20.8.16

ΕΧΟΥΝ ...ΙΔΕΕΣ - Θα "ψαρεύουν" υπόπτους φοροδιαφυγης και από το .... facebook !!!


Υποπτοι φοροδιαφυγής 1,8 εκατ. πολίτες - Θα παίρνουν στοιχεία και από το... facebook

Ως υπόπτους φοροδιαφυγής αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομικών 1,8 εκατομμύρια φορολογούμενους με το νέο φιλόδοξο σχέδιό του για την πάταξη της φοροδιαφυγής που αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, των διαφόρων βάσεων δεδομένων από τράπεζες, εφορίες, υποθηκοφυλακεία, κτηματολόγιο κ.τ.λ, αλλά και στοιχείων που θα αντληθούν ακόμη και από εφαρμογές social media (Facebook, Instagram κ.τ.λ.) οι φοροελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, του ΣΔΟΕ και άλλων κρατικών υπηρεσιών θα θέσουν στο στόχαστρο 1.800.000 Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου πολιτών και επιχειρήσεων για τους οποίους ήδη υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής.
Βασικός στόχος των νέων ελέγχων που έχουν όπλο την τεχνολογία είναι, σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, αλλά και να περάσει το μήνυμα «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον».

ΣΟΚ στην Χαλκιδική: 26χρονη χτυπήθηκε από σκάφος που οδηγούσε η αδερφή της!

Έπειτα από την τραγωδία με τους τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα, άλλο ένα ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε στην χώρα μας.

Το νέο περιστατικό έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Βουρβουρούς στη Χαλκιδική και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι μια 26χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία απολάμβανε τις διακοπές της στην χώρα μας.

Το τραγικό στοιχείο στη νέα αυτή υπόθεση είναι ότι η γυναίκα χτυπήθηκε μέσα στη θάλασσα από μηχανοκίνητη λέμβο που οδηγούσε η αδερφή
της!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέα των Ουκρανών νοίκιασε τέσσερις μηχανοκίνητες λέμβους για να κάνει βόλτα στον κόλπου της Βουρβουρούς. Κάποια στιγμή τρία από τα τέσσερα σκάφη έριξαν άγκυρα, ωστόσο, η αδερφή της 26χρονης συνέχισε να κάνει βόλτες στη θάλασσα.

Αφού έκανε κάποιους ελιγμούς δίπλα από την αδερφή της, η οποία εκείνη την ώρα είχε βουτήξει στη θάλασσα, έχασε ξαφνικά τον έλεγχο του σκάφους και την χτύπησε.

Η γυναίκα έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου οι γιατροί του προσπαθούν να σώσουν το πόδι της.

Έχετε αγροτικό εισόδημα χωρίς να είστε αγρότες; Ας...προσέχατε !!!

Βαρύς θα πέσει ο φορολογικός πέλεκυς για περισσότερους από 575.000 φορολογούμενους με έσοδα από αγροτικές δραστηριότητες, καθώς από το 2017 αυξάνεται υπέρμετρα ο συντελεστής φορολόγησης.
Ειδικότερα, ο συντελεστής φορολόγησης των αγροτικών εισοδημάτων τους θα αυξηθεί από το 13% στο 22%, ενώ ταυτόχρονα ο συντελεστής υπολογισμού της προκαταβολής φόρου εισοδήματος θα αυξηθεί από το 75% στο 100% του κύριου φόρου!
Σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο κατά κύριο επάγγελμα αγρότης θεωρείται πλέον ο φορολογούμενος ο οποίος αποκτά τουλάχιστον το 50% του ετησίου εισοδήματός του από την άσκηση αγροτικών δραστηριοτήτων και τηρεί λογιστικά βιβλία για τις δραστηριότητες αυτές. Για να χαρακτηριστεί κάποιος κατά κύριο επάγγελμα αγρότης θα πρέπει παράλληλα να είναι κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης, να ασχολείται επαγγελματικά με αγροτική δραστηριότητα στην εκμετάλλευσή του τουλάχιστον κατά 30% του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας του και να είναι ασφαλισμένος ο ίδιος και η αγροτική του εκμετάλλευση. Με τη διάταξη της παραγράφου 3β του άρθρου 44 του ν. 4389/2016, προβλέπεται πλέον ότι οι φορολογούμενοι που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, δεν δικαιούνται την έκπτωση φόρου εισοδήματος που κυμαίνεται από 1.900 ευρώ έως 2.100 ευρώ.Ως αποτέλεσμα υποχρεούνται πλέον να καταβάλουν φόρο 22% από το πρώτο ευρώ του συνολικού αγροτικού τους εισοδήματος και επιπλέον προβλέπεται ότι από το φορολογικό έτος 2016 ο συντελεστής υπολογισμού της προκαταβολής φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους αυξάνεται από το 75% στο 100% του κύριου φόρου εισοδήματος. Η διάταξη αυτή θα ισχύσει και για τους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες.

ΒΙΝΤΕΟ-Τι έλεγε ο Αλέξης για τη διαφήμιση της ΕΥΔΑΠ;

Ενώ ο " κολλητός" της Δούρου αυξάνει τη διαφημιστική δαπάνη της ΕΥΔΑΠ, ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Αλέξης:

"Γιατί πρέπει να διαφημίζουμε το νεράκι;"

Καταγγελία Αγιορείτη Μοναχού

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
Ο μοναχός Ιωσήφ με επιστολή του στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ κάνει γνωστό πως στην έρημο του Αγίου Όρους το τελευταίο διάστημα γίνονται κλοπές από αλβανικές συμμορίες.
Στην επιστολή-καταγγελία αναφέρει:
Αγαπητό ΄΄Βήμα Ορθοδοξίας΄΄ τον τελευταίο καιρό στην έρημο του Αγίου Όρους υπάρχει το φαινόμενο αλβανικές συμμορίες να κατακλέβουν τα κελλιά και τα ησυχαστήρια των Πατέρων χωρίς ουσιαστική αντίδραση από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές και κυρίως από την κυρίαρχο μονή της Μεγίστης Λαύρας. Ο λόγος αυτής της αδράνειας είναι οι πιέσεις και η επιρροή που ασκείται από συγκεκριμένες συνοδείες στην Σκήτη της Αγίας Άννης στην κυρίαρχο Μονή. Για τον λόγο αυτό χθες ο μοναχός Σίλας ανήρτησε την εξής ανακοίνωση στο διαδίκτυο μήπως και ΄΄συγκινηθούν΄΄ κάποιοι και λάβουν κάποια μέτρα!
Είναι εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στην Ιερά Σκήτη της Αγία Άννης και πέριξ αυτής, Νέα Σκήτη, Κατουνάκια, Κερασιά κ.α.. Αλβανοί διαρρήκτες δρούν απροκάλυπτα στην περιοχή έχοντες παραβιάσει πολλά Κελλιά και Ησυχαστήρια, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου. Η αστυνομική δύναμη ανεπαρκής για να καλύψει όλη αυτή την τεράστια περιοχή, πράγμα που εκμεταλλεύονται δεόντως τα κακοποιά αλβανικά στοιχεία! 
Το χειρότερο όμως στην όλη υπόθεση είναι πως η προσπάθεια εκκαθάρισης της περιοχής από τους συγκεκριμένους κακοποιούς και των υπολοίπων ομοεθνών τους που τους βοηθούν παντοιοτρόπως, π.χ. με προμήθειες τροφίμων και παροχή πληροφοριών, μένει ατελέσφορη, διότι συγκεκριμένες συνοδείες Μοναχών παρακωλύουν το έργο της αστυνομίας και των λοιπών αρχών!!! Και τούτο, διότι κάποιοι εξ αυτών των συνεργών εργάζονται διά τα συμφέροντα των Μοναχών αυτών, στην παραγωγή εργοχείρων, σε οικοδομικές εργασίες, ως φύλακες (!!!) κ.τ.λ..
Η κατάσταση αυτή θα παραμείνει ως έχει αν δεν υπάρξουν μαζικές διαμαρτυρίες από τους μη ευνοουμένους από το σύστημα Μοναχούς, και όχι μόνον, οι οποίοι είναι και τα θύματα της όλης υποθέσεως. Διά τούτο και προέβη στην σύνταξη αυτού του κειμένου όπως γνωστοποιηθεί η παρούσα κατάσταση στο ευρύ κοινό και υπάρξουν οι κατάλληλες αντιδράσεις ώστε να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές του τόπου και λάβει τέλος ο παρών διασυρμός!
Αν και εσείς από την δική πλευρά με τα μέσα που διαθέτετε μπορείτε να κάνετε κάτι προς δημοσιοποίηση του θέματος θα ήταν πολύ θετικό.
Η Παναγία να μας σκεπάζει όλους!

Με σπασμένα πλευρά στο νοσοκομείο 2 άνδρες μετά από επίθεση σκύλων!

Επίθεση από αδέσποτα σκυλιά δέχθηκαν χθες μετά τα μεσάνυχτα, δύο νεαροί στη περιοχή των Αγίων Αποστόλων Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα, χθες περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, δύο άνδρες, ένας 33χρονος και ένας 24χρονος καθώς γύριζαν στο σπίτι και ενώ επέβαιναν πάνω σε μηχανή,  δέχθηκαν επίθεση από τρία αδέσποτα σκυλιά.

Οι δύο νεαροί δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την επίθεση με αποτέλεσμα η μηχανή να εκτραπεί της πορείας της και να ανατραπεί. Μετά το άσχημο αυτό γεγονός, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων όπου εκεί οι γιατροί διέγνωσαν, εκδορές στο πρόσωπο και στα γόνατα αλλά και σπασμένα πλευρά στον 33χρονο, ο οποίος πέρασε την νύχτα εκεί, ενώ ο 24χρονος διαγνώστηκε με σοβαρές εκδορές στα γόνατα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πατέρας του 33χρονου  ο οποίος διαθέτει επιχείρηση στους Αγίους Αποστόλους, ο γιος του έχει επιστρέψει στο σπίτι χωρίς ακόμα να έχει ξεπεράσει το σοκ της επίθεσης, ενώ παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και άλλες φορές έχοντας ως θύματα μέχρι και τουρίστες, με την πολιτεία, τον Δήμο Χανίων, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αδιαφορούν επιδεικτικά.

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ - Αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ: Τι προβλέπει για την Πελοπόννησο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος

Τι αναφέρεται για τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις των 5 νομών
Αλλαγές σε αστυνομικές υπηρεσίες και διευθύνσεις σε όλη τη χώρα, αποτυπώνει το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επέρχονται μεταβολές στην οργανωτική δομή της ΕΛ.ΑΣ. 
Στο σχέδιο του Π.Δ.  που δημοσιοποιήθηκε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων για την Πελοπόννησο  ειδικότερα αναφέρεται:



Άρθρο 46
Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας

1.Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας λειτουργούν το Επιτελείο και  οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

α. Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης,
β. Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης,
γ. Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης,
δ. Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης,
ε. Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κυνουρίας,
στ. Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Κυνουρίας,
ζ. Αστυνομικό Τμήμα Γορτυνίας,
η. Αστυνομικό Τμήμα Τροπαίων,
θ. Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου και
ι. Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Πελοποννήσου.

2.Έδρα των Υπηρεσιών της προηγούμενης παραγράφου ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην των περιπτώσεων η΄ έως και ι΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται η δημοτική ενότητα Τροπαίων του δήμου Γορτυνίας, η τοπική κοινότητα Νεστάνης της δημοτικής ενότητας Μαντινείας του δήμου Τρίπολης και ο Σταθμός Διοδίων Λεύκτρου - Παραδισείων, αντίστοιχα. 

   

Άρθρο 47
Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας

1.Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας λειτουργούν το Επιτελείο και  οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

α. Αστυνομικό Τμήμα Ναυπλίου,
β. Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου,
γ. Τμήμα Τροχαίας Ναυπλίου,
δ. Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Ναυπλίου,
ε. Αστυνομικό Τμήμα Επιδαύρου,
στ. Αστυνομικό Τμήμα Άργους - Μυκηνών,
ζ. Τμήμα Ασφάλειας Άργους - Μυκηνών,
η. Τμήμα Τροχαίας Άργους - Μυκηνών και
θ. Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας.

2.Έδρα των Υπηρεσιών της προηγούμενης παραγράφου ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος.


Άρθρο 48
Διεύθυνση Αστυνομίας  Κορινθίας

1. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας λειτουργούν το Επιτελείο και  οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

α. Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου,
β. Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου,
γ. Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου,
δ. Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου,
ε. Αστυνομικό Τμήμα Βέλου -  Βόχας,
στ. Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων,
ζ. Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,
η. Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας,
θ. Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων,
ι. Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου και
ια. Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Κορινθίας.

2. Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργεί επίσης ο Αστυνομικός Σταθμός Γκούρας, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Φενεού του δήμου Σικυωνίων και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων.

3. Έδρα των Υπηρεσιών της παραγράφου 1 ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην των περιπτώσεων θ΄ έως και ια΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται οι δημοτικές ενότητες Αγίων Θεοδώρων και Λουτρακίου - Περαχώρας του δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων και η δημοτική ενότητα Σικυωνίων του δήμου Σικυωνίων, αντίστοιχα.             


Άρθρο 49
Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας

1. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας λειτουργούν το Επιτελείο και  οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:
 
α. Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης,
β. Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης,
γ. Τμήμα Τροχαίας Σπάρτης,
δ. Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα,
ε. Αστυνομικό Τμήμα Μολάων – Μονεμβασιάς,
στ. Αστυνομικό Τμήμα Βοΐων,
ζ. Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου και
η. Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης.

2. Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργούν επίσης:

α. ο Αστυνομικός Σταθμός Ελαφονήσου, ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Βοΐων και

β. ο Αστυνομικός Σταθμός Μονεμβασιάς, ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Μολάων – Μονεμβασιάς.

3. Έδρα των Υπηρεσιών της παραγράφου 1 ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην των περιπτώσεων ε΄ έως και η΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται οι δημοτικές ενότητες Μολάων και Βοΐων του δήμου Μονεμβασιάς και οι δημοτικές ενότητες Γυθείου και Οιτύλου του δήμου Ανατολικής Μάνης, αντίστοιχα.          


Άρθρο 50
Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας

1. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας λειτουργούν το Επιτελείο και  οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

α. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας,
β. Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας,
γ. Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας,
δ. Αστυνομικό Τμήμα Πύλου - Νέστορος,
ε. Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας,
στ. Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης,
ζ. Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης,
η. Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας,
θ. Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων και
ι. Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης.

2. Έδρα των Υπηρεσιών της προηγούμενης παραγράφου ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην των περιπτώσεων θ΄ και ι΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται η δημοτική ενότητα Γαργαλιάνων του δήμου Τριφυλίας και η δημοτική ενότητα Κορώνης του δήμου Πύλου - Νέστορος, αντίστοιχα.          

Διαβάστε όλο το Π.Δ. για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
 

Ούτε ευρώ από την κρατική διαφήμιση στην περιφέρεια

Αύξηση των κρατικών κονδυλίων για επικοινωνία και διαφήμιση καταγράφεται τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει να σημειώνονται ποικίλες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, κυρίως από την περιφέρεια. 
Την αύξηση της διαφήμισης στην ΕΥΔΑΠ ανέδειξε η ΝΔ με ανακοίνωσή της, στην οποία δηλώνεται πως το διαφημιστικό κονδύλι της ΕΥΔΑΠ για τα ΜΜΕ σχεδόν διπλασιάστηκε σε σύγκριση με πέρυσι. 
Διαμαρτυρίες υπάρχουν και από την περιφέρεια για την κατανομή των διαφημιστικών κονδυλίων, αφού όπως συνηθίζεται … δεν φτάνει ούτε ένα ευρώ ! 
Ότι συνέβαινε επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ… συμβαίνει και επί ΣΥΡΙΖΑ!

Άρχισε ο "πόλεμος" για τις άδειες

Σύμφωνα με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η συμμετοχή των εταιριών Σαββίδη και Καλογρίτσα παραβιάζει όρους του διαγωνισμού. 

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της συμμετοχής των εταιριών του Ιβάν Σαββίδη και του Ιωάννη - Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέθεσε χθες ο σταθμός Star.
Κατά τις ίδιες πηγές, ζητά τον αποκλεισμό των δύο εταιρειών από τις επόμενες φάσεις του διαγωνισμού και την αναστολή της διενέργειας της δημοπρασίας, που έχει οριστεί για τις 30 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η συμμετοχή των εταιριών Σαββίδη και Καλογρίτσα παραβιάζει όρους του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, υπάρχει η παραβίαση του όρου ότι οι υποψήφιες υπό σύσταση ανώνυμες εταιρίες θα πρέπει να δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενώ οι δύο εταιρείες δεν περιορίζονται στον τομέα των ΜΜΕ.

Ακτινοβολία στο σπίτι: Τι ισχύει για κινητά τηλέφωνα, wifi, ασύρματα - Πώς να προστατευτείτε


Ακτινοβολία στο σπίτι: Τι ισχύει για κινητά τηλέφωνα, wifi, ασύρματα - Πώς να προστατευτείτε

Τα κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, τα ασύρματα δίκτυα και οι ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά έχουν πολλά και προφανή οφέλη. 
Όμως οι ακριβείς πιθανές βλάβες είναι ακόμα απροσδιόριστες, τα ερωτήματα είναι πολλά και δικαιολογημένα επικρατεί έντονος προβληματισμός, τόσο στην επιστημονική κοινότητα, όσο και στους πολίτες.
Καθημερινά είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους ακτινοβολία, φυσικής ή ανθρώπινης προέλευσης, είτε είμαστε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους. Είμαστε εκτεθειμένοι στη γήινη και κοσμική ακτινοβολία και το πιο σημαντικό στην ακτινοβολία του ήλιου.
Επιπλέον, υπάρχουν και οι ακτινοβολίες που εκπέμπονται από πάσης φύσεως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Τα κινητά τηλέφωνα, τα ασύρματα τηλέφωνα, οι συσκευές WiFi ή Bluetooth εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ή ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
Η ακτινοβολία που μας περιβάλλει χωρίζεται σε ιονίζουσα και μη ιονίζουσα. Η ιονίζουσα ακτινοβολία (ακτίνες-x, ακτίνες-γ) είναι γνωστό ότι είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο, ενώ οι βιολογικές επιδράσεις της μη ιονίζουσας δεν είναι γνωστές και έτσι δεν μπορεί να αξιολογηθεί η επικινδυνότητά της.
Η ενέργεια που εκπέμπεται από αυτές τις συσκευές είναι μη ιονίζουσα ακτινοβολία, που σημαίνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να διασπά χημικούς δεσμούς, δηλαδή δεν προκαλεί βλάβη στο DNA, το οποίο είναι μια πιθανή αιτία για την εμφάνιση καρκίνου.
Αν και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεν μπορεί να προκαλέσει άμεσα βλάβες, μπορεί έμμεσα να δημιουργήσει προβλήματα, ιδίως μετά από μακροχρόνια έκθεση.
Πώς η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία επηρεάζει τον οργανισμό
Η άνοδος της θερμοκρασίας αποτελεί την κύρια βιολογική επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Αυτό το φαινόμενο αξιοποιείται στους φούρνους μικροκυμάτων και επιτρέπει να ζεσταίνουμε γρήγορα το φαγητό.
Τα επίπεδα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στα οποία εκτίθεται ο άνθρωπος είναι πολύ χαμηλότερα από εκείνα που μπορεί να προκαλέσουν σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας.
Οι επιστήμονες ερευνούν την πιθανότητα επιδράσεων σχετικά με την αύξηση της θερμοκρασίας ακόμα και κάτω από το όριο, ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης έκθεσης.
Ποιες οι συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον άνθρωπο
Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός για τις πιθανές βλαπτικές επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και για το λόγο αυτό έχουν γίνει πολλές μελέτες, οι οποίες όμως καταλήγουν σε αντίθετα αποτελέσματα.
Ορισμένες από αυτές δείχνουν πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου και του δέρματος, λευχαιμία, στειρότητα, απώλεια μνήμης, πονοκεφάλους, αϋπνία και κατάθλιψη.
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και αρκετές μελέτες που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κάποια συσχέτιση μεταξύ της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και των ασθενειών που έχουν ενοχοποιηθεί.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα και τις έρευνες δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον αυξημένο κίνδυνο, ωστόσο υπογραμμίζει πως απαιτείται επιπλέον έρευνα για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.
Εφόσον το τοπίο είναι ακόμα θολό σχετικά με την επικινδυνότητα των συσκευών καλό θα ήταν να λάβουμε όλοι τα μέτρα μας, ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων.
Κάποιες απλές οδηγίες που αν τις ακολουθήσουμε μπορεί να σώσουν την υγεία μας είναι οι εξής:
  • Αποφύγετε τη χρήση του κινητού τηλεφώνου σε περιοχές με χαμηλό σήμα (γιατί τότε η ηλεκρομαγνητική ακτινοβολία έχει υψηλότερη ένταση) και σε κλειστούς χώρους με πολλές μεταλλικές επιφάνειες: π.χ. αυτοκίνητο, ασανσέρ (αντανάκλαση της ακτινοβολίας)
  • Ο καλύτερος τρόπος για να μιλάτε στο κινητό είναι να το έχετε στο μεγάφωνο και να υπάρχει μία απόσταση από τον εγκέφαλο. Διαφορετικά να προτιμάτε να μιλάτε με ενσύρματα ακουστικά. Αν και εκπέμπεται κάποια ακτινοβολία είναι καλύτερα, γιατί απομακρύνεται το κινητό από το σώμα.
  • Προσπαθήστε να μειώσετε γενικά τις ώρες που μιλάτε στο κινητό τηλέφωνο.
  • Μην έχετε το κινητό σας τηλέφωνο κοντά στον εγκέφαλο, την καρδιά και τα γεννητικά όργανα.
  • Αντικαταστήστε το ασύρματο τηλέφωνο του σπιτιού ή της δουλειάς με ένα ενσύρματο.
  • Αποφύγετε τις πολλές ασύρματες συσκευές στην κατοικία σας (π.χ. τηλέφωνα, συστήματα ενδοεπικοινωνίας, δίκτυο internet, συσκευές Bluetooth, ηχεία κ.ά.)
  • Κλείνετε όλες τις συσκευές όταν πάτε για ύπνο (υπολογιστής, τηλέφωνο κλπ). Το ίδιο ισχύει και για το ασύρματο ρούτερ.
  • Το ασύρματο ρούτερ είναι προτιμότερο να είναι τοποθετημένο σε ένα δωμάτιο που δε χρησιμοποιείται πολύ.
  • Αποφύγετε να φορτίζετε το κινητό σας τηλέφωνο ακριβώς δίπλα από εκεί που κοιμάστε (προστατεύστε ιδίως το κεφάλι σας)
  • Απομακρυνθείτε από το φούρνο μικροκυμάτων όταν είναι ενεργός.
 iatropedia

Στη Γερμανία τα καλοκαίρια ακροδεξιοί και νεοναζί.. τραγουδάνε!


Στη Γερμανία τα καλοκαίρια ακροδεξιοί και νεοναζί.. τραγουδάνε!
Ναζιστικές μπάντες, μουσικά απογεύματα, ρατσιστική μουσική: Oι γερμανικές αρχές επιβεβαιώνουν την αυξητική τάση τους. Ο αριθμός των ακροδεξιών μουσικών εκδηλώσεων συνεχίζει να μεγαλώνει στη Γερμανία. Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, στο πρώτο μισό του 2016, έχουν ήδη γίνει 98 ακροδεξιές ρόκ συναυλίες, μουσικά απογεύματα και κομματικές εκδηλώσεις με την εμφάνιση μουσικών της ακροδεξιάς πολιτικής σκηνής. Αυτό προκύπτει από απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών σε επερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στο Ομοσπoνδιακό Κοινοβούλιο / Μπούντεστακ (Bundestag), όπως γράφει η Die Welt.
Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα οι αρχές ασφαλείας κατέγραψαν 40 ακροδεξιές ροκ συναυλίες και 49 μουσικά απογεύματα, όπως αποκαλούνται, ενώ σε στενό κύκλο εμφανίστηκαν ακροδεξιοί τραγουδιστές και τραγουδοποιοί, συχνά με τη συνοδεία κιθάρας. Σε αυτά προστίθενται και 9 εμφανίσεις σε συγκεντρώσεις και γιορτές του Nαζιστικού Κόμματος Γερμανίας (ΝPD) και άλλων ακροδεξιών κομμάτων.
Αυτά τα -έστω- προσωρινά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2016, καταδεικνύουν ότι διατηρείται μια τάση, την οποία είχε πιστοποιήσει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος BfV (Bundesamt für Verfassungsschutz) με ανακοίνωσή της τον Ιούνιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, οι ακροδεξιές μουσικές εκδηλώσεις την περασμένη χρονιά ήταν συνολικά 199. Τα υπάρχοντα στοιχεία είναι ακόμα ελλιπή, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να εικάσει ότι η περαιτέρω αύξησή τους είναι βέβαιη.

ΑΡΕΟΠΟΛΗ - Συνελήφθη 88χρονος που πυροβόλησε 26χρονο για κτηματικές διαφορές


Συνελήφθη 88χρονος που πυροβόλησε 26χρονο για κτηματικές διαφορές

Συνελήφθη στην Αρεόπολη Λακωνίας, ένας 88χρονος κάτοικος της περιοχής, ο οποίος για κτηματικές διαφορές πυροβόλησε και τραυμάτισε 26χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης. Ο συλληφθείς, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ - Ρήνη

Του Παναγιώτη Αντωνόπουλου


                 Μας ήρθε μια μέρα λευκή, αμόλυντη, μοσχομυρούσα σαν  ανοιξιάτικη λεβάντα. Άναψε πελώριος ο ήλιος, ο κόσμος έτρεξε σμήνη να τον απολαύσει κάτω από τις τέντες της πλατείας. Ταίριαξαν κουβέντα και καφέ, μεταμορφώθηκαν οι ξύλινες κυρίες, έγιναν σούπερ σταρ, οι άντρες στο δεύτερο ούζο κατέβαζαν γαμοσταυρούς στα πολιτικά φακλάνια.
                 Το ζευγαράκι έκανε δυο τρεις βόλτες, στάθηκε μπροστά από το Ηρώο, έφτυσε τις φλούδες από τα ξηροκάρπια και κάθισε στο παγκάκι.  Η νεαρά φρέσκαρε με το μέικ απ το κόκκινο των χειλιών της, έβαλε το ‘να πόδι πάνω στ’ άλλο, το μαύρο στριγκάκι που φάνηκε έγραψε: έλα να δεις, τα τραπέζια κουνήθηκαν, τα μάτια σούζα προσγειώθηκαν στην αυλή του σπιτιού της ηδονής.
                 Ο νεαρός ασυγκράτητος, επαναστάτης, έβαλε το χέρι του ανάμεσα στους δυο μηρούς και το οδηγούσε ψηλά τροπαιούχος. Εκείνη έγειρε πίσω. στο αμόρε της να αποδώσει παν το οφειλόμενο.
                 Ο πεζοπόρος γέροντας, τους βλέπει, στέκεται, θυμώνει, τους βρίζει πατόκορφα: <<Ρε, βάρβαροι, εδώ ήρθατε  στα πόδια μας να βγάλετε τα μάτια σας! Άντεστε από ‘κει! >> και τσουκ- τσουκ με το μαγγούρι έρχεται και ρίχνεται δίπλα μου. 
                  << Δε μοσχοβολάει ερωτικό κότινο, τούτη η σμίξη >> μου ψιθύρισε, λιπαίνοντας τους κοιμισμένους νευρώνες μου. << Να ‘τανε εκείνα τα λεηλατημένα χρόνια της  εποχής  μου,  να ‘βλεπα τι  θα κάνανε! >> Τον τάισα  ένα ψυχίο γέλιου και συνέχισε: << Τότε δε βλέπαμε γυμνό βυζί, μήτε γάμπα ξεσκεπασμένη και το φιλί κι αυτό τσιγκουνεμένο. Εγώ τη Ρήνη μου, την έβλεπα κάθε καλοκαίρι. Στο κτήμα τα σπίτια μας ήταν κολλητά, τα χώριζε ένα χώρισμα. Ήξερα που κοιμόταν δίπλα μου και η φλόγα μέσα μου δεν έσβηνε. Καιγόμουν τόσο που όλη νύκτα άδειαζα κανάτες με νερό πάνω μου να σβήσω τη φωτιά. Ένα βράδυ έμεινε μόνη, και ο αδερφός της κοιμήθηκε στη δραγάτα. Μη  βαστώντας άλλο, σηκώθηκα κι από μια τρυπούλα βρέθηκα έξω από την κάμαρά της. Η πόρτα ανοιχτή, αυτή πάνω στο κρεβάτι, οι άκρες των ποδιών της θαμπίζανε ξεσκέπαστες, τα στήθη της δυο αφράτα ψωμάκια που κινούνταν τρεμουλιαστά.   
        << Ελήλυθε η ώρα ίνα δοξαστώ  ο ερωτευμένος μαζί της, δίνοντάς της ένα φιλί >> σκέφτηκα και ζύγωσα. Μ’ είχε μυριστεί, άπλωσε τα χέρια της, μ’ έσπρωξε, ψιθύρισε πνιχτά: << Τ’ ήρθες; Θέλεις να μας σκαγιάσει; Κοιμάται με τ’ όπλο ο αδερφός μου! Φεύγα! >>
         Έφυγα.  Πριν καλοφέξει καβάλησα το Ντορή κι έφυγα κι από το κτήμα. Στενοχωρήθηκα. Μου είχε στοιχίσει. Έκλαψα, έκλαψα, συμπάλευα να νικήσω τη θύμηση και να ξεχάσω, του κάκου. Και τώρα πονάω. Κι όσο θυμάμαι τα μάτια της γλαρά, το λυγερό κορμάκι που δεν το φίλησα, ξεψυχάω! >>
           Κοίταξε τους τσουρουφλημένους που καρφώνονταν ακόμη με το επιχρυσωμένο βέλος του έρωτα, ζήλεψε, αναστέναξε και με φωνή που έσκιζε τον αέρα σαν χατζάρα, είπε: << Εγέρασαν τα πάθη μου σαν του Χελμού το χιόνι, π’ όσο να λειώνει το παλιό καινούριο τα πλακώνει >>.

           ellinikoxronografima.blogspot.gr

Την επόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση των βάσεων

Ποιες σχολές ανεβαίνουν και ποιες κάνουν «βουτιά» 

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, θα τερματιστεί η αγωνία των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την ανακοίνωση των βάσεων. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές θα σημειώσουν άνοδο μέχρι και 200 μόρια ενώ οι νομικές θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα ή θα σημειώσουν μικρή πτώση.
Αντίθετα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», «βουτιά» καταγράφεται στα μόρια εισαγωγής για παιδαγωγικές και οικονομικές σχολές.
Σε πτωτική πορεία παραμένουν τα περιφερειακά τμήματα, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης ενώ τα ΤΕΙ φαίνεται να έχουν εντελώς αντίθετες πορείες, κάποια να φτάνουν ακόμα και τα 16.400 μόρια και άλλα να καταποντίζονται στα 4.000 μόρια. Τεράστια άνοδος αναμένεται στα παραϊατρικά επαγγέλματα ενώ μικρή άνοδος αναμένεται και στα τμήματα του 2ου επιστημονικού πεδίου που αφορούν τις θετικές και τεχνολογικές σπουδές.
Στο 1ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση μέχρι και 400 μορίων στις περισσότερες σχολές. Μικρότερη απώλεια, έως και 200 μορίων αναμένεται να έχουν οι νομικές σχολές. Μόρια θα χάσουν και οι σχολές Ψυχολογίας.
Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, η Αρχιτεκτονική αναμένεται να φτάσει τα 20.000 μόρια και η Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στα 18.800. Άνοδος αναμένεται και στις σχολές του ΕΜΠ και του ΑΠΘ, εκτός των Πολιτικών Μηχανικών που εκτιμάται πως θα χάσουν κι άλλο έδαφος.
Στο 3ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται άνοδος σχεδόν σε όλες τις σχολές. Οι Ιατρικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα περάσουν τα 19.000 μόρια ενώ οι υψηλές επιδόσεις των υποψηφίων έδωσαν τεράστια ώθηση και στα τμήματα των ΤΕΙ με αυτό της Φυσικοθεραπείας να εκτιμάται πως θα φτάσει τα 16.400 μόρια.
Άνοδος αναμένεται και στις στρατιωτικές σχολές και μικρή πτώση στη σχολή Αστυφυλάκων.

Στον αέρα η δίκη για την Άννυ

Πώς μπορούν να βρεθούν εκτός φυλακής οι γονείς της 

Την έξοδο της φυλακής, πριν δικαστούν, είναι πιθανό να δουν ο πατέρας της αδικοχαμένης Άννυ που κατηγορείται μαζί με έναν φίλο του για τη φρικτή δολοφονία και τον τεμαχισμό του άτυχου κοριτσιού, και η μητέρα της, λόγω αμετάφραστου βουλεύματος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, μετά την επ’ αόριστον αναβολή της υπόθεσης για τα μαύρα ταμεία της Siemens για τον ίδιο λόγο, νομικοί κύκλοι μιλούν για αντίστοιχα προβλήματα και σε αμιγώς ποινικές δίκες.
Η δίκη του 27χρονου πατέρα Στάνισλαβ Μπακαρτζίεφ, του 20χρονου συγκατηγορούμενού του Νικολάι ή Νίκι και της μητέρας Δημητρίνα Μπορισόβα για όσα συνέβησαν στο υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα έχει οριστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
Κι ενώ το 18μηνο της προφυλάκισης για τους γονείς της λήγει στις αρχές Νοεμβρίου, για τον Βούλγαρο- προφυλακίστηκε μήνες αργότερα- το παραπεμπτικό βούλευμα δεν έχει  μεταφραστεί στα βουλγάρικα κι έτσι η δίκη για τη φρικιαστική υπόθεση είναι στον αέρα, με κίνδυνο για αναβολή.
Το ζήτημα έχει τεθεί από τη συνήγορο του 30χρονου Βούλγαρου, η οποία άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος, ζητώντας να μεταφραστεί, με την απάντηση του αρμόδιου συμβουλίου να είναι απορριπτική. Μετά τις εξελίξεις στη δίκη για τη Siemens, είναι πιθανό το αίτημα να τεθεί εκ νέου είτε αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο είτε από τη δικηγόρο του κατηγορούμενου.
Ο Μπακαρτζίεφ και ο φίλος του κατηγορούνται σύμφωνα με το βούλευμα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και περιύβριση νεκρού.

Πρώτη φορά Αριστερά, πρώτη φορά τόση τζάμπα μαγκιά, πρώτη φορά τόση χυδαιότητα.

Ο κ. Παύλος Πολάκης θα ήταν ανάξιος ακόμη και σχολιασμού, αλλά δεν παύει –ελέω του κ. Αλέξη Τσίπρα– να είναι μέλος της κυβέρνησης.
 Ως (αναπληρωτής) υπουργός λοιπόν, και μάλιστα Υγείας, καπνίζει δημόσια μέσα στο υπουργείο, ενώ ταυτοχρόνως ποινικοποιεί τον ατμό των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Παλιότερα έλεγε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοσιογράφο με τον οποίο είχε αντιδικία ότι «Επρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου!» (13.4.2016).
 Και το παλμαρέ του είναι μεγάλο: 
«Ως Δήμαρχος περηφανευόταν πως κρατούσε μαύρα βιβλία. 
Ως γιατρός, ανέβαζε φωτογραφίες ασθενών στο Facebook, με το ιατρικό τους ιστορικό και εμφανή τα ονόματα, παραβιάζοντας το ιατρικό απόρρητο. 
Ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας παραβίασε τον νόμο στις προαγωγές του ΚΕΕΛΠΝΟ, απείλησε εκπρόσωπο του Τύπου, απαίτησε η Δικαιοσύνη να μην ελέγχει την εξουσία και χειρούργησε σε νοσοκομείο του ΕΣΥ χωρίς να ανήκει στο ΕΣΥ». («Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» 5.8.2016).
Το τελευταίο ανδραγάθημα του υπουργού ήταν ένα μήνυμά του στο Facebook στο οποίο έγραφε: 
«Φασιστοειδες θρασύδειλο λαμόγιο που από το κινητό 6994587079 στέλνεις μηνύματα αυτού του τύπου στη γυναίκα μου ANAPLIROTI YPOURGE KOURADOMAGKIAS, ALLAXE MYALA KAI DOULEPSE SOSTA, ALLIOS THA STA ALLAKSOUME EMEIS. DEFTERI PROEIDOPOIISI. ή παίρνεις και απειλείς τον 88χρονο πεθερό μου. Να ξέρεις δυο πράγματα 1) τυφλοπόντικες ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ποτέ μου και 2) ΚΡΥΨΟΥ, γιατί δεν σε περιμένω ΣΕ ΨΑΧΝΩ» (17.8.2016)
Βεβαίως είναι πολύ σοβαρό πράγμα να απειλεί κάποιος έναν υπουργό, έστω διά της συζύγου του ή του πεθερού του. Τόσο σοβαρό που πρέπει να ασχοληθεί η Κρατική Ασφάλεια. Αυτή είναι η δουλειά της και στα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας καταφεύγει ένας σοβαρός υπουργός που νιώθει ότι απειλείται. Δεν εκτοξεύει μηνύματα χαμαιτυπείου δημοσίως. Δηλαδή τι θέλει να δείξει το καμάρι της Πρώτης Φοράς; Οτι είναι μάγκας βαρύς που «καθαρίζει» μόνος τις απειλές; Οτι πολεμά τα «φασιστοειδή λαμόγια» στα μαρμαρένια αλώνια του Διαδικτύου; Και αφού «τον ψάχνει» (με κεφαλαία γράμματα, παρακαλώ) και ας πούμε ότι τον βρήκε. Τι θα του κάνει; Θα τον χώσει «τρία μέτρα κάτω από τη γη»; Θα τον παραδώσει στην αστυνομία; Ή θα του κάνει όσα κάποιοι χαχόλοι σχολιογράφοι της σελίδας του στο Facebook προτείνουν;

Ποτέ η πολιτική ζωή του τόπου δεν είχε ξεπέσει τόσο χαμηλά. Ποτέ! Οσα και να προσάψουμε στους προηγούμενους πολιτικούς, ο χειρότερος από αυτούς τηρούσε κάποια στάνταρ ευπρέπειας. Δεν νοείτο κάποιος υπουργός να εκτοξεύει απειλές για χώσιμο ανθρώπων «τρία μέτρα κάτω από τη γη», δεν θα τολμούσε κανείς να καπνίζει σε συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας. 
Υπήρχαν πρωθυπουργοί που θα έστελναν τους απρεπείς σπίτι τους την ίδια στιγμή. Πρώτη φορά Αριστερά, πρώτη φορά τόση τζάμπα μαγκιά, πρώτη φορά τόση χυδαιότητα.  
Τούτη η κυβέρνηση δεν παύει να μας εκπλήσσει· όλο και πιο αρνητικά. Οι υπουργοί της δεν έχουν έρμα και ο κατήφορος της πολιτικής ζωής δεν έχει τέρμα. 
Δυστυχώς τον χορό τον σέρνει με πράξεις και παραλείψεις του ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Και δεν είναι το «Καγκελάρι» που χόρεψε στο Αθαμάνιο Αρτας, όπως μας πληροφόρησε με το επικολυρικό τηλεγράφημα το ΑΠΕ. Και το Ζάλογγο κάπου εκεί κοντά είναι...

 
Π. Μανδραβέλης-Καθημερινή

Απίστευτο: Έσκιζε λάστιχα αυτοκινήτων και ένα από αυτά τον σκότωσε!

Απίστευτο και όμως αληθινό αλλά τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας που έσκιζε με μαχαίρι ελαστικά αυτοκινήτων.

Ωστόσο, βρέθηκε μαχαιρωμένος, νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος. Η απάντηση στον γρίφο είναι προφανής: ο δράστης του εγκλήματος ήταν ένα... λάστιχο που έσκασε.
Το θύμα, ένας 50χρονος άνδρας, βρέθηκε νεκρός από έναν περαστικό την περασμένη Κυριακή σε μια συνοικία του Νίνεσχαμ, κοντά στη Στοκχόλμη. Οι διασώστες που κλήθηκαν στο σημείο διαπίστωσαν απλά τον θάνατό του ο οποίος ήταν φανερό ότι προήλθε από αιμορραγία, συνέπεια ενός τραύματος από μαχαίρι.
Για την αστυνομία όμως τα ερωτηματικά ήταν πολλά και οι συνθήκες του θανάτου του 50χρονου περίεργες.
Στη γύρω περιοχή οι αστυνομικοί είδαν ότι πολλά αυτοκίνητα είχαν σκισμένα ελαστικά και αρχικά πίστεψαν ότι επρόκειτο για δολοφονία. Μόνο αφού πήραν τα αποτελέσματα της νεκροτομής αντιλήφθηκαν ποιος ήταν ο «ένοχος».

Τραγωδία στη Ζαχάρω: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε πεζό


Τραγωδία στη Ζαχάρω: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε πεζό

Θανάσιμα τραυματίστηκε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 70 ετών που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, λίγο πριν τις 23.30 το βράδυ της Παρασκευής στη Ζαχάρω.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον άτυχο άνδρα στο Κ.Υ. Κρεστένων για τις πρώτες βοήθειες, αλλά ήταν ήδη αργά.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο.

 patrisnews.com

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Γυναίκες και παιδί είχαν ….άγιο στην Λακωνικής

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα χθές το απόγευμα στην οδό Λακωνικής στην Καλαμάτα 
 
Γυναίκα οδηγός με συνεπιβάτη γυναίκα καθώς και ένα οχτάχρονο παιδί ακολουθούσε το προπορευόμενο  όχημα τύπου VAN.

Ξαφνικά  είδαν την επαγγελματική μεταλλική σκάλα  που είχε ΛΥΤΗ στην οροφή του το φορτηγάκι να προσγειώνεται πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου της .

Έντρομη η οδηγός προσπάθησε να μην χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου  ενώ συνεπιβάτης και παιδί ούρλιαζαν από τρόμο

Οι γυναίκες σε κατάσταση ΣΟΚ  δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι βγήκαν σώες από το απρόσμενο ατύχημα  ενώ με δηλώσεις τους στο Newsmessinia  τόνισαν ότι η επιπολαιότητα και η προχειρότητα του οδηγού του προπορευόμενου οχήματος  ήταν ικανές να προκαλέσουν ακόμα μία τραγωδία  όπως αυτές που συγκλόνισαν τις τελευταίες ημέρες την Μεσσηνία

ΦΩΤΟ - Ποιά Καλαμάτα; Εδώ δείτε παρκάρισμα!

Ποια Κύπρος; Εδώ δείτε παρκάρισμα! (pics)
Όπως διαβάζουμε στο  site apela.gr, αναγνώστης τους, θέλοντας να μοιραστεί με τους συμπολίτες του ένα «παράξενο» παρκάρισμα που βρέθηκε στο οπτικό του πεδίο, απέστειλε μία φωτογραφία με ένα αυτοκίνητο που δεν πιάνει ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις θέσεις πάρκινγκ σε κεντρική οδό της πόλης της Σπάρτης.

Όμως, υπάρχει και συνέχεια, καθώς ύστερα από λίγες ημέρες, στο ίδιο σημείο, άλλο αυτοκίνητο «μιμήθηκε» το προηγούμενο, με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα στην περιοχή να δημιουργηθεί ένα μικρό «μπέρδεμα» που ολοκληρώθηκε με διπλοπαρκαρίσματα.
Δείτε τις φωτογραφίες:
2_216
3_183

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΓΡΑΠΑΣ – Το θαύμα της Παναγίας και η εικόνα της Αγίας Σκέπης

Ένα σπάνιο γεγονός  φέρνει στο φώς της δημοσιότητας  το Newsmessinia  και όπως μας επισημαίνει ο Αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Παναγίας της Σγράππας π. Ιερεμίας  πρόκειται για ένα ακόμα θαύμα της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας που βρίσκεται στον συγκεκριμένο ναό
Όπως μας ανέφερε ο εφημέριος του ναού  κάποιο πρωινό πρίν αρκετά χρόνια  επισκέφθηκε τον ναό θέλοντας να προσκυνήσει  ένας  Ρώσος πιστός που είχε φθάσει και στην χώρα του η φήμη της θαυματουργού εικόνας.

Όπως ανέφερε στον Αρχιμανδρίτη Ιερεμία  ήταν χρόνιος αλκοολικός ασθενής και παρά τις θεραπείες που είχε κάνει σε εξειδικευμένα κέντρα αποτοξίνωσης η εξάρτηση του από το ποτό παρέμενε αμείωτη .
Ο ρώσος πιστός αποχώρησε και μετά από ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα  ξαναπέρασε την πόρτα του ιερού ναού «θεραπευμένος » από το χρόνιο πάθος του.
Θέλοντας να ευχαριστήσει την Παναγία για την δύναμη που του έδωσε και απεξαρτήθηκε από το αλκοόλ  προσέφερε μία σπάνια εικόνα της Αγίας Σκέπης ,στην χάρη της , απροσδιορίστου έως τώρα  χρονολόγησης  η οποία περνούσε από γενεά σε γενεά της οικογενείας του
Η εικόνα φυλάσσεται πλάι στην θαυματουργό εικόνα της Παναγίας  και όσοι πιστοί θελήσουν να προσκυνήσουν την χάρη της δύνανται καθημερινώς να απευθύνονται στον συγκεκριμένο ιερό ναό

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου