20.9.14

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Δωρεάν Internet και laptop απο τις 15 Οκτωβρίου

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορούν να προμηθευτούν φορητό υπολογιστή ή τάμπλετ συσκευές και θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο Internet για ένα ολόκληρο έτος.
Το πρόγραμμα έχει στόχο να προσφέρει την παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, τη μείωση του ψηφιακού χάσματος, την αύξηση των ευρυζωνικών υπηρεσιών αλλά και τη διςίσδυση της ευρυζωνικότητας.
Οι Περιφέρειες που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα αφορούν κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης,της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, των Ιονίων Νησιών, της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτη.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 80 εκατ. ευρώ.
Οι δικαιούχοι θα μπορούν
Να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση μέχρι την 31/10/2015 με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή ή κινητή) να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop να υποστηριχθούν και ενημερωθούν -προαιρετικά- σε βασικά στοιχεία χρήσης του εξοπλισμού και του διαδικτύου.
Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της Επιταγής voucher. Δικαιούχοι του κουπονιού είναι όλοι οι ωφελούμενοι πολίτες του κοινωνικού μερίσματος.
Η εγγραφή των παρόχων και των συμβούλων υποστήριξης και η υποβολή πακέτων προσφορών.Ο κάθε δικαιούχος θα ελέγχει εάν δικαιούται τις παροχές σε ειδική ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί με τους κωδικούς του taxisnet και θα μπορεί να τυπώσει τον μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να το λάβει στο mail του ή στο κινητό του ώστε να τον προσκομίσει στον πάροχο της επιλογής του
Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστεί ο δικαιούχος για τον πάροχο θα είναι ,σύμφωνα με το dikaiologitika.gr , η ταυτότητα του και το κουπόνι απο το ειδικό σύστημα για την εφαρμογή του μέτρου.
Οι προτεινόμενες προδιαγραφές του προγράμματος είναι:
Για το ίντερνετ
Πακέτο Mobile Broadband (μέχρι 10 Ευρώ το Μήνα) Δυνατότητα πρόσβασης σε δίκτυο 3G στην περιοχή της κατοικίας του Δικαιούχου πολίτη Παροχή σε Δικαιούχο πολίτη τουλάχιστον 5GB το μήνα σε όγκο δεδομένων Δωρεάν παροχή σε Δικαιούχο πολίτη του USB modem stick για την πρόσβαση στο Mobile Broadband (όπου απαιτείται) 
Δυνατότητα ενημέρωσης σε συνδρομητή για χρήση όγκου δεδομένων και ποσοστού της κατανάλωσης του προϋπολογισμένου όγκου δεδομένων Μη δυνατότητα συνδυασμού του πακέτου Mobile Broadband με πακέτο κινητής τηλεφωνίας
 Η συνδρομή της επιδότησης μπορεί να καλύψει μέχρι 12 μήνες και το αργότερο μέχρι 31/10/2015. Πακέτο σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Internet (μέχρι 10 Ευρώ το Μήνα) 
Δυνατότητα σύνδεσης της κατοικίας του Δικαιούχου πολίτη σε ευρυζωνικό δίκτυο adsl.
 Παροχή σε Δικαιούχο πολίτη γρήγορου Internet με ταχύτητα τουλάχιστον 4Mbps. 
Η συνδρομή της επιδότησης μπορεί να καλύψει μέχρι 12 μήνες και το αργότερο μέχρι 31/10/2015.
Βασικός εξοπλισμός πρόσβασης στο διαδίκτυο
Tablet (μέχρι 230 Ευρώ)
Δυνατότητα υποστήριξης 3G & WiFi Οθόνη >= 7.9" Διπύρηνος Επεξεργαστής Εσωτερική μνήμη >=16GB Μνήμη RAM >1024MB 2ετής Εγγύηση Η συσκευή να διαθέτει CE πιστοποίηση
Laptop/Notebook/Netbook (μέχρι 230 Ευρώ)
Οθόνη >=11.6" Διπύρηνος Επεξεργαστής Μνήμη RAM >=2048MB Σκληρός Δίσκος >=320GB ή 128GB για SSD Δυνατότητα υποστήριξης θυρών USB Δυνατότητα υποστήριξης WiFi Ενσωματωμένο Λειτουργικό Σύστημα 2ετής Εγγύηση 
Η συσκευή να διαθέτει CE πιστοποίηση
Οι Δικαιούχοι πολίτες υποχρεούνται να διατηρήσουν τον προσφερόμενο εξοπλισμό της Δράσης μέχρι τρία χρόνια από την προμήθειά του ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα πώλησης των παροχών σε τρίτους.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ, σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται σε κυριακάτικες εφημερίδες.
Σε δημοσκόπηση της ALCO για το «Πρώτο Θέμα», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26%, έναντι 22,2% της ΝΔ, ενώ σε δημοσκόπηση της MRB, που δημοσιεύει η «REAL NEWS», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,6%, έναντι 19,9% της ΝΔ.
Σύμφωνα με την ALCO, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 4,3%, οι ΑΝΕΛ 3,1%, η ΧΑ 6,2%, η ΔΗΜΑΡ 1,7%, το ΚΚΕ 4,4 , το Ποτάμι 4,3%, ο ΛΑΟΣ 1,1 και οι Οικολόγοι 1%.
Σύμφωνα με την MRB, η ΕΛΙΑ συγκεντρώνει το 4,2%, οι ΑΝΕΛ 3,2%, η ΧΑ 6,7%, η ΔΗΜΑΡ 1%, το ΚΚΕ 5,1% και το Ποτάμι 5,6%.
Στη δημοσκόπηση της ALCO, 33,5% των ερωτηθέντων θεωρούν τον Αντώνη Σαμαρά πιο αξιόπιστο, ενώ 32,5% τον Αλέξη Τσίπρα. Εξάλλου, σύμφωνα με την MRB το 26,6% διατηρεί ευνοϊκή γνώμη για τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι 26,2% για τον Αλέξη Τσίπρα.

ΦΩΤΟ - Ξεκίνησε με τον Dean Karnazes το Navarino Challenge

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί  από την κεντρική πλατεία Καλαμάτας ο αγώνας δρόμου 15 χλμ., στο πλαίσιο του Navarino Challenge, που διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά το τμήμα επιστήμης διαιτολογίας και διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με τη βοήθεια των Δήμων Πύλου Νέστορος, Τριφυλίας και από φέτος της Καλαμάτας και την υποστήριξη πάντα της Costa Navarino και του Westin Resort.


Αυτοκτονία 34 χρονου συγκλονίζει την Τρίπολη !



Νεότερες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα για το περιστατικό με τον 34χρονο άνδρα που βρέθηκε νεκρός, στην Τρίπολη.

Από την αστυνομική διεύθυνση πως αποκλείουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας (δολοφονίας) και αναφέρουν ότι ο 34χρονος άνδρας βρέθηκε στο δασάκι πίσω από τη Μεραρχία και δίπλα από το νοσοκομείο πυροβολημένος, ενώ δίπλα του βρισκόταν ένα δίκαννο.

Πρόκειται –κατά πάσα πιθανότητα- για μία νέα περίπτωση αυτοκτονίας στην περιοχή μας, για άγνωστους πάντως λόγους …

Ο Χ. Α., γεννημένος το 1980, καταγόταν από την Ηλεία και εργαζόταν στην Τρίπολη, όπου και διέμενε με την οικογένεια του.

Είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του από χθες το μεσημέρι και οι οικείοι του τον έψαχναν, μέχρι αργά το βράδυ, όπου άνδρες της ασφαλείας τον εντόπισαν στο συγκεκριμένο σημείο.

kalimera-arkadia.gr

30.000 άτομα !!! «Απόβαση » της Volkswagen στην Costa Navarino

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την υποδοχή περίπου 30.000 στελεχών, εργαζομένων και αντιπροσώπων διαφόρων εθνικοτήτων, που θα παρευρεθούν το φθινόπωρο σε εταιρική εκδήλωση μεγάλης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, (Volkswagen )  στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Costa Navarino.

Οι επισκέπτες αυτοί θα φθάσουν με 280 πτήσεις σε διάστημα 60 ημερών. Υπολογίζεται ότι περίπου 500 άτομα την ημέρα θα φθάνουν με 2 ή 3 πτήσεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Η παρουσίαση του νέου μοντέλου VW Passat  αποτέλεσε αφορμή να μείνει η Costa Navarino ανοικτή, για πρώτη φορά και το Δεκέμβριο!

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα προσελκύσει χιλιάδες υψηλόβαθμα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας, αντιπροσώπους και δημοσιογράφους, γεγονός που θα τονώσει σε τεράστιο βαθμό την ανάπτυξη του τόπου. 


Πρόκειται για μια μοναδική, πρωτοπόρο και προοδευτική επιχειρηματική πρωτοβουλία που «σφραγίζει» άλλο ένα επιτυχημένο βήμα στο χρονοδιάγραμμα των επενδύσεων του Costa Navarino.

Η επιτυχία του Costa Navarino να εξασφαλίσει συνεργασία με τη Volkswagen αποτελεί «χρυσή» ευκαιρία προβολής της Μεσσηνίας σε όλη την Ευρώπη, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι χιλιάδες από αυτούς που θα βρεθούν εκεί για το πρόγραμμα, αποτελούν εν δυνάμει πελάτες του πολυτελούς συγκροτήματος, αλλά και επισκέπτες της περιοχής γενικότερα.

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoromantica αύριο στην Καλαμάτα

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoromantica θα προσεγγίσει στην Καλαμάτα στις 7.00 το πρωί της Κυριακής 21 Σεπτεμβρίου και θα αποπλεύσει στις 16.00 με προορισμό τη Σμύρνη. 
Το σκάφος θα έλθει στο λιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας από το ιταλικό λιμάνι Reggio di Calabria, με 1.314 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων και πλήρωμα αποτελούμενο από 621 άτομα, επικεφαλής του οποίου είναι Ιταλός πλοίαρχος.
 Το πλοίο φέρει ιταλική σημαία και έχει ολικό μήκος 220 μέτρα.
Τους τουρίστες θα υποδεχθεί αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας.

Νέα θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Διαφορετικό μηχανισμό δράσης από τα μέχρι τώρα φάρμακα προσφέρει νέα θεραπεία σε μορφή χαπιού για την σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς ενεργοποιεί ένα μηχανισμό επιτυγχάνοντας αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.

Ερευνα που παρουσίασε η Biogen Idec στο Συνέδριο ACTRIMS-ECTRIMS στη Βοστώνη έδειξε ότι η θεραπεία με φουμαρικό διμεθυλεστέρα προσφέρει ισχυρή και μακροχρόνια αποτελεσματικότητα σε ένα μεγάλο εύρος ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας. 
Σημαντικό είναι ότι σε νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς μετα-αναλύσεις μελετών έδειξαν πως η ουσία έχει μια ισχυρή και σε βάθος χρόνου αποτελεσματικότητα στη συχνότητα υποτροπών, την εξέλιξη της αναπηρίας και τα ευρήματα της μαγνητικής τομογραφίας.
«Η μελέτη ENDORSE απέδειξε πως ο φουμαρικός διμεθυλεστέρας προσφέρει σταθερά θετικά αποτελέσματα σε ένα μεγάλο εύρος ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση, συμπεριλαμβανομένων και των νεοδιαγνωσθέντων ασθενών, γεγονός που υπογραμμίζει την αξία της νέας θεραπείας στους ασθενείς. Η μακροχρόνια αποτελεσματικότητα του φουμαρικού διμεθυλεστέρα στη βελτίωση βασικών παραμέτρων δραστηριότητας της νόσου και το σταθερό προφίλ ασφάλειας αναδεικνύουν τη θεραπεία ως μια σημαντική θεραπευτική επιλογή για τους ασθενείς» δήλωσε ο καθηγητής Ralf Gold, M.D., Διευθυντή του Τμήματος Νευρολογίας του νοσοκομειου St. J. Josef, Ruhr-University.
Σημειώνεται ότι το προφίλ ασφάλειας του φουμαρικού διμεθυλεστέρα μετά από μακροχρόνια θεραπεία επιβεβαιώθηκε για όλους τους ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη, συμπεριλαμβανομένων ασθενών στους οποίους χορηγήθηκε για περισσότερο από επτά χρόνια.
Η θεραπεία αφορά στην πιο συχνή μορφή της νόσου, την Υποτροπιάζουσα-Διαλείπουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις υποτροπές και τις εστίες του εγκεφάλου, καθυστερώντας την εξέλιξη της αναπηρίας.
Η θεραπεία σε χάπι κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ από τον Μάρτιο του 2013, αλλά και στον Καναδά, την Αυστραλία, την Ελβετία και αρκετές χώρες της Ε.Ε. με πρώτη τη Γερμανία ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και στην Ελλάδα.

Lady Gaga: Υπερθέαμα με ελληνικές νότες και προσωπικές εκμυστηρεύσεις επί σκηνής


Lady Gaga: Υπερθέαμα με ελληνικές νότες και προσωπικές εκμυστηρεύσεις επί σκηνής

Μουσική, χορός, θέαμα, μόδα, πρόκληση, αλλά και στιγμές συγκίνησης με προσωπικές εκμυστηρεύσεις και συνθήματα υπέρ της ελευθερίας της σκέψης, της αποδοχής, της ανοχής και της ισότητας συνέθεσαν το υπερθέαμα που προσέφερε στο ελληνικό κοινό η Lady Gaga.
Η εκκεντρική σταρ της ποπ ανέβηκε στην τεράστια σκηνή του ΟΑΚΑ λίγο πριν από τις 10 το βράδυ και αποθεώθηκε από τον κόσμο που είχε περίμενε με αγωνία την εμφάνισή της.
Μάλιστα, η Lady Gaga εμφανίστηκε στη σκηνή κρατώντας την ελληνική σημαία και χαιρέτησε το πλήθος, δηλώνοντας ότι θαυμάζει την Ελλάδα και ότι στην Αμερική «είμαστε υπερήφανοι για την πατρίδα σας».
Η μεγάλη σταρ κράτησε για ώρα στη σκηνή την ελληνική σημαία, υπογραμμίζοντας ότι η συμβολή της Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό είναι τεράστια, αφού στην Ελλάδα γεννήθηκε η έννοια της ελευθερίας της σκέψης.
Μίλησε με θαυμασμό για την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική και τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, ενώ έκανε και ένα σχόλιο για την κρίση, λέγοντας πως αφού επιβίωσε η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας θα επιβιώσουν και οι Έλληνες. Μάλιστα χαιρέτησε το κοινό στα ελληνικά! "Για να σας δω Ελλάδα, Αθήνα", είπε αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα.
Lady Gaga: Υπερθέαμα με ελληνικές νότες και προσωπικές εκμυστηρεύσεις επί σκηνής Επιπλέον, η Lady Gaga προχώρησε και σε προσωπικές εκμυστηρεύσεις, λέγοντας ότι ένας από τους πρώην συντρόφους της ήταν Ελληνας, ότι όταν χώρισαν τής ευχήθηκε να μη σταματήσει ποτέ να προσπαθεί να φτάσει μέχρι την κορυφή (μέχρι τα αστέρια, όπως είπε), ότι όταν ήταν έφηβη δούλευε σε ελληνικά εστιατόρια για να κερδίσει χρήματα και πολλά άλλα.
Κάποια στιγμή, επίσης, η μεγάλη σταρ βρέθηκε να διαβάζει επί σκηνής ένα σημείωμα λατρείας και θαυμασμού που έλαβε από μικρή της θαυμάστρια, την οποία κάλεσε, μετά τη συναυλία, στα παρασκήνια, και συγκινημένη ομολόγησε ότι παίρνει δύναμη από τους θαυμαστές της, δύναμη που τη βοηθά να ξεπεράσει τους δικούς της προσωπικούς δαίμονες.
Παράλληλα, η Lady Gaga προσπάθησε να στείλει τα δικά της κοινωνικά μηνύματα, όταν αναφερόμενη στην αγάπη, είπε ότι αγάπη σημαίνει ανοχή, αποδοχή, ισότητα, ελευθερία.
Σε ό,τι αφορά το εντυπωσιακό θέαμα που προσέφερε, η εκκεντρική σταρ άλλαξε εμφάνιση (ρούχα και περούκες) αρκετές φορές, ενώ σε κάποια στιγμή έβγαλε την περούκα και τα ρούχα της, μένοντας για λίγο ολόγυμνη μέχρι να την ξαναντύσουν οι συνεργάτες της μπροστά στα βλέμματα των θαυμαστών της.
H εκκεντρική σταρ απασχολεί από την Τετάρτη που έφτασε στην Αθήνα τα ΜΜΕ και τους θαυμαστές της - τα περιβόητα «τερατάκια - τόσο με την παντελή... απουσία κάθε δημόσιας εμφάνισης, όσο και με τις συνεχείς αναρτήσεις της σε social media. Προτίμησε δε να περάσει τις περισσότερες ώρες στην σουίτα της παρέα με την μητέρα της, την αγαπημένη της ξαδέλφη και την καλύτερη φίλη της που τη συνόδευσαν στην Αθήνα, ενώ δεν σταμάτησε στιγμή να εκφράζει την αγάπη της για την Ελλάδα.
Η περιοδεία
Η Lady Gaga έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης και έτυχε θερμής υποδοχής από εκατοντάδες θαυμαστές της που την περίμεναν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Με μια άκρως αποκαλυπτική εμφάνιση, φορώντας διχτυωτό παρεό και δύο μεταλλικά κοχύλια να κρύβουν το στήθος της, η μεγάλη σταρ βγήκε από τις πύλες του αεροδρομίου, όπου την περίμεναν εκατοντάδες θαυμαστές της για να την αποθεώσουν.
Χορευτές και άλλοι περφόρμερ, με ανάλογη εκκεντρική αμφίεση, την περικύκλωσαν και τη σήκωσαν ψηλά για να χαιρετίσει το πλήθος.
Αν και ακύρωσε κάθε προγραμματισμένη δημόσια εμφάνιση, οι θαυμαστές της έστησαν υπομονετικά καρτέρι έξω από το ξενοδοχείο που διέμενε στο Σύνταγμα για να τη δουν έστω και λίγο από κοντά.
Η συναυλία, που φέρει τον τίτλο «ArtRave: The Artpop Ball Tour», είναι μέρος παγκόσμιας περιοδείας της Lady Gaga, που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη 10/9 από το Ντουμπάϊ, πήγε στο Τελ Αβιβ στις 13/9, στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στην Αθήνα.
Η περιοδεία πραγματοποιείται με αφορμή το ήδη -πολλές φορές- πλατινένιο νέο άλμπουμ Artpop της Lady Gaga το οποίο ανέβηκε στο Νο 1 του Billboard 200 από την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας του.
Μετά την Αθήνα, η Lady Gaga θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό κομμάτι της περιοδείας της ως τις 24 Νοεμβρίου, κατά σειρά σε: Αμβέρσα, 'Αμστερνταμ, Χέρνινγκ (Νορβηγία), Όσλο, Στοκχόλμη, Αμβούργο, Πράγα, Κολωνία, Βερολίνο, Μπέρμιγχαμ, Δουβλίνο, Γλασκώβη, Μάντσεστερ, Λονδίνο (3 συναυλίες, οι 2 είναι κιόλας sold out), Παρίσι (2 συναυλίες), Βιέννη, Μιλάνο, Ζυρίχη, Βαρκελώνη, Λισαβόνα, Μπέρμιγχαμ (ξανά), Γλασκώβη (ξανά), Σέφιλντ, Νιούκασλ, και Παρίσι (ξανά).

Ειδικός φρουρός εκβίαζε τον… φίλο του – Ήθελε τζάμπα σέρβις

Ειδικός Φρουρός συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για δωροληψία και εκβιασμό μετά από καταγγελία 41χρονου, ιδιοκτήτη συνεργείου, με τον οποίο ο 28χρονος διατηρούσε φιλικές σχέσεις από το 2008.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Ειδικός Φρουρός τον περασμένο Αύγουστο, ζήτησε από τον 41χρονο να του επισκευάσει δωρεάν την μοτοσικλέτα του.
Όταν εκείνος αρνήθηκε, ο Ειδικός Φρουρός απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 2.500 – 3.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι είναι χρήματα που του «όφειλε», ως αντάλλαγμα για τους πελάτες που έφερνε στο συνεργείο του.
Επειδή ο 41χρονος αρνήθηκε την καταβολή των χρημάτων, ο 28χρονος υπέβαλλε καταγγελία εναντίον του για δήθεν κλεμμένες μοτοσικλέτες, που βρίσκονταν στο κατάστημά του.
Η καταγγελία αποδείχθηκε ψευδής μετά την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης.
Έτσι χθες, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 41χρονος παρέδωσε στον Ειδικό Φρουρό το προσημειωμένο ποσό των 3.000 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή του Πειραιά.
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο συνέλαβαν τον 28χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε σήμερα (20-09-2014) στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Έσωσαν 35χρονη, από το φλεγόμενο αυτοκίνητό της, στην Κρήτη

'Αγιο είχε μια γυναίκα 35 περίπου χρονών όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ανατράπηκε και πήρε φωτιά. 
Το ατύχημα συνέβη στις 3. 30 τα ξημερώματα στον δρόμο προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όταν το όχημα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ανετράπη και άρπαξε φωτιά. 
 Στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο με διασώστες του ΕΚΑΒ που απεγκλώβισαν την 35χρονη και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, ενώ πυροσβεστικά οχήματα με 5 άνδρες έσβησαν τη φωτιά στο αυτοκίνητο.

Τραγικός θάνατος πατέρα δύο παιδιών που έπεσε σε πηγάδι



Τραγικό θάνατο βρήκε το απόγευμα της Παρασκευής 45χρονος άνδρας που έπεσε σε πηγάδι βάθους πολλών μέτρων.

Πρόκειται για οδηγό φορτηγού που βρισκόταν σε χωράφι στο Τάχι Θηβών και περιμένε να φορτώσει κρεμμύδια.

Ξαφνικά οι φωνές του αναστάτωσαν τους εργάτες. Ο άτυχος άνδρας έπεσε σε κρυφό πηγάδι, που βρίσκεται μέσα στο χωράφι. Καθώς έπεφτε φώναζε βοήθεια με όλη του τη δύναμη.

Όλοι έτρεξαν κοντά στο πηγάδι, προκειμένου να τον βοηθήσουν, κάτι όμως που ήταν αδύνατο, αφού το πηγάδι ήταν βαθύ. Έτσι ενημέρωσαν αστυνομία και πυροσβεστική υπηρεσία.

Οι πυροσβέστες της Θήβας κατέβηκαν στο πηγάδι μέχρι ένα σημείο ,όμως δεν είχαν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα διασωστικά μέσα και έτσι κλήθηκε η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία.

Η ΕΜΑΚ πήγε εκεί και στις δύο παρά τέταρτο τα ξημερώματα, οι πυροσβέστες ανέσυραν τον 45χρονο. Δυστυχώς όμως ήταν πολύ αργά για εκείνον καθώς ήταν ήδη νεκρός.

Ο 45χρονος οδηγός καταγόταν από την Πάτρα και ήταν πατέρας δύο παιδιών.

lamiastar.gr

«Άκου νεοέλληνα» - Ένα βιβλίο τομή για τις αιτίες που μας οδήγησαν στην παρακμή και τη μεγάλη ύφεση

Υπό μία διαφορετική οπτική σε σχέση με τις προσπάθειες που μέχρι σήμερα έχουν γίνει, προσπαθεί να ερμηνεύσει τις αιτίες της κρίσης ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Αβέρκιος Λουδάρος, με το βιβλίο του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως και διατίθεται από τα Public με τον τίτλο «άκου νεοέλληνα» και υπότιτλο οι αιτίες που μας οδήγησαν στην παρακμή και τη μεγάλη ύφεση».
Η ιδιαιτερότητα του βιβλίου έγκειται στην προσπάθεια του συγγραφέα να διερευνήσει τις αιτίες της κατάρρευσης του οικονομικού μοντέλου υπό το πρίσμα της συλλογικής νοοτροπίας. 
Ο συγγραφέας διερωτάται γιατί το νεοελληνικό όνειρο αποδείχτηκε αυταπάτη και εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Γιατί περιοδικά αντιμετωπίζουμε συμφορές και βιώνουμε τραγωδίες; Μήπως τελικά έχουν δίκιο όσοι μας χαρακτηρίζουν «χώρα του φραπέ»; Μήπως εξακολουθούμε να φοράμε στο ένα πόδι το τσαρούχι; Έχουμε σταθεί απέναντι από τον καθρέφτη για να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να σκεφθούμε τις ευθύνες μας σε σχέση με την κρίση, η οποία ενέσκυψε στη χώρα;
Με διεισδυτική ματιά καταγράφει τα ατομικά και συλλογικά λάθη για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα στην οικονομία δεν προκλήθηκε από εξωγενείς παράγοντες, αλλά από τον μεγάλο εχθρό που είναι εσωτερικός και δεν είναι άλλος από τη νοοτροπία μας, την απαξίωση των αξιών, την εγωκεντρική συμπεριφορά μας, την προάσπιση συντεχνιακών συμφερόντων και τον αρνητισμό μας.
Εν κατακλείδι, ο συγγραφέας με το άκου νεοέλληνα μας καλεί να απαντήσουμε στα ερωτήματα, ποιοι είμαστε, τι θέλουμε, πού πάμε. Εάν δεν το πράξουμε, δεν πρόκειται να λύσουμε το υπαρξιακό μας πρόβλημα και ο πολιτισμός μας, δηλαδή η ψυχή μας, θα συνεχίσει να νοσεί βαριά.




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αβέρκιος Λουδάρος γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1969 στον Πειραιά. Οι ρίζες του είναι στη θάλασσα, αλλά αναζωογονείται ατενίζοντας τον κόσμο από ψηλά, σε περιπάτους κάτω από τα έλατα. Η μεγάλη του αγάπη είναι να ταξιδεύει στην Κρήτη για να παίρνει δύναμη από τον Ψηλορείτη.
Παιδιόθεν έβρισκε απόλαυση στην ανάγνωση και τη συγγραφή. Αυτή η οδός τον «έβγαλε» στη δημοσιογραφία, την οποία υπηρετεί από τα νεανικά του χρόνια, συνεργαζόμενος με εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
Το 2011 εξέδωσε το μυθιστόρημα «Δολοφονώντας τις σκιές», μία γκανκστερική ιστορία που πραγματεύεται τον φόβο, τη βούληση του ισχυρού να εξουσιάζει και την ανάγκη του ανίσχυρου να εξουσιάζεται.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΤΙΤΛΟΣ: «Άκου νεοέλληνα»
ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ: «Οι αιτίες που μας οδήγησαν στην παρακμή και τη μεγάλη ύφεση»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Αβέρκιος Λουδάρος
ISBN 9786185095000
ΣΕΛΙΔΕΣ 116
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Λυκόφως
ΔΙΑΘΕΣΗ: Public
ΤΙΜΗ 10 ευρώ

Επίσκεψη Κατσίβελα στην Αλειφέρη

Την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας και συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας.
            Η συνάντηση έγινε σε ευχάριστο κλίμα και αμφότεροι δήλωσαν ότι προσβλέπουν σε μια καλή συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους, προκειμένου όλα τα ζητήματα που αφορούν την Τριφυλία να τύχουν της καλύτερης αντιμετώπισης.

ΝΤΡΟΠΗ! 16 ασθενοφόρα χάθηκαν από τους σταθμούς ΕΚΑΒ της Πελοποννήσου μέσω ΕΣΠΑ

Απαράδεκτες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις των φορέων υλοποίησης οδήγησαν στην απένταξη των έργων, όταν τα υφιστάμενα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μένουν στους δρόμους της Πελοποννήσου από τα εκατομμύρια χιλιόμετρα που έχουν διανύσει

Μόνον απογοήτευση, οργή και θλίψη μπορεί να νοιώθει ο κάθε Πολίτης  της Πελοποννήσου μαθαίνοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου  «αναγκάστηκε» να οδηγηθεί στην ανάκληση των δύο παρακάτω αποφάσεων ένταξης:
1.     Την ανάκληση της με αριθ. πρωτ. 254 02/02/2011 απόφασης ένταξης της πράξης "Προμήθεια 10 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου" με κωδικό ΟΠΣ "304433" και φορέα υλοποίησης το ΕΚΑΒ και
2.     Την «ανάκληση της με αριθ. πρωτ. 4488/2012 03/01/2013 απόφασης ένταξης της πράξης "Προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου", με κωδικό ΟΠΣ "399646", και φορέα υλοποίησης το Νοσοκομείο Σπάρτης.

Οι λόγοι ανάκλησης ήταν σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας οι χρονικές καθυστερήσεις και αποκλίσεις της υλοποίησης των έργων σύμφωνα με την προγραμματισθείσα περίοδο. Συνέπεια αυτών είναι το ΕΚΑΒ να χάσει την χρυσή και μοναδική ευκαιρία να ανανεώσει το στόλο του με νέα και σύγχρονα ασθενοφόρα και να παραμείνει  με τα παλιά και γερασμένα.
ΠΡΟΤΑΣΗ
Επειδή θεωρούμε ότι η σκοπιμότητα και η σημασία της προμήθειας των 16 καινούριων ασθενοφόρων  για το ΕΚΑΒ της Πελοποννήσου είναι μείζονος σημασίας παρακαλούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και τον Αρκά  Υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ  Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να επανεντάξουν την προμήθεια των 16 ασθενοφόρων στην νυν προγραμματική περίοδο αλλά αυτή τη φορά με άλλον φορέα υλοποίησης που θα τρέξει το έργο και θα έχει την ικανότητα να το ολοκληρώσει.
Χρόνος μέχρι τα τέλη του 2015 υπάρχει.
 Βούληση, δουλειά, τεχνογνωσία και ικανότητα απαιτείται.

Β.Μ

Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 20 Σεπτεμβρίου 1968. - Απεβίωσε ο Μητροπολίτης Κύριλλος Καρμπαλιώτης

Σαν σήμερα, στις 20 Σεπτεμβρίου 1968, απεβίωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος καὶ Φαναριοφερσάλων Κύριλλος (κατά κόσμον Γεώργιος Καρμπαλιώτης) που είχε γεννηθεί στην Καλαμάτα το 1904. 
Σε ηλικία 18 ετών εκάρη Μοναχὸς στην Ιερὰ Μονὴ Αγίου Παύλου στο Άγιον Όρος. 
Σπούδασε  Θεολογία στη Θεολογικὴ Σχολὴ Αθηνών. Την 1η Μαρτίου 1942 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου. Οι γερμανικὲς αρχὲς κατοχής αν και επέτρεψαν αρχικά τη μετάβασή του στην έδρα της Μητροπόλεώς του στη συνέχεια διέταξαν την απέλασή του στην Αθήνα. 
Στις 15 Απριλίου 1943 εξελέγη Μητροπολίτης Ζιχνών. Μετέβη στη Νέα Ζίχνη μετά την απελευθέρωση το έτος 1945. Στις 25 Σεπτεμβρίου 1951 εξελέγη Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.  
Μετὰ την μετάθεσή του στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος η Μητρόπολη Ζιχνών συνενώθηκε με τη Μητρόπολη Νευροκοπίου. 
Τον Ιούλιο του 1967 παραιτήθηκε. Εκοιμήθη στις 20 Σεπτεμβρίου 1968.

Ο Βουφραδιώτης

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 20-9-2014

18.9.14

Μας Συγχωρειτε..Τεχνικο Προβλημα

Αγαπητοί μας αναγνώστες θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν δεν θα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε για τις επόμενες ωρες.Σας ευχαριστούμε για την κατανοησή σας και σας εγγυόμαστε οτι θα επανέλθουμε οσο το δυνατόν γρηγορότερα.. 


Με εκτίμηση οι διαχειριστές της σελίδας.

ΦΩΤΟ - Η πορνοστάρ που φωτογραφήθηκε κάτω από το άγαλμα του Ανδρέα Παπανδρέου


Η πορνοστάρ που φωτογραφήθηκε κάτω από το άγαλμα του Ανδρέα Παπανδρέου
Εχουν γίνει... μόδα οι πολιτικές παρεμβάσεις πορνοστάρ που κάνουν διαφήμιση ποζάροντας γυμνές μπροστά από τη Βουλή ή κάτω από αγάλματα. 
Το ίδιο έκανε και η ηθοποιός Εμιλία Βαράκ πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών με συμμετοχές στην εταιρία της Ιταλίας του «sallieri» αλλά και στην Ελλάδα με την «Sirina»
η οποία πόζαρε μπροστά στο άγαλμα του Ανδρέα Παπανδρέου στην πλατεία της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη και γιόρτασε τα 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ.
«Η φωτογράφιση έγινε από τον στυλίστα μου πριν από τέσσερις ημέρες. Ήθελα με αυτόν τον τρόπο να γιορτάσω την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Πάντα θαύμαζα τον Ανδρέα Παπανδρέου γιατί ήταν ένας δυνατός άντρας που υποστήριζε τον έρωτα και δε δίστασε να εγκαταλείψει την οικογένειά του», είπε κάνοντας και το πολιτικο-κοινωνικό της σχόλιο...



ΚΕΟΣΟΕ - Πτώση στην παραγωγή οίνου φέρνει το πρώιμο φθινόπωρο

Αξιοσημείωτη πτώση της παραγωγής οίνου αναμένει για την τρέχουσα αμπελοοινική περίοδο 2014- 2015 η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), καθώς, όπως σημειώνει, η όψιμη παραγωγή φέτος σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες έχουν επιδράσει αρνητικά στις περισσότερες κατηγορίες κρασιού.
Μάλιστα σημειώνει, ότι ενδέχεται η μείωση στην παραγωγή να οριστικοποιηθεί σε μεγαλύτερο ποσοστό απ' αυτό που προβλέπει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αφού οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών επιδεινώνουν τις προβλέψεις. 
Προσθέτει, δε, ότι οι αμπελουργοί σε πολλές περιοχές σπεύδουν να τρυγήσουν υπό το φόβο και άλλων επερχόμενων βροχοπτώσεων γεγονός που θα συμβάλει στη σήψη των σταφυλιών.
Οι προβλέψεις του υπουργείου, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΚΕΟΣΟΕ, κάνουν λόγο για συνολική πτώση της παραγωγής κατά 13,25% σε σύγκριση με το 2013, πτώση κατά 7,47% σε σύγκριση με τον μέσο όρο πενταετίας και πτώση κατά 17,94% σε σχέση με τον μέσο όρο δεκαετίας.
Οι οίνοι ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) καταγράφουν μείωση κατά 20,63% στα 500.000 εκατόλιτρα, οι οίνοι ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) μείωση κατά 16,67% στα 250.000 εκατόλιτρα, ενώ πτώση 13,91% στα 2.030.000 εκατόλιτρα καταγράφεται και στους οίνους που δεν κατηγοριοποιούνται. 
Αντίθετα, αύξηση καταγράφουν οι ποικιλιακοί οίνοι, γεγονός που υποδηλώνει και μια εσωτερική στροφή στην παραγωγή αυτής της κατηγορίας. Η παραγωγή των ποικιλιακών οίνων εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 71,43% στα 120.000 εκατόλιτρα.

ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ !!! ΤΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΤΟ KONTRA ΚΑΙ ΔΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΣΤΟ "Ε"!!!

Γράφει το fimotro 
 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΥΠΕΡ ΣΑΜΑΡΑ...

Είναι πολύ λυπηρό. Από τα πιο λυπηρά παραδείγματα σήμερα στη δημοσιογραφία. Ένας αναγνωρίσιμος δημοσιογράφος που έδωσε μάχη κατά του Μνημονίου να πέφτει θύμα στυγνού κυβερνητικού εκβιασμού επειδή μιλούσε περισσότερο από όσο έπρεπε και επειδή δεν ακολούθησε την παλαιά συμβουλή "για να μπορείς να έχει ανοιχτό στόμα σου πρέπει να έχεις κλειστό τον κωλ...ο σου".
Του έκοψαν με συνοπτικές διαδικασίες την εκπομπή από το Kontra και για να ικανοποιήσει την αρρώστια του να βγαίνει στο γυαλί στα 60 φεύγα του, αποδέχθηκε τον κυβερνητικό εκβιασμό για την εμπλοκή του στην λίστα Λαγκάρντ και στον εντοπισμό εκατομμυρίων ευρώ που δεν είχε δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του.
Το αποτέλεσμα; Να κόψουν την εκπομπή του από το αντιμνημονιακό Kontra και να καταλήγει, όχι φυσικά εκπομπάρχης αλλά σχολιαστής σε κάποιο δελτίο του φιλοκυβερντικού "Ε" με την Μελέτη και τον Φουρθιώτη!!!  
Γιώργο, πολύ κρίμα...

Πήρε την ευλογία του Πάπα ο Τσίπρας !!!

Συνάντηση διάρκειας 20 λεπτών είχαν στο Βατικανό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο Πάπας Φραγκίσκος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έκανε λόγο για «κρίση αξιών» και είπε ότι είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι.
Συζητήθηκε επίσης το μεταναστευτικό και δόθηκε έμφαση στην ανάγκη να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν άλλοι θάνατοι στη Μεσόγειο.

Πούτιν σε Ποροσένκο: Αν ήθελα, σε δυο μέρες θα παίρναμε Κίεβο και Βουκουρέστι


Πούτιν σε Ποροσένκο: Αν ήθελα, σε δυο μέρες θα παίρναμε Κίεβο και Βουκουρέστι

Πόλεμο δηλώσεων και διπλωματική σύρραξη προκάλεσε η περιβόητη δήλωση που αποδόθηκε στο Βλάντιμιρ Πούτιν ότι "τα ρωσικά τανκς θα μπορούσαν, αν ήθελα, να φτάσουν σε δύο μέρες όχι μόνο στο Κίεβο, αλλά και στη Ρίγα, το Βίλνιους, το Ταλίν, τη Βαρσοβία ή το Βουκουρέστι".
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, υποστήριξε ότι ο Ρώσος ομόλογος του τον απείλησε με αυτά τα λόγια. Και μετέφερε τις δηλώσεις αυτές στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος τις δημοσιοποίησε.
Σε νέο δημοσίευμα της η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ισχυρίζεται ότι είχε πρόσβαση στο έγγραφο της περίληψης της συνομιλίας που είχε ο Ουκρανός πρόεδρος με τον Ζοζέ Μπαρόζο την περασμένη εβδομάδα, όταν ο δεύτερος είχε μεταβεί στο Κίεβο.
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Πούτιν φέρεται να προειδοποίησε τον Ποροσένκο ότι "στηρίζεται υπερβολικά στην ΕΕ" και ότι η Μόσχα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει εντός της Ε.Ε. μία ομάδα που θα μπλοκάρει σημαντικές αποφάσεις σε βάρος της.
Για την ώρα δεν υπάρχει νέα αντίδραση από τη Μόσχα, όταν όμως είχε έρθει το θέμα στην επιφάνεια, το Κρεμλίνο είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τις δηλώσεις αυτές.

Αρχιφύλακας..... "μαστούρωνε " μαζί με 5 φοιτητές σε σπίτι!

- Ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ συνελήφθησαν και οι πέντε φίλοι του 
- Τους ''έκαψε'' ένας Αλβανός που άνοιξε το στόμα του...

Πρόκειται για 25χρονο αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετεί στην Κομοτηνή. Φέρεται να έκανε χρήση χασίς σε διαμέρισμα της πόλης μαζί με πέντε ακόμη -ελληνικής καταγωγής- φοιτητές, οι οποίοι, όπως κι ο αστυνομικός, συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση.

Αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών της Ασφάλειας Κομοτηνής πραγματοποίησαν χθες (17-09-2014) έφοδο στο παραπάνω διαμέρισμα και προχώρησαν στις συλλήψεις.

Της αστυνομικής εφόδου προηγήθηκε η σύλληψη 30χρονου Αλβανού, που είχε φτάσει με τρένο στην πόλη της Κομοτηνής από την Αθήνα, έχοντας στην κατοχή του μικροποσότητες χασίς και κοκαΐνης, ναρκωτικά που εκτιμάται ότι προορίζονταν για τους υπόλοιπους συλληφθέντες.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ : Παιδάκια χαιρετούν ναζιστικά στην Ουκρανία

Άνοιξαν τα σχολεία και στην Ουκρανία .

Η χούντα του Κιέβου δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών...

 
Τον δρόμο τον δείχνει ο μπόμπιρας κάτω δεξιά....








πηγή

ΦΩΤΟ - ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ !!! Η Lady Gaga ποζάρει τσίτσιδη στο κέντρο της Αθήνας

Στην Αθήνα βρίσκεται η Lady Gaga και μόλις πάτησε το πόδι της στην πρωτεύουσα, κάπως της ήρθε κι άρχισε να πετάει τα ρούχα της…
 Και όταν λέμε να τα πετάει, το εννοούμε στην κυριολεξία!
Η Lady Gaga ανάρτησε στο instagram φωτογραφίες από την προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, στην πλατεία Συντάγματος, να χαλαρώνει τσίτσιδη.
Απολαύστε την εκρηκτική Lady Gaga να παριστάνει την αρχαία Ελληνίδα θεά και συγκεκριμένα την Αφροδίτη, όπως η ίδια έγραψε… 
Τι έχουν να δουν τα ματάκια μας τις επόμενες ημέρες, ευχόμαστε τα καλύτερα!
gaga-1 gaga-2 gaga-3 gaga-4 gaga-5

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ TWITTER: Μια Καρυάτιδα που μ' είδε, με λυπήθηκε και τον πόνο μου ν' ακούσει δεν αρνήθηκε!

Απίστευτες ατάκες και στιχάκια «σκαρώνουν» οι χρήστες του Τwitter προκειμένου να σχολιάσουν τα όσα γίνονται στις ανασκαφές της Αμφίπολης.
Η εφευρετικότητα δεν έχει όρια ενώ το χιούμορ είναι απίστευτο όταν παραφράζονται γνωστά ελληνικά τραγούδια. Διαβάστε ορισμένα από τα πιο σπαρταριστικά στιχάκια.
  • Το επιστύλιο, τους έκοψε τα χέρια. Οχι δε γίνεται, δεν είναι δυνατόν
  • Τρίγωνα τάλαντα σκόρπισαν παντού, κάθε τάφος μια φωλιά του μικρού νεκρού. Χέι!
  • Εενάα νεκρό κυρά Βαγγελιώ, εενάά νεκρό κρύο νεκρό...
  • Είναι μία Περιστέεεερη που τη βγάζει στο βουνό, βγάζει χώμα από τον τύμβο, για να βρει Αλέξανδροοοο
  • AMFIPOLIS, when worlds collide, Ain't nobody on the other side, I don't care, I don't care
  • Τις Κυριακές θα με ζητάς στις εκκλησιές, μα στης Αμφίπολης θα είμαι στο λιοντάρι
  • Ασύλητος Ασύλητος στο λέω και θυμήσου Ασύλητος Ασύλητος θα μείνω στη ζωή σου
  • Το ξέεερω, μπορεί, μια μέρα να 'χε συληθεί - το ξέεερω, μπορεί, ο «ένοικος» να μη βρεθεί
  • Αμφιπολίτισσα Αμφιπολίτισσα για το χατήρι σου αγόρι μου θα γίνω
  • All in all it was just a brick in the wall. And then another one. And another one. And another one.
  • Μπες μες το καμπριολέ πάμε για ανασκαφέ
  • Σκάβω τάφους και παίζω pro
  • Οταν πηγαίναμε μαζί σχολείο,καθόσουνα στο δίπλα μαυσωλείο
  • και τάααφοοοο τις κουρτίνες στο χρώωωμα που μισούσες
  • Μια καρυατιδα που μ είδε, με λυπήθηκε κ τον πόνο μου ν ακούσει δεν αρνήθηκε
  • Ανέβα στη σκαπάνη μου Καρυάτις μου γλυκιά, χόρεψε και σπάσ' τα όλα τούτη τη βραδιά
  • Και όταν θα σκάβετε ούτε φαντάζεστε τι κάνω μόνη μου μέσα στο τάφο μου..
  • Μου σπάσανεεεεε βρε τον κασμά, μες στην Αμφίπολη εψές αργά
  • Η Καρυάτιδα πάντως, δικαιούται να παίζει το "Ω τάφε μου κρεβάτι νυφικό, σπίτι μου στη βαθιά τη γη και αιώνιο κελί μου"
  • Το επιστύλιο μου έπεσε απ' τα χέρια, όχι δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν
  • Πωλείται, όπως είναι συλημένο, με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο...
  • Οταν πεθάνω θάψτε με σε μια γωνιά μονάχο και βάλτε μου δυο Καρυάτιδες παρηγοριά μου να χω
  • μην με κοιτάζεις ρόζα μουμιασμένο
  • Από που ν' αρχίσω…νιώθω πιο ασύλητος από ποτέ
  • Μάρμαρα, μάρμαρα, μάρμαρα παντού και κάτω από τα μάρμαρα Αλέξανδρος μαϊμού.
  • νταρι νταρι νταρι νταρι τίνος είναι το κουφάρι
  • Αν περάσεις τον τάφο τελειώσαμε, αν περάσεις τον τάφο αντίο...
  • Σφήκε κι άσε με να πεθάνω μόνος μου
  • Αμφιπολίες, το μυαλό Μου βασανίζουνε πολλές Αμφιπολίες τρελές
  • Οχι δεν μιλώ για έναν τάφο εγώ,δεν μιλώ για μια σφίγγα εγώ,για την κυβέρνηση μας ανησυχώ
  • Μία η Περιστέρη κι η Αμφίπολη κλειστή για να ανοίξει ο τάφος θέλει δουλειά πολλή
  • Δυο σφίγγες μόνο
  • Τάφο άταφο τον καημό μου τον μετράω και πονώ
  • Αναστήλωσε με ίσως νιώθω έτσι και εγώ Αναστήλωσέ με κ δε θα σου βγει σε κακό Αναστήλωσέ με ίσως να μαι αυτός που ζητάς

"Bάση" παρακολουθήσεων και τηλεφωνικών υποκλοπών της CIA εντοπίστηκε στη Γλυφάδα

ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΕΠΙ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Η CIA είχε στήσει "βάση" παράνομων επικοινωνιών, παρακολουθήσεων και υποκλοπών στη Γλυφάδα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είχαν μπει στο στόχαστρο κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Πιθανότατα η υπόθεση να συνδέεται με τις το σκάνδαλο των υποκλοπών της περιόδου Κ. Καραμανλή, αλλά κανείς ακόμη δεν γνωρίζει μέχρι πότε λειτουργούσε.
Η συγκεκριμένα "βάση" είχε στηθεί σε κτίριο της Γλυφάδας το οποίο λειτουργούσε ως... γραφείο και φέρεται να ανακαλύφθηκε πριν από μερικές ημέρες, στις 12 Σεπτεμβρίου, ύστερα από πολύμηνες έρευνες του 3ου ανακριτή κ. Δημήτρη Φούκα, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε σειρά πληροφοριών που είχαν τεθεί υπόψη και της ΕΥΠ το 2009.
Ο κ. Φούκας έχει αναλάβει την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών στα τηλέφωνα πολιτικών, αξιωματικών και ιδιωτών την περίοδο 2004-2005. 
Ήδη έχει κληθεί να καταθέσει για αυτή την υπόθεση ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα, ο οποίος φέρεται να είχε οργανώσει το δίκτυο των 14 τηλεφώνων-«σκιών».
Ο συγκεκριμένος πράκτορας ενώ είχε διαβεβαιώσει ότι θα ερχόταν αμέσως στη χώρα μας από τις ΗΠΑ για να «δώσει εξηγήσεις», μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανισθεί. Και αυτό πιθανότατα το γνωρίζει η Ουάσιγκτον.
Ο ανώτατος δικαστικός διερευνά επίσης και την παράνομη δραστηριότητα στελεχών ξένων πρεσβειών και ιδιωτών στην Ελλάδα. 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει «το Βήμα», διερεύνησε εκ νέου, πληροφορίες που είχαν τεθεί υπόψη της ΕΥΠ και προ πενταετίας για παρουσία και κινήσεις ξένων πρακτόρων οι οποίες σχετίζονταν με παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στην περιοχή της Γλυφάδας.
Εκείνες οι πληροφορίες είχαν θεωρηθεί αξιόπιστες αφού προέρχονταν από την ίδια «πηγή» που είχε αναφερθεί και σε έναν σχεδιασμό ένοπλης επίθεσης από οργάνωση «αντάρτικου πόλης», πληροφορία η οποία φέρεται να επαληθεύθηκε σε μεγάλο τμήμα της. Η επίθεση αυτή αφορούσε τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε τραπεζικό στόχο.
Αναφερόμενοι στη βάση της Γλυφάδας, ανώτατοι δικαστικοί μιλούν για μια σοβαρή εξέλιξη και συνδέουν με βεβαιότητα την εξέλιξη αυτή με τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές της περιόδου Καραμανλή.

defencenet.gr

Σεισμική δόνηση 3,9 R νότια της Κορίνθου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 R σημειώθηκε στις 10.24 σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ινστιντούτο

Το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται στα 26 χλμ. νοτίως της Κορίνθου και το εστιακό του βάθος στα 10 χλμ.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Ενας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Ενας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ήταν τρία λεπτά περίπου πριν από τα μεσάνυχτα όταν η Αστυνομία δέχθηκε κλήση ότι είχε συγκεντρωθεί μια ομάδα 50 ατόμων με ρόπαλα στην συμβολή των οδών Ιφιγένειας και Λ. Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθύνονταν σε κατάστημα-καφετέρια με την επωνυμία «ΚΟΡΑΛΙ».
Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.Το γεγονός που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία με τη μαχαιριά του Γιώργου Ρουπακιά στο Κερατσίνι.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Παύλος Φύσσας βγήκε συνοδευόμενος από τη σύντροφό του σε μια καφετέρια μαζί με άλλα 8-10 άτομα όπου παρακολουθούσαν αγώνα ποδοσφαίρου.
Στην ίδια καφετέρια βρίσκονταν επίσης μια παρέα ακόμα δυο-τριών ατόμων. Σύμφωνα με την προανάκριση, υπήρξε ένταση ανάμεσα στις δύο παρέες.
Όταν οι αστυνόμοι έφτασαν στο σημείο είδαν τον Παύλο Φύσσα αιμόφυρτο, με τραύματα από μαχαίρι στο στήθος. Το θύμα όσο είχε ακόμη τις αισθήσεις του υπέδειξε τον Γιώργο Ρουπακιά ως το δράστη της επίθεσης, τον οποίο και συνέλαβαν.

Διαρρήκτες χτύπησαν δίπλα από το σπίτι του Αντώνη Σαμαρά



Σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από το σπίτι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά, διαρρήκτες εισέβαλαν σε δικηγορικό γραφείο και αφού πήραν διάφορα αντικείμενα εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι.

Και αυτό παρά το γεγονός πως η φύλαξη στην περιοχή είναι δρακόντεια και οι περιπολίες κάτι περισσότερο από συχνές.

iefimerida.gr

Ε-mail - φωτιά από εφορία και Ταμεία σε 280.000 οφειλέτες: Πληρώστε τα χρέη σας αλλιώς πρόστιμα και κατασχέσεις


Τα e-mail - φωτιά από εφορία και Ταμεία σε 280.000 οφειλέτες: Πληρώστε τα χρέη σας αλλιώς έρχονται πρόστιμα και κατασχέσεις

Ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους εντός 15 ημερών άρχισε να στέλνει και πάλι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στους φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Στην ίδια διαδικασία προχωρούν και τα ταμεία λόγω οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές.
Συγκεκριμένα, περίπου 180.000 φορολογούμενοι, από τους συνολικά 2,3 εκατ. που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, έγιναν αποδέκτες ηλεκτρονικού μηνύματος στο οποίο γίνεται υπενθύμιση για το χρέος, το οποίο και θα πρέπει να διευθετήσουν μέσα σε 15 ημέρες. Πρόκειται κυρίως για τους φορολογούμενους που δεν πλήρωσαν στο τέλος Ιουλίου την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να καταβάλουν μαζεμένες δύο δόσεις, την πρώτη που θα έχει επιβαρυνθεί με τόκο 0,73% και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Σημειώνεται ότι εάν ο φορολογούμενος καθυστερήσει δύο μήνες να εξοφλήσει την οφειλή του προς την εφορία θα επιβαρύνεται και με πρόστιμο 10% του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα.
Παράλληλα, θα ενεργοποιηθούν και οι διατάξεις που προβλέπουν ακόμη και κατασχέσεις καταθέσεων, μιθών, συντάξεων ή ενοικίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη σε διαδικασία με αποστολή ειδοποιητηρίων βρίσκονται και τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς τα χρέη από απλήρωτες εισφορές έχουν ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ. Από τους 1 εκατ. ασφαλισμένους, οι 370.000 έχουν μεγάλα χρέη. Από αυτούς τους 370.000, οι 100.000 έχουν ήδη λάβει στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου «ραβασάκια» στα οποία ειδοποιούνται πως πρέπει άμεσα να προβούν σε ρύθμιση και τακτοποίηση των οφειλών τους. Διαφορετικά, έρχονται κατασχέσεις. Συγκεκριμένα, τα ειδοποιητήρια αποστέλλονται σε όσους έχουν οφειλές από 5.000 ευρώ και πάνω.
Επίσης θα μπλοκάρονται ακόμη και οι διαδικασίες συνταξιοδότησης για όσους χρωστούν πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό.
Προσφυγές για τον ΕΝΦΙΑ
Εν τω μεταξύ, νομικές συμβουλές και οδηγίες σε όσους πολίτες δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα και θέλουν να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ παρέχει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣΑ, οι οδηγίες απευθύνονται αποκλειστικά στα πρόσωπα που λόγω της οικονομικής αδυναμίας στερούνται της δυνατότητας να ορίσουν δικηγόρο και αφορούν στις άμεσες νομικές ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι πολίτες αυτοί προκειμένου να ασκήσουν εμπροθέσμως και παραδεκτώς αφενός την «ενδικοφανή προσφυγή» κατά των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ και αφετέρου να ζητήσουν από το Δικαστήριο τον αυτεπάγγελτο διορισμό δικηγόρου στο πλαίσιο της διαδικασίας χορήγησης του ευεργετήματος της πενίας.
Το απαραίτητο πρώτο βήμα για την αμφισβήτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ είναι η κατάθεση της λεγόμενης «ενδικοφανούς προσφυγής», η οποία απευθύνεται στην αρμόδια επιτροπή επίλυσης διαφορών της ΓΓΔΕ. Η κατάθεση της ενδικοφανούς προσφυγής είναι υποχρεωτική προκειμένου να μπορέσει κάποιος, σε περίπτωση ρητής ή σιωπηρής της απόρριψης της, να προσφύγει αργότερα στα Διοικητικά Δικαστήρια. Η τελική προθεσμία κατάθεσης της ενδικοφανούς προσφυγής λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2014.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΔΣΑ αφορά τις περιπτώσεις φορολογουμένων που δεν δύνανται να καταβάλουν το ποσό που τους ζητά η εφορία, χωρίς να διακινδυνεύσουν βασικά αγαθά για την επιβίωσή τους, όπως η στέγαση, η τροφή, η θέρμανση κ.α., καθώς και τις περιπτώσεις όπου το συνολικό ετήσιο εισόδημα του φορολογούμενου δεν αρκεί για να καταβάλει το ποσό αυτό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου