26.2.11

ΕΞΙ - Αιώνες του Κουτρούλη ο γάμος στην Μεθώνη !

Αποκριά και Μεθώνη είναι συνυφασμένες με του « Κουτρούλη τον γάμο » Στην ενετοκρατούμενη Μεθώνη και επί Πατριάρχου Αντωνίου Α΄, ορθόδοξος επίσκοπος ήταν ο Νήφων (1397-1407), γνωστός για τις πολλές προστριβές του με τον λαό της περιοχής, διότι πάντα εκτελούσε κατά γράμμα τις εντολές του Ευαγγελίου, χωρίς καμία παρέκκλιση. Παρ΄ ότι η Μεθώνη είχε και καθολικό επίσκοπο, τον Λουδοβίκο Α΄, τις υποθέσεις των ορθοδόξων χειριζόταν αποκλειστικά η Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ο Ιωάννης Κουτρούλης αγαπούσε μια γυναίκα που είχε λάβει διαζύγιο από τον πρώτο άντρα της, το οποίο είχε εγκρίνει ο προηγούμενος επίσκοπος Μεθώνης, Καλογέννητος.
Ο Νήφων δεν ήθελε να εγκρίνει τον γάμο της με τον Κουτρούλη και αυτός κατέφυγε στον Πατριάρχη Αντώνιο, ενοχλώντας τον διαρκώς ώστε να εξαναγκάσει τον Νήφωνα να δώσει την έγκριση.
Οι προσπάθειες του Ιωάννη Κουτρούλη, ο οποίος ήταν γνωστός Καβαλλάριος (ιππότης) της περιοχής, κρατούσαν πολλά χρόνια το ενδιαφέρον όλων των κατοίκων και ήταν το πρώτο θέμα για κουτσομπολιό.
Ο Αντώνιος, επειδή δεν μπορούσε να δώσει την έγκριση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Συνόδου, κατάφερε να πείσει ορισμένους άλλους επισκόπους (Μεσσηνίας, Μονεμβασίας κ.ά.) και τελικά έπεισε και τον Νήφωνα. Όταν δόθηκε η έγκριση έγιναν πολλά ευτράπελα στη Μεθώνη. Στα στόματα των γυναικών και των περιέργων βρισκόταν η φράση «έγινε του Κουτρούλη ο γάμος» στην οποία η όλη σπουδαιότητα ήταν το ρήμα «έγινε».
Κατά τον γάμο, που αναφέρεται το 1404 ή 1405, και ήταν μάλλον πανηγύρι, το γλέντι κράτησε αρκετές ημέρες, αφενός μεν σε πείσμα του πρώτου συζύγου, αφετέρου προς ικανοποίηση και τιμή του πολλά παθόντος και πολλά... δαπανήσαντος Ιωάννη Κουτρούλη.
Έτσι στη φράση πλέον «έγινε του Κουτρούλη ο γάμος» τονιζόταν όχι η λέξη «έγινε», αλλά η γενική «του Κουτρούλη» η οποία κατέστη συνώνυμη με κάτι το θορυβώδες.
Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αποκριάς και ο καθιερωμένος "Του Κουτρούλη ο γάμος" ξεκινούν το ερχόμενο Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ. Στο οικογενειακό κέντρο "Μπούρτζι" θα γίνει το... προγαμιαίο γλέντι του ζευγαριού και των συμπεθεριών, με πολύ χορό και πειράγματα ενόψει του γάμου.
Την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, στο δρόμο της αγοράς θα γίνει παρουσίαση και ράντισμα των προικιών, στρώσιμο του νυφικού κρεβατιού και γλέντι. Θα προσφέρεται γουρουνόπουλο ψητό και κρασί.
Την Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι οι νεόνυμφοι, τα συμπεθεριά, οι προσκεκλημένοι και κάθε λογής παρατρεχάμενοι μαζί με τα άρματα θα ξεκινήσουν από την είσοδο της κωμόπολης και διασχίζοντας το δρόμο της αγοράς θα καταλήξουν στην παραλία. Στη 1 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η αναβίωση του εθίμου με διάφορα επεισόδια από τη ζωή του ζευγαριού, μέχρι να φτάσει στον πολυπόθητο γάμο. Θα ακολουθήσει γλέντι, ενώ στον κόσμο θα προσφέρονται φασολάδα, σαρακοστιανοί μεζέδες και κρασί Για τους καλεσμένους ετοιμάστηκαν πάνω από 2.000 μπομπονιέρες .

Ως τις 3 Μαρτίου τα αιτήματα για προσλήψεις σε περιφέρειες και δήμους !

Πέντε μέρες ακόμα, ως τις 3 Μαρτίου έχουν δήμοι και περιφέρειες ανά την χώρα, προκειμένου να αποστείλουν στο υπουργείο Εσωτερικών τα αιτήματά τους για προσλήψεις. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου, οι προσλήψεις θα είναι “απολύτως απαραίτητου προσωπικού”, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με συμβάσεις μισθώσεις έργου, ενώ την ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ, οι οποίες υπόκεινται στο νόμο για περιορισμό των προσλήψεων στο -15% σε σχέση με το 2010.

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-1

 Η παρουσία του κόσμου και η στήριξή του δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο. Εμφανώς επηρεασμένοι οι "πράσινοι" από τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό παραχώρησαν εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1 και προσωρινά μείωσαν στους 9 τους βαθμούς από τους "ερυθρόλευκους", που παίζουν αύριο με τον Πανιώνιο. Ο Μπρίτο στο 31΄ και ο Γκοβού στο 33΄ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ: Χρυσή Ευκαιρία- Αγοράζουν …χρυσά δόντια !

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ...ΤΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ !!
Χθες βρήκα αυτό το φυλλάδιο στο δρόμο. Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο επ' αυτού. Απλά μια καταγραφή της πραγματικότητας.Υπάρχει άραγε κάποια αρμόδια αρχή που να μπορεί να προστατέψει τους πολίτες από την... "χρυσή ευκαιρία" που βρίσκουν κάποιοι επιτήδειοι εις βάρος του κόσμου αυτή τη δύσκολη περίοδο; Μου είπαν ότι ανέφεραν σε κάποιο κανάλι πρόσφατα για παρόμοια περιστατικά. Αναγνώστης - tro-ma-ktiko.blogspot

Βροχή οι εξώσεις- Πάνω από 20.000 είναι οι άστεγοι στην Ελλάδα !

Περισσότεροι από 20.000 είναι οι άστεγοι στην Ελλάδα, με τους μισούς τουλάχιστον να βρίσκονται στην πρωτεύουσα. Πρόκειται για ανθρώπους που συναντάμε καθημερινά και συνήθως στρέφουμε το βλέμμα και συνεχίζουμε τον δρόμο μας γρήγορα. Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", πάνω από 2.500 χιλιάδες είναι οι άστεγοι μόνο στη Θεσσαλονίκη, όπου ...το 2010 σημειώθηκε αύξηση (σε σχέση με το 2009) 10% στα βιβλιάρια υγειονομικής περίθαλψης απόρων, 20% στις μερίδες συσσιτίου και 30% στις αιτήσεις για οικονομική στήριξη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται κατά 70% για ανθρώπους ηλικίας γύρα στα 50 έτη και κατά 80% άνεργους.
Ωστόσο, όπως σημειώνει η συντονίστρια του Προγράμματος για τους Αστέγους και υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της Μη κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) "Κλίμακα", Άντα Αλαμάνου, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο αριθμός τους, καθώς δεν υπάρχει κάποια θεσμική αναγνώριση.
Παρά τη διαδεδομένη αντίληψη, ότι πρόκειται κυρίως για άτομα του περιθωρίου, η οικονομική κρίση φαίνεται ότι δημιουργεί μια νέα τάξη αστέγων, άνθρωποι από 28 έως 50 ετών, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν καλό βιοτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά βρέθηκαν στον δρόμο.
"Είναι νεόπτωχοι που κατέληξαν τελικά να χάσουν το σπίτι τους" τονίζει η κα Αλαμάνου, επισημαίνοντας ότι με την οικονομική κατάσταση της χώρας, μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση αυτών των ανθρώπων.
Μέχρι στιγμής οι δήμοι σε όλη τη χώρα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, δείχνουν να μην μπορούν να ανταποκριθούν, στον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των αστέγων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι από τη στιγμή που κάποιος καταλήξει άστεγος, είναι πολύ δύσκολο να επανενταχθεί, καθώς δεν υπάρχουν μορφές επανένταξης στην κοινωνία, παρά μόνο μηχανισμοί προσωρινής βοήθειας, όπως τα συσσίτια. news247.gr

«Μπουμπούκια » οι ληστές της Φθιώτιδας !

Είχαν συστήσει συμμορία και διέπρατταν ένοπλες ληστείες !!
Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα πέρα από τις δύο χθεσινές ληστείες, οι 5 Αλβανοί είχαν στο παρελθόν συμμετάσχει και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Συγκεκριμένα, η αστυνομική έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει μέχρι στιγμής καταλήξει στο ότι οι τέσσερις συλληφθέντες μαζί με τον πέμπτο θανάσιμα τραυματισμένο ομοεθνή τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε ένοπλες ληστείες.
Ειδικότερα, οι τέσσερις συλληφθέντες (δύο 28χρονοι, ένας 27χρονος και ένας 26χρονος) και ο θανάσιμα τραυματισμένος ομοεθνής τους, δρούσαν κατά περίπτωση και με διαφορετική σύνθεση ομάδας κάθε φορά, δείχνοντας προτίμηση σε Υποκαταστήματα Τραπεζών και Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια. Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προκύπτει η κατά περίπτωση συμμετοχή τους, σε πέντε ακόμα ληστείες
Συγκεκριμένα, για τον 26χρονο συλληφθέντα προκύπτουν στοιχεία συμμετοχής του: στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστέρι Αττικής, στις 21-12-2010, στη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, στις 07-01-2011 και στις ληστείες της Εθνικής Τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. στην Πελασγία Φθιώτιδας, στις 03-02-2011.
Για τον 27χρονο προκύπτουν στοιχεία συμμετοχής του στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστέρι Αττικής, στις 21-12-2010.
Για έναν από τους 28χρονους συλληφθέντες προκύπτουν στοιχεία συμμετοχής του: στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστέρι Αττικής, στις 21-12-2010, στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Μώλο Φθιώτιδας, στις 20-01-2011, στη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, την 07-01-2011 και στις ληστείες της Εθνικής Τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. στην Πελασγία Φθιώτιδας, στις 03-02-2011 .
Για τον δεύτερο 28χρονο προκύπτουν στοιχεία συμμετοχής του: στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Μώλο Φθιώτιδας, την 20-01-2011 και στις ληστείες της Εθνικής Τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. στην Πελασγία Φθιώτιδας, στις 03-02-2011.
Στην περίπτωση της ληστείας της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστέρι Αττικής, στις 21-12-2010, αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους δράστες, κατά τη διαφυγή τους με κλεμμένο όχημα, είχε πυροβολήσει κατά περιπολικών της Αστυνομίας στη Λεωφόρο Θηβών. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστώθει αν εμπλέκονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Έχασε την μάχη για την ζωή 27 χρονος ποδοσφαιριστής !

Τραγωδία με τον 27χρονο ποδοσφαιριστή Κώστας Ανδριόπουλο. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από λευχαιμία σε ηλικία 27 ετών. Ο Κώστας Ανδριόπουλος είχε αγωνιστεί σε Αίαντα Γαστούνης, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό Βόλου, Βέροια, Παναχαϊκή και Ναυπακτιακό. Ο 27χρονος νοσηλευόταν το νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά, Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή στην Γαστούνη.

Μεγάλη μείωση των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ !!

Μεγάλη μείωση του αριθμού των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, δείχνουν τα στοιχεία απασχόλησης του Απριλίου για το 2010. Επίσης, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αναλογιστικών Μελετών και Στατιστικής του ΙΚΑ, μειώθηκε ο αριθμός των μόνιμων ασφαλισμένων και αυξήθηκε ο αριθμός των εργαζομένων υπό το καθεστώς μερικής απασχόλησης. Παράλληλα, τον Ιανουάριο του 2011, η φαρμακευτική δαπάνη του ταμείου μειώθηκε κατά 31% στα 131,017 εκατ. ευρώ, όταν πέρυσι, τον αντίστοιχο μήνα έφτασε τα 187,606 εκατ. ευρώ. Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 54,87% των ασφαλισμένων, ενώ το μέσο ημερομίσθιο με πλήρη απασχόληση, ανέρχεται σε 60,07 ευρώ και ο μέσος μισθός σε 1.485,84 ευρώ, και με μερική απασχόληση ανέρχεται σε 30,66 και 555,48 ευρώ αντίστοιχα.

Ομιλία Πέτρου Τατούλη στο 3ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας !

Ραγδαίες προέβλεψε ότι θα είναι οι εξελίξεις στην χώρα μας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του στο «3ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26/2/2011 στην Καλαμάτα. Ο κ. Τατούλης τόνισε στην ομιλία του ότι για την δημοσιονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας υπάρχουν ευθύνες σε όλους μας, για αυτό οφείλουμε να δούμε την πραγματικότητα και να κινηθούμε σε όλους τους τομείς με συγκεκριμένους κανόνες. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει εκλογίκευση της κρίσης, και να λειτουργήσουμε στοχευόμενα και αποτελεσματικά προσέθεσε ο Περιφερειάρχης.
Είναι ανεπίτρεπτο το Αθηνοκεντρικό κράτος να ρυθμίζει του κανόνες στο χώρο της υγείας επεσήμανε ο κ, Τατούλης σημειώνοντας ότι στόχος μας είναι η ευθύνη των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας να μην μεταφέρεται στην κεντρική κυβέρνηση αλλά στην άμεσα νομιμοποιημένη αρχή που γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα της Περιφέρειας. Η συμμέτοχη μου στο συνέδριο, προσέθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δεν είναι συμβολική αλλά υπογραμμίζει την ευθύνη που θα αναλάβει η Περιφέρεια για την αναβάθμιση των μονάδων υγείας στην Πελοπόννησο στα πλαίσια των ευθυνών που ορίζει ο «Καλλικράτης» που είναι και το μεγάλο μας όπλο, και η μεγάλη μεταρρύθμιση. Ο Καλλικράτης, συνέχισε ο κ Τατούλης, δίνει την δυνατότητα με κανόνες ευθύνης αξιοκρατίας και ασφάλειας να αναβαθμίσουμε όλες τις μονάδες υγείας σε όλα τα νοσοκομεία, αλλά και όλο τον τομέα υγείας στην Πελοπόννησο.
Στόχος μας κατέληξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, είναι να έχουμε πάρα πολύ σύντομα ένα χάρτη υπηρεσιών υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα εντάσσονται όλες οι μονάδες υγείας που υπάρχουν στην περιφέρεια και να λειτουργήσουμε με τον κανόνα κόστους οφέλους στην παροχή υγείας.
Το “3ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας” διοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, την Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Νοσηλείας (Παν/κη ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής “ΚΑΤ” και το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας & Κυπαρισσίας.
Πρόεδρος του συνεδρίου είναι ο καθηγητής Γιώργος Μπαλτόπουλος αντιπρόεδρος ο πρ. του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Γιάννης Σπυρόπουλος

ΠΑΣΟΚ – ΝΔ κλείνει η Ψαλίδα… στο 1.9 η διαφορά !

Αποκαλυπτική η Real news που κυκλοφορεί αύριο με μια δημοσκόπηση της MRB βάζει …φωτια στο πολιτικό σκηνικό . Η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων κλείνει στο 1.9 με κύριο στοιχείο την μεγάλη φθορά της Κυβέρνησης την οποία όμως δεν την καρπούται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης !

Άρπαξε την πιατέλα με τα ψάρια από το …τραπέζι !

Ένα τραγελαφικό περιστατικό, με πρωταγωνιστή έναν μετανάστη, εκτυλίχθηκε σε παραλιακή ψαροταβέρνα της Πάτρας, αφήνοντας άφωνους τόσο τους πελάτες όσο και τον καταστηματάρχη. Μία παρέα επισκέφτηκε την ταβέρνα και παρήγγειλε φρέσκα ψάρια. Όταν αυτά ψήθηκαν, ο σερβιτόρος τα έβαλε σε μια μεγάλη πιατέλα και τα σερβίρισε στο τραπέζι τους. Αμέσως μετά, έκανε την εμφάνισή του (από το πουθενά) ένας άλλος σερβιτόρος με στολή και πήρε πίσω την πιατέλα, επικαλούμενος ότι θα την πήγαινε στην κουζίνα, για να προσθέσει κάτι που είχαν ξεχάσει να βάλουν. Ενώ η παρέα περίμενε τα λαχταριστά ψάρια, ο άνδρας εξαφανίστηκε μαζί με την πιατέλα, αφήνοντας σύξυλους τους πελάτες. Γρήγορα όλοι κατάλαβαν ότι επρόκειτο απλώς για έναν πεινασμένο πρόσφυγα. Thebest

Πιάστηκαν μαλλί με μαλλί για ένα …τσιγάρο !

Αν ανήκετε στην κατηγορία των φανατικών καπνιστών, ξανασκεφτείτε το πριν αποφασίσετε να ανάψετε τσιγάρο με «το έτσι θέλω». Τουλάχιστον στο Ηράκλειο Κρήτης αυτά δεν περνάνε! Δυο γυναίκες πιαστήκανε μαλλί με μαλλί για το τσιγάρο.
Οι δυο πρωταγωνίστριες του καυγά που καθόντουσαν σε διπλανά τραπέζια γνωστής καφετέριας στο κέντρο της πόλης, λογομάχησαν γιατί η μία ενοχλείτο από το τσιγάρο της άλλης.
Προς έκπληξη των παρευρισκομένων, μάλιστα, η πρώτη σηκώθηκε από το τραπέζι της και πλησιάζοντας τη γυναίκα που απολάμβανε το τσιγάρο της την περιέλουσε με ένα ποτήρι νερό!
Η απάντηση της βρεγμένης γυναίκας ήταν να πιάσει την άλλη από τα μαλλιά.
Ο άγριος καυγάς έληξε ... χωρίς νικήτρια, καθώς τις δύο γυναίκες χώρισαν οι σερβιτόροι.

Αυτοδιαχείριση σκουπιδιών !

Από τους ποδήλατες Καλαμάτας !
Στο προηγούμενο κείμενο μιλήσαμε για την ιστορία και πολιτική διαχείρισης των σκουπιδιών στην Καλαμάτα.
Τώρα θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε πώς μπορούμε να αυτοδιαχειριστούμε τα σκουπίδια, μπάς και μειώσουμε κάπως τους λόφους των σκουπιδιών που συναντάμε και θα συνεχίσουμε να συναντάμε μπροστά μας.
Καταρχάς χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. (τα σκουπίδια είναι σαν παιδιά μας, διότι τα «γεννάμε»...)
Τί θα τα κάνουμε λοιπόν? Θα συνεχίσουμε να αφήνουμε τους δημοτικούς άρχοντες να τα πετάνε στα βουνά και τα ποτάμια? Θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε με απάθεια το έγκλημα κατά της φύσης που λέγεται «Μαραθόλακκα» ή ακόμα χειρότερα νέα Μαραθόλακκα? Θα συνεχίσουμε να θεωρούμε τον Ταύγετο σκουπιδοτενεκέ του δήθεν «πολιτισμένου» κόσμου μας? Θα συνεχίσουμε να αδιαφορούμε λέγοντας απλά οτι «φταίνε οι άλλοι και όχι εμείς οι ίδιοι»?
Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας!
Όταν λέμε «σκουπίδια» έχουμε όλοι στο μυαλό μας, μεγάλους λόφους άχρηστων υλικών (κάθε λογής), που έχουν αηδιαστική μυρωδιά και συνήθως γίνονται εστίες μόλυνσης. Το σίγουρο είναι οτι αν καθίσουμε και κοιτάξουμε για λίγο έναν τέτοιο λόφο σκουπιδιών μπορούμε να δούμε και πράγματα δικά μας
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ;;;
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ο καθένας ας φροντίσει πρώτα για τον εαυτό του) ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΩΣ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ(ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ) ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.
ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ?
ΜΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ.
Τί σκουπίδια παράγει ένα σπίτι?
παράγει: α) Οργανικά β) Ανακυκλώσιμα γ ) Λάδια δ) αδρανή υλικά.
α) Οργανικά απορρίμματα ονομάζονται τα υπολείμματα τροφών, π.χ. φλούδες από λαχανικά ή φρούτα κτλ.
Τρόποι διαχείρησης οργανικών: 1) με αυτοσχέδιο ατομικό κομποστοποιητή μπαλκονιού 2) με αυτοσχέδιο κομποστοποιητή πολυκατοικίας ή γειτονιάς 3) με ξύλινο κομποστοποιητή από παλλέτες 4) με πύλινο κομποστοποιητή (από μια παλιά πύλινη γλάστρα). Υπάρχουν επίσης κομποστοποιητές στο εμπόριο για όσους θέλουν να αγοράσουν.
Γι αυτο τον λόγο οι Ποδηλάτες Καλαμάτας μαζί με τους kalamatafreespace art cooperativa στο πλαισιο του RETHINK PROJECT, καλούν όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εναλλακτικής κομποστοποιησης που παρουσιάζουν και να δημιουργήσουμε μαζί αυτοσχέδιους κομποστοποιητές.
Ο πρώτος ήδη φτιάχτηκε και λειτουργει έξω από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της πόλης(ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ 8) ενω έχει ηδη εκδηλωθει ενδιαφερον και απο αλλους φορεις

β) Ανακυκλώσιμα απορρίμματα είναι: οι πλαστικές,γυάλινες, μεταλλικές ή χάρτινες συσκευασίες των προϊόντων που αγοράζουμε και καταναλώνουμε (π.χ. κουτί δημητριακών, κονσέρβα τόνου).
γ)Ρούχα και είδη σπιτιού που δεν χρειαζόμαστε άλλο. Οι μπαταρίες*. Τα άχρηστα ηλεκτρικά είδη* (π.χ. παλιό ψυγείο, παλιό τηλέφωνο, χαλασμένο κομπιουτεράκι). Οι ηλεκτρικές λάμπες*. Με αστρερίσκο* είναι όσα δεν πετάμε στον μπλε κάδο!!!
Τρόποι διαχείρησης ανακυκλώσιμων υλικών:
Για να μειώσουμε τον όγκο των ανακυκλώσιμων υλικών που πετάμε, θα πρέπει:
1) να μειώσουμε την παράλογη κατανάλωση που κάνουμε (υπερκαταναλωτισμός). Θα μπορούσαμε να κάνουμε εμπάργκο σε προϊόντα που έχουν χωρίς λόγο υπερβολική συσκευασία (υπερσυσκευασμένα προϊόντα) π.χ. Τα δημητριακά είναι υπερσυσκευασμένα, βρίσκονται σε χάρτινο κουτί το οποίο περιέχει ένα πλαστικό σακουλάκι, το οποίο περιέχει το προϊόν που εμείς τελικά θα φάμε. 2) τα είδη σπιτιού ή τα ρούχα που δεν χρειαζόμαστε, να μην τα πετάμε στα σκουπίδια, αλλά να τα ανταλλάζουμε με άλλα, ή να τα χαρίζουμε σε συμπολίτες μας που ίσως να τα χρειάζονται. 3) να συμμετέχουμε στα ανταλλακτικά-χαριστικά παζάρια που διοργανώνονται τον τελευταίο καιρό από κοινωνικές ομάδες της πόλης μας, παραδειγμα σε αυτό είναι τα ανταλλακτικό παζάρι που διοργανώνει η ομάδα της Ανοιχτής Συνέλευσης, με πραγματικά μεγάλη επιτυχία 4) να αλλάξουμε νοοτροπία σε σχέση με τα υλικά γύρω μας και την χρήση που έχουν ή μπορούν να έχουν, λίγη φαντασία μόνο αρκεί,,δηλαδή να προσπαθούμε να δημιουργούμε εμείς τα πράγματα που χρειαζόμαστε από άχρηστα υλικά που βλέπουμε γύρω μας.!!
Χαρακτηριστικό παραδειγμα είναι και RETHINK PROJECT απο τους kalamatafreespace art cooperativa , οι οποίοι κατασκευάζουν αντικείμενα για καθημερινη χρήση και όχι μόνο , απο πραγματικά ότι πεταμένο βρούν μπροστά τους και επιπλέον κάνουν και εργαστήρια πάνω σε αυτό!
5) συμμετοχή στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του δήμου.

) Λάδια (π.χ. τηγανόλαδο)
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνει κάποιος αυτοσχέδια προϊόντα από υπολείμματα λαδιού για χρήση στο σπίτι. Εξαρτάται από την διάθεση και τον χρόνο του καθενός.
1) παρασκευή σαπουνιού (με την παραδοσιακή μέθοδο, απόλυτα φυσικό προϊόν) για το σώμα ή την κουζίνα. 2) καύσιμο υλικό για το τζάκι ή την ξυλόσομπα, για όσους διαθέτουν.
3) μονωτικό υλικό επίστρωσης αντικειμένων που σκουριάζουν εύκολα (π.χ. μεταλλικά αντικείμενα)
4) διοχέτευση σε χώρους όπου συγκεντρώνονται τα τηγανισμένα λάδια (σουπερμάρκετ)
δ) αδρανή υλικά (μπάζα, σπασμένα είδη υγιεινής, σπασμένες πήλινες γλάστρες κτλ)

**Προσοχή
1. μπορούμε να μειώσουμε την χρήση της πλαστικής σακούλας χρησιμοποιώντας πάνινες τσάντες πολλών χρήσεων!! Τις παίρνουμε μαζί μας όταν βγαίνουμε να αγοράσουμε το οτιδήποτε και αντί ο πωλητής να χρησιμοποιήσει πλαστική σακούλα, χρησιμοποιούμε την δικιά μας πάνινη.
2. τις άχρηστευμένες μπαταρίες δεν τις πετάμε μαζί με τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα!! μόνο στα ειδικά σημεία ανακύκλωσης μπαταριών (Α.Φ.Η.Σ.) διότι περιέχουν τοξικές ουσίες οι οποίες μπορούν να δηλητηριάσουν μεγάλη ποσότητα θαλάσσιου ή πόσιμου νερού αν καταλήξουν σε μια χωματερή.
3. τις αχρηστευμένες λάμπες χαμηλής κατανάλωσης νέας τεχνολογίας τις συγκεντρώνουμε και τις δίνουμε σε ειδικά σημεία που έχουν διαμορφωθεί σε μερικά σούπερ μάρκετ, διότι αν σπάσουν είναι επικίνδυνες για την υγεία και το περιβάλλον καθώς περιέχουν ατμούς υδραργύρου.
*λάμπες νέας τεχνολογίας: i) πληροφορίες ii) δίκτυο συλλογής λαμπτήρων
ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.
ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ !!!!
ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ , ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ!!!!
www.cyclistsofkalamata.blogspot.com

Δίνει 100 ευρώ σε όσες.. γδυθούν μπροστά του!

ΖΗΤΑ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ !!
Ο γνωστός από τις αγγελίες του στο Διαδίκτυο θερμόαιμος Μεσολογγίτης «ξαναχτυπά». Με νέα αγγελία του ζητά φοιτήτριες να γδυθούν μπροστά του προσφέροντας το ποσό των 100 ευρώ!
Στην αγγελία του αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Ζητούνται ομορφούλες κοπέλες, κυρίως φοιτήτριες απο Μεσολόγγι, να γδυθούν τελείως μπροστά μου. Αμοιβή 100 ευρώ και στις κουκλίτσες δίνω περισσότερα». ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ dete.gr

ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ Η ΕΛΛΑΣ - Κλήση 200 ευρώ... για το άλογο των Διοδίων !!

Ιδού η κλήση που έδωσε άνδρας της Τροχαίας στον Γιάγκο Ραυτόπουλο επειδή για τις ανάγκες τηλεοπτικού ρεπορτάζ πήγε στα διόδια... με άλογο! Φαίνεται πως το άλογο είναι απαγορευμένο μέσο μεταφοράς με τη διαικολογία ότι στην εθνική θα πρέπει τα οχήματα να κινούνται με πάνω από 60 χιλιόμετρα την ώρα. Ομως ... στην εθνική Πατρών - Κορίνθου λόγω των έργων υπάρχουν πινακίδες που απαγορεύουν την ανάπτυξη μεγαλύτερης ταχύτητας. Η κλήση είναι 200 ευρώ. Και όπως βλέπετε στην στήλη για τα στοιχεία του οχήματος γράφει... ΑΛΟΓΟ. Σήμερα αναφορά στην περιπέτεια του Γιάγκου έκανε και η εφημερίδα ESPRESSO.
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ESPRESSO
Ηθελε να περάσει τα διόδια του Ρίου καβάλα στ' άλογο! Ο λόγος για τον Πατρινό τηλεοπτικό παραγωγό και παρουσιαστή σατιρικής εκπομπής Γιάγκο Ραυτόπουλο (φωτ.), ο οποίος άφησε με το στόμα ανοιχτό δεκάδες διερχόμενους οδηγούς αλλά και τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, όταν προσπάθησε να περάσει τα διόδια του Ρίου πάνω σε ένα άτι.
Ο Γιάγκος πριν από κάποια χρόνια είχε συλληφθεί, γιατί τον είχαν περάσει για... σατανιστή, ενώ λίγο έλειψε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, όταν μαζί με το υπόλοιπο καστ της ταινίας που σκηνοθετούσε άρχισε να τρέχει πάνω-κάτω στο Σινικό Τείχος με... προβιές και μάσκες. Γενικά ξέρει να προκαλεί ντόρο, ό,τι κι αν κάνει!
Ο νεαρός απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών εμφανίστηκε στο ταμείο και ζήτησε να πληρώσει το αντίτιμο, αλλά στον τιμοκατάλογο της διέλευσης δεν υπήρχε πρόβλεψη για τα... άλογα. «Η υπάλληλος μου είπε ότι έπρεπε να πληρώσω για δίτροχο κι εγώ της απάντησα: "Με δουλεύεις; Το άλογο έχει τέσσερα πόδια"» λέει με χιούμορ στην «Espresso» ο Γιάγκος Ραυτόπουλος συμπληρώνοντας πως η κίνησή του ήταν ένα είδος συμβολικής διαμαρτυρίας, ενώ τόνισε ότι ήθελε να καυτηριάσει την επικαιρότητα.
Αλογο και αναβάτης απομακρύνθηκαν τελικά από το σημείο με την παρέμβαση της αστυνομίας, ωστόσο ο νεαρός ταραξίας κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα για παρακώλυση συγκοινωνιών. «Μου είπαν ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς με όχημα που δεν αναπτύσσει συγκεκριμένη ταχύτητα κι εγώ τους απάντησα ότι το άλογο είναι ντοπαρισμένο και πιάνει τα 60 χιλιόμετρα την ώρα, καθότι είναι άλογο κούρσας» κατέληξε ο πατρινός τηλεοπτικός παραγωγός... nonews-news

ΕΛΠΕ: Επάρκεια πετρελαίου για δύο μήνες !!

Επάρκεια πετρελαίου υπάρχει για δύο μήνες, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή εφοδιασμού και μεταφορών των ΕΛΠΕ. Στους φόβους για ελλείψεις στα καύσιμα στην εγχώρια αγορά απάντησε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο γενικός διευθυντής εφοδιασμού και μεταφορών του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια Κωνσταντίνος Πανάς. «Παρότι η εξαγωγή πετρελαίου από τη Λιβύη έχει μειωθεί κατά τα δυο τρίτα, τα ΕΛΠΕ έχουν επάρκεια αποθεμάτων για τους επόμενους δυο μήνες», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Πανάς. Πρόσθεσε ότι εάν οι εξαγωγές διακοπούν εντελώς, τα ΕΛΠΕ θα προμηθευτούν αργό πετρέλαιο από άλλες πήγες, όπως η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία.

Hττα του Παναθηναικού στη ....Σούπερ Λίγκα !!

Η ΠPOTAΣH μομφής που κατέθεσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά του προέδρου της Σούπερ Λίγκα, Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν πέρασε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του συνεταιρισμού, καθώς υπέρ της ψήφισαν, εκτός του «τριφυλλιού», μόνο οι ΠΑΕ ΑΕΚ και Aρης. Αντίθετα, τον κ. Μαρινάκη στήριξαν συνολικά οκτώ ΠΑΕ (Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου, Πανιώνιος, Πανσερραϊκός, Εργοτέλης, Ηρακλής, Κέρκυρα και Ατρόμητος), ενώ "λευκό" ψήφισαν οι υπόλοιπες (ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα, Ξάνθη και Λάρισα) και η ΕΠΟ. Αμέσως μετά την ψηφοφορία, η αντιπροσωπεία του Παναθηναϊκού αποχώρησε, με τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο, Δημήτρη Γόντικα, να τονίζει: "Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε ένα συμβούλιο στο οποίο προεδρεύει ο Μαρινάκης. Εδώ κοντέψαμε να βγούμε και κατηγορούμενοι". Ο πρόεδρος, Βαγγέλης Μαρινάκης, είπε μετά το πέρας του δ.σ.: "Η πρόταση μομφής πήρε τρεις ψήφους. Eγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και πρέπει να συνεχίσουμε σε ήρεμο κλίμα ώστε να πάρουμε σωστές αποφάσεις για να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Πιστεύω ότι σύντομα θα ληφθούν πολλά μέτρα. Ελπίζω στο επόμενο δ.σ. να είναι και ο Παναθηναϊκός. Η Λίγκα προχωράει ενωμένη". Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, σημείωσε: "Το ποδόσφαιρο τελεί υπό κρίση. Εμείς ψηφίσαμε υπέρ της μομφής και ζητήσαμε τη διακοπή του πρωταθλήματος για να πέσουν οι τόνοι". Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, είπε: "Εμείς προτείναμε να γίνει ένα πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες, εκτός Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, για να δούμε ποιος έχει ανάγκη ποιον". Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης τόνισε: "Γελάμε μερικές φορές, αλλά εμείς είμαστε για γέλια. Το 90% των προβλημάτων ξεκινούν από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Πρέπει αυτοί οι δυο να τα λύσουν όλα".

Το δ.σ. δεν έγινε τελικά στα γραφεία της Λίγκας, αλλά σε ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο, υπό τον φόβο δυσάρεστων γεγονότων λόγω της προγραμματισμένης διαμαρτυρίας οπαδών του Παναθηναϊκού. Eξω από το ξενοδοχείο συγκεντρώθηκαν κάποιοι φίλοι του «τριφυλλιού» χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Εκτός από το δ.σ. της Σούπερ Λίγκα χθες έγιναν κι άλλα ενδιαφέροντα, ως "ουρά" του ντέρμπι. Οι Eλληνες διεθνείς παίκτες του Παναθηναϊκού σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ζήτησαν από τους αρμόδιους φορείς να προστατέψουν τους ποδοσφαιριστές: "Οι ακραίες συνθήκες υπό τις οποίες καλούμαστε να αγωνιστούμε πρέπει να αντιμετωπιστούν με παραδειγματικές τιμωρίες προκειμένου να θωρακιστεί η ασφάλεια των αθλητών και η εικόνα του ίδιου του αθλήματος". Επίσης, ο Τζιμπρίλ Σισέ προχώρησε σε μήνυση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη. O δικηγόρος του Δημήτρης Βερβεσός είπε σχετικά: "Eχω εντολή να καταθέσω μήνυση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και κάθε υπευθύνου για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση και απειλή. Αυτά που έγιναν δεν τιμούν ακόμα και τους πιο φανατικούς Ολυμπιακούς. Θα φτάσουμε σε UEFA, FIFA, παντού". Λίγο νωρίτερα, ο Δημήτρης Γόντικας κατέθεσε τον φάκελο με τα γεγονότα του "Καραϊσκάκη" στην ΕΠΟ, ενώ αναφέρθηκε και στην ποινή της μιας αγωνιστικής που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια του ντέρμπι: "Είναι αστεία και δεν εκφράζει το περί δικαίου αίσθημα".


Βούγιας σε Νάντια: Το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα λειτουργεί κανονικά !

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου είχε καταθέσει ερώτηση στις 24/01/11, με την οποία ζητούσε την αξιοποίηση του σιδηροδρομικού υλικού του Μηχανοστασίου στην Καλαμάτα. Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπύρος Βούγιας, απάντησε επισημαίνοντας ότι κανένα θέμα εγκατάλειψης της περιουσίας του ΟΣΕ δεν υφίσταται και επομένως η αξιοποίησή του είναι δεδομένη. Επιπλέον, μετά από ερώτηση της κ. Γιαννακοπούλου, υπογραμμίζει ότι το ποσό της κρατικής επιδότησης που απαιτείται, προκειμένου να συνεχίσει το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου τη λειτουργία του είναι περί τα 12 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος.
Ο κ. Βούγιας, στην απάντησή του στην κ. Γιαννακοπούλου, επιπλέον, σημειώνει ότι το Μηχανοστάσιο Καλαμάτας λειτουργεί μέχρι σήμερα κανονικά με το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτό και με πλήρη λειτουργία ολόκληρου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που είναι εγκατεστημένος σε αυτό, όπως π.χ. είναι ο Υποδαπέδιος Τόρνος, το πλυντήριο οχημάτων, το ζυγιστήριο οχημάτων και το κτίριο της τροφοδοσίας με άμμο των κινητήριων μονάδων. Τα παραπάνω σήμερα εξυπηρετούν τις ανάγκες του συγκροτήματος για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού του μετρικού δικτύου, συντήρηση η οποία για τον τρέχοντα μήνα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ως συνετάχθη, ανεξαρτήτως ή μη της αναστολής δρομολογίων σε τμήμα του δικτύου μετρικής γραμμής.
Αναφερόμενος, παρακάτω, σε σχετικά δημοσιεύματα του τοπικού και του αθηναϊκού Τύπου, ο κ. Βούγιας ισχυρίζεται ότι εσφαλμένα αναγράφεται στα δημοσιεύματα, τόσο ότι έχει επέλθει απαξίωση στον εξοπλισμό του Μηχανοστασίου εξαιτίας της μη λειτουργίας του, όσο και το ότι το συγκρότημα έχει αφεθεί σε πλιατσικολόγους. Ο Υφυπουργός προσθέτει ότι, όσον αφορά στα γραφόμενα στο δημοσίευμα περί εγκατάλειψης των αυτοκινηταμαξών “Rail Bus” μετρικού δικτύου που προσφάτως προμηθεύτηκε ο ΟΣΕ, η πλειονότητα των δρομολογίων σήμερα στο μετρικό δίκτυο πραγματοποιείται ακριβώς με τον τύπο αυτό του τροχαίου υλικού, όπου εκ των δώδεκα (12) συρμών που διαθέτει ο συγκεκριμένος στόλος τροχαίου υλικού σήμερα, ευρίσκονται σε κυκλοφορία επτά (7) συρμοί, ενώ τρεις (3) συρμοί είναι ακινητοποιημένοι για λόγους συντήρησης και δύο (2) ευρίσκονται σε μακροχρόνια ακινητοποίηση λόγω έκτακτων συμβάντων (εκτροχίαση, πυρκαγιά).
Στη συνέχεια, ο κ. Βούγιας επιβεβαιώνει ότι με την εφαρμογή του προγράμματος για την Αναδιάρθρωση, Εξυγίανση και Ανάπτυξη του Ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναστέλλεται η λειτουργία του Μηχανοστασίου Καλαμάτας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, έχει συσταθεί Ομάδα Εργασίας με σκοπό να προβεί άμεσα σε:
Α) Καταγραφή όλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του υπό αναστολή λειτουργίας συγκεκριμένου συγκροτήματος, ώστε αυτός σταδιακά να μεταφερθεί σε άλλα συγκροτήματα του δικτύου (Πάτρα, Ρέντης, Θεσ/νίκη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη).
Β) Διερεύνηση των αναγκών των άλλων συγκροτημάτων και στη συνέχεια οργάνωση του τρόπου μεταφοράς του εξοπλισμού του εν λόγω υπό αναστολή λειτουργίας συγκροτήματος, στα άλλα εν λειτουργία συγκροτήματα του δικτύου.
Γ) Οργάνωση της σταδιακής μεταφοράς μέρους του εναπομείναντος και μη χρησιμοποιούμενου από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τροχαίου υλικού, από το Μηχανοστάσιο της Καλαμάτας σε άλλο ή άλλα φυλασσόμενα συγκροτήματα του δικτύου.
Δ) Εισήγηση για να διατηρηθούν ή μη κάποιες εκ των παροχών των δικτύων κοινής ωφελείας.
Ο κ. Βούγιας, κλείνοντας την απάντησή του, επισημαίνει πως επειδή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προτίθεται να πραγματοποιεί δρομολόγια στο μετρικό δίκτυο μεταξύ Πύργου – Κατάκολου και Ρίου – Αγίου Ανδρέα δεν είναι δυνατή προς το παρόν η μεταφορά σε άλλο συγκρότημα του Υποδαπέδιου Τόρνου και ως εκ τούτου ο εξοπλισμός αυτός θα παραμείνει στο Μηχανοστάσιο της Καλαμάτας για να εξυπηρετεί τις ανάγκες τόρνευσης των τροχών του τροχαίου υλικού που θα πραγματοποιεί τα προαναφερθέντα δρομολόγια. Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που θα πραγματοποιείται η μεταφορά του εξοπλισμού και μέρους του τροχαίου υλικού, το εν λόγω συγκρότημα θα φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρία. Επίσης, θα συνεχίσει να φυλάσσεται και στον μετέπειτα της μεταφοράς χρόνο για αποφυγή φαινομένων, όπως αυτά που αναφέρονται στο δημοσίευμα.

Ιστορία και πολιτική διαχείρισης των σκουπιδιών στην Καλαμάτα !!

Από τους Ποδηλάτες Καλαμάτας!!
Με τα σκουπίδια της Καλαμάτας και τα μυαλά των πολιτικών μας δεν βρίσκουμε άκρη και έτσι το πρόβλημα των σκουπιδιών της πόλης φαίνεται ότι δύσκολα λύνεται....Αιτία;;;
Ο δήμος Καλαμάτας (διαχρονικά) φάνηκε εδώ και χρόνια ότι δεν τον ενδιαφέρει το ζήτημα των σκουπιδιών , δεν γνώρισε ούτε και θέλει να γνωρίσει το πρόγραμμα ΕΠΕΠΠΑΑ, 2007-2013, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΈΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, πρόγραμμα που δίδεται σε δημους, μεσω ΕΣΠΑ (και συγκεκριμένα τρέχει στον Δήμο Ελευσίνας και εμμένει στην απόφασή του για νέα μίνι trendy χωματερή, μέσω της τοποθέτησης του συστήματος στην RAM πλησίον της Μαραθόλακκας.
ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!
Δεδομένου ότι οι Νεοελληνες δεν έχουμε και την καλύτερη σχέση με τον φυσικό μας περιβάλλον και δεδομένου ότι απο την στιγμή που η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι έτσι, επόμενο είναι και οι πολιτικοί που εκλέγουν να εχουν αντίστοιχη συμπεριφορά, με ελάχιστες εξαιρέσεις
Θα προσπαθήσουμε να σας εξιστορήσουμε, συνοπτικά, την ιστορία των διαχείρισης των σκουπιδιών στην περιοχή μας.
Μέσα στην δεκαετία του ’90, ο Δήμος Καλαμάτας είχε την τύχη, να αποκτήσει την ΜΟΛΑΚ.
Τι είναι η ΜΟΛΑΚ ;
Η ΜΟΛΑΚ ειναι μονάδα λιπασματοποίησης οργανικών αποβλήτων και μόνο! , δηλαδή είναι ένας τεράστιος κομποστοποιητής και μάλιστα αρκετά μεγάλης δυναμικής ,ο οποιος και ήταν μάλλον και ο μοναδικός στην Ελλάδα.
Υπήρχε το σχέδιο να λειτουργήσει η ΜΟΛΑΚ σε μια περιοχή με αυξημένη αγροτική παραγωγή, αλλά σε συνδυασμό με ΚΔΑΥ (κέντρο διαλογής ανακυκλωμένων υλικών) και με σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό της Καλαμάτας. Μέχρι εδώ το σχέδιο φαινόταν πολυ καλό και πρωτοποριακό, κάθως τα παραπάνω 3 στοιχεία είναι απαραίτητο να συνδυάζονται με οποιοδήποτε σύστημα, που υποστηρίζει ότι κάνει ολοκληρωμένη διαχείριση σκουπιδιών.
Λειτούργησε η ΜΟΛΑΚ;
Λειτούργησε από το 1997 μέχρι το 2002, με πλήρη αποτυχία και μεγάλη επιβάρυνση της γύρω περιοχής.
Ο λόγος ήταν ότι στέλνανε στην περιοχή της ΜΟΛΑΚ σύμμεικτα όλα τα σκουπίδια, χωρίς προτωτογενή διαχωρισμό στο σπίτι, δηλαδή δεν υπήρχαν στους δρόμους της Καλαμάτας τότε 3 κάδοι, ενάς για οργανικά, άλλος για ανακυκλώσιμα και τρίτος για τα σύμμεικτα , οτι να ναι, σκουπιδια!
Αρα όταν σε μια μονάδα λιπασματοποιήσης, όπου στόχος μας είναι να βγάλουμε βιολογικό λίπασμα και ακόμα καλύτερα να καλύψουμε με αυτό μια μεγάλη αγροτική περιοχή, ρίχνουμε χύμα σκουπίδια, σίγουρα κάτι δεν έχουμε κάνει καλά!
Αποτέλεσμα ήταν η μόλυνση της περιοχης, η απαξίωση της ΜΟΛΑΚ και η εγκατάλειψη σχεδίου διάσωσης της.
Έκτοτε, σκέφτηκαν οι άρχοντες να τα πετάξουν τα σκουπίδια στα βουνά και στα λαγκάδια,(έτσι όπως χρόνια κάνανε) και έτσι προέκυψε η χωματερή της Μαραθόλακκας στον Ταύγετο. Μπορεί η Ε.Ε να έλεγε στην Ελλάδα ότι σε κάποια χρόνια θα κλείσει όλες τις χωματερές, αλλα οι άρχοντες “αγρόν ηγόρευαν”, καθώς δεν βλέπανε πέρα από τα 4 χρόνια, της θητείας τους.
Και φυσικά αναμασούσαν όλοι την καραμέλα οτι το κράτος ευθύνεται για τα σκουπίδια και όχι οι δημοι!
Ομως μέσα στον εγωισμό τους και την αμάθεια τους δεν είχαν υπολογίσει τα παρακάτω!
1. Τα σκουπίδια τα παράγουμε εμείς και όχι το κράτος! Αρα εμείς πρέπει να βρούμε τρόπους και μετά να ζητήσουμε βοήθεια απο τον κρατικό μηχανισμό
2. Ειδικότερα η ευρύτερη περιοχή της Μαραθόλακκας είναι από τους πλέον “άκυρους” τοπους για να κάνει κανείς δεματοποιήση σκουπιδιών, καθώς βρίσκεται κοντά σε περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ (αρα σημαντική περιοχή για την βιοποικιλότητα την οικοτουριστική ανάπτυξη του Ταυγέτου
3. O υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας της συγκεκριμένης περιοχής συνδἐεται με τις πηγές του Πηδήματος, από όπου υδρεύεται η Καλαματα. Άρα αν δεν γίνει άμεση αποκατάσταση των υπάρχοντων χωματερών, πόσο μάλλον αν δημιουργηθούν νέες, το νέρο της Καλαματας, σε λίγα χρόνια δεν θα πίνεται.! Ηδη τα μάυρα ζουμια απο την χωματερή της Μαραθολακκας ταξιδεύουν, μέσα από το φαράγγι του Νέδοντα στον μεσσηνιακό κόλπο!
4. Υπάρχει κόσμος στην Καλαμάτα (και δεν ειναι 20!) που ναι! ενδιαφέρεται για να ζήσει και να κάνει ότι μπορεί προκειμενου να διασφαλισει ενα υγιές και όμορφο φυσικό περιβάλλον για τον ίδιο και τα παιδιά του. Και όπως δεν εχει σκοπό να πληρώσει την κρίση που άλλοι προκάλεσαν, ετσι και δεν προτίθεται να αφήσει σκουριασμενα μυαλα και σκουπιδοσυμφέροντα να μετατρέψουν τον Ταυγετο σε χωρο σκουπιδοεργολαβειών!
Και εδω κάποιος θα μπορούσε να κάνει την συνταρακτική και σουρεάλ ερώτηση
῾῾Γιατι ενδιαφερόσαστε τοσο πολυ για τον Ταυγετο;;; Γιατι να μην αναπτυχθει ο Ταυγετος μεσα απο δρόμους σκουπιδοεργολαβίες και άλλα τέτοια ωραία;;
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΤΙ
Ο Ταύγετος επηρεάζει το βιοτικό επίπεδο της πόλης ,το μικροκλίμα της και φυσικά το οξυγόνο της. Αφήσαμε αυτό το δάσος να καεί, άρα αφήσαμε το μικροκλίμα της πόλης να υποβαθμιστεί!!
Αν μετατρέψουμε τον Ταυγετο σε σκουπιδοτενεκέ του πολιτισμού μας, ουτε νερό θα έχουμε, ουτε οξυγόνο και το χειρότερο θα ειμαστε οι ηθικοί αυτουργοί της ηθικής και πολιτισμικής παρακμής μας.
Ο πολιτισμος μας οριζεται πρωτίστως απο την επαφή μας με τη φύση, από την μνήμη μας και απο την δικη μας δημιουργικότητα και εφευρετικότητα.
Σαν Ποδηλάτες Καλαμάτας, από πέρσι ταχθήκαμε ενάντια στην όποια δεματοποίηση σκουπιδιών ή άλλου ῾συστήματος σκουπιδοδιαχωρισμού και δεματοποίησης στον Ταύγετο και δωσαμε το παρον με ποικίλλες δράσεις και προτάσεις.
Συγκεκριμένα έιχαμε προτείνει:
Α. Διαχωρισμό στην πηγή των ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ απορριμάτων μέσω οικιακής και συνοικιακής κομποστοποιησης.Τοποθέτηση συνοικιακών κομποστοποιητών σε χώρους πρασίνου της πόλης, το παραγόμενο προιόν θα μπορούσαν να το χρησιμοποιούν οι κατοικοι της περιοχης.
Β.Διεύρυνση της ανακύκλωσης, με σπάσιμο του μονοπωλίου της Ε.Ε.Α και γιατί όχι δημιουργία και δημοτικής εταιρείας ανακύκλωσης.
Γ. Δημιουργία σύγχρονης εγκαταστασης για μηχανική διαλογή και κομποστοποιηση με συνεχή έλεγχο ευρωπαικών προτύπων ποιότητας.
Στο συγκεκριμένο σημειο θα μπορούσε να ενταχθει και η επαναλειτουργία της ΜΟΛΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
Δ. Δημιουργία υποδομών διάθεσης των άκρως επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων .
Ε.Αναβάθμιση του Βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας, απαραίτητη προυπόθεση για κάθε πολιτική διαχείρισης των απορριμάτων
Γιατι ομως δεν θελουμε τους δεματοποιητες;
Α. Η δεματοποιήση δεν αποτελεί διαχείριση των σκουπιδιών αλλά μια νέα ακόμα χωματερή καθώς τα σκουπίδια, δεματοποιημένα μέν, θα στέκουν στο χώρο του δεματοποιητή για άγνωστο χρόνο.
Β. Τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στην Ελλάδα, (που δεν έχουμε την πολυτέλεια να είναι και πολλά) σε συνεργασία με τους δεινόσαυρους πολιτικούς μας, (που δεν σείονται και εύκολα) μας φορτώσαν δεματοποιητές , διαφόρων τύπων (άλλος είναι μόνο για χαρτιά, αλλος είναι μόνο για πλαστικά και πάει λέγοντας), προσπαθώντας από την μία να μας πείσουν ότι αυτοί οι δεματοποιητές κάνουν για ΟΛΑ τα σκουπίδια και αφέτερου να δημιουργήσουνε έυφορο έδαφος για την δημιουργία εργοστασίου καύσης, με ιδιωτικό φυσικά όφελος, και με ῾όφελος῾ για εμάς τα τέλη σκουπιδιών που θα τους πληρώνουμε και φυσικά μια σημαντικά επιβαρυμένη τοξικά ατμόσφαιρα .
Και το κερασάκι στην τούρτα είναι, ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο φημολογείται ότι, ούτε κάν παραγωγή ενέργειας από σκουπίδια θα κάνει! ..
Μόνο σκουπίδια θα καίει και εμείς μετά θα τα εισπνέουμε!!!
Γ. Ακόμα και αν δεν υπηρχε άλλη λύση για την διαχείριση των σκουπιδιών, (κατι που οπως αποδείχθηκε πιο πάνω δεν ισχύει) ο οποιοσδήποτε δεματοποιητης θα έπρεπε να συνδυάζεται με διευρυμένο ΚΔΑΥ και Βιολογικό καθαρισμό.
Πραγμα που δεν συμβαινει στην περιπτωση της RAM!
Τι είναι η μονάδα RAM;;;
Είναι ένας μίνι δεματοποιητής, ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ο οποίος...῾῾τα κάνει όλα και συμφέρει῾῾
Δηλαδή παίρνει τα σκουπίδιά τα μπαλοποιει, τα κάνει compost , μήπως φτάχνει και καφέ;;; ας μην παραμυθιαζομαστε
Το πρασινο εμπόριο των σκουπιδιών άρχισε και επίσημα στην Καλαμάτα!
ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ!
ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΑΝΗΚΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!!!!
Υ.Σ Εκτεταμένες πληροφορίες για το εμπόριο των σκουπιδιών μπορεί να βρεί κανείς στην ταινία GOMORRA, οπου περιγράφεται με αποκαλυπτικό τρόπο η σχέση της μαφίας και των κυβερνήσεων με την δήθεν σύγχρονη δεματοποιημένη διαχείριση των σκουπιδιών!)

www.cyclistsofkalamata.blogspot.com


Διαγραφές στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία !!

Για τέσσερις γραμματείς τοπικών οργανώσεων !!
Σύμφωνα με πληροφορίες του iliatora.gr, "καμπάνες" σε τέσσερις γραμματείς τοπικών οργανώσεων της Ηλείας έριξε η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ κατά την τελευταία συνεδρίασή της, προτείνοντας ακόμα και την αναστολή της κομματικής τους ιδιότητας, δηλαδή την διαγραφή τους.
Οι τέσσερις αυτοί γραμματείς είναι οι: Χριστίνα Σακκά (Τ.Ο. Βουπρασίας), Χρήστος Σπανός (Τ.Ο. Λεχαινών), Δημήτρης Βύτανος (Τ.Ο. Βαρθολομιού) και Αντώνης Γκρίτζαλης (Τ.Ο. Ζαχάρως).
Σύμφωνα με άποψη των μελών της επιτροπής, τα παραπάνω στελέχη, ανάμεσα σε άλλα ανά την Ελλάδα, με τη στάση και τις ενέργειές τους συνέβαλαν στην επικράτηση αντίπαλων συνδυασμών κατά την διάρκεια των τελευταίων εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σημειώνεται ότι μετά τις διαρροές για διαγραφή στελεχών του ΠΑΣΟΚ, η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Οι προς εξέταση προτάσεις αφορούν στελέχη, τα οποία, ενώ είχαν εκλεγεί σε κομματικά όργανα (Περιφερειακές, Νομαρχιακές ή Συντονιστικές Επιτροπές), είτε συμμετείχαν σε αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια διαφορετικά εκείνων τα οποία στήριξε το ΠΑΣΟΚ, είτε με τη στάση και τις ενέργειές τους συνέβαλαν συνειδητά στην επικράτηση αντίπαλων συνδυασμών.
Τα στελέχη αυτά, σύμφωνα με τις παραπάνω προτάσεις, δεν πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν μέλη των καθοδηγητικών οργάνων.
Η ΕΚΑΠ δεν έχει αναστείλει, ούτε προτίθεται να αναστείλει την κομματική ιδιότητα κανενός απλού μέλους του κόμματος.
Για όλες τις υπό εξέταση περιπτώσεις στελεχών υπάρχουν γραπτές εισηγήσεις από τα αρμόδια όργανα του Κινήματος.
Η ΕΚΑΠ έχει κοινοποιήσει τις προτάσεις και στα λοιπά στα αρμόδια κομματικά όργανα και αμέσως μετά τη λήψη των επίσης γραπτών απόψεών τους, θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να λάβει τελικές αποφάσεις».

Ζωοκλοπές και στην Μεσσηνία !

Έκλεψαν 9 αρνιά και 1 κατσίκι στο Πεταλίδι !
"Καπνός" έγιναν 9 αρνιά και 1 κατσίκι στο Πεταλίδι. Ο ιδιοκτήτης τους Νίκος Δημόπουλος, που κατήγγειλε στην Αστυνομία τη ζωοκλοπή, πιστεύει πως κάποιοι μπήκαν στο στάβλο του στη θέση "Μπαταρία" τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οπως μας είπε ο ίδιος, το πρωί του Σαββάτου δε βρήκε τα ζώα στο στάβλο - και την επομένη βρήκε μόνο ένα αρνάκι να τριγυρίζει στο χτήμα, προφανώς ξεχασμένο από τους ζωοκλέφτες. Σχολίασε μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αρκετές κλοπές σε στάβλους και χτήματα της περιοχής, ενώ μέχρι και φυτάρια ελαιόδεντρων έκλεψαν άγνωστοι από συγχωριανό του. Ελευθερία

Τι πληρώνω, τι πληρώνω !!

ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο4: Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
Δεκατέσσερις στόχους έχουν τα νέα μέτρα, προκειμένου να εξοικονομηθούν 25 δισ. ευρώ και να μειωθεί το έλλειμμα στο 1% του ΑΕΠ. Μεταξύ άλλων θα πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι ΔΕΚΟ, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι συνταξιούχοι, ενώ στις φιλοδοξίες της κυβέρνησης περιλαμβάνεται- για άλλη μια φορά- η σύλληψη της φοροδιαφυγής. TA NEA

Ο Τϋπος της Μεσσηνίας 26-2-2011



Οι Μεσσήνιοι αστυνομικοί εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους για την ΠΟΑΣΥ !

Οι Μεσσήνιοι αστυνομικοί υπάλληλοι εκλέγουν αύριο 27-2-2011 τους αντιπροσώπους τους για το ανώτατο συνδικαλιστικό τους όργανο την ΠΟΑΣΥ . Οι υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί είναι οι εξής
1. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Δημητρίου
2. ΒΑΓΓΑΛΗΣ Νικόλαος του Ανδρέα
3. ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΗΣ Ανδρέας του Ανδρέα
4. ΚΟΥΤΣΑΝΤΩΝΗΣ Κωνσταντίνος του Νικολάου
5. ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ Γεώργιος του Διονυσίου
6. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος του Σωτηρίου
7. ΦΛΩΡΟΣ Ιωάννης του Φωτίου
8. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Ευθύμιος του Φωτίου

Χάθηκε στα ...βουνά αστυνομικός που έψαχνε τον Παλαιοκώστα !

Τον βρήκε το σκυλί της αστυνομίας !
Του τα 'χουν μαζεμένα του Παλαιοκώστα! Στο Crimes on air μάθαμε πως στον Παρνασσό χάθηκε στα βουνά αστυνομικός των Ειδικών Δυνάμεων, στην προσπάθεια του να βρει τα χνάρια του πολυσυζητημένου δραπέτη. Σε σημείο μάλιστα που χρειάστηκε να τον ψάξουν με σκύλο-ανιχνευτή της ΕΛ.ΑΣ όχι τον δραπέτη αλλά τον αστυνομικό. Ο εκπαιδευμένος σκύλος πάντως τον βρήκε τον ... αγνοούμενο. crimesonair.blogspot.com

Εμφανίστηκε το τέρας του Λοχ Νες !!

Ο Tom Pickles έκανε καγιάκ στη λίμνη Windermer στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν είδε μπροστά του ένα περίεργο πλάσμα που εδώ και αιώνες το αποκαλούν «Το τέρας του Λοχ Νες». Ο Τom είπε ότι είδε ένα ζώο που είχε το μέγεθος τριών αυτοκινήτων και μπόρεσε να το παρακολουθήσει αυτό για περίπου 20 δευτερόλεπτα.
«Το δέρμα του φαινόταν σκληρό αλλά το σχήμα του σώματος ήταν περίεργο. Δεν ήταν όπως τα ζώα που έχω δει μέχρι σήμερα»
Το πλάσμα είναι γνωστό από κατοίκους της περιοχής ως «Bownessie" και αυτό είναι το όγδοο που έχει αναφερθεί  τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σαν Σήμερα !!

1815: Ο Ναπολέων με 1.200 οπαδούς του ξεκινά από το νησί Έλβα, όπου ήταν εξόριστος, με προορισμό το Παρίσι για να ξαναπάρει την εξουσία.
1872: Η κυβέρνηση Βούλγαρη διενεργεί εκλογές, στις οποίες κυριαρχούν η βία και η νοθεία και κερδίζει τη σχετική πλειοψηφία.
1936: Έπειτα από μακροχρόνιες έρευνες, ο Φερδινάνδος Πόρσε παρουσιάζει το «λαϊκό αυτοκίνητο», γνωστότερο ως Volkswagen.
1969: Πρώτη προβολή της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ζ», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού, με θέμα τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.
1983: Το άλμπουμ «Thriller» του Μάικλ Τζάκσον ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών, όπου θα παραμείνει για 37 εβδομάδες.
1991: Παροπλίζεται το «Βέλος», το πολεμικό πλοίο που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Κίνημα του Ναυτικού κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.
Γεννήσεις
1802: Βίκτωρ Ουγκώ, γάλλος συγγραφέας. («Οι Άθλιοι») [θαν. 22/5/1885]
1829: Λιβάι Στρος, γερμανικής καταγωγής αμερικανός ράφτης, εφευρέτης και κατασκευαστής των ρούχων τζιν, ιδρυτής της βιομηχανίας ρούχων Levi's. [θαν. 26/9/1885]
1938: Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ήρωας του κυπριακού αγώνα της ανεξαρτησίας. [θαν. 14/3/1957]
Θάνατοι
1883: Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, κορυφαία πολιτική προσωπικότητα του 19ου αιώνα, που χρημάτισε δέκα φορές πρωθυπουργός. [γεν. 1817]
1986: Αμαλία Φλέμιγκ, επιστημονική συνεργάτιδα και σύζυγος του μεγάλου βρετανού επιστήμονα Αλεξάντερ Φλέμιγκ που ανακάλυψε την πενικιλίνη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. [γεν. 1909]
2003: Δημήτρης Ποταμίτης, ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας. [γεν. 1945]

Απέλυσαν τον μοναδικό ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Πελοπόννησο !!

Αφού δεν έχει Ανταποκριτή η κρατική τηλεόραση στην Πελοπόννησο τότε να κόψουν και την εισφορά της ΕΡΤ από τα τιμολόγια της ΔΕΗ
Ολόκληρη Περιφέρεια Πελοποννήσου πλέον μένει ορφανή από την ΕΡΤ γυρίζοντάς της την πλάτη. Η είδηση δεν αρέσει καθόλου στους κατοίκους της Πελοποννήσου που αναρωτιούνται ότι αφού δεν έχουμε ανταποκριτή στην Πελοπόννησο για να παράγει τα σπουδαιότερα νέα από τον τόπο μας τότε και εμείς θα απαιτήσουμε να μας αφαιρέσουν το νταβατζόσιμο που πληρώνουμε στα τιμολόγια για την ΕΡΤ.
Και ότι απαιτούν και διεκδικούν εκεί στο νότο πάντα πιάνει.
Τόσα χρόνια τόσοι αδηφάγοι που πάνε και έρχονται μέσα στο ραδιομέγαρο και έκοψαν τον έναν και μοναδικό ανταποκριτή σε ολόκληρη Πελοπόννησο για να κάνουν περικοπές και οικονομία. Τι πράγματα είναι αυτά…!!!
Το θέμα δεν είναι προσωπικό είναι κοινωνικό.
Μυστήριο από την άλλη μεριά παραμένει η αδικαιολόγητη σιωπή των Αρχόντων του τόπου. Ο Περιφερειάρχης , οι βουλευτές οι δήμαρχοι τι κάνουν όλοι αυτοί…;; Δεν το έχουν μάθει ακόμα…;;Ας τους ενημερώσει κάποιος λοιπόν το τι γίνεται και ας κόψουν λίγο τις περατζάδες στην Πρωτεύουσα και να κοιτάξουν τον τόπο τους.
Από τον τόπο τους τρώνε ψωμί μην το ξεχνάνε αυτό….!!!
www.report24.gr

H Ελλάδα από το Διάστημα: η Αθήνα ανάβει τα φώτα της !!

Μία νέα φωτογραφία της Ελλάδας έστειλε ο Ιταλός αστροναύτης Paolo Nespoli το πρωί της Παρασκευής, 25 Φεβρουαρίου. Στη συνήθη του βόλτα από το γυάλινο θόλο του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού, φωτογράφισε την πόλη της Αθήνας όπως φαίνεται από το διάστημα τη νύχτα. Ο γυάλινος θόλος του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού προστέθηκε το 2009 για να βοηθήσει τους έξι αστροναύτες να προσδιορίσουν τη θέση τους, όπως και την πραγματοποίηση εργασιών στο εξωτερικό του. Ωστόσο, το πανοραμικό παρατηρητήριο Cupola έχει κερδίσει μία ξεχωριστεί θέση στην καθημερινότητά τους.
Μέσα από το επτά μεγάλα παράθυρά του, το παρατηρητήριο Cupola προσφέρει μοναδική θέα προς το διάστημα, αλλά και της Γης. Ο Paolo Nespoli λέει πως όποτε έχει ελεύθερο χρόνο, ακόμα και αν είναι μονάχα πέντε λεπτά, αδράττει την ευκαιρία να ρίξει έστω και μια κλεφτή ματιά πίσω στο σπίτι του, τη Γη.
Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι πόσο γρήγορα αλλάζει το σκηνικό με την ταχύτητα που κινείται ο Διαστημικός Σταθμός, προσθέτει ο Ιταλός αστροναύτης. Τα σύννεφα που τη σκεπάζουν αλλάζουν συνεχώς σχήματα και χρώματα. Και η ίδια η Γη αλλάζει γρήρορα πρόσωπα καθώς ο Ήλιος δύει και η νύχτα πέφτει.
Εώς σήμερα έχει προσπαθήσει και πολλές φορές καταφέρει να εντοπίσει τόπους που θα ήθελε να φωτογραφίσει, όπως τις πυραμίδες της Αιγύπτου και το Σινικό Τοίχος στην Κίνα. Στις 23 Φεβρουαρίου το βλέμμα του σταμάτησε στην Ελλάδα και την πόλη της Αθήνας που τη νύχτα, με όλα φώτα της αναμμένα, μοιάζει χρυσή.
Σε αντίθεση με την γκρίζα της όψη την ημέρα, οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας ζωγραφίζονται λαμπεροί να τη διασχίζουν από άκρη σε άκρη. Και η πόλη τη νύχτα απλώνεται από τους πρόποδες της Πάρνηθας, της Πεντέλης και του Υμήττου έως την θάλλασσα του Σαρωνικού γεμάτη χρώματα πράσινα, πορτοκαλί και κόκκινα.

Στο νοσοκομείο με νέα γρίπη η Ειρήνη Μερκούρη!

Θετικός στον ιό και ο σύντροφός της..
Από τις αρχές της εβδομάδας η Ειρήνη Μερκούρη εμφάνισε συμπτώματα Η1Ν1, όπως ατονία και υψηλό πυρετό, τα οποία την ταλαιπωρούν μέχρι και σήμερα.
Σύμφωνε με τη zοugla, 17.00 το απόγευμα της Παρασκευής και ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό την Ρόδο για προγραμματισμένη συναυλία, κατά τη διάρκεια του check in αισθάνθηκε αδύναμη, ώσπου λιποθύμησε μπροστά στα μάτια πλήθους κόσμου που περίμενε να ταξιδέψει.
Η λαϊκή τραγουδίστρια εσπευσμένα εισήχθη στο Ιατρικό κέντρο Αθηνών και νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα, καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν πως έχει προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1. Την ώρα εκείνη ο πυρετός «άγγιξε» τους 41,6 βαθμούς.
«Θετικός» στον ιό ήταν και ο σύντροφος της. Να τους ευχηθούμε περαστικά και «σιδερένιοι».

Χωρίς «Αποτυπώματα» το Alter ;

Αποχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής από το Alter ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαδόπουλος, παρουσιαστής της εκπομπής «Αποτυπώματα». Σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοσιογράφος μιλώντας σε συναδέλφους του φέρεται να είπε : «Φεύγω. Δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο απλήρωτος». star.gr

25.2.11

Έπιασε τη σύζυγο... με τον υπάλληλό του !

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ  ΠΑΤΡΑΣ !
Σα βόμβα έσκασε η είδηση για το επικείμενο διαζύγιο επώνυμου ζευγαριού που μόλις πριν λίγους μήνες ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας.
Το θέμα που αποκαλύπτει  η εφημερίδα "Κόσμος", έχει προκαλέσει σάλο σε πολλούς Πατρινούς που γνωρίζουν το γνωστό επιχειρηματία - σύζυγο αλλά και την καλλονή σύζυγό του, αλλά έχει αφήσει άφωνους τους πάντες κυρίως για τον λόγο, για τον οποίο άρχισε η διάλυση της σχέσης. Κι αυτό δεν είναι άλλος από την... απιστία. Και μάλιστα με ευθύνη της συζύγου και συνυπεύθυνο... έναν υπάλληλο του άνδρα της! Άνθρωποι του κοντινού περιβάλλοντος λένε ότι όλα άρχισαν πριν από μερικές εβδομάδες και συγκεκριμένα, όταν ο επιχειρηματίας αντελήφθη ότι κάτι είχε αλλάξει στη συμπεριφορά της γυναίκας του. Έκανε τα πάντα για να την κάνει να νιώσει ευτυχισμένη μαζί του, όμως η συμπεριφορά της παρέμενε ίδια. Το μυαλό του λοιπόν πήγε κατευθείαν στο πονηρό κι έτσι αποφάσισε να βάλει έναν φίλο του να την παρακολουθήσει. Πριν από μία εβδομάδα, η σύζυγος βγήκε για νυχτερινή έξοδο σε γνωστό κέντρο της Πάτρας. Στην παρέα της ήταν μόνο γυναίκες, όλες οι κολλητές της φίλες, και κανένας άνδρας. Στο ίδιο μαγαζί ωστόσο βρισκόταν με δική του παρέα και ο... υπάλληλος του άνδρα της ο οποίος καθόταν σε κοντινό με αυτήν τραπέζι. Οι ματιές διαδέχονταν η μία την άλλη. Το ίδιο και τα μηνύματα sms στα κινητά τηλέφωνα.
Τους... έπιασε στην τουαλέτα!
Ο φίλος του συζύγου ήταν κι αυτός στο ίδιο νυχτερινό κέντρο, αφού παρακολουθούσε την σύζυγο! Κάποια στιγμή, η σύζυγος και ο υπάλληλος του συζύγου σηκώθηκαν από τα τραπέζια τους και πήγαν στην τουαλέτα. Στο φίλο του συζύγου φάνηκε περίεργο αλλά δεν ήξερε τι να κάνει. Αποφάσισε να περιμένει όμως η ώρα περνούσε. Είχαν ήδη συμπληρωθεί είκοσι λεπτά και ούτε η γυναίκα αλλά ούτε και ο υπάλληλος έβγαιναν. Έτσι, ο φίλος που είχε αναλάβει την παρακολούθηση αποφάσισε να μπει μέσα. Βρέθηκε μάλιστα στις γυναίκες τουαλέτες και ακούγοντας σε μία από αυτές ερωτικούς ήχους, δεν δίστασε να... σπάσει την πόρτα και να δει με τα ίδια του τα μάτια τη σύζυγο του φίλου του επιχειρηματία να... κάνει ερωτικά παιγνίδια στον υπάλληλο! Όπως ήταν φυσικό ενημέρωσε τον «κολλητό» του και όλα πλέον έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης! Το περίεργο, όμως, στην ιστορία είναι ότι ο υπάλληλος - εραστής, εξακολουθεί να εργάζεται στην επιχείρηση του απατημένου συζύγου! www. dete.gr

Δείγμα πολιτικής ευαισθησίας σε δημοσίευμα του έγκριτου Blog Filiatranews από τον Σωτήρη Παναγιωτόπουλο !

Είθε οι πολιτικοί της Μεσσηνίας να έχουν την ίδια ευαισθησία με αυτή του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου απέναντι στα ενημερωτικά Blogs!!

Η απάντηση και το δημοσίευμα του filiatranews.blogspot.com

Με αφορμή το σχόλιο που κάναμε στην κατεπείγουσα ερώτηση του κ. Σωτήρη Παναγιωτόπουλου προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη για τα στερεά Απόβλητα, ο κ. Παναγιωτόπουλος μας έστειλε την απάντηση του (μαζί με δημοσίευμα Μεσσηνιακής εφημερίδας) την οποία απάντηση του σας παραθέτουμε όπως ακριβώς μας την έστειλε.
Προς: Φιλιατρά News.
Αγαπητοί φίλοι,
Κατ΄ αρχήν να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία ...στην ιστοσελίδα σας, FiliatraNews. Επειδή το BLOK σας "filiatranews.blogspot.com" θεωρείται και είναι ένα από τα σοβαρότερα, θα ήθελα σχετικά με το σχόλιο που κάνατε στην ιστοσελίδα σας και με αφορά, να κάνω τις εξής επισημάνσεις για την αποκατάσταση και μόνο της αλήθειας.
1. Ο κ. Δημ. Δράκος, ουδέποτε υπέβαλε γραπτώς ερώτηση στον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη για τα στερεά απόβλητα. Στο προηγούμενο Συμβούλιο και εκτός Ημερήσιας Διάταξης, ζήτησε το λόγο ως επικεφαλής της Παράταξης της μειοψηφίας και έθεσε στον Περιφερειάρχη το μείζον θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων ζητώντας να ενημερωθούμε για τις ενέργειες και της πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής στο θέμα αυτό. Επί της διαδικασίας προέκυψαν οι ανακοινώσεις του κ. Τατούλη, τις οποίες δημοσίευσαν οι τοπικές μας εφημερίδες και το διαδίκτυο και πίστευα ότι θα είχατε ενημερωθεί (προς ενημέρωσή σας συνημμένα τις αποστέλλω), δεδομένου ότι καλύπτετε πλήρως όλα τα σοβαρά θέματα του Νομού μας, της Περιφέρειάς μας και όχι μόνο.
2. Επειδή θεωρώ σοβαρότατο ζήτημα, το θέμα των απορριμμάτων, που είναι άλλωστε ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του Περιβάλλοντος και της Ανάπτυξης της Περιφέρειας, θεώρησα καθήκον μου και υποχρέωση να παρέμβω ωφέλιμα, αυτή τη χρονική στιγμή, με την επείγουσα ερώτησή μου θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα στον κ. Τατούλη, τα οποία τουλάχιστον έως σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ουδέποτε ετέθησαν.
3. Θα έχω πολύ σύντομα στη διάθεσή σας τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης, μιας και είμαι αδιάκοπα παρών σε όλες τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να αποδειχθούν οι εσφαλμένες θέσεις του συντάκτη σας, που ελπίζω να έγιναν χωρίς "κακές προθέσεις" και να αποδείξω ότι δεν είμαι "εκτός τόπου και χρόνου".
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 25/2/2011
Φιλικά, Σωτήρης Παναγιωτόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Το δημοσίευμα του Filiatra news
Τα ίδια από Τατούλη για τα σκουπίδια
Τις γνωστές θέσεις του για διεθνή διαγωνισμό, προκειμένου να επιλεγεί τεχνολογία διαχείρισης των σκουπιδιών, επανέλαβε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δ. Δράκου κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αποκάλυψε ακόμη ότι επί διακυβέρνησης της Ν.Δ. ο τότε περιφερειάρχης Ν. Αγγελόπουλος είχε πει στην Ευρωπαϊκή Ενωση ότι έχουμε κλείσει σχεδόν όλες τις χωματερές.

Αναλυτικά στην απάντησή του ο κ. Τατούλης ανέφερε τα εξής:

“Είναι γεγονός ότι η Περιφέρειά μας αντιμετωπίζει ένα σημαντικό ζήτημα, ένα ζήτημα που ευθέως την απειλεί με το θέμα της ανυπαρξίας πολιτικής μέχρι τώρα για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Εκείνο που θέλω να γνωρίζετε, κυρίες και κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι και κύριοι αντιπεριφερειάρχες, είναι ότι εφόσον προχωρήσουν τα θέματα αυτά θα υπάρξει μία ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πάνω στο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω και να σας ενημερώσω ότι, όπως πρέπει να γνωρίζετε, λόγω του πολύπλοκου και πολύπλευρου και πολυεπίπεδου προβλήματος που παρατηρείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κι επειδή η περιοχή μας απειλείται ευθέως με πρόστιμα από την Ε.Ε., αν δεν προχωρήσουμε γρήγορα στην πολιτική της διαχείρισης και στην πολιτική του κλεισίματος των πάσης φύσεως χωματερών -είτε υπό την έννοια των ΧΥΤΑ, είτε υπό την έννοια των ΧΑΔΑ- τότε απειλούμαστε με πρόστιμα από την Ε.Ε.
Είναι γνωστό ότι η προηγούμενη περιφερειακή διοίκηση, η αποκεντρωμένη περιφερειακή διοίκηση είχε δημιουργήσει μία ασάφεια στις πολιτικές της με εξαιρετικά ζητήματα και προβλήματα.
Φανταστείτε ότι σε κάποια στιγμή ο προηγούμενος περιφερειάρχης ο κ. Αγγελόπουλος είχε ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι σχεδόν είχαμε κλείσει όλους τους ΧΥΤΑ και τους ΧΑΔΑ.

Για να μην επαναλαμβάνονται αυτά τα πράγματα, για να μην φαινόμαστε ασυνεπείς, για να είμαστε πολύ σοβαροί στο μεγάλο ζήτημα, θέλω να σας πω δύο πράγματα.
Πρώτον, ότι εμείς έχουμε εξαρχής υποσχεθεί στους συμπολίτες μας από την προεκλογική διαδικασία ότι εκείνο που μας ενδιαφέρει για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι να είναι η Περιφέρεια της αειφορίας. Τουτέστιν, είτε υπήρχε η απειλή της Ε.Ε. είτε δεν υπήρχε, εμείς οφείλουμε να κινηθούμε σε μια πολιτική η οποία ουσιαστικά θα υπερασπίζεται τον αειφόρο χαρακτήρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι εμείς είχαμε εξαρχής μελετήσει και ανακοινώσει μία πολιτική για την διαχείριση. Και αυτή η πολιτική μας στηρίζεται σε ορισμένες βασικές αρχές.

Υποστυλώνονται οι γέφυρες από την Καλαμάτα ως τη Μεγαλόπολη !

Υποστυλώνονται οι γέφυρες από την Καλαμάτα ως τη Μεγαλόπολη, για την μεταφορά μηχανημάτων του νέου εργοστασίου παραγωγής ρεύματος. Όλες οι γέφυρες, μικρές ή μεγάλες, που υπάρχουν στο δρόμο, από το λιμάνι της Καλαμάτας ως την Μεγαλόπολη, το επόμενο διάστημα θα υποστυλωθούν, προκειμένου από τα τέλη του προσεχούς Μαΐου,μέχρι το τέλος του 2011, να προωθηθεί με ασφάλεια το σύνολο του μηχανολογικού εξοπλισμού του νέου εργοστασίου παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο που θα κατασκευαστεί στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης (800 ΜW),από το λιμάνι Καλαμάτας που θα εκφορτωθεί. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Κωνσταντίνος Μελάς επισκέφθηκε σήμερα το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και ζήτησε τη συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου για την επιτυχία του σημαντικού αυτού εγχειρήματος.

Η αλλάζουμε ή Βουλιάζουμε στον τομεα του τουρισμού !!

Της Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου !
Επικίνδυνη χαρακτηρίζει την πορεία που ακολουθεί η Κυβέρνηση στον τομέα του τουρισμού , που αποτελεί την τελευταία σανίδα σωτηρίας της παραπαίουσας οικονομίας μας, η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού. Μετά τις παλινωδίες της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης στην κατανομή των αρμοδιοτήτων των Γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό και τη στελέχωσή τους επ΄ ωφελεία της Χώρας μας ,έρχονται οι καθυστερημένες αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ, που κι αυτές δυστυχώς , αποπνέουν κομματικό άρωμα. Δεν έχει γίνει κατανοητό στους Κυβερνώντες πως με την ανυπαρξία Τουριστικής Πολιτικής οδήγησαν την Ελλάδα σε υποβιβασμό στη Β κατηγορία της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.
Απαιτούνται άλλες σύγχρονες και δυναμικές δράσεις , προκειμένου να κερδίσουμε άμεσα το χαμένο έδαφος και να σταθούμε ισότιμα δίπλα στους ανταγωνιστές μας.
Η ΓΕΠΟΕΤ αναφέρει ακόμη στην παρέμβασή της ««Το τρέχον σχήμα όπου Υπουργός, Υφυπουργός αλλά και Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. εμπλέκονται σε αλληλοεπικαλυπτόμενες δράσεις αμφιβόλου στόχευσης με σκοπό την τουριστική προώθηση της χώρας κρίνεται αναποτελεσματικό, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πορεία του τουρισμού τόσο από άποψη αφίξεων όσο κυρίως και εσόδων κατά τα τελευταία δύο έτη.
Αν και είχαν δημιουργηθεί υψηλές προσδοκίες στον κλάδο από τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για ενιαία αντιμετώπιση πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού αυτές διαψεύστηκαν στην πράξη, αφού αντί να επιλύονται τα προβλήματα δημιουργούνται συνεχώς νέα, όταν δεν υπάρχει ένας Μάνατζερ που θα έχει υπό την εποπτεία του όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του τουρισμού». Επίσης, κρίνεται σκόπιμο να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι θέσεις των επιτελών, συμβούλων και λοιπών, καθώς και ο εξορθολογισμός των στεγαστικών αναγκών του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. «Σήμερα, οι υπηρεσίες τους και διάσπαρτες σε όλη την Αθήνα είναι και υπέρ του δέοντος κοστοβόρες και μη λειτουργικές. Με τον περιορισμό ή τη συστέγαση θα εξοικονομηθούν σημαντικά κονδύλια, ώστε να διατεθούν αποκλειστικά στην διαφήμιση και στην προβολή της χώρας στο εξωτερικό.
Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει σήμερα, δηλαδή την χρηματοδότηση τριών διαφορετικών επιτελείων και των ανάλογων συμβούλων -Υπουργού, Υφυπουργού, Προέδρου Ε.Ο.Τ.- το κλείσιμο δέκα γραφείων του Ε.Ο.Τ. στο εξωτερικό προς μείωση του κόστους, την απαξίωση έμπειρου και εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού που έχει προσφέρει σημαντικό έργο στις χώρες δραστηριοποίησής του και εν τέλει την δραστική μείωση της προβολής της χώρας στο εξωτερικό με την περικοπή κάθε είδους διαφημιστικής δαπάνης -πλην διαδικτύου- με αποτέλεσμα την απουσία της χώρας μας από σημαντικές τουριστικές εκθέσεις (παρουσία σε 34! λιγότερες εκθέσεις σε σχέση με πέρυσι)».

Το κυνήγι τελειώνει, οι λαθροθήρες …συνεχίζουν !!

Αγριογούρουνα, λαγοί, πάπιες και ελάφια, είναι τα αγαπημένα θηράματα των λαθροκυνηγών στην Αχαΐα. Και μπορεί το κυνήγι να τελειώνει, αυτοί όμως συνεχίζουν την δράση τους σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.
Τα όλο και αυξανόμενα περιστατικά λαθροθηρίας με σκοπό την εμπορία του κρέατος των θηραμάτων, είναι το γεγονός που έχει αρχίσει να προβληματίζει έντονα τους κυνηγούς και τους κυνηγετικούς συλλόγους της περιοχής.
Σύμφωνα με το thebest.gr, τα θηράματα που ακόμα και επί παραγγελία αφανίζονται εκτός της κυνηγετικής περιόδου, είναι κυρίως τα αγριογούρουνα και τα υδρόβια πτηνά, που μετατρέπονται σε πολυτελή γεύματα για λίγους, ενώ οι εξορμήσεις γίνονται κατά κανόνα, αργά τη νύχτα.
Οι λαθροθήρες είναι εξοπλισμένοι με διόπτρες νύχτας, υπερσύγχρονα όπλα, ασυρμάτους για επικοινωνία και σκούφους, ώστε να μην τους αναγνωρίζουν, αφού είναι ικανοί να δρουν ακόμα και στην περιοχή κατοικίας τους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κυνηγετικής ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, η πολιτεία δεν μπορεί να παρέχει ουσιαστική προστασία από τους λαθροθήρες, με αποτέλεσμα οι κυνηγετικές ομοσπονδίες να έχουν αναλάβει το επικίνδυνο έργο.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι θηροφύλακες έχουν έρθει αντιμέτωποι με τα όπλα των παρανόμων, έχουν δεχτεί πυρά, ενώ απειλούνται ακόμα και οι ζωές των μελών της οικογένειάς τους.
Οι ποινές είναι επί της ουσίας θωπευτικές και δεν φαίνεται να τους πτοούν.
Άλλωστε είναι πολλά τα λεφτά, όταν ένα ελάφι ως παράνομο θήραμα, αξίζει ως κρέας ακόμα και 10.000 ευρώ!

Νεκρός ο ένας ληστής του Μώλου σε διπλή μάχη με τους αστυνομικούς !!

Νεκρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας ο ένας από τους 5 ληστές που σήμερα το πρωί έκαναν διπλή ληστεία σε ΕΛΤΑ και ΑΤΕ στο Μώλο. Στον παράδρομο της Εθνικής οδού στο 87 χλμ., κοντά στη διασταύρωση των Θηβών οι 5 Αλβανοί που επέβαιναν σε ένα VOLVO S40 και κατευθυνόταν προς Αθήνα, βλέποντας το μπλόκο των αστυνομικών άρχισαν τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά τραυματίζοντας τους δύο από τους οποίους ο ένας εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο της Θήβας. Προηγούμενα οι αστυνομικοί είχαν στήσει και άλλο μπλόκο επί της Εθνικής οδού στο ύψος της διασταύρωσης για το Ακραίφνιο, αλλά οι ληστές μπόρεσαν να περάσουν. Όλα ξεκίνησαν λίγο στις 9:40 το πρωί όταν οι ληστές οπλισμένοι με καλάσνικοφ και φορώντας κουκούλες πήγαν στα ΕΛΤΑ στο Μώλο της Φθιώτιδας και με την απειλή των όπλων υποχρέωσαν τους τρεις υπαλλήλους που βρίσκονταν εκεί να τους παραδώσουν κάτι παραπάνω από 2000 €. Φεύγοντας πήγαν κατευθείαν στο υποκατάστημα της ΑΤΕ, ακριβώς την πλατεία του Μώλου. Μάλιστα, οι κάτοικοι που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στην πλατεία, τους έβλεπαν με κουκούλες και καλάσνικοφ να κινούνται βιαστικά. Περίπου στις 20.000 € πήραν έξω από το Υποκατάστημα της Τράπεζας την ώρα που κινούνταν οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής για να παραδώσουν τους σάκους, ξανά με την απειλή των όπλων και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει στην πλατεία του Μώλου και ξέφυγαν προς την εθνική οδό. Αμέσως η αστυνομία άρχισε ανθρωποκυνηγητό. Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι το ένα από τα δύο αυτοκίνητα ένα HONDA είχε κλαπεί πριν από τρεις μέρες από το Ίλιο. Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί εντοπίζουν το VOLVO S40 να κινείται με κατεύθυνση προς την Αθήνα από την περιοχή των Καμένων Βούρλων. Οι δυνάμεις της αστυνομίας από την περιοχή της Αταλάντης αρχίζουν την καταδίωξη στην εθνική οδό. Το αυτοκίνητο κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, χωρίς να μπορούν τα περιπολικά να το σταθμεύσουν. Πίσω του, όμως, το ακολουθούσαν αστυνομικές δυνάμεις από τη Φθιώτιδα, ενώ συγχρόνως επί της εθνικής οδού στο Κάστρο και στο Ακραίφνιο συγκροτούνται αστυνομικά μπλόκα. Η πρώτη απόπειρα να ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο γίνεται στο Ακραίφνιο απ' όπου οι ληστές μπόρεσαν και πέρασαν πυροβολώντας εναντίον των αστυνομικών και εν των μέσω ανταλλαγής πυρών. Έτσι, συγκροτείται δεύτερο μπλόκο στο 87,5 χλμ. κοντά στη διασταύρωση της Θήβας. Οι ληστές 3 χιλιόμετρα πριν, εγκατέλειψαν την εθνική οδό και συνέχισαν προς Αθήνα από τον παράδρομο. Οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει, όμως, κάθε δίοδο. Μπροστά στο αδιέξοδο ο ένας από τους ληστές με καλάσνικοφ, πυροβόλησε ξανά κατά των αστυνομικών στήνοντας μια μάχη πραγματική. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν εκ των ληστών και συλλαμβάνοντας τους άλλους 4 από τους οποίους ο ένας έχει τραυματιστεί στο πόδι. Να σημειωθεί ότι ο ενας από τους ληστές εξέπνευσε στην μεταφορά του προς το νοσοκομείο της Θήβας. sterea.gr

Έδιωξε όλους τους Μεσσήνιους εργαζομένους ο ΜΟΡΕΑΣ !!

Την πόρτα εξόδου φαίνεται πως έχει δείξει στους Μεσσήνιους εργαζομένους η Κοινοπραξία Μορέας από τα εργοτάξιά της για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου και του περιμετρικού της Καλαμάτας. Το μεσημέρι της Τετάρτης το Σωματείο Οδηγών και Χειριστών Μηχανημάτων, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρη Τσώνη, επισκέφτηκε τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση, επισημαίνοντας ότι η Κοινοπραξία έχει σταματήσει τη συνεργασία της με Μεσσήνιους και απασχολεί συναδέλφους τους από την περιοχή Αγρινίου, με τους οποίους συνεργαζόταν και για την κατασκευή της Εγνατίας Οδού. Ο κ. Μαλαπάνης έστειλε χθες επιστολή προς την Κοινοπραξία με την οποία την καλεί να έχουν συνάντηση για το όλο θέμα, ζητώντας της παράλληλα να μη διακόπτει τη συνεργασία με Μεσσήνιους.
Β.Β Θαρρος

Οι ορειβάτες της Σπάρτης στον Ταΰγετο !

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί σύμφωνα με το πρόγραμμά του, πεζοπορική εξόρμηση στη Μάνη, την Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου.
Η ομάδα θα ακολουθήσει τη διαδρομή Αρεόπολη - Κουσκούνι - Πρ. Ηλίας - Πύρριχος, διάρκειας περίπου 5 ωρών και μετρίου βαθμού δυσκολίας.
Αναχώρηση στις 7 το πρωί της Κυριακής με λεωφορείο (ανάλογα με των αριθμό των συμμετοχών) από το Κλειστό Γυμναστήριο . Για τα μέλη και του φίλους του Συλλόγου από το Γύθειο - Σκάλα - Μολάους η συνάντηση θα γίνει στις 8 το πρωί στο Πρατήριο Βενζίνης (SILK) του κ. Λεωνίδα Περδικάρη, στη Λίμνη, στις Αιγιές. Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής, το αργότερο μέχρι το Βράδυ της Παρασκευής 25/02 στον υπεύθυνο της εξόρμησης κ. Ιωάννη Μιχελόγγονα 2731021990 & 6944278520. apela.gr

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Καρναβάλι Μεσσήνης !!

Ο Δήμος Μεσσήνης ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το φετινό καρναβάλι. Αναλυτικά το πρόγραμμα
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Φεβρουαρίου 2011
-Αποκριάτικος Χορός από τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσσήνης, στην αίθουσα “ΡΟΔΟΝ” Δ. Χαραλαμπόπουλου στη Μεσσήνη, ώρα 9:00 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Φεβρουαρίου 2011
-Έκθεση ζωγραφικής από τον κ. Βασίλη Κατσίποδα, στην αίθουσα Σωτήρη Πατατζή, ΠΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ, Γεωργιάδου 6, Μεσσήνη (Διάρκεια έκθεσης 28 Φεβρουαρίου – 13 Μαρτίου 2011, ώρες λειτουργίας 18.00 – 21.00μ.μ.)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 Μαρτίου 2011
-Πάρτυ μασκέ από το “café FUEGΟ’’ στη Μεσσήνη, ώρα 10.00 μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 Μαρτίου 2011
-Έκθεση φωτογραφίας στην κάτω πλατεία με θέμα “Η ΜΕΣΣΗΝΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ’’, (Διάρκεια έκθεσης 5 – 7 Μαρτίου 2011,) με την επιμέλεια κ. Αρτέμη Φανού.
-Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού σε περιοχές της Μεσσήνης. (Ά φάση ώρα 9.00 π.μ.)
Διοργάνωση: ΡΑΔΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗ
-Αποκριάτικη «ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥΠΟΛΗ» (Εκδήλωση ψυχαγωγίας παιδιών – face painting – μπαλονοκατασκευές – ταχυδακτιλουργικά κ.α. παιχνίδια), ώρα 11:00 π.μ έως 2.00μ.μ. στη Μεσσήνη επί της οδού 28ης Οκτωβρίου.
- Αποκριάτικο πάρτυ του 3ου Δημοτικού Σχολείου, από το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων στην αίθουσα ‘‘ΜΕΣΣΗΝΗ’’ Δημ. Κουζή στη Μεσσήνη, ώρα 6.00 - 9.00 μ.μ. (face painting για τους μικρούς μας φίλους)
-Παραδοσιακές Φωτιές στις τοπικές κοινότητες ώρα 8.00 μ.μ.:
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Μάδαινα – Δρακονέρι – Πιλαλίστρα – Πιπερίτσα – Μυρτοποταμιά – Νεοχώρι –Λευκοχώρα – Βελίκα.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ : Ανδρούσα
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ :Πανιπέρι
- Αποκριάτικος χορός από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εύας “Ο Αριστοτέλης”, στην αίθουσα Καλογερόπουλου στην τοπική κοινότητα Εύας ώρα 9.00 μ.μ.
-Πάρτυ μασκέ από το “Music club” (έναντι Μυλωνά), με τη συνεργασία του Γ.Σ.Μ. και ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, Μεσσήνη ώρα 10.00 μ.μ.
-Αποκριάτικος Χορός Δημοτικής Φιλαρμονικής στην αίθουσα “ΝΕΦΕΛΗ” Μιχ. Τσέλιου, Μεσσήνη ώρα 9.30 μ.μ
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 Μαρτίου 2011
-Κατασκευή χαρταετού για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Μεσσήνης ώρα 10.30 π.μ..
-Δωρεάν αναψυκτικά στους μικρούς κατασκευαστές του χαρταετού από το κατάστημα του κ. Γεωργιόπουλου, ΠΑΡΚΟ, στη Μεσσήνη.
-Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στο αμφιθέατρο του πάρκου (Τελική φάση)
ώρα 11.00 π.μ. Διοργάνωση: ΡΑΔΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗ
- Αναβίωση Χωριάτικου Γάμου στη Μαθία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαθίας (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ) ώρα 2.00 μ.μ
-Πυροτεχνήματα στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης ώρα 8.00 μ.μ.
-Παρουσίαση φιλμ με ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ στη κεντρική πλατεία Μεσσήνης ώρα 8.30 μ.μ.
-Παραδοσιακές Φωτιές στις γειτονιές της Μεσσήνης ώρα 8.00 μ.μ.
Φωτιά στα μπατζάκια μας, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και Παπαφλέσσα
Φωτιά του Λούνα Παρκ στο πάρκινγκ της πλατείας
Φωτιά στην πλατεία Τριών Ναυάρχων
Φωτιά στο καφενείο του Γιαννουζάκου
Φωτιά στις αποθήκες του ΑΣΟ
-Παραδοσιακές Φωτιές στις τοπικές κοινότητες ώρα 8.00 μ.μ. :
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Τρίοδος – Λυκότραφο – Καρτερόλι - Μαυρομμάτι – Ανάληψη- Αβραμιού
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ: Εύα – Πολύλοφο – Ελληνοεκκλησιά
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ: Τρίκορφο - Παλαιόκαστρο – Κορομηλιά
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ: Πανιπέρι (φωτιά και αποκριάτικος χορός στις αποθήκες του Συνεταιρισμού)
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΘΩΜΗΣ: Βαλύρα - Αρσινόη
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ: Στρέφι (φωτιά και αποκριάτικος χορός στις αποθήκες του Συνεταιρισμού) ώρα 9.00 μ.μ.
-Περιφορά Χορωδίας Μαντολινάτας σε κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης, από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης ώρα 9.30 μ.μ.
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 Μαρτίου 2011
- Πέταγμα χαρταετού στο Φάρο Πεταλιδίου, βράβευση και κούλουμα στην κεντρική πλατεία, από το Σύλλογο Γυναικών και Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων, ώρα 9.00 π.μ. – 13.00 μ.μ.
-Κούλουμα και Πέταγμα Χαρταετού στην τοπική κοινότητα Τριόδου (Αεροδρόμιο), από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Ευρισκομένων Τριοδιτών ώρα 10.00 π.μ.
- Διαγωνισμός χαρταετού στο γήπεδο της τοπικής κοινότητας Εύας (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εύας “Ο Αριστοτέλης” ώρα 11.00 π.μ.
-Αναπαράσταση της Δίκης και του Απαγχονισμού της Γριάς Συκούς από τον Ιμπραήμ Πασά στην Περιοχή της Κρεμάλας στη Μεσσήνη, ώρα 11.00 π.μ. (από το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης )
- Αποκριάτικη Παρέλαση στον Άγιο Ανδρέα από τους τοπικούς Συλλόγους της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΠΕΙΑΣ, ώρα 11.00 μ.μ.
- ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ Αρμάτων και Πεζοπόρων τμημάτων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, στη κεντρική πλατεία Μεσσήνης, συνοδεία Βασιλιά Καρνάβαλου, ώρα 3.00 μ.μ.
-Δωρεάν αναψυκτικά στους μικρούς καρναβαλιστές μετά τη παρέλαση, από το κατάστημα ΟΑΣΗ, Παν. Γεωργιόπουλου, στην παραλία της Μπούκας
- Αποκριάτικο γλέντι από την Ταβέρνα Οινοσοφίες, στη Μεσσήνη, ( έκπτωση 50%) ώρα 6.30 μ.μ.
Για το τριήμερο της αποκριάς η πόλη της Μεσσήνης θα φιλοξενεί ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ στο πάρκινγκ της πλατείας για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Δήμου μας.

Ρόβλιας σε Νάντια: «Έχουμε έτοιμο σχέδιο για τα καύσιμα » !

Ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ρόβλιας, στην απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 05/01/11, σχετικά με την τιμή – ρεκόρ των καυσίμων στη χώρα μας, ζητώντας από την κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες ενέργειες και να αξιοποιήσει τα περιθώρια παρέμβασής της στην αγορά καυσίμων, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι θα προχωρήσει άμεσα στην άσκηση ολοκληρωμένης πολιτικής στην αγορά καυσίμων και κυρίως στην εποπτεία των χονδρικών τιμών πώλησης.
Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός πληροφόρησε την κ. Γιαννακοπούλου ότι «προωθείται μνημόνιο συνεργασίας με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας για την επεξεργασία των δεδομένων που θα παίρνουμε από τα διυλιστήρια και τις εταιρίες εμπορίας ώστε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τη διαμόρφωση των τιμών σε όλα τα στάδια διακίνησης». Εν συνεχεία, γίνεται σαφές ότι στη διαμόρφωση της τελικής διυλιστηριακής τιμής λαμβάνεται υπόψη η τιμή του τελικού προϊόντος σε λιμάνι της Μεσογείου, ενώ σημαντικός παράγοντας είναι και η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου. Η εγχώρια διυλιστηριακή αγορά περιλαμβάνει δύο εταιρίες διύλισης (ΕΛΠΕ – ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ) με τέσσερις εγκαταστάσεις και η αγορά των εταιριών διύλισης είναι μια ελεύθερη αγορά που χαρακτηρίζεται από την ανάγκη επενδύσεων σε υψηλού κόστους υλικοτεχνικές υποδομές. Ως εκ τούτου, στην αγορά διύλισης πετρελαιοειδών καταγράφονται υψηλά εμπόδια εισόδου κυρίως λόγω της ύπαρξης σημαντικού μη ανακτήσιμου κόστους. Οι εταιρίες εμπορίας είναι ελεύθερες να εισάγουν προϊόντα πετρελαίου εφόσον κρίνουν ότι τους συμφέρει και διαθέτουν τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους, παρόλο που στην Ελλάδα μόνο το 5% (περίπου) των πετρελαιοειδών προϊόντων εισάγονται και μάλιστα περιστασιακά.
Επιπλέον, ο κ. Ρόβλιας ανακοινώνει ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε πρόσθετες ενέργειες για την ενημέρωση του καταναλωτή, όπως:
α) Ο σχεδιασμός για εγκατάσταση ειδικών ηλεκτρονικών πινάκων σε κλειστούς αυτοκινητοδρόμους για την ενημέρωση των οδηγών για τη φθηνότερη λιανική τιμή πώλησης των υγρών καυσίμων.
β) η ανάρτηση των τιμών σε φωτεινές επιγραφές για τις τιμές της αμόλυβδης στα πρατήρια καυσίμων που ακολουθούν σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο.
γ) η ενημέρωση των οδηγών για τη φθηνότερη λιανική τιμή πώλησης των υγρών καυσίμων στο Δήμο τους μέσω των φωτεινών επιγραφών των Δήμων.
Καταλήγοντας, στην απάντησή του, ο Υφυπουργός κ. Ρόβλιας αναφέρεται στην επιβολή πλαφόν δύο φορές (Μάρτιος 2010, Σεπτέμβριος 2010) από τη σημερινή κυβέρνηση, από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων της, προκειμένου να αντιμετωπίσει φαινόμενα μη υγιούς ανταγωνισμού στη λιανική αγορά των καυσίμων επιτυγχάνοντας εν τέλει την προστασία του καταναλωτή.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Έδωσε το παρών στην ….κηδεία του!

«Όλοι έπαθαν σοκ όταν με αντίκρισαν», δηλώνει !!
Επέστρεψε σπίτι του μετά από ψάρεμα και έδωσε το παρών στην ίδια του την κηδεία... Ο λόγος για έναν Τούρκο ψαρά που επιστρέφοντας από εκδρομή είδε κοσμοσυρροή έξω από την κατοικία του και έκπληκτος πλησίασε να δει τι συμβαίνει. «Όλοι έπαθαν σοκ όταν με αντίκρισαν» είπε ο 72χρονος Durmuş Çıplak told Doğan μιλώντας στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο και εξήγησε ότι όλοι τον θεωρούσαν νεκρό.
«Νόμιζαν ότι είχα χάσει τη ζωή μου σε ατύχημα. Αλλά είμαι ακόμη ζωντανός και ευχαριστώ το Θεό γι αυτό» πρόσθεσε. Ο Durmus Çıplak θεωρήθηκε νεκρός μετά από ισχυρισμούς κατοίκων της περιοχής, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες σε τροχαίο ατύχημα. Ενα φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ποδηλάτη, που όπως δήλωσαν όσοι ήταν παρόντες στον τόπο του δυστυχήματος, επρόκειτο για τον «άτυχο» ψαρά.
Ο ποδηλάτης δεν έφερε έγγραφα που να πιστοποιούσαν την ταυτότητά του ενώ είχε παραμορφωθεί αρκετά κάτι που καθιστούσε δυσχερή την αναγνώρισή του ακόμη και από τον ίδιο του το γιο. Οταν αυτός μετέβη στο νοσοκομείο για να πιστοποιήσει ότι επρόκειτο για τον πατέρα του, αναγνώρισε το πτώμα και οργάνωσε την κηδεία του.
Ωστόσο, επιστρέφοντας στο σπίτι ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το «λάθος» και επέστρεψε τη σωρό του αγνώστου στο νεκροτομείο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου