25.9.10

Ποδόσφαιρο -Σούπερ Λίγκα (4η ημέρα)-Αποτελέσματα !

Σε αναμετρήσεις για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ατρόμητος-Πανσερραϊκός 2-1
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-0

Κυριακάτικος Μαραθώνιος του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου !

Στο Δ.Δ Στασίμου του Δήμου Είρας και στην εορτή της Μετάστασης του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, θα παραστεί αύριο το πρωί Κυριακή 26/9/2010 & ώρα 8:30 πμ, ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, προσκεκλημένος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Στασιμαίων «Η Αρχαία Είρα». Επίσης ο κ. Παναγιωτόπουλος στις 10:00 πμ, θα μεταβεί στο πάνω Ψάρι όπου θα εκπροσωπήσει τη ΝΑΜ στον εορτασμό της 176ης επετείου της Μεσσηνιακής Επανάστασης 1834, στην εκδήλωση μνήμης & τιμής στους πρωταγωνιστές Γιαννάκη Γκρίτζαλη & Μητροπέτροβα. Το απόγευμα, ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, θα επισκεφτεί με στελέχη και υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού, τα παρακάτω Δημοτικά Διαμερίσματα:
5:00 μμ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
5:30 μμ ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙ
6:00 μμ ΜΑΘΙΑ
6:30 μμ ΛΥΚΙΣΣΑ
7:00 μμ ΚΟΚΚΝΟΥ
7:30 μμ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
8:00 μμ ΜΗΛΙΤΣΑ
8:30 μμ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
9:00 μμ ΛΟΓΓΑ

Περισσότεροι άνεργοι - Λιγότερα...αφεντικά !!

Το κακό με τα...άνεργα αφεντικά είναι ότι δεν έχουν όχι Ταμείο Ανεργίας αλλά ούτε συνδικάτο για να καταφύγουν !
Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε τη μείωση των απασχολούμενων. Σήμερα όμως, η κρίση έρχεται να μας μάθει κάτι πρωτόγνωρο. Τη μείωση των …αφεντικών. Αίσθηση λοιπόν προκάλεσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος μιλώντας χθες στο πλαίσιο της Ημέρας του Εμπορίου, αναφέρθηκε σε μείωση του αριθμού εργοδοτών κατά 13,2% και αυτοαπασχολουμένων κατά 6,2% στο β’ τρίμηνο του 2010 συγκριτικά με το β’ τρίμηνο 2009. Όπως υπογράμμισε ο κ. Κορκίδης, στο β’ τρίμηνο του 2010 οι απασχολούμενοι στο εμπόριο έφτασαν τους 801.100 σημειώνοντας μείωση 27.000 απασχολούμενων. Το κακό με τα...άνεργα αφεντικά είναι ότι δεν έχουν όχι Ταμείο Ανεργίας αλλά ούτε συνδικάτο για να καταφύγουν...

Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο αρχηγός της αλβανικής μαφίας !

Όταν ο διαβόητος κακοποιός κατάλαβε ότι είχε πέσει σε ενέδρα, δεν δίστασε να βγάλει ένα υποπολυβόλο τύπου Καλάσνικοφ και να πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών!
Στην αρχή πίστευαν ότι έπιασαν έναν «μικρομεσαίο» έμπορο ναρκωτικών. Στη συνέχεια, όμως, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχαν στα χέρια τους τον αρχηγό ενός από τα πιο σκληρά πλοκάμια της αλβανικής μαφίας. Επειτα από μάχη, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατάφεραν να βάλουν στο χέρι έναν από τους μεγαλύτερους Αλβανούς μαφιόζους, έμπορο ναρκωτικών και διακινητή λαθρομεταναστών στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Ο A.C. συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στα διόδια της Τραγάνας, όπου του είχαν στήσει μπλόκο οι αστυνομικοί. Οταν ο διαβόητος κακοποιός κατάλαβε ότι είχε πέσει σε ενέδρα, δεν δίστασε να βγάλει ένα υποπολυβόλο τύπου Καλάσνικοφ και να πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι όμως τελικά κατάφεραν να τον τραυματίσουν και να τον συλλάβουν. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 100 κιλά χασίς, προερχόμενα από την Αλβανία….
Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για ένα άτομο το οποίο έκανε μεγάλο εμπόριο ναρκωτικών στη χώρα μας. Ωστόσο η έκπληξη για τους άνδρες της Δίωξης ήλθε από την ΕΥΠ, καθώς η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε ασχοληθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν με τον συλληφθέντα. Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», ο A.C. ασχολείται με διακίνηση λαθρομεταναστών από την Αλβανία προς τα Σκόπια και ακολούθως προς την Ελλάδα αλλά και την Ιταλία. «Είναι αρχηγός εγκληματικής ομάδας που έχει έδρα την πόλη Πόγραδετς της νοτιανατολικής Αλβανίας και συνεργάζεται με κύκλους στην Κορυτσά, το Ελμπασάν, το Φίερι, το Κούκες, τα Τίρανα, τη Σκόδρα, το κράτος της FYROM και την Ελλάδα», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ενημερωτικό υπηρεσιακό, άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλβανός αρχιμαφιόζος και οι συνεργάτες του έχουν δημιουργήσει ένα ολόκληρο κύκλωμα, κυρίως στα Σκόπια, και «λαδώνουν» κρατικούς υπαλλήλους ώστε να κάνουν τα στραβά μάτια στη διακίνηση μεταναστών, αλλά και ποσοτήτων ναρκωτικών.
Μάλιστα, το κύκλωμα διαθέτει ακόμα και εργαστήρια πλαστογράφησης διαβατηρίων στην πόλη Πόγραδετς, της οποίας συγκεκριμένος κάτοικος έχει αναδειχτεί σε «πρύτανη» στην πλαστογράφηση των διαβατηρίων.
Οι διαδρομές που ακολουθεί το κύκλωμα της αλβανικής μαφίας -έτσι όπως έχουν αποκωδικοποιηθεί πια από τις ελληνικές υπηρεσίες- είναι από την Αλβανία στα Σκόπια, όπου εκεί οι μετανάστες περνάνε με κανονικά διαβατήρια. Στη συνέχεια όσοι από αυτούς δεν έχουν κανονικό διαβατήριο το κύκλωμα φροντίζει, έναντι του ποσού των 50 ευρώ, να τους βρει πλαστό από το εργαστήριο του Πόγραδετς.
Στα Σκόπια η μεταφορά των λαθρομεταναστών γίνεται με ταξί μέχρι τη Γευγελή, στα ελληνοσκοπιανά σύνορα και στη συνέχεια με παράνομο τρόπο περνάνε στη χώρα μας.
Οι τιμές για τη μεταφορά ποικίλουν ανάλογα με τη χώρα. Για την Ελλάδα η... ταρίφα της μαφίας είναι 1.500 ευρώ, ενώ για την Ιταλία η ταρίφα εκτοξεύεται σε 3.400 ευρώ.
Ετσι, για έναν μικρομεσαίο έμπορο χασίς πήγαιναν οι αστυνομικοί και έπιασαν «λαβράκι», καθώς απέσυραν από την πιάτσα έναν από τους μεγαλύτερους Αλβανούς μαφιόζους.
ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ "ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ"
Οι έρευνες των αστυνομικών για τη δράση του Αλβανού αρχιμαφιόζου φτάνουν μέχρι τις ελληνικές φυλακές, καθώς έχουν εντοπίσει ύποπτες τηλεφωνικές συνομιλίες του με συμπατριώτη του που είναι έγκλειστος.
Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», ο σκληροτράχηλος κακοποιός που βρίσκεται πλέον στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης τους τελευταίους μήνες είχε συχνές τηλεφωνικές επαφές με συμπατριώτη του, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στις φυλακές ύψιστης ασφαλείας της Κέρκυρας.
Μάλιστα, σε ένα από τα τηλεφωνήματα που έκανε στο πρωτοπαλίκαρό του ο 40χρονος αρχιμαφιόζος προτού συλληφθεί, μίλησαν για παράδοση του πακέτου, ενώ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο αρχηγός της αλβανικής μαφίας με έντονο ύφος συστήνει στο «δεξί του χέρι» να μη μιλάει πολύ από το τηλέφωνο και να προσέχει τι λέει.
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στρέφονται και σε άλλους έγκλειστους των φυλακών, καθώς υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως μέρος της αλβανικής μαφίας κανονίζει μεταφορές ναρκωτικών, αλλά και ανθρώπων μέσα από τα σωφρονιστικά καταστήματα. Μάλιστα, από την Ασφάλεια εξετάζεται πολύ σοβαρά και το ενδεχόμενο στο κύκλωμα εντός των φυλακών να εμπλέκονται και Ελληνες κακοποιοί.
Ηδη οι ελληνικές αστυνομικές αρχές έχουν ενημερώσει την Interpol προκειμένου να διεξαχθούν παράλληλες έρευνες στα Σκόπια, όπου υπάρχουν στοιχεία ότι κρατικοί λειτουργοί μετά από χρηματισμό διευκολύνουν τη μαφία στη διακίνηση λαθρομεταναστών, όπως επίσης και στην Αλβανία, και κυρίως στην πόλη Πόγραδετς όπου λειτουργεί ολόκληρο κύκλωμα πλαστογράφησης διαβατηρίων.
Espresso

Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις στην Αττική !

Από το βράδυ του Σαββάτου, τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν !
Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε αρκετές περιοχές από τις βροχοπτώσεις που παρατηρούνται από τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές της χώρας, οι οποίες κατά τόπους είναι έντονες. Η Πυροσβεστική δέχτηκε σχεδόν εκατό κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, κυρίως από Αίγινα και Βάρη, ωστόσο προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια δημιουργήθηκαν και σε Ίλιον, Κερατσίνι και την περιοχή του Ρέντη. Οι βροχές δημιούργησαν αυξημένη κίνηση στους δρόμους αλλά και ατυχήματα. Ουρά δυόμισι χιλιομέτρων στο ρεύμα της Αθηνών – Κορίνθου προς την Πελοπόννησο σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.00 το πρωί στο ύψος της Χαλυβουργικής, καθώς στο σημείο δίπλωσε νταλίκα λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από την πρωινή μπόρα… Σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθινοπωρινό αναμένεται το σκηνικό όλο το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη τη χώρα και οι περισσότεροι θα χρειαστεί να ανοίξουμε ντουλάπες, αναζητώντας κάτι πιο ζεστό από τα κοντομάνικα του καλοκαιριού. Απαραίτητο αξεσουάρ του διημέρου είναι και η ομπρέλα, καθώς μπήκε απότομα τέλος στις παρατεταμένες ζέστες του Σεπτέμβρη.
Από το βράδυ του Σαββάτου, πάντως, τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο σε ότι αφορά τις θερμοκρασίες, μάλλον θα πρέπει να αφήνουμε σιγά - σιγά το μακρύ καλοκαίρι. Και καιρικώς, λοιπόν, καλό (μας) χειμώνα..

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν είμαι πια Ν.Δ»

« η Ν.Δ του κ. Σαμαρά είναι ένα μικρό φοβικό κόμμα που επενδύει στην χρεοκοπία και την καταστροφή »
«Δεν είναι πια Νέα Δημοκρατία. Ήμουν στη μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας που χωρούσε πολλές διαφορετικές σκέψεις και απόψεις». Αυτό δήλωσε το πρωί στο ραδιόφωνο του Σκάι η Ντόρα Μπακογιάννη. Η ίδια υποστήριξε ότι στη μεγάλη Νέα Δημοκρατία μπορεί να διαφωνούσαμε στις συσκέψεις, στις συνεδριάσεις, στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, ωστόσο στο τέλος μετά από διάλογο συμφωνούσαμε. Η πρώην ΥΠΕΞ τόνισε πως η ΝΔ του κ. Σαμαρά είναι ένα μικρό φοβικό κόμμα που επενδύει στην χρεοκοπία και την καταστροφή. Πρόσθεσε ωστόσο πως πέρα από τον κ. Σαμαρά και ο κ. Παπανδρέου έχει την τάση να διαγράφει όποιους εκφράζουν διαφορετική άποψη. H κ. Μπακογιάννη, ξεκαθάρισε πως μπορεί να μην είναι πια ΝΔ ωστόσο δεν την χωρίζει τίποτα από τον ψηφοφόρο της ΝΔ. Είπε επίσης πως πολλές φορές στη ζωή της έπρεπε να διαλέξει τη μάχη ή την φυγή και πάντα διάλεγε την μάχη.

Καθηγήτρια σε λύκειο είχε δύο χρόνια σχέση με 15χρονο μαθητή!

Την είχε τυφλώσει το ερωτικό πάθος - «Καταδικάστηκε» σε... έγγραφη επίπληξη!
Μια 40χρονη καθηγήτρια Φιλολογίας είχε «ανάψει ερωτικά» - τουλάχιστον για δύο χρόνια- με 15χρονο μαθητή! Ο παράφορος έρωτας της γυναίκας (παντρεμένης με καθηγητή πανεπιστημίου και μητέρας τριών παιδιών) με τον μαθητή της, ο οποίος όμως δεν ανταποκρινόταν στον αρρωστημένο έρωτά της, περιγράφεται με αποκαλυπτικό και σκανδαλιστικό τρόπο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αφού το πειθαρχικό της παράπτωμα, αυτό της σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκου, απασχόλησε το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Βέβαια, όσο έκπληξη και αν προξενεί το γεγονός ότι μια όμορφη, παντρεμένη καθηγήτρια ερωτεύτηκε έναν από τους μαθητές της, άλλη τόση έκπληξη προκαλεί και η «τιμωρία» της:
η καθηγήτρια «καταδικάστηκε» σε... έγγραφη επίπληξη! Μάλλον επειδή το Πειθαρχικό έκρινε ότι πρόκειται για «άνθρωπο με διαταραγμένο ψυχικό κόσμο», που ίσως χρειαζόταν επιστημονικής παρακολούθησης από ειδικούς.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, «η εν γένει συμπεριφορά της απέναντι σε καθηγητές και μαθητές μαρτυρεί άνθρωπο με διαταραγμένο ψυχικό κόσμο, μιας και δεν περιεστάλη η εμμονή της απέναντι στον μαθητή ούτε από αίσθηση καθήκοντος ούτε από ντροπή ούτε από συμμόρφωση στις υποδείξεις, εννοώντας να κάνει του κεφαλιού της και κατά το δοκούν, βρίζοντας και απειλώντας κατά περίπτωση, με επιχειρήματα του τύπου ότι έχει διδακτορικό, σύζυγο πανεπιστημιακό και πολιτικά μέσα».
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η 40χρονη πανέμορφη γυναίκα κατά το διάστημα των σχολικών ετών 2004 - 2005 και 2005 - 2006, που δίδασκε ως φιλόλογος σε λύκειο της Κρήτης, δεν ακολούθησε το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας. Αντίθετα, μέσα στη σχολική αίθουσα και όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, «θώπευε τα οπίσθια του ανηλίκου», λέγοντάς του μπροστά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ότι «το κωλαράκι του είναι το πιο σέξι σημείο του σώματός του». Κάποιες φορές μέσα στην αίθουσα φιλούσε τον 15χρονο στο μάγουλο, ενώ συχνά δημιουργούσε σκηνές ζηλοτυπίας, φωνάζοντας στις μαθήτριές της: «Δεν θέλω να κοιτάει άλλες ο Γιώργος μου». Αποτέλεσμα αυτής της ανάρμοστης συμπεριφοράς ήταν να γίνει ο ανήλικος μαθητής στόχος περιπαικτικών σχολίων από τους συμμαθητές του.
Αναλυτικά, το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η εγκαλούμενη έχει τελέσει το εξής πειθαρχικό παράπτωμα: κατά το διάστημα των σχολικών ετών 2004 - 2005 και 2005 - 2006, που δίδασκε ως καθηγήτρια φιλόλογος, προέβη σε θώπευση των οπισθίων του μαθητή και αναφορά της σε αυτό, ενώπιον των μαθητών, εκθειάζοντας εκείνο το σημείο του σώματός του. Ασπασμός ενώπιον των μαθητών στην τάξη στον μαθητή. Σκηνή ζηλοτυπίας, απόγευμα στο σχολείο, όπου ανέφερε ότι: “δεν θέλω να κοιτάει άλλες ο Γιώργος ΜΟΥ!”. Θωπεία στο κεφάλι ενώπιον συμμαθήτριας και ερώτηση: “Δεν είναι όμορφος ο Γιώργος ΜΟΥ;” Συνεχής αναζήτηση του παιδιού, είτε στο κινητό του, αφού κατείχε τον αριθμό, είτε και μέσω συμμαθητών, που έστελνε να τον βρουν σε αίθουσες ηλεκτρονικών εκτός σχολείου οσάκις απουσίαζε. Συνάντηση με τον μαθητή σε καφετέρια μετά από δική της πρωτοβουλία, όπου χάριν αστεϊσμού του αναφέρει ότι θέλει να είναι η πρώτη γυναίκα που θα συνευρεθεί ερωτικά μαζί του και μετά από την άρνησή του, ότι θα τον περιμένει να ενηλικιωθεί.
Ενώπιον των συμμαθητών του αγκαλιάζει τον μαθητή και αφού είπε: “Ο Γιώργος, το μωρουλίνι μου” τον φιλάει στο μάγουλο. Αναφορά στην τάξη ότι το πιο σέξι σημείο του σώματος του μαθητή είναι το “κωλαράκι” του. Στον χορό της Γ’ Λυκείου χόρευε και φώναζε ενώπιον όλων: “Φέρτε μου τον Γιώργο”. Διαπραγματευόταν με μαθητές ότι αν τον φέρουν πίσω από το Λύκειο που είχε μετεγγραφεί, θα τους έβαζε 20. Η συμπεριφορά αυτή έγινε χάριν αστεϊσμού και από επιπολαιότητα, είχε όμως ως συνέπεια να εκτεθεί η εγκαλούμενη στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην κοινωνία γενικότερα και να γίνει αντικείμενο δυσμενών σχολίων».
Την είχε τυφλώσει το ερωτικό πάθος
Αν και ο 15χρονος την απέφευγε με κάθε τρόπο, η καθηγήτρια -τυφλωμένη από το ερωτικό της πάθος- επέμενε να τον πολιορκεί.
Δεν μπορούσε να ζήσει μακριά από τον «αγαπημένο της μαθητή» ούτε στιγμή! Τον αναζητούσε συνέχεια, είτε στο κινητό του, αφού είχε βρει τον αριθμό του, είτε πολλές φορές έστελνε συμμαθητές του να τον βρουν σε αίθουσες ηλεκτρονικών, σε γήπεδα, σε καφετέριες και όπου αλλού βρισκόταν. Δηλαδή, δεν τον άφηνε σε χλωρό κλαρί! Τα πράγματα είχαν γίνει σκούρα για την καθηγήτρια... Ομως, η «αρρώστια» της δεν την άφηνε να δει και να καταλάβει σε τι ατραπούς την έβαζε ο ανομολόγητος έρωτάς της!
Ο 15χρονος αντιστεκόταν όσο μπορούσε, αλλά η καθηγήτρια δεν το έβαζε κάτω. Ο έρωτάς της για ένα παιδί που θα μπορούσε να είναι γιος της, αφού το ένα της τέκνο ήταν 17 ετών, την είχε «τυφλώσει». Ετσι, με δική της πρωτοβουλία τον συναντά σε μια «in» καφετέρια της πόλης του Ηρακλείου και του αναφέρει ότι «θέλει να είναι η πρώτη γυναίκα που θα συνευρεθεί ερωτικά μαζί του». Ο 15χρονος στην αρχή «παγώνει» και αρνείται, όμως η καθηγήτρια επιμένει: «Θα σε περιμένω να ενηλικιωθείς», του λέει και πριν αποχωρήσει του λέει να μην πει τίποτα στους γονείς του. Ο μαθητής κάνει μετεγγραφή σε άλλο σχολείο και η καθηγήτρια «θολώνει». Στον χορό της Γ’ Λυκείου χόρευε και φώναζε ενώπιον όλων: «Φέρτε μου τον Γιώργο», «Φέρτε μου το μωρουλίνι μου».
Μάλιστα διαπραγματευόταν με μαθητές ότι αν τον φέρουν πίσω από το άλλο λύκειο που είχε μετεγγραφεί, θα τους έβαζε 20.
Γι’ αυτό τον λόγο η απόφαση των μελών του Πειθαρχικού ισχυρίζεται ότι «η συμπεριφορά αυτή έγινε χάριν αστεϊσμού και από επιπολαιότητα, είχε όμως ως συνέπεια να εκτεθεί η εγκαλούμενη στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην κοινωνία γενικότερα και να γίνει αντικείμενο δυσμενών σχολίων. Η πιο πάνω διαγωγή της εγκαλούμενης απάδει με την αξιοπρέπεια πανεπιστημιακού λειτουργού και συνιστά έτσι το πειθαρχικό παράπτωμα που προβλέπεται και τιμωρείται», αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης των μελών του Πειθαρχικού.
Ενώπιον του Πειθαρχικού είχε εμφανιστεί και ο σύζυγός της, επίσης καθηγητής Πανεπιστημίου, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας. Ο σύζυγος κατέθεσε ότι η γυναίκα του είναι μητέρα τριών παιδιών, ενός 17χρονου και διδύμων 10 ετών, ότι είναι αφοσιωμένη στην οικογένειά της και την επιστήμη της. Η καθηγήτρια σήμερα διδάσκει σε Πανεπιστήμιο της Βορείου Ελλάδος.
Espresso

Θ. Πάγκαλος: Οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι είναι άχρηστοι !

«Επί χρόνια διορίζαμε για πελατειακούς λόγους (...) Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι 1 εκατομμύριο. Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι»
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για φαυλοκρατία διορισμών, μίλησε με μελανά χρώματα για τη σκοπιμότητα της μονιμότητας και περιέγραψε την ανάγκη να «αδυνατίσει το κράτος από άχρηστους φορείς». «Επί χρόνια διορίζαμε για πελατειακούς λόγους (...) Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι 1 εκατομμύριο. Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι» είπε ο κ. Πάγκαλος προσθέτοντας ότι η φράση «μαζί τα φάγαμε» σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα για: Να υπάρξουν «αντικειμενικές διαδικασίες πρόσληψης και εξέλιξης σε όλο το Δημόσιο». Να κατανοηθεί από τους πολίτες ότι το Δημόσιο «διανέμει, καταναλώνει, αλλά δεν παράγει. «Μου μιλάνε για εργαζόμενους στο δημόσιο. Ποιους εργαζόμενους;
Οι εργαζόμενοι παράγουν κάτι», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης: «Η τεράστια πλειονότητα των πολιτών, αυτοί που μοχθούν από το πρωί ως το βράδυ και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του έθνους είναι ο ιδιωτικός τομέας, όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Ο κ. Πάγκαλος περιέγραψε με μελανά χρώματα τη σκοπιμότητα της μονιμότητας: «Καθιερώθηκε για να εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν να στρέφουν το κράτος εις βάρος των πολιτών», είπε και πρότεινε αποκλεισμό κομματικών ή πολιτευόμενων στελεχών από κρίσιμους τομείς του δημοσίου.
Επανέλαβε την παλιά του θέση να καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης ώστε να πάψει να αποτελεί η ψήφος αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ βουλευτών και πολιτών (με συνηθέστερη κατάληξη έναν διορισμό).
Προσπάθησε ωστόσο να αφαιρέσει από το ΠΑΣΟΚ ιστορικές ευθύνες ως προς τη διόγκωση του δημοσίου, λέγοντας: «Το 1981 το 60% των πολιτών είδε απλώς να αίρεται η απαγόρευση πρόσβασης στο δημόσιο. Υπήρχε ακόμη πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων (...) Το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να είναι πάντα συνεπές με τον εαυτό του, έφερε ωστόσο το ΑΣΕΠ».
Για τον Αντώνη Σαμαρά είπε: «Δεν κάνει για πρωθυπουργός. Είναι εκδικητικός και αυταρχικός και έχει επιδείξει ξανά τέτοια συμπεριφορά. Θέλει να εκδικηθεί το ΠΑΣΟΚ απειλώντας με εξεταστική για το Μνημόνιο επειδή αυτή τη στιγμή ο κ. Καραμανλής δέχεται μία επίθεση για την υπόθεση Βατοπεδίου, η οποία δεν προέρχεται ωστόσο από το ΠΑΣΟΚ».
Και για τη φορολογική περαίωση είπε: «Δεν την παραδέχομαι ως λύση, αλλά η κυβέρνηση αναγκάστηκε να φθάσει εκεί προφανώς υπολογίζοντας ότι το κόστος των ελέγχων ή της περάτωσης δια της δικαστικής οδού των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων είναι μικρότερο από τη λύση της περαίωσης.

Σύσκεψη με Δράκο – Απουσίαζαν Λαμπρόπουλος, Καλατζάκου και Έλσα Παπαδημητρίου !

Παλεύουν μόνο για την επικράτηση ….Ντορικών υποψηφίων !
Στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια με υποψηφίους της …απολύτου εμπιστοσύνης τους !
Με τρεις απουσίες, των πυλώνων της πολιτικής υπόστασης της ΝΔ στην Πελοπόννησο: του Γιάννη Λαμπρόπουλου της Σοφίας Καλαντζάκου, και της Έλσας Παπαδημητρίου, πραγματοποιήθηκε στις 24/9 σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά σε μια προσπάθεια, των στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αποτιμηθεί ο μέχρι τώρα αγώνας, στην σημαντικότερη για τον αρχηγό της ΝΔ πατρογονική περιφέρεια. Καλεσμένοι πολλοί, κομματικοί, στελέχη των νομαρχιακών, βουλευτές νυν και τέως, πολιτευτές και κάθε λογής υποστηρικτές της υποψηφιότητας Δράκου για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Η συζήτηση φυσικά κινήθηκε γύρω από την ταμπακιέρα, την διαφαινόμενη δηλαδή ήττα του Δημήτρη Δράκου από τον Πέτρο Τατούλη. Την αγωνία των στελεχών ακολούθησε μια σφοδρή επίθεση του υποψήφιου περιφερειάρχη σε βάρος τους, με κατηγορίες για υπονόμευση του αγώνα και παντελή απουσία τους από την καμπάνια: «Δεν έπρεπε να με εμπλέξετε σε αυτή την ιστορία που δεν έχει κανένα κέρδος για εμένα» φέρεται να είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης σε μια στιγμή έντασης της συζήτησης.politicsonline

Εντυπωσιακή υποδοχή του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας !

"Θα είμαι πάντα δίπλα και κοντά στους αγρότες ,παραγωγούς ,εμπόρους και καταναλωτές" !
Θερμής υποδοχής από τους εμπόρους, τους παραγωγούς και το αγοραστικό κοινό που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην αγορά της Καλαμάτας, έτυχε η ομάδα του Συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» που επισκέφτηκε σήμερα το πρωί την Κεντρική Αγορά, με επικεφαλής τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Σωτήρη Παναγιωτόπουλο. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, είχε την ευκαιρία να συζητήσει για αρκετές ώρες με εμπόρους της αγοράς για τρέχοντα θέματα, ενώ παράλληλα αντάλλαξε απόψεις και ενημερώθηκε από παραγωγούς αγρότες και πωλητές για τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ύπαιθρο, για τις τιμές και για την προώθηση των προϊόντων τους.
Ο υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, δήλωσε ότι η αγροτική οικονομία αποτελεί τον στυλοβάτη της ανάπτυξης στον τόπο μας. Η ποιοτική διαφορά των προϊόντων μας, η βιολογική γεωργία και τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης στηρίζουν τον ανταγωνισμό και την ανάπτυξη του Νομού μας, όχι μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά και στην παγκόσμια. Τέλος, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα είναι δίπλα και κοντά στους αγρότες παραγωγούς και εμπόρους και μαζί θα προχωρήσουν την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Προσπαθούν να κάνουν την δικαιοσύνη από …Χελώνα ,Λαγό !!

Κατατίθενται δύο νομοσχέδια για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων !
ΔΥΟ νομοσχέδια του Yπουργείου Δικαιοσύνης που θα συμβάλουν στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, στο Yπουργικό Συμβούλιο που αναμένεται να συνεδριάσει τη Δευτέρα. Πρόκειται για το σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης που εισάγει τον θεσμό της ποινικής συνδιαλλαγής στα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας ή της περιουσίας που τελούνται χωρίς βία και το σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης που εισάγει απευθείας στο Συμβούλιο της Επικρατείας ένδικα μέσα ή βοηθήματα ακόμη κι αν έχουν κατατεθεί σε άλλο δικαστήριο, με πρωτοβουλία τόσο των διαδίκων όσο και του δικαστηρίου. Ειδικότερα, όσον αφορά στο πρώτο νομοσχέδιο
για εγκλήματα σε βαθμό πλημμελήματος προτείνονται ρυθμίσεις απαλλαγής του υπαίτιου από κάθε ποινή αν ικανοποιήσει πλήρως τον ζημιωθέντα μέχρι την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο με την καταβολή κεφαλαίου και τόκων υπερημερίας. Για εγκλήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος προτείνονται ρυθμίσεις εξάλειψης του αξιόποινου των κακουργημάτων αν ο υπαίτιος ικανοποίησε εντελώς τον ζημιωμένο.

Ολική ανατροπή στην διοίκηση του ΙΚΑ !

Στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων !
Τομές και ανατροπές στο ΙΚΑ για καλύτερη εξυπηρέτησης ασφαλισμένων και επιχειρήσεων, προανήγγειλε, από το Ηράκλειο, ο νέος Διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Ο κ. Σπυρόπουλος μίλησε για πλήρη αποκέντρωση της διοίκησης του Ιδρύματος, στα πρότυπα των 13 "Καλλικρατικών" Περιφερειών.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Κρήτη», ανέφερε ότι μέσα στο 2011 θα γίνουν σοβαρές ενέργειες στην κατεύθυνση αυτή, προκειμένου το Ίδρυμα να ξεφύγει από το νόμο-μόρφωμα του 1934, ο οποίος διέπει τη λειτουργία του.
Σύμφωνα με το νέο διοικητή το ΙΚΑ στο μέλλον θα έχει 13 διοικητές, έναν σε κάθε περιφέρεια και έναν 14ο στην Αθήνα, ο οποίος θα έχει επιτελικό ρόλο….
Με τη δομή αυτή - πρόσθεσε - θα καμφθούν οι σημερινές δυσλειτουργίες και θα σταματήσει ο Γολγοθάς των ασφαλισμένων, που δεν θα είναι αναγκαίο να μεταβαίνουν στο κέντρο για να επιλύσουν ή να προωθήσουν διάφορα ζητήματά τους.
Ο κ. Σπυρόπουλος προανήγγειλε επίσης ότι αλλάζει το σύστημα παρακράτησης των εισφορών, προς όφελος των επιχειρήσεων, ξεφεύγοντας από το σημερινό καθεστώς των προστίμων και των προσαυξήσεων λόγω καθυστέρησης καταβολής.
Για παράδειγμα αν μια εταιρία αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές ενός μήνα, μπορεί να τις επιμερίσει στους επόμενους έξι μήνες επιβαρυνόμενη μ� ένα μικρό επιτόκιο.
Επίσης αν μια εταιρία έχει τη δυνατότητα να καταβάλει συνολικά τις εισφορές των ασφαλισμένων της για ένα χρόνο, θα έχει ένα bonus έκπτωσης.
Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις των οφειλών προς το ΙΚΑ, πέρα από την ισχύουσα διάταξη που επιτρέπει την καταβολή αιτήσεων μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ο κ. Σπυρόπουλος διαβεβαίωσε ότι στη συνέχεια δεν θα υπάρξει καμία δυνατότητα υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης.
Ο κ. Σπυρόπουλος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο όπου είχε συναντήσεις με διοικητικό προσωπικό και εκπροσώπους των εργαζομένων.
Ο ίδιος μίλησε για παθογένεια του συστήματος, η οποία θα καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο και στάθηκε στις ικανότητες και τη φιλοτιμία του προσωπικού, που πρέπει να έχει σε πρώτο πλάνο το σύνθημα: «Πρώτα ο πολίτης».
Ο ίδιος χαρακτήρισε κεφαλαιώδες θέμα της πάταξη της εισφοροδιαφυγής που φτάνει στο 30%.

Μία νέα Μεσσηνιακή ιστοσελίδα !

www.basakidis.gr – Η ηλεκτρονική παρουσία του Νίκου Μπασακίδη !
Παρουσιάστηκε επίσημα την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου η έναρξη της λειτουργίας του διαδικτυακού τόπου του Αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.basakidis.gr . Σε ενα περιβάλλον που προβάλλει το περιεχόμενο, με κείμενο, ήχο, εικόνα και Video, εμφανίζονται οι δραστηριότητες και τα έργα του Νίκου Μπασακίδη, τα επίκαιρα θέματα και ο σχολιασμός τους, οι απόψεις και οι θέσεις του, φωτογραφικά albums, καθώς σχόλια και αναφορές του τύπου. Η λειτουργία του ιστότοπου δεν έχει ημερομηνία λήξης, είναι το προσωπικό Blog του Νίκου Μπασακίδη και δίνει τη δυνατότητα ελεύθερα σε όλους να σχολιάζουν κάθε τι που αναρτάται. Φιλοδοξία του διαδικτυακού τόπου είναι, αξιοποιώντας τις Νέες Τεχνολογίες, να αποτελέσει ένα σύγχρονο μέσο επικοινωνίας που δίνει σε κάθε άποψη ιδιαίτερη αξία.

Δεν καταθέτουν τα όπλα οι φορτηγατζήδες !

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις !
ΣTO κενό έπεσαν οι γραπτές διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Yπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προς τους ιδιοκτήτες φορτηγών - βυτιοφόρων, οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους δίνοντας έμφαση στο λιμάνι του Πειραιά. Χθες, κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης, οι μεταφορείς αποφάσισαν σε ποσοστό 60%-40% να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, εκτιμώντας ότι οι δεσμεύσεις του υπουργού δεν τους ικανοποιούν. Kατά τη διάρκεια της συνάντησης σημειώθηκε μεγάλη ένταση, καθώς ήταν αρκετές οι φωνές που ζητούσαν την αναστολή των κινητοποιήσεων. Οι μεταφορείς, που είχαν μαζί τους και νομικό σύμβουλο, τονίζουν ότι οι δεσμεύσεις του κ. Ρέππα δεν τους ικανοποιούν, καθώς υπάρχουν αρκετές ασάφειες στην επιστολή, η οποία δεν καλύπτει όλα όσα τους είχε υποσχεθεί ο υπουργός.
Η απάντηση της κυβέρνησης……
«Εάν δεν αντιλαμβάνονται το συμφέρον τους και του κοινωνικού συνόλου, είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι ή οι ηγεσίες που αποφασίζουν τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Γιώργος Πεταλωτής συμπλήρωσε ότι «από εκεί και πέρα υπάρχει νόμος του κράτους», ότι η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί έως σήμερα με γνώμονα την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα και πως «όσοι παραβαίνουν τους νόμους έχουν και τις αντίστοιχες συνέπειες».
Επιστολή Ρέππα
Επιστολή, με την οποία δεσμεύεται και γραπτώς για τα τρία βασικά αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, δηλαδή το αναπτυξιακό, το φορολογικό και το ασφαλιστικό, απέστειλε χθες προς τους εκπροσώπους των επαγγελματιών οδικών μεταφορών, ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, ύστερα και από συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία. «Oπως είναι φανερό, με τα παραπάνω, η κυβέρνηση ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις που ανέλαβε», καταλήγει η επιστολή του υπουργού Μεταφορών.
Ειδικότερα για το φορολογικό, στην επιστολή του ο κ. Ρέππας αναφέρει ότι σταδιακά καταργείται ο φόρος υπεραξίας κατά τη μεταβίβαση των αδειών στο χρονικό διάστημα που προβλέπει ο νόμος και μηδενίζεται την 1/1/2013.
Δίνεται δυνατότητα στους κατόχους αδειών φορτηγών δημόσιας χρήσης να αποσβέσουν την αξία της άδειάς τους, αφαιρώντας την από τα ακαθάριστα έσοδα, κάθε έτος για περίοδο από 3 έως και 7 χρόνια και με τρόπο που επιλέγουν οι ίδιοι.
Εάν σε κάποιο έτος οι μεταφορείς δεν έχουν φορολογητέα κέρδη επιτρέπεται να μεταφέρουν το δικαίωμα της απόσβεσης στα επόμενα χρόνια (μέχρι τα 7).
Για το ασφαλιστικό σημειώνει ότι:
• Οι ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΣΑ πριν από το 1993, που συνταξιοδοτούνται από 1/1/2011 και εφεξής από τον ΟΑΕΕ, για τον υπολογισμό της σύνταξης εντάσσονται από την ΠΟ3 κατηγορία στην ΠΟ5 για τα χρόνια που έχουν συμπληρώσει στο ΤΣΑ μέχρι 31/12/2006.
• Η ένταξη στην κατηγορία αυτή γίνεται μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου και καταβολή πρόσθετης εισφοράς 250 ευρώ για κάθε έτος ασφάλισης που έχει συμπληρωθεί στο ΤΣΑ μέχρι 31/12/2006.
• Για τα έτη από 1/1/2001 και εφεξής η σύνταξη υπολογίζεται με βάση τις κατηγορίες στις οποίες έχουν ενταχθεί οι παραπάνω ασφαλισμένοι (ΠΟ4 και ΠΟ6).
• Η καταβαλλόμενη σύνταξη και στις δύο περιπτώσεις ανέρχεται στο 2% για κάθε έτος ασφάλισης για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2014.
• Με τη ρύθμιση αυτή οι δικαιούχοι με 35 χρόνια ασφάλισης θα λάβουν σε ετήσια βάση αύξηση ύψους 2.350 ευρώ. Οι έχοντες περισσότερα χρόνια ασφάλισης θα λάβουν ακόμα μεγαλύτερο ποσό. Οι ρυθμίσεις αυτές θα περιληφθούν σε νομοθετική πρωτοβουλία του Yπουργείου Εργασίας εντός του έτους.
Τέλος, για την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο στην επιστολή αναφέρεται ότι στο σχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου θα προβλέπεται για πρώτη φορά η υπαγωγή σε αυτόν επενδυτικών σχεδίων στον τομέα των μεταφορών, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο σχετικό άρθρο του νέου νόμου για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές.
Η κατάσταση στο Λιμάνι του Πειραιά
Στο λιμάνι του Πειραιά περίπου 200 φορτηγά αποβιβάστηκαν από τα πλοία, ωστόσο τα οχήματα παραμένουν στους χώρους στάθμευσης αφού οι ιδιοκτήτες δεν τους επέτρεψαν να βγουν στους δρόμους. Η παρουσία των αστυνομικών, των λιμενικών και των ΜΑΤ είναι διακριτική, ενώ προς το παρόν δεν έχει υπάρξει παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Ανοιχτές είναι όλες οι πύλες του Λιμανιού, από όπου γίνεται ελεγχόμενη είσοδος επιβατών και οχημάτων.

Συγκροτείται το ψηφοδέλτιο του Τάσου Τσορώνη στον Δήμο Πύλου !

Κάθε μέρα και ποιο δυνατοί είναι το σύνθημα που επικρατεί !
Γράφει ο Μεσσήνιος
Με αργά αλλά σταθερά βήματα ο υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Πύλου –Νέστορος .Τάσος Τσορώνης μαζί με την επιτελική του ομάδα προχωρούν σ την συγκρότηση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του . Μέσα στις επόμενες ημέρες ο κος Τσορώνης αναμένεται να παρουσιάσει την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού και να δώσει στην δημοσιότητα τα περισσότερα ονόματα που θα τον στελεχώσουν. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Νέστορος τόνισε ότι «Είμαστε έτοιμοι να οργανώσουμε το νέο Δήμο, να του δώσουμε νέο πρόσωπο, να τον εξοπλίσουμε με υποδομές, οργάνωση και λειτουργίες . Ένα διευρυμένο πλέον Δήμο που θ` αγκαλιάσει και θα ενώσει αρμονικά το σύνολο των δημοτών στη νέα πραγματικότητα, παρέχοντας σε όλους ίσες ευκαιρίες ».
Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο κος Τσορώνης απευθυνόμενος στους πολίτες τόνισε
« Έχουμε την γνώση – έχουμε την θέληση – Δώστε μας την Δύναμη » για να κτίσουμε τον δήμο που ονειρευόμαστε »

Απάτη οι συσκευές που μειώνουν την κατανάλωση ρεύματος !

Κυρώσεις στις εταιρίες που προωθούν τις συσκευές ! 
Kυρώσεις θα επιβάλλει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στις εταιρίες που προωθούν συσκευές που ισχυρίζονται ότι μειώνουν την κατανάλωση ρεύματος διότι προβάλουν παραπλανητικούς και ανακριβείς ισχυρισμούς, ενώ η γενική γραμματεία γνωστοποιεί ότι οι εταιρίες ''οφείλουν άμεσα με την παράδοση της συσκευής να επιστρέψουν το τίμημα στον καταναλωτή''.Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μετά από έρευνα που πραγματοποίησε για τις αυτοδιαφημιζόμενες ως συσκευές μείωσης κατανάλωσης ρεύματος και σε συνεργασία με την 4η Διεύθυνση Κλαδικής Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ανακοινώνει ότι: ''Οι διάφορες συσκευές, που διαφημίζονται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ότι επιτυγχάνουν εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος μέχρι και 45%, αναφέροντας ότι συνδέονται με απλό τρόπο σε εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις οικιών καταναλωτών, όπως π.χ. σε κοινούς ρευματοδότες κατοικιών και που συνήθως αναφέρεται ότι η εξοικονόμηση επιτυγχάνεται μέσω της βελτίωσης του συντελεστή ισχύος, ουδεμία μείωση επιτυγχάνουν στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών''
Αυτό συμβαίνει όπως σημειώνει η γραμματεία διότι:
Η αγορά από τους καταναλωτές και η εγκατάσταση των εν λόγω συσκευών σε κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις θα συνέβαλλε, μόνο εφόσον αυτές είναι κατάλληλα μελετημένες, στη μείωση άεργου ενέργειας ήτοι της ενέργειας που δαπανάται σε θερμικές απώλειες.
Πλην όμως, αφενός η μείωση αυτή είναι μηδαμινή, της τάξεως του 1% στο σύνολο της καταναλισκόμενης ενέργειας και αφετέρου οι μονοφασικοί και τριφασικοί μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε. που εγκαθίστανται σε κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις δεν καταγράφουν άεργο ενέργεια και δεν τιμολογείται.
Με βάση τα παραπάνω είναι σαφές ότι ουδεμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών επιτυγχάνεται από την τοποθέτηση των συσκευών αυτών, όπως διαφημίζονται από τις εταιρείες πώλησής τους.
Κατά συνέπεια, οι ισχυρισμοί που χρησιμοποιούνται κατά την προώθηση των συγκεκριμένων προϊόντων αποτελούν παράβαση των άρθρων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών του Νόμου 2251/94, όπως τροποποιήθηκε με τον 3857/2077 ΦΕΚ 152/Α/10-7-07. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στα πλαίσια προστασίας των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, ενημερώνει του καταναλωτές να μη προβαίνουν στην αγορά των εν λόγω προϊόντων για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων και μόνον. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων στα πλαίσια της εφαρμογής των διατάξεων του ν. 2251/94 «Προστασία των Καταναλωτών».
Οι εν λόγω εταιρίες που προώθησαν τις παραπάνω συσκευές στη βάση ανακριβών και παραπλανητικών ισχυρισμών οφείλουν άμεσα με την παράδοση της συσκευής να επιστρέψουν το τίμημα στον καταναλωτή.

Υπουργοί δικαιολόγησαν 19 εκ. ευρώ για... γομολάστιχες!

Όργιο σπατάλης σε Υπουργεία ! Δεν τα φάγαμε μαζί κε Πάγκαλε!
Γραφει ο Μεσσήνιος 
Οργή και αγανάκτηση στους Έλληνες πολίτες προκαλεί απίστευτη αποκάλυψη βουλευτή του ΛΑΟΣ για τα έξοδα των Υπουργείων, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από την τρομερή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης, αποκάλυψε σπατάλες εκατομμυρίων οι οποίες καλύπτονταν υπό δικαιολογητικά από απίστευτα ως και... γελοία! Τα στοιχεία που αφορούν στην περίοδο 2004-2009 είναι υπογεγραμμένα από τους Υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης, που έκαναν τις οικονομικές ατασθαλίες.
12 εκατομμύρια ευρώ για δεξιώσεις Υπουργών, 11.000 ευρώ για δύο... πρωτοχρονιάτικες πίτες, 2 εκατ. ευρώ για... εφημερίδες στο Υπουργείο Άμυνας, 8.000 ευρώ για τα λάστιχα του αυτοκινήτου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, και, η μεγαλύτερη κοροϊδία, 19 εκατομμύρια ευρώ για... γομολάστιχες!....
Παραφουσκωμένα είναι και τα βασικά λειτουργικά έξοδα, όπως τα καύσιμα και τα τηλέφωνα. Για τηλεφωνικές κλήσεις από σταθερά και κινητά δόθηκαν 100 εκατομμύρια ευρώ σε πέντε χρόνια, με πιο... πολυλογάδικο το υπουργείο Πολιτισμού, που "μίλησε" 700.000 ευρώ!
Όσο για τις μετακινήσεις τους, οι υπουργοί χρειάστηκαν 3.899 λίτρα δωρεάν βενζίνης...
Άραγε οι γομολάστιχες των 19 εκατομμυρίων, πόσα χρέη φθάνουν να σβήσουν;

24.9.10

Ολυμπία Οδός : Πάτρα – Πύργος έτοιμη την Άνοιξη του 2012!

Το Πύργος – Τσακώνα πότε ;
Ενώ όλα τα φώτα της δημοσιότητας και του ενδιαφέροντος έχουν πέσει στο τμήμα Κόρινθος- Πάτρα και στο πέρασμα από το οικοσύστημα του Καϊάφα αθόρυβα εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει και η κατασκευή του τμήματος του Αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Πάτρα-Πύργος. Με βάση το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες κυλούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και αναμένεται να παραδοθεί το 2012 συντομεύοντας την απόσταση κατά 14χλμ. Σε αυτή τη φάση των εργασιών διεξάγονται γεωτεχνικές έρευνες, μετατοπίσεις δικτύων κοινής ωφέλειας ενώ σε πολλά τμήματα οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν γκαζώσει για τα καλά. Μια εκ των εταιρειών που αποτελούν την Κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού, η J&P ΑΒΑΞ έχει αναλάβει την κατασκευή της νέας γέφυρας του Αλφειού (κατά μήκος της παλιάς). Το μήκος της νέας γέφυρας θα είναι 450 περίπου μέτρα και το πλάτος της 26 μέτρα, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, όπως και ολόκληρος ο αυτοκινητόδρομος, στο τμήμα από Πάτρα προς Πύργο…
Οι εργασίες αφορούν τη θεμελίωση της γέφυρας. Έχουν αρχίσει την τοποθέτηση πασσάλων οπλισμένου σκυροδέματος και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και η ανύψωση των βάσεων, όπως αναφέρεται στο site ypodomes.com. Λόγω της ομαλότητας σε όλο σχεδόν το τμήμα από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο μήκους 87χλμ δεν απαιτείται κάποιο σημαντικό τεχνικό έργο. Ο αυτοκινητόδρομος ακολουθεί εντελώς νέα χάραξη, εκτός από τα 14,5 πρώτα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα. Συνολικά θα κατασκευαστούν: 35 Γέφυρες άνω των 20μ. μήκους 2200μ., Σήραγγες συνολικού μήκους 820 μ., 10 νέοι ανισόπεδοι κόμβοι, 57 Ανισόπεδες διαβάσεις τοπικού δικτύου. Το τμήμα της Ολυμπίας Οδού Πάτρα- Πύργος σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν εκκίνηση τον Αύγουστο του 2008 έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 42 μήνες. Με βάση αυτό το χρονικό διάστημα η παράδοση του τμήματος στην κυκλοφορία θα πρέπει να αναμένεται κάπου στην Άνοιξη του 2012. Φυσικά μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο δεν θα πρέπει να υπολογίζεται το \"προβληματικό\" τμήμα της Ζαχάρως και μέχρι τον Καιάφα. Το υπουργείο υποδομών έχει αλλάξει το πλάνο και έχει προτείνει πολύ ήπιες παρεμβάσεις στο κομμάτι αυτό ενώ σε αντιστάθμισμα έχει ανακοινώσει την κατασκευή σύγχρονου τμήματος από τον τις Κολιρέικες παράγκες μέχρι την είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας.ΠΑΤΡΙΣ

Μαχαιρώθηκαν συμμαθήτριες στην Αθήνα, για μια βρισιά στο Facebook !

Συνελήφθη η 17χρονη δράστης.!!
Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο νοσοκομείο μια 17χρονη μαθήτρια, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από μαχαίρι στην προσπάθειά της να χωρίσει δύο συμμαθήτριές της που καβγάδιζαν έντονα έξω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας στο Γαλάτσι. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό ξεκίνησε, όταν οι δύο φίλες της άτυχης 17χρονης, αλβανικής και ελληνικής καταγωγής αντίστοιχα, άρχισαν να λογομαχούν, εξαιτίας μιας υβριστικής ανάρτησης που έγινε στο Facebook. Ο καβγάς ξεκίνησε έξω από την Γκράβα και κατέληξε έξω από το σπίτι της 17χρονης κοπέλας από την Αλβανία. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η υπόθεση είχε λήξει, η μαθήτρια ανέβηκε στο σπίτι της, άρπαξε ένα μαχαίρι και στη συνέχεια επιχείρησε να επιτεθεί εναντίον της κοπέλας, με την οποία τσακωνόταν.
Εκείνη την ώρα, μπήκε στη μέση η άτυχη συμμαθήτριά τους, η οποία και δέχθηκε μια μαχαιριά στον πνεύμονα. Η 17χρονη δράστις συνελήφθη από αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, όπου και κρατείται.

Το SOUKOS ROBOTS προκαλεί Πανελλήνιο ενδιαφέρον !

Συνεχίζονται οι επισκέψεις !
Στο κέντρο του πανελληνίου ενδιαφέροντος συνεχίζει να βρίσκεται το μηχάνημα SOUKOS ROBOTS. Σήμερα στη Μαραθόλακκα, βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία του μηχανήματος, ο Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φ. Χατζημιχάλης, ο Γ. Γ. Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Κωνσταντίνος Γεωργαλίδης, ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Σωτήριος Μικάλεφ και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες. Να σημειωθεί ότι στο γνωστό μηχανισμό έχει προστεθεί και τέταρτο κοντέινερ για την ανακύκλωση που αυξάνει την αποδοτικότητά του.

Το μεγαλύτερο Αιολικό πάρκο στον κόσμο !

Επένδυση 1 δισ. ευρώ στη θάλασσα...Δεν έμπλεξαν στα γρανάζια των …οικολογικών ευαισθησιών !
Το µεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσµο εγκαινιάστηκε χθες 12 χιλιόµετρα από τις ακτές του Κεντ, στη Νοτιοδυτική Αγγλία. Αρχισαν να δουλεύουν οι 100 από τις ανεµογεννήτριες, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και υπολογίζεται ότι θα φθάσουν τις 340. Το αιολικό πάρκο Θάνετ που απλώνεται σε έκταση 35 τετρ. χλµ. θα... παράγει ηλεκτρισµό αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες 240.000 σπιτιών. Οι τουρµπίνες λειτουργούν µε ανέµους ταχύτητας µεταξύ 12 χλµ. και 88 χλµ. την ώρα. Το θαλάσσιο αιολικό πάρκο χρειάστηκε δύο χρόνια για να κατασκευαστεί από την κρατική σουηδική εταιρεία Vattenfall και κόστισε 1 δισεκατοµµύριο ευρώ. Η συνολική παραγωγή αιολικής ενέργειας στη Βρετανία φτάνει τα πέντε γιγαβάτ ? όση δηλαδή είναι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη Σκωτία. Σήµερα στη χώρα υπάρχουν ήδη 250 αιολικά πάρκα, 12 από τα οποία είναι θαλάσσια. ΝΕΑ

Δημήτρης Κουσελάς -"Δεν υπάρχει απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ"...

«Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Θα πατάξουμε την φοροδιαφυγή»,
Αυτό ξεκαθάρισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς. Τόνισε ότι όλοι, πολίτες και επιχειρηματίες πρέπει να συμβάλουν στην προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής ενώ μίλησε για αναδιάρθρωση του ΣΔΟΕ. Ο κ. Κουσελάς, αναφερόμενος στον... χρηματισμό υπαλλήλου του ΣΔΟΕ στην Κέρκυρα, είπε πως δεν είναι δυνατόν η επιχείρηση ή ο πολίτης να είναι όμηρος από κάποιους ελεγκτές που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Δήλωσε έκπληκτος από την υπόθεση και είπε πως για να βγάλει κάποιο συμπέρασμα θα πρέπει να γνωρίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για το τι έγινε με τον εφοριακό. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για την αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13%, ενώ είπε πως εξετάζονται άλλα σενάρια για την αύξηση των εσόδων. Για το θέμα της περαίωσης τόνισε
πως το νομοσχέδιο θα πάει την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο. Είπε επίσης πως η περαίωση είναι προαιρετική. Σε ότι αφορά την υπογραφή μνημονίου με το Κατάρ, ο κ. Κουσελάς, επισήμανε πως η κίνηση αυτή δείχνει το πόσο έχει αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Κινητοποίηση για την είσπραξη ΦΠΑ
Να κινητοποιηθούν όσο γίνεται μεγαλύτερες δυνάμεις για την είσπραξη του ΦΠΑ ζητά με εγκύκλιό του ο υπουργός Οικονομικών από τις εφορίες, τα ελεγκτικά κέντρα και το ΣΔΟΕ. Στις οδηγίες αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι για διάστημα δυο μηνών ολόκληρος ο ελεγκτικός μηχανισμός και οι ΔΟΥ θα απασχοληθούν αποκλειστικά με τη διενέργεια προσωρινών ελέγχων ΦΠΑ. Όταν διαπιστώνεται ότι δεν έχει υποβληθεί δήλωση, ο υπόχρεος θα καλείται τηλεφωνικά, να προσέλθει εντός πέντε ημερών για τη διευθέτηση της υπόθεσής. Αν δεν το πράξει θα εκδίδεται αμέσως εντολή για προσωρινό έλεγχο.no-news

Ευνοϊκή ρύθμιση για χρέη στον ΟΓΑ!

Εξόφληση σε Έξι δόσεις !
Σε μια νέα ευνοϊκή ρύθμιση χρεών, εφόσον υποβάλλουν τη σχετική αίτηση μέχρι το τέλος του έτους, έχουν τη δυνατότητα να μπουν 230.000 αγρότες. Ένας στους τρεις οφείλουν εισφορές στον ΟΓΑ και μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε έξι εξαμηνιαίες δόσεις. Αναγκαία προϋπόθεση είναι το ελάχιστο ποσό της κάθε δόσης να μην υπολείπεται των 600 ευρώ (δηλαδή 100 ευρώ τον μήνα). Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της νέας ρύθμισης είναι πως σε όσους αγρότες υποβάλουν αίτηση μέσα στη χρονιά η εξόφληση των οφειλών θα γίνει με σταθερή εισφορά για τα επόμενα τρία χρόνια. Δηλαδή, το ποσό της εισφοράς θα μένει «παγωμένο» ανεξαρτήτως των όποιων αλλαγών υπάρξουν τα επόμενα χρόνια…

Συνελήφθη Βουλγάρα με … 102 κιλά Χασίς !

Εντοπίστηκε από την ύποπτη οδήγηση του αυτοκινήτου της !
Συνελήφθη στη μια τα ξημερώματα στο 204 χ/θ ΠΑΘΕ Αθηνών – Λαμίας, μία αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας , ηλικίας 34 ετών για κατοχή – μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, η ανωτέρω εντοπίσθηκε να κινείται ύποπτα με Ι.Χ.Ε. αυτ/το και σε γενόμενο έλεγχο, από αστυνομικούς της Αστυνομικής διεύθυνσης Λαμίας διαπιστώθηκε να κατέχει εντός αυτού, στο χώρο των αποσκευών, ενενήντα πέντε (95) αυτοσχέδια δέματα, με ινδική ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους εκατόν δύο κιλών και τριακοσίων ογδόντα ένα γραμμαρίων (102,381).

Έβγαλε τον εραστή της γυναίκας του στο δρόμο γυμνό!

ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΡΕΣΕ - Τα πήρε στο κρανίο …ο κερατάς !
Όλα έγιναν μέρα μεσημέρι. Η γυναίκα ήταν στο σπίτι με τον 27χρονο εραστή της, όταν ξαφνικά συνέβη αυτό, που απέυχονταν και οι δύο. Το κλειδί μπήκε στην κλειδαριά, η πόρτα άνοιξε και οι δύο, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον 40χρονο άνδρα της 27χρονης. Στο σπίτι γίνεται το ''έλα να δεις''... Ο απατημένος σύζυγος στρέφεται αρχικά στην 27χρονη. Αρχίζει να την χτυπάει στο πρόσωπο και στο σώμα, μέχρι να σωριαστεί σχεδόν λιπόθημη στο πάτωμα. Συνεχίζει με τον εραστή. Βουτάει ένα αλουμινένιο σκουπόξυλο και του ρίχνει με δύναμη παντού. Εκείνος τον ικετεύει να σταματήσει ''Σου υπόσχομαι ότι θα χωρίσουμε. Σταμάτησε και άφησέ με να φύγω''. Ο 40χρονος τότε του κάνει μία πρόταση: ''Βγάλε τα ρούχα σου και φύγε γυμνός''. Ο εραστής της γυναίκας είδε ότι
ο απατημένος σύζυγος δεν έπαιρνε από λόγια και αναγκάστηκε να υπακούσει. Γδύθηκε, άνοιξε την πόρτα και βγήκε στο δρόμο γυμνός, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων, που είχαν μαζευτεί στην περιοχή από τις φωνές. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο 27χρονος αναγκάστηκε να περπατήσει γυμνός για περίπου 2 χιλιόμετρα! Το θύμα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο και υπέβαλλε μήνυση...

Σε Καλαμάτα και Δ.Δ του δήμου Μεσσήνης ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος !

Κοντά σε παραγωγούς ,επαγγελματίες και Καταναλωτές !
Την Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας θα επισκεφτεί αύριο το πρωί Σάββατο 25/9/201 και ώρα 9:30 πμ, ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος θα βρεθεί κοντά σε παραγωγούς, επαγγελματίες και καταναλωτές, μαζί με Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, το απόγευμα συνεχίζοντας τις επισκέψεις του θα επισκεφτεί τα παρακάτω Δημοτικά Διαμερίσματα:
6:00 μμ ΔΑΦΝΗ
6:15 μμ ΔΑΡΑ
6:30 μμ ΔΡΟΣΙΑ
7:00 μμ ΠΕΛΕΚΑΝΑΔΑ
7:30 μμ ΚΟΥΡΤΑΚΙ
8:00 μμ ΒΛΑΣΣΗ
8:30 μμ ΜΗΛΙΩΤΗ

Φωτιά στην Αρεόπολη !

Βρίσκεται σε εξέλιξη !
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Αρεόπολη Λακωνίας, και πιο συγκεκριμένα σε χορτολιβαδική έκταση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη.

Νέα προγράμματα της ΝΕΛΕ Μεσσηνίας !

Σπουδαία η δουλειά της ομάδας του Δημήτρη Φίλου !
Αρχίζει αυτές τις ημέρες η νέα επιμορφωτική περίοδος της Ν.Ε.Λ.Ε Μεσσηνίας και ξεκινούν πολλά νέα προγράμματα στην Περιφέρεια. Χθες ο Πρόεδρος της Ν.Ε.Λ.Ε κ. Δημήτρης Φίλος και τα στελέχη της Ν.Ε.Λ.Ε Κυριόπουλος Νίκος και Λάβδας Χρήστος επισκέφθηκαν τους Δήμους ΧΩΡΑΣ και ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ προκειμένου να παρευρεθούν στην έναρξη των νέων προγραμμάτων. Η αρχή έγινε στην Χώρα όπου παρουσία πολλών πολιτών του Δήμου, κυρίως νέων, έγινε η παρουσίαση των προγραμμάτων «ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» και «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ», καθώς και των εκπαιδευτών που θα διδάξουν σε αυτά. Εκ μέρους των συγκεντρωθέντων καλωσόρισε τον κ. Φίλο ο κ. Τάσος Καλαγερόπουλος, εκπαιδευτής του τμήματος «Χορού» ο οποίος τόνισε με έμφαση τη σπουδαιότητα που έχει πλέον ο θεσμός της Δια Βίου Μάθησης στην Περιφέρεια, «όπου οι δυνατότητες εκπαίδευσης, κατάρτισης, αλλά και δημιουργικής αξιοποίησης του ελευθέρου χρόνου είναι πολύ περιορισμένες». Ο κ. Φίλος τόνισε πως…
«πράγματι αυτές τις ανάγκες έρχεται να καλύψει αυτός ο πολύ σπουδαίος Θεσμός, που εγώ και οι συνεργάτες μου, αλλά με την καθοριστική συμβολή του Νομάρχη κ. Δ. Δράκου αναγεννήσαμε, κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα, κυρίως στην Περιφέρεια. Με την προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε με τη Νομαρχία εξασφαλίσαμε μια γενναία χρηματοδότηση για να μπορούμε πλέον να ξανοιχτούμε στην Περιφέρεια». Στη συνέχεια ανέλυσε τις ενότητες του προγράμματος «ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» το οποίοι έχει διάρκεια Πενήντα διδακτικές ώρες και περιλαμβάνει θέματα: Οργάνωση και διοίκηση αγροτουριστικής μονάδας, αγροτουρισμός και αγροτουριστική επιχείρηση, μορφές χρηματοδότησης, κ.λ. Η συνέχεια έγινε στο Βλαχόπουλο όπου με τη συνεργασία του συλλόγου Γυναικών ξεκίνησε το πρόγραμμα της «ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ», με εκπαιδευτή Ιατρό, συνεργάτη της Ν.Ε.Λ.Ε. Ο κ. Φίλος στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στην μεγάλη συμμετοχή Γυναικών που καταγράφεται στα προγράμματα που οργανώνονται με την συνεργασία του συλλόγου και στη συνέχεια ανέλυσε το περιεχόμενο των νέων προγραμμάτων της Ν.Ε.Λ.Ε, «που σχεδιάστηκαν για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες των πολιτών, που συνδυάζουν την δημιουργική απασχόληση με την επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων» και προέτρεψε τις συγκεντρωθέντες να δηλώσουν συμμετοχή και σε άλλα προγράμματα που παρέχουν κατάρτιση. Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Φράγκου αφού ευχαρίστησε τον κ. Φίλο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του συλλόγου, ανέφερε στον κ. Φίλο πως θα μελετήσουν το Θεματολόγιο των προγραμμάτων της Ν.Ε.Λ.Ε και αφού ανιχνεύσουν τις επιμορφωτικές ανάγκες των μελών του συλλόγου, θα προτείνουν νέα προγράμματα. Επίσης, στα Λυκότραφο, μετά από αίτημα του πολιτιστικού συλλόγου, ξεκίνησε αυτές της ημέρες το πρόγραμμα «Παραδοσιακοί χοροί». Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά αυτή τη στιγμή λειτουργούν σαράντα τέσσερα προγράμματα σε όλο το Νομό, ενώ ο ρυθμός υποβολής των αιτήσεων κινείται σε πολλαπλασιαστικά επίπεδα.

Άγριος ξυλοδαρμός φορτηγατζή στο Καλό νερό από …συναδέλφους του !

Τον κτύπησαν ακόμα και στα …γεννητικά όργανα !
Ιδιοκτήτης φορτηγού, ο οποίος εκτελούσε δρομολόγιο, κατήγγειλε στην Πάτρα ότι έπεσε θύμα επίθεσης και ξυλοδαρμού από συναδέλφους του στην περιοχή του Καλού Νερού, στη Μεσσηνία. Περιοχή στην οποία υπάρχουν εδώ και ημέρες παρατεταγμένα φορτηγά στην άκρη του δρόμου, χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης υποστήριξε μάλιστα, ότι τον κτύπησαν ακόμη και στα γεννητικά όργανα και μετά από αυτό το γεγονός πήγε στο Νοσοκομείο του Πύργου για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Καλαματιανός ….Νεκρός από το 2003 αλλά η σύνταξη πληρωνόταν κανονικά !

Ψάχνονται ακόμα 2 παρόμοιες περιπτώσεις !
Μια περίπτωση νεκρού που όμως… ελάμβανε επικουρική σύνταξη από το 2003, ανακαλύφθηκε στο ΙΚΑ Καλαμάτας, κατά του ελέγχου των συνταξιούχων που έχουν γεννηθεί μέχρι και το 1920, ενώ διερευνώνται δύο ακόμα ανάλογες υποθέσεις. Η ανακάλυψη αυτής της περίπτωσης έγινε μετά την αποστολή από το ΙΚΑ Καλαμάτας επιστολής σε 250 συνταξιούχους που έχουν γεννηθεί μέχρι και το 1920, με την οποία τους καλεί να παρουσιαστούν στα γραφεία των Διοικητικών Υπηρεσιών του, στην οδό Φιλελλήνων, για να διαπιστώσουν πως βρίσκονται εν ζωή. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η παρουσία των 90χρονων στην υπηρεσία του ΙΚΑ θα πρέπει να επιδοθεί η «δήλωση ζωής» συμπληρωμένη στην οποία θα έχει επικυρωθεί το γνήσιο της υπογραφής από τα ΚΕΠ ή την Αστυνομία. …
Επίσης αν και αυτό είναι αδύνατον συνεργείο του ΙΚΑ θα επισκεφθεί στο σπίτι τους ανήμπορους, για να βεβαιώσουν ότι όντως βρίσκονται εν ζωή. Μέχρι στιγμής έχουν βεβαιώσει ότι ζουν 120 συνταξιούχοι, ενώ 10 ακόμη ζήτησαν να βεβαιωθεί από κατ’ οίκον επίσκεψη συνεργείου του ΙΚΑ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ΙΚΑ Καλαμάτας διερευνά δύο ακόμα περιπτώσεις συνταξιούχων που λαμβάνουν επικουρική ό ένας και κύρια ο άλλος, αν βρίσκονται εν ζωή. Ένα θέμα που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. ΕΡΑ

Αρχίζει από τον Οκτώβριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης !

Μαζί και ο …πονοκέφαλος των νοικοκυριών !
Από την δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης προς τους καταναλωτές, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα», ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Πρατηριούχων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου. Όπως είπε φέτος η τιμής εκκίνησης θα είναι 77 με 80 λεπτά το λίτρο. Είπε επίσης πως εάν εξισωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης των πετρελαίων θέρμανσης και κίνησης η τιμή θα είναι πολύ υψηλότερη. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων καθώς όπως ανέφερε αρκετοί πρατηριούχοι δεν έχουν πάρει την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Μάλιστα για την επιστροφή έχει αποσταλεί και επιστολή με την οποία ζητείται να γίνει αυτό εντός δύο ημερών.

Τον συνέλαβαν επειδή… αυνανιζόταν δημοσίως!

Ο δράστης κρατείται και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα !
Απίστευτα πράγματα στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στις Σέρρες με πρωταγωνιστή έναν 38χρονο επιδειξία...Το περιστατικό έγινε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (22-09-2010), μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων της περιοχής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας 38χρονος που περπατούσε στο πεζοδρόμιο, σταμάτησε ξαφνικά, κατέβασε το παντελόνι του και άρχισε να αυτοϊκανοποιείται μπροστά στον κόσμο... Τα αρχικά γέλια, διαδέχτηκε ο έντονος εκνευρισμός αφού ο 38χρονος δε σταματούσε με τίποτα! Ούτε όταν από το σημείο περνούσαν μικρά παιδιά που επέστρεφαν στο σπίτι. Του φώναζαν, του ζητούσαν να ντυθεί και να φύγει αλλά εκείνος τους αγνοούσε επιδειχτικά…
Έτσι ειδοποιήθηκε η αστυνομία και λίγα λεπτά αργότερα, ο 38χρονος που παρέμενε σε εκείνος το σημείο, συνελήφθη. Πλέον κρατείται σε αστυνομικό τμήμα και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών. NewsIt.gr

Κάνουν «έξωση » στους αιώνιους φοιτητές !

Διαμαντοπούλου – Τα δωμάτια θα δοθούν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη !
Το να είναι κάποιος επί 18 χρόνια φοιτητής σίγουρα σκέφτεται ο καθένας από εμάς ότι δεν είναι και ότι πιο φυσιολογικό. Και όμως 1.050 αιώνιοι φοιτητές διαφωνούν κάθετα με αυτή την άποψη καθώς όπως φαίνεται είχαν αναπτυγμένη την επιχειρηματικότητα αφού σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ) νοίκιαζαν το δωμάτιό τους στις εκάστοτε φοιτητικές εστίες μέχρι και προς 250 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με τη Καθημερινή αίσθηση προκαλεί η περίπτωση ενός 36χρονου αιώνιου φοιτητή ο οποίος είχε παντρευτεί , και έμενε αλλού αλλά αποφάσισε να ενισχύσει λιγάκι το εισόδημά του νοικιάζοντας το δωμάτιό του αφού όπως και να το κάνουμε η κρίση είναι αλύπητη…
Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στις οκτώ εστίες της Αττικής, ενώ οι ενοικιαστές δεν είναι φοιτητές αλλά απλοί πολίτες που είχαν ανάγκη για μια οικονομική στέγη. Τα δωμάτια είναι συνήθως μονόκλινα και δίκλινα όπως ενός ξενοδοχείου.
Η κατάσταση είναι γνωστή καιρό τώρα αλλά η κρίση βοήθησε να καμφθούν οι πιέσεις για άμεση επίλυση του προβλήματος. Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που οι εστίες και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια σαφώς δεν επαρκούν, καθώς οι συνολικά 14.000 θέσεις στις εστίες μπορούν να δεχθούν μόλις το 9% των 150.000 φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από τις οικογένειές τους.
Ωστόσο, όπως αναφέρει στην εφημερίδα ο πρόεδρος του ΕΙΝ Φίλιππος Λέντζας, 2500 νέες θέσεις αναμένεται να απελευθερωθούν μετά από την απομάκρυνση των αιωνίων φοιτητών (1.050) και από την αποφοίτηση άλλων 1500 που είτε αποφοίτησαν τον Ιούνιο ή θα αποφοιτήσουν μετά την ολοκλήρωση και της επαναληπτικής εξεταστικής.
Από τη πλευρά της η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου κατά την επίσκεψή της στο ΕΙΝ, το οποίο εποπτεύει τις φοιτητικές εστίες, ανέφερε ότι τα δωμάτια στις εστίες θα δοθούν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη μιας και θα αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση αυτών μετά και την απελευθέρωση των 2500 θέσεων.

Μαφιόζικη απαγωγή Κινέζου – Τον άφησαν ελεύθερο στα Φιλιατρά !

Η Κινέζικη μαφία κτύπησε στην Μεσσηνία !
Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί που περιπολούσαν χθές τα ξημερώματα στην Κεντρική πλατεία των Φιλιατρών από την εικόνα που αντίκρισαν . Κινέζος περιφερόταν σε άθλια κατάσταση και η ιστορία που τους διηγήθηκε είναι πρωτόγνωρη για την Μεσσηνία. Ομοεθνείς του τον είχαν απαγάγει πρίν …10 ημέρες ενώ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη προκειμένου να αγοράσει εμπορεύματα για την αποθήκη που διατηρεί . Οι απαγωγείς 3 ή 4 άτομα τον περιέφεραν με ένα παλιό αυτοκίνητο δεμένο και φιμωμένο με ταινία σε διάφορες περιοχές . Αφού του απέσπασαν 10.000 ευρώ ευελπιστούσαν ότι θα του αποσπάσουν χρήματα και από τραπεζικούς λογαριασμούς όταν πείστηκαν ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα τον άφησαν ελεύθερο σε άθλια κατάσταση χθές τα ξημερώματα στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών ( πληροφορίες από Ελευθερία )

Ποδηλατικό Σιρκουί Καλαμάτας !

Λήψη κυκλοφοριακών μέτρων !
Ο Δήμος Καλαμάτας, σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 25/9/2010 θα διεξαχθεί το 2ο Ποδηλατικό Σιρκουί Καλαμάτας, περιμετρικά της Κεντρικής Πλατείας της πόλης. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, και με σκοπό την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης. Τα μέτρα αυτά, που φαίνονται και στον χάρτη, θα ισχύσουν από τις 15:00 έως τις 20:00 και είναι:
1. Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης σε όλο το μήκος της διαδρομής του ποδηλατικού σιρκουί, δηλαδή στις οδούς Αριστομένους (από την οδό Κροντήρη έως την οδό Φραντζή), Φραντζή, Κεφαλά, Αρτέμιδος (από την οδό Κεφαλά έως την οδό 23ης Μαρτίου στο ρεύμα προς Βορρά), 23ης Μαρτίου (από την οδό Νέδοντος έως την οδό Αριστομένους στο ρεύμα προς Υπαπαντή).
2. Είσοδος στην κεντρική περιοχή μέσω των σημείων 1, 2 και 4 (Νέδοντος - νότια, Ιατροπούλου και Νέδοντος – βόρεια).
3. Έξοδος από την κεντρική περιοχή μέσω των σημείων 3, 5 και 6 (Κιλκίς, Κολοκοτρώνη, Κροντήρη).

«Καλλικράτης» και στους αγρότες !

Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα τριετίας θα είναι έτοιμο ως τις αρχές Ιανουαρίου 2011 !
Σχέδιο «Καλλικράτης» και στον αγροτικό τομέα εξήγγειλε ο Κώστας Σκανδαλίδης, ανακοινώνοντας ότι θα είναι έτοιμο ως τις αρχές του 2011 και θα περιλαμβάνει ένα μίνι αγροτικό υπουργείο σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, με αρμοδιότητες τις επιδοτήσεις της περιοχής, την εκπαίδευση των αγροτών, τον έλεγχο και την αγορά του εμπορίου .Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προανήγγειλε ακόμη αναδιάρθρωση των συνεταιρισμών και δημιουργία Ψηφιακού Χάρτη της ελληνικής γεωργίας, ενώ για την Αγροτική Τράπεζα είπε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει θα παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο. Επτά παρεμβάσεις- ανατροπές περιέχει το πρόγραμμα δράσης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που παρουσίασε ο υπουργός κ. Κ. Σκανδαλίδης.
Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα τριετίας θα είναι έτοιμο ως τις αρχές Ιανουαρίου 2011 και μεταξύ άλλων προβλέπει:
* Την μετατροπή του υπουργείου σε επιτελικό φορέα με περιφερειακές ενιαίες διοικήσεις σε στιλ Καλλικράτη. Οι περιφερειακές διοικήσεις θα έχουν τέσσερις λειτουργίες-κλάδους δράσης.
* Τη δημιουργία ψηφιακού χάρτη του αγροτικού τομέα, ώστε όλες οι λειτουργίες να έχουν διαφάνεια και ο αγροτικός κόσμος πρόσβαση.
* η νομοθετική παρέμβαση για τους συνεταιρισμούς, τη λειτουργία της αγοράς (μητρώα αγροτών-εμπόρων κλπ.) την πράσινη ανάπτυξη με την εκμετάλλευση της γεωθερμίας.
Αρχίζουμε άμεσο διάλογο με όλους τους αγρότες, τόνισε ο κ Σκανδαλίδης, με περιοδείες σε όλη τη χώρα και έθεσε ως άμεσο στόχο της κυβέρνησης την επανεκκίνηση του πρωτογενή τομέα και την αντιστροφή του εμπορικού ισοζυγίου αγροτικών προϊόντων που σήμερα είναι ελλειμματικό κατά 3 δισ. ευρώ.
Επίσης, ερωτηθείς ο υπουργός για το μέλλον της Αγροτικής Τράπεζας σημείωσε ότι σύμφωνα με την πληροφόρησή του από τη Διοίκηση της ΑΤΕ, η Τράπεζα θα παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο.
Ο Υπουργός προανήγγειλε ακόμη τη δημιουργία Ψηφιακού Χαρτη της ελληνικής Γεωργίας όπου θ' απεικονίζεται άμεσα η κατάσταση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και παράλληλα θα υπάρχει «θάλαμος επιχειρήσεων» που θα επιλύει άμεσα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής.

Αντιδήμαρχος πέταξε βάζο στο κεφάλι …δημότη !

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο !
Συνέβη σε Δήμο του νομού Ηλείας. Ένας οξύθυμος Αντιδήμαρχος, ο οποίος είχε εκνευριοστεί με συναλλασσόμενο με τον Δήμο επιχειρηματία, του πέταξε ένα βάζο στο κεφάλι!!! Ο αντιδήμαρχος έγινε έξαλλος , άρπαξε ένα βάζο από το γραφείο του και το εκσφενδόνισε στο κεφάλι του δημότη. Ο επιχειρηματίας τραυματίστηκε ενώ ο αντιδήμαρχος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Οι Έλληνες γυρίζουν την πλάτη στο …πλαστικό χρήμα !

Βουτιά 40%στις αγορές με κάρτες !
Οι Έλληνες έβγαλαν από τη ζωή και τις αγορές τους το πλαστικό χρήμα, και λόγω των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις έκοψαν τις ...πολυτέλειες. Βουτιά 40%στις αγορές με κάρτες Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι τράπεζες από τις εμπορικές επιχειρήσεις, το πρώτο 7μηνο ο τζίρος που πραγματοποιήθηκε μέσω πιστωτικών καρτών ήταν μειωμένος κατά 40%. Πέρυσι η καταναλωτική δαπάνη με πλαστικό χρήμα -κάρτες Visa και MasterCard- μειώθηκε κατά 5,5% (στα 6δισ ευρώ) ενώ διψήφιο είναι το ποσοστό της μείωσης στο εξάμηνο 2010. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι οι Έλληνες σταμάτησαν να δανείζονται από τις πιστωτικές τους, καθώς το cash advance,
δηλαδή η ανάληψη μετρητών από την πιστωτική, παρουσιάζει πτώση κατά 50%. Τι συμβαίνει τώρα; ...Μπαράζ εξωδίκων σε όσους καθυστερούν να πληρώσουν τις δόσεις τους. Από την αρχή του έτους, οι δικαστικοί επιμελητές δεν προλαβαίνουν να επιδίδουν εξώδικα σε κατόχους καρτών επειδή έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν τις δόσεις τους επί 3 μήνες. Σύνηθες πια το φαινόμενο...

Αφήνουν τις ελιές… αμάζευτες !

Ζητούν καλύτερες τιμές !
Πάνω στα δέντρα, με κίνδυνο καταστροφής μεγάλου μέρους της φετινής παραγωγής, παραμένουν χιλιάδες τόνοι πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική, καθώς οι καλλιεργητές αρνούνται να προχωρήσουν στη συγκομιδή και παράδοσή τους, λόγω των «εξευτελιστικά χαμηλών τιμών», που προσφέρουν οι έμποροι, όπως υποστήριξε, , ο παραγωγός Γεώργιος Τσακίρογλου, μέλος του συντονιστικού οργάνου των αγροτών που αντιδρούν. Ο ίδιος επεσήμανε ότι, ενώ η παραγωγή της πράσινης βρώσιμης ελιάς στοιχίζει στον παραγωγό 1,13 ευρώ/κιλό (σύμφωνα με στοιχεία 2007 της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Χαλκιδικής), οι έμποροι αγοράζουν τις χοντρότερες προς 0,85 ευρώ και τις ψιλότερες προς περίπου 40 λεπτά. Οι αγρότες, που σήμερα το απόγευμα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον κόμβο της Ορμύλιας, χωρίς να αποκλείσουν δρόμους, έχουν ξεκινήσει περιοδείες στα χωριά της Χαλκιδικής, παροτρύνοντας τους καλλιεργητές να μην παραδώσουν την παραγωγή τους. Στόχος είναι να πιέσουν
για καλύτερες τιμές και να μη δημιουργηθεί κακό προηγούμενο με πωλήσεις σε πολύ χαμηλές τιμές. Ωστόσο, ακόμη και οι παραγωγοί που διαφοροποιούνται και επιθυμούν να πουλήσουν, βλέπουν την παραγωγή τους να "γαλακτώνει", πάνω στα δέντρα, καθώς - λόγω της αποχής των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης από την εργασία τους - δεν είναι δυνατή η μεταφορά της συγκομιδής στους μεταποιητές της Λάρισας, της Λαμίας και της Κατερίνης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής, Φώτης Γλαράκης. Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρογλου, οι παραγωγοί, που έχουν ήδη στείλει υπομνήματα στον αρμόδιο υπουργό, ζητώντας να τούς καθορίσει μια δίκαιη τιμή, διεκδικούν να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να έχουν έστω ένα μικρό κέρδος. Προς αυτή την κατεύθυνση, η μέση τιμή που διεκδικούν είναι 1,25-1,30 ευρώ/κιλό. Εν αναμονή των εξελίξεων, οι περιοδείες στα χωριά της περιοχής συνεχίζονται, αν και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς - ιδίως στις περιοχές της δυτικής Χαλκιδικής, από την Καλλικράτεια μέχρι τα Μουδανιά - οι ελιές είναι πρωιμότερες και για αυτό πιο ευπαθείς όσο περνούν οι μέρες. Κι αυτό, σε μια χρονιά που η παραγωγή ελιάς είναι αυξημένη σε σχέση με πέρσι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Γλαράκη, παρά τη χαλαζόπτωση και τη μείωση του υδάτινου δυναμικού, που προκάλεσε καταστροφή σε ελαιοκαλλιέργειες περιοχών όπως η Πορταριά, η φετινή παραγωγή εκτιμάται ότι θα φτάσει τους 60.000 τόνους, έναντι 40.000-50.000 που ήταν πέρσι. Ερωτήσεις σχετικές με το θέμα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή.

23.9.10

300.000 ευρώ για μια νύχτα με την Πάμελα πρόσφερε πασίγνωστος επιχειρηματίας !

Η πρόταση του ….επεστράφη μαζί με την επιταγή !
Το σενάριο της ταινίας «Ανήθικη πρόταση» εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες μεταξύ Κηφισιάς και Βουλιαγμένης. Η επιθυμία πασίγνωστου επιχειρηματία να βρεθεί με την εκρηκτική Πάμελα Άντερσον ήταν τόσο έντονη, που δεν δίστασε να προσφέρει 300.000 ευρώ για μια και μόνο νύχτα. Όπως λένε οι φίλοι του, η Πάμελα ήταν πρωταγωνίστρια των ερωτικών φαντασιώσεων από την εποχή του «Baywatch» και αυτή τη φορά είχε αποφασίσει να κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα. Έτσι έστειλε έναν έμπιστο άντρα της προσωπικής του φρουράς στο ξενοδοχείο για να δώσει την επιταγή.
Ο σωματοφύλακας, που είχε σαφείς εντολές να μην αποκαλύψει τίποτα και σε κανέναν μόνο στην ίδια την ηθοποιό, αποχώρησε διακριτικά. Το αφεντικό του όμως ήταν απογοητευμένο και το συζήτησε με τους φίλους του έτσι τα νέα άρχισαν σιγά σιγά να διαδίδονται από τους άσπονδους τελικά φίλους του. πηγή:Λοιπόν

Νάντια Γιαννακοπούλου – Πολλά έργα του «Θησέα» βρίσκονται στον αέρα !

ΕΡΩΤΗΣΗ -Προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
«Χρηματοδότηση έργων από το πρόγραμμα ‘Θησέας’»
Το αναπτυξιακό πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» είχε στόχο να συγκροτήσει μια ολοκληρωμένη πολιτική για τους Ο.Τ.Α., η οποία θα ενίσχυε τον αναπτυξιακό ρόλο της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσω συντονισμένων δράσεων και χρηματοδοτήσεων και θα αναδείκνυε την ισόρροπη και βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη. Ωστόσο, το πρόγραμμα δεν εξελίχθηκε καθόλου καλά, καθώς είχε μεγάλες καθυστερήσεις στην χρηματοδότηση αφού το δημόσιο δεν κατέβαλε την προβλεπόμενη συμμετοχή του….
Συγκεκριμένα, η επιτροπή του άρθρου 9 του Ν. 3274/04 που είναι αρμόδια για το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», στη συνεδρίαση της 22-6-2010 αποφάσισε ότι για όσα έργα δεν είχε εγκριθεί το αποτέλεσμα κατακύρωσής τους έως την 25-6-2010 απεντάσσονται από το πρόγραμμα και ότι ο «ΘΗΣΕΑΣ» ελλείψει χρημάτων σταματάει οριστικά, για να ξεκινήσει άλλο πρόγραμμα το 2011, με άλλο όνομα και σχεδιασμό, εν όψει και του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Έτσι, πολλοί δήμοι έμειναν κυριολεκτικά στον αέρα αφού σημαντικά έργα είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».
Πολλά από αυτά τα έργα, πέρα από τη σημασία τους για τις τοπικές κοινωνίες, βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, χωρίς οι ανάδοχοι να έχουν χρηματοδοτηθεί. Επιπλέον, λόγω ασάφειας στη σύνδεση των έργων του «ΘΗΣΕΑ» με το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», ενέχει ο κίνδυνος να μείνουν ανολοκλήρωτα πολλά έργα, για τα οποία έχουν προχωρήσει οι εργασίες. Ενδεικτικά στη Μεσσηνία, η κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων στο Δήμο Φιλιατρών, η ανάπλαση της εισόδου και του κέντρου και η κατασκευή αγωγού μεταφοράς και τμήματος δικτύων ακαθάρτων στο Κοπανάκι του Δήμου Αετού, η κατασκευή εξωτερικού αγωγού ύδρευσης στην Κόκλα του Δήμου Δωρίου, η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων εντός σχεδίου πόλεως στην παραλία της Κυπαρισσίας κ.α. εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και παραμένουν αυτήν τη στιγμή στο ήμισυ των εργασιών ή και παραπάνω. Ωστόσο, η χρηματοδότηση του υπόλοιπου των εργασιών έχει διακοπεί, χωρίς κάποια ενημέρωση για την εξέλιξη της χρηματοδότησης των ημιτελών έργων, στο οποίο έχουν ενταχθεί και εκτελούνται πολλά έργα ανά την επικράτεια.
Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
1. Με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των ημιτελών έργων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Θησέας», έτσι ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν;
2. Θα δοθεί, με νομοθετική ρύθμιση, προτεραιότητα στη χρηματοδότηση των έργων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και μετέπειτα να προχωρήσει η χρηματοδότηση νέων έργων, ώστε να μην ‘‘πάνε χαμένα’’ χρήματα που ήδη έχουν δαπανηθεί, αν μείνουν ημιτελή τα έργα;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου