1.6.19

Forbes: Η φούσκα της Αριστεράς στην Ελλάδα ετοιμάζεται να σκάσει

Η επερχόμενη κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη θα δώσει νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία αναφέρει το περιοδικό - «Είναι πλέον κατανοητό ότι η Αριστερά είναι το πρόβλημα και όχι η λύση του προβλήματος»

Στην επερχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα και σε ένα καλύτερο μέλλον για την οικονομία της χώρας αναφέρεται άρθρο του αμερικανικού περιοδικού «Forbes».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Χρηματιστήριο στην Αθήνα «καλπάζει», σηματοδοτεί το τέλος μιας ιδεολογίας που θέλει να φέρει στην Ελλάδα την «ισότητα στη φτώχεια» και όχι τις ίδιες ευκαιρίες για ευημερία. «Τώρα είναι πλέον κατανοητό ότι η Αριστερά είναι το πρόβλημα και όχι η λύση του προβλήματος», υπογραμμίζει το άρθρο.

«Τα καλά νέα είναι ότι το δημοκρατικό σύστημα της χώρας που έδωσε την εξουσία σε ένα κόμμα της Αριστεράς θα το απομακρύνει από τη διακυβέρνηση ανοίγοντας τον δρόμο για ένα νέες πολιτικές που θα απελευθερώσουν την δημιουργικότητα των Ελλήνων και θα οδηγήσουν στην δημιουργία πλούτου για τους ίδιους τους Έλληνες και για τη χώρα τους», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού.

13χρονη καταγγέλλει 78χρονο για ασέλγεια στην Κρήτη !

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Ηρακλείου σε βάρος 78χρονου, που συνελήφθη έπειτα από καταγγελία 13χρονης και της μητέρας της, για απόπειρα προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μητέρα κατήγγειλε ότι την Πέμπτη το απόγευμα, όταν η κόρη με τις φίλες της βρίσκονταν σε εκκλησία της περιοχής, ο ηλικιωμένος σταμάτησε το αυτοκίνητο και απευθυνόμενος στην ανήλικη, προέβη σε ασελγείς προτάσεις που αφορούν ασελγείς πράξεις.
Η 13χρονη συγκράτησε τα χαρακτηριστικά, αλλά και τον αριθμό τη πινακίδας του οχήματος του 78χρονου, τον οποίο και κατήγγειλε, αφού είχε βγάλει φωτογραφία και το αυτοκίνητό του.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον ηλικιωμένο, παρά το ότι ο ίδιος αρνήθηκε τις βάρος του κατηγορίες.
Ο 78χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, που του άσκησε δίωξη και ορίστηκε δικάσιμος.

 cretalive.gr

Αναταράξεις στο ΚΙΝΑΛ ! Παραιτήσεις υποψηφίων μετά την έξοδο του Βενιζέλου

Αναταράξεις, γκρίνιες και παραιτήσεις φέρνει στο Κίνημα Αλλαγής η είδηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος, με αιτία την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να μην τον θέσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ είναι σε αναταραχή μετά τις ραγδαίες εξελίξεις, και είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη έχουν πέσει τα πρώτα τηλεφωνήματα τόσο προς την αρχηγό του ΚΙΝΑΛ όσο και προς τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από στελέχη που ζητούν να μάθουν λεπτομέρειες.
Μάλιστα, η ανησυχία κορυφαίων ονομάτων του ΚΙΝΑΛ για την επόμενη μέρα είναι έκδηλη, καθώς επίκεινται σε περίπου 40 μέρες οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Εκτιμάται, δε, ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Κίνημα Αλλαγής θα οδηγήσει σε κύμα παραιτήσεων υποψηφίων του κόμματος. Ήδη, ο Γιώργος Ντόλιος, η Σοφία Θεολογίτου (Κυκλάδες), ο Μάνος Επιτροπάκης και ακόμα δύο υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Κορινθία δήλωσαν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι, διαμαρτυρόμενοι για την έξοδο του Ευάγγελου Βενιζέλου από το κόμμα.
Επιτροπάκης: Αποσύρω την υποψηφιότητά μου
«Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητά μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο. Πράσινη Δούρου, πράσινα ΚΚΕ και δεκανίκια του Τσίπρα εγώ δεν στηρίζω!», ήταν η ανάρτηση που έκανε στα social media ο Μάνος Επιτροπάκης, στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής.
Στη συνέχεια, μάλιστα, προχώρησε και σε δεύτερη ανάρτηση, σημειώνοντας ότι «Η Φώφη Γεννηματά έγινε σήμερα η πράσινη Δούρου. Και στην κάθε Δούρου, ξέρετε τι κάνουμε».
Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, κάποια εκ των οποίων ζητούν την άμεση σύγκληση του οργάνου, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται και να ληφθούν, αν χρειαστεί, οι ανάλογες αποφάσεις.

Ψηφίζουμε στα ίδια κέντρα, αλλά χωρίς σταυρό

Στα ίδια εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουμε και πάλι αυτή την Κυριακή. 
Ο Β’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών διεξάγεται μόνο για την Περιφέρεια και τον Δήμο, στους οποίους κανένας από τους συνδυασμούς, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία (50%) του συνολικού αριθμού των εγκύρων ψηφοδελτίων.
Επίσης όπου διεξάγεται Β’ γύρος εκλογών δεν υπάρχει σταυροδοσία για τους υποψηφίους των συνδυασμών και συμμετέχουν μόνο οι δύο πρώτοι, σε ψήφους, συνδυασμοί.
Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα λήξει μετά από 12 ώρες (7μμ).
Θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιες εφορευτικές επιτροπές, οι ίδιοι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής και οι ίδιοι έφοροι αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής. Για την υποστήριξη του έργου των εφορευτικών επιτροπών θα οριστεί ένας γραμματέας.
Χωρίς σταυροδοσία
Στις επαναληπτικές εκλογές οι πολίτες δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανένα υποψήφιο σύμβουλο, καθόσον η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάµεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.
Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με την παράταξη που επιθυμούν. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρώνται ως άκυρα.
Οι συνδυασμοί  που θα συμμετάσχουν στην επαναληπτική ψηφοφορία οφείλουν, µέσω του οικείου Αντιπεριφερειάρχη, να παραδώσουν έγκαιρα τον απαραίτητο αριθµό ψηφοδελτίων στον οικείο δήµαρχο.  Όµοιο εκλογικό υλικό µε αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ψηφοφορία, θα χρησιμοποιηθεί και στην επαναληπτική, µε εξαίρεση το βιβλίο διαλογής ψήφων προτίμησης υπέρ των υποψηφίων των συνδυασμών, το οποίο δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί.

Ελαιόλαδο: Μια κουταλιά την ημέρα προλαμβάνει έμφραγμα και εγκεφαλικό;

Ελαιόλαδο εναντίον 100 ασθενειών

Το ελαιόλαδο δεν έχει καθόλου τυχαία πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεσογειακή διατροφή, καθώς παρέχει στον οργανισμό μας πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες και ευεργετικά μονοακόρεστα λιπαρά. Επίσης, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία συμβάλλει στην υγεία του δέρματος και των ματιών και επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα αντιοξειδωτικά του ελαιόλαδου είναι δυνατό να αποτρέψουν ή να επιβραδύνουν την ανάπτυξη του καρκίνου και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού. Οι παθήσεις αυτές αποτελούν τις πιο κοινές αιτίες θανάτου σε παγκόσμια κλίμακα.
Στο βιβλίο με τίτλο «Eat Better Live Longer» (Να τρώτε πιο σωστά για να ζήσετε περισσότερο), η γιατρός Σάρα Μπριουέρ και η διαιτολόγος Τζουλιέτ Κέλλοου περιγράφουν πώς ο «υγρός χρυσός», όπως συχνά αποκαλείται το ελαιόλαδο, μπορεί να χαρίσει περισσότερα χρόνια ζωής. Αλλά και να προστατεύσει από σοβαρές ασθένειες.
Κίνδυνος καρκίνου
«Αναλυτική επισκόπηση επιστημονικών ερευνών έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσοι καταναλώνουν συστηματικά ελαιόλαδο διατρέχουν 34% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν οποιαδήποτε μορφή καρκίνου. Και κυρίως καρκίνο του μαστού συγκριτικά με όσους καταναλώνουν πολύ μικρές ποσότητες» δηλώνει η Δρ Μπριουέρ.
Επίσης, το ελαιόλαδο μετριάζει τις βλαβερές επιδράσεις της ανεβασμένης χοληστερόλης. Της υπέρτασης και ασθενειών της τρίτης ηλικίας. Παράλληλα μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία.
Όλα όσα αναφέρουν η Μπριουέρ και η Κέλλοου στο βιβλίο τους τεκμηριώνονται από δεκάδες επιστημονικές μελέτες, οι οποίες έχουν υποδείξει ότι το ελαιόλαδο μας βοηθά να αποφύγουμε θανατηφόρες ασθένειες.
Όπως επισημαίνουν όμως οι δύο ειδικοί, λόγω της υψηλής ενεργειακής αξίας του ελαιόλαδου –οι θερμίδες του φτάνουν περίπου τις 100 ανά κουταλιά της σούπας– καλό είναι να το καταναλώνουμε με μέτρο. Η ημερήσια «δόση» που συνιστούν είναι η μία κουταλιά της σούπας την ημέρα.
Ταυτόχρονα, συμβουλεύουν να προτιμάμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αντί για ελαιόλαδα αμφίβολης ποιότητας και να το καταναλώνουμε ωμό αντί για μαγειρεμένο.
Ελαιόλαδο εναντίον 100 ασθενειών – Ελληνική έρευνα
Τα τελευταία 2-3 χρόνια οι έρευνες για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου και κυρίως οι φαινόλες βρίσκονται στο επίκεντρο μελετών για το πόσο ωφέλιμες είναι στον ανθρώπινο οργανισμό.
Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι ειδικοί επιστήμονες που επισημαίνουν ότι η ελληνική ελαιοκομία πρέπει να αναδείξει περισσότερο αυτό το ισχυρό ατού που διαθέτει. Η αξία των φαινολών ώθησε τον καθηγητή του ΑΠΘ Δημήτριο Γερασόπουλο να μελετήσει την διαδικασία μεταποίησης-ελαιοποίησης σε ελαιοτριβεία. Στόχος ήταν να διαπιστώσει ότι στην κάθετη φυγοκέντριση τα νερά που περίσσευαν μαζί με λίγη «σάρκα» ελιάς, ήταν πλούσια σε φαινόλες. Προτείνοντας έτσι στους ελαιοπαραγωγούς να τα επιστρέφουν στην διαδικασία για να εμπλουτίζουν το τελικό ελαιόλαδο. Αποκτώντας υψηλότερα ποσοστά του πολύτιμου αυτού συστατικού.
Ελαιόλαδα ισχυρά σε αντιοξειδωτικές ουσίες για την μεσογειακή διατροφή που κερδίζει ολοένα έδαφος σε όλο τον κόσμο ενταγμένα στο παγκόσμιο ρεύμα της χρήσης λειτουργικών τροφίμων που αντανακλά εξ ολοκλήρου σχεδόν στην γνωστή φράση του Ιπποκράτη «φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο σας».
Το «θαύμα» της Ελλάδας
O ομότιμος καθηγητής του ΑΤΕΙ – Θεσσαλονίκης στο τμήμα Ελαιολάδου-Λιπαρών Υλών της Τεχνολογίας Τροφίμων, Απ. Κυριτσάκης, ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την προώθηση της αξίας του ελαιόλαδου στον κόσμο. Έχει γράψει επίσης βιβλία για το ελαιόλαδο κι έχει ταξιδέψει στην Αμερική και σε άλλες χώρες για το προβάλλει το «θαύμα» της Ελλάδας και της Μεσογείου. Ως πρόεδρος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού Στρες- παράρτημα Υγείας και Αγροτικών Τροφίμων μιλάει επί ώρες για τα πολύτιμα συστατικά του: Την ελαιοκανθάλη, την ελαιασίνη, την ελευρωπαίνη, τις βιταμίνες, τις φαινόλες και τις δεκάδες αντιοξειδωτικές ουσίες του που δρουν προληπτικά και ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.
«Το ελαιόλαδο δρα κατά των επιβλαβών ελεύθερων ριζών συμβάλλει στην αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρες και το οξειδωτικό στρες είναι αυτό που συνδέεται με 50 ίσως και 100 ασθένειες» τονίζει ο κ. Κυριτσάκης.
Σε ένα από τα βιβλία του που κυκλοφορεί στην αγγλική γλώσσα και συνέγραψε με την σύζυγό του Ελευθερία Καραμεσίνη, επισημαίνουν την τροφική, θρεπτική και βιολογική αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Εξηγούν γιατί το ελαιόλαδο συγκαταλέγεται στη λίστα των 10 ωφελιμότερων ειδών διατροφής. Ο ίδιος προσέχει στο extra παρθένο ελαιόλαδο περισσότερο το… άρωμα και το χρώμα απ’ ότι άλλα γνωστά χαρακτηριστικά πχ την οξύτητα.
Ανάγκη προβολής της Ελλάδας
«Είναι ένας φυσικός φρουτο-χυμός» λέει ο κ. Κυριτσάκης «αλλά υπάρχει γι’ αυτόν έλλειμμα ενημέρωσης και προβολής. Δείτε μόνο τι γίνεται σήμερα με τη διαφήμιση (δύο εισαγόμενων προϊόντων) του μουρουνέλαιου και του υαλουρονικού οξέος… Η Ελλάδα έχει έλλειμμα προβολής στο εξωτερικό για το ελαιόλαδο. Ως χώρα έχει την ανάγκη να μιλούν οι ειδικοί για την δύναμή του. Αυτοί που το γνωρίζουν καλά από το δέντρο έως την κατανάλωση και τη χημεία του. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη προβολή, συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού… Να μην περιμένουμε τους Ιταλούς για την παραγωγή. Είμαστε καλοί και άριστοι στην παραγωγή του, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε. Ας το εμπεδώσουμε. Είναι τρόφιμο, αποτελεί τη βάση φαρμάκων, είναι ελιξίριο υγείας και μακροζωίας. Είναι πλέον στο DNA της παράδοσης, των εξαγωγών και της οικονομίας…».
Πριν από λίγο καιρό ο κ. Κυριτσάκης παρουσίασε νέα δεδομένα για τα πολύτιμα συστατικά του ελαιολάδου τονίζοντας τη σημασία του για την μακροζωία.
Λάδι ελιάς κατά των γηρατειών
Η πρόωρη γήρανση συνδέεται με το οξειδωτικό στρες γιατί προκαλεί μείωση του μήκους των τελομερών στα χρωματοσώματα του ανθρώπου. Όμως οι φαινόλες της καλής ποιότητας ελαιολάδου παρεμποδίζουν αυτή την μείωση και συμβάλλουν στη φυσιολογική γήρανση. Ακόμη η υδροξυτυροσόλη(μία από τις φαινόλες) που συναντάται στο ελαιόλαδο ενεργοποιεί το ένζυμο τελομεράση το οποίο αυξάνει το μήκος των πολυμερών επιδρώντας έτσι θετικά στην μακροζωία.
Οι έρευνες που έχουν γίνει για τα οφέλη του ελαιολάδου από το 1970 έως σήμερα υπολογίζονται σε περισσότερες από 2.000.
Για τους Έλληνες τα συμπεράσματα των ερευνών αναφορικά με την υγεία έλκουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ανάμεσα σε Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες στον κόσμο οι Έλληνες είναι αυτοί που το καταναλώνουν περισσότερο. Σύμφωνα με στοιχεία του Νorth American Olive Oil Association, οι Έλληνες καταναλώνουν 24 lt/άτομο κατά μέσο όρο, οι Ισπανοί 15 lt/άτομο και οι Ιταλοί 13 lt/άτομο.
Η χρήση του ελαιολάδου έχει ερευνηθεί στη διατροφή (ωμό και στο μαγείρεμα). Ενώ χρησιμοποιείται ευρέως στην παρασκευή φαρμάκων και καλλυντικών. Ως βασικό συστατικό στην δημιουργία ιαμάτων σε συνδυασμό με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά (χαρακτηριστικότερο αυτών το βαλσαμόλαδο), στην σαπωνοποιία και παλιότερα ως καύσιμο.
Παιδική ηλικία, ανάπτυξη, αθλητισμός, χολή, δέρμα, καρδιά και χοληστερίνη
Οι έρευνες έχουν συνδέσει την ωφελιμότητα του ελαιόλαδου στην ανάπτυξη εγκεφάλου-σκελετού κατά την παιδική ηλικία, με την αθλητική δραστηριότητα. Δηλαδή διατροφή αθλητή και έντονη άσκηση. Σύνδεση με το πεπτικό σύστημα, καταπραΰνοντας μάλιστα πολλά εντερικά σύνδρομα. Από το 1887 θεωρείται θεραπευτικό κατά της χολολιθίασης. Προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία και τα εγκαύματα κι έχει δεκάδες άλλες χρήσεις.
Το λάδι της ελιάς είναι η κύρια πηγή διατροφικού λίπους στη μεσογειακή διατροφή. Επιδημιολογικές έρευνες την περασμένη δεκαετία για τις ιδιότητες των μονοακόρεστων λιπιδίων έδειξαν ότι προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Αυξάνει την καλή χοληστερίνη και μειώνοντας την «κακή». Μία απ’ αυτές στο Parc de Recerca Biomedica de Barcelona έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά ελαιόλαδο έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακές νόσους – εγκεφαλικό επεισόδιο. Τακτική πρόσληψη ελαιολάδου βοηθά στη μείωση φλεγμονής. Και της ενδοθηλιακής δυσλειτουργίας (εσωτερικά τοιχώματα αγγείων, θρόμβωσης μεταβολισμού των υδατανθράκων). Βοηθά στην πρόληψη της οξείας παγκρεατίτιδας. Προστατεύει το συκώτι, από την ελκώδη κολίτιδα κι από την νόσο Αλτσχάιμερ.
Για τον καρκίνο, είχε καταλήξει μια παλιότερη έρευνα του καθηγητή Δ. Τριχόπουλου, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Έδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν ελαιόλαδο περισσότερο από μία φορά ημερησίως έχουν 25% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο του μαστού. Σε σχέση με εκείνες που καταναλώνουν σπανίως. Στη Μεσόγειο, που παρατηρείται μεγάλη κατανάλωση ελαιόλαδου, υπάρχουν χαμηλές συχνότητες ορισμένων μορφών καρκίνου. Όπως για παράδειγμα μαστού, ωοθηκών, ενδομήτριου.
Σακχαρώδης διαβήτης
Για τον σακχαρώδη διαβήτη, σε κλινικές παρατηρήσεις το λάδι ελιάς φαίνεται ότι έχει δυναμικό ρόλο στην διατήρησή του σε χαμηλά επίπεδα. Κυρίως σε άτομα που δεν εξαρτώνται από την ινσουλίνη.
Ανάμεσα στις μελέτες που έχουν γίνει υπάρχει και αυτή της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η μελέτη διαπίστωσε πως στη διατροφή μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Μειώνοντας έτσι τη στυτική δυσλειτουργία. Ενώ άλλες μελέτες κατέληξαν ότι συμβάλλει στη θεραπεία του έλκους του στομάχου και του δωδεκαδάκτυλου. Ενώ διευκολύνει την απορρόφηση του ασβεστίου.
Στη διατροφή, οι ειδικοί γευσιγνώστες και οι εμπειρογνώμονες ελαιολάδου -όπως η δοκιμάστρια παρθένων ελαιολάδων Ειρήνη Κοκολάκη- δεν παύουν να τονίζουν ότι το ελαιόλαδο έχει και μια άλλη ιδιαιτερότητα. Είναι το μόνο τρόφιμο βάση κανονισμού του οποίου η ποιοτική κατηγορία (εξαιρετικό παρθένο, παρθένο, λαμπάντε) και η εμπορική του αξία είναι άμεσα συνδεδεμένα με το οργανοληπτικό του προφίλ (γεύση-αρώματα). Δηλαδή ανίχνευση-περιγραφή μέτρηση θετικών κι αρνητικών ιδιοτήτων του παρθένου ελαιολάδου γίνεται από εκπαιδευμένους δοκιμαστές χρησιμοποιώντας τις ανθρώπινες αισθήσεις. Με το όρο premium, χαρακτηρίζονται ορισμένα έξτρα Παρθένα ελαιόλαδα χαμηλής οξύτητας. Πληρούν μια σειρά εξαιρετικά υψηλών προϋποθέσεων από τη συγκομιδή μέχρι και την εμφιάλωσή τους.

Φλόριντα: Πυροβόλησε την σύντροφό του ενώ έκαναν σeξ

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία απαγγέλθηκαν σε έναν άντρα στην Φλόριντα των ΗΠΑ που σύμφωνα με την αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε μια γυναίκα, ενώ έκαναν σεξ.
Ο 23χρονος Άντριου Σίναλτ πυροβόλησε την σύντροφό του, επίσης περίπου 20 έτών στο πάνω μέρος του κορμιού της με περίστροφο που κατείχε νόμιμα, αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο του σερίφη του Χίλσμπορο. 
Ο πυροβολισμός συνέβη στο σπίτι του Άντρα στην Τάμπα. Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά της. 
Οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία απαγγέλθηκαν στον άντρα την Παρασκευή και κρατείται φυλακισμένος με εγγύηση 50.000 δολαρίων.

ΦΩΤΟ - Στην Πύλο ο Αντώνης Σαμαράς με ενδιάμεσο σταθμό τη Καλαμάτα

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο βρίσκεται από αργά το απόγευμα ο τέως πρωθυπουργός βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα

Νωρίτερα το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας προερχόμενος από το Ναύπλιο  έχοντας στο πλευρό του τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου , δήμαρχο Καλαμάτας Παν.Νίκα τον νεοκλεγέντα δήμαρχο Μεσσήνης Γ.Αθανασόπουλο  πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Μεσσηνία αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Νομού και φιλικά πρόσωπα του τέως πρωθυπουργού.
Η συζήτηση της μεγάλης παρέας του Αντώνη Σαμαρά επικεντρώθηκε στην αυριανή εκλογική μάχη για Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμους της Μεσσηνίας που όπως τόνισε ο τέως Πρωθυπουργός στους συνομιλητές του, κύριος στόχος είναι η νίκη  στην Πρωτεύουσα του Νομού ,Καλαμάτα όπου στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο Θαν.Βασιλόπουλο καθώς και στον δήμο Πύλου - Νέστορος όπου στηρίζει τον νύν δήμαρχο και εκ νέου διεκδικητή της δημαρχίας  Δημήτρη  Καφαντάρη .
Η συζήτηση επεκτάθηκε και στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές όπου ο κος Σαμαράς προέβλεψε μεγαλειώδη νίκη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας




Η παχυσαρκία αυξάνει σημαντικά την υπογονιμότητα και τον κίνδυνο αποβολών

Μία από τις βασικές ορμονικές διαταραχές που προκαλεί η παχυσαρκία είναι η υπογονιμότητα τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες, αναφέρει στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» η ενδοκρινολόγος διαβητολόγος Παρασκευή Μετζελοπούλου.
Στους άνδρες παρατηρείται πτώση της τεστοστερόνης σε ποσοστό 13-20%, κάτι που μειώνει την ποσότητα και την ποιότητα του σπέρματος, αναφέρει η κ. Μετζελοπούλου. «Οι γυναίκες από την πλευρά τους έχουν μία αναλογική αύξηση της υπογονιμότητας ανάλογα με το δείκτη μάζας σώματος. Για κάθε βαθμό αύξησης του ΔΜΣ πάνω από 32 υπάρχει μείωση κατά 5% στην αυτόματη σύλληψη. Επίσης υπάρχει μείωση και στην ανταπόκριση στην εξωσωματική γονιμοποίηση, καθώς και αυξημένος κίνδυνος τόσο για αποβολές, όσο και για επιπλοκές της κύησης».
Τα ζευγάρια που επιθυμούν εγκυμοσύνη και έχουν κιλά πάνω από το φυσιολογικό θα πρέπει να ελέγχουν το θέμα της γονιμότητας (δηλαδή το σπέρμα τους οι άντρες και την ποιότητα της ωορρηξίας οι γυναίκες). «Ειδικά οι γυναίκες που πάσχουν από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, που είναι πολύ συχνό, σε ποσοστό άνω του 10% του πληθυσμού, πρέπει να προσπαθούν να διατηρούν το βάρος τους σε φυσιολογικά επίπεδα, γιατί αυτές έχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν υπογονιμότητα όταν παίρνουν κιλά».

Πάτρα: Απάτη-μαμούθ με ενεργειακά ποτά-Πλήρωσε 101.000 ευρώ και δεν έχει παραλάβει τίποτα

Τεράστια απάτη σε βάρος υπεύθυνου εταιρείας στην Πάτρα ερευνούν οι τοπικές αστυνομικές αρχές. 
Ειδικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον υπεύθυνο αυστριακής εταιρείας, έπεισε το θύμα να του καταθέσει συνολικά 101.000 ευρώ, προκειμένου να του αποστείλει ποσότητα ενεργειακών ποτών. 
Η κατάθεση των χρημάτων έγινε τμηματικά σε πολωνική τράπεζα. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία δεν έχει παραλάβει τα συμφωνηθέντα προϊόντα, με αποτέλεσμα ο υπεύθυνος να καταφύγει στην αστυνομία. 
Η ανακοίνωση της αστυνομίας:
 Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προσποιούμενος τον υπεύθυνο αυστριακής εταιρείας, με το πρόσχημα της πώλησης ενεργειακών ποτών, έπεισε υπεύθυνο εταιρείας που εδρεύει στην Πάτρα, να του καταθέσει τμηματικά, σε πολωνική τράπεζα, το συνολικό χρηματικό ποσό των (101.000) χιλιάδων ευρώ, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει αποστείλει τα συμφωνηθέντα προϊόντα.

Χωρίς διόδια οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων στις επαναληπτικές εκλογές


Ελεύθερη θα είναι η διέλευση στα διόδια και στις επαναληπτικές δημοτικές -περιφερειακές εκλογές, στις 2 Ιουνίου.
 
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους στις επερχόμενες και Αυτοδιοικητικές εκλογές η διέλευση από τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα είναι ελεύθερη από τις 00:00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως και τα μεσάνυχτα (00:00) της προσεχούς Κυριακής, 2 Ιουνίου.
Τι θα ισχύσει για τους δικαστικούς αντιπροσώπους
Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους στις εκλογές, θα είναι ελεύθερη η διέλευση τους από τους σταθμούς διοδίων:
από την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στις 24:00 μ.μ.
Προσοχή: H διέλευση χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του Δικαστικού Αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους.
Ειδικότερα, στο διάστημα που ορίζει η απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων(κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:
  • Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
  • Γέφυρα Ρίου -Αντιρίου
  • Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη (Μορέας)
  • Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση – Σκάρφεια
  • Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια – Ράχες
  • Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες– Κλειδί)
  • Εγνατία Οδός
  • Αττική Οδός

Απίστευτο: Πλήρωσαν για 8 αναψυκτικά στη Ρόδο 82 ευρώ

Απίστευτο: Πλήρωσαν για 8 αναψυκτικά στη Ρόδο 82 ευρώ
Το αδικαιολόγητα εξωφρενικό ποσό των 82 ευρώ για οκτώ αναψυκτικά πλήρωσε παρέα Βρετανών στη Ρόδο! 
Το περιστατικό συνέβη σε μαγαζί στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, σύμφωνα με καταγγελία που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο facebook η Vikki Scott και η οποία κάνει τον γύρο του διαδικτύου σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία.
Η ανάρτηση της άτυχης επισκέπτριας έχει κοινοποιηθεί εκατοντάδες φορές, με τις καταγγελίες για το συγκεκριμένο κατάστημα να πέφτουν βροχή και από άλλους Βρετανούς -και όχι μόνο- επισκέπτες που κλήθηκαν να πληρώσουν… χρυσάφι το φαγητό και το ποτό τους.
Αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με την επισκέπτρια, πέρα από αυτή δεν είχε άλλη δυσάρεστη εμπειρία κατά την διάρκεια των διακοπών της στο νησί μας, και σκοπός της δημόσιας αναφοράς της είναι να αποτρέψει επισκέπτες της Ρόδου να επιλέξουν το συγκεκριμένο μαγαζί.
Από μια έρευνα στη δημοφιλή πλατφόρμα Tripadvisor διαπιστώνεται ότι το συγκεκριμένο κατάστημα συγκεντρώνει χαμηλότατες βαθμολογίες και δεκάδες αρνητικά σχόλια από πελάτες που είχαν την ατυχία να το επισκεφθούν, τόσο για τις τιμές του όσο και για την ποιότητα των ποτών και των φαγητών του.
Στα σχόλια κάτω από την δημοσίευση της Vikki Scott, πολλοί τουρίστες αλλά και Ρόδιοι σπεύδουν να υπερασπιστούν τον προορισμό ωστόσο δεν λείπουν τα παράπονα για τις υψηλές τιμές προϊόντων στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.
Ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν κόπηκε καν απόδειξη για τα 82 ευρώ που κλήθηκαν να πληρώσουν οι τουρίστες, οι οποίοι βίωσαν αυτή την δυσάρεστη εμπειρία και όπως προκύπτει από τις καταγγελίες, δεν ήταν και οι μόνοι.



 dimokratiki.gr

Πού οφείλεται η απότομη αύξηση των θανάτων μεταξύ των ορειβατών που ανεβαίνουν στο όρος Έβερεστ;


Ένδεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στις πλαγιές του Έβερεστ, καθώς η ορειβατική περίοδος βρίσκεται στην κορύφωσή της μετά τον φονικό σεισμό του 2015. 
Όμως αυτή τη φορά ορειβάτες και οδηγοί ρίχουν την ευθύνη σε άλλους παράγοντες γι' αυτή την αύξηση των θανάτων.

Πλήθη ορειβατών
Φέτος η κυβέρνηση του Νεπάλ εξέδωσε αριθμό ρεκόρ 381 αδειών για την ανάβαση στο Έβερεστ, έναντι 11.000 δολαρίων ΗΠΑ η καθεμιά.
Ορειβάτες κάνουν λόγο για μποτιλιαρίσματα κάτω από την κορυφή, στη «ζώνη θανάτου» πάνω από τα 8.000 μέτρα, όπου πολλοί χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου.
Μερικά γραφεία που οργανώνουν αποστολές έχουν καλέσει την κυβέρνηση να μειώσει τον αριθμό των αδειών και να αυξήσει την τιμή γύρω στα 20.000 δολάρια ΗΠΑ ώστε να αντιμετωπίσει τα αυξημένα πλήθη.
«Πεπειραμένοι ορειβάτες με έμπειρους οδηγούς και σέρπα γνωρίζουν για το μποτιλιάρισμα και περιμένουν την ευκαιρία για να ανέβουν με ασφάλεια», λέει ο Έιντριαν Μπάλιντζερ της εταιρείας Alpenglow Expeditions που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ.

Απειρία
Ο αριθμός των ορειβατών που δεν έχουν πείρα έχει αυξηθεί. Δεν υπάρχει απαίτηση από την κυβέρνηση του Νεπάλ για τεστ ικανότητας ούτε να έχει κάποιος ανέβει σε χαμηλότερες κορυφές, πριν λάβει άδεια για να ανέβει στο Έβερεστ. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε θανάτους που συνήθως αποφεύγονται από έμπειρους ορειβάτες, λένε οδηγοί.
«Μπήκαν σε μια κατάσταση που ήταν πέρα από τις ικανότητές τους», λέει ο Γκάρετ Μάντισον, της Madison Mountaineering που έχει την έδρα τις στις ΗΠΑ, σχετικά με την πείρα κάποιων απ' αυτούς που έχασαν τη ζωή τους.

Τσουχτερό πρόστιμο από την Πολεοδομία στο εστιατόριο με τα χρυσά καλαμαράκια στην Μύκονο

Στο στόχαστρο και των πολεοδομικών αρχών βρίσκεται το εστιατόριο στον Πλατύ Γιαλό που χρέωσε τον Αμερικανό τουρίστα 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμαράκια και έξι μπύρες.
Πριν την έφοδο των ελεγκτών της ΑΑΔΕ στο εστιατόριο που αποτιμούσε το καλαμάρι... σε χρυσάφι, με αποτέλεσμα να γίνει αποδέκτης κάκιστων κριτικών στον παγκόσμιο τουριστικό οδηγό στο ίντερνετ tripadvisor, το ίδιο μαγαζί, όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr, είχε απασχολήσει και την Πολεοδομική Αρχή της Σύρου, που ελέγχει τη Μύκονο. Έπειτα από καταγγελίες για παραβάσεις στην ανεγειρόμενη τότε οικοδομή στην παραλία Πλατύς Γιαλός, ακολούθησε επιτόπια αυτοψία από κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου τα μέλη του οποίου εντόπισαν ένα σωρό αυθαιρεσίες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού προστίμων που συνέταξαν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δόμησης της Πολεοδομίας Σύρου με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2018, εντοπίστηκαν να έχουν αποπερατωθεί χωρίς άδεια και εγκρίσεις οι παρακάτω κατασκευές:
Ανελκυστήρας κατ' επέκταση του υπάρχοντος κτίσματος και στους ορόφους (ισόγειο, α, β όροφος, δώμα).
Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος - εστιατόριο στο δώμα.
Πάνω στο δώμα εντοπίστηκε μια μεταλλική κατασκευή - κλειστός χώρος.
Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, το πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου υπολογίστηκε στις 418.230 ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης του στις 209.115 χιλιάδες ευρώ, κάτι που ενδεχομένως... δικαιολογεί και την τσουχτερή τιμή στο καλαμάρι, το οποίο απ’ ό, τι μαθαίνουμε δεν πωλείται με το κιλό αλλά με τα γραμμάρια, όπως συμβαίνει συνήθως με το κρέας στα καλά εστιατόρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του παραθαλάσσιου εστιατορίου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί προκειμένου να διατηρήσει την επιχείρηση του και να μην πληρώσει το βαρύτατο πρόστιμο.

Ασταθής ο καιρός των επαναληπτικών εκλογών, ακόμη και με χαλαζοπτώσεις στη Β. Ελλάδα

Αστάθεια θα εμφανίσει ο καιρός, ιδίως στα κεντρικά και στα βόρεια τμήματα της χώρας, την Κυριακή που θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι πυκνές στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ βροχές ή καταιγίδες θα σημειωθούν από το πρωί και έπειτα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και πιθανώς στο Βόρειο Αιγαίο.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται σε κάποιες περιπτώσεις από χαλαζοπτώσεις. Μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση χαλαζοπτώσεων υπάρχει στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία και δευτερευόντως στο Βόρειο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 12 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 30 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 26.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 με 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά θα ενισχυθούν και θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και το μεσημέρι έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ, και προς το βράδυ βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Στο Σαρωνικό οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες από το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς.

Όρια ταχύτητας και κάμερες τροχαίας από το Google Maps και στην Ελλάδα

Μετά από μερικές εβδομάδες δοκιμών κυρίως στις ΗΠΑ, η υπηρεσία Google Maps επεκτείνει την εμφάνιση των ορίων ταχύτητας και των καμερών – μπλόκων της τροχαίας σε ακόμη 40 χώρες, με την Ελλάδα να συμπεριλαμβάνεται σε αυτές!
Οι νέες λειτουργίες προέρχονται από την υπηρεσία Waze (ανήκει στη Google) και θα εμφανίζονται στην εφαρμογή Google Maps για Android και iOS. Παρόλα αυτά, μόνο οι χρήστες Android θα μπορούν να αναφέρουν από μόνοι τους νέες τοποθεσίες όπου υπάρχουν μπλόκα τροχαίας και κάμερες.
Να σημειωθεί, επίσης, ότι σε ορισμένες χώρες δεν εμφανίζονται οι τοποθεσίες των radar διότι κάτι τέτοιο θεωρείται παράνομο από τη νομοθεσία τους. Ειδικά στη Γαλλία, η αστυνομία έχει την άδεια να ελέγχει το smartphone του χρήστη για παράνομες εφαρμογές που προσφέρουν τέτοιου είδους πληροφορίες και μπορεί να τιμωρήσει τον οδηγό με αυστηρό πρόστιμο ή/και κατάσχεση του οχήματος του.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει τις νέες λειτουργίες στην εφαρμογή, αλλά η Google έχει επιβεβαιώσει ότι έρχονται σε Ελλάδα, Αυστραλία, Βραζιλία, ΗΠΑ, Καναδά, Ινδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεξικό, Ρωσία, Ιαπωνία, Ανδόρα, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Μαρόκο, Ναμίμπια, Ολλανδία, Νορβηγία, Ομάν, Πολωνία, Πορτογαλία, Κατάρ, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σλοβακία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Τυνησία και Ζιμπάμπουε.

Η NASA επέλεξε τρεις ιδιωτικές εταιρείες για να κατασκευάσουν «μεταγωγικές» σεληνιακές ακάτους για το «Άρτεμις»


Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι επέλεξε τρεις ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες θα κατασκευάσουν νέες διαστημοσυσκευές προσελήνωσης (landers), που θα μεταφέρουν όργανα και άλλο επιστημονικό εξοπλισμό στη Σελήνη στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «'Αρτεμις», που έχει ως στόχο την επιστροφή των Αμερικανών αστροναυτών στο φεγγάρι το 2024.
Για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του 1970 (πρόγραμμα «Απόλλων»), οι ΗΠΑ θα στείλουν εξοπλισμό στη Σελήνη, το 2020 και 2021, προετοιμάζοντας την επανδρωμένη αποστολή του 2024. Οι άκατοι των τριών εταιρειών θα μεταφέρουν συνολικά 23 μικρά φορτία της NASA, που θα περιλαμβάνουν όργανα, τα οποία θα βοηθήσουν τους αστροναύτες να συλλέξουν πληροφορίες στη σεληνιακή επιφάνεια, να πλοηγηθούν σε αυτήν και να προστατευθούν από την ηλιακή ακτινοβολία. Θα σταλούν επίσης όργανα για την ανάλυση της σύνθεσης του φεγγαριού και την ανίχνευση νερού, ηλιακοί συλλέκτες κ.α.
Οι τρεις αμερικανικές εταιρείες που επελέγησαν, είναι η Orbit Beyond (θα εκτοξευθεί με πύραυλο Falcon 9 της Space X για να προσεληνωθεί το Σεπτέμβριο του 2020 στην περιοχή Mare Imbrium μέσα σε ένα μεγάλο κρατήρα), η Intuitive Machines (θα εκτοξευθεί επίσης με πύραυλο της Space X για να προσεληνωθεί τον Ιούλιο του 2021 στην περιοχή Oceanous Procellarum) και η Astrobotic (προγραμματίζεται να φθάσει επίσης έως τον Ιούλιο του 2021 στο μεγάλο κρατήρα Lacus Mortis με πύραυλο που δεν έχει ακόμη επιλεγεί).

«Εκστασιασμένος» δηλώνει ο Νορβηγός πρέσβης από τη Μάνη

Τις ομορφιές της Μάνης εκθειάζει με ανάρτησή του στο twitter, ο πρεσβευτής της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Γιορν Γκέλσταντ.
Ο Νορβηγός διπλωμάτης εμφανίζεται ενθουσιασμένος με τις ομορφιές της Μάνης, την οποία όπως σημειώνει διακρίνει η ηρεμία και η χαλαρότητα, σε αντίθεση με την (πολύβουη) Αθήνα.
 «Είναι θαυμάσιο να βρίσκεσαι εδώ» γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Γιορν Γκέλσταντ.
Μάλιστα, ο Νορβηγός πρέσβης συνοδεύει την ανάρτησή του και μια πανοραμική φωτογραφία από την περιοχή με φόντο τη θάλασσα.

Η επαφή με τη φύση κάνει τα παιδιά ισορροπημένους ενήλικες

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «PHENOTYPE» με δεδομένα από περίπου 3.600 ενήλικες

Οι ενήλικες, οι οποίοι ως παιδιά είχαν έρθει σε στενή επαφή με το φυσικό περιβάλλον, μπορεί να παρουσιάζουν καλύτερη ψυχική υγεία συγκριτικά με εκείνους που δεν είχαν ανάλογα ερεθίσματα, σύμφωνα με μία νέα ευρωπαϊκή μελέτη.
Σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα μελέτες που περιορίζονταν στα άμεσα οφέλη της επαφής με τη φύση, η νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο διεθνές περιοδικό για θέματα περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας «International Journal of Environment Research and Public Health», είναι η πρώτη που επιχείρησε να συσχετίσει αυτήν την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον με την ψυχική ισορροπία κατά την ενήλικη ζωή.
«Οι συμμετέχοντες στην έρευνα που εκτέθηκαν λιγότερο σε φυσικά περιβάλλοντα ως παιδιά θεωρούν αυτούς τους χώρους λιγότερο σημαντικούς στην ενηλικίωση», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Μίριαμ Πρέου της Σχολής Υγείας του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «PHENOTYPE» με δεδομένα από περίπου 3.600 ενήλικες από τη Βαρκελώνη (Ισπανία), το Ντέτινχεμ (Ολλανδία), το Κάουνας (Λιθουανία) και το Στόουκ - ον - Τρεντ (Ηνωμένο Βασίλειο).
Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για το επίπεδο της επαφής τους -είτε σκόπιμης είτε άσκοπης- με τη φύση στην παιδική ηλικία και για την τωρινή επαφή τους, την ικανοποίησή τους, αλλά και το πόσο σημαντικούς θεωρούν αυτούς τους χώρους. Επιπλέον, μετρήθηκαν τα επίπεδα ζωτικότητας, νευρικότητας και κατάθλιψης του τελευταίου μήνα.
Οι επιδόσεις στις μετρήσεις ψυχικής υγείας, όπως και το επίπεδο σημαντικότητας που αποδίδεται στο φυσικό περιβάλλον, διαπιστώθηκε ότι είναι υψηλότερα στα άτομα, τα οποία σε μικρή ηλικία είχαν άμεση αλληλεπίδραση με χώρους πρασίνου και γενικότερα με τη φύση. Η συσχέτιση όμως δεν επιβεβαιώθηκε για τις μετρήσεις ζωτικότητας και ικανοποίησης.

Τα φιλόξενα βράχια των Μετεώρων έχουν απομείνει μόνο με δυο αρσενικούς Ασπροπάρηδες


«Τα φιλόξενα βράχια των Μετεώρων έχουν απομείνει μόνο με δυο αρσενικούς Ασπροπάρηδες οι οποίοι περιμένουν εναγωνίως να επιστρέψει κάποιο θηλυκό. Δυστυχώς, στις μέρες μας ο πληθυσμός του Ασπροπάρη έχει καταρρεύσει.
Η εποχή που η Ελλάδα φιλοξενούσε περισσότερα από 250 αναπαραγόμενα ζευγάρια αποτελεί μακρινό παρελθόν. Πλέον ο πληθυσμός της Ελλάδας αριθμεί λιγότερα από 5 ζευγάρια. Τα Μετέωρα και η ευρύτερη περιοχή των Χασίων-Αντιχασίων αποτελούσαν στο παρελθόν το βασίλειο του Ασπροπάρη!».
Αυτά επισημαίνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Δημήτρης Βαβύλης ο οποίος είναι βιολόγος-ορνιθολόγος, συνεργάτης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας/BirdLifeGreece και κατάγεται από τα Τρίκαλα. Από το 2012 εμπλέκεται ενεργά σε προγράμματα για τη διατήρηση του Ασπροπάρη στην περιοχή των Μετεώρων και του Κόζιακα.
Είναι τοπικός υπεύθυνος για τη δημιουργία ενός δικτύου ανθρώπων της υπαίθρου ενάντια στα δηλητηριασμένα δολώματα. Από το 2014 είναι χειριστής τού ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου για την ανίχνευση δηλητηριασμένων δολωμάτων και έχει ερευνήσει έως σήμερα πάνω από 45 περιστατικά δηλητηρίασης

Η υπερβολική ποσότητα αλκοόλ σκότωσε την 14χρονη μαθήτρια στη Σαντορίνη !

Σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αποδίδεται ο θάνατος της 14χρονης μαθήτριας, η οποία πέθανε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, μετά από πάρτι γενεθλίων στο Εμπορείο της Σαντορίνης.
Οπως διαπιστώθηκε μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης από τον Προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, κ. Μπογιόκα, η αιτία θανάτου του κοριτσιού ήταν ισχαιμία του μυοκαρδίου η οποία προκλήθηκε από μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.
Επιπλέον διαπιστώθηκε οίδημα στους πνεύμονες, το οποίο αποδίδεται επίσης στην κατανάλωση αλκοόλ.
Η 14χρονη δεν είχε ιστορικό καρδιολογικών προβλημάτων. Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν το κορίτσι είχε κάνει χρήση άλλων ουσιών.
Η 14χρονη είχε πάει το βράδυ της περασμένης Δευτέρας σε σπίτι φίλης της, η οποία είχε γενέθλια. Εκεί διασκέδαζε με συμμαθητές της, όταν ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία. 
Οι γονείς της κοπέλας που είχε το σπίτι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, που μετέφερε με ασθενοφόρο την 14χρονη στο νοσοκομείο. 
Όταν έφτασε εκεί ήταν πια αργά, καθώς είχε χάσει ήδη τη ζωή της .

Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας - Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2019-2020.

Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας - Ένα σχολείο γεμάτο Φως - Εγγραφές Σχολικού Έτους 2019-2020
Το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας ενημερώνει πως ξεκίνησαν οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2019-2020.
Οι μαθητές θα πρέπει να υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής, μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία μέχρι την 17η Ιουνίου 2019 και ώρα 00:00. 
Χρειάζεστε οπωσδήποτε τους κωδικούς του taxisnet. Οι ανήλικοι μαθητές καθώς και οι ενήλικοι που είναι προστατευόμενα μέλη μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή με τους κωδικούς taxisnet των κηδεμόνων τους. Αν δυσκολευτείτε, μπορείτε να έρθετε στο σχολείο με τους κωδικούς σας να γραφτείτε.
Στο Σχολικό Έτος 2018-2019 πραγματοποιήθηκαν οι εξής δύο σημαντικές αλλαγές που αφορούν στα Εσπερινά ΕΠΑ.Λ.:
1) Η φοίτηση μειώθηκε από τέσσερα (4) σε τρία (3) έτη.
2) Οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν εισαγωγή σε Πανεπιστημιακές Σχολές με ποσοστό 1% για αποφοίτους Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. ή με ποσοστό 10% για αποφοίτους όλων των ΕΠΑ.Λ.
Το Σχολείο μας λειτουργεί απογευματινές ώρες με μειωμένο ωράριο ώστε να υπάρχει δυνατότητα φοίτησης σε όλους, κυρίως εργαζόμενους.
Στους απόφοιτους του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. χορηγείται:
α) Απολυτήριο Λυκείου και
β) Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4.
Όσοι κατέχουν Απολυτήριο Λυκείου ή ισοδύναμο τίτλο μπορούν να εγγραφούν στην Β’ Τάξη για την απόκτηση μόνο Πτυχίου ειδικότητας με λιγότερες ώρες παρακολούθησης.
Εκτός από την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα να εισαχθούν στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, τη Σχολή Αστυφυλάκων, τη Σχολή Πυροσβεστών, τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και τις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.
Ένα επιπλέον πλεονέκτημα των ΕΠΑ.Λ. είναι η προαιρετική φοίτηση στο Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας για την απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5, αντίστοιχου του πτυχίου των Ι.Ε.Κ.

Θα λειτουργήσουν οι ακόλουθοι 6 τομείς και 7 ειδικότητες:
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ με ειδικότητα : Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ με ειδικότητες :
1. Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
2.Τεχνικός Οχημάτων
ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ με ειδικότητα : Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων
ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ με ειδικότητα :Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ και ΕΥΕΞΙΑΣ με ειδικότητα : Αισθητικής Τέχνης
ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ με ειδικότητα : Συντήρηση Έργων Τέχνης
 
Περισσότερες πληροφορίες:
Ιστοσελίδα: http://epal-esp-kalam.mes.sch.gr
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (e-mail): mail@epal-esp-kalam.mes.sch.gr
Facebook: epalekal
Διεύθυνση: Ρήγα Φεραίου και Κρήτης.
Ωράριο λειτουργίας: 18.00 έως 22.30.
Τηλέφωνο (fax): 2721025807
Κινητό: 6945975448

Περίπου 3.000 κεραυνοί στη Βόρεια Ελλάδα την τελευταία ημέρα του Μαΐου

Καταιγίδες εκδηλώθηκαν  από το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Μαΐου 2019 στα βόρεια ηπειρωτικά. Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε περίπου 3000 κεραυνούς στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Αναφορές για χαλαζοπτώσεις υπάρχουν σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπως ο Κρόκος και ο Κασλάς Κοζάνης, το Τσοτύλι και η Φλώρινα, αλλά και στο Διδυμότειχο στη Θράκη.

Η πρόγνωση για Σάββατο
Aραιές νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν αναμένονται για το Σάββατο, ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα νότια και ανατολικά.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία από 13 έως 30, στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 14 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 22, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 31, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 16 έως 26 και στην Κρήτη από 14 έως 27 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, από το απόγευμα όμως στα νοτιοδυτικά θα γίνουν νοτιοδυτικοί ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχοπτώσεις το μεσημέρι κι απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιους έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς.


 meteo.gr

Τι ζούμε Θεέ μου ....Προς κ. Α. Φλαμπουράρη: ψήφισα ΝΔ χωρίς να το θέλω!

Αυτός όμως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Μην περιμένουμε κάτι καλύτερο. 
Ευτυχώς τελειώσανε.....

Η ήττα με 9,35 μονάδες τους έχει εξωθήσει να λένε απίστευτα πράγματα. Τα διαβάζουμε, τα ακούμε και δεν τα πιστεύουμε. Η σταθερή επωδός είναι πλέον το «τι ζούμε Θεέ μου!» Η κυρία Τασία, το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, και ενώ η διαφορά σκαρφάλωνε στις 9 μονάδες, δήλωνε μπροστά στον έκπληκτο Άδωνι Γεωργιάδη πως «για να ξέρουμε αν χάσαμε θα πρέπει να δούμε τι ψήφισαν οι λαϊκές συνοικίες». 
Και οι λαϊκές συνοικίες έδωσαν διαφορά μεγαλύτερη του 9%. Ο δε Κυρίτσης δήλωσε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο σεμνή κυβέρνηση των τελευταίων 190 ετών. Ναι, το είπε στα σοβαρά. Δεν έκανε πλάκα. Αλλά το αποκορύφωμα ήταν η απορία του Α. Φλαμπουράρη μήπως αυτοί που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία δεν ήθελαν να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Πραγματικά η επιστήμη σηκώνει τα χέρια της ψηλά. Είναι ολοφάνερο πως η ήττα έφερε τρικυμία εν τω κρανίω τους. Και κυρίως η έκταση της που ούτε ο πιο απαισιόδοξος Συριζαίος δεν την περίμενε. Έτσι, επειδή δεν έχουν καθαρό μυαλό λένε αυτές τις ασυναρτησίες. Όμως, υπάρχει και ένα πολιτικό «δια ταύτα». Στάθηκαν ανίκανοι να διαχειρισθούν με αξιοπρέπεια την ήττα τους και κυρίως να παραδεχτούν πως οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να καταψηφίζουν ένα κόμμα της κυβερνώσας Αριστεράς. Είναι αδιανόητο για τους μαρξιστές οι πολίτες να τους απορρίπτουν. Σε αυτήν την περίπτωση, εννοείται, πως οι πολίτες ευθύνονται για την επιλογή τους, καθώς ένα κόμμα της Αριστεράς είναι εξ ορισμού φιλολαϊκό. Όλα τα έχει καλώς καμωμένα, απλώς δεν το εκτίμησε σωστά ο λαός. Δεν κατάλαβαν οι πολίτες το έργο τους, όπως είπε ο Σπίρτζης. «Λαέ ντροπή σου για την εκλογή σου» ήταν το σύνθημα της Αριστεράς μετά το 53% του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1974. Συνεπώς, με την Φλαμπουράρειο λογική το 33% του ελληνικού λαού ψήφισε μεν Νέα Δημοκρατία, χωρίς όμως να θέλει να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία. 
Δηλαδή ψήφισαν ένα κόμμα για να μην κερδίσει στις εκλογές. Τώρα γιατί όταν ψηφίζουν Αριστερά ξέρουν τι θέλουν και όταν ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία πλανώνται, αυτό αφορά την αντίληψη που έχουν για την δημοκρατία. Υποθέτω πως αυτό θα είναι και ένα από τα αφηγήματα με τα οποία θα προσέλθουν στις εθνικές εκλογές: κοιτάξτε, με την ψήφο σας βγάλατε την Δεξιά.
 Ξέρουμε δεν το θέλατε και έχετε μετανιώσει γι΄αυτό. Τώρα θα ψηφίσετε εμάς». Και με την Voxpop-analysis, την δημοσκοπική εταιρεία που προέβλεπε την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, το παιχνίδι θα γίνει ντέρμπι. 
Στα μυαλά τους. Αυτοί οι άνθρωποι μας κυβερνούσαν επί τεσσεράμισι χρόνια, αυτοί οι άνθρωποι, που λένε αυτές τις απίστευτες ανοησίες, έπαιρναν αποφάσεις για την ζωή μας. Και τώρα στην κατάρρευση τους, αντί να σταθούν αυτοκριτικά και να κάνουν μια καταγραφή των λαθών τους, εξακολουθούν να καταφεύγουν στις γνωστές συνταγές δαιμονοποίησης του αντιπάλου, συνταγές όμως που τους οδήγησαν στην εκλογική συντριβή. Αυτός όμως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Μην περιμένουμε κάτι καλύτερο. 
Ευτυχώς τελειώσανε.

  Σ. Μουμτζής
liberal.gr

"Μην ταΐζετε τα αγριογούρουνα!"

Το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης καλεί τους κατοίκους του Πανοράματος να μην δίνουν τροφή στα αγριογούρουνα

Το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης καλεί τους κατοίκους του Πανοράματος να μην δίνουν τροφή στα αγριογούρουνα τα οποία έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους στην περιοχή. 
Σχετική ενημέρωση έκανε στη Μητροπολιτική Επιτροπή, ο πρόεδρος του οργάνου, Μιχάλης Τζώλλας, ο οποίος επισήμανε ότι τα αγριογούρουνα βρίσκουν τροφή σε κάδους και αυλές.
Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, επικαλούμενος την ανακοίνωση του δασαρχείου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε αυτό ώστε να προβλεφθεί η παγίδευση και η μεταφορά των ζώων εκτός της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι το βασικότερο μέτρο που πρέπει να ληφθεί είναι οι κάτοικοι να μην ταΐζουν τα συγκεκριμένα ζώα, προκειμένου αυτά να αναζητήσουν τροφή στο περιαστικό δάσος. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η ανακοίνωση αναφέρει πως οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, επισήμανε, σε δηλώσεις του, ότι πράγματι εντοπίστηκε τις προηγούμενες μέρες ένα κοπάδι αγριογούρουνων το οποίο παγιδεύτηκε σε κλουβιά και απομακρύνθηκε με ασφάλεια από την περιοχή του λόφου Ανάληψη, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον Δήμο και με προσωπική παρέμβαση του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου. Ο κ. Καϊτεζίδης διευκρίνισε, ακόμη, ότι στη σχετική εγκύκλιο του Δασαρχείου περιλαμβάνονται επίσης συστάσεις προς τους πολίτες να κλείνουν τις πόρτες στους κήπους για να μην υπάρχουν φθορές και όπου υπάρχουν σκύλοι να είναι δεμένοι με λουρί.
«Εγώ έχω στείλει πάνω από 15 επιστολές προσωπικά, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος και το Δασαρχείο επισημαίνοντας την επικινδυνότητα του γεγονότος και την πιθανότητα να προκληθούν δυστυχήματα. Από την πλευρά τους, πολίτες, αναφέρουν συχνά πυκνά ότι έχουν υποστεί ζημιές στους κήπους ενώ σημειώθηκαν 3 - 4 ατυχήματα με αυτοκίνητα από πρόσκρουση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη. Διευκρίνισε, τέλος, ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο Δήμο αλλά όλους τους Δήμους που γειτνιάζουν με το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.


thestival.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου