτική πραγματικότητα στον τόπο μας. Συμπεριφορές στις οποίες ταιριάζει περισσότερο ο όρος Λουδοβίκειες που ο κος Μαργέλης ανέσυρε μέσα από τους διαλόγους μιας παρωχημένης ελίτ, στην οποία συμμετέχει, και η οποία βλέπει να χάνεται η συνεκτικότητα της ομερτάς με την οποία για πολλές δεκαετίες κυβερνούσε την Πελοπόννησο. Υποβιβάζει με αυτό τον τρόπο ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου το κύρος του πρώτου επιστημονικού συλλόγου της Καλαμάτας, αφού η στάση του αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως ντροπιαστική για την εκκλησία και εξευτελιστική για την δημοκρατία."

Βρέθηκε γυαλί σε κρουασάν Molto

Γυαλί εντοπίστηκε σε κρουασάν σοκολάτας, αναφέρει ο ΕΦΕΤ, σε ανακοινωσή του, έπειτα από ενημέρωση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για προϊόν 'Molto Croissant' σφολιάτας, ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΓΕΥΣΗ', σε συσκευασία των 80 g, με ημερομηνία λήξης 24.08.2011.
Το προϊόν παρασκευάζεται από την επιχείρηση CHIPITA AE.
Ο ΕΦΕΤ, παράλληλα με την άμεση δρομολόγηση ελέγχου στην εγκατάσταση παραγωγής, από κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, απαίτησε από την παραγωγό εταιρεία την προληπτική ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας και, ήδη, βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Δεμένο παραμένει το σκάφος του Λιμεναρχείου της Πύλου

Δεμένο παραμένει το σκάφος του λιμεναρχείου της Πύλου, καθώς λόγω της μηχανικής βλάβης που υπέστη εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει γίνει ακόμη έγκριση της δαπάνης επισκευής του.
Οι ανάγκες αστυνόμευσης από το Λιμεναρχείο Πύλου είναι μεγάλες αυτή την περίοδο, όχι μόνο λόγω της υποδοχής κρουαζιερόπλοιων και μικρότερων σκαφών, αλλά και λόγω μεταφοράς λαθρομεταναστών και περιστατικά λαθρεμπορίου που έχουν συμβεί κατά το παρελθόν.

5.8.11

Τραγουδίστρια κλέφτηκε με... τεκνό και το αφεντικό-χορηγός τρελάθηκε !

Τα γεγονότα είναι πραγματικά.!!
Πρωταγωνιστές; Μια ανερχόμενη τραγουδίστρια και μέχρι πρότινος συμβία του ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου όπου και εμφανιζόταν, ο ιδιοκτήτης του κέντρου και ένας άντρας γνωστός απο τις σχέσεις του με τραγουδίστριες, μοντέλα, παρουσιάστριες...γενικώς γυναίκες για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ...κοινώς πολυεργαλεία...
Η ιστορία ξεκίνησε πρίν μερικούς μήνες όταν το τεκνό-χορηγός έσκασε μύτη στο νυχτερινό κέντρο συνοδευόμενος απο μοντέλα-βίζιτα b class. Ξέρετε τι εννοώ...Καταλαβαίνετε...Απο τη πρώτη στιγμή το τεκνό ξεχώρισε την τραγουδίστρια όχι τόσο για τις φωνητικές δυνατότητες-που μεταξύ μας τώρα δεν είναι και οι καλύτερες-αλλά για το κορμί και το βλέμμα γεμάτο υποσχέσεις...
Αγνοούσε όμως ότι η κοπέλα είχε σχέση... ...με το μεγάλο αφεντικό του νυχτερινού κέντρου. Και να ταν μόνο αυτό; Το αφεντικό ήταν και είναι αυτός που ανέδειξε την τραγουδίστρια η οποία οφείλει την όποια δημοσιότητά της...σουξέ...επιτυχία μικρή ή μεγάλη...στις κινήσεις και τα φράγκα του αφεντικού. Η ιστορία μπορεί να θυμίζει το σήριαλ "Μαύρα μεσάνυχτα" του Mega αλλά ξαναγράφω πώς είναι πέρα για πέρα αληθινή και συμβαίνει αυτή την εποχή...
Η τραγουδίστρια είδε τον τυπάκο και ψάρωσε. Βεβαίως και αυτός δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια...Λίγο τα δωράκια, λίγο τα λουλούδια και οι ζημιές στο μαγαζί την παρέσυραν και άρχισε να τον βλέπει με άλλο μάτι...Ώσπου οι δύο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά λίγες εβδομάδες αργότερα-εν αγνοία του αφεντικού και συντρόφου της αοιδού- σε καφέ της Γλυφάδας. Η έλξη ήταν απο την πρώτη στιγμή μεγάλη και αποφασίζουν να είναι μαζί...
Το πάθος τους και η χημεία ήταν τόσο μεγάλη που έκαναν την τραγουδίστρια ν αφήσει το σχήμα όπου εμφανίζεται και να εξαφανιστεί με το τεκνό...Το φουσκωτό τεκνό με το καλλιεργημένο φρυδάκι και τα μούσκουλα του Πύρου Δήμα όταν σήκωνε τα χρυσά...Πίσω στο μαγαζί έχει μείνει το αφεντικό με το υπόλλοιπό σχήμα για να βγάλει το καλοκαίρι. Ένα αφεντικό με τεράστια επιρροή και πολλά νεύρα.
Ένα αφεντικό που θέλει μέν να κρατησει το θέμα μακριά απο δημοσιογράφους αλλά δυστυχώς οι συνεργάτες του μιλάνε πολύ...πάρα πολύ...Κι επειδή ο εγωϊσμός και η καψούρα δεν ξέρεις ποτέ που μπορεί να σε οδηγήσει...να δείτε που η κατάληξη δε θα είναι καλή...Υπάρχει ένταση μεγάλη... gossip-tv.gr

Με το ίδιο νυφικό παντρεύτηκαν γιαγιά, κόρη και εγγονή!

Όλα τα νέα κορίτσια που σκοπεύουν να παντρευτούν σκέφτονται πως θα βρουν το πιο όμορφο και μοντέρνο νυφικό προκειμένου να εντυπωσιάσουν και να λάμπουν μέσα σε αυτό, την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής τους!
Η 23χρονη όμως Allison Rinaldi, φόρεσε νυφικό ..127 ετών! Όχι γιατί το βρήκε οικονομικότερο, αλλά γιατί απλώς το είχε αγοράσει η προ προ γιαγιά της το 1884, για να το φορέσει στο δικό της γάμο!
Έτσι και έγινε, το νυφικό αυτό φορέθηκε από την γιαγιά, τη θεία, τη μητέρα της και στο τέλος από την ίδια ενώ όπως δηλώνει είναι ευτυχισμένη γι΄αυτό.
Μου άρεσε η αίσθηση της ιστορίας που είχε το νυφικό, σήμαινε πολλά για μένα, σκέφτηκα ότι φορώντας το θα μου φέρει τύχη» λέει η νεαρή κοπέλα.
Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!!!

Γιαούρτωσαν τον Πρετεντέρη στην Αντίπαρο !

Τη βόλτα του στα σοκάκια της Αντιπάρου έκανε αμέριμνος τα ξημερώματα ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews στις 02:15 σήμερα μια νεαρή τουρίστρια – της οποίας το αίμα μάλλον «έβραζε» από αγανάκτηση – μόλις τον εντόπισε μέσα στο πλήθος, χωρίς να διστάσει, αφού προμηθεύτηκε γιαουρτάκι και αυγουλάκι… του τα πέταξε.
Ο κύριος Πρετεντέρης, χωρίς να αντιδράσει, αφού άκουσε και τον σχετικό «εξάψαλμο» τα μάζεψε και έφυγε. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι δεν έβγαλε ούτε «κιχ».Gossip-tv

«Σημαντική απόφαση ‘‘ομπρέλα’’ για τους μακροχρόνια άνεργους»

Την Πέμπτη, 04/08/11, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται κατά χιλιάδες οι συμπολίτες μας που δικαιούνται το εδικό προνοιακό επίδομα. Συγκεκριμένα, το ατομικό τεκμαρτό εισόδημα που θα πρέπει να έχει ο μακροχρόνια άνεργος ηλικίας 45 έως 65 ετών, ώστε να δικαιούται το ειδικό προνοιακό επίδομα του ΟΑΕΔ, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 10.000 ευρώ το χρόνο και 12.000 ευρώ αν πρόκειται για ζευγάρι, από 3.000 ευρώ και 5.000 ευρώ αντίστοιχα που ίσχυε μέχρι σήμερα. Επιπλέον, δικαιούχοι του επιδόματος είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ έως και δύο χρόνια, σε αντίθεση με την προηγούμενη ρύθμιση που εξασφάλιζε επίδομα μόνο για τους εγγεγραμμένους για ένα χρόνο.
Σε σχετικές δηλώσεις της, η κα. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, ανέφερε:
«Η παραπάνω απόφαση έχει ως γνώμονα την προστασία των μακροχρόνια ανέργων και αφορά ένα μεγάλο μέρος τους, καθώς η ανεργία μετατρέπεται στο υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Η πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας, κ. Κουτρουμάνη κινείται αδιαμφισβήτητα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς, επιφέρει ικανοποιητικά περιθώρια χρόνου στους μακροχρόνια άνεργους να αναζητήσουν εργασία και ευνοϊκότερα εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να καλύψει περισσότερους συνανθρώπους μας. Έτσι, αναπτύσσεται μια ‘‘ομπρέλα’’ προστασίας για τους μακροχρόνια άνεργους συμπολίτες μας που δίνει ανάσα και ανακούφιση, σε μια περίοδο που ο πολίτης έχει ανάγκη από ένα κράτος που θα μεριμνά, πέρα από την δημοσιονομική του κατάσταση, και για τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα».
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι που παραμένουν εκτός εργασίας 12 ή και περισσότερους μήνες αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 70.343 άτομα μέσα σε ένα χρόνο, σημειώνοντας τον Ιούνιο του 2011 ποσοστιαία μεταβολή 37,01% έναντι του περσινού Ιουνίου. Σε σχέση με τον Μάιο, οι μακροχρόνια άνεργοι αυξήθηκαν κατά 6.323 άτομα. Συνολικά, σε σύνολο 687.173 εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, 260.430 (37,90%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε στο 15,8% τον Απρίλιο του 2011 έναντι 11,9% τον Απρίλιο του 2010.

Σελλασία Λακωνίας : Ξεκινά σήμερα η 8η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού !

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 8η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού, στη Σελλασία Λακωνίας, που διοργανώνεται από το Δήμο Σπάρτης και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού».
Η τριήμερη Γιορτή Ελιάς και Λαδιού περιλαμβάνει περίπτερα έκθεσης αγροτικών προϊόντων από δυναμικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς, συζητήσεις και ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Την έναρξη των εκδηλώσεων θα σηματοδοτήσουν σήμερα στις 19:30 το απόγευμα τα εγκαίνια της έκθεσης, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσική εκδήλωση.
Το Σάββατο ο Σύλλογος Γεωπόνων Λακωνίας διοργανώνει ημερίδα με εισηγήσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση καλλιεργειών, τις επενδύσεις στη μεταποίηση και την εμπορία γεωργικών προϊόντων. Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση για τη βιολογική γεωργία.
Αμέσως μετά θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατο του Σκιαθίτη πεζογράφου, ενώ η δεύτερη ημέρα της Γιορτής Ελιάς και Λαδιού θα κλείσει μουσικά με συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου.
Την Κυριακή, στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή γενική συνέλευση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού», ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση για παιδιά.
Στις 6.30 το απόγευμα θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα «Αγροτική ανάπτυξη εν μέσω οικονομικής κρίσης και οι θέσεις των κομμάτων».
Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί από το χορευτικό τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Οινούντος.
Τέλος, η γιορτή της Ελιάς και Λαδιού θα ρίξει αυλαία και θα ανανεώσει το ραντεβού της για την επόμενη χρονιά με ρεμπέτικη βραδιά από τον Μπάμπη Τσέρτο.
Να σημειώσουμε ότι η Γιορτή περιλαμβάνει και όλα τα υπόλοιπα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα της Λακωνίας, δίνοντας πρόσβαση σε όλους τους παραγωγούς-τυποποιητές, οικοτεχνίες και βιοτεχνίες σε αγορές με τις οποίες δεν θα μπορούσαν αλλιώς να έρθουν σε επαφή.
Πέρυσι, το τριήμερο της γιορτής, επισκέφθηκαν τα ενενήντα περίπτερα αγροτικών προϊόντων 25.000 επισκέπτες.
Η γιορτή «ταξιδεύει» και εκτός των συνόρων της Λακωνίας, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη πρόσβαση των τοπικών προϊόντων στις αγορές, με εκθέσεις στην Αθήνα στο Ζάππειο, στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό στο Σύνταγμα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον ΟΛΠ, αλλά και στην Κομοτηνή.

Τον ...βίασε η μπέιμπι σίτερ!

Ο λόγος για έναν 14χρονο στην Αμερική, όπου η 20χρονη κοπέλα που τον πρόσεχε, τον μέθυσε και του έκανε έρωτα σε όλο το σπίτι.
Την καταγγελία έκαναν οι γονείς του αγοριού, οι οποίοι κατηγορούν την 20χρονη φοιτήτρια ότι έδωσε παρανόμως αλκοόλ στον γιο τους με σκοπό να τον αποπλανήσει.
Μάλιστα οι γονείς του έφηβου «έπιασαν» στα πράσα το νεαρό ζευγάρι να ερωτοτροπεί σε κάθε πιθανό μέρος του σπιτιού.
Η νεαρή από το Κονέκτικατ επέστρεψε σπίτι της, στο τέλος της βάρδιας της, όπου και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, κατηγορούμενη για σεξουαλική επίθεση αλλά και παράνομη αγορά και κατανάλωση αλκοόλ με ανήλικο : spnews.gr

Ρίχνουν…. «Κανόνι » στα κοινόχρηστα οι Έλληνες !

Μεγάλο κανόνι έρχεται από αρκετές εταιρείες διαχείρισης πολυκατοικιών καθώς πλέον αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα άρνησης πληρωμής από ενοίκους πολυκατοικιών για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, κάτι που έχει ως συνέπεια την διακοπή της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Όπως υπολογίζεται, σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν χρέη από 300.000 έως 500.000 ευρώ η κάθε μία κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική τους καταστροφή παρά τις προσπάθειες εξόφλησης των κοινοχρήστων που γίνονται πλέον με κάθε πιθανό τρόπο.

Την Τρίτη αποζημιώσεις ύψους 4,5 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ !

Την Τρίτη 9 Αυγούστου, ο ΕΛΓΑ καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής ύψους 4.500.000 εκατ. ευρώ περίπου.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές που επήλθαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλα κλπ) τη χρονική περίοδο Οκτωβρίου 2010 – Δεκεμβρίου 2010, στις ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες :
Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λάρισας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Χαλκιδικής.
Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του οργανισμού στην διεύθυνση www.elga.gr.

Αποζημίωση παραγωγών της Πελοποννήσου για το E Coli ..

Έγκριση κοινοτικών αποζημιώσεων στους παραγωγούς της Πελοποννήσου για ζημίες από το βακτήριο E Coli !!
Έγινε αποδεκτή η πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ύψος των αποζημιώσεων σχετικά με τη ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί κηπευτικών της Πελοποννήσου από το βακτήριο E-Coli.
Oι παραγωγοί κηπευτικών μπορούν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, να προσέρχονται στις διευθύνσεις αγροτικής οικονομίας των περιφερειακών ενοτήτων και να καταθέτουν τις αιτήσεις του για άμεσες αποζημιώσεις.

Ανεστάλη η απεργία των ταξιτζήδων !

Ανεστάλη η απεργία των ιδιοκτητών ταξί, ύστερα από απόφαση, που ελήφθη κατά την τρίωρη και πλέον γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων.
Όπως έγινε γνωστό, μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων του κλάδου, τα ταξί θα βγουν άμεσα στους ελληνικούς δρόμους.

Στη Μεσσηνία για διακοπές ο Μπίλ Γκέιτς!

Στη Μεσσηνία περνάει ένα μέρος των διακοπών του ο Μπιλ Γκειτς. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και πρόεδρος της Μicrosoft, αλλά και ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου μέχρι το 2006 βρίσκεται στον πανέμορφο Μεσσηνιακό κόλπο τις τελευταίες ημέρες με τη θαλαμηγό του. Το Octopus, όπως ονομάζεται, δεν περνά απαρατήρητο καθώς έχει μήκος 126 μέτρα, ενώ διαθέτει 26 σουίτες και μπορεί να υποδεχτεί 26 καλεσμένους.
Το Octopus είναι φημισμένο για τις διασημότητες που έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς, όπως και για τους αρχηγούς κρατών που έχει υποδεχτεί : markos.tv

"Σκηνοθέτησαν" την κλοπή του χρηματοκιβωτίου στο Νοσοκομείο Αιγίου ;

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ"
Μοιάζει απίστευτο, κι όμως όλες οι ενδείξεις συνηγορούν σε αυτό το σενάριο.
Η κλοπή του χρηματοκιβωτίου στο νοσοκομείο Αιγίου "σκηνοθετήθηκε" για να καλυφθεί μεγάλου ύψους οικονομικό άνοιγμα. Οι ελεγκτές συνεχίζουν την έρευνα η οποία στρέφεται προς συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.
Στην υπόθεση φαίνεται πως εμπλέκονται 8 άτομα. Πάντως μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Να υπενθυμίσουμε πως το χρηματοκιβώτιο με τις 96.000 ευρώ, εκλάπη στις αρχές Ιουλίου.

Ο Δ.Κουσελάς για τον εξορθολογισμό της δασικής νομοθεσίας !!

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ζητώντας να γίνουν οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις για τον εξορθολογισμό της δασικής νομοθεσίας, ώστε να αρθούν οι αβεβαιότητες και να πάψει η ταλαιπωρία πολλών συμπολιτών μας σχετικά με τον χαρακτηρισμό των ιδιοκτησιών τους.
Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
«Σας διαβιβάζω την από 26-7-2011 επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με την οποία ζητείται να κατατεθούν κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις για τον αναγκαίο εξορθολογισμό της δασικής νομοθεσίας, που αφορά στη διαδικασία έκδοσης πράξεων χαρακτηρισμού των εκτάσεων από τη Δασική Υπηρεσία και ειδικότερα:
Α) Την αποδέσμευση από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας :
- των δασωθέντων αγρών, δηλαδή εκτάσεων που εμφανίζουν γεωργική μορφή στις αεροφωτογραφίες ετών λήψης 1945 ή 1960, χωρίς άλλο κριτήριο αλλά με κοινή έκθεση δυο δασολόγων και ενός γεωπόνου
- των εκτάσεων που φέρουν ή έφεραν δασική βλάστηση σε ποσοστό μικρότερο του 25%, δηλ. εκτάσεις που διαχρονικά καλλιεργούνταν κατά θέσεις λόγω μορφολογίας ή σύστασης εδάφους, όπως ισχύει για αρκετές εκτάσεις στη Μάνη.
- των εκτάσεων για τις οποίες έχει εκδοθεί πράξη της Διοίκησης «ότι δεν αποτελούν δάσος ή δασική έκταση». Ως πράξεις της Διοίκησης θεωρούνται οι παλιές βεβαιώσεις ή απαντήσεις που έδινε η Δασική Υπηρεσία μέχρι το 1998, οπότε και άρχισε η έκδοση των πράξεων χαρακτηρισμού.
- Των δασικών εκτάσεων που άλλαξαν χρήση πριν την ψήφιση του Συντάγματος του 1975 και στις οποίες έκτοτε αναπτύχθηκε έντονη γεωργική δραστηριότητα
- Των εκτάσεων, η μορφή (δασική ή μη) και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων έχουν κριθεί τελεσίδικα από τα δικαστήρια.
Β) Την ήπια αξιοποίηση εκτάσεων του Δημοσίου, που αποτελούν υποβαθμισμένα οικοσυστήματα (αφανότοποι κλπ), με μακρόχρονη ενοικίασή τους. »

Γδύθηκαν έξω από το Χρηματιστήριο!!! - ΦΩΤΟ

Με αφετηρία τις χαμένες περιουσίες ανθρώπων στις αγορές, ένας καλλιτέχνης με μία ομάδα 50 περίπου ατόμων πέτυχαν αν μη τι άλλο να τραβήξουν τα βλέμματα των περαστικών, πριν ακολουθήσουν οι... συλλήψεις
Νωρίς το πρωί της περασμένης Δευτέρας, στις 07.00 περίπου, ο Ζέφρι Θρόουελ και η ομάδα του πήραν θέσεις κατά μήκος της Wall Street στη Νέα Υόρκη.
Κάποιοι ακριβώς μπροστά στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο του κόσμου με κοστούμια, άλλοι με σκούπες και σφουγγαρίστρες καθάριζαν το δρόμο, κάποιοι παρίσταναν προσωπικούς γυμναστές, συνοδούς, έβγαζαν βόλτα ένα σκύλο, ακόμη και σαν πωλητές χοτ ντογκ.
Εχοντας αναπαραστήσει αρκετούς από τους καθημερινούς ρόλους των ανθρώπων που διασχίζουν την διάσημη οδό, ξαφνικά βρέθηκαν γυμνοί από ρούχα για ελάχιστα λεπτά και στη συνέχεια ντύθηκαν και πάλι.
Η όλη performance δεν κράτησε πάνω από πέντε λεπτά, δεν εμπόδισε ωστόσο την αστυνομία που είναι πάντα στην περιοχή να παρέμβει και να γίνουν συλλήψεις.
Σύμφωνα με την Μέτρο της Νέας Υόρκης, έμπνευση για τον δημιουργό αποτέλεσε η απώλεια της περιουσίας της μητέρας του στην βουτιά των αγορών το 2008. Για κάποιους από τους συμμετέχοντες υπήρχαν αντίστοιχες εμπειρίες, προσωπικές ή στο στενό τους κύκλο.
"Κάποιοι εργάζονται εδώ και βαρέθηκαν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί" η Wall Street, είπε ο Θρόουελ, προσθέτοντας πάντως ότι "άλλοι πάλι απλώς γουστάρουν να βγάζουν τα ρούχα τους δημοσίως". e-go.gr

Στάσεις εργασίας στο ALTER Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ (Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών), της ΕΠΗΕΑ (Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών) και της ΕΤΙΤΑ (Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικης Τηλεόρασης Αττικής) αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι-μέλη, κατ’ επανάληψη έχουν διαμαρτυρηθεί για την παράνομη, αντισυμβατική και παρατεταμένη ασυνέπεια του τηλεοπτικού σταθμού ALTER CHANNEL.
Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και διαμαρτυρίες των μελών αλλά και των Ενώσεων , εξακολουθεί ο Τηλεοπτικός Σταθμός ALTER να αρνείται την πλήρη εξόφληση των αποδοχών των εργαζομένων από τον Ιανουάριο του 2011 έως και σήμερα.
Οι Ενώσεις οφείλουν να προασπίσουν τα γενικότερα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών τους, οι θέσεις εργασίας των οποίων απειλούνται από την παρατεταμένη αφερεγγυότητα και τη μη τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από την πλευρά του ALTER CHANNEL.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ, εξαιτίας της παράνομης, αντεργατικής και κατάφωρα καταχρηστικής συμπεριφοράς του Τηλεοπτικού Σταθμού, κηρύσσουν 4ωρη στάση..εργασίας των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, που εργάζονται στο ALTER CHANNEL, για την Παρασκευή 5 Αυγούστου, το Σάββατο 6 Αυγούστου και την Κυριακή 7 Αυγούστου 2011 από 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Λουκέτο στο Στρατολογικό γραφείο Καλαμάτας !

Το μοναδικό Στρατολογικό Γραφείο της Πελοποννήσου που αλλού ; ….Στην Τρίπολη !!
Σταματούν την λειτουργία τους από τις 27 Αυγούστου, τα Στρατολογικά Γραφεία Καλαμάτας, Σπάρτης, Ναυπλίου, Κορίνθου και Τρίπολης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα πέντε γραφεία συνενώνονται σε μια ενιαία Στρατολογική Υπηρεσία, για τους πέντε Νομούς της Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη, (Θεμιστοκλέους και Ταξιαρχών). Η εξυπηρέτηση των πολιτών στο εξής θα γίνεται μέσω των ΚΕΠ, μέσω Διαδικτύου ή τηλεφωνικά.

Νεκρή 33χρονη σε τροχαίο στην Μεθώνη !

Τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα έχασε χθες το απόγευμα, μια 33χρονη αλλοδαπή, Ρουμανικής καταγωγής.
Το δυστύχημα έγινε στο δρόμο Μεθώνης – Φοινικούντας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η άτυχη γυναίκα έφυγε από το δρόμο και έπεσε σε γκρεμό, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό της.
Δυο ακόμη άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν.

Μπήκαν …. Έδειραν και έφυγαν!

Ένα περίεργο όσο και οδυνηρό περιστατικό έζησαν οι γονείς ενός ιδιοκτήτη βενζινάδικου στην παλιά Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου λίγο πριν τα μεσάνυχτα
Δυο άγνωστοι εισέβαλαν στο πρατήριο κρατώντας όπλα. Χωρίς να πουν το παραμικρό χτύπησαν με το κοντάκι του όπλου τον πατέρα του ιδιοκτήτη ρίχνοντάς τον αναίσθητο και έσπρωξαν τη μητέρα του που έπεσε στο έδαφος και την ακινητοποίησαν.
Οι δράστες στη συνέχεια έκαναν το πρατήριο φύλλο και φτερό, αλλά έφυγαν χωρίς να πάρουν το παραμικρό...
Οι άτυχοι άνθρωποι ενημέρωσαν μόλις μπόρεσαν το γιο τους και την αστυνομία όμως οι δράστες είχαν γίνει "καπνός".

Μια μέλισσα προκάλεσε….. τροχαίο!

Μια μέλισσα, σύμφωνα με το newsbeast, ήταν η αιτία για να τουμπάρει το αυτοκίνητο ενός 35χρονου. Ο οδηγός κατευθυνόταν από την Εύβοια στη Χαλκίδα όταν μια μέλισσα μπήκε στο αυτοκίνητο του από το ανοιχτό παράθυρο.
Στην προσπάθεια του να την διώξει προκειμένου να μην τον τσιμπήσει, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να βγει από την πορεία του και να ανατραπεί.
Ο οδηγός είχε άγιο και γλίτωσε με μερικές, μόνο, γρατζουνιές!

Κάθε ….γωνιά και χασισόδεντρο στην Μάνη !!

Το… παράκανε ένας 59χρονος χασισοκαλλιεργητής στη Μάνη, που φύτευε δενδρύλλια κάνναβης κυριολεκτικά όπου έβρισκε! Οι αστυνομικοί του τμήματος Γυθείου που τον συνέλαβαν, ανακάλυψαν χασισόδεντρα τόσο στο σπίτι και τον στάβλο του, όσο και σε κοντινή αγροτική περιοχή!
Ο 59χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της αγροτικής έκτασης, τη στιγμή που περιποιόνταν ένδεκα χασισόδεντρα ύψους από ενάμισι έως δύο μέτρα. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του και τον στάβλο που διατηρούσε ακριβώς δίπλα, κατασχέθηκαν άλλα τέσσερα δενδρύλλια ύψους δυο μέτρων κι έτσι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου.
*** Θα ταξίδευε με περισσότερο από μισό κιλό χασίς στις αποσκευές του ένας άνδρας από τη Λάρισα που συνελήφθη στο λιμάνι του Βόλου, όταν ο αστυνομικός σκύλος «μύρισε» το σακ βουαγιάζ που κρατούσε! Μέσα βρέθηκαν τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 597 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 120 ευρώ. Με τη συνδρομή της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, βρέθηκαν στο σπίτι του άλλα 53 γραμμάρια χασίς.Protothema.gr

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Μάνη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Μάνη, που εκδηλώθηκε στην περιοχή 'Ανω Τόμπρα δυτικά του Γυθείου, αργά χθες το απόγευμα.
Η φωτιά έφτασε μέσα στο χωριό Λυγερέας όπου απείλησε σπίτια, αλλά η επέμβαση δυνάμεων της πυροσβεστικής πρόλαβε τα χειρότερα.
Όλη την νύχτα ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με πολλά αυτοκίνητα απ' όλη την Λακωνία και γειτονικούς νομούς, ομάδες πεζοπόρου 40 ατόμων, αλλά και κάτοικοι της περιοχής έδωσαν και δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες για να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες κοντά στο χωριό Λυγερέας.
Μέχρι στιγμής έχουν καεί 450 στρέμματα δασική και 50 στρέμματα γεωργική έκταση.
Η πυρκαγιά αυτή την ώρα καίει δασική έκταση σε δύσβατη περιοχή, πάνω από την εκκλησία του χωριού και προς την κορυφογραμμή.
Από το πρωί συνδράμουν το έργο των επίγειων δυνάμεων 2 αεροσκάφη Πεζετέλ κι ένα ελικόπτερο.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ –Εορτασμός του Ι.Ν Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο ομώνυμο χωριό !

Από τα ποιο Ιστορικά κτίσματα της Μεσσηνίας ο Ιερός Ναός !!
Εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος αύριο και Στην Μεταμόρφωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος εορτάζει ο Ι.Ν.Μεταμόρφωσης του Σωτήρος .
Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί αναγνώστες είναι ότι ο συγκεκριμένος Ναός είναι εφάμιλλος του Ναού των Αγίων Αποστόλων της Καλαμάτας και η κτήση του υπολογίζεται στον 9ο με 10ο αιώνα . Την συντήρηση του Ναού την έχει αναλάβει η 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ενώ στις τελευταίες εργασίες συντήρησης που έγιναν από τους αρμόδιους αρχαιολόγους βρέθηκαν εντός του Ναού …5 τάφοι οι οποίοι χρονολογούνται από την περίοδο της Φραγκοκρατίας.
Κάτω από το Ιερό του Ναού αναβλύζει άφθονο νερό ενώ ο περιβάλλοντας χώρος με τα πλατάνια του σε ένα καταπράσινο χώρο δίνει στον επισκέπτη μια μοναδική αίσθηση δροσιάς ακόμα και σε περιόδους καύσωνα . Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας θα προσφερθεί από το Εκκλησιαστικό συμβούλιο και τον Σύλλογο Γυναικών Μεταμόρφωσης λιτό γεύμα με τον πατροπαράδοτο « Μπακαλιάρο με πατάτες » στον φούρνο συνοδεία καλής μουσικής από Λαϊκή ορχήστρα . Όσοι …..πιστοί λοιπόν προσέλθετε αξίζει τον κόπο να γνωρίσετε το μοναδικό αυτό μνημείο !!

Ο Blogger ΤΑΤΟΥΛΗΣ … Πρωτοπορεί !!

Σύμφωνα με Αποκλειστικό ρεπορτάζ του blog http://dimotikosafari.blogspot.com ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για μία ακόμα φορά πρωτοπορεί τιμώντας όλους τους blogger για την ενημέρωση που με τόσο κόπο προσφέρουν στο αναγνωστικό τους κοινό με την δημιουργία Γραφείου Τύπου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποκλειστικά για τα blog .Με την κίνηση του αυτή ο κος Τατούλης ( από τους παλιούς blogger )αναγνωρίζει το σημαντικό έργο στην ενημέρωση που προσφέρουν οι ανώνυμοι « εργάτες » της ενημέρωσης !!

Πιλότοι άφησαν τα αεροπλάνα....... και έπιασαν το "τρενάκι" !

ΟΡΓΙΟ ΜΕ 6 ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ !
Δεν πίστευε στα μάτια της η καμαριέρα παραλιακού ξενοδοχείου νοτιοδυτικά της Πάτρας από αυτό που αντίκριζε! Εξι άνδρες συμμετείχαν σε ομαδικό όργιο... στο δωμάτιο του ξενοδοχείου! Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα «Πρωινή Γνώμη», όμως οι λεπτομέρειες από την εφημερίδα "Κόσμος" είναι συγκλονιστικές!
Όπως φαίνεται οι έξι άνδρες είχαν ξεχάσει να τοποθετήσουν την ένδειξη «μην ενοχλείτε» στο πόμολο της πόρτας του δωματίου κι έτσι η καμαριέρα μπήκε... ανενόχλητη μέσα για να καθαρίσει! Πίστευε πως το δωμάτιο θα ήταν «ελεύθερο», άρα θα μπορούσε να κάνει την δουλειά της, όμως οι «έξι» ήδη οργίαζαν! Οι γυμνοί άνδρες έκαναν ασκήσεις... «αέρος εδάφους» και οι ερωτικές περιπτύξεις έδιναν και έπαιρναν!
Η καμαριέρα έμεινε άναυδη! Για λίγα δευτερόλεπτα παρακολουθούσε άφωνη την «δραστηριότητα» στα δύο κρεβάτια του δωματίου, ενώ έπαθε σοκ και από... τα ηχητικά εφέ που συνόδευαν το «σκηνικό»!
Έκλεισε αμέσως την πόρτα, έφυγε άρον - άρον, έτρεξε στον Διευθυντή και τον ενημέρωσε, καθώς οι έξι άνδρες δεν ήσαν... απλοί πελάτες! Ηταν πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών από χώρα του εξωτερικού οι οποίοι διαμένουν στο ξενοδοχείο καθώς εκτελούν αποστολές από το αεροδρόμιο του Αράξου για τη Λιβύη (ανήκουν σε μία από τις γνωστές ομάδες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή μας από την ημέρα που ξεκίνησε ο εμφύλιος). Φαίνεται πως... είχαν κουραστεί από τις αποστολές στα ύψη και τις επικίνδυνες «βουτιές» για την ρίψη βομβών, και αποφάσισαν να «προσγειωθούν» έστω και ανώμαλα... στο στρώμα ενός κρεβατιού προκειμένου να «ρίξουν» ο ένας στον άλλον... όχι βέβαια βόμβες! Στην ουσία, «άφησαν τα αεροπλάνα και έπιασαν το τρενάκι»! Η γαργαλιστική αυτή ιστορία ανάμεσα στους έξι πιλότους, όπως ήταν φυσικό, κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα. Τα σχόλια δίνουν και παίρνουν, όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο, αλλά και στην Πάτρα, καθώς πολλοί εργαζόμενοί του διαμένουν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα!
Και ποιος δεν θυμάται το γυναικείο «όργιο»
Είναι πάντως η πρώτη φορά που μαθαίνουμε για τόσο μεγάλο όργιο με συμμετοχή ανδρών στην περιοχή. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως αντίστοιχο όργιο με γυναίκες είχε συμβεί προ διετίας στο Νοσοκομείο του Ρίου όταν είχαν εντοπιστεί 5 λεσβίες να «οργιάζουν» σε δωμάτιο του Ιδρύματος (μεταξύ αυτών και μία γιατρός)! Όμως «ανδρικό» όργιο και μάλιστα με πρωταγωνιστές... πιλότους, είναι πρωτοφανές! dete.gr

ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΟΥ - Στις …. 26.000 οι συντάξεις Εθνικής Αντίστασης!!

Στις 26.000 οι συντάξεις Εθνικής Αντίστασης .Τι απάντησαν τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη στον βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Νίκο Νικολόπουλο !
Σε περίπου 26.000 ανέρχονται οι συντάξεις των αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης που καταβάλλονται από το Δημόσιο, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Εξ αυτών, οι 20.373 είναι εξ ιδίου δικαιώματος και κατά μεταβίβαση συντάξεις, σύμφωνα με το ν. 1813/1988 (αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης-ΟΓΑ) και το συνολικό μηνιαίο ποσό ανέρχεται σε 1.385.000 ευρώ.
Το ποσό ανά δικαιούχο ανέρχεται μηνιαίως από 66 έως 67 ευρώ.
Οι υπόλοιπες συντάξεις καταβάλλονται με βάση τις διατάξεις των Ν. 1543/1985 και 1863/89 σε όσους κατέστησαν ανάπηροι, λόγω της συμμετοχής τους στην Εθνική Αντίσταση (1941-1944) ή στα γεγονότα του Εμφυλίου (1946-1949), αντίστοιχα.
Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο αριθμός των συντάξεων αυτών βαίνει συνεχώς μειούμενος. Θυμίζει επίσης ότι καταβάλλονται με βάση βεβαιώσεις και πιστοποιητικά που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον κ. Σαχινίδη μετά από ερώτηση που του είχε απευθύνει ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος καλώντας το υπουργείο να απαντήσει αν προτίθεται να διεξάγει έρευνα και καταγραφή των δικαιούχων της σύνταξης Εθνικής Αντίστασης και να στείλει στοιχεία πόσοι είναι σήμερα αυτοί που λαμβάνουν τη συγκεκριμένη σύνταξη.
Ο βουλευτής απευθυνόταν και στο υπουργείο Εργασίας για τις περιπτώσεις των «μαϊμού αναπηρικών συντάξεων». Όπως ενημερώνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, με υπουργική απόφαση έχει συσταθεί και λειτουργεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Επιτροπή Δειγματοληπτικού Ελέγχου γνωματεύσεων Υγειονομικών Επιτροπών Αναπηρίας και τα πορίσματα της τίθενται υπόψη των ασφαλιστικών ταμείων που απονέμουν τη σύνταξη για να αποφασίσουν για την υγειονομική επανεξέταση.
Ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρει για τις αναπηρικές συντάξεις του ΟΓΑ ότι ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων φθάνει σε 126.152 και το ποσοστό των συνταξιούχων αναπηρίας ηλικίας κάτω των 65 ετών είναι 7%, ποσοστό χαμηλότερο από το αντίστοιχο της ΕΕ.
Σημειώνει επίσης ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ, σύμφωνα με το καταστατικό που τους παρέχει το Καταστατικό Ασφάλισης και Συνταξιοδότησης Αγροτών, ζητούν την επανεξέταση των υποθέσεων είτε πρόκειται για ασφαλισμένους που υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση για συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας, είτε για ήδη συνταξιούχους.
Επισημαίνει τέλος ότι ο Διοικητής του ΟΓΑ μπορεί να ζητήσει οποτεδήποτε επανεξέταση συνταξιούχου ή προσώπου που πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί λόγω αναπηρίας, εάν από τα στοιχεία του φακέλου πιθανολογείται ότι δεν υφίσταται η ανικανότητα για εργασία.
Σημειώνεται ότι από 1.9.2011 θα ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας με σκοπό την εξασφάλιση ενιαίας υγειονομικής κρίσης, όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας, των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου και του δημοσίου. thebest.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου