13.4.13

Ανατροπές στο ωράριο των εκπαιδευτικών


Κατά οκτώ ώρες τον μήνα θα αυξηθεί το ωράριο δασκάλων και καθηγητών από το ερχόμενο σχολικό έτος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλες συσκέψεις για το θέμα, καθώς έχει να διαχειριστεί την προετοιμασία μίας πολύ δύσκολης χρονιάς, εξαιτίας της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και το «ψαλίδι» που θα υπάρχει στις προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θεωρείται βέβαιη η αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας κατά δύο ώρες εβδομαδιαίως, αφού οι οι αριθμοί για την κάλυψη των κενών θέσεων στις σχολικές μονάδες -εξαιτίας των λιγοστών προσλήψεων που θα γίνουν αλλά και των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων- δεν «βγαίνουν».
Ως εκ τούτου, στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί και όσοι έχουν έως 10 χρόνια προϋπηρεσία θα κληθούν να διδάξουν 26 ώρες την εβδομάδα από 24 που ισχύει μέχρι σήμερα, ενώ στη Δευτεροβάθμια, οι καθηγητές με προϋπηρεσία έως 6 έτη, θα βρίσκονται στις αίθουσες 23 ώρες την εβδομάδα από 21.
Στοχευμένους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών προβλέπουν οι σχεδιασμοί του υπουργείου Παιδείας
Πριν προχωρήσει επισήμως το έσχατο μέτρο της αύξησης του διδακτικού ωραρίου, το υπουργείο Παιδείας θα προσπαθήσει να «εξοικονομήσει» προσωπικό με διάφορους τρόπους. Οι μεταθέσεις και μετατάξεις, η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι σε διοικητικές υπηρεσίες και άλλους φορείς είναι μερικές μόνο από τις λύσεις που θα εφαρμοστούν.
Εγκύκλιος
Το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει ήδη με εγκύκλιό του στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των οργανικών θέσεων ανά σχολική μονάδα, καθώς έχει διαπιστώσει ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν δικαιολογείται ο αριθμός των εκπαιδευτικών σε σχέση με τον μαθητικό πληθυσμό.
.e-go.gr

Σεξ ή ψώνια; Τι προτιμάει μια γυναίκα;


Τι πιστεύετε πως θα επέλεγε μια γυναίκα; 
Το καλό σεξ ή μια βόλτα στα μαγαζιά για ψώνια; 
Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα στο πανεπιστήμιο Westminster, φαίνεται πως τελικά μια γυναίκα θα επέλεγε να κάνει τα ψώνια της.
Οποιουδήποτε είδους αγορά ( super market, αυτοκίνητο, προσωπικά είδη), ερεθίζει το ίδιο μια γυναίκα όσο και ένας εραστής στο κρεβάτι της.
Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 50 εθελόντριες και εθελοντές, των οποίων ο εγκέφαλος παρακολουθούνταν από ειδικούς επιστήμονες, την ώρα που έκαναν διάφορες δραστηριότητες, όπως το να σερφάρουν στο ίντερνετ, να μιλάνε στο τηλέφωνο, να βλέπουν μια ταινία πορνό και να ψωνίζουν διαδικτυακά.
Η συναισθηματική δραστηριότητα του εγκεφάλου των γυναικών όταν έκαναν αγορές ήταν το ίδιο έντονη όσο και όταν έκαναν έρωτα.
Οι ψυχολόγοι του πανεπιστημίου που προσπάθησαν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα μαγνητίζεται σε δευτερόλεπτα από μια εκρηκτική παρουσία, όπως για παράδειγμα η θέα ενός ζευγαριού παπουτσιών που πρόκειται να αγοράσουν, το ίδιο με το να κάνουν σεξ.

ΦΡΙΚΗ-Οι ληστές είχαν "μαρκάρει" το σπίτι και στραγγάλισαν τον 30χρονο !


Απίστευτο έγκλημα στη Δάφνη! 
Ένας 30χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στην οδό Φαίδωνος 9. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον 30χρονο βρήκε ο πατέρας του δεμένο και φιμωμένο. Οι ληστές τον είχαν στραγγαλίσει.

Στην πόρτα δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης, ωστόσο βρέθηκε παραβιασμένο το χρηματοκιβώτιο και η λεία των ληστών υπολογίζεται στις 150.000 ευρώ.

Ο άτυχος νεαρός εργαζόταν στο δήμο Δάφνης και ο πατέρας του διατηρούσε ενεχυροδανειστήριο. Σύμφωνα με το ρεπορταζ του Newsit, οι ληστές είχαν "βάλει στο μάτι" το διαμέρισμα του 2ου ορόφου που έμενε ο άτυχος 30χρονος και όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες, είχαν "μαρκάρει" με μπλε χρώμα το δεύτερο κάγκελο, παραπέμποντας έτσι προφανώς στο 2ο όροφο.

Ανάλογο "μαρκάρισμα" είχε και ο αριθμός της οδού έξω από την πολυκατοικία.

Συνελήφθη 37 χρονος για ληστεία στην Σπάρτη !


Εξιχνιάστηκε μία (1) υπόθεση ληστείας σε οικία στη Λακωνία
Δράστης αυτής είναι ένας 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη, μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Σπάρτης
Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σπάρτης, μία (1) υπόθεση ληστείας σε οικία, που είχε γίνει την 25-3-2013 το μεσημέρι, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 37χρονου αλλοδαπού υπηκόου Ρουμανίας, για ληστεία, ο οποίος συνελήφθη χθες (12-4-2013) το μεσημέρι, στην Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σπάρτης, μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Σπάρτης.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, ο ανωτέρω την 25-3-2013 το μεσημέρι, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, αφού μπήκε σε οικία ημεδαπής, με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε κόσμημα, χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ο 37χρονος θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμα ένα (1) άτομο, η συμμετοχή του οποίου ερευνάται.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Εξιχνίαση κλοπών και διαρρήξεων !

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών και απόπειρας κλοπής σε ιατρείο και γραφεία στη Μεσσηνία
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 38χρονου ημεδαπού, για κλοπή και ναρκωτικά
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών και απόπειρας κλοπής, σε ιατρείο και γραφεία στη Καλαμάτα Μεσσηνίας, ενώ συνελήφθη χθες (12-4-2013) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ένας (1) 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και ναρκωτικά.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 38χρονος, είχε διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών και απόπειρας κλοπής στη Καλαμάτα Μεσσηνίας:
  • Την 11-4-2013 το μεσημέρι, διέρρηξε γραφείο ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα.
  • Την 11-4-2013 το μεσημέρι, διέρρηξε γραφείο ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι.
  • Την 12-4-2013 και πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξε ιατρείο ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε αντικείμενα.
Επιπλέον κατά τις έρευνες, βρέθηκε, στην κατοχή του 38χρονου και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Ο 38χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Τρία χρόνια άνεργος ήταν ο 50χρονος που αυτοπυρπολήθηκε στα Βριλήσσια

Θύμα της οικονομικής κρίσης ήταν ο 50χρονος άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε το Σάββατο στα Βριλήσσια, στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Πεντέλης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, ο άνδρας παλαιότερα είχε βιοτεχνία, η οποία έκλεισε λόγω της κρίσης, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να είναι άνεργος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος έπασχε από κατάθλιψη, με συνέπεια να αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του, με αυτόν τον τραγικό τρόπο.
Ο άνδρας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα.

Κυριακή - Προβλέπονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες !

Χαλάει απότομα ο καιρός !
Ένα βροχερό διάλειμμα στις καυτές ανοιξιάτικες μέρες φαίνεται πως θα γίνει την Κυριακή, αφού προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές. ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός αλλά από το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ίσως σποραδικές καταιγίδες. ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Απεριόριστες οι δόσεις για τους μικρο-οφειλέτες ληξιπρόθεσμων οφειλών

Ιδιαιτέρως ευχάριστα είναι τα νέα για όσους χρωστούν στο Δημόσιο ποσά ως 5.000 ή 10.000, καθώς το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, προβλέπει απεριόριστες δόσεις για τους μικρο-οφειλέτες.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», όσοι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία θα αποπληρώσουν τις οφειλές τους ανάλογα με τις δυνατότητές τους, χωρίς ελάχιστο όριο καταβολής.
Αντίθετα, όσοι χρωστούν περισσότερα, θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να ξεπληρώσουν το χρέος τους. Ειδικότερα, όσοι οφείλουν άνω των 50.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομίζουν υπογραφή λογιστή και συνεγγυητές, προκειμένου να τύχουν ευνοϊκών ρυθμίσεων, ενώ όσοι χρωστούν πάνω από 300.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομίζουν εμπράγματες εξασφαλίσεις.
Μείωση προσαυξήσεων
Οπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου θα προβλέπεται μείωση των προσαυξήσεων, ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής. Το ποσοστό της μείωσης θα ξεκινάει από 20% (για όσους ξεχρεώνουν σε 48 δόσεις) και θα κλιμακώνονται έως και 50% (για όσους καταβάλλουν το χρέος τους σε μόλις μία δόση).

Συνελήφθη 46χρονη για εμπρησμούς στην Καλλιθέα και στα Πετράλωνα


Για σωρεία εμπρησμών στα Πετράλωνα και την Καλλιθέα, συνελήφθη 46χρονη χτες το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών, στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μετά από πολύμηνη έρευνα, εξακριβώθηκε ότι η συλληφθείσα είχε προκαλέσει στις 28-4-2012 τα ξημερώματα, στην περιοχή των Πετραλώνων και της Καλλιθέας, συνολικά 16 εμπρησμούς με χρήση εύφλεκτου υγρού.
Ειδικότερα, έβαλε φωτιά σε οκτώ ΙΧ αυτοκίνητα και έξι μοτοσικλέτες, τα οποία ήταν σκεπασμένα με προστατευτικά καλύμματα, καθώς και σε αντικείμενα σε χώρο πυλωτής πολυκατοικίας και σε μία ομπρέλα που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο καφετέριας.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενη για εμπρησμούς κατ' εξακολούθηση και διακεκριμένες φθορές.

ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ 30 χρονο μέσα στο διαμερισμά του !


Δολοφονημένος βρέθηκε 30χρονος, μέσα στο διαμέρισμά του, στην οδό Φαίδωνος στη Δάφνη, λίγο μετά τις 3 το απόγευμα.
Ο 30χρονος ήταν δεμένος και φιμωμένος, δεν έφερε χτυπήματα, ενώ ένα χρηματοκιβώτιο που είχε στο διαμέρισμα ήταν παραβιασμένο.
Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία, αλλά το σπίτι δεν έφερε ίχνη παραβίασης, γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι το θύμα πιθανόν να άνοιξε μόνο του στους δράστες ή τον δράστη.
Προανάκριση για το έγκλημα διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Πάσχα στην Costa Navarino με γνήσια πολιτιστική δράση !!!

Οι φετινές πασχαλινές διακοπές στην Costa Navarino θα είναι γεμάτες από μοναδικά προγράμματα για παιδιά και αναβίωση των τοπικών εθίμων.!!!
Οι επισκέπτες και των δύο ξενοδοχείων "The Westin Resort, Costa Navarino" και "The Romanos, a Luxury Collection Resort", έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν το πασχαλινό κλίμα, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει την αυθεντική πολυτέλεια, με ένα πρόγραμμα γεμάτο επιλογές για γονείς και παιδιά, φέρνοντάς τους κοντά στις τοπικές συνήθειες εκατοντάδων ετών.

Έθιμα και παραδόσεις αναβιώνουν και φέτος το Πάσχα στη Μεσσηνία, στις πόλεις και στα γραφικά χωριά, αλλά και στην Costa Navarino, όπου αντλώντας έμπνευση από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν το πνεύμα των Άγιων Ημερών. Η Agora στο Navarino Dunes, ανάμεσα στα δύο ξενοδοχεία γίνεται και φέτος το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Ειδικά για τα παιδιά, μια μεγάλη γιορτή στο πνεύμα της Λαμπρής, ξεδιπλώνεται στην Agora τη Μεγάλη Πέμπτη. Για πρώτη φόρα φέτος, διοργανώνεται το «Πασχαλινό Πανηγύρι» στις 2 Μαΐου με ποικίλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις: οι μικροί επισκέπτες φτιάχνουν φαναράκια, ζωγραφίζουν πασχαλινά αυγά, παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο και σόου μάγων, μαθαίνουν χορούς και παίζουν πασχαλινά παιχνίδια. Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν επίσης την ευκαιρία να εξασκηθούν σε πολλά αθλήματα όπως μπάσκετ και βόλεϊ στο αθλητικό κέντρο, να μάθουν γκολφ και μίνι-τένις, να διασκεδάσουν στο σινεμά και στο μπόουλινγκ. Παράλληλα, μπορούν να απασχολούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του Πάσχα με τα ολοήμερα προγράμματα του SandCastle, το οποίο λειτουργεί από φέτος με τη συνεργασία της Worldwide Kids Company, της βρετανικής εταιρείας που είναι διεθνώς γνωστή για τη διαχείριση παιδικών εγκαταστάσεων.

Μικροί και μεγάλοι, συμμετέχουν στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μ. Παρασκευής, βοηθώντας στο στολισμό του Επιτάφιου εν όψει της βραδινής Ακολουθίας και Περιφοράς στο εκκλησάκι του Αγίου Σαμψών. Το πρωί του Μ. Σαββάτου προετοιμάζουν τη «λαμπροκουλούρα» την οποία θα γευτούν στο πρόγευμα της επόμενης ημέρας, και γεύονται τις φημισμένες «λαλαγγίδες» με πετιμέζι. Την Αναστάσιμη λειτουργία διαδέχεται μία μεγάλη γιορτή με πυροτεχνήματα και ακολουθεί το εορταστικό δείπνο, ενώ νωρίτερα το απόγευμα ήχοι ελληνικής και τζαζ μουσικής γεμίζουν την Agora. Το πρωινό της Κυριακής του Πάσχα, τα παιδιά ξεκινούν την ημέρα τους με κυνήγι θησαυρού, καθώς η γιορτινή ατμόσφαιρα με παραδοσιακούς χορούς, μουσική και εδέσματα, ξεκινά στην Agora για να κρατήσει ως το απόγευμα.

Αυτές τις γνήσιες, αυθεντικές στιγμές της Λαμπρής, πλαισιώνουν πολλές δραστηριότητες για όσους αναζητούν και στιγμές αναζωογόνησης στο Anazoe Spa, για όσους έχουν όρεξη για δράση με εξορμήσεις πεζοπορίας και ποδηλασίας στη φύση με το Navarino Outdoors, αθλήματα ρακέτας, καταδύσεις, γκολφ στα δύο signature γήπεδα της Costa Navarino, επιλέγοντας για τη διαμονή ένα από τα δύο ξενοδοχεία.

Οι βόλτες στα κοντινά χωριά και πόλεις, όπου αναβιώνουν ευλαβικά τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, κρατούν ζωντανή την επαφή με τις συνήθειες εκατοντάδων ετών. Είναι αμέτρητες οι παραδόσεις που τηρούνται πιστά κάθε χρόνο, όπως το «μοίρασμα» της Περιφοράς του Επιταφίου ανάμεσα στα χωριά Ρωμανός και Πετροχώρι, ενώ ιδιαίτερη είναι η ατμόσφαιρα στα κοντινά μικρά εκκλησάκια.

Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής συναντιούνται οι τέσσερις Επιτάφιοι στα Φιλιατρά, στην Πύλο η Περιφορά συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, ενώ στην Κορώνη γίνεται ανάμεσα στο Κάστρο και στους αρχαιολογικούς χώρους. Στην ενετική κωμόπολη, η γιορτή της Παναγίας Ελεήστριας συγκεντρώνει τους πιστούς στον Ιερό Ναό, την Παρασκευή μετά το Πάσχα. Στη γιορτή του Αγ. Γεωργίου, φέτος τη Δευτέρα του Πάσχα, για μία ακόμη χρονιά γίνονται οι ιππικοί αγώνες στο Πλατύ τιμώντας τη μνήμη του Αγίου, με τους καβαλάρηδες να φορούν τις παραδοσιακές στολές. Στην Καλαμάτα, όπως και σε άλλες περιοχές, οι ντόπιοι ετοιμάζονται για το «σαϊτοπόλεμο» που κρατά από την Επανάσταση του 1821.

Όσοι θέλουν να ζήσουν το κλίμα των ημερών στη Μεσσηνία, μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τη διαμονή και τις γαστρονομικές επιλογές που έχουν ετοιμαστεί ειδικά για την πασχαλινή περίοδο, στο τηλέφωνο 27230 95000 και στις ιστοσελίδες
The Westin Resort, Costa Navarino: http://www.westincostanavarino.com/gr/easter_2013_gr 
και The Romanos, a Luxury Collection Resort: http://www.romanoscostanavarino.com/gr/easter_2013_gr 
sport-fm.gr

Μπήκε με το ΙΧ στην ...καφετέρια!


Σε καφετέρια κατέληξε ένα αυτοκίνητο στα Περατάτα Κεφαλονιάς.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις εφτά το πρωί όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκίνητο του με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην είσοδο της καφετέριας.

Ευτυχώς την ώρα του τροχαίου δεν υπήρχαν πελάτες στην καφετέρια.

Ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του.

: kefaloniatoday.com

Αποχαιρέτα μας τον πλάτανο που χάνεται !!!

ΜΥΚΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΑ ΔΕΝΤΡΑ !!!
 Η ασθένεια εντοπίζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα σε περιοχές της Τριφυλίας στη Μεσσηνία, το 2003. Η ασθένεια που προκαλείται από τον μύκητα Ceratocystis platani αφήνει πίσω της, θύματα, χιλιάδες νεκρά πλατάνια και απειλεί παραποτάμια φυσικά οικοσυστήματα, εξαιρετικού φυσικού κάλλους, ανάμεσά τους και δένδρα κηρυγμένα διατηρητέα Μνημεία της Φύσης.
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Ιταλία, αφού, απ' ό,τι εκτιμάται, κάποιο μολυσμένο φυτό πλατάνου από τη γειτονική χώρα, που μεταφέρθηκε πιθανότατα ως καλλωπιστικό, δημιούργησε την πρώτη εστία προσβολής στη Μεσσηνία, όπου πλέον τα νεκρά πλατάνια είναι χιλιάδες.
Το γαϊτανάκι συνεχίζεται με πλατάνια της Ηλείας, της Αρκαδίας και της Αχαΐας. Η ασθένεια έχει επεκταθεί σε πάρα πολλά σημεία του ποταμού Λάδωνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα πουλιά που φωλιάζουν, τα άγρια ζώα, τα έντομα και τους μικροοργανισμούς κάθε περιοχής, αλλά και για τον ίδιο τον άνθρωπο.
Τώρα καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε να μην επεκταθεί η ασθένεια σε άλλες περιοχές. Το ισχυρότερο πλήγμα το έχει δεχτεί μέχρι στιγμής η Πελοπόννησος, ενώ έξαρση του φαινομένου παρατηρείται πλέον στην Ηπειρο, όπου τα φυσικά οικοσυστήματα πλατάνου είναι πολύ περισσότερα. Απειλεί πια και τα πλατάνια της γειτονικής Αλβανίας, αφού η ασθένεια έχει φτάσει κοντά στα σύνορα. Σήμερα, εκτός από την Ιταλία και τη Γαλλία, το παθογόνο έχει διαπιστωθεί και στην Ελβετία, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές για την παρουσία του σε Βέλγιο, Ισπανία, Αρμενία και πρόσφατα στο Ιράν.
Ο Καλαμάς, ένα από τα ωραιότερα ποτάμια της Ελλάδας, πηγή ζωής για άγρια ζώα, ψάρια και πουλιά, μετά τη μαζική προσβολή δένδρων, κινδυνεύει να μετατραπεί σε νεκροταφείο πλατάνων, ενώ η ασθένεια πλέον απειλεί και το θρυλικό ποταμό του Αδη, τον Αχέροντα, που αναφορές του υπάρχουν και στην «Οδύσσεια».
Οι συνέπειες από την μπότα της Βέρμαχτ στην Ευρώπη κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μοιάζουν να είναι αδιάκοπες, μια τεθλασμένη γραμμή στη ροή της επίσημης Ιστορίας. Στον Καλαμά, που περνά από τα ριζά της οροσειράς της Μουργκάνας, εκτυλίχθηκαν σημαντικές μάχες του Εμφυλίου.
Η άγνοια αλλά κυρίως η κρατική ολιγωρία, επειδή στην αρχή κάποιοι υποτίμησαν την ασθένεια, οδήγησε στο σημερινό χάλι. Το 2005, ο καθηγητής Τομ Χάρινγκτον του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αϊόβα, επιστήμονας διεθνούς κύρους, έστειλε επιστολή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνοντας τους κινδύνους από την ασθένεια, αλλά δεν ελήφθη κανένα μέτρο για την αποτροπή της επέκτασης του παθογόνου.
Ceratocystis platani
«Οταν μιλούσαμε το 2003 για τον κίνδυνο εκτεταμένων καταστροφών από την ασθένεια, δεν μας έδινε κανένας σημασία. Δεν ελήφθη κανένα μέτρο, για πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα η ασθένεια να επεκταθεί σε πολλές περιοχές. Κάτι παρόμοιο συνέβη με το κόκκινο σκαθάρι των φοινίκων, το οποίο έχει καταστρέψει πολλά φοινικόδεντρα, σε αρκετές περιοχές της χώρας. Υποτιμάμε ένα πρόβλημα στην αρχή και μετά μεγαλώνει και είναι πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε. Τώρα έχουν καταστραφεί μέχρι και οι φοίνικες στο Προεδρικό Μέγαρο», λέει ο δρ Παναγιώτης Τσόπελας, δασολόγος - φυτοπαθολόγος, ερευνητής του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων & Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Κι εξηγεί: «Ο μύκητας Ceratocystis platani εισβάλλει στα αγγεία του ξύλου, εκλύει κάποιες τοξίνες και ο πλάτανος πεθαίνει. Ουσιαστικά, ο πλάτανος λειτουργεί σαν έναν άνθρωπο που τρώει ένα δηλητηριώδες μανιτάρι. Οι τοξίνες που έχει μπορούν να τον σκοτώσουν». Προφανώς ο μύκητας έχει παρόμοια δύναμη με τα Μνημόνια!
Η μετάδοση της ασθένειας είναι κυρίως ανθρωπογενής. Το παθογόνο μεταδίδεται πλέον αστραπιαία: με μολυσμένα αλυσοπρίονα, μπουλντόζες κι εκσκαφείς, καθώς και μέσω μεταφοράς μολυσμένων κορμών με το νερό των ποταμών. Σε κάθε εστία προσβολής, η ασθένεια διαδίδεται στα διπλανά δέντρα με επαφή και συνένωση των ριζών τους. Πρόσφατα, οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες σε σχέση με τα δάση έχουν αυξηθεί και δεν λαμβάνονται μέτρα, ενώ, ιδίως σε παραποτάμιες περιοχές, όπου η ασθένεια έχει εξαπλωθεί, τα δέντρα νεκρώνονται και κανείς δεν αποκλείει στο μέλλον την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.
Μολυσμένα αλυσοπρίονα
Ο πλάτανος, τονίζει ο κ.Τσόπελας, είναι «ένα κατ' εξοχήν υδροχαρές υπεραιωνόβιο δέντρο μεγάλων διαστάσεων, που με το πλούσιο και ισχυρό ριζικό του σύστημα συγκρατεί τις όχθες ποταμών και ρεμάτων, παρεμποδίζοντας την ανάπτυξη διαβρωτικών φαινόμενων».
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μεγάλη ζημιά έγινε και από συνεργεία της ΔΕΗ, σκαπτικά μηχανήματα εργολάβων στην Εγνατία Οδό αλλά και από κλαδέματα που γίνονται από αγρότες. Το κακό παράγινε με την παράνομη υλοτόμηση, που πρόσφατα έχει πάρει μεγάλη έκταση λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου. Η υλοτομία νεκρών προσβεβλημένων δένδρων έχει αποτέλεσμα τη μόλυνση των αλυσοπρίονων και στη συνέχεια υγιών δένδρων. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος διάδοσης της ασθένειας με τα καυσόξυλα από μολυσμένα δέντρα. Αλλη μια «παράπλευρη απώλεια» ένεκα της οικονομικής κρίσης.
Οπως λέει ο δρΤσόπελας, «σήμερα, κάποια κονδύλια από το Πράσινο Ταμείο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχουν εξασφαλιστεί για την αντιμετώπιση της ασθένειας, ωστόσο το πρόβλημα έχει διογκωθεί πολύ και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στον ποταμό Καλαμά, η ασθένεια έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και δεν είναι δυνατή η αντιμετώπισή της. Σ' ένα σημείο στον Καλαμά, το 2010, όταν μετρήσαμε τα προσβεβλημένα πλατάνια ήταν γύρω στα 70, το 2012 τα νεκρά δέντρα στο ίδιο σημείο ήταν περισσότερα από 500, ίσως και πάνω από 1.000! Κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να γίνει πριν από 6-7 χρόνια Φεστιβάλ του Δήμου Φιλιατών στην περιοχή της Ντόλιανης, στην αρχαία Φανωτή. Η είσοδος μηχανημάτων για τη διαμόρφωση του χώρου είχε αποτέλεσμα τη διάδοση της ασθένειας και τη νέκρωση εκατοντάδων δέντρων πλατάνου κατά μήκος του ποταμού Καλαμά».
Η περιοχή του Αχέροντα, λέει, «είναι μέχρι στιγμής στα πρώτα στάδια προσβολής. Είναι ένα στοίχημα για μας, να καταφέρουμε να περιορίσουμε την ασθένεια πριν επεκταθεί. Είναι απαραίτητη η κινητοποίηση αρμόδιων φορέων αλλά και πολιτών, όπου εντοπίζονται προσβολές, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση. Στην Καλαμπάκα Τρικάλων και στο Μουζάκι Καρδίτσας, ο έγκαιρος εντοπισμός της ασθένειας από υπαλλήλους του Δασαρχείου είχε αποτέλεσμα την έγκαιρη επέμβαση για την αντιμετώπιση της ασθένειας.
Επιτυχής ήταν η αντιμετώπιση της ασθένειας στην Πλατανιώτισσα Αχαΐας, κοντά στα Καλάβρυτα, όπου διασώθηκε ένα πλατάνι, που έχει κηρυχθεί διατηρητέο Μνημείο της Φύσης, ηλικίας περίπου 1.000 ετών. Στο κοίλωμα του κορμού του δέντρου υπάρχει εκκλησία χωρητικότητας 20 ατόμων. Δηλαδή 1.000 χρόνια Ιστορίας έχουν ξετυλιχθεί μπροστά απ' αυτό το πλατάνι!».enet.gr

Συμφώνησαν για τις αποχωρήσεις στο δημόσιο οι τρεις αρχηγοί

Οι επίορκοι θα αποχωρήσουν με βάση τις αποφάσεις των δικαστικών συμβουλίων που θα ενεργοποιηθούν περισσότερο και θα επιταχύνουν τις εργασίες τους και οι μη επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι θα κριθούν με την αξιολόγηση και την κινητικότητα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά τη σχεδόν τετράωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην τελευταία φάση μάλιστα, κλήθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.
Ο κ. Κουβέλης επέμεινε ότι οι αλλαγές στο δημόσιο και η αναδιοργάνωσή του θα γίνουν με το σχέδιο της κινητικότητας και εκτίμησε ότι μέχρι το 2015 αυτοί που θα έχουν αποχωρήσει θα είναι περισσότεροι από 180.000. Επίσης, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι θα αξιολογηθούν οι οργανισμοί όπου χρειάζεται και αν δεν έχουν λόγο ύπαρξης θα κλείσουν και το προσωπικό τους, αφού αξιολογηθεί και δεν ανταποκρίνεται θα βγαίνει εκτός.
Όσο για τον αριθμό των επιόρκων, ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν μπορεί να δοθεί συγκεκριμένος αριθμός γιατί θα ήταν αυθαίρετο, αφού δεν θα έχουν κριθεί τουλάχιστον από τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά και υπογράμμισε ότι δεν υπερασπίζεται αορίστως κανέναν, αλλά υπερασπίζεται τους νόμους της χώρας γιατί δεν είμαστε μια χώρα, όπως είπε χαρακτηριστικά, που ζητάμε να κοπούν κεφάλια χωρίς νομική διαδικασία. Και η τρόικα κατέληξε, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν γίνεται να ζητάει την ικανοποίηση των απαιτήσεών της, χωρίς νόμιμες διαδικασίες.

Πεθερά και νύφη " μαλιοτραβήχθηκαν " για τα μαχαιροπήρουνα !

Απίστευτα περιστατικά, που αφορούν σε οικογενειακά επεισόδια, αναγράφονται πολλές φορές στα βιβλία συμβάντων της αστυνομίας.
  Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι κι αυτή που συνέβη την προηγούμενη Τετάρτη το απόγευμα, όταν αστυνομικοί κλήθηκαν σε ανάλογο περιστατικό στην οδό Καρατζά της Πάτρας.
 Οι φωνές από ένα διαμέρισμα και οι θόρυβοι από... σπασίματα, είχαν ξεσηκώσει τη γειτονιά και κάποιος από τους κατοίκους ειδοποίησε τις αρχές προκειμένου αφενός να βρουν την ησυχία τους στην περιοχή και αφετέρου να αποφευχθεί κάποια χειρότερη εξέλιξη στο οικογενειακό επεισόδιο. Και τι είχε συμβεί τελικά; Πεθερά και νύφη είχαν πιαστεί... μαλλί με μαλλί, με τον σύζυγο και γιο να προσπαθεί μάταια να τις χωρίσει και να ηρεμήσει τα πνεύματα.
Φαίνεται ότι για καιρό και οι δύο γυναίκες έκαναν υπομονή, η μία για την άλλη, και με αφορμή μία διαφωνία ξέσπασαν για τα καλά, μην υπολογίζοντας ούτε τους γείτονες, αλλά ούτε και τα... πιάτα και τα βάζα του σπιτιού!
Οι πάντες ηρέμησαν στη θέα των αστυνομικών οι οποίοι έμειναν άφωνοι ακούγοντας και τις δύο να θέλουν να υποβάλλουν μηνύσεις η μία εναντίον της άλλης. Και παράλληλα ο σύζυγος και γιος να προσπαθεί να βρει τη «χρυσή» τομή.
Μαζί με τους αστυνομικούς προσπαθούσαν να αλλάξουν γνώμη στις γυναίκες οι οποίες εμφανίζονταν ανένδοτες και αποφασισμένες να προχωρήσουν σε νομικές διαδικασίες! Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, χρειάστηκε συζήτηση περισσότερο των είκοσι λεπτών μέχρι οι ένστολοι να πείσουν τις δύο γυναίκες να μην καταλήξουν στα δικαστήρια. Και ευτυχώς τα κατάφεραν, πετυχαίνοντας την αμοιβαία υποχώρηση και από τις δύο...
Οι αστυνομικοί έμειναν... άφωνοιΕκεί βέβαια που έμειναν άφωνοι οι αστυνομικοί ήταν όταν άκουσαν ποια ήταν τελικά η «αφορμή» από την οποία ξεκίνησε ο άγριος καυγάς. Το ότι κατά την πεθερά είχε... χαθεί το σετ με τα καλά μαχαιροπήρουνα του σπιτιού! Η πεθερά διέμενε μαζί με τον γιο και τη νύφη της και γνώριζε τα κατατόπια. Έτσι είδε ότι λείπουν τα μαχαιροπήρουνα και σκέφτηκε να σπεύσει να κατηγορήσει τους... γονείς της νύφης της ότι μάλλον τα πήραν στο δικό τους σπίτι. Γεγονός που όμως εξόργισε τη νύφη η οποία αντέδρασε. Και με το δίκιο της, εδώ που τα λέμε, καθώς μετά από την άφιξη των αστυνομικών και τη νέα έρευνα της πεθεράς, τα μαχαιροπήρουνα βρέθηκαν σε σημείο όπου η ίδια τα είχε τοποθετήσει αλλά είχε ξεχάσει ποιο ήταν!

Βίρα τις άγκυρες - H ωραία Ελένη στο… ναυτικό!



Βίρα τις άγκυρες αυτό το Σαββατοκύριακο για την ωραία Ελένη που σάλπαρε με ανοιξιάτικη διάθεση ντυμένη καπετάνιος! 
Η ξανθιά παρουσιάστρια βρέθηκε στη γέφυρα του πλοίου με το οποίο ταξιδεύει προς άγνωστη κατεύθυνση, φόρεσε το καπέλο του καπετάνιου και κρατώντας το τιμόνι, πόζαρε στο φακό με χάρη. Αμέσως μετά ανέβασε τις φωτογραφίες της στο Twitter ρωτώντας τους διαδικτυακούς φίλους, αν της πηγαίνει το «look «καπετάνιου»!
 Παράλληλα, η Ελένη Μενεγάκη δεν παρέλειψε να ενημερώσει, ότι παρόλο που είναι άρρωστη και μάλιστα με αντιβίωση, τέτοια μέρα δε θα την έχανε με τίποτε!

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ-Σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε!


Οικογενειακό δράμα εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη Νέα Πέραμο Καβάλας, όπου ένας 43χρονος σε μια έξαρση ερωτικού πάθους πυροβόλησε μετά από καυγά την 33χρονη σύζυγό του μπροστά στα μάτια των δυο παιδιών τους και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kavalawebnews.gr, το ζευγάρι φέρεται να αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα και μετά τον τελευταίο διαπληκτισμό, η 33χρονη είχε πάρει τα δυο μικρά παιδιά της και είχε μείνει στο πατρικό της δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένη να χωρίσει.

Το πρωί, όμως, ο πατέρας των παιδιών εισέβαλε στο σπίτι των γονιών της οπλισμένος με μια κυνηγετική καραμπίνα και την πυροβόλησε εν ψυχρώ, τραυματίζοντάς την θανάσιμα μπροστά σε όλη την οικογένεια.

Αμέσως μετά έστρεψε το όπλο κατά πάνω του και αυτοπυροβολήθηκε με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός.

ΚΛΕΙΝΕΙ για μία εβομάδα ο ένας κλάδος στην σήραγγα Ραψομάτη !


Κλειστός την προσεχή εβδομάδα θα είναι ο ένας κλάδος της σήραγγας Ραψομάτη, επί του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης - Καλαμάτας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης.
Ειδικότερα, από την προσεχή Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 09.00 το πρωί έως την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 4.00 το απόγευμα, θα υπάρχει ολικός αποκλεισμός της μιας σήραγγας Ραψομάτη και συγκεκριμένα του κλάδου στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από τον δεύτερο κλάδο της σήραγγας σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Συνελήφθη πορτοφολάς στην Καλαμάτα !


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ένας 29χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε πορτοφόλι ημεδαπής που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

4 R Νοτιοδυτικά της Μεθώνης !


MagnitudeML 4.0
RegionSOUTHERN GREECE
Date time2013-04-13 10:43:39.0 UTC
Location36.65 N ; 21.28 E
Depth8 km
Distances261 km SW of Athens, Greece / pop: 729,137 / local time: 13:43:39.0 2013-04-13
136 km SW of Trípoli, Greece / pop: 26,561 / local time: 13:43:39.0 2013-04-13
86 km SW of Kalamáta, Greece / pop: 51,108 / local time: 13:43:39.0 2013-04-13
42 km SW of Methóni, Greece / pop: 1,165 / local time: 13:43:39.0 2013-04-13

Αυτοπυρπολήθηκε στη λεωφόρο Πεντέλης 35χρονος άνδρας. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο


Ανδρας ηλικίας περίπου 35 ετών αυτοπυρπολήθηκε στη μέση του δρόμου το πρωί στη συμβολή της λεωφόρου Πεντέλης με την οδό Αναπαύσεως στα Βριλήσσια.
Ο άνδρας περιλούστηκε με εύφλεκτο υλικό και έβαλε φωτιά να υποστεί σοβαρά εγκαύματα.
Με ασθενοφόρο διεκομίσθη σε κοντινό νοσοκομείο ενώ για το συμβάν διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΒΓΑΣ-Πέταξε το μωρό της για να τσακωθεί με συνεπιβάτισσα !


Ένας απίστευτος γυναικοκαβγάς ξέσπασε μέσα σε ένα λεωφορείο στο Κονέκτικατ.

Όταν η μια γυναίκα που κρατούσε στην αγκαλιά το μωρό της άρχισε να βρίζει μια άλλη που καθόταν στο βάθος του λεωφορείου!

Τότε ξαφνικά, όπως θα δείτε και στο βίντεο πέταξε στην κυριολεξία  το μωρό στον αέρα για να πιαστεί μαλλί με μαλλί με μια συνεπιβάτη της και ο λόγος;… ένας άνδρας!

Όλοι έμειναν με ανοιχτό το στόμα όταν την είδαν να τρέχει κατά πάνω στην άλλη γυναίκα και να την πιάνει από τα μαλλιά.

Ευτυχώς το μωρό κατά τύχη το έπιασε μια άλλη επιβάτης του λεωφορείου που καθόταν στην απέναντι πλευρά.
Rowdy Black Woman Throws Her Baby So She Can... από CDemo83

Πατήρ Χριστόφιλος: Δεν κλείνω το Facebook κι ας με στείλουν στην ηλεκτρική καρέκλα


Εκταση έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες στην Ηλεία η περίπτωση του πατέρα Χριστόφιλου, ο οποίος έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στο facebook μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδες, ενώ εξαιτίας αυτής ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με την Εκκλησία.
Οπως διαβάζουμε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πατήρ Χριστόφιλος Γεωργουλόπουλος έχει «μεγάλο σουξέ» στο facebook, ενώ μέσα σε λίγες ημέρες οι φίλοι αυξήθηκαν σε περισσότερους από τρεις χιλιάδες την ώρα που, στις αρχές της εβδομάδας, με το ζόρι ξεπερνούσαν τους 1.000.
Ο ίδιος δείχνει να είναι πολύ δραστήριος, καθώς βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος της ημέρας on-line συζητώντας με τους πολίτες τα προβλήματά τους και προβάλλοντας την ορθόδοξη εκκλησία.
Το γεγονός αυτό κίνησε το ενδιαφέρον της Μητρόπολης Τριφυλίας η οποία του άσκησε έντονη κριτική και απαίτησε από τον ιερέα να απενεργοποιήσει το προφίλ του, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή της να επιβάλλει συγκεκριμένους κανόνες και περιορισμούς σε όλους τους κληρικούς για το πως θα πρέπει να χειρίζονται τα social media.
Ωστόσο, ο πατήρ Χριστόφιλος αποφάσισε να αγνοήσει την εντολή της Μητρόπολης και το βράδυ της Παρασκευής με ανάρτηση στη σελίδα του δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίζει την επικοινωνία με τους φίλους του μέσω του facebook ακόμη κι αν χρειαστεί να συγκρουστεί περαιτέρω με την Εκκλησία.
Αναφέρει χαρακτηριστικά :
«ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΕΨΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΡΧΟΜΕ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ .ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΝ ΔΙΕΠΡΑΞΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΧΕΔΟΝ 14 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ Κ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ...»

ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ-Να διεκδικήσουμε τα 162 δισ. από τους Γερμανούς στη Χάγη


Για πρώτη φορά τα τελευταία πολλά χρόνια σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας φαίνεται να ομονοεί σε ένα θέμα: Την ανάγκη να ζητήσει επισήμως η Ελλάδα από τη Γερμανία να πληρωθούν τα χρήματα που της οφείλονται από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από τις πολεμικές αποζημιώσεις αλλά κυρίως από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο το οποίο συνομολόγησαν η Τράπεζα της Ελλάδος με τις δυνάμεις κατοχής.
Η προκλητική δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που ζητά από την Ελλάδα να μην ασχολείται με το θέμα των αποζημιώσεων αλλά με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν αντιμετωπίστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου -κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης- με μοναδικό ομόθυμο τρόπο.
Στην ουσία τα πολιτικά κόμματα ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να διεκδικηθούν τα τουλάχιστον 162 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους, ποσό στο οποίο ανέρχονται σύμφωνα με ακριβείς υπολογισμούς τα οφειλόμενα χρήματα στην Ελλάδα. Τα 108 δισ. για την ανασυγκρότηση των υποδομών της χώρας και τα 54 για το αναγκαστικό δάνειο.
Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται είναι η άμεση απάντηση στην οποία προέβη ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος προς τον κ. Σόιμπλε υπενθυμίζοντάς του πως «το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη».
«Κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων», συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος. Και συνέχισε: «Αλλωστε, οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι θέμα που έχει αναδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια από την Ελληνική Πολιτεία. Το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη, καθώς από τη φύση του, το θέμα αυτό άπτεται του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων. Η Ελλάδα δεν «αποπροσανατολίζεται» από την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, παρά τις μεγάλες θυσίες που βαρύνουν στους ώμους του ελληνικού λαού».
ΣΥΡΙΖΑ: Μέγιστο ζήτημα
Στο ίδιο μήκος κύματος, και μάλιστα ακόμη «επιθετικότερη» είναι η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τόνισε: «Θεωρούμε μέγιστο ζήτημα τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και αυτά που μας χρωστάνε» ενώ έκανε λόγο για «κουτσαβάκηδες» του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι «κούναγαν το δάχτυλο» όταν έθεσε το θέμα των αποζημιώσεων στον κ. Σόιμπλε».
ΠΑΣΟΚ: Το θέμα ανοικτό, δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις
Ανοικτό είναι το ζήτημα, δηλώνει και το ΠΑΣΟΚ. Στη σχετική δήλωση της εκπρσώπου Τύπου Φώφης Γεννηματά σημειώνεται: «Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ήταν και είναι πάντα ανοιχτό για την Ελλάδα. Η χώρα μας δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα δικαιώματα της. Η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν γνωρίζουν ότι η Ελλάδα θα ξαναβρεί το δρόμο της μέσα από τις μεταρρυθμίσεις. Δεν χρειαζόμαστε κανενός τις υποδείξεις. Ο κ. Σόιμπλε με τις δηλώσεις του δε βοηθά τον ελληνικό λαό όπως ίσως πιστεύει. Η Ελλάδα δεν προσδοκά να σωθεί μέσα από τις αποζημιώσεις. Είναι όμως ζήτημα τιμής, ήθους, αξιοπρέπειας και κυρίως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους προγόνους μας που έχασαν τη ζωή τους από τους ναζί. Η Ελληνική κυβέρνηση συγκεντρώνει στοιχεία, εργάζεται συστηματικά και θα ασκήσει τα δικαιώματα της όποτε το κρίνει αυτή».
Στη συνέχεια της σχετικής της δήλωσης η κυρία Γεννηματά αναφέρεται στις ενέργειες που έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν: «Το ΠΑΣΟΚ θυμίζει ότι το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων έλαβε νομική υπόσταση με τη διακοίνωση του τότε αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών αειμνήστου Γ.Α. Μαγκάκη στον τότε γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών, με τις αγωγές που άσκησε ο αείμνηστος Ιωάννης Σταμούλης πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ απόφαση της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η παρέμβαση της Ελλάδος υπέρ της Ιταλίας και κατά της Γερμανίας στη δίκη ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης πριν δυο περίπου χρόνια. Οι ενέργειες αυτές ήταν πολύ πιο προωθημένες από τη σύνταξη μιας υπηρεσιακής έκθεσης του ΓΛΚ που διαβιβάζεται στο ΝΣΚ. Το ΠΑΣΟΚ στο ίδιο πνεύμα θα προτείνει να ληφθούν από τη κυβέρνηση μια σειρά από ουσιαστικές πρωτοβουλίες».
ΔΗΜΑΡ: Στηρίζουμε τις κινήσεις της κυβέρνησης
Αυστηρή κριτική στον κ. Σόιμπλε για τις δηλώσεις του κάνει και η Δημοκρατική Αριστερά που και αυτή με τη σειρά της στηρίζει τις όποιες νομικές κινήσεις αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση για τη διεκδίκηση των χρημάτων.
Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωσή της αναφέρεται: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ασκήσει το δικαίωμά της για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.
Τα ηθικά και πολιτικά ζητήματα που προκύπτουν από αυτές τις υποθέσεις έχουν αξία και για την ιστορική δικαίωση των αγώνων του ελληνικού λαού.
Προφανώς η έγερση αυτών των θεμάτων δεν αποτελεί αντίβαρο στα ζητήματα της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων και από αυτήν την άποψη ήταν απολύτως άστοχες οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε».
ΚΚΕ: Απαράδεκτη και προκλητική η δήλωση του Σόιμπλε
«Απαράδεκτη και προκλητική» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ, την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων, προσθέτοντας ότι το ζήτημα αυτό «είναι πρωτίστως ηθικό και πολιτικό για το λαό, ωστόσο όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις απέφυγαν ουσιαστικά να το διεκδικήσουν και το ανέσυραν κατά καιρούς με κύριο στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού».
«Ο λαός έχει το δικαίωμα και οφείλει να διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις από την κυβέρνηση της Γερμανίας, κλιμακώνοντας ταυτόχρονα την πάλη του για την απόκρουση της πολιτικής των βάρβαρων αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων και των μνημονίων που μαζί τού επιβάλλουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.
ΑΝΕΛ: Ας προετοιμάζεται ο Σόιμπλε και η παρέα του να πληρώσουν
«Ο κ. Σόιμπλε και η παρέα του στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για την άμεση εξόφληση των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου συνολικού ποσού τουλάχιστον 162 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους, που οφείλει η Γερμανία στην πατρίδα μας και να μάθουν επιτέλους ότι θα πρέπει να τηρούν τις διεθνείς τους υποχρεώσεις απέναντι στον ελληνικό λαό που φτωχοποίησαν με τα μνημόνια που επέβαλαν», δήλωσε ο Νότης Μαριάς.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 13-4-2013


12.4.13

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ: Ελπίδες για τους πάσχοντες

Νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο 65ο συνέδριο της Αμερικάνικης Ακαδημίας Νευρολογίας (ΑΑΝ), δίνουν ελπίδες στους πάσχοντες με σκλήρυνση κατά πλάκας.
 Με νέες ουσίες που έχουν δοκιμαστεί, μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος να εξελιχθεί η αναπηρία. Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι μια ασθένεια που παρουσιάζει στη χώρα μας αυξητικές τάσεις σε όλο και μικρότερες ηλικίες.
Διαβάστε ποια ουσία δίνει ελπίδες...
Στην Ελλάδα οι επιστήμονες καταγράφουν 10.000 κρούσματα της νόσου. Στις ΗΠΑ οι πάσχοντες υπολογίζονται σε 350.000 άτομα. Ενώ μπορεί να συμβεί σε κάθε ηλικία , είναι συνήθως συχνότερη μεταξύ 20 και 50 ετών. Έτσι η Σκλήρυνση κατά πλάκας θεωρείται η νόσος των νέων ανθρώπων καθώς χτυπά κυρίως νεαρές ηλικίες. Εκτός αυτού δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση και στο γυναικείο φύλο, καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα προσβάλλει σχεδόν διπλάσιο αριθμό γυναικών συγκριτικά με αυτόν των ανδρών.
Τα αποτελέσματα του 65ου συνεδρίου λοιπόν, έδειξαν ότι η πρώιμη θεραπεία με Λακινιμόδη, μείωσε τον κίνδυνο σε ασθενείς να εξελιχθεί η ασθένεια σε αναπηρία σε σχέση με την όψιμη θεραπεία. Η έρευνα έγινε για 3 χρόνια σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, τόσο σε υποτροπιάζουσα όσο και σε διαλείπουσα πολλαπλή μορφή.
Η λακινιμόδη είναι ένα χορηγούμενο από του στόματος, άπαξ ημερησίως, ερευνητικό φάρμακο, σε μελέτες Φάσης ΙΙΙ για RRMS.
Από τους 864 ασθενείς με RRMS που συμμετείχαν στην αρχική διπλά - τυφλή μελέτη ALLEGRO, το 97% συμμετείχε στην ανοικτή επέκταση της και το 87% συμπλήρωσε ένα χρόνο σε αυτήν. Συνολικά, καθ' όλη τη διεξαγωγή της μελέτης (διπλά - τυφλή και ανοικτή φάση), οι ασθενείς που ξεκίνησαν πρώιμα τη θεραπεία είχαν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν εξέλιξη της νόσου σε σύγκριση με όσους ξεκίνησαν να λαμβάνουν λακινιμόδη αργότερα (11,8% κίνδυνος επιβεβαιωμένης εξέλιξης της αναπηρίας έναντι 16,7%, HR = 0,62, ρ <0 br="">"Τα αποτελέσματα αυτής της μακροχρόνιας μελέτης καταδεικνύουν τα οφέλη της πρώιμης έναρξης θεραπείας με λακινιμόδη στην καθυστέρηση της αναπηρίας ασθενών με RRMS, κάτι που αποτελεί πρωταρχικό στόχο της θεραπείας " είπε ο Dr. Michael Hayden, Πρόεδρος του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης και Επιστημονικός Διευθυντής της Teva Pharmaceutical Industries Ltd. "Η ανάπτυξη του κλινικού προφίλ της λακινιμόδης μας επεφύλαξε συναρπαστικές αποκαλύψεις για τον μοναδικό μηχανισμό δράσης της ουσίας, ενώ τα προκλινικά δεδομένα μας ενθάρρυναν ακόμη περισσότερο καθώς παρουσίασαν πιθανή άμεση επίδραση στις διαδικασίες νευροαναγέννεσης;".

ΠΙΝΑΚΕΣ-ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ !


Αναρτήθηκαν την Παρασκευή 12-4-2013 τα προσωρινά αποτελέσματα που αφορούν την κινητικότητα των υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ Διοικητικών ειδικοτήτων, οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών τους δυνάμει των διατάξεων της υποπαραγράφου Ζ.4 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012, στο πλαίσιο της Ανακοίνωσης υπ' αριθμ. 1/2013 του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Τα προσωρινά αποτελέσματα περιλαμβάνουν τους εξής πίνακες:
Συνοδεύονται από διευκρινιστικό Υπόμνημα για διευκόλυνση των ενδιαφερομένων στην ανάγνωση των πινάκων.
Οι οριστικοί πίνακες θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων. Η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων αρχίζει το Σάββατο, 13.4.2013 και λήγει με την πάροδο της Τετάρτης, 17.4.2013. Με τις ενστάσεις μπορεί να προβληθούν μόνο νομικές αιτιάσεις σχετικές με τη βαθμολόγηση των κριτηρίων.
Η άσκηση της ένστασης γίνεται ατελώς με κατάθεσή της είτε αυτοπροσώπως είτε με πρόσωπο εξουσιοδοτημένο από τον ενδιαφερόμενο με γραπτή εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή ή ΚΕΠ, απευθείας στο ΑΣΕΠ (στη διεύθυνση: Πουλίου 6, Αμπελόκηποι, Αθήνα ή Κτίριο «ΖΕDA», Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65, Θέρμη, Θεσσαλονίκη) είτε μέσω τηλεομοιοτυπίας (ΦΑΞ 2131319187 ή 2131319188 ή 210 6467728) με την ένδειξη «Ένσταση για τους ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ, ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ του ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1/2013».

«Μια αφίσα για τη Μεσσήνη» - Μέχρι και τη Δευτέρα ο διαγωνισμός !

 Μέχρι και τη Δευτέρα 15 Απριλίου μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας εννέα έως δεκατριών ετών στο διαγωνισμό ψηφιακής αφίσας που διοργανώνει ης σχολή πληροφορικής «Αλγόριθμος». 
Με οδηγό τη φαντασία και τη διάθεση για δημιουργία οι μαθητές δημιουργούν σε υπολογιστή, αφίσες με θέμα τη πόλη της Μεσσήνης. Με αυτό τον τρόπο προβάλλουν τη πόλη της Μεσσήνης και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της όπως ο φυσικός της πλούτος.
Η συμμετοχή είναι μεγάλη στο διαγωνισμό και δε λείπουν οι πρωτότυπες δημιουργίες.
Πληροφορίες για το διαγωνισμό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.messini.simplesite.com
Θα βραβευθούν οι καλύτερες ανά κατηγορία όπως αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με την ηλικία των παιδιών που συμμετέχουν. Οι καλύτερες αφίσες θα χρησιμοποιηθούν για τη προβολή της Μεσσήνης μέσω του διαδικτύου.

Τον "Τσίμπησαν " με φυτεία χασίς στην Μεσσήνη !


Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στη Μεσσήνη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 41χρονος ημεδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
 Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 41χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:
•52 φυτά κάνναβης, ύψους από 10 έως 35 εκατοστά.
•Μικροποσότητα και σπόρους κάνναβης.
Ο 41χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Μανιάτικο ελαιόλαδο στην Αμερική θα εισάγει ο Μπίλι Ζέιν

Ο Μπίλι Ζέιν ετοιμάζει μια εταιρία που θα εισάγει ελληνικό ελαιόλαδο στην Αμερική.
 Ο ελληνοαμερικανός ηθοποιός, γνωστός από τους ρόλους του στις ταινίες «Τιτανικός», «ο Φαντομάς» και «Twin Peaks», σχεδιάζει να εισάγει ελαιόλαδο από την Μάνη και την Πελοπόννησο, τα μέρη από τα οποία κατάγεται η οικογένειά του. Ο ίδιος επισκέπτεται την χώρα κάθε χρόνο.

«Αυτό που έκανε ο Κόπολα με το κρασί από την Ιταλία, θα ήθελα να προσπαθήσω να κάνω και εγώ με το ελληνικό ελαιόλαδο. 
Στον περισσότερο κόσμο, η Ελλάδα είναι γνωστή για τον τουρισμό της. Εγώ βλέπω μέλλον στον οικοτουρισμό, την βιοδυναμική γεωργία και τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει την οικονομία της Ελλάδος και να δώσει νέες ευκαιρίες.
Μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να επιστρέψει και στα χωριά. Η Ελλάδα έχει δώσει τόσο πολλά στον κόσμο και καθώς κατάγομαι από την Ελλάδα έχω ένα λόγο παραπάνω. Θα το έκανα ακόμα και αν δεν ήμουν Eλληνας» είπε ο ηθοποιός, ο οποίος σκοπεύει να δωρίσει μέρος των εσόδων της εταιρείας του σε φιλανθρωπίες, στην Ελλάδα.

Την ίδια φιλοσοφία έχει και το ελληνικό διαδικτυακό κατάστημα http://www.doromu.com, το οποίο δίνει μέρος των εσόδων στους Έλληνες.

Ο Μπίλι Ζέιν γεννήθηκε στο Σικάγο, από την Θάλεια και τον Γουίλιαμ Τζορτζ Ζέιν, οι οποίοι ήταν και οι δύο ερασιτέχνες ηθοποιοί. Και οι δύο έχουν ελληνική καταγωγή, ο πατέρας του είναι από την Μάνη και η μητέρα του από τη Χίο. Το αρχικό όνομα την οικογένειας ήταν Ζανετάκος, το οποίο άλλαξαν οι γονείς του αργότερα σε Ζέιν.

Τραγωδία στο Κοπανάκι - 8χρονος σκοτώθηκε πέφτοντας από καρότσα αγροτικού εν κινήσει


Tραγικό θάνατο βρήκε ένας 8χρονος αθίγγανος το απόγευμα της Παρασκευής όταν έπεσε από τη καρότσα αγροτικού το οποίο ήταν εν κινήσει.
Σύμφωνα με το Tharrosnews το τραγικό περιστατικό συνέβη στις έξι το απόγευμα στο Κοπανάκι της Μεσσηνίας. 
Το αγροτικό αυτοκίνητο από το οποίο έπεσε και τρυματίστηκε ο 8χρονος, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οδηγούσε ο πατέρας του.

Διαβάστε το Σάββατο στην ΠΑΡΑΓΩΓΗ


ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ - Άρπαξαν τάματα από εκκλησία !!!


Σε απόσταση μόλις εκατό μέτρων από το αστυνομικό τμήμα των Γαργαλιάνων  βρίσκεται η εκκλησία της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία της  πολης.

Κανείς, όμως, δεν αντιλήφθηκε τους άγνωστους ιερόσυλους που την διέρρηξαν και άρπαξαν τάματα αξίας άνω των 5.000 ευρώ!

Οι δράστες παραβίασαν με λοστό την κλειδαριά της κεντρικής πόρτας, μπήκαν μέσα και έσπασαν με ένα σκαμπό το προστατευτικό τζάμι από το προσκυνητάρι για να αρπάξουν τη λεία τους. Άγνωστο για ποιο λόγο, δεν πείραξαν ούτε το παγκάρι ούτε το κουτί για το φιλόπτωχο ταμείο, τα οποία βρίσκονταν ακριβώς δίπλα.

Οι εισβολείς πρέπει να χτύπησαν μέσα στις δυο ώρες που μεσολάβησαν από την ώρα που έκλεισε η καφετέρια που βρίσκεται δίπλα στο ναό, ως τη στιγμή που άνοιξε ένα διπλανό καφενείο.

Τη διάρρηξη αντιλήφθηκε ο εφημέριος της εκκλησίας που διαπίστωσε ότι η πόρτα άνοιγε με δυσκολία και στη συνέχεια είδε σπασμένο το τζάμι από το προσκυνητάρι.

«Κοπανατζήδες»: Χτύπαγαν… ψύκτη αντι για κάρτα !!!

Περιπτώσεις εργαζομένων που με ευφάνταστους τρόπους κατάφερναν να απουσιάζουν από το πόστο τους, έχουν εντοπιστεί στον δήμο Αθηναίων, μετά από τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους της δημοτικής Αρχής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», σε μια τεχνική υπηρεσία, δεν υπήρχε ιστορικό προσέλευσης και αποχώρησης για έξι μήνες και για κανέναν από τους 100 υπαλλήλους. Και αυτό γιατί είχε «εξαφανιστεί» ως διά μαγείας το μηχάνημα στο οποίο όφειλαν να χτυπούν την κάρτα οι υπάλληλοι. Τη θέση του είχε πάρει ένας ψύκτης, ώστε να μη γίνει αμέσως αντιληπτή η απουσία του μηχανήματος.
Σε άλλη περίπτωση εργαζόμενος με το επιχείρημα ότι διαθέτει κατάστημα, ζητούσε να εργάζεται μόνο νύχτα, αλλά δεν εμφανιζόταν ποτέ στην υπηρεσία του. Την ίδια στιγμή δύο υπάλληλοι κατηγορούνται για δωροδοκία, ένας για ληστεία και τρεις ακόμα εμπλέκονται σε υπόθεση ναρκωτικών.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με υπηρεσιακό παράγοντα του Δήμου Αθηναίων, τον τελευταίο χρόνο έχουν ήδη τεθεί σε αργία οκτώ υπάλληλοι, εκκρεμεί η διαδικασία απομάκρυνσης για άλλους πέντε και υπάρχει μεγάλος αριθμός επιόρκων που έχει διαπιστωθεί ότι δεν είναι συνεπείς για διάφορους λόγους και για τους οποίους έχει ξεκινήσει σχετική διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης τάσσεται υπέρ της αποχώρησης των επίορκων, «χωρίς όμως υπερβολές». Όπως αναφέρει «Δεν δέχομαι να θεωρείται επίορκος ένας υπάλληλος όταν έχει διαπράξει αδίκημα εκτός υπηρεσίας, λόγου χάρη διαπληκτίστηκε ή δεν πληρώνει τη διατροφή στη διαζευγμένη σύζυγό του».

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ- ΝΑ γιατί τον αγαπούν και τον θέλουν!!!

 Γράφει ο Μεσσήνιος
Είναι από τις λίγες φορές που το Προσωπικό ενός Νοσοκομείου αγαπάει και συνεργάζεται τόσο καλά με το Διοικητή του όπως συμβαίνει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. 
Και αυτό το καταγράφουμε μετά λόγου γνώσεως και βεβαιότητας. Τόσες επιδόσεις και τόσες διακρίσεις δεν έρχονται από μόνες τους. 
Έχουμε κατά καιρούς μιλήσει με πολλούς υπαλλήλους και έχουμε βρεθεί πολλές φορές στους χώρους του Νοσοκομείου. 
Δεν χρειάζεσαι να είσαι ειδικός για να καταλάβεις και -πολύ περισσότερο όταν δεν σε ξέρουν- τα φιλικά και ειλικρινή αισθήματα των εργαζομένων για το Διοικητή.
Πράγμα στις μέρες μας με τα τόσα προβλήματα που έχουν οι εργαζόμενοι και τις τόσες περικοπές που έχουν υποστεί  λίγο ασυνήθιστο έως και σπάνιο!
Γιατί αναρωτιόμαστε όμως άραγε;  Μέχρι και λεωφορείο μάθαμε ότι κατάφερε να διασφαλίσει για το Νοσοκομείο ο άνθρωπος έτσι ώστε να μετακινείται το προσωπικό του δωρεάν  προς και από το Νοσηλευτικό ίδρυμα.  
 Ένα αίτημα που χρόνια έθεταν πάντα οι εργαζόμενοι στις εκάστοτε Διοικήσεις. Ενδιαφέρεται για αυτούς, το λέει δημόσια και το δείχνει έμπρακτα!
Ρωτάω λοιπόν: Είναι μετά να μην τον αγαπούν και να μην τον θέλουν;

Ξεκινούν άμεσα τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους


Πριν το Πάσχα, ξεκινούν και πάλι τα έργα στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. 
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι υπεγράφη συμφωνία με τους παραχωρησιούχους να επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια χωρίς καθυστερήσεις και μάλιστα πριν το Πάσχα.
Το πλήρες πρόγραμμα ανάπτυξης των έργων στους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους, που έχουν παγώσει εδώ και δύο χρόνια, θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε την επανεκίνηση των έργων "ως επανεκίνηση της ελληνικής οικονομίας", προσθέτοντας ότι "στα έργα αυτά θα βρουν άμεσα εργασία 25 χιλιάδες άτομα".  Σημειώνεται ότι από τους πέντε αυτοκινητοδρόμους, ο μόνος που συνεχιζόταν κανονικά η κατασκευή του ήταν εκείνος προς Καλαμάτα και Σπάρτη. Ήδη προς την Καλαμάτα ολοκληρώθηκε, ενώ το τμήμα προς Σπάρτη υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το 2014. Οι νέες συμβάσεις που θα υπογραφούν, θα κατατεθούν προς κύρωση στην Βουλή.

Η τρέλα πάει... στα σκαλιά της Λυρικής


Μόδα, όπερα και... τρέλα. Το τρίπτυχο της performance «La Follia» που θα λάβει χώρα στα σκαλιά της εισόδου του θεάτρου Ολύμπια το Σάββατο 13 Απριλίου. 
Αναγνωρίσιμος θα μπορούσε να είναι για τους περισσότερους ο συνδυασμός της μόδας με την τρέλα, φέρνοντας στο νου ορισμένες δημιουργίες της υψηλής ραπτικής. Επίσης, αναμενόμενος είναι ο συνδυαμός της όπερας με την έννοια της τρέλας, καθώς αυτή αποτελεί συνηθισμένο μοτίβο στο λυρικό θέατρο.
Εξάλλου, ο συνδυασμός της μόδας με την όπερα είναι σχετικά νέος, με σημαντικούς σχεδιαστές, όπως ο Αρμάνι, η Πράντα και ο Γκαλιάνο, να σχεδιάζουν για παραγωγές μεγάλων λυρικών θεάτρων. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε με την Ίσμα Τουλάτου, τη δημοσιογράφο που βρίσκεται πίσω από την ιδέα και με τον Δημήτρη Ντάσσιο, το σχεδιαστή που έχει τη σκηνοθετική και εικαστική επιμέλεια της ιδιαίτερης αυτής performance.

Τα τελευταία χρόνια, «η ίδια η μόδα αλλάζει και μετακινείται προς το κοστούμι, από πλευράς έμπνευσης και προς το σόου από πλευράς παρουσίασης», επισημαίνει η κα Τουλάτου. 'Αρα, μιλάμε για δύο κόσμους, που έρχονται όλο και πιο κοντά. «Δεν είναι τόσο μακριά όσο φανταζόμαστε», προσθέτει.
«Η παράσταση προσπαθεί να βρει έναν τρόπο ισότιμης και δημιουργικής συνύπαρξης των κόσμων της μόδας και της όπερας», καταλήγει η δημοσιογράφος.
Τι θα δει το κοινό, λοιπόν, σε αυτό το δρώμενο; Πέντε σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Βασιλική Καραγιάννη, η Ειρήνη Καραγιάννη, η Έλενα Κελεσίδη, η Τζούλια Σουγλάκου και η Βάσια Ζαχαροπούλου, θα τραγουδήσουν άριες από όλο το φάσμα του ρεπερτορίου της όπερας: η σκηνή τρέλας της «Λουτσία ντι Λαμερμούρ», η έξαρση της Βιολέττας στην «Τραβιάτα» και η ματαιόδοξη Μουζέτα της «Μποέμ», είναι μερικές από αυτές.

Μέσα από την όλη διαδικασία, «μας ενδιαφέρει και το να αναδειχθεί ο πρωταρχικός ρόλος που παίζει το ένδυμα στο θέατρο. Το πόσο μπορεί να λειτουργήσει στη σημειολογία του ρόλου», τονίζει ο κ. Ντάσσιος. «Επίσης, μέσα από την ενδυματολογική διαδικασία, αντιλαμβανόμαστε πώς μεγάλοι ενδυματολόγοι που έχουν περάσει μέσα από την ιστορία της Λυρικής, αν με κάποιο τρόπο "πειραχτούν" λίγο, γίνονται δημιουργοί υψηλής ραπτικής».
Στο τέλος, ο έντονος συνδυασμός της όπερας με τη μόδα, καταλήγει σε μία πραγματική πασαρέλα, όπου θα παρουσιαστεί η τελευταία συλλογή του Έλληνα σχεδιαστή για το χειμώνα του 2013-14.
Και όλα αυτά, στην είσοδο του θεάτρου που εκτός από σκηνικό χώρο, «μπορεί να λειτουργήσει και σαν ιδέα ενός παλιού σπιτιού ή ενός ατελιέ», όπως επισημαίνει ο κ. Ντάσσιος.

«Όσον αφορά την τρέλα, η οποία λειτουργεί στην καθημερινότητα, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, από τον έρωτα μέχρι τη ματαιοδοξία και την απογοήτευση, θα την αναδείξουμε σαν ένα σημείο αναφοράς και έμπνευσης και συγχρόνως έναυσμα δημιουργίας», εξηγεί ο σχεδιαστής.
Τα παραπάνω υπογραμμίζουν και δύο από τις σοπράνο που θα συμμετάσχουν στο δρώμενο, η Βασιλική Καραγιάννη και η Βάσια Ζαχαροπούλου. «Αντιμετώπισα την έννοια της τρέλας όσο πιο λογικά θα μπορούσα, προκειμένου να τη φέρω στα μέτρα μου», λέει η δεύτερη. «Το θεώρησα πρόκληση το ότι κλήθηκα να μπω στη διαδικασία να σκεφτώ πώς θα μπορούσα να πω μία άρια της οποίας η πρωταγωνίστρια βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση. Εκείνη τρελαίνεται γιατί σκοτώνουν τον αγαπημένο της.

Η τρέλα της δεν είναι κάτι μακρινό από την πραγματικότητα, που δε μπορεί να συμβεί», συνεχίζει η νεαρή σοπράνο.
«Προσπαθώ να δω την κατάσταση από τη δική μου σκοπιά. Δηλαδή, πώς θα την έβλεπα εγώ, ως Βασιλική, εάν μου συνέβαινε κάτι τέτοιο. Από 'κει και πέρα, σαφώς θα επηρεαστώ και από την καθοδήγηση του σκηνοθέτη», προσθέτει η Βασιλική Καραγιάννη, η οποία θα ερμηνεύσει τη σκηνή της τρέλας της Λουτσία, από την όπερα του Ντονιτσέτι «Λουτσία ντι Λάμερμουρ». Μία κοπέλα που αναγκάζεται να παντρευτεί κάποιον που δεν θέλει, όντας ερωτευμένη με κάποιον άλλον και τη νύχτα του γάμου της, σκοτώνει το σύζυγο.

Αυτό που μένει όμως στο τέλος από όλο το δρώμενο, είναι η τρέλα της δημιουργίας. «Συμμετέχουν εξαιρετικοί συντελεστές. Μιλάμε για εξαιρετικούς μουσικούς και τραγουδίστριες της όπερας. Συμμετέχουμε όλοι εθελοντικά. Το κάνουμε όλοι για το κέφι και...την τρέλα μας. Και κατ' αυτόν τον τρόπο, νομίζω ότι η τρέλα της δημιουργίας και της τέχνης υπερτερεί», καταλήγει ο Δημ. Ντάσσιος.

Την επιμέλεια των μουσικών μερών έχει ο Δημήτρης Γιάκας, ο οποίος θα είναι στο πιάνο. Θα συμμετέχουν και ο Θοδωρής Μαυρομμάτης στο φλάουτο και η Αμαλία Γιαννοπούλου στο βιολοντσέλο.
Στο δρώμενο λαμβάνουν μέρος και 18 κοπέλες από το coprs de ballet και τη Σχολή Χορού της ΕΛΣ.
Να σημειωθεί ότι η παρακολούθηση από το κοινό θα είναι έμμεση. Τα δελτία εισόδου που θα δοθούν στο κοινό (έναρξη διανομής, δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης) αφορούν την αίθουσα Μ. Κάλλας του θεάτρου, όπου θα προβάλλεται το δρώμενο σε γιγαντοοθόνη. Ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων θα βρίσκεται στην είσοδο του θεάτρου, έχοντας ειδικές προσκλήσεις.
Ώρα έναρξης της performance: 8μ.μ.

Εως 26 βαθμούς η θερμοκρασία το Σάββατο 13-04-2013


Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο 13 Απριλίου 2013. Η θερμοκρασία ανεβαίνει περεταίρω και θα φθάσει τους 26 βαθμούς.

Η Αναλυτική πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 13-4-2013

Μακεδονία, Θράκη
Καιρος:γενικα αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. 'Ανεμοι: μεταβλητοί και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Την νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. 'Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Τη νύχτα στρέφονται σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 9 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. 'Ανεμοι: μεταβλητοί και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος. 'Ανεμοι: δυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. 'Ανεμοι: στα βόρεια νοτιοδυτικοί και στα νότια βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. 'Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα . Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
'Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από τη νύχτα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: α πό 8 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Σχεδόν ακατόρθωτη η πώληση του Σκορπιού

Κλείνει για τον Σκορπιό το κεφάλαιο, που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικογένεια Ωνάση;
 Το θρυλικό νησί, που γνώρισε στιγμές λάμψης, δόξας, αλλά και μελαγχολίας και θρήνου, ανάλογα με τα κεφάλαια της πολυτάραχης ζωής τού Αριστοτέλη Ωνάση και των μελών της οικογένειάς του, δημοσιεύματα θέλουν να περνά σε ξένα χέρια και μάλιστα, σ΄εκείνα Ρώσου δισεκατομμυριούχου.
Ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε ήδη περαιωμένη αγοραπωλησία μεταξύ συγκεκριμένου μεγιστάνα και της Αθηνάς Ωνάση. Πλην, όμως, κάτι τέτοιο -τουλάχιστον σε επίπεδο αγοράς- αμφισβητείται από την κοινωνία των Λευκαδιτών.

«Η περίπτωση της πώλησης, αν δεν είναι ακατόρθωτη, είναι πολύ δύσκολη, λόγω της διαθήκης» του Έλληνα κροίσου σημειώνει στο ΑΠΕ, ο δήμαρχος του Μεγανησίου, Ευστάθιος Ζαβιτσάνος, συμπληρώνοντας πως η μοναδική πιθανή περίπτωση για τη διαχείριση του νησιού είναι το leasing, δηλαδή η μακροχρόνια μίσθωσή του.
«Αν ο Σκορπιός πάει στον Α ή τον Β, εμάς δεν μας πέφτει και λόγος. Μας ενδιαφέρει όμως, τι θα κάνει εδώ αυτός που θα πάρει το νησί» τονίζει ο δήμαρχος. «Ο Σκορπιός είναι ένας μύθος, σηματοδοτεί κάτι για την περιοχή» υπογραμμίζει.

Σημειώνει πάντως, ότι «δεν παρατηρείται κάποια ιδιαίτερη κινητικότητα στην περιοχή, δεν έχει αλλάξει κάτι. Επιπλέον, καθημερινά μεταβαίνουν στο νησί τα μέλη του προσωπικού, που έχει αναλάβει τη φροντίδα όλα τα τελευταία χρόνια».

Σημειώνεται ότι η Αθηνά, το εναπομείναν μέλος της οικογένειας του Έλληνα κροίσου, επισκέφθηκε για πρώτη φορά το νησί του παππού της το 1998 κι έκτοτε βρέθηκε εκεί άλλες μία ή δύο φορές. Ουδέποτε όμως εξέφρασε, τουλάχιστον ανοικτά, την επιθυμία να «ζωντανέψει» το νησί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου