21.1.17

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!!!54422 Το νούμερο απάτη - βδέλλα και οι συνένοχοι ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ και ΕΕΤΤ

Υπάρχει μια εταιρία-φάντασμα: η Νετ Σμαρτ με έναν απαντητικό τηλεφωνητή στον αριθμό φάντασμα: 210 60 69 597
Παίρνουν το τηλέφωνό σου από κάποιο "ηλίθιο" site στο ίντερνετ, που έχει φτιαχτεί για αυτή ακριβώς τη δουλειά... (φταις γιατί μπήκες σ' αυτό ...)
 
''Δέχεσαι'' (με την έννοια του ''δεν αρνείσαι'') να μπεις στη ''υπηρεσία'' τους και δέχεσαι 2 μηνύματα SMS την εβδομάδα τα οποία χρεώνεσαι κανονικότατα 2 ευρώ το SMS.
Ψάχνεις να βρεις την εν λόγω εταιρία και σε δουλεύουν στην COSMOTE...

Ρωτάς την COSMOTE την 
VODAFON την WIND αν παίρνει κάποιο ποσοστό απ' το 2-ευρουλάκι, αλλά δεν σου λένε κάτι σαφές...
 
Πιθανότατα (όπως αναφέρει το indymedia) το 50% πηγαίνουν στις εταιρείες κινητής 
Στην εικόνα είναι οι όροι και χρεώσεις της VODAFON για συνδρομητικές υπηρεσίες "τρίτων" όπου και το περί ου ο λόγος 54422 και τα απατεώνικα αδελφάκια του.

Η ΑΝΟΧΗ της ΕΕΤΤ στο ζήτημα αυτό είναι σκανδαλώδης , που καταντάει συνενοχή.
Ούτε λίγο ούτε πολύ σε κλέβουν κανονικά και με το νόμο ...
 
ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ;


Διαβάστε μια από τις άπειρες καταγγελίες που ανέβηκαν στο διαδίκτυο για το θέμα:

Χωρίς να γνωρίζω πως (σίγουρα κάποιο απο τα ανήψια μου την έκανε πάλι),
μου έρχονται μηνύματα από το 54422 με θέμα "έξυπνο" και γράφουν διάφορες άχρηστες πληροφορίες, του στυλ, ποιες γυναίκες κοιμούνται περισσότερο...
Το κακό είναι ότι ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ 2€.
Τον τελευταίο μήνα χρεώθηκα συνολικά 20€, τον προηγούμενο 18.
Πήρα τηλέφωνο στην cosmote, μου έδωσαν δύο τηλέφωνα από την εταιρία News-smart στην οποία και πήρα (ποιος ξέρει κι αυτό το τηλεφώνημα πόσο κόστισε).
Βγήκε μήνυμα τηλεφωνητή που ανέφερε ότι η θυρίδα τους είναι γεμάτη και πρέπει να πάρω αργότερα...
Με δεδομένο ότι ήδη θα έρθει κι άλλη 20άρα τον επόμενο μήνα, τι άλλο μπορώ να κάνω;
Η ΚΟΣΜΟΤΕ ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ, ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ; Η τελφωνήτρια μου είπε ότι η New-smart είναι υπεύθυνη...

Μιλάμε για 240€ σε ετήσια βάση, νούμερο δε θέλω να αλλάξω, τι κάνω;

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα..

ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ !!!Ο Καμμένος με πούρο γλεντάει με την ψυχή του στα μπουζούκια

Ουίσκι, λουλούδια και... πρώτο τραπέζι πίστα!
 
 Ο Πάνος Καμμένος το γλέντησε με την ψυχή του στα μπουζούκια, έχοντας στο πλευρό του, τη σύζυγό του, Έλενα Τζούλη.
Το ζεύγος Καμμένου επέλεξε να διασκεδάσει στο "Περιβόλι τ' Ουρανού", όπου εμφανίζονται η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Στέλιος Διονυσίου και η Ραλλία Χρηστίδου.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το ενθετο περιοδικό "Secret" της εφημερίδας "Παραπολιτικά"




Πηγή φωτογραφιών: Secret - Παραπολιτικά

1938 - Αεροφωτογραφίες της RAF Πύλου και Μεθώνης

Ενας λαος πτωχευμένος ,μια χωρα υποθηκευμένη ,μια χωρα που από ιδρύσεως κρατους κουμάντο εκαναν οι ξενοι και που ποτε δεν ανήκε στους Έλληνες σε αυτό το τοπιο σήμερα καλούνται οι Έλληνες να πάρουν θεση για τους Δασικούς χάρτες .
Οι αεροφωτογραφίες της Αγγλικής πολεμικής αεροπορίας RAF το 1938 όργωναν του Ελληνικούς ουρανούς και φωτογράφιζαν τα πάντα ,γιατι περίμεναν τον πολεμο .
Αυτές τις αεροφωτογραφίες έφεραν το 1945 εν μεσο εμφυλίου πολέμου
παράνομες κυβερνήσεις (μη νόμιμα εκλεγμένες αλλα οργανα των Αγγλων τοτε )αλλα και των Ευρωπαίων σημερα για να επικαλεστούν ότι περιουσίες του Ελληνικού λαου είναι Δασικες ,ένα επι πλέον μετρο άμεσης μνημονιακής φορολόγησης γιατι μας θυμίζουν ότι τιποτα πλέον δεν ανηκει στους Έλληνες ,μας έβαλαν να σκοτωθούμε τοτε μας βαζουν και σήμερα ......

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΟΣΚΑΛΤΣΗΣ

ΤΟ… ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ: Ποιος είναι ο στρατηγός – πεζοναύτης και υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ


Mattis_Atakes

Τον Τζέιμς «Λυσσασμένο Σκύλο» Μάτις, έναν απόστρατο στρατηγό των πεζοναυτών, επέλεξε τελικά ο Τραμπ για να ηγηθεί των ισχυρότερων ένοπλων δυνάμεων στο κόσμο, ως επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
Ο Μάτις αποτελεί για τον Τραμπ την ενσάρκωση της νέας εικόνας που θέλει να αποκτήσει ο στρατός των ΗΠΑ υπό την προεδρία του. «Θα διορίσουμε τον Τζέιμς Μάτις υπουργό Άμυνας. Είναι ότι πιο πλησιέστερο στον στρατηγό Πάτον» είχε πει χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ομιλίας του.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, ο Τραμπ έχει εντυπωσιαστεί πολύ από το βιογραφικό του Ματίς και από τα όσα έχει ακούσει για εκείνον. Με 44 χρόνια υπηρεσίας ο Ματίς ήταν επικεφαλής της στρατιωτικής δύναμης στο νότιο Αφγανιστάν το 2001 και ενός τάγματος πεζοναυτών την εποχή της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ, το 2003. Είχε επίσης ηγηθεί της αιματηρής επίθεσης στη Φαλούτζα του Ιράκ το 2004.
Ο Μάτις κέρδισε το μοναδικό του παρατσούκλι («Mad Dog») την εποχή που υπηρετούσε στους πεζοναύτες. Γνωστός για το εκκεντρικό του στιλ αλλά και την «αδελφοσύνη» του με τους άνδρες υπό τη διοίκησή του, είχε στο παρελθόν διατυπώσει απόψεις που χαρακτηρίστηκαν προκλητικές και πολεμοχαρείς από τους επικριτές του (άλλο ένα κοινό με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ).
Δείτε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές:
«Η πρώτη φορά που θα τινάξεις κάποιον στον αέρα είναι σημαντική. Εξάλλου, υπάρχουν κάποιοι μαλ…ες στον κόσμο που χρειάζονται να φάνε μια σφαίρα»
«Να είσαι πάντα ευγενικός και επαγγελματίας, αλλά όταν συναντάς κάποιος να χαράσσεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ένα σχέδιο για το πώς μπορείς να τον σκοτώσεις»
«Έρχομαι ειρηνικά. Δεν έφερα μαζί μου το πυροβολικό. Αλλά σας ικετεύω, με δάκρυα στα μάτια. Αν πάτε να με γαμ…σετε, θα σας σκοτώσω όλους»
«Οι πεζοναύτες δεν ξέρουν πώς γράφεται η λέξη «ήττα»»
«Όταν πηγαίνεις στο Αφγανιστάν, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με άνδρες που εδώ και πέντε χρόνια ξυλοκοπούν γυναίκες επειδή άφησαν ακάλυπτο το πρόσωπό τους. Σε αυτούς τους ανθρώπους δεν έχει απομείνει ίχνος ανδρισμού. Γι” αυτό ακριβώς και έχει τόσο πλάκα να τους πυροβολείς. Είναι πολύ διασκεδαστικό να τους πολεμάς και να τους πυροβολείς»
«Βρες τους εχθρούς της αμερικανικής δημοκρατίας και σκότωσε τους όλους ανεξαιρέτως μέχρι να σιχαθούν τόσο πολύ το αίμα, ώστε να αφήσουν ήσυχους εμάς και τις ελευθερίες μας»
«Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να μισείς κάποιον για να τον πυροβολήσεις. Δεν νομίζω ότι είναι αλήθεια αυτό. Πρόκειται για τη δουλειά σου»
«Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να σε πυροβολούν και να αστοχούν. Η αίσθηση είναι φανταστική»
«Να επιβεβαιώνετε πάντα με τη συμπεριφορά σας ότι δεν υπάρχει καλύτερος φίλος, ούτε χειρότερος εχθρός από έναν Αμερικανό πεζοναύτη»
«Η προδοσία υπάρχει από τότε που ανακαλύφθηκε ο πόλεμος και πάντα οι έμπιστοι άνθρωποι ήταν λιγοστοί»
«Πολέμα με χαρούμενη καρδιά»
«Δεν πρέπει να επιτρέπεις στον λαό να αποφεύγει την σκληρή αλήθεια. Εάν αρχίσουν να ζουν σε έναν ονειρικό κόσμο, τα πράγματα θα εξελιχθούν άσχημα»
«Εχει πλάκα να πυροβολείς κάποιους ανθρώπους”.
Ποιος είναι
O 66χρονος αποστρατεύτηκε ως επικεφαλής της US Central Command την άνοιξη του 2013, μετά από πάνω από 40 χρόνια στο Σώμα Πεζοναυτών. Με 44 χρόνια υπηρεσίας, ο Ματίς ήταν επικεφαλής στρατιωτικής δύναμης στο νότιο Αφγανιστάν το 2001 και ενός τάγματος πεζοναυτών την εποχή της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ, το 2003.
Ηγήθηκε της Μάχης της Φαλούτζα, το 2004 στο Ιράκ, που υπήρξε μία από τις πιο αιματηρές στον ιρακινό πόλεμο.
Θεωρείται ως ένας από τους στρατιωτικούς ηγέτες της γενιάς του που είχαν την μεγαλύτερη επίδραση, ο οποίος συνδύαζε στρατηγική σκέψη με ενίοτε…άκομψη γλώσσα.Το 2005 προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν δήλωσε “ότι έχει πλάκα να πυροβολείς κάποιους ανθρώπους”.
O Mattis είναι σήμερα ένας διακεκριμένος συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, δίνοντας διαλέξεις για την ηγεσία και τη στρατηγική. Ήταν διακεκριμένος ερευνητής στο Dartmouth (John Sloan Dickey Center for International Understanding) το 2013.
Για να αναλάβει το αξίωμα του υπουργού Άμυνας, το Κογκρέσο έπρεπε να περάσει νομοθετική ρύθμιση που  παρακάμπτει προηγούμενο ομοσπονδιακό νόμο, βάσει του οποίου πρέπει να περάσουν τουλάχιστον επτά χρόνια από τη στιγμή της απόσυρσης από την ενεργό υπηρεσία για να αναλάβει απόστρατος καθήκοντα υπουργού Άμυνας. Το Κογκρέσο προέβη σε αντίστοιχη εξαίρεση μόνο άλλη μια φορά, όταν ο στρατηγός Τζορτζ Μάρσαλ (George Marshal) ανέλαβε καθήκοντα το 1950.
Ο μέλλων επικεφαλής του Πενταγώνου, κατά την ακρόαση στη Γερουσία για την έγκριση του διορισμού του, υποστήριξε οτι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «προσπαθεί να διχάσει» την ατλαντική συμμαχία.
Ο πρώην στρατιωτικός «υποστηρίζει τη βούληση» του Ντόναλντ Τραμπ να ξαναρχίσει διάλογος, όμως ταυτόχρονα υπογράμμισε πως η Ρωσία «επέλεξε να είναι στρατηγικός αντίπαλος των ΗΠΑ».
Οι ΗΠΑ πρέπει να «είναι ικανές να αντιμετωπίσουν» τη Μόσχα σε κάθε περίπτωση, και να «αμυνθούν εάν τα συμφέροντά τους απειληθούν», εξήγησε ο Μάτις, διαβάζοντας από τις γραπτές απαντήσεις στις ερωτήσεις που του έθεταν οι γερουσιαστές.


Με πληροφορίες onalert.gr

«ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΑ»: Πικραμένος αποχωρεί από την αστυνομία ο Σφακιανάκης της ΕΛΑΣ

Ο Μανώλης Σφακιανάκης ενημερώθηκε το Σάββατο την αποστρατεία από την Ελληνική Αστυνομία και μέσω των social media άφησε αιχμές.

Εγραψε στο facebook:
 «Η αστυνομία σήμερα αποφάσισε ότι δεν θέλει άλλο τις υπηρεσίες μου».
 Ο αξιωματικός που ταυτίσθηκε και ουσιαστικά δημιούργησε την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποκαλύπτει και τα επόμενα σχέδιά του που είναι να παραμείνει κοντά στον πολίτη, αλλά αυτή τη φορά μέσω ενός Ινστιτούτου που δημιουργεί και όπως εκτιμάται θα δραστηριοποιείται στο ίδιο αντικείμενο με το οποίο ασχολείται ο κ.Σφακιανάκης επί σειρά ετών, έχοντας καταγράψει αναρίθμητες επιτυχίες.

Η ανάρτηση του εν αποστρατεία, πλέον, αντιστρατήγου, έχει ως εξής:
Clipboard01

Κρίσεις στην ΕΛΑΣ: Ποιοι προάγονται, ποιοι αποστρατεύονται


Κρίσεις στην ΕΛΑΣ: Ποιοι προάγονται, ποιοι αποστρατεύονται

Ο μέχρι σήμερα διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής είναι οι δύο υποστράτηγοι που προήχθησαν στο βαθμό του αντιστρατήγου, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ενώ 10 από τους 20 υποστράτηγους γενικών καθηκόντων αποστρατεύτηκαν από το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο συνεδρίασε νωρίτερα το απόγευμα, υπό την προεδρία του αρχηγού, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή των αντιστρατήγων του Σώματος, Αριστείδη Ανδρικόπουλου και Μιχαήλ Καραμαλάκη.
Το Συμβούλιο έκρινε τους 22 υποστρατήγους (20 γενικών καθηκόντων, έναν ειδικών καθηκόντων-υγειονομικό και έναν ειδικών καθηκόντων Εγκληματολογικών Εργαστηρίων) ως εξής:
Προακτέους στον βαθμό του αντιστρατήγου έκρινε τους:
1. Μπάκα Αντώνιο (πρώην διευθυντή Αντιτρομοκρατικής).
2. Δραγατάκη Χρήστο (πρώην Αττικάρχη).
Έκρινε διατηρητέους τους υποστρατήγους:
1. Κωτσάκη Γεώργιο
2. Ασημακόπουλο Αλκιβιάδη
3. Αποστολόπουλο Ανδρέα
4. Παπαζαφείρη Χρήστο
5. Πλουμή Εμμανουήλ
6. Δασκαλάκη Ανδρέα
7. Κοτσιάφτη Δημήτριο
8. Πανούση Σωτήριο
9. Μαλεβίτη Ηλία, Υγειονομικό
10. Μηνιάτη Πηνελόπη, Εγκληματολογικών Εργαστηρίων
Ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, το Συμβούλιο έκρινε τους παρακάτω 10 υποστρατήγους γενικών καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του αντιστράτηγου εκτός οργανικών θέσεων, τους απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες:
1. Μωυσίδη Βασίλειο
2. Σφακιανάκη Εμμανουήλ
3. Σκανδαλάκη Γεώργιο
4. Μπαντουβάκη Νικόλαο
5. Τζίγκο Βασίλειο
6. Κούτσιαρη Θεόδωρο
7. Τσόλκα Φώτιο
8. Γρηγοράκη Εμμανουήλ
9. Τσαρδινάκη Κωνσταντίνο
10. Χριστοφάκη Νικόλαο

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πάτρα:Ξεκίνησε το Πατρινό Καρναβάλι 2017- Xιλιάδες πυροτεχνήματα στον ουρανό

Δείτε απευθείας μετάδοση εδώ

Η ώρα που όλοι περιμένουμε, η ώρα της διασκέδασης, της δημιουργίας, της ανατροπής, της σάτιρας έφτασε και μας δίνει ραντεβού με τη χαρά της ζωής στην Πάτρα.
Το Πατρινό Καρναβάλι 2017, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», άνοιξει τα φτερά του για να μας ταξιδέψει για κάτι παραπάνω από ένα μήνα (37 ημέρες και νύχτες) επιφυλάσσοντάς μας στιγμές απόδρασης που όλοι έχουμε ανάγκη.
Το καρναβαλικό θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα στις 21.00 στην πλατεία Γεωργίου με την Τελετή Έναρξης, που αποτελεί μια πρόταση του Πατρινού Γιώργου Πετρίτση και θα επιχειρηθεί μια αναβίωση του Πατρινού Καρναβαλιού από το 1900 έως σήμερα τονίζοντας όλα τα γνήσια χαρακτηριστικά της μεγάλης γιορτής της Πάτρας στο πέρασμα του χρόνου.
Η Τελετή Έναρξης βασίστηκε αποκλειστικά στην παρουσία του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού.
Οι σκηνές ήταν 10, μία ανά δεκαετία, με μία διακοπή τη δεκαετία του ΄40 (1940-1950) λόγω πολέμων, κατοχής κλπ , που το καρναβάλι δεν πραγματοποιήθηκε.
Δυο ηθοποιοί πάνω στην κεντρική σκηνή θα μας αναφέρουν με τον τρόπο τους τι σημαντικό έγινε κάθε δεκαετία και αυτό θα αναπαριστάνεται μετά με δράση, με χορό και τραγούδι στη δεύτερη σκηνή μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».
Μόλις τελειώσει το δρώμενο αυτό (μιούζικαλ), η παρουσιάστρια της τελετής έναρξης Νατάσσα Τραγουστή θα καλωσορίσει τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο και στη συνέχεια τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος με την καρναβαλική επισημότητα που αρμόζει στη μεγάλη γιορτή θα κηρύξει την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2017, στο πλαίσιο του τελετουργικού και θα γίνει μια attraction-έκπληξη(!) Την έκπληξη θα πλαισιώσει και η ομάδα της Λευκής Χριστοδούλου (ζούμπα) από το body house , χορεύοντας τα ρεφρέν από τα καλύτερα πατρινά καρναβαλικά τραγούδια, ενώ τα πυροτεχνήματα θα κάνουν τη νύχτα μέρα. Η χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Καρναβαλιού θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα. Μήνυμα ελπίδας, ζωντάνιας και χαράς από τον κορυφαίο στο είδος του θεσμό της χώρας.
Θα ακολουθήσει συναυλία με την ορχήστρα “The Band” για περίπου μιάμιση ώρα με ρυθμούς  latin-disco-rock n roll – πατρινά καρναβαλικά και αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του 60. Η ορχήστρα αποτελείται από καταξιωμένους πατρινούς μουσικούς και τραγουδιστές Το υπαίθριο πάρτυ και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με τρεις djs, που θα αναλάβουν τη διασκέδαση στην πλατεία.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διδασκαλία ρόλων: Μιλτιάδης  Παπλάς
Υπεύθυνος ροής προγράμματος και τελική σκηνοθεσία: Κων/νος Αλμπάνης.
Χορογραφίες: Βίκυ Αγόρα
Ενορχήστρωση και επιμέλεια προγράμματος: Αρτέμης Μπεκρόπουλος
Φωτιστής: Λαζανάς Γεώργιος
Συμμετέχουν
ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ
Γιώργος Πετρίτσης, Μαριάννα Βούλγαρη, Άγγελος Νικολάου, Βάσια Πανάρετου, Μαρία Κατριβέση (λυρική σοπράνο και ηθοποιός μουσικού θεάτρου) , Τάσος Μαραγκός, Νίκος Παπακώστας (τενόρος)
ΜΟΥΣΙΚΟΙ
Ντραμς: Ευθύμιος Παπαδούλας, Κρουστά: Άκης Χατζημικές, Μπάσο: Αρτέμης Μπεκρόπουλος, Synthesizer: Παναγιώτης Παναγόπουλος, Synthesizer: Γιάννης Γκιούστος, Ηλεκτρική Κιθάρα: Πασχάλης Μπάσης, Σαξόφωνο: Καλιντέρης Φώτης, Τρομπόνι: Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Τρομπέτα: Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Φλάουτο: Αλεξάνδρα Κοσμά, Πιάνο: Olena Fedko.
ΗΘΟΠΟΙΟΙ (από την ομάδα των υποκριτών)
Δημήτρης Γεωργόπουλος, Άλκης  Σαρακίνης
ΧΟΡΕΥΤΕΣ
Γεωργία Σακκά, Γεωργία Δουκλιά, Κέλλυ Πουλιάση, Φαίδρα Κοντογεώργου, Κων/να Βαρέλη, Ραφαέλα Σοφία, Ναταλία Τριανταφυλοπούλου, Ιωάννα Μαυραγάνη, Έλενα Τσερπέλη, Αγγελική Παπανδριανού, Φανή Παπαευσταθίου, Ντέμη Κατσαΐτη, Ευδοκία Γαρουφαλή, Λουκία Βεροπούλου, Αλεξάνδρα Παπαδάτου, Αναστασία Τσαγκαρουσιάνου, Αλέξης Γεωργιόπουλος, Θεόδωρος Φεραδούρος, Μίλτος Παπλάς, Ασημάκης Στρατόγιαννης
ΣΧΟΛΗ  ZUMBA
Χριστοδούλου Λευκή, Παξινού Ολίνα, Καρφή  Βιβή, Καράμπελα Πένη, Καραμπέρη Αντιόπη, Κουτράκη Σέβη, Γεωργακοπούλου Δέσποινα, Κουινη Ντία, Παπαχλιμιντζου Παρασκευή, Ζερβού Μέρφη, Χριστινα Λεμονιά, Τσιλιανου Ιωάννα
DJ’S
Τάκης  Αγγελόπουλος, Γιάννης Κανελλόπουλος, Στέφανος Νάσιος
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΜΕΛΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ
Παρουσιάστρια της τελετής έναρξης θα είναι η δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή και τελάλης θα είναι ο Δημήτρης Χουρδούμης.
Το χτένισμα της παρουσιάστριας αποτελεί χορηγία του κομμωτηρίου Elvira΄s Hair Studio και το μακιγιάζ της παρουσιάστριας αποτελεί χορηγία της Ματίνας Πανταζίδου.

πηγη

ΣΟΚ - Έπιασε τη μάνα της με 2 συμμαθητές της και κάλεσε την αστυνομία

Το σοκ της ζωής της υπέστη μία έφηβη στη Φλόριντα, πιάνοντας την ίδια της τη μητέρα στο κρεβάτι με δύο ανήλικους! Και όχι μόνο αυτό, αλλά το γεγονός ότι αυτοί ήταν συμμαθητές της 16χρονης επιτείνει την αίσθηση του αποτρόπαιου, όπως και οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Το κορίτσι κοιμόταν δίπλα, όταν ξύπνησε από δυνατές κραυγές που προέρχονταν από το δωμάτιο της μητέρας της. Έντρομη πήγε να δει τι συνέβη, αντικρίζοντας τη 40χρονη σε άσεμνη στάση με δύο συμμαθητές της ηλικίας 16 και 17 ετών. Η νεαρή κοπέλα δεν δίστασε μάλιστα να σπεύσει στην αστυνομία καταγγέλλοντας την ανήθικη μητέρα της, καθώς με αυτόν τον τρόπο πίστεψε ότι θα ξεπερνούσε την «αρρώστια» της, όπως χαρακτήρισε τις ορέξεις της.
Η 40χρονη οδηγήθηκε στο τμήμα της περιοχής της για ανάκριση, κατά την οποία παραδέχθηκε τις πράξεις της.



Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, η μητέρα είχε μπει σε διαδικτυακό chat με νεαρά άτομα, ανάμεσα στα οποία ήταν και οι δύο συμμαθητές της κόρης της.
Οι λεπτομέρειες, δε, είναι ακόμη πιο συγκλονιστικές. Η μητέρα κάλεσε αργά το βράδυ τους δύο νεαρούς σπίτι της με τους οποίους έπινε και παράλληλα συζητούσε. Κάποια στιγμή ωστόσο τους… ενημέρωσε ότι χρειάζεται ένα μπάνιο, ζητώντας μάλιστα από τον έναν να τη... βοηθήσει!
Τότε τον πήρε από το χέρι και τον οδήγησε στην κρεβατοκάμαρα, όπου του πρόσφερε "απόλαυση". Το άλλο αγόρι εμφανίστηκε μετά από λίγα λεπτά, με αποτέλεσμα η μητέρα να το κάλεσε να μπει στο παιχνίδι! Όλη αυτή την ώρα η 16χρονη κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο μέχρι που ξύπνησε από «περίεργους» θορύβους.
Οι αστυνομικοί ανέφεραν πως η ξεδιάντροπη γυναίκα ήταν εμφανέστατα υπό την επήρεια αλκοόλ όταν έσπευσαν στο σπίτι να τη συλλάβουν, με τις κατηγορίες (ανάμεσα στις οποίες και η κακοποίηση ανηλίκων) που τη βαραίνουν να είναι αρκετά σοβαρές.
Κινδυνεύει έτσι με φυλάκιση αρκετών ετών, ενώ ήδη διατάχθηκε η προφυλάκισή της μέχρι να διεξαχθεί η δίκη.

Μία εικόνα χίλιες λέξεις ή μία λέξη χίλιες εικόνες ;

Αγναντεύοντας.  Από το twitter του “the economist”.

Καθαίρεση ιερέα στην Κωνσταντινούπολη

Την καθαίρεση Ιερέα από τη Μητρόπολη Πριγκηπονήσσων αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Το ανακοινωθέν του Οικ.Πατριαρχείου αναφέρει:
“Συνήλθεν, υπό την προεδρείαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις τας τακτικάς αυτής συνεδρίας.  Εν αρχή αντηλλάγησαν μεταξύ του Πατριάρχου και του α’ τη τάξει των συνοδικών συνέδρων Σεβ. Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων κ. Ιακώβου, εκ μέρους της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, αι ειθισμέναι ευχαί επί τη εισόδω εις το νέον έτος.
Κατά την διάρκειαν των συνεδριών τούτων επεβλήθη τω Διακόνω Μηνά Μοσχάλη, άχρι τούδε κληρικώ της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων, η ποινή της καθαιρέσεως από του ον έφερε βαθμού ιερωσύνης και επανήχθη ούτος εις τας τάξεις των λαικών, διά τα εις α υπέπεσεν εκκλησιαστικά παραπτώματα.
Κατά τας συνεδρίας ταύτας εθεωρήθησαν άπαντα τα εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένα θέματα, εφ᾿ ων και ελήφθησαν αι προσήκουσαι αποφάσεις.

Αναβάλλονται αγροτικές κινητοποιήσεις

 Λόγω… καιρού! 

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νομό Έβρου από τις αρχές τους έτους ανάγκασαν τους αγρότες να αναβάλουν για την επόμενη εβδομάδα την έναρξη των κινητοποιήσεων τους. Αυτό αποφάσισε το δ.σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων η «Ενότητα» σε έκτακτη συνεδρίαση.
Η σχετική ανακοίνωση της «Ενότητας»:
«Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στην Ορεστιάδα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε, παίρνοντας υπόψη τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νομό μας και ιδιαίτερα στο Βόρειο Έβρο, να προχωρήσει στο στήσιμο του Μπλόκου στο Βόρειο Έβρο στο ύψος του κόμβου του Θουρίου την Δευτέρα 30 Γενάρη 2017και ώρα 12 το μεσημέρι. »Μέχρι τότε θα συνεχιστούν πιο εντατικά οι περιοδείες και οι συσκέψεις στα χωριά. Τέλος για άλλη μια φορά καλεί όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στα μπλόκα του αγώνα.
»Με οργάνωση και αγώνα μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιαγροτικές τους πολιτικές».

Εκδότης του Εθν.Κήρυκα... ο Καμμένος τον απείλησε με μήνυση επειδή έγραψε για τις διακοπές στις ΗΠΑ

Ο εκδότης του Εθνικού Κήρυκα Αντώνης Διαματάρης, κάνει μία απίστευτη αποκάλυψη για την παρουσία του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ, το πως αυτοπροσκλήθηκαν μαζί με τον Παππά αλλά και το απειλητικό τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον υπουργό Άμυνας λίγες μέρες πριν.

Διαβάστε το σχόλιο του A.H. Διαματάρη:

Μια συνομιλία με τον Πάνο Καμμένο

Ο υπουργός Αμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, μου τηλεφώνησε την Πέμπτη, αργά το απόγευμα, απαιτώντας -και απειλώντας- να ανακαλέσω το σχόλιό μου –με τίτλο «Κοροϊδία χωρίς όρια»– ισχυριζόμενος ότι είναι ανακριβές και ότι «δημιουργώ αρνητικό κλίμα» για την εδώ επίσκεψή του.

Εξυπακούεται -για όσους τουλάχιστον γνωρίζουν τον «Εθνικό Κήρυκα»- ότι θα έσπευδα όχι μόνο να ανακαλέσω, αλλά και θα ζητούσα και συγγνώμη δημόσια, αν όντως το σχόλιο περιείχε ανακρίβειες, κάτι το οποίο βέβαια και του τόνισα.

Ο Υπουργός όμως επέμενε ότι διέθετε στοιχεία που επιβεβαίωναν τις ανακρίβειές μου. Επέμενα λοιπόν να μου τα στείλει. Οντως, μου έστειλε την πρόσκληση που έλαβε -από το Greek American Inaugural Reception- για να παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν των ομογενών αξιωματούχων.

Θα αποφύγω -από σεβασμό στη θέση του- να χαρακτηρίσω τα… στοιχεία.

Αν διάβαζε προσεκτικά το σχόλιό μου θα διαπίστωνε ότι εγώ δεν έγραψα ότι δεν είχε πρόσκληση. Εγραψα ότι αυτοπροσκαλέστηκαν – με τον Νίκο Παππά. Επίσης έγραψα ότι κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό διασπείροντας με τα «παπαγαλάκια τους» πληροφορίες ότι δήθεν θα έχουν συνομιλίες ουσίας με στελέχη της νέας κυβέρνησης.

Για λόγους δικαιοσύνης παραθέτω το σχετικό απόσπασμα από το επίμαχο σχόλιό μου για να μπορεί ο κάθε ένας να κρίνει μόνος του:

«Οταν, όπως είναι φυσικό, οι διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας στην Αμερική πληροφορήθηκαν για τη δεξίωση -προσθήκη: προς τιμήν των ομογενών- ζήτησαν -και πώς θα γινόταν- και εξασφάλισαν θέσεις στη δεξίωση και για δυο υψηλόβαθμα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης: Τους κ. Νίκο Παππά, δεξί χέρι του Πρωθυπουργού και του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου.

Θα μου πείτε, γιατί όχι;

Θα συμφωνούσα, υπό τον όρο ότι δεν θα επιχειρούσαν την παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού, ότι δήθεν… θα έχουν συσκέψεις με στελέχη του Λευκού Οίκου και ότι θα θέσουν επί τάπητος θέματα όπως το ΔΝΤ και το Κυπριακό – όπως τα «παπαγαλάκια» τους μεταδίδουν στην Ελλάδα. Τέτοια συμπεριφορά είναι ανάξια της Ελλάδας.

Οτι θα βγάλουν κάποια φωτογραφία με τον κ. Πρίμπους και τον κ. Τζιτζίκο στη δεξίωση -τι το πιο εύκολο- θα βγάλουν. Ολοι θα βγάλουν μια φωτογραφία μαζί τους στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν εκεί».

Οφείλω, όμως, να ομολογήσω ότι όντως διέπραξα ένα λάθος: Δεν φαντάστηκα ότι σε μια άσχετη δεξίωση, έτσι στο πόδι, ο Υπουργός Αμυνας της Ελλάδας θα απένειμε βραβείο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του σε κάποιον.

Κατ’ αρχήν δεν κατάλαβα γιατί βράβευσε τον κ. Πρίμπους. Μήπως έχει προλάβει να προσφέρει καμιά υπηρεσία στις Ενοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας;

Δεύτερον, θα σκεπτόταν κανείς ότι υπάρχει ο τόπος και ο χρόνος για την απονομή βραβείων.
Ο τρόπος που το έκανε δείχνει «επαρχιωτισμό» ανεπίτρεπτο για υπουργό Αμυνας. Μα, επιτέλους, έχασε ο Ελληνας την αξιοπρέπειά του;

Τώρα, όσον αφορά την απειλή ότι αν δεν ανακαλέσω θα μου κάνει μήνυση: Θα το θεωρούσα άνευ σημασίας, ως μια έκφραση εν βρασμώ ψυχής, αν δεν ήταν υπουργός, αν δεν είχε το προηγούμενο που έχει με δημοσιογράφους στην Ελλάδα, κι αν δεν ήταν μέλος μιας κυβέρνησης που είναι πέρα έως πέρα φανερό ότι επιχειρεί να εκφοβίσει -και άρα να ελέγξει- τα ΜΜΕ.

Προφανώς ο κ. Καμμένος δεν γνωρίζει ούτε εμάς, ούτε και την αμερικανική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, «η αλήθεια αποτελεί την απόλυτη άμυνα» σε κάθε περίπτωση και περισσότερο όσον αφορά τα δημόσια πρόσωπα.

Αν κάτι λοιπόν επιβεβαιώνει αυτή η θλιβερή ιστορία, είναι οι τάσεις αυταρχισμού της δήθεν αριστερής κυβέρνησης της χώρας μας, απόδειξη μικρών ανθρώπων που δυστυχώς κατέχουν υψηλές θέσεις.

@AHDiamataris
https://www.ekirikas.com

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς από σήμερα η Πάτρα

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπήκε από σήμερα το πρωί η Πάτρα και η πρώτη ημέρα της μεγάλης γιορτής της πόλης, θα ολοκληρωθεί με την επίσημη τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου.
Πρώτος βγήκε το πρωί στους δρόμους ο τελάλης με το άρμα του, αναγγέλλοντας, υπό τους ήχους μουσικής, την έναρξη του καρναβαλιού.
Στις 11.30 ξεκίνησε από το Ρωμαϊκό Ωδείο πομπή καρναβαλιστών στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου «Καρναβάλι Πάτρας», καθώς και της γνωμοδοτικής επιτροπής.
 Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι η καρναβαλική πομπή έφθασε στο δημαρχείο, όπου εκεί την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.
Στην συνέχεια οι καρναβαλιστές παρέδωσαν στον δήμαρχο το καρναβαλικό λάβαρο, το οποίο θα παραμείνει στο δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 26 Φεβρουαρίου.
Ταυτόχρονα η μπάντα του δήμου παιάνιζε σε αποκριάτικους ρυθμούς εν μέσω του σοκολατοπόλεμου από τους συλλόγους «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες», οι οποίοι τηρούν πιστά κάθε χρόνο το έθιμο.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 9:00 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου με την επίσημη τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού. Το πρόγραμμα της τελετής είναι μια πρόταση του πατρινού Γιώργου Πετρίτση και θα επιχειρηθεί μια αναβίωση του καρναβαλιού από το 1900 έως σήμερα, τονίζοντας όλα τα γνήσια χαρακτηριστικά της μεγάλης γιορτής της Πάτρας, στο πέρασμα του χρόνου.
Ειδικότερα, δύο ηθοποιοί πάνω στην κεντρική σκηνή θα αναφέρουν με τον τρόπο τους τι σημαντικό έγινε κάθε δεκαετία και αυτό θα αναπαριστάνεται μετά με δράση, με χορό και τραγούδι στη δεύτερη σκηνή που θα βρίσκεται μπροστά από το δημοτικό θέατρο «Απόλλων».
Μόλις τελειώσει το δρώμενο αυτό, που θα έχει την μορφή μιούζικαλ, η παρουσιάστρια της τελετής έναρξης, η δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή, θα καλωσορίσει τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο και στη συνέχεια τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, ο οποίος με την καρναβαλική επισημότητα που αρμόζει στη μεγάλη γιορτή, θα κηρύξει την έναρξη του πατρινού Καρναβαλιού 2017. Μάλιστα στο πλαίσιο του τελετουργικού θα γίνει και μια έκπληξη. Την έκπληξη αυτή θα πλαισιώσει και η ομάδα της Λευκής Χριστοδούλου, χορεύοντας τα ρεφρέν από τα καλύτερα πατρινά καρναβαλικά τραγούδια, ενώ τα πυροτεχνήματα θα κάνουν τη νύχτα μέρα.
Θα ακολουθήσει συναυλία με την ορχήστρα "The Band" για περίπου μιάμιση ώρα με ρυθμούς λάτιν, ντίσκο, ρον εν ρολ, και πατρινά καρναβαλικά τραγούδια της δεκαετίας του 60. Η ορχήστρα αποτελείται από καταξιωμένους Πατρινούς μουσικούς και τραγουδιστές. Το υπαίθριο πάρτι και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με τρεις dj, που θα αναλάβουν τη διασκέδαση στην πλατεία.

Αυτοτραυματίστηκε κατα λάθος, με το όπλο του, ο αστυνομικός σκοπός στα γραφεία της ΝΔ

Ο αστυνομικός σκοπός των κεντρικών γραφείων της ΝΔ στο Μοσχάτο, τραυματίστηκε κατα λάθος με το υπηρεσιακό του όπλο σήμερα το πρωί.
Ο αστυνομικός ήταν σκοπός στην πίσω πλευρά των γραφείων και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, περιεργαζόταν το όπλο του, αλλά αυτό εκπυρσοκρότησε. Η σφαίρα εξοστρακίστηκε στο αλεξίσφαιρο τζάμι των γραφείων και τον τραυμάτισε ελαφρά στο χέρι.
Ο αστυνομικός διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ για το περιστατικό διατάχθηκε ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ.

Πάτρα:Δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες! Γυναίκα έπεσε στο κενό από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας

ΤΡΑΓΙΚΟ: Από το ίδιο σημείο είχε αυτοκτονήσει και η μητέρα της! 

Δεν έχουν περάσει λίγες ώρες από την αυτοκτονία του 22χρονου φοιτητή στην Πάτρα 
και νέο περιστατικό σημειώνεται στην οδό Μακεδονίας 68. 

Η άτυχη γυναίκα φέρεται να είναι γύρω στα 40.
Σύμφωνα με πληροφορίες η 40χρονη έπεσε από το διαμέρισμά της στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας στο κενό βάζοντας τέλος στη ζωή της.

Τραγικό! Με τον ίδιο τρόπο πριν από χρόνια, είχε επιλέξει να βάλει τέλος στη ζωή της και η μητέρα της!  
Έπεσε στο κενό από το ίδιο μπαλκόνι... 
Στη γειτονιά της 40χρονης έχουν ολοι "παγώσει". Δεν  μπορούν ακόμη να πιστέψουν το τραγικό γεγονός.

πηγή

217 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ - Χάος, επεισόδια άνευ προηγουμένου, συλλήψεις και γυμνοί διαδηλωτές στιγμάτισαν την τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ


Χάος, επεισόδια άνευ προηγουμένου, συλλήψεις και γυμνοί διαδηλωτές στιγμάτισαν την τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ

Μαυροφορεμένοι διαδηλωτές, που βρίσκονταν ανάμεσα στους εκατοντάδες ανθρώπους οι οποίοι συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτυρίας κατά του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χθες, συγκρούστηκαν με την αστυνομία μερικά τετράγωνα μακριά από τον Λευκό Οίκο, σε ένα ξέσπασμα βίας σπάνιο για τις τελετές ορκωμοσίας των Αμερικανών προέδρων.

Τουλάχιστον 217 άνθρωποι συνελήφθησαν, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Το ξέσπασμα πολιτικής ανυπακοής, που ακολούθησε μια ιδιαίτερα έντονη προεκλογική εκστρατεία που οδήγησε στην αναπάντεχη νίκη του Τραμπ στις 8 Νοεμβρίου και η οποία έχει διχάσει βαθιά τις ΗΠΑ.
Στη διάρκεια των επεισοδίων ταραξίες που φορούσαν μαύρα και μάσκες έριξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου.
Ένας διαδηλωτής έριξε ένα αντικείμενο μέσα από το παράθυρο του συνοδηγού ενός περιπολικού, το οποίο τράπηκε σε φυγή υπό τις ενθουσιασμένες κραυγές του πλήθους.
Νωρίτερα οι ταραξίες χρησιμοποίησαν κομμάτια από το πεζοδρόμιο και μπαστούνια του μπέιζμπολ για να σπάσουν τα παράθυρα ενός υποκαταστήματος της τράπεζας Bank of America και ένα εστιατόριο McDonald’s.
Χάος, επεισόδια άνευ προηγουμένου, συλλήψεις και γυμνοί διαδηλωτές στιγμάτισαν την τελετή ορκωμοσίας του ΤραμπΠολλά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, μεταξύ αυτών και μια λιμουζίνα. Μια ομάδα ανθρώπων έσυρε κάδους απορριμμάτων στη μέση του δρόμου, λίγα τετράγωνα μακριά από τον Λευκό Οίκο και τους πυρπόλησε. Οι διαδηλωτές έριξαν στη φωτιά ένα κόκκινο καπελάκι με το προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ «Make America Great Again».
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έξι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν στα επεισόδια.
Οι χθεσινές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν λίγα τετράγωνα μακριά από την λεωφόρο Πενσιλβάνια, όπου ο Τραμπ συμμετείχε στην παραδοσιακή παρέλαση, που πραγματοποιείται μετά την ορκωμοσία των προέδρων, στη διαδρομή από το Καπιτώλιο ως τον Λευκό Οίκο.
Οι διάφορες ομάδες διαμαρτυρίας, σκορπισμένες σε όλη την Ουάσινγκτον, φώναζαν συνθήματα κατά του Τραμπ και κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Ο Τραμπ δεν είναι δικός μας πρόεδρος» και «Κάντε και πάλι τους ρατσιστές να φοβούνται».
Χάος, επεισόδια άνευ προηγουμένου, συλλήψεις και γυμνοί διαδηλωτές στιγμάτισαν την τελετή ορκωμοσίας του ΤραμπΑξιωματούχοι των Δημοκρατικών καταδίκασαν τα βίαια επεισόδια.
Από την πλευρά τους η Μυστική Υπηρεσία, η αστυνομία της Ουάσινγκτον και άλλες υπηρεσίες επιβολής της τάξης είχαν παρατάξει 28.000 μέλη τους στην πρωτεύουσα για να προστατεύσουν μια περιοχή περίπου 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Πάντως η οργάνωση Disrupt J20 ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι η οργή της δεν έχει στόχο μόνο τον Τραμπ, και ότι θα είχε διαδηλώσει ακόμη κι αν νικήτρια των εκλογών ήταν η Χίλαρι Κλίντον.
Ο αριθμός των ανθρώπων που πήγε στην Ουάσινγκτον για να παρακολουθήσει την τελετή ορκωμοσίας του 45ου προέδρου των ΗΠΑ φαίνεται να ήταν πολύ μικρότερος από τα 2 εκατομμύρια που είχαν παραστεί στην πρώτη ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα το 2009.
Το μετρό της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι στις 11:00 το πρωί είχαν χρησιμοποιήσει το δίκτυό του λιγότεροι από τους μισούς ανθρώπους από αυτούς που το είχαν κάνει το 2013 ή το 2009.
Διαδηλώσεις κατά του Τραμπ πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις και χώρες του κόσμου, όπως το Λος Άντζελες, το Τόκιο και το Λονδίνο.
Αντίθετα, καθώς οι Ρώσοι που ελπίζουν σε μια νέα εποχή στις αμερικανορωσικές σχέσεις υπό τον Τραμπ, στη Μόσχα γιόρτασαν την ορκωμοσία του.
Στην Ουάσινγκτον μια ξεχωριστή παρουσία ήταν ο Ντέιβιντ Γκάθρι, ένας μακρυμάλλης 36χρονος γενειοφόρος, από το Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα, ο οποίος στάθηκε ολόγυμνος σε μια γωνία του δρόμου έχοντας γράψει με μαύρο μαρκαδόρο στα οπίσθιά του μια βρισιά και «Τραμπ».
Ο Γκάθρι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη διαμαρτυρία του αφού η αστυνομία του έριξε σπρέι πιπεριού.

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Νεκρός 17χρονος σε τροχαίο !

ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ Ο 15 ΧΡΟΝΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ

Βαρύ τίμημα πλήρωσε για μία ακόμη φορά η Καλαμάτα  στο «Μολώχ της ασφάλτου» καθώς θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε  χθές το βράδυ λίγα λεπτά μετα τις 20.00  στην οδοό Λείκων μπροστά από το 13ο δημοτικό σχολείο  με θύμα έναν 17 χρονο οδηγό μοτοσικλέτας.

Ο άτυχος νεαρός κινούνταν σεπί της οδού Λείκων  με τη μηχανή του και συνεπιβάτη τον 15 χρονο αδελφό του

Κάτω από αδιευκρίνιστες όμως συνθήκες,  ο νεαρός οδηγός έχασε τον έλεγχο της μηχανής μικρού κυβισμού (παπάκι )  και καρφώθηκε σε δέντρο

Τα δύο αδέλφια διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας  με τον 17 χρονο να χάνει την μάχη για την ζωή ενώ ο 15 χρονος νοσηλευεται σε σοβαρή κατάσταση

«Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά» ... με κινέζικα καπέλα!

Φτιαγμένα σε Κίνα, Βιετνάμ και Μπανγκλαντές τα καπέλα των υποστηρικτών του Τραμπ
Μπορεί να έκανε "σημαία" του την προτροπή για προτίμηση στα αμερικανικά προϊόντα, αλλά οι ίδιοι οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ "ψήφισαν" Κίνα, Βιετνάμ και Μπαγκλαντές, όταν επέλεγαν τα καπελάκια τους για την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Και θα μου πείτε ... "σιγά το πράγμα!". 
Είναι όμως οξύμωρη η επιλογή, όταν μία από τις πιο έντονες ζητωκραυγές που ακούστηκαν από τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ καθώς παρακολουθούσαν την ορκωμοσία του 45ου προέδρου των ΗΠΑ ήταν απέναντι στην έκκληση του: «Αγοράστε αμερικανικά προϊόντα και προσλάβετε Αμερικανούς».
Πολλοί όμως από τους υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου φορούσαν τα κόκκινα καπέλα του μπέιζμπολ με το σύνθημα «Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά» τα οποία ήταν κατασκευασμένα στην Κίνα, το Βιετνάμ και το Μπανγκλαντές. Μερικοί, μάλιστα, σοκαρίστηκαν όταν το ανακάλυψαν.

Γιορτάζει ο Τσίπρας και ζητά δημόσιο γλέντι…

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, γιορτάζει τα δύο χρόνια διακυβέρνησής του  (όχι επειδή είναι επηρμένος, η Αριστερά, όπως είναι γνωστό  διαπνέεται από το ηθικό της πλεονέκτημα και την θρησκευτική της ταπεινότητα), αλλά διότι καμαρώνει που αναδείχθηκε σε παράδειγμα νουνεχούς ηγέτη που κρατά τις υποσχέσεις του και είναι συνεπής με τον πολιτικό του λόγο. Ζήτησε κι από όλους τους Υπουργούς του να περιοδεύσουν στις περιφέρειες τους για να γιορτάσουν με τον κόσμο τις επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ και του συντρόφου, αγωνιστή Καμμένου, αλλά και για να διευκρινίσουν προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι Ριζοσπαστική Αριστερά είναι: Να σκίζεις το μνημόνιο των γερμανοτσολιάδων και να υπογράφεις ένα δικό σου – δέκα φορές  απεχθέστερο. Να  κάνεις «σκληρές διαπραγματεύσεις» κόστους 100 δις… Να λες την Τρόικα «θεσμούς» και να μετονομάζεις το ..Νταχάου της Αμυγδαλέζας «Νέο Χώρο». Να καταργείς τον ΕΝΦΙΑ των γερμανοτσολιάδων και να επιβάλλεις έναν ακριβότερο – αλλά σοσιαλιστικό-ριζοσπαστικό. Να καταγγέλλεις τους γερμανοτσολιάδες φωνάζοντας «ούτε ένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και να τα δίνεις εσύ συντεταγμένα, δίχως διαμαρτυρίες, αυτοκτονίες και γενικά επεισοδιακές σκηνές. Να πουλάς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ  45 εκατομμύρια και να  καταγγέλλεις για ξεπούλημα τους Σαμαροβενιζέλους που την πουλούσαν 400 εκ. Να είσαι εναντίον όλων των «νεοφιλελευθέρων» ιδιωτικοποιήσεων του δημοσίου  αλλά υπέρ του χαρίσματος του δημοσίου στους ιδιώτες. Να καταγγέλλεις την πώληση του Ελληνικού από τους γερμανοτσολιάδες και να το παραχωρείς εσύ με βάση μια μνημειώδη ανάλυση-τοποθέτηση του Αριστείδη Μπαλτά. Να κλείνεις το MEGA της διαπλοκής που σε 25 χρόνια πήρε 98 εκατομμύρια (εξυπηρετούμενα και με εγγύηση το πρώτο κανάλι της χώρας) και να δίνεις 77 εκατομμύρια σ’ έναν καναλάρχη (δίχως κανάλι) με εγγύηση βοσκοτόπια. Να κλέβεις τον ΔΟΛ από τον αρχιερέα της μιντιακής διαπλοκής Σταύρο Ψυχάρη. Να καταπολεμάς την διαπλοκή με αγνά παρθένα υλικά της φύσης: Βοσκοτόπια, γίδια, πρόβατα σανό! Να ξεπουλάς μαζικά, όπως – όπως ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Δημόσιες Συγκοινωνίες. Να  καθαγιάζεις την Αμυγδαλέζα. Να αφήνεις πρόσφυγες και μετανάστες να πεθαίνουν από το κρύο. Να νομιμοποιείς πολιτικά την Χρυσή Αυγή. Να χαϊδεύεις τους κουκουλοφόρους των Εξαρχείων. Να σκέφτεσαι να δώσεις στον Ερντογάν τους αιτούντες άσυλο φυγάδες και να μην ανοίγει ρουθούνι, γιατί το πεζοδρόμιο είναι επιτέλους στην εξουσία!

  Αλίκη Χατζή-thecaller.gr

ΤΟΝ ....ΑΦΟΜΟΙΩΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!! Την φόρεσε την γραβάτα και ήταν...κόκκινη

Ποικίλες συζητήσεις προκάλεσε η εμφάνιση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά στην Ουάγινκτον, με αφορμή τις εκδηλώσεις προς τιμήν της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Γραβατωμένος για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε κυβερνητικό αξίωμα εμφανίστηκε ο υπουργός, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2015, ακολουθούσε το παράδειγμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Μάλιστα ενδιαφέρον έχει και η επιλογή του χρώματος της γραβάτας, η οποία ήταν κόκκινη. Ίσως να υπαγορεύτηκε είτε από κάποιο dress code των διοργανωτών, είτε από την ανάγκη να τιμηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ που είναι ρεπουμπλικανός και το επίσημο χρώμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είναι το κόκκινο.

Εισφορές «αφανισμού» για ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς με μπλοκάκια

Αντιμέτωποι με την υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών, αλλά και με το ενδεχόμενο απώλειας της θέσης εργασίας τους αναμένεται να βρεθούν 250.000 ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί που διατηρούν Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. 

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος εξέδωσε χθες την πολυαναμενόμενη εγκύκλιο, βάζοντας «φωτιά» στα εισοδήματα και στη καθημερινότητα χιλιάδων εργαζόμενων και εργοδοτών, αυξάνοντας κατακόρυφα το μισθολογικό κόστος.

Σε μια περίοδο μάλιστα που σύμφωνα με στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» για το 2016, επικρατούν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, ένας στους δυο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα καλείται να ζήσει με λιγότερα από 800 ευρώ, ενώ και η αδήλωτη εργασία και η ανεργία αυξάνονται.

Η εγκύκλιος αφορά τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών που αμείβονται με δελτίο (ΔΠΥ) από έναν ή το πολύ δύο εργοδότες, και για τους οποίους ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει τον επιμερισμό των εισφορών κατά 13,33% στον εργοδότη και 6,67% στον εργαζόμενο (σύνολο 20% για κύρια ασφάλιση).

Για τη συγκεκριμένη ομάδα ξεκινά μια πολυδαίδαλη γραφειοκρατική διαδικασία, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς στην κοινωνική ασφάλιση «είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει με ολέθριες συνέπειες και για τα δυο αντισυμβαλλόμενα μέρη». Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να αναγράφουν στο δελτίο παροχής υπηρεσιών που εκδίδουν ότι υπάγονται στο νόμο για επιμερισμό των εισφορών, καθώς έχουν συνεργασία με έως δυο εργοδότες. Με τη σειρά τους οι εργοδότες θα πρέπει να αναφέρουν σε ΑΠΔ τη σχέση εργασίας που έχουν με τον εκάστοτε ελεύθερο επαγγελματία, προκειμένου να καταβάλλουν το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών που τους αναλογεί.

Ωστόσο εάν ο εργοδότης αρνηθεί να καταβάλει τις εισφορές, τότε ο εργαζόμενος θα πρέπει με υπεύθυνη δήλωση να καταγγείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ τον εργοδότη, προκειμένου να του ζητηθούν οι εισφορές. Μάλιστα ο εργαζόμενος θα πρέπει να δηλώνει το ΑΦΜ του εργοδότη, καθώς και όποια άλλα στοιχεία αποδεικνύουν ότι θα έπρεπε να υπαχθεί στο συγκεκριμένο καθεστώς ασφάλισης.

Σε κάθε περίπτωση οι εισφορές θα πρέπει να καταβληθούν εξ’ ολοκλήρου από τον εργαζόμενο στον ΕΦΚΑ έως ότου ξεκαθαριστεί η υπόθεση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και του καταβληθούν αναδρομικά στο τέλος του έτους.

Ειδικοί αναφέρουν ότι τα δυο μέρη στην καλύτερη περίπτωση θα οδηγηθούν σε δικαστικές αίθουσες, ενώ στη χειρότερη θα διακοπεί η συνεργασία τους με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να χάσει το εισόδημα που είχε. Την ίδια στιγμή, η εγκύκλιος «νομιμοποιεί» και διαιωνίζει τη βιομηχανία αμοιβών με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε περιπτώσεις υποκρυπτώμενης εξαρτημένης σχέσης εργασίας. Μάλιστα τίθενται σε κίνδυνο και οι υπόλοιπες θέσεις πλήρους απασχόλησης σε μια εταιρεία, καθώς οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι ασύμφοροι για τον εργοδότη, ο οποίος καταβάλει εισφορές και μισθούς για 14 μήνες με επιπλέον κρατήσεις για επίδομα ανεργίας κτλ.

Οι ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση προεξοφλούν ότι το νέο αυτό σύστημα θα οδηγήσει τελικά σε μειώσεις αμοιβών, καθώς το σύνολο της εισφοράς είναι βέβαιο ότι θα κληθούν να το καλύψουν οι εργαζόμενοι.

Η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει ότι για τους ελεύθερους επαγγελματίες που υπογράφουν ετήσια σύμβαση και εντάσσονται στη ρύθμιση για να ασφαλιστούν ως μισθωτοί, ισχύει το ετήσιο ανώτατο όριο των 70.320 ευρώ. Δηλαδή οι εισφορές υπολογίζονται στο συνολικό ποσό του ΔΠΥ ακόμα και αν αυτό υπερβαίνει ανά μήνα το ποσό των 5.860,8 ευρώ, υπό την προϋπόθεση πως δεν γίνεται υπέρβαση του ανωτάτου ετησίου ορίου. Αντίθετα αν η σύμβαση είναι μικρότερη του έτους, το σύστημα χρησιμοποιεί το μηνιαίο ανώτατο πλαφόν ήτοι τα 5.860,80 ευρώ επί του οποίου υπολογίζονται οι εισφορές.

Στην περίπτωση δε που ο “μισθωτός” εισπράττει από τον 1 ή τους 2 εργοδότες λιγότερα από 586 ευρώ το μήνα αθροιστικά, τότε οι εισφορές θα πληρωθούν από εργοδότη και εργαζόμενο στο πραγματικό εισόδημα και στο τέλος του έτους, ο εργαζόμενος θα πληρώσει μόνος του ολόκληρη την εισφορά για το ποσό που υπολείπεται ώστε να συμπληρωθεί το κατώτατο όριο εισοδήματος των 586 ευρώ.

Κατά τα λοιπά, η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι αν εντός του έτους ο εργαζόμενος βρει και άλλους εργοδότες ή χάσει κι αυτούς που είχε για το εναπομείναν διάστημα, θα καταβάλει εισφορές ως ελεύθερος επαγγελματίας (δηλαδή με το εισόδημα του 2015) και η εκκαθάριση θα γίνει και πάλι στο τέλος της χρονιάς.

«Αφανισμός» των μισθωτών που διατηρούν «μπλοκάκι» 

Κατάφορα αδικημένοι θα πρέπει να αισθάνονται οι περίπου 100.000 μισθωτοί, ασφαλισμένοι μετά το 1992, που διατηρούν ταυτόχρονα και δελτίο παροχής υπηρεσιών, καθώς καλούνται να καλύψουν το σύνολο των διπλών ασφαλιστικών εισφορών που ανέρχονται τουλάχιστον σε 26,95% για κύρια σύνταξη και υγεία και μπορεί να φτάσουν το 37,95% με επικουρική και εφάπαξ.

Στην πράξη, αυτό σηµαίνει ότι οι µισθωτοί που έχουν δεύτερη απασχόληση µε ∆ΠΥ θα καλύπτουν µόνοι τους, ως ελεύθεροι επαγγελµατίες, τις εισφορές για το εισόδηµα από µπλοκάκι. Δυο μέτρα και δυο σταθμά, καθώς δεν εφαρμόζεται η ειδική πρόνοια του νόµου Κατρούγκαλου για ενιαία επιβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Μια ακόµη ένδειξη της διαφορετικής αντιμετώπισης των ασφαλισμένων είναι ότι στην περίπτωση των ελεύθερων επαγγελµατιών µε έως δύο εργοδότες, ο υπολογισµός των εισφορών θα γίνεται επί του πραγµατικού µηνιαίου εισοδήµατος, όπως αυτό θα δηλωθεί από τον εργοδότη στη νέου τύπου ΑΠ∆, ενώ στους παράλληλα απασχολούµενους οι εισφορές για τη µεν µισθωτή απασχόληση θα υπολογίζονται επί του πραγµατικού µηνιαίου µισθού, για τη δε απασχόληση µε ∆ΠΥ θα υπολογιστούν µε βάση το εισόδηµα του 2015, το οποίο μπορεί να μην ισχύει σήμερα.

Σε περίπτωση μάλιστα που ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος δεν έχει πλέον εισόδημα από μπλοκάκι θα καλείται να επιβαρυνθεί και με προσαυξήσεις, καθώς θα αδυνατεί να πληρώσει εισφορές για εισόδημα που πλέον δεν έχει.

Τέλος, η εγκύκλιος ορίζει - χωρίς να υπάρχει σχετική διάταξη στο νόμο Κατρούγκαλου - ότι σε περίπτωση που κάποιος μισθωτός αμείβεται για επιπλέον εργασία, από την ίδια επιχείρηση, με ΔΠΥ, ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλλει εργοδοτική εισφορά για το σύνολο των αμοιβών.

Παραδείγματα
Φως στις νέες γκρίζες ζώνες που δημιουργεί η εγκύκλιος επιδιώκουν να ρίξουν τα παραδείγματα μέσω των οποίων φαίνεται πότε κάποιος εργαζόμενος - ελεύθερος επαγγελματίας ασφαλίζεται ως μισθωτός γιατί έχει διαρκή σχέση εργασίας με έως 2 εργοδότες οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν εργοδοτική εισφορά (παρ. 9 του άρθρου 39), πότε ασφαλίζεται μόνο ως ελεύθερος επαγγελματίες και πληρώνει το σύνολο των εισφορών από μόνος του (άρθρο 39) και πότε ασφαλίζεται ως μισθωτός με επιμερισμό εισφορών μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου (άρθρο 38).

- Μηχανικός παρέχει υπηρεσίες σε μία τεχνική εταιρία και σε μία τράπεζα για διάστημα 10 μηνών κι εκδίδει δελτίο παροχής υπηρεσιών (ΔΠΥ), 20.000 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα. Εφόσον αυτές δεν είναι ευκαιριακής μορφής (απαιτούν διαρκή απασχόληση), ο μηχανικός υπάγεται στη διάταξη που προβλέπει τον επιμερισμό της εισφοράς μεταξύ εργοδότη και ασφαλισμένου (παρ. 9 του άρθρου 39). Συνεπώς, για κάθε μία από τις δύο δραστηριότητες υπολογίζονται εισφορές ως εξής: Για την πρώτη δραστηριότητα το ποσό της συμφωνηθείσας αμοιβής επιμερίζεται στους 10 μήνες που διαρκεί η σύμβαση, και επί της αμοιβής των 2.000 ευρώ υπολογίζονται εισφορές ύψους 20% για τον κλάδο κύριας σύνταξης, κατανεμημένο κατά 6,67% σε βάρος του ασφαλισμένου και κατά 13,33% σε βάρος του αντισυμβαλλόμενου (τεχνικής εταιρείας). Για τη δεύτερη, το αντίστοιχο ποσό της μηνιαίας αμοιβής ανέρχεται σε 1.000 ευρώ, στο οποίο και θα υπολογιστούν εισφορές κατά όμοιο τρόπο. Σύμφωνα με το υπουργείο, κατά τον ίδιο τρόπο επιμερίζονται οι εισφορές για τον κλάδο περίθαλψης, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχής.

- Γιατρός παρέχει υπηρεσίες σε ιδιωτική κλινική, με σύμβαση ετήσιας διάρκειας και αμοιβή 80.000 ευρώ, για την οποία εκδίδει τρία ΔΠΥ. Η κλινική αποτελεί τον μόνο αντισυμβαλλόμενο του ιατρού, οπότε υπάγεται στην παρ. 9 του άρθρου 39. Ανεξαρτήτως του αριθμού των ΔΠΥ στις οποίες επιμερίζεται η συμφωνηθείσα αμοιβή, καταβάλλονται εισφορές με βάση το ανώτατο ετήσιο όριο των 70.320 ευρώ, με δεδομένο ότι η οικεία σύμβαση είναι ετήσιας διάρκειας. Βέβαια, εάν η σύμβαση ήταν διάρκειας 10 μηνών, η συμφωνηθείσα αμοιβή θα αντιστοιχούσε σε 8.000 ευρώ ανά μήνα, συνεπώς οι εισφορές θα υπολογίζονται επί της ανώτατης μηνιαίας βάσης υπολογισμού των 5.860,8 ευρώ. Σε αυτήν την περίπτωση για τους υπόλοιπους 2 μήνες του έτους που ο γιατρός εμφανίζεται χωρίς αμοιβή θα πρέπει να καταβάλει από μόνος του εισφορές, ως μη μισθωτός και μάλιστα με βάση το εισόδημα του 2015.

- Σε άλλο παράδειγμα, γιατρός παρέχει υπηρεσίες σε ιδιωτική κλινική, με σύμβαση διάρκειας 10 μηνών για την οποία εκδίδει ΔΠΥ αξίας 5.000 ευρώ. Το ποσό της συμφωνηθείσας αμοιβής επιμερίζεται στους μήνες που διαρκεί η σύμβαση, επομένως σε κάθε μήνα αντιστοιχεί αμοιβή ύψους 500 ευρώ. Επ’ αυτής υπολογίζονται εισφορές αντιστοίχως κατανεμημένες σε βάρος του ασφαλισμένου και σε βάρος του αντισυμβαλλόμενου. Όμως, για τα 86,08 ευρώ, το ποσό δηλαδή που υπολείπεται της ελάχιστης μηνιαίας βάσης υπολογισμού των εισφορών (586,08-500=86,08 ευρώ), ο γιατρός θα πρέπει να καταβάλλει εισφορές από μόνος του, ως μη μισθωτός.

- Λογιστής εργάζεται ως μισθωτός σε εταιρεία και παρέχει παράλληλα υπηρεσίες σε άλλη εταιρεία με ΔΠΥ. Δεν υπάγεται στην επίμαχη διάταξη αλλά στο άρθρο 36 που ορίζει τις εισφορές στην περίπτωση της παράλληλης απασχόλησης. Στην πράξη, για τις μισθωτές του υπηρεσίες θα επιμερίζεται κανονικά το 20% (άρθρο 38) για το δε εισόδημά του από την ελεύθερη άσκηση επαγγέλματος (ΔΠΥ) θα καταβάλλει από μόνος του το σύνολο των εισφορών (άρθρο 39).

Εάν ο ίδιος Λογιστής που εργάζεται ως μισθωτός σε εταιρεία, λαμβάνει και επιπλέον αποδοχές από την ίδια εταιρεία με ΔΠΥ, δεν υπάγεται στη διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 39, αλλά για το σύνολο του εισοδήματος από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα θα καταβάλλονται εισφορές μισθωτού (άρθρο 38). Επομένως, η εταιρεία θα πληρώνει τις εισφορές εργοδότη που αντιστοιχούν στο σύνολο του εισοδήματος (αποδοχές από μισθωτή εργασία και εισόδημα από ΔΠΥ).


enikonomia.gr

ΣΟΚ στην Πάτρα: 22χρονος φοιτητής κρεμάστηκε με τη ζώνη του μέσα σε διαμέρισμα

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του patrastimes.gr ο 22χρονος που κρεμάστηκε σήμερα το πρωί στο μπαλκόνι του σπιτιού του στο κέντρο της Πάτρας είναι φοιτητής και κατάγεται από την περιοχή της Αιγιάλειας

 Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 22χρονος ,επιλέγοντας να κρεμαστεί με τη ζώνη του μέσα σε διαμέρισμα 4ου ορόφου πολυκατοικίας η οποία βρίσκεται στην οδό Ρήγα Φεραίου 124 και Παντανάσσης. Το άψυχο σώμα του 22χρονου, εντοπίστηκε λίγο μετά τις 8.30 το πρωϊ.

Τον νεαρό είδε κρεμασμένος στο μπαλκόνι στην Παντανάσσης και Ρήγα Φερραίου, ένοικος απέναντι
πολυκατοικίας.

 Για την είσοδο των αστυνομικών στο διαμέρισμα χρειάστηκε η επέμβαση κλειδαρά,

Οι λόγοι που οδήγησαν τον νεαρό άντρα να βάλει τέλος στη ζωή ερευνώνται από την αστυνομία.

«Αποχαιρετιστήριο Δείπνο» του Λάκη !

Σίγουρα ο ίδιος δεν το περίμενε. 

Και σίγουρα αυτό που θα κάνει θα το κάνει με βαριά καρδιά. 

Αλλά φαίνεται πως δεν γινόταν αλλιώς.

 Για αυτό και την Κυριακή το βράδυ ο Λάκης Λαζόπουλος δίνει την τελευταία παράσταση με το «Αποχαιρετιστήριο Δείπνο» στο θέατρο Γκλόρια.

 Έως την τελευταία στιγμή ήλπιζε πως το κοινό του δεν θα του γυρίσει την πλάτη. 
Ήλπιζε πως τα πολιτικά πηγαινέλα στον ΣΥΡΙΖΑ και οι αγκαλιές με τον Αλέξη θα ξεχνιόνταν από τη μια στιγμή στην άλλη και ότι ο κόσμος θα τον χειροκροτούσε σε κάθε του νούμερο, όπως έκανε τον παλιό καλό καιρό με τις επιθεωρήσεις του. 
Μόνο που τότε στεκόταν απέναντι στην εξουσία χωρίς φανατισμούς και εμμονές και έκανε χιούμορ, σάτιρα. 
Γιατί αυτή ήταν η δουλειά του.
 Μετά αποφάσισε να σηκώσει το δάχτυλο και να παραστήσει τον κριτή και τον επικριτή των πάντων. 
Με μονόλογο, χωρίς αντίλογο. 
Και όταν άρχισε να μετράει τους θεατές του, τους βρήκε λίγους, τόσο λίγους που πήρε την απόφαση να κατεβάσει τα ρολά.
  ΒΗΜΑτοδότης

Από 2 έως 19 Μαΐου οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τη σχετική εγκύκλιο ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας

Από τις 2 έως και τις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 

Οι εγγραφές θα αφορούν τη σχολική χρονιά 2017-18.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τη σχετική εγκύκλιο ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Νέα τραγωδία στην Ιταλία: Τουλάχιστον 16 νεκροί από την πρόσκρουση σε πυλώνα λεωφορείου που μετέφερε μαθητές


Νέα τραγωδία στην Ιταλία: Τουλάχιστον 16 νεκροί από την πρόσκρουση σε πυλώνα λεωφορείου που μετέφερε μαθητές

ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ !!

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα ουγγρικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές προσέκρουσε χθες Παρασκευή το βράδυ σε έναν πυλώνα και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Το δυστύχημα σημειώθηκε σε έξοδο του αυτοκινητοδρόμου της Βερόνας στη βόρεια Ιταλία, μεταδίδει το BBC.
Δεκάδες ακόμη άνθρωποι που έχουν τραυματιστεί διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, σύμφωνα με τις υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών.
Η πυροσβεστική ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά την πρόσκρουση. «Υπάρχουν πολλά θύματα», πρόσθεσε.
Τα ιταλικά μέσα μετέδωσαν ότι στο λεωφορείο επέβαιναν Ούγγροι μαθητές, ηλικίας 14 με 18 ετών
Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, στο λεωφορείο υπήρχαν περίπου 50 επιβάτες, εκ των οποίων οι 15 απουσίαζαν από την καταμέτρηση μετά το δυστύχημα. Όπως αναφέρει στον ιστότοπό της, επτά πτώματα έχουν ανασυρθεί από το λεωφορείο, όμως ο απολογισμός είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερος.

Απίστευτο !!! Σύντομα οι χρήστες του Facebook θα επικοινωνούν με τους φίλους τους με τη σκέψη ;

Μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φτάσει η εξέλιξη στον τομέα της πληροφορικής;
 
Την απάντηση έρχεται να δώσει εν μέρει το υπ’ αριθμόν ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, καθώς προετοιμάζει μία απίστευτη νέα τεχνολογία, η οποία σύντομα θα επιτρέπει στους χρήστες της να διαβάζουν τις σκέψεις των άλλων.
Το Facebook υπόσχεται πως οι άνθρωποι θα μπορούν πολύ σύντομα να επικοινωνούν μέσω των εγκεφαλικών κυμάτων, χρησιμοποιώντας νέες διασυνδέσεις «του εγκεφάλου-υπολογιστή».
Όπως όλα δείχνουν το Facebook έρχεται όλο και πιο κοντά στην πραγματοποίηση αυτής της νέας τεχνολογίας, καθώς η εταιρεία έχει ανακοινώσει τις προσλήψεις ειδικών σε μια σειρά από εξειδικευμένους τομείς.
Για παράδειγμα, το Facebook αποκάλυψε πρόσφατα ότι θέλει να προσλάβει κάποιους με διδακτορικό στη νευρολογία για να εργαστούν σε αυτό το έργο, από την έναρξη του έως το τελικό προϊόν, για μια περίοδο δύο ετών.
Μία άλλη αγγελία αφορά στην εύρεση μηχανικού, ο οποίος θα μπορεί να «αναπτύξει αλγόριθμους επεξεργασίας σήματος για μια πλατφόρμα επικοινωνίας και πληροφορικής του μέλλοντος».
Δεν υπάρχει ακόμα κάποια ένδειξη για το πότε ακριβώς θα δούμε αυτή τη νέα τεχνολογία, αλλά ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι έχει προσωπικό ενδιαφέρον στο να ευδοκιμήσει όσο το δυνατό πιο σύντομα το συγκεκριμένο εγχείρημα.
Σε μια συνέντευξη του, τον Ιουνίου του 2015, ο Mark Zuckerberg δήλωνε πως «μια μέρα, πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να στείλουμε τις πλούσιες σκέψεις μας στον καθένα, με τη χρήση της τεχνολογίας» και συμπλήρωσε «θα είστε απλά σε θέση να σκεφτείτε κάτι και οι φίλοι σας θα είναι αμέσως σε θέση να το βιώσουν, αν εσείς το θέλετε».
Η είδηση αυτή ήρθε λίγο μετά την διαπίστωση ότι το Facebook κατέχει πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες του από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.
Η ιστοσελίδα, αποκαλύφθηκε, ότι συνεργάζεται με οργανισμούς συλλογής δεδομένων που τους παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες των χρηστών – τόσο online όσο και offline.
Για παράδειγμα, το Facebook κρατά αρχείο για μια συναλλαγή ενός χρήστη του, υπολογίζει πόσα χρήματα είναι πιθανό να δαπανήσει κάποιος για το επόμενο αυτοκίνητό του και παρακολουθεί ακόμη και τα είδη των πιστωτικών καρτών που έχει στη διάθεσή του.
Το Facebook μετρά επίσης πόσο καιρό ξοδεύει κάποιος στην ανάγνωση των μηνυμάτων του, στη συγγραφή προσωπικών status, σε σχόλια ή και σε φωτογραφίες φίλων του. Ακόμη αν οι χρήστες παραμένουν συνδεδεμένοι στο Facebook, το κοινωνικό δίκτυο μπορεί να δει σχεδόν πάντα, οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα επιλέγουν οι ίδιοι να επισκεφτούν και ακόμα κι αν αποσυνδεθούν απ’ αυτό και πριν ακόμα ξεκινήσουν την περιήγηση τους στο World Wide Web, το ίδιο (Facebook), εξακολουθεί να τους παρακολουθεί στενά.

Πηγή: techit

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου