6.11.10

"Η Ντόρα φοράει παντελόνια", το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του κόμματός της!...

"Η Ντόρα φοράει παντελόνια"...
Αυτό θα είναι το κεντρικό σύνθημα με το οποίο θα κατέβει στις εκλογές το κόμμα της Ντόρας, που θα ονόμαζεται "Δημοκρατική Ελλάδα" η "Νέα Ελλάδα". Στόχος του στρατηγείου της είναι να καταδείξει ότι η Ντόρα κρατάει το λόγο της, είναι αξιόπιστη και "πιο άντρας" από τους άρρενες πολιτικούς ηγέτες, όπως ο ...
Καραμανλής, ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πατρότητα της ατάκας "η Ντόρα φοράει παντελόνια", ανήκει στη Χίλαρυ Κλίντον και ειπώθηκε σε πρόσφατη συνάντησή της με εκπροσώπους της Ομογένειας. Η Ντόρα το πληροφορήθηκε και αποφάσισε να το κάνει κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής της καμπάνιας. Εξάλλου όπως τονίζουν από το επιτελείο της, η Χίλαρυ υπογράμμισε το αυτονόητο, εαν σκεφθεί κανείς ότι ο Καραμανλής, ετράπη σαν γυναικούλα σε φυγή, ο Σαμαράς είναι μέσα λιοντάρι κι έξω κότα κι ο Γιωργάκης δεν κρατάει το λόγο του, άρα δεν τιμά τα πανταλόνια του-βλέπε λεφτά υπάρχουν, δεν θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ κλπ.Το σύνθημα "η Ντόρα φοράει παντελόνια" σε μια συγκυρία που η χώρα έχει ανάγκη παντελονάτο ηγέτη,
μπορεί να περάσει εύκολα στις μάζες και να δώσει τροφή και σε κωμικούς -σκιτσογράφους ώστε να παρουσιάζουν τους Καραμανλή, Παπανδρέου και Σαμαρά σαν μια παρέα από 3 σκληροτράχηλα αγόρια που πήγαν εκδρομή στο Brokeback mountain! Xαμός θα γίνει!... kourdistoportocali

Νομοσχέδιο «σκούπα» για τα κλειστά επαγγέλματα !!

Χριστουγεννιάτικο... δώρο φέρνει σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους, φαρμακοποιούς, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, ορκωτούς λογιστές και μεσίτες η κυβέρνηση.
Συγκρότησε ειδική επιτροπή, η οποία ξεκίνησε από τα τέλη Οκτωβρίου την κατάρτιση νομοσχεδίου "σκούπα" για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων,
που σύμφωνα με απόφαση του υπ. Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Δεκεμβρίου.Η κυβέρνηση, πέρα από τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, εκτιμά πως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων θα συμβάλει και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Στο οικονομικό επιτελείο λαμβάνουν υπόψη και μελέτη του ΙΟΒΕ, σύμφωνα με την οποία το πλήρες άνοιγμα επαγγελμάτων και αγορών θα απελευθερώσει μέσα στην επόμενη τριετία αναπτυξιακούς πόρους που προσεγγίζουν τα 30 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η μελέτη δείχνει πως η θετική επίπτωση στο εθνικό προϊόν θα ανέλθει στο 13% και παράλληλα θα παρατηρηθεί αύξηση της παραγωγικότητας κατά τουλάχιστον 10% μέσα στα επόμενα τρία, το πολύ τέσσερα χρόνια.
Επιπρόσθετα, θα υπάρξει θετική συμβολή στην πτώση τιμών και αμοιβών, οδηγώντας σε αποκλιμάκωση τον πληθωρισμό. Ποια αλλάζουν Πιο αναλυτικά, τα επαγγέλματα στα οποία πολύ σύντομα θα αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας τους είναι τα ακόλουθα:
* Δικηγόροι: Θα προβλέπεται η άρση των περιορισμών που αφορούν την ελάχιστη αμοιβή και την ουσιαστική απαγόρευση διαφήμισης, καθώς επίσης και η κατάργηση των γεωγραφικών περιορισμών σχετικά με το πού μπορούν οι δικηγόροι να δρουν στην Ελλάδα.

* Φαρμακοποιοί: Θα αρθούν οι περιορισμοί που αφορούν στο ελάχιστο περιθώριο κέρδους.

* Συμβολαιογράφοι: Θα προβλέπεται κατάργηση των ρυθμίσεων περί ελάχιστης αμοιβής και του περιορισμού στον αριθμό των ασκούντων των συγκεκριμένο επάγγελμα. Επίσης, θα καταργηθούν οι γεωγραφικοί περιορισμοί σχετικά με το πού μπορούν οι συμβολαιογράφοι να δρουν, καθώς και η ουσιαστική απαγόρευση διαφήμισης. * Αρχιτέκτονες - Πολιτικοί μηχανικοί: Θα καταργηθούν οι ελάχιστες αμοιβές.

* Ορκωτοί λογιστές: Θα προβλέπεται κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών τους.

* Μεσίτες: Οι αμοιβές τους καθορίζονται με διοικητικές πράξεις στο 2% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, διάταξη που πιθανότατα θα καταργηθεί. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών για τη σύσταση της επιτροπής τονίζεται πως "έργο της ειδικής επιτροπής είναι η μελέτη και η σύνταξη σχεδίου νόμου, με το οποίο θα αίρονται οι αδικαιολόγητοι περιορισμοί του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου που αφορούν την πρόσβαση ή την άσκηση επαγγελμάτων".

Προστίθεται δε ότι "η διάρκεια λειτουργίας της επιτροπής ορίζεται σε δύο μήνες από τη δημοσίευση της παρούσας, οπότε και θα υποβάλει το σχέδιο του νόμου, καθώς και την εισηγητική έκθεση στον υπουργό Οικονομικών".

Βάζουν …λουκέτο έξι ξενοδοχεία της Αθήνας !!

Λουκέτο βάζουν έξι ξενοδοχεία της Αθήνας, ανάμεσά τους και το ιστορικό «Εσπέρια» της οδού Σταδίου, που αναμένεται να κλείσει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος του Σαββάτου».
Ήδη έχουν κλείσει τα ξενοδοχεία: Λα Μιράζ στην Ομόνοια (3 αστέρων), το Αμαρυλλίς Ιν στην οδό Μενάνδρου (2 αστέρων), το Αθηναία στην Αγίου Κωνσταντίνου (2 αστέρων), το City Plaza στην Αχαρνών (3 αστέρων), και το Κάνιγγος 21(4 αστέρων) στην οδό Χαλκοκονδύλη 12. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, Γιώργο Τσακίρη, «η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας και η συνεχιζόμενη αναταραχή καθιστούν την πρωτεύουσα μη δελεαστικό προορισμό, παρόλο που τα αντικειμενικά στοιχεία είναι θετικά».

Νέα επίθεση του Αντώνη Σαμαρά από την Πύλο !

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε εκ νέου τους πολίτες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση και να αποθαρρύνει την όποια προσπάθεια για την επιβολή πρόσθετων σκληρών μέτρων.!!
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε από τη Μεσσηνία όπου βρίσκεται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς, κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μέσω της κάλπης μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν αντέχουν νέα μέτρα και τόνισε ότι την Κυριακή η Ελλάδα θα δώσει ψήφο ελπίδας. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, αύριο, στις 9 π.μ., στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου Μεσσηνίας.
Έντονη κριτική στον Πρωθυπουργό άσκησε από την Μεσσηνία το Σάββατο ο πρόεδρος της ΝΔ. Από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, όπου βρίσκεται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι αφού με τις δηλώσεις του διέσυρε τη χώρα, την οδήγησε στο μνημόνιο, τώρα ονομάζει αντιπατριώτες όσους δεν συμφωνούν με την οικονομική πολιτική που ασκεί. «Ο πρωθυπουργός του Μνημονίου -που με μεγάλη άνεση- είχε διασύρει διεθνώς την Ελλάδα ως χώρα διεφθαρμένη, ονόμασε χθες «αντιπατριώτες» όσους διαφωνούμε με την πολιτική του. E, τότε το Μνημόνιο και η υπαγωγή της χώρας σε ξένη επιτήρηση θα πρέπει, για τον κ. Παπανδρέου, να ταυτίζεται με την φιλοπατρία.». Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε εκ νέου τους πολίτες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση και να αποθαρρύνει την όποια προσπάθεια για την επιβολή πρόσθετων σκληρών μέτρων. «Αύριο ψηφίζουμε Ελπίδα. Όμως, πηγαίνοντας στην κάλπη, ο λαός μας πρέπει να γνωρίζει πως, αν δεν στείλει μήνυμα προς την Κυβέρνηση, τότε θα ενθαρρύνει και νέα μέτρα, που θα φέρουν περισσότερη ύφεση, ανεργία και λουκέτα», δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να λάβει σοβαρά υπόψη του το μήνυμα της κάλπης και να αλλάξει πορεία και όχι να «εκβιάζει και να μπλοφάρει», θέτοντας ζήτημα πρόωρων εθνικών εκλογών.

Κάλεσμα εξέγερσης των νέων από τον Αλέκο Αλαβάνο !

«Πετάξτε αβγά στο σύστημα, για να εκκολαφθεί το αύριο»!
Κάλεσμα εξέγερσης για «να κάνει επί του πεζοδρομίου φύλλο και φτερό όλους τους νόμους και τους παιδονόμους που τη στέλνουν στα κάτεργα της ανεργίας και της κακοπληρωμένης ανασφάλιστης εργασίας και της στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση» απηύθυνε στη νεολαία ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής κ. Αλ. Αλαβάνος. Μιλώνταςχθες το βράδυ στην Αθήνα, στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της «Ελεύθερης Αττικής», ο κ. Αλαβάνος μίλησε για τις νέες και τους νέους που έχουν «χίλιους λόγους να ανατρέψουν την κυβέρνηση». Και συμπλήρωσε: «Μας ρωτούν: Καλείτε τη νεολαία σε εξέγερση; Τους απαντάμε:Ναι». Οπως είπε, το ΔΝΤ και η ΕΕ επιχειρούν να τους επιβάλουν έναν «θαυμαστό καινούργιο κόσμο χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς αξιοπρεπείς αμοιβές ή και χωρίς δουλειές και τελικώς χωρίς φωνή». Ζήτησε από τους νέους να μη δεχθούν την προπαγάνδα ότι η σιωπή είναι πιο αποτελεσματική από τη διαμαρτυρία, αλλά αντίθετα να διαμαρτύρονται, να αντιστέκονται «με νύχια και με δόντια», όπως είπε. «Να γλείφεις την εξουσία είναι πιο χρήσιμο από το να τη δαγκώνεις; Ε, εμείς λέμε “δαγκώστε τους”. Τώρα, προτού σας καθίσουν στις καρέκλες»
παρατήρησε. Απαντώντας μάλιστα σε όσους, με βάση όσα λέει για εξέγερση, ρωτούν «άρα θέλετε να ασκήσετε βία;» τόνισε: «Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής υπήρξε όχι πομπόςαλλά δέκτης της βίας σε αυτή τη σύντομη εκλογική περίοδο, είτε στον Αγιο Παντελεήμονα είτε εδώ στο καμένο εκλογικό μας κέντρο, το καράβι μας. Δεν συμφωνούμε όμως, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απόλυτα την εξουσία που με τη σκοπιμότητα, την ηλιθιότητα και τη βία της πιέζει τους νέους να μη γίνουν πολίτες, να γίνουν η αγέλη της αποχής». Ξεκαθάρισε ότι στο Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής «δεν έχουμε κανέναν δισταγμό ανάμεσα στους εξεγερμένους και τους βολεμένουςνα επιλέξουμε τους εξεγερμένους» . Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «οι νέοι θα φέρουν γρήγορα τα πάνω κάτω και θα ΄ναι μέρα μεσημέρι». Κάλεσε τους νέους να κάνουν την ψήφο τους «πέτρα που πετούν στο τέλμα της κοινωνικής στασιμότητας», τονίζοντας ότι «δεν είναι εποχή για να κάθονται στ΄ αβγά τους, αλλά για να πετάξουν αβγά στο σύστημα και για να εκκολάψουν το αβγό ενός αισιόδοξου αύριο».

Θρίλερ με εξαφάνιση γνωστού δημοσιογράφου!

Οι έρευνες συνεχίζονται με την ελπίδα να βρεθεί σύντομα ζωντανός!
Πριν από λίγη ώρα βρέθηκε το σκάφος του γνωστού δημοσιογράφου που αγνοείται από την περασμένη Δευτέρα. Ο αθλητικογράφος είχε ξεκινήσει από τη Σέριφο με το 7μετρο σκάφος του και αναμενόταν από την οικογένειά του να επιστρέψει τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου. Τα ίχνη του όμως από εκείνη την ημέρα έχουν χαθεί! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb, πριν από λίγη ώρα βρέθηκε αναποδογυρισμένο έξω από τη... Φαλκονέρα το σκάφος του, χωρίς δυστυχώς κανένα ίχνος ζωής από τον ίδιο! Όπως έγινε γνωστό ο αθλητικογράφος, επέβαινε μόνος του στο σκάφος, γεγονός που κάνει τους δικούς του ανθρώπους να ανησυχούν ότι αν του συνέβη κάτι κατά τη διαδρομή, ίσως δε πρόλαβε να ζητήσει βοήθεια! Οι έρευνες συνεχίζονται με την ελπίδα να βρεθεί σύντομα ζωντανός! gossip-tv.

Καυγάς παρουσιάστριας με ..υποψήφιο περιφερειάρχη !!

Στα... χέρια πιάστηκαν παρουσιάστρια μεσημεριανής εκπομπής και υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής, πριν από λίγες μέρες έξω από τα στούντιο τηλεοπτικού σταθμού.
Ο υποψήφιος που είχε προσκληθεί στην συγκεκριμμένη εκπομπή είχε ενημερωθεί ότι θα μιλήσει για το πρόγραμμά του και τα σχέδιά του, αφού η μέρα της εκλογικής αναμέτρησης πλησιάζει.Όταν όμως έφτασε στον σταθμό κι ετοιμάστηκε να μπει στο στούντιο ανακάλυψε ότι είχε στηθεί ένα πάνελ για θέμα κοινωνικού περιεχομένου που άγγιζε τα προσωπικά δεδομένα και βιώματα του υποψήφιου, γεγονός που τον έκανε έξαλλο. Το θέμα δεν το γνώριζε και αν το ήξερε δεν υπήρχε περίπτωση να δεχθεί την πρόσκληση, διότι το συγκεκριμένο ήταν κάτι που τον πονάει και τον θλίβει...Όσοι βρέθηκαν έξω από το στούντιο αυτό έκλεισαν τα αυτιά τους και απομακρύνθηκαν με γρήγορο βηματισμό... Η παρουσιάστρια τελικά γύρισε στο τηλεοπτικό της πλατό για να συνεχίσει κατακόκκινη το υπόλοιπο της εκπομπή της.... newsbomb.gr

Πτώση-ρεκόρ στις πωλήσεις αυτοκινήτων !!

«Βουτιά» 31,7% στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2010 !!
Πτώση-ρεκόρ ύψους 31,7% σημειώθηκε στις πωλήσεις των αυτοκινήτων στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2010, καταδεικνύοντας τη βαθιά κρίση που πλήττει την ελληνική αγορά. Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου δεκαμήνου κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 168.981 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 31,7% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
Μείωση 22,1% είχε παρουσιαστεί και το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2009, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2008. Ειδικά τον Οκτώβριο του 2010, η πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων ανήλθε στο 31,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.
Επίσης, στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 56.409 νέες μοτοσικλέτες (άνω των 50 κυβικών). Αυτό «μεταφράζεται» ως μείωση κατά 14,1% σε σχέση με τις 65.706 νέες μοτοσικλέτες που είχαν κυκλοφορήσει το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2009.
Τον Οκτώβριο εφέτος, η μείωση στις πωλήσεις των μοτοσικλετών ανήλθε στο 16% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.

Επεισόδια με αλλοδαπούς σε internet café στην Καλαμάτα !

Τυπικός έλεγχος από την ομάδα ΔΙΑΣ κατέληξε σε συμπλοκή !
Ένας τυπικός έλεγχος από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ έξω από ιντερνετ καφέ της Καλαμάτας καθώς και δύο συλλήψεις αλλοδαπών για αντίσταση κατά της αρχής που ακολούθησαν ήταν η αιτία εκτεταμένης συμπλοκής μεταξύ των αστυνομικών και των αλλοδαπών . Ακολούθησε και τρίτη σύλληψη από αστυνομικούς που έσπευσαν για βοήθεια των συναδέλφων τους στο σημείο των επεισοδίων αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκε η γενίκευση των επεισοδίων . Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας για τα περαιτέρω

Στριπτίζ και ….Ξύλο σε προεκλογικό πάρτι υποψηφίου !

Τα πρώτα θύματα της νύχτας ήταν δύο από τις χορεύτριες που για κακή τους τύχη βρίσκονταν στην αγκαλιά καλεσμένων !!
Αιθέριες υπάρξεις υποδέχονταν τους καλεσμένους υποψήφιου δημοτικού συμβούλου σε προεκλογικό πάρτι στην Ηλεία. Το πάρτι είχε οργανωθεί αποκλειστικά για τους άνδρες φίλους του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου που όμως δεν άργησε να γίνει η πέτρα του σκανδάλου στην περιοχή. Ενώ στην αρχή οι χορεύτριες υποδέχονταν απλά τους καλεσμένους, στη συνέχεια οι εκπλήξεις ερχόταν η μία μετά την άλλη. Μόλις ο υποψήφιος τελείωσε τον προεκλογικό του λόγο, ακολούθησε το σόου που τους είχε υποσχεθεί για να περάσουν ευχάριστα το βράδυ τους. Ανάμεσά τους κυκλοφορούσαν οι αλλοδαπές καλλονές που τους υποδέχτηκαν στην αρχή, οι οποίες ξαφνικά άρχισαν να πετούν το ένα μετά το άλλο τα λίγα ρούχα που φορούσαν αρχίζοντας να λικνίζονται στους ήχους της σάμπας. Το ποτό και ο χορός έφερε το κέφι ώσπου οι καλεσμένοι με τις νεαρές κοπέλες έγιναν ένα. Η βραδιά έγινε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα όταν δύο από τις κοπέλες ανέβηκαν σε μία μικρή σκηνή και άρχισαν να κάνουν στριπτίζ. Στη συνέχεια της νύχτας στο χώρο εισέβαλλαν δύο από τις συζύγους των καλεσμένων, οι οποίες αφού είδαν το θέαμα αντέδρασαν ως...
ταύροι σε υαλοπωλείο. Οι θερμόαιμες σύζυγοι σχεδόν τα έσπασαν όλα, ενώ μάταια οι καλεσμένοι προσπαθούσαν να τις σταματήσουν. Τα πρώτα θύματα της νύχτας ήταν δύο από τις χορεύτριες που για κακή τους τύχη βρίσκονταν στην αγκαλιά καλεσμένων. Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος ειδοποίησαν την αστυνομία, με την επέμβαση της οποίας έληξε ο καυγάς.

Νέο 2ο ροζ DVD από τη Λάουρα!!!

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η …Τζούλια !
Θα θυμάστε βέβαια την Λάουρα απο το περίφημο DVD με το Λουτράκι ...πλέον η Λάουρα έφτιαξε το δικό της amateur site www.lauradoesworld.com και το εγκαινιάζει με το νέο τη πορνό DVD "Laura Does Gold" Εμείς είδαμε το βίντεο και μπορούμε να πούμε οτι... είναι πολύ καλύτερο από το 1ο ενώ η κοπέλα θα είναι και στο εξώφυλλο του επόμενου Penthouse.

Από τις οχτώ, τελικά έμειναν έξι, με... σίγουρες τρεις !!

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
ΠΑΣΟΚ: ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ «ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ» ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
«Ξεκινήσαμε με όνειρα γλυκά μα... σκορπίσαμε στου δρόμου τα μισά».
Αυτή η παράφραση του γνωστού τραγουδιού ταιριάζει απόλυτα στο ΠΑΣΟΚ, που πριν από ενάμιση μήνα έκανε όνειρα και σχέδια επί χάρτου ότι θα εξασφαλίσει άνετα τουλάχιστον οχτώ από τις 13 περιφέρειες, αλλά στου δρόμου τα μισά προσγειώθηκε ανώμαλα.
Το αποτέλεσμα είναι αυτό που ζούμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες... Να επισείσει ο πρωθυπουργός την απειλή των πρόωρων εκλογών για να αυξηθεί η συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος και να περισώσει ό,τι μπορεί.
Τις τελευταίες ημέρες οι «πράσινοι» επιτελείς είναι συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους. Υποστηρίζουν ότι το κλίμα αλλάζει υπέρ των υποψηφίων τους, αλλά αποφεύγουν να ανεβάσουν τον πήχυ τόσο ψηλά όσο πριν από ενάμιση μήνα όσον αφορά τον αριθμό των περιφερειών τις οποίες θεωρούν σίγουρες….
* Για την Αττική τη «μητέρα όλων των μαχών», είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι και λένε ότι αυτή η περιφέρεια θα παιχθεί μέχρι την τελευταία ψήφο και στην πρώτη και στη δεύτερη Κυριακή. Υποστηρίζουν ότι στις τελευταίες ημέρες η συσπείρωση των ψηφοφόρων τους αυξάνεται με αποτέλεσμα να αυξάνεται και το ποσοστό του Γιάννη Σγουρού. Δεν θεωρούν απειλή τον νεοδημοκράτη υποψήφιο Βασίλη Κικίλια, τον οποίο όμως θα ήθελαν στον δεύτερο γύρο με τον Σγουρό, αντί του Γιάννη Δημαρά, που για την ώρα είναι το φαβορί.
* Πιστεύουν πως έχουν ήδη κερδίσει πριν ανοίξουν οι κάλπες τουλάχιστον τρεις περιφέρειες: την Κρήτη με τον πρώην υφυπουργό Σταύρο Αρναουτάκη, το Νότιο Αιγαίο με τον νομάρχη Δωδεκανήσου Γιάννη Μαχαιρίδη και τη Δυτική Ελλάδα με τον πρώην υφυπουργό Απ. Κατσιφάρα. Πρόκειται για τρεις περιφέρειες-πράσινα κάστρα καθώς στις συνιστώσες νομαρχίες το ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτη δύναμη και στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 και στις εθνικές εκλογές του 2009. Οι «πράσινοι» επιτελείς λένε ότι για δύο από τις τρεις ίσως να μη χρειαστεί επαναληπτική ψηφοφορία.
* Στην Ηπειρο λένε ότι ο (αντιπρόεδρος της Βουλής) Βαγγέλης Αργύρης πάει καλά στις δημοσκοπήσεις, θα έρθει πρώτος την πρώτη Κυριακή και θα δώσει κερδοφόρα μάχη στη δεύτερη Κυριακή. Ισχυρός αντίπαλός του ο Αλ. Καχριμάνης της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ.
* Ανάλογες είναι οι εκτιμήσεις της Ιπποκράτους και για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Την καταγράφουν κι αυτή στις πιο πιθανές να κερδηθούν στη δεύτερη Κυριακή. Υποψήφιος, ο Α. Γιαννακίδης.
* Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το κλειδί είναι αν θα περάσει στον δεύτερο γύρο ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Η. Μπεριάτος έναντι του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητου Γ. Καλούδη. Σε αυτή την περίπτωση, η πεποίθηση της Ιπποκράτους είναι ότι στον δεύτερο γύρο και με όλες τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ ενωμένες ο κ. Μπεριάτος θα κερδίσει τον «γαλάζιο» Σπ. Σπύρου.
* Στην Πελοπόννησο το παιχνίδι το έχει πάρει πάνω του ο ανεξάρτητος και διαγραφείς από τη Ν.Δ. Πέτρος Τατούλης, τον οποίο στηρίζει το ΠΑΣΟΚ (και ο ΛΑΟΣ). Αν κερδίσει τον υποψήφιο της Ν.Δ., Δ. Δράκο, τότε το ΠΑΣΟΚ θα προσμετρήσει την περιφέρεια στα δικά του κέρδη. Αν όμως χάσει ο κ. Τατούλης τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να πει ότι η ήττα είναι του υποψηφίου...
Σε αυτές τις περιφέρειες ρίχνει τα ρέστα του το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να απεμπολεί τη Θεσσαλία με τον Απ. Παπατόλια και τη Στερεά Ελλάδα με τον Κλ. Περγαντά, που έχουν όμως πολύ ισχυρούς «γαλάζιους» αντιπάλους, τους Κ. Αγοραστό και Γ. Χειμάρα. Στην Κ. Μακεδονία ο βασικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι ο Μάρκος Μπόλαρης να πάει στον δεύτερο γύρο τον Π. Ψωμιάδη. Καλή παρουσία ευελπιστούν να έχουν στη Δ. Μακεδονία και στο Β. Αιγαίο. * enet.gr

Στα εκλογικά τους «κάστρα» οι πολιτικοί αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ !

Στην Κρήτη ο Γ. Παπανδρέου, στην Πύλο ο Αντ. Σαμαράς !
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι αυτοδιοικητικές κάλπες και οι πολιτικοί αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ ολοκληρώνουν τις προεκλογικές παρεμβάσεις τους από τις δυνατές εκλογικές τους περιφέρειες.
Το Ηράκλειο της Κρήτης επισκέπτεται ο πρωθυπουργός, στην Καλαμάτα βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς. Τελευταία ημέρα δραστηριότητας και για τους αρχηγούς των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Την Πλατεία Κοραή στον Πειραιά επισκέπτεται η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα . Στην περιοχη του Θησείου θα βρίσκεται το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας . Με τους δημοσιογράφους θα γευματίσει το μεσημέρι σε γνωστή ταβέρνα στο κέντρο της Αθήνας ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης .

Σεξ, μπάλα και στυλ: Τα παιχνίδια των αντρών !!

Oπως λέει κι η γνωστή ρήση, «τα αγόρια παραμένουν για πάντα αγόρια». Και δεν σταματούν ποτέ να παίζουν !!
Εννιά φίλοι από τέσσερις παρέες μάς εξηγούν γιατί δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, να σοβαρευτούν και να σταματήσουν επιτέλους να παιδιαρίζουν. Μπάλες στη βεράντα, αυτοκινητάκια κάτω από το κρεβάτι, στρατιωτάκια στην ντουλάπα, βιντεογκέιμ, πλαστικά όπλα, επιτραπέζια. Πόσα και πόσα δωμάτια αγοριών δεν έχουν φιλοξενήσει ένα από τα παραπάνω; Στη ζωή των αντρών, αυτή είναι η περίοδος που το βράδυ γυρίζουν λαχανιασμένοι στο σπίτι, επειδή όλη μέρα παίζουν σαν παλαβοί. Που, όταν δεν θέλουν τα κορίτσια στα πόδια τους, αρχίζουν για πρώτη φορά να αναζητούν τρόπους να τους το εξηγήσουν. Και όταν μεγαλώσουν; Ή θα τους απορροφήσει η δουλειά ή θα εγκαταλείψουν τα μάτσο στερεότυπα του παρελθόντος ή θα συνεχίσουν με αμείωτη λαχτάρα. Oπως οι τέσσερις παρέες, που μας μιλάνε για το αγαπημένο τους παιχνίδι τώρα που μεγάλωσαν. O Μάρκος και ο Λευτέρης, ο Θανάσης και ο Ανδρέας, ο Νίκος, ο Παναγιώτης, ο Γιάννης και τα άλλα παιδιά. Μπορεί τώρα να έχουν λιγότερο χρόνο, έχουν όμως περισσότερους λόγους για να παίξουν και να ξεφαντώσουν. Καμιά φορά τσακώνονται, καμιά φορά τελειώνουν το ματς ξεκαρδισμένοι. Και θυμούνται ακόμα ότι τίποτα δεν χαλάει ένα παιχνίδι περισσότερο από εκείνους που το παίρνουν πολύ στα σοβαρά.
Paintball
«Το σκέφτεσαι σχεδόν συνεχώς», λέει ο ένας. «Δύσκολα το βγάζεις από το μυαλό σου», υπερθεματίζει ο άλλος.
O 39χρονος Νάσος Κοτζιάς και ο 28χρονος Γιώργος Πολυδώρου, ιδιωτικοί υπάλληλοι, δεν κρύβουν τη σχέση τους με το paintball. O πρώτος το γνώρισε πριν χρόνια, όταν έφερε τον γιο του να παίξει, τελικά όμως το λάτρεψε ο ίδιος. O δεύτερος ήρθε μια Κυριακή πριν μερικούς μήνες με την παρέα του και σύντομα έψαχνε να αγοράσει τα κατάλληλα αξεσουάρ.
Γνωρίστηκαν μαχόμενοι στο τερέν του «Sniperclub» στην Παλλήνη και από τότε έρχονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να παίξουν, είτε αντίπαλοι είτε στην ίδια ομάδα. «Oταν κανονίζουμε το επόμενο παιχνίδι, μπορεί να πειράξουμε ο ένας τον άλλο για τις επιδόσεις του», λέει ο Νάσος. Ετσι δεν κάνουν όμως οι φίλοι; «Στην ουσία, αν έχω πρόβλημα, για παράδειγμα με το όπλο, θα ζητήσω ένα από τον Νάσο και αντίστροφα», εξηγεί ο Γιώργος. Σαν δύο παιδιά που συνεργάζονται για να μπορέσουν να αναμετρηθούν.
Το paintball βέβαια, αν και ακίνδυνο, δεν είναι ένα απλό παιχνίδι. Εχει αυστηρούς κανονισμούς ασφαλείας και πολλές παραλλαγές. Κοινός στόχος, να «εξουδετερώσεις» τον αντίπαλο, πετυχαίνοντάς τον με την ειδική, γεμάτη χρώμα, μπίλια, χρησιμοποιώντας τον απαιτούμενο εξοπλισμό: υποχρεωτική προστατευτική μάσκα, το όπλο, φυσικά, που λειτουργεί με πεπιεσμένο αέρα, αλλά και έξτρα προστατευτικά, «γεμιστήρες» με χρωμόσφαιρες, κάνιστρα με αέρα και πολλά ακόμα, που ενδεχομένως να κοστίσουν ακριβά.
«Μπορείς να φτάσεις ή να ξεπεράσεις και τα 1.500­. Συν τα χρήματα που βάζεις αν θες να πας σε τουρνουά», λέει ο Νάσος. Γι’ αυτόν, όμως, φαίνεται να αξίζει τον κόπο. «Είναι τόσο μεγάλη η ένταση του παιχνιδιού, που ξεχνάς τα πάντα. Δεν σε απασχολεί τίποτε από τον έξω κόσμο». Oύτε φαίνεται να πρόκειται για ένα παιχνίδι που σε λίγο καιρό θα βαρεθούν και θα παραπετάξουν κάτω από το παιδικό κρεβάτι τους. Oπως λέει ο Γιώργος, «όσο με βαστάνε τα πόδια μου, θα συνεχίσω να παίζω».
Mini football
ΟΜάρκος Τζώρτζης και ο Λευτέρης Ξενάκης μεγάλωσαν μαζί και αγαπούν το ποδόσφαιρο από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους. Στο νηπιαγωγείο παίζανε με κουκουνάρια. Στο γυμνάσιο «σπάγανε τα καλάμια» τους στην ώρα της γυμναστικής. Oι σπουδές τούς χώρισαν για λίγο, η φιλία τους όμως κράτησε. Και σήμερα, 26χρονοι λογιστές και οι δύο, κάθε Πέμπτη συναντιούνται στο «Family Sports Club» στα Βριλήσσια για το αγαπημένο τους χόμπι, το 7x7 mini football.
Το παιχνίδι που από το ελληνικό ντεμπούτο του τη δεκαετία του 1990 έχει αποκτήσει αρκετές παραλλαγές –κυρίως σε έκταση γηπέδων και ομάδων– και έχει σηκώσει πολλούς ποδοσφαιρόφιλους από τον καναπέ τους. Oχι για να ξεχάσουν την αγαπημένη τους ομάδα. O Λευτέρης είναι Παναθηναϊκός, ο Μάρκος Oλυμπιακός. Εξω μπορεί να σφάζονται για το ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου, στο γηπεδάκι όμως φορούν την ίδια εμφάνιση. Η ομάδα τους λέγεται «Αμπαλοι» και δεν στερούνται τεχνικής ή αθλητικής υπευθυνότητας.
Προσέχουν όσο μπορούν τη φυσική τους κατάσταση και ετοιμάζουν προσεκτικά τη στρατηγική τους για το ματς της Πέμπτης. Συχνό πρόβλημα, βέβαια, είναι να «γεμίσει» η επτάδα. Τα αδέρφια ή οι φίλοι τους έχουν τακτική παρουσία. «Το δύσκολο είναι να βρεις τερματοφύλακα. Σήμερα μιλήσαμε 10-15 φορές στο τηλέφωνο για αυτό», λέει ο Μάρκος. Μήπως το παρακάνουν και παραμελούν άλλες υποχρεώσεις τους; Τι γνώμη έχουν, για παράδειγμα, οι γυναίκες της ζωής τους; «Καμιά φορά λένε “πάλι για μπάλα θα πάτε;”», απαντάει ο Λευτέρης. Και οι δυο τους, όμως, μοιάζουν να ξέρουν το σύστημα που τα συνδυάζει όλα. Και όπως λένε, θα κρεμάσουν τα παπούτσια τους «στην ηλικία που κινδυνεύεις να “μείνεις” μέσα στο γήπεδο».
Επιτραπέζια
«Junglespeed», «Πατρίκιοι και Πληβείοι», «Αποικοι του Κατάν». Σε μερικούς οι παραπάνω τίτλοι δεν λένε απολύτως τίποτα, για κάποιους άλλους είναι ένας εξαιρετικά διασκεδαστικός τρόπος να περάσεις το βράδυ σου. Oπως για τον Παναγιώτη Σωτηρόπουλο, που το πρωί ασχολείται με τα ναυτιλιακά, τον Γιάννη Βλαχογιάννη, που έχει εταιρεία πληροφορικής, και τον Νίκο Ρώσση, διδάκτορα Πολιτικής Oικονομίας. Είναι τρεις παλιοί συμμαθητές, λίγο πριν τα 30, που παίζουν ακόμα μαζί, με επιτραπέζια παιχνίδια.
«Είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρισκόμαστε, να τρώμε και να πίνουμε, να διασκεδάζουμε οικονομικά», λέει ο Γιάννης. «Είναι ποιοτικός χρόνος με φίλους και ψυχαγωγία», λέει ο Παναγιώτης. Και τι απέγινε η έξαψη της δράσης, τα ρίγη του ανταγωνισμού; «Και με αυτά τα παιχνίδια ιδρώνεις», εξηγεί ο Νίκος. «Εχουν και ανταγωνισμό και λίγο “αίμα”. Αν δεν τραυματιστείς, δεν περνάς καλά», συμπληρώνει γελώντας, λίγο πριν αρπάξει από το τραπέζι το ξύλινο μαραφέτι του «Junglespeed» και αναδειχτεί νικητής του γύρου.

Η αλήθεια είναι ότι τα επιτραπέζια παιχνίδια όχι μόνο χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες για όλα τα γούστα –στρατηγικής, παρατηρητικότητας, ταχύτητας κ.λπ.–, αλλά είναι και δημοφιλή από τα χρόνια της αρχαίας Αιγύπτου. Και ας έχουν κάποιοι τις ενστάσεις τους. «Εχουμε ακούσει ότι είναι παιχνίδια για “σπασίκλες”», λέει ο Νίκος, «ούτε ισχύει, όμως, ούτε μας αφορά».
Λογική αντίδραση από κάποιους που «αδημονούν» να συναντηθούν και να διαγωνιστούν σε ένα αρχαίο περουβιανό παιχνίδι με ζάρια ή να συνασπιστούν όλοι εναντίον του σεναρίου κάποιου άλλου. Και που μετά από χρόνια φαντάζονται τους εαυτούς τους «να προσπαθούν με τρεμάμενο χέρι να βουτήξουν το “τοτέμ” του “Junglespeed”».
Go kart
Δεν είναι μόνο οι συγκινήσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού που φέρνουν τον 29χρονο Θανάση Τσολάκη και τον 33χρονο Ανδρέα Κωστή στην «Kartland» της Παλλήνης περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα. Παρακολουθούν τη Φόρμουλα 1 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, αν δεν κάτσουν όμως πίσω από το τιμόνι, έστω ενός καρτ 250 κυβικών εκατοστών, δεν ησυχάζουν. Ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι δύο, έρχονται εδώ «για διασκέδαση, για χαβαλέ, για εκτόνωση». Oι μάχες τους συχνά έχουν και έπαθλο.
«Καμιά φορά ο χαμένος πληρώνει τα εισιτήρια ή κερνάει ποτό», λέει ο Ανδρέας γελώντας. O Θανάσης παραδέχεται ως κίνητρο και τη «γοητεία της ταχύτητας». Και οι δυο τους, βέβαια, δεν κάνουν συμβιβασμούς στην τήρηση των προδιαγραφών ασφαλείας. Μπορεί τα καρτ να είναι «τα μηχανοκίνητα με τα λιγότερα ατυχήματα», το σπορ όμως απαιτεί εκτός από τον απαραίτητο εξοπλισμό και πολλή προσοχή.
«Το μεγαλύτερο προσόν είναι το καθαρό μυαλό», εξηγεί ο Ανδρέας. Το καρτ εμφανίστηκε το 1956 στην Αμερική και σήμερα, μέσα από σχολές, πρωταθλήματα και συλλόγους, αποτελεί τον προθάλαμο για όσους ονειρεύονται επαγγελματικά γκάζια. Στην Ελλάδα, βέβαια, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. «Ως άθλημα είναι πολύ υποβαθμισμένο», λέει ο Ανδρέας. «Στο εξωτερικό, ακόμα και αν δεν έχεις δικό σου καρτ, αν είσαι καλός οδηγός, θα σε σπρώξουν .ΤΑ ΝΕΑ

Δημήτρης Σωτηρόπουλος - Συγκέντρωση Νίκης στην Κυπαρισσία !!

Σημεία Ομιλίας
«Αρκαδιά, σε χαιρετούμε!
Σου φέρνουμε το μήνυμα της Νίκης από την μεγαλειώδη χθεσινή συγκέντρωση των Φιλιατρών. Ο λαός των Φιλιατρών εψήφισε. Είπε με συντριπτική πλειοψηφία ΝΑΙ στον μεγάλο Δήμο μας τον Δήμο Τριφυλίας.
Ο Δήμος Τριφυλίας είναι γεγονός.
Ο μεγάλος αυτός Δήμος της επαρχίας μας συστάθηκε, παίρνει σάρκα και οστά, παρά τις μανιώδεις προσπάθειες ορισμένων να τον εμποδίσουν και να τον αποδομήσουν.
Ο δήμος μας που απλώνεται από την Ελαία και φθάνει μέχρις τις αμμουδερές παραλίες της Τραγάνας των Γαργαλιάνων, είναι εδώ και περιμένει από εμάς που πιστέψαμε σ’ αυτόν να τον κάνουμε πραγματικότητα.
Το όραμα των προγόνων σας για την ίδρυση ξεχωριστής επαρχίας είναι κοντά μας. Ο παλιός νομός της Τριφυλίας ξαναζωντανεύει, γιατί ουσιαστικά περί αυτού πρόκειται.
Δημιουργήθηκε ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος στη Μεσσηνία, μετά την Καλαμάτα και από τους μεγαλύτερους στην χώρα μας.
Η Ελαία, η Αυλώνα, ο Αετός με το Κοπανάκι, η Τριπύλα, τα Φιλιατρά, οι Γαργαλιάνοι γίνονται ένα, μια γροθιά, με άρρηκτους δεσμούς αίματος, παραδόσεων, ηθών, ιστορίας, πολιτιστικών στοιχείων και κοινών μέσων και προϊόντων παραγωγής.
Το μέλλον του νέου δήμου μας προδιαγράφεται λαμπρό και ελπιδοφόρο…»
«Ο δήμος Τριφυλίας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.
Κατοικούμε σε τόπο ευλογημένο από τον Θεό και προικισμένο από τη φύση απλόχερα με όλες τις χάρες του κόσμου».
«…Τα αγροτικά μας προϊόντα από τη μια και ο τουρισμός από την άλλη εξασφαλίζουν τη μακροβιότητα, ανάπτυξη και ευημερία του δήμου και των πολιτών του.
Αυτό είναι με λίγες λέξεις το όραμά μας.
Όμως αγαπητοί μου φίλοι για να ενσαρκώσουμε το όραμα αυτό δεν φτάνει από μόνο του, δηλαδή η σύσταση στα χαρτιά του δήμου μας, αλλά χρειάζεται και κάτι άλλο.
Χρειάζεται τους σωστούς ανθρώπους που θα βάλουν πλάτη, πίστη, εμμονή και εργατικότητα για να κάνουν το όνειρό μας πραγματικότητα.
Χρειάζεται άσβεστη φλόγα στις καρδιές μας, προϋποθέτει ότι οι άνθρωποι που θα κληθούν να υπηρετήσουν το όραμα αυτό πιστεύουν σ’ αυτό, καίγονται από τη δίψα της προόδου του νέου αυτού και δυνατού δήμου!»

«Οι εκλογές αυτές είναι οι πλέον κρίσιμες και αποφασιστικές για την αντοχή του νέου δήμου της Τριφυλίας.
Τα προβλήματα είναι μεγάλα. Πολλά φαντάζουν και άλυτα. Πολλοί περιμένουν και προεξοφλούν την αποτυχία του δήμου αυτού.
Η ουσιαστική λειτουργία του δήμου θα δοκιμαστεί στη πράξη και ιδιαίτερα την πρώτη αυτή περίοδο που θα τεθούν τα θεμέλια της οργάνωσής του. Εάν αυτά δεν μπουν βαθειά και γερά, το οικοδόμημα θα κινδυνεύσει, ο δήμος μας αυτός θα κλονιστεί και θα υψωθούν φωνές επανόδου στη πρότερη κατάσταση.
Αυτό θέλουμε φίλοι Κυπαρίσσσιοι;
Αυτό θέλουμε φίλοι Τριφύλιοι;
Αυτό είναι το συμφέρον της επαρχίας μας, της Τριφυλίας, της Κυπαρισσίας;
Δεν είναι άραγε αυτονόητο η εμπέδωση του νέου δήμου;
Αλλά στις εκλογές αυτές δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Από τη μια είμαστε εμείς που πρώτοι, σταθερά, αμετάβλητα, αποφασιστικά διατρανώσαμε την πιστή μας και την αγάπη μας στον μεγάλο, ενιαίο και δυνατό δήμο.
Είμαστε εμείς που αποβάλαμε κάθε κομματική εξάρτηση και ενωθήκαμε κάτω από τη μία και μοναδική σημαία που υψώσαμε, τη σημαία του Οράματος του μεγάλου και ενιαίου δήμου Τριφυλίας.
Από την άλλη είναι όσοι αντιτάχθηκαν με λύσσα στον δήμο αυτόν, όσοι ύψωσαν διαχωριστικά τείχη ανάμεσά μας, όσοι προσπάθησαν να διχάσουν το λαό της ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ σε βόρειους και νότιους.
Είναι αυτοί που καλυπτόμενοι πίσω από ψεύτικα διλήμματα αντιμνημονιακής πολιτικής προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το λαό της Τριφυλίας για τον χαρακτήρα των εκλογών αυτών.
Είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα ανερυθρίαστα προκαλούν την κρίση σας, το φιλότιμό σας, τα πατριωτικά σας αισθήματα και σας δηλώνουν ότι είναι εχθροί του Καλλικράτη, δηλαδή εχθροί του δήμου μας αυτού, δηλαδή σε τελευταία ανάλυση εχθροί και της Κυπαρισσίας.
Και έρχονται προσπαθώντας να αλώσουν την πόλη σας, να εγκατασταθούν στον δημαρχιακό θώκο εδώ στην πρωτεύουσα για να επιχειρήσουν την αποδόμηση του νέου δήμου, να τον οδηγήσουν στην αποτυχία ώστε να πούν μετά ότι δικαιώθηκαν στις προβλέψεις τους, ότι ο δήμος αυτός δεν έχει μέλλον.
Είναι δυνατόν να υπάρξει Κυπαρίσσιος, ανεξάρτητα πολιτικού χώρου όπου ανήκει, να εμπιστευτεί τους εχθρούς του νέου δήμου, να τους δώσει την ψήφο του, με ποίο άραγε περιεχόμενο και εντολή; Την εντολή, όπως αυτοί θα την ερμηνεύσουν, ότι πρέπει ο δήμος αυτός να διαλυθεί; Η την εντολή όπως εσείς τη θέλετε να προχωρήσει ο δήμος;
Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει τέτοιος πατριώτης Κυπαρίσσιος που θα θελήσει το κακό της πόλης αυτής και της Τριφυλίας.
Βλέπουμε όμως αγαπητοί μου ότι στον αντίπαλο αυτό συνδυασμό μετέχουν και εξαίρετοι άνθρωποι της πόλης σας οι οποίοι πιστεύουν στο ίδιο με εσάς όραμα, στο ίδιο με εμάς όραμα, του νέου δυνατού και ενιαίου δήμου Τριφυλίας.
Δυστυχώς οι φίλοι μας αυτοί εγκλωβίστηκαν στις στενές κομματικές επιταγές και ακολούθησαν συνοδοιπορούντες έναν επικεφαλής που εμπνέεται από αντίθετα απ’ αυτούς σχέδια και οράματα για το δήμο.
΄Ετσι ο συνδυασμός αυτός έχει μέσα του ετερόκλητα στοιχεία που θα αντιπαλεύει η μία ομάδα την άλλη και αυτό βεβαίως δεν θα φέρει καλά αποτελέσματα και θα καταστεί επιζήμιο στη περίπτωση εκλογής του».
«Ο μόνος συνδυασμός που εγγυάται το αύριο της επαρχίας μας, το μέλλον των πόλεων και των χωριών μας, τη πρόοδο και ανάπτυξη του δήμου μας είναι ο δικός μας συνδυασμός. Ο συνδυασμός μας είναι ένα, μια γροθιά, είμαστε ενωμένοι μεταξύ μας και έχουμε κοινούς στόχους και επιδίωξη, ένα όνειρο, να δούμε να μεγαλώνει, να στεριώνει, να προοδεύει ο ένας, ενιαίος δήμος μας, η ενωμένη Τριφυλία. Ο συνδυασμός μας, καθαρά αυτοδιοικητικός, γεννήθηκε από την ανάγκη των καιρών, τις προσταγές της κοινωνίας και όχι από τις μικροκομματικές επιδιώξεις κάποιων κομματικών γραφείων και παραμάγαζων που μόνο μέλημά τους είχαν να κρατήσουν τις ισορροπίες για το δικό τους και μόνο συμφέρον. Ο συνδυασμός μας δεν αποτελείται από ομάδες, βαρωνίες, δουκάτα, γκρουπούσκουλα, που υποβλέπουν ο ένας τον άλλο και μόνο τους μέλημα είναι να λάβουν θέση για την επόμενη μέρα διαδοχής. Ο συνδυασμός μας επέλεξε τον επικεφαλής του με αυτοδιοικητικά κριτήρια, έχοντας σαν γνώμονα, τη συναντίληψη για το νέο δήμο, τις ικανότητες, την εμπειρία και την γνώση της περιοχής μας, την καθημερινή τριβή με τους ανθρώπους με τους οποίους μονίμως επί δεκαετίες συναναστρέφεται, και δεν έψαξε να βρεί ηγέτη σταλμένο απο την Αθήνα με θεία επιφοίτηση. …Για ποιά ενότητα λοιπόν του Τριφυλιακού λαού και του δήμου μπορούν να μιλούν και να απευθύνονται ενώπιόν σας, εκείνοι που ούτε την στοιχειώδη ενότητα ανάμεσά τους δεν έχουν εξασφαλίσει και είναι βέβαιο ότι θα αποσυντεθούν αμέσως μετά τις εκλογές;
Πώς είναι δυνατόν οι κύριοι αυτοί να δυνηθούν να εργαστούν για το νέο μεγάλο δήμο μας όταν μεταξύ τους υπάρχουν χαώδεις διαφορές ιδεών, στόχων και προσωπικών επιδιώξεων;
Πώς είναι δυνατόν να ξεχάσει ο Τριφυλιακός λαός τις υστερικές κραυγές του επικεφαλής του αντίπαλου συνδυασμού και εκείνων που τον επέβαλαν, τα διχαστικά διλήμματα, τις ενάντιες και πολέμιες θέσεις κατά της δημιουργίας αυτού του δήμου, το μένος κατά της πόλης αυτής;
Πώς είναι δυνατόν να ξεχάσει ο Τριφυλιακός λαός, τα υβριστικά και χυδαία συνθήματα κατά της πόλης σας;
Εμείς αγαπητοί μου θα πετύχουμε. Το εγγυάται η ενότητά μας, η κοινή θέλησή μας, το ίδιο ταυτόσημο όραμα που έχουμε για ένα δήμο μεγάλο, δυνατό, δήμο Τριφυλίας.
Εμείς είμαστε όλοι μας Γαργαλιανιώτες, όλοι μας Φιλιατρινοί, όλοι μας Κυπαρίσσιοι, όλοι μας Αετοβουναίοι, Τριπυλιώτες, Αυλωνίτες. Είμαστε όλοι μας Τριφύλιοι.
Εμείς δεν πολεμάμε για να ξεχωρίζουμε από τους ανθρώπους.
Εμείς δεν πολεμάμε για να ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους, τις πόλεις και τα χωριά μας.
Εμείς πολεμάμε για να ενώσουμε, να σμίξουμε τους ανθρώπους.
Εμείς πολεμάμε για να σμίξουμε τις πόλεις και τα χωριά μας.
Εμείς πολεμάμε για να ενώσουμε, να σμίξουμε την Τριφυλία μας.
Εμείς πολεμάμε για να μεγαλουργήσει ο νέος δήμος μας, να ριζώσει και να προκόψει και καταλάβει το μερίδιο που του αξίζει και δικαιούται στην ιεραρχία των μεγάλων δήμων της πατρίδας μας.
Εμείς ξεκινήσαμε τον όμορφο αυτό αγώνα και πορευόμαστε με ταπεινότητα, σοβαρότητα, με χαμηλούς τόνους και αποφασιστικότητα για να ανταμώσουμε το μεγάλο όνειρό μας.
Γιατί εμείς μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα- ήσυχα και απλά.
Καταλαβαινόμαστε τώρα όλοι μας.
Φίλοι Κυπαρίσσιοι
Σας έλαχε η μεγάλη και υψίστη τιμή να τεθεί η πόλη σας στην εμπροσθοφυλακή του κοινού μας αγώνα για το αύριο της επαρχίας μας.
Μη μας διαψεύσετε.
Όλοι μαζί, μια γροθιά ενωμένοι προχωράμε για ένα δήμο ενιαίο, δυνατό, αναπτυξιακό και προοδευτικό.
Εμπρός κάτοικοι της ιερής αυτής πανάρχαιας Αρκαδινής γης, μπείτε μπροστά, βάλτε τείχη στην πόλη σας για να τη προστατεύσετε από τους πολέμιους που θέλουν την αποδυνάμωση της Τριφυλίας μας.
Ελάτε μαζί μας.
Σας θέλουμε όλους κοντά μας.
Δεν κοιτάζουμε τις κομματικές θέσεις καθενός και ιδεολογίες.
Βάζουμε πάνω απ όλους και απ όλα την Τριφυλία μας, το νέο μεγάλο δήμο μας.,
Δήμος δυνατός σημαίνει όφελος και προκοπή για ολόκληρη την επαρχία μας.
Μαζί θα βαδίσουμε αγκαλιασμένοι, δεξιοί και αριστεροί, πασόκοι και νεοδημοκράτες τον κοινό δρόμο για να ανταμώσουμε το όνειρό μας.
Πάμε όλοι μαζί.
Αφήνουμε πίσω μας το χθες.
Βλέπουμε μπροστά.
Ατενίζουμε το μέλλον με δύναμη, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.
Το ελπιδοφόρο αύριο μας περιμένει.
Η νίκη είναι δική μας. Είναι νίκη όλων μας. Είναι νίκη της αυτοδιοίκησης. Είναι νίκη ολόκληρης της επαρχίας μας. Είναι νίκη του δήμου μας.
Τα μηνύματα της νίκης έρχονται από όλες τις περιοχές του νέου δήμου.
Ο λαός της Τριφυλίας θα ψηφίσει την Κυριακή για την Τριφυλία.
Εμπρός λοιπόν, για ένα δήμο δυνατό, ενιαίο, αναπτυξιακό, δημιουργικό, προοδευτικό για το καλό της επαρχίας μας.
Ψηφίζουμε και βροντοφωνάζουμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στον νέο δήμο.
Η φωνή σας ν’ ακουστεί σ’ όλα τα πέρατα του νέου δήμου.
Σας ευχαριστώ θερμά για την υποδοχή σας.
Σας δηλώνω ότι σαν πρώτος δήμαρχος του νέου δήμου είμαι ένας από εσάς!
Είμαι Φιλιατρινός, αλλά αισθάνομαι και Κυπαρίσσιος και Γαργαλιανιώτης και Αετοβουναίος και Αυλωνίτης και Τριπυλιώτης.
Εγώ τιμώ την πόλη αυτή που της έλαχε η ιστορική τιμή και ευθύνη να αποτελέσει την έδρα του νέου δήμου, της επαρχίας Τριφυλίας και σε ελάχιστη ένδειξη επέλεξα να κλείσω την όμορφη αυτή διαδρομή του προεκλογικού αγώνα μου εδώ στην πανέμορφη πόλη της Αρκαδιάς.
Εδώ στην έδρα του νέου δήμου, τη πρωτεύουσα της επαρχίας μας, όπου θα εγκατασταθώ, δίνω υπόσχεση ότι θα τιμήσω το αξίωμα που θα με επιλέξετε, δεν θα σας προδώσω, δεν θα σας απογοητεύσω και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό και την πρόοδο του νέου δήμου και της επαρχίας μας!»
Δήμος Τριφυλίας – Δήμος για όλους!
Όλοι μαζί Νικάμε! Όλοι μαζί γυρίζουμε σελίδα στην Τριφυλία!

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος στην Εφημερίδα «ΦΩΝΗ» της Μεσσηνίας !

Συνέντευξη του Υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, με τον συνδυασμό ¨ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ¨ Σωτήρη Παναγιωτόπουλου, στην Εφημερίδα «ΦΩΝΗ» της Μεσσηνίας.
1. Οι εκλογές στις 7 Νοεμβρίου είναι αυτοδιοικητικές, οπωσδήποτε όμως και πολιτικές. Ο Αντώνης Σαμαράς επέβαλε το αντι-μνημονιακό στίγμα σ’ αυτές και ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα «ή υπερψηφίζετε τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ ή πάμε σε εκλογές». Πιστεύετε ότι είναι δυνατόν να κινδυνεύσει η σταθερότητα της χώρας εάν δεν υπερψηφιστούν οι αρεστοί στον Γ. Παπανδρέου υποψήφιοι σε περιφέρειες και δήμους;
Απάντηση
Πάντα οι Αυτοδιοικητικές εκλογές είχαν την οσμή των πολιτικών εκλογών και αποτέλεσαν ζωντανό θα λέγαμε και πραγματικό γκάλοπ για την εκάστοτε Κυβέρνηση. Στα πλαίσια της έγκρισης των μέτρων που έχει πάρει ο κ. Παπανδρέου και η Κυβέρνησή του με το Μνημόνιο και την υποταγή στο Δ.Ν.Τ., καλώς ο κ. Σαμαράς επέβαλε αυτό που εσείς ονομάζετε αντιμνημονιακό στίγμα. Τώρα όσο αφορά τον κ. Παπανδρέου, εγώ πιστεύω ότι έχει προαποφασίσει την άμεση φυγή του, διότι βλέπει και ο ίδιος καθαρά, ότι η πολιτική του ούτε μέλλον έχει, έχει αποτύχει πλήρως σε όλους τους τομείς και το χειρότερο σταμάτησε κάθετα την ανάπτυξη της χώρας μας.
Η κάλπη στις 7 Νοεμβρίου, είτε το θέλει, είτε δεν το θέλει ο κ. Παπανδρέου, θα του στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα….
Οι εκβιασμοί, τα διλλήματα και τα παραμύθια περί σταθερότητας πρέπει να τελειώσουν εδώ. Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές έχουμε, εκβιασμοί και διλήμματα δεν περνούν σήμερα στον κόσμο. Ο κόσμος θυμάται το γνωστό ¨λεφτά υπάρχουν¨ και δεν ξεγελιέται πλέον από τις ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου.
2. Ο Πέτρος Τατούλης κατηγορεί την παράταξή σας και το νυν νομάρχη Δημήτρη Δράκο για απραξία στη Μεσσηνία επί 14 χρόνια. Στον αγροτικό τομέα, μάλιστα, χρησιμοποιεί ως επιχείρημα το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει επεκταθεί το ΠΟΠ Καλαμάτα σε όλο το νομό για το ελαιόλαδο. Μέχρι πού έφθαναν οι ευθύνες σας και τι κατορθώσατε να πετύχετε; Ο δικός σας απολογισμός ποιος είναι;
Απάντηση
Ο Πέτρος Τατούλης, ενεργώντας κάθετα σαν Δούρειος Ίππος του ΠΑΣΟΚ, όταν δεν γνωρίζει τα θέματα, είναι αυτονόητο να λέει ότι του έρχεται. Δυστυχώς ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, λόγω της απόγνωσής του και της ήττας του στις 7 Νοεμβρίου, έχει αρχίσει να αντιγράφει τις πρακτικές των νέων συντρόφων του. Δηλαδή προσπαθεί να κάνει «το μαύρο άσπρο».
Ο Μεσσηνιακός λαός που δίνει στον Δημήτρη Δράκο επί 14 χρόνια υψηλά ποσοστά μήπως είναι μειωμένης αντίληψης για τον κ.Τατούλη; ή μήπως έχουν στάχτη στα μάτια και δεν βλέπουν το έργο μας;
Σας απαντώ ξεκάθαρα ότι οι μόνοι που βλέπουν απραξία από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, είναι ο κ. Τατούλης και οι σύντροφοί του πλέον στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Μεσσηνιακός Λαός που μας έχει εμπιστευθεί τόσα χρόνια και μας έχει τιμήσει με την ψήφο του γνωρίζει τα έργα μας. Θα απαριθμήσω συνοπτικά τα κυριότερα: Κατασκευή 200 νέων σχολικών αιθουσών. Κατασκευή 250 χιλμ. νέων νομαρχιακών δρόμων. Διαρκής πίεση στη Κυβέρνηση για να επεκταθεί ο αυτοκινητόδρομος Αθήνα-Τρίπολη έως την Καλαμάτα και διεκδίκηση της κατασκευής της Ιόνιας Οδού έως την Τσακώνα. Εγγειοβελτιωτικά έργα στο Νομό μας. Δημοπράτηση και κατασκευή Φιλιατρινού φράγματος. Εξηλεκτρισμός απομονωμένων αγροτικών οικισμών. Πρόγραμμα αντιπυρικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας της Μεσσηνίας. Αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της Μεσσηνίας (Λιμάνι Κυπαρισσίας, Κορώνης). Αγορά οικοπέδου και κατασκευή οικισμών στην Μπιρμπίτα για τους αθίγγανους. Έργα αποκατάστασης των μνημείων στην αρχαία Μεσσήνη, κ.α., εκπόνηση μελετών για νέους δρόμους, κλπ. Εάν προσπαθήσουμε να καταγράψουμε αναλυτικά τα έργα της Ν.Α.Μ. όλα αυτά τα χρόνια υπό τη διοίκηση του Δημήτρη Δράκου δεν θα μας φθάσει η ύλη της εφημερίδας σας.
Ειλικρινά γελιέται ο κ. Τατούλης εάν πιστεύει ότι υπάρχει ακόμη Μεσσήνιος που πιστεύει τα περί απραξίας μας. Είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνει ο λαός ότι οι κατηγορίες του είναι αβάσιμες, ψεύτικες και ότι στοχεύουν μόνο στην παραπληροφόρηση; Αντιθέτως είναι ολοφάνερο ότι η προεκλογική ρητορική του έχει στόχο την πολιτική του επιβίωση με κάθε μέσο. Διότι δεν ενδιαφέρεται ο κ. Τατούλης για τους Μεσσήνιους. Απλά προσπαθεί να τους εκμεταλλευτεί για να εξυπηρετήσει τα δικά του πολιτικά συμφέροντα και τα μικροκομματικά συμφέροντα των πολιτικών αφεντικών του.
Ας έρθουμε όμως στο επιχείρημά του για το ΠΟΠ Καλαμάτας στο ελαιόλαδο. Τί μας λέει ο κ. Τατούλης; Ότι έχουμε αργήσει να επεκτείνουμε το Π.Ο.Π Καλαμάτας σε ολόκληρη τη Μεσσηνία. Ξεχνά ο κ. Τατούλης, ή δεν ξέρει, ότι δεν ήταν διαδικασία της Ν.Α.Μ.! Αρμόδιος φορέας είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, η οποία εκπόνησε τεκμηριωμένη μελέτη και κατατέθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου εγκρίθηκε και στη συνέχεια εστάλη στην Ε.Ε. Είναι πλέον αρμοδιότητα της Ε.Ε. η επέκταση του ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ σε ολόκληρο το Νομό. Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε και να επιταχύνουμε την διαδικασία. Εμείς βεβαίως συνεργαστήκαμε με την ΕΑΣ Μεσσηνίας και συμβάλλαμε υποστηρικτικά με τις υπηρεσίες μας στην εκπόνηση της μελέτης. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα άλλο.
Ο κ. Τατούλης αποδεικνύεται ότι είναι μάλλον ανενημέρωτος στα ζητήματα αυτά. Τείνω να πιστέψω ότι οι νέοι του σύμβουλοι δεν τον ενημερώνουν σωστά ίσως γιατί και οι ίδιοι έχουν άγρια μεσάνυχτα.
3. Ο «Καλλικράτης», σύμφωνα και με όσα ομολογεί ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, οδηγεί σε Περιφέρειες με μικρά κονδύλια στη διάθεσή τους. Επίσης, η οικονομική συγκυρία είναι κακή και δεν ευνοεί τη διεκδίκηση περισσότερων πόρων από το κεντρικό κράτος; Πώς θα λειτουργήσουν οι νέες Περιφέρειες και μάλιστα υπέρ της ανάπτυξης;
Απάντηση
Ο ¨Καλλικράτης όπως έγινε εξυπηρετεί καθαρά πολιτικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες του ΠΑΣΟΚ και τίποτα άλλο. Ο κ. Τατούλης αποδέχεται έτσι απλά προκλητικά και αδιάφορα την περικοπή του 40% της κρατικής ενίσχυσης στους ΟΤΑ, διότι είναι περαστικός και στόχος του είναι να περάσει ίσως μόνο ως Βουλευτής στην Αρκαδία του ΠΑΣΟΚ το οποίο πλέον υπηρετεί.
Οι νέες Περιφέρειες θα πρέπει να έχουν στο τιμόνι τους Αυτοδιοικητικούς με πείρα και γνώση, με θητεία και προσφορά στη Αυτοδιοίκηση, να μπορούν να παλέψουν για να σταθεί στα πόδια του ο ¨ανάπηρος¨ Καλλικράτης.
Μόνο έμπειροι άνθρωποι θα μπορέσουν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν προγράμματα ανάπτυξης μέσω της εκμετάλλευσης των πόρων των ΟΤΑ και της Ε.Ε. Και αυτή τη εμπειρία την διαθέτει μόνο ο Δημήτρης Δράκος, ο οποίος ξέρει καλύτερα, τουλάχιστον από το κ. Τατούλη, τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης λόγω της μεγάλης του εμπειρίας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ως Πρόεδρος της ΕΝΑΕ.
Η λειτουργία αύριο της Περιφέρειας είναι ένα μεγάλο ζητούμενο, δεδομένου ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη μειώσει τα κεφάλαια που έδινε στην Αυτοδιοίκηση. Η κυβερνητική αυτή επιλογή που εμείς ονομάζουμε «κουτσουρεμένο Καλλικράτη» μας προβληματίζει πολύ. Εμείς για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις κυβερνητικές περικοπές, σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα (Π.Ε.Π. Πελοποννήσου, Επενδυτικός Νόμος, διεθνή προγράμματα, ΣΔΙΤ).
Επιπλέον πιστεύουμε ότι η ακίνητη περιουσία των Ο.Τ.Α. και του Δημοσίου είναι σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης και θα εντάξουμε στο ευρύτερο πλαίσιο αναπτυξιακής πολιτικής του Νομού. Έχουμε δε ως κριτήριο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών και την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος με παράλληλη ενίσχυση της ελκυστικότητας του Νομού.
4. Η Πελοπόννησος παραμένει ένας τόπος με μεγάλες δυνατότητες και χαμηλό επίπεδο ανάπτυξης σε πολλές περιοχές του. Ένα από τα πιο σοβαρά στοιχήματα είναι να πάψει να βλέπει ο Μοριάς τα παιδιά του να φεύγουν, ιδίως όσα σπουδάζουν και βλέπουν πως στη συνέχεια δεν έχουν προοπτική απασχόλησης στον τόπο τους. Τι σκέπτεστε να κάνετε ώστε να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις, για την εκμετάλλευση της πρωτογενούς παραγωγής μέχρι και το ευρύτατο πεδίο της κοινωνίας της Πληροφορίας;
Απάντηση:
Έχουμε σαφείς θέσεις και απαντήσεις στο ερώτημά σας.
Το πρόβλημα της ανεργίας θα λυθεί μόνο εάν η Πελοπόννησος, εάν η Μεσσηνία γίνει τόπος υποδοχής επενδύσεων, στον τουρισμό, στην γεωργία, στις πρωτογενείς και δευτερογενείς μονάδες παραγωγής. Για να γίνει αυτό σχεδιάσαμε και θα υλοποιήσουμε πρόγραμμα ανάπτυξης στην Πελοπόννησο, με ελκυστική την Μεσσηνία στις επενδύσεις.
Ως Μεσσήνιοι και αυτοδιοικητικοί αισθανόμαστε θλίψη να βλέπουμε τη νέα γενιά να ξενιτεύεται για να εξασφαλίσει μια θέση εργασίας. Ως πατέρας δεν θα ήθελα ποτέ το παιδί μου να το δω να μένει άνεργο ή να ξενιτευτεί για να βρει δουλειά. Λόγω της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας και του «Μνημονίου» έχει γίνει φανερό ότι απαιτείται η σύνταξη και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος του Νομού το οποίο:

1ον. Θα χρησιμοποιεί τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ανάπτυξης όπως ο
Επενδυτικός Νόμος, ΠΕΠ Πελοποννήσου, ΣΔΙΤ, και
2ον. Θα βασίζεται στα φυσικά πλεονεκτήματα του Νομού μας, όπως ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος αλλά και η αγροτική οικονομία. Πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια είναι κρίσιμα αλλά και ελπιδοφόρα για την προσέλκυση επενδύσεων, τη συγκράτηση πληθυσμού στην ύπαιθρο, στην αύξηση της απασχόληση στην τουριστική και αγροτική βιομηχανία.
Επίσης θα εστιάσουμε στην ποιοτική αναβάθμιση των αγροτικών προϊόντων και στην προώθησή τους σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο μέσω συγκεκριμένων δράσεων όπως η προώθηση νέων μορφών καλλιέργειας, η ολοκληρωμένη διαχείριση, η ενημέρωση των ελαιοκαλλιεργητών για την αξιοποίηση προγραμμάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η στρεμματική ενίσχυση, ο αγροτουρισμός, η προώθηση προγραμμάτων τυποποίησης αγροτικών προϊόντων. Παράλληλα, σχεδιάζουμε καινοτομίες για όλη την Πελοπόννησο:
* Περιφερειακό Σήμα Ποιότητας και Πιστοποίησης για τα προϊόντα μας,
* Δημιουργία του Πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής,
* Δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης Αγροτών,
* Δημοπρατήρια Προϊόντων ανά νομό, όπου κι όταν είναι έτοιμοι οι αγρότες,
* Δημιουργία Οργανισμού Προβολής-Διαφήμισης και Προώθησης των Αγροτικών μας Προϊόντων.
Με συγκεκριμένες δράσεις και έργα θα αναδείξουμε την Περιφέρειά μας και τον μεγάλο πλούτο της και θα αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της προκειμένου να φέρουμε ανάπτυξη στον τόπο μας και να εξασφαλίσουμε νέες θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας.
Μόνοι μας βάλαμε ψηλά τον στόχο και σκοπεύουμε να τον πετύχουμε με την βοήθεια, την στήριξη και την συμμετοχή όλων των κατοίκων της Περιφέρειας και του Νομού μας. Μόνο τότε θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας, της υποβάθμισης και της απώλειας του πληθυσμού.
Ξεκινήσαμε τα τελευταία χρόνια μια έντονη δράση σε αυτόν τον τομέα ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και θα αγωνιστούμε να την ολοκληρώσουμε ως Περιφερειακή αρχή, προκειμένου να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.
5. Οι ανισότητες στο εσωτερικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μάλιστα η έλλειψη υποδομών στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, έχουν δημιουργήσει πολίτες δύο ταχυτήτων. Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε η φροντίδα για τον κάτοικο της ενδοχώρας ενός νομού σ’ αυτούς τους τομείς ή και για εκείνον που μένει σε μια φτωχογειτονιά να πλησιάσει το επίπεδο των μεγάλων πόλεων και των πιο ευκατάστατων συμπολιτών μας;
Απάντηση:
Εγώ θα σας μιλήσω για τη Μεσσηνία. Στο Νομό Μεσσηνίας που είμαι Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε μια άμεση πολιτική κοινωνικής αρωγής. Για μένα στόχος είναι η φροντίδα να είναι ίδια για τον άνθρωπο της πόλης, της επαρχίας και των απομονωμένων περιοχών της ενδοχώρας. Πιστεύω πολύ στην συνεργασία με τους νέους ΟΤΑ για την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών μέσα από τις δυνατότητες που έχουμε μαζί ώστε να προχωρήσουμε σε Δημοτικά πολυατρεία, ασθενοφόρα, τράπεζες αίματος, δράσεις προληπτικής ιατρικής, φροντίδα στα ΑΜΕΑ και την τρίτη ηλικία, τις αγρότισσες μητέρες και τις πολύτεκνες οικογένειες. Και βεβαίως θα προχωρήσουμε στην άμεση σύνδεση των κεντρικών μονάδων υγείας με όλες της περιφερειακές. Εάν η Αθηνοκεντρική Διοίκηση της Υγείας δεν συνεργαστεί θα μας βρει σίγουρα μπροστά της. Η Περιφέρεια θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες οι οποίες προσφέρονται κυρίως από το Ε.Π. ¨Ψηφιακή Σύγκλιση» αλλά και από τους αντίστοιχους άξονες των Π.Ε.Π. για να δημιουργήσει ένα Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας πολιτών. Τονίζω ότι για εμένα η πολιτική της «Κοινωνικής Αρωγής» θα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στη δράση μου ως Αντιπεριφερειάρχη. Θεωρώ δε ότι η βοήθεια στους πλέον αδύναμους συμπολίτες μας θα είναι η σημαντικότερη προσφορά μας στην Μεσσηνία.
Έχουμε τη θέληση και τη δύναμη να πραγματοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Σας καλώ όλους να στηρίξετε τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και τον Δημήτρη Δράκο.

Το μνημόνιο χωρίζει Καραμανλή και Ρηγίλλης !!

Έντονος εκνευρισμός στην ηγεσία της ΝΔ από τις εκμυστηρεύσεις του τέως πρωθυπουργού, παρά τη διάψευση...
Πολιτικό σεισμό με ισχυρές μετασεισμικές- εσωκομματικές- δονήσεις προκάλεσε στη ΝΔ η χθεσινή αποκάλυψη του «Βήματος» για τις εκμυστηρεύσεις του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή σε εκπροσώπους των εμπόρων. Οι αναφορές του κ. Καραμανλή στην οικονομική κατάσταση και η κίνησή του να...
περιγράψει επί της ουσίας ως αναγκαίο κακό το μνημόνιο λέγοντας «όταν μια χώρα βρίσκεται εκτός των αγορών, δεν έχει άλλη λύση» πυροδότησαν ένταση στη «γαλάζια» πολυκατοικία. Και αυτό διότι η εμφανής διαφοροποίηση του κ. Καραμανλή από την «αντιμνημονιακή» στρατηγική του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά θεωρήθηκε από αρκετούς ένα σημαντικό πλήγμα λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Παράλληλα κυριαρχεί η εκτίμηση έμπειρων κομματικών στελεχών ότι μετά τις εκλογές θα ανοίξει ένας νέος γύροςπιο σκληρής αντιπαράθεσης- μεταξύ των δύο πλευρών….
Από πολύ νωρίς χθες το πρωί υπήρξε εκνευρισμός και δεν έλειψαν οι επιθετικοί χαρακτηρισμοί στο παρασκήνιο, ενώ μεταξύ των βουλευτών, κυρίως των «σκληροπυρηνικών σαμαρικών», υπήρχε μεγάλη δυσαρέσκεια. Στη Ρηγίλλης η οργή περισσεύει, παρά τη «διάψευση σκοπιμότητας» των συνεργατών του κ. Καραμανλή, όπως χαρακτηρίστηκε από ορισμένους βουλευτές. Λόγω όμως της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης επιλέχθηκε η σιωπή και η παραπομπή στις διαρροές των στενών συνεργατών του κ. Καραμανλή. Η συντήρηση του θέματος παραμονές της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης του κ. Σαμαρά δεν ωφελούσε τη ΝΔ και τους στόχους της και έτσι αποφασίστηκε να μην υπάρξει αντίδραση από τη Ρηγίλλης.
Οι εκμυστηρεύσεις έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία στο νεοδημοκρατικό σύστημα αφού θεωρήθηκαν μια ευθεία απάντηση του κ. Καραμανλή στην προ ημερών τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Σαμαρά που ουσιαστικά τον χαρακτήρισε «βαρίδι» και τον προέτρεψε να τοποθετηθεί δημοσίως. Ο τέως πρωθυπουργός επιχείρησε, μέσω των διαρροών που έκανε στενός συνεργάτης του, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν. Επί της ουσίας, προσπάθησε να αποδυναμώσει το μείζον πολιτικό θέμα που προέκυψε και να διαψεύσει τη φημολογία για διάσταση απόψεων με τον κ. Σαμαρά.
«Η συγκεκριμένη φράση, ότι το μνημόνιο είναι αναγκαίο κακό, ουδέποτε ειπώθηκε από τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή» λένε από το Πολιτικό Γραφείο του τέως πρωθυπουργού και σημείωναν ότι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίησή του από την πολιτική της ΝΔ και του κ. Σαμαρά για την οικονομία. Οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή έκαναν λόγο για «ερμηνείες και επιλεκτική χρήση λέξεων που μεταφέρθηκαν αυθαίρετα και αποσπασματικά από μια συνομιλία του πρώην προέδρου της ΝΔ». Επίσης ανέφεραν ότι ο τέως πρωθυπουργός έδειξε με τη στάση του στη Βουλή πως δεν συμφωνεί με την επιλογή της κυβέρνησης να καταφύγει στο μνημόνιο, το οποίο και καταψήφισε.
Το κλίμα καχυποψίας μεταξύ των δύο πλευρών ενισχύθηκε από τις απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του «Βήματος» για τις εκμυστηρεύσεις του κ. Καραμανλή, ο οποίος με αυτές «απάντησε» και στα όσα είπε προ ημερών ο κ. Σαμαράς. Αρκετοί υποστηρικτές του προέδρου της ΝΔ δεν έμειναν ευχαριστημένοι με τη διαρροή και ήθελαν μια επίσημη απάντηση από το Γραφείο του κ. Καραμανλή, όπως πράττουν πολύ συχνά οι πρώην πρωθυπουργοί κκ. Κ. Μητσοτάκης και Κ. Σημίτης, για διάφορα θέματα που ανακύπτουν όταν υπάρχει αναφορά των ονομάτων τους.
Αν και οι «καραμανλικοί» βουλευτές απέφυγαν ως χθες να τοποθετηθούν, οι «σαμαρικοί» συνάδελφοί τους έλεγαν με αρκετή δόση κριτικής ότι τα όσα είπε ο κ. Καραμανλής δημιουργούν πρόβλημα στον κ. Σαμαρά, αφού ασκείται κριτική στη στρατηγική και στην επιχειρηματολογία της ΝΔ και εκλαμβάνεται ως προτροπή για αλλαγή πορείας. «Ο Σαμαράς θεωρεί ότι ανασταλτικός παράγοντας να ανακάμψει η ΝΔείναι ο Καραμανλής» έλεγε «γαλάζιος» βουλευτής που έχει στενή επαφή με το νεοδημοκρατικό σύστημα εξουσίας.
Δικαιώνεται η πολιτική μας, λένε στο ΠαΣοΚ
Καθοριστικό χτύπημα για τη ΝΔ και για τον κ. Αντ. Σαμαρά προσωπικά θεωρούν στην κυβέρνηση το περιεχόμενο της συζήτησης του τέως πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή με παράγοντες της αγοράς και την εκτίμησή του ότι δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια αποφυγής του μνημονίου. «Ακυρώνει την αντιμνημονιακή ρητορική και τακτική και όλες τις επιλογές του Σαμαράδύο ημέρες πριν από τις εκλογές» έλεγε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου τα όσα φέρεται να συζήτησε ο κ. Καραμανλής για το μνημόνιο ήλθαν και «κούμπωσαν» στην πρώτη ακύρωση της στρατηγικής της ΝΔ, αφότου έθεσε το εκλογικό δίλημμα ο Πρωθυπουργός. «Ο Σαμαράς μάς αποκάλυψε ότι δεν θέλει πρόωρες εκλογές και έρχεται τώρα ο Καραμανλής να παραδεχθεί ότι δεν υπήρχαν εναλλακτικές δυνατότητες για την κυβέρνηση την περίοδο που προσφύγαμε στον μηχανισμό στήριξης» έλεγαν χθες στο κυβερνητικό επιτελείο.
Λευκή απεργία βουλευτών στη «ΝΔ εσωτερικού»
Η εσωτερική αναταραχή που προκλήθηκε στη ΝΔ από τις εκμυστηρεύσεις Καραμανλή ενισχύθηκε και από τη διφορούμενη στάση του κ. Αντ. Σαμαρά , τον οποίον το ΠαΣοΚ κατηγορεί για «διγλωσσία». Και αυτό, διότι από τη μία πλευρά στις περιοδείες του ανά την επικράτεια έχει υψωμένη την αντιμνημονιακή σημαία και από την άλλη πλευρά στις επαφές του με ευρωπαίους παράγοντες και στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εμφανίζεται πιο μετριοπαθής. Αυτή η στάση του κ. Σαμαρά ενοχλεί ορισμένα κορυφαία «γαλάζια» στελέχη που μιλάνε για «ΝΔ εσωτερικού» και «ΝΔ εξωτερικού». Ο κ. Σαμαράς επικρίνεται στο παρασκήνιο από ομάδα βουλευτών της ΝΔ ότι εμφανίζεται με δύο πρόσωπα και προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της αντιμνημονιακής στρατηγικής του εντός ελληνικής επικράτειας και της μετριοπαθούς στάσης του στο εξωτερικό και όταν τοποθετείται ενώπιον ευρωπαίων παραγόντων και στελεχών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
«Μαύρη λίστα» για βουλευτές καταρτίζουν επιτελείς της Ρηγίλλης για όσους απέχουν, αδιαφορούν και δεν βοηθούν τους «γαλάζιους» υποψηφίους. Τα μηνύματα που φθάνουν από πολλούς νομούς είναι απογοητευτικά για τη συμμετοχή πολλών βουλευτών που έχουν κυριολεκτικά κηρύξει «λευκή απεργία». Είναι ενδεικτικό ότι στην ομιλία του κ. Β. Κικίλια προχθές στο γήπεδο του Σπόρτιγνκ έδωσαν το «παρών» μόλις πέντε βουλευτές, ενώ στο Αγρίνιο όπου είχε συγκέντρωση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος κ. Γ. Παπαναστασίου , παρουσία του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Στ. Δήμα, απουσίαζαν οι τοπικοί βουλευτές. Σε αρκετούς νομούς μαίνονται εμφύλιοι πόλεμοι, αφού υπονομεύονται επίσημοι υποψήφιοι της ΝΔ και υποστηρίζονται αντάρτες. Επίσης, παρά την αισιοδοξία της Ρηγίλλης για ορισμένες περιφέρειες και για τον κ. Κικίλια που προβλέπουν ότι θα περάσει στον β΄ γύρο, σε μερικές περιοχές έχουν ρίξει «λευκή πετσέτα». Π.χ. δεν έχει γίνει κινητοποίηση ετεροδημοτών για τις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος και Νοτίου Αιγαίου. ΒΗΜΑ.

Για διευκόλυνση των ψηφοφόρων !

Για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων που θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, επιστρέφονται , οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Σύφωνα με την ίδια απόφαση, δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που έχουν αφαιρεθεί για τις παραβάσεις:
* Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
* Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
* Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
* Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
Επίσης, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, παρέχεται έκπτωση 30% στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, τους εφόρους αυτών και τους εκλογείς, για τη διακίνησή τους στον τόπο διορισμού τους και στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος αντίστοιχα.
Οι εκπτώσεις ισχύουν από 4-11-2010 μέχρι 10-11-2010 για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και από 11-11-2010 μέχρι 17-11-2010 για τις επαναληπτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου.
Εξάλλου, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, τα γραφεία ταυτοτήτων των αστυνομικών υπηρεσιών, σε όλη την επικράτεια, θα λειτουργήσουν ως εξής:
- Σάββατο 6 και 13 Νοεμβρίου, από ώρες 08:00 έως 18:00 και
- Κυριακή 7 και 14 Νοεμβρίου, από την έναρξη της ψηφοφορίας (07:00 ) έως τις 18:00.

Μεγάλη συγκέντρωση του Δημήτρη Καφαντάρη στην Πύλο !

Επίδειξη δύναμης στην γενέτειρα του Αντώνη Σαμαρά !
Με μία μεγάλη συγκέντρωση χθές βράδυ στην Πύλο ο Δημήτρης Καφαντάρης επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον θέλουν το μεγάλο φαβορί για τον νεοσύστατο Δήμο Πύλου Νέστορος . Μέσα στην «ιδιαίτερη πατρίδα » του Προέδρου της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά ο κος Καφαντάρης δεσμεύθηκε για ισόρροπη ανάπτυξη απ’ άκρου εις άκρη στο νέο Δήμο Πύλου-Νέστορος , σημειώνοντας ότι επιδίωξή του είναι η Πύλος με τις Τοπικές Κοινότητες της να παραμείνει ζωντανή ενώ αναφέρθηκε στα 16 χρόνια της θητείας του στην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας καθώς και στο έργο που προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια.

Με δύο κρεβάτια ξεκινά τη Δευτέρα η εντατική στο Νοσοκομείο Καλαμάτας !!

Με δύο κρεβάτια ξεκινά μεθαύριο Δευτέρα τη λειτουργία της η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στην οποία ολοκληρώνεται η πρόσληψη ενός επιμελητή β'.
Παράλληλα, το Δ.Σ. του ιδρύματος -σε επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ της «Ε»- αποφάσισε χθες να επαναπροκηρυχθεί μία ακόμα θέση επιμελητή β' για τη ΜΕΘ, η οποία ήδη στελεχώνεται από το διευθυντή και μία επιμελήτρια α'.
Χθες, εξ άλλου, έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Υγείας ενέκρινε οριστικά τη δαπάνη για την προμήθεια και εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Στο μεταξύ, εκδόθηκε χθες η οικοδομική άδεια για τη μετασκευή του κτηρίου του ΑΣΟ στον Αγιο Ανδρέα, στο οποίο θα λειτουργήσει Κέντρο Υγείας. Η έκδοση της άδειας, δίνει το «πράσινο φως» στη ΔΕΠΑΝΟΜ να συντάξει τα τεχνικά δελτία προκειμένου το Νοσοκομείο Καλαμάτας να υποβάλει το έργο προς χρηματοδότηση από το περιφερειακό σκέλος του ΕΣΠΑ.
Τέλος, στη χθεσινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. του νοσοκομείου αποφάσισε να παραχωρήσει έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων, στον ανατολικό περίβολο του ιδρύματος, προκειμένου ο ΟΚΑΝΑ να κατασκευάσει εκεί θεραπευτική μονάδα υποκατάστασης….
Στην ίδια συνεδρίαση, τέλος, το Σώμα αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη μιας θέσης καρδιολόγου για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, κι άλλων τριών θέσεων γιατρών -ακτινοδιαγνώστη, παιδίατρου και οδοντίατρου- για το Κέντρο Υγείας Πύλου. Ελευθερία

Στις 9.30 της Κυριακής το 20% των αποτελεσμάτων !!

Εκλογές χωρίς exit poll !!
«Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των εκλογών» είπε ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης μετά την πρόβα τζενεράλε της Singular Logic στο υπουργείο Εσωτερικών. Τα αποτελέσματα θα δίνονται ξεχωριστά για κάθε περιφέρεια και μέχρι τις 9:30 το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής θα έχουμε περίπου το 20% των αποτελεσμάτων και μια ασφαλή εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης. Με Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης αποτελεσμάτων θα λειτουργούν τα κινητά τους οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Να σημειωθεί ότι χωρίς exit poll θα παρακολουθήσουν οι πολίτες, από τα τηλεοπτικά δίκτυα, τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Ο κύριος λόγος, είναι η ευρεία οικονομική στενότητα, που υποχρέωσε τα τηλεοπτικά δίκτυα να ματαιώσουν τα σχέδιά τους και μην προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός δαπανηρού εγχειρήματος, όπως κρίθηκε ότι είναι στη σημερινή οικονομική συγκυρία, η πραγματοποίηση exit poll. Μία ακόμη δυσκολία εκτιμήθηκε ότι είναι ο ακριβής προσδιορισμός του κατάλληλου δείγματος, καθώς είναι πολλοί οι συνδυασμοί που κατεβαίνουν στις εκλογές Σύμφωνα με το in.gr , η ματαίωση του exit poll, σύμφωνα με στελέχη των υποψήφιων περιφερειαρχών αλλά και εκλογολόγων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δυσκολεύει τον καθορισμό της στρατηγικής για τον δεύτερο γύρο, γιατί δεν θα έχουν αποτυπωμένα το εύρος και τα ποιοτικά στοιχεία όσων θα πάνε να ψηφίσουν, καθώς θα ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο για την τελική απόφαση Τα εκλογικά αποτελέσματα θα αποτυπωθούν μέσω 40 διαφορετικών χρωματικών αποχρώσεων
και 13 προτομών που θ' αντιστοιχούν στις περιφέρειες της χώρας για να αποτυπώσουν με πράσινο ή μπλε το χρώμα του κόμματος που προηγείται ή με λευκό για τον ανεξάρτητο συνδυασμό που θα είναι μπροστά. Όπως έγινε και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα υπάρχει συνολικό αποτέλεσμα για την επικράτεια, πράγμα που σημαίνει ότι για να υπολογιστούν τα ποσοστά των δύο κομμάτων στον α' γύρο, οι δημοσιογράφοι και τα κομματικά επιτελεία θα περάσουν τη βραδιά με κομπιουτεράκια.
«Όλα είναι έτοιμα για να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι εκλογές», σημείωσε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε: «Η τελευταία δοκιμή που έγινε πριν από λίγο, πιστοποίησε το συμπέρασμα ότι είναι όλα έτοιμα να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και το συντομότερο δυνατό να έχουμε τη μετάδοση των αποτελεσμάτων με τον πιο έγκυρο και τον πιο άρτιο τρόπο». Ο εκπρόσωπος της Singular Logic Γ. Καρακαδάς είπε ότι μέχρι τις 9:30 το βράδυ θα έχουμε τις πρώτες ασφαλείς εκτιμήσεις για τα τελικά αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα πάνω από το 10% των δικαστικών αντιπροσώπων έχουν ενεργοποιήσει στα κινητά τους τηλέφωνα το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης των Αποτελεσμάτων (SRT). Με τη βοήθεια του συστήματος θα μεταδοθούν μέχρι το βράδυ τα αποτελέσματα από περίπου 20% του συνόλου των 24.339 εκλογικών τμημάτων και τις 48.678 κάλπες

Αιτήσεις ρεκόρ για μία …θεσούλα στην ΕΡΤ !

Είναι απολύτως ενδεικτικό της ανασφάλειας που επικρατεί στο δημοσιογραφικό κλάδο, το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για μια θέση στην κρατική τηλεόραση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας typologies.gr., “οι δημοσιογράφοι φαίνεται πως έχουν τα πρωτεία στην κατάθεση αιτήσεων για μια θέση συμβασιούχου στην ΕΡΤ από 6 ως 12 μήνες. Ο διαγωνισμός για τις 272 θέσεις έκλεισε χθές βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας κατατέθηκαν συνολικά 4.489 αιτήσεις. Και για τις 171 θέσεις δημοσιογράφων (166 σε Αθήνα και 5 στην υπόλοιπη εκτός Θεσσαλονίκης) κατατέθηκαν 2.370 (!) αιτήσεις”.

Έλληνας ηθοποιός φωτογραφίζεται με γυναικείο μαγιό!

Μια φωτογράφηση που θα συζητηθεί έκανε Έλληνας ηθοποιός, που πόζαρε στην παραλία με μαγιό... Πού είναι το spicy στην υπόθεση; Το μαγιό ήταν κατακόκκινο, ολόσωμο και... γυναικείο!!!
Λίγες ημέρες αφότου άναψε τσιγαριλίκι με χασίς στον αέρα εκπομπής με θέμα την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας, ο Ζακ Γαλιφιανάκης «ξαναχτυπά» και φωτογραφίζεται ως... «κορίτσι του μήνα» στο περιοδικό «Vanity Fair». Ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός που έκανε θραύση μέσω της ταινίας «Hangover» φοράει το κόκκινο γυναικείο μαγιουδάκι του και ξαπλώνει στην αμμουδιά, παίζει με τα κύματα και κάνει νάζια όπως κάθε άλλο μοντέλο. Μόνο που αντί για πλούσιο μπούστο, από το μαγιό «πλημμυρίζει» η τρίχα... Ο «άχρονος», σύμφωνα με το περιοδικό, ηθοποιός, μετακόμισε από την Βόρεια Καρολίνα στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’90 για να κάνει καριέρα στο μόντελινγκ. Όταν είδε το σχέδιό του να ναυαγεί, αποφάσισε να ασχοληθεί με το stand up comedy.
Έτσι, επιβιβάστηκε σε ένα βανάκι και ταξίδεψε μέχρι το Λος Άντζελες. «Δεν ήξερα κανέναν στο LA. Έκανα πάρα πολλά shows σε εκλλησίες και μαγαζιά, διαδρόμους bowling και δημόσια πλυντήρια», εξομολογείται ο Ζακ στο περιοδικό. Αυτή την περίοδο ο ηθοποιός ολοκληρώνει τα γυρίσματα του «Hangover 2» με σκηνοθέτη τον Τοντ Φίλιπς και συμπρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Μάλιστα, για τον τελευταίο αποκάλψε ότι στον «Sherlock Holmes» του είπε μπροστά σε 45 κομπάρσους ότι χρειάζεται μαθήματα υποκριτικής! «Μου αρέσει να τον αποκαλώ ένα ακόμη ιρλανδέζικο λάθος», καταλήγει. Πάντως, το «VanityFair» έδωσε στον Ζακ την ευκαιρία να κάνει πράξη το όνειρό του: πόζαρε ως μοντέλο!! showbiz.com.cy

Πλημμυρίσαμε ….ετεροδημότες !

Μέχρι τα μεσάνυχτα χθές ιδιαίτερα ..ζωντανές πόλεις και χωριά της Μεσσηνίας
Το ίδιο ζωντανή ήταν και η κίνηση στον εθνικό δρόμο Τρίπολης –Καλαμάτας αφού έφταναν αυτοί που το’χαν πάρει απόφαση να έρθουν να ψηφίσουν. Οι δρόμοι της Μεσσηνίας θύμιζαν παλιές καλές εποχές .Οι πλατείες γεμάτες Τα εκλογικά κέντρα γεμάτα. Αρκετά τα χαμόγελα. Οπου και να περνούσες σου χαμογελούσαν. Βέβαια, εντελώς διαφορετικά θα είναι τα πράγματα την Κυριακή το βράδυ. Αλλοι θα συνεχίσουν να χαμογελούν, άλλοι θα προετοιμάζονται για δεύτερο γύρο και άλλοι βεβαίως θα το πάρουν απόφαση.

Ζέστη το Σαββατοκύριακο !

Ζεστός αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Στην Αττική η θερμοκρασία θα δείξει από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή, με τη θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη Kαιρός: γενικά αίθριος με τοπικές ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Kαιρός: γενικά αίθριος με τοπικές ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: ασθενείς και στα ανοιχτά του Ιονίου βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Kαιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Kαιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Kαιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές !

Η ΨHΦOΦOPIA για τις αυριανές αυτοδιοικητικές εκλογές θα αρχίσει στις 7 π.μ. και θα λήξει στις 7 μ.μ.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και για τους παραβάτες ο νόμος προβλέπει κυρώσεις. Εξαιρέσεις προβλέπει ο νόμος: α) για τους κατοίκους εξωτερικού, β) για όσους έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους και γ) για όσους θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των διακοσίων χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν. Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται εάν κανένας συνδυασμός δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων (δηλ. 50%+1 ψήφο). Η επαναληπτική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010, με ίδια ώρα έναρξης και λήξης, εκτός φυσικά έκτακτων πολιτικών εξελίξεων.
Η επαναληπτική ψηφοφορία γίνεται ανάμεσα μόνο στους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους…..
Δύο ειδών ψηφοδέλτια θα πάρουν στα χέρια τους οι πολίτες, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα: Μια σειρά ψηφοδελτίων όλων των υποψηφίων για την Περιφέρεια και μια σειρά ψηφοδελτίων όλων των υποψηφίων για τον Δήμο. Κάθε συνδυασμός διαθέτει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για κάθε εκλογική περιφέρεια.
Το ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια περιλαμβάνει τον υποψήφιο περιφερειάρχη, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας με αλφαβητική σειρά.
Το ψηφοδέλτιο για τον Δήμο περιλαμβάνει:
α) Σε δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια και δεν αποτελούνται από δημοτικές ή τοπικές κοινότητες: Τον υποψήφιο δήμαρχο και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους
β) Σε δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια και αποτελούνται από δημοτικές ή τοπικές κοινότητες: Τον υποψήφιο δήμαρχο, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, τους υποψήφιους συμβούλους της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή τους υποψήφιους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας.
γ) Σε δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες κάθε συνδυασμός διαθέτει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για κάθε δημοτική ή τοπική κοινότητα. Σε αυτό περιλαμβάνονται:
Ο υποψήφιος δήμαρχος, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της εκλογικής περιφέρειας όπου ανήκει η δημοτική ή η τοπική κοινότητα, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των άλλων εκλογικών περιφερειών, οι υποψήφιοι σύμβουλοι της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή οι υποψήφιοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας.

5.11.10

Θεραπεία βάζει τέλος στο μελάνωμα!

Η πλειονότητα των ασθενών παρουσιάζει πολύ σημαντική συρρίκνωση των όγκων και αυτό συμβαίνει μέσα σε λίγες εβδομάδες !
Θέμα χρόνου είναι τώρα πια η εφαρμογή της πρώτης αποτελεσματικής θεραπείας για τις συχνά θανατηφόρες δευτερεύουσες μορφές καρκίνου που προκαλεί το μελάνωμα. Αυστραλοί ερευνητές ανέπτυξαν δύο φάρμακα, τα οποία βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο κλινικών δοκιμών και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να μειώσουν δραματικά τους όγκους. Σύμφωνα με τον καθηγητή Ρικ Κέφορντ, που ηγείται μιας εκ των δοκιμών στο νοσοκομείο Γουέστμιντ του Σίδνεϊ, πρόκειται για μία επαναστατική θεραπεία για το μελάνωμα: «Δεν είναι μία επαυξητική πρόοδος για την αντιμετώπιση π.χ. του καρκίνου του μαστού, αλλά είναι η πρώτη οικογένεια φαρμάκων που έχει πολύ σημαντική δράση ενάντια στην εν λόγω νόσο». Τα δύο φάρμακα έχουν αναπτυχθεί ξεχωριστά από τις φαρμακευτικές εταιρείες GlaxoSmithKline και Roche. Οπως εξηγεί ο καθηγητής Ρικ Κέφορντ, στόχος τους είναι να μπλοκάρουν τη δράση ενός μεταλλαγμένου γονιδίου (BRAF), το οποίο έχει διαπιστωθεί ότι ενισχύει την ανάπτυξη των δευτερευόντων καρκίνων. «Η πλειονότητα των ασθενών παρουσιάζει πολύ σημαντική συρρίκνωση των όγκων και αυτό συμβαίνει μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι ότι μέσα σε λίγες ημέρες οι ασθενείς εμφανίζουν δραματική μείωση των συμπτωμάτων τους, επιστρέφουν πλήρως στην εργασία τους και πετάνε τα αναλγητικά φάρμακα. Είναι κάτι το εξαιρετικό. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο στην ογκολογία, παρά μόνο στο μελάνωμα». Espresso

Ας γνωρίσουμε τους υποψηφίους – Γιώργος Βοργιάς

Γιώργος Βοργιάς
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Πύλου Νέστορος
Με τον συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ του Δημήτρη Καφαντάρη
Γέννημα –θρέμμα της Χώρας του Δήμου Νέστορος ,Δικαστικός υπάλληλος στο παρελθόν έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέστορος σε τρείς διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις 1998 - 2002 – 2006 ενώ έχει χρηματίσει και αντιδήμαρχος στον συγκεκριμένο δήμο

21noemvriou.gr: Η Ντόρα και το νέο της κόμμα !

Την ιστοσελίδα www.21noemvriou.gr έθεσε σε λειτουργία η Ντόρα Μπακογιάννη ενόψει της εκδήλωση της 21ης Νοεμβρίου, οπότε και θα ανακοινωθεί η ίδρυση του νέου πολιτικού κόμματος
από την ανεξάρτητη βουλευτή στο θέατρο του Badminton στην Αθήνα. «Μέσα από τη νέα ιστοσελίδα μπορείτε να ενημερωθείτε για την εκδήλωση, να δηλώσετε συμμετοχή, να προσκαλέσετε φίλους και φίλες σας. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε!» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ε.Ε. προς Ελλάδα για αγροτικές επιδοτήσεις: “Τα λεφτά μας πίσω” !!

Να επιστρέψει κονδύλια ύψους περίπου 347 εκατ. ευρώ που έλαβε από αγροτικές επιδοτήσεις ζήτησε από την Ελλάδα η Κομισιόν, με την αιτιολογία ότι η χώρα μας παραβίασε τους κοινοτικούς κανονισμούς. Συνολικά η Κομισιόν ζητάει πίσω 578,5 εκατομμύρια ευρώ από 19 κράτη της Ε.Ε.. Τα χρήματα ζητείται να επιστραφούν λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανόνες της Ε.Ε. για τις ελεγκτικές διαδικασίες στον έλεγχο των αγροτικών δαπανών. Αναλυτικότερα πρόκειται για τα εξής ποσά:
• 210,9 εκατομμύρια που είχαν δοθεί το 2006 για εργα βελτίωσης του αγροτικού τομέα
• 54,7 εακτομμύρια που είχαν δοθεί την περίοδο 2003-2007 για την σταφίδα,
• 50,16 εκατομμύρια για μη τήρηση κτηνιατρικών κανόνων
•19,76 εκατομμύρια για παραδόσεις καπνού μετά από τις προθεσμίες
•3,97 εκατ. για ελλιπή ελέγχους σε μικρά νησιά του Αιγαίου την περίοδο 1999-2001
•4,17 εκατ. για ελλιπή έγγραφα το χρόνο 2005 των ελέγχων που έγιναν
•3,78 εκατ. για καθυστερημένες πληρωμές το 2007
Από τις υπόλοιπες χώρες, αυτές που θα κληθούν να επιστρέψουν τα μεγαλύτερα ποσά είναι η Ολλανδία με 28,9 εκατ., η Ιταλία με 22,8 εκατ., η Πορτογαλία με 40,69 εκατ. και η Ρουμανία με 41,7 εκατ..

«Μαχαίρι» στη διασκέδαση βάζουν 8 στους 10 Ελληνες !

Εξι στους δέκα ψωνίζουν φθηνότερες μάρκες προϊόντων!
«Μαχαίρι» στις δαπάνες για διασκέδαση και ένδυση βάζουν λόγω οικονομικής δυσπραγίας οκτώ στους δέκα Eλληνες, ενώ έξι στους δέκα στρέφονται σε φθηνότερες καταναλωτικές μάρκες και ξοδεύουν μόνο για τα απολύτως αναγκαία.Η τελευταία μέτρηση της Nielsen για την παγκόσμια Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, που διεξήχθη 3-21 Σεπτεμβρίου, καταδεικνύει ακόμη ότι δεν περισσεύουν καθόλου χρήματα σε έναν στους τέσσερις πολίτες, ενώ τη μεγαλύτερη ανησυχία αποτελεί για το 40% (υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη) η Οικονομία.Η Ελλάδα παραμένει στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας καταναλωτικής εμπιστοσύνης με μόνο 57 μονάδες, όταν ο μέσος όρος είναι 90, μια και το 88% των Ελλήνων θεωρεί πως η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση και το 71% πως δεν υπάρχει δυνατότητα εξόδου από την κρίση στο επόμενο διάστημα των 12 μηνών.
Ανησυχίες
Μετά την Οικονομία, οι αμέσως επόμενες ανησυχίες αφορούν στην εργασιακή ασφάλεια (34%), στην αύξηση των λογαριασμών των ΔΕΚΟ (21%), στα χρέη που οφείλουν τα ελληνικά νοικοκυριά (18%), στις αδυναμίες που παρουσιάζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (15%).
Ολα αυτά τα ζητήματα που προβληματίζουν τους Ελληνες καταναλωτές, ουσιαστικά σκιαγραφούν το κλίμα ανασφάλειας στο οποίο βρίσκεται αυτή την περίοδο η χώρα μας. Επιπλέον, στην Ελλάδα τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας αντικαθρεφτίζονται στην ανασφάλεια των πολιτών για το εργασιακό τους μέλλον, καθώς μόλις ένας στους δέκα θεωρεί πως οι εργασιακές προοπτικές θα είναι καλές το επόμενο 12μηνο. Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα στις μετρήσεις της Nielsen.
Οι τομείς που φαίνεται να πλήττονται περισσότερο στη χώρα μας από την οικονομική κρίση είναι η διασκέδαση εκτός σπιτιού και η αγορά ρούχων, καθώς ένα συντριπτικό ποσοστό Ελλήνων δηλώνει πως θα περιορίσει τα σχετικά του έξοδα (82% και 75% αντίστοιχα).
Επιπλέον, ένα σημαντικό ποσοστό εξακολουθεί να επιλέγει φθηνότερες καταναλωτικές μάρκες για να αντεπεξέλθει στην κρίση (58%), επηρεάζοντας πλέον σε βάθος τον κλάδο των εταιρειών και των λιανέμπορων. ΕΘΝΟΣ

Δημήτρης Καφαντάρης – Για αυτόν τον Δήμο θα παλέψω !

Φίλες και φίλοι συμπολίτες μου!!
Η δημιουργία του Δήμου Πύλου- Νέστορος μας φέρνει αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα- ένα Δήμο με μοναδικά χαρακτηριστικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα. Σ΄ αυτή την καινούρια για όλους μας πραγματικότητα καλούμαστε σήμερα κιόλας να δράσουμε με δύναμη και ελπίδα. Να χαράξουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, για να προωθήσουμε τα δυνατά μας «χαρτιά», για να ενισχύσουμε την ανάπτυξή μας. Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου εκλέγουμε για πρώτη φορά Δημοτική Αρχή στο νέο μεγάλο Δήμο Πύλου-Νέστορος. Ένα Δήμο που απαρτίζεται από τους Δήμους Πύλου, Νέστορος, Κορώνης, Χιλιοχωρίων, Μεθώνης και Παπαφλέσσα. Ένα Δήμο που καλείται να γράψει μια νέα σελίδα ιστορίας. Σε αυτές τις εκλογές δηλώνω δημόσια το παρών για το αξίωμα του Δημάρχου Πύλου- Νέστορος. Γιατί αγαπώ τον τόπο μου. Γιατί γνωρίζω τα προβλήματα και έχω τις λύσεις. Διαπιστευτήρια μου στη διεκδίκηση αυτή είναι η αυτοδιοικητική μου πορεία. Είναι η θητεία μου ως ο παλαιότερος πλέον Νομαρχιακός Σύμβουλος στη Νομαρχία Μεσσηνίας. Είναι το έργο μου ως Αντινομάρχης. Είναι η αποδεδειγμένη αφοσίωσή μου και η όρεξη για δουλειά. Είναι η θέλησή μου να υπηρετήσω το κοινό συμφέρον και να ανταποκριθώ σε ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις και προβλήματα. Το μεγάλο στοίχημα που τίθεται με τον “Καλλικράτη” είναι ο νέος Δήμος Πύλου- Νέστορος να προσφέρει εξίσου καλές υπηρεσίες σε όλους τους νέους δημότες του και να δώσει ουσιαστικές προοπτικές ανάπτυξης σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Η «Δύναμη Ελπίδας» που διακατέχει εμένα και τους συνεργάτες του
Συνδυασμού, με κάνει πραγματικά υπερήφανο. Έχω την τιμή να έχω
πλάι μου δημότες, πρόσωπα αυτοδιοικητικά, που διατηρούν την πίστη
τους στις δυνατότητες και τα χαρίσματα των τοπικών κοινωνιών. Η ομά-
δα των ανθρώπων που με στηρίζει σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί-
ται από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το σύνολο του νέου Δήμου.
Ανθρώπους ικανούς, ανιδιοτελείς, με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο
Με Δύναμη και Ελπίδα...
Για το νέο Δήμο Πύλου- Νέστορος
μας και στην καθημερινότητά μας.
Στα χέρια σας δεν κρατάτε ένα προεκλογικό έντυπο γεμάτο «ΘΑ», αλλά το όραμά μας για τον τόπο
μας, τις προοπτικές που ανοίγονται στο κοινό μας μέλλον με τη σωστή στόχευση, ουσιαστικές και
ρεαλιστικές προτάσεις και την εφαρμογή καίριων πολιτικών ζωής.
Φίλες και Φίλοι,
Ο συνδυασμός μας επενδύει στη Διαφάνεια, στη Νέα Εποχή. Αντιδρά στη Διαφθορά, η οποία είναι ευρύ-
τατα διαδεδομένη ως πρακτική αλλά και εθιμοτυπικά εδραιωμένη ως νοοτροπία. Δημιουργεί μηχανισμούς
που αποσκοπούν στην συστηματική αποτροπή και εξουδετέρωση της διαφθοράς σε κάθε της έκφανση, με
στόχο την ανάδειξη των δημιουργικών και πρωτοποριακών στοιχείων της κοινωνίας μας που προάγουν
την ανάπτυξη και ενδυναμώνουν τη συνοχή. Αυτό είναι το όραμά μας για το κοινό μας μέλλον, μια νέα
θεώρηση των παλιών πράξεων σε ένα νέο Δήμο Πύλου-Νέστορος ώριμου, πολιτισμένου και ανταγωνι-
στικού.
Προχωράμε με καίριες παρεμβάσεις και στοχευμένες πολιτικές χωρίς πειραματισμούς και προχειρότητες
για την αντιμετώπιση των ζωτικών προβλημάτων και τη βελτίωση της ζωής των δημοτών. Ο συντονισμός
και η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών δεν αποτελεί απλά αίτημα της τοπικής κοινω-
νίας αλλά είναι για εμάς ένα στοίχημα το οποίο έχουμε κληθεί να κερδίσουμε.
Πάντα πίστευα ότι στην πολιτική δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς όραμα, ταυτόχρονα όμως τίποτα δεν
μπορεί να προχωρήσει αν αυτό το όραμα δε δίνει λύσεις στα τοπικά προβλήματα. Έτσι βλέπω το νόημα
της συμμετοχής μου στην πολιτική.
Οδηγός μου, κινητήρια δύναμη αλλά και έμπνευση ζωής είναι ο τόπος μας και οι άνθρωποί του. Όλα
πλέκονται γύρω απ’ αυτόν τον άξονα κι έχοντας αυτόν ως αναφορά, αντλώ δύναμη για να συνεχίσω να
εργάζομαι για ένα καλύτερο αύριο.
…..Κάνε κι ΕΣΥ τη διαφορά
δείχνοντας εμπιστοσύνη σ’ ένα ΝΕΟ άνθρωπο, με φρέσκιες ιδέες, πάθος, ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά στόχο την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που ΜΑΖΙ θα εντοπίζουμε στην καθημερινότητά μας με ΠΑΘΟΣ – ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ – ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!
Σου ζητώ να με ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ ! Σας καλώ να μας στηρίξετε με «Δύναμη Ελπίδας» για να ατενίσουμε μαζί το αύριο του τόπου μας με τόλμη και αισιοδοξία.
Οι προτεραιότητές μας για το νέο Δήμο Πύλου - Νέστορος
Οι ανάγκες…
1. Η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση και λειτουργική ενοποίηση των υπηρεσιών του καθώς και ο επιτυχής συντονισμός τους . Η διασφάλιση της ισόρροπης και αποτελεσματικής παρουσίας του Δήμου σε κάθε οικισμό και δημότη, χωρίς εξαιρέσεις .
2. Η εισαγωγή της τεχνολογίας και των σύγχρονων μέσων στις συναλλαγές των πολιτών με τον Δήμο, με στόχο την μείωση του χρόνου και του κόστους που απαιτείται για την εξυπηρέτηση τους.
3. Η συντήρηση του υπάρχοντος δικτύου υποδομών και η ανάπτυξη του, καθώς και ο σχεδιασμός για την κάλυψη των μελλοντικών απαιτήσεων με την εκπόνηση μιας σειράς άμεσα πραγματοποιήσιμων μελετών.
4. Η συστηματική παρακολούθηση των χρηματοδοτικών μέσων ( Κοινοτικοί Πόροι-ΕΣΠΑ, Πράσινο Ταμείο ,ΤΕΟ ,ΕΛΛΑΔΑ και τα νέα προγράμματα του Υπ. Εσωτερικών ,χορηγίες ,ΣΔΙΤ) και η προετοι-μασία του Δήμου για την έγκαιρη αξιοποίηση τους με την υποβολή, ώριμων μελετητικά , προτάσεων .
5. Η διεκδίκηση και η υλοποίηση ενός στοχευμένου σχεδίου ανάπτυξης για την περιοχή, με κεντρικό άξονα τα μεγάλα
συγκριτικά πλεονεκτήματά της: το τρίπτυχο Γεωργία- Τουρισμός- Πολιτισμός.
Οι λύσεις…
1. Έμφαση στην αποτελεσματική οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου.
2. Αξιοκρατική διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού.
3. Χρηστή διαχείριση και αύξηση των υλικοτεχνικών μέσων, μηχανημάτων, και υποδομών.
4. Εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού στη χρήση των νέων τεχνολογιών.
5. Δημιουργία κουλτούρας αποτελεσματικής διεκδίκησης πόρων για επενδύσεις και χρηστής διαχείρισης των πόρων με
στόχο την άμεση υλοποίηση ακόμα περισσότερων έργων.
Οι προτεραιότητές μας
για το νέο Δήμο Πύλου - Νέστορος
04 Ανάρτηση αποτελεσμάτων ελέγχου ποιότητας του νερού ύδρευσης στην ιστοσελίδα του Δήμου και σε δημοτικά
κτίρια σε όλους τους οικισμούς ,προς ενημέρωση των πολιτών, σε καθορισμένα, τακτά ,χρονικά διαστήματα .
- Αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης αμιαντοσωλήνων με αγωγούς από πολυαιθυλένιο και κατασκευή νέων
δεξαμενών ύδρευσης.
- Τακτικός καθαρισμός των δεξαμενών ύδρευσης .
- Ένταξη του Δήμου στο Διαδημοτικό Δίκτυο Δομών Υγείας ΟΤΑ για την παροχή υπηρεσιών υγείας στους δημότες και
εισαγωγή υπηρεσιών τηλεϊατρικής- τηλεφροντίδας για ομάδες υψηλού κινδύνου.
- Έκδοση Δημοτικής Κάρτας Κοινωνικής Συμπαράστασης για δικαιούχους του ΕΚΑΣ, άπορους της Πρόνοιας, πολύτε-
κνες οικογένειες, τρίτεκνες οικογένειες , ΑΜΕΑ, συνταξιούχους του ΟΓΑ, με την οποία θα παρέχονται προνομιακές
«Δύναμη Ελπίδας»
στην Υγεία και την Κοινωνική Πολιτική
Προχωράμε με καίριες παρεμβάσεις,
με στοχευμένες πολιτικές
Με «Δύναμη Ελπίδας» www.dimitriskafantaris.gr - www.dkafantaris@gmail.com - εκλογικό κέντρο 2723023198 05
τιμές και εκπτώσεις στους κατόχους της, σε συνεργασία με την τοπική αγορά του Δήμου.
- Παροχή υπηρεσιών υγείας στους δημότες ,ενίσχυση με ουσιαστική αντιμετώπιση των ελλείψεών τους και έναρξη
λειτουργίας περιφερειακών ιατρείων στη Χώρα, την Κορώνη, τη Φοινικούντα, το Βλαχόπουλο και τη Μεθώνη ,
κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας Πύλου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
- Συστηματική καταπολέμηση των κουνουποειδών στη περιφέρεια του Δήμου.
- Διασφάλιση της πρόσβασης των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες σε όλα τα Δημοτικά κτίρια, σε κτίρια Υγείας, Εκπαί-
δευσης, Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους.
- Ένταξη του δήμου στο διαδημοτικό δίκτυο δομών υγείας των Ο.Τ.Α. για την παροχή υπηρεσιών υγείας στους δημότες
(προληπτική ιατρική, ενημέρωση κλπ)
- Ενίσχυση λειτουργίας των δημοτικών φορέων κοινωνικής φροντίδας για παροχή σύγχρονων, ενεργητικών και
εξατομικευμένων υπηρεσιών (ΚΗΦΗ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, κ.λ.π.)
- Προώθηση της Ισότητας των Φύλων και της κοινωνικής ενσωμάτωσης
- Καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων
- Ένταξη/επανένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνική και οικονομική ζωή με ενεργητικές πολιτικές (προγράμματα επιμόρφωσης και προώθησης της απασχόλησης των ΑΜΕΑ, δημιουργία μονάδων φροντίδας, ενίσχυση των οικογενειών
των ΑΜΕΑ)
- Ενίσχυση της κοινωνικής διαβούλευσης σε επίπεδο Δήμου
- Ένταξη των μεταναστών
- Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος δράσεων κοινωνικής φροντίδας που στοχεύουν:
1. Στο συντονισμό των πολιτικών καταπολέμησης της ανεργίας σε επίπεδο Δήμου Πύλου - Νέστορος
2. Στη δημιουργία στοχευμένων προγραμμάτων επιμόρφωσης των ανέργων και διασύνδεσης με την
αγορά εργασίας
3. Στη δημιουργία σύγχρονων προγραμμάτων ενίσχυσης των ανέργων που ανήκουν σε Ευάλωτες Ομά-
δες Πληθυσμού
4. Δημιουργία Γραφείων προώθησης της απασχόλησης στα ΚΕΠ του Δήμου, με:
I. Χαρτογράφηση των ανέργων του Δήμου
II. Δημιουργία προφίλ ανέργων
III. Δικτύωση των ανέργων με τις νέες θέσεις εργασίας - επιχειρηματικότητας
- Δημιουργία πιλοτικών προγραμμάτων προώθησης της Μικρo – Μεσαίας επιχειρηματικότητας
- Λειτουργία ηλεκτρονικής σελίδας ως βάση αναζήτησης προσφοράς εργασίας.
06 Με «Δύναμη Ελπίδας» www.dimitriskafantaris.gr - www.dkafantaris@gmail.com - εκλογικό κέντρο 2723023198
Δημιουργία παρατηρητήριου για τον έλεγχο των δει-
κτών στην Λιμνοθάλασσα Γιάλοβας με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της.
Εκπόνηση προγράμματος «Εξοικονομώ Ενέργεια» με
στόχο την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε δη-
μοτικά κτίρια:
Αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας για την κά-
λυψη των αναγκών των κοινόχρηστων χώρων.
Ορθολογικός σχεδιασμός δρομολογίων απορριμμα-
τοφόρων.
Καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης με την έκδο-
ση ενημερωτικού εντύπου για τρόπους εξοικονόμησης
ενέργειας σε ιδιωτικά κτίρια.
Εκπόνηση προγράμματος «Καθαρός Δήμος» :
Aύξηση των μπλε κάδων ανακύκλωσης και τακτική
αποκομιδή των απορριμμάτων.
Συλλογή άχρηστων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών
συσκευών καθώς και ογκωδών αντικειμένων από τον
Δήμο και αξιοποίηση τους.
Τοποθέτηση κάδων σε παραλίες και σημεία του επαρ-
χιακού οδικού δικτύου.
Εφαρμογή δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίη-
σης, με στόχο την μείωση του όγκου των παραγόμενων
οικιακών απορριμμάτων.
Ενθάρρυνση των επαγγελματιών και τοπικών επιχειρή-
σεων να συμμετάσχουν σε εναλλακτικά συστήματα
διαχείρισης απορριμμάτων (ορυκτέλαια ,ελαστικά, κα-
ουτσούκ ,μπαταρίες ).
Ανάπτυξη συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης
του βάρους των απορριμμάτων που συλλέγονται, ώστε
να γίνεται καλύτερος προγραμματισμός των δρομολο-
γίων των απορριμματοφόρων (χρηματοδότης από το
κοινοτικό πρόγραμμα ψηφιακής σύγκλησης) .
Πρόγραμμα «Περιβάλλον» για: α) την αντιμετώπιση
του περιβαλλοντικού κινδύνου σε θαλάσσιο περιβάλ-
λον (όρμος Ναβαρίνου), β) την εγκατάσταση φωτο-
βολταϊκών συστημάτων για την παραγωγή ηλεκτρικής
ενέργειας σε στέγες σχολικών κτιρίων, γ) τη μελέτη
χαρτογράφησης θορύβου στην Κορώνη, καθαρισμός
παραλιών κλπ.
Έναρξη διαδικασιών για τη διεκδίκηση χρηματοδότη-
σης κατασκευής μέσω ΕΣΠΑ του βιολογικού καθαρι-
σμού στο Δήμο Κορώνης.
Ολοκλήρωση και επέκταση της μονάδας βιολογικού
καθαρισμού χώρας, βελτίωση και επέκταση των ήδη
λειτουργούντων βιολογικών στην Πύλο και τη Μεθώ-
νη.
Ολοκλήρωση ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης για το
σύνολο του δήμου μας .
«Δύναμη Ελπίδας» για το Περιβάλλον & την Ποιότητα Ζωής μας
Αγαπάμε το Δήμο μας και τον φροντίζουμε με πράξεις
Με «Δύναμη Ελπίδας» www.dimitriskafantaris.gr - www.dkafantaris@gmail.com - εκλογικό κέντρο 2723023198 07
Διεκδίκηση ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Ριζόμυλο
– Κορώνη, Ριζόμυλο Πύλο - Μεθώνη, Ρωμανός - Πύ-
λος , Χώρα - Ρωμανού και Σουληνάρι - Κορυφάσιο.
Διεκδίκηση ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Καζάρμα - Χώρα.
Βελτίωση – συντήρηση υπάρχοντος οδικού δημοτικού
δικτύου καθώς επίσης και χάραξη ή διάνοιξη νέων
οδών όπου αυτοί κριθούν απαραίτητοι από το σώμα
και τα τοπικά συμβούλια
Λιμενικό Ταμείο δήμου Πύλου – Νέστορος . Η υπαγωγή
του, στο νέο δήμο προτεραιότητα μας και επιτακτική ανά-
γκη ως μοχλός ανάπτυξης του τουρισμού και της αλιείας
(επαγγελματικής και ερασιτεχνικής) συγκεκριμένα:
1.Κορώνη: Επέκταση λιμένα και ανάπλαση παραλια-
κής ζώνης με αρχιτεκτονικά στοιχεία της πόλης
2.Φοινικούντα: Ανάπλαση αλιευτικού καταφυγίου και
βελτίωση υποδομών (εκβάνθυση φωτι-
σμός κλπ)
3.Μεθώνη: Κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου και υπο-
δομές για μικρά σκάφη αναψυχής.
4.Πύλος - Γιάλοβα: Εκπόνηση μελέτης Master Plan
για το λιμένα της Πύλου και την σύνδεση αυ-
τού με την μαρίνα της Πύλου ώστε να κα-
ταστεί η Πύλος λιμένας εισόδου τουριστικών
πλοίων (κρουαζιερόπλοια)
Συντήρηση και επέκταση δημοτικού φωτισμού.
Σύνταξη των γενικών πολεοδομικών σχεδίων Δήμου
Πύλου και δήμου Νέστορος ,σύνταξη ολοκλήρωσης
ΣΧΟΑΠ δήμων Μεθώνης Κορώνης και σύνταξη ΣΧΟ-
ΑΠ στο δήμο Χιλιοχωρίων και Παπαφλέσσα
Επίσης οριοθέτηση οικισμών και επέκταση σχεδίων πό-
λης όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.
Κατασκευή μικρών φραγμάτων σε Μιναγιώτικο ρέμα
και Καλάμαρη, χρηματοδότηση μελέτης για κατασκευή
φράγματος στο πισπισεϊκο ποτάμι.
Κατασκευή πεζόδρομων και δημιουργία χώρων στάθ-
Με «Δύναμη Ελπίδας» ΧΤΙΖΟΥΜΕ το κοινό μας μέλλον
Αγωνιζόμαστε για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας
μευσης στις τουριστικές περιοχές του δήμου μας
Αναπλάσεις κεντρικών σημείων στις δημοτικές και τοπικές
κοινότητες του δήμου μας
Ένταξη στα προγράμματα ανάπλασης όψεων Κτιρίων σε βα-
σικούς οδικούς άξονες.
Εκπόνηση Κυκλοφορικής μελέτης για Πύλο ,Κορώνη ,Με-
θώνη .Η μελέτη θα εξετάσει και την δυνατότητα εναλλακτικής
χωροθέτησης των σταθμών ΚΤΕΛ.
Διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των Ατόμων με Ει-
δικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) σε όλα τα Δημοτικά Κτίρια , σε Κτίρια
Εκπαίδευσης & Υγείας ,Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Προστασία και κατοχύρωση της ελεύθερης και απρόσκο-
πτης πρόσβασης των ακτών από τους δημότες
Προστασία των λιμενικών υποδομών από φυσική διάβρωση
όπως παλαιό λιμάνι Πύλου και όπου αλλού χρειασθεί.
Χρηματοδότηση καμπάνιας στήριξης της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας, μετά από διαβούλευση με τους εκπροσώ-
πους της τοπικής αγοράς, του τύπου και λοιπών φορέων.
Αναφορά και προβολή των τουριστικών μονάδων της περιοχής στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού (φυσική ομορφιά, αρχαιολογικοί χώροι, θρησκευτικά μνημεία,
ναυάγια, τοπικές συνταγές, κλπ) για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
Εγκατάσταση πλήρους δικτύου πληροφοριακών πινακίδων για τοποθεσίες ιδιαίτερου φυσικού κάλους, αρχαιολογικά,
ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, διατηρητέα και ιστορικά κτίρια.
Ένταξη τουριστικών μονάδων στο ειδικό πρόγραμμα του Δήμου «xenagos-ξεναγός» για εύκολο εντοπισμό και κρατή-
σεις μέσω του διαδικτύου.
Δημιουργία «Νησιωτικού Μονοπατιού» που θα περιλαμβάνει τα νησιά Σφακτηρία, Σχίζα, Βενέτικο, Σαπιέντζα,
Κατάρτιση επαγγελματιών για την αναβάθμιση των προσόντων και των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.
Διαφημιστική προβολή του Δήμου ως τουριστικού προορισμού με έντυπα ,εκδηλώσεις, χρήση του διαδικτύου ,συμμε-
τοχή σε συνέδρια και εκθέσεις.
Διοργάνωση ετήσιας γιορτής-έκθεσης τυποποιημένων γεωργικών τοπικών προϊόντων.
Διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους αγρότες για τις σύγχρονες τεχνικές καλλιέργειας, την τυποποίηση,
τη διαχείριση και την οργάνωση, καθώς και συμμετοχή σε συνέδρια και εκθέσεις.
Βελτίωση – συντήρηση υπάρχοντος οδικού αγροτικού δικτύου καθώς επίσης και χάραξη ή διάνοιξη νέων οδών όπου
αυτοί κριθούν απαραίτητοι από το σώμα και τα τοπικά συμβούλια.
Προώθηση προγραμμάτων αναδιάρθρωσης καλλιεργειών
Διεκδίκηση στης παύσης της λειτουργίας του πεδίου βολής στη Σχίζα από το ΓΕΑ και την ουσιαστική απόδοση του στην
κοινωνία και την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου.
Ανάπτυξη «Τουρισμού Υγείας και 3ης ηλικίας», με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τους χειμερινούς
μήνες, αξιοποιώντας τον ήπιο χειμώνα και τις υπάρχουσες ή υπό ανάπτυξη υποδομές.
«Δύναμη Ελπίδας»
για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας
Μαζί δυναμώνουμε τα στηρίγματα της τοπικής μας οικονομίας
Μαζί επενδύουμε στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα
Οι γερές Κατασκευές νέων σχολικών μονάδων (Κορώνης κλπ)
Επισκευές, συντηρήσεις, βελτιώσεις των σχολικών κτιρίων.
Διευκόλυνση της μετακίνησης των μαθητών.
Άμεση ένταξη του Δήμου σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.
Εισαγωγή νέας τεχνολογίας για εκπαίδευση και επιμόρφωση στα γυμνάσια του Δήμου.
Αγορά βιβλίων για ενίσχυση των τοπικών και σχολικών βιβλιοθηκών.
Ανάπτυξη της υπηρεσίας ελεύθερης χρήσης του διαδικτύου σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.
Δημιουργία κοινωνικής υπηρεσίας με κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο και σπουδαστές των Τ.Ε.Ι. (πρακτική άσκηση) που
θα καταγράφουν και θα επιλύουν όχι μόνο τις μαθησιακές δυσκολίες αλλά και τα εν γένει προβλήματα των νέων

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου