30.7.11

«Βόμβα» υπεξαίρεσης 51 εκ. ευρώ στην Proton Bank

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΤΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ
Απόφαση-φωτιά, από την οποία προκύπτει ότι ερευνάται σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ και στο οποίο εμπλέκονται μέλη της διοίκησης της Proton Bank, εξέδωσε την Τετάρτη 27/7 η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Με την απόφαση αυτή ζητείται να παγώσει η κίνηση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, βασικού μετόχου της Proton Bank και για ένα διάστημα και προέδρου του Δ.Σ., αλλά και ακόμη επτά προσώπων, που έχουν περάσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.
Πρόκειται για τέως εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της Proton Bank, όπως ο Α. Αθανάσογλου, μέχρι προχθές διευθύνων σύμβουλος, ο Τρύφων Κολίντζας (παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους τον Αύγουστο του 2010), ο Αθ. Παπασπηλιού, ο Δημ. Σαραμαντής, η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, η Γραμματική Αρβανίτη και ο Διον. Μπιθάρης.
Στην απόφαση της Αρχής, ο πρόεδρός της, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδης, αναφέρει ότι από έρευνα που διεξάγεται και από πόρισμα ελέγχου, που ήδη έχει συντάξει η Α' Μονάδα της Αρχής, «συντρέχει νόμιμος λόγος και κατεπείγουσα ανάγκη για απαγόρευση κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών του Λ. Λαυρεντιάδη και άλλων 7 μελών του Δ.Σ. της Proton Bank».
Το σοκαριστικό είναι ότι στην ίδια απόφαση που διαβιβάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών γράφεται ότι στους λογαριασμούς του Λ. Λαυρεντιάδη και των επτά τέως μελών του Δ.Σ. της Proton «περιέχονται προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας και σε κάθε περίπτωση (και αν δηλαδή αποτελούν νόμιμη περιουσία) υπάρχει ανάγκη δέσμευσής τους ως αντίκρισμα και ισάξιο του εγκληματικού προϊόντος υπεξαίρεσης ύψους 51.000.000 ευρώ, το οποίο αποκρύβεται».
Εκτός, πάντως, από την απαγόρευση κίνησης των λογαριασμών του Λ. Λαυρεντιάδη και των υπολοίπων επτά, μπλόκο τίθεται στην πώληση μετοχών από μέρους τους, στη ρευστοποίηση χρηματοπιστωτικών-επενδυτικών προϊόντων, καθώς και στο άνοιγμα θυρίδων με δικαιούχο ή συνδικαιούχο τους ίδιους.
Οι τράπεζες θα πρέπει να εκτελέσουν την παραγγελία αυτή, η οποία φαίνεται ότι έχει φτάσει ώς και τα υποθηκοφυλακεία, καθώς «απαγορεύει την εκποίηση ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μεταβίβαση» οκτώ ακινήτων που ανήκουν στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ερευνά υπόθεση υπεξαίρεσης -ίσως και πλυντηρίου μαύρου χρήματος-, ενώ το πόρισμα ελέγχου οδεύει προς τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, οπότε και θα γίνουν γνωστές οι ακριβείς πτυχές της υπόθεσης, το περιεχόμενο της καταγγελίας, η έκταση της διαφθοράς κ.ά.
Πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι οι χθεσινές αλλαγές στο Δ.Σ. της Proton Bank και ειδικότερα η αντικατάσταση του κ. Αθανάσογλου από τον κ. Γ. Τανισκίδη (τέως διευθύνοντα σύμβουλο της Millennium) συναρτώνται ευθέως με το έγγραφο της Αρχής και τις επικείμενες διώξεις. Βεβαίως αμετακίνητος στη θέση του προέδρου της Proton παραμένει ο τέως πρέσβης των ΗΠΑ Daniel vem Speckhard.
Αξιόπιστες πηγές φέρουν θορυβημένη την ΤτΕ από τα όσα αποκαλύπτει το πόρισμα της Αρχής κατά του μαύρου χρήματος για την υπόθεση υπεξαίρεσης στην Proton Bank και αναμένονται από μέρους της αποφάσεις διοικητικών μέτρων και εποπτείας.
Πάντως, στην αγορά χθες διακινούνταν το σενάριο ενδεχόμενου γάμου της Proton με τη Millennium, με αφορμή την έλευση στην πρώτη του κ. Τανισκίδη, επικρατούσε χρηματιστηριακή ευφορία, όμως στην αντίθετη κατεύθυνση έβαιναν οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Proton. * enet.gr

Ο Δούκας τα έλεγε για το χρέος αλλά ο Καραμανλής δεν …άκουγε !

Στο φως επιστολές Δούκα προς Καραμανλή για το χρέος και την αδυναμία δανεισμού...
Τέσσερις επιστολές του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα προς τον τότε πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση της... χώρας αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής.
Στις επιστολές του ο κ. Δούκας προειδοποιούσε για τη διόγκωση των ελλειμμάτων και τον κίνδυνο η χώρα να μην μπορέσει να βγει στις αγορές να δανειστεί.
Αναλυτικά, σε επιστολή του τον Οκτώβριο του 2008 τόνισε ότι το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανειστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες, ποσό που τελικά ανήλθε στα 48 δισ. ευρώ για το 2009, σημειώνοντας: «Αυτό απαιτεί την απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».
Στην επιστολή εκείνη ο κ. Δούκας πρότεινε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, όπως αποκρατικοποιήσεις (ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΤΤ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, Λαχεία, ΟΔΙΕ κλπ), αλλαγές στα τεκμήρια, μείωση των αμυντικών δαπανών, μετοχοποιήσεις σε αεροδρόμια και λιμάνια.
«Χωρίς ανάπτυξη δεν θα έχουμε τα έσοδα που θα στηρίξουν τον κοινωνικό ρόλο του κράτους. Είναι όμως προφανές πως η ανάταξη δεν μπορεί να έλθει με υπερβολική αύξηση των δημοσίων δαπανών. Τα ελλείμματα, η αυστηρότητα της ΕΕ δεν μπορεί να υποτιμηθούν.
» Επίσης δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.»
Σε άλλη επιστολή την παραμονή των Χριστουγέννων του 2008, τόνιζε, μεταξύ άλλων:
«Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή και υπεύθυνη κυβέρνηση σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Τα οικονομικά θα δυσκολέψουν τους επόμενους μήνες. Οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας θα είναι κάτω από μεγάλη πίεση. Χρειάζεται να ενισχύσουμε τις ασθενέστερες τάξεις, αν και οι πολίτες δύσκολα θα πιστέψουν σε προεκλογικού τύπου παροχές, όποιες και αν είναι αυτές.»
Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο τότε υφυπουργός Π.Δούκας, όσο και ο υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης είχαν από το καλοκαίρι του 2008 υποστηρίξει τη λήψη σκληρών μέτρων, ωστόσο, οι πολιτικές εκείνες είχαν απορριφθεί από το Μαξίμου, λόγω της πίεσης των «γαλάζιων» υπουργών. TANEA

Έρχονται απολύσεις σε τράπεζες !!

Τι και αν οι τράπεζες εξακολουθούν να παρουσιάζουν μεγάλα κέρδη η κυβέρνηση σκοπεύει, και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι, να εξισώσει τους μισθούς των υπαλλήλων σε κρατικές τράπεζες με τους μισθούς των άλλων δημοσίων υπαλλήλων. Με ποιο στόχο; Χαμηλότεροι μισθοί σημαίνει και χαμηλότερες αποζημιώσεις στις απολύσεις που θα έρθουν μαζί με τη συγχώνευση ορισμένων τραπεζικών ιδρυμάτων…

1,3 εκ. ευρώ αποζημίωση στην Έλλη Στάη από ΑΝΤ1

Πλουσιότερη κατά 1,3 εκατομμύρια ευρώ είναι η Έλλη Στάη από τη δικαστική διαμάχη που είχε με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, όπως αναφέρει το enimerosi24.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, το κανάλι του Αμαρουσίου πρέπει να αποζημιώσει την παρουσιάστρια κατά 1,3 εκατομμύρια ευρώ κάτι που έκανε τελικά πριν από μερικές μέρες.
Το ποσό κατατέθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό της Έλλης Στάη ενώ την υπόθεση είχε αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του νυν υπουργού Χάρη Παμπούκη. Cosmo.gr

Εντόπισαν τμήμα αεροσκάφους στον Μεσσηνιακό κόλπο !

Πρωινές ώρες χθές , το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη του Α/Κ σκάφους «ΝΙΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΑ» Σ.Κ. 237, ότι στη θαλάσσια περιοχή ΜΠΟΥΚΑΣ Μεσσήνης, κατά τη διάρκεια αλιείας, ανέσυρε με τα δίχτυα του τμήμα από αεροσκάφος, το οποίο και μετέφερε στο λιμάνι ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ . Από τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας ενημερώθηκε η 120 Π.Ε.Α., η οποία πρόκειται να παραλάβει το παραπάνω τμήμα.

«Θέλετε να πουλήσω την Πελοπόννησο;»

Δραματικό ήταν το παρασκήνιο στην πρόσφατη έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, καθώς η ελληνική αποστολή βρέθηκε μπροστά σε ένα «Βατερλό».
Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», στο μέσον των διαπραγματεύσεων φάνηκε να προκρίνεται μια λύση, που περιελάμβανε μικρή επιμήκυνση του χρέους και υψηλότερα επιτόκια.
Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου απευθύνθηκε στη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί λέγοντας τους χαρακτηριστικά: «Με αυτά εγώ δεν ανεβαίνω στο αεροπλάνο, δεν φεύγω από εδώ, δεν μπορώ να γυρίσω στην Αθήνα με άδεια χέρια».
Στη συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν περισσότερο. Ο Φιλανδός πρωθυπουργός ζητούσε εγγυήσεις από την Ελλάδα για τη νέα βοήθεια ενώ ο Σλοβάκος ομόλογός του, υποστήριζε πως η χώρα του είναι φτωχή και δεν μπορεί να βοηθήσει.
Τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε σε δραματικούς τόνους: «Τι θέλετε να κάνω για να πεισθείτε; Μήπως να βάλω ενέχυρο τα νησιά μας ή να πουλήσουμε την Πελοπόννησο; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και το ξέρετε;»
Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

Γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας;

O Dr Mark Blagrove είναι καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Swansea και μελετά τα "όνειρα" μέσα από επιστημονικά πειράματα και έρευνες. Μιλώντας στο pyles.tv εξήγησε τι ακριβώς είναι τα όνειρα, πώς η προσωπικότητα μας επηρεάζει αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας αλλά αναφέρεται και στους λόγους που αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από την ζωή, μας επισκέπτονται στα όνειρα μας!!
"Τι φανερώνουν τα όνειρά μας;"
Mark Blagrove : "Τα περισσότερα όνειρα σχετίζονται με το παρόν και τη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Είναι πιθανό επίσης να μπορούν να αποκαλύψουν στοιχεία για γεγονότα του παρελθόντος. Η μεγαλύτερη όμως πιθανότητα παραμένει τα όνειρα να μας πληροφορούν για τα γεγονότα του παρόντος τα οποία ίσως και να μην γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν.
Για παράραδειγμα ένα όνειρο μπορεί να μας αποκαλύψει τα αληθινά μας αισθήματά μας για κάποιο συγκεκριμένο άτομο τα οποία συνειδητά μπορεί να μην έχουμε αντιληφθει ή να μην θέλουμε να τα παραδεχτούμε."
"Ο χαρακτήρας επηρεάζει τα όνειρά μας"
Mark Blagrove : "Η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου επίσης μπορεί να επηρεάσει τα όνειρα του. Άτομα με δημιουργικό χαρακτήρα συνηθίζουν να βλέπουν περίεργα όνειρα μεγαλύτερης διάρκειας με έντονη πλοκή και εναλλαγές συναισθημάτων. Σημαντικό επίσης είναι τα διάφορα επίπεδα ύπνου. Μερικές φορές βρισκόμαστε σε βαθύ ύπνο όπου δεν παρατηρείται κάποιο όνειρο, ενώ μερικές άλλες βρισκόμαστε σε στάδια ενεργού ύπνου, όπου παρατηρείται κίνηση ματιών και ο εγκέφαλος είναι ιδιαίτερα ενεργός. Στην περίπτωση αυτή τα όνειρα αυξάνονται!"
"Γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας;"
Mark Blagrove : "Επιστημονικά δεν έχει αποδειχτεί οποιαδήποτε δυνατότητα επικοινωνίας με νεκρούς ενώ είμαστε ξύπνιοι. Η επιθυμία όμως να δούμε για μια ακόμη φορά το αγαπημένο μας πρόσωπο που έχει πεθάνει, είναι τόσο μεγάλη που είναι πιθανό να επηρεάζει τα όνειρα μας.
Πέρα από την επιθυμία όμως υπάρχει και η δύναμη της συνήθειας, η καθημερινότητα που βιώναμε με τα πρόσωπα αυτά και η οποία ίσως έρχεται στον ύπνο μας με την μορφή αναμνήσεων. Όταν ξυπνήσουμε από αυτό το όνειρο έχουμε ανάγκη να δεχτούμε οτι δεν ήταν δημιούργημα του μυαλού μας αλλά συνάντηση -έστω ονειρική- με τον δικό μας άνθρωπο. "
"Μπορεί ένας νεκρός να μας μεταφέρει μηνύματα στον ύπνο μας;"
Mark Blagrove : "Αυτό βεβαίως προβληματίζει εμάς τους επιστήμονες. Δηλαδή ο ισχυρισμός πάρα πολλών ανθρώπων οτι ονειρεύονται κάποιον νεκρό κι εκείνος τους μεταφέρει μηνύματα για γεγονότα που θα συμβούν στο μέλλον.
Από τη πλευρά ενός επιστήμονα η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ο ονειρευόμενος έχει ήδη μια ιδέα των εξελίξεων του μέλλοντος. Επομένως ο ίδιος εκμυστηρεύεται στον εαυτό του μέσω του νεκρού, πληροφορίες που έχει κρυμμένες στο υποσυνείδητό του.
Λυπάμαι αλλά δεν έχω επιστημονικές αποδείξεις οτι πράγματι οι νεκροί έρχονται από τον άλλο κόσμο στα όνειρα των ζωντανών και μάλιστα τους αποκαλύπτουν τα μελλούμενα. Είμαι υποχρεωμένος να ερμηνεύσω τέτοια γεγονότα με βάση την ψυχολογία και όχι την μεταφυσική.
Αυτό που προτείνω είναι την επόμενη φορά που θα ονειρευτείται κάποιον δικό σας που είναι νεκρός, δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτα που θα σας πει: είναι πράγματα που δεν τολμάτε να πείτε στον εαυτό σας ενώ είστε ξύπνιοι και του τα αποκαλύπτετε την νύχτα μέσω ενός νεκρού προσώπου!" pyles.tv

Ασφαλίστρια «δάγκωσε» χοντρά ….. 200 πελάτες της !

Επί τρία ολόκληρα χρόνια, μια 55χρονη ασφαλίστρια στην Χίο έβαζε στην… τσέπη τα ποσά που της εμπιστεύονταν οι πελάτες της για να τα επενδύσει και να τους φέρει κέρδη ύψους 8,5%, όπως υποσχόταν! Όταν κατάλαβαν ότι οι αποδείξεις που τους έδινε από την εταιρεία που εργαζόταν ήταν… «μαϊμού», οι μηνύσεις άρχισαν να πέφτουν σαν βροχή!
Πάνω από 200 άτομα που της είχαν δώσει από 500 ως και 300.000 ευρώ φέρεται να είχε εξαπατήσει η πονηρή ασφαλίστρια και κανείς δεν ξέρει σε τι ύψος φτάνουν τα ποσά που φέρεται να οικειοποιήθηκε! Ως τώρα, έχουν υποβληθεί τρεις μηνύσεις και 42 καταγγελίες στην Αστυνομία, για ποσά που φτάνουν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ!
Ωστόσο σύμφωνα με το protothema.gr, η καταγραφή των θυμάτων συνεχίζεται σε ξενοδοχείο του νησιού παρουσία δικηγόρων. Η ασφαλίστρια προσήλθε αυθόρμητα στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου για να δώσει εξηγήσεις για το οικονομικό σκάνδαλο που έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία. Την ίδια ώρα, η ασφαλιστική εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν για χρόνια διέκοψε τη συνεργασία τους, καθώς δεκάδες θύματά της επισκέφτηκαν τα τοπικά γραφεία της για να μάθουν ποια τύχη θα είχαν τα χρήματα που είχαν «επενδύσει», όπως πίστευαν, σε διάφορα προγράμματα.

Διευθυντής τράπεζας και τελωνειακός διακινούσαν κοκαΐνη !

- Σοκαρισμένη η κοινωνία της Φλώρινας από τις συλλήψεις
- Το φορτίο των 123 κιλών κοκαΐνης είχε ξεκινήσει από τη Βολιβία και θα πήγαινε Σκόπια
- Συμμετοχή της Ιντερπολ στην μεγάλη επιχείρηση
Τρεις συμπατριώτες μας - εκ των οποίων ένα ανώτατο στέλεχος τράπεζας και ένας υψηλόβαθμος τελωνειακός από την Φλώρινα - συνελήφθησαν για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης.
Το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την Πέμπτη όταν σε κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε τεράστια ποσόσητα κοκαΐνης (123 κιλά) από τη Βολιβία με προορισμό τα Σκόπια.
Το φορτίο υποτίθεται ότι ήταν γεωργικά εργαλεία για την επεξεργασία σόγιας, ωστόσο οι ελληνικές αρχές είχαν τις πληροφορίες τους. Σε συντονισμένη επιχείρηση από ΣΔΟΕ, Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και του τελωνείου εντοπίστηκε η κοκαΐνη. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην επιχείρηση συμμετείχε και η Ιντερπόλ λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.
Όπως προέκυψε στο κύκλωμα που δρούσε σε Σερβία και ΠΓΔΜ συμμετείχαν και τρεις Έλληνες από τη Φλώρινα. Ο ένας είναι διευθυντής καταστήματος τράπεζας και ο άλλος τελωνειακός υπάλληλος σε συνοριακό Τελωνείο.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν και τέσσερα άτομα στην ΠΓΔΜ και πέντε στη Σερβία.
newsit

ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ -Το "φυτό της ζωής".

Το «φυτό της αιώνιας ζωής», η αλόη βέρα, έχει σημαντικές πρακτικές εφαρμογές που συμβάλλουν στην ενίσχυση της υγείας μας.
Η αλόη βέρα είναι ένα τροπικό φυτό με μεγάλα, αγκυλωτά, σαρκώδη φύλλα που περιέχουν πολλές ουσίες με φαρμακευτικές ιδιότητες. Ανθίζει σε ζεστά και ξηρά κλίματα και μοιάζει με κάκτο. Έχει πάρα πολλές πρακτικές εφαρμογές στην ιατρική και την κοσμετολογία και είναι γνωστό ως το φυτό που χαρίζει την αιωνιότητα.
Όλα όσα κάνουν την αλόη μοναδική: Τα φύλλα της αλόης περιέχουν ένα ευρύ φάσμα βιολογικά δραστικών ενώσεων, όπως ακετυλικές μαννόζες, πολυμαννόζες, ανθρακινόνες και οι διάφορες λεκτίνες. Επίσης, η αλόη βέρα περιέχει 75 περίπου γνωστά συστατικά και πάνω από 200 ενώσεις που την καθιστούν ένα ισχυρό φαρμακευτικό φυτό. Σε αυτά περιλαμβάνονται ένζυμα, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, σαπωνίνες, αμινοξέα και μεγάλες αλυσίδες σακχάρων.
Μερικές από τις πρακτικές χρήσεις της αλόης είναι οι εξής:Αποτοξίνωση: Ο χυμός από την αλόη βέρα είναι ιδανικός για αποτοξίνωση αφού είναι γεμάτος βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Η κατανάλωση του χυμού μπορεί λοιπόν να βοηθήσει το σώμα μας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Πεπτικές διαταραχές: Η αλόη βέρα έχει ουσιαστική δράση σε διαταραχές του πεπτικού συστήματος όπως η καούρα, τα έλκη και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Συγκεκριμένα καταπραΰνει τον οισοφάγο και ελαττώνει τις ενοχλήσεις της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Παράλληλα η αλόη βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου Στοματική υγιεινή: Ο χυμός των φύλλων της αλόης μπορεί να βοηθήσει στο να επισκέπτεστε πιο αραιά τον οδοντίατρο, καθώς βελτιώνει σημαντικά την υγεία των ούλων. Επιδερμίδα: Ίσως η πιο γνωστή χρήση της αλόης, είναι η εφαρμογή και η θετική της επίδραση σε μια σειρά προβλημάτων της επιδερμίδας. Εκτός από τη ψωρίαση, η αλόη βέρα είναι χρήσιμη για ενυδάτωση και την αποτοξίνωση του δέρματος, την αφαίρεση ουλών και σημαδιών, την καταπολέμηση φλεγμονών και τη γενικότερη αναζωογόνηση του δέρματος Διαβήτης: Σύμφωνα με εργαστηριακές έρευνες, η καθημερινή κατανάλωση μισής μόλις κουταλιάς χυμού από αλόη, σε περίοδο δεκατεσσάρων εβδομάδων, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά 45%. Βοηθά την κινητικότητα του εντέρου: Ο χυμός της αλόης περιέχει ανθρακινόνες γλυκοσίδες Α και Β, που είναι ισχυρά φυσικά καθαρτικά. Διαχείριση βάρους: Εκτός από θεραπευτικές ιδιότητες, η αλόη έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως βοήθεια για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Τα φύλλα της αλόης έχουν μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος. Εγκαύματα: Το ζελέ της αλόης, είναι ίσως το καλύτερο φάρμακο για εγκαύματα. Καλό είναι να έχετε πρόχειρο ένα σωληνάριο μαζί σας γι’ αυτό το σκοπό. Επίσης είναι εξίσου αποτελεσματικό και στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων από την έκθεση στον ήλιο. Πιτυρίδα: Η αλόη μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα της πιτυρίδας , καταπραΰνοντας παράλληλα τον κνησμό. Το ζελέ της αλόης μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν το σαμπουάν για καλύτερα αποτελέσματα.
Είναι επομένως σαφές ότι η χρήση αυτού του θαυμαστού βοτάνου, μας ωφελεί ιδιαίτερα με τις πολλαπλές εφαρμογές του. Μάλιστα μπορεί εύκολα να καλλιεργηθεί σε γλάστρες. Υπάρχουν πολλά είδη αλόης, μερικά από τα οποία είναι πολύ ευεργετικά. Επίσης υπάρχουν πολλά προϊόντα από αλόη βέρα στα φαρμακεία και τα καταστήματα καλλυντικών. :clickatlife.gr

Σε ποιους ανήκει αυτή η βίλα;

Η βίλα της φωτογραφίας είναι αποικιακού στιλ και περιστοιχίζεται από έντονη βλάστηση ενώ χαρακτηριστική είναι η άσπρη πούδρινη άμμος για την οποία είναι διάσημες οι Μπαχάμες. Αυτό είναι το ησυχαστήριο του πρίγκιπα Παύλου και της Μαρί Σαντάλ. Ήταν το δώρο του επιχειρηματία Ρόμπερτ Μίλερ στη κόρη και το γαμπρό του προκειμένου να το χαίρονται μαζί με τα πέντε παιδιά τους. Ένα σπίτι πολλών δωματίων, που φιλοξενεί με άνεση τόσο την πολυμελή οικογένεια, όσο και φίλους. gossip-tv.gr

Αποχωρεί ο Νίκος Φλαούνας από το ΝΕΤ και την Μεσσηνία !

Όπως είχε προαναγγείλει εδώ και μερικούς μήνες βγήκε τελικά στη σύνταξη. Είναι οριστικό πλέον.
Ο Νίκος Φλαούνας σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα συνεχίσει τη δημοσιογραφική του παρουσία και δράση ως σχολιαστής σε περιφερειακά αλλά και Αθηναϊκά κανάλια.
΄Οσον αφορά τον τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΤ αυτός πλέον ανήκει στο γνωστό Μεσσήνιο επιχειρηματία κ. Βασίλη Κοντόπουλο (Ποσειδώνιο) ο οποίος και είχε καλύψει όλες τις τελευταίες αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου.
Χθες ο κ.Φλαούνας παραιτήθηκε απο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΤ Μεσσηνίας.
Ετσι το κανάλι περνά ολοκληρωτικά στον κ. Κοντόπουλο και έχει ενδιαφέρον πλέον να δούμε πως θα προχωρήσει στη μετά Φλαούνα εποχή.
Η είδηση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ΜΜΕ της Μεσσηνίας.
Ο Νίκος Φλαούνας ιδιαίτερα ικανός δημοσιογράφος αλλά και ,χρωμάτισε με το δικό του τρόπο τον τηλεοπτικό χάρτη της Μεσσηνίας αλλά και της Πελοποννήσου.
Η συνταξιοδότησή δε σημαίνει αποστρατία και είναι σίγουρο ότι όσο μπορεί θα είναι παρών και στην τοπική τηλεόραση.
Εδώ δε λέμε καλός πολίτης γιατί ισχύει η ρήση...μία φορά δημοσιογράφος..μέχρι να πεθάνεις δημοσιογράφος..! www.moriasnews.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αν δεν κάνεις πιάτσα θα σκοτώσουμε την κόρη σου!

Κτηνωδία σε βάρος νεαρής Ρουμάνας από δύο ομοεθνείς της...
Η γυναίκα πέρασε απίστευτα βασανιστήρια στα χέρια των απαγωγέων της. Οι δύο άνδρες - ο ένας 24 ετών - είχαν υποσχεθεί στη φτωχή γυναίκα ότι θα της έβρισκαν δουλειά στην Ελλάδα. Της είχαν πει ότι θα δούλευε σε καφετέρια.
Αντί αυτού, χτυπώντας και απειλώντας την, την εξανάγκασαν να εκδίδεται σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας παίρνοντας της και το τελευταίο ευρώ.
Η γυναίκα κατάφερε να τους ξεφύγει στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά αυτοί δεν την άφησαν.
Την εντόπισαν πριν από λίγες ημέρες και την απείλησαν ότι αν δεν τους δώσει 4.000 ευρώ θα σκότωναν την ίδια και την ανήλικη κορούλα της που βρίσκεται στη Ρουμανία.
Η συνάντηση έγινε στο σταθμό Λαρίσης και εκεί τελείωσε η τύχη των ατόμων αυτών, καθώς η γυναίκα είχε ειδοποιήσει την αστυνομία και η "προκαταβολή" των 400 ευρώ ήταν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Ο 24χρονος συνελήφθη επί τόπου και ο συνεργός του αναζητείται.

Άννα Βίσση: διακοπές … με τον Kαρβέλα στην Καλαμάτα !

Μικρή ανάπαυλα για την Άννα Βίσση δίπλα σε αγαπημένα της πρόσωπα !!
Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ με το που επέστρεψε από ταξίδι-αστραπή στη Νέα Υόρκη πήγε στην Καλαμάτα, στο εξοχικό του Νίκου Καρβέλα και της Αννίτας Πάνια. Εκεί κάνει τις πρώτες καλοκαιρινές βουτιές της στη θάλασσα και γεμίζει τις μπαταρίες της, αφού την περιμένει ιδιαίτερα δύσκολος χειμώνας. Θα εγκαινιάσει έναν καινούργιο χώρο στην Πειραιώς, που δημιουργήθηκε ειδικά γι’ αυτήν. Η Άννα Βίσση έχει πολύ άγχος, κυρίως γιατί προετοιμάζει ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που την έχουμε συνηθίσει. : Espresso

Ειδικός φρουρός πυροβόλησε δόκιμο αστυνομικό!

Κρατήθηκε μυστικό για ευνόητους λόγους !!
Ειδικός φρουρός πυροβόλησε δόκιμο αστυνομικό, έξω από το αστυνομικό τμήμα της Γλυφάδας με ένα αυτόματο MP-5. Το συμβάν, σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece.gr έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας, όμως κρατήθηκε μυστικό από την ΕΛ.ΑΣ.
Ο ειδικός φρουρός, που ήταν επιφορτισμένος με τη φύλαξη του αστυνομικού τμήματος, παρέδιδε στις 6.00 τα ξημερώματα το πόστο του στον δόκιμο αστυφύλακα.
Κατά την παράδοση, άδειασε τις σφαίρες από το αυτόματο όπλο που κρατούσε, ένα MP-5, προκειμένου να το παραδώσει στον συνάδελφό του. Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος ο Ειδικός Φρουρός κατέθεσε, τη στιγμή που έστρεψε το όπλο προς το έδαφος και πάτησε την σκανδάλη για να διαπιστώσει αν υπήρχε σφαίρα στη θαλάμη (είναι η υποχρεωτική διαδικασία ελέγχου της απογέμισης, όπως λέγεται), εκείνο εκπυρσοκρότησε, η σφαίρα εποστρακίστηκε στο πεζοδρόμιο και βρήκε τον άτυχο δόκιμο αστυφύλακα στην κοιλιακή χώρα!
Αμέσως, όπως; αναφέρει το planet-greece μεταφέρθηκε με περιπολικό στο Ασκληπιείο της Βούλας κι από εκεί λίγο μετά, με ασθενοφόρο, στον Ευαγγελισμό, όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Αυτή τη στιγμή, νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με την κατάσταση της υγείας του να παρουσιάζει βελτίωση.
Ωστόσο, σε βάρος του Ειδικού Φρουρού, ο οποίος σημειωτέων ήταν συνεχώς στο πλευρό του συναδέλφου του, σχηματίστηκε δικογραφία.

Συνελήφθη ο blogger αστυνομικός για τη σελίδα ντροπής στο Facebook

Εικοσιεπτά ημέρες μετά την αποκάλυψη της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας για την άκρως επονείδιστη σελίδα της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, που την κοσμούσαν υβριστικά μηνύματα και ρατσιστικές απειλές, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε στα ίχνη του υπεύθυνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας εν ενεργεία αστυνομικός ως διαχειριστής της ανεπίσημης σελίδας ντροπής της Ομάδας Δέλτα στο Facebook. Ο αστυνομικός, που κατηγορείται μεταξύ άλλων για εξύβριση, υπηρετεί στο Α.Τ Μεταμόρφωσης. Το χρονικό διάστημα του αυτοφώρου έχει παρέλθει και με τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του θα ακολουθήσει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.
Να θυμίσουμε ότι στη συγκεκριμένα σελίδα, δεκάδες χρήστες του διαδικτύου αναρτούσαν σχόλια και απόψεις που ακόμη και ο πιο κυνικός θα είχε υποστεί σοκ.
Υπό το εθνόσημο της ΕΛΑΣ και το έμβλημα της ομάδας ΔΕΛΤΑ, εν ενεργεία αστυνομικοί, ακροδεξιοί, ναζί, φιλοχουντικοί σχολίαζαν φωτογραφίες από διαδηλώσεις που έχουν αναρτηθεί και αναφέρονται στις διαδηλώσεις και στους διαδηλωτές, με έναν κυνισμό που σοκάρει.
Οι διάλογοι ήταν πολλές φορές ανατριχιαστικοί, αφού οι «φίλοι» της σελίδας της ομάδας Δέλτα, μιλάνε για τις διαδηλώσεις σαν να πρόκειται για video game και φτάνουν να προτείνουν ως «φάρμακο» κατά των αντιεξουσιαστών, μία σφαίρα των 9 χιλιοστών. Zougla.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο …Κατέλυσαν το κράτος οι Ταξιτζήδες !

Από ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Κύριε μου, έχετε καταλάβει σε τι κατάσταση βρίσκετε η χώρα? Δεν είμαι ταξιτζής, αλλά επαγγελματίας ενός άλλου κλάδου που την ερχόμενη Πέμπτη ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ. Ενός κλάδου που δεν έκλεισε δρόμους, ούτε λιμάνια, ούτε βγήκε στα κανάλια. Κρατήσαμε επίπεδο στην διαμαρτυρία μας. Και με το επίπεδο “ανα χείρας” θα μείνουμε στο τέλος. Δεν θέλω να εκμεταλλευτώ το θέμα των ταξιτζήδων για να προβάλω το πρόβλημα του δικού μας κλάδου, αλλά πείτε μου εσείς ένα τρόπο για να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου, σε ένα κράτος που η κάθε κυβέρνηση κάνει στην κυριολεξία ότι θέλει, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν, ούτε τι συμβαίνει στο ίδιο θέμα σε άλλα κράτη που έχουν λύσει αυτά τα προβλήματα εδώ και χρόνια, δεν λαμβάνει υπόψιν τις απόψεις των επαγγελματιών, δεν λαμβάνει υπόψιν τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε τίποτα. Απλά αποφασίζει και διατάσει με μόνο κριτήριο την αύξηση των εσόδων. Ας κλείσουν λοιπόν όλες οι επιχειρήσεις, να δούμε από που θα εισπράττουν αυτοί οι κύριοι. Αυτοί που δεν περιόρισαν ούτε τους μισθούς, ούτε τα επιδόματα ούτε τα έξοδά τους. Πού ξοδεύουν χρήματα για την διδασκαλία του κορανίου σε μια χώρα που οι καθηγητές δεν είναι αρκετοί για τα σχολεία. Που ευθύνη δεν φέρουν για τίποτα. Που ξέρουν να ρίχνουν ευθύνες μόνο σε μας. Που κανένας του ΠΟΤΕ δεν ανέλαβε ευθύνη για τίποτα. Που ποτέ κάνεις δεν τιμωρήθηκε για το λάθος που έκανε. Ποτέ ξανά δεν ΑΠΑΙΤΗΣΕ κυβερνόν κόμμα “στρατιωτική πειθαρχία” από την αντιπολίτευση. Τα κανάλια προβάλουν ΜΟΝΟ επιλεκτικά ότι δεν θίγει συμφέροντα. Και μιλάω εκ πείρας απο τον κλάδο που βρίσκομαι. Ποτέ έγινε συζήτηση υπουργείου με επαγγελματίες για να βρεθεί λύση σε πρόβλημα? ΠΟΤΕ. Μόνο για να λέμε οτι έγινε. Πως γίνετε ένας υπουργός να αποφασίζει για ένα υπουργικό τομέα που ποτέ δεν εργάστηκε σε αυτόν ( τις πιο πολλές φορές δεν εργάστηκε ποτέ και πουθενά) και ποτέ δεν άκουσε τους εργαζόμενους του κλάδου? Πως γίνετε ο Υπουργός Άμυνας να μην έχει υπηρετήσει την θητεία του ? Πως γίνετε όλοι οι επιστήμονες να λένε άσπρο και να εφαρμόζετε το μαύρο μόνο και μόνο επειδή το είπε υπουργός ?
Δεν έχετε καταλάβει νομίζω σε ποια χώρα ζούμε. Και μένα με ενοχλούσαν τέτοιου είδους διαμαρτυρίες μέχρι που το απολυταρχικό κράτος (δεν το λέω μεταφορικά) , χτύπησε την πόρτα μου και με χουντικές αποφάσεις αγνοώντας την ύπαρξη των επαγγελματιών που θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους προχωρά στον αφανισμό μας , αλλά και φυσικά στην εξυπηρέτηση συμφερόντων. Εύχομαι να μην χτυπήσει ποτέ την πόρτα σας, γιατί τότε θα καταλάβετε πως είναι να σας βιάζουν με δεμένο στόμα. Και σας πληροφορώ πως τα πράγματα θα αγριέψουν πιο πολύ. Αυτά που βλέπουμε είναι η αρχή. Καλημέρα και “μακριά από σας.”

Βουτιά με… μια ανάσα στη Μεσσηνία !

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ
Το 1913 ένας σφουγγαράς από τη Σύμη καταδύθηκε χωρίς εξοπλισμό στα 76 μέτρα, με χρόνο βουτιάς περίπου στα 3 λεπτά, για να βρει την άγκυρα του ιταλικού πλοίου Regina Margherita, και αναδύθηκε τραβώντας το σχοινί με τα χέρια του.
Ο Γεώργιος Χατζής του Στάθη, γνωστός και ως Χατςηστάθης, είναι ο πρώτος ελεύθερος δύτης της σύγχρονης ιστορίας και το ρεκόρ του κράτησε για 76 ολόκληρα χρόνια, όσα και τα μέτρα που καταδύθηκε.
Σήμερα η ελεύθερη κατάδυση είναι άθλημα στο οποίο οι αθλητές/δύτες καταδύονται όσο πιο βαθιά μπορούν με μια μόνο ανάσα και επιστρέφουν στην επιφάνεια με μόνη βοήθεια αυτήν των χεριών και των ποδιών τους. Το αγώνισμα χωρίζεται σε 3 κατηγορίες και περιλαμβάνει κατάδυση με πέδιλα, κατάδυση χωρίς πέδιλα και κατάδυση με ελεύθερη βύθιση. Η χρήση έρματος (βαρίδια) επιτρέπεται μόνο πάνω στη ζώνη ή στο λαιμό των αθλητών και οι αθλητές υποχρεούνται να επιστρέψουν στην επιφάνεια με το έρμα με το οποίο καταδύθηκαν.
Από το πανεπιστήμιο... στο βυθό
Ο Γιώργος Σακκάς, πανεπιστημιακός και δύτης με διακρίσεις, μας μιλά για το άθλημα αυτό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στον κόλπο της Μεσσηνίας από 15 έως 25 Σεπτεμβρίου, όπου συμμετέχουν 153 αθλητές από 32 χώρες και φυσικά συμμετέχει και η Ελλάδα με 9 αθλητές.
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης (http://www.fireediving-club.gr) είναι το πιο σημαντικό γεγονός στο χώρο της κατάδυσης, μιας και προσελκύει όλα τα μεγάλα ονόματα της αθλητικής κατάδυσης και γοητεύει την παγκόσμια κοινή γνώμη αφού είναι ένα άθλημα με απαιτήσεις που πραγματοποιείται στον μαγευτικό κόσμο της θάλασσας. Ο πανελλήνιος φορέας υπεύθυνος για την ελεύθερη κατάδυση είναι η AIDA Hellas (http://www.aidahellas.gr), μέλος του παγκόσμιου φορέα AIDA International (http://www.aidainternational.org). Δυστυχώς, όμως, δεν μπορεί να καλύψει ούτε καν μικρό μέρος των εξόδων των αθλητών για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Ο Γιώργος Σακκάς, λέκτορας στην Ασκηση Κλινικών Πληθυσμών στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ερευνητής στην Κλινική Εργοφυσιολογία στο Ινστιτούτο Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης του Κέντρου Ερευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ) μας λέει: «Ξεκίνησα ως μαθητής του δημοτικού σχολείου να ασχολούμαι με την κολύμβηση στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο στην Αθήνα και έφτασα στην απόκτηση του πτυχίου μου από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην κολύμβηση. Το κολύμπι δεν το σταμάτησα ποτέ, αλλά οι θαλάσσιες δραστηριότητες μου διεκόπησαν πάνω από μία ιοετία λόγω των σπουδών μου στην Αγγλία και της εργασίας μου στις ΗΠΑ».
Εγχειρίδιο ελεύθερης κατάδυσης
Το 2005 που επέστρεψε στην Ελλάδα άρχισε να ασχολείται συστηματικά με τις υποβρύχιες δραστηριότητες και ιδιαίτερα με την ελεύθερη κατάδυση. Ετσι το 2006 συμμετείχε για πρώτη φορά στους αγώνες Απνοιας της AIDA Hellas, ενώ από το 2009 είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Ελεύθερης Κατάδυσης με συμμετοχή σε διάφορες αποστολές, όπως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άπνοιας στο Arhus της Δανίας και με πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα θάλασσας φέτος τον Σεπτέμβριο στην Καλαμάτα. Η πρακτική του προετοιμασία βελτιώθηκε όταν έγινε εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης το 2007 και αυτό τον οδήγησε στο να επιμεληθεί της μετάφρασης του πρώτου εγχειριδίου ελεύθερης κατάδυσης του Umberto Pelizzari, που κυκλοφορεί από φέτος στα ελληνικά.
Για μια αγωνιστική κατάδυση
1Στολή από νεοπρέν.
Αποτελείται από το σακάκι και το παντελόνι. .
2Καλτσάκια
Ανάλογα με το αγώνισμα (με πέδιλα ή χωρίς πέδιλα) προστατεύουν από το κρύο και από το σκληρό παπουτσάκι του πέδιλου.
3Βαρίδια
Ρυθμίζουν την πλευστότητα του σώματος.
4Μυτάκι
Κλείνει ερμητικά τα ρουθούνια της μύτης.
5Γυαλάκια
Ειδικά κατά της υδροστατικής πίεσης.
6Αναπνευστήρας
Χρησιμοποιείται κατά τη φάση της χαλάρωσης πριν από τη βουτιά
7Διπλά πέδιλα ή μονοπέδιλο
Φτιαγμένα από ανθρακονήματα για να μεταφέρουν καλύτερα τη δύναμη της «ποδιάς» του δύτη στο νερό.
8Καταδυτικό ρολόι και ρολόι βυθόμετρο.
9Ιμάντας ασφαλείας
Το πιο σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού. Δένεται πάνω στο σχοινί του αγώνα, ώστε να παραμένει πάντα κοντά στην κατακόρυφη γραμμή
10Σκάφος
Ανεβαίνουμε σε αυτό μια ώρα πριν από την έναρξη της βουτιάς.
11Προθέρμανση
Περιλαμβάνει μερικές βουτιές σε σχετικά μικρό βάθος, κάποιες ασκήσεις άπνοιας και αρκετές «χαλαρές» αναπνοές.
12Δύο λεπτά πριν από την ώρα μηδέν αρχίζει η αντίστροφή μέτρηση για τη βουτιά.
13Κάρτα (tag)
Στον πάτο του αγωνιστικού σχοινιού υπάρχει μια κάρτα, την οποία πρέπει να πάρει και να φέρει στην επιφάνεια ο δύτης ως επιβεβαίωση της επιτυχούς κατάδυσής του.
14Δύτες ασφαλείας
Υπάρχουν κατά τη διάρκεια του αγώνα.
15Πρωτόκολλο επιφανείας
Πιστοποιεί ότι ο δύτης βρίσκεται σε καλή σωματική και νοητική κατάσταση. Περιλαμβάνει την αφαίρεση του εξοπλισμού από το πρόσωπο (γυαλάκια και μυτάκι), το σήμα ΟΚ με το ένα χέρι και λεκτικά την πρόταση «είμαι καλά» ή «Ι am ΟΚ» Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τη λευκή κάρτα που του επιδεικνύει ο κριτής του αγώνα.enet.gr

SOS - Θερίζει το AIDS στην Αθήνα !

Πρωτοφανής αύξηση ....580% των κρουσμάτων !
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την Έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων όπου καταγράφεται πρωτοφανή αύξηση των λοιμώξεων από τον HIV κατά 580% μέσα σε μόλις ένα χρόνο, σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της χώρας. Από τις 9 Ιουνίου τρία κλιμάκια του ΚΕΕΛΜΠΝΟ έχουν εγκατασταθεί στον Βοτανικό και στις πλατείες Αμερικής και Βικτώριας, όπου κάνουν ιατρικές εξετάσεις σε μετανάστες, χρήστες ουσιών και εκδιδόμενα άτομα.
Όπως δηλώνει στην «Espresso» ο Βαγγέλης Λιάπης, γιατρός του τμήματος Παρέμβασης στην Κοινότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ και ένας από τους ειδικούς που εργάζονται στον εν λόγω πρόγραμμα, «τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι τα περιμέναμε». Όπως επισημαίνει, η έξαρση που παρατηρείται στην HIV λοίμωξη, οφείλεται στην αύξηση της πορνείας και κυρίως, του αριθμού των ατόμων που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ουσιών. Η έξαρση του AIDS αφορά τόσο Έλληνες όσο και αλλοδαπούς, αλλά η έως τώρα έρευνα έχει δείξει ότι «στη λοίμωξη έχουν επικρατήσει τα εισαγόμενα στελέχη του ιού HIV».
Το χειρότερο είναι ότι ανάλογη είναι και η κατάσταση και σε άλλες μεταδοτικές ασθένειες.«Τα έως τώρα δεδομένα μας δείχνουν ότι υπάρχει έξαρση λοιμωδών νοσημάτων, όπως είναι οι ηπατίτιδες, η φυματίωση, η ψώρα και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα», λέει ο Β.Λιάπης.

Παπανδρέου για Σαμαρά - Μπορεί να πιούμε ένα κρασί μετά από χρόνια !!

Μιλώντας σε ξένο περιοδικό για την σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός είπε ότι μπορεί να πιουν ένα κρασί και να δουν πώς τα πήγε η Ελλάδα
Την σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά σχολίασε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Businessweek, η οποία δημοσιεύεται αναλυτικά στην εφημερίδα “Κεφάλαιο”.
Μπορεί να πιούμε ένα κρασί μετά από χρόνια !!
Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου είπε «Έχουμε μια μακρά προσωπική σχέση. Βεβαίως, θεωρώ ότι στην πολιτική κανείς είναι ορθό να διαχωρίζει τη θεσμική με την προσωπική σχέση...
Κάποτε, ύστερα από καμιά δεκαετία ίσως, μπορεί να καθίσουμε μαζί να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και, αναπολώντας το παρελθόν, να πούμε: «Ας κρίνουμε τώρα πώς έχουν πάει τα πράγματα στην Ελλάδα»
O ίδιος εκτίμησε ότι η πορεία της Ελλάδας με την δραχμή είχε πολλά σκαμπανεβάσματα – “έμοιαζε με λούνα παρκ” και τόνισε ότι την τελευταία δεκαετία με το ευρώ η χώρα γνώρισε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι “δεν έχουμε να κάνουμε με την επαύριο μιας καταστροφής, αλλά προσπαθούμε να μεταβούμε σε έναν πολύ-πολύ διαφορετικό κόσμο, όπου πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί”.

Κατέλυσαν το κράτος οι Ταξιτζήδες !

Από ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι που απειλούν με αυτό τον τρόπο όποιον βρεθεί μπροστά τους;
Ακόμη και όλο το δίκιο να καταλογισθεί στους ταξιτζήδες, ακόμη κι αν ευθύνεται για την κατάσταση η ανακολουθία της κυβέρνησης, ακόμη κι αν –όπως λένε– απειλούνται με πείνα οι οικογένειές τους, ο τραμπουκισμός δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ως διαπραγματευτική τακτική.
Διότι δεν είναι τακτική αλλά βία και δεν συμβάλλει στη διαπραγμάτευση αλλά στην απώλεια των όποιων ερεισμάτων έχουν ως κοινωνική ομάδα στην υπόλοιπη κοινωνία.
Οι επιθέσεις με πέτρες εναντίον τηλεοπτικού σταθμού, η κατάληψη των δρόμων με τσαμπουκά, η κατάληψη λιμανιών και αεροδρομίων, το χύσιμο λαδιών για να προκληθεί ατύχημα και άλλες τέτοιες μεθοδεύσεις, που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί, ξεπερνάνε τα όρια κάθε λογικής σε μια πολιτεία που ζητά να συγκαταλέγεται ως ίση ανάμεσα στους Eυρωπαίους.
Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι που απειλούν με αυτό τον τρόπο όποιον βρεθεί μπροστά τους; Μόνο ένα πυροβόλο στην οροφή του ταξί τους περιμένουμε να δούμε πλέον ως επόμενη κίνηση.

Πρόταση της Ν.Δ. για δομική συνταγματική αναθεώρηση

ΣE δημόσια διαβούλευση θέτει η Ν.Δ. 31 συγκεκριμένες προτάσεις της για τη συνταγματική αναθεώρηση, καθώς ολοκληρώθηκε το έργο της Επιτροπής που είχε συσταθεί υπό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο αρχηγός της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας τις προτάσεις αυτές έκανε λόγο για ανάγκη να ανοίξει ο δρόμος για τη νέα μεταπολίτευση, έτσι ώστε ο πολίτης να ξαναβρεί τη χαμένη εμπιστοσύνη του στους θεσμούς και η ελληνική κοινωνία να κινηθεί σε ένα νέο πλαίσιο διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις για δημοψηφίσματα ως άλλοθι και κινήσεις πρόσκαιρου επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, που αποσκοπούν να συγκαλύψουν τα αδιέξοδα μιας αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής, ο Α. Σαμαράς προσκάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, τους κοινωνικούς φορείς και τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων να συμβάλουν στη συλλογική προσπάθεια για τη νέα αρχιτεκτονική της ελληνικής πολιτείας.
Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε προς διαβούλευση η Ν.Δ. περιλαμβάνονται:
• εκλογή και ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας,
• θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του πρωθυπουργού,
• θέσπιση ασυμβίβαστου του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του βουλευτή,
• επανεξέταση του αριθμού των βουλευτών και των βουλευτών Επικρατείας,
• αναθεώρηση της διάταξης για την αποσβεστική προθεσμία ως προς την ποινική ευθύνη των υπουργών και ιδίως την κατάργησή της, όπως ισχύει σήμερα
• αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των βουλευτών, ώστε να περιορισθεί αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους,
• αλλαγές στο "πόθεν έσχες" των πολιτικών προσώπων,
• ουσιαστικός εκδημοκρατισμός των πολιτικών κομμάτων και εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά τους,
• κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του βουλευτή,
• καθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος με την πρόβλεψη ότι η αλλαγή του απαιτεί πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής,
• αλλαγές στο άρθρο 16 για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων,
• ίδρυση συνταγματικού δικαστηρίου.

Μενεγάκη-Παπαδάκης: Πόλεμος με το καλημέρα !

Η νέα τηλεοπτική σεζόν φέρνει μια σούπερ κόντρα. Οι αλλαγές που ετοιμάζουν στα προγράμματά τους ο ΑΝΤ1 και ο Alpha στήνουν το σκηνικό για μια σύγκρουση δυο τηλεοπτικών γιγάντων, της Ελένης Μενεγάκη και του Γιώργου Παπαδάκη.
Η «βασίλισσα» των τηλεοπτικών πρωινών εναντίον του «πατριάρχη» του infotainment. Το σύνθημα για αλλαγές στην πρωινή ζώνη έδωσε πρώτο το κανάλι του Αμαρουσίου. Η «συγχωνευμένη» ζώνη που ετοιμάζεται με Γιώργο Παπαδάκη και Χρήστο Φερεντίνο είναι γεγονός πως δημιουργεί έντονο πρόβλημα στα επιτελεία των καναλιών για το ύφος που θα κινηθούν από την νέα σεζόν.
Το θέμα έχει απασχολήσει τους ιθύνοντες, οι οποίοι σύμφωνα με την espresso, έχουν ετοιμάσει τις προτάσεις τους για το νέο εγχείρημα του ΑΝΤ1. Στον Alphaσύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει πολλές συσκέψεις και επί τάπητος έχουν πέσει. συγκεκριμένες προτάσεις για την αντεπίθεσή τους στο νέο εγχείρημα.
Οι Γερμανοί θεωρούν πως η καλύτερη απάντηση του καναλιού της Κάντζας ακούει στο όνομα «Ελένη Μενεγάκη». Η λαμπερή παρουσιάστρια θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά τους χαρτιά που θα μπορούσε να συναγωνιστεί σα ίσα ακόμα και τον «πατριάρχη» της πρωινής ζώνης.
Έτσι μια από τις ιδέες που επεξεργάζονται είναι η παρουσιάστρια να ξεκινά την εκπομπή της κατά μια ή δυο ώρες νωρίτερα, καλύπτοντας και τον χρόνο της εκπομπής «Πάνω στην ώρα». Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό ο «Καφές με την Ελένη αποκτά πιο ενημερωτικό κομμάτι, στο οποίο εντάσσονται πανελίστες επικαιρότητας.
«Τι ρίσκο να βρεθεί απέναντι στον Γιώργο Παπαδάκη είναι μεγάλο και δεν θα το έπαιρνε τη δεδομένη στιγμή», μεταφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την Ελένη Μενεγάκη..gossip-tv.gr

«Φορείς καρκίνου» οι γάτες;

Μεταδίδουν παράσιτο που συνδέεται με καρκίνο του εγκεφάλου !
Ύποπτες για τη μετάδοση παράσιτου που προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους είναι οι γάτες σύμφωνα με γάλλους ερευνητές. Νέα επιστημονική έρευνα αναφέρει ότι τα κατοικίδια φιλοξενούν ένα παράσιτο στο στομάχι τους, το Toxoplasma gondii, το οποίο είναι ευρέως γνωστό ότι εάν μολύνει μία έγκυο γυναίκα υπάρχει κίνδυνος να «πλήξει» το έμβρυο. Τώρα συνδέουν το συγκεκριμένο παράσιτο με τον καρκίνο στον εγκέφαλο.
Άγνωστες παραμένουν οι αιτίες που προκαλούν τον καρκίνο του εγκεφάλου. Επιστήμονες του ερευνητικού ινστιτούτου CNRS στο Μονπελιέ συγκέντρωσαν στοιχεία για περιπτώσεις καρκίνου του εγκεφάλου σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο και τα συνέκριναν με τα επίπεδα μολύνσεων από το παράσιτο Toxoplasma gondii.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα κρούσματα καρκίνου του εγκεφάλου εμφανίζονταν σε χώρες όπου επίσης είχε έντονη παρουσία το Toxoplasma gondii. Το παράσιτο έχει συνδεθεί με ανάπτυξη όγκων στον εγκέφαλο των ζώων αλλά και με διάφορες αρνητικές επιδράσεις στον εγκέφαλο του ανθρώπου που οδηγούν σε αλλαγές στην συμπεριφορά ακόμη και στη σχιζοφρένεια.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν υπάρχει ακόμη απόδειξη ότι το παράσιτο προκαλεί τον καρκίνο στους ανθρώπους και ότι πρέπει να γίνει περεταίρω διερεύνηση του ζητήματος. Σε περίπτωση επιβεβαίωσης θα πρέπει ασφαλώς να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους ανθρώπους.

ΤΑ ΜΑΤ « Μπούκαραν » στο Σύνταγμα για τους Αγανακτισμένους

Επέμβαση από 6 διμοιρίες των ΜΑΤ παρουσία εισαγγελέα έγινε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα στην πλατεία Συντάγματος.
Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το zougla.gr, ξήλωσαν τις σκηνές, απομάκρυναν τα πράγματα των «αγανακτισμένων» και προσήγαγαν 6 άτομα.
Η αστυνομία έδρασε κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Κατά την επιχείρηση ήταν παρών εισαγγελέας και δύναμη της δημοτικής αστυνομίας.
Υπενθυμίζεται, ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις σκηνές και τα πανό στην πλατεία Συντάγματος διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας, Ελένη Ράικου, με την εντολή να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία

Έδωσε τέλος στην ζωή της με φυτοφάρμακο στην Λευκοχώρα Μεσσήνης

Τραγικό τέλος για 58 χρονη γυναίκα στην Λευκοχώρα Μεσσηνίας η οποία βρέθηκε νεκρή σε αγροτική περιοχή .Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο θάνατος της προήλθε από κατάποση φυτοφαρμάκου η συσκευασία του οποίου βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα της

Ερώτηση Νάντιας για είσπραξη ΦΠΑ από ακάλυπτες επιταγές

ΕΡΩΤΗΣΗ - Προς τον Υπουργό Οικονομικών
«Απαλλαγή προείσπραξης ΦΠΑ από τις ακάλυπτες επιταγές»
Η ανοδική πορεία του αριθμού των ακάλυπτων επιταγών στην αγορά, αλλά και η αύξηση του συνόλου του ποσού τους που ανέρχεται κοντά στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ για το 2011, αναγάγει την υπόθεση των ακάλυπτων επιταγών σε πρόβλημα, το οποίο πρέπει να συζητηθεί άμεσα γιατί αφορά όλο των επιχειρηματικό κόσμο, και όχι μόνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η εταιρεία Τειρεσίας ΑΕ, το ποσό που αντιστοιχεί στις ακάλυπτες επιταγές που εκδόθηκαν μόνο για ένα εξάμηνο μέχρι τον Ιούνιο του 2011 ανέρχεται στο ύψος των 988,4 εκατομμυρίων ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση που αγγίζει το 7,75%, έναντι του ποσού για το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010.
Από το ζήτημα των ακάλυπτων επιταγών θίγονται άμεσα όλοι οι επαγγελματίες, αλλά κυρίως οι εισαγωγικές εταιρίες.
Συνέπεια όλων αυτών είναι οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν ένα πρόσθετο βάρος που προέρχεται από το γεγονός, ότι προκαταβάλλουν στο ελληνικό Δημόσιο το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας αυτόματα με την έκδοση τιμολογίων. Συνεπώς, όχι μόνο δε λαμβάνουν τα χρήματα από τις ακάλυπτες επιταγές, αλλά υποχρεούνται και να καταβάλουν τον αναλογούντα Φ.Π.Α. των ακάλυπτων επιταγών που έχουν «φορτωθεί». Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται ο Υπουργός Οικονομικών
1. Με ποιο τρόπο προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα της καταβολής Φ.Π.Α. από επαγγελματίες που έχουν στα χέρια τους επιταγές που αποδεικνύονται ακάλυπτες;
2. Θα μπορούσε να υπάρξει κάποια σχετική ρύθμιση, έτσι ώστε το Φ.Π.Α. που παρακρατήθηκε και προέρχεται από ακάλυπτες επιταγές να επιστρέφεται με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης του κάθε φυσικού ή Νομικού προσώπου;
Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Άγριο ξύλο Ιδιοκτήτη –Διαρρηκτών μέρα μεσημέρι !

Άγριο ξύλο μέρα –μεσημέρι μέσα σε σπίτι μεταξύ τριών διαρρηκτών και του 23χρονου ιδιοκτήτη – Τραυματίστηκε ο 23χρονος και ένας εκ των δραστών…
Απίστευτα πράγματα απ΄ αυτά που δεν έχουμε ξαναζήσει όλα τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν αναφορικά με τα περιστατικά εγκληματικότητας στην Κορινθία. Την Τετάρτη και μάλιστα πρωί, τρείς Έλληνες ηλικίας 18, 24 και 26 ετών, εισέβαλαν σε σπίτι 56χρονου στην περιοχή του Βασιλικού την ώρα που ο ιδιοκτήτης απουσίαζε. Εντός της οικίας όμως, βρίσκονταν τα δύο παιδιά του, η κόρη του 26 ετών και ο γιος του 23 ετών, σε διαφορετικά δωμάτια. Οι τρεις δράστες μπήκαν στο σπίτι από ανασφάλιστη είσοδο, με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας. Κάποια στιγμή διαπίστωσαν ότι έγιναν αντιληπτοί από την 26χρονη, την οποία ακινητοποίησαν για να μπορέσουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν το ψάξιμο του σπιτιού. Υπολόγισαν όμως, χωρίς τον «ξενοδόχο» αδερφό της 26χρονης…
Τις φωνές της 26χρονης αδερφής του, άκουσε ο 23χρονος γιος του ιδιοκτήτη του σπιτιού που βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο και όπως ήταν φυσικό, επενέβη για να την αποσπάσει από τους θρασύτατους δράστες. Εκείνη τη στιγμή μέσα στο σπίτι ακολούθησε ένα μακελειό, αφού άρχισε να πέφτει στην κυριολεξία ξύλο μεταξύ του αδερφού και των δραστών, ενώ η 26χρονη αδερφή του καλούσε σε βοήθεια. Από το επεισόδιο τραυματίστηκε ο 23χρονος ιδιοκτήτης, αλλά και ο 26χρονος δράστης. Τις φωνές και τη φασαρία άκουσαν γείτονες οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι δράστες όμως, μετά από τη φασαρία αυτή κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και το έβαλαν στα πόδια διαφεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. Η αστυνομία Κιάτου έφτασε γρήγορα στο σημείο και ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους. Χθες το πρωί , άνδρες του Α.Τ. Κιάτου συνέλαβαν τον έναν εκ των δραστών, τον 26χρονο, στην Κόρινθο, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο δράστες. Όπως είναι φυσικό βέβαια, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού είναι ανάστατοι από το γεγονός, το οποίο να σημειωθεί συνέβη μέρα, χωρίς οι δράστες να υπολογίσουν τίποτα…http://korinthostv.blogspot.com

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ Νότια της Ζακύνθου

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:15 τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ζακύνθου.
Ο σεισμός είχε επίκεντρο 64 χλμ. νότια της Ζακύνθου, 141 χλμ. νοτιοδυτικά της Πάτρας, με εστιακό βάθος 10 χλμ.
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.
Magnitude ML 3.4
Region IONIAN SEA
Date time 2011-07-30 00:15:03.0 UTC
Location 37.22 N ; 20.77 E
Depth 10 km
Distances 141 km SW Pátrai (pop 163,360 ; local time 03:15:03.5 2011-07-30)
64 km S Zákinthos (pop 11,541 ; local time 03:15:03.5 2011-07-30)
56 km S Lithakiá (pop 1,300 ; local time 03:15:03.5 2011-07-30)

«Ζει ο βασιλεύς Αλέξανδρος; Ζει και βασιλεύει!»

Γράφει ο Γιώργος Λιάνης
«Ω Έλληνες, ω θείαι
ψυχαί, που εις τους μεγάλους
κινδύνους φανερόνετε
ακάμαντον ενέργειαν
και υψηλήν φύσιν!»
Από κάπου, από κάπου όλοι περιμέναμε ότι θα ερχόταν μια αχτίδα ελπίδας. Και ήρθε. Από την μακρινή Κίνα. Μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο που μπορούν να μας συναγωνιστούν σε πολιτισμό. Από την μακρινή Σανγκάη. Τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της αρχέγονης αυτοκρατορίας, του ενάμιση δις πληθυσμού. Μιας πόλης μεγαλύτερης από την Ελλάδα. Από την Κίνα των μύθων, των Μογγόλων και των πανάρχαιων δυναστειών. Από κει ήρθε θα ‘λεγα η Μοναδική Χαρά των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια.
Ο Άγγελος της Ελλάδας που δάφνες μοιράζει πάντα, χρειάστηκε να ταξιδέψει μίλια μακριά στην εξωτική Σανγκάη και από κει να στείλει το μήνυμα που πάντα έστελνε σ’ αυτόν τον τόπο, πολλά χρόνια τώρα, ο Ελληνικός Αθλητισμός που κι αυτός δοκιμάζεται αγρίως αυτές τις μέρες…
«Λίγο ακόμα
θα ιδούμε τις αμυγδαλιές να ανθίζουν
τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο
Τη θάλασσα να κυματίζει
λίγο ακόμα
να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα».
Αυτή την προσταγή την έκαναν πράξη τα κορίτσια μας.
Τα κορίτσια μας, «οι πόες της ουτοπίας». «Οι μικρές κόρες του Αιγαίου». Άρπαξαν την ευκαιρία που τους δόθηκε, έσβησαν με τη φτέρνα τους την μαυρίλα μηνών και μηνών και μας έστειλαν ένα αλλιώτικο μήνυμα.
Τα Χρυσά φλογώδη κορίτσια μας έστειλαν το μήνυμα ότι η Χώρα μπορεί. Ότι η Ελλάδα υπάρχει. Και έχει δικαίωμα στην Ελπίδα, στο Όνειρο και στη Δόξα.
«Έλληνες εσμέν!» Και δεν πρόκειται να χαθούμε ποτές.
Αυτές οι Ελληνίδες, αυτά τα κοριτσόπουλα από σίδερο και φωτιά, την ώρα που η χώρα καταποντίζεται στις αγορές του αιώνα, την ώρα που χλευάζεται απ’ άκρη σ’ άκρη στον πλανήτη, σήκωσαν το Τρικάταρτο μέσα στην τρικυμία σαν να θέλουν να το σώσουν…
Τα κορίτσια μας, τα «Αγγεία των Μυστηρίων». «Τα γεμάτα ως επάνω και τα Απύθμενα». Αυτά που τραγούδησε ο Ελύτης πριν μισό αιώνα. Αυτός που γιορτάζουμε φέτος τα 100χρονα του.
Τα κορίτσια μας. «Τα ηλιοβόρα και τα σεληνοβάμονα».
Αυτές το Απρόβλεπτο και αυτές η Ζωή. Αυτές η Κρήνη κι αυτές το Όνειρο. Αυτές «το Νυν» και «το Αιέν» της Ελλάδος.
Απομεσήμερο του Ιουλίου με 37 βαθμούς στην φλεγόμενη Αθήνα και απέναντι μου το Παναθηναϊκό Στάδιο για πρώτη φορά ξαναγάπησα αυτό το τερατώδες κουτί, την τηλεόραση, που μήνες τώρα σκορπάει «μπόχα, καβαλίνα και καταλαλιά», και δεν ήθελα να το αποχωριστώ!
Το αιώνιο μήνυμα. Ο Δαυίδ νίκησε τον Γολιάθ. Το αιώνιο μήνυμα αυτή τη φορά από αυτή την αμφισβητημένη γενιά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για αυτά τα κορίτσια από το να πιστέψουμε πως μπορούν να γεννήσουν μιαν άλλη Ελλάδα.
Άριστα τέκνα, εξαίσιες θυγατέρες μιας Ελλάδας που στο πείσμα των καιρών υπάρχει. Σηκώνεται από τον βυθό, πλέει σαν γοργόνα στον αφρό και απαντάει στο αιώνιο ερώτημα:
- «Ζει ο βασιλεύς Αλέξανδρος;»
- Ζει και βασιλεύει!»
www.aixmi.gr

ΑΒ Βασιλόπουλος: Επέκταση σε Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη !

Το κατάστημα της Καλαμάτας, βρίσκεται επί των οδών Ψαρρών και Μακεδονίας !
Ο όμιλος ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων του εγκαινιάζοντας πριν από λίγες ημέρες δύο νέα σημεία πώλησης που ενισχύουν την παρουσία του σήματος στην περιφέρεια.
Δύο νέα καταστήματα «ΑΒ Βασιλόπουλος… και του πουλιού το γάλα!» άνοιξαν σε Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα αντίστοιχα. Το πρώτο κατάστημα ξεκίνησε τη λειτουργία του στην περιοχή της Σταυρούπολης, βρίσκεται επί της οδού Κολοκοτρώνη 22. Το κατάστημα της Καλαμάτας, βρίσκεται επί των οδών Ψαρρών και Μακεδονίας.

Πήραν είδηση ότι υπάρχει Αρχαία Θουρία !

Η επιστημονική αξία της περιοχής είναι μεγαλύτερη της Αρχαίας Μεσσήνης !
Επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Θουρίας πραγματοποίησε χθές ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας μαζί με την Δ/ντρια της ΛΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κα Ξένη Αραπογιάννη, υπηρεσιακούς παράγοντες και αιρετούς της περιοχής.
Η επίσκεψη – ξενάγηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο των Ελληνικών της Αρχαίας Θουρίας και των Ρωμαϊκών Λουτρών στην Άμφεια.
Οι αρχαίο χώροι στερούνται πρόσβασης, από το ΕΣΠΑ δεν έχει διατεθεί ούτε Ευρώ για τη συνέχιση των ανασκαφών και επιπλέον υπάρχει άμεση ανάγκη για παρεμβάσεις, ώστε να μην υπάρξουν καταστροφές.
Αποφασίστηκε :
α)να σταλούν αμέσως αυτοκίνητα και φορτηγά του Δήμου Καλαμάτας για χωματουργικές εργασίες,
β)να διατεθεί ένα ποσό από τον προϋπολογισμό του Δήμου για την συνέχιση των ανασκαφών στην Αρχαία Θουρία και
γ)να υπάρξει συνεργασία με την Περιφέρεια για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στους αρχαίους χώρους.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 30 -7-2011


Οι μισοί άντρες θα χώριζαν με την σύντροφο τους αν …έπαιρνε κιλά !

Μονάχα το 18% των γυναικών ενδιαφέρονται για τα... προσόντα του συντρόφου τους. !!
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα, σχεδόν το 50% των αντρών που συμμετείχαν δήλωσαν πως θα χώριζαν με την σύντροφο τους αν αυτή αποκτούσε παραπάνω κιλά, σε αντίθεση με μόλις το 20% των γυναικών.
Τα δυο τρίτα των αντρών δήλωσαν επίσης πως είχαν φαντασιώσεις για τις φίλες των συντρόφων τους, σε αντίθεση με το ένα τρίτο των γυναικών.
Η έρευνα διεξήχθη από τις ιστοσελίδες AskMen.com και Cosmopolitan.com.
Όσον αφορά το διαχρονικό ερώτημα "το μέγεθος μετράει?", μονάχα το 18% των γυναικών δήλωσαν πως θα ήθελαν ο σύντροφος τους να έχει μεγαλύτερα προσόντα, ενώ το 51% των άντρων έδειξαν τάσεις… ανασφάλειας για το συγκεκριμένο θέμα.
Ένας άντρας είναι περισσότερο πιθανό να πει ψέματα για τον αριθμό των συντρόφων του (50%) από τις γυναίκες (35%).
Για το ποιος πληρώνει σε ένα ραντεβού, το 59% των αντρών πιστεύουν πως πρέπει να πληρώσει όλο τον λογαριασμό, τουλάχιστον μέχρι να εξελιχθεί η σχέση σε κάτι πιο σταθερό. Το 38% των γυναικών πιστεύουν πως πρέπει να πληρώνουν το μερίδιο τους, σε αντίθεση με το 33% που πιστεύουν πως πρέπει να πληρώνει ο άντρας.
Το 39% των αντρών θεωρεί πως η οικογένεια αποτελεί το πιο σημαντικό σύμβολο στάτους. Το 43% των γυναικών είπαν πως ένα ωραίο σπίτι δηλώνει περισσότερο από όλα το στάτους τους, ενώ το 25% ένας πετυχημένος άντρας.
Τέλος, όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μονάχα το 38% των γυναικών δεν θα είχαν πρόβλημα ο σύντροφος τους να γίνει "friend" με μια πρώην του - η πλειοψηφία των αντρών είναι πιο άνετοι με αυτό το θέμα και δήλωσαν πως δεν έχουν πρόβλημα, αλλά θεωρούν το cybersex chat ή το sexting πράξη ερωτικής απάτης.skai.gr

Πουλάει ελιές τις οποίες βαφτίζει..."Καλαμών" !

Στο «σκαμνί» των διεθνών δικαστηρίων θα καθίσει η Τουρκία εάν συνεχίσει την… μπαμπέσικη συμπεριφορά της να πουλάει σε αγορές τρίτων χωρών αλλά και στην εσωτερική της αγορά βρώσιμες ελιές τις οποίες…..προηγουμένως βαφτίζει «ελιές Καλαμών».
Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμανατίδου – Πασχαλίδου, ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι η γειτονική χώρα οικειοποιείται ελληνικά ποιοτικά προϊόντα σφετεριζόμενη την ονομασία προέλευσης. «Η Τουρκία αποφεύγει συστηματικά να συζητήσει το θέμα και κωλυσιεργεί αρνούμενη να ενσωματώσει στην εθνική της νομοθεσία την οδηγία της Ε.Ε. για τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης», ανέφερε ο κ. Δριβελέγκας, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι το πρόβλημα δεν θα περιοριστεί στις ελιές της Καλαμάτας αλλά θα επεκταθεί και σε άλλα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα, όπως είναι η φέτα, η μαστίχα Χίου και ο κρόκος.
Πάντως, επειδή με βάση την τουρκική νομοθεσία μόνον οι θιγόμενοι μπορούν να προσφύγουν νομικά κατά τέτοιων υποθέσεων σφετερισμού προϊόντων, ο υφυπουργός κάλεσε όλες τις θιγόμενες συνεταιριστικές ενώσεις να προσφύγουν νομικά κατά της γειτονικής χώρας και θα έχουν –όπως είπε– τη συνδρομή της Πολιτείας.
Από την πλευρά της η Ευαγγελία Αμανατίδου – Πασχαλίδου κατήγγειλε ότι σε σούπερ μάρκετ στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη πωλούνται μαύρες ελιές με την ένδειξη «Ελιά Καλαμάτας» και ζήτησε επιθετική πολιτική στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Αφού θύμισε ότι πρόσφατα εντοπίστηκε στις ΗΠΑ νοθευμένο λάδι που επωλείτο ως «λάδι Λακωνίας», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι είναι απαράδεκτο από τέτοιου είδους απάτες να ζημιώνονται οι Ελληνες παραγωγοί και να συκοφαντούνται τα ελληνικά προϊόντα.

Ηackers μπορούν να κλέψουν το αυτοκίνητο σου με ένα απλό SMS

Οι Mathew Solnik και Don Bailey, ερευνητές της iSec Partners σε θέματα ασφαλείας υπολογιστών, πρόσφατα βρήκαν τον τρόπο να ξεκλειδώνουν τις πόρτες των αυτοκινήτων αλλά και να βάζουν μπρος, στέλνοντας απλά ένα SMS από laptop!
Οι δύο ερευνητές κατάφεραν να υποκλέψουν τα μηνύματα μεταξύ του αυτοκινήτου και του συστήματος ξεκλειδώματός του (τύπου OnStar). Μέσα σε δύο ώρες είχαν κατορθώσει να σπάσουν το πρωτόκολλο επικοινωνίας και να το αντιγράψουν στο laptop. Μέχρι στιγμής η δοκιμή έχει πραγματοποιηθεί επιτυχώς σε δύο αμάξια.
Οι Solnik και Bailey σκοπεύουν να παρουσιάσουν την ανακάλυψη τους στο Black Hat Conference αυτή τη βδομάδα, χωρίς όμως να προχωρήσουν στη δημοσίευση τεχνικών λεπτομερειών για ευνόητους λόγους…networkworld

29.7.11

Αδυνατεί να πληρώσει μισθούς η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ !

Απλήρωτοι έμειναν οι εργαζόμενοι της Χ.Κ. Τεγόπουλος. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας», η επιχείρηση αδυνατεί να καταβάλλει την εξόφληση του Ιουλίου.
Προς τούτο, ορίσθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων την Τετάρτη στις 15.00.
Η λήψη νέου δανείου είναι πρόκριμα για την πληρωμή των εργαζομένων και για τη βιωσιμότητα της εφημερίδας. Σήμερα, όσοι είχαν υπογράψει για τη χορήγηση της θερινής άδειάς τους, έλαβαν μόνο το σχετικό επίδομα.

ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΑΡΕΣ –Πρώτες στον κόσμο και απλήρωτες !!

Οι "Γοργόνες" που σήμερα έκαναν ολόκληρη την Ελλάδα υπερήφανη ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφού νίκησαν την διοργανώτρια Κίνα στον τελικό με σκορ 9-8, στους συλλόγους που αγωνίζονται παραμένουν απλήρωτες.
Είναι γεγονός πως το γυναικείο πόλο στη χώρα μας είναι ένα από τα πλέον υποβαθμισμένα αθλήματα για το οποίο κανείς δεν δίνει την προσοχή, που εκ του αποτελέσματος θα έπρεπε να τυγχάνει. Οι σύλλογοι δεν πληρώνουν τις ομάδες, ενώ τα κρατικά κονδύλια φεύγουν σε τσέπες μεγαλοπραγόντων άλλων αθλημάτων που καλλιεργούν τη βία τα στησίματα, αλλά και πολλές άλλες αξιόποινες πράξεις.
Διαβάστε τι λέει η συγκλονιστική Αντιγόνη Ρουμπέση για τον αγώνα που δίνουν τα χρυσά κορίτσια του πόλο να πληρωθούν και πως κατάφεραν να κατακτήσουν τον κόσμο
"Δυστυχώς αληθεύει ότι είμαστε απλήρωτες" είπε μια εκ των πρωταγωνιστριών, η Αντιγόνη Ρουμπέση σε δελτίο ειδήσεων. "Έχουμε μάθει στο γυναικείο πόλο να μην έχουμε τα προνόμια όπως κάποια άλλα αθλήματα. Από κει και πέρα δε μας σταματάει κάτι τέτοιο, είναι κάτι που το αγαπάμε τόσο πολύ και το κάνουμε με όλη μας την ψυχή για την Ελλάδα", συμπληρώνει η Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια βγάζοντας ένα μεγαλείο ψυχής.
Επίσης η αθλήτρια αναφέρθηκε και στη σημασία της επιτυχίας στις δύσκολες ώρες που περνούν οι Έλληνες λέγοντας ότι "Καταφέραμε έστω και για λίγα λεπτά να κάνουμε την Ελλάδα να χαμογελάσει, από αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε".
Όσον αφορά την αντιμετώπιση των αντιπάλων η αθλήτρια δήλωσε πως: "Κάθε φορά στο τέλος του αγώνα η αντίπαλη ομάδα μας χειροκροτούσε από μόνη της με ψηλά τα χέρια, σαν να λέει ότι δε μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, ήσασταν τόσο καλοί που σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και αυτό πιστεύω ότι τα λέει όλα".
"Αυτή η ομάδα είναι οικογένεια πάνω απ' όλα. Είμαστε όλες ενωμένες πάρα πολύ μεταξύ μας και οι παίκτες και οι προπονητές. Έχουμε τρομερή αυτοπεποίθηση σαν ομάδα. Βάζουμε έναν στόχο και προχωράμε βάσει αυτού του στόχου", απάντησε η Ρουμπέση στην ερώτηση για το ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας αυτής της ομάδας.
"Όταν πηγαίναμε στον τελικό νιώθαμε όλους τους Έλληνες κοντά μας. Ο στόχος μας ήταν να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο δεν το χαρίζαμε στην Κίνα σε καμία περίπτωση, μπήκαμε στον αγώνα πολύ αποφασισμένες" είπε, αναλύοντας ουσιαστικά πως πηγή της δύναμης για την κατάκτηση της κορυφής ήταν η υποστήριξη όλων των Ελλήνων.
"Αφιερώνουμε την επιτυχία σε όλους τους Έλληνες που παρακολούθησαν αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που ήταν κοντά μας και μας στήριξαν" είπε κλείνοντας η Α. Ρουμπέση.

Τέσσερις νέοι σεισμοί απόψε στην Πάτρα

Τέσσερις νέοι διαδοχικοί σεισμοί «χόρεψαν απόψε » την Πάτρα 

Magnitude ML 4.0
Region GREECE
Date time 2011-07-29 19:52:26.4 UTC
Location 38.30 N ; 21.73 E
Depth 10 km
Distances 7 km N Pátrai (pop 163,360 ; local time 22:52:26.4 2011-07-29)
13 km SW Naúpaktos (pop 13,793 ; local time 22:52:26.4 2011-07-29)
4 km W Ríon (pop 6,083 ; local time 22:52:26.4 2011-07-29)

Magnitude ML 3.1
Region GREECE
Date time 2011-07-29 19:50:43.4 UTC
Location 38.23 N ; 21.94 E
Depth 10 km
Distances 18 km E Pátrai (pop 163,360 ; local time 22:50:43.4 2011-07-29)
12 km W Aíyion (pop 20,664 ; local time 22:50:43.4 2011-07-29)
9 km SW Kamárai (pop 1,200 ; local time 22:50:43.4 2011-07-29)

Magnitude ML 3.0
Region GREECE
Date time 2011-07-29 19:27:21.0 UTC
Location 38.31 N ; 21.78 E
Depth 2 km
Distances 9 km NE Pátrai (pop 163,360 ; local time 22:27:21.0 2011-07-29)
10 km SW Naúpaktos (pop 13,793 ; local time 22:27:21.0 2011-07-29)
1 km N Ríon (pop 6,083 ; local time 22:27:21.0 2011-07-29)

Magnitude ML 3.8
Region GREECE
Date time 2011-07-29 19:12:07.4 UTC
Location 38.30 N ; 21.76 E
Depth 10 km
Distances 7 km N Pátrai (pop 163,360 ; local time 22:12:07.4 2011-07-29)
12 km SW Naúpaktos (pop 13,793 ; local time 22:12:07.4 2011-07-29)
2 km W Ríon (pop 6,083 ; local time 22:12:07.4 2011-07-29)

Η πεθερά βλάπτει σοβαρά …το ζευγάρι !

Μπορεί οι «εφτά θανάσιμες πεθερές» να μία από τις αγαπημένες μας σειρές, αλλά μία πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η μητέρα του καλού μας μπορεί πολύ άνετα να αποβεί ολέθρια για τη σχέση μας με τον καλό μας.
Έτσι, οι Έλληνες περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, βρίσκονται εξαρτημένοι και προσκολλημένοι στη μανούλα τους. Μάλιστα ένας στους δέκα άντρες ενημερώνουν τη μαμά τους για κάθε τι που τους συμβαίνει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, ενώ η πλειονότητα επιτρέπει στη μητέρα να αναμειγνύεται σε όλα τα θέματα της οικογένειάς του.
Από την ανατροφή των εγγονιών, μέχρι το φαγητό που θα φάει ο κανακάρης και το πώς θα σιδερωθούν τα πουκάμισά του, η πεθερά έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.
Με αυτά και με εκείνα, το ποσοστό των ζευγαριών που χωρίζουν αγγίζει το υψηλό νούμερο του 80%, με τον άντρα σχεδόν πάντα να αρνείται το φταίξιμο της μητέρας του στη διάλυση της σχέσης τους.Πεθερές όνομα και πράμα! Queen.gr

ΑΜΟΚ ταξιτζήδων – Τα έβαλαν με τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ !

Επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς την πλήρωσαν γραφεία και υπολογιστές !
Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, πριν από λίγη ώρα, οι αυτοκινητιστές ταξί οι οποίοι προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας .Μια μεγάλη ομάδα περίπου 150 ατόμων, έσπασε την πόρτα των γραφείων της κομματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, εισέβαλε στους χώρους, κατάστρεψε γραφεία ακόμα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Μάχη με τις φλόγες στον Άγιο Φλώρο – Υπό έλεγχο στο Χατζή

Από το μεσημέρι, μεγάλη φωτιά βρίσκεται σ’ εξέλιξη στον Άγιο Φλώρο και σε δύσβατη περιοχή, από την οποία απειλούνται όχι μόνο δασικές και καλλιεργημένες εκτάσεις, αλλά και σπίτια. Ήδη επιχειρούν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δήμου Καλαμάτας. Στο μεταξύ υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο Χατζή Μεσσηνίας και υπήρξε μεγάλος φόβος να τυλιχθεί στις φλόγες το βουνό Μαγκλαβάς με ανυπολόγιστες συνέπειες .

Αφιέρωμα στην Καλαμάτα από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ φιλοξενεί αφιέρωμα στην πόλη της Καλαμάτας, η οποία αποτελεί έναν απ’ τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για διακοπές και φέτος το καλοκαίρι, με σύμμαχό της τα καταγάλανα νερά, τις πανέμορφες ατέλειωτες παραλίες της και βέβαια την εγκάρδια φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής.

ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ - Συνελήφθη ο Χρ. Παπαδόπουλος για αρπαγή πλούσιας Αθηναίας

Στην περιοχή του Μενιδίου συνελήφθη την Παρασκευή (29/07) ο διαβόητος αρχηγός της "εταιρείας δολοφόνων", Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε απαγάγει μία πλούσια Αθηναία, την οποία κρατούσε σε πατάρι διώροφης κατοικίας στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 73χρονος σήμερα Παπαδόπουλος μαζί με έναν ακόμη 50χρονο, προκειμένου να αποσπάσουν την υπογραφή της γυναίκας για τη μεταβίβαση της περιουσίας, που είχε κληρονομήσει από τον αποθανόντα σύζυγο της, που διατηρούσε αντικερί στους Αμπελόκηπους, την κρατούσαν στην περιοχή Συκιά Ξυλοκάστρου Κορινθίας.
Στην εγκληματική οργάνωση, υπάρχει ακόμη ένα πρόσωπο το οποίο δεν έχει συλληφθεί και αναζητείται από την Αστυνομία
Η αντίστροφή μέτρηση άρχισε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, οπότε η καθαρίστρια που πήγε στο σπίτι στη Συκιά, εντόπισε στο πατάρι τη γυναίκα.
Η 57χρονη, αφού της εξήγησε πως η συμμορία Παπαδόπουλου την είχε απαγάγει, ζήτησε στη συνέχεια να ειδοποιήσει τον αδερφό της και αμέσως ενημερώθηκαν οι συγγενείς της και στη συνέχεια η Αστυνομία.
Την προηγούμενη εβδομάδα, σε έφοδο της αστυνομίας συνελήφθη ο 50χρονος ιδιοκτήτης, απελευθερώθηκε η γυναίκα και τέθηκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Το σπίτι, όπου την κρατούσαν, ανήκε στη σύζυγο του 50χρονου, η οποία έχει πεθάνει. Ο ίδιος εκτιμάται ότι είχε γνωριστεί με τον Παπαδόπουλο στις φυλακές.
Αστυνομικοί, άρχισαν να αναζητούν και τον Παπαδόπουλο, τον οποίον και εντόπισαν το πρωί της Παρασκευής (29/07) στo σπίτι ξαδέλφης του, στην περιοχή του Μενιδίου.
Μέσα στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα ναρκωτικά δισκία και ένας γεμιστήρας πιστολιού με δώδεκα σφαίρες.Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Κορίνθου, σε βάρος του Παπαδόπουλου και θα οδηγηθεί το Σάββατο (30/07) το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου στη συνέχεια να σταλεί στον ανακριτή.
Από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι η 57χρονη γνώρισε τον Παπαδόπουλο, μέσω γνωστών της, ως δικηγόρο ειδικό στα κληρονομικά για να της τακτοποιήσει τις κληρονομικές εκκρεμότητες.

Ποια είναι η sexy παρουσιάστρια;

Είναι νέα, ωραία, sexy και μαγνητίζει όλα τα αντρικά βλέμματα. Πριν λίγες μέρες , η εκπομπή που παρουσιάζει τελείωσε και εκείνη ετοίμασε τις βαλίτσες της για το νησί των ανέμων. Η παρουσιάστρια εμφανίστηκε στην παραλία της Ψαρού με ένα μικροσκοπικό μπικίνι και φυσικά όλα τα μάτια ήταν σταμμένα πάνω της. Ο λόγος για την Έλενα Παπαβασιλείου, η οποία μπορεί να μην ξέρει ακόμα πιο θα είναι το επαγγελματικό της μέλλον, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να κάνει τις διακοπές της στο αγαπημένο της νησί : Ciao

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου