28.12.19

Η «Ζηνοβία» πάνω από την Στερεά Ελλάδα

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για να αντιμετωπίσουν το κύμα κακοκαιρίας που αρχίζει σιγά-σιγά να εκδηλώνεται στην περιοχή.

Από τις πρώτες περιοχές που γνώρισαν τη «λευκή εισβολή» ήταν το όμορφο Γαρδίκι Ομιλαίων του Δήμου Μακρακώμης σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων στα Βαρδούσια.
Από τις 9:15’ το χιόνι πέφτει πυκνό στην περιοχή 

Σφοδρή χιονόπτωση προκάλεσε η κακοκαιρία «Ζηνοβία» που έφτασε από τις ανατολικές περιοχές και τις Σποράδες στη Στενή Ευβοίας.
Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha, αυτήν την ώρα στρωμένα από χιόνι είναι τα χωριά που βρίσκονται πίσω από το βουνό, όπως το χωριό Στρόμπωνες.
Το ύψος του χιονιού έχει φτάσει σε αρκετά σημεία τα 10 εκατοστά, ενώ ο δήμαρχος της περιοχής απευθύνει έκκληση σε όσους σκοπεύουν να μετακινηθούν στην περιοχή να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες και να είναι προσεκτικοί.

Από το Τιθρώνιο και τους Ξυλικούς ξεκίνησε η κακοκαιρία στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας σύμφωνα με τη Δήμαρχο Σούλα Στιβακτή.
Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε επιφυλακή, ωστόσο η ίδια απευθύνει έκκληση στους δημότες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέσα στη νύχτα.
Σημειώνουμε ότι η «Ζηνοβία» έχει άγριες διαθέσεις για τις Παραπαρνάσσιες περιοχές και ήδη το χιόνι ξεκίνησε.

 Φθιώτιδα: Χιονίζει προς Δομοκό, Μπράλο και Καρπενήσι 

Πολύ νωρίτερα από τις προβλέψεις, έφτασε το χιόνι στη Φθιώτιδα με τα μηχανήματα της Περιφέρειας να έχουν πιάσει δουλειά στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στο «16» προς Δομοκό, στη Ράχη Τυμφρηστού και στον δρόμο προς Μπράλο.
Προς το παρόν σύμφωνα με τον αρμόδιο Πολιτικής Προστασίας Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, τα μηχανήματα ενεργούν με αλάτι, καθώς δεν έχει προλάβει να πιάσει χιόνι ο δρόμος, ωστόσο η νύχτα είναι μεγάλη και τα φαινόμενα πίσω και απειλούν…
Οι πρώτες νιφάδες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9:00’ το βράδυ από τον Τυμφρηστό και τα Βαρδούσια και χωρίς να έχει προηγηθεί βροχή, ενώ χιονίζει και σε ορεινά χωριά της Φθιώτιδας, της Φωκίδας και της Ευρυτανίας.
Μάλιστα στα σημεία που δεν υπάρχει κίνηση υπάρχει χιονόστρωση, ενώ η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές είναι κατω από το μηδέν.
Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας θα είναι σε επιφυλακή μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας, καθώς η «Ζηνοβία» αναμένεται να περάσει με έντονα φαινόμενα (από σήμερα τα ξημερώματα) από Βοιωτία, Λοκρίδα και σταδιακά σε όλη τη Φθιώτιδα.

Τουλάχιστον ως και τη Δευτέρα θα μας ταλαιπωρήσει η "Ζηνοβία" - Πού θα πέσει περισσότερο χιόνι

 Η κακοκαιρία «Ζηνοβία», που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα μας τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστερσοκοπείου Αθηνών.
Η «Ζηνοβία» θα επηρεάσει κυρίως τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα. Σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη θα υπάρξουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατά τόπους στα ημιορεινά.
Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη χιονοκάλυψη τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 30/12.

Το ΕΑΑ-meteo επισημαίνει ότι:
• Οι χιονοπτώσεις στις Σποράδες θα επεκταθούν ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.
• Ισχυρές θα είναι οι χιονοπτώσεις στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, στη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία, καθώς και σε τμήματα του νομού Αττικής, ιδιαίτερα από το βράδυ της Κυριακής.
• Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Θράκη.
• Από το βράδυ της Κυριακής και κυρίως κατά τη διάρκεια της Δευτέρας χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν κατά τόπους στην Κεντρική Στερεά, στην υπόλοιπη Θεσσαλία, στη Χαλκιδική και πιθανώς στη Δυτική Μακεδονία.
Παράλληλα, τοπικά πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.

Στη "φάκα" ζωοκλέφτες στον Τύρναβο

Η ζωοκλοπή είναι "σπορ" για δυνατούς παίκτες στη Θεσσαλία. Όπως και σε κάποια χωριά της Κρήτης. 
Η αστυνομία είναι πάντα σε εγρήγορση. 
Πριν λίγο καιρό συνέλαβε έναν 32χρονο, στον Τύρναβο, κατηγορούμενο για ζωοκλοπή. 
Τώρα, σε συνδιασμό με εκείνο το περιστατικό συνελήφθησαν, πάλι στον Τύρναβο, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης του Ανακριτή Λάρισας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, ένας 20χρονος και ένας 23χρονος, συνεργοί του 32χρονου, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ζωοκλοπής.
Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία και φυσικά θα οδηγηθούν στις δικαστικές αρχές.

Με πλαστή επιταγή αγόρασε 2 τόνους λάδι

Του πούλησε αγνό παρθένο ελαιόλαδο και μάλιστα σε καλή τιμή, αλλά χρήματα δεν πήρε ποτέ.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη. Προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη εταιρείας χονδρικού εμπορίου κρεάτων και προϊόντων, με έδρα στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη ελαιοτριβείου, που βρίσκεται σε περιοχή της Αιγιαλείας και τον έπεισε να του αποστείλει με μεταφορική εταιρεία, περίπου δύο τόνους ελαιόλαδο.
Στις 23 Δεκεμβρίου, σε περιοχή της Αττικής, αφού ο δράστης παρέλαβε το ελαιόλαδο παρέδωσε στον οδηγό της μεταφορικής μια επιταγή αξίας 6.240 ευρώ.
Ο ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου περίμενε το …χρήμα και όταν κατάλαβε τι έγινε πήγε στην Αστυνομία. Όπως αποδείχθηκε αργότερα η επιταγή ήταν πλαστή.

Από τις αστυνομικές αρχές διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.


Dete.gr

Διεθνής Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής παράτησε τη σύζυγό του για την… ανιψιά της!

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βραζιλία η αποκάλυψη ότι ο διεθνής με τη φανέλα της εθνικής ομάδας, Χουλκ, χώριστε την επί 12 χρόνια σύζυγό του, Ιράν Άνχελ ντε Σόουζα, με την ανηψία της Καμίλα.
Ακόμα μεγαλύτερη συζήτηση έχει προκαλέσει η κίνηση του ποδοσφαιριστή να ευχηθεί «καλά Χριστούγεννα» με μια φωτογραφία με τα τρία παιδιά που απέκτησε με την Ιράν.
Σύμφωνα με εκπρόσωπό του Βραζιλιάνου επιθετικού που μίλησε στην ιστοσελίδα UOL Esporte ο Χουλκ την περασμένη εβδομάδα τηλεφώνησε στον πατέρα και τον σύζυγο της Καμίλα για να τους ενημερώσει για τον έρωτά τους.
«Τους είπε την αλήθεια. Οι δύο τους άρχισαν να βγαίνουν ραντεβού από τον περασμένο Οκτώβριο. Ήθελε να είναι ξεκάθαρος προκειμένου να αποφύγει ψεύτικα και κακόβουλα σχόλια» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Βραζιλιάνου επιθετικού που πλέον αγωνίζεται στην Κίνα.

Φοιτητής εκβίαζε ανήλικη μέσω Ίντερνετ- «Στείλε βίντεο ή ανεβάζω γυμνές σου φωτογραφίες»

Μια νέα υπόθεση σεξουαλικού εκβιασμού μέσω Ίντερνετ (SextortionΠΑ ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με θύμα μια 17χρονη από την Κοζάνη και θύτη έναν 19χρονο Ροδίτη, φοιτητή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η νέα αυτή υπόθεση sextortion έρχεται ως συνέχεια του εφιάλτη που έζησε πρόσφατα μια 16χρονη μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έπεσε θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού από τους συμμαθητές της, με αποτέλεσμα να βρεθεί στα πρόθυρα της αυτοκτονίας μην μπορώντας να αντέξει τα συναισθήματα ντροπής που την είχαν κυριεύσει.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι την άνοιξη του 2015 η Λίνα Κοεμτζή, υπό την απειλή κοινοποίησης ενός ροζ βίντεο οδηγήθηκε στην αυτοκτονία πέφτοντας από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας του ΑΠΘ. Η άτυχη κοπέλα είχε εμπιστευτεί προσωπικές της φωτογραφίες και βιντεοσκοπημένο υλικό με ερωτικές περιπτύξεις σε πρόσωπο με το οποίο διατηρούσε δεσμό.
Σύμφωνα με το protothema.gr, το νέο περιστατικό, που έρχεται τώρα στο φως της δημοσιότητας, συνέβη το Μάρτιο του 2019, όταν ο Ροδίτης φοιτητής, που βρισκόταν στην Κρήτη και η ανήλικη από την Κοζάνη, γνωρίστηκαν σε ένα site γνωριμιών στο ίντερνετ.
ΜΕΣΩ instagram
Όπως αναφέρει στην κατάθεση της στην αστυνομία (το Μάιο του 2019) η 17χρονη: «Πριν από περίπου δύο μήνες, μέσα από την εφαρμογή omegie.com, ένα site γνωριμιών, γνώρισα ένα αγόρι με το οποίο ανταλλάξαμε τους προσωπικούς μας λογαριασμούς στο Instagram και συνεχίσαμε να συνομιλούμε ιδιωτικά. Οι συνομιλίες μας κράτησαν για περίπου έναν μήνα. Στη διάρκεια αυτού του μήνα μου έλεγε ότι με έβλεπε ελκυστική και ότι του άρεσα. Το ίδιο ακριβώς ίσχυε και για μένα, γι’ αυτό και μιλούσα μαζί του», περιέγραψε η ανήλικη στους αστυνομικούς.
«Κάποια μέρα και ενώ μιλούσαμε μέσω Instagram, μου έστειλε μια φωτογραφία με τα γεννητικά του όργανα. Του είπα ότι δεν μου άρεσε και ότι δεν ήθελα να μου ξαναστείλει. Δεν μου έστειλε άλλη φωτογραφία εκείνη τη μέρα, όμως μου έστειλε ξανά την επόμενη. Μου έστειλε βίντεο στο οποίο η κάμερα γυρνούσε, έδειχνε τα γεννητικά του όργανα και μετά σταματούσε. Εγώ του έλεγα να μη μου στέλνει και η απάντησή του ήταν ότι θα σταματούσε να μου στέλνει και πως αν ήθελα να του έστελνα εγώ», αναφέρει.
Η ανήλικη κοπέλα έκανε αυτό που της ζήτησε ο 19χρονος και του έστειλε μια φωτογραφία στην οποία φαινόταν το στήθος της έως και το μισό της πρόσωπο.
Τη Δευτέρα 27 Μαΐου o φοιτητής της έστειλε ένα μήνυμα στο Instagram, ρωτώντας τη τι κάνει. Του απάντησε και τελειώνοντας τη συνομιλία τους της ζήτησε να του στείλει και μια ακόμη φωτογραφία. Εκείνη δεν ανταποκρίθηκε και τότε ξεκίνησαν οι απειλές και οι εκβιασμοί. Την επόμενη κιόλας μέρα της έστειλε τη γυμνή φωτογραφία που η ίδια του είχε στείλει, γράφοντάς της «Να μάθεις να με γράφεις στα…».
Εκβιασμός
«Τον ρώτησα γιατί την έχει και μου ζήτησε να του στείλω κι άλλες γιατί αλλιώς θα τις ανέβαζε στο Internet», αναφέρει στην κατάθεσή της η 17χρονη και προσθέτει: «Του είπα να σταματήσει και να μην κάνει τίποτα, τον παρακάλεσα κιόλας, όμως αυτός μου ζήτησε να στείλω κι άλλη φωτογραφία λέγοντάς μου πως θα τις έσβηνε μετά. Τότε του έστειλα φωτογραφία όπως μου ζήτησε. Μετά μου ζήτησε βίντεο. Μου έλεγε να τον ακούσω και πως όλα θα πάνε καλά. Στη συνέχεια μου ζητούσε και άλλο βίντεο, να κάνω διάφορες πράξεις άσεμνου περιεχομένου, είτε μόνη μου, είτε με κάποιο αντικείμενο. Εγώ του έστελνα ό,τι μου ζητούσε απλά. Του ζήτησα να μην τις ανεβάσει και τον παρακάλεσα. Μου απάντησε πως δεν θα τις ανεβάσει, αρκεί να είμαι καλή μαζί του».
Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε για λίγο καιρό ακόμη και μάλιστα ο φοιτητής έκανε screenshot τις φωτογραφίες που του έστελνε η ανήλικη και τις αποθήκευε στο κινητό.
Συνολικά του έστειλε 7 βίντεο και 7 φωτογραφίες. Κάποια στιγμή σταμάτησε να του στέλνει και τότε ο 19χρονος της απάντησε με δυο γραπτά μηνύματα, απειλώντας να ανεβάσει το φωτογραφικό υλικό που είχε στη διάθεσή του. Συγκεκριμένα της έγραφε «τις ανεβάζω», με την κοπέλα να φτάνει στα όρια της απελπισίας. Τελικά βρήκε το ψυχικό κουράγιο να ενημερώσει πρώτα τους γονείς της, οι οποίοι με τη σειρά τους ζήτησαν τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών. Η 17χρονη υπέβαλε μήνυση και η αστυνομικοί αναζήτησαν τον 19χρονο φοιτητή στο πατρικό του σπίτι στη Ρόδο, όπου και τον εντόπισαν ζητώντας του να τους ακολουθήσει στην Υ.Α. Ρόδου. Απαντώντας σε ερωτήσεις τους, ο 19χρονος φοιτητής παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν ο χρήστης του προφίλ στο Instagram με το οποίο επικοινωνούσε με τη 17χρονη. Παραδέχθηκε ότι συνομιλούσε μαζί της, ενώ ανέφερε ότι έχει στην κάρτα μνήμης του κινητού του τηλεφώνου αποθηκευμένο βίντεο της ανήλικης, διάρκειας 36 δευτερολέπτων, όπου φαίνεται να είναι γυμνή από τη μέση και κάτω.
«Η κοπέλα τρόμαξε» λέει ο δικηγόρος του φοιτητή
Ο συνήγορός του Στέλιος Αλεξανδρής, ανέφερε ότι ο πελάτης του αρνείται κατηγορηματικά ότι την εκβίασε, θεωρώντας πως πρόκειται για ένα απλό παιχνίδι ανταλλαγής φωτογραφιών. «Η κοπέλα τρόμαξε όταν το έμαθαν οι γονείς της και προχώρησε σε μια προσχηματική καταγγελία», συμπλήρωσε ο δικηγόρος του 19χρονου.


protothema

Σάκης Αρναούτογλου: Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα χιονίσει

Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του μετεωρολόγου
Στον «πάγο» βρίσκεται η Ελλάδα με την επέλαση της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» η οποία αναμένεται ότι θα διαρκέσει για τις επόμενες τουλάχιστον δύο ημέρες.
Οι προβλέψεις όσον αφορά στην Αττική και στο ενδεχόμενο χιονόπτωσης διίστανται, ωστόσο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, αργά τη νύχτα, προς τα μεσάνυχτα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής δεν αποκλείεται να σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια.
«Οσον αφορά στην Αττική, και τα τελευταία στοιχεία θέλουν τη θερμοκρασία χοντρικά από αργά τη νύχτα προς τα μεσάνυχτα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής να μπορεί δώσει χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές σε συνδυασμό και με ενισχυμένο βοριά στις παρακάτω ορεινές περιοχές του νομού αλλά και μέχρι σε και κάποια βόρεια προάστια!
Οπως :ΔΙΟΝΥΣΟ, ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ, ΒΑΡΝΑΒΑ, ΒΙΛΙΑ, ΡΟΔΟΠΟΛΗ, ΕΡΥΘΡΕΣ, ΚΡΥΟΝΕΡΙ, ΑΝΟΙΞΗ, ΑΦΙΔΝΕΣ, ΔΡΟΣΙΑ, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ, ΣΤΑΜΑΤΑ, ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΑΝΘΟΥΣΑ, ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΕΚΑΛΗ, ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ και πιθανώς ΚΗΦΙΣΙΑ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ
Από τις προμεσημβρινές όμως ώρες και κυρίως προς το μεσημέρι της Κυριακής οι χιονοπτώσεις εξασθενούμενες θα πρέπει να μετατραπούν σταδιακά σε βροχή ή χιονόνερο στις περισσότερες προαναφερθείσες περιοχές και να περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα...εκτός ίσως από το Διόνυσο, τη Νέα Πέντέλη το Βαρνάβα και τα Βίλια!», αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

Υδατοδρόμια σε Καλαμάτα, Μονεμβασιά, Μάνη και Κυλλήνη το 2020

Το σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια εισηγήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης 
 
Μια σειρά από υδατοδρόμια αναμένεται να δημιουργηθούν ανά την Ελλάδα το 2020, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, βάσει σχετικών δημοσιευμάτων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, διαπραγματεύεται τη δημιουργία δικτύου που θα εξυπηρετεί την Καλαμάτα, τη Μονεμβασιά, τη Μάνη και την Κυλλήνη. Συγχρόνως, στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου σε διαδικασία αδειοδότησης βρίσκονται τα υδατοδρόμια σε Ναύπλιο και Νέα Κίο. 

Ωστόσο, δεν γίνεται αναφορά στο υδατοδρόμιο της Πύλου, το οποίο θεωρείται πως υπερέχει των υπολοίπων και εκτιμάται ότι θα είναι το πρώτο που θα λειτουργήσει στην περιοχή. 

Το σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια εισηγήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι στοχεύει, αφενός, στη φιλελευθεροποίηση του θεσμικού πλαισίου –«εμπλέκοντας» ιδιώτες επενδυτές– και, αφετέρου, στην απλούστευση και την επιτάχυνση των απαιτούμενων για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων διαδικασιών.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να σηματοδοτήσει την ανάπτυξη ενός βιώσιμου δικτύου, που θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και θα εξυπηρετήσει την καλύτερη διασύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με απομακρυσμένους προορισμούς, εξέλιξη η οποία έχει ήδη αναζωπυρώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.
 
ΕΘΝΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - Πέθανε ο Θάνος Μικρούτσικος

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και δέκα εβδομάδες, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο.
Σε ηλικία 72 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο καλλιτέχνης Θάνος Μικρούτσικος μετά από μάχη με τον καρκίνο. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Metropolitan κι έδινε μάχη τους τελευταίους 10 μήνες, σύμφωνα με το skai.gr.
Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου 1947 στην Πάτρα. Άρχισε να συνθέτει στα τέλη της δεκαετίας του 1960, αλλά επίσημα εμφανίστηκε το 1975, με το δίσκο «Πολιτικά τραγούδια». 

Το συγκινητικό μήνυμα από το νοσοκομείο

Μόλις πριν επτά μέρες, ένα συγκινητικό μήνυμα προς όλους απέστειλε ενόψει Χριστουγέννων ο μεγάλος δημιουργός, Θάνος Μικρούτσικος, μέσω των social media, προτρέποντάς μας να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, κάνοντας ένα δώρο ζωής σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ίδιος ο συνθέτης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, αυτές τις μέρες βρισκόταν στο νοσοκομείο και χρειάστηκε να υποβληθεί αρκετές φορές σε μετάγγιση αίματος, όπως χρειάστηκαν κι αρκετοί άλλοι ασθενείς σε διπλανούς θαλάμους.

Φοιτητές εγκλωβίστηκαν στα χιόνια – Εξετράπη το λεωφορείο που τους μετέφερε

Περιπέτεια για φοιτητές της Γεωπονικής Αθηνών που εγκλωβίστηκαν στα χιόνια στην περιοχή Βρωμονέρα στην Νότια Εύβοια. Πυροσβέστες βρέθηκαν στο σημείο για τον απεγκλωβισμό τους.
Η κακοκαιρία «χτύπησε» και τις εκδρομές των φοιτητών, με μία ομάδα να κινδυνεύει εγκλωβισμένη στα χιόνια. Πρόκετια για 53 φοιτητές από τη Γεωπονική Αθηνών που είχαν πάει για πεζοπορία στην περιοχή Βρωμονέρα στη Νότια Εύβοια, κατά την επιστροφή είχε μια δυσάρεστη έκπληξη, που ευτυχώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν έχει εξελιχθεί σε τραγωδία.
Το λεωφορείο που τους μετέφερε εξετράπη της πορείας τους κι έπεσε σε χαντάκι, όπως μεταδίδει το tvstar.gr.
Η πυροσβεστική έσπευσε άμεσα στο σημείο για τον απεγκλωβισμό των φοιτητών, καθώς και μηχανήματα της πολιτικής προστασίας και της αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματίες.
Στο σημείο μεαφέρεται και εκχιονιστικό της Πυροσβεστικής για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό.

Στην Eurovision με τη Στεφανία;

Η 17χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη, όπως όλα δείχνουν θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision για το 2020. 
Η ΕΡΤ, κατά πληροφορίες, έχει συμφωνήσει με τη Stefania Liberakakis. 
Ήταν το πρώτο όνομα που είχε ακουστεί εδώ και μήνες για απευθείας ανάθεση.
Στο χώρο της Eurovision δεν είναι εντελώς άγνωστη. Το 2016 έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της Junior Eurovision ως μέλος του συγκροτήματος Kisses που εκπροσώπησε την Ολλανδία τερματίζοντας στην 8η θέση με 174 βαθμούς. Η νεαρή και ταλαντούχα Στεφανία πέρα από τη μουσική έχει ασχοληθεί και με την υποκριτική καθώς έχει πρωταγωνιστήσει ήδη σε τρεις κινηματογραφικές ταινίες αλλά και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές.
Στην Ελλάδα οι περισσότεροι έμαθαν τη Στεφανία κατά την απονομή των βραβείων MAD VMA 2019 όταν η ίδια συνεργάστηκε με τις Ηλένια Ουϊλιαμς και την Κόνι Μεταξά στη διασκευή της διεθνούς επιτυχίας “Con Calma”. Κάποιοι την θεωρούν διάδοχο-συνέχεια της Έλενας Παπαρίζου. 
Πηγές αποκαλύπτουν πως τελικά ΕΡΤ και Στεφανία έχουν δώσει τα χέρια για το ταξίδι με προορισμό το Ρότερνταμ. Μάλιστα φαίνεται να έχει ήδη επιλεχθεί η νεαρή και ανερχόμενη τραγουδίστρια να εκπροσωπήσει τη γαλανόλευκη με τραγούδι pop ύφους σε σύνθεση του Δημήτρη Κοντόπουλου, ο οποίος μετρά ήδη αρκετές επιτυχίες στην ιστορία του διαγωνισμού της Eurovision. Στο πλευρό τους φαίνεται να είναι και ο Φωκάς Ευαγγελινός στο κομμάτι της σκηνικής επιμέλειας.
Αυτό που παραμένει άγνωστο προς το παρόν είναι το κομμάτι των στίχων του κομματιού καθότι δεν είναι ξεκάθαρο για το αν το κομμάτι είναι στην αγγλική γλώσσα αμιγώς ή όχι αλλά ούτε και το όνομα του/της στιχουργού.
Φυσικά, μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, ωστόσο οι πηγές μας κάνουν λόγο για ζήτημα ελάχιστων ημερών μέχρι την ανακοίνωση αυτή. Εφόσον επιβεβαιωθεί η είδηση, η Στεφανία θα είναι η τέταρτη στη σειρά εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision γένους… θηλυκού!

Η κλήρωση δεν της έκανε το χατήρι

Ισπανίδα ρεπόρτερ, η Ναταλία Εσκουδέρο του RTVE ανακοίνωσε σε ζωντανή μετάδοση πως δεν θα πήγαινε την επόμενη μέρα στη δουλειά. Στο χέρι της κρατούσε ένα νικητήριο δελτίο της χριστουγεννιάτικης λοταρίας El Gordo. 
Η ρεπόρτερ της δημόσιας ισπανικής τηλεόρασης, ξαφνικά άρχισε να πανηγυρίζει φωνάζοντας με ενθουσιασμό στην κάμερα, μόλις ανακοινώθηκαν τα νούμερα για το Τζακ ποτ των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Δείχνοντας το δικό της δελτίο, η Εσκουδέρο γύρισε στον φακό και είπε χαρακτηριστικά 
«δεν έρχομαι αύριο για δουλειά! Η Ναταλία δεν δουλεύει αύριο!»
Το περιστατικό συνέβη παραμονές Χριστουγέννων (22 Δεκεμβρίου). Η ιστορία είχε και συνέχεια, όταν έγινε γνωστό πως, λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού νικητών που θα μοιράζονταν τα χρήματα, η δημοσιογράφος κέρδισε μετά βίας 5.000 ευρώ.
Η Εσκουδέρο απολογήθηκε δημοσίως, μέσω Twitter, λέγοντας πως είχε μετανιώσει που με την αντίδρασή της «έδωσε την εντύπωση» ότι παραιτείται από την δουλειά της.
«Οι τελευταίοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι για μένα, για προσωπικούς λόγους και είναι η πρώτη φορά που η θεά Τύχη μου χαμογέλασε», έγραψε, υποστηρίζοντας πως δεν έλεγε ψέματα όταν φώναζε ότι δεν σκοπεύει να πάει στη δουλειά, αφού είχε αποφασίσει να πάει για διακοπές.
Αρκετοί τηλεθεατές δεν πείστηκαν από την εξήγησή της και την επέκριναν που, με τη στάση της, τους έκανε να πιστέψουν ότι είχε κερδίσει τα 4 εκατομμύρια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι παραιτείται από τη δουλειά της. Λίγα λεπτά μετά την αρχική μετάδοση, η Εσκουδέρο εμφανίστηκε εκ νέου στις οθόνες, κάνοντας μία χαρακτηριστική χειρονομία με την οποία έδειχνε να «ράβει» τα χείλια της.

Αλεπού δάγκωσε κορίτσι 5 ετών

Πεντάχρονη πήγε στο νοσοκομείο Βόλου από δαγκωματιές αλεπού. Πρωτόγνωρο συμβάν αντιμετώπισε μια οικογένεια στον Βόλο ανήμερα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ταχυδρόμος" του Βόλου: μια αλεπού δάγκωσε ένα 5χρονο κοριτσάκι και χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Παιδιατρική Κλινική Βόλου.
Όπως υποστηρίζουν οι γονείς η μικρή ήταν στο αυτοκίνητο μαζί τους και το όχημα μόλις είχε σταθμεύσει στις Μηλιές. Το παιδάκι αμέριμνο πήγε να αποβιβαστεί από το ΙΧ, όταν μπροστά του εμφανίστηκε η αλεπού. Πιθανολογείται πως ήταν κρυμμένη πίσω από πουρνάρια, η οποία του επιτέθηκε δαγκώνοντάς το στο χέρι. Οι γονείς αν και σε κατάσταση σοκ μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο Βόλου. 
Εκεί διαπιστώθηκε πως η αλεπού είχε καταφέρει δύο τραύματα στο χέρι του κοριτσιού. Αφού έγινε γνωστό πως το παιδί είναι εμβολιασμένο για τέτανο, έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να του χορηγηθεί αντιλυσσικό εμβόλιο για προληπτικούς λόγους. Η αλεπού είναι ένα από τα ζώα τα οποία μεταδίδουν τη λύσσα και οι γιατροί ήθελαν να είναι σίγουροι, πως ο οργανισμός του παιδιού δεν θα μπει σε άλλες περιπέτειες.
Μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου το παιδί διακομίστηκε στην παιδοχειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματα στο χέρι του. Παράλληλα δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες για τη θεραπεία του και επέστρεψε στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπουλείου Βόλου για να συνεχιστεί η νοσηλεία του.
Υπογραμμίζεται πως στα τόσα χρόνια λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής απ’ όσο θυμούνται γιατροί και νοσηλευτές δεν έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν παρόμοιο περιστατικό.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

ΔΙΗΓΗΜΑ - Η ψυχή του σκύλου

Του Παναγιώτη  Αντωνόπουλου


           Στον Αγρίλη είχε τα λημέρια του ο Μάνος ο ψαράς και μοιραζότανε χρόνια τις μέρες και τις νύχτες του στη στεριά και στη θάλασσα, αφού του τα ‘φερε έτσι η ζωή να παλεύει με τα κύματα και τους αέρηδες για να βγάζει << τον άρτον τον επιούσιον >> πουλώντας τα ψάρια που έπιανε στα παραγάδια του, στους εύπορους ευγενείς και γαιοκτήμονες της περιοχής.
           Με τον ήλιο μια να φαίνεται και μια να χάνεται πίσω από τα βουνά της Κυπαρισσίας και πέρα στον ορίζοντα από το Τετράζι ως το Κατάκωλο να ροδίζει  μέσα στην πρωινή ανταύγεια, κινούσε με τον ερχομό της μέρας ο Μάνος ο ψαράς και μ’ όλα τα σύνεργα της ψαρικής στο μεγάλο καλάθι του, τραβούσε για το λιμάνι να συναντήσει << την κόρη του >> τη μικρή του βάρκα για ν’ ανοιχτεί μαζί της στο πέλαγο.
           Δεξιά του λιμανιού και πίσω από το όμορφο εκκλησάκι της Παναγίας ήταν το σπίτι του άλλου θαλασσινού, του γερο Νικόλα. Κι αυτός έφαγε τη ζωή του στα άγρια κύματα και γερασμένος τώρα ζούσε εκεί, μόνος, με το βλέμμα του πάντα στη δύση να αγναντεύει τον ορίζοντα και να ονειρεύεται τα μακρινά του ταξίδια. Έφτιαξε ένα πέτρινο σπιτάκι, το στόλισε με ξωτικά και θαλασσινά πράγματα, φύτεψε στον κήπο του δέντρα και λουλούδια και διήγε το βίο του, μόνος όπως είπαμε, αλλά με συντροφιά το σκύλο του, ένα σκυλί Αφρικανικής ράτσας, μεγαλόσωμο, ρωμαλέο και όμορφο.
           Όταν το πρωτόφερε στον Αγρίλη και το κατέβασε από το καράβι μέχρι να το πάει στο σπίτι έγινε το έλα να δεις, από το συγκεντρωμένο πλήθος. Όλος ο Αγρίλης μαζεύτηκε για να το υποδεχτεί, να το δει και να το θαυμάσει! Τέτοιο ντελικάτο και βεργολυγερό σκυλί πρώτη φορά πατούσε το πόδι του σε Τριφυλιακή ακτή! Ολόμαυρο με την τρίχα του κοντή και γυαλιστερή σαν βελούδο, περπατούσε και θαρρούσες πως πετούσε. Τα πόδια του γερά και όμορφα σμιλευμένα, το κεφάλι του μακρύ με δυο μαύρα μάτια αστραφτερά, το περπάτημά του ένας ανάερος στίχος του ποιητή που χύνεται στον αέρα! Τ’ αυτιά του μεγάλα και κομψά, δίπλωναν κάθε τόσο και λιγάκι σαν δυο φύλλα χρυσού. Παρορμητικό, παιχνιδιάρικο, άφοβο, φιλικό, έπαιζε με κάθε περαστικό στο δρόμο, στον κήπο του σπιτιού του αφεντικού του  Νικόλα, έβρισκε τη χαρά και τη συντροφιά μαζί του, πότε γλείφοντας τα πόδια του, πότε να σκαρφαλώνει πάνω του, άλλοτε να του τραβά το παντελόνι, με αλόγιστη ευτυχία να τον κοιτάζει στα μάτια, όλο με κάποια χορευτική κίνηση να του δείχνει τα ευγενή συναισθήματά του.
          Ο καπετάν Νικόλας άνθρωπος αγαθός πολύ το αγαπούσε. Έτσι μόνος χωρίς οικογένεια, το ‘χε συντροφιά του, μ’ αυτό ένιωθε τις χαρές της ζωής μ’ αυτό και τις λύπες. Ξυπνούσε το πρωί κι έτρεχε κοντά του. << Καλημέρα! >> του έλεγε και του χάιδευε τρυφερά την πλάτη. Πηδούσε χαρούμενο εκείνο πάνω του, τον έγλειφε στα πόδια, στα χέρια, με αναρριχήσεις προσπαθούσε να ανεβεί στους ώμους του. Ύστερα κολλούσε τη μουσούδα του στο πρόσωπό του και έδειχνε πως ήθελε να τον φιλήσει. << Θες να με φιλήσεις, ε; >> το ρωτούσε ο καπετάνιος  και το ‘παιρνε στην αγκαλιά του. Καθόταν μετά σ’ ένα σκαμνί, το έβαζε μέσα στα πόδια του και έπιανε την κουβέντα μαζί του.
           Το σκυλί τούτο το ξενομερίτικο το γνώρισε και ο Μάνος. Μόλις είχε αφήσει ένα δειλινό τη βάρκα του δεμένη στο μόλο και περνούσε έξω από το εκκλησάκι της Παναγίας. Είδε την πόρτα ανοιχτή και μπήκε. Εκεί συνάντησε και το σκυλί. Είχε μπει μέσα λάθρα και σαν ταπεινός προσκυνητής στεκόταν μπροστά από την εικόνα της Παναγίας, γρύλιζε κάτι, σήκωνε τη μουσούδα  του να τη φτάσει και κουνούσε την ουρά του σαν σήμα χαιρετισμού! Το έβγαλε έξω ο ψαράς και με  την πρώτη ματιά γίνηκαν φίλοι, φίλοι εγκάρδιοι και δυνατοί, σύντροφοι στη χαρά και στο παιχνίδι.
          Η φιλία τους κρατούσε καιρό, συναντιόταν ταχτικά, όλο   και κάτι το φίλευε ο ψαράς όταν τα δίχτυα του είχαν καλή ψαριά. Χορτασμένο πια, έτρεχε το κυνηγούσε, το χάιδευε, χαρούμενο εκείνο σκαρφάλωνε πάνω του, μια τρελή συντροφιά γίνονταν και οι δυο τους και έπαιζαν σαν μικρά παιδιά.
         Ώσπου ήρθε ένα μαύρο πρωινό, μ’ ένα μουχρωμένο ουρανό που έβρεχε θολή βροχή και φυσούσε κρύο αέρα. Το σκυλί σε κακά χάλια, έκλαιγε, τρέκλιζε,  χτυπούσε στους κορμούς των δέντρων και του μαντρότοιχου, και σαν κινούμενος  όγκος ψοφιμιού, σκορπούσε τον τρόμο και τη λύπη. Άρρωστο, ζαλισμένο, κουρασμένο,  με μάτια κλειστά, τυφλό και πληγωμένο ζητούσε μέρος να κρυφτεί, απάγκιο να ξαποστάσει.
         Το πήρε το μάτι του Μάνου του ψαρά και το πλησίασε. Σήκωσε εκείνο κλαίγοντας νωχελικά το κεφάλι του και τρεκλίζοντας στηρίχθηκε στα πόδια του. Για λίγο όμως γιατί πετά σωριάστηκε κάτω. Κολυμπούσε μες στον ασβέστη κι όλο ούρλιαζε και φώναζε θανατερά.
        ---  Γιατί Θεέ μου! Γιατί του το ‘καναν αυτό; αναρωτήθηκε ο ψαράς κι έσκυψε και το χάιδευε.
         Με μάτια δακρυσμένα το έκοψε μια και δυο για το σπίτι του καπετάν Νικόλα. Τον έφερε, του ‘δειξε το σκυλί  και άφησε κι αυτός πεσμένος πάνω του το δάκρυ του να κυλάει μέσα στο γυμνό αέρα. Ύστερα πνιγμένα είπε:
        --- Το τύφλωσαν οι αλήτες! Το έκαψαν με τον ασβέστη, το γέμισαν πληγές, πώς θα ζήσει τώρα; Ο διάβολος ας τους πιάσει στα δίχτυα του να τους ξεκοκαλίσει! Κι αμέσως μετά:  Έτσι θα το αφήσουμε; Δεν πρέπει να το φροντίσουμε;
       Ψηλά στον ουρανό φωνές, πολλές φωνές που τις έστελναν τα αστέρια είχαν στήσει το θρήνο τους. Και πιο πέρα στους δρόμους του Αγρίλη πρόσωπα με σφιγμένα χείλη σαν οπτασίες γλιστρούσαν σε σκοτεινές στοές. 
      --- Το έμαθε το επεισόδιο ο κτηνίατρος της  Κυπαρισσίας και θα επιληφθεί του θέματος, του είπε ο ψαράς με σβηστή φωνή λες και μισούσε τα λόγια του.
      Το σκυλί συνέχιζε να είναι ξαπλωμένο και μ΄ ένα θλιμμένο κλάμα να προσπαθεί να σηκωθεί. Δεν τα κατάφερνε κι όλο έπεφτε. Δοκίμαζε και ξαναδοκίμαζε αλλά πάντα βρισκόταν στο χώμα. Ώσπου κουράστηκε πια το πάνω και το κάτω και το πήρε απόφαση πως ήταν ανήμπορο για ηρωισμούς και λούφαξε στους  θάμνους ανασαίνοντας βαριά.
      Το απόγευμα ήρθε ο κτηνίατρος, το είδε, έκανε τη διάγνωση και πήρε την απόφαση: << Ολική τύφλωση κι από τα δυο μάτια, κακώσεις ανεπανόρθωτες στο σώμα και τα μέλη του και αναγκαστική θανάτωση για να μην υποφέρει το ζώο >>. Τον άκουσαν και οι δυο ναυτικοί κι έγιναν κάτωχροι. Δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους κι έφυγαν δυστυχισμένοι. Σαν απομακρύνθηκαν, ο καπετάν Νικόλας, γύρισε πίσω, το κοίταξε κουλουριασμένο όπως ήταν κοντά στο θάμνο, μετά τη θάλασσα που του το είχε φέρει και με θλιβερή ματιά, μουρμούρισε: << Αχάριστη που είναι πολλές φορές η ζωή >> και συνέχισε το δρόμο του.
        Ο επικεφαλής πήρε το σκυλί, το πήγε στο ποτάμι μέσα στις καλαμιές και τραβώντας το όπλο το πυροβόλησε. Ένα ουρλιαχτό ακούστηκε, μετά ένα κλάμα και το σκυλί έμεινε ακίνητο και άκαμπτο πάνω στην πράσινη φυλλωσιά.
        Ο καπετάν Νικόλας έζησε μετά πολλά χρόνια παντέρημος και μόνος. Όπου και να βρισκόταν το θυμόταν και μιλούσε ώρες ατέλειωτες γι’  αυτό. Κοιτούσε τη  θάλασσα μην το φέρει καμιά καλοτάξιδη γαλέτα, μήπως κανένα μπρίκι που έριχνε τα παραγάδια του το βρήκε και το μάζεψε, φέρνοντάς το πάλι πίσω στον τόπο του. Κι όλο δάκρυζε κι όλο το αποζητούσε πότε στους κήπους των σπιτιών, πότε στις ξέρες της ακτής, πότε στα μέρη που ξεψάριζαν οι ψαράδες. Κι ένα βράδυ που τα ‘χε πιει και είχε γίνει στουπί στο βάθος της ταβέρνας, αγναντεύοντας το πέλαγος που λαμπύριζε κάτω από το φως των αστεριών, θυμήθηκε την ιστορία του και την ξεδίπλωσε στους φίλους της παρέας: << Το γνώρισα στο Οράν >> τους είπε. << Δόκιμος ήμουν τότε και κάναμε γραμμή, Αίγυπτο, Αλγερία. Γαλλία. Πάντα μ’ άρεσε η καλή ζωή, το ποτό και οι όμορφες γυναίκες. Τον έρωτα παράφορα αγαπούσα και πήγαινα συχνά στα πόρτα που βγαίναμε από το καράβι στης αμαρτίας τα σπίτια. Γνώρισα πολλά κορμιά αλλά ένα είχε μια δαρμένη ψυχή και μου άρεσε πολύ. Πήγαινα συχνά, χόρταινα τον έρωτα κι έβρισκα την παιδική χαρά μου ξεχνώντας θάλασσα, κύματα και άγριες φουρτούνες. Κι ευτυχισμένος όπως ήμουνα  μια νύχτα στο Οράν, φεύγοντας από τον οίκο της ανοχής που με τη γυναίκα ζήσαμε μια αξέχαστη ηδονή, σ’ ένα δρομάκι άδενδρο και στενό, ο ίσκιος του σκυλιού παράξενος μου εφάνη. Το σκέφτηκα πολλές φορές καθώς με πήρε από πίσω να το κλωτσήσω αλλά ένας άγγελος φύλακάς μου με συγκράτησε. Στην πλώρη πια το έφερα και το είχα συντροφιά μου και όλες τις ελεύθερες ώρες μου τις πέρναγα μαζί του παιχνίδια να του κάνω και να του δείχνω με τα χέρια μου τα αστεία Μαραμπού που στον ουρανό πετούσαν. Δεθήκαμε αλλόκοτα, παράξενα θα έλεγα και όταν το  ‘χανα ή μ’ έχανε τον κόσμο χαλούσαμε για να βρει ο ένας τον άλλο. Ζήσαμε μαζί εφτά χρόνια στο καράβι και πέντε στη στεριά. Το  αγαπούσα σαν παιδί μου. Φαίνεται τρελό αλλά έτσι είναι. Τώρα μου λείπει, υποφέρω και βασανίζομαι. Το σκέφτομαι αδιάκοπα και τη θάλασσα κοιτάζω ώρες ατέλειωτες και χαζεύω να το δω να ‘ρχεται! Δεν έρχεται! Εγώ όμως θαρρώ πως έρχεται! Στιγμές - στιγμές χωρίς τη συντροφιά του νιώθω να τραβάω κακό δρόμο, δρόμο αγύριστο. Και είναι σίγουρο αυτό. Παντέρημος μες στις νύχτες μου δεν ακώ τίποτ’ άλλο από τον τριγμό των κυμάτων και το ουρλιαχτό του σκυλιού! Αυτού του φίλου που πέθανε τόσο άσχημα >>.
        Έφερε το ποτήρι στα χείλη, το στράγγιξε και στράφηκε πάλι να κοιτά επίμονα τη θάλασσα με μάτια δακρυσμένα από εκεί που περίμενε πως θα ερχόταν το σκυλί.

ΑΑΔΕ: Στα ύψη η παραβατικότητα στο υγραέριο κίνησης

Σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι φορείς, όσον αφορά το υγραέριο κίνησης.

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή διαπιστώθηκε από ελέγχους που έκανε η ΑΑΔΕ σε πρατήρια υγρών καυσίμων στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο. Ειδικότερα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου η οποία αφορά τις χρήσεις 2015 έως και 2018 διαπιστώθηκαν πως κατά τις χρήσεις 2015 έως 2017 καθώς και για το διάστημα από 1.1.έως 22.1.2018, δεν εκδόθηκαν φορολογικά στοιχεία εσόδων από πωλήσεις υγραερίου, συνολικής αξίας 203.000 ευρώ.
Επίσης, για τις ίδιες περιόδους, διαπιστώθηκε ότι η ελεγχόμενη οντότητα προέβη σε διενέργεια πράξεων λαθρεμπορίας, καθώς παρέλαβε, τουλάχιστον 268.000 λίτρα υγραερίου χωρίς να λάβει και να εκδώσει παραστατικά παραλαβών – αγορών.
Προβληματίζουν τα στοιχεία για τη φοροδιαφυγή στο υγραέριο κίνησης
Επιπλέον, δεν καταχωρήθηκαν στα βιβλία της επιχείρησης και δε συμπεριλήφθηκαν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α των ετών 2015 έως 2017, έσοδα από πωλήσεις υγρών καυσίμων συνολικής καθαρής αξίας 719.000 ευρώ, για τις οποίες είχαν εκδοθεί παραστατικά μέσω του συστήματος εισροών – εκροών του πρατηρίου.
Τέλος, δεν είχαν συμπεριληφθεί στις δηλώσεις Φ.Π.Α των ετών 2015 έως 2017 έσοδα ύψους 82.000 ευρώ, τα οποία είχαν καταχωρηθεί στα τηρούμενα βιβλία και συμπεριληφθεί στις αντίστοιχες δηλώσεις εισοδήματος. Σε έλεγχο πρατηρίου υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου για τις χρήσεις 2013 έως 2017 διαπιστώθηκε η μη έκδοση 1.643 φορολογικών στοιχείων για την πώληση υγραερίου συνολικής αξίας 280.000 ευρώ.
Από έλεγχο σε άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου για την χρήση 2016 διαπιστώθηκε ότι δεν συμπεριελήφθησαν στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος ακαθάριστα έσοδα 116.000 ευρώ και στις δηλώσεις Φ.Π.Α. 5.300 ευρώ.

Ψάχνουν σε κάδους το τεμαχισμένο πτώμα στα Πετράλωνα

Συνεχίζεται το θρίλερ στα Πετράλωνα με την άγρια δολοφονία 50χρονου.

Αστυνομικοί ψάχνουν σε κάδους απορριμάτων το πτώμα του, το οποίο φέρεται να τεμάχισε ο βαφτισιμιός του θύματος, όπως ο ίδιος ομολόγησε στις αρχές.

Όλα άρχισαν το πρωί του Σαββάτου (28.12.2019), όταν φίλοι του 50χρονου τον αναζήτησαν στο σπίτι του. Το θύμα ζούσε με τον βαφτισιμιό του και τη μητέρα του (σ.σ. του βαφτισιμιού, δηλαδή κουμπάρα του θύματος).

Ο 20χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, φέρεται να τους είπε πως έχει σκοτώσει τον νονό του και τον πέταξε σε κάδο σκουπιδιών!

Αμέσως, οι φίλοι του 50χρονου ειδοποίησαν την αστυνομία που άρχισε έρευνες σε κάδους απορριμάτων της περιοχής, ωστόσο δεν βρήκε τίποτα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 20χρονος είχε ίχνη από αίματα στα χέρια του.

Ακολούθησαν έρευνες μέσα στο σπίτι, όπου εντοπίστηκαν ίχνη τεμαχισμού. Ο βαφτισιμιός φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως τον τεμάχισε την περασμένη Πέμπτη και τον πέταξε στα σκουπίδια. Επιπλέον, η μητέρα του 20χρονου, ανέφερε στους αστυνομικούς πως είναι πιθανό ο γιος της να σκότωσε τον κουμπάρο της.


newsit.gr

Το Βερολίνο απαγορεύει τα πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά

Μπορεί να φανταστεί κανείς την έλευση του νέου έτους χωρίς πυροτεχνήματα;
Κι όμως! 
Για πρώτη φορά το Βερολίνο καθιερώνει ζώνες απαγόρευσης πυροτεχνημάτων, παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Για λόγους ασφαλείας, οι αρχές της γερμανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσαν ότι, το βράδυ της τελευταίας ημέρας του χρόνου, τα πυροτεχνήματα δεν θα επιτρέπονται στην Πύλη του Βρανδεμβούργου όπως και τον γνωστό δρόμο «AlexanderPlatz».
Με την απόφαση των αρχών, είναι απολύτως σύμφωνη η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών.
Δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει ότι, για το 57% των Γερμανών, η παράδοση με τα πυροτεχνήματα θα πρέπει να αποφεύγεται πλέον για δύο κυρίως λόγους :για περιβαλλοντικούς λόγους όπως και για λόγους ασφαλείας.
Η δημοσκόπηση της «Yougov» έδειξε ότι, μόνο το 36% των Γερμανών τάσσονταν κατά μιας τέτοιας απόφασης, ενώ το 7% των πολιτών δεν ήταν σίγουρο.
Όπως σχολιάζει το γερμανικό δίκτυο «n-tv», το Βερολίνο κάνει τώρα το πρώτο βήμα... και, για πρώτη φορά, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς δημιουργεί αρκετές ζώνες χωρίς πυροτεχνήματα και βεγγαλικά.
Με το μέτρο αυτό, οι γερμανικές αρχές ευελπιστούν να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια υποκινούμενα από ομάδες νεαρών σε βάρος αστυνομικών όπως και τραυματισμούς.
Κάθε χρόνο, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η χρήση κροτίδων προκαλεί ατυχήματα και πυρκαγιές στη Γερμανία.
Αξίζει να σημειωθεί πως και ο δήμος του Μονάχου προσανατολίζεται σε μία τέτοια απόφαση:την πιθανή καθιέρωση ζωνών απαγόρευσης για πυροτεχνήματα για τους ακόλουθους λόγους:
Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο πυκνοκατοικημένο κέντρο της πόλης, ο θόρυβος και η περιβαλλοντική ρύπανση, η απειλή των ατόμων που βρίσκονται τριγύρω, η μη τήρηση των τυπωμένων οδηγιών ασφαλείας και, τέλος, η τεράστια ποσότητα των υπολειμμάτων σκουπιδιών.

ΔΕΗ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για το αγροτικό τιμολόγιο

Η ΔΕΗ, σε συνεννόηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρατείνει την προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για το Αγροτικό τιμολόγιο, η οποία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2019, έως την 30η Ιουνίου 2020.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ, εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθεσία για την εκκαθάριση του Μητρώου των δικαιούχων του Αγροτικού τιμολογίου, ξεκίνησε τη διαδικασία από το 2014.
Παρά τη σχετική πρόοδο που έχει συντελεστεί, ένα μεγάλο μέρος των αγροτών δεν έχει επικαιροποιήσει τα στοιχεία του, καθώς, λόγω του αυξημένου όγκου των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες (Δήμοι, Περιφέρειες κλπ), παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία.
Η προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, μέσω του Συστήματος Υποβολής Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί ως προς τα αναμενόμενα αποτελέσματα
Ως εκ τούτου, η ΔΕΗ καλεί εκ νέου τους αγρότες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους, προς την εταιρεία, ειδικά εκείνους που για οποιοδήποτε λόγο έχουν διακόψει την αγροτική τους δραστηριότητα και συνεχίζουν παράτυπα να απολαμβάνουν τα προνόμια του αγροτικού τιμολογίου.

Χαρτομάντισσα είχε «ξαφρίσει» ερωτοχτυπημένο στην Ρόδο !

Eνώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγε τις προηγούμενες ημέρες ένας κάτοικος Αρχαγγέλου κατά μιας συντοπίτισσάς του, που λειτουργεί γραφείο χαρτομαντείας και καφεμαντείας στο σπίτι της.
Η εγκαλούμενη, όπως τονίζεται στην προσφυγή του Ροδίτη, με σκοπό το περιουσιακό όφελος, τον έπεισε για τις ιδιαίτερες δήθεν ικανότητές της, αλλά και της συνεργάτιδάς της και του υποσχέθηκε λύση στο πρόβλημά του, παραπλανώντας τον, εκμεταλλευόμενη τον ψυχικό πόνο του και την ευπιστία του.
Το ιστορικό της υπόθεσης, όπως αυτό περιγράφεται από το θύμα, δεν έχει προηγούμενο στο νησί της Ρόδου.
Ο ανυποψίαστος Ροδίτης βίωσε με πολύ επίπονο και δυσάρεστο τρόπο τον χωρισμό του με την μέχρι τότε συμβία του, τον Αύγουστο του 2016. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την γνωριμία του με την χαρτομάντισσα, η οποία φέρεται να τον προσέγγισε και εκμεταλλευόμενη τα αισθήματα απομόνωσης και απόγνωσης που τον διακατείχαν, τον έπεισε ότι θα μπορούσε να τον βοηθήσει να λύσει το πρόβλημά του, πείθοντας την πρώην συμβία του να επιστρέψει στο σπίτι τους.
Ο Ροδίτης επισκέφθηκε, όπως τονίζει, την κατοικία της περίπου δεκαπέντε φορές κατά την διάρκεια του επόμενου μήνα, επισκέψεις που του έδιναν την ελπίδα ότι σύντομα θα έχει την λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε.
Σύμφωνα με την έγκληση, στις αρχές Οκτωβρίου του 2016, τον κάλεσε στην κατοικία της και του είπε χαρακτηριστικά ότι έχει την λύση για το πρόβλημά του, ωστόσο αυτή απαιτεί την συνεργασία μιας γνωστής της «μάγισσας» από την Τουρκία, ενώ του ζήτησε να της καταβάλει το ποσό των 3.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει στην εκτέλεση της πρότασής της.
Φέρεται να του εξήγησε, ότι η συνεργάτιδά της αυτή, η οποία ήταν ιδιαίτερα έμπειρη και ικανή κατά τα λεγόμενά της, με την χρήση κατάλληλων βοτάνων, «διάβασμα» ευχών και ξορκίων κατά την διάρκεια της νύχτας σε υπόγειες τοποθεσίες σε βάθος σαράντα μέτρων, θα κατάφερνε να λύσει το πρόβλημά του.
Στα τέλη ίδιου μήνα, μόλις έλαβε από την εργασία του τον μισθό του, τα ετήσια επιδόματα και δώρα, τα κατέβαλε στην εγκαλούμενη κι αυτή ανέλαβε να επικοινωνήσει με την συνεργάτιδά της.
Στις αρχές Νοεμβρίου του έτους 2016, και αφού δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα, φέρεται να της ζήτησε να συνομιλήσει με την συνεργάτιδά της προκειμένου να του εξηγήσει τις ενέργειές της και ενώ αυτή αρχικά του αρνήθηκε, μια ώρα αργότερα τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο μια άγνωστη γυναίκα, η οποία παριστάνοντας την συνεργάτιδά της, επιβεβαίωσε όλα αυτά που η εγκαλούμενη του είχε πει.
Στο επόμενο διάστημα η εγκαλούμενη, που ασκούσε πλέον καταλυτική επιρροή σε εκείνον, του ανέθετε καθ’ολη την διάρκεια της ημέρας διάφορες αγροτικές, οικοδομικές και οικιακές εργασίες, προκειμένου να βρίσκεται απομονωμένος από συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα.
Τον Δεκέμβριο του 2016 τον ενημέρωσε ότι η συνεργάτιδά της αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω του χαρακτήρα της πρώην συμβίας του και ότι θα πρέπει να της καταβάλει επιπλέον το ποσό των 4.000 ευρώ προκειμένου να συνεχίσει τις ενέργειές της, να κάμψει την αντίστασή της και να επιτύχει την επιστροφή της.
Εκείνος δεν είχε τα χρήματα και η χαρτομάντισσα του ζήτησε να εκποιήσει περιουσιακά του στοιχεία και συγκεκριμένα δύο ακίνητά του (αγρούς). Κατά την διάρκεια των επόμενων τριών περίπου μηνών, υπέγραψε διάφορα έγγραφα που του προσκόμισε για την εξεύρεση αγοραστών για τα ακίνητά του, χωρίς, όπως λέει, να τα διαβάσει, αφού το πνευματικό του επίπεδο και η σχέση εξάρτησής του δεν του επέτρεπαν να την αμφισβητήσει, ούτε άλλωστε κατά την άποψή του είχε κανένα λόγο για να το κάνει, διότι θεωρούσε ότι συμπάσχει μαζί του και συνδράμει στην προσπάθειά του να λύσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.
Τον Ιούνιο του 2017 εκποίησε τον ένα αγρό και της κατέβαλε, όπως υποστηρίζει, το τίμημα των 4.000 ευρώ.
Ακολούθως, όπως ισχυρίζεται, του ζήτησε το ποσό των 15.000 ευρώ προκειμένου να συνεχίσει τα «μάγια» και τον έπεισε, εφόσον γνώριζε ότι δεν διέθετε χρήματα, να της μεταβιβάσει, ως δικαιοπάροχος, την κυριότητα του δεύτερου ακινήτου του.
Τις επόμενες ημέρες συνάντησε τυχαία την πρώην συμβία του, η οποία όταν έμαθε τα προαναφερόμενα, φρόντισε, με έντονο ύφος, να του τονίσει πως η εγκαλούμενη τον εξαπατά προκειμένου να του αποσπά χρηματικά ποσά.
Εκτοτε απέφευγε τη μάντισσα και το Νοέμβριο του 2019 του κοινοποιήθηκε απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρόδου, όπου με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσε ότι η εγκαλούμενη απέκτησε κατά πλήρη κυριότητα με χρησικτησία το ακίνητό του!
Ο λόγος περνά, πλέον, στις δικαστικές αρχές…

dimokratiki.gr

Πήγε να δει τον άντρα της στην φυλακή και του κρατούσε… πεσκέσι!

Ένα ιδιαίτερο …πεσκέσι κρατούσε στον άντρα της , η σύζυγος ενός ισοβίτη για ανθρωποκτονία, όταν πήγε να τον επισκεφτεί στις φυλακές Αλικαρνασσού.
Λίγο αργότερα όταν η γυναίκα αποχώρησε και ήρθε η ώρα να επιστρέψει ο ισοβίτης στο κελί υποβλήθηκε σε έλεγχο και βρέθηκε να κατέχει μικροποσότητα χασίς.
Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του ζευγαριού για εισαγωγή ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα.
Επιπλέον, ο κρατούμενος θα αντιμετωπίσει και την πειθαρχική διαδικασία.

 cretalive.gr

Άλλη μία συνταγή βασιλόπιτας, που θα αρέσει

Πολλοί ρωτούν: Πότε είναι έτοιμο το κέικ ή η βασιλόπιτα; 

Όπως σε κάθε κέικ, έτσι τώρα και στην βασιλόπιτα, με ένα μαχαίρι τρυπάμε στη μέση και αν βγει στεγνό τότε είναι έτοιμη. Διαφορετικά πρέπει να ψηθεί λίγο ακόμη. Αν είναι δυνατός ο φούρνος και έχει πάρει αρκετό χρώμα, μπορούμε να κάνουμε αυτό τον έλεγχο από τα 45 λεπτά και μετά. Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει και μετά την ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα για να κρυώσει.
Υλικά Συνταγής: 
– 300 γρ. αυγά ζυγισμένα με τα τσόφλια τους (5 μεσαία των 60 γρ.)
– 300 γρ. βούτυρο αγελάδος
– 300 γρ. ζάχαρη
– 300 γρ. αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
– ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– 1/2 κουταλάκι φυσικό εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
– 65 ml κονιάκ (1/4 ποτήρι του νερού)
– 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– ζάχαρη άχνη για στόλισμα
– χρυσή ζάχαρη για στόλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση Συνταγής 
Αρχικά χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους σε 2 μπωλ.
Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και μόλις σφίξει την διατηρούμε στο ψυγείο για να προχωρήσουμε με την υπόλοιπη συνταγή.
Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε καλά ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα του πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο.
Στον κάδο προσθέτουμε σε δόσεις τη μαρέγκα και ανακατεύουμε κυκλικά με μία σπάτουλα σιλικόνης ώστε να παραμείνει αφράτο.
Από πάνω κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι απαλά και κυκλικά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί πλάτους 28 εκατοστών, με αποσπώμενο δαχτυλίδι και προσθέτουμε το μείγμα της βασιλόπιτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 °C πάνω κάτω, για 1 ώρα περίπου, τοποθετώντας τη σχάρα στη θέση κάτω από τη μέση.
Σημείωση : όπως σε κάθε κέικ, με ένα μαχαίρι τρυπάμε τη βασιλόπιτα στη μέση και αν βγει στεγνό τότε είναι έτοιμη, διαφορετικά πρέπει να ψηθεί λίγο ακόμη. Αν είναι δυνατός ο φούρνος σας και έχει πάρει αρκετό χρώμα, μπορείτε να κάνετε αυτό τον έλεγχο από τα 45 λεπτά και μετά.
Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει και μετά την ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.
Αχνίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε προαιρετικά την χρυσή ζάχαρη.
Σημείωση : ζωγραφίστε ότι σχήμα θέλετε πάνω σε ένα χαρτί και κόψτε το προσεκτικά με ένα κοπίδι. Τοποθετήστε το χαρτί με τις τρύπες πάνω στην Βασιλόπιτα και ρίξτε με προσοχή την χρωματιστή ζάχαρη.
Αφαιρέστε το χαρτί, τοποθετήστε πάνω από το κάθε σχήμα το αντίστοιχο χάρτινο και αχνίστε με άχνη ζάχαρη όλη την πίτα. Στο τέλος αφαιρέστε τα χάρτινα σχήματα με ένα τσιμπιδάκι.
Καλή επιτυχία !

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου