4.1.14

Ποιοι δικαιούνται 70% έκπτωση στο ρεύμα σε περιόδους αιθαλομίχλης

Κοινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών και του ΥΠΕΚΑ σχετικά με την έκπτωση στο κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια. Ποιοι δικαιούνται έκπτωση
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος, προβλέπεται ότι σε περίπτωση έκδοσης ανακοίνωσης κήρυξης εφαρμογής βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) από εστίες καύσης, παρέχεται έκπτωση στο ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας ίση με το 70% του οικιακού τιμολογίου για την αντίστοιχη περιοχή, σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές με τετραμηνιαία κατανάλωση έως 2000 kWh για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων. 
Το κόστος που προκύπτει από την έκπτωση αυτή θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 40 εκ. ευρώ ετησίως.
Επισημαίνεται, επίσης, ότι σύμφωνα με άλλη Κοινή Υπουργική Απόφαση που ήδη ισχύει, για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.), που κατοικούν στην περιοχή εφαρμογής των μέτρων και για διπλάσιο αριθμό ημερών, η χρέωση της κατανάλωσης ενέργειας όσον αφορά στο ανταγωνιστικό σκέλος του Κ.Ο.Τ. είναι μηδενική. 
Εξάλλου, ήδη παρέχεται αντίστοιχη έκπτωση 70% στις προνοιακές δομές των Δήμων, των Περιφερειών, της Εκκλησίας και της Κοινωνίας των Πολιτών.

"Η σημερινή κατάσταση δεν είναι η μοίρα του ΠΑΣΟΚ"

Αυστηρή κριτική στον Βενιζέλο από την Κίνηση των «75» του ΠΑΣΟΚ 

Nέα εσωκομματικά «πυρά» στο ΠΑΣΟΚ με την Κίνηση των 75 βουλευτών να ασκεί έντονη κριτική στην ηγεσία του κόμματος, επαναφέροντας το ζήτημα της έλλειψης συγκεκριμένου πλαισίου συμφωνίας για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ παράλληλα ζητά να υπάρξει σαφής πολιτική διαφοροποίηση από τη ΝΔ εν όψει των εκλογών του Μαΐου.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Κίνησης των «75» που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο αναφέρει τα εξής: 

«Η σημερινή κατάσταση δεν είναι η μοίρα του ΠΑΣΟΚ.

Όσοι βολεύονται με ένα "μικρό" ΠΑΣΟΚ, αποκομμένο από την κοινωνία, μαγαζάκι για προσωπικά παιχνίδια, αγνοούν ότι η Δημοκρατική Παράταξη δεν ήταν ποτέ μικρή σε αυτόν τον τόπο.

Διαμόρφωσε τη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας, γιατί εξέφρασε τις πιο δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και συνδέθηκε μαζί τους. Την κοινωνία που ασφυκτιούσε έξω από τα «συστήματα», τη νεολαία και τους μη προνομιούχους.

Το ΠΑΣΟΚ είχε και έχει ως σταθερά εκφρασμένη βούληση να μην προκαλέσει πολιτική αστάθεια, θέση με πολιτικό κόστος. Δεν είχε όμως την ίδια στάση ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, που έκανε τα πάντα για να ρίξει μια εκλεγμένη Κυβέρνηση και - ακόμη και όταν εκλέχτηκε - διακινδύνευε την προοπτική της χώρας, με βάση τους μικροπολιτικούς του σχεδιασμούς, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της ΕΡΤ.

Για μας, όμως, δεν ήταν μονόδρομος η πλήρης ένταξη του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και η πλήρης συμπόρευση με την ΝΔ.

Υπήρχαν εναλλακτικές που αποκλείστηκαν.

Η χώρα θα μπορούσε να συνεχίσει με Οικουμενική Κυβέρνηση ή με το ΠΑΣΟΚ να παρέχει απλώς Κοινοβουλευτική ψήφο εμπιστοσύνης, υπό συγκεκριμένους όρους και εγγυήσεις, βάζοντας διαφανείς, πράσινες γραμμές προγραμματικής συνεργασίας.

Η είσοδος άλλωστε του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση Σαμαρά, χωρίς πρώτα να έχουν συμφωνηθεί οι προϋποθέσεις και οι όροι αυτής της συμφωνίας, τραυματίζει την αξιοπιστία αυτής της συγκατοίκησης. Δεν ανήκει στην προοδευτική αντίληψη η πρακτική, πρώτα να μοιράζονται οι καρέκλες και μετά να συμφωνούνται οι πολιτικές.

Οι δημοκρατικοί πολίτες αντιδρούν στην ταύτιση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, γιατί έχουν το ένστικτο της ανάγκης αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης. Απαιτούν, επίσης, να υπάρξει ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο διαφοροποίησης από τη Δεξιά, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Όσοι ονειρεύονται μια στρατηγική παγίωσης της συνεργασίας με την δεξιά, με ή χωρίς «Ευρωπαϊκή παράταξη», «Νέα Ελλάδα» κλπ, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

-Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί παρά να είναι η επαναθεμελιώση των σχέσεων του με τους πολίτες και η ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης.

-Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει το ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε.

-Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βάζει σε δεύτερη μοίρα τη διαρκή προσπάθεια επαναγεφύρωσης των σχέσεων μας με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς.

Η σύγχρονη Κεντροαριστερά δεν προκύπτει με αποκλεισμούς και δεν εξαντλείται σε επιλεκτικές συγκολλήσεις κορυφής. Ούτε μπορεί να στοχεύει σε ικανοποίηση εγωκεντρικών σχεδιασμών επιβίωσης ή προσωπικής ανέλιξης μεμονωμένων στελεχών. Η αναγέννηση της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης θα προκύψει, κυρίως, με συγκλίσεις μέσα στην κοινωνία. Με λαϊκή ενότητα, πάνω σε ένα προοδευτικό πλαίσιο πολιτικών αλλαγών.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί παρά να πρωταγωνιστεί στον Αγώνα για πρόοδο και αλλαγή στη χώρα.

Να πρωτοστατεί στο σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας για πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο.

Δεν κόβουμε τις γέφυρες με την αριστερά, αλλά και δεν τρέφουμε αυταπάτες, για το πώς μας αντιμετώπισαν ως ΠΑΣΟΚ, ότι πολιτικά επιδιώκουν να μας "κατασπαράξουν", να μας αφομοιώσουν, να μας καταστήσουν συμπληρωματικό μέγεθος. Αυτό το επιδιώκει τόσο η δεξιά όσο και η αριστερή συντήρηση.

Δεν δίνουμε σε κανένα "λευκή επιταγή".

Για αυτό ασκούμε κριτική στη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που αποδέχθηκε να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, χωρίς να προηγηθεί προγραμματικό πλαίσιο συμφωνίας.

Διαφωνούμε πλήρως και με όσους λένε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεργάζεται προς τα δεξιά, όσους "μετά βδελυγμίας" απορρίπτουν κάθε προοπτική μελλοντικής προγραμματικής συμφωνίας με τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς και της κεντροαριστεράς.

Ό,τι μπορεί να δώσει ασφάλεια, σταθερότητα, ανάπτυξη με δημιουργία θέσεων εργασίας, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και το ευρώ, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να το στηρίζει και να επιδιώκει την διασφάλιση και υλοποίηση του. Και με τον πολιτικό του λόγο να λειτουργεί ως δύναμη εγγύησης της Δημοκρατίας, της πολυφωνίας, της σταθερότητας και της διασφάλισης των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων με ανθρώπινο πρόσωπο.

Λέμε ξεκάθαρα, λοιπόν, σε όσους μας ρωτάνε τι προτείνουμε:

Ο κύκλος της κρίσης πρέπει να κλείσει. 

- Τώρα πρέπει να πάμε στον κύκλο της ανάπτυξης με αλλαγή πολιτικής
- Αυτή την άλλη πολιτική αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να την υλοποιήσει η Κυβέρνηση Σαμαρά.
- Χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο.

Και πρέπει να το επιδιώξουμε, για να αποφύγουμε την κοινωνική έκρηξη.
Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, στο οποίο μπορούμε να χτίσουμε μια δίκαιη
Ελλάδα, με μέλλον για τις νέες γενιές.

Να στηρίξουμε την Ελλάδα της εργασίας, της παραγωγής, της εξωστρέφειας, της δημιουργίας από τους νέους ανθρώπους.

-Για την προάσπιση του μέλλοντος της πατρίδας είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με Τραπεζικά, Οικονομικά κατεστημένα και Συστήματα μέσα στη Δικαιοσύνη και το Δημόσιο, εάν αυτά συνεχίσουν πρακτικές του παρελθόντος και δεν σταθούν στο ύψος του πατριωτικού καθήκοντος που επιβάλλει η συγκυρία. Συγκρούσεις με όλους εκείνους που αναχαιτίζουν, υπονομεύουν, χωνεύουν, υφαρπάζουν και παρεμποδίζουν τη διεύρυνση του πλούτου στη χώρα, με αποτέλεσμα να την πληρώνουν οι εύκολοι στόχοι, οι αδύναμοι και οι άνθρωποι της πραγματικής δημιουργίας που έγιναν και τα μεγάλα θύματα της κρίσης.

-Επανατοποθέτηση της πολιτικής πάνω από την οικονομική διαπλοκή και τα συμφέροντα που βουλιάζουν τη χώρα. Ξεσκέπασμα όλων εκείνων που μέσα από το πολιτικό σύστημα συνεχίζουν να τους υπηρετούν. Που αντιπάλεψαν κάθε δημοκρατική μεταρρύθμιση, κάθε δημοκρατική έκφραση, όπως το δημοψήφισμα. Που σκόρπισαν το μίσος και το «όλοι ίδιοι είναι», για να εξυπηρετούν ανενόχλητοι τα συμφέροντα τους, σε βάρος των πολλών και του τόπου.

Η ελπίδα είναι στα χέρια μας, αρκεί να παλέψουμε ενάντια στις εστίες της συντήρησης και της φθοράς. Το διακύβευμα είναι η Δημοκρατία, οι επόμενες γενιές και η πλήρης επανάκαμψη της χώρας».

ΤΡΙΠΟΛΗ-Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στην Μαντινεία

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Τρίπολης, εγκληματική ομάδα, που έχει διαπράξει σωρεία κλοπών σε σπίτια, καταστήματα και αποθήκες στη Μαντινεία και στις Καρυές Λακωνίας και εξιχνιάστηκαν 21 περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα κλοπής.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, προχθές στην Τρίπολη, τέσσερις Βούλγαροι, ηλικίας από 31 έως 44 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο Βούλγαρους, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι αναζητούνται.
Στο πλαίσιο της έρευνας της Ασφάλειας Τρίπολης, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με τους δύο που αναζητούνται, από τον Αύγουστο του 2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, ενώ όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, σε διαφορετικές συνθέσεις, είχαν διαπράξει 21 περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα κλοπής, σε σπίτια και αποθήκες.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, εργαλείων, ειδών ένδυσης και οικοσκευής, τροφίμων, αγροτικών προϊόντων, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα, όλα προϊόντα κλοπής, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους.
Επιπλέον, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι που διέμενε 27χρονος, ο οποίος αναζητείται, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν, ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και εξάρτημα ρίψης φωτοβολίδων, 13 φωτοβολίδες και 81 φυσίγγια, διαφόρων τύπων.
Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και δύο αυτοκίνητα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και μεταφοράς των κλοπιμαίων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Έκλεψαν τις σιδηροτροχιές στην ανακαινισμένη γραμμή Κορίνθου – Άργους

Τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου διέκοπησαν λόγω… Μνημονίου, κάτι το οποίο βέβαια είχε ως αποτέλεσμα η σιδηροδρομική γραμμή να αφεθεί στην τύχη της, αφού παράλληλα με τα δρομολόγια μετατάχθηκε τόσο το προσωπικό συντήρησης, όσο κι λειτουργίας και φύλαξης αυτής.
Το αποτέλεσμα ήταν να αρχίσουν οι βανδαλισμοί και οι κλοπές. Ξεκίνησαν με τα ΑΣΙΔ σε όλο το δίκτυο (εκατομμύρια ευρώ η ζημιά), έπειτα ακολούθησε «η μεγάλη ληστεία του τραίνου» στη γραμμή της Κυλλήνης, όπου είχαν εναποτεθεί βαγόνια και μηχανές του ΟΣΕ και συνεχίζεται στις μέρες μας με κλοπή σιδηροτροχιών ακόμα και επί κυρίας γραμμής.
Αλλάζοντας έτος, στόχος ήταν αυτή τη φορά η γραμμή Κορίνθου – Άργους (μεταξύ Άγιου Βασιλείου και Χιλιομοδίου). Οι «κυνηγοί μετάλλων» αφαίρεσαν όχι κάποια μέτρα σιδηροτροχιάς αλλά 200 μέτρα σιδηροδρομικής γραμμής (περίπου 400μέτρα σιδηροτροχιών).
Το τμήμα της εν λόγω σιδηροδρομικής γραμμής ανακαινίστηκε πρόσφατα με χρήματα της Ε.Ε. (ΠΕΠ Πελοποννήσου) και τα δρομολόγια μεταξύ Κορίνθου – Άργους – Ναυπλίου ήταν άκρως ανταγωνιστικά προς τα οδικά μέσα.

Μήνυμα του Δικτύου «Επιβάτης» προς την πολιτεία
«"Η ληστεία του τραίνου" θα συνεχίζεται όσο η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου και όχι ελέου μνημονίου αλλά συμφερόντων. Πρόσφατα ανέλαβε την προεδρία της Ε.Ε.. Θα αναλάβει και τις ευθύνες για την εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου στη Πελοπόννησο; Τι θα πράξει με τα τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου: Πατρών – Πύργου, Κορίνθου – Ναυπλίου και τον προαστιακό  Καλαμάτας τα οποία είναι άκρως ανταγωνιστικά προς τα οδικά μέσα; Να σημειωθεί ότι στο τμήμα που έγινε η εκτεταμένη αυτή κλοπή είναι τμήμα της γραμμής Κόρινθος – Τρίπολη/Ναύπλιο που επισήμως από την δήλωση δικτύου του ΟΣΕ η γραμμή θεωρείται ενεργή και κατά συνέπεια είναι υποχρέωση του να τη διατηρεί σε λειτουργική ετοιμότητα. Eκτός λοιπόν από την αναζήτηση, σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών θα πρέπει να αποδοθούν και βαριές πειθαρχικές και άλλες ευθύνες πλημελούς άσκησης των καθηκόντων τους στους υπεύθυνους του ΟΣΕ».

Την έσωσε η ανήλικη κόρη της

Αναστάτωση επικράτησε λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα στα Τρίκαλα, όταν 41χρονη μητέρα, επιχείρησε να θέσει τέλος στη ζωή της, καταπίνοντας 60 χάπια lexotanil.

Την είδε η ανήλικη κόρη της που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και έτσι της έσωσε τη ζωή.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, παρέλαβε την 41χρονη μητέρα και την μετέφερε στο Νοσοκομείο Τρικάλων με τους θεράποντες Ιατρούς να καταφέρνουν να την κρατήσουν στην ζωή και να νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων που ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν την 41χρονη στην ενέργεια αυτή που παραλίγο να της στοιχίσει την ζωή.
trikalanews.gr

Στην Καλαμάτα ο πρωθυπουργός για τα Θεοφάνεια

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς  θα παρακολουθήσει τον Καθαγιασμό των υδάτων στην Παραλία Καλαμάτας
Για πρώτη φορά μάλιστα ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί σε νέο σημείο και συγκεκριμένα δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η καλύτερη διαφήμιση για την Coca Cola...

H Coca Cola ξοδεύει κάθε χρόνο αδιανόητα ποσά για να διαφημίζεται, όμως οι καλύτερες διαφημίσεις είναι οι έμμεσες... 
Enjoy την Adriana Lima με βρεγμένο μπλουζάκι:







Photos: Fame/Flynet

Τραβάνε τα μαλλιά τους στο Καραμανλέικο με τον Λιάπη!

Έξαλλος και ο Μολυβιάτης!

Έξω φρενών είναι στο στρτόπεδο των Καραμανλικών με τον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη και τις νέες αποκαλύψεις για την... δράση του και τα λεφτά που φαίνεται ότι καταχράστηκε. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο γκουρού του Καραμανλισμού Πέτρος Μολυβιάτης, είναι έξω φρενών και έλεγε σε συνομιλητές του πως ο Λιάπης πάει να ρεζιλέψει μια ολόκληρη ιστορία, αλλά δεν θα τα καταφέρει... 
Είναι γεγονός πάντως πως στο καραμανλέικο δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό!

Διαφθορά και επιβαρύνσεις στην υγεία, στο επίκεντρο

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα
Οχετός και δυσοσμία αναδύεται από τις αποκαλύψεις για το αδιάκοπο πάρτι διαφθοράς στην πατρίδα μας, που δε λέει να σταματήσει.
Οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά και οι αποκαλύψεις για τους εξοπλισμούς, τις εκβιάσεις, δωροδοκίες και μίζες, επιβαρύνουν το ήδη βαρύ κλίμα στους πολίτες.
Τους πολίτες, που ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες του χρόνου, κυριολεκτικά ζουν τον εφιάλτη της ανέχειας και των οικονομικών δυσκολιών, όλη αυτή η ειδησεογραφία τους γεμίζει με θυμό, σε σημείο να χάνουν την υπομονή και τη λογική τους σκέψη και να αδιαφορούν αν με τις επιλογές τους, καταστρέψουν τις θυσίες που έκαναν μέχρι σήμερα και υποθηκεύσουν το μέλλον τους.
Με το ποδαρικό του νέου χρόνου, ήρθαν και οι επιβαρύνσεις στον τομέα της υγείας,δηλ.  το 25ευρο, που για τους οικονομικά ασθενέστερους είναι δυσβάσταχτες. Είναι μία επιβάρυνση που δεν γίνεται αποδεκτή από την πλειοψηφία των πολιτών και αποτελεί αιχμή του δόρατος του διάχυτου πλέον λαϊκισμού που κάποιοι καλλιεργούν εντέχνως.
Οι παροχές υγείας, απασχολούν τους πολίτες, ενώ διαχρονικά αναδεικνύονται προβλήματα και ελλείψεις. Σήμερα γίνονται σοβαρές προσπάθειες εξυγίανσης, επιβαλλόμενες από τις οικονομικές συνθήκες, αλλά δυστυχώς, ακόμη και την εποχή των παχιών αγελάδων στην πατρίδα μας, η υγεία νοσούσε. Συμπερασματικά, επιβάλλεται να διορθωθούν άμεσα οι παθογένειες που δεν αφήνουν να παρέχονται υψηλές υπηρεσίες υγείας και να αναδειχθούν οι υπαίτιοι.
Μέσα στον κακό χαμό των δίκαιων διαμαρτυριών αλλά και των κατευθυνόμενων υπερβολών για το 25ευρο, υπάρχει και η άλλη άποψη που αναδεικνύει με στοιχεία, πως η χρόνια δική μας ανευθυνότητα μαζί με το πάρτι στην υγεία που ήταν μεγάλο, διευρυμένο, πολύπλοκο και είχε πολλαπλές διαστρωματώσεις, οδήγησε στις δύσκολες καταστάσεις του σήμερα.
Φτάσαμε μέχρι το 2010, να είμαστε πρωταθλητές στις δαπάνες υγείας και παρά ταύτα, η υγεία να συνεχίζει να νοσεί.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα χρόνια προ κρίσης,  η συνολική φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα των 11 εκατ. ανθρώπων έφτασε τα 8,4 δισ. ευρώ.
Δηλαδή 4 δισ. ευρώ περισσότερα από χώρες με αντίστοιχο ή ελαφρώς μικρότερο πληθυσμό, όπως η Σουηδία και η Πορτογαλία και 4 δισ. λιγότερο από την Ισπανία των 47 εκατ. κατοίκων.
Οι διαφορές με το πληθυσμιακά ισοδύναμο Βέλγιο, είναι μεγάλες και αναδεικνύουν το μπάχαλο που ζήσαμε και το πάρτι διαφθοράς που υπήρχε.


ΔΗΜΟΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2010
Ασφαλιστικά ταμεία
• 2004 2,4 δισ. ευρώ
• 2009 5,28 δισ. ευρώ (Βέλγιο: 2,5 δισ. ευρώ)
• 2012 2,88 δισ. ευρώ
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2010
• Ελλάδα 8,4 δισ. ευρώ
• Σουηδία 4,1 δισ. ευρώ
• Πορτογαλία 4,2 δισ. ευρώ
• Ισπανία 12 δισ. ευρώ
Αυτοί οι πίνακες, αποδεικνύουν ότι έπρεπε να κάνουμε επειγόντως αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης και παροχής της υγείας.
Στη Σουηδία πχ με λιγότερα νοσοκομεία, λιγότερα φαρμακεία, λιγότερη δαπάνη παρέχονται άριστες υπηρεσίες υγείας, υπάρχει κοινωνική μέριμνα, υπάρχει δίκτυ προστασίας για τους αδυνάτους.
Εκτός από την Πολιτεία, ας ψάξουμε κι εμείς οι πολίτες να βρούμε τι φταίει και παρά τα αυξημένα οικονομικά στοιχεία, ποτέ δεν  απολαμβάνουμε το αγαθό της υγείας.
Οι  κομματικοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων λειτουργών της υγείας διχάζουν   τους πολίτες, που βλέπουν ότι αναλώνονται στις εμφανείς πολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες, ενώ στις διεκδικήσεις τους απουσιάζουν προτάσεις εξυγίανσης και καλύτερης παροχής υγειονομικής περίθαλψης.
Απαιτούμε ως πολίτες, να βρεθεί η χρυσή τομή τόσο από τους πολιτικούς μας εκπροσώπους που επιβάλλεται να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία από τη δημόσια υγεία, αλλά και από τους λειτουργούς της υγείας, που πρέπει να απεξαρτηθούν λίγο από  τα κομματικά τερτίπια και να καταθέσουν προτάσεις αληθινής εξυγίανσης, συνεχίζοντας   να προσφέρουν τις σπουδαίες υπηρεσίες τους στους πολίτες.

Δείτε το φαινόμενο που θα συμβεί φέτος τον Αύγουστο και γίνεται κάθε 823 χρόνια!

ti-tha-sumvei-to-2014-pou-ginetai-kathe-23-xronia-570
Τον φετινό Αύγουστο του 2014, θα συμβεί ένα φαινόμενο που συμβαίνει μόνο κάθε 823 χρόνια.Οι τελευταίοι άνθρωποι που έζησαν το φαινόμενο είναι νεκροί και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε φέτος. 
Ο Αύγουστος του 2014 θα έχει πέντε Παρασκευές, πέντε Σάββατα και πέντε Κυριακές. 
Το συγκεκριμένο γεγονός συμβαίνει κάθε 823 χρόνια οπότε όσοι παίρνετε ρεπό εκείνες τις ημέρες θα έχετε πέντε σε ένα μήνα. Επίσης όσοι βγαίνετε τα Σαββατόβραδα είτε την Παρασκευή και το Σάββατο θα το κάνετε πέντε φορές μέσα σε ένα μήνα. Γενικά όσοι κάνετε κάτι συγκεκριμένο εκείνες τις ημέρες, είτε ευχάριστο είτε δυσάρεστο θα το ζήσετε πέντε φορές οπότε προετοιμαστείτε!

Σοκ: Βρήκε κρεμασμένο τον πατέρα της στην αυλή του σπιτιού του


Σοκ: Βρήκε κρεμασμένο τον πατέρα της στην αυλή του σπιτιού του

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Άμφισσας από την αυτοκτονία ενός ηλικιωμένου που έβαλε τέλος στη ζωή του για άγνωστους προς το παρόν λόγους.
Μπροστά στο φρικτό θέαμα του απαγχονισμένου πατέρα της βρέθηκε το πρωί η κόρη του η οποία εντόπισε τον 81χρονο να κρέμεται από έναν σιδερένιο δοκό στην αυλή του σπιτιού του και δίπλα του να βρίσκεται η σκάλα που χρησιμοποίησε για να αυτοκτονήσει.
Η αστυνομία σύμφωνα με το lamiareport.gr απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος δεν άφησε κάποιο σημείωμα και δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
Την υπόθεση ερευνά το Α.Τ. Άμφισσας.

Καθηγητής ζητούσε από μαθήτριες να του στέλνουν γυμνές φωτογραφίες

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών η είδηση ότι ένας καθηγητής Γυμνασίου ζητούσε από τις μαθήτριές του να του στέλνουν τόπλες φωτογραφίες.

Πρόκειται για τον 58 ετών Ράντι Μέιτζορς ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, κατηγορούμενος για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και αφέθηκε ελεύθερος σήμερα με εγγύηση 20.000 δολαρίων.

Η αστυνομία άρχισε να ερευνά τον καθηγητή τον Νοέμβριο, όταν μια μητέρα κατήγγειλε ότι βρήκε στο προφίλ της 16χρονης κόρης της στο Facebook ένα μήνυμα από τον 58χρονο στο οποίο ζητούσε από την έφηβη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της και να μην το αναφέρει σε κανέναν.

«Πεθαίνω να δω το στήθος σου», είχε γράψει ο Μέιτζορς στην κοπέλα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον οκτώ κορίτσια έχουν στείλει γυμνές φωτογραφίες και έχουν ανταλλάξει μηνύματα με σεξουαλικό περιεχόμενο με τον καθηγητή, αφού ο ίδιος τους το ζήτησε.
protothema.gr από Associated Press

" ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝ " για τα μάτια της Αλεξανδράκη!

«ΑΡΠΑΧΤΗΚΑΝ» ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΙ ΜΕ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ 
Μέχρι και τροχαίο προκλήθηκε… για πάρτη της!
Eπεισόδιο σε νυχτερινό κέντρο των Καλαβρύτων για τα μάτια… της Δήμητρας Αλεξανδράκη!
Το μοντέλο είχε φθάσει στα Καλάβρυτα από την Αθήνα μαζί με την παρέα της και διασκέδαζε στο μπαράκι! Φαίνεται όμως ότι μία άλλη παρέα, αποτελούμενη από δέκα περίπου άτομα (όλοι τους Καλαβρυτινοί)… «λιμπίστηκαν» από την ομορφιά της καλλίγραμμης νεαρής και άρχισαν τα πειράγματα! Πληροφορίες αναφέρουν πως η μία κουβέντα έφερε την άλλη και τελικά οι δύο παρέες… πιάστηκαν στα χέρια! Όμως η περιπέτεια της Δήμητρας Αλεξανδράκη είχε και συνέχεια! Ενώ το επεισόδιο φαινόταν να είχε λήξει οι πρωταγωνιστές του κυνηγήθηκαν… και έξω από το κατάστημα, στους δρόμους των Καλαβρύτων, έχοντας ήδη επιβιβαστεί στα αυτοκίνητά τους. 
Το όχημα στο οποίο επέβαινε η Δήμητρα και οδηγούσε φίλος της από την Αθήνα, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο Καλαβρυτινών και πάλι έγινε της κακομοίρας! Στο σημείο του τροχαίου και ενώ το επεισόδιο έδειχνε πως θα έπαιρνε και άλλες διαστάσεις, εκλήθη η αστυνομία. Μάλιστα κάποια άτομα κατέληξαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ενώ ένας από τους Καλαβρυτινούς με κατάγματα στο πρόσωπο… μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της περιοχής. Ήταν το πρώτο συμβάν του Νοσοκομείο για τη νέα χρονιά!
 
Δεν γνωρίζουμε αν έγιναν μηνύσεις, ή αν το επεισόδιο έληξε μετά από αμοιβαίες εξηγήσεις, ωστόσο το συμβάν έχει κάνει το γύρο της περιοχής. Οι Αθηναίοι επέμεναν πως… οι Καλαβρυτινοί ήσαν αυτοί που ξεκίνησαν την ιστορία, ενοχλώντας το νεαρό μοντέλο στην προσπάθειά τους να το «ρίξουν»! Μάλιστα κάποιος από την παρέα της όμορφης γυναίκας μιλούσε απαξιωτικά για τους Καλαβρυτινούς σε σχέση με τον στόχο που είχαν βάλει!
 
Η Δήμητρα Αλεξανδράκη εξακολουθεί να αποτελεί γυναίκα – ίνδαλμα για πολλούς άνδρες, όμως δεν φαίνεται να «χαρίζεται»! Απομένει να δούμε αν το επεισόδιο θα καταλήξει και στα Δικαστήρια, κάτι που θα εξαρτηθεί και από το αν ο τραυματίας Καλαβρυτινός θα υποβάλει μήνυση!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από φρούτα στη Θήβα!

Δείτε το θέαμα που αντικρίζουν όσοι περνούν από τον πεζόδρομο της Θήβας κατά την διάρκεια των εορτών.
Καθένας στο είδος του. Είδαμε ζαχαροπλάστες να στολίζουν το δέντρο τους με κουλουράκια, καταστήματα να βάζουν αντι για μπάλες... ρούχα στο δέντρο τους και πολλά άλλα ευφάνταστα.
Και για όσους αναρωτιούνται τι δέντρο μπορεί να στολισει κάποιος, που έχει μανάβικο...
Η ελληνικά "πατέντα" ξαναχτύπησε και... δημιουργήθηκε το δέντρο της φωτογραφίας, που δημοσιεύει το viotiashop.
Δεν έχει μπάλες αλλά φρούτα! Αυτά πουλάει άλλλωστε το κατάστημα. Αυτό θα πει φαντασία και δημιουργικότητα στη δουλειά...

newsit.gr

Έβλεπαν τις δύο κοπέλες να ''σκοτώνονται'' στη μέση του δρόμου

Επεισόδιο μεταξύ δυο γυναικών σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (02-01-2014) σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου και συγκεκριμένα στην οδό Παπαστράτου, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, δυο γυναίκες, μια ανήλικη 16 ετών και μια 24χρονη συνεπλάκησαν μέσα στο δρόμο με αποτέλεσμα και οι δυο να μεταφερθούν με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο του Αγρινίου!

Οι δυο γυναίκες δεν έχουν υποβάλλει μεταξύ τους μηνύσεις ενώ την υπόθεση ερευνά η Αστυνομία, που κλήθηκε για το περιστατικό. Oι διο γυναίκες μετα την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησαν από το νοσοκομείο...

Ντροπή και αίσχος τα 25 ευρώ, λένε οι πολίτες

Δεν έχουν λόγια να περιγράψουν την απογοήτευση που αισθάνονται οι έλληνες πολίτες από την επιβολή του αντιτίμου των 25 ευρώ για την νοσηλεία τους στα νοσοκομεία και το 1 ευρώ που θα πρέπει να πληρώνουν ανά ιατρική συνταγή στα φαρμακεία. Όπως δηλώνουν, πληρώνουν ήδη τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά τους ταμεία και θα έπρεπε να είναι αυτονόητη η δωρεάν υγεία στη χώρα. Στέλνουν, μάλιστα, μήνυμα στον Υπουργό Υγείας ότι θα είναι καλύτερα γι' αυτόν να μην κάνει πράξη αυτά τα νέα μέτρα.

Από Δήμαρχος...Περιφερειάρχης

 "ΣΟΙ"...Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ !!!
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους ίδιους τους υποψηφίους και όχι από το κόμμα
«Κλειδωμένα» είναι, σύμφωνα με  δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ , τα περισσότερα ονόματα υποψηφίων της ΝΔ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου. Και μάλιστα από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται –όχι από τη Συγγρού, αλλά από κάθε υποψήφιο χωριστά. 
Μπορεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου να μην συμπεριλαμβάνεται στις ...."ξεκάθαρες" για τη ΝΔ , ωστόσο όπως αναφέρεται έχει κλειδώσει το όνομα του Κώστα Μπακογιάννη (γιου της Ντόρας Μπακογιάννη και εγγονού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο πρώην βουλευτής Θανάσης Γιαννόπουλος. Οσο για τους δήμους, στις περισσότερες περιπτώσεις οι υποψήφιοι είναι άνθρωποι της αγοράς ή της αυτοδιοίκησης.

ΦΩΤΟ-Η 20χρονη που έχει τρελάνει το Instagram

Φωτιές στο Instagram έχει ανάψει μια 20χρονη, η οποία έχει περισσότερους από 1,3 εκατομμύρια followers.

Ανάμεσά τους η τραγουδίστρια Rihanna, o μπασκετμπολίστας Amar’e Stoudemire και ο παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου Terrell Owens.

Ο λόγος για την Jen Selter, που έχει τρελάνει τους χρήστες του Instagram λόγω του καλογυμνασμένου κορμιού της.

enikos.gr

Έζησε τον τρόμο στα χέρια δύο αγνώστων

Συνελήφθη ένα άτομο για τον άγριο ξυλοδαρμό και τη ληστεία 25χρονης στο Ηράκλειο
Κοντά στην εξιχνίαση μιας περίεργης υπόθεσης ληστείας και ξυλαδαρμού 25χρονης κοπέλας η οποία εργάζεται σε μπαρ του Ηρακλείου, βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές.

Η 25χρονη νεαρή από τη Ρουμανία, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, έζησε ώρες αγωνίας, τη στιγμή που έμπαινε στο σπίτι της στην περιοχή του Θερίσου.

Δύο άγνωστοι άντρες, αδιευκρίνηστο πως, είχαν εισέλθει στην οικία της, και αφού την ξυλοκόπησαν άγρια, της αφαίρεσαν 600 ευρώ και ένα κινητό τηλεφωνο και εξαφανιστηκαν.

Η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο, όμως κατάφερε να περιγράψει στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, τι είχε συμβεί νωρίτερα στο σπίτι της.

Μετά από δύο ημέρες εντατικών ερευνών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν σήμερα έναν 44χρονο Ρουμάνο που φέρεται να εμπλέκεται σ

Οι προβλέψεις της Λίτσας Πατέρα για την νέα χρονιά

Ποιες είναι οι προβλέψεις της Λίτσας Πατέρα για την νέα χρονιά;
«Τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται από το δεύτερο εξάμηνο. Τα σημαντικά θα συμβούν μέσα στο 2014 και το πρώτο εξάμηνο του 2015. 
Αρχής γενομένης από το 2014 αλλά και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, η τέχνη θα μεγαλουργήσει, όπως επίσης και η ιατρική. Θα δούμε άλματα που δεν τα περιμέναμε. Επίσης στο διάστημα θα υπάρξουν νέες ανακαλύψεις. Η καινούργια χρονιά θα έχει ανατροπές οι οποίες είναι απαραίτητες. Μέσα από τις συναρπαστικές αλλαγές θα βγει το καλύτερο. 
Αυτή είναι η ελπίδα που πρέπει να έχουμε» τόνισε στο ΟΚ.
gossip-tv.gr

Επέστρεψε από τις διακοπές του.... εκατομμυριούχος

Επιστρέφοντας από τις διακοπές του ανακάλυψε ότι είναι ο δεύτερος νικητής του ιστορικού σούπερ-τζακ με κέρδη 324 εκατομμύρια δολάρια

Ένας αμερικανός βιετναμέζικης καταγωγής ανακάλυψε κατά την επιστροφή του από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές ότι ήταν ο δεύτερος νικητής του επάθλου των 648 εκατομμυρίων δολαρίων που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο τζακ-ποτ στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε την Παρασκευή η αμερικανική λοταρία.
Ο Στιβ Τραν κάτοικος της βόρειας Καλιφόρνιας, μοιράζεται έτσι το σούπερ χρηματικό βραβείο με μια γυναίκα από τη πολιτεία της Τζόρτζια στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ , η οποία είναι η άλλη νικήτρια της λοταρίας μετά την κλήρωση στις 17 Δεκεμβρίου.
Ο Τραν που είναι επαγγελματίας οδηγός είχε αγοράσει το τυχερό λαχνό σε ένα κατάστημα με είδη δώρων, κατά το πέρασμά του από την πόλη του Σαν Χοσέ. Στη συνέχεια πήγε για διακοπές με την οικογένειά του, αφήνοντας το τυχερό λαχείο σε ένα συρτάρι με ένα σωρό άλλα μικροπράγματα που επίσης είχε αγοράσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.
Όταν επέστρεψε από τις διακοπές στη μέση της νύχτας, θυμήθηκε το λαχνό. «Ξύπνησα μέσα στη νύχτα και θυμήθηκα ότι είχα πάει στο Σαν Χοσέ» είπε. Ήταν τότε που έψαξε για το πολύτιμο χαρτάκι και ανακάλυψε ότι είχε κερδίσει 324 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο, ο υπερ-τυχερός Στιβ Τραν επικοινώνησε το αμέσως επόμενο πρωινό με το αφεντικό του λέγοντας: «Λυπάμαι αφεντικό, αλλά κέρδισα το τζάκποτ δεν νομίζω να έρθω στη δουλειά σήμερα , ούτε αύριο, ούτε ποτέ».
Ο νικητής πλέον έχει 60 ημέρες για να αποφασίσει εάν θα παραλάβει το σούπερ χρηματικό έπαθλο σε μετρητά με ετήσιες δόσεις ή "με τη μία". Στην τελευταία περίπτωση, το ποσό που θα λάβει θα μειωθεί στα 174 εκατομμύρια δολάρια μετά και από τη σχετική φορολόγηση.

«Η Ελληνική προεδρία δεν θα προσφέρει δώρα σε ξένους αξιωματούχους»

 Υπό τον τίτλο «η Ελληνική προεδρία δεν θα προσφέρει δώρα σε ξένους αξιωματούχους», η ιστοσελίδα ευρωπαϊκής ενημέρωσης Euractiv δημοσιεύει άρθρο - αφιέρωμα στην ελληνική προεδρία στο οποίο επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα, που έχει πληγεί σκληρά από την οικονομική κρίση, ανέλαβε τα ηνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιανουαρίου, έχοντας έναν εξαιρετικά χαμηλό προϋπολογισμό για την προεδρία ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ».

Ειδικότερα αναφέρεται ότι σε αντίθεση με τις χώρες, που είχαν προηγουμένως την προεδρία, αλλά και τις προεδρίες που είχε ασκήσει η ίδια η Ελλάδα στο παρελθόν, οι Έλληνες αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσουν μόνο μονίμους δημοσίους υπαλλήλους και δεν θα αναθέσουν καμία δραστηριότητα σε εξωτερικούς συνεργάτες.


«Μόνο εννέα άτομα προσλήφθηκαν για το Γραφείο της Ελληνικής προεδρίας στην Αθήνα» εξήγησε στο Euractiv ο εκπρόσωπος της ελληνικής Προεδρίας Αλέξανδρος Βιδούρης, προσθέτοντας ότι «στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες θα εργαστούν πολύ λίγα άτομα, δηλαδή 156 συνολικά, σε αντίθεση με τον συνηθισμένο αριθμό των 250 ατόμων για τις άλλες προεδρίες».

«Όλα γίνονται με τη χρήση εγχώριου προσωπικού και εταιρειών» δήλωσε ο κ.Βιδούρης. Η Αθήνα εγκαινίασε ένα πρόγραμμα χορηγιών για να καλύψει ένα μεγάλο μέρος των δαπανών αναφέρει το Euractiv σημειώνοντας ότι ελληνικές εταιρείες θα είναι χορηγοί για τα οχήματα που θα χρειαστούν για τις μετακινήσεις της προεδρίας και η ελληνική εταιρία Aegean θα είναι χορηγός των εισιτηρίων για τις καθιερωμένες μετακινήσεις στο πλαίσιο της προεδρίας.

Το δημοσίευμα αναφέρει στη συνέχεια ότι η Αθήνα θα είναι μετριοπαθής και σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση των άτυπων υπουργικών συναντήσεων. «Μην περιμένετε συναντήσεις σε εξωτικά νησιά» τόνισε ο κ.Βιδούρης. «Όλα τα άτυπα συμβούλια θα γίνουν στο ίδιο κτίριο στην Αθήνα, ένα συνεδριακό κέντρο, όπου όλα είναι ήδη έτοιμα και επομένως δεν χρειάζονται επιπλέον έξοδα».

Μόνο η άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί σε προάστιο της Αθήνας, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ύπατης Εκπροσώπου της Ε.Ε., αρμόδιας για Εξωτερικές Σχέσεις Κάθριν 'Αστον αναφέρει το Euractiv.

Παρά ταύτα, σχολιάζει το δημοσίευμα, η Αθήνα δεν παραλείπει να διοργανώσει το καθιερωμένο «ταξίδι» για τους δημοσιογράφους, μία παράδοση που επιτρέπει στα ΜΜΕ όλων των χωρών της Ε.Ε. να επισκεφθούν τη χώρα που έχει την προεδρία και να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς.

«Θα είναι ένα ενημερωτικό ταξίδι, χωρίς τουριστική χροιά, εκτός από μία επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ορισμένοι δημοσιογράφοι καλύπτουν μόνοι τους τα έξοδά τους, ενώ για τα υπόλοιπα εισιτήρια χορηγός είναι η Aegean Airlines. Παράλληλα το ξενοδοχείο που θα διαμείνουν είναι το ξενοδοχείο που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας» δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της ελληνικής προεδρίας.

Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι δεν προγραμματίζεται να προσφερθούν δώρα με το logo της προεδρίας. «Θέλουμε να κρατήσουμε χαμηλά το κόστος και να επικεντρωθούμε στην ουσία» δήλωσε ο κ.Βιδούρης.

Τσιμπούσι στην Κρήτη για τον Μητσοτάκη από φίλους

Πλουσιοπάροχο τσιμπούσι σε ύψος... 1.100 μέτρων
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ είναι γνωστό ότι απολαμβάνει τη ζωή και όπως φαίνεται το ίδιο και οι φίλοι του, οι οποίοι αποφάσισαν να οργανώσουν ένα πλουσιοπάροχο τσιμπούσι για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη σε υψόμετρο 1.100 μέτρων στον Ομαλό Χανίων πάνω στα Λευκά Όρη.
Σύμφωνα με το Βηματοδότη ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ το πρωί της Πέμπτης ήταν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο υιός του Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλησε να δώσει ευχές και όταν ερωτήθηκε πώς βλέπει να εξελίσσονται τα πράγματα το 2014 απάντησε με… ερώτηση: «Πώς να τα δω;».
Ο δε υπουργός δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο λέγοντας ότι «πρέπει να κλείσω τώρα το τηλέφωνο γιατί ο δρόμος έχει πολλές στροφές. Καλή χρονιά».
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

"ΚΛΕΙΔΩΣΕ" – Υποψήφιος στον Δήμο Πύλου – Νέστορος ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος !

Σε εκλογικό ντέρμπυ αναμένεται να εξελιχθούν οι  αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου  στον Δήμο Πύλου –Νέστορος .

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsmessinia  ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος  ετοιμάζει πυρετωδώς την στελέχωση του συνδυασμού του και πιθανότατα το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου  σε συνέντευξη τύπου θα αναγγείλει  στους πολίτες του δήμου την απόφαση του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο.

Ο νύν δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης παρά την «φθορά»της εξουσίας  κρατάει δυνάμεις ενώ «αστάθμητος  παράγοντας » παραμένει ο επιχειρηματίας Ηλίας Κανάκης ο οποίος έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον  του  για την κάθοδο του στις εκλογές αλλά δεν έχει ακόμα δημοσιοποιήσει επισήμως τις προθέσεις του .

ΓΝΩΜΗ

Όλα πλέον δείχνουν  ότι ο διαφαινόμενος  «εκλογικός περίπατος » του νύν δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη  θα μετατραπεί σε εκλογικό θρίλερ με άγνωστο αποτέλεσμα στις εκλογές του Μαίου

Β.Μ

Στα χρόνια του Internet η εκδίκηση είναι... γυμνή

«Για να σε εκδικηθώ, σου σκίζω τις φωτογραφίες». 
Στη μακρινή δεκαετία του 1980 (όταν ο Λάκης Παπαδόπουλος έγραφε το τραγούδι και μοιραζόταν την ερμηνεία του με τον Δημήτρη Μητροπάνο) οι πληγωμένοι εραστές περιορίζονταν στο σκίσιμο των φωτογραφιών των πρώην - άντε και στο βάψιμο των κουρτινών «στο χρώμα που μισούσαν».


Στην εποχή του Ιντερνετ οι πράξεις εκδίκησης είναι σαφώς πιο σκληρές: φτάνουν μέχρι τη δημόσια διαπόμπευση, τον εξευτελισμό ή τον εκβιασμό.
Το όπλο όσων αποφασίζουν να τιμωρήσουν τους πρώην συντρόφους τους είναι φωτογραφίες ή βίντεο που έχουν στην κατοχή τους όπου εικονίζονται σε άσεμνες πόζες - ντυμένοι προκλητικά, γυμνοί, ακόμη και την ώρα που κάνουν σεξ.

Το υλικό αυτό αναρτάται στο Διαδίκτυο (συνήθως στο facebook ή σε μπλογκ) για λόγους εκδίκησης, χωρίς τη συγκατάθεση των εικονιζομένων. Ποιος σκέφτεται τι (κακό) μπορεί να συμβεί στο μέλλον τη στιγμή που είναι μαζί με τον σύντροφό του;

Το φαινόμενο είναι τόσο διαδεδομένο, ώστε απέκτησε όνομα: λέγεται «πορνογραφία εκδίκησης» (revenge porn) και αποτελεί την τελευταία μόδα μεταξύ των χωρισμένων (κυρίως ανηλίκων) και στην Ελλάδα.
«Δυστυχώς, η πρακτική είναι πολύ συνηθισμένη. Εκατοντάδες Ελληνόπουλα, αγόρια κατά κύριο λόγο, ανεβάζουν στο facebook άσεμνες φωτογραφίες κοριτσιών με τα οποία διατηρούσαν σχέση. Μετά τον χωρισμό, ιδίως όταν δεν έγινε με δική τους πρωτοβουλία, αποφασίζουν να εκδικηθούν τις πρώην κοπέλες τους με αυτό τον τρόπο», λέει στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Κορμάς, επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπρόσωπος της Γραμμής Βοήθειας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.
 
Δύο κατηγορίες. Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες «πορνογραφίας εκδίκησης». Η πρώτη αφορά σε «καυτά» βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιοποιούνται από πρώην συντρόφους ή συζύγους. Πρόκειται για υλικό το οποίο είτε έχουν τραβήξει τα ίδια τα θύματα με το κινητό τους τηλέφωνο και το έχουν αποστείλει στους ανθρώπους με τους οποίους διατηρούσαν σχέση είτε το έχουν τραβήξει οι τελευταίοι με τη συγκατάθεση των πρώτων.Η δεύτερη κατηγορία έχει να κάνει με τη δόλια απόκτηση αυτού του υλικού: οι επιτήδειοι βιντεοσκοπούν κρυφά τα θύματά τους (σε τουαλέτες, αποδυτήρια κ.ά.) ή τα πείθουν να τους στείλουν άσεμνες φωτογραφίες συνομιλώντας μαζί τους σε chatrooms ή σε κοινωνικά δίκτυα.Στην πρώτη περίπτωση, οι δράστες ανεβάζουν τις φωτογραφίες στο Ιντερνετ για να εκδικηθούν το θύμα, ενώ στη δεύτερη επικοινωνούν μαζί του και το απειλούν ότι θα δημοσιοποιήσουν το υλικό αν δεν τους δώσει χρήματα ή περισσότερες φωτογραφίες.Επίσης, έχουν καταγραφεί περιστατικά πώλησης βίντεο ή φωτογραφιών σε συμμαθητές των εικονιζομένων έναντι μερικών δεκάδων ευρώ. Σε σπανιότερες περιπτώσεις οι θύτες είναι κορίτσια που ανεβάζουν φωτογραφίες άλλων κοριτσιών, θέλοντας να τις εκδικηθούν επειδή «έκλεψαν» τα αγόρια τους!Πώς όμως είναι δυνατόν να συναινέσει κάποιος στη φωτογράφιση ή βιντεοσκόπησή του σε άσεμνες πόζες; «Οι ανήλικοι έχουν άγνοια του κινδύνου που ενέχει αυτή η πράξη. Είναι κάτι που τους ιντριγκάρει. Οσο είναι μαζί με τον σύντροφό τους, πολλά κορίτσια αισθάνονται ασφάλεια και του επιτρέπουν να τραβήξει τέτοιες φωτογραφίες, ενώ πολλές φορές τις βγάζουν μόνες τους. Τις προορίζουν όμως για ιδιωτική χρήση και όχι για ανάρτηση σε κοινή θέα», εξηγεί ο Γιώργος Κορμάς.
Το φαινόμενο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα μας. Η έρευνα των «ΝΕΩΝ» κατέγραψε δεκάδες σελίδες που έχουν δημιουργήσει Ελληνες στο facebook, σε μπλογκ ή άλλες πλατφόρμες, στις οποίες έχουν αναρτηθεί εκατοντάδες φωτογραφίες κοριτσιών και αγοριών με μαγιό και εσώρουχα ή σε άσεμνες πόζες.
Οι φωτογραφίες αυτές συχνά πλαισιώνονται από τα στοιχεία των εικονιζομένων (όνομα, σχολείο στο οποίο φοιτούν κ.λπ.) και συνοδεύονται από χυδαία σχόλια χρηστών: «Να δω ποιος μαλ... θα σε σκ... τσ...», «ποιος θα σου κάτσει εσένα μωρή;», «σε γ... άνετα πουτ...», «το γνωστό τσ... που τους π... όλους σε ένα βράδυ» είναι ελάχιστα από αυτά. Μάλιστα, έχουν δημιουργηθεί και θεματικές σελίδες ανά περιοχές (Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.ά.).
«Παρεμβαίνουμε στο facebook και διασφαλίζουμε την άμεση απενεργοποίηση αυτών των σελίδων. Γρήγορα, όμως, ξεφυτρώνουν ξανά σαν τα μανιτάρια», αναφέρει ο κ. Κορμάς.
Τα τελευταία δύο χρόνια η Γραμμή Βοήθειας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (τηλ. 800 11 800 15) έχει δεχθεί περισσότερες από 100 καταγγελίες για κρούσματα «πορνογραφίας εκδίκησης» στην Ελλάδα.
«Μαθητές (ή οι γονείς τους) αναφέρουν ότι συμμαθητές τους ή άγνωστοι που γνώρισαν στο Διαδίκτυο ανέβασαν φωτογραφίες τους για να τους διαπομπεύσουν ή να τους εκβιάσουν», εξηγεί ο κ. Κορμάς. «Τα θύματα διαπομπεύονται και υφίστανται αφόρητη ψυχολογική πίεση. Εχουν καταγραφεί απόπειρες αυτοκτονίας από κορίτσια που δεν μπορούσαν να αντέξουν τον εξευτελισμό».
 
Ανήλικοι στον εισαγγελέα. Εως σήμερα 20 ανήλικοι που είχαν αναρτήσει τέτοιο υλικό έχουν οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα ύστερα από καταγγελίες των οικογενειών των εικονιζομένων.
 
Μήνυμα υπέρ του βιασμού στο Twitter!
Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι ένας από τους διαχειριστές αυτών των σελίδων ουσιαστικά προτρέπει τους αναγνώστες του να βιάσουν κορίτσια που φορούν προκλητικά ρούχα. «Είμαστε υπέρ του βιασμού όταν ντύνονται ξέκωλα», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter την 1η Οκτωβρίου (το μήνυμα που βλέπετε στη φωτογραφία αριστερά παραμένει δημοσιευμένο).
Αποκαλύψεις και απειλές από τους πρώηνΗ πρακτική της «πορνογραφίας εκδίκησης» έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για χιλιάδες ανθρώπους. Η πρώτη καταγραφή του φαινομένου έγινε το 2000, όταν ο ιταλός ερευνητής Σέρτζιο Μεσίνα χρησιμοποίησε τον όρο «realcore pornography» για να περιγράψει φωτογραφίες και βίντεο ανθρώπων που κοινοποιούνταν στο Διαδίκτυο από πρώην εραστές τους.Οκτώ χρόνια αργότερα, ο ολλανδικός ιστότοπος ερασιτεχνικού πορνό XTube άρχισε να δέχεται καταγγελίες ότι το περιεχόμενό του είχε αναρτηθεί χωρίς τη συγκατάθεση των εικονιζομένων.Σήμερα λειτουργούν επαγγελματικά σάιτ που είναι αφιερωμένα στην «πορνογραφία εκδίκησης». Το πιο γνωστό από αυτά ήταν το IsAnyoneUp.com που δημιούργησε το 2010 ο 27χρονος Αμερικανός Χάντερ Μουρ ο οποίος έχει χαρακτηριστεί «ο πιο μισητός άνθρωπος στο Διαδίκτυο».Ο ιστότοπος, ο οποίος δεν λειτουργεί πια, φιλοξενούσε άσεμνες φωτογραφίες ανθρώπων τις οποίες είχαν ανεβάσει πρώην εραστές τους, αποκαλύπτοντας προσωπικά στοιχεία των εικονιζόμενων όπως ονόματα και διευθύνσεις. Το σάιτ δεχόταν 350.000 επισκέπτες την ημέρα και έκανε τον Μουρ πλουσιότερο κατά πολλές δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Ο ίδιος περιέγραφε τον εαυτό του ως «επαγγελματία καταστροφέα ζωών» και συχνά χλεύαζε τα θύματά του: «Ολοι πια έχουμε αυνανιστεί με τις φωτογραφίες σου. Τώρα πια δεν μπορεί να γίνει χειρότερο», είχε γράψει σε ένα από αυτά.Πριν από λίγες ημέρες, η αστυνομία της Καλιφόρνιας συνέλαβε τον 27χρονο Κέβιν Μπόλερτ, διαχειριστή του ιστότοπου Ugotposted.com, ο οποίος εκβίαζε κατ' εξακολούθηση ανθρώπους και ανέβαζε φωτογραφίες τους οι οποίες συνοδεύονταν από το όνομα, τον τόπο κατοικίας και εργασίας, καθώς και από συνδέσμους που παρέπεμπαν στα προφίλ τους στο facebook, το twitter και το LinkedIn.«Φοβάμαι για τη ζωή μου. Αγνωστοι μού τηλεφωνούν στη δουλειά μου. Αυτές οι εικόνες πρέπει να κατέβουν. Σας παρακαλώ», του έγραψε μια νεαρή κοπέλα που αντίκρισε γυμνές φωτογραφίες της στο σάιτ. Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι είχαν πέσει θύματα του Μπόλερτ, ο οποίος τους ζητούσε χρήματα (έως 350 δολάρια) για να αφαιρέσει τις φωτογραφίες που του είχαν στείλει οι πρώην σύντροφοί τους. Μετά τον χωρισμό τους, οι περισσότεροι μετανιώνουν που μοιράστηκαν με τους εραστές τους υλικό σεξουαλικού περιεχομένου. Είναι, όμως, αργά. «Αν ήμουν πιο έξυπνη δεν θα είχα στείλει αυτές τις φωτογραφίες. Αλλά σκεφτόμουν πόσο πολύ τον εμπιστευόμουν και πόσο τον αγαπούσα και ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι μια μέρα θα τον παντρευόμουν», δήλωσε ένα από τα θύματα.

Στην Ελλάδα. 
Τα περιστατικά «πορνογραφίας εκδίκησης» στην Ελλάδα είναι εκατοντάδες - ελάχιστα, όμως, έχουν απασχολήσει τις Αρχές. Πριν από λίγες εβδομάδες συνελήφθη στη Φλώρινα ένας άνδρας 23 ετών ο οποίος ζητούσε από μια 35χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες ανήλικου συγγενούς της, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα δημοσίευσε στο facebook προσωπικές φωτογραφίες της. Τελικά, πραγματοποίησε την απειλή του.Τον περασμένο Αύγουστο ένας 25χρονος από τη Μεσσηνία συνελήφθη διότι είχε στην κατοχή του βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με πρωταγωνίστρια μια 17χρονη, το οποίο είχε τραβήξει με βιντεοκάμερα και κατόπιν απειλούσε ότι θα το αναρτήσει στο Διαδίκτυο. Τον ίδιο μήνα η Αστυνομία συνέλαβε στη Θεσσαλονίκη έναν 28χρονο ο οποίος είχε καταφέρει να αποσπάσει από ένα αγόρι 15 ετών φωτογραφία του με άσεμνο περιεχόμενο. Επίσης, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τριών ατόμων από τη Λαμία τα οποία είχαν πιέσει μια 15χρονη να τους στείλει φωτογραφίες της σε άσεμνες πόζες.Τον Νοέμβριο του 2012 ένας 21χρονος είχε συλληφθεί διότι εκβίαζε μια 16χρονη την οποία είχε γνωρίσει στο facebook, λέγοντάς της ότι αν δεν του στείλει γυμνές φωτογραφίες της θα δημοσιοποιήσει σε συγγενείς της άλλες προσωπικές φωτογραφίες της που είχε στην κατοχή του.Τον Δεκέμβριο του 2009 συνελήφθησαν δύο άτομα ύστερα από καταγγελία νεαρής ότι ανέβασαν άσεμνη φωτογραφία της στο facebook.Ο «παράδεισος» των απατημένων γυναικών.
Το σάιτ Shesahomewrecker.com (που σημαίνει «Είναι αντροχωρίστρα») αναρτά φωτογραφίες που στέλνουν οι απατημένες γυναίκες με τις ερωμένες των συζύγων τους, συνοδευόμενες από τα ονόματα και τον τόπο κατοικίας τους, αλλά και από προσβλητικές λεζάντες όπως... «χοντροαγελάδα» και «άθλια αντροχωρίστρα».
Πώς να μην πέσετε θύμα εκβιασμού στο Ιντερνετ
- Μη δίνετε σε κανέναν τον κωδικό πρόσβασης στο facebook, το twitter ή το e-mail σας
- Μην απαντάτε σε μηνύματα που σας κάνουν να αισθανθείτε άβολα. Αν αυτό συμβεί, διακόψτε αμέσως τη συνομιλία
- Μη στείλετε ποτέ φωτογραφίες και προσωπικά στοιχεία σας μέσω Διαδικτύου σε αγνώστους
- Να θυμάστε πως ό,τι αναρτάται στο Διαδίκτυο μένει εκεί για πάντα, ακόμη και αν το σβήσετε
- Σκεφτείτε πολύ καλά πριν αποφασίσετε να συναντηθείτε με κάποιον που γνωρίσατε στο Διαδίκτυο. Αν το κάνετε, ενημερώστε κάποιο άτομο που εμπιστεύεστε και φροντίστε η συνάντηση να γίνει σε δημόσιο χώρο
- Τοποθετήστε τον υπολογιστή σε χώρους όπως το σαλόνι και όχι σε υπνοδωμάτια. Ετσι θα έχετε τη δυνατότητα να επιβλέπετε το παιδί σας χωρίς το ίδιο να αισθάνεται ότι ελέγχεται
- Ενημερώστε τα παιδιά σας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν συνομιλούν με αγνώστους
- Οποιαδήποτε φωτογραφία αναρτάται στο Διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή σας είναι πράξη μη νόμιμη και έχετε κάθε δικαίωμα να απαιτήσετε να αφαιρεθεί
ΠΗΓΗ: tanea.gr

Έρευνα:Τι σεξ προτιμάει το 90% των γυναικών;

ΕΡΕΥΝΑ: Τι σεξ προτιμάει το 90% των γυναικών;;;
Σίγουρα εάν στο ερώτημα του τίτλου κληθούν να απαντήσουν μόνο άνδρες, τότε στους 100 άνδρες, ή θα έχουμε 100 διαφορετικές απαντήσεις και ο καθένας θα περιγράφει τις προσωπικές του εμπειρίες με το αντίθετο φύλλο, είτε οι απαντήσεις σε συντριπτική πλειοψηφία θα απέχουν από την πραγματικότητα, αφού οι περισσότεροι άνδρες φαντασιώνονται μάλλον παρά γνωρίζουν, ότι η γυναίκα δεν θέλει μόνο "άγριο σεξ" όπως πιστεύουν, αλλά και συναίσθημα. Πολύ συναίσθημα. Δείτε τι έδειξε σχετική έρευνα για το είδος του σεξ που προτιμάει η γυναίκα. Το θέλει άγριο ή επιδιώκει να κάνει σεξ με κάποιον που είναι δεμένη συναισθηματικά. Προσοχή το ένα δεν αποκλείει το άλλο...

Σε έρευνα που έγινε λοιπόν κ στην οποία συμμετείχαν 2000 άνδρες αλλά και γυναίκες για το είδος του σεξ που προτιμούν και ευχαριστιούνται, τα συμπεράσματα ήταν ότι ναι μεν οι γυναίκες επιδιώκουν περισσότερο την περιπέτεια στη σεξουαλική τους ζωή, αλλά τόνισαν πως το συναισθηματικό δέσιμο είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για το σεξ, στη γυναίκα.

Το 87% των γυναικών που απάντησαν υποστήριξαν ότι το καλύτερο σεξ το έκαναν με κάποιον που γνώριζαν, τον εμπιστεύονταν ενώ ένα μεγάλο ποσοστό είπε ότι το καλύτερο σεξ το έκανε με κάποιον που κατά το παρελθόν είχε μακροχρόνια σχέση (άρα πληρούσε τις προϋποθέσεις της ασφάλειας, της εμπιστοσύνης και φυσικά του συναισθήματος).

Αλλά μην νομίζετε ότι και οι άνδρες δεν θέλουν συναίσθημα. Η εικόνα που έχουν πλάσει πολλοί για τον εαυτό τους, απέχει αρκετά από αυτό που κρύβουν μέσα τους. Δηλαδή, η εικόνα του "μάτσο" άνδρα κυνηγού που το μόνο που τον νοιάζει είναι να "χτυπήσει" κάθε μέρα και διαφορετική γυναίκα και να έχει μια πλούσια συλλογή, δεν ισχύει. Η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες σε ποσοστό 96% θέλουν να έχουν και εκείνοι κάποιο συναισθηματικό δεσμό με την γυναίκα που θα κάνουν σεξ.

Η έρευνα περιελάμβανε άτομα άνω των 25 ετών, τα οποία έχουν κατασταλάξει στο τι ζητάνε από τη σχέση τους με το άλλο φύλο. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, και τα δύο φύλα θέλουν σαφέστατα κάτι βαθύτερο από το πέρασμα μίας βραδιάς με έναν άγνωστο.

Την έρευνα κλήθηκε να σχολιάσει μια γυναίκα η Χάννα Ρόσσιν, δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Το τέλος των ανδρών», (Τhe end of men 2012) που είπε ότι οι γυναίκες μπορεί να κάνουν σεξ της μιας βραδιάς (one night stand) με κάποιον άγνωστο, αλλά αυτού του είδους οι εμπειρίες δεν θα τις καθορίζουν. Είναι σαν απλά σαν φωτογραφίες που απλά θα επανέλθουν στη μνήμη τους. Αντιθέτως, τις σχέσεις ουσίας θα τις θυμούνται για πολύ καιρό.

Συναίσθημα λοιπόν και πάλι συναίσθημα και όπως απάντησαν οι περισσότεροι το σεξ είναι κατά πολύ καλύτερο, γνωρίζεις τον άλλο, ξέρεις τα θέλω του και τι τον ικανοποιεί, αλλά ξέρει και τα δικά σου θέλω και τι σε ικανοποιεί. Και όπως πολλές γυναίκες δήλωσαν με νόημα μετά το τέλος της έρευνας: "το συναίσθημα στο σεξ δεν σημαίνει απαραίτητα τρυφερότητα, πεταλουδίτσες και λουλουδάκια. Μπορεί να είναι και πολύ άγριες καταστάσεις στις οποίες όμως υπάρχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη με έναν δικό σου άνθρωπο"

Seleo.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου