3.9.16

Μέγα σκάνδαλο: Τσίπρας-Παππάς θα διαγράψουν 700.000.000 εκ. δάνεια από Πήγασο, ΔΟΛ, Mega, Star, Alpha;

Τι θα γίνει με τα υπέρογκα δάνεια των ΔΟΛ, Πήγασος, Mega, Alpha, Star μετά τις εξελίξεις με τις τηλεοπτικές άδειες;

Θα έχουν την τύχη των δανείων του ALTER ( 350 εκατ.ευρώ);
 
Ερωτηματικά προκαλεί το τι θα γίνει με τα θαλασσοδάνεια των καναλιών και των εκδοτικών εταιρειών μετά το κλείσιμο των Alpha, Mega και Star.
Δηλώνουν ενθουσιασμένοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τα 246.000.000 εκατ. ευρώ λύτρα που μάζεψαν από τις 4 άδειες και τα οποία πρόκειται να πληρωθούν σε δόσεις-αν πληρωθούν!
Δεν λένε κουβέντα όμως για τα 700.000.000 εκατ. ευρώ που χρωστάνε Μega, Ψυχάρης, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης και Κοντομηνάς και στους οποίους η κυβέρνηση στερεί την δυνατότητα να πληρώσουν κάποια στιγμή τα δάνειά τους με κλειστά το Mega και το Star.
Αυτή είναι η αλήθεια κι εδώ υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Κι εφ΄όσον δίνει την δυνατότητα στους παραπάνω επιχειρηματίες να μην πληρώσουν γιατί να πληρώσουν τα δάνειά τους οι υπόλοιποι μηντιάρχες-εκδότες αλλά και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες της χώρας.
Nα συμπεράνουμε λοιπόν ότι οι Τσίπρας – Παππάς θα πληρώσουν τα 180.000.000 ευρώ που χρωστάει το MEGA στις τράπεζες;
Να συμπεράνουμε μήπως ότι οι Τσίπρας -Παππάς θα πληρώσουν τα 622.000.000 ευρώ που χρωστάνε ο ΔΟΛ, ο ΠΗΓΑΣΟΣ και το ΜΕGA;
Η μήπως αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτά τα 622.000.000 εκατ. ευρώ– που δεν πρόκειται ποτέ να πληρωθούν εάν κλείσει το MEGA– θα τα πληρώσουν τα κορόιδα οι φορολογούμενοι;
«Προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει»
ΑΡΑ και οι τράπεζες δεν θα μπορέσουν να πάρουν τα λεφτά τους και αυτοί που τα χρωστάνε θα έχουν την χαρά να μην τα πληρώσουν.
Δηλαδή οι Τσίπρας – Παππάς θα κάνουν δώρο στον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα τα 622.000.000 εκατ. ευρώ;
Με το Mega κλειστό τα 622.000.000 εκατ. ευρώ των δανείων που έχουν οι συγκεκριμένες 3 επιχειρήσεις (ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ, ΜΕGA) δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθούν.




πηγή

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ – « ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ» ! Του έκλεψαν 15 τόνους ξύλα ελιάς !!!!

ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ !!!

Είναι πραγματικά να μη σου τύχει… 

Να μαζεύεις κομμένα ξύλα ελιάς όλο το χρόνο   για να τα χρησιμοποιήσεις τον χειμώνα για θέρμανση  και όταν πηγαίνεις να τα μεταφέρεις από το κτήμα σου να έχουν ….κάνει φτερά
Ο λόγος για έναν 65χρονο στο Βλαχόπουλο του Δήμου  Πύλου-Νέστορος , που πηγαίνοντας τέλος  Αυγούστου να δει το  κτήμα του με ελιές  στην θέση «Γόνατα» σε τι κατάσταση βρίσκεται, και να μεταφέρει στην οικία του τα ξύλα ελιάς  περίπου στους 15 τόνους που έκοβε και μάζευε με πολύ κόπο και έξοδα έμεινε άφωνος.
Τα ξύλα είχαν κάνει ….φτερά
Ο άτυχος  65χρονος έμεινε χωρίς τα ξύλα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στο τζάκι του όλο τον  χειμώνα και τώρα είναι υποχρεωμένος να αρχίσει πάλι την ....συγκομιδή

ΒΙΝΤΕΟ - Γεννηματά από την Πάτρα: Μήνυμα ενότητας της Κεντροαριστεράς

«Είναι η ώρα της δράσης και της ανατροπής, διότι το ζητούμενο δεν είναι η επιστροφή σε κάποιο δήθεν ιδανικό ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, ούτε ασφαλώς η αυτοκατάργησή μας, όπως πολλοί ήθελαν και θέλουν, ίσως για να δικαιώσουν τις προσωπικές τους επιλογές. Η ιστορική ευθύνη που ακουμπά στους ώμους όλων μας, είναι να αναστήσουμε πολιτικά τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ώστε να αναλάβει αναγεννημένη κι ανανεωμένη τα ηνία της τύχης της πατρίδας μας».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία μίλησε απόψε σε ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε στον πολυχώρο «Πολιτεία» στην Πάτρα, το «Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου», με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.
Όπως πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «μέρα με τη μέρα η φωνή μας, η φωνή του ΠΑΣΟΚ, η φωνή της δημοκρατικής παράταξης ακούγεται όλο και πιο δυνατά, όλο και πιο καθαρά, αλλαγή παντού, για να βγούμε μπροστά». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο η Φώφη Γεννηματά, «το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι ο πολιτικός φορέας της αλλαγής και της προόδου».
Στη συνέχεια της ομιλίας της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τι θα βγει να μας πει σε λίγες μέρες ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ; Με ποια αξιοπιστία θα μιλήσει; Ποιος μπορεί πλέον να πιστέψει έναν πρωθυπουργό που η διακυβέρνησή του είναι ρεσιτάλ κωλοτούμπας; Η πολιτική απάτη έχει πια στην Ελλάδα ονοματεπώνυμο. ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ». Επίσης, η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι «βάζει ακόμη πιο γερές αλυσίδες ύφεσης κι εξάρτησης» και πρόσθεσε: «Θα βγει να υποσχεθεί "δίκαιη ανάπτυξη", αλλά τώρα όλοι πλέον ξέρουμε, πως αυτό θα σημαίνει περαιτέρω μαζικοποίηση της φτώχειας. Δεν προστατεύει τους φτωχούς. Φτωχοποιεί όλο και περισσότερους».
Ακόμη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο πρωθυπουργός «δοκιμάζει ξανά την εμπιστοσύνη στις σχέσεις της χώρας με τους εταίρους της, σιγοντάροντας το σενάριο της παραποίησης των στατιστικών στοιχείων». Μάλιστα, όπως είπε η Φώφη Γεννηματά, «ο πρωθυπουργός το κάνει αυτό, για να φορτώσει την ευθύνη της χρεοκοπίας της χώρας στο ΠΑΣΟΚ και να καλύψει τον αληθινά υπεύθυνο». Όπως ανέφερε, «κουβέντα δε λέει ο κ. Τσίπρας για τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ το 2004-2009, της κυβέρνησης Καραμανλή, που εκτόξευσε το έλλειμμα».
Στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κάλεσε να κάνει αυτοκριτική «για τα λάθη της παράταξής του» και πρόσθεσε: «Έχει πάθει γλωσσοδέτη. Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Δεν μπορεί όλα να μπαίνουν "κάτω από το χαλί", για να μην διαταράξει την εσωκομματική του ισορροπία. Αν σήμερα δεν τολμά, τι μπορεί να προσδοκά κανείς αύριο».
Αναφερόμενη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, είπε ότι έχει το μέλλον με το μέρος της, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση, ότι «από εδώ και πέρα η παράταξη θα πάρει τη θέση που της αξίζει», αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, «μόνο θα κερδίζει και μαζί της και η Ελλάδα».
Σχετικά με την προοπτική της δημοκρατικής συμπαράταξης, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «το εγχείρημα πέτυχε αφού σε μικρό χρονικό διάστημα σημείωσε μια καλή εκλογική καταγραφή και προχώρησε στα επόμενα βήματα». Παράλληλα, την χαρακτήρισε ως «μια σημαντική πολιτική προσπάθεια, την οποία από την πρώτη στιγμή πίστεψα και για την οποία εργάστηκα αποφασιστικά».
Τώρα, όπως είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο μεγάλο βήμα, δηλαδή την ευρύτερη ανασυγκρότηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου, της ανανεωτικής αριστεράς, μαζί με όλα τα κόμματα και τις άλλες κινήσεις του χώρου μας».
Επίσης, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «μετά την ολοκλήρωση του προγραμματικού πλαισίου της επιτροπής διαλόγου και θέσεων για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, δεν χωρά πλέον καμία καθυστέρηση» και πρόσθεσε:
«Η προγραμματική συμφωνία αποτελεί αντικειμενικά την πιο σημαντική βάση.
Οι ηγετικές φιλοδοξίες, τα ζητήματα τακτικής, οι προηγούμενες πολιτικές διαφορές αντικειμενικά είναι πιο "δεύτερα" ζητήματα.
Όταν θέλεις, βρίσκεις τον τρόπο. Όταν δεν θέλεις, βρίσκεις δικαιολογίες».
Επίσης, ανέφερε ότι «η δημοκρατική συμπαράταξη πρέπει να είναι ισχυρή, αυτόνομη προοδευτική παράταξη, με εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», τονίζοντας σε αυτό το σημείο ότι «δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ».
Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «έχουμε αποδείξει πως βάζουμε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από όλα» και συμπλήρωσε:
«Ούτε κρυφτήκαμε, ούτε δραπετεύσαμε. Το να ξέρεις ποιο είναι το σωστό και να μην το κάνεις είναι πολιτική δειλία, είναι λιποταξία.
Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν δειλοί. Αφήσαμε πίσω μας, κάναμε στην άκρη τους δειλούς και τους καιροσκόπους που αναζητούν διαρκώς νέο πολιτικό στασίδι στην εκάστοτε εξουσία.
Τους αριβίστες και τους καριερίστες τους χαρίζουμε. Αυτοί δεν είναι θύματα, είναι θύτες, μέρος αυτής της μεγάλης πολιτικής απάτης που έπαιξε με τις ελπίδες και τον πόνο των απλών ανθρώπων».
Ακόμη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «η επιλογή της αποχής αρκετών κορυφαίων στελεχών δεν είναι παράδειγμα συνέπειας». Όμως, όπως σημείωσε, «δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες και δεν είχαν όλοι τα ίδια κίνητρα», υπογραμμίζοντας πως «τώρα είναι η ώρα της ενότητας και της κοινής πορείας».
Σχετικά, με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «η πολυδιαφημισμένη τάξη που θα έβαζε η κυβέρνηση στο τηλεοπτικό τοπίο, κατέληξε τακτοποίηση της αριστερής διαπλοκής και ζούμε ξανά την εποχή των κουμπάρων».
«Αντί για πολυφωνία», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «έχουμε ολιγοπώλια στα γερά πορτοφόλια και χιλιάδες άνθρωποι είναι πλέον αντιμέτωποι με την ανεργία».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Κρεμαστινός και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, οι πρώην υπουργοί Κώστας Γείτονας, Μιλτιάδης Παπαϊιωάννου και Κώστας Σπηλιόπουλος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας κ.α.

Δείτε μέχρι που τον έφτασε !!! Τι το 'θελε ο παπάς; Ο έρωτας του για τη νεαρή μπαργούμαν...

Σάλο έχουν προκαλέσει τα καμώματα ενός ιερέα, ο οποίος είναι παντρεμένος αλλά φαίνεται ότι έχει δεχθεί τα βέλη του... έρωτα για μια νεαρή μπαργούμαν που εργάζεται σε καφέ – μπαρ της Πάτρας. 
Η όμορφη κοπέλα έχει ξελογιάσει με τα κάλλη της κόσμο και κοσμάκη και μάλιστα πολλοί την περιμένουν πώς και πώς κάθε πρωί έξω από το κατάστημα όπου εργάζεται, πρόθυμοι να την «πετάξουν» μέχρι το σπίτι της, καθώς είναι κουρασμένη από τη δουλειά.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στους ενδιαφερομένους βρίσκεται και ο παπάς, στον οποίον η κοπέλα φαίνεται ότι δείχνει και ιδιαίτερη προτίμηση, ενώ οι γείτονες κουνάνε με νόημα το κεφάλι, όταν βλέπουν τον συγκεκριμένο παπά να περιμένει έξω από το μπαρ για να κάνει τον... ταξιτζή στην καλλονή!

Όπως είναι φυσικό, τα σχόλια δίνουν και παίρνουν για τις «εξυπηρετήσεις» του ιερέα, ο οποίος δείχνει να μην παίρνει τοις μετρητοίς όσα λέγονται πίσω από την πλάτη του.

Αρκετοί ισχυρίζονται ότι σύντομα θα υπάρξουν νεότερα για τις προθέσεις του ιερωμένου, αλλά σε κάθε περίπτωση προς το παρόν τα «νέα» δεν έχουν φτάσει στην παπαδιά.

8χρονη συνελήφθη για… λεσβιανισμό στην Ουγκάντα


8χρονη συνελήφθη για… λεσβιανισμό στην Ουγκάντα
Σύμφωνα με καταγγελία ενός γείτονα, το κορίτσι παρέσυρε άλλα παιδιά σε μία φάρμα και τους έκανε «διάφορες σεξουαλικές πράξεις με το δάκτυλό της»

Στη σύλληψη ενός κοριτσιού με την κατηγορία του λεσβιανισμού προχώρησαν οι αρχές της Ουγκάντα, προκαλώντας αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με τις αναφορές των τοπικών Μέσων, ένας γείτονας προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι το μόλις 8 ετών κορίτσι έχει συνάψει «ρομαντικές σχέσεις» με άλλα κορίτσια. Η αστυνομία και το αρμόδιο τμήμα ανηλίκων στην Ουγκάντα επιβεβαίωσε τη σύλληψη του κοριτσιού, αποφεύγοντας να αναφερθεί σε περισσότερερς λεπτομέρειες.
Παρόλα αυτά, διέρρευσε στα ΜΜΕ η κατάθεση του γείτονα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το 8χρονο κορίτσι παρέσυρε άλλα παιδιά κοντά σε μία φάρμα και τους έκανε «διάφορες εξουαλικές πράξεις με το δάκτυλό της».
Η δημοσιοποίηση της είδησης προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή και τις αντιδράσεις των τοπικών οργωνώσεων για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών. «Το κορίτσι πρέπει αμέσως να αφεθεί ελεύθερο, αν βρίσκεται ακόμη υπό κράτηση», δήλωσε ο Βίκτορ Οντέρο, ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ανατολική Αφρική.
«Αυτό που χρειάζεται είναι φροντίδα και προστασία, ακόμη και αν έχει συντελέσει το έγκλημα. Ευθύνη της πολιτείας είναι να προσατεύσει αυτό το παιδί και όχι να το συλλάβει», τόνισε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας, απευθυνόμενος στις αρχές μίας χώρας, η οποία διαθέτει ένα από τα σκληρότερα νομικά συστήματα εναντίον των λεσβιών στον κόσμο.

ΒΙΝΤΕΟ - Πολίτες κυνήγησαν τον Μαδούρο χτυπώντας κατσαρόλες στο νησί Μαργαρίτα στη Βενεζουέλα

Πολίτες στο νησί Μαργαρίτα στη Βενεζουέλα κυνήγησαν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, χτυπώντας κατσαρόλες και φωνάζοντας «παραιτήσου».

Δεκάδες κάτοικοι στην Βίγια Ρόσα, στο νησί Μαργαρίτα στην Βενεζουέλα αποδοκίμασαν τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσκεψη στην περιοχή. Όπως φαίνεται και σε βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο κάτοικοι αλλά και μέλη της αντιπολίτευσης, ο Μαδούρο κατέβηκε από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε, ενώ γύρω του πολίτες είχαν συγκεντρωθεί για να τον αποδοκιμάσουν, χτυπώντας ρυθμικά κατσαρόλες (τρόπος διαμαρτυρίας στη Λατινική Αμερική γνωστός ως cacerolazo) και φωνάζοντας του να παραιτηθεί. Στις εικόνες ο Μαδούρο φαίνεται κάποια στιγμή να απομακρύνεται τρέχοντας, ενώ όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς και βρήκε καταφύγιο στο σπίτι ενός οπαδού του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν μπήκε η αυτοκινητοπομπή στην πόλη ο Μαδούρο αρχικά πίστευε ότι επρόκειτο για οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί για να τον χειροκροτήσουν και μόλις εκείνος κατέβηκε από το αυτοκίνητο οι κάτοικοι άρχισαν να χτυπούν τις κατσαρόλες και να φωνάζουν.

Ο Μαδούρο επισκέφθηκε το βράδυ της Παρασκευής το νησί Μαργαρίτα, στην περιφέρεια Νέα Σπάρτη, για να κάνει ομιλία σε απ’ ευθείας σύνδεση από μια πλατεία. Τελικά η εκδήλωση ματαιώθηκε και η σύνδεση πραγματοποιήθηκε μέσα από το σπίτι οπαδού του, όπου βρήκε καταφύγιο.

Όπως καταγγέλλουν μέλη της αντιπολίτευσης, η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 30 πολίτες που συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον του προέδρου Μαδούρο στο νησί Μαργαρίτα στην Καραϊβική. Στο twitter πολλοί κάτοικοι κατήγγειλαν επίσης ότι άνδρες της μυστικής αστυνομίας (SEBIN) χτύπησαν διαδηλωτές.

Στις τελευταίες εκλογές του 2013 το κυβερνητικό κόμμα του Μαδούρο είχε επικρατήσει στην περιοχή Βίγια Ρόσα. Σήμερα, λόγω της οικονομικής κρίσης και των τεράστιων ελλείψεων σε τρόφιμα και φάρμακα η δημοτικότητα του προέδρου Νικολάς Μαδούρο έχει πέσει κατακόρυφα σε ολόκληρη τη χώρα. Στο μεταξύ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνέχισαν χθες με μικρότερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της Βενεζουέλας, μετά από τη μεγάλη διαδήλωση που έγινε την Πέμπτη στο Καράκας όπου συμμετείχαν περίπου 1 εκατομμύριο διαδηλωτές. Από την πλευρά της η κυβέρνηση καταγγέλλει σχέδιο πραξικοπήματος εναντίον του Μαδούρο από την αντιπολίτευση σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, ενώ τις τελευταίες ώρες κυβερνητικοί αξιωματούχοι βάλλουν και κατά ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων που όπως υποστηρίζουν «συνωμοτούν εναντίον της επανάστασης στη Βενεζουέλα».

ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ....ΜΕΛΛΟΝ ! Πασίγνωστη Ελληνίδα τηλεπερσόνα σε ταινία πορνό!

Αναγνωρίσιμη και πολύ εμφανίσιμη κοπέλα τής ελληνικής τηλεόρασης δέχθηκε να πρωταγωνιστήσει σε τσόντα επειδή θέλει να γίνει η «νέα Τζούλια»!
 
Είναι μάλιστα γνωστή ως παρουσιάστρια και όπως όλα δείχνουν όχι μόνο έχει δεχτεί, αλλά έχει... αποδεχτεί πρόταση να παίξει σε πορνό!

 
Κάντε λίγη υπομονή ακόμα μέχρι να σκάσει το όνομα!

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Το «μαύρο», οι ομαδικές απολύσεις και οι συμβάσεις πείνας


ΣΗΜΑ

Μπροστά στο ενδεχόμενο ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα κανάλια, που έρχεται ως αποτέλεσμα του νέου τοπίου το οποίο διαμορφώνεται στην τηλεόραση μετά τον διαγωνισμό για τις άδειες. Αντιμέτωποι με την ανεργία θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στα τηλεοπτικά κανάλια που δεν πήραν άδεια STAR και Alpha, ενώ άλλοι που πιθανά βρουν εργασία στα νέα κανάλια που δημιουργούνται, αναμένεται  να υποχρεωθούν στην υπογραφή συμβάσεων πείνας.
Σύμφωνα με ειδικούς της εργατικής νομοθεσίας, και τα dikaiologitika.gr, τα μεγαλύτερα προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις, είναι τα εξής:
- Συμβάσεις εργασίας: Στο νέο νόμο, ορίζεται ότι οι καινούργιες συμβάσεις που θα υπογραφούν στους νεοσύστατους τηλεοπτικούς σταθμούς θα είναι πλήρους απασχόλησης, όχι όμως και αορίστου χρόνου. Ο κίνδυνος που προκύπτει από την υπογραφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου, είναι να προκύψουν σημαντικά μικρότερες αποδοχές και αντίστοιχα δικαιώματα. Για παράδειγμα, ένας δημοσιογράφος ή τεχνικός θα εργάζεται για όσο διάστημα διαρκεί μια εκπομπή, μετά θα αποχωρεί και θα επανέρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
- Θέσεις εργασίας: Ο νόμος ορίζει ότι τα νέα κανάλια πρέπει να έχουν 400 θέσεις εργασίας, τουλάχιστον. Από αυτές μόνο οι 200 είναι δημοσιογραφικές. Ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης, εκφράζουν έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο να υπάρξουν εργαζόμενοι – πολυεργαλεία, γενικών καθηκόντων, που θα καλύπτουν μια σειρά από θέσεις απασχόλησης.
- Μέλη Ενώσεων: Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν στα νέα κανάλια θα βρίσκονται υποχρεωτικά, ως καινούργιοι εργαζόμενοι και μέλη των συνδικαλιστικών ενώσεων. Υπάρχει ο κίνδυνος, οι καινούργιοι «καναλάρχες» να επιλέξουν εργαζόμενους εκτός Ενώσεων, τόσο για να πετύχουν πιο χαμηλούς μισθούς, όσο και για να περιορίσουν τη συνδικαλιστική έκφραση εντός των νέων τηλεοπτικών σταθμών. Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται σημαντικά το ενδεχόμενο να προκύψουν είτε επιχειρησιακές, είτε συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους των καναλιών που δεν πήραν άδεια
Αναφορικά με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι δεν πήραν άδεια πανελλαδικής λειτουργίας (Alpha, Star), ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης επισημαίνουν πως το γεγονός ότι θα πέσει «μαύρο» δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι απολύονται αυτόματα.
Μπορούν να διατηρηθούν στις θέσεις τους για το ενδεχόμενο που ο ιδιοκτήτης αποκτήσει περιφερειακή ή θεματική άδεια.
Για να απολυθούν όλοι μαζί θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ομαδικών απολύσεων.
Σημειώνεται ότι σήμερα υπάρχει το όριο του 5% το μήνα και μέχρι 30 εργαζόμενους για να πραγματοποιηθούν ομαδικές απολύσεις, σε επιχειρήσεις άνω των 150 εργαζομένων. Διαφορετικά θα πρέπει η επιχείρηση να έχει τεθεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης, δηλαδή να πτωχεύσει.
Όπως επισημαίνει ο γνωστός εργατολόγος κ. Δημήτρης Περπατάρης, «θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα διασφάλισης των θέσεων εργασίας των σήμερα εργαζομένων καθόσον κάθε άλλη εξέλιξη θα οδηγήσει σε μαζική απώλεια θέσεων εργασίας είτε μέσω διαδικασίας ομαδικών απολύσεων είτε πτωχευτικών διαδικασιών με ανυπολόγιστες συνέπειες εργασιακές, κοινωνικές , μισθολογικές και ασφαλιστικές. Θεωρώ επιβεβλημένη στην κατεύθυνση αυτή την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση καθόσον οι προθεσμίες του νέου Νόμου για την αδειοδότηση είναι εξαιρετικά σύντομες καθώς και τη δημόσια ανάληψη ευθυνών από τις Διοικήσεις των τηλεοπτικών σταθμών που δεν έλαβαν άδεια.»



dikaiologitika.gr

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Χτύπησαν και λήστεψαν ηλικιωμένη και την 40χρονη βοηθό της


Χτύπησαν και λήστεψαν ηλικιωμένη και την 40χρονη βοηθό της

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ένοπλης ληστείας, σε βάρος ηλικιωμένης. Ειδικότερα, χθες το βράδυ σε χωριό του Δήμου Βέλου-Βόχας, άγνωστοι, αφού μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας, που βρισκόταν με μία 40χρονη Αλβανίδα, τις ακινητοποίησαν, τις χτύπησαν και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού τις λήστεψαν, παίρνοντάς τους όσα χρήματα βρήκαν να έχουν σπίτι, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ματαράγκα της Αχαΐας


Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ματαράγκα της Αχαΐας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Ματαράγκα, της δυτικής Αχαΐας.Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 18 άτομα.
Επίσης, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

ΦΩΤΟ - Γάμος αλά κρητικά στο Παρίσι !


gamos-kritikon-parisi-4
Κρητικός γάμος με χορούς και τσικουδιές στο κέντρο… του Παρισιού! (pics)
Μπορεί κάποιοι Έλληνες να έχουν αναγκαστεί ή επιλέξει να ζήσουν στο εξωτερικό όμως την πατρίδα τους δύσκολα τη ξεριζώνει κάποιος από την ψυχή τους.
Αυτό φάνηκε και στην περίπτωση ενός ζευγαριού, μιας Κρητικοπούλας και του αγαπημένου της, που όταν αποφάσισαν να ενώσουν τη ζωή τους με τα δεσμά του γάμου στο Παρίσι, φρόντισαν να το κάνουν… κρητικά!

Τηρώντας λοιπόν τις κρητικές παραδόσεις η Ειρήνη, κόρη του Φίλιππου Ηλιάκη που είναι αδερφός του αδικοχαμένου πιλότου Ηλιάκη και ο αγαπημένος της Σταμάτης, έκαναν την Πέμπτη τον πρόγαμό τους δίπλα στον Σηκουάνα. Επιθυμία των δυο παιδιών ήταν να τελεστεί ο γάμος στην εκκλησία που βαφτίστηκε ο γαμπρός και το μυστήριο να το τελέσει ο πνευματικός των παιδιών, μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος που έφτασε στο Παρίσι για αυτό τον σκοπό.
gamos-ala-kritika
Από τον γάμο αλά κρητικά στο Παρίσι, δεν μπορούσε να λείπει η τσικουδιά που έρεε άφθονη!
gamos-kritikon-parisi-9
Το αποκορύφωμα ήταν στο γαμήλιο γλέντι που έγινε σε ελληνικό εστιατόριο και πάνω στο κέφι οι νεόνυμφοι και οι προσκεκλημμένοι έπιασαν να χορεύουν κρητικά έξω από το εστιατόριο κλείνοντας τον δρόμο με μουσική από κινητό και φορητό ηχείο.
gamos-kritikon-parisi-2
Μάλιστα οι Γάλλοι που βρίσκονταν στο σημείο παρατηρούσαν έκπληκτοι και χαμογελαστοί το γλέντι και δεν διαμαρτυρήθηκαν για την ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας του δρόμου.
gamos-kritikon-parisi-1
Αν μη τι άλλο το ζευγάρι κατάφερε να φέρει την Κρήτη στο Παρίσι μέσα από την παράδοση που επέλεξε να ακολουθήσει σε μια από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής του, κάνοντας ευτυχίσμενους και περήφανους παράλληλα και τους γονείς τους.

pontiki.gr

ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΡΙΧΤΕΡ ΟΙ ΗΠΑ! O μεγαλύτερος σεισμός των τελευταίων ετών - Iσοπέδωσε σπίτια

Ένας σεισμός 5,6 Ρίχτερ χτύπησε τις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Αμερικανοί γεωλόγοι αναφέρουν πως είναι ο μεγαλύτερος που έχει χτυπήσει σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Ήταν 9 χιλιόμετρα από την Οκλαχόμα, στην κωμόπολη Pawneeμε πάνω από 2,000 κατοίκους, αλλά έγινε αισθητός και στο κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με αναφορές, σπίτια καταστράφηκαν στην Οκλαχόμα.
eart

" Οι έξι λόγοι που πρέπει να παραιτηθεί ο Καμμένος"

Ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων υπενθύμισε τις απειλές του υπουργού Άμυνας κατά το παρελθόν, τις οποίες δεν έκανε πράξη

Την παραίτηση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ζητά ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος, παραθέτοντας έξι λόγους με ανάρτησή του στα social media.
Πιο αναλυτικά γράφει: 
«Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης είχε πει (κατά χρονολογική σειρά) ότι θα παραιτηθεί αν :

• Ψηφιστεί το 3ο μνημόνιο
• Αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά
• Ο κ. Μουζάλας δεν ζητήσει συγγνώμη που είπε Μακεδονία τα Σκόπια
• Ο κ. Φίλης δεν ζητήσει συγγνώμη για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων
• Ψηφιστούν νέα επώδυνα μέτρα για τους πολίτες
• Ο κ. Καλογρίτσας πάρει τηλεοπτική άδεια
...Την 7η φορά θα σας παραιτήσει ο λαός κ. Υπουργέ μου μεσω των εκλογών, γιατί παρέα με τον κ. Πρωθυπουργό έχετε τσακωθεί με την αλήθεια.

Ευτυχώς η δυστυχώς αλλά μόνο ο λαός αποδεικνύεται εφτάψυχος που υπομένει τα δικά σας σκισίματα των μνημονίων. Από εχθες όλοι οι συνταξιούχοι είναι στα κάγκελα και οι εργαζόμενοι των καναλιών στα τάρταρα. Εσείς; Ακόμα παραιτείστε;».

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Προκόπης Παυλόπουλος : Ο Κουμουνδούρος δείκτης πορείας στην άσκηση των καθηκόντων μου

Ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος αποτελεί δείκτη πορείας στην άσκηση των καθηκόντων μου, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αποκαλύπτοντας την προτομή του μανιάτη και μεσσήνιου πολιτικού, στην πλατεία Όθωνος στην Καλαμάτα.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δήλωσή του με το πέρας της τελετής των αποκαλυπτηρίων σημείωσε ότι «ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος υπήρξε ένα από τα ευγενέστερα τέκνα της Μεσσηνίας, με αφετηρία την γενέτειρά του τον Κάμπο. Πριν απ' όλα, στα νεανικά του χρόνια αγωνίστηκε κατά την εθνεγερσία για την απελευθέρωση του γένους από τους Τούρκους. Έγκριτος νομικός υπηρέτησε την Θέμιδα, ως δικηγόρος και αντιεισαγγελέας στην Καλαμάτα. Μπήκε στην πολιτική και πριν απ' όλα υπηρέτησε τη Βουλή των Ελλήνων ως βουλευτής, αλλά και ως Πρόεδρος στη Βουλή των Ελλήνων. Διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών, εξωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Παιδείας, ενώ επί δέκα φορές διετέλεσε Πρόεδρος του Οικουμενικού Συμβουλίου της εποχής, μεταξύ 1865 - 1882».

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε, «αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον Αλέξανδρο Κουμουνδούρο, προσθέτω ότι το μεγάλο παράδειγμά του αποτελεί δείκτη πορείας για μένα κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας».

Κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων και μετά την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης από το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο δήμαρχος της Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε πως, με την ανέγερση της προτομής του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου, εκπληρώνεται η οφειλόμενη τιμή προς τον μανιάτη και μεσσήνιο πολιτικό, που πολλά ωφέλησε την πατρίδα μας. Προσθέτοντας ότι, στην Καλαμάτα θυμόμαστε αυτούς που ευεργέτησαν το έθνος και προσέφεραν υψηλές και σπουδαίες υπηρεσίες στην πατρίδα.

Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων ήταν ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος άλλαξε την πορεία της χώρας«παρέλαβε μια διαλυμένη χώρα και παρέδωσε οργανωμένη χώρα».

Πρόσθεσε πως ήταν ο πολιτικός που καθιέρωσε την καθολική ψήφο, πίστευε στον διαχωρισμό των εξουσιών, εισήγαγε τη βάση της αρχής των ίσων ευκαιριών και ετοίμασε είπε, σε πρώιμο στάδιο την είσοδο της χώρας στην ευρωπαϊκή κοινότητα, φέρνοντας την χώρα πιο κοντά στην Ευρώπη.

Επιπλέον τόνισε πως ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, «δεν χρημάτισε απλά πρωθυπουργός, αλλά υπήρξε ο πρωθυπουργός του οικουμενικού ελληνισμού. Οι αλύτρωτοι Έλληνες έβλεπαν στο πρόσωπό του τον ελευθερωτή τους. Ενεργούσε ως η Ελλάς να ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ορθοδοξίας και ο νόμιμος διεκδικητής της Οθωμανικής κληρονομιάς στα πλαίσια βέβαια του ανατολικού ζητήματος».

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων παρόντες ήταν, οι βουλευτές Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας και Δημήτρης Κουκούτσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι στρατιωτικές και λοιπές αρχές της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας και πλήθος κόσμου που υποδέχτηκαν με υποδέχτηκαν με παρατεταμένα χειροκροτήματα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την είσοδό του στην πλατεία.


Στην Αρχαία Μεσσήνη ξεναγήθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

«Είναι χρέος της Πολιτείας, απέναντι στην πολιτισμική μας κληρονομιά (...) να οργανωθεί το ανάλογο Μουσείο.
Από την πλευρά μου, και υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πράξω ό,τι μου αναλογεί για την εκπλήρωση αυτού του χρέους», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ξενάγησή του στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.
«Εδώ και 30 χρόνια, ο κορυφαίος Αρχαιολόγος μας κ. Πέτρος Θέμελης φέρνει στο φως, με τη μοναδική επιστημονική του κατάρτιση αλλά και την υποδειγματική επιμονή του, την Αρχαία Μεσσήνη.
Έτσι αναδύεται η πορεία της Αρχαίας Μεσσήνης από την εποχή του 7ου αιώνα π.Χ –όταν διαμορφώθηκαν τα οχυρά των Μεσσηνίων στην Ιθώμη, το άντρο του Ιθωμάτα Δία- ως το 370 π.Χ., όταν ο Επαμεινώνδας, μετά τη μάχη των Λεύκτρων, ίδρυσε την Αρχαία Μεσσήνη.  Κάπως έτσι ο κ. Πέτρος Θέμελης αναδεικνύει την Αρχαία Μεσσήνη ως ένα από τα πιο εμβληματικά κέντρα της Ελληνικής Αρχαιότητας», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Κλείδωσε τους κλέφτες μέσα στο μαγαζί του !

Οι κινήσεις τους όμως κρίθηκαν ύποπτες από τον κοσμηματοπώλη που διαπίστωσε ότι ο άνδρας έβαλε στις τσέπες του κοσμήματα αξίας 500 ευρώ

Μέσα στο κατάστημα του κλείδωσε δύο επίδοξους κλέφτες ένας κοσμηματοπώλης στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένα νεαρό ζευγάρι μπήκε στο χρυσοχοείο και άρχισε να απασχολεί τον ιδιοκτήτη.
Οι κινήσεις τους όμως κρίθηκαν ύποπτες από τον κοσμηματοπώλη που διαπίστωσε ότι ο άνδρας έβαλε στις τσέπες του κοσμήματα αξίας 500 ευρώ. Χωρίς να χάσει τη ψυχραιμία του έκλεισε την πόρτα του μαγαζιού και ενημέρωσε την αστυνομία που έφτασε στο σημείο και συνέλαβε τους επίδοξους κλέφτες.


agriniopress.gr

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ - Πέθανε ο τραγουδιστής των «Διάφανων Κρίνων» Θάνος Ανεστόπουλος


Πέθανε ο τραγουδιστής των «Διάφανων Κρίνων» Θάνος Ανεστόπουλος


Πέθανε μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και συνιδρυτής του ροκ συγκροτήματος «Διάφανα Κρίνα», Θάνος Ανεστόπουλος.
Την είδηση του θανάτου του, ανακοίνωσαν στο facebook οι συνεργάτες του.
«Ζήστε την κάθε σας μέρα με αλήθεια, έρωτα, αγώνα και δημιουργία.Ζήστε την κάθε ημέρα σας σαν να ήταν η τελευταία σας. Γιατί συχνά στην καθημερινότητα μας μεγεθύνουμε μικρά προβλήματα παραμερίζοντας και ξεχνώντας τι σπουδαίο και μεγάλο δώρο είναι η ζωή που μας δόθηκε», έγραφε το 2015 ο Θάνος Ανεστόπουλος, όταν είχε αποκαλύψει ο ίδιος ότι έπασχε από μεταστατικό καρκίνο των οστών.

Σε τι θερμοκρασία σκοτώνει το νερό τα μικρόβια

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως το χλιαρό-ζεστό νερό σκοτώνει τα μικρόβια ακόμη και στο πλύσιμο των χεριών.

Στην πραγματικότητα όμως παρά το γεγονός ότι είναι αλήθεια πως η ζέστη σκοτώνει τα μικρόβια, το νερό θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη θερμοκρασία για να γίνει αυτό.

Και αυή είναι στους 100 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή στο σημείο βρασμού.
Το ζεστό νερό που χρησιμοποιούμε εμείς δεν ξεπερνά τους 40-50 βαθμούς Κελσίου.

Τι ισχύει με το πλύσιμο των χεριών;

Από τη στιγμή που θα τρίψουμε καλά τα χέρια, ανάμεσα στα δάχτυλα και στη ράχη της παλάμης πρέπει μετά να τα στεγνώσουμε προσεκτικά με χάρτινη πετσέτα μιας χρήσης. Ακόμη και να το νερό δεν είναι καυτό, τα χέρια θα είναι κατά πάσα πιθανότητα απαλλαγμένα από μικρόβια ακόμη.
Σε πόσους βαθμούς σκοτώνει το νερό τα μικρόβια
baby

Γάλα, το αντίδοτο στο… τζατζίκι

Θέλετε να φάτε τζατζίκι αλλά το σκέφτεστε γιατί την επομένη έχετε ένα σημαντικό ραντεβού και δεν είναι ό,τι το καλύτερο να μυρίζετε… σκορδίλα;

Ένα ποτήρι γάλα μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας, καθώς μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως καταπολεμά αποτελεσματικά την ενοχλητική μυρωδιά.
Σε πειράματα με ωμά και βρασμένα σκόρδα, επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο διαπίστωσαν ότι 200 ml γάλα μπορούν να μειώσουν κατά το ήμισυ τις συγκεντρώσεις των χημικών ουσιών που χαρίζουν στο σκόρδο την χαρακτηριστική γεύση αλλά και μυρωδιά του.
Ειδικά μία από τις ουσίες, η AMS, δεν διασπάται κατά την πέψη, με επακόλουθο να απεκκρίνεται από το σώμα μέσω της αναπνοής και της εφίδρωσης. Ακόμα και το βούρτσισμα των δοντιών δεν μπορεί να μας απαλλάξει από αυτήν, σύμφωνα με προγενέστερες μελέτες. Ως φαίνεται, όμως, το πολυπόθητο αντίδοτο βρίσκεται στο ψυγείο μας.
Την μεγαλύτερο απόδοση εναντίον της μυρωδιάς του σκόρδου έχει το πλήρες γάλα, καθώς ομάδα εθελοντών που έτρωγαν σκόρδα παρουσίασαν με την βοήθειά του μεγαλύτερη μείωση στα επίπεδα της AMS στην αναπνοή τους απ’ ό,τι όταν έπιναν άπαχο ή ημιαποβουτυρωμένο.
Το σκόρδο παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία, αλλά η μυρωδιά του δεν είναι ό,τι το καλύτερο.
«Το σκόρδο χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς αποτελεί θαυμάσια πηγή μαγνησίου, βιταμίνης Β6, βιταμίνης C και σεληνίου, συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, και ελαττώνει τον κίνδυνο καρκίνου», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σέρυλ Μπάρινγκερ, καθηγήτρια και επικεφαλής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων του πανεπιστημίου.
«Εντούτοις, η κατανάλωσή του προκαλεί έντονη κακοσμία του στόματος και του σώματος, που μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως μερικές ημέρες».
Σύμφωνα με τη μελέτη, την μέγιστη «αντι-σκορδική» προστασία την παρέχει το γάλα όταν καταναλώνεται μαζί με το φαγητό και όχι εκ των υστέρων.
Όπως σημειώνουν η δρ Μπάρινγκερ και οι συνεργάτες της στην «Επιθεώρηση Επιστήμης Τροφίμων» (JFS) στην μελέτη τους δοκίμασαν και άλλα τρόφιμα για να περιορίσουν την μυρωδιά του σκόρδου – μεταξύ αυτών δαμάσκηνα, βασιλικό, αγκινάρες και μερικές ποικιλίες μανιταριών.
Το πιο αποδοτικό απ’ όλα, όμως, ήταν το γάλα.


perierga.gr

Στην Αγγλία μεταφέρεται σήμερα η 20χρονη που τυφλώθηκε από ποτό μπόμπα στην Ζάκυνθο - Μη αναστρέψιμη και η καταστροφή των νεφρών της

Στην Αγγλία θα μεταφερθεί σήμερα η 20χρονη Αγγλίδα η οποία μετά από κατανάλωση ποτών ‘μπόμπα» στο νησί της Ζακύνθου υπέστη τύφλωση και καταστροφή των νεφρών της.
Η 20χρονη είχε μεταφερθείς σε τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο του Ρίου όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατό να ξεπεραστούν οι βλάβες που τις προκλήθηκαν στην όραση και τα νεφρά.
Οι γονείς της έφτασαν αεροπορικός στην Ελλάδα και σήμερα αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία μεταφοράς της στην πατρίδα της.
Σύμφωνα με τους γιατρούς η βλάβη στην όραση της κοπέλας είναι μη αναστρέψιμη ενώ για τα νεφρά η μόνη ελπίδα ου υπάρχει είναι αυτή της μεταμόσχευσης , αλλά αυτό προϋποθέτει την ανεύρεση δότη.
Σε ότι αφορά στο σκέλος των ενεργειών για τον εντοπισμό του καταστήματος ή των καταστημάτων αναψυχής στη Ζάκυνθο που διέθεσαν στην 20χρονη τα επικίνδυνα ποτά, οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την διενέργεια από την αστυνομία των απαραίτητων ερευνών .
Ωστόσο εκτιμάται πως ο εντοπισμός των καταστημάτων θα είναι πλέον πολύ δύσκολος  - εκτός κι’ αν υπάρξουν μαρτυρίες και καταθέσεις – καθώς οι ιδιοκτήτες του μετά το θόρυβο που προκλήθηκε θεωρείται σίγουρο πως θα έχουν εξαφανίσει τα πειστήρια του εγκλήματος

Τι δεν πρέπει να ποστάρετε ποτέ στο Facebook!

Το Facebook έχει γίνει ίσως ο δημοφιλέστερος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Κι αυτό κρύβει κάποιες παγίδες.

Αυτό σημαίνει ότι καλό θα είναι, όταν κάνουμε μια οιαδήποτε ανάρτηση ή όταν σχεδιάζουμε το προφίλ μας, να αποφεύγουμε «διά ροπάλου» να ανεβάζουμε στο Facebook τα εξής πράγματα:
-Ευαίσθητα στοιχεία για την προσωπική ή οικονομική μας κατάσταση: διευθύνσεις, τηλέφωνα, έτος γέννησης, άλλα στοιχεία τέτοιου είδους μας κάνουν ευάλωτους σε «επιθέσεις» από αποφασισμένους κυβερνοαπατεώνες.
-Στοιχεία που σχετίζονται με κωδικούς ασφαλείας: αν χρησιμοποιείτε το όνομα του σκύλου σας ως κωδικό για κάποιο λογαριασμό σας, καλό είναι να μην ανεβάζετε φωτογραφία με το ονοματάκι του στο Facebook. Ένας καλός χάκερ σίγουρα θα το αξιοποιήσει.
-Πληροφορίες για το πού βρίσκεστε: η ΕΛΑΣ υποχρεώθηκε να εκδώσει οδηγία προς όσους πήγαιναν διακοπές να μην αναφέρουν στο Facebook ότι λείπουν, καθώς κάνουν το σπίτι τους στόχο για πιθανή ληστεία. Αυτό αρκεί.
-Πληροφορίες για το τι σχεδιάζετε να κάνετε: ομοίως με το παραπάνω, καλό είναι να μη δίνετε στόχο.
-Αναρτήσεις σχετικές με ζητήματα υγείας: οτιδήποτε σχετίζεται με την υγεία σας και την υγεία των οικείων σας εμπίπτει στην κατηγορία «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα». Μην τα δημοσιοποιείτε.
-Φωτογραφίες που μπορεί να σας… εκθέσουν: άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους επειδή ο εργοδότης τους βρήκε στο Facebook τους φωτογραφίες εν ώρα… κραιπάλης. Διασκεδάστε και αναρτήστε υπεύθυνα!
-Φωτογραφίες παιδιών: δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να επεκταθούμε στο ζήτημα…
-Γκρίνιες για τη δουλειά σας: είναι από τα πράγματα που συζητάμε ιδιωτικά και όχι στο ιντερνετικό «καφενείο» του Facebook. Ομοίως, δεν αναφέρουμε αναλυτικά τι ακριβώς κάνουμε στη δουλειά μας.
-Πληροφορίες για τρίτους: η σελίδα μας στο Facebook είναι προσωπική. Αυτό σημαίνει ότι τα προσωπικά άλλων δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο ποσταρίσματος.
-Σεξιστικά-ρατσιστικά αστεία: είναι ούτως ή άλλως κακόγουστα, ας μείνουν εκτός Facebook.
-Ψεύδη, απάτες ή ανεπιβεβαίωτες φήμες: πέραν του ότι διαιωνίζετε μια κακοδαιμονία του διαδικτύου, χάνετε και την αξιοπιστία σας.

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ....ΔΙΑΠΛΟΚΗ !!! Ψαλίδι στα οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα


Ψαλίδι στα οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα

Φουσκωμένες μειώσεις με ψαλίδι όχι μόνο στις συντάξεις, αλλά και στα οικογενειακά, όπως και στα αναπηρικά επιδόματα, κρύβουν τα εκκαθαριστικά των επικουρικών συντάξεων που πληρώνονται σήμερα 2 Σεπτεμβρίου τα οποία εξασφάλισε και αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, παρά το γεγονός ότι χθες το ΕΤΕΑ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «εκκαθαριστικά με τις αναπροσαρμοσμένες επικουρικές θα αναρτηθούν στην πληρωμή Οκτωβρίου-Νοεμβρίου». 1. Οι μειώσεις σε παλιά και νέα επικουρική φτάνουν και τα 138,94 ευρώ, ενώ σε ποσοστό φτάνουν και στο -47,42%. Οπως φαίνεται στα σημειώματα των συνταξιούχων, το ποσό που πληρώθηκαν στις 2 Αυγούστου ήταν χωρίς μείωση. Με το δεύτερο κύμα περικοπών που εμφανίζεται στην πληρωμή της 2ας Σεπτεμβρίου και «τσεκουρώνονται» 150.000 συνταξιούχοι που έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1.300 ευρώ, η παλιά σύνταξη διαγράφεται τελείως και στη θέση της μπαίνει ένα νέο ποσό βασικής επικουρικής σύνταξης που είναι κατά πολύ μικρότερο από το προηγούμενο.
Η διαφορά οφείλεται στην εφαρμογή του επανυπολογισμού και της μείωσης που γίνεται με το νόμο 4387/16. Για παράδειγμα, συνταξιούχος του ΤΕΑΥΕΚ (επικουρικό εμποροϋπαλλήλων) έπαιρνε αρχικό μικτό ποσό μέχρι και τον Αύγουστο 567,79 ευρώ. Η επικουρική αυτή ήταν προ μνημονιακών περικοπών και περιελάμβανε επίδομα συζύγου και τέκνων.
Η πληρωτέα του σύνταξη (καθαρό ποσό) μετά τις μνημονιακές περικοπές, την εισφορά ασθένειας 6% και το φόρο ήταν 303,32 ευρώ. Με την εφαρμογή του νόμου 4387 στην πληρωμή Σεπτεμβρίου, ο επανυπολογισμός γίνεται στο αρχικό ποσό, δηλαδή στα 567 ευρώ, που διαγράφονται όπως φαίνεται στο εκκαθαριστικό του συνταξιούχου, ενώ ταυτόχρονα επανυπολογίζονται και τα επιδόματα.

Ο Φλωρινιώτης ξεκατινιάζεται δημόσια με απίστευτους χαρακτηρισμούς. Ποια φίλη του κατηγορεί;

Σε έξαλλη κατάσταση ο Γιάννης Φλωρινιώτης, ξεσπά στο facebook και κατηγορεί την πρώην φίλη του.

Πυρ και μανία ο τραγουδιστής, γράφει: 
«Λοιπόν επειδή συνεχίζει να με προκαλεί η κυρία... Ρούλα Κυριακάκη από το Ρέθυμνο η Ρούλα Λεονταρακι η Ρούλα Ρουλάκι η Μαρίζα Ζακ και άλλα πολλά ψεύτικα προφίλ για να βρίζει τον κόσμο της άπαντα τα ψεύτικα προφίλ τα έκανες για να παρακολουθείς τον τούρκο εραστή σου που είναι και παντρεμένος και όταν έκανε like σε καμία της τον έβριζες και της απαιτούσες να τον διαγράψει άμα δεν τον διέγραφε την έβριζες και την απειλούσες με τα χειρότερα λόγια όπως έκανες και τώρα με την φίλη μας την Βάσω Και επειδή σε ειδοποίησε ότι έρχεται Αθήνα να σε κάνει μαύρη στο ξύλο και σου είπα εγώ δεν θέλω φασαρίες στο σπίτι μου φοβήθηκες και έφυγες από το σπίτι σαν βρεγμένη γάτα αχάριστη σε φιλοξενούσαμε σε ποτίζαμε σε ταΐζαμε σε βγάζαμε νύχτα και μέρα έξω και σε όποιον σε γνώριζα του έλεγες ότι μας τάιζες με τι λεφτά κυρία μου με την σύνταξη σου αφού σε δέκα μέρες την χαλούσες σε 50 60 κούτες τσιγάρα που αγόραζες και τα έστελνες στην Κρήτη και στα ψώνια σου και συνεχεία ζητούσες δανικά από εμάς και τους φίλους μας φυσικά δεν μπορώ να πω όταν έπαιρνες πάλι την σύνταξη σου μας τα έδινες δεν ντρέπεσαι ραδιούργα με έκανες να μην μιλάω με κάποιου φίλους για να μπορείς μόνο εσύ να βγαίνεις μαζί μου και να κάνεις το εφέ σου και το χειρότερο προσπαθούσες να με κάνεις να τσακωθώ με τα παιδιά μου που όσο έλειπα εγώ σε έβγαζαν κάθε μέρα έξω και επειδή η κόρη μου δεν σε πήγε μια μέρα στο κομμωτήριο που είχατε συμφωνήσει άρχισες να την καταριέσαι να την βρίζεις με τα χειρότερα λόγια και σε μένα και στα αδέλφια της θαρρείς και ήμασταν υποχρεωμένοι να σου κάνουμε όλα τα χατίρια πήγες να μας διαλύσεις το σπίτι άλλα εμείς είμαστε δεμένη οικογένεια δεν καταλαβαίνουμε από τέτοια κοίταξε εσύ την ανήλικη κόρη σου που την παρατάς μόνη και έρχεσαι εδώ να περάσεις ωραία και όταν δεν έχει τίποτα στο σπίτι να φάει της στέλνεις 5 -10 ευρώ εκατομμυριούχα που μας τάιζες κιόλας και όταν την φέρνεις άδω ψάχνεις να βρεις κάποιο σπίτι να την στήλης να μείνει για να μην την έχεις βάρος και ούτε σε νοιάζει με πέους είναι αρρώστησε το κορίτσι και σε παρακαλούσε να πάει στον γιατρό γιατί πονούσαν τα μάτια του και εσύ για να παρακολουθείς τον εραστή σου μην κάνει like σε καμία δεν σηκωνόσουν από το λάπτοπ καλά που επενέβη ένας φίλος μας και σε σήκωσε με το ζόρι να πατέ στον γιατρό και αποδείχτηκε ότι το παιδί είχε σταφυλόκοκκο και κόλλησε και τον φίλο μου και την εγγονή μου σε αυτό πρέπει να παρέμβει κάποια αρμόδια υπηρεσία ανηλίκων γιατί είναι κρίμα το κοριτσάκι είναι πολύ όμορφο και πολύ καλό παΐδι γεμάτο παράπονα από την μάνα του δεν του αρμόζει τέτοια συμπεριφορά μάνα είσαι εσύ ακόμα και από της άλλης κόρης σου της Αργυρώς Κυριακάκη το προφίλ βρίζεις εμάς δεν σε νοιάζει που η κόρη σου μπορεί να πάει φυλακή εξαιτίας σου και όσο γι αυτά που έγραψες εγώ δεν φοβάμαι όταν έχω να πω κάτι για κάποιον το λέω δεν χρειάζεται να βάλω άλλον και μην νομίζεις ότι δεν ξέρω γιατί τα κάνεις αυτά άλλα τι να σου κάνω βρομούσες πάνω και κάτω και εγώ δεν μπορώ τις κακοσμίες γιατί μόλις με είδες με την Ρούλα Στεργίου στην φωτό τρελάθηκες και έγραψες ότι όλος ο κόσμος γελάσει μαζί μας δηλαδή με σένα που έβγαινα φωτό δεν γελούσαν όλοι μου έλεγαν τι το θέλεις αυτό το σουρμελή διπλά σου άλλα εγώ δεν στα έλεγα μην σε στενοχωρήσω άρχισες να βρίζεις και την κοπέλα βρομιάρα χωρίς να σε έχει πειράξει μας παρακαλούσες να σου βρούμε έναν συνταξιούχο να έχει λεφτά εκατομμυριούχα του κώλου τα ιδία έκανες και στον τούρκο που είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος πήγες να τον χωρίσεις από την γυναίκα του τον ξεφτίλιζες παντού επειδή δεν σε ήθελε πια αναγκάστηκε να σβήσει το προφίλ του μας το παίζεις και θεούσα στο Ρέθυμνο οι θεούσες και οι κύριες δεν κάνουν έτσι τελικά είσαι η πιο επικίνδυνη γυναίκα που γνώρισα γυναίκα αράχνη εγώ αυτά είχα να πω προς το παρόν και με αποδείξεις ο κόσμος δεν είναι χαζός καταλαβαίνει» έγραψε ο τραγουδιστής.
Πηγή: Apopsi

ΕΡΤ με τηλεθέαση 3% ήταν ΜΑΥΡΟ - STAR, Alpha, Mega, E με τηλεθέαση 60% είναι ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

ΟΧΙ 3 ΑΛΛΑ .....103 ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑ !!!
1.500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ  ΓΙΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ 60%

3.500  ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ....3%


Κλείνουν STAR, Alpha, Mega, E, περίπου το 60% και βάλε της τηλεθέασης, και απειλούνται 1500 εργαζόμενοι.

 Είχε κλείσει η ΕΡΤ με 3% απήχηση και απειλήθηκαν 3500 εργαζόμενοι…απο την Χούντα των Σαμαροβενιζέλων !!!

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ! Εκλεισε το deal για τη διάσωση του Μαρινόπουλου


Εκλεισε το deal για τη διάσωση του Μαρινόπουλου

Υπεγράφη χθες, έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις η συμφωνίας για τη διάσωση του Μαρινόπουλου και πλέον το μεγάλο στοίχημα είναι πώς αυτή θα υλοποιηθεί και τι θα γίνει με τους ανταγωνιστές οι οποίοι απειλούν με προσφυγές. 
 
Η πρώτη εκταμίευση που θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα από τις τράπεζες θα δώσει τις πρώτες ανάσες στην πολύπαθη εταιρεία.
Σημειώνεται ότι η ευρύτερη οικογένεια Σκλαβενίτη κατέθεσε εγγυήσεις προκειμένου να γίνει η χρηματοδότηση από τις τράπεζες.
Το επόμενο στάδιο θα είναι η εκδίκαση της αίτησης αναδιάρθρωσης με βάση το άρθρο 106β και θ που θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Τα ζητήματα ήταν πολλά και εξαιρετικά πολύπλοκα, όπως το ποσοστό του «κουρέματος» στις απαιτήσεις των πιστωτών, οι όροι της δανειοδότησης που θα χορηγούνταν στο νέο σχήμα, η τύχη των εργαζομένων και του δικτύου των καταστημάτων και απαιτούσαν λεπτούς χειρισμούς. Και όλα αυτά θα έπρεπε να διευθετηθούν με τέτοιο τρόπο που δεν θα συνιστούσε ευνοϊκή μεταχείριση έναντι του ανταγωνισμού.
Ήδη, οι μεγάλοι ανταγωνιστές είναι στα «κάγκελα» από τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο σχετικά με τους όρους του σχέδιου διάσωσης, υποστηρίζοντας πως νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετοί λιανέμποροι που εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα, ζητώντας επανεξέταση ή και ακύρωση της συμφωνίας με το επιχείρημα πως αντίκειται στους όρους της ελεύθερης αγοράς.
Προτού βέβαια προχωρήσουν, σε μια τόσο επιθετική κίνηση θα μελετήσουν σε βάθος τους ακριβούς όρους του τελικού σχεδίου, καθώς προτεραιότητα αποτελεί η προάσπιση των συμφερόντων τους.
Γκρίνια για το «κούρεμα» 
Η βασικότερη ένστασή τους αφορά στο ύψος του «κουρέματος» στις απαιτήσεις των προμηθευτών, το οποίο φέρεται να κυμαίνεται μεταξύ 40% και 50%. «Είναι σαν να προμηθεύουν δωρεάν για ένα χρόνο τα καταστήματα του νέου σχήματος», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά, και προσθέτουν πως στην περίπτωση που επαληθευτούν οι πληροφορίες θα απαιτήσουν ανάλογες διευκολύνσεις. Το θέμα αυτό έχει τεθεί ήδη υπόψην των προμηθευτών, οι οποίοι παρότι δεν αρνήθηκαν εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους καθώς θα κληθούν να σηκώσουν βαρύ φορτίο στο βωμό της διάσωσης του Μαρινόπουλου.
Υπολογίζεται πως ότι μπορεί να φθάσει στο μισό δισ. ευρώ (500 εκατ. ευρώ), αφού οι συνολικές οφειλές του Μαρινόπουλου ανέρχονταν μεταξύ 800 εκατ. και 1 δισ. ευρώ (με εξαίρεση το Δημόσιο και τα τραπεζικά δάνεια), ενώ μόνο για τις 14 εισηγμένες με συνολικές απαιτήσεις που υπερβαίνουν τα 80 εκατ. ευρώ, ο «λογαριασμός» υπολογίζεται στο ποσό των 40 εκατ. ευρώ (!).
Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, το σχέδιο διάσωσης προβλέπει δάνειο μαμούθ ύψους 360 εκατ. ευρώ, «κούρεμα» στις οφειλές προς τους προμηθευτές της τάξης του 40% με 50% αλλά και πρόσθετη χρηματοδότηση από τον νέο επενδυτη. Επιπλέον, το σύνολο, σχεδόν, της «Μαρινόπουλος» θα περάσει σε μια νέα εταιρεία, με νέο ΑΦΜ, η οποία θα ελέγχεται μετοχικά κατά 100% από τη «Σκλαβενίτης».
Στη νέα εταιρεία, μεταφέρονται αυτούσιες οι υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές, μαζί με το δίκτυο καταστημάτων, το προσωπικό και τα περισσότερα από τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της «Μαρινόπουλος».
Παράλληλα, οι τράπεζες θα δανειοδοτήσουν τη νέα εταιρεία με 360 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο μόλις 1,5%, διατηρώντας ωστόσο το δικαίωμα να το κεφαλαιοποιήσουν, αποκτώντας το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας. Επιπλέον, οι οφειλές προς τους προμηθευτές άνω των 100.000 ευρώ θα υποστούν «κούρεμα» 40% με 50%, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα εξοφληθεί άμεσα και σε μετρητά.
Από την πλευρά του, ο Σκλαβενίτης δεσμεύεται να χρηματοδοτήσει την εταιρεία άμεσα με 70 εκατ. ευρώ και άλλα 55 εκατ. ευρώ στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας της. Αμεσα ένα μέρος από τα παραπάνω ποσά θα κατευθυνθεί για την εξόφληση των εργαζομένων και των ιδιοκτητών των καταστημάτων του δικτύου.






πηγή

Tι να προσέξετε στην αγορά σχολικών ειδών

Χρήσιμες συμβουλές σε μαθητές και γονείς για την αγορά των σχολικών ειδών, δίνει με ανακοίνωση του το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), τονίζοντας μάλιστα, ότι με τη σωστή έρευνα αγοράς, η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού μπορεί να είναι διασκεδαστική και οικονομικά ωφέλιμη.
Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι γονείς και μαθητές δεν θα παρασυρθούν και σε περιττές αγορές λόγω της πληθώρας των ειδών που προωθούνται στην αγορά, αλλά τουλάχιστον με ένα σωστό προγραμματισμό, θα περιοριστούν στο ελάχιστο.
Στην ανακοίνωσή του, το ΚΕΠΚΑ επισημαίνει ότι «δεν είναι λίγες οι εταιρίες, οι οποίες προσπαθούν να παρασύρουν τα παιδιά στον υπερκαταναλωτισμό, λανσάροντας πρωτότυπα σχολικά είδη. Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια αυτά τα σχολικά είδη δεν είναι απολύτως απαραίτητα στα παιδιά».
Υπογραμμίζεται δε ότι «κοινή διαπίστωση αποτελεί ότι οι διαφορές τιμών, ανάμεσα στα απλά σχολικά και στα σχολικά, που είναι «της μόδας», είναι, πολλές φορές, αδικαιολόγητα μεγάλες» και τονίζεται ότι «οι τιμές προϊόντων «διακοσμημένων» με σούπερ-ήρωες και καινοτόμα σχέδια, είναι ιδιαίτερα υψηλές».

Αναλυτικά οι συμβουλές

Η αγορά σχολικών ειδών μπορεί να είναι μια εμπειρία συμμετοχής και μάθησης, τόσο για το γονέα, όσο και για το μαθητή, επισημαίνει το ΚΕΠΚΑ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:
Είναι μια ευκαιρία να περάσουν μαζί ένα όμορφο απόγευμα και να μάθουν με ποιο τρόπο να κάνουν χρήσιμες και ευχάριστες αγορές.
* Πρέπει, να συζητήσουμε, με το παιδί μας, να του εξηγήσουμε και να του δώσουμε να καταλάβει τις παγίδες των διαφημίσεων, για τα σχολικά είδη καθώς και τους τρόπους, που διάφορες εταιρείες μας οδηγούν, στην υπερκατανάλωση. Είναι πολύ βασικό να καταλάβει το παιδί ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά, ανάμεσα στο τι πραγματικά χρειάζεται, για το σχολείο και στο τι νομίζει ότι χρειάζεται.
Πρέπει να καταλάβει ότι η «ομορφιά» των σχολικών ειδών δεν είναι, απαραίτητα, συνδεδεμένη, με τη μόδα της εποχής, αλλά, σίγουρα, επιβαρύνει το πορτοφόλι της οικογένειας. Αυτή η χρονική περίοδος μας προσφέρει μια, από τις καλύτερες ευκαιρίες, να εξηγήσουμε, στο παιδί μας, τα σωστά καταναλωτικά πρότυπα και τη στάση ζωής, που πρέπει να έχει, απέναντι στην κατανάλωση.
*Όταν βεβαιωθούμε ότι το παιδί μας κατάλαβε τους κινδύνους, ετοιμάζουμε έναν κατάλογο με τα είδη που θεωρούμε απαραίτητα. Στη διαδικασία αυτή, το παιδί μας πρέπει να συμμετέχει. Αν πιστεύει ότι συναποφάσισε, μαζί μας, για τα σχολικά του είδη, θα αποφύγουμε τριβές, όταν θα κάνουμε τις αγορές μας.
*Είναι φυσικό, έστω και μετά από όλα αυτά, το παιδί μας, κάποιες στιγμές, να παρασυρθεί, από την ποικιλία της αγοράς και να μας ζητήσει να αγοράσουμε κάποια πράγματα, τα οποία δεν είχαμε συμπεριλάβει, στον κατάλογο. Αν θεωρούμε ότι είναι περιττά, πρέπει να αρνηθούμε, έστω και αν στεναχωρήσουμε το μικρό μας καταναλωτή.
*Μελετούμε, με προσοχή, τη σήμανση των σχολικών ειδών. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τα χρώματα και τα σχέδια των σχολικών ειδών. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε, στην πίεση του παιδιού μας, να του κάνουμε το χατίρι.
*Πρέπει να εξηγήσουμε στο παιδί μας, ότι τα σχολικά είδη είναι εργαλείο μάθησης και όχι μέσο επίδειξης.
*Τηρούμε, αυστηρά, τον κατάλογο που μας συστήνει το σχολείο. Η έρευνα αγοράς και η σύγκριση τιμών για το ίδιο είδος είναι απαραίτητη. Όπως προκύπτει από έρευνες του ΚΕΠΚΑ, οι αποκλίσεις τιμών από κατάστημα σε κατάστημα, είναι σημαντικές.
*Σε κάποια προϊόντα, όπως μολύβια, στυλό, γόμες, κ.α., είναι, πολλές φορές, πιο οικονομικό να αγοράζουμε
συσκευασίες που περιέχουν παραπάνω από ένα τεμάχιο, αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε.
*Δεν πρέπει να αγοράζουμε σχολικά είδη που μοιάζουν με τρόφιμα. Τέτοια προϊόντα δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν στην αγορά. Επειδή όμως συχνά, «ξεφεύγουν» από τους ελέγχους της Πολιτείας, ας «έχουμε και εμείς το νου μας».
* Δεν πρέπει να αγοράζουμε σχολικά είδη που μυρίζουν σαν τρόφιμα (σβύστρες κ.λπ.) Οι μυρωδιές προέρχονται από χημικές αρωματικές ουσίες, που ίσως αποδειχθούν, αργότερα, ακατάλληλες. Η μυρωδιά όμως, παρασύρει τα παιδιά, να τα βάλουν στο στόμα.
* Η ασφάλεια των σχολικών ειδών πρέπει να είναι το κυρίαρχο κριτήριο, για την αγορά τους. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα σχολικά που μοιάζουν με παιχνίδια, δεν πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές ασφάλειας με τα παιχνίδια. Έτσι, στυλό που ανάβουν, μολύβια με μικρά διακοσμητικά αυτοκόλλητα, σβύστρες που μυρίζουν σαν φρούτα, μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα είδη για την υγεία, ακόμα και τη ζωή των παιδιών μας.
* Τα παιδιά δεν πρέπει να φορτώνονται με σχολικά είδη που ζυγίζουν πάνω από το 1/10 του βάρους τους.

ΠΑΣΟΚ - Στην Πάτρα ο εορτασμός της 3ης του Σεπτέμβρη με ομιλήτρια τη Φώφη

Με πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει το «ΙΣΤΑΜΕ» στην Πάτρα θα γιορταστούν σήμερα Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, τα «γενέθλια» του ΠΑΣΟΚ, με κεντρική ομιλήτρια την Φώφη Γεννηματά.

Επίσης, για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πορεία 42 χρόνων του ΠΑΣΟΚ, θα μιλήσουν ο βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης, ο πρώην δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Καράβολας και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών, Σήφης Μπουζάκης.
Η επετειακή εκδήλωση για τα 42 χρόνια από την ίδρυση του ΠαΣοΚ ολοκληρώνει τον κύκλο εκδηλώσεων που διοργάνωσε το ΙΣΤΑΜΕ με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του Κινήματος, Ανδρέα Παπανδρέου.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης και ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

ΦΩΤΟ - Δείτε πόσο πλήρωσε παγωτό του 1.5 Ε, τουρίστρια στο Αεροδρόμιο Σαντορίνης

Πόσο μπορεί να κάνει ένα παγωτό στο Αεροδρόμιο της Σαντορίνης, το οποίο υπό ... κανονικές συνθήκες θα το αγοράζαμε περίπου 1,50 ευρώ;

Όπως βλέπετε στην απόδειξη, που αναρτήθηκε στο facebook , το παγωτό αγοράστηκε 4,60 ευρώ!

Όσο δηλαδή μπορεί να πάρει κάποιος ένα κιλό παγωτό από το σούπερ μάρκετ! 

Η Ε.Ε. καταργεί σταδιακά τους λαμπτήρες αλογόνου πριν από την απαγόρευση του 2018

Οι λάμπες αλογόνου θα αρχίσουν να καταργούνται σταδιακά στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Σεπτεμβρίου, ως μέρος των σχεδίων για την αντικατάσταση αναποτελεσματικών λαμπτήρων.

Οι προβολείς και οι λάμπες αλογόνου θα γίνουν ολοένα και πιο δύσκολο να αγοραστούν σε ολόκληρη την ΕΕ και δεν θα αναπληρώνονται όταν τα αποθέματα εξαντλούνται.
Μια ευρύτερη απαγόρευση των λαμπτήρων αλογόνου θα εφαρμοστεί το 2018.
Οι λαμπτήρες αλογόνου είναι πιο ακριβοί στη λειτουργία τους από άλλους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, χρησιμοποιούν παρόμοια ποσότητα ενέργειας με τους παραδοσιακούς λαμπτήρες πυρακτώσεως και διαρκούν συνήθως λιγότερο από δύο χρόνια.
Η αλλαγή αποσκοπεί στην ενθάρρυνση των καταναλωτών να στραφούν στους λαμπτήρες LED, οι οποίοι κοστίζουν πολύ λιγότερο για να λειτουργήσουν σε σχέση με τις παραδοσιακές λάμπες, αλλά η μεταβατική περίοδος μπορεί να δημιουργήσει κάποιες προσωρινές δυσκολίες για τους καταναλωτές.
Η απλή αντικατάσταση φωτισμού αλογόνου με νέους λαμπτήρες LED μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με τρεμούλιασμα, κακή απόδοση, ηχητικό θόρυβο, ακόμη και παρεμβολές με προϊόντα όπως οπτικοακουστικά συστήματα.
Οι λαμπτήρες πυράκτωσης παλαιού τύπου έχουν ήδη καταργηθεί σταδιακά σε όλη την Ευρώπη από το 2007, λόγω της χαμηλής ενεργειακής τους απόδοσης.
«Το 2016 είναι το έτος που οι λαμπτήρες LED θα επικρατήσουν στην Ευρώπη. Έχοντας ήδη κατακτήσει τον εμπορικό τομέα, τα LED τώρα θα επικρατήσουν και στα σπίτια», ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος.
«Αυτό οφείλεται στη δραματική κατάρρευση των τιμών λιανικής τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την απόσυρση των λαμπτήρων αλογόνου από την αγορά της ΕΕ από σήμερα. Πρόκειται για μία εξαιρετική είδηση ​​τόσο για τους καταναλωτές όσο και για το περιβάλλον», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο, μια ερευνητική ομάδα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) ανακάλυψε έναν τρόπο για να αυξηθεί η αποδοτικότητα των λαμπτήρων πυρακτώσεως ώστε να είναι διπλάσια από αυτήν των καλύτερων λαμπτήρων LED.

«Σέντρα» στις 10 Σεπτεμβρίου στο πρωτάθλημα της Super League

Στα γραφεία του υφυπουργείου Αθλητισμού στο Μαρούσι πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και να του εκφράσουν το αίτημα για επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 10 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ζητήσει και η FIFA.

Στη συνάντηση που είχε διάρκεια δύο ωρών, μεταξύ άλλων μετείχαν, εκτός του κ. Κοντονή, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, και εκ μέρους της Λίγκας ο πρόεδρος Γιώργος Στράτος, ο «ισχυρός άνδρας» της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, με τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ, Αλέξη Δέδε, και οι Χρήστος Παναγόπουλος (Παναθηναϊκός), Γιάννης Βρέντζος (Ολυμπιακός), Δημοκράτης Παπαδόπουλος (ΠΑΟΚ), Χρήστος Πανόπουλος (Ξάνθη), Αλέξης Κούγιας (ΑΕΛ), Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Φώτης Κωστούλας (Παναιτωλικός), Χρήστος Δάρας (Πανιώνιος), Σπύρος Παπαθανασάκης (Ηρακλής), Κώστας Παπαδόπουλος (Βέροια), 'Αγγελος Σπίγγος (Κέρκυρα), Ευάγγελος Μπαταγιάννης (Ατρόμητος), Γιώργος Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Λάμπρος Μπαλόκας (Λεβαδειακός) και Μανώλης Μαθιουλάκης (Πλατανιάς).

Κοινό αίτημα των ΠΑΕ ήταν η επιθυμία τους να αρχίσει το πρωτάθλημα το επόμενο Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου, αλλά και να δοθεί παράταση στις εγγυητικές επιστολές, λόγω έλλειψης ρευστότητας από την μη καταβολή τηλεοπτικών δικαιωμάτων στις ΠΑΕ.

Ο Χρήστος Πανόπουλος δεν έκρυψε κατά την αποχώρησή του από το γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού την ικανοποίησή του για τους χειρισμούς του Σταύρου Κοντονή γύρω από την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον υπουργό για τον χειρισμό της γενικής κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι κοντά στο να... σκοράρει, εάν το πρωτάθλημα ξεκινήσει στις 10 Σεπτεμβρίου. Υπάρχει μία τάση για καλή διάθεση συνεργασίας στο θέμα της διαιτησίας. Ο υπουργός είναι κοντά στο να βάλει γκολ και εμείς να ησυχάσουμε και να δούμε με πιο αισιόδοξο βλέμμα το μέλλον. Θα σταλεί μία επιστολή προς την ΕΠΟ και η οποία θα καλεί τις FIFA και UEFA να βοηθήσουν. Περιμένουμε να έρθουν ξανά εδώ σε λίγο καιρό κι εκτιμώ πως θα βρεθεί λύση».

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Στράτος, δήλωσε ότι ο Κύπριος εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, έχει στείλει έγγραφο στην ΕΠΟ, στο οποίο αναφέρει ότι τα κλιμάκια των διεθνών ομοσπονδιών είναι έτοιμα άμεσα να έρθουν στην Αθήνα για την συνάντηση που ματαίωσε την περασμένη εβδομάδα ο Γιώργος Γκιρτζίκης: «Ευχαριστούμε και πάλι τον υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας για συνάντηση ώστε να μεταφέρουμε την απόφασή μας για έναρξη του πρωταθλήματος. Ήταν μια γόνιμη και παραγωγική συνάντηση. Ο υπουργός μας είπε ότι ζητήματα που δεν αφορούν εμάς έχουν ήδη επιλυθεί. Μας έδωσε σχετικό έγγραφο του κ. Κουτσοκούμνη προς την ΕΠΟ, σύμφωνα με το οποίο FIFA και UEFA είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να έρθουν στην Αθήνα για να γίνει η συνάντηση που ματαιώθηκε και να συζητήσουμε για την διαιτησία και το ισπανικό μοντέλο. Εμείς άμεσα θα ζητήσουμε από την ΕΠΟ να γίνει αυτό, ώστε να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία μας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 Σεπτεμβρίου».

Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Χρήστος Παναγόπουλος, επισήμανε ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα της διαιτησίας από τους εκπροσώπους της UEFA και της FIFA, προκειμένου να επαναρχίσει άμεσα το πρωτάθλημα. Ο παράγοντας του Παναθηναϊκού, ο οποίος παραβρέθηκε στη σημερινή συνάντηση των μελών του συνεταιρισμού με τον Σταύρο Κοντονή, κάλεσε την ΕΠΟ να συνεργαστεί έτσι ώστε να γίνει η σέντρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για τη στάση της ΕΠΟ, απάντησε: «Θεωρώ ότι οφείλει να συνεργαστεί μετά την προχθεσινή συμπεριφορά. Ήμασταν όλοι εκεί και με έναν πολύ άκομψο, θα μπορούσα να πω αναιδή τρόπο, ματαίωσε την συνάντηση».

Απόλυτα σίγουρος ότι θα αρχίζει το πρωτάθλημα στις 10 του μήνα εμφανίστηκε μετά τη συνάντηση και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος δεν θέλησε όμως να κάνει δηλώσεις.

Το ίδιο αισιόδοξος για την έναρξη του πρωταθλήματος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση και ο κ. Κοντονής, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Το αίτημα των ομάδων της Λίγκας ήταν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 Σεπτεμβρίου. Ήδη η ΕΠΟ έχει συμμορφωθεί στο θέμα της στελέχωσης των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου με τακτικούς δικαστές. Συμμορφώθηκε τόσο ως προς τις επιταγές του νόμου όσο και προς τα όσα η FIFA έχει υποδείξει. Θέλω επίσης να αναφέρω ότι λάβαμε επιστολή της FIFA, στην οποία μας αναφέρει ότι είναι άμεσα διαθέσιμη να επανέλθει για να συμβάλει στην επίλυση του θέματος της διαιτησίας, της βίας και άλλων θεμάτων ώστε να αρχίσει το πρωτάθλημα».

Και κατέληξε ο υφυπουργός Αθλητισμού: «Με την Σούπερ Λίγκα συμφωνήσαμε να εργαστούμε για την έναρξη του πρωταθλήματος στις 10 Σεπτεμβρίου και να αποταθούμε από κοινού στη FIFA. Όσο δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα, αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα παραμένει, η κυβέρνηση είναι εδώ για να λύνει τα προβλήματα».

Τέλος, για το θέμα των εγγυητικών επιστολών που έθεσαν οι ΠΑΕ, ο κ. Κοντονής τις ενημέρωσε στη συνάντηση πως έχει μιλήσει με τον πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και με όλους τους αρμόδιους φορείς για να δοθεί μία άτυπη παράταση, ώστε να βοηθηθούν οι ομάδες όσο περισσότερο γίνεται.

Με το πενάκι του ΚΥΡ


ΒΙΝΤΕΟ ! Πες τα στον φίλο σου τον Λα- Λάκη, Βερύκιε ....

Λάβρος κατά της διαδικασίας της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών ήταν ο δημοσιογράφος του ALPHA Δήμος Βερύκιος στο χθεσινοβραδυνό  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

«Παιχνίδι με το ψωμί των απλών ανθρώπων δεν μπορεί να παίξει κανείς, σε μια εποχή που η χώρα λιμοκτονεί. Και πολύ περισσότερο αυτοί που θέλουν να λέγονται αριστεροί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος, συμπληρώνοντας: «δεν περίμενα ποτέ ότι θα έρθει βραδιά που σε κεντρικό δελτίο θα βγάλω τα εσώψυχα μου».

Δείτε το βίντεο του ALPHA.

Αν χτυπήθηκε η διαπλοκή, αυτό θα το κρίνει ο ελληνικός λαός...

 Έφυγε ο εργολάβος Μπόμπολας για να έρθει ο κουμπάρος εργολάβος Καλογρίτσας !!!

Εμείς να πούμε μόνο τα εξής, και να επαναλάβουμε ότι η υπόθεση των αδειών θα γυρίσει σύντομα μπούμερανγκ στην κυβέρνηση.
  Έφυγαν λοιπόν οι… διαπλεκόμενοι Μπόμπολας, Ψυχάρης, Κοντομηνάς και Βαρδινογιάννης για να έρθουν ποιοι; 

Ο Μαρινάκης με τον Καλογρίτσα; 

Έλεος.

Για Τσαουσέσκου και δικτατορία του 1967 κάνει λόγο ο Μίκης Θεοδωράκης

Τη δικτατορία του Νικολάε Τσαουσέσκου, αλλά και τη Χούντα των Συνταγματαρχών, ενθυμείται και επικαλείται με νόημα ο μεγάλος μουσουργός Μίκης Θεοδωράκης σε παρέμβασή του στην οποία προχώρησε σήμερα.
«Όλα δείχνουν ότι με το φάσμα του Τσαουσέσκου να υπερίπταται της χώρας μας και τα φαντάσματα των ‘‘επιφανών’’ μνηστήρων της ηγεμονίας της Ευρώπης (δηλ. Ναπολέων, Μέτερνιχ, Χίτλερ) μπαίνουμε σε μια νέα αποφασιστική φάση τόσο της ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής ιστορίας που έχει τη μορφή φαρσοκωμωδίας» αναφέρει χαρακτηριστικά στον ιστότοπό του.
Για τον λόγο αυτόν, συνεχίζει, θέλοντας να προσφέρω στους
συμπατριώτες μου μια νότα αισιοδοξίας που παράλληλα να περιέχει και τη διάσταση της αυτογνωσίας και αυτοκριτικής που οφείλουμε να έχουμε πάντα ως λαός, θα ήθελα να θυμίσω τα παρακάτω δύο ποιήματα - τραγούδια μου που μου ενέπνευσε η νύχτα της δικτατορίας του 1967 και που δυστυχώς από εντελώς άλλη σκοπιά παραμένουν σήμερα επίκαιρα:
Καιρός να δεις
Σου είπαν ψέματα πολλά
ψέματα σήμερα σου λένε ξανά
κι αύριο ψέματα ξανά θα σου πουν.
Ψέματα σου λένε οι εχθροί σου
μα κι οι φίλοι σου με ψεύτικες αλήθειες σε κοιμίζουν.
Ψεύτικη δόξα σου τάζουν οι ψεύτες
μα κι οι φίλοι σου σού κρύβουν την αλήθεια.
Πού πας με ψεύτικα όνειρα;
Πού πας με ψεύτικα όνειρα;
Καιρός να σταματήσεις
καιρός να τραγουδήσεις
καιρός να κλάψεις και να πονέσεις
καιρός να δεις.

Είσαι Έλληνας

Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά.
Πρέπει να γίνεις, πρέπει να κλάψεις.
Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος.
Η εκπόρθηση να φτάσει ως τις ρίζες των βουνών.
Είσαι Έλληνας. Είσαι Έλληνας.
Πίνεις την προδοσία με το γάλα.
Πίνεις την προδοσία με το κρασί.
Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος.
Πρέπει να δεις, πρέπει να γίνεις.
Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου