18.6.11

Ανακάλυψαν πέρασμα στον… Κάτω κόσμο!!

Μια σήραγγα 120 μέτρων γεμάτη σύμβολα που οδηγούσε στους ταφικούς θαλάμους και αποτελούσε “αναπαράσταση του κάτω κόσμου” ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην αρχαία πόλη Τεοτιχουακάν χάρη σε συσκευή ραντάρ.
Χρειάστηκαν ιδιαίτερα αναπτυγμένη τεχνολογία και σχεδόν δύο χιλιετίες για να αποκαλυφθεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της...
αρχαίας Αμερικής. Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην αρχαία πόλη του Μεξικού Τεοτιχουακάν “μια αναπαράσταση του κάτω κόσμου” χάρη σε συσκευή ραντάρ: μια σήραγγα 120 μέτρων γεμάτη σύμβολα που οδηγούσε στους ταφικούς θαλάμους και η οποία παρέμενε κρυμμένη επί περίπου 1.800 χρόνια.
Οι ερευνητές προχώρησαν μόλις στα πρώτα επτά μέτρα του τούνελ, αλλά το ραντάρ αποκάλυψε ότι έχει μήκος 120 μέτρων. Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι είναι ένα πέρασμα που οδηγεί σε τρία δωμάτια και πιθανότατα θα βοηθήσει στη εξήγηση των πεποιθήσεων του αρχαίου μεξικανικού πολιτισμού. Η σήραγγα, που βρίσκεται 13 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, ανακαλύφθηκε τυχαία για πρώτη φορά το 2003, όταν βαριά βροχή άνοιξε μια μικρή τρύπα στο έδαφος. Εως τώρα δεν έχει ανακαλυφθεί κανένας τάφος μονάρχη κοντά στην πόλη του Μεξικού, αλλά αυτό πιστεύουν ότι θα αλλάξει.
“Στο τέλος της σήραγγας υπάρχουν διάφοροι θάλαμοι όπου είναι δυνατόν να διατηρούνται τα λείψανα των ηγεμόνων του Μεσοαμερικανικού Πολιτισμού” πιστεύει ο Σέρτζιο Γκόμεζ Τζάβεζ, αρχαιολόγος του Εθνικού Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού. “Εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 21ου αιώνα σε παγκόσμια κλίμακα”.
“Γνωρίζουμε ότι το Τεοτιχουακάν ήταν χτισμένο σαν αντίγραφο αυτού που θεωρούσαν ως κόσμο, ως σύμπαν” επισημαίνει ο αρχαιολόγος. “Ετσι, φανταζόμαστε τη σήραγγα ως αναπαράσταση του κάτω κόσμου”. Το Τεοτιχουακάν, με τις τεράστιες πυραμίδες του Ηλιου και της Σελήνης, είναι κατασκευασμένο ως ένας λαβύρινθος παλατιών, ναών, οικισμών, εργαστηρίων, αγορών και λεωφόρων. Πιστεύεται πως η πόλη χτίστηκε γύρω στο 100 π.Χ. και υπήρχε έως τον 8ο αιώνα.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, πρόκειται για το κέντρο με τη μεγαλύτερη επιρροή της προϊσπανικής Βόρειας Αμερικής, με πληθυσμό 200.000 ατόμων στην ακμή του. Μόνο το 5% του Τεοτιχουακάν έχει ανασκαφεί παρότι έχουν περάσει περισσότερα από 100 χρόνια ερευνών.
Προτού μπουν οι ερευνητές στη σήραγγα, τον περασμένο Νοέμβριο, ένα μικρό τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ με ενσωματωμένη κάμερα -το πρώτο που εξερευνά τις αρχαιότητες του Μεξικού- ερεύνησε τη σήραγγα, μπαίνοντας μέσα από μια μικρή οπή, ενώ παράλληλα έγινε χρήση θερμικών απεικονίσεων, σαν αυτές που πριν από λίγες ημέρες έφεραν στο φως 17 κρυμμένες πυραμίδες, 3.000 οικισμούς και 1.000 ταφικές τοποθεσίες κάτω από την επιφάνεια της γης της Αιγύπτου.
Τώρα στην περιοχή εργάζονται περίπου 300 άνθρωποι, που κατεβαίνουν από τρεις σκάλες στα βάθη του τούνελ και οι οποίοι έχουν καταλήξει ότι κάποια στιγμή, γύρω στο 200 με 300 μ.Χ., έγινε σκόπιμη προσπάθεια να μπλοκαριστεί η είσοδος, καθώς τοποθετήθηκαν εκεί πέτρες και θραύσματα που προέρχονταν από έναν κατεστραμμένο ναό.

Ελένη Μενεγάκη: Πισώπλατα μαχαιρώματα !!

Για πολλά χρόνια η Ελένη Μενεγάκη ήταν στην πρώτη θέση στην πρωινή ζώνη. Τα νούμερα που έκανε η εκπομπή της προσπαθούσαν μάταια να τα φτάσουν τα υπόλοιπα κανάλια και, όσο κι αν προσπαθούσαν να μιμηθούν το concept του πρωινού της, έπεφταν σε αδιέξοδο. Ύστερα από τόσα χρόνια επιτυχημένης καριέρας, η Ελένη για πρώτη φορά έπεσε από το «θρόνο». Η εκπομπή «Καφές με την Ελένη» αυτή τη σεζόν ήταν συνεχώς δεύτερη ή τρίτη και μάταια η παρουσιάστρια προσπαθούσε να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Αυτό το γεγονός εκμεταλλεύτηκαν ουκ ολίγοι επώνυμοι για να τη «μαχαιρώσουν» πισώπλατα…
Οι εν λόγω άνθρωποι, όταν η Ελένη μεσουρανούσε, ήταν συνεχώς στο πλευρό της: πήγαιναν καλεσμένοι στην εκπομπή της, τη στήριζαν, μιλούσαν γι’ αυτήν με τα καλύτερα λόγια, και θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν φίλοι. Τα πράγματα όμως άλλαξαν από τότε που η Ελένη έχασε την πρωτιά και έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο…
Αυτό τον πόλεμο τον ξεκίνησε πρώτος ο Τάκης Ζαχαράτος. Ο διάσημος μί­μος είχε πει μέσα από την εκπομπή «Πρωινή Μελέτη» τα εξής: «Η Ελένη Μενεγάκη έχει χάσει κανονικά την μπάλα! Δεν μπορεί να είναι τόσο ισχυρο­γνώμων και τόσο εγωίστρια! Δεν μπορεί να εξακολουθεί να πιστεύει πως εκείνη μόνο έχει δίκιο και όλοι οι άλλοι έχουν άδικο». Και συνέχισε: «Ποια είναι η καινούργια σου πρόταση μέσα από την εκπομπή; Το να χάνεις δύο κιλά, να μακραίνεις το μαλλί, να βάζεις εξτένσιον και να περιμένεις ο κόσμος να σε δει; Με ένα μαλλί, δύο κιλά λιγότερα και αλλάζοντας ζωή πιστεύεις πως ο κόσμος θα σε δει; Όλα αυτά πια είναι τόσο… ντεμοντέ!» Τα λόγια αυτά πίκραναν την Ελένη, γιατί ήταν από τους λίγους ανθρώπους που βοήθησαν τον Ζαχαράτο στην καριέρα του, αλλά αποφάσισε να κάνει ένα απλό σχό­λιο και να μη δώσει συνέχεια στο θέμα.
Πάνω όμως που πήγε να ηρεμήσει, δέχτηκε δεύτερο χτύπημα. Αυτή τη φορά ο Μάρκος Σεφερλής ξεσπάθωσε και μίλησε για την Ελένη με τα χειρότερα λόγια, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είναι κομπλεξική και ότι του κρατάει μούτρα, γιατί είχε πάει καλεσμένος στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Η Ελένη Μενεγάκη δήλωσε πως η ίδια δεν έχει κανένα πρόβλημα και ότι προφανώς ο Μάρκος έχει ενοχληθεί από το γεγονός ότι δεν τον καλεί πια στην εκπομπή της.
Μια δυνατή συνέχεια ήρθε να δώσει ο Βαγγέλης Περρής. Το alter ego του Θέμου Αναστασιάδη είπε πως δεν έχει κάτι προσωπικό με την Ελένη Μενεγάκη, απλά θεωρεί ότι έχει χάσει τη λάμψη της, και κάπως έτσι έχει χαθεί και η αίγλη της εκπομπής της.
Αποκορύφωμα όλων όμως ήταν οι δηλώσεις του Γιώργου Πολυχρονίου, ο οποίος ήταν αυτός που βοήθησε την Ελένη στο ξεκίνημα της, αλλά υπήρξε και για πολλά χρόνια φίλος της. Μίλησε λοιπόν γι’ αυτήν με πολύ σκληρά λόγια, λέγοντας ότι η τηλεόραση δεν έχει πια ανάγκη από ακαλλιέργητα άτομα όπως η Ελένη Μενεγάκη.
Τα χτυπήματα είναι απανωτά για την Ελένη, εκείνη όμως τα αντιμετωπίζει με χαμόγελο. Φαίνεται πως κάποιοι ξεχνάνε γρήγορα, επιβεβαιώνοντας ότι στην ελληνική τηλεόραση οι φιλίες δεν ευδοκιμούν…Very Sorry

Άρτεμις Αλεξανδράτου: Ποιος γνωστός επιχειρηματίας έπεσε στα δίχτυα της!!

Ξανά ερωτευμένη μετά τον χωρισμό της από τον Κωνσταντίνο Παντζή είναι η Άρτεμις Αλεξανδράτου.
Η τραγουδίστρια βρήκε τον έρωτα αυτή τη φορά στα μάτια του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Χατζηαράπογλου.
Οι πηγές λένε ότι το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και 3 μήνες και διανύει την καλύτερη φάση της σχέσης του.
Οι ψίθυροι στα καλλιτεχνικά πηγαδάκια αναφέρουν πως ο Δημήτρης ήταν εκείνος που βοήθησε την Άρτεμις να ξεπεράσει τον πρώην αγαπημένο της, με τον οποίο παραμένουν δύο καλοί φίλοι : Show Gossip

Φυλάκισε τον γιό του στο …κοτέτσι γιατί έκλεβε κότες !

Από την αστυνομία περίμενε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης ένας κλεφτοκοτάς , από το μπαμπά του ήρθε. Και τι ποινή, χειρότερη από αυτή που θα «έτρωγε» αν καταδικαζόταν.
Ο νεαρός έκλεψε τρεις κότες και ο πατέρας του αποφάσισε να τον τιμωρήσει. Για το λόγο αυτό τον κλείδωσε μέσα σε ένα κουτί 2 επί 3. Το νεαρό αγόρι από τη Βολιβία που πάσχει από ψυχικές διαταραχές με δυσκολία χωρούσε στο μικρό αντικείμενο.
Ο ίδιος έμεινε για 2 ολόκληρους μήνες κλειδωμένος στο ξύλινο αντικείμενο φωνάζοντας και παρακαλώντας το μπαμπά του να τον απελευθερώσει αλλά εκείνος τίποτα. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο του είχε βάλει μέσα στο κουπί τα απαραίτητα! Δύο μπουκάλια νερού για να κάνει την ανάγκη του αλλά και δύο μαξιλάρια, για να μην πιάνεται όταν κοιμάται.
Ευτυχώς οι καταγγελίες που έγιναν από τους γείτονες στην αστυνομία έπιασαν τόπο και ο πατέρας που «φυλάκισε» το παιδί για 8 εβδομάδες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Star.gr

« Φράκαρε » ο Τειρεσίας!

Συνωστισμός παρατηρείται στα... κατάστιχα του Τειρεσία. Η «μαύρη λίστα», που περιλαμβάνει όσους έχουν αθετήσει τις πληρωμές τους στο τραπεζικό σύστημα, έχει πλέον «μπουκώσει» και περιέχει τα ονόματα περίπου 1.500.000 φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.
Οι καταχωρίσεις αφορούν είτε ακάλυπτες επιταγές είτε αθέτηση πληρωμής δόσεων για δάνεια και πιστωτικές κάρτες.
Μόνο στο πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους προστέθηκαν 115.000 πολίτες και επιχειρήσεις, που αδυνατώντας να καταβάλουν εγκαίρως τις εισφορές τους προστέθηκαν στη λίστα του... μάντη κακών γεγονότων. Έτσι σε ποσοστό 15% οι πολίτες της χώρας είτε εμφανίζονται ασυνεπείς είτε έχουν δηλώσει αδυναμία να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Δημοκρατία», η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις, ενώ υπολογίζεται ότι για να επαναχρηματοδοτηθούν ή να επιμηκυνθούν στο διπλάσιο οι χρόνοι αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων απαιτούνται περίπου 20 δισ. ευρώ.
Οι καθυστερήσεις στα δάνεια έχουν χτυπήσει κόκκινο, λόγω τις τρέχουσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει στην αγορά τράπεζα με ποσοστό καθυστερήσεων 22% στο χαρτοφυλάκιο των στεγαστικών δανείων, ενώ σε άλλη οι καθυστερήσεις στα καταναλωτικά δάνεια έχουν αγγίξει το 40% του συνολικού χαρτοφυλακίου της.

Νέα καριέρα στην Τουρκία για τη Βάνα Μπάρμπα!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso» η Βάνα Μπάρμπα επεκτείνει τα επαγγελματικά της σχέδια εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στην Τουρκία.
Η γνωστή ηθοποιός πραγματοποιούσε αρκετά ταξίδια τον τελευταίο καιρό στην γειτονική χώρα αφού έχει ήδη κλείσει όχι ένα αλλά δύο projects που θα συμμετάσχει.
Το ένα αφορά ένα ελληνοτουρκικό ντοκιμαντέρ που θα γυριστεί σε Ελλάδα και Τουρκία ενώ σε αυτό θα συμμετέχει και ο τηλεοπτικός Ονούρ, από την πολύ επιτυχημένη σειρά «Χίλιες και μία νύχτες», Halite Egence.
Πιο συγκεκριμένα η Βάνα Μπάρμπα δήλωσε στην εφημερίδα: «Θα συνεργαστώ με τον Halit Egence σε ένα ντοκιμαντέρ που θα αφορά την Ελλάδα και την Τουρκία. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και θα το παρουσιάσουμε εγώ και ο Ονούρ».
Το δεύτερο πλάνο που φέρεται πως θα συμμετέχει η εντυπωσιακή ηθοποιός είναι μια επίσης ελληνοτουρκική ταινία που θα αφορά έναν δυνατό έρωτα. Το σενάριο φέρει τον προσωρινό τίτλο «Αθήνα - Κωνσταντινούπολη» και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα έχουν, καθώς φαίνεται, η Βάνα Μπάρμπα και ο Halite Egence.
Για τη φιλία που τη συνδέει με τον δημοφιλή Τούρκο ηθοποιό ανέφερε: «Γνωρίζω τον Halit και ξέρω και τη μεγάλη του επιτυχία που προβάλλεται αυτή την εποχή, “Σουλεϊμάν Α’ ο Μεγαλοπρεπής”. Χαίρομαι πολύ που θα συνεργαστούμε».
Σύμφωνα με το άρθρο η γνωστή πρωταγωνίστρια θα βρεθεί πολύ σύντομα για ακόμη μία φορά στην Τουρκία για να συζητήσει τις λεπτομέρειες της ταινίας.

Πρόσληψη 4 ναυαγοσωστών στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Στην πρόσληψη τεσσάρων ναυαγοσωστών για δίμηνη απασχόληση θα προχωρήσει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.pylos.gr και όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το δήμο μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου.

Χάθηκε 73 χρονη στον Νερόμυλο !

Δυνάμεις της ΕΜΑΚ ,η ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική από το πρωί αναζητούν στην ευρύτερη περιοχή του Νερόμυλου τα ίχνη 73 χρονης γυναικας η οποία αγνοείται από χθές το μεσημέρι σύμφωνα με την δήλωση που υπέβαλλε στις αρμόδιες αρχές ο συζυγός της . Έως και αυτή την ώρα οι έρευνες παραμένουν άκαρπες

Η Μεσσήνη τιμά τη Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Τιμητική εκδήλωση, αφιέρωμα στην γνωστή ηθοποιό του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Ο Σύλλογος Γυναικών Μεσσήνης και περιχώρων, την Κυριακή 19 Ιουνίου, στις 9.00 το βράδυ, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο αμφιθέατρο του πάρκου Μεσσήνης. Στην τιμητική εκδήλωσηθα είναι παρούσα και η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, ενώ θα μιλήσουν για εκείνη ο Γιώργος Οικονόμου, συγγραφέας και ηθοποιός, ο Κώστα Παπασπήλιος, συγγραφέας και ο Θωμάς Σιδέρης, συγγραφέας

ΛΗΣΤΕΣ πυροβόλησαν πατέρα και γιό στο κεφάλι !!

Καλπάζει η εγκληματικότητα !!
Λίγο μετά τις 2 την νύχτα στον Κουταλά Κορινθίας, τέσσερεις άγνωστοι δράστες, μπήκα σε σπίτι μέσα στο οποίο βρίσκονταν και κοιμούντας ένας 56χρονος με τον γιό του ηλικίας -28- ετών καθώς και δύο νεροί φιλοξενούμενοι ηλικίας -22- και -20- ετών.
Οι δράστες με την απειλή καραμπίνας και πιστολιού τραυμάτισαν  στο κεφάλι τον 52χρονο και τον γιό του και αφού ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού αφαίρεσαν μία κυνηγετική καραμπίνα, δύο κινητά τηλέφωνα και άγνωστο χρηματικό ποσό.
Αποχωρώντας οι δράστες πυροβόλησαν στον αέρα με κυνηγετική καραμπίνα και διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο εγκατέλειψαν σε κοντινή αγροτική περιοχή.
Το όχημα βρέθηκε κατεστραμμένο ολοσχερώς αφου οι δράστες του έβαλαν φωτιά
Γίνονται επισταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών απο την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας..! diogenis-press.blogspot

Κρέμασαν τους …βουλευτές στα Τρίκαλα!

Ένα πρωτότυπο τρόπο βρήκαν πολίτες των Τρικάλων να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους προς τους βουλευτές του νομού τους. Τους …κρέμασαν από δέντρο της κεντρικής πλατείας! Πρόκειται για μια εικαστική σύνθεση δια χειρός «αγανακτισμένων», με την οποία θέλησαν να στείλουν το μήνυμα προς τους εκλεγμένους τους οποίους θεωρούν συνυπεύθυνους για το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας. trikalanewsv.gr

ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ - Της απέρριψαν δόση 17, 5 ευρώ για ατμοσίδερο!

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ
Συνέβη κι αυτό. Συνταξιούχος πήγε σε γνωστό κατάστημα ηλεκτρικών ειδών της Πάτρας για να αγοράσει ένα ατμοσίδερο. Αυτό που διάλεξε κόστιζε 35 ευρώ κι επειδή δεν διέθετε ρευστό για το αγοράσει (συνταξιούχος, είπαμε) ζήτησε μέσω τράπεζας διακανονισμό, ώστε να το πάρει σε δύο δόσεις.
Δηλαδή, να δώσει 17,5 ευρώ σε κάθε δόση, πρακτική που συνηθίζεται. Ε, λοιπόν, η τράπεζα δεν έκανε αποδεκτό τον διακανονισμό προφανώς γιατί έκρινε ότι η συνταξιούχος δεν είχε την απαιτούμενη πιστοληπτική ικανότητα και φερεγγυότητα ! Εκεί φτάσαμε...!

62 νέες θέσεις στα ΕΛ.ΤΑ

Με 62 υπαλλήλους ενισχύεται άμεσα η Κεντρική Υπηρεσία των ΕΛΤΑ. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά κατατίθενται έως τις 20 Ιουνίου. Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:
2 ΥΕ Διαμετακομιστών 12 ΔΕ Διανομέων 48 ΔΕ Εσωτερικής εκμετάλλευσης
Οι ενδιαφερόμενοι για θέσεις Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, πρέπει να διαθέτουν:

1) Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή Πτυχίο Β κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξάρτητα από ειδικότητα , ή Πτυχίο Α κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή Απολυτήριος τίτλος: - Ενιαίου Λυκείου ή - Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ανεξάρτητα από κλάδο ή ειδικότητα ή -Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξάρτητα από ειδικότητα ή - Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

2) Γνώση Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (i) επεξεργασίας κειμένων, (ii) υπολογιστικών φύλλων και (iii) υπηρεσιών διαδικτύου.
Οι υποψήφιοι Διανομείς πρέπει να έχουν:
1.Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας.
2. Άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας κατηγορίας Α (σταδιακής πρόσβασης), εκτός του μοτοποδηλάτου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α. Ε. - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού, Τμήμα Προσλήψεων, Απελλού 1, Τ.Κ. 101 88 – ΑΘΗΝΑ (για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 72/2011), υπόψη κ. Αικατερίνης Βουζίκα (τηλ. επικοινωνίας:

Η σέξι φωτογράφος του Πούτιν ανάβει φωτιές! ΦΩΤΟ

Είναι πρωην μοντέλο, είναι καλλίγραμη και προσελήφθη από τον πιο ισχυρό άνδρα της Ρωσίας ως η προσωπική του φωτογράφος!
Είναι 25 χρόνων, και θεωρείται ήδη πέτρα του σκανδάλο αφού κολάζει και άγιο! 
Ονομάζεται Γιάνα Λαπίκοβα, κατοικεί στη Μόσχα ήταν υποψήφια για τον τίτλο της Μις Μόσχα.
Επαγγελματίες του είδους (φωτογράφοι) κατήγγειλαν οτι "είναι αδιανόητο να δίνεται μια τόσο σημαντική θέση σε κάποιον που δεν είναι επαγγελματίας φωτογράφος", ενώ πολλοί είναι αυτοί που "ξέθαψαν" κάποιες φωτογραφίες που έχει τραβήξει η Λαπίκοβα για να τις χλευάσουν. Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου του Πούτιν προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφαση επισημαίνοντας πως "το γεγονός ότι υπήρξε μοντέλο δεν αποτελεί έγκλημα" και πως η πρόσληψη έγινε "με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια".
AYTO ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ....newsit.gr

"Μάκη, άντε και πηδ.... κι εσύ κα η παρέα σου!" – ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ !

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν την Πέμπτη στη "Ζούγκλα" του Μάκη Τριανταφυλλλοπουλου, ανάμεσα στον οικοδεσπότη και τον γνωστό καλεσμένο του, γιατρό - καθηγητή Ελευθέριο Ανευλαβή. Μια κόντρα άνευ προηγουμένου, που σίγουρα όσοι την παρακολούθησαν δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αυτιά τους.
Όλα ξεκίνησαν όταν μετά από ένα break ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είπε: «Κάθε φορά που έχουμε εκπομπή, πιστέψτε με υπάρχει μεγάλη δυσκολία, να αποφασίσεις τι θα δείξεις, τι θα αφήσεις, σε ποιον θα δώσεις το λόγο..» με τον γνωστό γιατρό- καθηγητή να του απαντάει πως έχει εκείνος τον λόγο πριν από το διάλειμμα.
Ο διάλογος:
ΜΑΚΗΣ
Κάθε φορά που έχουμε εκπομπή, πιστέψτε με υπάρχει μεγάλη δυσκολία, να αποφασίσεις τι θα δείξεις, τι θα αφήσεις, σε ποιον θα δώσεις το λόγο..
ΑΝΕΥΛΑΒΗΣ
Τον έχω εγώ το λόγο τώρα, πριν από το διάλειμμα!
ΜΑΚΗΣ
Δεν σας τον δίνω τώρα!
ΑΝΕΥΛΑΒΗΣ
Τον έχω εγώ το λόγο πριν το διάλειμμα , σας είπα !
ΜΑΚΗΣ
Δεν σας τον δίνω είπα!
ΑΝΕΥΛΑΒΗΣ
Θα φύγω δεν αστειεύομαι!
ΜΑΚΗΣ
Μην με απειλείτε!
ΑΝΕΥΛΑΒΗΣ!
Απειλώ!
ΜΑΚΗΣ
Ούτε εγώ αστειεύομαι.. Εγώ , από φίλους τσαμπουκάδες δεν δέχομαι!
ΑΝΕΥΛΑΒΗΣ
Εγώ είμαι τσαμπουκάς φίλος !
ΜΑΚΗΣ
Οπότε αν είσαι τσαμπουκάς, εγώ είμαι πιο τσαμπουκάς , σηκώνεσαι και φεύγεις!
ΑΝΕΥΛΑΒΗΣ- ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ
Να πας να γαμηθείς κι εσύ και ο τσαμπουκάς σου!
ΦΩΝΈΣ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ. ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛ: " ΩΩΩΩΩ"
ΑΝΕΥΛΑΒΗΣ
Εγώ δεν σου χρωστάω!
ΜΑΚΗΣ
Κάτσε ένα λεπτό τώρα, γίνεσαι απαράδεκτος
ΑΝΕΥΛΑΒΗΣ
Δηλαδή τώρα τι μου λες. Απαράδεκτος είμαι και το ξέρεις!
ΜΑΚΗΣ
Λοιπόν, λυπάμαι τέλειωσε η παρέα μας, εντάξει;;
ΑΝΕΥΛΑΒΗΣ
Ωραία, και άντε και πηδήξου Μάκη κι εσύ και η παρέα σου!
ΜΑΚΗΣ
Και πάω και πηδιέμαι άνετα!
ΑΝΕΥΛΑΒΗΣ
Καλά κάνεις!
ΜΑΚΗΣ
Εντάξει; Μα δεν μπορεί να συμπεριφέρεσαι έτσι!
ΑΝΕΥΛΑΒΗΣ
Μα, με συγχωρείς δεν θα μου κάνεις ό, τι γουστάρεις!
ΜΑΚΗΣ
Πάω και πηδιέμαι, άντε στο καλό!

Ταχύπλοο έμεινε ακυβέρνητο λόγω …καυσίμων

Στα 10 ναυτικά μίλια βόρεια, βορειοδυτικά της Σκιάθου το ταχύπλοο «ΧΡΥΣΟΥΛΑ» με τρεις επιβεβαιώνοντας έμεινε ακυβέρνητο τις βραδινές ώρες, αφού του τέλειωσαν τα καύσιμα. Στην περιοχή μετά από σχετικό σήμα, έσπευσε άμεσα πλωτό του λιμενικού, το οποίο εντόπισε και εφοδίασε το ταχύπλοο. Η περιπέτεια όμως δεν τελείωσε εκεί και στα 5 ναυτικά μίλια τα καύσιμα τελείωσαν εκ νέου. Έτσι το επιβατηγό «ΤΑ ΛΑΛΑΡΙΑ» ρυμούλκησε το «ΧΡΥΣΟΥΛΑ» μέχρι το λιμένα Σκιάθου με ασφάλεια. Οι δύο ενήλικοι και ο ένας ανήλικος επιβάτης του «ΧΡΥΣΟΥΛΑ» είναι καλά στην υγεία τους. zougla.gr

Εικονικό διαζύγιο, για να μη ...χάσει την περιουσία του!

Για να μη χάσει την περιουσία του... πήρε διαζύγιο!
Μόνο που, όπως δείχνουν τα πράγματα, το διαζύγιο είναι εικονικό! Καθώς ο εν λόγω επιχειρηματίας συνεχίζει και συμβιώνει με την αγαπημένη του γυναίκα! Πρόκειται για γνωστό Πατρινό, ο οποίος αν και δραστήριος και πανέξυπνος -λόγω της κρίσης και της γενικότερης κατάστασης- δεν τα πήγε και τόσο καλά! «Ανοίχτηκε», πίστεψε ότι η τελευταία επένδυσή του θα του απέδιδε, αλλά μάλλον... τον έμπασε μέσα για τα καλά!
Απευθύνθηκε σε φίλους για να τον στηρίξουν, απευθύνθηκε στο τραπεζικό σύστημα, έπεσε, όμως, στη δύσκολη συγκυρία και ξαφνικά βρέθηκε.... στο χείλος του γκρεμού! Για να μη χάσει τα πάντα, σκέφτηκε το κόλπο του «διαζυγίου»! Η σύζυγός του είχε κάποια ακίνητα στο όνομά της, άλλα τα είχαν από κοινού, κι έτσι το Δημόσιο... δεν μπορεί να «απλώσει το χέρι του» και να «αρπάξει» σπίτια και άλλα ακίνητα!
Στα χαρτιά, ο εν λόγω επιχειρηματίας χωρίζει με τη σύζυγό του, εκείνη φαίνεται να διεκδικεί δικαστικά την περιουσία που αποκτήθηκε στην διάρκεια της κοινής συμβίωσής τους κι έτσι έσωσαν όσα περισσότερα μπορούσαν! Μόνο που όσοι τους γνωρίζουν, ξέρουν το «μυστικό» τους! Ότι έστω και μετά από χρόνια συμβίωσης και κοινής ζωής εξακολουθούν να είναι ερωτευμένοι και αγαπημένοι! Ζουν μαζί, έστω και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όπως φαίνεται ο ένας συμπαρίστανται με νύχια και με δόντια στον άλλον! Όσο για τη σύζυγό του; Αποδεικνύεται ότι πάνω από όλα βάζει τον άνδρα της, αφού τόλμησε (για χάρη του) μέχρι και αίτηση διαζυγίου να υπογράψει! Πλέον το ζευγάρι προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα υπόλοιπα οικονομικά προβλήματα που έχει, έχοντας όμως εξασφαλίσει τμήμα της περιουσίας του.
Δεν είναι ο μόνος!
Δεν είναι ο μοναδικός που έχει εφαρμόσει το συγκεκριμένο «κόλπο»! Πριν από μερικά χρόνια ένας ακόμη μεγάλος και τρανός (τότε) επιχειρηματίας είχε χωρίσει με τη σύζυγό του (εικονικά) ώστε να καταφέρει να κρατήσει μεγάλο τμήμα της περιουσίας τους που είχε αποκτηθεί κατά τη διάρκεια της έγγαμης συμβίωσής τους. Είναι χαρακτηριστικό πως (στην Πάτρα) η συγκεκριμένη μέθοδος έχει λάβει και το όνομά του! Άνθρωποι της «πιάτσας» έχουν βαπτίσει το εικονικό διαζύγιο με το επίθετο του συγκεκριμένου επιχειρηματία. dete.gr

Ράλι Ακρόπολις 2011 - Φουντώνει η κόντρα των οδηγών

Σήμερα, θα διεξαχθεί το δεύτερο σκέλος του Ράλι Ακρόπολις 2011.
Στον αγώνα απέμειναν 28 πληρώματα, ενώ άλλα 12 πληρώματα, που εγκατέλειψαν στο πρώτο σκέλος συμμετέχουν πλέον με τη διαδικασία του «Super Rally.» 
Η πρώτη ειδική διαδρομή του δεύτερου σκέλους είναι η Κλένια Μυκήνες 1.
Στη σημερινή μάχη με τις πέτρες πρώτος θα είναι ο Νορβηγός Πίτερ Σόλμπεργκ με Citroen DS3 WRC.
Ο εμπειρος οδηγός, χθες εδωσε ρεσιτάλ οδήγησης στα ελληνικά βουνά και κατάφερε να πετυχει τον καλύτερο συνολικό χρόνο.
Είναι ο νίκητής του πρώτου σκέλους.
Σήμερα όμως θα αντιμετωπίσει μια πρόσθετη δυσκολία, καθώς θα ανοίγει το δρόμο σε ολες τις ειδικές διαδρομές.
Αυτή τη δυσκολια, ειχε χθες ο Σεμπάστιαν Λεμπ.
Στη δεύτερη θέση της λίστας της εκκίνησης, βρίσκεται ο παγκοσμιος πρωταθλητής WRC Λεμπ.
Οδηγεί εργοστασιακό Citroen DS3 και ελπίζει σήμερα να κάνει καλύτερους χρόνους, αφού θα βρίσκει το δρόμο ανοιχτό.
Εχει διαφορά από τον πρώτο Σόλμπεργκ 51,6’’.
Τρίτος στη λίστα εκκίνησης ο Μίκο Χίρβονεν με το εργοστασιακό Ford Fiesta RS.
Τέταρτος, ο Οζιέ, δεύτερος οδηγός της Citroen.
Στις επόμενες τρεις θέσεις βρίσκονται οι Χένινγκ Σόλμπεργκ, αδελφός του Πίτερ, Γουίλσον και Λατβάλα, όλοι με Ford Fiesta RS.
Ο νεαρός Εσθονός Οτ Τανακ είναι επικεφαλής στο SWRC και εβδομος στη γενική.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στους άτυχους του πρώτου σκέλους συμπεριλαμβάνεται ο Έλληνας Λάμπρος Αθανασούλας, που με τον Νίκο Ζακχαίο εγκατέλειψαν μόλις στη δεύτερη ειδική από σπασμένο ψαλίδι.
Ωστόσο, χάρη στο καθεστώς superally, το ελληνικό πλήρωμα θα βρίσκεται και πάλι σήμερα στον αγώνα, αρκετά πίσω στην κατάταξη.
Πρωτο ελληνικο πληρωμα είναι οι Δημήτρης Ψύλλος-Κωνσταντίνος Κόντος (Mitsubishi Lancer EVO X), οι οποίοι βρίσκονται στην εικοστή θέση της γενικής κατάταξης.
Το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει επτά ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 141,89 χλμ.
Μεγάλο ενδιαφέρον εχει και η νυχτερινή ειδική διαδρομή Νέα Πολιτεία στην περιοχή του Λουτρακίου.
Η έβδομη ειδική διαδρομή Νέα Πολιτεία, βρίσκεται στην περιοχή του Λουτρακίου και ξεκινα στις 21:33.

Στην Μεταμόρφωση αύριο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Από το http://metamorfosis-messinias.blogspot.com
Γιορτάζει η Ενορίας μας με την παρουσία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου !
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος θα χοροστατήσει αύριο στην εορτή των Αγίων Πάντων στον ομώνυμο Ιερό μας Ναό στην Μεταμόρφωσης . Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης τιμά με την παρουσία του τον Ιερό μας Ναό και το χωριό μας . Μετά την Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει μία μικρή δεξίωση προς τιμή του υψηλού μας προσκεκλημένου από το εκκλησιαστικό συμβούλιο . Η Παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να τιμήσουμε τον Ιερό μας Ναό και τον υψηλό μας προσκεκλημένο

Έκθεση Ιταλών καλλιτεχνών στο Μουσείο Κατσουλίδη !

Σήμερα στις 8 το βράδυ, στο μουσείο χαρακτικής "Τάκης Κατσουλίδης" στη Μεσσήνη, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης Ιταλών Καλλιτεχνών.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Μεσσήνης υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την ένωση της Ιταλίας. Πρόκειται για έργα πολύ σημαντικών δημιουργών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουλίου.

Γιατί διέγραψαν τον Αντ.Δελλατόλα από την ΕΣΗΕΑ !

Ταξίδεψε στην Νότια Αφρική με έξοδα της Τράπεζας Πειραιώς !!
ΕΡΩΤΗΜΑ - Ήταν ο μόνος δημοσιογράφος που έκανε ταξιδάκι…. δαπάναις τραπεζών ;
Την ίδια ώρα που το ΕΟΔ της ΕΣΗΕΑ έπαιρνε – και σωστά, θέση για την διαμάχη Αλαφούζου – Κουρή, το Πειθαρχικό όργανο διέγραφε προσωρινά τον Αντώνη Δελλατόλα που ταξίδεψε στην Νότια Αφρική με έξοδα της τράπεζας Πειραιώς.
Το γεγονός δημοσιοποίησε μόνος του ο εκδότης – δημοσιογράφος και για αυτό την πλήρωσε, αφού κανείς δεν μπήκε στον κόπο να αναζητήσει ολόκληρη τη λίστα των δημοσιογράφων που μετέβησαν στο μουντιάλ με έξοδα της συγκεκριμένης τράπεζας!
Απόφαση υπ’ αριθμ. 1/2011
Περίληψη: Κρίνεται κατά πλειοψηφία (4-1) πειθαρχικά ελεγκτέος, ο συν. Αντώνης Δελλατόλας, εναντίον του οποίου είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη του Συμβουλίου για αντιδεοντολογική συμπεριφορά. Ποινή: Κατά πλειοψηφία (3-2), προσωρινή διαγραφή 2 μηνών και 8 μηνών, αντίστοιχα. Η μειοψηφία πρότεινε την απλή επίπληξη.
Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών συνήλθε σήμερα Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 υπό την προεδρία του προέδρου του συν. Περικλή Καπετανόπουλου και με την παρουσία των τακτικών μελών συν. Γιώργου Κούσουλα, Ιωάννη Αποστολόπουλου, Αικατερίνης Δουλγεράκη, Χριστόδουλου Αξελού, καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εκδώσει απόφαση επί της από 13.07.10 αυτεπάγγελτης δίωξης του Συμβουλίου κατά του συν.Αντώνη Δελλατόλα.: enimerosi24

Εμπρησμός ΙΧ στην Κορίνθου – Τριπόλεως !

Στις φλόγες τυλίχθηκε τη νύχτα ένα ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στο 98ο χλμ της εθνικής οδού Κορίνθου - Τριπόλεως. Η πυροσβεστική υπηρεσία έσπευσε στο σημείο της πυρκαγιάς και έθεσε την φωτιά υπό πλήρη έλεγχο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις επρόκειτο για εμπρησμό και η πυροσβεστική ερευνά το ενδεχόμενο οι δράστες να θέλησαν να εξαφανίσουν ίχνη εγκληματικής ενέργειας. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το δικό μας χρέος !!

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Το δικό τους το χρέος είναι να φορτώνουν τα χρέη της τάξης των εκμεταλλευτών στις πλάτες του λαού.
Να μηχανεύονται τερτίπια εξαπάτησης, διαστρέβλωσης της αλήθειας, ύβρεις κατά της νοημοσύνης μας, πλύση εγκεφάλου, προπαγανδιστική λοβοτομή, τρομοκρατία, εκβιασμούς.
*
Το δικό τους το χρέος είναι να υπηρετούν την πλουτοκρατία και ταυτόχρονα να δημαγωγούν ότι «συμπονούν» (χτεσινή έκφραση του Ε. Βενιζέλου) τον εργάτη, τον άνεργο, τον αγρότη, τον υπάλληλο, τον συνταξιούχο.
*
Υπερμεγεθυμένες ασημαντότητες του πολιτικού συστήματος, εκπρόσωποι του οικονομικού κατεστημένου, της κεφαλαιοκρατικής απανθρωπιάς, «σοφοί» των μνημονίων, «πρόθυμοι» αυλικοί της «συναίνεσης», μας επιτίθενται μέσα από τα οξυζενέ Μέσα Μαζικής αποχαύνωσης.
*
Μας χλευάζουν.
Είναι κι αυτό μέρος της αποστολής τους.
Μέρος του χρέους τους.
***
Αλλά υπάρχει και το δικό μας το χρέος.
*
Είναι το χρέος απέναντι στους κόπους μας. Στα παιδιά και στους φίλους μας. Στους συνανθρώπους μας. Στους συναδέλφους μας.
*
Είναι το χρέος μας προς όσους μας χτυπούν «φιλικά» στην πλάτη και μας «προτείνουν» να αρνηθούμε την αξιοπρέπειά μας. Το φιλότιμο και τον αυτοσεβασμό μας.
*
Το πραγματικό μας χρέος,
απέναντι στους «σωτήρες» μας αλλά και απέναντι στον εαυτό μας
- πρώτα και κύρια απέναντι στον εαυτό μας -
είναι να σταθούμε όρθιοι. Να δώσουμε τα χέρια. Αλληλέγγυοι. Ενωμένοι. Οργανωμένοι. Ταξικά αταλάντευτοι.
*
Το χρέος μας είναι να θυμώσουμε και να εξοργιστούμε, όχι για να εκτονωθούμε, αλλά για να γίνουμε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί συναγερμός, σαλπιστές του ξεσηκωμού, πρωταγωνιστές της ζωής μας.
*
Έχουμε χρέος,
στην τιμή μας, στην τάξη μας, στα αδέρφια μας στο εργοστάσιο, στην οικοδομή, στο γραφείο, στο μαγαζί, στο χωράφι, σε κάθε τόπο δουλειάς.
*
Έχουμε χρέος,
στους γέροντες και στους άνεργους συντρόφους μας, να γίνουμε ποτάμι που θα σαρώσει τους δυνάστες του λαού, στους εργασιακούς χώρους, στους δρόμους και στην κάλπη.
*
Έχουμε χρέος,
να δώσουμε νόημα στην αγανάκτηση, να την κάνουμε ηφαίστειο και λάβα μέσα από τη συνειδητή στράτευση στον αγώνα της αντίστασης, της αντεπίθεσης, της ανατροπής.
Στον αγώνα με πυξίδα και νόμο το δίκιο του εργάτη.
Στον αγώνα από τον οποίο έχουμε να χάσουμε μόνο τις αλυσίδες μας.
Στον αγώνα από τον οποίο έχουμε να κερδίσουμε τα πάντα!
Σάββατο 18 Ιούνη 2011

4 στους 10 Έλληνες φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους

Σκότωσαν την ελπίδα από τους εργαζόμενους !!
Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες πρόκειται στο μέλλον να φύγουν από τη χώρα για να εργαστούν στο εξωτερικό πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εργαζομένων ενώ ένα επίσης μεγάλο ποσοστό θεωρεί ότι ο μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων δεν δημιουργεί σημαντική ευκαιρία στην καριέρα τους, σύμφωνα με τα πορίσματα διεθνούς έρευνας.
Η αυτοπεποίθηση των Ελλήνων εργαζομένων μειώνεται ενώ αυξάνεται σταθερά το ποσοστό εκείνων που ανησυχούν ότι θα χάσουν την εργασία τους, προκύπτει ακόμη από την έρευνα.
Επιπλέον, το ποσοστό που πιστεύει ότι η διατήρηση των ταλαντούχων και μορφωμένων εργαζομένων αποτελεί σημαντικό ζήτημα είναι μικρότερο από το ποσοστό άλλων χωρών και μόλις το 1/3 των ερωτηθέντων θα ήταν θετικοί στο ενδεχόμενο να εργαστούν για επιπλέον δύο χρόνια μετά την κάλυψη του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση και χωρίς να λάβουν αύξηση στις απολαβές τους.
Στα συμπεράσματα αυτά καταλήγει μεταξύ άλλων η πρόσφατη έρευνα Workmonitor, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Randstad, και εξετάζει τις τάσεις που επικρατούν στην αγορά εργασίας σε όλο τον κόσμο. Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν για την αγορά εργασίας, όπως το «Bridging the Gap» (2010), έχουν καταγράψει δημογραφικές αλλαγές στην Ευρώπη και στην Αμερική, σχετικά με την αύξηση της ζήτησης και τη μείωση της προσφοράς στην αγορά εργασίας, η οποία προκύπτει εξαιτίας της γήρανσης ή της συρρίκνωσης του εργατικού δυναμικού.

26η Γιορτή Κερασιού σε υψόμετρο ….1.000 μέτρων

Παιχνίδια του «Κρυμμένου Θησαυρού», έκθεση φωτογραφίας, καθώς και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της 26ης Γιορτής Κερασιού, που πραγματοποιείται στο 'Ανω Καστρίτσι της Πάτρας, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του Παναχαϊκού όρους, σε υψόμετρο 1.000. Το διήμερο των εκδηλώσεων, που συνδιοργανώνουν ο πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Πατρέων και ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος 'Ανω Καστριτσίου, ξεκίνησε χθές  με παιχνίδια του «Κρυμμένου Θησαυρού» στα οποία θα συμμετάσχουν και μαθητές, ενώ θα λειτουργήσει και το εργαστήρι κατασκευών. Σήμερα  θα πραγματοποιηθούν έκθεση φωτογραφίας και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, ενώ στο χώρο της γιορτής θα υπάρχουν για τους επισκέπτες πάγκοι με κεράσια, αλλά και γλυκό κεράσι.

Ξεφούσκωσε το ρεύμα των αγανακτισμένων;

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Θαρρείς και η νέα ανακυκλωμένη κυβέρνηση έσβησε τη φωτιά στο Σύνταγμα. Πέρα από μερικούς σκηνίτες ουδέν άξιο πλέον...
Λες και το μεσοπρόθεσμο έφυγε και γυρίσαμε το ρολόι του χρόνου δύο χρόνια πίσω. Αλί φουκαρά Έλληνα , πόσο γρήγορα ξεχνάς όσα έκανες πριν λίγο. Μιά αίσθηση οτι όλα έληξαν θετικά πλανάται στον αέρα.
Στην κρατική τηλεόραση πανυγηρίζουν λες και έπεσε ένα καράβι με 1 τρις στην Αθήνα και ξεχρεώσαμε .Και ακόμη είμαστε στην αρχή ενώ το προκαταρκτικό μέρος του μεσοπρόθεσμου ήδη έχει περάσει από τη βουλή. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί και το πλήρες μέρος . Θα το νοιώσουμε βέβαια τον Σεπτέμβριο μετά την καλοκαρινή σιέστα αλλά τότε θα είναι αργά. Αν λοιπόν τότε βγούν πάλι ''αγανακτισμένοι '' ε θα θέλουν γιαούρτια από τους ''καροιδευμένους''.tro-ma-kti-ko

Κυριακάτικη Aller-Retour στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου με 13,5 ευρώ!!

Έκπτωση που θα αγγίζει το 48% θα παρέχεται στους οδηγούς που περνούν τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, τις Κυριακές της θερινής περιόδου.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιστροφή τους εντός οκτώ ωρών οπότε και θα πληρώνουν 13,5 ευρώ!
Για το λόγο αυτό, από την Κυριακή 19 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, θα διατίθεται ένα νέο προϊόν με την ονομασία «Κυριακάτικη Aller-Retour». Έτσι η Γέφυρα θα κοστίζει την Κυριακή -σχεδόν- όσο και τα φέρρυ, επιτρέποντας τη συντομότερη διάσχιση του στενού σε 5 (αντί για 90) λεπτά συνολικά!!!: thebest.gr

Κάτω τα χέρια από τον ….Λουκάνικο !

Αστυνομικός προσπάθησε να τον κτυπήσει  με το γκλόμπ !
Η φωτογραφία όμως που έχει προκαλέσει την οργή των χιλιάδων θαυμαστών του «Λουκάνικου» είναι αυτή που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο fan club του σκύλου στο Facebook, όπου ένας αστυνομικός, κρατώντας μάλιστα το γκλομπ ανάποδα, επιχειρεί να χτυπήσει το διάσημο σκύλο.
Για καλή του τύχη,, πάντως, ο «Λουκάνικος» γλίτωσε το δολοφονικό χτύπημα του αστυνομικού για να δώσει και πάλι δυναμικό «παρών» στην επόμενη διαδήλωση.
Tα διεθνή ΜΜΕ του αφιερώνουν καθημερινά όλο και περισσότερο χώρο, χαρακτηρίζοντάς τον ως το μεγάλο πρωταγωνιστή των διαδηλώσεων στην Αθήνα. Ο αδέσποτος «Λουκάνικος», με το κανελί λεπτό τρίχωμα, εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε φωτογραφία από τις ελληνικές διαδηλώσεις και, όπως φαίνεται, είναι πρωτεργάτης των διαμαρτυριών εναντίον των μέτρων λιτότητας και του ΔΝΤ.
Η εφημερίδα Guardian του αφιερώνει ολόκληρο slide show με σειρά φωτογραφιών, που απεικονίζουν τον λεοντόκαρδο «Λουκάνικο» να τα βάζει με τα ΜΑΤ.
Στην ηλεκτρονική σελίδα του BBC έχει και πάλι την τιμητική του, με ένα βίντεο-λεύκωμα των καλύτερων στιγμών του «Λουκάνικου», που δίνει βροντερό «παρών» σε όλες τις διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια στο κέντρο των Αθηνών και εντυπωσιάστηκαν με τη στάση του

Καιρός ….ώρα για παραλία !

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός. Βροχές θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Τη Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και πιθανώς να εκδηλωθούν καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα νότια πελάγη 6 Μποφόρ Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο από τις μεσημβρινές και απογευματινές στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια και ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 Μποφόρ Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου

Τη Δευτέρα οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

Το υπ. Παιδείας με έγγραφο του κάλεσε τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. (εκτός Αττικής), να παραλάβουν με εκπρόσωπό τους αποκόμματα και καταστάσεις κατά Λύκειο σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή την Κυριακή το πρωί.
Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. θα παραδώσουν τα αποκόμματα, τις δισκέτες και τις καταστάσεις στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄) περιοχής ευθύνης τους τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 8 π.μ.
Το υπ. Παιδείας εφιστά ιδιαίτερα η προσοχή να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους.
Oι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β ), με τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των καταστάσεων, των δισκετών και των αποκομμάτων θα πρέπει να προβούν στον έλεγχο της ορθότητας, μεταξύ των στοιχείων των βαθμολογικών κέντρων και των αποκομμάτων, ώστε με την ανακοίνωση της βαθμολογίας μεταξύ 11:00 π.μ. και 12 της ίδιας μέρας Δευτέρα 20-6-2011 να έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός έλεγχος.

48ωρη απεργία για το μεσοπρόθεσμο από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής κατεύθυνσης, με άμεση απόσυρση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος και όχι αλλαγές προσώπων, ζητούν τα συνδικάτα, τα οποία προχωρούν σε νέες, δυναμικές κινητοποιήσεις. Χθες, η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης γενικής απεργίας σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ κατά τη συζήτηση και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή.
Στις 21 Ιουνίου, ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης των συνδικάτων, θα πραγματοποιηθεί διάβημα διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Eνωσης στην Αθήνα ενώ αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στην ευρω-διαδήλωση, στο Λουξεμβούργο.
Εξάλλου, η εκτελεστική επιτροπή της συνομοσπονδίας έλαβε εξουσιοδότηση να καθορίσει τα επόμενα απεργιακά βήματα. Πρόκειται για κινητοποιήσεις κάθε φορά που η κυβέρνηση θα προωθεί εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Εν τω μεταξύ, σήμερα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήρια στις 11 το πρωί στην Ομόνοια και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ξεκινούν επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα.
Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συλλαλητήριο, στην πλατεία Συντάγματος, την Τρίτη 21 του μηνός, στις 7 το απόγευμα.
Η Oμοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος προχωρά σε 24ωρη απεργία στις 24 Ιουνίου, ενώ αναμένονται και νέες κινητοποιήσεις σε κλαδικό επίπεδο από ομοσπονδίες εργαζομένων που θίγονται από τα νέα μέτρα.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας της 18 -6 - 2011 !

Στον αέρα το …ΚΕΔΒ Καλαμάτας !!

Δόθηκε στη δημοσιότητα έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης σχετικά με τη λειτουργία του ΚΕΔΒ στην Καλαμάτα.
Στο έγγραφο δεν περιέχεται καμία δέσμευση για την παραμονή του ΚΕΔΒ στην Καλαμάτα και στην ουσία το κέντρο νεοσυλλέκτων βρίσκεται στον …αέρα

ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ στην Καλαμάτα

Δόθηκε στη δημοσιότητα έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σχετικά με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ: «Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών, για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στο Δήμο Καλαμάτας μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης (ευφυής μετακίνηση)».
Σημειώνεται ότι ο φάκελος αξιολογήθηκε θετικά από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου και προχωρά η διαδικασία υπογραφής του συμφώνου αποδοχής των όρων για την απόφαση ένταξης της πράξης.

Επίσκεψη Παν. Νίκα στον Αντ. Σαμαρά

Προγραμματισμένη συνάντηση είχε χθες ο Δήμαρχος Καλαμάτας με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα της πόλης και του Δήμου.
Ο Δήμαρχος ανέλυσε στον Πρόεδρο της Ν.Δ τις πιέσεις που δέχεται η πόλη από αποφάσεις και φήμες που δεν διαψεύδονται σχετικά με τον Περιμετρικό Δακτύλιο, το Στρατόπεδο, το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ και το Αεροδρόμιο.
Είναι προφανές, ότι ο Αντ. Σαμαράς γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα της πόλης της Καλαμάτας και του Δήμου και είναι σύμμαχος στην προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διατήρηση και στήριξη πολύτιμων δράσεων και δομών.

«Θα έπρεπε να έχω φύγει από το Alter νωρίτερα...»

«Θα έπρεπε να έχω φύγει από το Alter νωρίτερα. Αν έκρινα την παρουσία μου την τελευταία χρονιά, θα έλεγα πως θα ήταν καλύτερα αν δεν υπήρχε. Το μετάνιωσα που πήγα σε μεσημεριανή ζώνη. Δέχτηκα, γιατί νόμιζα πως θα ήταν πιο ξεκούραστη δουλειά για μένα. Ομολογώ πως αυτό που συνέβη, ξεπερνούσε τη φαντασία μου», δήλωσε η Νανά Παλαιτσάκη στο περιοδικό People.

Μαλιοτραβήχθηκε η νύφη με τον εραστή του …γαμπρού - Video

Γάμος να σου τύχει…! Έκπληκτη έμεινε η νύφη όταν ξαφνικά ο εραστής του άντρα που επρόκειτο να παντρευτεί ξαφνικά διέλυσε τον γάμο. Συγκεκριμένα, το αγαπημένο ζευγάρι βρισκόταν έξω από το τοπικό δημαρχείο σε πόλη της Κίνας, όταν ξαφνικά ο εραστής του γαμπρού εμφανίστηκε. Αφού λοιπόν η νύφη γλύτωσε το ξύλο, στη συνέχεια ο εραστής άρπαξε τον γαμπρό και εξαφανίστηκαν…

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


17.6.11

«Η Μενεγάκη δεν έκανε καριέρα με τα... μπλε μάτια της»

Για την Ελένη Μενεγάκη μίλησε η Κατερίνα Στικούδη στην εκπομπή «Κους- Κους» εξηγώντας ότι ομορφιά δεν είναι το μόνο στοιχείο της επιτυχίας της.
«Η εικόνα και η εμφάνιση συμφωνώ ότι μετράει. Αλλά για να έχεις μια πορεία και μια διάρκεια παίζουν κι άλλα πράγματα ρόλο. Δεν μπορώ εγώ να πιστέψω, για παράδειγμα, πως η κυρία Μενεγάκη έκανε μια καριέρα τόσων χρόνων λόγω των μπλε ματιών της. Γενικά ο κόσμος, δηλαδή, κρίνει και δεν μένει μόνο στην εμφάνιση», δήλωσε η Κατερίνα.

Ο Λουκάνικος πρώτη μούρη στο…. BBC... !!

….μάχεται τις δυνάμεις καταστολής !!
Ένα μικρό άρθρο κάτω από ένα σχετικό βίντεο αφιερωμένο στον “Λουκάνικο”, τον “σκύλο της πρώτης γραμμής της ελληνικής εξέγερσης” όπως τον περιγράφουν οι Άγγλοι, είναι αυτή τη στιγμή το πιό δημοφιλές άρθρο στην κεντρική ιστοσελίδα του BBC. Ένας αφοσιωμένος διαδηλωτής, ήταν ... στην πρώτη γραμμή καθώς η ελληνική αστυνομία εκτόξευε δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών την Τετάρτη” ξεκινάει το σχετικό άρθρο.
“Ο σκύλος, φερόμενος ως ένα αδέσποτο, ονόματι «Λουκάνικος» είναι στο κέντρο της δράσης για χρόνια. Εδώ είναι μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές του μαζεμένες από το Newsnight” συνεχίζει κάτω ακριβώς από το βίντεοκλιπ στο οποίο ο Λουκάνικος μάχεται τις δυνάμεις καταστολής με τους διαδηλωτές με ροκ σάουντρακ.

Έριξαν γιαούρτια σε γραφείο βουλευτή !!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, τα γιαούρτια πέταξε στις 08:50 το πρωί, "αγανακτισμένος" νεαρός, ο οποίος μάλιστα για να βρει το στόχο σταμάτησε στη μέση του δρόμου τα αυτοκίνητα και τους περαστικούς, λέγοντας:
"Μισό λεπτό μη σας λερώσω, δε θα αργήσω..."
Έκπληκτοι οι περαστικοί τον είδαν να πετάει τα γιαούρτια στο γραφείο του βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Νίκου Τσώνη, που βρίσκεται στην Πλ. Πάρκου, στο κέντρο της πόλης της Λαμίας .
Μάλιστα το συμβάν αναρτήθηκε και στο page των Αγανακτισμένων της Λαμίας στο facebook με το εξής κείμενο:
<<Ηρθαν τα πρωτα γιαουρτια σε γραφειο βουλευτη του ΠΑΣΟΚ πριν 5 λεπτα....στο κεντρο της πολης...και ερχεται βροχη>>
Τουλάχιστον 3 κεσεδάκια από γιαούρτια βρήκαμε και φωτογραφίσαμε στο δρόμο, ακριβώς κάτω από το γραφείο του κ. Τσώνη, στις 2 το μεσημέρι...

Έρχονται λίστα με μεγαλοοφειλέτες και πόθεν έσχες για καταθέσεις στο εξωτερικό...

Η δημοσιοποίηση της λίστας μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου και ο έλεγχος πόθεν έσχες σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό είναι από τις πρώτες πράξεις που αναμένεται να υπογράψει ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου
Σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Δ. Κουσελά, η σχετική υπουργική απόφαση είναι έτοιμη και προβλέπει δημοσιοποίηση ονομάτων για οφειλές άνω των 150.000 ευρώ.
Όσον αφορά στον έλεγχο πόθεν έσχες, θα αφορά σε φορολογούμενους που έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό την τελευταία διετία.
Το υπουργείο θα ζητήσει τα σχετικά στοιχεία από τις τράπεζες του εξωτερικού. Σε περίπτωση που προκύψει διαφορά μεταξύ του ποσού της κατάθεσης και του δηλωθέντος εισοδήματος, θα καταβληθεί φόρος για τη διαφορά και πρόστιμα για υποβολή ανακριβών δηλώσεων. enet.gr

Ήρθαν στα χέρια διευθυντής πολιτικού γραφείου και ψηφοφόρος !!

Αγριεύουν τα πράγματα στα Τρίκαλα..
Ανεξέλεγκτες καταστάσεις δημιουργεί στα Τρίκαλα η ανεργία και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr
Στις 12 περίπου το μεσημέρι, δεκάδες περαστικοί Τρικαλινοί, έγιναν μάρτυρες καυγά στο πολιτικό γραφείο που διατηρεί ο Βουλευτής.
Ένας ηλικιωμένος, ζητούσε επιτακτικά από τον Διευθυντή του πολιτικού γραφείου, εργασία για την εγγονή του και υπήρξε έντονη λογομαχία, με τον ηλικιωμένο να επιτίθεται φραστικά και να εξαγριώνει τον Διευθυντή του πολιτικού γραφείου, ο οποίος μην αντέχοντας τις προσβολές τον άρπαξε από το γιακά…
Στην μέση μπήκαν οι υπόλοιποι συνεργάτες του Βουλευτή για να τους χωρίσουν, ενώ οι περαστικοί από το σημείο, επιτέθηκαν φραστικά στον Διευθυντή του πολιτικού γραφείου με βαριές εκφράσεις, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον βουλευτή Τρικάλων, για την οικονομική εξαθλίωση που έφεραν οι πολιτικοί την χώρα…

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ – Γεννήθηκε αγελάδα με ανθρώπινα γονίδια !

Η πρώτη γενετικά τροποιημένη αγελάδα η οποία παράγει μητρικό γάλα γεννήθηκε στο Εθνικό Ινστιτούτο Γεωργικής Τεχνολογίας της Αργεντινής (ΙΝΤΑ). Πρόκειται για το πρώτο βοοειδές που διαθέτει δύο ανθρώπινα γονίδια.
Κατά τη γενετική τροποποίηση, στη «Ροζίτα ΙΣΑ», όπως την ονόμασα, τοποθετήθηκαν δύο γονίδια τα οποία παράγουν τις πρωτεΐνες που περιέχονται στο μητρικό γάλα, ανέφερε το Ινστιτούτο.
Η Ροζίτα γεννήθηκε στις 6 Απριλίου με καισαρική λόγω του υπερβολικού βάρους της, καθώς ζύγιζε 45 κιλά ενώ φυσιολογικά οι αγελάδες ράτσας Τζέρσεϊ δεν ξεπερνούν τα 22 κιλά. Όταν ενηλικιωθεί, θα παράγει γάλα «παρόμοιο με αυτό των ανθρώπων», εξήγησε το Ινστιτούτο στην ανακοίνωσή του.
«Στόχος ήταν να βελτιωθεί η διατροφική αξία του αγελαδινού γάλακτος με την προσθήκη δύο ανθρώπινων γονιδίων, την πρωτεΐνη λακτοφερίνη, η οποία έχει αντιβακτηριδιακή δράση, και τη λυσοζύμη, ένα επίσης αντιβακτηριδιακό ένζυμο», σύμφωνα με τον ερευνητή Αντριάν Μούτο. tanea.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου