15.3.14

ΠΑΝΙΚΟΣ- Απειλές και εκβιασμοί συμβούλων από Δήμαρχο της Μεσσηνίας

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ  ....Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ  ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ !!!

Με εκβιαστικές τακτικές  και «έμμεσες » απειλές  70 ημέρες πριν από τις εκλογές  δήμαρχος της Μεσσηνίας απαιτεί παραιτήσεις  δημοτικών συμβούλων πού αρνήθηκαν, να είναι πάλι  υποψήφιοι   στον συνδυασμό του.

Οι  «σπασμωδικές » κινήσεις του δημάρχου, ο οποίος βλέπει να χάνει τον έλεγχο του συνδυασμού του, προδίδουν ΠΑΝΙΚΟ  και φόβο ενώ  τον ωθούν   σε  πρωτόγνωρες «απειλές »  για την μελλοντική πολιτική πορεία των αυτονομημένων συμβούλων.

Θα παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε με … πλήρη στοιχεία και ονόματα  

Β.Μ

Άφαντος ο νικητής του λαχείου των 4 εκατ. ευρώ της Πρωτοχρονιάς !!!

Ακόμα δεν πήγε να πάρει τα λεφτά ο νικητής των 4 εκατ. του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου!

Στα αζήτητα παραμένει μέχρι σήμερα το «μαγικό χαρτάκι» του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου της 236ης σειράς με το χρυσό αριθμό 13859 που κερδίζει 4 εκατ. ευρώ!!!

Αν και η διαδικασία πληρωμής των τυχερών έχει ξεκινήσει από τις 13 Ιανουαρίου, εν τούτοις δύο μήνες μετά, δεν έχει εξαργυρωθεί ακόμα ο πρώτος λαχνός.

Η καταληκτική ημερομηνία, όπως γράφει η εφημερίδα «DEAL NEWS» που αποκαλύπτει και την είδηση, είναι η 30η Απριλίου.

Αν μέχρι τότε δεν εμφανιστεί ο υπερτυχερός τα κέρδη του διαγράφονται και μεταφέρονται στον κουμπαρά του υπουργείου Οικονομικών.

Το μυστηριώδες ωστόσο είναι το γεγονός ότι άνθρωπος έχει τηλεφωνήσει στη Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων και έχε δηλώσει ότι κατέχει τον πρώτο αριθμό.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον παράγοντα "φόβος", αφού οι υπερτυχεροί δεν επιθυμούν, όπως είναι λογικό, να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.


toxwni.gr

ΒΙΝΤΕΟ - Η Ρωσία εγκατέστησε στην Κριμαία τον «δολοφόνο των αεροπλανοφόρων»

Ρωσικό πυραυλικό σύστημα Club–K, o φόβος και τρόμος των αεροπλανοφόρων

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, της μεγάλης κυκλοφορίας ρωσικής εφημερίδας «Известия», κατέφθασε στην χερσόνησο της Κριμαίας το πυραυλικό σύστημα Club–K, που αποκαλείται και «δολοφόνος των αεροπλανοφόρων».
Η άφιξη των συστοιχιών πυραύλων μαζί με τα παρελκόμενα στοιχεία, κατέφθασαν κάτω από άκρα μυστικότητα, φορτωμένα σε 64 φορτηγά οχήματα τύπου KamAZ χωρίς πινακίδες σε συσκευασία εμπορευματοκιβώτιων μεταφοράς, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το πιο πιθανό, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, είναι αυτά τα εμπορευματοκιβώτια να μην είναι τίποτα άλλο από το σύγχρονο ρωσικό πυραυλικό συγκρότημα CLUB-K, ικανά να εξουδετερώσουν αριθμό στόχων, όπως εχθρικές μονάδες και πολεμικά πλοία σε απόσταση έως και 300 χιλιομέτρων. Στους στρατιωτικούς κύκλους, οι πύραυλοι αυτοί αποκαλούνται «δολοφόνοι αεροπλανοφόρων».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εάν αναπτυχθούν πλήρως τα εν λόγω πυραυλικά συστήματα CLUB-K στην κριμαϊκή χερσόνησο, τότε στην πραγματικότητα, μέσα σε λίγα λεπτά όλοι οι στόχοι, επίγειοι, ναυτικοί, εναέριοι σε απόσταση 300 χιλιομέτρων μπορούν να καταστραφούν.
Ένα χαρακτηριστικό αυτού του πυραυλικού συστήματος η μοναδική φορητότητα και την απλότητα της συντήρησης του. Το πυραυλικό σύστημα CLUB-K μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε λίγα λεπτά και να δώσει μια καταστροφική δύναμη πυρός είτε πάνω σε εμπορικό πλοίο είτε φορτωμένο σε βαγόνι σιδηρόδρομου είτε σε νταλίκα φορτηγό κινούμενο σε οποιαδήποτε δρόμο.
Επιπλέον, αυτό το ρωσικό συγκρότημα CLUB-K είναι εξοπλισμένο με τον πλέον σύγχρονο σύστημα καθοδήγησης.

Σχόλιο: Η παρουσία και μόνο ενός τέτοιου τύπου συστήματος στην Κριμαία δυστυχώς «κλειδώνει» το σύνολο της Μαύρης θάλασσας και ότι κυκλοφορεί επί αυτής.
Επίσης οι πύραυλοι του αντιαεροπορικού συστήματος «Club-K» είναι τοποθετημένοι όχι μόνο επί τρένων, αλλά και σε πολιτικά πλοία ή μπορεί να είναι μεταμφιεσμένοι ως ένα συνηθισμένο βαγόνι του τρένου. Όσον αφορά την πυρηνική έκδοση του πυραύλου αυτού, κάθε πληροφορία θεωρείται απόρρητη.
Ο πύραυλος CLUB-K μπορεί να καταστρέψει οποιαδήποτε στόχο στο έδαφος, όπως ολόκληρες στρατιωτικές μονάδες, εργοστάσια, στρατηγικές εγκαταστάσεις, κόμβους σιδηροδρομικών δικτύων. Σχεδόν ανυπεράσπιστοι απέναντι σε τέτοιου τύπου συγκροτήματα βρίσκονται οποιαδήποτε πλοία συμπεριλαμβανομένων των αεροπλανοφόρων.
Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»

Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ : ΦΩΤΟ - " Έκαψαν " τα αποδυτήρια οι ερυθρόλευκοι

Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ φρόντισε με μια φωτογραφία να δώσει λίγο από το κλίμα

Η οικογένεια του Ολυμπιακού γιορτάζει το 41ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου. Και πέραν των οπαδών, το χαίρονται πολύ και οι παίκτες!

Και φυσικά μετά το 2-0 επί του Πανθρακικού και την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, τα αποδυτήρια ήταν πολύ γιορτινά!

Με τον Ολαϊτάν στην μέση και στο επίκεντρο των πανηγυρισμών, με μια φανέλα με το «41» τυπωμένο στην πλάτη, οι Πειραιώτες ένα «κουβάρι» δεν σταμάτησαν το γλέντι.

Και η ΠΑΕ φρόντισε με μια φωτογραφία να δώσει λίγο απ’ το κλίμα!


Πρωταθλητής για 41η φορά ο Ολυμπιακός

 Πρωταθλητής Ελλάδας για 41η φορά στην ιστορία του είναι από σήμερα και μαθηματικά ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του επί του Πανθρακικού με 2-0 στο άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. 
Στο 35΄ ο Βαλντές άνοιξε το σκορ και στο 90΄ ο Φουστέρ σφράγισε τη νίκη των «ερυθρόλευκων» με πέναλτι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέος «ιός» στο Facebook με... γυμvούς φίλους

Ένα νέο trojan έχει κάνει την εμφάνισή του στο Facebook και έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους χρήστες!

Οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου λαμβάνουν ειδοποιήσεις που τους καλούν να δουν γuμvά βίντεο φίλων τους...

Κλικάροντας όμως κατευθύνονται σε μια πλαστή σελίδα του YouTube, όπου καλούνται να κατεβάσουν μια ενημέρωση για τον Flash player.

Εκεί γίνεται όλη η ζημιά, καθώς το κλικ στο Update Flash Player δίνει νέα ώθηση στο μήνυμα.

Το κακόβουλο λογισμικό εγκαθιστά μια επέκταση στον browser με την οποία ανεβάζει post εκ μέρους του χρήστη στο Facebook και κλέβει τις φωτογραφίες του στο δίκτυο για να αναπαράγει τον εαυτό του.

Τον μαχαίρωσε γιατί πίστευε ότι ....είχε σχέση με τη γυναίκα του

Ένας 60χρονος είχε μαχαιρώσει στα πλευρά έναν 50χρονο ένοικο της πολυκατοικίας, στην οποία διέμενε, στην Παραλία Πατρών, γιατί πίστευε ότι είχε σχέση με τη γυναίκα του.
Το περιστατικό έγινε στις 18 Ιανουαρίου του 2003. 
Η υπόθεση αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών.
Πρωτόδικα ο δράστης είχε καταδικαστεί φυλάκιση 5 ετών και 9 μηνών. Το δικαστήριο του αναγνώρισε ότι επιτέθηκε ευρισκόμενος σε βρασμό ψυχής.
Την ημέρα της επίθεση ο κατηγορούμενος συνομιλούσε με φιλικό του πρόσωπο όταν είδε στην είσοδο της πολυκατοικίας να περνά το θύμα. Τον πλησίασε και άρχισε να τον χτυπά με τα χέρια. Ένας άλλος ένοικος κατάφερε να τους χωρίσει.
Τότε ο δράστης πήγε σπίτι του πήρε μαχαίρι και χτύπησε το θύμα στην τραχηλική χώρα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κι ευτυχώς γλίτωσε.

Με γυαλί… αλογόμυγα... στο λιμάνι Ναυπλίου !!!

 Λες και είχε… ξεφύγει από rave party!!!
Στο λιμάνι του Ναυπλίου "έσκασε μύτη" ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για να... ενημερωθεί για τα σχεδιαζόμενα έργα στο λιμάνι, και τους άφησε όλους… άφωνους με το γυαλί ηλίου – αλογόμυγα που φόραγε! 
Δεν υπάρχει λέμε το άτομο, λες και είχε… ξεφύγει από rave party.
Ο Μ. Βαρβιτσιώτης, πέρα από την εντύπωση που προκάλεσε, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού – Πολιτισμού και βουλευτή Αργολίδας Γ. Ανδριανό, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλο, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δ. Κωστούρο, τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κι υποψήφιο δήμαρχο Ναυπλιέων Χρ. Γραμματικόπουλο και τον Λιμενάρχη Ναυπλίου Σ. Μαρίνο.
Το γυαλί του, όμως, θα μείνει αξέχαστο… Δεν υπάρχει λέμε, ακόμα γελάμε (και γελάνε στο Ναύπλιο)...

tribune.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-Οργασμός διάρκειας 3 ωρών την έστειλε στο νοσοκομείο!

Για τις περισσότερες γυναίκες, ένας οργασμός διάρκειας τριών ωρών ενδεχομένως να ακούγεται ως κάτι το πολύ... επιθυμητό. 
Ρωτήστε όμως και μια Αμερικανίδα από το Σιάτλ...
Η Λιζ είχε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, όταν έπειτα από συνεύρεση με τον σύζυγό της, έπεσε... θύμα τρίωρου οργασμού. «Τα πρώτα πέντε λεπτά, ειλικρινά τα διασκέδασα. Στη συνέχεια, όμως, άρχισα να κουράζομαι και να φοβάμαι», εξηγεί η ίδια.
Επόμενη και λογική κίνησή της ήταν να επισκεφθεί νοσοκομείο.
 Όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημά της, αλλά όπως αποδείχθηκε, αυτός ο τρίωρος οργασμός αποτέλεσε την αρχή του εφιάλτη.
Άρχισα να έχω διαδοχικούς οργασμούς μέσα στην ημέρα, σε άσχετα χρονικά σημεία. 
Έβλεπα για παράδειγμα τηλεόραση και είχα οργασμό. Κατέβαινα τις σκάλες για να ψωνίσω; Οργασμός. 
Πήγαινα στο σούπερ μάρκετ; Οργασμός. Έφτασα τους 12 ανά μέρα...»
Έπειτα από πολλή προσπάθεια, οι γιατροί κατάφεραν να βρουν τα αίτια της ασυνήθιστης πάθησης. 
Οφειλόταν σε κατάθλθιψη. Της χορηγήθηκαν, λοιπόν, αντικαταθλιπτικά και σταδιακά το πρόβλημα λύθηκε.
«Έχω πλέον μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή και νιώθω πολύ ευτυχισμένη», δήλωσε η ίδια.  
Προσέξτε λοιπόν τι εύχεστε...
daimymail.co.uk-newsbomb

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Ολυμπιακός -Κηφισιά στον τελικό του "FINAL 4 "

Στους ημιτελικούς του φάιναλ φορ Κυπέλλου ανδρών του βόλεϊ, που διεξάγεται στην Καλαμάτα, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (15/3)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 (25-20, 25-12, 25-16)
Κηφισιά-ΑΕΚ 3-0 (25-18, 25-18, 25-18)
ΤΕΛΙΚΟΣ (16/3)
Ολυμπιακός-Κηφισιά (19:30)

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ -Ανακοίνωσε τους πρώτους 40 υποψηφίους ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν.Νίκας

Τους πρώτους 40 από τους 180 υποψηφίους  του ψηφο δελτίου του ανακοίνωσε σήμερα  ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας 
Aυτοί είναι:

1. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ / ΓΕΩΠΟΝΟΣ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΤΟΠΙΟΥ
2. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΟΚΛΗ / ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ
3. ΑΝΑΖΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΑΓΡΟΤΗΣ
4. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
5. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ / ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
6. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΒΙΟΤΕΧΝΗΣ – ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ
7. ΒΓΕΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
8. ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΥΠ. ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛ/ΣΟΥ
9. ΓΕΝΝΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
10.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΙΝΑ ΕΜΠΟΡΟΣ
11. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ , ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ / ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ / ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΝΟΔΕ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
12. ΓΚΙΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΝ. ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
13. ΓΟΥΡΔΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ/ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ
14. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ANΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
15. ΔΟΥΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΑΤΡΟΣ - ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ
16. ΔΡΟΥΓΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ
17. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ / ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
18. ΚΑΜΒΥΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗΣ
19. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑΚ / ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΠΡ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
20. ΚΑΡΑΤΖΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ / ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΕΟΠΥΥ (ΠΕΔΥ) ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
21. ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
22. ΚΟΥΛΗ ΠΟΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
23. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ
24. ΜΑΥΡΕΑ ΑΣΤΡΙΝΗ (ΑΣΤΡΗ) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ / ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
25. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Α.Κ. / ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β' ΚΑΠΗ / ΑΓΡΟΤΗΣ
26. ΜΠΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ / ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΕΙ
27. ΜΠΑΡΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ ΠΕΡ. ΕΝΟΤ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
28. ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ /ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Δ/Ε
29. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΓ. ΦΛΩΡΟΥ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
30. ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ / ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ
31 .ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΠΡ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ / ΛΟΓΙΣΤΗΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
32. ΜΩΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
33. ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
34. ΝΤΙΝΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΕΝΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ / ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
35. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΥΠΕΥΘ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
36. ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑΣ, ΜΕΛΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ και Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ /ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
37. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ
38. ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ / ΠΡ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΠΡ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
39. ΦΕΡΕΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ / ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
40. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΥΝ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΕΕΣ:Τα Πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων Εφημερίδων (16 Μαρτίου 2014)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16-3-2014
(Κλίκ για μεγέθυση)

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 30 Μαρτίου

Την Κυριακή 30 Μαρτίου θα ισχύσει η θερινή ώρα. 
Πιο συγκεκριμένα στις 3:00 τα ξημερώματα της Κυριακής θα πρέπει να αλλάξετε τα τους δείκτες των ρολογιών σας, μια ώρα μπροστά, δηλαδή 4:00.
Όσο πάει και το καλοκαιράκι έρχεται πιο κοντά μας, υπομονή.


ΑΘΗΝΑ - Μεγάλο προβάδισμα στον Γ.Καμίνη δίνει δημοσκόπηση της ΜRB

Σαφές προβάδισμα για το Δήμο Αθηναίων έχει ο Γιώργος Καμίνης ενώ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης βελτιώνουν τα ποσοστά τους σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για το Δήμο Αθηναίων που δημοσιεύει η Real news.

O νυν δήμαρχος παίρνει 21,9%, ο κ. Σπηλιωτόπουλος 14,9%, ο κ. Σακελλαρίδης 13,6%, ο κ. Κασιδιάρης 11,8%, ο κ. Κακλαμάνης 8,4%, ο κ. Καπερνάρος 4,7%, ο κ. Σοφιανός 4,6%, ο κ. Βαλλιανάτος 1,9% ενώ άλλον υποψήφιο επιλέγει 2,6%.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Στον τελικό ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός "καθάρισε" εύκολα (3-0) τον πρώτο ημιτελικό του Final-4 της Καλαμάτας με τον ΠΑΟΚ και θα διεκδικήσει την Κυριακή το 15ο Κύπελλο της ιστορίας του.
Πιο εύκολα απ' ό,τι αναμενόταν, ο Ολυμπιακός θα είναι ο ένας από τους δύο φιναλίστ στο Final-4 του Κυπέλλου στην Καλαμάτα, αφού οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 3-0 του ΠΑΟΚ.

Από το πρώτο σετ, οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη έδειξαν τις διαθέσεις τους, παίρνοντας από νωρίς μία διαφορά ασφαλείας, την οποία διατήρησαν μέχρι το φινάλε, για να φτάσουν στο 25-20. Ακόμα πιο ξεκούραστο ήταν το 2ο σετ για τους Πειραιώτες, καθώς μετέτρεψαν το 12-9 σε 18-9 και πήραν το σετ με 25-12. Η υπεροπλία του Ολυμπιακού σε όλες τις κατηγορίες δεν άφησε τους Θεσσαλονικείς να αντιδράσουν ούτε στο 3ο σετ, με τους "ερυθρόλευκους" να ξεφεύγουν και πάλι στα μισά του σετ και να κάνουν το 25-16, που τους έδωσε και την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (19:30) για 21η φορά.

Ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των νικητών, ενώ δεν... τράβηξαν οι ξένοι του ΠΑΟΚ, καθώς Μίλκοβ και Λόσον είχαν σοβαρό πρόβλημα στην υποδοχή. Επίσης, τέλειωσε ελάχιστες επιθέσεις ο Αινείας Τζελάτι.

Πλέον, οι "ερυθρόλευκοι" περιμένουν το νικητή του δεύτερου ζευγαριού μεταξύ ΑΟ Κηφισιάς και ΑΕΚ για να διεκδικήσουν το 14ο Κύπελλο της ιστορίας τους.

Τα σετ: 25-20, 25-12, 25-16

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης, Γιούρισιτς, Καλντέιρα, Γιορντάνοφ, Σμαραγδής, Κουρνέτας, Στεφάνου (λ) / Μαρούλης

ΠΑΟΚ (Γιάτσης): Παντακίδης, Λόσον, Στίγγας, Μίλκοβ, ΜακΚίμπιν, Τζελάτι, Μπαμπαλιούτας (λ) / Στεφανίδης, Πιπέργιας

Δημοσκόπηση ALCO - Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το ΠΟΤΑΜΙ

Ελαφρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο κόμμα το ΠΟΤΑΜΙ εμφανίζει δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 1,1% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές έναντι της ΝΔ ενώ στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η διαφορά
φθάνει στο 1,2%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.


Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 18%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,1%, το ΠΑΣΟΚ(ΕΛΙΑ) 5,15, οι ΑΝΕΛ 4,5%, η Χρυσή Αυγή 6,9%, η ΔΗΜΑΡ 2,2%, το ΚΚΕ 5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4% το ΠΟΤΑΜΙ 8,8% . Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 5,2% ενώ λευκό, αποχή και αναποφάσιστοι φθάνουν στο 23,8%.


Στην πρόθεση ψήφου μετά από αναγωγή στα έγκυρα η ΝΔ συγκεντρώνει 20%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ)5,7%, οι ΑΝΕΛ 5%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, η ΔΗΜΑΡ 2,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,6%, το ΠΟΤΑΜΙ 9,8% , άλλο κόμμα 5,8% και αναποφάσιστοι 15,2%.


Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 35%, ο Αλέξης Τσίπρας με 28% και κανέναν από τους δύο αναφέρει το 32%.

Πως θα ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού στις Ευρωεκλογές

Τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος παρέχει η ελληνική νομοθεσία στους Έλληνες πολίτες που δεν κατοικούν στην Ελλάδα και θέλουν να ψηφίσουν στις Ευρωπαϊκές Εκλογές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών οι Έλληνες πολίτες που διαμένουν εξωτερικό θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε ειδικά εκλογικά τμήματα που θα συστηθούν στις πόλεις της Ευρώπης όπου υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση Ελλήνων πολιτών. Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να συμπεριληφθούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική ηλεκτρονική αίτηση, προς το Υπουργείο Εσωτερικών.
Οδηγίες Υπουργείου Εσωτερικών για υποβολή αιτήσεων Ελλήνων εκλογέων κατοίκων Ε.Ε. για συμμετοχή σε Ευρωεκλογές 2014

Προκειμένου να προγραμματιστεί η δημιουργία των ειδικών εκλογικών τμημάτων και καταλόγων, θ' ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:

• Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρονική υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος στη χώρα όπου διαμένουν ή σε γειτονική χώρα. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν είτε μέσω του Προξενικού Γραφείου Πρεσβείας Λονδίνου είτε μέσω των Άμισθων Προξενικών Αρχών είτε μέσω ομογενειακών συλλόγων είτε ατομικά.

• Επικύρωση αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκτυπώσουν τρία αντίγραφα της αίτησής τους και να τα προσκομίσουν στην οικεία Προξενική Αρχή (Έμμισθη ή Άμισθη), στοιχεία των οποίων υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Αρχής. Μαζί με την αίτηση θα πρέπει να προσκομίσουν το διαβατήριο ή την ταυτότητά τους και δύο φωτοαντίγραφα αυτών. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται και από νόμιμα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο, ο οποίος εκτός από την εξουσιοδότηση θα πρέπει να φέρει το διαβατήριο ή την ταυτότητά του.

Ώρες υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.30-14.30. Δεν απαιτείται ραντεβού.

• Κατάρτιση ειδικών εκλογικών καταλόγων. Η Προξενική Αρχή αφού επικυρώσει, θα μεταβιβάσει τις αιτήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών που θα φροντίσει για την κατάρτιση των ειδικών εκλογικών καταλόγων και τη σύσταση των ειδικών εκλογικών τμημάτων.

• Ανακοίνωση των ειδικών εκλογικών καταλόγων. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής και επικύρωσης των αιτήσεων, το Υπουργείο Εσωτερικών θα δημοσιεύσει τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 28 Μαρτίου 2014.

“Μπορώ να κόψω το τσιγάρο χωρίς φάρμακα”;

*Της Ματίνας Χρονοπούλου, BSc., N.D., PhD, Φυσικοπαθητικού
Το χρόνιο κάπνισμα προκαλεί κόπωση, πνευμονοπάθειες (βρογχίτιδες) και τελικά Χρόνια Αναπνευστική Ανεπάρκεια, καρδιαγγειακές παθήσεις, μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας και της στύσης, καρκίνο του πνεύμονα. Οι εθισμένοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν υποκατάστατα νικοτίνης, φάρμακα, μπορούν όμως και να καταφύγουν σε φυσικές λύσεις όπως είναι ο βελονισμός και ο βιοσυντονισμός.
Ο βελονισμός και ο βιοσυντονισμός επιδρούν ρυθμιστικά στον οργανισμό, προκαλούν ομοιοστασία ρυθμίζοντας τους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουν τα συμπτώματα του συνδρόμου στέρησης και την επιθυμία για κάπνισμα, μειώνουν το άγχος και προσφέρουν ηρεμία χωρίς παρενέργειες.
Μπορώ να κόψω το τσιγάρο χωρίς φάρμακα”;
Το κάπνισμα οδηγεί σε πολύ μεγάλα προβλήματα υγείας, όπως χρόνια κόπωση, χρόνιες πνευμονοπάθειες (βρογχίτιδες συνήθως) που καταλήγουν στη Χρόνια Αναπνευστική Ανεπάρκεια (ΧΑΠ), σε καρδιαγγειακές παθήσεις, στη μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας και της στύσης ακόμη και σε ανθρώπους 40 με 50 ετών και φυσικά στον καρκίνο του πνεύμονα.
Έτσι, λοιπόν, η διακοπή του καπνίσματος αποτελεί σήμερα μια επιτακτική ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Στερητικό σύνδρομο
Το βασικότερο πρόβλημα για τη διακοπή του καπνίσματος είναι το στερητικό σύνδρομο. Αυτό έχει μια βιοχημική συνιστώσα αλλά το δυσκολότερο είναι να ξεπεραστεί ο ψυχολογικός εθισμός.
Συχνά πολλοί που διακόπτουν το κάπνισμα αντικαθιστούν την έξη τους με την ανάγκη να καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα φαγητού λόγω του εκνευρισμού, της προσπάθειας αποσχόλησης των χεριών και του στόματος. Επιπλέον, η νικοτίνη επιδρά στο κέντρο της όρεξης, επηρεάζει τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα και τον βασικό μεταβολισμό.
Η αύξηση του βάρους είναι ένας από τους λόγους που πολλοί επιστρέφουν στην παλιά τους συνήθεια ή διστάζουν να προχωρήσουν σε ένα πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος.
Μεθόδοι διακοπής καπνίσματος
Υποκατάστατα νικοτίνης
Στην κατηγορία αυτή χορηγείται η εθιστική ουσία της νικοτίνης σε μαστίχα, σε εισπνοή (πίπα και ηλεκτρονικά τσιγάρα), σε ρινικό σπρέι, σε επιδερμικά έμπλαστρα. Αντικαθιστά τη νικοτίνη και με τη σταδιακή μείωση της δόσης της νικοτίνης που λαμβάνεται, μειώνονται τα συμπτώματα του στερητικού συνδρόμου. Το μειονέκτημα είναι ότι τα άτομα δεν μειώνουν σταδιακά τη δόση, παρατείνουν τον χρόνο λήψης ή διακόπτουν την προσπάθεια.
Εναλλακτικές μέθοδοι
Εναλλακτικές λύσεις χωρίς παρενέργειες αποτελούν ο βελονισμός και ο βιοσυντονισμός που αντιμετωπίζουν τον πρόβλημα της ψυχολογικής εξάρτησης από τη νικοτίνη και το τσιγάρο. Παράλληλα με αυτές μπορούν να χορηγηθούν και συμπληρώματα που ενισχύουν τον οργανισμό και το νευρικό σύστημα του καπνιστή.
Ο βελονισμός είναι η παλαιότερη εναλλακτική μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη διακοπή του καπνίσματος. Η διαδικασία της θεραπείας είναι απλή και γίνεται με τοποθέτηση στο σώμα και το αυτί λίγων βελόνων διαμέτρου Ό του χιλιοστού (όσο μία τρίχα). Η τοποθέτηση των βελονών δεν προκαλεί πόνο. Ανάλογα με την περίπτωση χρειάζονται από 1-3 συνεδρίες βελονισμού αλλά, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 10 συνεδρίες.
Ο βιοσυντονισμός είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος διακοπής του καπνίσματος, με τον χρόνο θεραπείας να είναι πολύ πιο σύντομος. Οι περισσότεροι ανταποκρίνονται από την πρώτη θεραπεία, μία ή δύο ακόμη θεραπείες είναι αρκετές στην πλειονότητα των ατόμων. Γενικά 1-2 εβδομάδες είναι αρκετές για την ολοκλήρωση της θεραπείας διακοπής του καπνίσματος.
Παράλληλα βοηθάει και στην αποτοξίνωση του οργανισμού από τις βλαβερές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα των χρόνιων καπνιστών με ένα τρόπο γρήγορο, ανώδυνο και εξαιρετικά αποτελεσματικό.
 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
*Ματίνα Χρονοπούλου, B.Sc., N.D., Ph.D.
Ξενίας 18, 11528 -  Αθήνα
Περιοχή:  Πλατεία Μαβίλη
Τηλ.: 210640041/2106400411/69321-6932191724
Εmail: matinachr@gmail.com
Skype: matina.chronopoulou
http://naturopathicmedicine.gr/
http://naturopathyingreece.wordpress.com/

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

Την Παρασκευή  14 Μαρτίου 2014 στον Ιερό Ναό αγίου Παντελεήμονος Διαβολιτσίου,  στη Β΄ Στάση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κος Χρυσόστομος. 
Στην Ιερή Ακολουθία παρέστησαν ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος, ο αρχιερατικός επίτροπος, αιδεσιμότατος π. Κωνσταντίνος Ανδριόπουλος,  οι Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Διαβολιτσίου, ο Δήμαρχος Οιχαλίας κος Φίλιππος Μπάμης, οι Αντιδήμαρχοι Λεωνίδας Φίλος και Ηλίας Ντονάς, οι Διευθυντές των  Σχολικών Μονάδων και πλήθος κόσμου. 
Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το νεόδμητο παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου. 
Μετά το πέρας της ακολουθίας ο π. Κωνστανίνος Ανδριόπουλος προσφώνησε τον Σεβασμιότατο και αυτός με τη σειρά του απηύθυνε  στο εκκλησίασμα συγκινητικό κήρυγμα.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ - Πιάστηκαν με μισό τόνο χασίς

Οι δύο Αλβανοί και οι τρεις Έλληνες που συνελήφθησαν είχαν ρίξει το συγκεκριμένο μπαχαρικό πάνω από τα ναρκωτικά που είχαν κρύψει σε πάτωμα με διπλό πάτο
Με πάπρικα επιχείρησαν να παραπλανήσουν τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της Δίωξης Ναρκωτικών οι δύο Αλβανοί και οι τρεις Έλληνες που είχαν κρύψει 458 κιλά χασίς σε αποθήκη στα Εξαμίλια Κορινθίας.
Δεν ήταν αυτό, όμως, το μοναδικό μέτρο καμουφλάζ που είχαν πάρει τα μέλη της σπείρας, καθώς ο ένας από αυτούς, ένας Αλβανός που έμενε στο Άργος, είχε φωνάξει και τους τρεις Έλληνες τεχνίτες προκειμένου να του κατασκευάσουν διπλό πάτωμα.
Όλες οι προσπάθειες τους, όμως, έπεσαν στο κενό καθώς οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν πληροφορίες για τη δράση της σπείρας και είχαν στήσει ενέδρα έξω από την αποθήκη.
Έτσι όταν ο δεύτερος Αλβανός μετέφερε την Πέμπτη με ένα κλειστό φορτηγάκι τύπου “βαν” τα δέματα με τα 458 κιλά κάνναβης από τη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής στα Εξαμίλια, οι αστυνομικοί επενέβησαν και τους συνέλαβαν.
Και οι πέντε οδηγήθηκαν την Παρασκευή στον εισαγγελέα Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, όπου θα απολογηθούν την Τρίτη.

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για επιδότηση προσλήψεων 10.000 ανέργων

Την προσεχή Δευτέρα, 17 Μαρτίου, ξεκινά η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ύψους 54 εκατ. ευρώ που αφορά στην επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη -με πλήρη μισθό και ασφάλιση- 10.000 ανέργων από 30 έως 66 ετών.

Οι επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να εκδώσουν κλειδάριθμο στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ για να καταχωρήσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ θα παρέχει την επιδότηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων, ενώ θα έχει διάρκεια ένα χρόνο με την επιδότηση να ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα.

Σε ποιους απευθύνεται

Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο στα ΚΠΑ του Οργανισμού για τα προσόντα τους και τις δεξιότητες τους, και να μην έχουν απασχοληθεί το τελευταίο έτος στην ίδια επιχείρηση, με επιδότηση, που μπορεί να τους επαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής.
Η επιχείρηση θα επιδοτείται με 18 ευρώ, ημερησίως, και για διάστημα 25 ημερών, κάθε μήνα, δηλαδή, με 450 ευρώ για κάθε άνεργο που θα προσλάβει. Επισημαίνεται ότι, η επιδότηση καλύπτει μέρος του μισθολογικού κόστους και δεν είναι η τελική αμοιβή για τον εργαζόμενο.
Αντίθετα, η τελική αμοιβή διαμορφώνεται, με βάση τα όσα προβλέπει η Εργασιακή και Ασφαλιστική Νομοθεσία.

Προϋποθέσεις

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες δεν θα πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό τους τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Στο πρόγραμμα δεν μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις, που κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την επιβολή της αίτησης, έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που απασχολούν, με μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση. Αν μία επιχείρηση προσλάβει άνεργο και μειώσει το προσωπικό της θα πρέπει να το αντικαταστήσει μέσα σε 30 ημέρες, διαφορετικά θα χάσει το τμήμα της επιδότησης, που αντιστοιχεί στις θέσεις εργασίας που μείωσε.

Ποιες επιχειρήσεις δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα

- Δημόσιες επιχειρήσεις.
- Νυχτερινά κέντρα.
- Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Καθαριότητας και Φύλαξης (Security).
- Επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων (Telemarketing).
- Εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους.
- Επιχειρήσεις για τα Υποκαταστήματα ή τα Γραφεία τους στο Εξωτερικό.
- Εξωχώριες εταιρίες (Off – shore).
- ΚΤΕΛ.
- Σύλλογοι και Σωματεία, που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
- Επιχειρήσεις, που δεν διαθέτουν αυτοτελή επαγγελματική έδρα ή όταν η έδρα είναι η οικία του εργοδότη (λογιστές, ασφαλιστές, πολιτικοί μηχανικοί κ.τ.λ.) εκτός από τις επιχειρήσεις, που απασχολούν προσωπικό εκτός της έδρας τους.
- Επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον Τομέα της Αλιείας και της παραγωγής γεωργικών προϊόντων, καθώς και επιχειρήσεις, που ασχολούνται με τη μεταπώληση προϊόντων σε εμπόρους.
- Επιχειρήσεις, που εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ποσών από κρατικές ενισχύσεις.
- Επιχειρήσεις, που δημιουργήθηκαν από μεταβίβαση ή αλλαγή νομικής μορφής ή διάλυση και επαναλειτουργία, υπό τον όρο ότι, θα προσλάβουν το ίδιο προσωπικό που είχαν πριν από τη μεταβίβαση ή την αλλαγή της νομικής μορφής τους.
- Επιχειρήσεις, που χαρακτηρίζονται «προβληματικές».

Τέλος, δεν είναι δυνατή η πρόσληψη ανέργων σε επιχείρηση, που είχε απασχοληθεί τον προηγούμενο χρόνο, ακόμη και αν η επιχείρηση έχει αλλάξει νομική μορφή όταν υποβάλλει το αίτημα. Επίσης, δεν είναι δυνατή η πρόσληψη με επιδότηση για άτομα, που θα απασχοληθούν σε νυχτερινές βάρδιες (22.00-06.00).

Πώς βγαίνουν οι κωδικοί για τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ
Για την έκδοση κλειδαρίθμου ΟΑΕΔ οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να επισκεφτούν την Υπηρεσία (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα της επιχείρησης και να προσκομίσουν:
1. Οι ατομικές επιχειρήσεις τη Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος.
2. Τα νομικά πρόσωπα πρόσφατο καταστατικό της επιχείρησης από όπου θα προκύπτει η μετοχική ή/και εταιρική σύνθεσή της καθώς και το ΑΦΜ της επιχείρησης.

Η ανωτέρω διαδικασία μπορεί να διενεργηθεί από πρόσωπο που νόμιμα εξουσιοδοτήθηκε (με πληρεξούσιο από συμβολαιογράφο ή με εξουσιοδότηση από δημόσια αρχή με το γνήσιο της υπογραφής, όπου θα αναφέρεται ευκρινώς η ενέργεια και ο λόγος εξουσιοδότησης) είτε πρόκειται για ατομική επιχείρηση είτε για επιχείρηση άλλης νομικής μορφής (Α.Ε., Ο.Ε. ΕΠΕ κλπ). Εάν η επιχείρηση διατηρεί υποκαταστήματα τότε κατά την έκδοση του κλειδαρίθμου θα πρέπει να δηλώνονται και να καταχωρίζονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία (δ/νση, τηλ., e-mail, ΑΦΜ, κλπ.) κάθε υποκαταστήματος.

Ο Βλ. Πούτιν συναντήθηκε με τον αρχηγό της Παραολυμπιακής Ομάδας της Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής της ομάδας της Ουκρανίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, μία ημέρα πριν από την τελετή λήξης των αγώνων και τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος στην ουκρανική περιοχή της Κριμαίας σχετικά με το κατά πόσον θα γίνει μέρος της Ρωσίας.  
Ο επικεφαλής της ουκρανικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Βαλέριι Σούσκεβιτς δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετά τη συνάντηση πως ήταν «εις βάθος, μακρά και ουσιαστική» όμως αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.
Νωρίτερα σήμερα ο Σούσκεβιτς είχε δηλώσει πως θεωρεί ότι το δημοψήφισμα στην Κριμαία είναι παράνομο, απηχώντας τη θέση της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας και δυτικών χωρών.  

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν απειλήσει να επιβάλουν κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης έκδοσης βίζας και του παγώματος περιουσιακών στοιχείων, αν η Κριμαία προχωρήσει με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος το οποίο σύμφωνα με τη Δύση παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, σε μια δραματική κλιμάκωση πρωτόγνωρη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Δήμος Πύλου -Νέστορος - Εορτασμός της Μάχης του Σχινόλακα

Το Σάββατο 15 Μαρτίου του 2014 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 189ης επετείου από τη Μάχη της Σχινόλακας.

Στην ομώνυμη περιοχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στις 15 Μαρτίου του 1828, σημειώθηκε σημαντική μάχη κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων εναντίον των Τουρκοαιγυπτιακών δυνάμεων, η οποία συνέβαλλε στη θετική έκβαση της επανάστασης.

Ειδικότερα, ο εμπειροπόλεμος Μακεδόνας Στρατηγός, Τάσος Καρατάσος, με εφτακόσιους Έλληνες πολεμιστές, αντιμετώπισε κατά μέτωπο τα στρατεύματα του Ιμπραήμ, ώστε να ανακοπεί η επεκτατική τους διάθεση. Με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα, οξυδέρκεια και πειθαρχία από την πλευρά των Ελλήνων ανδρών, ο Καρατάσος εξουδετέρωσε τα στρατιωτικά πλεονεκτήματα που έδιναν σους Αιγυπτίους, η ευρωπαϊκή πολεμική τακτική και η ευστοχία των όπλων τους. Η απήχηση της μάχης αυτής αναπτέρωσε το πεσμένο ηθικό των Ελλήνων, ενώ η ήττα του Ιμπραήμ στη Σχοινόλακα ήταν γι αυτόν πολύ οδυνηρή, αποδεικνύοντας ότι η υλική υπεροχή δεν εξασφαλίζει πάντοτε τη νίκη.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, τελέστηκε τρισάγιο εις μνήμη των πεσόντων. Σε αναγνώριση του ηρωισμού τους κατατέθηκαν στεφάνια από τους εκπροσώπους των αρχών του τόπου και στη συνέχεια η κυρία Αικατερίνη Διαμαντοπούλου-Κουτσουμπού, Διδάκτωρ Φιλολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, εξαίροντας τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης μάχης.

Στον εορτασμό της επετείου παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Αργυράκης , ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλίας Κανάκης η Δημοτική Σύμβουλος κ. Γιαννούλα Δαρκάκη-Μαθιού, ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου κ. Κώστας Νερατζόγλου, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Πύλου, ο λαογράφος –συγγραφέας κ. Κώστας Μπαλαφούτης και αρκετός κόσμος.

Η επέτειος της νικηφόρας μάχης της Σχοινόλακας εορτάζεται κάθε χρόνο την 15η Μαρτίου με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα, από το 1994, με ενέργειες του Λαογράφου, κ. Κώστα Μπαλαφούτη, βασισμένες σε ιστορικές πηγές και μελέτες.

Ήταν Διευθύντρια στο Δήμο… με παραποιημένα πτυχία!

Μετά την υπόθεση των δύο πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που ανακαλύφθηκε πως είχαν προσληφθεί ο ένας με πλαστό τίτλο σπουδών και ο άλλος δίχως να έχουν κατατεθεί όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μία νέα «βόμβα» έσκασε στον Δήμο της Πάτρας. 
Και μάλιστα αυτή τη φορά αφορούσε σε γυναίκα υπάλληλο που κατείχε θέση Διευθυντή χρησιμοποιώντας... παραποιημένους τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω υπάλληλος είχε προσκομίσει ως μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ο οποίος μάλιστα της εξασφάλιζε και πρόσθετο ειδικό επίδομα, το δίπλωμα από την παρακολούθηση μιας θεματικής ενότητας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. 
Το οποίο όμως με τη σειρά του αποφάνθηκε πως σε καμία περίπτωση μια τέτοια θεματική ενότητα δεν μπορεί να συνεπάγεται και άρα να εκγλυφθεί ως μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών!
Στον φάκελό της βρέθηκαν πειθαρχικές υποθέσεις για κακοδιαχείριση, αλλά και για αμέλεια παιδιών (μιας και απασχολείτο στην δημοτική υπηρεσία που αφορούσε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς).
Η γυναίκα μετακινήθηκε ενώ θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού όπου υπηρετούσε προκειμένου να αποφασίσει πιθανή αντικατάστασή της.

πηγή

Η Γαλλία απαγόρευσε την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού

Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας απαγόρευσε σήμερα με διάταγμα την εμπορευματοποίηση, χρήση και καλλιέργεια του τροποποιημένου γενετικά καλαμποκιού MON 810, το οποίο παράγεται από τον αμερικανικό όμιλο Monsanto. 
«Η εμπορευματοποίηση, χρήση και καλλιέργεια ποικιλιών σπόρων της γενιάς τροποποιημένου γενετικά καλαμποκιού MON 810 (...) απαγορεύεται στην εθνική επικράτεια μέχρι την υιοθέτηση (...) μιας οριστικής απόφασης» και μέτρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το διάταγμα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Μία πρόταση νόμου που θα απαγορεύει την καλλιέργεια υπεργενετικού καλαμποκιού στη Γαλλία αναμένεται να συζητηθεί στις 10 Απριλίου στην Εθνοσυνέλευση. Όμως ο υπουργός Γεωργίας έκρινε ότι υπήρχε επείγουσα ανάγκη «λόγω της εγγύτητας της έναρξης της περιόδου σποράς» να εκδώσει από τώρα μία απαγόρευση. Το διάταγμα αναφέρει πως «η αρχή της πρόληψης δικαιολογεί την υιοθέτηση περιοριστικών μέτρων».  Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε πέρυσι ένα διάταγμα απαγόρευσης του MON 810 που είχε εκδοθεί το 2011 και του οποίου η ανανέωση εξετάζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν τη δυνατότητα να απαγορεύσουν στο έδαφός τους έναν τροποποιημένο γενετικά οργανισμό για τον οποίο έχει χορηγηθεί άδεια από την ΕΕ.

Την ανεξαρτοποίηση του ανακοίνωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

Την ανεξαρτοποίηση του ανακοίνωσε με επιστολή που έστειλε σήμερα προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Σημειώνεται ότι για τον κ. Αλεξόπουλο όπως και για άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχει ζητηθεί η άρση ασυλίας του καθώς ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ένας υπνάκος στη… δουλειά είναι ό,τι πρέπει! Το λέει και η Επιστήμη!

Μερικές προνοητικές εταιρείες, όπως η Nike και η Google, προσφέρουν μέρη εντός του χώρου εργασίας για να παίρνουν έναν υπνάκο οι υπάλληλοί τους! 
Για τους περισσότερους εργαζόμενους βέβαια, ο ύπνος στο γραφείο είναι… παρακινδυνευμένος. Κρίμα, δεδομένων όλων των ευεργετικών ιδιοτήτων που προσφέρει, σύμφωνα με νέες έρευνες. Ιδού μερικές από αυτές:

Ένας υπνάκος σας κάνει πιο παραγωγικούς

Η έρευνα έχει δείξει ότι ανανεώνει το σώμα μας, μας κάνει πιο προσεκτικούς και βελτιώνει τη διάθεσή μας. Είναι έτσι προς το συμφέρον των εργοδοτών και των εργαζομένων. Η κόπωση συνεισφέρει 18 δισ. δολάρια το χρόνο σε χαμένη παραγωγικότητα. Επίσης, οι κουρασμένοι εργαζόμενοι που επιστρέφουν σπίτι τους, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο αυτοκινητικού δυστυχήματος.

Πιθανόν θα ζήσετε περισσότερο

Μια μελέτη του 2007 διαπίστωσε ότι τα άτομα που έριχναν έναν υπνάκο το μεσημέρι είχαν πάνω από 30 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή νόσο. Ένας μικρός ύπνος έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Ο Γούινστον Τσόρτσιλ το έκανε κατά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο

Το λόμπι ενάντια στον ύπνο θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι είμαστε όλοι πολύ απασχολημένοι στη δουλειά για να ρίξουμε έναν υπνάκο. Ακόμη όμως και ο ηγέτης ενός έθνους που συμμετείχε σημαντικά στον μεγαλύτερο πόλεμο της ανθρώπινης ιστορίας έβρισκε χρόνο για έναν υπνάκο. Και παρότι έριχνε κανέναν υπνάκο ενώ οι βόμβες έπεφταν σαν βροχή στη χώρα του, εξακολουθεί να θεωρείται ένας σπουδαίος ηγέτης. Όπως ανέφερε στα απομνημονεύματά του: «Η φύση δεν είχε πρόθεση ο άνθρωπος να εργάζεται από τις 8 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα χωρίς την αναζωογόνηση της ευλογημένης λήθης, η οποία, ακόμη και αν διαρκεί μόνο 20 λεπτά, είναι αρκετή για να ανανεώσει όλες τις ζωτικές δυνάμεις».

Σε πολλές σημαντικές προσωπικότητες άρεσε να ρίχνουν έναν υπνάκο

Αν o Τσόρτσιλ δεν σας αρκεί, σκεφτείτε τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, τον Βενιαμίν Φραγκλίνο, τον Τόμας Έντισον, τον Ναπολέοντα ή τον Άλμπερτ Αϊνστάιν. Είναι γνωστό ότι σε όλους άρεσε η σιέστα.

Γινόμαστε πιο δημιουργικοί

Η έρευνα έδειξε ότι ο ύπνος REM οδηγεί σε περίπου 40 τοις εκατό αύξηση της δημιουργικότητας. Ο Σαλβαντόν Νταλί ετοιμαζόταν για δουλειά μετά από έναν σύντομο ύπνο, γράφει ο Dennis Drabelle: Για να εμπνευστεί για την σουρεαλιστική ζωγραφική του, ο καταλανός καλλιτέχνης έριχνε έναν υπνάκο μετά το μεσημεριανό γεύμα. Καθόταν με τα χέρια του απλωμένα πέρα από τα μπράτσα της καρέκλας. Στο ένα χέρι κρατούσε ένα κλειδί ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη. Μετά αποκοιμόταν, τα δάχτυλά του χαλάρωναν, το κλειδί έπεφτε στο πάτωμα και ο κρότος τον ξυπνούσε, δρέποντας τις άγριες ενώσεις που είναι κοινές στα πρώτα λεπτά του ύπνου.

Ο σύντομος ύπνος είναι κάτι φυσικό

Η συντριπτική πλειοψηφία των θηλαστικών κοιμούνται για σύντομες περιόδους καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνθρωποι, φυσιολογικά, κουράζονται νωρίς το απόγευμα, προσπαθούν πολύ να συγκεντρωθούν και έχουν μια αυξημένη επιθυμία για ύπνο. Ωστόσο, η κοινωνία μας δίνει μία μόνο περίοδο της ημέρας για να κοιμηθούμε. «Η φύση αναμφισβήτητα θεωρούσε ότι οι ενήλικες θα πρέπει να ρίχνουν έναν υπνάκο στη μέση της ημέρας, ίσως για να γλιτώσουν από τον μεσημεριανό ήλιο» σημειώνει ο ερευνητής του ύπνου William Dement, στο «Ύπνος και εγρήγορση: Χρονολογικές, Συμπεριφορικές και Ιατρικές πτυχές του Σύντομου Ύπνου».

Ο σύντομος ύπνος είναι φθηνότερος και πιο αποτελεσματικός από τον καφέ

Ο μέσος Αμερικανός εργαζόμενος ξοδεύει 1.092 δολάρια το χρόνο για καφέ. Χρειαζόμαστε αυτή την καφεΐνη για να είμαστε σε εγρήγορση. Αλλά υπάρχουν ανταλλάγματα, τα οποία η καθηγήτρια Sara C. Mednick, ειδικός σε θέματα ύπνου, επισημαίνει: «Ενώ φαίνεται ότι η καφεΐνη μπορεί να μας κρατήσει ξύπνιους όταν στερούμαστε ύπνου, οι σύνθετες γνωστικές διεργασίες δεν τα πηγαίνουν καλά με αυτό το φάρμακο. Μια μελέτη σε σύγκρινε την καφεΐνη με τον σύντομο ύπνο και το φαινόμενο placeboσε τρεις τομείς μνήμης: οπτική, κινητική και λεκτική. Με την καφεΐνη, οι λεκτικές και κινητικές ικανότητες μειώθηκαν, ενώ με τον ύπνο υπήρχε βελτιωμένη απόδοση και στους τρεις τομείς. Επιπλέον, μια μελέτη στέρησης της καφεΐνης έδειξε ότι οι άμεσες βελτιώσεις που παρατηρήθηκαν μετά από την αποχή από την καφεΐνη εξαφανίστηκαν εντελώς με την τακτική χρήση. Φαίνεται πως τα αναμενόμενα οφέλη της καφεΐνης μπορεί να σχετίζονται περισσότερο με την απελευθέρωση από τα στερητικά συμπτώματα και όχι με την πραγματική βελτίωση των επιδόσεων.

Εξαιρετικά παραγωγικές χώρες έχουν υιοθετήσει την τακτική ενός σύντομου ύπνου

Κατ’ αρχήν η Ιαπωνία. Ενώ οι περισσότεροι από εμάς φοβόμαστε να ακουμπήσουμε το κεφάλι μας στο γραφείο μήπως φανούμε τεμπέληδες, οι Ιάπωνες έχουν ξεπεράσει την ντροπή ενός υπνάκου. «Όταν βλέπουμε ανθρώπους να κοιμούνται για λίγο το μεσημέρι, σκεφτόμαστε: ‘ετοιμάζονται να αποδώσουν το 100 τοις εκατό κατά τη διάρκεια του απογεύματος’» δήλωσε ο Paul Nolasco, εκπρόσωπος της Toyota στο Τόκιο. «Κανείς δεν δυσαρεστείται από αυτό. Και κανείς δεν διστάζει να ρίξει έναν υπνάκο το μεσημέρι».
 antinews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου