23.1.21

Κυκλοφόρησαν με γερμανικές πινακίδες

Ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας τα νέα λεωφορεία από τη Γερμανία. Έχουν κάνει εντύπωση και όλοι παραδέχονται ότι τα χρειαζόμασταν, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς θα υπάρχουν περισσότερα δρομολόγια. Από τη βιασύνη να τα κυκλοφορήσουν στους δρόμους, οι ιθύνοντες ξέχασαν να αλλάξουν το ηλεκτρονικό σύστημα, με συνέπεια οι πινακίδες που δείχνουν τον αριθμό και τη γραμμή για το δρομολόγιο που έκαναν τα λεωφορεία να είναι στα γερμανικά. Πρόκειται πιθανότατα για μεταχειρισμένα λεωφορεία που ήρθαν από τη Γερμανία για να ενισχύσουν τον ελληνικό στόλο. Μήπως θα ήταν καλύτερα να τις αφήναμε σβηστές, αντί να βλέπει και να μην καταλαβαίνει ο κόσμος τι γίνεται; Και φυσικά, το ανέκδοτο των τελευταίων ημερών ήταν: Πού είναι η στάση για το Baden- Baden;

Ο Λοβέρδος πάει για πρόεδρος

Την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής έκανε γνωστή ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην Ερτ1. «Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής γιατί πιστεύω πως μπορώ να εγγυηθώ το μέλλον της παράταξης και να συμβάλλω στο μέλλον της πατρίδας» είπε.

Στη β’ φάση ο διαγωνισμός του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα έγινε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υλοποίηση του μεγάλου οδικού έργου Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, κόστους 180 εκατομμυρίων ευρώ, που θα κατασκευαστεί με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Εγκληματικότητα: “Σκούπα” της ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία. "Μπαράζ" συλλήψεων. Ποια αδικήματα αφορούσαν.

Ανοικτά καταστήματα και την Κυριακή.

Με ανοικτή την αγορά την Κυριακή δίνεται δεύτερη ευκαιρία στον εμπορικό κόσμο, ώστε να διαθέσει εμπόρευμα που δεν πουλήθηκε την εποχή του lockdown. Ευκαιρία και για το καταναλωτικό κοινό που θα έχει κάποιες ώρες ανοικτή την αγορά να μπει στο κατάστημα, να δει και να αγοράσει. Ουρές σχηματίστηκαν το Σάββατο σε κεντρικά σημεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Πέθανε ο Λάρι Κίνγκ

Ο Λάρι Κίνγκ που έκανε ερωτήσεις σε χιλιάδες προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, ηγέτες χωρών, πολιτικούς και διασημότητες από το χώρο του θεάματος για το CNN, αλλά και για άλλα τηλεοπτικά δίκτυα, με μία καριέρα που είχε διάρκεια για περισσότερα από 60 χρόνια, πέθανε σε ηλικία 87 ετών, όπως μετέδωσε σήμερα το CNN, επικαλούμενο μία πηγή που βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του.

Σε καραντίνα ο δήμαρχος Καλαμάτας

Κλεισμένος στο σπίτι -προληπτικά - βρίσκεται ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος. Ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών θα παραμείνει σε "κατοίκον περιερισμόν" , όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό.

Η κατανομή των 605 νέων κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:7 Μεσσηνια

39 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής 30 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών 52 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών 12 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής 65 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών 24 κρούσματα στην ΠΕ Νοτιου Τομέα Αθηνών 65 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης 15 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας 4 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας 24 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας 5 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας 14 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου 23 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας 4 κρούσματα στην Π.Ε.Ζακύνθου 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας 2 κρούσματα στην Π.Ε.Ηρακλείου 3 κρούσματα στην Π.Ε Θήρας 6 κρούσματα στην Π.Ε Ιωαννίνων 4 κρούσματα στην Π.Ε.Καβάλας 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας 1 κρούσμα στην Π.Ε.Κέρκυρας 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς 21 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας 4 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας 15 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου 45 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας 7 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας 2 κρούσματα στην Π.Ε Νήσων 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης 32 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς 2 κρούσματα στην Π.Ε Πέλλας 14 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου 12 κρούσμα στην Π.Ε Ροδόπης 4 κρούσματα στην Π.Ε Σερρών 5 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας 18 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ :Σήμερα 23/1: 605 νέα, 292 διασωληνωμένοι - 24 θάνατοι

Μικρή αύξηση κρουσμάτων σήμερα 23/1. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα είναι 605, οι διασωληνωμένοι είναι 292 και οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο έφτασαν τους 24. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Το χωριό των… αγαλμάτων στη Μεσσηνία

Περισσότερα από 30 αγάλματα- ανδριάντες βρίσκονται σκόρπια σε διάφορα σημεία του.Γνωστό ως χωριό των αγαλμάτων, το Σιδηρόκαστρο βρίσκεται σε μια ήσυχη γωνιά στην ορεινή Μεσσηνία. Χτισμένο σε υψόμετρο 440 μέτρων συναντάται σε απόσταση 19 χλμ. βορειοανατολικά της Κυπαρισσίας και 12 χλμ. από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους, με την μακρόχρονη ιστορία του ακολουθεί την γενικότερη ιστορία της Τριφυλίας, του ομώνουμου δήπου στον οποίο ανήκει.

Πόσα άτομα επιτρέπονται σε ΙΧ και ταξί από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου

Αλλάζει το όριο των επιβατών που επιτρέπονται στο αμάξι από τη Δευτέρα. Οι αλλαγές πήραν ΦΕΚ με τα μέτρα από 25/1.

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες επεισοδίου με πυροβολισμούς

Ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες του επεισοδίου με πυροβολισμούς και τραυματισμούς το απόγευμα της Πέμπτης, στην περιοχή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν χθες από την αστυνομία.

Το Ελληνικό Rapid Test Αντιγόνου με παρουσία σε 16 χώρες

Το Rapid Test της ProGnosis Biotech για ανίχνευση αντιγόνου του SARS-CoV-2, μετρά τρεις μήνες κυκλοφορίας, από τις 17 Νοεμβρίου 2020, όπου και ξεκίνησε η διάθεση του στην Ελληνική και τη Διεθνή αγορά. Χρησιμοποιείται από έναν ιδιαίτερα αξιοσημείωτο αριθμό ιδιωτικών εργαστηρίων και υγειονομικών δομών της Ελλάδας αλλά ταυτόχρονα «ταξιδεύει» και σε πολλές χώρες του εξωτερικού! Το Rapid Test Ag 2019-nCoV, όπως είναι η εμπορική ονομασία του, είναι προϊόν μιας αμιγώς ελληνικής εταιρίας βιοτεχνολογίας, σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και παράγεται εξολοκλήρου στα εργαστήρια της στην Λάρισα από Έλληνες επιστήμονες και είναι το μοναδικό ελληνικής κατασκευής Rapid Test για την ανίχνευση του αντιγόνου του SARS-CoV-2 που διατίθεται στην Ελληνική & Διεθνή αγορά.

Σοβαρό τροχαίο στην Ε.Ο. Καλού Νερού – Τσακώνα

Τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στην εθνική οδό Καλού Νερού – Τσακώνας με συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό δύο ατόμων.

Κοροναϊός : Έτσι θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια από την 1η Φεβρουαρίου

Κλειστά θα παραμείνουν τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές Με αργά βήματα γίνεται η επιστροφή στην κανονικότητα με τους λοιμωξιολόγους να δηλώνουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

Κλειστή για μία εβδομάδα τάξη Δημοτικού λόγω κορωνοϊού

Με Απόφαση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας, Θεοφανίας Σιούτη, αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία της Πέμπτης τάξης του 14ου Δ.Σχ. Καλαμάτας μέχρι και 05 – 02- 2021. στο πλαίσιο των προβλεπομένων μέτρων διαχείρισης επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες. Εκπαιδευτικοί και μαθητές θα ακολουθήσουν πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

ΗΠΑ: Τη Δευτέρα, η υποβολή στη Γερουσία του κατηγορητηρίου σε βάρος του Ντ. Τραμπ

Το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ θα υποβληθεί την Δευτέρα στη Γερουσία, στην οποία επαφίεται να τον δικάσει για «υποκίνηση στάσης», ανακοίνωσαν σήμερα οι Δημοκρατικοί ηγέτες του Κογκρέσου.

Καιρός σήμερα: Eπιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και μποφόρ – Πού θα χιονίσει

Αλλάζει σήμερα, Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, ο καιρός. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού αναμένοντα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ από τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι.

ΚΥΡ

Ανακάλυψη Έλληνα επιστήμονα στις ΗΠΑ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας

Το μυστικό καταπολέμησης της παχυσαρκίας θα μπορούσε να βρίσκεται σε μια περιοχή του εγκεφάλου μας, καθιστώντας την καταπολέμηση της ευκολότερη από ότι νομίζαμε μέχρι σήμερα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής Κωνσταντίνος Στρατάκης, επικεφαλής του Τμήματος Γενετικής και Ενδοκρινολογίας στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης του Παιδιού (NICHD), το οποίο είναι μέρος του Εθνικού Ινστιτούτο Υγείας (NIH) των ΗΠΑ. Η μελέτη της επιστημονικής ομάδας του Δρ. Στρατάκη δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό JCI Insight

ΤΙ, ΤΙ ,ΤΙ

Μάγια Αγγέλου : Η θρυλική ποιήτρια και ακτιβίστρια έγινε Barbie

Σαν κομμάτι της σειράς με την ονομασία «Barbie's Inspiring Women», η εταιρία παιχνιδιών Μattel μόλις κυκλοφόρησε μία κούκλα προς τιμήν της παγκοσμίου φήμης, πολύβραβευμένης ποιήτριας και ακτιβίστριας Μάγιας Αγγέλου.

22.1.21

Απεβίωσε η γιαγιά του θεάτρου:Τιτίκα Σαριγκούλη

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών η αγαπημένη ηθοποιός και συγγραφέας, Τιτίκα Σαριγκούλη. Οι σπαρταριστές ατάκες της και η αθυροστομία της ως γιαγιά στη σειρά «Μπαμπά μην τρέχεις» την έκαναν ιδιαίτερα αγαπητή στο τηλεοπτικό κοινό. Η κηδεία της θα γίνει το πρωί της Δευτέρας στις 11:00 στο 3ο Νεκροταφείο.

ΚΟΡΩΝΗ : Γιόρτασαν την επέτειο της Ελεήστριας

Τηρώντας τη θρησκευτική παράδοση αλλά και τα υγειονομικά μέτρα, η Κορώνη γιόρτασε την 124η επέτειο από την εύρεση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Ελεήστριας. Της Πολιούχου και Προστάτιδας της. Την Πέμπτη τελέσθηκε ο Εσπερινός.Η Ιερά Εικόνα της Ελεήστριας βρέθηκε το 1897, μέσα σε απόκρημνους βράχους, στο σημείο όπου σήμερα έχει αναγερθεί ο Ναός του Ιερού Προσκυνήματος, κατόπιν οραματισμών της ευσεβούς γερόντισσας Μαρίας Σταθάκη.

Επιδείνωση καιρού από το μεσημέρι

Με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Προβλέπονται διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά να επιδεινώσουν τον καιρό στη χώρα τις επόμενες ημέρες και ώρες

Ζευγάρι παντρεύτηκε στο θάλαμο ασθενών με κορονοϊό προτού εκείνος μεταφερθεί στη ΜΕΘ

Η Ελίζαμπεθ Κερ και ο Σάιμον Ο΄Μπράιαν, ένα ζευγάρι Βρετανών, σχεδίαζαν να παντρευτούν τον Ιούνιο. Έπειτα ήρθε η πανδημία του κορονοϊού. Αμφότεροι μολύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μίλτον Κέινς με το ίδιο ασθενοφόρο όταν τα επίπεδα οξυγόνου του οργανισμού τους έπεσαν επικίνδυνα χαμηλά. Η Κερ και ο Ο΄Μπράιαν νόσησαν τόσο βαριά ώστε το ιατρικό προσωπικό έδωσε μάχη για να διοργανώσει τον γάμο τους πριν να είναι πολύ αργά.

Γεωγραφική κατανομή των 585 νέων κρουσμάτων κορονοϊού 3 στη Μεσσηνία

Σταθεροποίηση της επιδημίας στην επικράτειας, παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά φαίνεται δεν είναι εύκολο να μειωθούν αισθητά περαιτέρω τα κρούσματα λόγω και του χειμώνα και ο ιός συνεχίζει να είναι ανάμεσά μας, ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Είπε ότι υπάρχουν 6.000 ενεργά διαγνωσμένα κρούσματα- με τα μισά στην Αττική, η οποία και ανησυχεί τους ειδικούς καθώς δεν παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων. Η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι ο πραγματικός αριθμός των φορέων είναι μεγαλύτερος, διότι δεν γνωρίζουμε τους ασυμπτωματικούς. Ανέφερε πως ο 7ήμερος μέσος όρος είναι 467 κρούσματα ανά ημέρα, είπε ότι ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου στα κρούσματα, ενώ έκανε λόγο για υπευθυνότητα των Ελλήνων με τήρηση των μέτρων προστασίας κατά την διάρκεια των γιορτών.

Κορονοϊός: 585 νέα κρούσματα, 288 διασωληνωμένοι, 28 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 585 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 151.041, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.822 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46.487 (63,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: «Είχαμε σχέση» - Ομολογία σοκ του προπονητή ιστιοπλοϊας

Με ανοιχτό το στόμα άκουσαν οι τηλεθεατές την ομολογία σοκ του προπονητή ιστιοπλοϊάς, ο οποίος πραδέχτηκε δημόσια τον βιασμό της τότε 11χρονης αθλήτριας Ναυτικού Ομίλου. Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο δρλαστης υποστήριξε πως είχε σχέση με την 11χρονη, δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας και υποστήριξε πως δεν βρίσκει τίποτα παράλογο στη σχέση αυτή! Περισσότερα σε λίγο...

Ανδρας της ασφάλειας του Αρη εμπλέκεται στους πυροβολισμούς σε οπαδούς του ΠΑΟΚ

Από τους πυροβολισμούς του οπαδού-άνδρα ασφαλείας του Αρη, προκλήθηκε ο τραυματισμός των δύο οπαδών του ΠΑΟΚ στα κάτω άκρα τους, ενώ υπήρξαν και φθορές σε παρακείμενο κατάστημα

Συμβαίνει τωρα:1 επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Πρίν λίγα λεπτά εισήχθη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κάτω από υψηλές συνθήκες ασφαλείας νέο επιβαιβεωμένο κρούσμα Κορονοιού...Νεώτερα σε λίγο

Μετακίνηση εκτός νομού: Η νέα ημερομηνία για την απαγόρευση, σήμερα η απόφαση

Η μετακίνηση εκτός νομού είναι ο νέος πονοκέφαλος για τους λοιμωξιολόγους. Τα σενάρια που εξετάζονται σήμερα, οπότε και θα ληφθεί η απόφαση για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Επίδομα 400 ευρώ: Πώς θα δοθεί σε 150.000 επιστήμονες - Τα 2 κριτήρια, οι δικαιούχοι

Με δυο βασικά κριτήρια θα δοθεί το έκτακτο εφάπαξ επίδομα των 400 ευρώ σε περίπου 150.000 επιστήμονες, που είναι δικαιούχοι. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης:

Ανοίγουν πρακτορεία ΟΠΑΠ, «πράσινο φως» σε λαχειοπώλες - 1 Φεβρουαρίου Γυμνάσια, Λύκεια

Στις 10:00 οι 32 ειδικοί δίνουν πράσινο φως για πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες - Στον «πάγο» η μετακίνηση εκτός νομού - Ακόμα πιο μακριά η εστίαση

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και Κάσο πρωί Παρασκευής

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής και ταρακούνησε Κρήτη και Κάσο Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η δόνηση είχε μέγεθος 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η δόνηση έγινε 49 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 27,5 χιλιόμετρα.

Αστατος καιρός σήμερα με βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές

Βροχερός αναμένεται ο καιρός σήμερα, Παρασκευή, σε αρκετές περιοχές της χώρας. Έτσι, βροχές αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2021:Πότε θα καταβληθούν-Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου 2021 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:

Ανακαλύφθηκε ίσως ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος του κόσμου

Υπολείμματα ενός τεράστιου δεινόσαυρου (τιτανόσαυρου) που περπάτησε στη Γη πριν από 98 εκατομμύρια χρόνια ανακάλυψαν ερευνητές στην Αργεντινή

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Οι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ είναι ελεύθεροι να πηγαίνουν όπου θέλουν σε μια συνάθροιση

Οι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ είναι ελεύθεροι να πηγαίνουν όπου θέλουν σε μια συνάθροιση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την οποία δίνει διευκρινίσεις σχετικά με το σημείο του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Συναθροίσεων από την Αστυνομία, που ανακοινώθηκε σήμερα, που αφορά σε οριοθετημένο χώρο για τους εκπροσώπους του Τύπου και προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και σχόλια.

ΚΥΡ

Ο ΓΥΡΙΣΜΟΣ

21.1.21

Την Παρασκευή στις 18:00 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 80 έως 84 ετών

Την Παρασκευή στις 18:00 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 80 έως 84 ετών. Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 32.701 πολίτες άνω των 85 ετών, 81.000 υγειονομικοί και περισσότεροι από 7.000 στους οίκους ευγηρίας.

Μεσσήνια η εκπρόσωπος Τύπου στο Λευκό Οίκο

Αυτή είναι η εκπρόσωπος Τύπου του νέου Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν. Ονομάζεται Τζεν Ψάκι, είναι 41 ετών, έχει ρίζες στη Μεσσηνία, Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος και μάλιστα έκανε το πρώτο briefing του Λευκού Οίκου. Η Τζεν Ψάκι έκανε το ντεμπούτο της ως γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου την Τετάρτη και υποσχέθηκε να φέρει ευγένεια, αλήθεια και διαφάνεια στις συναντήσεις της με τους διαπιστευμένους κυβερνητικούς δημοσιογράφους. Είχε υπηρετήσει ως επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. «Το επίθετό μου είναι ελληνικό και είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη γι’ αυτό», είχε δηλώσει πρόσφατα, επιβεβαιώνοντας ότι εκτός από τους Έλληνες και οι Ελληνίδες πάνε παντού».

509 κρούσματα, 293 σε ΜΕΘ, 25 θάνατοι

21/01/2021 Για πρώτη φορά μετά από πολλές εβδομάδες καταγράφονται λιγότεροι από 300 διασωληνωμένοι ασθενείς Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 509, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 150.479 (ημερήσια μεταβολή +0,3%), εκ των οποίων 52,1% άνδρες.

Σύλληψη 27χρονου που μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς

Συνελήφθη,σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) Μεσσηνίας, 27χρονος αλλοδαπός, γιατί εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντός του οποίου μετέφερε δύο (2) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο τη μετακίνησή τους. Επιπλέον, ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.ΠΗΓΗ:gargalianoionline

Επεισόδια και χημικά σε πορεία φοιτητών στην Θεσσαλονίκη

Στιγμές μεγάλης έντασης πριν από λίγη ώρα στην Θεσσαλονίκη, στην συγκέντρωση φοιτητών για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Οι νεαροί συγκρούστηκαν με την Αστυνομία που είχε “μπλοκάρει” την κάθοδό τους στην οδό Εγνατία στο κέντρο της πόλης.

Πάτρα: ΤΩΡΑ-Συγκέντρωση 150 ατόμων στην πλατεία Γεωργίου - Διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο στην Παιδεία - Ανοιχτοί οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία στο κέντρο της Πάτρας, που ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου όπου είχαν συγκεντρωθεί και συνεχίζει στην οδό Κορίνθου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου