20.6.15

Ευρωπαϊκό δικαστήριο: Υπεύθυνα τα sites για τα σχόλια που αναρτώνται σε αυτά

Ευρωπαϊκό δικαστήριο: Υπεύθυνα τα sites για τα σχόλια που αναρτώνται σε αυτά
Τον γύρο του Διαδικτύου έχει αρχίσει να κάνει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECHR) στο Στρασβούργο, που αποφάνθηκε, σε υπόθεση που εμπλέκει την εσθονική ενημερωτική ιστοσελίδα Delfi, ότι: (ακολουθεί το κείμενο της απόφασης)
«καταλήγοντας στην απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωση, inter alia, ότι προκύπτει από την υποχρέωση αποφυγής πρόκλησης βλάβης το ότι το Delfi “θα έπρεπε να είχε εμποδίσει τη δημοσίευση σχολίων με ξεκάθαρα παράνομο περιεχόμενο”.
Επίσης, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι το Delfi, μετά την δημοσιοποίηση των επίμαχων σχολίων, ''απέτυχε να απομακρύνει τα σχόλια – για το παράνομο περιεχόμενο των οποίων θα έπρεπε να έχει γνώση- από το portal ως δική του πρωτοβουλία''.
Το Ανώτατο Δικαστήριο διαπίστωσε ότι η “αδράνεια του Delfi ήταν παράνομη” και ότι το Delfi ήταν υπεύθυνο, καθώς “δεν είχε αποδείξει την απουσία ενοχής”».
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Ars Technica UK, η οργάνωση ψηφιακών δικαιωμάτων Access υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της Ε.Ε. σχετικά με το e-commerce, και ως εκ τούτου «απομακρύνει το Ίντερνετ από τις αρχές προστασίας έκφρασης και ιδιωτικότητας που το δημιούργησαν, όπως το γνωρίζουμε».
Σε δημοσίευμα της Media Legal Defence Initiative εξηγούνται κάποιοι παράγοντες που επηρέασαν το δικαστήριο για την απόφαση αυτή, όπως η ακραία φύση των σχολίων (θεωρήθηκαν ρητορική μίσους), το ότι δημοσιεύτηκαν σε επαγγελματικού χαρακτήρα ενημερωτική ιστοσελίδα (και όχι σε κάποιο blog, για παράδειγμα), τα ανεπαρκή μέτρα για την απομάκρυνσή τους και το μικρό ενδεχόμενο δίωξης των σχολιαστών- παράλληλα με τις «μέτριες» κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Delfi.
Σημειώνεται ότι η παρούσα απόφαση συνιστά επιβεβαίωση/ επικύρωση παλαιότερης απόφασης το 2013, βάσει της οποίας δεν υπήρχε παραβίαση του δικαιώματος του Delfi στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.

Ελληνίδα τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο, την ημέρα των γενεθλίων της

Ανήμερα των γενεθλίων της και με ένα συγκλονιστικό μήνυμα στα social media μιλά για την «μάχη» που δίνει με τον καρκίνο του μαστού η Έφη Οικονομάκη!
Με τίτλο «Τα Διαφορετικά Μου Γενέθλια», η τραγουδίστρια μιλά ανοικτά για την περιπέτειά της, η οποία άρχισε στα μέσα του Απρίλη.
«Γονάτισα μπροστά στα ρίχτερ που για μένανε δονούσανε και παραδόθηκα στα συντρίμμια μου. Εκείνο το πρωινό ένοιωσα πως τελείωσε το μπλε του ουρανού πάνω που εγώ είχα Άνοιξη! Καρκίνος του Μαστού! Και μάλιστα....Επιθετικός!!!!Ολοκληρωμένο το έγκλημα, το ίδιο και η τιμωρία μου....», γράφει, μεταξύ άλλων, η Έφη και συνεχίζει: «πέρασα μια βδομάδα τα πέντε στάδια του πένθους μου, πήρα τον χρόνο μου.... Βουτήχτηκα στην άρνηση , στο θυμό, στη κατάθλιψη, στη διαπραγμάτευση και γαλήνεψα όταν αγκαλιάστηκα με την αποδοχή!».
Αναφέροντας ότι μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη θα υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες και χειρουργεία, η τραγουδίστρια επισημαίνει: «άρχισα ήδη να φοράω τα μαντήλια μου, τη περούκα μου και σαν καλό κορίτσι κάνω τα καπρίτσια του καρκίνου μου. Ωραία λοιπόν Κύριε... Σε αφήνω να μου συμβείς!! Κάθε φορά που έχω χημειοθεραπεία, θέλω να κάνω τις φλέβες μου ράγες και να τρέξω στα όνειρα που άφησα στη μέση. Όμως, τους το έχω ορκιστεί πως θα ξανασυναντηθούμε».
«Περνάω φάση βραχυπρόθεσμα απαισιόδοξη και μακροπρόθεσμα αισιόδοξη. Κάπου εκεί θα συναντηθούμε.... Στη σκηνή, στο χειροκρότημα.... Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας ...Τις έχω ανάγκη!!!», καταλήγει.
madata

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ! Εκαναν δημοσκόπηση αλλά το άθροισμα των ποσοστών φτάνει το... 120%

ΝΑ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ !
Γκάφα; 
Απρόσεκτη... προπαγάνδα ή μαγική εικόνα; 
Οπως και να έχει η δημοσκόπηση που παρουσιάσε η εφημερίδα Αυγή «μπάζει» από παντού καθώς τα νούμερα που δίνει φτάνουν το... 120%. 
Συγκεκριμένα στο site της εφημερίδας τονίζεται: 
«Χαοτική διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της «Αυγής της Κυριακής», με το κυβερνών κόμμα να έχει υπερδιπλάσιο ποσοστό.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει 47,5% έναντι μόλις 19,5% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι από 6,5%, ΚΚΕ με 5,5%, ΠΑΣΟΚ 4,5% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%. Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2%, άλλο κόμμα 4%, ενώ στο 19,5% είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος. Η δημοσκόπηση έγινε 11 και 17 Ιουνίου μέσω τηλεφώνου».
Αθροίζοντας όμως τα ποσοστά του γραφήματος φτάνουμε το 120% με αποτέλεσμα να βγάλει ανακοίνωση η ΝΔ: «Η προπαγάνδα έχει τα όρια της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζει: «Ο πανικός και ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το κομματικό τους φερέφωνο, την "Αυγή", να παρουσιάσει σφυγμομέτρηση, όπου οι δυνάμεις των κομμάτων και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 120%. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται η πολύ προπαγάνδα προφανώς οδηγεί σε αποβλάκωση».

Απάντηση Χρυσομάλλη στο Παραλήρημα Πετράκου !

 Με αναρτησή του στο f/b ο Μίλτος Χρυσομάλλης απαντά ευθέως στον Θανάση Πετράκο και την αναρτησή του για τους "Μένουμε Ευρώπη "

Η ανάρτηση Χρυσομάλλη 

Η ασχετοσύνη και η ανιδεότητα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Σύριζα κ. Πετράκου δεν έχει τέλος όπως φαίνεται από την δήλωσή του σχετικά με την φορολόγηση όσων έχουν εισόδημα άνω των 200.000€.
Πρέπει να κατανοήσετε, κ.Πετράκο, ότι οι χιλιάδες των διαδηλωτών που βρέθηκαν στο Σύνταγμα ή αντίστοιχα οι χιλιάδες των οικογενειών τους, αν είχαν ατομικά εισοδήματα πάνω από 200.000€ ή μεγάλες εταιρίες ή συντάξεις πάνω από 1500€ όλοι αυτοί, τότε μάλλον δε θα είχαμε κρίση στην Ελλάδα, κ.Πετράκο.
 Όσον αφορά στους φοροκλέφτες, ειδικά τους μεγάλους φοροκλέφτες, άνω του "Ενός Εκατομμυρίου",ο Σύριζα τους ´´ξέπλυνε´´ με τον Νόμο που ψήφισε, όπου πληρώσανε ελάχιστα πρόστιμα σε σχέση με αυτά που έπρεπε να πληρώσουν. Δείτε την περίπτωση του Nammos στην Μύκονο ή και άλλων με μεγάλα πρόστιμα.
Για να καταλήγουμε κ. Πετράκο, που ακόμα νομίζετε ότι βρίσκεστε στην κατάσταση του ανεύθυνου και ανέξοδου λαϊκισμού, μετά από 5 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, φέρατε την Ελλάδα σε τέτοια θέση που δυστυχώς,πλέον, έχετε δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να ψηφίσετε σκληρά μέτρα για τους πολίτες και νέο μνημόνιο για να παραμέινει η Χώρα στην Ευρώπη.

 Σε αυτήν την περίπτωση θα γίνετε καί εσείς Μερκελιστής, Γερμανοτσολιάς και όλα αυτά που ανεύθυνα και ανέξοδα καθυβρίζατε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θα είστε καί κάτι ακόμα: θα είστε μέγιστος πολιτικός ψεύτης και απατεώνας γιατί αυτά που τάζατε προεκλογικά δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτά που θα ψηφίσετε μετεκλογικά.
 Η δεύτερη επιλογή σας είναι να οδηγήσετε τη χώρα εκτός Ευρώ. 
Τέτοια εντολή όμως δεν έχετε λάβει, συνεπώς μην το διανοηθείτε γιατί υπάρχει το Γουδί και οι κρεμάλες όπως πάλι ανεύθυνα και ανέξοδα λέγατε. Για όλα τα παραπάνω,κ. Πετράκο, καλό θα είναι να σιωπήσετε γιατί όσο μιλάτε, εκτίθεστε όλο και περισσότερο.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - Θα είναι πρωθυπουργός στις 30 Ιουνίου;

O Aλέξης Τσίπρας διαθέτει αυτογνωσία.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κατάφερε να πάρει μια συνιστώσα του 3% και να την κάνει κόμμα του 35%. 
Η πολιτική του διαδρομή έδειξε επίσης ότι είναι ένας οξυδερκής παίκτης.
Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα το καλύτερο που μπορεί να κερδίσει από τους εταίρους είναι μια συμφωνία παράτασης του υπάρχοντος Μνημονίου ως το τέλος του χρόνου με την προοπτική ότι θα καταφέρει να μην γίνουν παρεμβάσεις σε Ασφαλιστικό και Εργασιακό.
Εάν δεν το επιτύχει το πιο πιθανό είναι να αποχωρήσει από την θέση του πρωθυπουργού αναθέτοντας την ηγεσία σε ένα κυβερνητικό σχήμα στο οποίο θα ηγείται ο
Γιάννης Δραγασάκης και στο οποίο πολύ πιθανό να συμμετέχει και το ΠΟΤΑΜΙ.
Αυτό θα επιτρέψει στον νεαρό Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει άφθαρτος και με υψηλή δημοφιλία-έτοιμος ανά πάσα στιγμή να επιστρέψει.
Μεγάλος του αντίπαλος σ΄αυτό το παίγνιο ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος με τίποτε δεν θέλει να βάλει την υπογραφή του σε νέο Μνημόνιο και σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο...


  kourdistoportocali.com

Τατσόπουλος: Δεν θα εκτελεστεί ο Στουρνάρας, όπως φαντασιώνεται το βλίτο της Κοζάνης

«ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ»

Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε ο Πέτρος Τατσόπουλος με αιχμηρή ανάρτησή του στο Facebook για τη διαπραγμάτευση και τις συνέπειές της.
«H αλήθεια είναι πως ούτε ο Γιάννης Στουρνάρας θα εκτελεστεί από τους Γερμανούς όταν δεν θα τον έχουν πια ανάγκη, όπως φαντασιώνεται το βλίτο της Κοζάνης (σ.σ.: προφανώς εννοώντας τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή), ούτε ο Αλέξης Τσίπρας θα εκτελεστεί στο Γουδί, όπως αφήνει να υπονοηθεί ο Λοβέρδος», γράφει αρχικά ο γνωστός συγγραφέας.
Και συνεχίζει: 
«Η αλήθεια είναι ότι αργά το βράδυ της Δευτέρας, άντε βία ως την Πέμπτη, θα έχουμε μία από τις επαχθέστερες συμφωνίες που υπέγραψε ποτέ ελληνική κυβέρνηση, σερβιρισμένη σαν εθνικός μας θρίαμβος. Και ξέρετε γιατί; Όχι γιατί τους πείσαμε. Όχι γιατί μας φοβούνται. Γιατί μας πήρανε χαμπάρι. Γιατί καταλάβανε πως δεν μας ενδιαφέρει η ουσία. Μας ενδιαφέρουν τα φούμαρα. Και πρωτίστως; Μας ενδιαφέρει εκείνη η λύση που δεν θα προδίδει ότι εμείς κάναμε λάθος στις επιλογές μας. Πες μας ότι κάναμε το σωστό και πούλησέ μας κατόπιν στο σκλαβοπάζαρο. Ναι, εντέλει. Είμαστε ο ιδανικός λαός για να τον δουλεύει κανείς»

iefimerida.gr

Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας αυτή την περίοδο.

Εντάξει, κανένας δε λέει ότι η κατάσταση είναι καλή, ότι οι συνθήκες είναι κανονικές.

Ούτε ο πιο φανατικός κυβερνητικός , σήμερα , οπαδός δεν τολμά να εξωραϊσει τη συγκυρία και τις στιγμές που ζούμε.

Είμαστε στριμωγμένοι σε υγρό πάτο και αναζητούμε τρόπους …Χουντίνι να λυθούμε πριν μας πνίξει το νερό- ορισμένοι προτείνουν να κρατήσουμε την …αναπνοή μας για να προλάβουμε το κακό που έτσι κι αλλιώς θα μας βρει , αλλά ας είναι!
Από αυτό το σημείο της τεράστιας δυσκολίας ,που έχουμε και της κυβέρνησης ,που προσπαθεί- ανορθόδοξα πολλές φορές είναι η αλήθεια- να βρει οξυγόνο ,πόρρω απέχει από τα όσα ανόητα και εμφανώς παράλογα κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες.
-“Πήγα στην τράπεζα και μου είπε ο διευθυντής να πάρω τα λεφτά μου γιατί θα κάνουν capital control”!  έλεγε ο ένας. (έλα ρε καραμπουζουκλή που έμαθες και τα... capital control!)
-«Μου τηλεφώνησε ο διευθυντής της Τράπεζας να πάρω τα λεφτά μου γιατί τέλειωσε, μας διώξανε» (έλα ρε μεγάλε που σου τηλεφώνησε προσωπικά ο διευθυντής να σου κάνει τέτοια μαγκιά!)
-«Μου είπε το μυστικό ο διευθυντής της Τράπεζας ότι τους πήρε ο «μεγάλος» από πάνω ότι θα πληρώσουν τις δόσεις το Σαββατοκύριακο και να πάρουμε τα λεφτα» (έλα ρε Ταρζάν,  που ο μεγάλος τους πήρε...και ο μικρός ειδοποίησε εσένα!)
Έλεος, πια με τους κατ'επάγγελμα ψεύτες και κινδυνολόγους! Μυθομανείς και μυθοπλάστες που δεν έχουν στο Θεό τους- τόσο πειστικοί που αυτό ,που άκουσαν στο καφενείο, το μεταφέρουν ως...αυτόπτες μάρτυρες μιας ιστορίας που δήθεν συνέβη μπροστά τους - μπορεί να σε ... ψήσουν ότι έχουν "άκρες" και στο Μαξίμου, στον Ντράγκι, παρότι η μεγαλύτερη διαδρομή που έχουν κάνει είναι Κατσαμπάς- Πατέλες.
Όλα αυτά, όταν δεν τα τρως αμάσητα, δεν ακούγονται αστεία; Και θα γελούσαμε εάν δεν ήταν τόσο τραγική η κατάσταση, εάν δεν ήμασταν τόσο ευκολόπιστοι, τζάμπα μάγκες και καραμπουζουκλήδες!

 του Κώστα Α.Μπογδανίδη

πηγή

ΦΩΤΟ - Ο Ρόμπι Γουίλιαμς στην Ελλάδα

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)
Χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα βρίσκονται στη Μαλακάσα για να παρακολουθήσουν από κοντά την συναυλία του Ρόμπι Γουίλιαμς
Οι καιρικές συνθήκες όπως θα δείτε και στις φωτό είναι ιδανικές κι έτσι η επιτυχία σε συνδυασμό με το όνομα του καλλιτέχνη είναι δεδομένη
Rockwave Festival1
Rockwave Festival1
Rockwave Festival1
Rockwave Festival1
Rockwave Festival1
Rockwave Festival1
Rockwave Festival1

Νέο "φέσι" 1 δισ. ευρώ στην εφορία το Μάιο

Νέο "φέσι" 1 δισ. ευρώ στην εφορία το ΜάιοΝέο φέσι στην εφορία ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ έβαλαν οι φορολογούμενοι το Μάιο.

Μάλιστα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε ισχύ η ρύθμιση των 100 δόσεων που σημαίνει ότι ενώ οι φορολογούμενοι πλήρωναν παλαιότερες οφειλές, άφηναν απλήρωτες καινούριες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος, δηλαδή αυτό που δημιουργήθηκε από την αρχή του έτους έφτασε τα 5,2 δισ. ευρώ από 4,2 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Απριλίου. Μάλιστα αν στο ποσό αυτό το ποσό συνυπολογιστεί και το χρέος των προηγουμένων ετών συνολικού ύψους 72,6 δισ. ευρώ, τα συνολικά χρέη προς την εφορία φτάνουν τα 77,8 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το πρώτο πεντάμηνο του έτους μέσω ρυθμίσεων και κατασχέσεων εισπράχθηκαν 571 εκατ. ευρώ από το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος και 870 εκατ. ευρώ από το παλιό. Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων λήγει στις 26 Ιουνίου και δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών για χορήγηση νέας παράτασης.

Μακελειό στην Αυστρία: Εριξε το αυτοκίνητό του στο πλήθος - 3 νεκροί, 34 τραυματίες


Μακελειό στην Αυστρία: Εριξε το αυτοκίνητό του στο πλήθος - 3 νεκροί, 34 τραυματίες


Ένας νεαρός άνδρας που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 34, ρίχνοντας με ταχύτητα το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα πλήθος σε έναν από τους μεγαλύτερους πεζόδρομους του Γκρατς, στη νότια Αυστρία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Χέρμαν Σουτσενχέφερ.
Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες το αυτοκίνητο, ένα 4x4, μπήκε με μεγάλη ταχύτητα σε έναν από τους κυριότερους εμπορικούς πεζόδρομους της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Αυστρίας, παρασέρνοντας τους πεζούς που έκαναν βόλτα ή ψώνιζαν.
Ο οδηγός του, ένας Αυστριακός 26 ετών, συνελήφθη.
Ο κυβερνήτης τόνισε ότι επρόκειτο για την πράξη ενός "ψυχικά διαταραγμένου" ανθρώπου ενώ ο αστυνομικός διευθυντής Γιόζεφ Κλάμινγκερ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ο δράστης παρουσιάζει συμπτώματα "ψύχωσης".
Δέκα από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και ο ένας από αυτούς δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, πρόσθεσε ο Σουτσενχέφερ.
Ο πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, δήλωσε "βαθιά σοκαρισμένος" από την τραγωδία.
Οι μάρτυρες είπαν στο αυστριακό πρακτορείο APA ότι το όχημα έτρεχε με περισσότερα από 100 χιλιόμετρα όταν μπήκε στον πεζόδρομο της Χέρενγκασε.

Μπρος γκρεμός και πίσω… Ζωή για τον Αλέξη

Αντιμέτωπος με σκληρές πιέσεις και στο εσωτερικό βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που μέσα στα
επόμενα τρία εικοσιτετράωρα καλείται να έρθει σε μία επώδυνη, όπως όλα δείχνουν, συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας, υπό τη δαμόκλειο σπάθη της άμεσης χρεωκοπίας στο τέλος του μήνα.

Οι πιέσεις δεν έρχονται μόνο από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έχουν κάνει «σημαία» τις τελευταίες δύο ημέρες την συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιστολή 49 βουλευτών της Κουμουνδούρου στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου για την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας προκειμένου να συζητηθεί το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος έσκασε σαν «βόμβα» στο Μέγαρο Μαξίμου σε μία τόσο οριακή στιγμή των διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η σύσταση της Επιτροπής αποτελεί πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής και η επιστολή που έφτασε στο γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου από πολλούς ερμηνεύεται ως επίδειξη δύναμης της ίδιας απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου με φόντο τη συμφωνία που θα φέρει ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, την οποία η Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει αποσαφηνιστεί κατά πόσο θα στηρίξει εφόσον υπερβαίνει τις κόκκινες γραμμές του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Η επιστολή, στην οποία χρησιμοποιείται σκληρή γλώσσα για τους δανειστές, υπογράφεται από βουλευτές που προέρχονται από όλες τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επικεφαλής της πρωτοβουλίας εμφανίζεται ο «λοχαγός» του Παναγιώτη Λαφαζάνη και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Πετράκος.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι απέφευγαν να σχολιάσουν την επίμαχη επιστολή, ωστόσο ο εκνευρισμός για αυτό που εκλήφθηκε ως εσωκομματικό χτύπημα στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν έκδηλος, καθώς την ώρα που επιχειρείται ένας συμβιβασμός που θα διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη περιλαμβάνοντας μεν σκληρά μέτρα, αλλά και καθιστώντας βιώσιμο το ελληνικό χρέος, βουλευτές επαναφέρουν το θέμα των μονομερών ενεργειών για τη διαγραφή μεγάλου μέρους του, δυναμιτίζοντας τις συζητήσεις. Ουσιαστικά, η επιστολή καθώς και η χρονική στιγμή στην οποία αποφασίστηκε να σταλεί εκλαμβάνεται ως ένα μήνυμα των «σκληρών» της Κουμουνδούρου που παρουσιάζουν κεντρομόλες δυνάμεις γύρω από την Πρόεδρο της Βουλής για τη συμφωνία που θα φέρει ο πρωθυπουργός προς κύρωση στη Βουλή.

Σε μία άλλη ανάγνωση ωστόσο, η επίμαχη επιστολή μπορεί να ενισχύσει τη διαπραγματευτική γραμμή του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής, που θα θέσει εκ νέου το θέμα της δέσμευσης από την πλευρά των πιστωτών για τη διευθέτηση του χρέους.

Διαβάστε την επιστολή.

«Αξιότιμη κα Πρόεδρε,
Μετά την δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών πορισμάτων της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος της πατρίδας μας από τα οποία προκύπτει ότι για το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους είναι μη νόμιμο, απεχθές, δεν ευθύνεται ο λαός μας για αυτό και επιπλέον είναι αποτέλεσμα της μετατροπής της κρίσης των ιδιωτικών τραπεζών σε κρίση δημοσίου χρέους της χώρας μας με στόχο κυρίως την διάσωση των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών.
Προτείνουμε να συνυπογραφεί η πρόταση ώστε να γίνει συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής ώστε να συζητηθούν τα αποτελέσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο χρέους της χώρας μας και να ενισχυθεί η απαίτηση και ο αγώνας της κυβέρνησης και του Ελληνικού Λαού για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Οι αιτούντες βουλευτές
Θανάσης Πετράκος
Θωμάς Κώτσιας
Στέφανος Σαμοΐλης
Κυριακή (Βούλα) Τεκτονίδου
Ευγενία Ουζουνίδου
Γιώργος Ουρσουζϊδης
Κώστας Ζαχαριάς
Ευαγγελία (Λίτσα) Αμμανατίδου
Ευαγγελία Βαγιωνάκη
Μερόπη Τζούφη
Βαγγέλης Διαμαντόπουλος
Δέσποινα Χαραλαμπίδου
Στάθης Λεουτσάκος
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Ηλίας Ιωαννίδης
Έλενα Ψαρρέα
Κατερίνα Παπανάτσιου
Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου
Γιάννης Σταθάς
Δημήτρης Κοδέλας
Γιάννης Δέδες
Χρήστος Σμίας
Ελένη Σωτηρίου
Μαρία Κανελλοπούλου
Αθανάσιος Παπαδόπουλος
Παύλος Πολάκης
Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Γιώργος Ψυχογιός
Κώστας Λαπαβίτσας
Μάριος Κάτσης
Πέτρος Κωνσταντινέας
Φρόσω Καρασαρλίδου
Στάθης Γιαννακίδης
Ραχήλ Μακρή
Θανάσης Σκούμας
Συρμαλένιος Νίκος
Γιώργος Καΐσας
Σωκράτης Φάμελλος
Νεκτάριος Σαντορινιός
Ηλίας Καματερός
Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
Φωτεινή Βακη
Ζήσης Ζαννάς
Δελημητρος Κώστας
Βασίλης Χατζηλάμπρου
Τσανακα Αλεξάνδρα
Νατάσσα Γκαρά
Κώστας Μπάρκας
Αποστόλης Καραναστάσης».

ΟΙ 10 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ - Στην 8η θέση οι φωτιές του 2007 στην Ελλάδα


Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ανυπολόγιστες καταστροφές που πιθανώς θα υποστεί η ελληνική φύση στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού από την εκδήλωση πυρκαγιών, κρούουν οι ειδικοί, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία δηλώνει σοβαρές αδυναμίες ομαλής λειτουργίας.

Τα πυροσβεστικά οχήματα είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης ελαστικών και ανταλλακτικών, ο στόλος των αεροσκαφών είναι υπέργηρος με αποτέλεσμα να καθηλώνεται στο έδαφος, ενώ τεράστιες είναι και οι ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό. Αιτία, η δραστική περικοπή των κονδυλίων προς την υπηρεσία λόγω δημοσιονομικών περιορισμών.
Ελλείψεις καταγράφονται και σε προσωπικό, με τους πυροσβέστες να αναγκάζονται να εργάζονται υπερωρίες και Σαββατοκύριακα για να καλυφθούν οι ανάγκες.
Όπως προειδοποιούν από την Πυροσβεστική, οι βροχοπτώσεις του χειμώνα έχουν συμβάλει στην αύξηση της βλάστησης στα δάση, η οποία όταν ξεραίνεται το καλοκαίρι μετατρέπεται σε άριστη καύσιμη ύλη.
Στην 8η θέση η φωτιά του 2007 στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, ήδη από το πρώτο τετράμηνο φέτος οι πυρκαγιές έχουν αυξηθεί κατά 55,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κυρίως εξαιτίας της βλάστησης που τώρα αποτελεί καύσιμη ύλη στις αγροτοδασικές εκτάσεις.
Στην πλειονότητά τους οι δασικές πυρκαγιές, όπως δείχνουν και τα στατιστικά στοιχεία, οφείλονται σε εμπρησμούς από αμέλεια.
Ήδη, έχουν ξεσπάσει δύο πυρκαγίες στην Πελοπόννησο, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και τον Άγιο Ανδριανό Αργολίδας. Στους Γαργαλιάνους κάηκαν 60 στρέμματα δασικής έκτασης και 20 στρέμματα γεωργικής με ελιές και στον Άγιο Ανδριανό Αργολίδας 15 στρέμματα με ξερά χόρτα.
Οι πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα, έχουν υπάρξει ιδιαίτερα καταστροφικές, ενώ σύμφωνα με το περιοδικό Time, στις 10 καταστροφικότερες πυρκαγιές, την 8η θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα με την πυρκαγιά του 2007 που κατέκαψε 670 χιλιάδες στρέμματα.
Οι φλόγες των πυρκαγιών αυτών σκόρπισαν τον θάνατο στο πέρασμά τους και κατατρόπωσαν περιουσίες και δασικές εκτάσεις. Άλλες από φυσικά αίτια λόγω μεγάλων περιόδων ξηρασίας ή κεραυνούς και άλλες βαλμένες από ανθρώπινο χέρι. Το κόστος τόσο σε χρήματα, αλλά πολύ περισσότερο σε ανθρώπινες ζωές είναι ανυπολόγιστο. Τα δάση είναι οι πνεύμονες του πλανήτη μας και σπίτι της άγριας ζωής, πρέπει να τα διασώσουμε και να αποτρέπουμε τουλάχιστον τα φαινόμενα εμπρησμού.
Σύμφωνα με το περιοδικό Time, οι 10 μεγαλύτερες πυρκαγιές είναι:
• 1η Θέση: Peshtigo του Wisconsin, 1871, Απώλειες: 2.500 ανθρώπινες ζωές. Στρέμματα που κάηκαν: 1,2 εκατομμύρια.
• 2η Θέση: Η μεγάλη πυρκαγιά, Ουάσιγκτον, Ιντάχο, Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών 1910. Απώλειες: 84 ανθρώπινες ζωές. Στρέμματα που κάηκαν: 3 εκατομμύρια.
• 3η Θέση: Η πυρκαγιά του δάσους των Κέδρων, Νότια Καλιφόρνια, 2003. Απώλειες: Πάνω από 2000 σπίτια καταστράφηκαν. Στρέμματα που κάηκαν: 1,1 εκατομμύρια.
• 4η Θέση: Daxing'anling, Κίνα, 1987. Απώλειες: 200 ανθρώπινες ζωές, Περισσότεροι από 50.000 έμειναν άστεγοι. Στρέμματα που κάηκαν: 2,4 εκατομμύρια.
• 5η Θέση: Μαύρο Σάββατο Brushfires, Βικτόρια Αυστραλίας 2009. Απώλειες: 131 Ανθρώπινες Ζωές. Στρέμματα που κάηκαν : 1,1 εκατομμύρια.
• 6η Θέση: Μαύρη Παρασκευή Brushfires, Βικτόρια Αυστραλίας1939. Απώλειες: 71 ανθρώπινες ζωές. Στρέμματα που κάηκαν: 4,9 εκατομμύρια
• 7η Θέση: The Cloquet, στη Μινεσότα, 1918. Απώλειες: 453 ανθρώπινες ζωές, 52.000 σπίτια καταστράφηκαν.
• 8η Θέση: Ελλάδα 2007. Απώλειες: 67 ανθρώπινες ζωές. Στρέμματα που κάηκαν: 670 χιλιάδες.
• 9η Θέση: Man Gulch, Εθνικό Πάρκο της Μοντάνα, Ηνωμένες Πολιτείες, 1949. Απώλειες: 13 ανθρώπινες ζωές.
• 10η Θέση: Δάσος Ινδονησίας, 1997. Στρέμματα που κάηκαν: 20 εκατομμύρια.

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !

Γράφει η Αναστασία Χρ. Μήλιου, Δικηγόρος*

Οι περισσότεροι από μας άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο έχουν δανειστεί από τις τράπεζες. Κάποιοι βρίσκονται να χρωστάνε μεγάλα ποσά, ειδικά όταν δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις καταβολής των μηνιαίων δόσεων, με αποτέλεσμα τα επιτόκια υπερημερίας να αυξάνουν το οφειλόμενο ποσό.
 Και τούτο διότι όλες οι  τράπεζες δανείζουν με τόκο κι αυτό είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε και όλοι έχουμε αποδεχθεί. Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι το νόμιμο δικαιοπρακτικό επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες είναι 5,30% συν εισφορά 0,60%;
Μια ματιά στα ενημερωτικά μηνιαία έγγραφα που αποστέλνει η τράπεζα, μπορεί να επιβεβαιώσει το καταχρηστικό και παράνομο επιτόκιο με το οποίο αυξάνεται το ποσό του δανείου που οφείλουμε.
Το ερώτημα όμως είναι μπορούμε να τα βάλουμε με την Τράπεζα και να δικαιωθούμε; 
Φυσικά και μπορούμε και όσοι το έκαναν έχουν δικαιωθεί, εφόσον τα επιτόκια των δανείων είναι υψηλότερα του νόμιμου -και κατά μέσο όρο, οι οφειλές με βάση τα επιτόκια είναι  διπλές ή τριπλές από αυτά που ο νόμος ορίζει.
Αρχικά χρειαζόμαστε από την τράπεζα αναλυτική κατάσταση του δανείου με σκοπό τον έλεγχο των χρεώσεων και τον υπολογισμό των διαφορών τους σε σχέση με την νόμιμη οφειλή. Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να απαντήσει εντός δύο μηνών.
Αν η τράπεζα αρνηθεί να απαντήσει,  μπορούμε να κοινοποιήσουμε την ίδια επιστολήκαι στην τράπεζα της Ελλάδας και παράλληλα προχωρούμε σε αγωγή κατά της τράπεζας στην οποία βρίσκεται το δάνειο, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα καταβληθεί καμία δόση μέχρι να συμψηφιστούν οι παράνομες οφειλές και μέχρι να διορθωθεί ο λογαριασμός με τη νόμιμη οφειλή.
Αν παρ’ελπίδα η τράπεζα απαντήσει στην επιστολή, και δώσει όλα τα στοιχεία του δανείου τότε θα προκύπτουν και ευκολότερα οι παράνομες χρεώσεις.
Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να καταθέσετε πάλι απευθείας αγωγή για τις παράνομες και καταχρηστικές χρεώσεις εναντίον της τράπεζας ή να αποστείλετε εξώδικο όπου θα δηλώνετε ότι δεν θα πληρώσετε μέχρι να γίνει συμψηφισμός
Αν η τράπεζα αποδεχθεί τον συμψηφισμό (που αποκλείεται) και να διορθώσει το λογαριασμό σας, νομικά σημαίνειομολογία της τοκογλυφικής της δράσης εναντίον σας, οπότε μπορείτε να προχωρήσετε πάλι στην ίδια αγωγή συμπεριλαμβανομένου και αιτήματος για χρηματική αποζημίωση λόγω αδικοπραξίας.
Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ηκατάθεση τέτοιου είδους αγωγής δημιουργεί εκκρεμοδικία  και εφόσον εσείς έχετε πλέον νόμιμα σταματήσει να πληρώνετε, η Τράπεζα δεν μπορεί πλέον να εκδώσει διαταγή πληρωμής εναντίον σας.
Αν όμως παρόλα αυτά προχωρήσει σε Δγη πληρωμής παράνομα και καταχρηστικά, τότε το δικαστήριο θα ακυρώσει με συνοπτικές διαδικασίες τη διαταγή πληρωμής, εφόσον ασκήσετε εντός της νόμιμης προθεσμίας των 15 ημερών ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής.Ανέχετε περιουσιακά στοιχεία στο όνομά σας πρέπει να ασκήσετε ταυτόχρονα και αίτηση αναστολής με αίτημα προσωρινής διαταγής για να μην μπορεί η τράπεζα να προβεί σε καμία  εκποιητική ενέργεια κατά της περιουσίας σας μέχρι την έκδοση απόφασης επί της ανακοπής.
Σημειώνεται δε ότι εφόσον ακυρωθεί η διαταγή πληρωμής μία φορά και για το σύνολό της, η τράπεζα δεν έχει δικαίωμα να την εκδώσει ξανά για το συγκεκριμένο χρέος. Δηλαδή εσείς απαλλάσσεστε πλήρως από την συγκεκριμένη οφειλή.
Εφόσον πετύχετε την διαγραφή του χρέους σας καθιστώντας άκυρη την διαταγή πληρωμής και εφόσον κερδίσετε και την αγωγή για την παράνομη χρέωση των επιτοκίων, έχετε την δυνατότητα να ασκήσετε αγωγή και για ηθική βλάβη κατά της τράπεζας για χρηματική αποζημίωση λόγω αδικοπραξίας (παράνομης ενέργειας της) εις βάρος σας.
Αν όλοι οι οφειλέτες δανειολήπτες ασκούσαν τα δικαιώματα, που τους παρέχονται από το νόμο και από τις βασικές αρχές του αστικού δικαίου κατά των τραπεζών, η αυθαίρετη, καταχρηστική και παράνομη τακτική τους θα είχε περιοριστεί ή εξαλειφθεί αφού θα γνώριζαν ότι κάθε παράνομη ενέργειά τους θα επισύρει και την ταυτόχρονη τιμωρία τους, με χρηματική αποζημίωση.

Αναστασία Χρ. Μήλιου
Δικηγόρος παρ’Εφέταις Αθηνών
Τηλ. 6945-028153
e-mail: natmil@otenet.gr, info@legalaction.gr
www.legalaction.gr

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ.

-Το χαλί της Συγγρού κάτω από τα πόδια του έχασε ο Αντώνης Σαμαράς που έχει εγκλωβιστεί στο “σύνδρομο” της …εθνικής συνεννόησης, όπως τον συμβουλεύουν οι φωστήρες της αυλής του.
 Και έχασε το χαλί ο Σαμαράς όταν είδε έξω από το μέγαρο Μαξίμου να κάνει δηλώσεις μετά την συνάντηση της με τον Τσίπρα η Ντόρα Μπακογιάννη!!!
Τρελάθηκε ο Σαμαράς ,και ίδρωσε από τον πανικό μονολογώντας «Λες να τα βρει Και με τον Καραμανλή και να με αδειάσουν…» σκέφτηκε ,γνωρίζοντας και της άκρες του μαθουσάλα επιτίμου προέδρου πατέρα Μητσοτάκη  αλλά και της ίδιας της Ντόρας με το Γερμανικό λόμπι. Και σου λέει «Λες να επιλέξουν οι Γερμανοί την Ντόρα ως διάδοχη κατάσταση και στο ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας…» και κάλεσε τον Καραμανλής στη Κηφισιά στο σπίτι του.
Η στάση του Σαμαρά να περιμένει αποτυχία συμφωνία με του Δανειστές για να παίξει ρόλο φυσικά και βρίσκει αντίθετο τον Κώστα Καραμανλή ,κάτι που το ξεκαθάρισε στον Αντώνη Σαμαρά σημειώνοντας ότι η συμφωνία μπορεί να προκύψει και στο +5  με τους δανειστές, με τον Σαμαρά αμετανόητο να περιμένει ρήξη!!!
Ο Καραμανλής ήταν αυτός που συμβούλευε τον Σαμαρά να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο που και θεσμικά διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας. Ο Καραμανλής επίσης ξεκαθάρισε στο Σαμαρά ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να υποστηρίξει την συμφωνία και παραμονή της χώρας στην Ευρώπη ,γιατί αν δεν το πράξει τότε θα τον φέρει και σε δύσκολη θέση έναντι ουκ ολίγων Καραμανλικών Βουλευτών και εξ αυτών γνωστών δελφίνων που ελέω Καραμανλή δεν εξεγείρονται. Ο Σαμαράς αναθάρρησε και συνάντησε τον γερμανό-τσολιά  που φόρτωσε σαπάκια τις ένοπλες δυνάμεις και καταχρέωσε τους Έλληνες με δις και μίζες για να σώσει τις γερμανικές εταιρίες πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Τον αρχιερέα της διαπλοκής!!!Θα δει έμαθα λέει και τον Παπαδήμο!!!Και μετά περιμένει ο Σαμαράς να τον εμπιστευτεί εκ νέου ο ελληνικός λαός!!!Εκτός και αν έχουν μετρηθεί ότι περισσότεροι είναι μακάκες και ανεγκέφαλοι.

-ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΝΤΙ-ΜΟΥΡΟΥΤΗ Ο ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

-Η ολική επαναφορά του Θοδωρή Ρουσσόπουλου στη Νέα Δημοκρατία. Ο Αντώνης Σαμαράς που είχε πει τα χίλια μύρια βγαίνοντας από την Ριγγίλης για τους Ρουσσόπουλο- Βουλγαράκη και Παυλίδη ,όχι μόνο άνοιξε την πόρτα της Συγγρού ,αλλά μόνο ανθοδέσμη δεν πήρε για να υποδεχτεί τον Θόδωρο Ρουσσόπουλο. Και εύκολος στο παραμύθι όπως είναι
ο Σαμαράς για όσα είπε τότε δικαιολογήθηκε στο Ρουσσόπουλο ότι δεν τα πίστευε ο ίδιος αλλά άλλοι τον έπεισαν να το κάνει!!!
Ας ελπίσουμε ο Ρουσσόπουλος να μην πάρει στη Συγγρού και εκλεκτά λαμόγια που περίθαλπε την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή .
Για το καλό του…

A.Θ.Α

ΠΙΛΟΤΟΣ: «Κυνηγάω τον Τούρκο - Σας ΧΑΡΙΖΩ τα ευρώ σας!!!!»

Ένα γράμμα-κατάθεση ψυχής έστειλε στο συνάδελφο Κώστα Χαρδαβέλα, αλλά και οργής και περιφρόνησης για όλους όσοι αποφασίζουν τη μείωση των αποδοχών των πιλότων της
Πολεμικής Αεροπορίας , ένας πιλότος με το συμβολικό όνομα «Γιώργος Θαλάσσης», ένας από τους «αετούς του Αιγαίου» - ένας από τα παιδιά αυτά που προστατεύουν την εθνική μας
κυριαρχία παίζοντας τη ζωή τους κορώνα-γράμματα, κυνηγώντας Τούρκους εισβολείς.
«Όσο κι αν προσπαθήσουν να μικρύνουν αυτό που κάνουμε μέσα στο αεροπλάνο, όσο κι αν παλέψουν να μας παρουσιάσουν σαν μία επαγγελματική κατηγορία ένστολων που πρέπει να μας κόψουν 100 ή 200 ευρώ το μήνα, να τους πεις κύριε Χαρδαβέλλα ότι δεν θα μπορέσουν να μας στερήσουν ποτέ το δικό μας γαλάζιο ουρανό της Ελλάδος, που είναι το σπίτι μας
και δεν θα συρρικνώσουν την αγάπη που έχουμε για την πατρίδα.

Τους χαρίζουμε και τα 100 και τα 200 ευρώ κι όλο μας το μισθό, αν χρειάζεται αυτό για τη σωτηρία της χώρας. Όταν εγώ πιάνω στα ψαλίδια τον Τούρκο εισβολέα και λοκάρω
το δικό του αεροπλάνο στους δικούς μου πυραύλους, τότε βλέπω σαν μυρμήγκια τους 300 στη Βουλή που θα αποφασίσουν αν αυτό που κάνω αξίζει περισσότερα ή λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα.

Όταν φωνάζω στο κέντρο επιχειρήσεων καθώς κυνηγάω τον Τούρκο «Fox-1» (δηλαδή είμαι σε θέση εικονικής βολής με πύραυλο Sparrow) και μετά «Fox-2» (για βολή με AIM-9) είναι σαν να αγκαλιάζω για να την προστατεύσω, όπως το μωρό που απέκτησα πριν από δύο μήνες.

Τους τα χαρίζω όλα αν έτσι θα σωθεί η Ελλάδα. Δεν τους χαρίζω ποτέ την τιμή μου, την περηφάνια μου και αυτό το απέραντο γαλάζιο πάνω από το Αιγαίο που εκεί συναντάω το
δικό μας ήρωα, τον Κώστα Ηλιάκη, να μου χαμογελάει από μια γωνιά και να με καθοδηγεί».

A.A.A

Ως κυλιόμενη άμμος φαίνεται η εξέλιξη της νέας επιλογής των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων.

Θεόδωρος  Σταυριανόπουλος
MSc Ηθ. Φιλοσοφίας - Μαθηματικός 
 
Η διαδικασία επιλογής των Διευθυντών των σχολείων της χώρας προφανώς και χρειάζεται βελτίωση και εκσυγχρονισμό. Πρωτίστως ο εκσυγχρονισμός αφορά κυρίως τις αρμοδιότητες και το ρόλο της διοίκησης του σχολείου. Αντί λοιπόν να διαμορφωθεί το όλο πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου με μια νέα νομοθετική πρόταση, επιχειρείται κατά τι μόνο αλλαγή στον τρόπο της εκλογής και μόνο των Διευθυντών. Εκτιμώ ότι τελικά θα προσθέσει προβλήματα γιατί μετασχηματίζει τον παιδαγωγικό ρόλο των Συλλόγων Διδασκόντων σε μορφή συνδικαλιστικού σωματείου.
      Το προηγούμενο σύστημα επιλογής περιελάμβανε τα αντικειμενικά κριτήρια κατά 66% και την διαδικασία της συνέντευξης  κατά 33%. Το  βασικό πρόβλημα στη διαδικασία της συνέντευξης ήταν η στημένη και μη αντικειμενική αξιολόγηση εκ μέρους των μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Σε κάθε περίπτωση όμως η βαθμολογία που ετίθετο αιτιολογιόταν γραπτώς και υπήρχε δυνατότητα ένστασης και ανατροπής μιας κακής απόφασης. Το Υπουργείο Παιδείας αντί να δομήσει την συνέντευξη κάνοντάς την αξιόπιστη και αντί να την αναθέσει σε μια επιτροπή αξιολόγησης αποτελούμενη από ειδικούς επιστήμονες, κατέληξε σε μια νομοθετική μορφή τέτοια όπου η εκλογή των Διευθυντών των σχολείων να γίνεται  ως εξής: 66% αντικειμενικά κριτήρια και 33% εκλογή από το Σύλλογο Διδασκόντων.
     Καλό είναι να αναδειχθούν οι μεταβολές που επιφέρει ο νέος τρόπος επιλογής καθώς και αν κυρίως συνεισφέρει θετικά στη λειτουργία του σχολείου.
1.     Οι υποψήφιοι δεν έχουν ίσες ευκαιρίες, αφού στην περίπτωση που δεν έχουν παρουσία στο ενδιαφερόμενο σχολείο δεν θα έχουν ένα απτό διοικητικό έργο και δεν θα έχουν δείξει την κουλτούρα τους για τη λειτουργία του σχολείου και ως εκ τούτου ξεκινούν από μειονεκτική θέση σε σχέση με τους εν δυνάμει διευθυντές.
2.    Το ποσοστό των μορίων που αναλογεί από την μυστική ψηφοφορία του Συλλόγου Διδασκόντων είναι μάλλον καθοριστικό γιατί σε  μεγάλο βαθμό οι υποψήφιοι έχουν παραπλήσιο αριθμό αντικειμενικών μορίων. Οπότε σε έναν Σύλλογο που έχει καθημερινή λειτουργία δεν είναι προφανές ότι θα αναπτύσσονται προσωπικές σχέσεις, οι οποίες θα επηρεάζουν τις επιλογές των εκπαιδευτικών; Οι Διευθυντές θα ασκούν το έργο τους προσβλέποντας στην επανεκλογή τους, θα δημιουργούν προκαταβολικά συσχετισμούς και μηχανισμούς, θα κάνουν εξυπηρετήσεις με αντάλλαγμα την επανεκλογή τους. Είναι προφανές ότι οι σχέσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών και των (υποψηφίων) Διευθυντών θα διαθλώνται από ένα κρίσιμο ζήτημα και δεν θα είναι αυθεντικές με βάση τη λειτουργία και τις ανάγκες του σχολείου.
3.    Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις θα βάλλουν τις πινελιές τους  στην όλη διαδικασία  προωθώντας να επιλέξουν τα δικά τους στελέχη. Θα έχουμε δηλαδή στη σχολική ζωή μια αναζωπύρωση της παραταξιακής και κομματικής λειτουργίας σε ένα πεδίο που μέχρι τώρα λειτουργούσε με βάση την παιδαγωγική και επιστημονική δυναμική των εκπαιδευτικών. 
4.     Η ανάδειξη των καλύτερων στελεχών της εκπαίδευσης δεν είναι καθόλου τεχνικό ζήτημα, το οποίο μπορεί να επιλυθεί μόνο με την αλλαγή του τρόπου επιλογής. Η όποια αλλαγή στον τρόπο εκλογής των Διευθυντών και των Υποδιευθυντών των σχολείων έπρεπε να ακολουθήσει την αλλαγή στη λειτουργία και στη στοχοθεσία της Διοίκησης του σχολείου.  
5.      Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις θα επιχειρούν να γεμίζουν τις «δεξαμενές» τους με βάση την αλληλοεπιρροή Διευθυντών και εκπαιδευτικών και να αντλούν τους ψηφοφόρους απ’ αυτές και έτσι αντί να συγκροτούνται και να κρίνονται με βάση την πολιτική και εκπαιδευτική πρότασή τους θα επιδίδονται σε διαχειριστικές και σε παρακμιακές τακτικές. Οι μέχρι τώρα κατά ένα βαθμό αμέτοχοι και απόμακροι των συνδικαλιστικών παρατάξεων Διευθυντές θα μπουν «φουνταριστοί» στα συνδικαλιστικά  αλισβερίσια. Τα ψηφοδέλτια θα γεμίζουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση  από Διευθυντές ή από υποψηφίους Διευθυντές. Χρήσιμο είναι να αναφέρω αν γυρίσω αρκετά χρόνια πίσω ότι ο συνδικαλισμός τότε  δεν επέτρεπε στους Διευθυντές να μπαίνουν στα ψηφοδέλτια γιατί τους θεωρούσε μέρος της Διοίκησης.
      Το Υπουργείο Παιδείας  αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις προεκλογικές  υποσχέσεις  καθώς και στην προσφορά οποιουδήποτε εκσυγχρονιστικού εκπαιδευτικού μέτρου λειτουργίας των σχολείων, προσπαθεί να υπάρξει μέσα από το ανακάτωμα μιας δήθεν συμμετοχικής λειτουργίας των εκπαιδευτικών. «Χρήματα δεν υπάρχουν, πρόταση βελτίωσης των σχολείων δεν υπάρχει, πάρτε συμμετοχή!». Όσον αφορά δε τις άφθονες προεκλογικές δεσμεύσεις απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους εκπαιδευτικούς είναι αυτονόητο ότι πάνε στα «αζήτητα».
ΥΓ1. Καθημερινά οικονομικά περνάμε το μαρτύριο της σταγόνας και ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος να οδηγηθεί η χώρα σε χρεωκοπία, δυστυχώς κάποιοι συνάδελφοι άρχισαν να συνωστίζονται σε «μυστικούς δείπνους» και να μηχανεύονται τρόπους και πρακτικές για να αναδείξουν τον δικό τους Διευθυντή εκπαίδευσης. Και ερωτώ, διαφέρουν σε κάτι, από τις συμπεριφορές και τις μεθοδεύσεις που τόσα χρόνια δήθεν κατάγγελλαν;
ΥΓ2. Θεώρησα λογικό να κρίνω το νέο τρόπο επιλογής των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων αφ’ ότου τελειώσει η διαδικασία επιλογής.

ΒΙΝΤΕΟ - Τήρησε την ...υποσχεσή της ! Αν η Εθνική Βενεζουέλας κέρδιζε τότε θα έκανε στριπτίζ!

Υποσχέθηκε ότι θα κάνει στριπτίζ στον αέρα αν η εθνική Βενεζουέλας νικήσει στον αγώνα ενάντια στην Κολομβία, στο copa America.
Η ομάδα της χώρας του Νικολά Μαδούρο αναδείχτηκε νικήτρια στην αναμέτρηση και η όμορφη λατίνα παρουσιάστρια τήρησε την υπόσχεσή της!

Δείτε το βίντεο

Τον ΚΑΡΦΩΝΕΙ ο Γιούνκερ: Είπα στον Τσίπρα να αυξήσουμε φόρους στους πλούσιους – ΔΕΝ ενθουσιάστηκε

Την προσήλωσή του στην προσπάθεια αποτροπής της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εκφράζει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στην σημερινή έκδοση του περιοδικού "Der Spiegel", εκτιμά ωστόσο ότι «δεν πρέπει να ανταμείβεται εκείνος που παραβιάζει τους κανόνες».
«Θέλω να αποτρέψω την έξοδο της Ελλάδας.
Σήμερα, μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε ακόμη καταστροφικές συνέπειες, αλλά ο φόβος ότι θα προκαλούσε την έξοδο και άλλων κρατών-μελών έχει περιοριστεί σημαντικά. Παρόλα αυτά, ολόκληρος ο κόσμος θα είχε την εντύπωση ότι η σύνθεση της Ευρωζώνης θα μπορούσε να αλλάξει.
Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε», δηλώνει ο κ. Γιούνκερ και προσθέτει: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε ένα Grexit. Ο χρόνος τελειώνει. Και κάποιες από τις δηλητηριώδεις δηλώσεις που έρχονται από την Αθήνα δεν κάνουν ευκολότερη την επίτευξη προόδου». Διευκρινίζει δε, ότι «η ευρωπαϊκή πολιτική δεν είναι παιχνίδι τράπουλας, όπου στο τέλος κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει» και υπογραμμίζει ότι «είτε όλοι κερδίζουν είτε όλοι χάνουν».
Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, κάνει ακόμη λόγο για παρεξήγηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, όπως λέει, φαίνεται να πιστεύει ότι «υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη ο οποίος στο τέλος μπορεί να βγάλει έναν λαγό από το καπέλο - αλλά δεν είναι έτσι» και λέει χαρακτηριστικά ότι στο τέλος, θα προτιμούσε ο λαγός «να φορά τα ελληνικά εθνικά χρώματα».
Αναφερόμενος στις συνέπειες από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Γιούνκερ δηλώνει:
«Η Ελλάδα έχει ζήσει μεγάλες περικοπές στο δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας. Το αποτέλεσμα ήταν μια απαράδεκτη ανθρωπιστική κρίση. Κάθε πρωί πολλοί άνθρωποι στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζουν το ερώτημα του πώς θα βρουν να φάνε. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι η κρίση θα επιδεινωνόταν με ένα Grexit. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι που είναι πάρα πολύ πλούσιοι. Ζήτησα από τον κ. Τσίπρα να αυξήσει τους φόρους για τον πλούτο. Ήταν σοκαριστικό, αλλά η απάντησή του δεν ήταν τόσο ενθουσιώδης όσο περίμενα».
Ο κ. Γιούνκερ απορρίπτει πάντως τους ισχυρισμούς ότι οι Έλληνες δεν κάνουν τίποτα. «Κόπηκαν συντάξεις, μειώθηκαν μισθοί και περιορίστηκαν οι δημόσιες δαπάνες.
 Ειδικά οι Γερμανοί έχουν την εντύπωση ότι οι Έλληνες δεν έχουν κάνει τίποτα για να απελευθερωθούν από την δυστυχία τους.
Αυτή η εντύπωση είναι λανθασμένη», τονίζει, αλλά εκφράζει και την δυσαρέσκειά του γιατί, όπως λέει, η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται λες και στην Κομισιόν είμαστε φανατικοί της λιτότητας που συνθλίβουν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.
«Ενοχλούμαι που η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι η Επιτροπή ζητά υψηλότερο φόρο για το ηλεκτρικό ρεύμα.
Είπα στον κ. Τσίπρα ότι είμαι ανοιχτός σε προτάσεις, αν οδηγούν στα ίδια έσοδα» προσθέτει και αποκαλύπτει ότι κατά την διάρκεια κάποιας συνάντησης, είχε πει στον Πρωθυπουργό ότι αν είχε κατεβεί σε εκλογές με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε πάρει 80%, ενώ εκείνος πήρε μόνο 36%. «Κι εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει ο πολιτικός να κάνει αυτά που υποσχέθηκε. Για αυτό πρέπει να σκέφτεται προσεκτικά πριν από τις εκλογές (...) Ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε θέσεις οι οποίες εν μέρει βρίσκονται σε αντίθεση με τους κανόνες της ΕΕ. Για αυτό και οι υποσχέσεις του δεν μπορούν να εφαρμοστούν 100%.
Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να το ξέρει», αναφέρει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τονίζει ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να αλλάξει όλη την Ευρώπη με ένα δημοψήφισμα, ή με εκλογές σε μια χώρα.
Ερωτώμενος για τη θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ενδεχόμενο Grexit, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διαβεβαιώνει ότι δεν γνωρίζει ούτε μια φράση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι ένας αφοσιωμένος Ευρωπαίος, ο οποίος συγκεντρώνει πάνω του το παρελθόν και το μέλλον.
Έτσι, όλοι - και ειδικά οι Έλληνες - θα έκαναν καλά να τον ακούνε προσεκτικά», εκτιμά και επαναλαμβάνει την αρχή «αλληλεγγύη έναντι σταθερότητας». «Παρά το γεγονός ότι καταλαβαίνω μια προσωρινή αδυναμία να συμμορφωθεί κανείς με τους κανόνες, δεν μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση όπου θα ανταμείβεται εκείνος που τους παραβιάζει. Για αυτό η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι προετοιμασμένη να συμμορφωθεί με τους κανόνες», καταλήγει ο κ. Γιουνκέρ.



iefimerida

ΔΕΙΤΕ γιατί ο "εντιμότατος" κύριος Μπέος μισεί τον Γιώργο Παπανδρέου

Μια καθόλου αυθόρμητη, αλλά καλά προσχεδιασμένη -και μάλιστα εδώ και χρόνια- ενέργεια ήταν η επίθεση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου στον Γιώργο Παπανδρέου, όπως αποκαλύπτει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Μάλιστα, ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει και τον λόγο για τον οποίο ο Αχιλλέας Μπέος μισεί τόσο τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ακολουθεί το σημείο της στήλης του κ. Παπαχρήστου που αποκαλύπτει γιατί ο δήμαρχος Βόλου μισεί τον πρώην πρωθυπουργό.
«Δεν γνωρίζω αν ο περίφημος Μπέος παρακολούθησε το Κανάλι της Βουλής που επανέλαβε σε μαγνητοσκόπηση τη... βαρυσήμαντη κατάθεση Ρουμελιώτη στην Εξεταστική Επιτροπή. 
Γνωρίζω όμως ότι αυτό που έκανε χθες, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου, εις βάρος του Γιώργου, το είχε προσχεδιάσει καιρό. 
Σε εμένα είχε αναφέρει προ διετίας και βάλε ότι "μην τον πετύχω πουθενά τον φίλο σου τον Γιωργάκη, θα τον σπάσω στο ξύλο". 
Ηταν νύχτα, έξω από κάτι μπουζούκια και στη Θεσσαλονίκη όπου τραγουδούσε ο φίλος μου ο Καρράς, σκέφθηκα λόγια της κατηγορίας "να 'χαμε να λέγαμε". 
Δεν έδωσα σημασία.
Θεωρούσε τον Γιώργο υπεύθυνο για την προφυλάκισή του, δήλωνε παντού ότι η σύλληψή του για τα στημένα ματς στο ποδόσφαιρο ήταν πολιτικά κατευθυνόμενη και είχε φτιάξει ένα παραμύθι, σύμφωνα με το οποίο ο Γιώργος διέταξε τη σύλληψη του ίδιου και καμιά 20αριάς άλλων από το χώρο της νύχτας για να... αποπροσανατολίσει το λαό από τα Μνημόνια!

Για την ιστορία και μόνο θα αναφέρω ότι μόλις πρόσφατα παραπέμφθηκε και θα δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος μαζί με άλλους... 90, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στο χώρο του ποδοσφαίρου και άλλα πολλά και διάφορα. Ο εντιμότατος κύριος Μπέος».

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ! Απειλεί με εκδίκηση όσους “Μένουν Ευρώπη”

Τι κι αν είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος που είναι η βάση της ελληνικής κυβέρνησης;
 Ο Θανάσης Πετράκος μέσω Facebook ουσιαστικά απειλή με… εκδίκηση όσους πήγαν ή στήριξαν τη συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα.

Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο κ. Πετράκος καλεί όσους “μένουν Ευρώπη” και θέλουν να υπογραφεί συμφωνία με κάθε κόστος “να το πληρώσουν οι ίδιοι″!
Προτείνει λοιπόν μεταξύ άλλων: αύξηση του φόρου πέραν των 200.000 ευρώ ατομικού εισοδήματος, η οποία να ξεκινά από το 50% και θα φτάνει στο 90%, μείωση των υψηλών συντάξεων σχεδόν στα 1500 ευρώ και φορολόγηση ακινήτων με υψηλή αξία στις αστικές και μεσοαστικές περιοχές, αλλά και προσωποκράτηση και κατασχέσεις για φοροδιαφυγή.
Παραληρηματική αλλά και άκρως εκδικητική για τους συμμετέχοντες της μεγάλης χθεσινής συγκέντρωσης υπέρ του ευρώ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ανάρτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου.
Ο κ.Πετράκος στην άκρως παραληρηματική του ανάρτηση στο Facebook απειλεί όσους πήγαν στη χθεσινή συγκέντρωση υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ λέγοντάς τους ότι εφόσον επιθυμούν την υπογραφή συμφωνίας θα κληθούν οι ίδιοι να την πληρώσουν, προτείνοντας, μεταξύ άλλων επιβολή φόρου από 50% έως 90% για τα εισοδήματα από 200.000 ευρώ και πάνω και άλλα παρόμοια τιμωρητικά μέτρα.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


ΜΕΣΣΗΝΙΑ -Εθελοντές ξανάχτισαν γκρεμισμένο ξωκλήσι στην κορυφή του Ταΰγετου


Στις 3 Μαΐου του 2015 τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, κατά την τελευταία τους ανάβαση στην κορυφή του Ταΰγετου, διαπίστωσαν πως το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία, που βρίσκεται ακριβώς στα 2.407μ., κοντεύει ολοσχερώς να καταστραφεί. 
Το επόμενο βήμα τους ήταν ένα δημόσιο κάλεσμα σε καθέναν ικανό να βοηθήσει στην αναστήλωση του μοναδικού Αϊ - Λια, που είναι χτισμένος με ξερολιθιά και η παρουσία του εκεί χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα.
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (13 - 14 Ιουνίου 2015) ένα «τσούρμο» εθελοντών έφθασε στα ψηλά του Ταΰγετου! 
Με τις συντονισμένες ενέργειες του ΕΟΣ Μεσσηνίας, το εξωκκλήσι στέκει και πάλι όρθιο, έτοιμο να υποδεχτεί τους προσκυνητές, που θα βρεθούν στην κορυφή του Ταΰγετου για την εορτή του προφήτη Ηλία (στις 20 Ιουλίου). 
Στην αποκατάσταση των ζημιών, που είχε υποστεί το εξωκκλήσι, καθοριστικά συνέδραμαν κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Τσέρια της Δυτικής Μάνης. 
Από το καταφύγιο της Σπάρτης ―που για να το προσεγγίσεις χρειάζεται να οδηγείς περίπου δέκα χιλιόμετρα σε χωματόδρομο― χρειάζεσαι ακόμη 2 ώρες και 45' πεζοπορία για να φθάσεις στην κορυφή του Αϊ - Λια. 
"Το εκκλησάκι του πρ. Ηλία είναι για τον Ταΰγετο ό,τι οι 'Αγιοι Απόστολοι για την Καλαμάτα, ο Λευκός Πύργος για τη Θεσσαλονίκη, η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας για την Αθήνα…", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του ΕΟΣ Μεσσηνίας. 
Ωστόσο, το εκκλησάκι του Αϊ-Λια στην κορυφή του Ταΰγετου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα 2.407 μ., δεν έχει στέγη!  
Το πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα ο προφήτης Ηλίας του Ταΰγετου μπορεί να είναι ...άστεγος, όχι, όμως, και περιττός! Γιαυτό στις 20 Ιουλίου Λακωνία και Μεσσηνία ανταμώνουν στο υψηλότερο σημείο του Ταΰγετου, εκεί όπου στέκει και πάλι ολόρθο το ξωκκλήσι του προφήτη Ηλία. Η παράδοση θέλει εδώ να γίνονται αρραβώνες, βαπτίσεις ακόμα και γάμοι.

ΗΠΑ - «Επειγόντως ένας συμβιβασμό για να αποφευχθεί η χρεοκοπία»

H Ελλάδα και οι διεθνείς εταίροι της πρέπει να επιτύχουν επειγόντως έναν συμβιβασμό προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η χώρα να μη μπορεί να εξυπηρετεί το χρέος της, εξέφρασε απόψε την εκτίμηση ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκους, Έρικ Σουλτς.
«Οι δύο πλευρές πρέπει να εργαστούν με ταχείς ρυθμούς με στόχο την οριστικοποίηση ενός προγράμματος αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων το οποίο θα μπορέσει να θέσει τα θεμέλια για μία σταθερή ανάπτυξη στην ευρωζώνη» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Νιετ, Νιετ, Νιετ»

Σφιχτοχέρηδες τα συντρόφια .

Η συμφωνία την Δευτέρα, μονόδρομος.

ΦΩΤΟ - Παραμένει κορμάρα ! Η Δ.Βανδή με "καυτό" μπικίνι στα 46 της

Αναστάτωσε η Δέσποινα Βανδή με το καυτό μπικίνι της… …

Η τραγουδίστρια και κριτής του Voice, βρέθηκε στο Λαγονήσι, παρέα με τα δυο της παιδιά, την 11χρονη Μελίνα και τον8χρονο γιο της, αλλά και τις κολλητές της φίλες, Γωγώ Μαστροκώστα και Μαρία Χολέβα.
Η Δέσποινα παραμένει κορμάρα και αυτό δεν κρύβεται!
83315-vandi-mpikini83315-vandi20oo83315-vandi1iio

19.6.15

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - 20 χρονος νεκρός σε τροχαίο στο δρόμο Μεθώνη – Φοινικούντα

Τραγικο δυστύχημα με ένα νέο παιδί  22 χρόνων νεκρό σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον δρόμο  Μεθώνη - Φοινικούντα
Από άγνωστη αιτία ο 22 χρονος μοτοσικλετιστής Α.Χ.υδραυλικός από την Πύλο   συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ αυτοκίνητο που οδηγούσε 26 χρονη Ολλανδή με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά και να υποκύψει στα τραύματα του
Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Α.Τ.Πύλου

Κρεμλίνο για βοήθεια: Νιετ, Νιετ, Νιετ - Βρες τα με τους δανειστές – Ξέχνα τα χρήματα

Ομιλίες, συναντήσεις, τετ α τετ, πολλές φωτογραφίες, μια υπογραφή αλλά χωρίς περαιτέρω αποτελέσματα είναι ο
απόηχος του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα και της συνοδείας του στην Αγία Πετρούπολη.
Μετά το τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο δεν έγιναν επίσημες δηλώσεις, ωστόσο, το μήνυμα που στέλνει η Μόσχα στην Αθήνα είναι ξεκάθαρο και την καλεί να συμφωνήσει με τους δανειστές.

Κρεμλίνο: Νιετ, Νιετ, Νιετ

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε εάν υπήρξε συζήτηση Πούτιν-Τσίπρα για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, απάντησε με τρία «όχι». «Νιετ, Νιετ, Νιετ» είπε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Πεσκόφ διαψεύδοντας ότι έγινε κάποια σχετική συζήτηση.

Σημειωτέον ότι κορυφαίος υπουργός της Ρωσικής κυβέρνησης έκανε την πιο κομβική δήλωση σημειώνοντας, όπως μετέδωσε το Mega,ό τι «Η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι ο συμβιβασμός με τους δανειστές».

Μόνο καλά λόγια από τον Πούτιν

Ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος, πάντως, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων πριν από το τετ α τετ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «άνοδο νεαρών πολιτικών στην Ευρώπη», αλλά περιορίστηκε μόνο σε καλά λόγια.

«Σας καλωσορίζω στην Αγία Πετρούπολη. Η Ελλάδα αποτελεί έναν σημαντικό εταίρο για τη Ρωσία στην Ευρώπη. Χαίρομαι που έχουμε συνεχείς και σταθερές επαφές σε όλα τα επίπεδα, αλλά για τους γνωστούς λόγους οι εμπορικές σχέσεις ακολουθούν μια καθοδική πορεία. Το 2014 ο όγκος μειώθηκε κατά 40%. Τον Απρίλιο για να αντιστρέψουμε την κατάσταση υιοθετήθηκε ένα κοινό πρόγραμμα δράσεων για το 2015-2016 και βεβαίως είναι σημαντικό να το εφαρμόσουμε πρακτικά.

Χαιρετίζουμε και μια πρωτοβουλία από την ελληνική πλευρά για να επεξεργαστούμε και να ετοιμάσουμε ένα κοινό έγγραφο για την ενίσχυση της οικονομικής μας συνεργασίας. Ελπίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε αυτά και άλλα ζητήματα» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Νωρίτερα, βέβαια, είχε φροντίσει να στείλει το δικό του μήνμα στη Δύση σημειώνοντας ότι «Εχει δίκιο ο κ. Τσίπρας. Το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό. Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές και όχι η Ελλάδα».

Επενδύσεις, αλλά όχι χρήματα

Παράλληλα, τις τελευταίες δύο ημέρες όπου ο πρωθυπουργός βρίσκεται μαζί τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την υπόλοιπη αντιπροσωπεία, Ρώσοι αξιωματούχοι με μπαράζ δηλώσεων έκαναν σαφές ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα μέσω επενδύσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών, αλλά όχι με απευθείας οικονομική βοήθεια.

Νωρίτερα, την Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αρκάντι Ντβορκόβιτς δήλωσε ότι «Θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε απόφαση (για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους), η οποία θα προταθεί από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Πρώτης προτεραιότητας για εμάς είναι τα επενδυτικά σχέδια και το εμπόριο με την Ελλάδα. Εάν απαιτηθεί χρηματοπιστωτική υποστήριξη θα εξετάσουμε αυτό το ζήτημα».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της χώρας, Αλεξέι Ουλιουκάεφ ανέφερε ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να αγοράσει κρατικά ομόλογα της Ελλάδας. «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να αγοράσουμε ομόλογα, που έχει εκδώσει η Ελλάδα. Δεν βλέπουμε με κανένα τρόπο την επένδυση μέσω ελληνικών ομολόγων», είπε ο Ρώσος υπουργός.

Επίθεση Τσίπρα στην ΕΕ στο πλευρό του Πούτιν


Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός φρόντισε να ανεβάσει τους τόνους, καθώς, στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης εξαπέλυσε επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ προσπάθησε να κάνει μαθήματα... δημοκρατίας.
«Είμαστε λαός της θάλασσας, δεν φοβόμαστε να ανοιχτούμε σε καινούργιες θάλασσες για να φθάσουμε σε ασφαλέστερα λιμάνια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πήρε μια υπογραφή

Πρακτικά το μόνο που φέρεται να πήρε η Ελλάδα από την επίσκεψη στην Αγία Πετρούπολη είναι η υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας για την επέκταση του αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου Turkish Stream στην Ελλάδα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Σε εξέλιξη το 2ο Πανελλαδικό Τουρνουά Τένις

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 2ο Πανελλαδικό Τουρνουά Τένις στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Καλαμάτας. 
Πολύ δυνατές αναμετρήσεις από τους προκριμματικούς αγώνες κιόλας. 
Από την Πέμπτη αγωνίσθηκαν και αποκλείστηκαν οι αθλητές του Ο.Α.Καλαμάτας Γιώργος Τσούκλερης, Χαράλαμπος Κουλουμπός, Νικήτας Μαλαπάνης και Ντύλαν Παπανικολάου. Ο Κουλουμπός στην παρθενική του εμφάνιση και με μόλις ένα χρόνο εμπειρίας δυσκόλεψε το φαβορί των προκριμματικών Παπαχατζή (Ο.Α.Ρίου) αλλά λύγισε σε δύο σετ 6-3 6-4. Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται η Αγγελική Κουλουμπού και έχει προβάδισμα στο σκορ σε μία πολύ δυνατή και αμφίρροπη αναμέτρηση με την Κατσιμάρδου από το Περιστέρι. Ο Παναγιώτης Καρελάς αγωνίζεται στα 16ρια το Σάββατο. Οι αγώνες το Σάββατο συμπεριλαμβάνουν διπλά σε όλες τις κατηγορίες και τους δεύτερους γύρους κεντρικού ταμπλό στα μονά!

ΒΡΑΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ από 49 βουλευτές που εγείρουν θέμα για το χρέος

ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ  ΠΕΤΡΑΚΟΣ -ΨΑΡΡΕΑ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ !
Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ: 49 βουλευτές εγείρουν θέμα για το χρέος

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς 49 βουλευτές καλούν την Πρόεδρο της Βουλής να φέρει τα αποτελέσματα της Επιτροπής για το χρέος στην Ολομέλεια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση, υπουργοί και πρωθυπουργός θα κληθούν να πάρουν θέση για το πόρισμα της επιτροπής της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Κι αυτό την ώρα που η Ελλάδα επιδιώκει συμφωνία με τους δανειστές με βασικό δέσμευση την αναδιάθρωση του χρέους.
Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι ο βουλευτής της Αριστερής Πλατφόρμας, Θανάσης Πετράκος, ενώ υπογράφουν και άλλοι όπως η Ραχήλ Μακρή, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.
Σημειωτέον ότι η Επιτροπή Αλήθειας απεφάνθη πως το χρέος είναι «επονείδιστο και μη βιώσιμο» καλώντας την κυβέρνηση να το διαγράψει μονομερώς.
Αναλυτικά η επιστολή στην πρόεδρο:
«Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Θέμα: Αίτημα για συζήτηση στην Ολομέλεια της ΒτΕ των αποτελεσμάτων της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος
Αξιότιμη κα Πρόεδρε,
Μετά την δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών πορισμάτων της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος της πατρίδας μας από τα οποία προκύπτει ότι για το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους είναι μη νόμιμο, απεχθές ,δεν ευθύνεται ο λαός μας για αυτό και επιπλέον είναι αποτέλεσμα της μετατροπής της κρίσης των ιδιωτικών τραπεζών σε κρίση δημοσίου χρέους της χώρας μας με στόχο κυρίως την διάσωση των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών.
Προτείνουμε να συνυπογραφεί η πρόταση ώστε να γίνει συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής ώστε να συζητηθούν τα αποτελέσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο χρέους της χώρας μας και να ενισχυθεί η απαίτηση και ο αγώνας της κυβέρνησης και του Ελληνικού Λαού για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
Οι αιτούντες βουλευτές
Θανάσης Πετράκος 
Θωμάς Κώτσιας
Στέφανος Σαμοΐλης
Κυριακή (Βούλα) Τεκτονίδου
Ευγενία Ουζουνίδου
Γιώργος Ουρσουζϊδης
Κώστας Ζαχαριάς
Ευαγγελία (Λίτσα) Αμμανατίδου
Ευαγγελία Βαγιωνάκη
Μερόπη Τζούφη
Βαγγέλης Διαμαντόπουλος
Δέσποινα Χαραλαμπίδου
Στάθης Λεουτσάκος
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Ηλίας Ιωαννίδης
Έλενα Ψαρρέα 
Κατερίνα Παπανάτσιου
Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου
Γιάννης Σταθάς
Δημήτρης Κοδέλας
Γιάννης Δέδες
Χρήστος Σμίας
Ελένη Σωτηρίου
Μαρία Κανελλοπούλου
Αθανάσιος Παπαδόπουλος
Παύλος Πολάκης
Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Γιώργος Ψυχογιός
Κώστας Λαπαβίτσας
Μάριος Κάτσης
Πέτρος Κωνσταντινέας
Φρόσω Καρασαρλίδου
Στάθης Γιαννακίδης
Ραχήλ Μακρή
Θανάσης Σκούμας
Συρμαλένιος Νίκος
Γιώργος Καΐσας
Σωκράτης Φάμελλος
Νεκτάριος Σαντορινιός
Ηλίας Καματερός
Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
Φωτεινή  Βακη
Ζήσης   Ζαννας
Δελημητρος  Κώστας
Βασίλης  Χατζηλαμπρου
Τσανακα   Αλεξάνδρα
Νατάσσα    Γκαρα
Κώστας   Μπαρκας
Αποστολης    Καραναστασης

Bild: Μόνη λύση για την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη !

Η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει από την ευρωζώνη για να σώσει την οικονομία της και για να γλιτώσει η υπόλοιπη Ευρώπη πολύ χρόνο και χρήμα, υποστηρίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο διευθυντής της γερμανικής, λαϊκής εφημερίδας Bild Κάι Ντίκμαν.
Η Bild διαβάζεται καθημερινά από 12 εκατομμύρια αναγνώστες και συχνά δημοσιεύει άρθρα με προκλητικούς τίτλους για την Ελλάδα, όπως όταν κάλεσε την Αθήνα "να πουλήσει μερικά νησιά" για να συγκεντρώσει χρήματα.
"Αν οι Έλληνες θέλουν πραγματικά να ξαναστήσουν την οικονομία τους στα πόδια της, δεν έχουν άλλη εναλλακτική λύση. Αφού βγουν από το ευρώ, μπορούν να τραβήξουν σε μια άλλη κατεύθυνση με τη δραχμή, να την υποτιμήσουν και να γίνουν ανταγωνιστικοί" είπε ο Ντίκμαν παραδεχόμενος ότι τα προγράμματα βοήθειας έχουν αποτύχει.
Όταν ρωτήθηκε πως πιστεύει ότι θα εξελιχθεί η κρίση στην ευρωζώνη ωστόσο απέφυγε να κάνει εικασίες. "Εξαρτάται αποκλειστικά από την κυβέρνηση της Αθήνας αν θα προχωρήσει στην έξοδο ή όχι. Και σίγουρα δεν πρόκειται να επηρεαστούν από την Bild", είπε.
Ο Ντίκμαν υποστήριξε ότι προσωπικά δεν έχει τίποτα εναντίον της Ελλάδας. "Μπορεί να σας προκαλεί έκπληξη, όμως συμπαθώ πολύ την Ελλάδα. Εδώ και πολλά χρόνια περνώ τις καλοκαιρινές διακοπές μου στην Τουρκία και πάντα κάνω ένα ταξίδι από εκεί για την Ελλάδα. Έχω ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα και τον λαό της", κατέληξε.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - Σεισμός και Αρμαγεδδώνας από το περιοδικό Spiegel


Σεισμός και Αρμαγεδδώνας από το περιοδικό Spiegel

Με τίτλο «Σεισμός» και μια φωτογραφία που παραπέμπει σε σκηνές από τον Αρμαγεδδώνα, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel κυκλοφορεί το νέο του τεύχος αύριο και αναρωτιέται αν η κρίση στην Ελλάδα σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για το οικοδόμημα της ενωμένης Ευρώπης. Το άρθρο του γερμανικού περιοδικού που μιλάει για την «τελευταία ευκαιρία της Ευρώπης» παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, με επίκεντρο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχεδιάζει ριζικές αλλαγές για τον τρόπο λειτουργίας της ένωσης.
«Η απειλή ενός Grexit, την οποία προσπαθούν να εξαλείψουν η Αγκελα Μέρκελ ο Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία διάβρωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Η διαχείριση της κρίσης του μεταναστευτικού στη Μεσόγειο κατέδειξε την αποτυχία του συστήματος των Βρυξελλών.
Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχεδιάζει τώρα ριζικές μεταρρυθμίσεις. Θα αποτελέσουν την τελευταία ευκαιρία για τη διάσωση της ενότητας της Ευρώπης» αναφέρεται στον πρόλογο.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA - Και ο Robbie Williams παρών στη διαδήλωση «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα;


Και ο Robbie Williams παρών στη διαδήλωση «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα; (φωτό)

Viral στα κοινωνικά δίκτυα έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες οι φωτογραφίες που δείχνουν έναν άνδρα σε μπαλκόνι μεγάλου ξενοδοχείου του Συντάγματος να παρακαλουθεί την μεγάλη διαδήλωση της Πέμπτης υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Και τούτο διότι ο άνδρας αυτός θυμίζει έντονα τον ποπ σταρ... Robbie Williams. Κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής αν ο μαυροφορεμένος άνδρας με το καπέλο είναι όντως ο Williams που το Σάββατο δίνει την παρθενική του συναυλία στη χώρα μας.
Ωστόσο, η ομοιότητα είναι εκπληκτική.
Σε μία μάλιστα από τις φωτογραφίες, ο άνδρας φαίνεται να κάνει και το σήμα της νίκης κοιτώντας προς τους διαδηλωτές.
Στο μεταξύ και εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων, τα πάντα είναι έτοιμα για τη συναυλία του Βρετανού σούπερ σταρ το Σάββατο στην Μαλακάσα.

14 Φυσικές θεραπείες για κάθε ασθένεια!

Κι όμως, η μαγειρική σόδα, το τζίντζερ, το λεμόνι, το μέλι κ.α. μπορούν αν αποτελέσουν την βασική ουσία για την θεραπεία πολλών ασθενειών.

Διαβάστε τον αναλυτικό κατάλογο και θεραπευθείτε με τη βοήθεια της φύσης:

1. Μαγειρική σόδα – Κατά της γαστρίτιδας
Η σόδα είναι πολύ χρήσιμη για την πρόληψη και τον μετριασμό των πολλών ασθενειών (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου) έχει επίσης σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της γαστρίτιδας. Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό. Θα αισθανθείτε βελτίωση σύντομα.
2. Τζίντζερ – Περισσότερο από χρήσιμο 
Το Ginger χρησιμοποιείται ως φάρμακο για τη ναυτία και ζάλη, που προκαλείται από τη χημειοθεραπεία και κάποιες παρόμοιες θεραπείες. ΤοΤζίντζερ είναι εξαιρετικό, όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση για την αποτοξίνωση και την ενίσχυση της ανοσίας.
3. Κουρκουμάς – Ο αντιφλεγμονώδης 
Είναι ένα από τα πιο ισχυρά σε φυσικές θεραπείες. Το δραστικό φαρμακευτικό συστατικό στην κουρκούμη ονομάζεται κουρκουμίνη. Αυτό το μπαχαρικό έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, αλλά πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκούμη είναι ενα φυσικό θαύμα. Οι ευεργετικές επιδράσεις σχετικά με τον καρκίνο και τη νόσο του Alzheimer έχει ελεγχθεί πολλές φορές σε πολλές έρευνες. είναι επίσης γνωστό ως το βότανο που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και θρέφει το σώμα.
4. Λεμόνι – Ξινή επούλωση
Λεμόνι είναι ένα από τα πλέον χρήσιμα συστατικά στον πλανήτη επειδή προστατεύει έναντι διαφόρων τύπων ασθενειών, περιέχει βιοφλαβονοειδή, πηκτίνη, φολικό οξύ, βιταμίνες C, Α, Β1, Β6, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και μαγγάνιο. Αυτό το καταπληκτικό φρούτο έχει ευεργετική επίδραση στα έντερα, το στομάχι, το ανοσοποιητικό σύστημα και τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Αν τρώτε τακτικά ένα λεμόνι, μπορεί να εχετε πρόληψη των ασθενειών, όπως η λαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα, γρίπη, κρυολόγημα, αρθρίτιδα, υψηλή αρτηριακή πίεση, βακτηριακές λοιμώξεις και πέτρες στα νεφρά. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, λεμόνι μπορεί να προλάβει τον καρκίνο. Έτσι, πίνετε 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό αναμιγνύεται με χυμό λεμονιού σε καθημερινή βάση.
5. Aloe Vera – Θεραπεύει τα εγκαύματα
Ο Ζελέ της αλόης περιέχει ενεργά συστατικά που βοηθούν στην επούλωση των εγκαυμάτων. Εφαρμογή πάνω στην πάσχουσα περιοχή για να απαλύνει τον πόνο και να κάνει την περιοχή του εγκαύματος να επουλωθούν γρηγορότερα. Το τζελ αλόης ειναι σε φύλλα αυτού του φυτού. Θα αισθανθείτε καλύτερα αμέσως μετά την εφαρμογή της.
6. Μέλι – Το μεγαλύτερο δώρο της φύσης
Μια έρευνα, συνίστατο το 2008, έδειξε ότι η κατανάλωση του μελιού μπορεί να μειώσει τα επιφανειακά έλκη του δέρματος κατά 34%.
Για την αντιμετώπιση του κοιλιακού άλγους, ρίξτε μια κουταλιά το μέλι και ανακατεύετε με ξύδι σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το. Αυτό το μίγμα μπορεί επίσης να πίνεται για την θεραπεία του βήχα. Το μέλι είναι καλό για την ανακούφιση των ηλιακών εγκαυμάτων.
7. Κανέλα – Γιατρεύει το ροχαλητό
Αυτό το μπαχαρικό αποτρέπει την κακή αναπνοή, ροχαλητό και είναι χρήσιμο ενάντια στα βακτήρια και την ζάλη. Η Κανέλα έχει αντισηπτικές ιδιότητες και έχει είναι η τέλεια δολοφόνος στα βακτήρια. Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλωθεί κανέλα είναι να πίνετε το τσ
άι κανέλα. Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε βραστό νερό.
8. Μηλόξυδο – Για τους μυικούς πόνους και τις πληγές
Οι Πόνοι στους μυς μπορουν θα προληφθούν με μηλόξυδο. Το κύριο όφελος στο μηλόξυδο είναι η αντι-φλεγμονώδης δράση του, για την θεραπεία σε μώλωπες και κατεστραμμένους μυες. Με αποστειρωμένη γάζα και μείγμα νερού και μηλόξυδο, τυλίξτε το πάνω από την πληγείσα περιοχή. Αφήστε το για 1 ώρα. Επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές ημέρες και ο πόνος θα εξαφανιστεί εντελώς.
9. Πατάτες – Για τα μάτια και τις αιμορροϊδες
Η Πατάτα είναι μια μεγάλη θεραπεία κατά την επιπεφυκίτιδα. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείται σε αμέτρητες παραλλαγές, η ωμή πατάτα μπορεί να απολυμάνει την φλεγμονή των βλεφάρων, στην οποία λαμβάνει χώρα η επιπεφυκίτιδα. Η πατάτα είναι επίσης μια εξαιρετική θεραπεία για αιμορροΐδες.
10. Σκόρδο – Κατά των λοιμώξεων
Κύριο συστατικό του σκόρδου, καλείται alicin. Η Alicin έχει αντιβακτηριακές, αντιιικές, και αντι-παρασιτικές ιδιότητες. Λόγω της μοναδικής σύνθεσης του, το σκόρδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πολλών ασθενειών όπως σε ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις, αρθρίτιδα, καρδιαγγειακές ασθένειες, αναπνευστικές ασθένειες, παράσιτα και χρόνιας κόπωση. Μελέτες αποδεικνύουν ότι η τακτική χρήση του σκόρδου ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο.
11. Λάδι καρύδας – Για την ομορφιά
Το Έλαιο καρύδας έχει χρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία καλλυντικών για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά οξέα του που το δέρμα μας απορροφά εύκολα.
12. Γαρίφαλο – Για τον πονόδοντο
Το Γαρίφαλο σε αιθέριο έλαιο είναι φυσικό αναλγητικό και αντισηπτικό και είναι μεγάλη η ανακούφιση από τον πονόδοντο. Βάλτε μια μπατονέτα, να απορροφήσει το έλαιό του και τοποθετήστε το στην πληγείσα περιοχή. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε και ρόφημα.
13. Λίγο καφέ, λίγο πράσινο τσάι – Τα αντιοξειδωτικά 
Ο Καφές και το πράσινο τσάι μπορεί να θεραπεύσει τον πονοκέφαλο και το άσθμα. Το πράσινο τσάι είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό και παρέχει ενέργεια, αλλά να είστε προσεκτικοί με την κατανάλωση του καφέ, διότι πάρα πολύς καφές μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο.
14. Λεβάντα – Μασάζ κατά του άγχους
Τα λουλούδια έχουν χρησιμοποιηθεί για το μπάνιο, για να καθαρίσουν το σώμα και το πνεύμα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό το φυτό έχει καταπραϋντική δράση και χαλαρώνει και αφαιρεί την αίσθηση της έντασης.Το Αιθέριο έλαιο της λεβάντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μασάζ, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία στον μυϊκό πόνο και τους ρευματισμούς. Επίσης,το έλαιο λεβάντας είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη θεραπεία πληγών, την ακμή και το οίδημα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία του δέρματος που σχετίζονται με βακτηριακές λοιμώξεις.

tilegrafima.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου