18.12.10

Δυο αδέλφια Καλαματιανοί ..Καλλιεργούσαν 510 δενδρύλλια χασίς στην Σπάρτη !

Aπό το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης εξιχνιάστηκε ύστερα από συντονισμένες ενέργειες η από 6-11-2010 υπόθεση καλλιέργειας και κατοχής κάνναβης στη Δασική περιοχή «Βρυσιώτικο» Δ.Δ.Γεωργιτσίου του Δήμου Πελλάνας. Ειδικότερα, δράστες της υπόθεσης αυτής είναι δύο αδέλφια ημεδαποί, τριάντα πέντε και τριάντα επτά ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Καλαμάτας, ο οποίοι στην παραπάνω περιοχή και σε κοίλωμα βράχου είχαν αποκρύψει μεγάλη ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης (62 κιλά) που προήρχετο από παρακείμενη καλλιεργηθείσα φυτεία κάνναβης πεντακοσίων δέκα (510) δενδρυλλίων, η οποία και κατασχέθηκε. Επίσης στις κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν στις οικίες των παραπάνω δραστών στην Καλαμάτα και στο Νεοχώριο Αρκαδίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
α. Ένα (1) πιστόλι και δύο (2) φυσίγγια κρότου των 9 mm .
β. Έξι(6) δισκία LONARID
γ. Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
δ. Ένα (1) μαχαίρι «πεταλούδα» .
ε. Ένα(1) στιλέτο και
στ. Εβδομήντα δύο (2) κροτίδες.

Γ.Παπανδρέου:Ιστορικός ο ρόλος μας απέναντι στην κρίση !!

Για «ιστορικό ρόλο» τον οποίο έχει αναλάβει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου στην σημερινή του ομιλία προς τους βουλευτές του κόμματος, προσπαθώντας να εκτονώσει τις εσωτερικές αντιδράσεις και να αποτρέψει την εσωστρέφεια μετά και την διαγραφή του Β. Παπαχρήστου. «Ουδείς είναι λάτρης της διαδικασίας του επείγοντος αλλά είμαστε σε πόλεμο» είπε, χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός.
Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2011, στη Βουλή, ο Γ. Παπανδρέου περιέγραψε τους πέντε άξονες της κυβερνητικής πολιτικής μέχρι και το 2013. Αυτοί είναι:
- Αλλαγές στο κράτος και την δημόσια διοίκηση με νέο πειθαρχικό κώδικα για το Δημόσιο, κάρτα του πολίτη, νέο ενιαίο μισθολόγιο….
- Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης το οποίο θα στηρίζεται σε νέο αναπτυξιακό και επενδυτικό νόμο, στις ηλεκτρονικές προμήθειες και την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού)
-Κοινωνία συμμετοχής ευνομίας και Δικαιοσύνης με νέο εκλογικό νόμο, διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και άμεση έναρξη διαβούλευσης για την συνταγματική αναθεώρηση
-Κοινωνικό κράτος που θα στηρίζεται στην καταπολέμηση της ανεργίας αλλά και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση
-Ισχυρή φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό με νέα προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, καλύτερη φύλαξη συνόρων και βελτίωση ελληνοτουρκικών σχέσεων
"Το 2013 θέλω να μπορώ να βλέπω τον πολίτη στα μάτια όταν θα βγούμε από το μνημόνιο μετά από αυτές τις πολύ δύσκολες αποφάσεις που έχουμε πάρει" είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας: "Δεν θα είχαμε ανάγκη το μνημόνιο αν είχαμε κάνει αυτές τις αλλαγές όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να αποτινάξουμε, βαρύδια και λάθη που έγιναν εδώ και τρείς δεκαετίες από όλους στην χώρα"
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε πως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι "να φύγουμε από τις επιτηρήσεις, από την εξάρτηση" λέγοντας ότι έχει πάρει τη διαβεβαίωση "ότι θα υπάρξει απόφαση για την επιμήκυνση του δανείου".
fimotro

Την έκανε λαχείο… ο Δημήτρης Δράκος !

Από το dimotikosafari.blogspot.com
Ο ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ…
Διατυμπανίζει πως θα είναι υποψήφιος βουλευτής με την Ν.Δ στην Μεσσηνία… Ο Σαμαράς του είπε να ετοιμάζεται… Λέει και άλλα πολλά.. Την έκανε λαχείο… Η ήττα που υπέστη από τον Τατουλη μάλλον τον πείραξε και στην υγεία του… Αυτές τις ασυναρτησίες τις διατυμπανίζει σε καφενεία κλπ…. Κρίμα για τον Δράκο… Ευχόμαστε να επιστρέψει στα λογικά του σύντομα…

Έξαλλοι οι Νεοδημοκράτες στο δήμο Μεσσήνης….

Από το dimotikosafari.blogspot.com
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΩΣ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΗΡΘΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ!
Ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης κ.Αναστασόπουλος, στη σημερινή ορκωμοσία του νέου Δ.Σ δεν αναφέρθηκε καθόλου στον απερχόμενο δήμαρχο και δεν έκανε καμία αναφορά για τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων… Ο κ.Αναστασόπουλος ξέχασε ακόμα και τον πρώην αείμνηστο δήμαρχο Μεσσήνης & Αντινομάρχη Μεσσηνίας Παύλο Πτωχό.... Στους επίσημους καλεσμένους δεν προσφώνησε ούτε τον νυν Αντινομάρχη Μεσσηνίας Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, ούτε το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της Ν.Δ Δημήτρη Πτωχό, αλλά ούτε τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλή Μαντά.… Αντίθετα θερμή αναφορά έκανε στον Αντιπεριφερειάρχη Μασσηνίας κ.Μαλαμπάνη….
Ευτυχώς την παρτίδα την ψιλοέσωσε ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, όπου στην ομιλία του αναφέρθηκε στον απερχόμενο δήμαρχο, στους επικεφαλής των παρατάξεων και στον αείμνηστο πρώην δήμαρχο Μεσσήνης & Αντινομάρχη Μεσσηνίας Παύλο Πτωχό… Μετά το τέλος της ορκωμοσίας σε πηγαδάκια που στήθηκαν ο κόσμος έδηξε την έντονη δυσφορία για τον νέο δήμαρχο…Επίσης πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν πως με την θερμή αναφορά του κ.Αναστασόπουλου στο πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Μασσηνίας κ.Μαλαμπάνη, οι μάσκες έπεσαν και πως τώρα εξηγείται η πρωτιά του Πέτρου Τατούλη στον δήμο Μεσσήνης…. Καλά ρε παιδιά τώρα καταλάβατε πως ο Αναστασόπουλος στήριξε Τατούλη;;;

Ήττα ΣΟΚ του Παναθηναϊκού από τους …κόκκινους του Βόλου !

Μετά από το στραβοπάτημα (0-0) στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα ο Παναθηναϊκός γνώρισε ήττα-σοκ από τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα έχασε με 1-0 από τους «ερυθρόλευκους» της Μαγνησίας, οι οποίοι έπαιξαν παλικαρίσια και πήραν πανάξια το τρίποντο. Μετά τη σημερινή ήττα του ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός αύριο νικήσει στην έδρα της Λάρισας, θα δει τη διαφορά του από την κορυφή να αυξάνεται στους 5 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την αποχώρηση των παικτών του τριφυλλιού από τον αγωνιστικό χώρο εκσφενδονίστηκαν μπουκάλια από τις εξέδρες…. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 0-1
Γκολ: 78' Μονχε
Κίτρινες: Λέτο,Νίνης-Ντολεζάι
Κόκκινες:
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Κατσουράνης, Μαρίνος (72' Λουίς Γκαρσία), Νίνης (46' Ιωαννίδης), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (65' Πετρόπουλος), Σισέ
Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Ούμπιντες, Μαρτίν, Καπετάνος (61' Μπρέσκα), Άλβαρεζ, Σανκαρέ, Ζέλεσι, Μόνχε (81' Τόμας), Μητρόπουλος, Ζαραδούκας

Οικολογικά καθαριστικά για το σπίτι !!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει μάθει-αναγκάσει να χρησιμοποιούμε για το σπίτι διάφορα καθαριστικά, τα οποία είναι πολλές φόρες βλαβερά και επικίνδυνα για το περιβάλλον αλλά και για μας. Λόγου χρόνου βιασύνης και ευκολίας θυσιάζουμε την υγεία μας. Η εύκολη και σίγουρη καθαριότητα, που υποτίθεται ότι προσφέρουν τα χημικά απορρυπαντικά, έχει σοβαρές συνέπειες. Τα χημικά απορρυπαντικά δηλητηριάζουν τους υδάτινους πόρους και σκοτώνουν ψάρια, πουλιά και ζώα. Ακόμη όμως και για την υγεία του χρήστη μπορεί να αποβεί επικίνδυνη η χρήση των χημικών απορρυπαντικών.
Οι έντονες μυρωδιές, για παράδειγμα, στα υγρά πιάτων, των καθαριστικών δαπέδων και των αποσμητικών χώρου μπορεί να περιέχουν χημικά που προκαλούν καρκίνο και ασθένεια του ήπατος. Οι παιδικές αλλεργίες έχουν πολλαπλασιασθεί τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αυξημένη χρήση οικιακών χημικών….
Η προσπάθεια για φυσικότερο καθαρισμό του σπιτιού μας ωφελεί την υγεία της οικογένειάς μας, ιδιαίτερα μάλιστα των παιδιών, που η ανάπτυξή τους βλάπτεται από την επαφή με χημικές ουσίες. Εξοικονομούμε ακόμη χώρο και χρήματα, απλοποιούμε τη ζωή μας και βοηθούμε το περιβάλλον. Τα ποτάμια και τα υπόγεια νερά, καθώς και η άγρια ζωή ωφελούνται από τη μείωση των χημικών οικιακών αποβλήτων. Ανάμεσα στα οικιακά απορρυπαντικά, τα πιο τοξικά είναι τα καθαριστικά φούρνου, αποχετεύσεων και λεκάνης τουαλέτας. H καυστική σόδα είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον και για τον χρήστη.
Γενικό καθαριστικό για το σπίτι:
Διαλύουμε και ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι ξίδι και 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε δύο λίτρα ζεστό νερό. Το διάλυμα διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και καθαρίζει τζάμια, καθρέφτες, τις αποθέσεις ασβεστίου σε βρύσες και κεραμικά πλακίδια. Το ξίδι χρησιμοποιείται για απομάκρυνση λιπαρών ουσιών και μούχλας. Για λίπη μπορούμε ακόμη να χρησιμοποιήσουμε και χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιούμε τη μαγειρική σόδα σαν σκόνη καθαρισμού, και την ενισχύουμε αν χρειαστεί αναμιγνύοντας με ξίδι.
Καθαριστικό για τζάμια:
Διαλύουμε και ανακατεύουμε δύο κουταλιές ξιδιού ανά λίτρο ζεστού νερού και καθαρίζουμε τα τζάμια χρησιμοποιώντας τις παλιές μας εφημερίδες. Ακόμα με το ίδιο διάλυμα μπορούμε να καθαρίσουμε κεραμικά πλακίδια και πλαστικές επιφάνειες όπως το εσωτερικό του ψυγείου.
Για το πλύσιμο των πιάτων:
Πράσινο ή άσπρο σαπούνι από λάδι ελιάς. Το τριμμένο σαπούνι ελιάς, διαλυμένο σε ζεστό νερό, χρησιμοποιείται για γενικό καθαρισμό, για πλύσιμο πιάτων, για σφουγγάρισμα δαπέδων και βέβαια για πλύσιμο ρούχων. Για επίμονους λεκέδες, προσθέτουμε λίγο ξίδι.
Για τον φούρνο:
Φτιάξτε ένα μίγμα παχύρευστης κρέμας με σόδα και λίγο νερό και αλείψτε τις επιφάνειες του φούρνου που θέλετε να καθαρίσετε. Με ένα ψεκαστήρα, ψεκάστε με νερό όταν η σόδα αρχίζει να ξεραίνεται για να την διατηρήσετε υγρή. Επαναλάβετε αρκετές φόρες γιατί η σόδα πρέπει να είναι υγρή για να δράση. Τέλος σκουπίστε καλά με ένα πανί και αφαιρέσετε τη σόδα και τα υπολείμματα. Προσοχή ο φούρνος σας πρέπει να είναι κλειστός και κρύος.
Για τα άλατα από το βραστήρα του νερού:
Βράζουμε μέσα μισό φλιτζάνι ξίδι σε δύο φλιτζάνια νερό. Ξεπλένουμε καλά με ζεστό νερό όσο ο βραστήρας είναι ακόμη ζεστός.
Για να καθαρισμό της λεκάνης της τουαλέτας και στις αποχετεύσεις:
Μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι ξίδι. Η χημική αντίδραση που ακολουθεί διασπά τις λιπαρές ουσίες σε σαπούνι και γλυκερίνη και καθαρίζει τις αποχετεύσεις. Μετά από 15 λεπτά, ρίχνουμε βραστό νερό για να ξεπλυθούν τα κατάλοιπα. Προσοχή μη ρίχνετε μεγάλες ποσότητες βραστού νερού γιατί οι πλαστικοί σωλήνες μπορεί να λιώσουν. Ακόμη, μη χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο αν προηγουμένως έχετε ρίξει εμπορικά παρασκευάσματα απόφραξης, γιατί σε συνδυασμό με το ξίδι δημιουργούνται επικίνδυνες αναθυμιάσεις.Η μαγειρική σόδα ανακατεμένη με νερό διαλύει τους ρύπους και τις λαδιές στα υφάσματα και τα ρούχα. Ο χυμός λεμονιού αναμεμιγμένος με αλάτι είναι ιδανικός για να καθαρίσετε τη σκουριά και το γράσο. Το έλαιο τεϊόδεντρου διαλυμένο σε νερό είναι πολύ καλό αντιβακτηριδιακό για τον καθαρισμό της μούχλας στο μπάνιο.
Για τον καθαρισμό των χαλιών:
Ο σωστός καθαρισμός των χαλιών κατά την διάρκεια της χρήσης τους γίνεται με ηλεκτρική σκούπα. Πριν την αποθήκευσή τους το καλοκαίρι, γυρίστε το χαλί σας ανάποδα και πατήστε το πριν το καθαρίσετε, όπως θα το πατούσατε και από την κανονική πλευρά του πέλους του. Με αυτόν τον τρόπο θα πέσει μεγάλο μέρος της σκόνης που έχει εισχωρήσει μέσα στη βάση του χαλιού και έτσι θα καθαριστεί καλύτερα.
Για τον καθαρισμό του χαλιού σας χρησιμοποιείτε 3 μέρη χλιαρού νερού και ένα μέρος λευκού ξυδιού. Με μαλακή βούρτσα και λίγο διάλυμα (για να μη μείνει πολλή υγρασία στο χαλί σας), βουρτσίζετε το χαλί σας μόνο προς την κατεύθυνση του πέλους του. Στεγνώστε το χαλί σας σε σκιερό και δροσερό μέρος και όχι απευθείας στον ήλιο για να μην αλλοιωθούν τα χρώματα.
Τον ίδιο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να φρεσκάρετε τα χρώματα των χαλιών σας ανά διαστήματα, με ένα απλό πέρασμα με πανί.
Αντί για τα τοξικά αποσμητικά χώρου:
Χρησιμοποιήστε βότανα ή αιθέρια έλαια γιατί είναι φυτικά προϊόντα καθαρίζουν απολυμαίνουν και αρωματίζουν κάθε γωνιά του σπιτιού και μερικά από αυτά όπως η μέντα η λεβάντα και η Λουΐζα είναι από τα καλύτερα εντομοαπωθητικά.
Τα καλύτερα για καθάρισμα είναι:
Το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι, η λεβάντα, το πορτοκάλι, το κυπαρίσσι, η λουίζα και το δεντρολίβανο.
Για απολύμανση πιο κατάλληλα είναι:
Το γκρέιπφρουτ, το tea tree, το θυμάρι, το λεμόνι, η λεβάντα, ο ευκάλυπτος, το περγαμόντο, η λουΐζα. Για λάμψη το λεμόνι, το γκρέιπφρουτ, για γυάλισμα ο κέδρος, το σανταλόξυλο, το κυπαρίσσι και για εκθαμβωτικό λευκό το φασκόμηλο.
Τα καλύτερα αποσμητικά και αρωματικά είναι:
Όλα τα εσπεριδοειδή, το τριαντάφυλλο, το γεράνι, η λεβάντα, το δεντρολίβανο, ο ευκάλυπτος και η μαντζουράνα.
Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε είτε σε εγχύματα (βράζετε τα βότανα, τα στραγγίζετε και χρησιμοποιείτε το νερό) είτε προσθέτοντας 4-5 σταγόνες αιθέριων ελαίων σε ένα λίτρο νερό.
Για να εξολοθρεύσετε τις κατσαρίδες:
Τοποθετήστε μαγειρική σόδα μαζί με λίγη ζάχαρη σε ένα μικρό πιατάκι και βάλτε το στα ντουλάπια, πίσω από το ψυγείο ή όπου συχνάζουν.
Μια άλλη μέθοδος για να διώξετε μυρμήγκια και ενοχλητικά έντομα είναι να ρίξετε αιθέριο έντομο λεβάντας η απλό ξύδι εκεί που συχνάζουν. www.ftiaxno.gr

4.7 ρίχτερ κούνησαν Επτάνησα και Δυτ. Πελοπόννησο !

Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς
Με επίσκεψη του Εγκέλαδου ξύπνησαν το πρωί του Σαββάτου οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και της Δυτικής Πελοποννήσου, μια μέρα μετά τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου στην περιοχή. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,7 ρίχτερ και το επίκεντρο 325 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς, ενώ ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ: Νέα στάση εργασίας την Τετάρτη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή. Στην έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ, αποφασίστηκε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00-15:00. Στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Τώρα από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, νέος γύρος ταλαιπωρίας περιμένει τους πολίτες που θα αποφασίσουν να μετακινηθούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία στο μετρό, τον ηλεκτρικό, τα τρόλεϊ και τα τραμ. Το επιβατικό κοινό, θα μπορεί να εξυπηρετείται μόνο από τα λεωφορεία που θα λειτουργούν από τις9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ. .. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, εξετάζουν το ενδεχόμενο 24ωρης απεργίας και για την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, ενώ για τις υπόλοιπες μέρες, δηλαδή από Τρίτη 21 Δεκεμβρίου έως το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, εξετάζεται το ενδεχόμενο στάσεων εργασίας.

Ποια κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν !!

Το άνοιγμα δεκάδων κλειστών επαγγελμάτων είναι η νέα πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, μετά την εξυγίανση των ΔΕΚΟ και τις σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά. Το νομοσχέδιο - «σκούπα» θα τεθεί επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, η λίστα με τα επαγγέλματα που θα ανοίξουν ολοένα και μακραίνει, φέροντας παράλληλα και ανατροπές στα κεκτημένα διαφόρων επαγγελματικών ομάδων. Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο θα αφορά: νομικούς, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, ορκωτούς λογιστές και επαγγέλματα του κλάδου μεταφορών (όπως λιμουζίνες και τουριστικές μεταφορές). Επίσης, στο «στόχαστρο» φαίνεται πως βρίσκονται ταξί, αρτοποιεία, κτηματομεσίτες, ηλεκτρολόγοι, ξεναγοί, κομμωτές, αισθητικοί, βρεφονηπιοκόμοι, εργοθεραπευτές και επαγγέλματα του κλάδου του εμπορίου και του τουρισμού.Παράλληλα, θα προωθηθούν κι άλλες αλλαγές όπως η απελευθέρωση των τιμολογίων και των χρεώσεων, η μείωση ή κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής (π.χ. μηχανικοί και αρχιτέκτονες) και η προώθηση πιο ελαστικού ωραρίου εργασίας (π.χ. στους φαρμακοποιούς). Ωστόσο, δεν αποκλείεται το νομοσχέδιο να μην αναφέρει συγκεκριμένα επαγγέλματα αλλά να «πετά» το μπαλάκι στο εκάστοτε υπουργείο, που θα αποφασίζει με Προεδρικό Διάταγμα ή υπουργική απόφαση. Οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις, πάντως, θα πρέπει να εφαρμοστούν έως τον Μάρτιο του 2011, όπως αναφέρεται και στο Μνημόνιο.

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ -«Σφραγίστε τα διόδια» σε ΑΦΙΔΝΕΣ - ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ – ΜΑΛΑΚΑΣΑ !

Το σφράγισμα των εγκαταστάσεων στους σταθμούς διοδίων στις Αφίδνες, στο Καπανδρίτι και στη Μαλακάσα, καθώς και των κτηρίων διοίκησης του αυτοκινητόδρομου Αθηνών-Λαμίας, αποφάσισε το αρμόδιο πολεδομικό γραφείο, μετά την απόρριψη της ένστασης που είχε υποβάλει η κοινοπραξία για τις κατασκευές που έχουν γίνει χωρίς οικοδομική άδεια και έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετες. Οι έξι αποφάσεις της πολεοδομίας Καπανδριτίου, με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2010, που έχει στα χέρια της η «Ε», αφορούν τον μετωπικό σταθμό διοδίων Αφιδνών, τους πλευρικούς στο Καπανδρίτι και τη Μαλακάσα, καθώς και το διώροφο κτήριο γραφείων μαζί με προκατασκευασμένο οικίσκο στον παράδρομο της εθνικής οδού, κοντά στις Αφίδνες. Η κοινοπραξία έχει περιθώριο 15 ημερών να υποβάλει ένσταση, η οποία αν δεν γίνει δεκτή συνεπάγεται το κλείσιμο των εγκαταστάσεων για τουλάχιστον έναν χρόνο… Η κοινοπραξία υποστηρίζει ότι το καλοκαίρι του 2009 προχώρησε σε ανακαίνιση σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις και επιπλέον ότι οι εργασίες καλύπτονται από τη σύμβαση του αυτοκινητόδορμου. Η πολεοδομία όμως επιμένει ότι απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας και επιπλέον αποκάλυψε ότι και οι αρχικές εγκαταστάσεις είχαν κατασκευαστεί παράνομα από το Δημόσιο και το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, τις χαρακτηρίζει μάλιστα «αυθαίρετα μεγάλης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης» και επέβαλε πρόστιμο 3.359 ευρώ για κάθε παράνομο τετραγωνικό. Εκτός από την πολεοδομία, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος έχουν ζητήσει από την κοινοπραξία να καταθέσει τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις κατασκευές.enet.gr

Συμπλοκή σε μπαρ στην Αιτωλοακαρνανία με έναν νεκρό !

Τον θάνατο ενός ανθρώπου είχε ως αποτέλεσμα η συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών, που σημειώθηκε σήμερα στις 2 τα ξημερώματα σε μπαρ στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας. Κάτω από αδιευκρίνιστες για την ώρα συνθήκες, τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου μεταξύ αλλοδαπών που εκείνη την ώρα διασκέδαζαν στο νυχτερινό μαγαζί, ενώ η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ φαίνεται πως βοήθησε σημαντικά στο να ανάψουν τα αίματα. Εκτός από τον έναν αλλοδαπό που τραυματίστηκε θανάσιμα, ακόμη ένα άτομο διακομίστηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένο. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.

Quiz: Τι είναι η μπόσκα;

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα θυμόμαστε παλιά έθιμα των εορτών αυτών που έχουν σχεδόν εκλείψει. Ένα από αυτά σχετίζεται με τη μπόσκα (ή κατ'άλλους μπότσκα). Τι είναι όμως η μπόσκα;
Είναι...
η αγριοκρεμμύδα (στα βλάχικα). Την Πρωτοχρονιά κρεμούσαν τη μπόσκα στα εξώθυρα των σπιτιών τους (όπως ο αρχαίος πρόγονός μας… Πυθαγόρας) και μετά την έριχναν στις κεραμοσκεπές. Ο Διοσκουρίδης την περιγράφει: “Εστί δε και αλεξιφάρμακον όλη προ των θυρών κρεμαμένη” (Περί ύλης Ιατρικής Β, 171). Στο έκτο φύλλο της εφημερίδας «Παλαιομάνινα», την οποία εκδίδει η Εταιρεία Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας και σχεδιάζει, επιμελείται και χρηματοδοτεί ο γνωστός Παλαιομανιώτης δημοσιογράφος (πρώην διευθυντής μεγάλων αθηναϊκών εφημερίδων) Δημήτρης Στεργίου, δημοσιεύονται όλα τα παλιά (βλάχικα) έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κεφαλοχώρι της Αιτωλοακαρνανίας, τα οποία χρόνο με το χρόνο «σβήνουν» και τα περισσότερα είναι σχεδόν άγνωστα στη νέα γενιά, είτε βρίσκεται στο χωριό είτε στην Αθήνα και σε άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας μας.
Παραθέτουμε μερικά από αυτά για τα Χριστούγεννα:
1. Γουρνοχαρά (Πόρκο ντι Κριστσιούνε, εκτροφή του γουρουνιού, σφαγή του γουρουνιού, παστό, τσιγαρίδες, λουκάνικα κλπ).
2. Το Χριστόψωμο: Το «ψωμί του Χριστού» το έφτιαχνε, την παραμονή των Χριστουγέννων, η νοικοκυρά με ιδιαίτερη ευλάβεια και με ειδική μαγιά.
3. Το Ύψωμα: Με διαφορετική επιμέλεια και «αώτο» (ομηρική λέξη), δηλαδή προζύμι, οι νοικοκυρές παρασκεύαζαν το Ύψωμα για τους νεκρούς, το οποίο, κομμάτια – κομμάτια το πρόσφεραν σε όλους και, φυσικά, στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
4. Γευστικά κουλουράκια: Την παραμονή των Χριστουγέννων οι αυλές των σπιτιών μοσχομύριζαν από τα κουλουράκια που έψηναν οι νοικοκυρές στους φούρνους και που έδιναν και στα παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα. Είχαν διάφορα σχήματα και στολίδια.
5. Γιαούρτια: Όσοι είχαν αιγοπρόβατα παρασκεύαζαν απαραιτήτως σε μεγάλες κατσαρόλες γιαούρτι, το οποίο μοίραζαν και σε οικογένειες που δεν είχαν τη δυνατότητα αυτή.
6. Το χοντρό κούτσουρο στο τζάκι. Το μεγάλο κούτσουρο ή «Χριστόξυλο»: Από τις παραμονές των εορτών ο νοικοκύρης διάλεγε το πιο όμορφο, το πιο γερό , το πιο χοντρό ξύλο από βελανιδιά.
7. Τα βλάχικα κάλαντα «Κολίντι, μελίντι». Απαντώνται και σε άλλες (Βόρεια Ελλάδα) περιοχές της χώρας μας.
Στα έθιμα της Πρωτοχρονιάς στην Παλαιομάνινα κυριαρχούσαν τα παραδοσιακά γλυκά και ψωμιά, το χοντρό κούτσουρο, η μπόσκα, το ρόδι, το πέταλο και το αρνί. Την ίδια επιμέλεια, φροντίδα και χαρά έδειχναν οι κάτοικοι της Παλαιομάνινας και για τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς. Παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά έθιμα, από τα οποία μερικά έχουν ήδη ξεχασθεί, όπως:
- Το μεγάλο κούτσουρο στη φωτιά: Η ειδική μέριμνα για το άσβεστο κούτσουρο στο τζάκι συνεχιζόταν.
- Το Χριστόψωμο: Και, βέβαια, συνεχιζόταν η γνωστή ιεροτελεστία στην παρασκευή χριστόψωμου και άλλων ψωμιών.
- Μπακλαβάς «κόθουρο»: Έχει ομηρικές ρίζες.
- Η μπόσκα (στα βλάχικα) ή αγριοκρεμμύδα: Την Πρωτοχρονιά κρεμούσαν τη μπόσκα στα εξώθυρα των σπιτιών τους (όπως ο αρχαίος πρόγονός μας… Πυθαγόρας) και μετά την έριχναν στις κεραμοσκεπές. Ο Διοσκουρίδης την περιγράφει: “Εστί δε και αλεξιφάρμακον όλη προ των θυρών κρεμαμένη” (Περί ύλης Ιατρικής Β, 171).
- Το σπάσιμο του ροδιού: Είχαν ιδιαίτερη προτίμηση στη χρήση του ροδιού ως συμβόλου αφθονίας, γονιμότητας και καλής τύχης.
- Το πέταλο: Το κρεμούσαν στην πόρτα για … γούρι!
- Το αρνί: Όσοι είχαν αιγοπρόβατα, έσφαζαν στην εξοχή ένα αρνάκι ή κατσικάκι με πρωτόγνωρη επιμέλεια για την καθαριότητα! acarnania.blogspot.com

50% Ακριβότερη η Βενζίνη σε σχέση με πέρυσι !!

Οι απανωτές αυξήσεις στους φόρους λόγω τρόικας τρόικας, αλλά και η άνοδος των τιμών στις διεθνείς τιμές πετρελαίου έφτασε τη βενζίνη σε δυσθεώρητα ύψη και τους οδηγούς σε απόγνωση. Οπως αναφέρεται στο Εθνος της Κυριακής οι φόροι, ΕΦΚ και ΦΠΑ, φτάνουν σήμερα στο 1 ευρώ, από 57 λεπτά πέρσι, ενώ η διεθνής τιμή που αγοράζουν τα διυλιστήρια είναι αυξημένη κατά 10 λεπτά περίπου, 0,48 λεπτά από 0,382 λεπτά πέρσι. Στο δεκάμηνο του 2010 εμφανίζεται πτώση στη κατανάλωση της τάξης του 11% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τις πωλήσεις καυσίμων να φτάνουν τους 7,4 εκατ. μετρικούς τόνους….Σύμφωνα με γενικό διευθυντή εταιρείας πετρελαιοειδών τα συνολικά λουκέτα στην αγορά υπολογίζονται γύρω στα 1.100, ενώ ακόμη 500-600 πρατήρια υπολειτουργούν. Μάλιστα, δεδομένης της συνέχισης της οικονομικής κρίσης, εκτιμάται ότι το προσεχές διάστημα ακόμη 1.000 πρατήρια θα αναστείλουν τη λειτουργία τους στον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Κώστας Μοναχός: Χωρίς φως και νερό ο γνωστός τραγουδιστής !

Το άστρο του έλαμπε για χρόνια. Πρώτο όνομα στις μεγαλύτερες λαϊκές πίστες ο Κώστας Μοναχός, σήμερα τραβά τον δικό του Γολγοθά. Η ζωή τού έφερε τα πάνω κάτω. Από το απόγειο της δόξας στην απομόνωση της ζωής και της ψυχής. Υπήρχαν στιγμές που στερήθηκε ακόμα και τα πλέον απαραίτητα: το φως και το νερό. Και όλα αυτά προσπαθώντας με νύχια και δόντια να μεγαλώσει μόνος του τον ενάμιση έτους τότε γιο του Κωνσταντίνο. «Τον Μοναχό τον είχα ανέκαθεν ψηλά σαν καλλιτέχνη. Μετά με πήρε από κάτω και με έπιασε το αυτοκαταστροφικό μου» δηλώνει ο τραγουδιστής σε μια κατάθεση ψυχής στην «Espresso». Κι ενώ ερχόταν το ένα χαστούκι μετά το άλλο, αντλούσε ελπίδα από τον γιο του: «Να φανταστείς, όταν μας κόψανε για πολλαπλή φορά το ρεύμα, τέσσερις μήνες χωρίς φως και νερό, καταφέραμε να περάσουμε καλά. Ηταν οι καλύτερες διακοπές μας. Ετσι το αισθανθήκαμε!» Espresso

Τη Δευτέρα οι συντάκτες του ΠΑΣΟΚ στον Καρχιμάκη !!

Για τις ευχές ενόψει του νέου έτους, καλεί τη Δευτέρα το μεσημέρι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης τους διαπιστευμένους συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του κυβερνώντος κόμματος. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τέτοιες ημέρες το ΠΑΣΟΚ καλεί δημοσιογράφους για χρόνια πολλά. Αυτή τη φορά ο νέος γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος θα υποδεχθεί τους δημοσιογράφους με Κρητικά εδέσματα στον πέμπτο όροφο που βρίσκεται το γραφείο του και με τσικουδιές για τον καινούργιο χρόνο. Ανάλογα θα πράξη και ο πρωθυπουργός που επίσης κάθε τέτοιες ημέρες δέχεται τους δημοσιογράφους και ανταλλάσσουν ευχές ενώ δεν λείπει και η πολιτική συζήτηση μεταξύ τους παρ' 'ότι δεν βγαίνουν ιδιαίτερα ειδήσεις.

ΑΛΗΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ"...

30 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕ... ΚΟΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!...
Γέμισαν το Κολωνάκι με αυτές τις αφίσες που από χθες το βράδυ νεαροί τις κόλλησαν σε καφάο, κολώνες και στάσεις λεωφορείων. Τις δημοσιεύουμε ελαφρώς θολές για να μην αποκαλύψουμε μέσα από το ιστολόγιό μας τα... ονόματα των περίπου 30 δημοσιογράφων που αναφέρονται εκεί. Μόνο στο τελευταίο θα αναφερθούμε όπως εμφανίζεται στην αφίσα : "Νίκος Ευαγγελάτος (σύζυγος Τατιάνας)"!... fimotro.

Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει σήμερα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ !

Έχουν απασφαλίσει οι "πράσινοι" βουλευτές !!
Μετά τις μεγάλες αντιδράσεις και τη νέα διαγραφή, το ΠΑΣΟΚ θυμίζει καζάνι που βράζει και ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα. Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα εν όψει του προϋπολογισμού αναμένεται να επισημάνει στους βουλευτές την κρισιμότητα της εποχής και να ζητήσει συστράτευση όλων προκειμένου να επιτευχθεί ο δύσκολος στόχος του ελληνικού προγράμματος. Θορυβημένος ο πρωθυπουργός από τις πρόσφατες οξύτατες αντιδράσεις των βουλευτών, συγκάλεσε την συνεδρίαση ως κίνηση καλής θέλησης και ελπίζωντας πως θα καταφέρει να τους πείσει. Μάλιστα, στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου έχουν ήδη προτείνει να γίνουν πιο συχνές οι συνεδριάσεις έτσι ώστε να ενημερώνονται και οι βουλευτές για τις προτεινόμενες λύσεις, ώστε να μην νιώθουν αποξενωμένοι από το κυβερνητικό έργο…
Πέρα από τις αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου ήρθαν και οι δηλώσεις δέκα βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης με συνεντεύξεις τους στην εφημερίδα Real News που αφήνουν σοβαρότατες αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και της ικανότητας του πρωθυπουργού να διευθύνει την κυβέρνηση. Οι δέκα βουλευτές κάνουν λόγο για έλλειψη ισχυρής διεύθυνσης και σταθερής γραμμής και εξέπεμψαν σήμα κινδύνου για τις συνέπειες, ανοίγοντας έτσι ξανά τον κύκλο των σεναρίων για πρόωρες εκλογές.
Μερικοί από τους συγκεκριμένους βουλευτές χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση “φτερό στον άνεμο” κι άλλοι κάνουν λόγο για έλλειμμα σοσιαλισμού και εσωκομματικής δημοκρατίας, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς τους πρωτοκλασάτους της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα ο Πάρις Κουκουλόπουλος δηλώνει χαρακτηριστικά "ας μη θέχουμε εν αμφιβόλω τον δημοκρατικό μας χαρακτήρα", ενώ ο βουλευτής Νίκος Σαλαγιάννης τονίζει πως "υπάρχει πρόβλημα στο μοντέλο διακυβέρνησης". Από την πλευρά του, ο Νάσος Αλευράς δηλώνει πως "δεν υπάρχει σταθερή πολιτική γραμμή ούτε ισχυρή διεύθυνση", ενώ ο κ. Καρτάλης αναφέρει πως "θα χρειαστεί αρκετό διάστημα για να έρθει η χώρα σε ισορροπία". Τέλος, ο βουλευτής κ. Δριβελέγκας αναφέρει "υπάρχει πρόβλημα χάραξης πολιτικής και στρατηγικής κατεύθυνσης", ενώ η κα Γιαννακά σημειώνει "χάνουμε την ψυχή μας. Να πειστούμε για το βάθος των αλλαγών". newsit

Στο αυτόφωρο οι … μπαταχτσήδες εργοδότες !

Διαδικασία αυτοφώρου επισύρει η μη εμπρόθεσμη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων. Με εγκύκλιό του προς τους επιθεωρητές, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) προειδοποιεί τους εργοδότες για τις κυρώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση παράβασης του νόμου .Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, το δώρο Χριστουγέννων και η καταβολή του, δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε εργοδότη. Ειδικότερα, το ΣΕΠΕ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ, 19040/81 (ΦΕΚ 742/Β/81) των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας προβλέπονται τα εξής: * ►Προϋπόθεση καταβολής του επιδόματος Χριστουγέννων 2010 είναι η ύπαρξη απασχολήσεως (εργασιακής σχέσεως) του μισθωτού μέσα στο χρονικό διάστημα από 1-5-2010 μέχρι 31-12-2010.
* ►Ως βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 10ης Δεκεμβρίου 2010, συγκεκριμένης δηλαδή ημερομηνίας (ΑΠ 1485/07). Για τους μισθωτούς των οποίων η σχέση εργασίας λύθηκε προ της 10ης Δεκεμβρίου, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της ημέρας λύσεως της σχέσεως. Αύξηση αποδοχών που έγινε μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν λαμβάνεται υπόψη.
* ►Η καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων θα γίνει μέχρι της 21ης Δεκεμβρίου. Τα επιδόματα εορτών δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα. Η 31/12 αποτελεί το απώτερο χρονικό σημείο καταβολής του δώρου.
* ►Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής του δώρου Χριστουγέννων, το οποίο θεωρείται τακτική αποδοχή, επισύρονται ποινικές κυρώσεις, βάσει των οποίων, κάθε εργοδότης ή διευθυντής ή επιτετραμμένος ή με οποιονδήποτε τίτλο εκπρόσωπος οποιασδήποτε επιχείρησης, εκμετάλλευσης ή εργασίας, ο οποίος δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα στους απασχολούμενους σε αυτόν τις οφειλόμενες αποδοχές του δώρου Χριστουγέννων, τιμωρείται κατόπιν μηνύσεως των ενδιαφερομένων ή των οργάνων του υπουργείου Εργασίας (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) ή της οικείας Αστυνομικής Αρχής ή της οικείας επαγγελματικής οργάνωσης των εργαζομένων, με φυλάκιση μέχρι έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή, της οποίας το πόσο δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού. Όπως τονίζεται, η εκδίκαση των παραπάνω υποθέσεων γίνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όπως προβλέπεται από τα άρθρα 417 επ. του ΚΠΔ.enet.gr

Για τρία χρόνια σταθερές οι εισφορές στον ΟΑΕΕ !

Στη δέσμευση ότι θα παγώσει για μία τριετία το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ προχώρησε, την Πέμπτη, ο διοικητής του Ταμείου των ελευθέρων επαγγελματιών, Γεράσιμος Βουδούρης. Μιλώντας στη συνεδρίαση του δ.σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, προανήγγειλε την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του οργανισμού και τη δημιουργία "κέντρων συντάξεων" ανα περιοχή, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης σύνταξης. Σήμερα, απαιτούνται τέσσερις με πέντε μήνες. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών προς το Ταμείο, ο Γερ. Βουδούρης σημείωσε ότι εισπράχθηκαν 27 εκατ. ευρώ από 80.000 ασφαλισμένους. Εκτίμησε ότι η οικονομική κρίση στάθηκε εμπόδιο στην αποπληρωμή των χρεών για πολλούς εργαζόμενους.

Τοκογλυφία η σύγχρονη μάστιγα !

«Άμεσα χρήματα σε 5 λεπτά από όλες τις πιστωτικές σας κάρτες, με ή χωρίς υπόλοιπο, σε πολλές άτοκες δόσεις από 1.000 μέχρι 50.000 ευρώ. Εξυπηρέτηση και επαρχία. Τηλ... .». Με τέτοιες αγγελίες, «φιλικές συμβουλές» από εισπράκτορες εταιρειών, «γραφεία δανεισμού» με υπόγειες διασυνδέσεις στην αλβανική και ρωσική μαφία, η τοκογλυφία αυτήν την εποχή γνωρίζει έξαρση. Οι επιτήδειοι καταληστεύουν περιουσίες, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ρευστού και είναι πολλοί όσοι καταφεύγουν στον «ιδιωτικό δανεισμό» για μικροποσά, λ.χ. έως 5.000 ευρώ προς κάλυψη άμεσων αναγκών, ή για πολλές χιλιάδες ευρώ σε περιπτώσεις εμπόρων και επιχειρηματιών με επιτόκια που φτάνουν ή ξεπερνούν το 10% τον μήνα. «Ορισμένα ιδιωτικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην έκδοση τραπεζικών δανείων είναι αυτά που προσεγγίζουν τους υποψήφιους πελάτες - θύματα. Μετά την απόρριψη της αιτήσεως για έκδοση τραπεζικού δανείου ή πιστωτικής κάρτας είναι οι ίδιοι που προτείνουν στον απελπισμένο πολίτη την εξεύρεση μετρητών από κάποιον γνωστό τους ιδιώτη που «θα μπορούσε να εξυπηρετήσει». …. Πολλές από τις παραπάνω περιπτώσεις έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια, καθώς τα θύματα αυτών των κυκλωμάτων κινδύνευσαν να χάσουν τα σπίτια τους. Ευτυχώς δικαιώθηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη», λέει στην «Κ» ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών - Δανειοληπτών κ. Ευάγγελος Κρητικός.
«Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η τοκογλυφία σαν φαινόμενο είχε υποχωρήσει την τελευταία 15ετία λόγω της εύκολης πρόσβασης των πολιτών στον τραπεζικό δανεισμό. Ομως τα δεδομένα τους τελευταίους μήνες άλλαξαν.
Οι λίστες του «Τειρεσία»
Η λειτουργία της λεγόμενης «Λευκής Λίστας» του «Τειρεσία» -πέραν της γνωστής «Μαύρης Λίστας»- καθώς και η λειτουργία ειδικών τμημάτων στις εμπορικές τράπεζες που εκτιμούν και βαθμολογούν τη δανειοληπτική ικανότητα του καταναλωτή σε συνδυασμό με την πρωτοφανή διεθνή χρηματοοικονομική κρίση σπρώχνουν κόσμο στους τοκογλύφους» τονίζει ο κ. Κρητικός.
Η νέα εκδοχή της τοκογλυφίας δεν περιορίζεται μόνον στον δανεισμό χρημάτων με υπέρογκο τόκο σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματίες, σε άτομα που έχουν ανοιχτεί υπέρμετρα σε τραπεζικό δανεισμό (κάρτες και δάνεια) ή σε ανέργους. Χρησιμοποιεί παντοίους τρόπους, όπως λ.χ. μεταχρονολογημένες επιταγές ή «σπάσιμο» επιταγών, με τον δανειολήπτη να υποχρεώνεται να «κόψει» για ένα ποσό 80.000 ευρώ τέσσερις επιταγές των 25.000 ευρώ.
Ποιοι είναι όμως οι σημερινοί τοκογλύφοι; Ανθρωπος που βίωσε από κοντά την υπόθεση Μανιώτη της «Ηπειρωτικής» τον Απρίλιο του 2005 -μία από τις μεγάλες υπόθεσεις τοκογλυφίας που κατέληξε στην «αυτοκτονία» του επιχειρηματία- δίνει το στίγμα των προσώπων αυτών.
«Στην Ελλάδα έχει αλλάξει η εικόνα που είχαμε για τον τοκογλύφο του πρόσφατου παρελθόντος. Πρώτον, δεν είναι όλοι Ελληνες. Τοκογλυφικά δουλεύουν οι ξένες μαφίες, η αλβανική κυρίως και ακολούθως η ρωσική που έχουν μαζέψει πολύ χρήμα από παράνομες δραστηριότητες. Αλίμονο σε όποιον πέσει στην ανάγκη τους, είναι αδίστακτοι. Στη συνέχεια, είναι ορισμένα γραφεία «διευκόλυνσης» για την έκδοση δανείων και κάποιες εισπρακτικές εταιρείες που συνεργάζονται με τις τράπεζες. Γι' αυτές είναι γνωστό ότι έχουν «φουσκωτούς» που με τρόπους στα όρια της νομιμότητας προσπαθούν να εισπράξουν τα οφειλόμενα στις τράπεζες χρήματα και φυσικά την προμήθειά τους».
Η τοκογλυφία στις περιφερειακές πόλεις και στις αγροτικές περιοχές γίνεται από τοπικούς επιχειρηματίες οι οποίοι δανείζουν με τοκογλυφικούς όρους τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή τους και ασφυκτιούν οικονομικά, δημιουργώντας έτσι μία δεύτερη παράλληλη σημαντική πηγή εσόδων, αφορολόγητη. Το 2009 λόγω της επερχόμενης οικονομικής κρίσης αναμένεται το φαινομένο να αυξηθεί, με δραματικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες» συμπληρώνει ο κ. Κρητικός.
Το κόλπο με τις πιστωτικές κάρτες
«Αμεσα διαθέσιμα μετρητά από όλες τις πιστωτικές σας κάρτες, έχουν δεν έχουν υπόλοιπο, σε δόσεις άτοκες. Εξυπηρέτηση και επαρχία». «Αμεσα δάνεια από όλες τις πιστωτικές σας κάρτες, ακόμη και με υπέρβαση ορίου σε άτοκες δόσεις. Καθημερινά 09.00 - 22.00, κ. Βάσω».
Στις μικρές αγγελίες εφημερίδων πληθαίνουν οι αγγελίες του είδους, που υπόσχονται άμεσα μετρητά από πιστωτικές με ή χωρίς υπόλοιπο, πίσω από τις οποίες μπορεί να κρύβονται κυκλώματα τοκογλυφικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι τοκογλύφοι είναι έμποροι ή πρόσωπα τα οποία συνεργάζονται με εμπόρους που διατηρούν συμβάσεις με τράπεζες για την πώληση προϊόντων με άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών. Η κομπίνα είναι απλή. Οι τοκογλύφοι δανείζουν ζεστό χρήμα (από 1.000 ευρώ έως ποσά που υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ) σε κατόχους καρτών με πρόφαση την εικονική αγορά προϊόντων. Με τον τρόπο αυτόν ο τοκογλύφος, αφού δανείσει τον πελάτη, εισπράττει κατευθείαν από την τράπεζα το ποσό που δάνεισε (όπως ορίζεται στις σχετικές συμβάσεις) αλλά και τον ΦΠΑ από την εικονική πώληση. Τώρα, όσον αφορά τον δανειολήπτη που εξαναγκάστηκε να μπει σε αυτήν τη συναλλαγή, εάν έχει χρήματα θα πληρώσει κατά πολύ ακριβότερα την πιστωτική του. Εάν δεν μπορεί να ανταποκριθεί, θα κυνηγηθεί από την τράπεζα, ενώ την ίδια ώρα ο τοκογλύφος θα τρίβει τα χέρια του καθώς άκοπα, χωρίς «φουσκωτούς» και άλλους, θα εισπράττει νομιμοφανώς τους υπέρογκους τόκους. http://daneia-kartes.zedo.gr/pages/tokoglyfi.php

17.12.10

VIDEO - Δείτε την τελευταία εκπομπή του Larry King!

Από την τελευταία εκπομπή του Larry King πέρασαν όλοι! Μέχρι και δύο «Πλανητάρχες». Ο λόγος για τον Bill Clinton αλλά και τον …τωρινό Barack Obama. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την τελευταία εκπομπή του Larry King ο οποίος ύστερα από 25 χρόνια παρουσίας, κρέμασε τις… τιράντες του!

Την Τρίτη στα περίπτερα το hot dvd της Πετρούλας!!

Ο κύβος ερρίφθη και το κορίτσι blue eyes το κουνιστό στήθος της ελληνικής τηλεόρασης, μια γυναίκα που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια από το modeling είδε ότι στον χώρο της μόδας δεν έχει ψωμιά και μεταπήδησε στον κόσμο της τηλεόρασης η πολύ-κούνιστη Πετρούλα θα μας...δείξει πώς το τρίβουν το πιπέρι.
Ναι. Ο Δημήτρης Σειρηνάκης πανέξυπνος γάρ, αποφάσισε μέσα στις γιορτές να γεμίσει τα περίπτερα με την καθηγήτρια Πετρούλα που θα κάνει μαθήματα, σωστού sex. Μάλιστα η ταινία θα κυκλοφορήσει με γυαλιά 3D
καθώς μετά την ταινία με την Βαβάτση, ο παραγωγός συνεχίζει να επενδύει στην συγκεκριμένη τεχνογνωσία. Βεβαίως στην περίπτωση της Πετρούλας λόγω στήθους τα γυαλιά χρειάζονται καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που αναμένεται ν αλληθωρίσουν. Όσο για το σενάριο; Εκεί λοιπόν θα γελάσετε πολύ...Προσοχή όμως...Μη φάτε κουραμπιέδες πριν δείτε την ταινία και βαρύνετε... το νου σας...

ΥΠΕΣ: Εγκύκλιος για την κατάρτιση νέων δημοτολογίων !

Στην κατάρτιση νέων δημοτολογίων και μητρώων αρένων θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι νέοι δήμοι, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών στα πλαίσια της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη». Συγκεκριμένα η εγκύκλιος προβλέπει ότι σε περίπτωση αναγνωρίσεως νέας κοινότητας ή δήμου, καταρτίζεται αυτομάτως νέο δημοτολόγιο βάσει του υπάρχοντος δημοτολογίου διά μεταφοράς των αντιστοίχων εγγραφών από το παλαιό στο νέο. Παράλληλα για την κατάρτιση αυτή του ενιαίου δημοτολογίου των νέων δήμων που συνιστώνται, οι υπάρχουσες οικογενειακές μερίδες θα επαναριθμηθούν στα υπάρχοντα βιβλία και δεν θα μεταφερθούν σε νέα…. Ως εκ τούτου η νέα αρίθμηση θα ξεκινήσει από τον αύξοντα αριθμό 1 της πρώτης οικογενειακής μερίδας της πρώτης δημοτικής ενότητας και θα τελειώσει με τον τελευταίο αύξοντα αριθμό οικογενειακής μερίδας της τελευταίας δημοτικής ενότητας του Καλλικράτειου ΟΤΑ. Όσον αφορά τέλος, η κατάρτιση του ενιαίου μητρώου αρρένων θα πραγματοποιηθεί βάσει των υπαρχόντων μητρώων αρρένων των Καποδιστριακών ΟΤΑ που ενώνονται και θα τεθούν ταυτόχρονα σε ισχύ με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. aftodioikisi.gr

Απαράδεκτος οδηγός του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας !

Καταγγελία στο blog http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_1299.html
Καταγγελω τον οδηγο του Κτελ Μεσσηνιας του δρομολογιου 12και 30μμ σημερα Παρασκευη 17/12/2010 απο Καλαματα γιατι περασε απο την Αλλαγη Μεσσηνιας και δεν μας πηρε παρα μας αφησε μεσα στο δρομο με το κρυο να περιμενουμε το επομενο που θα ερχοταν 3μμ.Εν κινησει μας ειπε οτι η μπαγκαζιερα του ειναι γεματη και δεν ειχε χωρο.Και αναρωτιεμαι με πιο δικαιωμα ενας οδηγος αυθαιρετα δεν παιρνει επιβατες που εχουν εισιτηριο.Με πιο αυθαιρετο δικαιωμα ο συγκριμενος ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ οδηγος μπορει να παιρνει τετοια αποφαση.Αυτα τα παραθετω να τα γνωριζει ο προεδρος του ΚΤΕΛ Μεσσηνιας για την απαραδεκτη συμπεριφορα του συγκεκριμενου οδηγου που το ονομα του μπορει ευκολα να το μαθει και να τιμωρηθει παραδειγματικα για να μην το ξανακανει. Λυπαμαι γιατι το ΚΤΕΛ Μεσσηνιας ,το εχουμε στηριξει ολοι μας να ειναι αυτο που ειναι.Τετοιες συμπεριφορες ειναι απαραδεκτες και αδικαιολογητες!!!! Ευχαριστω τον οδηγο του συγκεκριμενου δρομολογιου που μας αφησε και ξεπαγιασαμε!!!! Καλες Γιορτες!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ειρηνική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας !

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας καθώς έληξε η πορεία των διαδηλωτών, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ειρηνικό κλίμα χωρίς απρόοπτα και εντάσεις. Αυτή την ώρα, οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί και η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά. Νωρίτερα, πολλοί οδηγοί αντιμετώπισαν προβλήματα στις μετακινήσεις τους καθώς ήταν κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου,και τη Βασιλίσσης Σοφίας. Οι διαδηλωτές, διαμαρτυρήθηκαν για το Μνημόνιο ζητώντας την κατάργηση του, πραγματοποιώντας πορεία προς τη Βουλή. Ισχυρή ήταν και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

ΚΕΠΚΑ : Οδηγίες για τις χριστουγεννιάτικες αγορές !!

Οδηγίες προς τους καταναλωτές πριν από τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), «ώστε να αποφύγουν τα διάφορα παιχνίδια που θα θελήσουν να παίξουν σε βάρος τους μερικοί καιροσκόποι», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα προτείνει - Για μια σωστή διατροφή: «Φρούτα και λαχανικά της εποχής». Είναι πιο φτηνά και υγιεινά. Οι ντομάτες και τα αγγουράκια μόνο τον πληθωρισμό και το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού ανεβάζουν και δεν βοηθούν στη σωστή και υγιεινή διατροφή που μας παρέχει η μεσογειακή δίαιτα. Για τα άλλα υψηλότιμα φρούτα και λαχανικά, εκτός εποχής, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις τιμές, που γενικά είναι παραπλανητικές (συχνά φαίνονται καθαρά μόνο οι τιμές των υποβαθμισμένων προϊόντων που παραπλανούν τον καταναλωτή). ..Η ελλιποβαρής ζύγιση και άλλες «επινοήσεις» των πωλητών, λόγω της μεγάλης κίνησης, βρίσκονται, επίσης, στο προσκήνιο.
- Ας μην αγοράζουμε τρόφιμα σε μεγάλες ποσότητες, που δεν είναι απαραίτητες, για τη συνηθισμένη διατροφή μας.
- Να αγοράζουμε τρόφιμα από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους περιστασιακούς πωλητές ή από δήθεν παραγωγούς θα πρέπει να αποφεύγονται, διότι αποτελούν πηγή διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων, που μπορεί να παραπλανήσουν τον καταναλωτή και να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα στην υγεία του.
- Να αγοράζουμε πουλερικά και κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή προθήκες ψυγείων και όχι αυτά που είναι εκτός ψυγείου, κρέμονται, από τσιγκέλια και είναι εκτεθειμένα σε σκόνες και μικρόβια.
- Να αγοράζουμε το νωπό κρέας, όσο γίνεται πιο κοντά στην ημερομηνία που θα διοργανώσουμε το τραπέζι και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά την αγορά του.
- Να αποθηκεύουμε το κατεψυγμένο κρέας στον καταψύκτη μας, όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά την αγορά του και να σιγουρευόμαστε ότι παραμένει κατεψυγμένο.
- Να βεβαιωνόμαστε ότι, στα σημεία αγοράς, τα νωπά κρέατα διατηρούνται υπό ψύξη και ποτέ σε ανοιχτούς, μη ψυχώμενους χώρους. Τα κατεψυγμένα κρέατα πρέπει να διατηρούνται σε κατάψυξη -18οC ή και χαμηλότερη.
- Οι νωπές εγχώριες μη συσκευασμένες γαλοπούλες πρέπει να είναι εκσπλαχνισμένες (απεντερωμένες), χωρίς πούπουλα και να φέρουν σήμανση καταλληλότητας (σε καρτελάκι μιας χρήσης, κατάλληλα τοποθετημένο πάνω στο κρέας).
- Οι συσκευασμένες νωπές ή κατεψυγμένες γαλοπούλες πρέπει να φέρουν τη σήμανση καταλληλότητας της χώρας προέλευσης και την ημερομηνία λήξης (τοποθετημένη επάνω ή κάτω από τη συσκευασία ή το περιτύλιγμα, κατά τρόπο ευανάγνωστο).
- Το κρέας των ζώων που έχουν γεννηθεί και σφαγεί στην Ελλάδα φέρει, υποχρεωτικά, σφραγίδες καταλληλότητας, με αναφορά στον κωδικό του εγκεκριμένου σφαγείου και με χρώμα λαμπρό κυανό (τιρκουάζ).
- Με το ίδιο χρώμα, σφραγίζονται και τα σφάγια ζώων από χώρες της Ε.Ε., που σφάχτηκαν σε ελληνικά σφαγεία. Σ' αυτά, τίθεται και ορθογώνια σφραγίδα, που αναγράφει την ονομασία της χώρας προέλευσης.
- Ζώα από τρίτες χώρες, που σφάζονται, όμως, στην Ελλάδα, φέρουν σφραγίδες καταλληλότητας χρώματος καστανού (κεραμιδί) και σφραγίδες προέλευσης του ίδιου χρώματος.
- Ας μειώσουμε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και κίτρινων τυριών.
- Για επιδόρπιο, ας προτιμήσουμε φρούτα. Μια πλούσια φρουτοσαλάτα, ψητά μήλα στο φούρνο, πασπαλισμένα με κανέλα, ζελέ ή γιαούρτι, με χαμηλά λιπαρά, με κομματάκια φρούτων, είναι κάποιες αθώες και συγχρόνως γευστικές προτάσεις.
- Πριν από οτιδήποτε άλλο, ας βάλουμε στο πιάτο σαλάτα. Αφενός θα ελαττώσει το διαθέσιμο χώρο για τα υπόλοιπα φαγητά και αφετέρου θα μας κόψει την όρεξη.
- Προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ. Αν πιούμε, καλό είναι να προτιμήσουμε κρασί ή μπίρα που περιέχουν λιγότερο οινόπνευμα ή, εναλλακτικά, μπορούμε να συνδυάσουμε το ποτό μας με σόδα ή αναψυκτικό, με λίγες θερμίδες και έτσι να το κάνουμε να διαρκέσει περισσότερο.
- Για κάθε αγορά μας, επιμένουμε, στην έκδοση απόδειξης πληρωμής.
- Αν τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν να αγοράσουμε όλα όσα επιθυμούμε, ας μην προσφεύγουμε σε δάνεια ή πιστωτικές κάρτες. Όλα τα δάνεια και οι κάρτες, άσχετα με την ονομασία τους (καταναλωτικά, προσωπικά, εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, χρυσές, ασημένιες ή χάλκινες πιστωτικές κάρτες) είναι «χρήμα μετρητό». Σε πολύ μικρό διάστημα, θα κληθούμε να αποπληρώσουμε τις δόσεις μας. Διαπραγματευόμαστε τον τρόπο πληρωμής, όταν πρόκειται να πληρώσουμε, με εντολές του καταναλωτικού μας συνεταιρισμού ή με την πιστωτική μας κάρτα. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι πληρωμή τοις μετρητοίς και δεν πρέπει να δεχθούμε οποιαδήποτε πρόσθετη επιβάρυνση.
- Προσοχή στις δελεαστικές διαφημίσεις και προσφορές τουριστικών γραφείων. Οι καταγγελίες για παραπλάνηση ακόμα και εξαπάτηση καταναλωτών, αυτή την περίοδο, αυξάνονται κατακόρυφα.
- Ας μην ξεκινάμε με την εικόνα ενός διαφημιστικού μηνύματος στο μυαλό μας. Η ωραιοποιημένη εικόνα της τηλεόρασης είναι βέβαιο ότι διαφέρει από την πραγματικότητα και αυτό θα πρέπει να το ερευνήσουμε μόνοι μας.
- Ας προγραμματίσουμε τις αγορές μας. Κάνουμε ένα κατάλογο με τα προϊόντα και τα άλλα αγαθά, για κάθε μέλος της οικογένειας, που θέλουμε να προμηθευτούμε. Δεν ξεφεύγουμε από τον προγραμματισμό μας. Η αγορά είναι ελκυστική, οι βιτρίνες στολισμένες και η γιορτινή διάθεση είναι πιθανόν να μας οδηγήσει στην υπερκατανάλωση.
- Για τα τυποποιημένα είδη, τις συσκευές, τα στολίδια κ.λπ., είναι χρήσιμο να κάνουμε μια «μίνι» έρευνα αγοράς. Ας επισκεφτούμε, τουλάχιστον, 2-3 καταστήματα που πωλούν ομοειδή προϊόντα. Είναι βέβαιο ότι θα διαπιστώσουμε ουσιώδεις διαφορές στις τιμές, που θα μας ανταμείψουν για το χρόνο που χάσαμε.
- Προτιμούμε τα επώνυμα προϊόντα και αγοράζουμε από επώνυμα καταστήματα, όχι από πλανόδιους πωλητές, τους οποίους δεν μπορούμε να βρούμε, ώστε να αποζημιωθούμε σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό.
- Για τα συσκευασμένα προϊόντα, πρέπει να διαβάζουμε με προσοχή την ετικέτα, (χώρα κατασκευής, σύνθεση προϊόντος, διεύθυνση κατασκευαστή ή εισαγωγέα) και τις οδηγίες χρήσης.
- Οι προμηθευτές είναι υποχρεωμένοι να μας παράσχουν οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.


To Wikileaks στο site της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ !!

Ενεργοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής το mirror site του enet.gr για το Wikileaks. Στη διεύθυνση http://wikileaks.enet.gr μπορείτε να διαβάσετε το σύνολο των πληροφοριών που δημοσιεύονται στον κεντρικό διαδικτυακό κόμβο του Wikileaks, συμπεριλαμβανομένων των τηλεγραφημάτων που προέρχονται στη συντριπτική τους πλειονότητα από πρεσβείες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.
Μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων τηλεγραφημάτων το Wikileaks δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από πολλές πλευρές. Η Amazon, που φιλοξενούσε τις σελίδες του Wikileaks, επικαλέστηκε προβλήματα ασφαλείας που προκλήθηκαν από τις επιθέσεις εναντίον του wikileaks.org και προχώρησε στην "έξωσή" του. Το ίδιο συνέβη και με την EveryDNS, που εξυπηρετούσε τη δρομολόγηση προς το wikileaks.org, με αποτέλεσμα το τελευταίο να παραμείνει διαδικτυακώς ανέστιο για πολλές ώρες….
Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε αρχικά με την ενεργοποίηση ενός κόμβου στην Ελβετία. Παράλληλα οι διαχειριστές του Wikileaks απηύθυναν πρόσκληση στη διαδικτυακή κοινότητα για τη δημιουργία mirror sites (δηλαδή κόμβων που λειτουργούν ως πιστά αντίγραφα του βασικού site).
Πρόκειται για μια παλιά τεχνική που χρησιμοποιείται στο διαδίκτυο προκειμένου η ίδια πληροφορία να διοχετεύεται ταυτόχρονα από πολλές διαφορετικές πλευρές. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή των πληροφοριών υπό, πρακτικά, οποιεσδήποτε συνθήκες.
To mirror site του enet.gr τροφοδοτείται αυτόματα από τους διαχειριστές του Wikileaks και το βασικό πλεονέκτημα για τους Ελληνες χρήστες είναι ότι μπορούν να δουν το σύνολο της δημοσιευμένης πληροφορίας και να κάνουν τις αναζητήσεις τους μέσω ενός server που βρίσκεται πιο κοντά τους από διαδικτυακής πλευράς.
Υπολογίζεται πως σε όλο τον κόσμο λειτουργούν περισσότερα από 2.100 mirror sites του Wikileaks.



Τώρα ξεσηκώνονται οι Ιταλοί – " Επέζησε ο Μπερλουσκόνι " !!

Εφτάψυχος αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ο Μπερλουσκόνι αφού κατάφερε να ξεπεράσει το σκόπελο της ψηφοφορίας τόσο στη Γερουσία, όπως αναμενόταν, όσο και στη Βουλή όπου όμως απέσπασε τελικά οριακά την ψήφο εμπιστοσύνης. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να δίνει μια παράταση ζωής στην κυβέρνησή του, ωστόσο το ερχόμενο διάστημα αναμένεται εξαιρετικά κρίσιμο, αφού ο καβαλιέρε δεν διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η εντεινόμενη πολιτική αβεβαιότητα κατέβασε χθες χιλιάδες Ιταλούς στο δρόμο. Οι διαδηλώσεις οδήγησαν σε πρωτοφανή για τα χρονικά της Ρώμης επεισόδια.
"Έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους"
Επί αρκετές ώρες ομάδες αυτόνομων έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και έβαζαν φωτιά σε αυτοκίνητα .Επί αρκετές ώρες ομάδες αυτόνομων έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και έβαζαν φωτιά σε αυτοκίνητα .Ήταν τα χειρότερα επεισόδια στη Ρώμη τα τελευταία 30 χρόνια….
και αναμφίβολα σχετίζονται με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο ιταλικό κοινοβούλιο. Μόλις έγινε γνωστό ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι απέσπασε την ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στο πλαίσιο διαδηλώσεων που βρίσκονταν ήδη σε εξέλιξη και που εξελίσσονταν μέχρι εκείνη την ώρα ήρεμα. Επί αρκετές ώρες ομάδες αυτόνομων έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και έβαζαν φωτιά σε αυτοκίνητα. Τα πλέον βίαια επεισόδια με την αστυνομία σημειώθηκαν στις γνωστές εμπορικές οδούς Via del Corso και Via Cola di Rienzo. Οι εικόνες από τις συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας αλλά και φοβισμένων τουριστών που έτρεχαν για να σωθούν έκαναν γρήγορα το γύρο του κόσμου. Τραγικός απολογισμός: 40 συλλήψεις, τουλάχιστον 120 τραυματίες, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι και 60 αστυνομικοί. 22 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Ρώμης Αλεμάνο: "Πρόκειται για μια ανόητη επιθετικότητα, είναι ντροπή. Δεν δικαιολογείται κοινωνικά και πολιτικά".
Οι "προδότες"
Για πολλούς το ποτήρι ξεχείλισε όταν 10 βουλευτές ψήφισαν απροσδόκητα υπέρ του Μπερλουσκόνι .Για πολλούς το ποτήρι ξεχείλισε όταν 10 βουλευτές ψήφισαν απροσδόκητα υπέρ του Μπερλουσκόνι. Για πολλούς το ποτήρι ξεχείλισε όταν 10 βουλευτές ψήφισαν απροσδόκητα υπέρ του Μπερλουσκόνι, αποτρέποντας έτσι την πτώση της κυβέρνησής του. Ο Μάσιμο Ντονάντι από το κόμμα Ιταλία των Αξιών: "Υπήρχαν 10 βουλευτές, δυο από το δικό μας κόμμα, που ψήφισαν υπέρ του Μπερλουσκόνι. Εάν δεν υπήρχαν αυτοί οι 10 προδότες, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό".
Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Μπερλουσκόνι ότι εξαγόρασε την ψήφο βουλευτών δίνοντας έως και μισό εκατομμύριο ευρώ. Βέβαιο είναι ότι μετά την αποχώρηση Φίνι από τον κυβερνητικό συνασπισμό, του έλειπαν τουλάχιστον επτά ψήφοι. Ο ίδιος ο ιταλός πρωθυπυργός δήλωσε χθες: "Τα τελευταία λεπτά ορισμένοι από την ομάδα Φίνι δέχθηκαν ψυχολογικές και όχι μόνον πιέσεις. Γι΄ αυτό ψήφισαν τελικά λιγότεροι εναντίον μας από ότι περιμέναμε". Stefan Troendle DW

«Πάρτα πίσω ρε χοντρέ». Νέα αφίσα της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ για τον Θ. Πάγκαλο !!

Με την ίδια φωτογραφία αλλά αυτή τη φορά πάνω σε ένα χαρτονόμισμα 500 ευρώ συνεχίζει την αντιπαράθεσή της με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ. Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου ότι: «Υπάρχουν ομάδες στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν παρά πολύ ισχυρή φωνή. Πεντακόσιοι υπάλληλοι ή εκατό ή διακόσιοι, που είναι ικανοί να κλείσουν το κέντρο της Αθήνας και να αγωνιστούν μέχρι θανάτου από τις τηλεοράσεις για τα 500 ή τα 1.000 ευρώ τα οποία αδίκως απέκτησαν και θέλουν να διατηρήσουν», η ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ με αφίσα της η οποία είναι ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ το οποίο έχει πάνω φωτογραφία του κ. Πάγκαλου ρίχνει το σύνθημα: «Πάρτα πίσω ρε χοντρέε». …. Στην ανακοίνωση που συνοδεύει την αφίσα η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ κάνει λόγο για τη «δεύτερη απάντηση της ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ στις αθλιότητες του προκλητικού Θεόδωρου Πάγκαλου σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι οδηγούνται σε οικονομική εξαθλίωση και με δική του συμμετοχή» και προειδοποιεί ότι «η τρίτη απάντηση θα είναι με δική μας πρωτοβουλία και θα είναι αυτή που του αρμόζει». aftodioikisi.gr

Ο πρωθυπουργός έδωσε 700 ευρώ για… τρίχες!

Την ώρα που η Αθήνα «παραλύει» από τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις βίαιες εργασιακές αλλαγές, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να πάει μέχρι το κομμωτήριο και να δώσει έναν βασικό μισθό για να... κουρευτεί! Πήρε την κόρη του και την σύζυγό του και επισκέφθηκαν το υπερπολυτελές κομμωτήριο των πλουσίων στο Ψυχικό για να περιποιηθεί τα μαλλιά του. Ούτε προσθετική μαλλιών να έκανε όμως καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρωθυπουργός έδωσε 700 ολόκληρα ευρώ για να κουρευτεί! gossip-tv.gr

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας – Βρήκαν την χρυσή τομή με την «ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε» !!

Μια πολλή σημαντική συνεδρίαση είχε χθες, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, κατά την οποία ψηφίστηκαν και τα 28 θέματα της ημερήσιας διάταξης.Τα θέματα τα οποία κυριάρχησαν και ψήφισαν ομόφωνα ή με μεγάλη πλειοψηφία ήσαν:Η Βράβευση του συνταξιούχου υπαλλήλου του Δήμου Καλαμάτας κ. Τομόθεου Τσίχλη για τη συνεχή και ανιδιοτελή προσφορά του στο Δήμο Καλαμάτας ακόμα και μετά τη σύνταξή του. Ψηφίστηκε επίσης, η γενική κανονιστική απόφαση για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων με την οποία επιδιώκεται η ευταξία, ο έλεγχος και η προστασία των κοινόχρηστων χώρων στην πόλη. Πολύωρη υπήρξε η συζήτηση, η οποία κατέληξε σε απόφαση εξωδικαστικού συμβιβασμού για τους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης με την Εταιρεία «ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε»…. Σε γενικές γραμμές με τον εξώδικο συμβιβασμό αποδίδονται οι χώροι στάθμευσης του Νέδοντα στο Δήμο Καλαμάτας και στην Εταιρεία δίδεται η δυνατότητα να κατασκευάσει υπόγειο χώρο στάθμευσης εμπρός από τα δικαστήρια. Τα άλλα θέματα, ήσαν υπηρεσιακού ενδιαφέροντος και την περίληψη των σχετικών αποφάσεων της συνεδρίασης θα αναρτηθεί σε τρεις (3) ημέρες.

ΗΜΕΡΙΔΑ του Ομίλου ΕΞΠΡΕΣ στην Καλαμάτα !

Σήμερα το βράδυ ο Όμιλος ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και άλλους φορείς, διοργανώνει συνεδριακή εκδήλωση με θέμα: «Προϊόντα ονομασίας προέλευσης, τουρισμός και προσέλκυση επενδύσεων: Πυλώνες στήριξης της Μεσσηνιακής οικονομίας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «CLASSICAL e-FΙLΟΧΕΝΙΑ» στις 6.00 μ.μ. και εστιάζεται στις εξαγωγικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων, τις προοπτικές ανάδειξης νέων αγορών σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς επίσης θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη και προβολή της Μεσσηνίας, ως ποιοτικό προορισμό της Μεσογείου. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας.

Ισόβια για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου !!

Ισόβια στον βασικό κατηγορούμενο και πολυετείς καθείρξεις στους δύο συνεργούς επέβαλε χθες το Μικτό ορκωτό Δικαστήριο Κομοτηνής για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου, Τρ. Κουκούδη, πριν από ένα χρόνο. Η ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε στον ταμία του Δήμου Παγγαίου, Σάββα Σαλτουρίδη και ποινές της 17χρονης κάθειρξης στους δύο άλλους κατηγορούμενους Χ. Μόνο και Ν. Κοτσικάρη, για άμεση και απλή συνέργεια αντίστοιχα. Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, μόνο για τον Χ. Μόνο. Στην απολογία τους είπαν ότι ήθελαν να εκφοβίσουν το δήμαρχο ώστε να επιστρέψει το μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε πάρει από τα ταμεία του δήμου. enet.gr

Νεκροί βρέθηκαν 88χρονη και 86χρονος, θύματα ληστών !!

Θύματα αδίστακτων διαρρηκτών έπεσαν μία 88χρονη στο Δομοκό κι ένας 86χρονος στην Καλλιθέα. Νεκρή και δεμένη πισθάγκωνα στο κρεβάτι της βρέθηκε 88χρονη στο Δομοκό από άντρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Όλο το σπίτι ήταν αναστατωμένο και ψαγμένο, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως η γυναίκα που έμενε μόνη της έπεσε θύμα αδίστακτων διαρρηκτών. Για να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους, την ακινητοποίησαν δένοντάς την στο κρεβάτι αδιαφορώντας για την ηλικία ή την κατάσταση της υγείας της και έφυγαν εγκαταλείποντάς την ανήμπορη να αντιδράσει, να λυθεί και να φροντίσει τον εαυτό της. Έτσι ξεψύχησε, πιθανότατα από το δριμύ ψύχος και την ταλαιπωρία. Σε άλλο περιστατικό, νεκρό βρήκαν στο διαμέρισμά του στην Καλλιθέα 86χρονο συνταξιούχο του ΟΓΑ οι αστυνομικές αρχές. Το διαμέρισμα ήταν αναστατωμένο και ο συνταξιούχος είχε δεχτεί χτυπήματα από τους διαρρήκτες.enet.gr

ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Άρης-Μάντσεστερ Σίτι !

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Άρης με τη Μάντσεστερ Σίτι στην φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, ο Άρης πιθανότατα την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011 καιι ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου. Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 24 Φεβρουαρίου.
Ακολούθησε και η κλήρωση της φάσης των "16" που φέρνει τον ΠΑΟΚ (αν προκριθεί) αντιμέτωπο με τον νικητή του ζευγαριού Σεβίλη-Πόρτο. Ο Άρης, αν περάσει την Σίτι, θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού Μπεσίκτας-Ντιναμό Κιέβου.
Εξαιρετικά δύσκολη η αποστολή και για τις δυο εκπροσώπους της Ελλάδας, απέναντι σε ποιοτικές ομάδες με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και μεγάλο μπάτζετ….
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τερμάτισε δεύτερη με 62 βαθμούς, έξι λιγότερους από την πρωταθλήτρια Ζενίτ στο ρωσικό πρωτάθλημα που έληξε στα τέλη Νοεμβρίου. Έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα (τα 7 στο σοβιετικό) αλλά και το Κύπελλο UEFA του 2005. Ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ Βάγκνερ Λοβ, ο ανερχόμενος Τσέχος επιθετικός σταρ Τόμας Νέσιντ, ο Χιλιανός Μαρκ Γκονζάλες και αρκετοί Ρώσοι διεθνείς (μεταξύ άλλων Ακινφέεφ, Μπερεζούσκι, Ιγκνάσιεβιτς, ξεχωρίζουν στο πλούσιο ρόστερ
Η Μάντσεστερ Σίτι με προπονητή τον Ρομπέρτο Μαντσίνι και πάμπλουτους ιδιοκτήτες, βρίσκεται στην 3η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, μόλις 3 βαθμούς πίσω από την συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ. Διεκδικεί για πρώτη φορά από το 1968 τόσο δυνατά τον τίτλο. Ο Κάρλος Τέβες είναι το βαρύ πυροβολικό.
Τα 16 ζευγάρια
1 Νάπολι-Βιγιαρεάλ
2 Ρέιντζερς-Σπόρτινγκ
3 Σπάρτα Πράγας-Λίβερπουλ
4 Άντερλεχτ-Άγιαξ
5 Λεχ Πόζναν-Μπράγκα]
6 Μπεσίκτας-Ντιναμό Κιέβου
7 Βασιλεία-Σπαρτάκ Μόσχας
8 Γιάνγκ Μπόις-Ζενίτ
9 Άρης-Μάντσεστερ Σίτι
10 ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
11 Σεβίλη-Πόρτο
12 Ρούμπιν Καζάν-Τβέντε
13 Λιλ-Αϊντχόφεν
14 Μπενφίκα-Στουτγκάρδη
15 Μπάτε Μπορίσοφ-Παρί ΣΖ
16 Μεταλίστ Χαρκόφ-Λεβερκούζεν
Φάση των “16”
Νικητής 14 – Νικητής 15
Νικητής 6 – Νικητής 9
Νικητής 12 – Νικητής 8
Νικητής 10 – Νικητής 11
Νικητής 13 – Νικητής 2
Νικητής 16 – Νικητής 1
Νικητής 4 – Νικητής 7
Νικητής 3 – Νικητής 5

Φούμαρα οι ρυθμίσεις των δανείων – Πάει το δούλεμα σύννεφο !

Την ουσιαστική αδράνεια ως προς τη λειτουργία του νόμου για τις ρυθμίσεις των δανείων σε χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά ανακοίνωσε  ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Κεγκέρογλου. Κοινώς η πολυδιαφημισμένη διαδικασία για την επίτευξη εξώδικου συμβιβασμού των υπερχρεωμένων οφειλετών με τις τράπεζες φαίνεται να απέτυχε στην πράξη καθώς μόνο μία αίτηση έχει γίνει δεκτή από τις 3.888 που συνολικά έχουν κατατεθεί.
Η αποτυχία της προσπάθειας για εξώδικο συμβιβασμό είναι προϋπόθεση για την προσφυγή στα δικαστήρια, δυνατότητα που παρέχεται στους υπερχρεωμένους οφειλέτες από την 4η Ιανουαρίου 2011.
Από στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις ενώσεις καταναλωτών, προκύπτει ότι μεγάλες τράπεζες συστηματικά δεν απαντούν στις αιτήσεις των οφειλετών ακόμη και σε αυτές που έχουν κατατεθεί ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Άλλες μεγάλες τράπεζες …
(Eurobank, Πειραιώς), σε περίπτωση ανταπόκρισης, το κάνουν μόνο για να ζητήσουν πρόσθετα στοιχεία, δίχως να παίρνουν θέση επί του σχεδίου.
Κάποιες άλλες τράπεζες αντιπροτείνουν μηνιαίες δόσεις χιλιάδων ευρώ ή την «αιώνια» εξυπηρέτηση του χρέους με μικρές καταβολές. Μεγαλύτερη προθυμία απαντήσεων και ουσιαστικότερου διαλόγου διαφαίνεται από μικρότερα πιστωτικά ιδρύματα.
To χειρότερο όμως είναι ότι ο νόμος εξαιρεί τους κατ΄εξοχήν εκτεθειμένους της αγοράς που είναι οι έμποροι. Αν δεν υπάρξει σχετική προσθήκη τότε οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι πρώτοι που θα χάσουν τα σπίτια τους. Με άλλα λόγια το δούλεμα πάει σύννεφο…

Ξεκινούν οι ορκωμοσίες των νέων δημάρχων στη Μεσσηνία !

Στη Μεσσηνία, αύριο στις 11 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά ορκίζεται ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμου Οιχαλίας. Στις 6.30 αύριο το απόγευμα, στο Δημαρχείο Μεσσήνης, θα ορκιστεί ως νέος δήμαρχος Μεσσήνης ο Στάθης Αναστασόπουλος.Μεθαύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί, στην Καλαμάτα, ορκίζεται στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου ο επανεκλεγείς δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Μία ώρα αργότερα έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Καρδαμύλη η ορκωμοσία ως δημάρχου Δυτικής Μάνης του Δημήτρη Γιαννημάρα, ενώ στις 5 το απόγευμα, θα ορκιστεί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πύλου ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας θα ορκιστεί στην Κυπαρισσία τη Δευτέρα, στις 7 το βράδυ.

Συμφωνία των "27" για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης !

Σε συμφωνία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για το μόνιμο μηχανισμό στήριξης που θα τεθεί σε ισχύ από το 2013. «Ναι» των 27 και στην απαραίτητη τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας .Κατά την πρώτη μέρα της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες οι 27 είπαν «ναι» στην απαραίτητη, περιορισμένη τροποποίηση Συνθήκης της Λισαβόνας. Το ευρωομόλογο δεν απασχόλησε τους ευρωπαίους ηγέτες, καθώς δεν βρισκόταν καν στην επίσημη ατζέντα των εργασιών. Λίγες ώρες πριν τη έναρξη της συνόδου άλλωστε η Άγκελα Μέρκελ είχε προσπαθήσει να κατεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επί του θέματος. Την ικανοποίησή της για τη συμφωνία εξέφρασε και η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Φανερά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της πρώτης ημέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, εμφανίστηκε αργά το βράδυ ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο:
"Η σημερινή ήταν μια καλή μέρα για την Ευρώπη, γιατί πιστεύω ότι πράξαμε τα δέοντα. Επετεύχθη μια πολύ σημαντική συμφωνία επί του ευρωπαϊκού μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων, ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης". Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους στις Βρυξέλλες ικανοποιήθηκε τελικά η απαίτηση των ισχυρών της ευρωζώνης και ιδιαίτερα της Γερμανίας και της Γαλλίας για αυστηρές προϋποθέσεις προκειμένου μια χώρα να υπαχθεί στο μηχανισμό.

ΔΕΗ: 189 εκατομμύρια οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί !!

Διευκρινίσεις σχετικά με ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος δίνει η Δ.Ε.Η.. Ειδικότερα, αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο για ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος, η ΔΕΗ Α.Ε. διευκρινίζει ότι: - Η αύξηση των συνολικών ληξιπρόθεσμων λογαριασμών στο δεκάμηνο του 2010 ανέρχεται σε 189 εκατ. ευρώ, ενώ, ειδικότερα για τους πελάτες της... Χαμηλής και Μέσης Τάσης, η αντίστοιχη αύξηση αγγίζει τα 104 εκατ. Ευρώ - Το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν μπορεί να θεωρηθεί απώλεια εσόδων (όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα), καθώς, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, μόνο ένα μικρό ποσοστό παραμένει ανεξόφλητο και μετά το πέρας εξαμήνου. Συγκεκριμένα, οι ανείσπρακτες οφειλές σε Χαμηλή Τάση (ΧΤ) και Μέση Τάση (ΜΤ) μετά το πέρας του εξαμήνου ως προς το σύνολο των εισπρακτέων λογαριασμών στο δεκάμηνο του 2010 ανέρχεται σε περίπου 6%.... - Σημειώνεται ότι η εταιρεία προβαίνει στις αναγκαίες προβλέψεις σύμφωνα με τις αρχές των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων για τις περιπτώσεις στις οποίες η εισπραξιμότητα κρίνεται επισφαλής. Η αύξηση των προβλέψεων στο 9μηνο 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009 αναφορικά με οφειλές από κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας πελατών της ΧΤ και ΜΤ φθάνει τα 21 εκατ. ευρώ. dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου