17.10.09

Ληστές κρατούν ομήρους στο JUMΒO στο Παγκράτι - Μπήκαν μέσα τα ΕΚΑΜ !!


Περιπετειώδη διάσταση έχει πάρει η επίθεση δύο ένοπλων ληστών περί τις 17.30, στο κατάστημα παιχνιδιών «Τζάμπο» στη διασταύρωση των δρόμων Φιλολάου και Εμπεδοκλέους, στο Παγκράτι.
Την ώρα εκείνη έφτασε στο κατάστημα όχημα χρηματαποστολής της «Group 4» για να παραλάβει χρήματα. Δύο υπάλληλοι της εταιρίας ανέβηκαν στον 1ο όροφο για να πάρουν τα χρήματα από το γραφείο του διευθυντή, το οποίο, όμως, ανοίγει με συνδυασμό.
Σύφωνα με τα ως στιγμής στοιχεία της Αστυνομίας, στον 1ο όροφο τους ακολούθησαν δύο ένοπλοι, οι οποίοι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες προσπάθησαν να τους αποσπάσουν τα χρήματα χτυπώντας τον ένα από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής με τη λαβή πιστολιού στο κεφάλι. Κάποιοι από το κατάστημα πάτησαν τον συναγερμό και στον τόπο της ληστείας έσπευσαν γρήγορα αστυνομικές δυνάμεις...

Οι πληροφορίες, που έλαβαν οι αστυνομικοί από εργαζομένους του καταστήματος, καθώς και από τον υπάλληλο της χρηματαποστολής, τον οποίο χτύπησαν οι ληστές, αλλά κατάφερε να φύγει από τον 1ο όροφο και να βγει έξω, στο γραφείο του διευθυντή, έμειναν τρεις υπάλληλοι του καταστήματος και ο δεύτερος υπάλληλος της χρηματαποστολής, καθώς και οι δύο ληστές.
Η αστυνομία, για τον φόβο ομηρίας, περικύκλωσε το κατάστημα και επί τόπου έφτασε ειδικός διαπραγματευτής.
Άλλες πληροφορίες, ωστόσο, ανέφεραν ότι οι ληστές ενδεχομένως να κατέβηκαν στο υπόγειο απ΄όπου διέφυγαν. Από την αστυνομία ανακοινώθηκε, πριν λίγο, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για ομηρία και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνα στο κατάστημα από άνδρες της ΕΚΑΜ

Ανέστειλαν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ !!!


 Ανέστειλαν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, μετά τη συνάντηση που είχαν με την υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.
Ύστερα από δίωρη συνεδρίαση μεταξύ των μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας και του ΔΣ της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, οι προτάσεις της υπουργού κρίθηκαν θετικές και οι κινητοποιήσεις, που είχαν ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου, ανεστάλησαν.
Ως εκ τούτου, από αύριο το λιμάνι επανέρχεται στους κανονικούς του ρυθμούς.

Νέα ξενοδοχειακή μονάδα από την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. στην Καλαμάτα !!!


TO νέο project της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. για υπερπολυτελή υπόσκαφη ξενοδοχειακή μονάδα που θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2010 στο τουριστικό θέρετρο Costa Navarino της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, παρουσίασε χθες στην Καλαμάτα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.
Συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντακόπουλος αναφέρθηκε στην τροποποίηση των μελετών που έχουν εκπονηθεί για το Navarino Bay (το δεύτερο τουριστικό συγκρότημα που κατασκευάζεται στο Costa Navarino, μετά το Navarino Dunes που θα λειτουργήσει όπως είναι γνωστό τον ερχόμενο Μάιο) με στόχο τη μη αλλοίωση του τοπίου.
Σύμφωνα με το project τα δωμάτια και οι βίλες του Navarino Bay θα είναι όλα υπόσκαφα και πλήρως καλυμμένα από πράσινο, ενώ θα κυριαρχεί η «αρχιτεκτονική απουσία», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε...

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα, που θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2010 και εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη σε περίπου δύο χρόνια, θα είναι μοναδική σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Παράλληλα ο κ. Κωνσταντακόπουλος μίλησε για τις διαδικασίες στελέχωσης του Navarino Dunes. Τον επόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η αξιολόγηση των 2.020 βιογραφικών που έχουν κατατεθεί για τις περίπου 750 θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν σε πρώτη φάση στο ξενοδοχειακό συγκρότημα.
Τέλος ο κ. Κωνσταντακόπουλος αναφέρθηκε στην έναρξη από τον ερχόμενο Μάιο των δρομολογίων Αθήνα - Καλαμάτα με την "Aegean", όπως επίσης και στις συμφωνίες με την "Air Berlin" για τη διεξαγωγή πτήσεων από τη Νυρεμβέργη προς τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και την "TUI Fly" για τρεις πτήσεις την εβδομάδα από Μόναχο, Φρανκφούρτη και Ανόβερο αντίστοιχα.

Παιχνίδι χωρίς …αύριο .Καλαμάτα – Αγροτικός Αστέρας !!!


Ένα παιχνίδι δίχως αύριο καλείται να παίξει η ομάδα της Καλαμάτας αύριο το μεσημέρι στις 4 στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας! Η συγκομιδή δύο βαθμών σε τέσσερα παιχνίδια δεν είναι η αναμενόμενη για την ομάδα του Γιώργου Μπένου και όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα της μεσσηνιακής ομάδας θέλουν να κατακτήσουν την πρώτη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής.
Αυτό θα είναι το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια για το μήνα Οκτώβριο, που θα δώσει η «Μαύρη Θύελλα»:...

ένα την Κυριακή με τον Αγροτικό,
δεύτερο την ερχόμενη Παρασκευή με την Δόξα Δράμας (connx tv)
και το τρίτο στις 27/10 (14:15) με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο.
kalamata-sports.blogspot.com/

Επίσκεψη Δημ. Δράκου σε Φιλιατρά – Κυπαρισσία για τις ζημιές !!!


Ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος με τη συνοδεία κλιμάκιου γεωπόνων της ΝΑΜ και του Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγίωτη Γιαννακέα, πραγματοποίησε περιοδεία στις περιοχές Φαρακλάδα, Τερψιθέα και Φιλιατρά, για την αυτοψία και τον προσδιορισμό του μεγέθους των ζημιών που προκάλεσε η χθεσινή και σημερινή σφοδρή νεροποντή.
Συνάντησε τους δημάρχους της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών όπου και διαπίστωσαν ότι οι περισσότερες από τις ζημιές έχουν πραγματοποιηθεί στον άξονα του εθνικού δρόμου Κυπαρισσίας – Φιλιατρών. Ακόμα, ζημιές έχουν υποστεί και ορισμένες καλλιέργειες της περιοχής όπου η καταγραφή αυτών γίνεται από το κλιμάκιο γεωπόνων της ΝΑΜ.
Ο κ. Νομάρχης τόνισε πως..

η ΝΑΜ θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της οριστικής αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινόμενων μέσω της πραγματοποίησης συνολικής μελέτης για ολόκληρη την περιοχή. Ωστόσο, για την άμεση παρέμβαση και εκπόνηση διορθωτικών επεμβάσεων στις άνωθι περιοχές, που χρίζουν αυτή τη στιγμή προσοχή, η ΝΑΜ, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους δήμους, θα αποστείλει μηχανήματά της, τα οποία, μαζί με τον αντίστοιχο στόλο των δήμων, θα εργαστούν για το σκοπό αυτό.
filiatranews.blogspot.com/2009/10/blog-post_8952.html

Ο καιρός «τρυγάει» τις ελιές!!!


Προβληματισμός επικρατεί στους ελαιοπαραγωγούς του νομού που βλέπουν την φετινή παραγωγή να πλήττεται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές που κάνουν τελευταία οι παραγωγοί που καθημερινά επισκέπτονται τα χωράφια τους και επιθεωρούν τα δέντρα: « Οι ελιές είναι φορτωμένες ωστόσο μας τρυγάει …τα δέντρα ο καιρός ».
Οι παραγωγοί είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι καθώς τονίζουν ότι στο ενδεχόμενο νέων έντονων βροχοπτώσεων και ισχυρών ανέμων, θα προκληθεί σοβαρή ζημιά σε αρκετά ελαιόδενδρα και κυρίως στον πρώιμο καρπό που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της καρποφορίας του. Από τις καλλιεργούμενες ποικιλίες περισσότερο ευαίσθητη η ( Μαυρολιά )

που σε αρκετές περιοχές της Πυλίας αλλά και της Τριφυλίας έχουν αρχίσει δειλά δειλά την συγκομιδή της ενώ η Κορωνέικη είναι σχετικά ανθεκτική ποικιλία και ποιο ανθεκτική στα έντονα καιρικά φαινόμενα εκτός του παγετού σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μειώνεται η παραγωγή πατάτας στη Βόρεια Ευρώπη !!!


Μειωμένη εκτιμάται, με βάση τα στοιχεία της Ένωσης Καλλιεργητών Πατάτας της Βορειοδυτικής Ευρώπης (NEPG), ότι θα είναι η φετινή σοδειά πατάτας, σε σχέση με πέρυσι, παρά το γεγονός ότι σε πέντε χώρες μέλη της NEPG (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία) οι καλλιεργηθείσες εκτάσεις αυξήθηκαν φέτος κατά 1,7%. Η κάμψη της παραγωγής αποδίδεται στα «γερασμένα» χωράφια και στις χαμηλές αποδόσεις. Ανάμεσα στις χώρες της NEPG, το Βέλγιο αντιμετώπισε τα μεγαλύτερα προβλήματα μείωσης των αποδόσεων εξαιτίας της ξηρασίας,...

αλλά και στην Γερμανία και την Ολλανδία προβλέπονται κατά μέσο όρο μικρότερες αποδόσεις από τις αναμενόμενες.

Πνίγηκε η Ηλεία από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις !!!


«Απροετοίμαστους» βρήκε τους δήμους της Ηλείας το ξαφνικό σφοδρό μπουρίνι που έπληξε χθες τα ξημερώματα το νομό από την μια του άκρη μέχρι την άλλη.Ζώα πνίγηκαν, χωράφια και σπίτια πλημμύρισαν στον Κόροιβο και το Ρουπάκι του δήμου Γαστούνης, ενώ στον διπλανό δήμο Ανδραβίδας πλημμύρισε το κεντρικό αποστραγγιστικό κανάλι στον δρόμο Ανδραβίδα – Κυλλήνης «πνίγοντας» τα σπίτια και τα χωράφια της περιοχής.
Το κέντρο των Λεχαινών για άλλη μια φορά πλημμύρισε όπως και το έργο του Κοτυχίου, ενώ πάνω από 500 στρέμματα έγιναν «λίμνη» στο Κάτω Καπελέτο. Τεράστιες ζημιές έχουν υποστεί οι καλλιέργειες της πατάτας στον ευρύτερο δήμο Βουπρασίας....

Στα Λέτρινα του Πύργου έξι δέντρα έπεσαν στον κεντρικό δρόμο εγκλωβίζοντας το σχολικό λεωφορείο, ενώ δέντρο που από τύχη δεν θρηνήσαμε θύμα όταν δέντρο έπεσε σε αυλή σπιτιού στον Άγιο Ιωάννη του Πύργου.
Στην περιοχή της Μαραθιάς του δήμου Αμαλιάδας πλημμύρισαν τα αποστραγγιστικά κανάλια, ενώ στη Ζαχάρω το νερό μέσα στα σπίτια ανέβηκε μέχρι και 20 πόντους. Η αγροτική οδοποιία των δήμων Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας «χάθηκε» και η λίστα των καταστροφών συνεχίζεται.
Εφημ. ΠΑΤΡΙΣ

Μπλόκα για αλκοτέστ σε πολλά νυχτερινά κέντρα θα έχει σήμερα το βράδυ !!!


Για μια νύχτα χωρίς ατυχήματα
"ΜΠΛΌΚΟ" στους νεαρούς πότες θα στήσουν το βράδυ έξω από γνωστά νυχτερινά κλαμπ της Αθήνας και σε άλλες 10 πόλεις της Ελλάδας, οι εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα.
Με σύνθημα "αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί", οι εθελοντές, μεταξύ 18 και 35 ετών, θα βρίσκονται έξω από νυχτερινά κέντρα στις 10 πόλεις

για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν από την παρέα τους τον "οδηγό της παρέας".
http://i-diadromi.blogspot.com/

"Γεύση από Πολυτέλεια" προσφέρει από σήμερα η 24η Διεθνής Έκθεση "Kosmima" !!!


«Γεύση από Πολυτέλεια» με 100 εκθέτες από την Ελλάδα και άλλες οκτώ χώρες προσφέρει από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, η 24η Διεθνής Έκθεση “Kosmima” της HELEXPO.
Αυξημένες είναι οι συμμετοχές στον καθιερωμένο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, που έχει θέμα «Χειροτεχνήματα για τα Παιδιά».
Στην έκθεση, που απευθύνεται σε επαγγελματίες, συμμετέχουν το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ινδία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Τουρκία και το Χονγκ-Κονγκ.
Το ωράριο λειτουργίας της 24ης “Kosmima”,

στο Περίπτερο 15, είναι το Σαββατοκύριακο από 10 π.μ. έως 9 μ.μ. και τη Δευτέρα από 11 π.μ. έως 9 μ.μ.

Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα το πρωί στην Μεσσηνία !!


Μετά τις χθεσινές καταστροφές που προκέλεσαν οι δυνατές καταιγίδες που κτύπησαν τον νομό Μεσσηνίας από σήμερα το πρώί υπάρχει σε εξέλιξη νέα επιδείνωση του καιρού με ήπια έως στιγμής φαινόμενα.
Η Χθεσινή νεροποντή δημιούργησε μεγάλα προβλήματα και καταστροφές σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην Τριφυλία πολλά προβλήματα στο οδικό επαρχιακό δίκτυο της Πυλίας αλλά και πλημμύρες στην πόλη της Καλαμάτας.
Η Πυροσβεστική υπηρεσία Καλαμάτας βρίσκεται και σήμερα σε ετοιμότητα για να επέμβει σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων.
Οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν με δηλώσεις τους στην τηλεόραση ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ τόνισαν ότι οι καταστροφές που υπέστη το αγροτικό οδικό δίκτυο των δήμων τους είναι μεγάλες και ζητούν την συνδρομή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας για την αντιμετώπιση τους

Έκτακτο επίδομα στα χαμηλά εισοδήματα !!!


Σε συστράτευση με σκοπό την υπέρβαση της κρίσης, αλλά και σε έναν «οραματικό, ρεαλιστικό», αλλά και «αυτονόητο» δρόμο αλλαγής κάλεσε τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή.
«Οι Έλληνες πολίτες μας δέσμευσαν να γυρίσουμε σελίδα. Και αυτό είναι που κάνουμε. Σήμερα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά το ξεκίνημα της ομιλίας του.
Σημείωσε δε με έμφαση πως πρώτη του δέσμευση είναι να μιλά με κάθε ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό.
«Να αντιμετωπίζω τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχουμε χωρίς υπεκφυγές.

Η ειλικρίνεια είναι το πρώτο θεμέλιο μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης που καθημερινά θα σφυρηλατούμε με τον Έλληνα πολίτη. Τον θέλουμε ενημερωμένο, συνειδητοποιημένο, συμμέτοχο στην νέα προσπάθεια που ξεκινάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οικονομία
Ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε πως «η χώρα μας βρίσκεται σε οριακό σημείο», σημειώνοντας πως η κατάσταση της οικονομίας είναι εκρηκτική, η αύξηση της ανεργίας είναι τεράστια, το έλλειμμα πρωτοφανές, ενώ ο προϋπολογισμός έχει πέσει έξω όσο ποτέ άλλοτε.
Τόνισε μάλιστα ότι αναλαμβάνοντας την εξουσία, η κυβέρνησή του βρίσκει μια οικονομία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανάλογη με εκείνη που είχε παραδώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993, με «μεγάλα κρυφά χρέη και δαπάνες», «πρωτοφανές έλλειμμα ανταγωνιστικότητας», ασφαλιστικά ταμεία σε κατάσταση ανέχειας.
Σημείωσε, ωστόσο, πως τα «δημόσια οικονομικά, ωστόσο, δεν είναι το αίτιο της σημερινής κατάστασης, αλλά ένα από τα βαριά συμπτώματα της κρίσης διακυβέρνησης - το έλλειμμα που έφερε την απαξίωση των πάντων».
Σε ό,τι αφορά την τόνωση του εισοδήματος, ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε να δοθεί έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης στα χαμηλά εισοδήματα με την πρώτη δόση αυτού πριν το τέλος του 2009, αναδρομική αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ ύψους 30 ευρώ, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου του 2009, αυξήσεις πάνω απ’ τον πληθωρισμό το 2010 σε μισθούς και συντάξεις με αντίστοιχο πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.
Πρόσθεσε δε πως στις πρώτες 100 μέρες θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή, νομοσχέδιο προστασίας των δανειοληπτών από τις καταχρηστικές πρακτικές των Τραπεζών, ενώ προγραμματίζονται και νομοθετικές πρωτοβουλίες για αλλαγές στη λειτουργία του συστήματος ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ και απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.
Επεσήμανε ακόμη την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ, με στόχο τη σταδιακή αύξηση στο 5% στο τέλος της τετραετίας.
Η τόνωση αυτή, ωστόσο, δεν θα έχει αντίκρισμα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, εάν δεν συνοδευτεί από ανάκαμψη των δημοσίων οικονομικών, τα οποία βρίσκονται μπροστά σε έναν «εκτροχιασμό χωρίς προηγούμενο»
Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης, όπως τόνισε, θα είναι η πραγματική καταγραφή τους, με αρωγό την Στατιστική Υπηρεσία, η οποία «θα γίνει πραγματικά ανεξάρτητη».
Έπεται, πρόσθεσε, η πάταξη της φοροδιαφυγής, ο αυστηρός έλεγχος των δημοσίων οικονομικών, αλλά και ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέσα στο προσεχές τρίμηνο, με κύρια στοιχεία μια «ενιαία, προοδευτική, τιμαριθμοποιημένη, δίκαιη φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα από εργασία και μερίσματα», χαμηλή φορολογία των αδιανέμητων κερδών των επιχειρήσεων, «κατάργηση των χαριστικών ρυθμίσεων που ευνοούν τους μεγαλομετόχους», προοδευτική φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και των κληρονομιών, αλλά με υψηλά αφορολόγητα όρια, φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, καθώς και των ακινήτων των off shore εταιρειών.
Προεδρική εκλογή
Ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε πως θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κάρολου Παπούλια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκαταλαμβάνοντας την θετική ψήφο της ΝΔ τον προσεχή Μάρτιο, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κώστα Καραμανλή.
Πράσινη ανάπτυξη
«Στόχος μας, να καταστεί η Ελλάδα πρωτοπόρα. Πρωτοπόρα, και σε αυτή τη μεγάλη επανάσταση της πράσινης ανάπτυξης. Να κάνουμε το περιβάλλον δική μας αξία, αντί να απαξιώνουμε τον φυσικό μας πλούτο και την κληρονομιά μας», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.
Εξήγγειλε μάλιστα «ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία όλου του πρασίνου», αλλά και «ένα σχέδιο διάσωσης της Αττικής και πολλών άλλων περιοχών, όπως της Πελοποννήσου, από τις τεράστιες καταστροφές».
«Στέλνουμε σαφές μήνυμα: τέρμα στην καταπάτηση των καμένων δασικών εκτάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το περιβάλλον ως «ένα τεράστιο αναπτυξιακό απόθεμα για τη χώρα». «Η πράσινη ανάπτυξη είναι το πέρασμα σε μια νέα εποχή, νέων τεχνολογιών, με χιλιάδες νέες ''πράσινες'' δουλειές, με αξιοπρεπείς μισθούς», σημείωσε.
«Αλλάζουμε πλήρως το ενεργειακό τοπίο με στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας. Θέτουμε τον πήχη ψηλά, το 20% της παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα θα είναι από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας το 2020», υπογράμμισε.
Πρόσθεσε δε πως η πράσινη ανάπτυξη θα είναι και η κατεύθυνση για την ανάπτυξη της υπαίθρου με αλλαγή καλλιεργειών και στροφή στην ποιοτική και βιολογική γεωργία.
Η πράσινη ανάπτυξη θα αποτελέσει και τη βάση για την αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες, σημείωσε ο πρωθυπουργός, συμπληρώντας ότι «θα προσελκύσει επενδύσεις και θα ενισχύσει την εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας».
Παιδεία
«Η παιδεία είναι στον πυρήνα αυτού του αναπτυξιακού μοντέλου» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
Σε ό,τι αφορά το χώρο της παιδείας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την δέσμευσή του για την καταβολή 1 επιπλέον δισ. ευρώ από τον πρώτο προϋπολογισμό, «παρά την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση».
Έθεσε δε ως στόχους «τη διετή προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλους, την καθολική λειτουργία ολοήμερων σχολείων σε κάθε περιοχή της χώρας, νέο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς την σημερινή πίεση και κόστος για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, σύγχρονο σύστημα ειδικής αγωγής για τα παιδιά με αναπηρία, την εισαγωγή της αξιολόγησης σε κάθε τομέα, την αυτονομία των σχολικών μονάδων στον καθορισμό των αναγκών επιμόρφωσης και μια ανώτατη εκπαίδευση, που θα μπορεί «να προσελκύει ξένους φοιτητές αντί να διώχνει την ελληνική νεολαία στο εξωτερικό».
Πολιτισμός – Τουρισμός
«Η συγχώνευση των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού έρχεται να υπηρετήσει δύο διαχρονικές αξίες: το φως που εκπέμπει το φυσικό μας περιβάλλον, αλλά και το φως που εκπέμπει ο πολιτισμός μας, η φιλοξενία μας, οι αξίες μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Όραμα της κυβέρνησης, όπως ανέφερε, είναι να κάνει «τον πολιτισμό και την παιδεία, μαζί με τον τουρισμό και τον αθλητισμό, ισχυρό αναπτυξιακό πυλώνα της οικονομίας μας».
Σε ό,τι αφορά δε τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι μπαίνει τέλος στην απαξίωσή τους, με το άνοιγμά τους στους πολίτες και το μαζικό αθλητισμό.
Αναφερόμενος στον τουρισμό, επεσήμανε ότι η έννοια-κλειδί της στρατηγικής της κυβέρνησης στον τομέα αυτό είναι «όχι στην απαξίωση, ναι στην ποιότητα», αναπτύσσοντας όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού, «όπως ο Αγροτουρισμός, ο Συνεδριακός, Θρησκευτικός, Πολιτιστικός, Κινηματογραφικός, Διατροφικός, Αθλητικός, Καταδυτικός, Αναρριχητικός, Εκπαιδευτικός Τουρισμός και βεβαίως οι Κρουαζιέρες, με στόχο την επίτευξη τουριστικής κίνησης 12 μήνες το χρόνο και με στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων μπροστά στη δυσμενή διεθνή οικονομική συγκυρία, σύμφωνα με τα μέτρα τα οποία ήδη έχουμε ανακοινώσει».
Κοινωνικό κράτος
«Για να είναι ο πολίτης δημιουργικός, πρέπει να δώσουμε αξία στο αγαθό της ασφάλειας και της σιγουριάς», σημείωσε o πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «το κράτος πρόνοιας δεν είναι για εμάς βάρος αλλά αναπτυξιακό πλεονέκτημα».
Τόνισε δε πως αυτό προϋποθέτει ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων, δραστική καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, αλλά και ένα ΕΣΥ «με δημόσιο χαρακτήρα, δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με προσβασιμότητα σε όλους, διαφάνεια και λογοδοσία παντού, διαμόρφωση συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε κάθε Δήμο, ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας και ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς που διασυνδέεται σε ενιαίο μηχανογραφικό σύστημα, 3000 προσλήψεις νέου προσωπικού κάθε χρόνο, καθιέρωση της λίστας φαρμάκων και αύξηση κατά 1% του ΑΕΠ της δημόσιας χρηματοδότησης του ΕΣΥ εντός της τετραετίας - αλλά και παράλληλη «δραστική καταπολέμηση της σπατάλης και της διαφθοράς».
Ασφαλιστικό
«Στο ασφαλιστικό, πρώτη και αυτονόητη υποχρέωσή μας είναι να εξασφαλίσουμε τη ρευστότητα στα Ταμεία, για να καταβληθούν οι συντάξεις», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.
«Βάζουμε τέλος στις ευκαιριακές και χαριστικές ρυθμίσεις, στην επιλεκτική εφαρμογή της νομοθεσίας και στην ασυδοσία που υπάρχει με τους προμηθευτές υπηρεσιών υγείας στα Ταμεία», τόνισε και πρόσθεσε: «Ενισχύουμε οικονομικά τα Ταμεία, όχι μόνο με κρατικούς πόρους, αλλά και με δραστική καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της σπατάλης και τη σύμπραξη των τεσσάρων μεγάλων φορέων, ΙΚΑ ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ».
Δεσμεύθηκε δε ότι «η σύνταξη θα απονέμεται το αργότερο μέσα σε τρεις μήνες μέχρι το τέλος του 2010».
Αγορά εργασίας
Αναφερόμενος στην αγορά εργασίας ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μια «επιθετική πολιτική για την προστασία των εργαζομένων», δεσμευόμενος για καταπολέμηση των καταχρηστικών πρακτικών μείωσης της απασχόλησης με πρόσχημα την κρίση, ριζική αναθεώρηση του καθεστώτος «ενοικίασης» των εργαζομένων, ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, και κατάργηση των stage στο δημόσιο τομέα.
Υπογράμμισε επίσης πως το επίδομα ανεργίας θα αυξηθεί σταδιακά, ώστε να φθάσει στο 70% του βασικού μισθού, επανασυνδέονται τα κίνητρα του επενδυτικού νόμου με την δημιουργία θέσεων απασχόλησης και επανέρχεται μια παλαιότερη εξαγγελία του κ. Παπανδρέου για «γενναίο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των νέων εργαζομένων για τέσσερα χρόνια».
Αστυνομία
«Κτίζουμε από την αρχή δυνάμεις ασφαλείας που σέβονται αλλά και προστατεύουν αποτελεσματικά τους πολίτες», ανέφερε ο πρωθυπουργός και υποσχέθηκε να τεθεί «τέρμα στην κομματοκρατία και στους αστυνομικούς - οικιακούς βοηθούς και τις αποσπάσεις σε μη μάχιμες υπηρεσίες. Δίνουμε το παράδειγμα με τη μείωση της φρουράς του Μεγάρου Μαξίμου κατά 50% και μειώνουμε δραστικά τους αστυνομικούς που διατίθενται για φύλαξη υπουργών και άλλων επισήμων». Επανέλαβε δε την κατάργηση της αγροφυλακής.
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε για «αποφασιστικά μέτρα κατά της αστυνομικής βίας» και «καμία ανοχή σε περιστατικά κατάχρησης της εξουσίας». Από την άλλη, θα επιβραβεύονται οι πολλοί αστυνομικοί που τιμούν το λειτούργημά τους και θα προωθηθεί η «απογκετοποίηση» περιοχών στον αστικό ιστό - «καμία περιοχή δεν θα αποτελεί άβατο από εδώ και στο εξής».
Μετανάστευση
«Βάζουμε τέλος στην αστυνομικοκεντρική προσέγγιση της λαθρομετανάστευσης που μας κληροδότησε η ΝΔ, με αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας του Ασύλου και υποδοχής των προσφύγων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Στο ίδιο πλαίσιο, η Ελλάδα αναλαμβάνει πρωτοβουλία στην ΕΕ «για να επιτευχθεί η ισότιμη ανάληψη ευθύνης από όλα τα κράτη μέλη σχετικά με την φύλαξη των συνόρων», αλλά παράλληλα, «σταματάμε τις απελάσεις μεταναστών 2ης γενιάς μέχρι να εξορθολογιστεί πλήρως το καθεστώς κτήσης ελληνικής ιθαγένειας», επεσήμανε.
Δημόσια Διοίκηση
«Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι το κράτος δικαίου», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες που θα άρουν την κρίση των σχέσεων κράτους και πολίτη.
Δεσμεύθηκε ακόμη πως «κάθε πρόταση της αντιπολίτευσης που οδηγεί στην ενίσχυση της διαφάνειας θα υιοθετηθεί, απ’ όπου κι αν προέρχεται» και υποσχέθηκε, σε ό,τι αφορά τη δημόσια διοίκηση, «προσλήψεις από το ΑΣΕΠ και μόνον από το ΑΣΕΠ, με ετήσιο διαγωνισμό για την πρόσληψη όλων των μόνιμων στελεχών του Δημοσίου».
Εξήγγειλε επίσης «αλλαγή στη σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων στο Δημόσιο, ώστε ελέγχοντες και ελεγχόμενοι να μην προέρχονται από την ίδια υπηρεσία».
«Ξεκαθαρίζουμε οριστικά τις σχέσεις της πολιτικής με την επικοινωνιακή εξουσία. Θεσμοθετούμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση παντού, για να σπάσουν η γραφειοκρατία και τα φέουδα. Αναμορφώνεται ο θεσμός του «πόθεν έσχες» των βουλευτών και αναρτώνται υποχρεωτικά στο διαδίκτυο, όλες οι υπογραφές υπουργών και όλες οι πράξεις του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.
Δικαιοσύνη
Σχετικά με το χώρο της δικαιοσύνης, ο κ Παπανδρέου υποσχέθηκε αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της, με ουσιαστική συμμετοχή της Βουλής σ’ αυτήν, κατάργηση κάθε περιορισμού στο θεσμό του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων και «δραστική επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης που είναι ζήτημα ποιότητας της δημοκρατίας».
Άμυνα
«Είμαι βέβαιος ότι όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έχει πλήρη συνείδηση της αποστολής και της ευθύνης του, έναντι του έθνους και της κοινωνίας», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.
Εξειδικεύοντας την πολιτική της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Προχωράμε άμεσα στην αναβάθμιση της διακλαδικότητας σε στρατηγικό και υπηρεσιακό επίπεδο και στον εκσυγχρονισμό της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, στην πλήρη εφαρμογή των αρχών του κράτους Δικαίου, της αξιοκρατίας, της ισονομίας και της διαφάνειας στο εσωτερικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Με θεσμούς διαφάνειας, ελέγχου και λογοδοσίας στα εξοπλιστικά προγράμματα. Με βασικό εγγυητή την η ίδια η Βουλή».
Εξωτερική πολιτική
Βασικός στόχος μας είναι η επαναφορά της χώρας στο κέντρο των εξελίξεων, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα θα είναι πλέον παρούσα στη συζήτηση για όλα τα μεγάλα παγκόσμια θέματα.
Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό με «απόλυτη στήριξη» των πρωτοβουλιών του Προέδρου της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, επεσήμανε. «Η Ελλάδα θα είναι και πάλι κοντά στην Κύπρο, όχι με λόγια, αλλά με έργα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι σχέσεις με τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, εξετάζονται και σε διμερές επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης - η στήριξη των προσπαθειών τους ωστόσο, περνά μέσα από τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων της καλής γειτονίας, συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ σημείωσε ότι «η ακρογωνιαία αρχή της καλής γειτονίας αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση και για την προώθηση της ευρωπαϊκής της προοπτικής».
«Η κυβέρνηση μας είναι προσηλωμένη στην επίλυση του προβλήματος του ονόματος, μέσω της εξεύρεσης κοινά αποδεκτής ονομασίας που θα ισχύει έναντι όλων. Έχει πλέον επέλθει ο χρόνος ώστε και η κυβέρνηση της πΓΔΜ να επιδείξει έμπρακτα την ανάλογη εποικοδομητική διάθεση» τόνισε.
Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τις προσπάθειες της γείτονος για ένταξή της στην ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι «στην περίπτωση αυτή, αυτονόητη και απαρέγκλιτη προϋπόθεση είναι η ενσωμάτωση του κοινοτικού κεκτημένου, ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η επίλυση του Κυπριακού».
«Ενέργειες, οι οποίες στρέφονται κατά της εδαφικής ακεραιότητας ενός κράτους - μέλους της ΕΕ, όχι μόνο παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και την υποχρέωση καλής γειτονίας αλλά ακυρώνουν και το τεράστιο δυναμικό της στενής συνεργασίας των χωρών μας στην οποία προσβλέπουμε» σημείωσε.

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 598 θέσεις στο δημόσιο !!!


Απεστάλη από το ΑΣΕΠ στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 6K/2009 προκήρυξη, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 598 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης σε διάφορους φορείς του δημόσιου τομέα.
Οι θέσεις ανά Νομαρχία, φορέα και κλάδο/ειδικότητα της ως άνω προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Αποκτά Κέντρο Υγείας αστικού τύπου η Καλαμάτα !!


Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Μαρλαντής Θεοδόσιος, επισκέφθηκε χθές το Δήμαρχο Καλαμάτας κο Παν. Νίκα με εξουσιοδότηση του Δ.Σ του Νοσοκομείου Καλαμάτας και του ανακοίνωσε την απόφαση αποδοχής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για προσφορά από το Δήμο των 7 περίπου στρεμμάτων ανατολικά της Τέντας για την κατασκευή του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας...

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας τον ευχαρίστησε προσωπικά, καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ για την άριστη συνεργασία τους με το Δήμο.
Σε δηλωσή του ο κος Νίκας αναφέρει ότι «Ο σχεδιασμός για το νέο Δημαρχείο δεν θα μπορούσε να προωθηθεί, χωρίς τη συνεργασία του Διοικητή και του Δ.Σ. του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καλαμάτας.»

Υπογραφή Σύμβασης για την επέκταση «Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών» Καλαμάτας !!


Υπογράφτηκε χθές η σύμβαση μεταξύ του δήμου Καλαμάτας και της εταιρείας NTRAKART για το έργο «Επέκταση Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών Δήμου Καλαμάτας» με συμβατικό τίμημα 459.095,73 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Και αυτό το έργο θα εκτελεσθεί με τις ίδιες προδιαγραφές και θα έχει το ίδιο επίπεδο λειτουργικότητας ως δίκτυο, με το ήδη υλοποιημένο έργο «ΜΑΝ Καλαμάτας». Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα,

ότι θα προκύψει ένα ενιαίο λειτουργικό δίκτυο οπτικών ινών για το δήμο Καλαμάτας, καθολικά διαχειρίσιμο από άκρη σε άκρη με ενιαία αποτύπωση όλων των συστατικών του μερών.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Νοικοκυριά – Τα πνίγουν τα χρέη !!!


Όταν η πρόβλεψη του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και των συνεργατών του εκτιμά ότι το ποσοστό του ελλείμματος για το 2009 θα είναι διψήφιο, ενώ επιπλέον υπάρχουν πληροφορίες ότι το οικονομικό επιτελείο προτίθεται να προχωρήσει σε πρόσθετο δανεισμό έως το τέλος του έτους για να καλύψει τις ανάγκες, πώς μπορεί να είναι καλά τα μαντάτα για την οικονομία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων;
Διακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις βρίσκονται στη δίνη των «κόκκινων» δανείων, καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους.

Τα καθυστερούμενα δάνεια στο 9μηνο «σκαρφάλωσαν» στο 7,5% και, όπως όλα δείχνουν, θα φτάσουν στο 9%-10% στο σύνολο του χρόνου. Ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις τραπεζιτών, το 2010 θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση στο 12%. Ηδη τα δάνεια σε καθυστέρηση έχουν ξεπεράσει τα 18,5 δισ. ευρώ σε σύνολο οφειλών 250 δισ. ευρώ. Επίσης, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των πιστωτικών καρτών έχουν υπερβεί το 12%. Σε σύνολο οφειλών 10 δισ. ευρώ, έχουν χτυπήσει κόκκινο δόσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ.
Στα επιχειρηματικά δάνεια οι καθυστερήσεις στις πληρωμές έφτασαν το 5,9%. Τα υπόλοιπα επιχειρηματικής πίστης ήταν στα τέλη Αυγούστου 132 δισ. ευρώ και σε καθυστέρηση είχαν βγει οφειλές ύψους 7,8 δισ. ευρώ.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των στεγαστικών δανείων σε καθυστέρηση ήταν 5,3% στο τέλος Δεκεμβρίου του 2008 και 3,6% το 2007.
Τα φέσια στην αγορά δίνουν και παίρνουν. Το ύψος των ακάλυπτων επιταγών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τειρεσίας Α.Ε., έφτασε τα 2,420 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 153% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Το Σεπτέμβριο σφραγίστηκαν 26.384 επιταγές συνολικού ποσού 256 εκατ. ευρώ (ποσό αυξημένο κατά 22% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα). Επίσης, από την αρχή του χρόνου το ύψος των απλήρωτων συναλλαγματικών έχει ανέλθει στα 184,118 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 63,58% σε σχέση με πέρυσι.
Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο δεν πληρώθηκαν 15.485 συναλλαγματικές ύψους 24,477 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 24,89% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Μοντέλα – Μπλέκουν στον κόσμο των Ναρκωτικών και της Πορνείας !!!


Η πιο πρόσφατη υπόθεση πορνείας με πρωταγωνίστρια μοντέλο αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι. Η ταρίφα για μία βραδιά σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στο Λουτράκι με το ξανθό μοντέλο, που παρουσιαζόταν συχνά σε πάνελ μεσημεριανών τηλεοπτικών εκπομπών, ήταν 1.100 ευρώ.
Η 30χρονη Σοφία συνελήφθη το καλοκαίρι μόλις παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μαζί της είχε συλληφθεί και ο 50χρονος οδηγός της μαύρης Μερσεντές με την οποία την παρέλαβε από το σπίτι της στην Εκάλη για να τη μεταφέρει στη σουίτα. «Πρόκειται για παρεξήγηση. Θα καταστραφώ» επαναλάμβανε σοκαρισμένη στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν...

Ως πρόσωπο-κλειδί και μεσάζων στα ραντεβού του μοντέλου φέρεται ένας 50χρονος, ο οποίος παρουσιαζόταν στους κύκλους της show-biz ως διακοσμητής και εξακολουθεί να αναζητείται.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι μεγαλύτερες- όπως φαίνεται από τις υποθέσεις επενδύσεις των κυκλωμάτων αφορούν την πορνεία. Όπως προκύπτει από τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, οι αμοιβές για τις κοπέλες- ανάλογα με το πόσο γνωστές είναι- φθάνουν ακόμη και τις 4.000 ευρώ για μία βραδιά.
Πριν κοπάσει ο θόρυβος για τη σύλληψη στο Λουτράκι της 30χρονης Σοφίας, αποκαλύφθηκε μία ακόμα σοβαρή υπόθεση με ένα 20χρονο μοντέλο, τη Μάριελ.
Το ποσό για μία βράδια με την 20χρονη κοπέλα ήταν 3.800 ευρώ.
Η Μάριελ συνε λήφθη μαζί με την 35χρονη γυναίκα που μεσολάβησε για να πραγματοποιηθεί το ραντεβού, γνωστή στους σχετικούς κύκλους με το ψευδώνυμο Τερέζα.
Ο αστυνομικός-δόλωμα παρουσιάστηκε στην Τερέζα ως επιχειρηματίας. Το κύκλωμα λειτουργούσε παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Κανονίστηκαν ραντεβού σε διάφορα σημεία της Αθήνας και του Πειραιά για το «τσεκάρισμα» του πελάτη. Είχαν τιμοκατάλογο! Η 35χρονη έκανε τις προτάσεις της και ενημέρωσε τον πελάτη-αστυνομικό για τον τιμοκατάλογο. Ανάλογα με τη φήμη της κοπέλας οι τιμές άρχιζαν από 800 ευρώ και έφθαναν στα 4.000 ευρώ. Υπήρχε και πρόταση- σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία- και για άλλη μία 20χρονη κοπέλα, ανερχόμενο μοντέλο. Τελικά επιλέχθηκε η Μάριελ και το ραντεβού κανονίστηκε σε ξενοδοχείο του Ξυλοκάστρου και όχι της Αθήνας, για λόγους ασφάλειας.
Το μοντέλο και η 35χρονη έφθασαν με ταξί στο ξενοδοχείο και μόλις παρελήφθησαν τα χρήματα πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθησαν.
«Στη δική μου γενιά, που ήταν και η χρυσή εποχή του μόντελιγκ, τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Οι κοπέλες που εργάζονταν τότε ως μοντέλα ήταν μοντέλα επαγγελματίες», λέει η Βίκυ Κουλιανού. Όπως προσθέτει, το μόντελινγκ «είναι μια δύσκολη και εξαιρετικά ωραία δουλειά, την οποία όμως οφείλει να την κάνει όποια κοπέλα το επιλέξει με επαγγελματισμό και σοβαρότητα.
Η γνώμη μου είναι ότι σήμερα υπάρχει ποσότητα ως προς τον αριθμό των κοριτσιών που ενδιαφέρονται, δεν υπάρχει όμως ποιότητα και επαγγελματισμός. Δεν μπορούμε να δίνουμε το βάρος μόνο στον παράγοντα ηλικία. Και παλαιότερα ξεκινούσαμε από μικρή ηλικία, χωρίς όμως να υπάρχουν τέτοια κρούσματα. Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνεχώς για τέτοιες καταστάσεις». Όπως επισημαίνει η κ. Κουλιανού που πλέον διδάσκει νέα μοντέλα, «εκτός από τα εφόδια που θα πρέπει να έχει ένα μοντέλο για να σταθεί στον χώρο, διδάσκω πρώτα συμπεριφορά.
Υπάρχουν βέβαια παιδιά που αντέχουν και άλλα που αντιμετωπίζουν τον χώρο πιο ελαφρά και ευκαιριακά. Το μόντελινγκ πάνω από όλα είναι μια δουλειά με προδιαγραφές. Πρέπει να υπάρχει σωστή καθοδήγηση και σωστές βάσεις. Κάθε κοπέλα επενδύει σε αυτήν την δουλειά που δεν είναι εύκολη, καθώς έχει πολλές απορρίψεις».
Στον χώρο της μόδας πάντως τα πράγματα έχουν αλλάξει και ως προς τις αμοιβές, που δεν είναι τόσο υψηλές όσο κατά το παρελθόν. «Τα χρήματα πια είναι λιγότερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δουλειές με τις οποίες θα μπορούσε ένα μοντέλο να ζει πολύ άνετα. Υπάρχουν μοντέλα που εργάζονται με επαγγελματισμό και συνέπεια και δυστυχώς αμαυρώνεται η εικόνα τους από αλεξιπτωτιστές του χώρου».
Κάνουν χρήση για να μείνουν αδύνατες
Σε έναν τυχαίο έλεγχο, αστυνομικοί σταμάτησαν ένα πολυτελές αυτοκίνητο στο Μαρούσι, στο οποίο επέβαινε ένα πολύ γνωστό μοντέλο με τίτλους σε διαγωνισμούς ομορφιάς. Από την έρευνα που έγινε στην τσάντα της βρέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης. Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο χρόνια και το μοντέλο πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια. Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αρνήθηκε τα πάντα. «Δεν ξέρω πώς βρέθηκαν τα ναρκωτικά στην τσάντα μου. Κάποιος τα έβαλε μέσα», δικαιολογήθηκε. Ο 40χρονος συνοδός της, οδηγός του αυτοκινήτου, τη στήριξε απόλυτα, όμως στο σπίτι του βρέθηκαν 24 γραμμάρια ηρωίνης.
«Είμαι χρήστης. Είμαι άρρωστος ρε παιδιά». Ήταν οι πρώτες κουβέντες που είπε στους αστυνομικούς πρώην μοντέλο με επιτυχημένη καριέρα και παρουσιαστής εκπομπής, όταν τον συνέλαβαν πρόπερσι στην Ομόνοια. Στην τσέπη του βρέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης που είχε προμηθευθεί λίγη ώρα νωρίτερα.
Ήταν η δεύτερη φορά που το μοντέλο βρισκόταν αντιμέτωπο με τις Αρχές για χρήση ναρκωτικών. «Το είχα κόψει χρόνια αλλά μετά το ξανάρχισα», είπε στους αστυνομικούς.
Το ίδιο πακέτο. Όμως και οι ίδιοι οι άνθρωποι του μόντελινγκ παραδέχονται ότι πίσω από τα φώτα και τη λάμψη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
«Ναρκωτικά και πορνεία συνήθως πάνε μαζί. Συχνά πρόκειται για το ίδιο πακέτο και το ένα ακολουθεί το άλλο», λένε χαρακτηριστικά.
Ειδικά η χρήση των ναρκωτικών διευρύνεται, όπως παραδέχονται οι ίδιοι άνθρωποι και εξαιτίας του προτύπου των σκελετωμένων μοντέλων που επικρατεί στον χώρο της μόδας.
«Τα κορίτσια κάνουν αγώνα δρόμου για να κρατηθούν τόσο αδύνατα» λέει άνθρωπος της μόδας, προσθέτοντας ότι «η κοκαΐνη, αλλά και άλλες ουσίες και φάρμακα είναι ευρύτατα διαδεδομένα στο εξωτερικό.
Στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει πάρει τόσο μεγάλη έκταση το πρόβλημα, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στο Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη που αποτελούν μεγάλα κέντρα της μόδας».
Πηγαινοέρχονται στην Ελλάδα με ραντεβού μέσω Διαδικτύου
Στην οργανωμένη μορφή που έχει πάρει το φαινόμενο της σεξουαλικής εκμετάλλευσης μοντέλων προστίθεται και η διακίνηση αλλοδαπών μοντέλων μέσω Διαδικτύου.
Διεθνή ροζ κυκλώματα και «επιχειρήσεις» με έδρα το εξωτερικό προωθούν μοντέλα, όπως τα παρουσιάζουν, μέσω ιστοσελίδων. Οι κοπέλες κλείνουν τα ραντεβού, έρχονται στην Ελλάδα για δυο-τρεις ημέρες και στη συνέχεια επιστρέφουν στις χώρες τους. Αρκετές τέτοιες υποθέσεις έχουν έρθει στο φως, κυρίως στη Θεσσαλονίκη. Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις εκτυλίχθηκε πριν από δύο χρόνια σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας. Συνελήφθησαν δύο μοντέλα ηλικίας 21 και 29 ετών από την Τσεχία και τη Σλοβακία. Οι τιμές άρχιζαν από 300 ευρώ και έφθαναν στα 1.600 ευρώ.
Το κύκλωμα είχε έδρα την Πράγα από όπου προωθούσε τις κοπέλες. Οι ίδιες κατέθεταν τα ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν γνώριζαν τίποτα για τους εργοδότες τους.
ΤΑ ΝΕΑ

Στα πρότυπα του Γιώργου – Εκλογή από την βάση του νέου Προέδρου της ΝΔ.!!!


Στις 6 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε" που επιβεβαίωσαν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Ντόρα Μπακογιάννη, στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Οι τέσσερις συνυποψήφιοι υπέγραψαν το πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο θα παρουσιάσει σήμερα στον Κώστα Καραμανλή ο Δημήτρης Σιούφας...

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποφασίστηκε να μην χρησιμοποιηθούν οι παλιοί κατάλογοι των μελών που υπάρχουν στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος, καθώς η διαδικασία θα ήταν χρονοβόρα. Αντιθέτως, θα μπορεί να ψηφίσει για τον επόμενο πρόεδρο οποιοσδήποτε Νεοδημοκράτης προσέλθει στις κάλπες, γίνει μέλος του κόμματος και καταβάλλει μια συμβολική συνδρομή. Τη διοργάνωση θα αναλάβει μεγάλη εταιρεία πληροφορικής, με εμπειρία στις εκλογές. Η διαδικασία θα είναι online, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος της διπλοεγγραφής στους καταλόγους. Θα στηθούν περίπου 1.200 κάλπες σε όλη την Ελλάδα, σε πρωτεύουσες νομών, μεγάλες πόλεις κλπ.
Στις 7 Νοεμβρίου θα συγκληθεί το έκτακτο συνέδριο, προκειμένου να ψηφίσει δια βοής την αλλαγή του καταστατικού. Θα μιλήσουν μόνον οι υποψήφιοι και ο Κώστας Καραμανλής. Το πλαίσιο της συμφωνίας θα παρουσιάσει αύριο στον απερχόμενο πρόεδρο ο ο Δημήτρης Σιούφας, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και θα του ζητήσει να συμφωνήσει και τυπικά ότι θα παραμείνει στο τιμόνι του κόμματος μέχρι την εκλογή του νέου αρχηγού. Αν δεν εκλεγεί ο νέος πρόεδρος από την πρώτη εβδομάδα (απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία, το 50% + μία ψήφο), θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, μεταξύ των δύο πρώτων.
"Είναι μια καθαρή λύση", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. "Ήταν δική μου πρόταση", υποστήριξε ο Δημ. Αβραμόπουλος.

«Παγώνει» ο διαγωνισμός για τους ΕΠ.ΟΠ.!!!


Την αναστολή των διαγωνισμών επιλογής και κατάταξης Επαγγελματιών Οπλιτών και στα τρία όπλα ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο λόγος είναι η προώθηση της ρύθμισης που καταργεί τη συνέντευξη από τα κριτήρια επιλογής «καθώς αυτή εφαρμόζεται στην πράξη χωρίς τις εγγυήσεις που επιβάλει η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου...

Οι διαγωνισμοί και για τα τρία όπλα, οι οποίοι, σημειωτέον, βρίσκονταν σε εξέλιξη, θα συνεχιστούν μετά την κατάθεση της ρύθμισης στη Βουλή και την εφαρμογή μόνο αντικειμενικών κριτηρίων.

16.10.09

ΕΦΕΤ - Ανάκληση προϊόντος …Αρτοποιίας από τα LIDL !!!


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε σήμερα, 16 Οκτωβρίου 2009, για τη διακίνηση μίγματος αρτοποιίας, το οποίο περιέχει καφέ λιναρόσπορο προέλευσης Καναδά, με τη γενετική τροποποίηση FP967.
Πρόκειται για μίγμα αρτοποιίας, με την εμπορική επωνυμία «Grafschafter», το οποίο παρασκευάζεται από την Γερμανική επιχείρηση «Flechtorfer Muhle Walter Thonebe GmbH» και στην Ελλάδα διακινείται μέσω της επιχείρησης «LIDL Hellas». Σύμφωνα με τις Γερμανικές αρχές φαίνεται η γενετική τροποποίηση να αφορά σε όλες τις παρτίδες μιγμάτων, σε συσκευασίες 1kg, που έχουν ημερομηνίες ελάχιστης διατηρησιμότητας μέχρι 27.09.2010. Επίσης, σύμφωνα με τις Γερμανικές Αρχές το σύνολο των προϊόντων παραδόθηκε στην «LIDL Hellas» από 21.08.2009 μέχρι 11.09.2009 και αφορά συνολική ποσότητα διακίνησης 2.904kg....

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Η πληροφόρηση των καταναλωτών θα συνεχιστεί και με επόμενα δελτία τύπου.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν.

Νάντια Γιαννακοπούλου – Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νομάρχη Δημ. Δράκο για τις ζημιές στην Μεσσηνία !!


Τηλεφωνική συνομιλία με το Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκο είχε το πρωί της Παρασκευής η κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε για την κατάσταση στη Μεσσηνία μετά τις χθεσινές βροχές και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο τοπικό οδικό δίκτυο αλλά και σε σπίτια και καταστήματα τα οποία πλημύρισαν.
Την Πέμπτη η κ. Γιαννακοπούλου εξελέγη γραμματέας της Βουλής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ,

ως μια από τους τρεις πιο νέους βουλευτές του Κινήματος ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα παραμείνει στην Αθήνα για τη συζήτηση περί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που θα ολοκληρωθούν τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι τιμές πρώτο κριτήριο για την αγορά φρούτων και λαχανικών !!!


Οι τιμές, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, έχουν καταστεί ο σημαντικότερος παράγοντας, με βάση τον οποίο οι Ευρωπαίοι καταναλωτές αγοράζουν φρουτολαχανικά. Αυτό προκύπτει από πανευρωπαϊκή έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ECPA).
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η τιμή έχει γίνει ο πιο σημαντικός παράγοντας όσον αφορά στις αγοραστικές συνήθειες σε όλες σχεδόν τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως στη Βρετανία (74%), την Ισπανία (78%), την Πολωνία (63%) και την Γαλλία (72%)...

Η Γαλλία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων (27% μείωση), που φέτος αγοράζουν λιγότερα φρούτα και λαχανικά από ότι πέρυσι. Μείωση όμως παρουσιάζεται και στις υπόλοιπες χώρες μέλη.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη και την αγορά βιολογικών τροφίμων, καθώς σε ποσοστά, που αγγίζουν ακόμα και το 39%, έχουν μειωθεί φέτος οι πωλήσεις των βιολογικών αγροτικών προϊόντων, ενώ σύμφωνα με τους ερωτηθέντες η πτώση αυτή οφείλεται κατά βάση στην τιμή των προϊόντων.

Εύη Χειλά για Μπερερή - «Πιστεύει ότι την έδωσα στην αστυνομία... Εχει "κάψει" το μυαλό της» !!!


Εξοργισμένη με την ως πρόσφατα «φίλη» της δηλώνει στην «Espresso» η Εύη Χειλά, ενώ παράλληλα δίνει τη δική της εκδοχή για όσα ανέφερε στην απολογία της η Μαριάννα Μπερερή και εξηγεί τους λόγους που την εμπλέκει με ναρκωτικά.
«Πιστεύει ότι εγώ την "έδωσα" στην αστυνομία» δήλωσε χθες το γνωστό μοντέλο όταν την ενημερώσαμε ότι η φίλη της Μαριάννα Μπερερή την εμπλέκει με την κατάθεσή της. Συγκεκριμένα, η Μαριάνα Μπερερή, που συνελήφθη για εμπορία ναρκωτικών, στο τέλος της κατάθεσής της αναφέρει για τη «συνάδελφό» της: «Η Εύη Χειλά είναι και εκείνη μοντέλο. Δεν ξέρω αν ασχολείται με τα ναρκωτικά. Μάλλον "πίνει" και αυτή. Γουστάρει τον Θεοχάρη (σ.σ.: τον σύντροφό της) και τώρα δεν είμαστε φίλες!»
Τις δύο, όπως παραδέχεται και η Εύη Χειλά, τις έδενε φιλία χρόνων, η οποία πέρασε από πολλά στάδια. Παρ’ όλα αυτά για μεγάλα χρονικά διαστήματα και για διάφορους λόγους οι δύο τους δεν μιλούσαν. Η τελευταία τους συνάντηση μάλιστα κατέληξε σε μεγάλη ρήξη κι σε έναν απίστευτο καβγά. Μετά από αυτό η Μπερερή θεώρησε πως η φίλη της την «έδωσε» στην αστυνομία...

Η Εύη Χειλά περιγράφει αποκλειστικά στην «Espresso» την τελευταία τους συνάντηση. «Ενα βράδυ είχα μάθει από κοινούς γνωστούς ότι δεν είναι πολύ καλά και ανησύχησα. Επειδή τα σπίτια μας είναι σχετικά κοντά -εγώ μένω Βούλα και εκείνη Ελληνικό- την έπαιρνα δύο μέρες συνεχόμενες τηλέφωνο και δεν το σήκωνε. Δύο η ώρα τη νύχτα περνάω από το σπίτι της, χτυπάω και δεν ανοίγει. Της στέλνω μήνυμα: "Κούκλα μου, είμαι από κάτω, άνοιξέ μου να δω αν είσαι καλά". Δεν πήρα καμία απάντηση. Εκείνη την ώρα βγήκε ένας κύριος, ο οποίος με προέτρεψε να φύγω τρέχοντας: "Ξέρω ποια θέλεις και το καλό που σου θέλω, φύγε, γιατί μπορεί να πλακώσει καμία αστυνομία. Σε αυτό το σπίτι γίνονται πολλά!" μου είπε. Εφυγα αμέσως. Την επομένη με πήρε η Μαριάννα και μου την είπε: "Τι πήγες και είπες στον σπιτονοικοκύρη μου; Μήπως με "έδωσες" στην αστυνομία;" Από τότε με θεωρεί εχθρό της.
Η Εύη Χειλά δεν γνώριζε τίποτα για την κατάθεση της φίλης της. Με το που την ενημερώνουμε, ξεσπάει. «Δεν ξέρω κανέναν Θεοχάρη. Πρέπει να ντρέπεται. Εχει "κάψει" το μυαλό της. Είμαι μητέρα και οκτώ χρόνια ζω αξιοπρεπώς με τον άνδρα μου. Τα περί ουσιών να τα αναζητήσει αλλού, στις παρέες της. Αν θέλουν ας μου πάρουν και αίμα για εξέταση. Είχε δίκιο ο άνδρας μου που δεν ήθελε να κάνω παρέα μαζί της!»
Οσον αφορά τη γνωριμία τους, έκαναν παρέα από την εφηβική ηλικία κιόλας. Οπως εκμυστηρεύεται, σταμάτησε κάποια στιγμή να την κάνει παρέα, γιατί κάθε βράδυ διασκέδαζε, ξόδευε πολλά χρήματα χωρίς στην ουσία να έχει κάποια συγκεκριμένη δουλειά. Αυτό την είχε προβληματίσει. Παράλληλα δεν ενέκρινε τις παρέες της. «Πριν από 15 χρόνια που κάναμε κολλητή παρέα, ούτε κατά διάνοια δεν "έπαιζαν" θέματα ναρκωτικών. Βρεθήκαμε ξανά πριν ενάμιση χρόνο. Είδα μια Μαριάννα πιο "γυναίκα". Ακουγα από τον κόσμο ότι κάνει χρήση, δεν ήξερα για εμπορία».
Από espresso

Έντονη η Βροχόπτωση στην Καλαμάτα – Πολλά τα προβλήματα ! Φωτογραφικό υλικό !!



Από χθες το βράδυ, έβρεχε ασταμάτητα στην Καλαμάτα με ιδιαίτερη ένταση στο δίωρο 6:00-8:30 σήμερα το πρωί

Το αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσουν τριάντα (30) υπόγεια, τα συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ, υπόγεια του Δημοτικού Κτιρίου στη Θουκυδίδου 2 και να υποστούν ζημιές τρία αυτοκίνητα.
Από τις πρωινές ώρες συνεργεία του Δήμου, της ΔΕΥΑΚ, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας δίνουν αγώνα για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς και να περιορίσουν τις ζημιές.
Συνεργεία του Δήμου, επενέβησαν στη Λαγκάδα Λεϊκων, στην είσοδο του Νοσοκομείου στην Καλλιθέα, στην Καλλιπατείρας,

στα συνεργεία, στο γήπεδο του «Λουκαρέα».

Συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, επενέβησαν στην οδό Καλλιπατείρας, στο ρέμα Καραμπογιάς (έσπασε η όχθη), στο δρόμο βόρεια του Νεκροταφείου, στο Βέλιουρα, στην Πραξιτέλους, στον αγωγό ακαθάρτων της οδού Μακεδονίας και στην Τριών Ναυάρχων.
Συνεργεία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, επενέβησαν για την άντληση νερών από υπόγεια στην Παναγίτσα, στις Γουλιμίδες, στις οδούς Ακρίτα, Θουκυδίδου, Πινδάρου κλπ.
Όσον αφορά στα Δημοτικά Διαμερίσματα υπήρξαν προβλήματα από καταπτώσεις και κατολισθήσεις ιδιαίτερα στο Καρβέλι, όπου από το πρωί τρία μισθωμένα οχήματα του Δήμου επιχειρούν για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου (ένα στην περιοχή Ελαιοχωρίου και δύο στα χωρία του Ταϋγέτου).

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών του Δήμου και Αξιωματικού της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, όπου έγινε εκτίμηση της κατάστασης και συντονισμός για τις παραπέρα ενέργειες.


Έχασε την μάχη που έδινε για την ζωή μετά από ..τσίμπημα οχιάς !!!



Για επτά μήνες έδινε την μάχη για να κρατηθεί στην ζωή 52χρονη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο 52χρονη γυναίκα η οποία νοσηλεύοταν εκεί μετά από τσίμπημα οχιάς.
Το θανάσιμο τσίμπημα η 52χρονη το είχε δεχθεί κατά την διάρκεια που έκενε γεωργικές δουλειές στο χωράφι της . Οι γιατροί του Νοσοκομείου κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια να την κρατήσουν στην ζωή αλλα δυστυχώς η μάχη χάθηκε για την άτυχη γυναίκα

Anuga 2009 - Την …τιμητική τους είχαν το λάδι και η φέτα !!!


Μεγάλη ήταν και φέτος η ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη ανά τον κόσμο διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga, η οποία οργανώθηκε στην Κολονία. Όπως επισημαίνεται, μάλιστα, σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), τα ελληνικά προϊόντα που προσελκύουν πάντα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών είναι το ελαιόλαδο και η φέτα...

Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της έκθεσης, που ολοκλήρωσε τη λειτουργία της την περασμένη Τετάρτη, το δημοσίευμα αναφέρει πως οι Έλληνες εκθέτες δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις επαφές τους κατά τη φετινή έκθεση. Υπέρ της άποψης αυτής τάχθηκε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης.
«Ιδιαίτερα τις τρεις πρώτες ημέρες υπήρξε μια μαζική και αθρόα συμμετοχή ξένων επισκεπτών. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Παρά την κρίση, θεωρώ ότι υπήρξε μια πτώση σε περιφερειακές ή μικρότερες εκθέσεις και όλοι επικεντρώθηκαν στο να έρθουν σ’ αυτήν την έκθεση, η οποία είναι η μεγαλύτερη του κόσμου», πρόσθεσε ο κ. Καλαμπόκης.
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου και υπεύθυνη οργάνωσης της ελληνικής συμμετοχής στην Anuga, Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, στάθηκε περισσότερο στο γεγονός της μεγάλης ελληνικής συμμετοχής και ανέφερε πως στο εθνικό περίπτερο της Ελλάδας συμμετείχαν εκπρόσωποι από περίπου 200 επιχειρήσεις, που έστησαν τα "σταντ" τους σε μια επιφάνεια 3.000 τ.μ.
«Καίνε» οι τιμές λάδι και φέτα;
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα προώθησης των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, ωστόσο, όπως ανέφεραν στην «ΝΒ», οι ειδήμονες, πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά. Αναφερόμενη στη φέτα, η διευθύντρια εξαγωγών της εταιρίας «Δωδώνη», Ρούλα Παππά, είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει οπωσδήποτε να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην προώθηση και στη διαφήμιση, στο να εξηγήσουμε στον κόσμο ποιες είναι οι διαφορές, για παράδειγμα της φέτας ΠΟΠ, που έχει κατοχυρωθεί στην Ελλάδα, να εξηγήσουμε γιατί είναι καλύτερη, να εξηγήσουμε τα διατροφικά της χαρακτηριστικά».
Ένα βασικό εμπόδιο, όσον αφορά την προώθηση των ελληνικών προϊόντων που έχουν ζήτηση στις ξένες αγορές - όπως είναι το λάδι και η φέτα - ήταν ανέκαθεν η τιμή τους. Από την πλευρά του, ο διευθυντής εξαγωγών και αγορών της «Ελαΐς», Γιώργος Αφεντούλης, επισήμανε πως το πιο αποτελεσματικό όπλο, ώστε να κερδηθεί αυτή η μάχη, είναι το επιχείρημα της υψηλής ποιότητας των συγκεκριμένων προϊόντων.
«Διαπίστωσα με ιδιαίτερη χαρά - πρόσθεσε - ότι υπάρχει μια θετική ανταπόκριση από τους ξένους αγοραστές για το ελληνικό ελαιόλαδο. Δηλαδή, αναγνωρίζουν το ελληνικό ελαιόλαδο, ξέρουν ότι σε σχέση με το ισπανικό είναι καλύτερο. Πρέπει, όμως, να δούμε το θέμα της τιμής και να μπορέσουμε να πείσουμε τους ξένους πελάτες ότι θα πρέπει να πληρώσουν κάτι παραπάνω, διότι παίρνουν ένα καλύτερο ποιοτικά προϊόν».
Τίθεται και θέμα προώθησης
«Δεν είναι, όμως, μόνο θέμα τιμής», είπε, από την πλευρά του, ο Αλκιβιάδης Καλαμπόκης και πρόσθεσε: «Δεν είχαμε ξεκάθαρη στρατηγική, όσον αφορά το ερώτημα πού θέλαμε να πάμε σαν χώρα. Υπήρχε πραγματικά ένα σημαντικό έλλειμμα σχετικά με τις εξαγωγές. Έχουν χαθεί πάρα πολλά χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία έμειναν ουσιαστικά ανεκμετάλλευτα.
Το ελαιόλαδο πρέπει να έχει μια σαφή στρατηγική: εμφιάλωση, ποιότητα, διαφοροποιημένη συσκευασία, μικρή συσκευασία - έχουμε μονογονεϊκές πλέον οικογένειες στην Ευρώπη και στον κόσμο. Θα πρέπει να ξεφύγουμε από τα τρίλιτρα και τα πεντόκιλα. Θα πρέπει να υπάρξει μια εθνική στρατηγική που δεν έχει "χρώμα", ώστε να ακολουθείται απ’ όλες τις κυβερνήσεις».
Όλες οι πλευρές, πάντως, συμφώνησαν πως, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να γίνουν εκπτώσεις στην ποιότητα. Εξάλλου, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης:
«Ένα πράγμα δεν πρέπει να ξεχνάμε στην Ελλάδα: ότι αυτό που θα μας σώσει είναι η υψηλή ποιότητα. Έχουμε την υψηλή ποιότητα και δεν πρέπει να τη θυσιάζουμε».

Δημήτρης Κουσελάς – Θα προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές !!!




Με δήλωση του ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς επισημαίνει ότι με την τελετή της Ορκωμοσίας στο Εθνικό Κοινοβούλιο ανοίγει μια νέα περίοδος ελπιδοφόρα και παραγωγική για τον τόπο μας και τη χώρα.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ διαθέτει πλέον μια ισχυρή πλειοψηφία και ο στόχος μας δεν είναι να διαχειριστούμε την άσχημη πραγματικότητα που παραλάβαμε, ούτε να χάσουμε την ουσία εν ονόματι της εξουσίας. Θα προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες μας έδωσε την εμπιστοσύνη του ο ελληνικός λαός.
Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα στο Κράτος και τη Δημόσια Διοίκηση για να τελειώσει η αδιαφάνεια και η αναξιοκρατία και να εξυπηρετηθεί σωστά ο πολίτης.
Αλλαγές για την αναβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας και την απονομή δικαιοσύνης στο πλαίσιο μιας δίκαιης κοινωνίας.
Αλλαγές στην κατανομή του παραγόμενου εισοδήματος και πλούτου για τη στήριξη των μικρομεσαίων τάξεων.
Ειδικότερα σε ότι αφορά τη Μεσσηνία ..

θα αναλάβω πρωτοβουλίες για την επίσπευση των μεγάλων έργων, τη στήριξη του σιδηρόδρομου, την αντιμετώπιση της αγροτικής κρίσης και τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων, την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για τουρισμό ποιότητας που θα σέβεται το περιβάλλον και για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών του νομού μας.
Θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα για βιώσιμη απασχόληση των νέων στην ύπαιθρο και στις πόλεις.
Οι εκκρεμότητες που κληρονομήσαμε είναι πολλές και μεγάλες. Δεν ζητάμε ανοχή. Ζητάμε τη συμμετοχή όλων των πολιτών και φορέων της Μεσσηνίας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να χτίσουμε όλοι μαζί τη Μεσσηνία που μας αξίζει.
Ο Δημήτρης Κουσελάς με πρόταση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου, αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής . Για Πρόεδρος της Επιτροπής έχει προταθεί η κ. Βάσω Παπανδρέου.

Πλημμύρες στην Μεσσηνία !!!


Κατά τη διάρκεια της νύχτας η δυνατή καταιγίδα στη Μεσσηνία προκάλεσε αρκετές ζημιές και πλημμύρες.Στη πρώην επαρχία Πυλίας τα καιρικά φαινόμενα ήταν ποιο έντονα στους Δήμους Μεθώνης και Κορώνης όπου σημειώθηκαν αρκετές κατολισθήσεις στο οδικό τους δίκτυο . Μεγάλες αναμένεται να είναι οι ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες της Τριφυλίας που αυτή την περίοδο η ποικιλία « Μαυρολιά » είναι στο στάδιο της ωρίμανσης και έχει αρχίσει η συγκομιδή της. Στο μεταξύ η καταιγίδα χτύπησε και την πόλη της Καλαμάτας με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροπλημμύρες σε 25 υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων

αλλά η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και έγινε άντληση υδάτων.

Είχαν «ρημάξει» την Ηλεία και την Μεσσηνία δύο Βούλγαροι !!!


Σωρεία κλοπών και διαρρήξεων είχαν διαπράξει τον τελευταίο μήνα δύο Βούλγαροι, η δράση των οποίων εκτεινόταν σε ολόκληρη την Ηλεία αλλά και στο νομό Μεσσηνίας.Τέλος στη δράση των δύο, οι οποίοι ενεργούσαν οργανωμένα και με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις περιπτώσεις, έβαλε χθες τα ξημερώματα το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας. Οι δύο Βούλγαροι έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας αμέσως μετά την τελευταία διάρρηξη σε αρτοποιείο στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας και κατά την διάρκεια της προανάκρισης ομολόγησαν συνολικά δεκαέξι διαρρήξεις, ενώ χθες το πρωί υπέδειξαν στους αστυνομικούς και όλα τα σημεία που είχαν διαπράξει

τις διαρρήξεις, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο δρούσαν κάθε φορά.
ΠΑΤΡΙΣ

Μπήκαν νερά στο νοσοκομείο Τρίπολης !!!



Λόγω έργων μόνωσης που εκτελούνται στην ταράτσα του Παναρκαδικού νοσοκομείου Τρίπολης και της βροχής που ακατάπαυστα έπεφτε όλη την νύχτα μπήκαν νερά από την οροφή και δεν λειτουργεί ο 4ος όροφος, αφού τα νερά από την οροφή τρέχουν συνεχώς, έχουν μουσκέψει τα πάντα κι έχουν αποκολληθεί και τμήματα της ψευδοροφής.
Όπως δήλωσε πριν λίγο ο διοικητής του νοσοκομείου Γιάννης Μαρινάκης λόγω των νερών που μπήκαν, δεν λειτουργούν τα χειρουργεία του νοσοκομείου και η αίθουσα τοκετών που βρίσκονται στον 4ο όροφο, και αυτή την ώρα εκτελούνται εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και την απομάκρυνση των νερών, ενώ ειδοποιήθηκε και η υπηρεσία επίβλεψης του έργου να σπεύσει στο νοσοκομείο. Αναβλήθηκαν όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και εάν υπάρχει έκτακτο περιστατικό για χειρουργείο θα διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο της Πελοποννήσου...

Να σημειωθεί ότι νερά μπήκαν και στο ισόγειο του νοσοκομείου στο τμήμα του μικροβιολογικού εργαστηρίου,το οποίο δεν λειτουργεί και οι εργαζόμενοι βγάζουν τα νερά από μέσα.
Τέλος να αναφέρουμε ότι νερά μπήκαν και στο υπόγειο του κτηρίου της σχολής Θετικών Επιστημών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου χωρίς να προκληθούν προβλήματα.

Άρχισε ο διάλογος για την Ανάπλαση της Κεντρικής πλατείας( Β. Γεωργίου ) Καλαμάτας !!!


Άρχισε χθες ο διάλογος για την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας, με την ενημέρωση του ΤΕΕ και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.
Ο Αρχιτέκτονας του Δήμου κ. Νασόπουλος Παναγιώτης έκανε τη σχετική ενημέρωση και απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις για τη μελέτη.
Σημειώνεται ότι, η μελέτη προβλέπει τριπλάσιο Πράσινο, διπλάσιο νερό, κατάργηση της οδού Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι την Κροντήρη, νέα δαπεδόστρωση κλπ...

Μέσα στις επόμενες ημέρες , συγκαλείται το τεχνικό συμβούλιο και αναμένονται οι προτάσεις των επαγγελματιών της Πλατείας.

Τα παχυλά συμβόλαια της ΕΡΤ τα πληρώνουν ακόμα και τα ….Νεκροταφεία !!!



Ο περιβόητος πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Χ. Παναγόπουλος που το συμβόλαιο του λήγει το 2012 και το υπόλοιπο του συμβολαίου ανέρχεται στις ….500.000 ευρώ τις τελευταίες ημέρες κάθεται …σε αναμμένα κάρβουνα .
Ο κος Παναγόπουλος ζητά την εξόφληση όλου του ποσού με την …φυγή του αλλά δέχεται και διαπραγματεύσεις.
Ειλικρινά δεν νοείται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ να πληρώνουμε την ΕΡΤ με αρκετά ποσά και μάλιστα να πληρώνουν υπέρ ΕΡΤ ,Νεκρταφεία ,στάβλοι και …αγροτικές γεωτρήσεις άρδευσης ακόμα και τηλεθεατές που έχουν γυρίσει την πλάτη στα φερέφωνα της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας την ώρα που οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί προσφέρουν προγράμματα και ενημέρωση που προσελκύουν τους περισσότερους τηλεθεατές …..δωρεάν
Γιατί λοιπόν...

να πληρώνει ο Έλληνας τηλεθεατής χρυσά συμβόλαια και παχυλούς μισθούς σε ..κομματικά στελέχη και μάλιστα με τα δικά μας χρήματα

Εντολή Χρυσοχοίδη στην Τροχαία – Μην Τολμήσετε και σβήσετε ..Κλήση !!


Τον κίνδυνο της απόταξης αντιμετωπίζουν οι Διοικητές των κατά τόπους τμημάτων της Τροχαίας που θα προβούν σε σβήσιμο κλήσεων από παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η απαγόρευση του Χρυσοχοίδη αφορά και τους Βουλευτές « Αν σας πιέσουν να σβύσετε κλείσεις …πάρτε τηλέφωνο εμένα για να τους μιλήσω εγώ » διαμήνυσε στους επικεφαλής της Τροχαίας και μάλιστα τόνισε ότι θα κάνει προσωπικά ο ίδιος αιφνιδιαστικές επισκέψεις στα γραφεία τους για να ελέγξει τα μπλοκάκια τους...

Επιτέλους να το δούμε και να μην το ..πιστεύουμε !!!

Αιχμή του δόρατος της Μπακογιάννη η Καλατζάκου στην Μεσσηνία !!!


Καζάνι που βράζει είναι η βάση της Νέας Δημοκρατίας στην Μεσσηνία .Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς κατάθεσε την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας η Σοφία Καλατζάκου υπέγραφε το « Κείμενο των Χιλίων » που έδωσε στην δημοσιότητα η Ντόρα Μπακογιάννη. Η Οργανωμένη βάση αλλά και απλοί ψηφοφόροι μιλάνε για « αγνωμοσύνη » της κας Καλατζάκου προς τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος στις εκλογές του 2000 τις έδωσε την στηριξή του και την ανέδειξε πρώτη Βουλευτή Μεσσηνίας.

Αδιαφορία των κτηνοτρόφων για νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων !!!


Περιορισμένο εξακολουθεί να παραμένει σε αρκετές περιοχές της χώρας το ενδιαφέρον των κτηνοτρόφων και πτηνοτρόφων να προβούν σε νομιμοποίηση αυθαίρετων εγκαταστάσεών τους. Η σχετική προθεσμία – μετά και τις δύο παρατάσεις που δόθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – λήγει στις 31.12.2009.
Όσοι κτηνοτρόφοι δεν ανταποκριθούν στη διαδικασία νομιμοποίησης, μελλοντικά δεν θα μπορούν να εισπράττουν κοινοτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις

για τον εκσυγχρονισμό των μονάδων, επισημαίνουν οι διευθύνσεις κτηνοτροφίας των Νομαρχιών.

Ποσό 28,3 εκατ. ευρώ για διαφήμιση κρασιού !!!



Ποσό 28,3 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί την τριετία 2010-2012 για την προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών. Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, εγκρίθηκε η ένταξη στο σχετικό πρόγραμμα της διεπαγγελματικής οργάνωσης αμπέλου και οίνου, του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και πολλών ιδιωτικών και συνεταιριστικών οινοποιητικών επιχειρήσεων και ομάδων παραγωγών.Όπως ανέφερε η κ. Μπατζελή, με την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος, επενδύουμε στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης του ελληνικού κρασιού στις αγορές των τρίτων χωρών καθώς και στη μεγιστοποίηση των οφελών των ελληνικών συνεταιριστικών και ιδιωτικών οινοποιητικών επιχειρήσεων...

Στόχος μας είναι, τόνισε η κ. Μπατζελή, η καθιέρωση στην παγκόσμια αγορά των ελληνικών κρασιών που διαθέτουν ταυτότητα, ποιότητα συνδεδεμένη με τον τόπο παραγωγής και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
Με βάση το πρόγραμμα, οι δαπάνες επιδοτούνται κατά 50% από κοινοτικούς πόρους, 30% από εθνικούς και 20% από την ίδια συμμετοχή των φορέων που θα το υλοποιήσουν.

15.10.09

Εγκαινιάσθηκε το πλοίο «Cruise Europa» το οποίο θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα – Ανκόνα !!!


Εγκαινιάστηκε σήμερα στο λιμάνι της Πάτρας το νεότευκτο πλοίο «Cruise Europa», του ομίλου «Grimaldi», το οποίο θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα. Το πλοίο ναυπηγήθηκε στα πρότυπα μεγάλων
κρουαζιερόπλοιων και μπορεί να φιλοξενήσει 3.000 επιβάτες, 250 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, καθώς και 180 φορτηγά διεθνών μεταφορών, ενώ η ταχύτητά του είναι δυνατόν να φθάσει τους 30 κόμβους.
Το «Cruise Europa» διαθέτει 413 άνετες καμπίνες, χώρους εστίασης και αναψυχής, όπως εστιατόρια, σαλόνια, πιάνο μπαρ, ντισκοτέκ, ίντερνετ καφέ και καζίνο. Επίσης διαθέτει γυμναστήριο, πισίνα, παιδότοπο, κατάστημα αγοράς ρούχων, σούπερ μάρκετ κ.α.

Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας !!!


Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε απόψε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ.Σαμαράς είπε ότι πρέπει να αναδείξει η παράταξη τα ιδανικά της, για να ξαναφέρει κοντά της αυτούς που πίκρανε.
«Να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας, για να κάνουμε τις ιδέες μας μαγνήτη της κοινωνίας. Να τολμήσουμε φυγή προς τα εμπρός, για να γίνουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό κόμμα», είπε.
Τόνισε ότι απαιτείται ενότητα στην κορυφή του κόμματος χωρίς υπονομεύσεις και ενότητα στη βάση χωρίς φατριασμούς, και πρόσθεσε:
«Καταθέτω, λοιπόν, σήμερα την υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».
Ο κ.Σαμαράς επισήμανε ότι η ιδεολογία της ΝΔ, ο κοινωνικός φιλελευθερισμός δεν είναι δύο λέξεις που απλά βολεύουν.

Δένει τις παραδοσιακές μας αξίες με τις πιο σύγχρονες φιλελεύθερες αντιλήψεις, είπε και πρόσθεσε:
«Ελευθερία, αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, ανταγωνιστικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Όμως, Ελευθερία σημαίνει και Πατρίδα. Και Πατρίδα σημαίνει υπερηφάνεια και Πολιτισμός».
Προσδιόρισε ως κοινωνική αναφορά της ΝΔ την μεσαία τάξη, την οποία πίκρανε η ΝΔ τον τελευταίο καιρό, όπως είπε και τόνισε:
«Μιλάω για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες μας, τους εργαζόμενους που θέλουν να σταδιοδρομήσουν, τους νέους που έχουν όνειρα. Όλους αυτούς πρέπει να υπερασπιστούμε. Αυτούς πρέπει να βάλουμε μπροστά, για να ανασάνει η κοινωνία, για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, για να απελευθερωθεί η δημιουργικότητα όλων των Ελλήνων».
Ο κ.Σαμαράς επισήμανε ακόμη ότι ένωσε τις δυνάμεις του με όσους ζήτησαν να εκλεγεί ο Πρόεδρος του Κόμματος από τη βάση κάτι που επετεύχθη.
«Πετύχαμε μιαν ανοικτή δημοκρατική εκλογή που θα δώσει ρόλο στα μέλη και δύναμη στα όργανα του Κόμματος. Δεν με ενδιαφέρουν οι «λεπτές ισορροπίες» και οι «συσχετισμοί». Πρέπει να ακούσουμε τους νεοδημοκράτες, να θεραπεύσουμε ότι τους πλήγωσε, να σεβαστούμε τη θέλησή τους, να απελευθερώσουμε την ορμή τους, να μετατρέψουμε την οργή τους σε ενωτική ανάταση και κίνηση προς τα μπρός» τόνισε.
Αναφερόμενος στην λειτουργία του κόμματος, είπε ότι θέλει να δημιουργήσει ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κόμμα με λόγο στα οργανωμένα μέλη και αλληλεγγύη ανάμεσά τους, όπου οι υποψηφιότητες όλων θα αξιολογούνται εκ των προτέρων και οι θητείες τους θα αξιολογούνται εκ των υστέρων. Όπου η κριτική δεν θα εκλαμβάνεται ως «υπονόμευση» και δεν θα υπάρχουν προσωπικά «φέουδα», ούτε προσωπικοί «μηχανισμοί».
«Ένα κόμμα, όπου δεν θα συγχωρούνται πρακτικές που πληγώνουν τα μέλη μας. Όπου το δημόσιο ήθος θα είναι το στοίχημα που πρέπει καθημερινά να κερδίζουμε» είπε.

Το γνωστό μοντέλο-παρουσιάστρια Εύη Χειλά εμπλέκει στην απολογία της η Μαριάννα Μπερερή.


Χαρακτηριστικά αναφέρει: "Η Εύη Χειλά είναι μοντέλο, δεν ξέρω αν ασχολείται με τα ναρκωτικά, μάλλον πίνει και αυτή, γουστάρει τον Θεοχάρη (ο 24χρονος σύντροφος της Μπερερή που συνελήφθη μαζί με αυτήν). Και τώρα δεν είμαστε φίλες. Είμαι θύμα των ναρκωτικών. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω."
Το όνομα της Εύης Χειλά υπήρχε όντως στις "καυτές ατζέντες" της Μαριάννας Μπερερή

που η ηλεκτρονική εφημερίδα stifora.gr το είχε αποκαλύψει τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, πριν την απολογία της 32χρονης μοντέλας.

Νάντια Γιαννακοπούλου – Η σημερινή ημέρα με γεμίζει ευθύνη !!



Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών που αναδείχθηκαν από τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου μετά την ορκωμοσία δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση για τη σημερινή μέρα. Όμως ακόμα πιο μεγάλη είναι η ευθύνη.
Ευθύνη  να ανταποκριθώ στο έπακρο στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών που με τίμησαν με την ψήφο τους και με επέλεξαν για αντιπρόσωπό τους στη Βουλή των Ελλήνων. Από σήμερα ξεκινάμε δουλειά. Χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με όρεξη και πάθος να πάμε την Ελλάδα μπροστά.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη δώσει πολύ θετικά δείγματα γραφής αυτές τις πρώτες μέρες. Γνωρίζουμε βέβαια ότι το έργο που αναλαμβάνουμε δεν είναι εύκολο.
Για αυτό ζητάμε τη συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την προσπάθεια. Πάμε μαζί, και μετά τις εκλογές. Κυρίως τώρα. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει αν όλοι μαζί αγωνιστούμε και εργασθούμε σκληρά.
Προσωπικά, θέλω να διαβεβαιώσω τον κάθε πολίτη του Νομού μας, ότι θα βάλω τα δυνατά μου για τη Μεσσηνία μας. Για τη Μεσσηνία που μας αξίζει. Για να δώσουμε νέα δυναμική στον τόπο μας. Για μια ακόμα φορά, ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους εκείνους που με εμπιστεύθηκαν».

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - Η πόλη των γιγάντων !!!


Ο μύθος λέει πως οι πρώτοι κάτοικοι της Κυπαρισσίας ήταν οι γίγαντες που έφτιαξαν το «Κάστρο των Γιγάντων», το οποίο θα δείτε πάνω από την Άνω Πόλη. Η Κυπαρισσία κατοικήθηκε ήδη από την Προϊστορική Εποχή, ενώ στα ομηρικά χρόνια ανήκε στο βασί­λειο του Νέστορα.
Όσο για το κάστρο της, κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς κτίστηκε, ωστόσο ο τρόπος της οχύρωσης του υποδηλώνει ότι αυτό έγινε κατά τη Μυκηναϊκή Περίοδο. Κατά τη Μυθολογία, η Κυπαρισσία υπήρξε κτίσμα των «Γιγάντων» (προσωποποιήσεις των ορμών της θάλασσας), οι οποίοι φαίνεται πως έχτισαν και την ακρόπολή της στην οποία πυργώθηκε το κατοπινό βυζαντινοφράγκικο κάστρο της. Ένα κάστρο χτισμένο με πέτρες μήκους 4μ. και πλάτους 1,64μ., και άλλες μήκους 1,38μ. και πλάτους 1,80μ. οι οποίες (λόγω του μεγέθους τους) αποτελούν απόδειξη ότι χτίστηκε από τους Γίγαντες.

ΕΝΑΕ προς Ραγκούση – Ναι στον Καποδίστρια 2 αλλά δώστε μας ..πόρους !!


Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είχε σήμερα το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση.
Ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος παρέδωσε στον Υπουργό μελέτη του ΙΤΑ για την Διοικητική και Φορολογική μεταρρύθμιση καθώς και τις αποφάσεις και θέσεις της ΕΝΑΕ που αφορούν θεσμικά και οικονομικά ζητήματα των Ν.Α, που ομοφώνως έχουν ψηφιστεί από τα Συνέδρια της Ένωσης.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:..

«Θέσαμε πρώτα απ’ όλα τα οξυμένα τρέχοντα ζητήματα που έχουμε ως θεσμός της Αυτοδιοίκησης που σχετίζονται με τους ΚΑΠ, τον προϋπολογισμό, τα οικονομικά μας θέματα, την μεταφορά των μαθητών, την συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου, την στελέχωση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, τα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας, τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καλύτερη δυνατή οργάνωση για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ).
Επίσης θέσαμε επί τάπητος και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες π.χ τον ΕΦΕΤ, τη διαχείριση του Εθνικού Σχεδίου για την αντιμετώπιση της Γρίπης, αυτά των λαθρομεταναστών και τα ζητήματα της ΝΟΜΟΣ Α.Ε.
Είχαμε τη δέσμευση του υπουργού για την ύπαρξη μελλοντικών συναντήσεων, όπως και την συνδρομή του υπουργού Εσωτερικών για να υπάρξουν συναντήσεις και με άλλους υπουργούς προκειμένου να προσεγγίσουμε τα οξυμένα ζητήματα των Ν.Α και να λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί λίαν προσεχώς.

Αναφερθήκαμε και στο μέγα ζήτημα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εμείς όπως γνωρίζεται με συνέδρια τα οποία ήδη έχουμε κάνει, έχουμε σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις για να πάμε στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αιρετό περιφερειακό συμβούλιο, με αιρετό πρόεδρο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και δομές περιφερειακές- διοικητικές.
Όπως μας είπε ο Υπουργός Εσωτερικών εμμένουν στις εξαγγελθείσες μέσα από το πρόγραμμα της κυβέρνησης θέσεις τους και θα έχουμε λεπτομέρειες στις αμέσως προσεχείς ημέρες.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τις Προγραμματικές Δηλώσεις οι οποίες θα ακολουθήσουν θα γίνουν σαφέστερες οι προθέσεις της κυβέρνησης για δύο ζητήματα, το πότε και αν θα λήξει μέσα σε αυτή τη νομαρχιακή – αυτοδιοικητική περίοδο η υπόθεση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εάν το 2010 πάμε με το καινούριο σύστημα σε εκλογές.
Αναμένουμε και πιστεύω ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε λεπτομέρειες πάνω σε αυτά τα ζητήματα που θα εκθέσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες».

Συλλήψεις για μικροποσότητες …κοκαίνης και χασίς στην Καλαμάτα !!!


Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στο σπίτι του στην Καλαμάτα 36χρονος Καλαματιανός μετά από νομότυπη έρευνα διότι είχε στην κατοχή του ποσότητα αποξηραμένου χασίς (5,2) γραμμ. Καθώς και ποσότητα κοκαίνης συσκευασμένη σε ζελατίνα βάρους (0,1) γραμμ. Τα οποία κατασχέθηκαν ενώ ο συλληφθείς με την εις βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Καλαμάτας .
Στο μεταξύ χθές βράδυ στην Καλαμάτα στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας συνελήφθη 20χρονος Καλαματιανός από την ομάδα της ΟΠΚΕ διότι στην κατοχή του βρέθηκε ...
αποξηραμένο χασίς βάρους (5.6) γραμμ. Ο 20χρονος με την δικογραφία που σχηματίσθηκε θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα

Καλά-καλά δεν μπήκε η άνοιξη στην Αυστραλία και άρχισαν οι …φωτιές.!!!


Η πύρινη λαίλαπα πλήττει ήδη τρεις πολιτείες. Τεράστια είναι τα μέτωπα στη Δυτική Αυστραλία, τη Νέα Νότια Ουαλία και την Κουϊνσλάνδη.
Οι κάτοικοι μιας μικρής κωμόπολης στο Ρόκαπτον της κεντρικής Κουϊνσλάνδης υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Στην ίδια πολιτεία έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 20 ξεχωριστές εστίες.
Στη Νέα Νότια Ουαλία τουλάχιστον τρεις φωτιές μαίνονται εκτός ελέγχου και κινδύνεψαν παραθεριστές που έκαναν κάμπινγκ στη βόρεια ακτή...

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και κοντά στην τουριστική περιοχή Μπρουμ της Δυτικής Αυστραλίας, με αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στη συγκεκριμένη περιοχή πάντως, η φωτιά είναι, πλέον, υπό έλεγχο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου