23.12.17

ΦΩΤΟ - Ωραίος ο τύπος αλλά… την «πάτησε»! Στόλισε το αυτοκίνητό του κι έφαγε γερό πρόστιμο


Ωραίος ο τύπος αλλά… την «πάτησε»! Στόλισε το αυτοκίνητό του κι έφαγε γερό πρόστιμο (pics)
Πριν αποφασίσετε να στολίσετε το αυτοκίνητό σας για τα Χριστούγεννα, δείτε τι έπαθε κι αυτός ο άνδρας. 

Τα Χριστούγεννα είναι σίγουρα μια λαμπερή περίοδος, με χιλιάδες φωτάκια να στολίζουν δέντρα, μπαλκόνια, δρόμους και λεωφόρους κάθε πόλης.
Σε αυτό το χριστουγεννιάτικο πνεύμα λοιπόν ο Μπράντον Γούντεν από την Νότια Καρολίνα αποφάσισε να στολίσει αντί για δέντρο το αυτοκίνητό του τοποθετώντας πάνω του δεκάδες λαμπάκια. Ωστόσο, αναγκάστηκε να το πληρώσει ακριβά, δηλαδή 232 δολάρια. Τόσό ήταν το πρόστιμο της τροχαίας για «ακατάλληλο φωτισμό» στο αυτοκίνητό του.

Ο Γούντεν στολίζει με τον ίδιο τρόπο το αυτοκίνητό του τα τελευταία πέντε χρόνια κι όπως ο ίδιος λέει τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι κάτοικοι της πόλης το απολαμβάνουν.
Οι άλλοι οδηγοί τον ακολουθούν για αρκετή ώρα και πολλοί μάλιστα τον σταματούν για να φωτογραφηθούν μαζί του και μαζί με το υπέρλαμπρο αυτοκίνητό του.
«Οι άνθρωποι με ακολουθούν συνήθως για μερικά μίλια, τραβούν βίντεο το οποίο ανεβάζουν στα κοινωνικά δίκτυα, μου λένε να κάνω στην άκρη για να τραβήξουν φωτογραφίες», ανέφερε χαρακτηριστικά στο WJCL.
Ωστόσο η αστυνομία δεν αντιμετώπισε με την ίδια ικανοποίηση την προσπάθειά του να δώσει λίγο παραπάνω χρώμα στις γιορτές.
Του είπε να κάνει στην άκρη όχι όμως για να φωτογραφηθεί μαζί του αλλά για να του κόψει κλήση αξίας 232 δολαρίων.

Σκόνη από τη Συρία έπνιξε την Κύπρο

Αυξημένη στην σκόνη ήταν η ατμόσφαιρα στην Κύπρο, με το κοινό και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες να καλούνται να είναι προσεκτικές στις κινήσεις τους και να περιοριστούν σε κλειστούς χώρους.
Η σκόνη που έρχεται από τη συριακή έρημο αναμένεται να ξεκινήσει να υποχωρεί από το βράδυ του Σαββάτου.
Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από την Κυριακή, καθώς αναμένονται βροχές, αλλά και λίγα χιόνια.
Χαµηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρηθεί σκόνη, τοπικά αυξηµένη, ενώ σταδιακή υποχώρηση της αναµένεται από το βράδυ του Σαββάτου.

Επική γκάφα: Αντί για ταξί μπήκε σε περιπολικό με 1.000 «τσιγαριλίκια» πάνω του!

Το να μπερδέψεις ένα αστυνομικό αυτοκίνητο, με ένα ταξί είναι αδιανόητο, αλλά υπάρχει πιθανότητα να τύχει και να είναι και αστείο.
Το να το κάνει κάποιος, έχοντας πάνω του μια τεράστια ποσότητα κάνναβης είναι καταστροφικό λάθος, που μόνο για τους αναγνώστες μπορεί να αποτελέσει αστείο.
Ο πρωταγωνιστής της «κωμωδίας» που διαδραματίστηκε στην Κοπεγχάγη έγινε γνωστός από την ίδια την αστυνομία της Δανίας, που δημοσιοποίησε την ιστορία στο Twitter.
«Χθες το βράδυ ένας έμπορος κάνναβης από την Christiania, που ήθελε να επιστρέψει γρήγορα σπίτι του, έφτασε σε ένα ταξί και είδε με μεγάλη του έκπληξη ότι ήταν στην πραγματικότητα ένα αστυνομικό αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο καθόταν», γράφει η αστυνομία.
«Οι αστυνομικοί ήταν φυσικά ευτυχείς που τον είδαν, ενώ πάνω του μετέφερε πάνω από 1.000 τσιγάρα κάνναβης», συνέχισε το tweet.
Το περιστατικό συνέβη στην Christiana, μία περιοχή της Κοπεγχάγης, που φημίζεται για τον… εναλλακτικό τρόπο ζωής.

«Έχω περάσει και από το ποτό και από το μαύρο – Ο τζόγος με έκανε ό,τι ήθελε για μια δεκαετία»

... και πήρα… δρόμο από ‘κει.

Γνωστός και αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής μίλησε για όλους τους… εφιάλτες της ζωής του…

Ο λόγος για τον Γιώργο Μαργαρίτη ο οποίος σε μία κατάθεση ψυχής στην εκπομπή «Όλα Καλά», μίλησε για τις… αμαρτίες του παρελθόντος στη ζωή του.

«Έχω περάσει από πολλά πράγματα… Και από το ποτό και από το “μαύρο”, αλλά κατόρθωσα και πήρα… δρόμο από ‘κει.
Διότι παρακολουθούσα ότι πολλοί συνάδελφοι εκείνης της εποχής “φεύγανε” πολύ νωρίς και λέω «δεν αξίζει τον κόπο».Ο τζόγος ήταν αυτός που με έκανε ό,τι ήθελε για μια δεκαετία» είπε και συνέχισε: «Τα έχω κόψει αυτά. Δεν νομίζω ότι το καζίνο είναι κάτι κακό, εκεί δουλεύουν άνθρωποι, εκεί κινείται η αγορά. Εκεί συμβαίνει το εξής πράγμα: Σήμερα θα χάσω εγώ, θα τα πάρεις εσύ και αύριο αν τα χάσεις εσύ, θα τα πάρω εγώ, αυτό είναι». 

gossip-tv.gr

ΒΙΝΤΕΟ: Μαθητές κατά Ψινάκη - Πέταξαν αυγά και ντομάτες !

Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και τη βροχή μαθητές του λυκείου και του γυμνασίου Μαραθώνα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κατά του ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Η πορεία κατέληξε στο δημαρχείο της Νέας Μάκρης όπου περίμεναν τους μαθητές του Λυκείου της περιοχής. Οι μαθητές πέταξαν αυγά και ντομάτες στην πρόσοψη του δημαρχείου Μαραθώνα και ζήτησαν να συναντήσουν τον Ηλία Ψινάκη.
Ο Δήμαρχος Μαραθώνα δεν ήταν εκεί και τους έκλεισε ραντεβού για τις 3 το μεσημέρι. Όμως σύμφωνα με το marathonianea.gr, στις 3.30 ενημέρωσε πως είχε πολλή κίνηση στον δρόμο και δεν προλάβαινε να δώσει το παρών στην συνάντηση.

ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΣΑΚΧΑΡΟ !!Δήμος έδωσε περισσότερα από 7.000 ευρώ για...μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Το ποσό των 7.330,65 ευρώ ενέκρινε ο Δήμος Λέσβου για την προμήθεια γλυκών (κουραμπιέδες, μελομακάρονα, βασιλόπιτες και δίπλες) και φλουριών στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα lesvospost.com.

Η απόφαση αυτή αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ωστόσο δεν διευκρινίζεται που θα δοθούν αυτοί οι «χρυσοί» κουραμπιέδες και τα γεμάτο.. χρυσό μέλι μελομακάρονα.
Αναλυτικά η απόφαση του Δήμου Λέσβου:
ΘΕΜΑ: «Απευθείας ανάθεση της δαπάνης για δαπάνης για την προμήθεια εδεσμάτων (κουραμπιέδες, μελομακάρονα, βασιλόπιτες και δίπλες) και φλουριών στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά του Δήμου Λέσβου»
 
Α. Αναθέτουμε την διενέργεια της δαπάνης για την προμήθειας εδεσμάτων (κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες και βασιλόπιτες (τσουρέκια και κέικ)) και φλουριών στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά του Δήμου Λέσβου, όπως ειδικότερα περιγράφεται στο τεύχος τεχνικών προδιαγραφών της 36/2017 μελέτης της Δ/νσης Πολιτισμού, Παιδείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης στις ακόλουθες επιχειρήσεις ως εξής:τους κουραμπιέδες και τις δίπλες, στην επιχείρηση με την επωνυμία …. έως το συνολικό ποσό των 2.338,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ισχύοντος Φ.Π.Α. τις βασιλόπιτες (κέικ και τσουρέκια) στην επιχείρηση με την επωνυμία ….. έως το συνολικό ποσό των 2.831,40 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ισχύοντος Φ.Π.Α. τα μελομακάρονα στην επιχείρηση με την επωνυμία…. έως το συνολικό ποσό των 1.901,25 ευρώσυμπεριλαμβανομένου του ισχύοντος Φ.Π.Α τα φλουριά στην επιχείρηση με την επωνυμία …… έως το συνολικό ποσό των 260,00 ευρώσυμπεριλαμβανομένου του ισχύοντος Φ.Π.Α
Β. Η δαπάνη που προκαλείται από τη συγκεκριμένη ανάθεση θα καλυφθεί από ιδίους πόρους και έχει εγγραφεί η σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό εξόδων του τρέχοντος έτους, η οποία θα βαρύνει τον Κ.Α. 00.6443.0001 με τίτλο «Δαπάνες προμήθειας εδεσμάτων για εθνικές, τοπικές εορτές, επετείους, Χριστούγεννα και Πάσχα κ.τ.λ.».
Γ. Ως χρόνος πραγματοποίησης της παροχής υπηρεσίας ορίζεται η χρονική περίοδος από την υπογραφή της σχετικής συμβάσεως έως και την 29η Δεκεμβρίου 2017.
Δ. Το ανωτέρω συνολικό χρηματικό ποσό δεν είναι δεσμευτικό και το τελικό ποσό θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες για την προμήθειας των εδεσμάτων (κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες και βασιλόπιτες (τσουρέκια και κέικ)) και φλουριών στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά του Δήμου Λέσβου και σε κάθε περίπτωση δε θα υπερβεί το συνολικό ποσό των 7.330,65 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ισχύοντος ΦΠΑ).
Ε. Η πληρωμή της δαπάνης της ανωτέρω προμήθειας θα γίνει με την έκδοση χρηματικού εντάλματος πληρωμής μετά την προσκόμιση των νομίμων δικαιολογητικών
 
 lesvospost.com

ΦΩΤΟ - Ποιος υφυπουργός αποκλείστηκε στην Εθνική Οδό με ...5 πόντους χιόνι !!!

Τα σοβαρά προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο που προκάλεσε χθες η κακοκαιρία, είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες πολίτες να εγκλωβιστούν στους δρόμους. 
Στην περιοχή του Μαρτίνου μεταξύ των αποκλεισμένων οδηγών ήταν και ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης.
Ο κ. Κόκκαλης προσπαθούσε να επιστρέψει στην εκλογική του περιφέρεια για τις γιορτές των Χριστουγέννων. 
Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού ο κ. Κόκκαλης συνομίλησε με τους υπόλοιπους οδηγούς που βρίσκονταν αποκλεισμένοι μαζί του, ενώ ήταν παράλληλα σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές.
 onlarissa.gr

ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΘΑ ΠΕΙΤΕ !!!Συνελήφθη γιατρός δημόσιου νοσοκομείου για φακελάκι

 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ .....ΧΩΡΙΣ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ !!!
 
Γιατρός δημόσιου νοσοκομείου, ηλικίας 65 ετών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, με την κατηγορία της δωροληψίας, καθώς, σύμφωνα με καταγγελία 35χρονης, της ζήτησε και έλαβε 400 ευρώ, για χειρουργική επέμβαση την οποία επρόκειτο να της κάνει.

Τα χρήματα, τα οποία είχαν προσημειωθεί από την Αστυνομία, βρέθηκαν στην κατοχή του γιατρού, ενώ επίσης στην κατοχή του βρέθηκαν άλλα τρία φακελάκια με 1.750 ευρώ συνολικά.

Ο 65χρονος γιατρός, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ διερευνάται η προέλευση των κατασχεθέντων χρηματικών ποσών.

ΦΩΤΟ - ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ (4)

Ευχές Περιφερειακού Συμβούλου Μεσσηνίας Άγγελου Χρονά
Ευχές δημάρχου Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη
Ευχές από την Παναγιώτα Κοζομπόλη, βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ
ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ Ν.Δ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΙΛΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ
Βλέπεις, είπε, είναι οι Άλλοι και δε γίνεται Αυτοί χωρίς Εσένα και δε γίνεται μ' Αυτούς χωρίς, Εσύ Βλέπεις, είπε, είναι οι Άλλοι και ανάγκη πάσα να τους αντικρίσεις η μορφή σου αν θέλεις ανεξάλειπτη να 'ναι και να μείνει αυτή. (Οδυσσέας Ελύτης - Το 'Αξιον Εστί)

Για το 2018, ας στρέψουμε το βλέμμα μας στο συνάνθρωπό μας.
Καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένο και αλληλέγγυο το 2018!

Πέτρος Ν. Κωνσταντινέας Βουλευτής Μεσσηνίας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Χρόνια Πολλά, με υγεία, αγάπη και ειρήνη. Το “2018” ας φέρει την αλλαγή που όλοι οραματιζόμαστε.
 Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
Αλευράς Παναγιώτης Περιφερειακός Σύμβουλος Πρ. Αντιπεριφερειάρχης



Ευχές από την Ομοσπονδία Συλλόγων Τριφυλίας








Υγεία και αγάπη σε όλους τους κατατρεγμένους συμπολίτες μας.

Θ ό δ ω ρ ο ς Σ τ α υ ρ ι α ν ό π ο υ λ ο ς
ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑΙΚΑ ΝΕΑ

Γιατί λέμε τα κάλαντα;

Γιατί λέμε τα κάλαντα κάθε χρόνο τις γιορτές;
Πως ξεκίνησε το έθιμο αυτό και τι συμβολίζει;
Ας δούμε την ιστορία τους μέσα από άρθρο που εντοπίσαμε στο coolweb.gr

Να τα πούμε;
Όλοι έχουμε πει την συγκεκριμένη φράση αρκετές παραμονές Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων.
Η θετική ανταπόκριση, το τραγούδι με ή χωρίς τη συνοδεία μεταλλικού τριγώνου ή άλλων μουσικών οργάνων και συνήθως με πολλά λάθη και σαρδάμ, αλλά και το κέρασμα μετά χάριζαν χαρά και στις δύο πλευρές.
Γιατί όμως λέμε τα κάλαντα κάθε χρόνο; Πως προέκυψε αυτό το έθιμο;

Γιατί λέμε κάλαντα
 
Τα κάλαντα συχνά αναφέρονται ως εθιμικά τραγούδια του λαού μας και όχι άδικα μιας και είναι από τα λίγα έθιμα που διατηρούνται ζωντανά μέχρι και τις μέρες μας.
Ουσιαστικά πρόκειται για δημοτικά τραγούδια με εγκωμιαστικούς στίχους για τη νέα χρονιά που έρχεται και τα οποία διαδόθηκαν από γενιά σε γενιά και τα τραγουδούμε ακόμη και σήμερα.

Τα κάλαντα ψέλνουν συνήθων μικρά παιδιά, ενώ κάποιες φορές τα ακούμε να τα τραγουδούν ακόμη και ενήλικες.
Ο αρχικός τους ρόλος ήταν το καλωσόρισμα του νέου έτους και γενικά η αναγγελία του χαρμόσυνου μηνύματος των γιορτών.

Χωρίς παράταση στα τέλη κυκλοφορίας;

Σύγχυση και ταλαιπωρία προκαλεί σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων η διορία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.
 Κατόπιν ερωτήσεων, από το υπουργείο Οικονομικών δεν διευκρινίζουν προς το παρόν αν υπάρχει σκέψη για παράταση λίγων ημερών στην διορία πληρωμής ή και εάν ενδεχομένως, επειδή φέτος η 31η Δεκεμβρίου πέφτει Κυριακή, πρέπει η καταληκτική διορία να μεταφερθεί αυτομάτως στην αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Γενικά για τις πληρωμές των φόρων ισχύει, βάσει του ν. 4174 του 2013 (άρθρο 7 του ΚΦΔ),  ότι «εάν η εκπνοή προθεσμίας για την άσκηση δικαιώματος ή εκπλήρωση υποχρέωσης, όπως ορίζεται από τη φορολογική νομοθεσία, συμπίπτει με επίσημη αργία, Σάββατο ή Κυριακή, η προθεσμία παρατείνεται μέχρι την αμέσως επόμενη ημέρα, κατά την οποία η Φορολογική Διοίκηση λειτουργεί για το κοινό».
Ωστόσο τα παραπάνω που αφορούν στους φόρους, δεν ισχύουν αυτονόητα και για τα Τέλη Κυκλοφορίας επειδή καθορίζονται από άλλον νόμο (4093/2012) που υπαγορεύει ότι «τα τέλη κυκλοφορίας εισπράττονται κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Νοεμβρίου έως την 31 η Δεκεμβρίου του προηγουμένου έτους εκείνου στο οποίο αφορούν».
Βάσει του νόμου αυτού, στα ειδοποιητήρια αναγράφεται ως ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας η 31η Δεκεμβρίου, που όμως εφέτος πέφτει Κυριακή και δεν είναι εργάσιμη. Αυτό συνεπάγεται πως για να γίνει πληρωμή στο γκισέ, πρέπει να πληρωθούν έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, βάσει του Αστικού Κώδικα (άρθρο 242) που εξειδικεύει τις προθεσμίες που ορίζονται γενικά από τους νόμους, «η προθεσμία λήγει όταν περάσει ολόκληρη η τελευταία ημέρα και, αν είναι κατά το νόμο εορτάσιμη, όταν περάσει ολόκληρη η επόμενη εργάσιμη».
Ωστόσο από το υπουργείο Οικονομικών δεν διευκρινίζουν αν πρέπει ή αν σκοπεύουν να δώσουν παράταση, αφήνοντας έτσι ανοικτό κάθε ενδεχόμενο, αλλά και πιέζοντας εμμέσως όλους τους ιδιοκτήτες να σπεύσουν το νωρίτερο να πληρώσουν τα τέλη (έως Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου)  από φόβο μήπως τελικά καταστεί εκπρόθεσμη η πληρωμή και υποστούν διπλάσια ποσά χρεώσεων.
Όσοι δεν θα πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα καταβάλουν πρόστιμο ίσο με την αξία τους.
Το πρόστιμο είναι ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί.
Αντίστοιχα, για όσους επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες, η προθεσμία για να υποβάλουν δήλωση ακινησίας και να τις καταθέσουν στην Εφορία εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2017, αλλά επειδή η καταληκτική ημερομηνία πέφτει Κυριακή, πιέζονται να το κάνουν έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.

protothema.gr

Ηράκλειο: 15χρονη στο νοσοκομείο μετά από μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής ένα κορίτσι 15 ετών στο Ηράκλειο, το οποίο ενώ διασκέδαζε σε μπαρ της πόλης, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 15χρονη που διασκέδαζε σε χοροεσπερίδα, κάποια στιγμή δεν αισθάνθηκε καλά, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της.
Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τη μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο, με την ίδια να μη διατρέχει κάποιο κίνδυνο για τη ζωή της.
Αστυνομικοί λίγη ώρα αργότερα προχώρησαν στη σύλληψη του υπεύθυνου του νυχτερινού καταστήματος.

Πόσα χρόνια έφαγε - Στη φυλακή η δασκάλα που πήγε με τον 13χρονο μαθητή της

Σε δέκα χρόνια φυλακή καταδικάστηκε η 24χρονη Alexandria Vera, η δασκάλα που προκάλεσε σάλο τον Ιούνιο toy 2016 όταν παραδέχθηκε ότι είχε σχέση με έναν 13χρονο μαθητή της.
Οπως είχε γίνει γνωστό τότε, μάλιστα, η Vera είχε μείνει και έγκυος από τον μαθητή της αλλά είχε κάνει έκτρωση όταν το έμαθε.
Η 24χρονη είχε, επίσης, υποστηρίξει ότι οι γονείς του 13χρονου ήταν ενήμεροι και ενέκριναν τη σχέση της μαζί του.
«Θέλουμε οι δάσκαλοί μας να εκπαιδεύουν τους μαθητές αλλά να κρατάνε τα χέρια τους μακριά από αυτούς» δήλωσε ο δικαστής που επέβαλε την ποινή στη νεαρή δασκάλα.
Η αρχική πρόταση του εισαγγελέα για την Vera ήταν ποινή 30 ετών αλλά τελικά της επιβλήθηκε μικρότερη επειδή ομολόγησε την πράξη της με τον δικαστή να τονίζει ότι στέλνεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Ψυχολόγος που κατέθεσε στο δικαστήριο υπέρ της δασκάλας υποστήριξε ότι «όσα έκανε, τα έκανε γιατί ήταν ερωτευμένη με τον 13χρονο».

"Έπεσε" ο ΔΙΑΣ και μπλοκάρισαν τα ΑΤΜ

Ήταν ο κόσμος περισσότερος από όσο αντέχουν τα συστήματα;
 Ή συνέβη κάτι άλλο.
 Όπως και να έχει, προβλήματα αντιμετώπισαν το πρωί, όσοι καταναλωτές επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες ορισμένων τραπεζών (χρεωστικές και πιστωτικές) για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, αλλά και για την ανάληψη μετρητών από ATM.
Λίγο ο 13ος μισθός (όσων λαμβάνουν ακόμη), λίγο οι καταναλωτικές συνήθειες εξ αιτίας των Χριστουγέννων το, σημασία έχει ως το σύστημα βρέθηκε εκτός λειτουργίας. 
Τραπεζικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι «έχει τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας το σύστημα ΔΙΑΣ» και σημείωσαν πως τα μηχανογραφικά κέντρα καταβάλλουν προσπάθειες για την επαναφορά του.
Κατόπιν αυτού ούτε τα ΑΤΜ δούλευαν κανονικά, ούτε συναλλαγές στα ταμεία  των καταστημάτων μπορούσε να γίνει. Κάποιοι «πονηροί» μάλιστα θυμήθηκαν το 24ωρο με τα κάπιταλ κοντερόλ. «Μήπως έγινε κάτι σοβαρό και μας το κρύβουν;», αναρωτήθηκε ένας από αυτούς στην ταμία πολυκαταστήματος. «Πού να ξέρω κύριε ήταν η απάντηση της δεσποινίδας που έβλεπε την ουρά να μεγαλώνει και τον διευθυντή απέναντι να ξεφυσάει.
Πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα για να αρχίσει να ομαλοποιείται η κατάσταση

Φόρεσαν τις κάπες στους οι Εύζωνες στον Άγνωστο Στρατιώτη

Φόρεσαν τις κάπες του Φανταστείτε οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Το κρύο είναι τζουχτερό και ιδιαιτερα για όταν παραμένεις ακίνητος , πόσο μάλλον για αυτούς
Το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τηχώρα από την  Παρασκευή, έριξε στα τάρταρα το θερμόμετρο και σε συνδιασμό με με το χιονόνερο  στο κέντρο της Αθήνας έκανε δυσκολότερη την κατάσταση έτσι και οι τσολιάδες μας έβαλαν τις κάπες για να προστατευτουν

Τραγωδία για ηλικιωμένη στο Αίγιο-Βρέθηκε νεκρή, θαμμένη μέσα στο χιόνι

Την αναζητούσε ο γιος της

Με τραγικό τρόπο έληξε η αναζήτηση μιας γυναίκας 80 ετών, η οικογένεια της οποίας ενημέρωσε την αστυνομία ότι είχαν χαθεί τα ίχνη της.
Τελικά η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, θαμμμένη στο χιόνι, στην περιοχή Δάφνες Αιγίου.
Απαρηγόρητος ο γιος της, ο οποίος και ήταν αυτός που σήμανε συναγερμό στις αρχές.
Στο σημείο αυτή την ώρα βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές και σπεύδει και ο ιατροδικαστής.

ΑΑΔΕ: Όλα τα οχήματα μπορούν να τεθούν σε ακινησία

Όλα τα οχήματα μπορούν να τεθούν σε ακινησία, σύμφωνα με εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στην οποία τέθηκαν ερωτήματα φορολογουμένων, μετά την κοινοποίηση της ΠΟΛ.1136/2017, σχετικά με το αν με τις εν θέματι εγκυκλίους, δύνανται να τεθούν σε αναγκαστική ακινησία και Επιβατικές Ιδιωτικής Χρήσης δίκυκλες-τρίκυκλες μοτοσικλέτες για τις οποίες δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μεταβίβασης.
Συγκεκριμένα, με την ΠΟΛ.1213/2017, η ΑΑΔΕ διευκρινίζει ότι:
Με τις διατάξεις του αρ. 22 του ν. 2367/1953, δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οχημάτων, να θέσουν αυτά είτε σε εκούσια είτε σε αναγκαστική ακινησία στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., προκειμένου να εκπέσουν των τελών κυκλοφορίας. Στις διατάξεις αυτές , δεν υφίσταται διάκριση των οχημάτων τα οποία δύνανται να τεθούν σε ακινησία στη Δ.Ο.Υ.
Σημειώνεται ότι λόγοι αναγκαστικής ακινησίας, είναι η κλοπή ή υπεξαίρεση οχήματος, καθώς και η ανωτέρα βία, όπως στην περίπτωση της μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας μεταβίβασης, το οποίο έγινε δεκτό με την ΠΟΛ.1133/25.6.2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μετά και την ΠΟΛ.1147/3.7.2015.
Συνεπώς με βάση τα ανωτέρω, όπως διευκρινίσει η ΑΑΔΕ, οι σχετικές εγκύκλιοι, καταλαμβάνουν όλα τα Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκίνητα οχήματα καθώς και τις δίκυκλες-τρίκυκλες μοτοσικλέτες.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! Κατρούγκαλος: Οι πλειστηριασμοί πρέπει να γίνουν για το καλό των τραπεζών

Υπέρ της τροπολογίας που προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς τάχτηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ο αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Πρακτορείο FM, ανέφερε πως «δεν θέλουμε να ποινικοποιήσουμε τη διαμαρτυρία», ωστόσο «οι πλειστηριασμοί πρέπει να γίνουν, γιατί πρέπει να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε το τραπεζικό σύστημα, για να πάψει να είναι “ζόμπι”, που απλώς απορροφά χρήματα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξυγίανση των τραπεζών (μέσω της μείωσης των «κόκκινων δανείων») ανοίγει τον δρόμο «για να μπορεί ένας φτωχός άνθρωπος να ξαναδανειστεί, για να πάρει σπίτι και για να ξαναμπορεί ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας να πάρει δάνειο για την επιχείρησή του».
«Θέλουμε να προφυλάξουμε την πρώτη, τη λαϊκή κατοικία, αυτό είναι προϋπόθεση για την επιτυχία της προσπάθειάς μας» διαβεβαίωσε, υπογραμμίζοντας: «Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε να ξαναϊσορροπήσει το ενεργητικό και το παθητικό των τραπεζών». 
«Μετά τα νομοθετικά μέτρα που πήραμε, δηλαδή την επέκταση με τον νόμο Σταθάκη του νόμου Κατσέλη, που καλύπτει περίπου το 75% των κατοικιών, κάναμε τη “συμφωνία κυρίων” με τις τράπεζες να καλύψουμε και το υπόλοιπο. Από εκεί και μετά όταν είχαμε εξασφαλίσει την κοινωνική προϋπόθεση του όλου εγχειρήματος, έπρεπε να προχωρήσουμε και με τους πλειστηριασμούς» συμπλήρωσε.
«Θέλουμε, μετά από 8 χρόνια μνημονίων, να μπορούμε να επιλέγουμε την πολιτική μας μόνοι μας», το σχόλιό του για την «καθαρή» -όπως υποστηρίζει- έξοδο της χώρας τον Αύγουστο του 2018.

ΦΩΤΟ - Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια έψαλαν στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, χορωδίες φορέων της πόλης.

Μεταξύ αυτών στρατιώτες από το 9ο Σύνταγμα Πεζικού και την 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος, Εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας.
Ο Μητροπολίτης δέχθηκε επίσης, επισκέψεις για ευχές από εκπροσώπους τοπικών φορέων.
 Ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε όλους για την επίσκεψή τους και ευχήθηκε πατρικά για υγεία, ευτυχία και προκοπή προσωπική και οικογενειακή.


 

Σταδιακή ύφεση των καιρικών φαινομένων

Αυτή ήταν η γενική εικόνα των καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν σε όλη τη χώρα περίπου στη μία το μεσημέρι, όπως την κατέγραψε ο δορυφόρος και μεταδόθηκε από το meteo.gr

Για το υπόλοιπο της ημέρας οι επιστήμονες επισημαίνουν:
Στα κεντρικά και νότια της χώρας παραμένουν οι νεφώσεις, ενώ βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά σημειώνονται κατά κύριο λόγο στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, και στην Κρήτη. Τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν λίγο ακόμη, ενώ θα εκδηλωθούν και τοπικοί όμβροι.
Όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σταδιακά στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην  Κρήτη. Οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν σταδιακά κατά 1 έως 2 μποφόρ, κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο.
Αύριο Κυριακή, Παραμονή των Χριστουγέννων, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, και σποραδικούς όμβρους στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στο Νότιο Αιγαίο, και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις. Η θερμοκρασία στα δυτικά θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως 7 μποφόρ, και μόνο στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 έως 9 μποφόρ.
Τη Δευτέρα, Ανήμερα των Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες μονό τοπικές νεφώσεις, που στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη θα είναι περισσότερες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στην Κρήτη, οι οποίες όμως από το μεσημέρι αναμένεται να εξασθενήσουν σημαντικά και να περιοριστούν κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη την χώρα. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και μόνο στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Πώς να βγάλεις από τα ρούχα τον λεκέ από λάδι

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να πάθετε ενώ τρώτε είναι να λαδωθείτε και ένα από τα πιο χρήσιμα είναι να γνωρίζετε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό λεκέ.
Ιδού λοιπόν οι πλέον δημοφιλείς λύσεις αν “στάξει λάδι” πάνω σας:
1. Απορρυπαντικό υγρό πιάτων: Ρίξτε λίγο απορρυπαντικό υγρό πιάτων επάνω στο λεκέ, αφήστε το για λίγη ώρα και στη συνέχεια πλύντε το επίμαχο ρούχο στο πλυντήριο ή στο χέρι.
2. Καθαριστικό πιάτων και ταλκ: Ρίξτε ταλκ επάνω στο λεκέ για να απορροφήσει το λάδι, στη συνέχεια βάλτε καθαριστικό για τα πιάτα ακριβώς επάνω στο σημείο που έχει πέσει το λάδι και πλύντε το ρούχο στο πλυντήριο ή στο χέρι.
3. Βενζίνη και ταλκ: Βρέξτε με λίγη βενζίνη το λεκιασμένο σημείο, στη συνέχεια ρίξτε ταλκ, βουρτσίστε καλά και πλύντε το ρούχο στο πλυντήριο ή στο χέρι.
4. Αλάτι: Ρίξτε μπόλικο αλάτι πάνω στο λεκέ, αφήστε το να δράσει για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια πλύντε το ρούχο στο πλυντήριο ή στο χέρι.
Extra Tip: Μη βάζετε ποτέ το ρούχο στο πλυντήριο προτού αντιμετωπίσετε τον λεκέ διότι το πιθανότερο είναι να τον δείτε στο ίδιο σημείο αμέσως μετά την πλύση. Μην τρίβετε τον λεκέ προτού βάλετε πάνω του κάποιο καθαριστικό.


olivemagazine.gr

Αχαϊα: Επιχείρηση απεγκλωβισμού 6μελούς οικογένειας στην Τσαπουρνιά

Επιχείρηση απεγκλωβισμού μίας 6μελούς οικογένειας που έχει αποκλειστεί στο σπίτι της από το πυκνό χιόνι, στην Τσαπουρνιά Αχαϊας, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μηχάνημα (φορτωτής) θα αφαιρέσει το χιόνι από το δρόμο, ενώ δύο οχήματα της Πυροσβεστικής θα παραλάβουν την οικογένεια.
Σημειώνεται ότι οι γονείς και τα τέσσερα παιδιά τους, οι οποίοι βρίσκονται εκγλωβισμένοι από χθες στο σπίτι τους, δεν κινδυνεύουν, καθώς το σπίτι διαθέτει τζάκι και υπάρχει και φαγητό.

 patrastimes.gr

ΦΩΤΟ - Η… εναλλακτική χρήση της ασπίδας από άντρα των ΜΑΤ

Η ασπίδα που κρατά ένας άντρας των ΜΑΤ έχει αναμφίβολα τη χρησιμότητά της, γι’ αυτό και αποτελεί βασικό κομμάτι του εξοπλισμού του.
Πέρα από τους προφανείς λόγους ασφαλείας, ένα μέλος της ειδικής μονάδας της Ελληνικής Αστυνομίας σκέφτηκε πως μπορεί να φανεί χρήσιμη και σε άλλη μια περίπτωση.
Όταν, για παράδειγμα, ψιχαλίζει…
Η εικόνα είναι από τη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή από μέλη της Λαϊκής Ενότητας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στους πλειστηριασμούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου