13.8.11

« ΜΑΓΕΙΑ » το Αυγουστιάτικο φεγγάρι !

Χιλιάδες ζευγάρια, οικογένειες και παρέες όλων των ηλικιών, κατέκλυσαν και φέτος τους 78 ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους σe όλη την Ελλάδα, για να χαρούν μια μαγική καλοκαιρινή νύχτα κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, την πιο ξεχωριστή πανσέληνο του χρόνου.
Στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, από νωρίς το απόγευμα, κατακλύστηκε από κόσμο ο χώρος στο ύψος του Ηρώδειου, για να απολαύσουν το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου, υπό τους ήχους της μουσικής του Μίμη Πλέσσα, με την Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο.
Η πανσέληνος του Αυγούστου, γίνεται πιο πορφυρή, μεγαλύτερη και φωτεινότερη, λόγω του μικρότερου τόξου που διαγράφει στον ορίζοντα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη γλυκιά καλοκαιρινή νύχτα, το μυστήριο και τους θρύλους που περικλείει κάθε πανσέληνος και την καλή παρέα, κάνει την ενατένισή του μια μοναδική εμπειρία. Το γεγονός ότι περισσότεροι από 78 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, παρέμειναν ανοιχτά, με τους περισσότερους να φιλοξενούν μουσικές ή θεατρικές εκδηλώσεις, κατέστησαν την αποψινή βραδιά πραγματικά «μαγική» για χιλιάδες ανθρώπους.

Νεκρό με σφαίρα στο κεφάλι 10χρονο αγόρι στο Ζεφύρι

Οργή και θρήνος στο Ζεφύρι από τον τραγικό θάνατο ενός 10χρονου αγοριού.
Το μόλις 10 χρονών αγοράκι βρήκαν, όπως δημοσιεύει το protothema.gr, το απόγευμα του Σαββάτου οι τσιγγάνοι γονείς του, με μια σφαίρα καρφωμένη στο κεφάλι, κοντά στον καταυλισμό όπου διέμεναν.
Πανικόβλητοι μετέφεραν το μικρό αγόρι στο νοσοκομείο «Παίδων» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Έρευνες πραγματοποιούνται από την αστυνομία προκειμένου να διασαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβολήθηκε το αγοράκι. Οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούν για αδέσποτη σφαίρα.

Χώρισε η Βουλευτίνα Εύα Καϊλή !

Τίτλοι τέλους έπεσαν στο μεγάλο έρωτα της όμορφης βουλευτίνας Εύας Καϊλή. Το πλοίο της αγάπης, με το οποίο ταξίδευαν σε πελάγη ευτυχίας εδώ και δύο χρόνια η γοητευτική Θεσσαλονικιά και ο αγαπημένος της Πασχάλης Διαμαντίδης, δεν έπιασε ποτέ στεριά, αφού ισχυροί άνεμοι το έσπρωξαν σε μια βραχονησίδα προκαλώντας του σοβαρά ρήγματα.
Οι επιβάτες του αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν, με αποτέλεσμα η Εύα Καϊλή να βρεθεί μόνη της κάπου στις Κυκλάδες και ο αγαπημένος της Πασχάλης, σε εντελώς διαφορετική ρότα, μόνος κι... έρημος σε άλλο νησί.
Οι υποχρεώσεις της πολιτικής έφεραν τα πρώτα σύννεφα στη σχέση του ζευγαριού, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η ξανθιά βουλευτίνα είχε ρίξει όλο το βάρος στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τον 27χρονο εφοπλιστή. Μία, δύο, τρεις, τα φόρτωσε κι εκείνος τα πράγματα και έφυγε από... το σπίτι.
Η Εύα Καϊλή προσπάθησε με ένα ταξίδι σε νησί των Κυκλάδων να ξεφύγει για λίγο από τις βασανιστικές σκέψεις του παρελθόντος. Δεν την κυνηγούν οι Ερινύες, αλλά οι μοναδικές στιγμές και τα όμορφα όνειρα που είχε κάνει γι' αυτόν τον έρωτα.
Δύο χρόνια ζωή σαν παραμύθι, μόνο που η ζωή δεν είναι παραμύθι...zougla.gr

Όργιο αισχροκέρδειας στην ελληνική αγορά !!

Αντί για ελεύθερη αγορά καταλήξαμε στην …ασύδοτη αγορά …όποιος μπορεί κλέβει το πορτοφόλι του καταναλωτή !!
Όργιο κερδοσκοπίας σημειώνεται στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στις σημερινές εφημερίδες.
Ειδικότερα, οι καταναλωτές πληρώνουν «καπέλα», που φτάνουν έως και 900% στις τιμές φρούτων, 150% των κηπευτικών, 150% στα τοστ και στους καφέδες των κυλικείων των πλοίων και 12 λεπτά το λίτρο στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης που πωλείται στα νησιά.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης σχεδόν έχει βυθιστεί στην καλοκαιρινή ραστώνη και προσπαθεί με «σφεντόνες» να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, σε σημείο που αναγκάζει πολλούς να διερωτηθούν, αν πραγματικά υπάρχει η βούληση για πάταξη της αισχροκέρδειας μερικών επιχειρήσεων…

Οι ληστές άφησαν τις τράπεζες και …κτυπούν τα σπίτια!

Σημαντική αύξηση σε ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του έτους, ανά την επικράτεια, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία.
Εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι λόγω των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται υπάρχει σημαντική μείωση των ληστειών σε τράπεζες, σε καταστήματα των ΕΛΤΑ και σε σούπερ μάρκετ ενώ σημειώνεται αύξηση ληστρικών επιθέσεων σε σπίτια, σε καταστήματα και σε πρατήρια υγρών καυσίμων.
Αντιστοίχως ενώ στις κλοπές υπάρχει μείωση των επιθέσεων σε ΙΧ (για κλοπή ραδιοκασετόφωνων) και σε μέσα μαζικής μεταφοράς, υπάρχει εντυπωσιακή αύξηση των αρπαγών τσαντών.
Αναλυτικά, το α' εξάμηνο του 2011 διαπράχθηκαν σε όλη την επικράτεια 48.262 κλοπές και διαρρήξεις, δηλαδή 3.367 περισσότερες σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα -1.113 περισσότερες στην Αττική, (28.426, έναντι 27.313) και 101 περισσότερες στη Θεσσαλονίκη (6.159 έναντι 6.058), σε σχέση με πέρυσι.
Διαπράχθηκαν 3.363 ληστείες, 163 περισσότερες σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα και 144 απόπειρες ληστείας έναντι 196.
Κατακόρυφη αύξηση
Σημειώθηκαν 226 περισσότερες ληστείες σε οικίες, 82 περισσότερες σε καταστήματα και 25 περισσότερες σε πρατήρια υγρών καυσίμων.
Στις ληστείες σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ και ταχυδρομικά ταμιευτήρια, παρατηρείται αισθητή μείωση περίπου 67%.
Όσον αφορά τις ανθρωποκτονίες, το α' εξάμηνο του 2011 διαπράχθηκαν σε όλη την επικράτεια 92, αριθμός ίδιος με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα.
Επίσης, διαπράχθηκαν 86 απόπειρες ανθρωποκτονίας έναντι 105 που είχαν καταγραφεί πέρσι, 19 λιγότερες, δηλαδή, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010.
Από αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν 140 περιπτώσεις τετελεσμένων ανθρωποκτονιών ή αποπειρών, δηλαδή ποσοστό που ξεπερνάει το 78%.
Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εξαρθρώθηκε σημαντικός αριθμός εγκληματικών οργανώσεων και εξιχνιάστηκαν σοβαρές υποθέσεις του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος.

83χρονη έβαλε σιλικόνη στο στήθος της...AN ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!

Η Μαρί Κόλσταντ από την Καλιφόρνια είναι μία γιαγιά 83 ετών και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των αμερικανικών και όχι μόνο, ΜΜΕ, λόγω της απόφασής της να προχωρήσει σε αυξητική επέμβαση στήθους με σιλικόνη.
Σύμφωνα με το CBS, η σούπερ γιαγιά ήθελε να αποκτήσει αυτά που της στέρησε η φύση (και η βαρύτητα) έστω και στα 83 της. Εξάλλου, είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και δεν... είχε κανέναν λόγο να μην το κάνει!
Πάντως φοβήθηκε την αντίδραση των τεσσάρων παιδιών, 12 εγγονιών και 12 δισέγγονών της, για αυτό δεν τους είπε τίποτα, μέχρι την παραμονή της επέμβασης.
Η αισθητική επέμβαση της κόστισε 8.000 δολάρια και κράτησε τρεις ώρες. Η ίδια έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, το οποίο πάντως δεν μπορεί να... χαρεί ο σύζυγός της, καθώς έχει πεθάνει. Όπως δήλωσε η ίδια στη New York Times, έρχεται ο καιρός που «το στήθος σου πάει προς μία κατεύθυνση και το μυαλό σου σε μία άλλη» και επεσήμανε ότι ήθελε τα παιδιά της να είναι περήφανα και για την εμφάνιση της μητέρας τους.
Η κα. Κόλσταντ είπε ακόμα ότι δε θεωρεί τον εαυτό της μεγάλο για μία τέτοιου είδους επέμβαση, γιατί η μητέρα της έζησε πολλά χρόνια και θεωρεί ότι και εκείνη έχει πολλά και καλά χρόνια μπροστά της. Της το ευχόμαστε!
Πάντως, μπορεί η κ. Κόλσταντ να είναι ίσως η γηραιότερη γυναίκα που έκανε αισθητική επέμβαση αύξησης στήθους, αλλά υπάρχουν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις. Το 2010 στις ΗΠΑ 84.685 άτομα άνω των 65 ετών υπεβλήθησαν σε πλαστικές επεμβάσεις. Συγκεκριμένα έγιναν, μεταξύ άλλων, 26.635 λίφτινγκ προσώπου, 6.469 λιποαναρροφήσεις και 2.414 αυξητικές στήθους.

Σε ποια κυρία ανήκουν αυτοί οι σέξι γλουτοί και το hot tattoo;

Σε κάθε της εμφάνιση πραγματικά ανάβει φωτιές. Σε αυτή, ένεκα καλοκαιριού, το… παράκανε λίγο αλλά τι να σου κάνει που έχει κάλλη και αναλογίες που φτάνουν την τελειότητα; Ποια είναι; Είναι το μοντέλο κι wannabe ηθοποιός Εύα Λάσκαρη η οποία φόρεσε ένα σούπερ σέξι μαγιό και έκανε πασαρέλα by the pool ξεσηκώνοντας τον αντρικό πληθυσμό. Και όχι άδικα βέβαια. Δείτε τις φωτό…

Σκοτώθηκε σε τροχαίο πηγαίνοντας για το ….Νοσοκομείο !

Πήγαινε στο Νοσοκομείο για καρδιολογικά προβλήματα !
Τη ζωή του στην άσφαλτο άφησε ένας 56χρονος, ο οποίος κατευθύνονταν από το Μακρύ γιαλό προς την Ιεράπετρα για να επισκεφτεί το νοσοκομείο.
Ο άτυχος άνδρας το πρωί του Σαββάτου στο 11 χλμ Ιεράπετρας Μακρύ γιαλό, στα Φέρμα, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και από τη σφοδρή σύγκρουση τη ζωή του.
Όπως αναφέρει το radiolasithi ο 56χρονος είχε καρδιολογικό ιστορικό και τις τελευταίες ώρε δεν ένιωθε καλά.
Η σορός μεταφέρθηκε προκειμένου να γίνει ιατροδικαστική έρευνα στο Ηράκλειο, για να διαπιστωθεί αν έχασε τη ζωή του από παθολογικά αίτια ή από τη σύγκρουση.

Θερμό επεισόδιο ετοιμάζει η Τουρκία !!

Για θερμό επεισόδιο στη μεσόγειο, προετοιμάζεται η Τουρκία σε περίπτωση που η Κύπρος αρχίσει τις υποθαλάσσιες ενεργειακές έρευνες, ή η Ελλάδα οριοθετήσει, όπως αναφέρουν πληροφορίες, την αποκλειστική οικονομική της ζώνη.
Η Άγκυρα παρουσιάζεται έτοιμη να δημιουργήσει την δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στην Μεσόγειο, όπως έκανε και στο παρελθόν στην Μαύρη Θάλασσα, αγνοώντας την Διεθνή Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Η κίνηση της Άγκυρας, συνιστά αυτομάτως και απειλή προς την Ελλάδα και την Κύπρο σε περίπτωση που η Λευκωσία αρχίσει τις υποθαλάσσιες ενεργειακές έρευνες στο οικόπεδο 12, ή, η Ελλάδα οριοθετήσει, όπως αναφέρουν πληροφορίες την αποκλειστική οικονομική της ζώνη.
Οι Τούρκοι δείχνουν ότι η Κύπρος αποτελείται από δύο κράτη και η αποκαλούμενη γι αυτούς «νότια» Κύπρος έχει περιορισμένη ΑΟΖ.
Η Τουρκία, χωρίς να λαμβάνει υπόψη το δίκαιο της θάλασσας, είναι έτοιμη να υποδείξει μάλιστα συγκεκριμένο χάρτη, προσπαθώντας να δημιουργήσει προηγούμενο, αποκόπτοντας στην ουσία την Ελλάδα από την Κύπρο. NewsIt.gr

Την Κοίμηση της Θεοτόκου εορτάζει η Μεσσηνία

Με την καθιερωμένη θρησκευτική επισημότητα η Μεσσηνία θα εορτάσει τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι και φέτος οι ιστορικές Μονές της Παναγίας στο Βουλκάνο, τη Δήμιοβα και το Μαρδάκι.
Την Κυριακή στις 7 το πρωί στο ναό της Αγίας Αικατερίνης στη Νέδουσα, στον Ταΰγετο, θα τελεστεί ο όρθρος και θα ακολουθήσει η λειτουργία, χοροστατούντος του επισκόπου Ελαίας Θεοδώρητου. Στις 4 το απόγευμα, στον ίδιο ναό, θα ψαλεί παράκληση και θα ακολουθήσει οδοιπορία μέχρι το μοναστήρι της Παναγίας στο Μαρδάκι. Στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Το πρωί της Δευτέρας κατά τον όρθρο και τη λειτουργία θα χοροστατήσει ο επίσκοπος Ελαίας Θεοδώρητος. Στη Μονή Δημιόβης, στον Ταΰγετο, την Κυριακή στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός. Τη Δευτέρα στις 7 το πρωί θα τελεστεί ο όρθρος και θα ακολουθήσει η λειτουργία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Στη Μονή Βουλκάνου στην Ιθώμη, την Κυριακή το απόγευμα θα τελεστεί ο καθιερωμένος εσπερινός και τη Δευτέρα το πρωί ο όρθρος και η λειτουργία. ΕΡΑ Καλαμάτας

Επώνυμοι της showbiz σε on line... εφιάλτη !

Πολλοί εκπρόσωποι της ελληνικής showbiz έχουν πέσει τον τελευταίο καιρό θύματα hackers, οι οποίοι παραβιάζοντας τους προσωπικούς τους λογαριασμούς, υποκλέπτουν προσωπικά τους στοιχεία και τους δημιουργούν μπελάδες. Αρκετοί εξ αυτών απευθύνθηκαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ άλλοι προτίμησαν να αποσιωπήσουν το θέμα, μη θέλοντας να δώσουν περαιτέρω «τροφή» για σχόλια.
Η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου ενημερώθηκε από άτομα του φιλικού της περιβάλλοντος ότι άγνωστοι έχουν δημιουργήσει ένα δικό της προφίλ σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν «ανεβάσει» φωτογραφίες της, ενώ συνομιλούν συχνά με θαυμαστές της, χρησιμοποιώντας όμως το δικό της όνομα. Το ίδιο δυσάρεστο περιστατικό συνέβη και στην παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού, που έπεσε και εκείνη με τη σειρά της θύμα επιτηδείων. Μάλιστα, η παρουσιάστρια έσπευσε να τους προειδοποιήσει να απενεργοποιήσουν τον ψεύτικο λογαριασμό, αναρτώντας στην «αληθινή» προσωπική της σελίδα στο διαδίκτυο το ακόλουθο μήνυμα: «Κάντε την έξυπνη κίνηση και διαγράψτε τα fake profiles τώρα, γιατί η Δίωξη έχει αγριέψει και δεν σας βλέπω καλά».
Οι παρουσιαστές Σπύρος Χαριτάτος και Γιώργος Αυτιάς απευθύνθηκαν με τη σειρά τους στη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος, όταν συνειδητοποίησαν ότι έχουν πέσει θύματα αγνώστων και απείλησαν με μηνύσεις για παραβίαση προσωπικών τους δεδομένων, ενώ ανάλογη εμπειρία με τους προαναφερθέντες είχε και ο «φωτογενής» πολίστας Αντώνης Βλοντάκης.
Άλλος ένας επώνυμος έγινε άθελά του θύμα των hackers του διαδικτύου και συγκεκριμένα του facebook. Αυτή την φορά, πρόκειται για τον γνωστό παρουσιαστή Σπύρο Λάμπρου, ο οποίος ξαφνιάστηκε όταν προσπάθησε να μπει στην προσωπική του σελίδα και δεν τα κατάφερε. Ο παρουσιαστής κατάλαβε πως κάποιοι έχουν «σπάσει» τους κωδικούς του και έσπευσε να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.
Δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι που έχουν χάσει τον ύπνο τους από τη στιγμή που αντιλήφθηκαν ότι τα προσωπικά τους προφίλ σε Facebοok και Twitter έχουν παραβιαστεί και χρησιμοποιούνται από άγνωστους σε αυτούς χρήστες. Εφιαλτικές στιγμές έζησαν και ο Νίκος Μπουτσινάς, η Δούκισσα Νομικού, η Τζο Τόγκου αλλά και η Ελένη Φουρέιρα, όταν έκπληκτοι έμαθαν ότι άγνωστοι συνομιλούν με fan τους και δημοσιοποιούν προσωπικές τους στιγμές, χωρίς την έγκριση των ιδίων.
Ο κατάλογος με τα επώνυμα θύματα δεν έχει τέλος. Ο Μάρκος Σεφερλής, ο τραγουδιστής Λούκας Γιώρκας αλλά και η Μάρω Λύτρα έπεσαν και εκείνοι εν αγνοία τους στην παγίδα καιροσκόπων και βρέθηκαν εκτεθειμμένοι σε θαυμαστές τους, που νόμιζαν ότι επικοινωνούν με τους ίδιους μέσω Facebook, Twitter και άλλων social media.
Πολλά προφίλ στα συγκεκριμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν φτιαχτεί και για την Ελένη Μενεγάκη αλλά και την Δέσποινα Βανδή. Οι δύο κυρίες της showbiz, όμως, συνηθισμένες σε τέτοιου είδους ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού, δε θέλησαν να δώσουν συνέχεια απευθυνόμενες στη Δικαιοσύνη.
Οι άνδρες του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με επικεφαλή τον κ. Σφακιανάκη έχουν ήδη εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι έχουν κάνει την κοσμική (και όχι μόνο) Αθήνα άνω κάτω!
Οι «τρομοκράτες» του Διαδικτύου ξαναχτύπησαν χθες και αυτή τη φορά έκαναν μαζική επίθεση στις επίσημες ιστοσελίδες κάποιων εκ των κορυφαίων ονομάτων της ελληνικής δισκογραφίας. Ανάμεσά τους είναι οι ερμηνευτές: Χάρις Αλεξίου, Γιάννης Κότσιρας Σταμάτης Κραουνάκης, Μάνος Χατζηδάκης, Μάνος Λοΐζος, Νότης Σφακιανάκης και Ελένη Τσαλιγοπούλου, καθώς και τα forums επικοινωνίας του Χρήστου Δάντη και του συγκροτήματος Κίτρινα Ποδήλατα. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι άγνωστοι δεν προέβησαν σε διαγραφή των ιστοσελίδων ενώ είχαν την δυνατότητα, αλλά ανάρτησαν ένα προσωπικό τους μήνυμα που αφορούσε στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, χωρίς φυσικά τη σύμφωνη γνώμη των τραγουδιστών.

Μεγάλη πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας !

Μαίνεται πυρκαγιά σε πευκόφυτο δάσος και έκταση με ξηρά χόρτα στο Σοφικό Κορινθίας. Επί τόπου έχουν σπεύσει και μάχονται με τις φλόγες 25 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Την ίδια ώρα σε ύφεση βρίσκονται πλέον δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα στην Κύθνο και στη Αιτωλοακαρνανία στην περιοχή Ποταμούλα.

Πώς να κρατήσετε σπόρους από τις ντοματιές σας !

Αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι οι σπόροι σας είναι βιολογικοί και αισθάνεστε έτοιμοι για να ανεβείτε μια κατηγορία στην κηπουρική κατάταξη, τότε ξεκινήστε τη συλλογή σπόρων από τα φυτά που ήδη καλλιεργείτε.
Ιδιαίτερα, αν οι σπόροι που φυτέψατε προέρχονται από τοπικές, μη εμπορικές ποικιλίες, τότε η διατήρησή τους για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο είναι επιβεβλημένη.
Για την τομάτα, η διαδικασία έχει ως εξής:
*Επιλέξτε ώριμους κόκκινους καρπούς, αλλά όχι εκείνους που έχουν μπει στη φάση της υπερωρίμανσης και εμφανίζουν σημάδια σαπίσματος. Σε πολύ θερμά κλίματα μπορείτε να συγκομίσετε τους καρπούς 2-3 μέρες νωρίτερα και να τους αφήσετε να ολοκληρώσουν την ωρίμανσή τους στη σκιά. Η συλλογή σπόρων από άγουρους καρπούς (μόλις αρχίζουν να κοκκινίζουν) δεν σημαίνει απαραίτητα και μειωμένη βλαστικότητα. Ωστόσο, αν προχωρήσετε σε μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να τους φυλάξετε χωριστά από τους υπόλοιπους, καθώς δεν είναι σίγουρο αν θα διατηρήσουν τη ζωτικότητά τους για το ίδιο χρονικό διάστημα με τους αντίστοιχους ώριμους.
*Διαλέγετε καρπούς που δεν είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο, αλλά σκιάζονται επαρκώς από τα φύλλα.
*Κόψτε τον καρπό στη μέση και αφαιρέστε το ζελατινώδες υγρό που περιέχει τους σπόρους.
*Βάλτε τα μέσα σε ένα κουβά με νερό και αφήστε να σταθούν για 3 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό θα διαχωρίσει την πούλπα {ζελατινώδες υγρό} από τους σπόρους, οι οποίοι θα κάτσουν στον πυθμένα του δοχείου.
*Μαζέψτε τους σπόρους από τον κουβά και βάλτε τους μέσα σε ένα σουρωτήρι για να τους ξεπλύνετε καλά.
*Απλώστε τους πάνω σε μια λαδόκολλα ή ψιλή σίτα για να στεγνώσουν και τοποθετήστε τους σε σημείο που έχει καλό αερισμό και δεν το χτυπάει απευθείας ο ήλιος.
*Ανακατεύετε συχνά τους σπόρους για να πετύχετε ομοιόμορφο αερισμό.
*Φυλάξτε τους σε μεταλλικά κουτιά ή χάρτινα σακουλάκια, σε ξηρό και σκοτεινό μέρος.
econews.gr

Οι Παπαροκάδες και ….οι γυμνές γυναίκες !!

Αυτή η αφίσα έχει αναρτηθεί σε πολλά σημεία στο Μοναστήρι των «παπαροκάδων»! «Όταν οι γυναίκες θα αρχίσουν να κυκλοφορούν γυμνές στους δρόμους... θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία»! Το είπε -λένε- ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Δεν γνωρίζουμε αν είναι μύθος ή πραγματικότητα, πάντως οι γυναίκες κυκλοφορούν «γυμνές» (σύμφωνα με την εκτίμηση του «γυμνού» από τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη) εδώ και χρόνια, αλλά Δευτέρα Παρουσία... δεν έχουμε δει!

Άρχισαν με συζήτηση πήγαν σε καυγά ...τελείωσαν με σκάγια !

Ξημέρωμα Σαββάτου στον Άγιο Κήρυκα, και στην Ζάκυνθο, συναντιούνται σε κεντρικό σημείο τέσσερις άνδρες για να συζητήσουν.
Η συζήτηση μετατράπηκε σε λογομαχία και κατέληξαν να προσπαθούν να λύσουν προσωπικές τους διαφορές. Ένας από αυτούς έχασε την ψυχραιμία του, άρπαξε την καραμπίνα του και πυροβόλησε κατά του ενός, τον οποίο και τραυμάτισε.
Ο άτυχος 29χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Από την οξύθυμη παρέα προσήχθησαν οι δύο, ενώ ο τέταρτος αναζητείται.

Η κρίση « κτύπησε» τον Σύλλογο Μεσσήνιων Φοιτητών - Ματαίωση ημερίδας !

Ανακοινώνουμε ότι ο Σύλλογος Μεσσήνιων Φοιτητών δεν πραγματοποίησε την καθιερωμένη Ημερίδα-θεσμό όπως κάθε χρόνο στις 11 Αυγούστου λόγω της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνει ο τόπος μας, η οποία με τη σειρά της είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία εξεύρεσης καθοριστικών οικονομικών πόρων για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκδήλωσης. Επιπλέον, θεωρήσαμε ηθικό να μην προσφύγουμε σε καμία τοπική αρχή (δημοτική ή περιφερειακή) προς εύρεση χρηματοδότησης κατανοώντας τα οικονομικά προβλήματα του δημόσιου τομέα.
Σίγουρα μας στενοχωρεί το παραπάνω γεγονός διότι τα τελευταία χρόνια ο ΣΥ.ΜΕ.Φ έχει δυναμική παρουσία στην νεολαία, αλλά και στην κοινωνία παράγοντας ένα αξιοπρόσεκτο έργο τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.
Εκτός από την καθιερωμένη ετήσια ημερίδα-θεσμό στις οποίες συμμετείχαν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί φωτίζοντάς μας με τις γνώσεις τους, ο Σύλλογος Μεσσήνιων Φοιτητών επιβράβευε και τους αριστούχους τελειόφοιτους μαθητές του νομού μας. Με την δράση του στράφηκε στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες της περιοχής μας στηρίζοντάς τες έμπρακτα με όλες τις δυνατότητές μας. Χαρακτηριστική είναι η εκδήλωση στο Εσπέρια στις 26 Φεβρουαρίου 2009 που δείξαμε έμπρακτα τον κοινωνικό παρεμβατισμό μας διοργανώνοντας εκδήλωση αγάπης για τις άπορες οικογένειες της Μεσσηνίας. Αξιοσημείωτη είναι η μείωση που καταφέραμε στο φοιτητικό εισητήριο την περίοδο 2008-2009, αλλά και η έκδοση της εφημερίδας «Μεσσήνιων Δεσμός» που έδωσε βήμα σε όλους τους μεσσήνιους φοιτητές να εκφραστούν.
Παρ’ όλα αυτά ξεπερνάμε τις φετινές δυσκολίες και έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς με αφετηρία υποδοχή πρωτοετών φοιτητών και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων αντάξιων των προσδοκιών που έχουν δημιουργηθεί από την πιο επιτυχημένη πορεία του συλλόγου τα τελευταία χρόνια.
Ως το πιο ενεργό και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας θεωρούμε χρέος μας να διατηρήσουμε ακλόνητη την ψυχολογία μας και να βγούμε πιο δυνατοί και πιο ώριμοι από την παρούσα κρίση (που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κρίση αξιών) κοιτάζοντας με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (ΣΥ.ΜΕ.Φ)

Αγρότισσα ….η Τατιάνα Στεφανίδου !

Oτι θα βλέπαμε την Τατιάνα στο δικό της μποστάνι να φυτεύει ντοματούλες, αγγουράκια και να καλλιεργεί ζαρζαβατικά, ε… αυτό πια δεν το περιμέναμε με τίποτα. Η παρουσιάστρια έχει πάντα έναν μοναδικό τρόπο να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Και αυτή τη φορά από TV persona μεταλλάχτηκε σε αγρότισσα!
Μπορεί να κάνει διακοπές και να λείπει από την τηλεόραση, όμως κάθε φορά η αγαπημένη μας Τατιάνα έχει τον δικό της τρόπο να «ανακαλύπτει» νέα πράγματα, νέες ασχολίες και να εντυπωσιάζει τους φίλους της. Ποια είναι η νέα της ασχολία; Η κηπουρική. Ναι, καλά διαβάσατε. Αλλωστε, η ίδια το... εξομολογήθηκε στο Διαδίκτυο.
«Χθες αγόρασα και φύτεψα στον κήπο και τα αγαπημένα μυρωδικά: δυόσμο, μέντα, βασιλικό, μαντζουράνα, φασκόμηλο. Τα βλήτα που θα βράσω απόψε με τη βοήθεια του φρέσκου δυόσμου και του βασιλικού θα είναι πολύ πιο νόστιμα», γράφει η «Τάτι» και δείχνει να το απολαμβάνει πραγματικά.
Δεν διστάζει μάλιστα να περιγράψει το μποστάνι της που «έχει όλα τα καλούδια». Ποια είναι αυτά; «Κολοκυθάκια, μελιτζάνες φλάσκες, κατακόκκινες μυρωδάτες ντοματούλες, βλήτα και καλαμπόκια». Οσο για τα πεπόνια και τα καρπούζια της, εκεί είχε μια μικρή ατυχία... «Μας βγήκαν λίγο καχεκτικά» λέει. Δεν πειράζει, Τατιάνα, στην επόμενη σοδειά θα είναι καλύτερα. Πάντως, για τις ροδακινιές της έχει να πει τα καλύτερα. «Φέτος οι ροδακινιές μας έβγαλαν πεντανόστιμα ροδάκινα».
Η παρουσιάστρια προτρέπει τις φίλες της να κάνουν κι εκείνες το ίδιο. Νιώθει τόσο όμορφα που σκέφτηκε να μοιραστεί τις εμπειρίες της στο δικό της site. Τώρα που ξεκουράστηκε μετά από μια δύσκολη τηλεοπτική σεζόν έχει τον χρόνο να κάνει πράγματα για τον εαυτό της, αλλά πάνω απ’ όλα για την οικογένειά της.
Ολοι ξέρουν πως η Τατιάνα πάνω από δουλειές και οτιδήποτε άλλο βάζει την οικογένειά της. Ε, λοιπόν, αυτή την εποχή αυτό που θέλει είναι να φροντίζει τον σύζυγό της και τα παιδιά της, να ασχολείται με δουλειές που λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορούσε να κάνει και όπως αναφέραμε πριν, να περιποιείται το μποστάνι της.
Και ως καλή νοικοκυρά, παραδίδει... μαθήματα στο «πώς να κάνεις την οικογένειά σου να χαμογελάσει». «Χρησιμοποίησα σουπλά σε καλοκαιρινό τιρκουάζ χρώμα, πανέμορφα πιαστράκια για τις πετσέτες», λέει η Τατιάνα και συνεχίζει:
«Εκοψα λουλούδια από τον κήπο μου και στόλισα το τραπέζι. Αγόρασα κρουασάν που τυλίγεις τη ζύμη μόνος και τα ψήνεις στον φούρνο. Το σπίτι μοσχομύρισε. Κάθισε η οικογένειά μου στο τραπέζι και αμέσως πρόσεξε τη διαφορά». Τελικά είναι τόσο απλό, αφού όπως μας εξηγεί η ίδια: «Με λίγη έμπνευση και λίγη διάθεση όλα γίνονται». : Espresso

ΘΡΑΣΟΣ !! Άνοιξαν μαγαζί με κλεμμένα οχήματα!

Τρεις Αλβανοί στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα ,είχαν νοικιάσει ισόγειο κατάστημα όπου έφερναν κλεμμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια, τα οποία διέλυαν και πωλούσαν. Η αστυνομία που έκανε έφοδο βρήκε στο χώρο 8 σκελετούς από μηχανές, 3 ολόκληρες μοτοσυκλέτες, 3 μηχανές πινακίδες, κινητά υπολογιστές και πολλά άλλα πράγματα που έκλεβαν μαζί με τα οχήματα.

ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΦΑ του ….πιστολέρο Δήμαρχου !!

Πιθανότατα μια γκάφα ολκής θα κοστίσει πολύ στον πρώην Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της Αστυνομίας…
Όλα ξεκίνησαν, όταν ο πρώην Δήμαρχος θέλησε να επιδιορθώσει τον υπολογιστή του, στην περιοχή Σύβοτα Ηγουμενίτσας και για το λόγο αυτό, κάλεσε τεχνικό από τα Ιωάννινα.
Ωστόσο, φεύγοντας από το εξοχικό του, ο τεχνικός ξέχασε μία κεραία και ζήτησε να του την αποστείλουν στα Γιάννενα ταχυδρομικώς. Ωστόσο, αντί για το πακέτο με την κεραία, έλαβε ένα 32αρι πιστόλι και 47 σφαίρες, τα οποία και παρέδωσε στην ασφάλεια.
Λίγη ώρα αργότερα, ο πρώην Δήμαρχος συνελήφθη και πλέον καλείται να δώσει εξηγήσεις στον Εισαγγελέα…

Επιτέθηκαν στη γυναίκα... που προκαλούσε τους άνδρες τους !!

Το πανδαιμόνιο επικράτησε την Τετάρτη το απόγευμα στην παραλιακή περιοχή Δάφνες της Πάτρας, όταν δύο γυναίκες επιτέθηκαν σε τρίτη επειδή προκαλούσε ευθέως τους άντρες τους!
Μάλιστα επρόκειτο για μία σαραντάρα ελληνο-αμερικανίδα η οποία ήρθε στην ιδιαίτερη πατρίδα της για να κάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές. Προχθές το μεσημέρι πήγε στην παραλία των Δαφνών για να κάνει το μπάνιο της. Έπιασε μια ξαπλώστρα και καθόταν εκεί επί ώρες, διαβάζοντας το βιβλίο της. Δίπλα της και σε απόσταση μερικών μέτρων ήταν μία παρέα αποτελούμενη από δύο φιλικά ζευγάρια που έκαναν μπάνιο στη θάλασσα. Η ελληνο-αμερικανίδα προκαλούσε τα βλέμματα όλων με το καλλίγραμμο κορμί της και τις τέλειες αναλογίες, αλλά έδειχνε να το απολαμβάνει. Και το χειρότερο ήταν πως με τις κινήσεις της και τη συμπεριφορά της φαινόταν ξεκάθαρα ότι ήθελε επίμονα να προκαλεί όσους άνδρες βρίσκονταν δίπλα της, αδιαφορώντας για το αν συνοδεύονταν από άλλες γυναίκες. Και αυτό επιβεβαιώθηκε όταν κάποια στιγμή γύρισε την ξαπλώστρα για να έχει κόντρα τον ήλιο και βρέθηκε να είναι ξαπλωμένη κάθετα προς το σημείο όπου βρίσκονταν τα δύο φιλικά ζευγάρια, ανοίγοντας... διάπλατα τα πόδια! Οι δύο άνδρες που συνοδεύονταν δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν το βλέμμα τους, ενώ η ίδια διάβαζα ατάραχη το βιβλίο της και με το ένα της χέρι έβαζε λάδι στην εσωτερική πλευρά των ποδιών με τρόπο άκρως αισθησιακό που ανέβαζε την αδρεναλίνη στα... ύψη!
Η σκηνή της επίθεσης
Το θέαμα το απολάμβαναν οι δύο άνδρες όμως δεν το άντεχαν με τίποτα οι γυναίκες τους. Η μία εξ αυτών έβαλε τις φωνές στην ελληνο-αμερικανίδα, ζητώντας της να συμπεριφέρεται πιο κόσμια. Και όταν εκείνη της συνέστησε να... μην είναι «κομπλεξική», η ίδια σηκώθηκε και πήγε απειλητικά προς το μέρος της. Μάλιστα μαζί της σηκώθηκε και η δεύτερη η οποία επίσης ήταν εκνευρισμένη. Οι δύο γυναίκες άρχισαν να τραβούν την προκλητική σαραντάρα από την ξαπλώστρα αποκαλώντας την «ανώμαλη» και χρησιμοποιώντας κι άλλα «γαλλικά» που τα άκουγαν έκπληκτοι οι υπόλοιποι λουόμενοι. Όσο για τους άνδρες; Δεν τολμούσαν να πουν κουβέντα με τέτοιο ρεζιλίκι... dete.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ι.Μ. Βουλκάνου !

Για τη διευκόλυνση της μετάβασης των προσκυνητών στο Βουλκάνο, για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η Τροχαία ανακοίνωσε έκτακτες ρυθμίσεις της κυκλοφορίας, που θα ισχύσουν από τις 5:30 το απόγευμα της Κυριακής μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα οχήματα που θα κατευθυνθούν προς τη Μονή Βουλκάνου θα πρέπει να ακολουθούν τις διαδρομές
από Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη - Μονή Βουλκάνου, από Λάμπαινα - Κακοπέτρι - Μονή Βουλκάνου και από Μελιγαλά - Νεοχώρι - Αρχαία Μεσσήνη - Μονή Βουλκάνου.
Η κάθοδος θα γίνεται από το δρόμο Μονή Βουλκάνου - Γέφυρα Βαλύρας. Επίσης από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε τροχοφόρου προς το Καθολικό της Παλαιάς Μονής Βουλκάνου.

Καλομοίρα: Η σέξυ φωτογράφιση για το Νitro και οι αποκαλύψεις!

''Τώρα που παντρεύτηκα νιώθω πιο άνετα μέσα μου, νιώθω πιο άνετα με το σώμα μου, το διασκεδάζω" !!
Η Καλομοίρα Σαράντη παίρνει σέξι πόζες φορώντας μόνο ένα μαγώ, φωτογραφίζεται και μιλά στο περιοδικό ''Nitro'' για τα παιδικά της χρόνια στην Αμερική, το σύζυγό της και το φλερτάρισμα που έχει δεχτεί από γυναίκα.
Σχετικά με τα παιδικά της χρόνια στην Αμερική, το μαγαζί του πατέρα της, την κρίση στην Ελλάδα και τη θετική διάσταση της κρίσης
''Τώρα που γύρισα στην Ελλάδα, ο κόσμος μου φαίνεται πιο sad, όλοι ανησυχούν τι θα γίνει όταν τελειώσουν τα λεφτά τους, τι τους περιμένει. Και τους νιώθω γιατί και στη Νέα Υόρκη με τους γονείς μου δουλεύαμε με τεράστια πίεση ή δεν είχαμε καν δουλειά.
Υπήρχαν μέρες που το εστιατόριό μας δεν είχε καθόλου κόσμο και έβγαινα εγώ στο δρόμο, μοίραζα μενού και πήγαινα σε όλα τα μαγαζιά δίπλα και τους έλεγα: ''Please, ελάτε στο μαγαζί μας να δοκιμάσετε πίτσα, ο πατέρας μου κάνει την καλύτερη.''. Έκανα κωλοτούμπες για να φέρω κόσμο στο εστιατόριο. Στο εστιατόριο, άλλωστε, έχω κάνει τα πάντα: ''Ήμουν σερβιτόρα, ήμουν σουβλατζής και πιτσαδόρος... έκανα ακόμα και ντιλίβερι. Δεν είχαμε ντιλίβερι, αλλά όταν παράγγελνε κάτι κάποιος φίλος, πήγαινα εγώ την παραγγελία. Από τότε είχα καταλάβει πόσο σημαντικός είναι ο πελάτης σου, αυτός που σου δίνει δουλειά. Μόνη μου αγόρασα το πρώτο μου αυτοκίνητο, μόνη μου έκανα τα πάντα...
Νομίζω ότι έχει αλλάξει η label-mania των Ελληνίδων, η συνήθειά τους να σε κοιτάνε από πάνω μέχρι κάτω για να δουν τι φοράς. Αυτό ποτέ δεν μου άρεσε. Εγώ διαλαλώ ότι φοράω ρολόι των 5 δολαρίων γιατί μου αρέσει περισσότερο από ένα πανάκριβο.''
Ο ερχομός ενός παιδιού
''Θέλω να κάνω παιδιά σύντομα, γιατί θέλω να είμαι νέα όταν θα έρθουν. Ο πατέρας μου είναι μόλις 60 ετών, νομίζω όμως ότι θα τον προτιμούσα ακόμα πιο νέο. Αλλά όταν άρχισα να σκέφτομαι το ζήτημα των παιδιών, αγχώθηκα. Πώς θα μεγαλώσουν; Θα είναι υγιή; Κι αν εκδηλώσουν αυτοκτονικές τάσεις; Άρχισα να ανησυχώ. Και ύστερα σκέφτηκα πως αγαπώ τον άντρα μου και θα ήθελα ένα παιδί δικό μας. Έτσι μου έφυγε το άγχος και είπα: ''Είμαι χαζή. Έτσι είναι η ζωή, ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει''. Χαλάρωσα.'' Tlife.gr


Νικολούλη:"Πρώτη πήγα στο Alter και τελευταία θα φύγω"

Tι λέει για την ανανέωση της συνεργασίας της με το κανάλι !
Στη προσωπική της ιστοσελίδα η Αγγελική Νικολούλη ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία της με το Alter την επόμενη σεζόν. Διαβάστε το μήνυμα της.
"Άναψε το πράσινο φως για το Alter !
Το «Τούνελ» θα ανάψει τα φώτα του το Σεπτέμβρη στο Alter. Θα συνεχίσουμε φίλοι μου και πάλι μαζί για 17η τηλεοπτική χρονιά, με την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι και αυτή η σεζόν θα είναι αποδοτική.
Τα νέα είναι καλά για το Alter και για τους εκατοντάδες εργαζόμενους σ' αυτό. Έγινε δεκτή απ' το δικαστήριο η αίτηση υπαγωγής του στο άρθρο 99. Η απόφαση αυτή ανάβει το πράσινο φως για να ορθοποδήσει το κανάλι, υλοποιώντας το πρόγραμμα απεγκλωβισμού απ' το οικονομικό του αδιέξοδο.
Στόχος όλων να δουλέψουμε σκληρά για να βοηθήσουμε τον εργασιακό μας χώρο που μας εμπιστεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια. Σε όλους αυτούς που με παρουσίαζαν μέχρι και πρόσφατα να μετακομίζω σε κάποιο άλλο κανάλι, η απάντηση ήταν από καρδιάς: Πρώτη πήγα στο Alter και τελευταία θα φύγω. Σίγουρα ο δρόμος θα είναι ανηφορικός.
Οι περικοπές και οι θυσίες που πρέπει να γίνουν απ' όλους, ελπίζουμε να μην αποβούν σε βάρος της ποιότητας και της παραγωγικότητας της δουλειάς μας. Ξεκινάμε όλοι με τις καλύτερες προθέσεις για μια ακόμη προσπάθεια, για να δούμε το φως στην άκρη του οικονομικού τούνελ του Alter.
Μας στηρίζετε σ' αυτό το δύσκολο αγώνα και το διαπιστώνουμε, αφού το Alter βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Η σχέση που μας ενώνει όλα αυτά τα δεκαέξι τηλεοπτικά χρόνια, είναι δυνατή. Η φιλία σας πλημμύρισε το facebook με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν και τα δύο προφίλ μου.
Τα μηνύματα, τα e-mail που ξεπέρασαν τις 50.000 σε διάστημα δύο μηνών και η κινητικότητα που παρουσιάστηκε, είναι αδιάψευστος μάρτυρας της αγάπης των χιλιάδων φίλων του «Τούνελ». Θα συνεχίσουμε την επαφή μας στην official page του «Τούνελ», αλλά και στην καινούρια σελίδα που ανοίχτηκε στο facebook με το όνομα μου. Στέλνω την αγάπη μου σε όλους. Αγγελική"

Πρώτη επίσκεψη από Eλληνα υπ. Εξωτερικών στην Iμβρο !

ΙΣΤΟΡΙΚΗ επίσκεψη, την πρώτη Eλληνα υπουργού Εξωτερικών στο νησί, πραγματοποίησε χθες στην Iμβρο ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης. Ο κ. Λαμπρινίδης βρέθηκε στο νησί με την ιστορική ελληνική κοινότητα, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, που διοργανώνουν οι Iμβριοι προς τιμήν του οικουμενικού πατριάρχη και συντοπίτη τους, Βαρθολομαίου, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ιεροσύνης και 20 χρόνια πατριαρχίας.
Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου τον Eλληνα υπουργό υποδέχθηκαν με θερμά λόγια ο οικουμενικός πατριάρχης και ο μητροπολίτης Iμβρου και Τενέδου Κύριλλος. Ευχόμενος στον πατριάρχη «εις πολλά έτη» ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε: «Με τη σοφία σας και την ανεξάντλητη αγάπη σας δεν καμφθήκατε από τις δυσκολίες, αλλά έχετε σταθεί στο ύψος του ιερού χρέους που έχετε επωμιστεί». Απευθυνόμενος στους Ιμβρίους, ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε: «Υπήρξαν προβλήματα και δοκιμασίες στα χρόνια που πέρασαν. Είμαι εδώ για να σας πω ότι στεκόμαστε δίπλα σας και δεν σας ξεχνάμε. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει, εκ μέρους της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ερντογάν, θετικά βήματα. Σε αυτό έχει συμβάλει η προσέγγιση των δύο χωρών μας, που γίνεται με προσεκτικά βήματα. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, ώστε η βελτίωση του κλίματος, που ενθαρρύναμε από την πλευρά μας με σταθερότητα και συνέπεια, να μεταφρασθεί σε απτά αποτελέσματα. Eχει συμβάλει, όμως, και η προσέγγιση της Τουρκίας με την Ε.Ε., την οποία η Ελλάδα στηρίζει με συνέπεια. Το μέλλον σας, ως Ιμβρίων Τούρκων πολιτών, είναι στην Ευρώπη. Η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Eνωση, με την εκπλήρωση όλων των σχετικών κριτηρίων, θα είναι καλή για την Ελλάδα, για την Τουρκία και για ολόκληρη την περιοχή μας. Θα είναι καλή για τους λαούς μας».
Σημαντική καμπή στην προσπάθεια για διεθνή αναγνώριση των προβλημάτων των Ελλήνων της Iμβρου και της Τενέδου αποτελεί η έκθεση του Ελβετού βουλευτή Gross, που υιοθετήθηκε από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΣτΕ, το 2008. Με αυτήν καλείται η Τουρκία να σεβαστεί, να αναγνωρίσει και να λάβει μέτρα θεραπείας, όσον αφορά τα περιουσιακά, εκπαιδευτικά και θρησκευτικά δικαιώματα των Ελλήνων του νησιού. Δυνάμει της έκθεσης Gross, η Τουρκία εκλήθη να «παγώσει» για ορισμένο διάστημα την εφαρμογή του κτηματολογίου στη νήσο, προκειμένου τα μέλη της εκεί ελληνικής μειονότητας να τεκμηριώσουν τα δικαιώματά τους επί των ακινήτων τους.

Γιορτή Ντομάτας και Κρεμμυδιού από τον Σύλλογο Γυναικών Μεταμόρφωσης

Από το http://metamorfosis-messinias.blogspot.com
Μια γιορτή δύο παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής που καθιέρωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης του Δήμου Πύλου – Νέστορος , διοργανώνεται από τον Σύλλογο για 4η συνεχόμενη χρονιά την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2009 στις 21.00
Η μοναδική ποικιλία της ντόπιας ντομάτας « Χοντροκατσαρή» θα είναι η βάση της μαγειρικής τέχνης των μελών του συλλόγου, οι οποίες συνδυάζοντας γνώση και φαντασία θα προσφέρουν μοναδικές γεύσεις στους επισκέπτες της εκδήλωσης.
Το Μουσικό σχήμα του « Αλέκου Λυκοτραφίτη » με λαικό και δημοτικό τραγούδι από την μοναδική ΒΙΚΥ υπόσχεται μια αξέχαστη μουσική βραδιά με ατέλειωτο κέφι και χορό.
Η εκδήλωση θα γίνει στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Μεταμόρφωσης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Πύλου – Νέστορος - Τα Αιολικά πάρκα Δυτικής Πελοποννήσου και χορηγός επικοινωνίας η Τηλεόραση BEST

Υποψήφιος Στην Μεσσηνία και στα Χανιά ο Αντώνης Σαμαράς !

Δεν κατεβαίνει ούτε στη Β' Αθηνών ούτε σε καμία περιφέρεια του κέντρου όπως γράφουν σε διάφορα ρεπορτάζ. Δήθεν πληροφορίες γράφονται δεξιά και αριστερά για την εκλογική περιφέρεια που θα επιλέξει ο Σαμαράς. Ως αρχηγός πολιτικού κόμματος έχει δικαίωμα να επιλέξει δυο περιφέρειες.
Τη μια την έχει ήδη κλειδώσει. Είναι η Μεσσηνία.
Για να δώσει συμβολικό χαρακτήρα στην εκλογική αναμέτρηση και για να συνδέσει την πολιτική παρουσία του με το παρελθόν. Η δεύτερη θα είναι περιφέρεια στην Κρήτη. Πολύ πιθανόν τα Χανιά. Για συμβολικούς και όχι μόνο λόγους. Καταλαβαίνετε τους συνειρμούς...

Βαριά μομφή από Blog για τον Στάθη Αναστασόπουλο !

Παραχώρηση Δημοτικού Σχολείου ΚΟΥΤΑΛΑ στον Πολιτιστικό Σύλλογο !

Υπογράφηκε χθές 12 Αυγούστου 2011, το χρησιδάνειο μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΟΥΤΑΛΑ» κας Ελένης Σπυροπούλου, με το οποίο παραχωρείται το πρώην Δημοτικό Σχολείο Κουταλά στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουταλά, προκειμένου να αξιοποιηθεί από το Σύλλογο ως Πολιτιστικό κέντρο για την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων ή δράσεών του.

Πρωτάθλημα Κατάδυσης 5 έως 15 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα !

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οργανώνεται στην Καλαμάτα το διεθνές πρωτάθλημα κατάδυσης με συμμετοχή αθλητών από τριάντα χώρες.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Αλμυρού, όπως πέρυσι.
Η δημοτική αρχή της πόλης ευχαριστεί θερμά τους διοργανωτές, για την επιλογή της Καλαμάτας, ως τόπου τέλεσης των αγώνων.

Ιππικοί Αγώνες στο Πλατύ στις 15 Αυγούστου !

Ο Δήμος Καλαμάτας και η Τοπική Κοινότητα Πλατέος σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τους Ιππικούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 15 Αυγούστου στις 18:30, στο Ιπποδρόμιο της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος.

Έχασε την ζωή του 55 χρονος σε τροχαίο στην Μαγούλα Μεσσηνίας !

Την τελευταία του πνοή άφησε χθές το μεσημέρι ο 55 χρονος Φώτης Χ. κατσαφάδος στην Μαγούλα Μεσσηνίας όταν το μηχανάκι που οδηγούσε για άγνωστους λόγους ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε στύλο . Ό άτυχος 55 χρονος βρισκόταν στην περιοχή για τις καλοκαιρινές του διακοπές !

Παρουσιάστρια… άνεργη γυρνά στα παλιά της λημέρια !

Το quiz που ακολουθεί είναι για καλούς… λύτες!
Ποια όμορφη παρουσιάστρια λοιπόν, όμορφη και πολυτάλαντη, η οποία δεν έχει κλείσει κάτι για την επόμενη σεζόν στο τηλεοπτικό τοπίο –παρά το γεγονός ότι το όνομά της ακούγεται πολύ για πολλά projects συνεχώς- σκέφτεται πολύ σοβαρά να ασχοληθεί με την παλιά της τέχνη, που έχει μεγαλύτερη αίγλη και πρεστίζ ; gossip-tv.gr

Απολύσεις στο Δημόσιο - Πότε έρχονται και πόσες θα είναι ;

Άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι θα βρεθούν σε ένα χρόνο πάνω από 6000 δημόσιοι υπάλληλοι, φορέων
και οργανισμών του δημοσίου που καταργούνται ή συγχωνεύονται, σύμφωνα με νομοσχέδιο που έχει καταρτίσει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας και προεδρικό διάταγμα θα ορίζει λεπτομέρειες.
Από το σύνολο των 7000 υπαλλήλων οι οποίοι εργάζονται στους υπό κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμούς, μόνο το 10%, ανά έτος, θα έχουν τη δυνατότητα μετάταξης σε άλλο δημόσιο φορέα αφού έτσι προβλέπει το Μνημόνιο χαρακτηρίζοντας νέες προσλήψεις και τις μετατάξεις.
Οι υπόλοιποι θα μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας με μειωμένες αποδοχές για έναν χρόνο και στη συνέχεια θα απολυθούν, διατηρώντας απλώς το δικαίωμα να γίνουν κατά προτεραιότητα (με ποσόστωση 30%) συμβασιούχοι στο Δημόσιο ή να έχουν προτεραιότητα σε θέσεις μερικής απασχόλησης. Αυτό δεν αφορά όσους ή όσες βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση αφού θα έχουν δυνατότητα της εθελούσιας εξόδου.
Ειδική μέριμνα υπάρχει για τα ζευγάρια δημόσιων υπαλλήλων, καθώς και για τις οικογένειες που έχουν μέλη με ειδικές ανάγκες. Στη πρώτη περίπτωση, ο ένας από τους συζύγους κερδίζει αυτοδικαίως τη μετάταξή του σε άλλον οργανισμό ενώ το ίδιο συμβαίνει και με όσους έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες ή έχουν οι ίδιοι υψηλό ποσοστό αναπηρίας.
Μετά την οριστική απόφαση κατάργησης ή συγχώνευσης οργανισμού η διοίκησή του θα πρέπει σε 9 μήνες να καταρτίσει νέο οργανόγραμμα και πίνακες πλεονάζοντος προσωπικού. Όσοι υπάλληλοι μπουν σε καθεστώς εφεδρείας για ένα χρόνο θα λαμβάνουν το 60% των αποδοχών τους και θα υποβάλουν στο ΑΣΕΠ τα χαρτιά τους για μετάταξη.
Η επιλογή από το ΑΣΕΠ θα γίνεται βάσει μοριοδότησης η οποία θα λαμβάνει υπόψη:
Τίτλοι σπουδών και οι ειδικές γνώσεις, με επιβράβευση της εξειδίκευσης (το διδακτορικό 150 μόρια το μεταπτυχιακό 100). Επιβράβευση επάρκειας ξένων γλωσσών και υπολογιστή. Προϋπηρεσία του υπαλλήλου (30 μόρια για κάθε χρόνο), και η εμπειρία (20 μόρια για κάθε χρόνο). Η ηλικία του υπαλλήλου (5 μόρια ανά έτος). Η οικογενειακή κατάσταση.

Ο καιρός το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου !

Τι προβλέπει η ΕΜΥ !
Αίθριο καιρό με όχι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες προβλέπει η ΕΜΥ για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου σε όλη τη χώρα εκτός από τα ηπειρωτικά, όπου προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις.
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Ίδιο το σκηνικό και την Κυριακή, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά, βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.
Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου ο καιρός θα είναι αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα ηπειρωτικά το μεσημέρι θα συννεφιάσει, οπότε δεν αποκλείεται στα βουνά να σημειωθούν μπόρες.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 13 - 8 -2011

12.8.11

Διαιτητής πήδηξε φράχτη για να γλιτώσει το ξύλο! (video)

Πολύ ξύλο αλλά και πολύ γέλιο είχε ο αγώνας Union San Guillermo – Atletico Tostado για την 5η κατηγορία της Αργεντινής, που είχε άδοξο τέλος, αφού οι γηπεδούχοι πήγαν… τρέχοντας τον διαιτητή, αναγκάζοντάς τον να φύγει από το γήπεδο όπως – όπως!
Όλα ξεκίνησαν όταν ο…. Αργεντινός ρέφερι δέχθηκε σπρώξιμο από έναν παίκτη των γηπεδούχων και είχε την ατυχή ιδέα να ανταποδώσει με χαστούκι. Όλοι οι ποδοσφαιριστές της Union San Guillermo τον περικύκλωσαν και άρχισαν να του ρίχνουν μπουνιές και κλοτσιές, ενώ ανάλογη τύχη είχαν και οι βοηθοί του διαιτητή, που τόλμησαν να μπουν στη μέση για να τον υπερασπιστούν.
Η συνέχεια ήταν να εκτυλιχθούν σκηνές βγαλμένες από το σόου του Benny Hill, αφού μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο «θαρραλέος» διαιτητής το έβαλε στα πόδια και βγήκε τρέχοντας από τον αγωνιστικό χώρο, για να γλιτώσει το λιντσάρισμα! Επειδή μάλιστα τα αποδυτήρια δεν αποτελούσαν ασφαλές καταφύγιο, χρειάστηκε να… πηδήξει το φράχτη του γηπέδου για να ξεφύγει από τους διώκτες του!
Δεν αποκλείεται πάντως οι εξοργισμένοι γηπεδούχοι να τον ακολούθησαν στα γύρω χωράφια, όπως είθισται να συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις… sportena.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ - "Ο ΜΙΝΩΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΜΕΡΟΠΗ"

Μια μουσική παράσταση βασισμένη σε μύθους Πελοποννήσου και Κρήτης, που ενέπνευσαν Ευρωπαίους και Έλληνες συνθέτες. Μέσα από τη μουσική και το τραγούδι παρουσιάζονται πτυχές του πολιτισμού, της ιστορίας και της λαϊκής παράδοσεις των δύο μεγάλων περιοχών της Ελλάδας. H εκδήλωση διοργανώνεται από το φεστιβάλ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ ενώ τελεί υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Συμμετέχουν Βίκυ Βασιλειάδη –φλάουτο Μυρσίνη Μαργαρίτη – σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα - μέτζο σοπράνο Μαρία Παπαπετροπούλου – πιάνο Λουδοβίκος των Ανωγείων με το μουσικό σύνολό του Χατζησταύρου Αριστείδης, κιθάρα Δραμουντάνης Βασίλης, μαντολίνο –ούτι Μαυρογενίδου Σοφία, φλάουτο Κοντογιάννης Γιώργος, κρουστά-λύρα Τακούλη Βικτωρία, τραγούδι Αφήγηση: Μαρία Γουλά
Σχεδιασμός-Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Διονυσία Χρυσομπόλη
Κατά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθεί τοπικός οίνος και παραδοσιακά εδέσματα. "Στην Πύλο που είναι ξακουστή για τη φιλοξενία απ' του Ομήρου τους καιρούς του Νέστορα τα χρόνιακρασί θα σας κεράσουμε να μας θυμαστε αιώνια"
Πληροφορίες στο τηλ. 6936943033

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Γύριζαν πορνό στο απέναντι μπαλκόνι ! ΦΩΤΟ

Ήταν μια συνηθισμένη βαρετή μέρα στο γραφείο για το στέλεχος που ατένιζε έξω από το παράθυρο την υπέροχη μέρα που "έχανε". Όταν ξαφνικά κοιτώντας λίγο πιο προσεχτικά είδε πως στο απέναντι διαμέρισμα γυριζόταν ταινία πορνό!
Μια ξανθιά, σέξι κοπέλα φορούσε τις ζαρτιέρες της καθώς περιφερόταν στο διαμέρισμα αλλά και στο μπαλκόνι με το συνεργείο να έχει στήσει για τα καλά τα σύνεργα ώστε να ξεκινήσει η... δράση.
Μάλιστα, ο άνδρας επειδή ήξερε πως οι συνάδελφοί του δε θα το πιστέψουν βγήκε στο μπαλκόνι και τράβηξε μερικές φωτογραφίες με το iPhone του για να έχει αποδείξεις, ενώ έστειλε φωτογραφίες και στην ιστοσελίδα Curbed.com για να πάρουν μάτι και άλλοι χρήστες.

"Χτύπησα τζακποτ, μόλις είδα πως γυρίζεται μια ταινία πορνό", έγραψε στο εν λόγω site. Έτσι, πληροφοριακά, τα γραφεία της εν λόγω εταιρείας βρίσκονται στο Μανχάτταν.blog.gr

Φαφούτης κλέφτης συνελήφθη γιατί ξέχασε την μασέλα του στον τόπο του εγκλήματος !!

Ένας τσαντάκιας άρπαξε την τσάντα μιας γυναίκας στη μική πόλη Σεβερίνα της Βραζιλίας και κατάφερε να ξεφύγει αφήνοντας όμως πίσω του ένα αδιάσειστο ίχνος: τη... μασέλα του.
"Τράβηξε την τσάντα μου και έφυγε τρέχοντας", αφηγήθηκε η Σιλβίνα Τζουλιέτα Φερέιρα στον τοπικό Τύπο.
Η είδηση διαδόθηκε γρήγορα στη μικρή κοινότητα και ο κλέφτης θα κοιμόταν ήσυχος αν ένας κάτοικος δεν έβρισκε τη μασέλα του δράστη.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν έτσι πολύ γρήγορα να εντοπίσουν τον... απρόσεχτο Μίλτον Σεζάρ ντε Ζεζούς, 34 ετών, που πάνω στη βιασύνη του ξέχασε τα δόντια του στον τόπο του εγκλήματος.
"Του είπαμε να φορέσει τη μασέλα και του ταίριαζε γάντι. Δεν μπορούσε να ισχυριστεί ότι δεν ήταν δική του", είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Απαρεσίδου Μαρτίνς. Ο Σεζάρ ντε Ζεζούς όχι μόνο συνελήφθη αλλά παρέμεινε και χωρίς δόντια: η αστυνομία κατάσχεσε τη μασέλα ως "πειστήριο" του εγκλήματος.

Παιδιά από την Αγία Πετρούπολη στο Δημαρχείο Πύλου - Νέστορος !

Επίσκεψη πραγματοποίησαν την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011 στο Δημαρχείο του Δήμου Πύλου-Νέστορος μαθητές από το 46ο πρότυπο σχολείο ορφανοτροφείο της Αγίας Πετρούπολης καθώς και συνοδοί αυτών. Την αποστολή υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, επίσης παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Διαχείρισης του «Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ελληνορωσικής Διαπεριφερειακής Συνεργασίας», κ. Νικόλαος Κρημνιανιώτης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Σκαλαίος, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Καπετανόπουλος του παραπάνω οργανισμού και ο Πρόεδρος του «Συνδέσμου Εξαγωγής Τυποποιητών Μεσσηνίας» , κ. Ηλίας Κανάκης.
Ο κ. Δήμαρχος επεφύλαξε ένθερμη υποδοχή στους νέους φίλους μας και στους συνοδούς αυτών και αναφέρθηκε στις ιστορικές καταβολές του Δήμου Πύλου-Νέστορος, την Ρωσική παρουσία στον τόπο μας όσο αφορά την Ναυμαχία του Ναυαρίνου, η οποία είναι γνωστή στα παιδιά από το σχολείο.
Στην συνέχεια, ο κ. Σκαλαίος ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την υποδοχή και ενημέρωσε για την προσπάθεια δημιουργίας συνεδρίου από το επόμενο έτος στην Πύλο με θέμα την «Ναυμαχία του Ναυαρίνου και τη συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας τα νεότερα χρόνια».
Με το πέρας της συνάντησης οι φιλοξενούμενοι ευχαρίστησαν τον κ. Δήμαρχο για την αξέχαστη φιλοξενία που τους πρόσφεραν οι Μεσσήνιοι και εξέφρασαν τον εντυπωσιασμό τους για την ιστορία και την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας. Εν συνεχεία, ακολούθησε ανταλλαγή δώρων εθιμοτυπικού χαρακτήρα μεταξύ του Δημάρχου και φιλοξενούμενων μαθητών.

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο για την Ελλάδα - VIDEO

Το βιντεάκι αυτό κάνει τον γύρο του κόσμου και ήδη μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το έχουν παρακολουθήσει. Άλλοι συμφωνούν και άλλοι όχι με το περιεχόμενό του και αυτό το καταλαβαίνει κανείς εάν δει και τα σχόλια που το συνοδεύουν. Όπως και να έχει όμως βοηθάει στο να καταλάβουν με έναν απλό και σύντομο τρόπο όλοι, ότι όσα ακούν από τα ΜΜΕ των χωρών τους δεν είναι πάντα αληθινά ..και σίγουρα παντού υπάρχει ένας μύθος!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου