29.4.17

ΒΙΝΤΕΟ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης για τις γεωτρήσεις στο Κατάκολο που ξεκινούν άμεσα. Αναφέρει πως υπάρχει κίνδυνος ενεργοποίησης ρηγμάτων αλλά και καταστροφής του περιβάλλοντος.

Ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είπε στο «Ράδιο Γαμμα» ότι δεν αποκλείει φαινόμενο blowout, όπως έγινε στον κόλπο του Μεξικού, ενώ αναφέρει πως στην Πολιτεία της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ στην οποία δεν γίνονται ποτέ σεισμοί, άρχισε η γη να τρέμει με 5,7 Ρίχτερ.

Ο Άκης Τσελέντης ξεκαθάρισε από την αρχή πως δεν είναι αντίθετος με την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Ελλάδος. Όμως ζητά αυτή η εκμετάλλευση να γίνει σωστά, και όχι όπως πάνε.

«Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η περιοχή της Δυτικής Ελλάδος είναι η πιο σεισμική περιοχή της Ευρώπης και μία από τις πιο σεισμικά ενεργές περιοχές του κόσμου. Να μην ξεχάσουμε επίσης πως το βασικό μας προϊόν είναι το τουριστικό προϊόν»…

Ο καθηγητής σεισμολογίας θεωρεί πως το εγχείρημα που ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες στο Κατάκολο είναι «μαύρη κατάρα». Λέει χαρακτηριστικά:

«Θεωρώ πως αυτό που πάει να γίνει δεν είναι να βρουν τον μαύρο χρυσό, αλλά το όλο εγχείρημα θα είναι μαύρη κατάρα, γιατί στην εποχή των εναλλακτικών ενεργειών θα πρέπει να κοιτάξουμε αλλού και όχι στην πίσσα! Αλλά αυτό είναι πολιτική.

Σίγουρα όμως θα πρέπει να ξέρει η εταιρεία που να βάλει το τρυπάνι. Εδώ ένα Νοσοκομείο φτιάχνεις και κάνεις την λεγόμενη μελέτη σεισμικής επικινδυνότητας. Κάνεις μία επέκταση σχεδίου πόλεως και λες στον Δήμρχο πρόσεξε εδώ δεν θα επεκταθείς. Και αυτό στο δείχνει η μικροζωνική μελέτη» λέει ο καθηγητής επισημαίνοντας πως τιποτα από τα παραπάνω δεν έχει γίνει. Για να ξεδιπλώσει στην συνέχεια την επιχειρηματολογία του, που σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμοδίους…

Κίνδυνος ενεργοποίησης ρηγμάτων! Θα κόψει την γεώτρηση σαν … καρότο!

Ο καθηγητής σεισμολογίας είναι κατηγορηματικός ως προς την πρόκληση σεισμών από τις γεωτρήσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας «Κόσμος της Πάτρας» τόνισε:

«Η άντληση του πετρελαίου προκαλεί δευτερογενή γέννηση σεισμών, προκαλεί ενεργοποίηση ρηγμάτων. Αυτό είναι δεδομένο. Έχω χίλια παραδείγματα. Κλασικό παράδειγμα το παράδειγμα της Οκλαχόμα. Μία περιοχή εντελώς ασεισμική, στην οποία η άντληση προκάλεσε σεισμό κοντά στα 5,7 Ρίχτερ. Και με τεράστια σεισμική αλληλουχία. Εκεί δεν γίνονταν καθόλου σεισμό. Και δεν λέω να προκαλέσει σεισμό στο Ιόνιο και να καταστραφούν τα νησιά μας γιατί τα νησιά είναι θωρακισμένα.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο σεισμός μπορεί να κόψει την γεώτρηση… σαν καρότο! Και επειδή μιλάμε για κοιτάσματα υψηλών πιέσεων τότε θα έχουμε το φαινόμενο blowout. Δεν μπορεί να δουλέψει και το πετρέλαιο βγαίνει πάνω. Και καταλαβαίνετε αυτό, τι σημαίνει! Ενδεχόμενο να υπάρξει ρύπανση… όπως στο Μεξικό! «Το φαινόμενο blowout συνέβη στον Κόλπο του Μέξικο» συνεχίζει ο καθηγητής.

«Εκεί είχαμε 4 εκατομμύρια βαρέλια αργό πετρέλαιο που βγήκαν στις ακτές και καταστράφηκαν ολόκληρες κοινωνίες. Τι πρέπει να γίνει λοιπόν. Το οποίο δεν υπάρχει στην πραγματικά γελοία περιβαλλοντική μελέτη που κατατέθηκε. Πρώτο που πρέπει να γίνει είναι μία λεπτομερής μικροζωνική μελέτη του βυθού. Πρέπει με τεχνικές να δούμε που είναι τα σεισμογόνα ρήγματα, και δεύτερον εφόσον τοποθετηθεί η γεώτρηση και αρχίσει η πρώτη φάση της άντλησης να υπάρχουν δίκτυα τοπικά, υπάρχουν σήμερα τέτοιες τεχνικές με συστοιχία σεισμικών ραντάρ, με τα οποία εντοπίζουμε πολύ μικρούς σεισμούς.

Για παράδειγμα βλέπω σήμερα σεισμούς στην Κεφαλλονιά, της τάξης του 0,2 Ρίχτερ στα 200 χιλιόμετρα. Επομένως πρέπει κατά τη διάρκεια της άντλησης να παρακολουθούμε, μήπως έχουμε ενεργοποίηση κάποιου κοντινού ρήγματος και μήπως έχουμε μετατόπιση επικέντρου προς την περιοχή της γεώτρησης. Και αυτό το γελοίο επιχείρημα που ακούω από τους ανθρώπους κάποιων εταιρειών, τα παπαγαλάκια τα λεγόμενα, ότι επειδή έχουν εύκαμπτα στελέχη γεωτρήσεων, δεν πρόκειται να σπάσουν, μα δεν μιλάω εγώ για σπάσιμο του σωλήνα της γεώτρησης, μιλάω για αστοχίες στον περιβάλλοντα χώρο».

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά στις Μαριές Ζακύνθου, έχοντας καταστρέψει μέχρι στιγμής πάνω από 600 στρέμματα πευκοδάσους.
Οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι πνέον στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης της πυροσβεστικής.
Προς το παρόν, η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες, με 20 οχήματα και 4 υδροφόρες, ενώ στο νησί έχουν σπεύσει σε βοήθεια μονάδες κατάσβεσης από την Πελοπόννησο.

ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟ !!! Δείτε τη χιονισμένη Κρήτη από τη Σαντορίνη!

Ένα πραγματικά σπάνιο φαινόμενο απαθανατίστηκε σε μία φωτογραφία που δείχνει τη χιονισμένη Κρήτη από τη Σαντορίνη.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στην σελίδα Μeteo Gr στο facebook και αναφέρει χαρακτηριστικά: "Μία αρκετά σπάνια φωτογραφία από Σαντορίνη, καθώς τα χαμηλά ποσά υγρασίας στην ατμόσφαιρα έδωσαν την ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού να δουν τον χιονισμένο Ψηλορείτη της Κρήτης, περίπου 140km μακριά!".


H αποκάλυψη του Γκλέτσου για τη μάχη του με τον καρκίνο

Ο ηθοποιός και δήμαρχος Στυλίδας προχώρησε σήμερα σε μια αποκάλυψη για την υγεία του που ξάφνιασε.

 Μιλώντας για τη θητεία του και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, είπε στην κάμερα πως εκτός από το πρόβλημα με την καρδιά του, έδωσε και μάχη με τον καρκίνο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, αντιμετώπισε καρκίνο στο στομάχι.

Αρχικά η δημοσιογράφος αιφνιδιάστηκε και ρώτησε αν αυτό είναι «σχήμα λόγου».
Ωστόσο ο δήμαρχος Στυλίδας επιβεβαίωσε πως αντιμετώπισε τον καρκίνο και τώρα «προχωρά παρακάτω». «Τέλειωσε- Πάμε παρακάτω. Τέλειωσε...Όπως τελειώνουν αυτά. Έναν καρκίνο τον παντρεύεσαι», είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε πως δεν φοβάται το θάνατο.

ΚΙ ΟΜΩΣ! ΑΡΧΙΣΕ να λειτουργεί το "βασιλικό κόμμα"(υπό τον Παύλο) στην Ελλάδα...

Ύστερα από μια περίοδο έντονης φημολογίας, η πρώτη πράξη για την ίδρυση "φιλοβασιλικού κόμματος" στη χώρα μας είναι γεγονός. 
Συγκεκριμένα: 
Ο Κάρολος, διάδοχος του θρόνου της Αγγλίας δημιούργησε επίσημο  παράρτημα του Ιδρύματος του στην Ελλάδα, με γενικό πρόεδρο τον πρίγκηπα Παύλο, δεύτερο εξάδελφο και βαπτισιμιό του. 
Η έναρξη της δραστηριότητάς του ανακοινώθηκε και επίσημα το βράδυ της Τετάρτης 
Η πρωτοβουλία αυτή σημειώνεται σε μια περίοδο που οι "διεργασίες" για  "φιλοβασιλικό κόμμα" έχουν φουντώσει και το ίδρυμα αυτό θεωρείται συγκεκαλυμμένο πρόπλασμα πολιτικής κίνησης με επικεφαλής τον Παύλο. 
Η λειτουργία του ξεκινά με την κάλυψη  του φιλανθρωπικού οργανισμού και ο Παύλος  ήδη ξεκινά περιοδείες ανά την Ελλάδα με πρόσχημα "τη συνεργασία με ελληνικά φιλανθρωπικά σωματεία για την εκπόνηση ειδικού προγράμματος απασχόλησης και εκπαίδευσης νέων στην Ελλάδα".
.Από την ίδρυση της οργάνωσης «The Prince’s Trust» το 1976, ο Κάρολος είχε δημιουργήσει δεκαέξι επιπλέον φιλανθρωπικούς οργανισμούς, στους οποίους προεδρεύει έως σήμερα
Ο Παύλος, πρώην Διάδοχος της Ελλάδας ήδη ηλικίας 50 χρονών είναι πρωτότοκος γιος του πρώην βασιλέα ν Κωνσταντίνου  και της Άννας-Μαρίας.
Ο Παύλος βαπτίστηκε την 29 Ιουνίου 1967, στη Μητρόπολη Αθηνών χριστιανός ορθόδοξος. Ανάδοχοί του ήταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιπροσωπεία των οποίων εκ τριών υπαξιωματικών των τριών όπλων τέλεσαν το μυστήριο.
Παντρεύτηκε στις 1 Ιουλίου 1995 στο Λονδίνο την Μαρί Σαντάλ Μίλλερ, κόρη μεγιστάνα στις ΗΠΑ,που απέκτησε τον τίτλο της πριγκήπισαας της Ελλάδος και της Δανίας και απέκτησαν πέντε παιδιά.
 
 

Έζησαν μαζί 69 χρόνια, πέθαναν με διαφορά 40 λεπτών

Όταν πήραν τη σύζυγό του από το δωμάτιο του νοσοκομείου, κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη που ακολούθησε. 
Ο Ισαάκ Βάτκιν, πέθανε με 40 λεπτά διαφορά με την επί 69 χρόνια γυναίκα της ζωής του.
Το ζευγάρι παρέμενε ερωτευμένο μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς κρατούσαν ο ένας τα χέρια του άλλου.
«Η αγάπη τους ήταν τόσο δυνατή, απλώς δεν μπορούσαν να ζήσουν χωριστά», δήλωσε η κόρη τους Κλάρα Γκέσκλιν. Η Τερέζα έφυγε πρώτη από τη ζωή, ευτυχισμένη και ήρεμη καθώς το μόνο που ζήτησε ήταν να κρατάει το χέρι του Ισαάκ, ένιωθε ασφάλεια, ένιωθε πλήρης. Πάντα ένιωθε πλήρης δίπλα του, 69 χρόνια δεν ζήσανε χωριστά πάνω από δύο 24ωρα

Μυστήριο με τον θάνατο φοιτητή στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ένας νεαρός άνδρας βρέθηκε νεκρός χθες στο Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός έπεσε στο κενό από την εξέδρα που βρίσκεται πάνω από την πιο διάσημη παραλία.
Τοπικά μίντια αναφέρουν σήμερα πως πρόκειται για 23χρονο φοιτητή από τη Λάρισα που φοιτούσε στο ΤΕΙ Ζακύνθου
Υπάρχουν μαρτυρίες που περιπλέκουν τα αίτια της τραγωδίας καθώς χθες μεταδόθηκε πως ο νεαρός έγινε αντιληπτός από διερχόμενους να κάνει βόλτες στο σημείο μπροστά από την εξέδρα.
Σύμφωνα με το imerazante.gr έδειχνε προβληματισμένος και όσες φορές και εάν τον προσέγγισαν δεν έδωσε κάποια απάντηση. Λίγο αργότερα άφησε το σακίδιο και το μπουφάν του στο έδαφος, γύρισε με πλάτη στην παραλία και αφού έβγαλέ μια selfie εξαφανίστηκε στο κενό.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά οι αστυνομικές αρχές ερευνούν και άλλα ενδεχόμενα όπως αυτό του ατυχήματος.
Ο νεκρός άνδρας ηλικίας 23 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ακολούθως θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή. Το ermisnews.gr αναφέρει πως πληροφορίες που κυκλοφορούσαν χθες στο χώρο της σχολής του από φοιτητικούς κύκλους ανέφεραν ότι επρόκειτο για ένα εξαιρετικό χαρακτήρα που όμως πολύ συχνά κλεινόταν στον εαυτό του και απέφευγε τις παρέες

ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ - Απίστευτη ιστορία με μίζες σε παπάδες και δικαστές - Τι αποκάλυψαν οι «κοριοί»


Απίστευτη ιστορία με μίζες σε παπάδες και δικαστές - Τι αποκάλυψαν οι «κοριοί»

Μια απίστευτη ιστορία, με μίζες που έδινε κύκλωμα σε παπάδες και δικαστές, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 2015, όταν η Δίωξη Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έφοδο σε εγκαταλελειμμένη κτηνοτροφική μονάδα στο Μαρτίνο Φθιώτιδας. 
Στο εσωτερικό της παλιάς εγκατάστασης, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», τα στελέχη της υπηρεσίας βρήκαν 1.680 δενδρύλλια κάνναβης και εξοπλισμό για την υδροπονική καλλιέργεια του χασίς, όπως λαμπτήρες, ανεμιστήρες και ηλεκτρογεννήτριες. Της επιχείρησης στο Μαρτίνο είχε προηγηθεί πολύμηνη, μυστική έρευνα με επίκεντρο – αρχικά – 32χρονο υπήκοο Αλβανίας, γνωστό με το όνομα «Σωκράτης».
Η παρακολούθηση του ξεκίνησε στις αρχές του 2015 και οδήγησε μια διετία αργότερα στην αποκάλυψη ενός διευρυμένου δικτύου διαφθοράς με «άκρες» στη Δικαιοσύνη, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους αλλά και στην Εκκλησία. Μέλη του φέρονται να εισέπρατταν αμοιβές χιλιάδων ευρώ για να διευθετούν δικαστικές εκκρεμότητες «πελατών» τους, ενώ έχουν συμμετοχή σε σοβαρές φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις, που αφορούν τη διαχείριση χρυσών ταμάτων από εμβληματικό, προσκυνηματικό χώρο.
Τα ευρήματα
Τα ευρήματα της πολύμηνης έρευνας περιγράφονται σε πολυσέλιδη αναφορά των επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ που υπεβλήθη στα τέλη του 2016 στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας. Σήμερα, για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερις ξεχωριστές εισαγγελικές έρευνες, που αφορούν τις επιμέρους δράσεις του κυκλώματος. Πρόσφατα, μάλιστα, κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες ενώπιον του εισαγγελέα αξιωμάτουχοι που μετείχαν στην έρευνα.
Ο «πρόεδρος»
Κεντρικό ρόλο στις δραστηριότητες του δικτύου φέρεται να είχε ένας 42χρονος Έλληνας, τον οποίο οι συνεργάτες του προσφωνούσαν «πρόεδρο». Την περίοδο της έρευνας έμενε σε πολυτελές διαμέρισμα στα νότια προάστια, γευμάτιζε καθημερινά σε ακριβά εστιατόρια και οδηγούσε τζιπ αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ για λαθρεμπόριο χρυσού από ενεχυροδανειστήρια της Αθήνας. Ως άμεσοι συνεργάτες του εμφανίζονται δύο ακόμα Έλληνες, ηλικίας περίπου 40 ευρών, εκ των οποίων ο ένας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση των ναρκωτικών.
 
Στη διάρκεια των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσαν επαφές με άτομα από τον χώρο της Δικαιοσύνης, της Πολιτικής και της Εκκλησίας χάρη στις οποίες «πουλούσαν» εξυπηρετήσεις σε τρίτους. Προέκυψαν μάλιστα ισχυρές ενδείξεις για χρηματισμό ακόμα και ιερωμένου, με τη μεσολάβηση του οποίου εξασφάλιζαν προνομιακές, εμπορικές σχέσεις με εκκλησιαστικά ιδρύματα της χώρας.
Επηρέαζαν αποφάσεις δικαστηρίων
Οι ερευνητές του ΣΔΟΕ στο πόρισμά τους επισημαίνουν ότι ο αποκαλούμενος «πρόεδρος» και οι συνεργάτες του, χάρη σε γνωριμίες και επαφές με τρεις τουλάχιστον δικαστικούς υπαλλήλους πιθανόν δε και με δικαστικούς λειτουργούς επηρέαζαν αποφάσεις δικαστηρίων, αποκτούσαν πρόσβαση σε δικαστικά έγγραφα, «εξαφάνιζαν» εντάλματα ή περιοριστικούς όρους εις βάρος κατηγορουμένων κ.ά. Στα τέλη του 2015, για παράδειγμα, ζήτησαν αμοιβή 12.000 ευρώ προκειμένου με τη μεσολάβηση τους να τύχει ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης γιατρός που κατηγορείτο για τον θάνατο ασθενούς. Τις 5.000 ευρώ θα κρατούσαν οι ίδιοι και τα υπόλοιπα 7.000 ευρώ ο εισαγγελέας της έδρας ή «Εισά”»όπως τον αποκαλούσαν. «Είναι ξεκάθαρα φιλικός. Ακολουθεί μια πολιτική αντικειμενική με ήπια υποστήριξη προς τον δικό μου. Είπε ότι το 90% θα το καθαρίσουμε. Θα κάνει την πρόταση και τον ακούν γιατί είναι προϊστάμενος εκεί», λένε σε μεταξύ τους συνομιλίες.
Σε άλλες περιπτώσεις αποκαλύπτεται ότι ζήτησαν αμοιβή 10.000 ευρώ προκειμένου να εξαφανίσουν από φάκελο δικογραφίας βούλευμα για την άρση απορρήτου σε τηλέφωνο υπόπτου, άλλαξαν τα νούμερα στο πινάκιο για να αποφύγουν «σκληρές» συνθέσεις δικαστήριων και «έσβησαν» περιοριστικούς όρους εις βάρος κατηγορουμένων. «Βγήκε η σύνθεση για το δικαστήριο. Θα το πάμε τελευταίο νούμερο να πάρουμε αναβολή», ακούγονται να λένε σε μια από τις εκατοντάδες καταγεγραμμένες -από την ΕΥΠ- συνομιλίες τους οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.
Η «χοντρή»
Οι παρεμβάσεις στις δικαστικές διαδικασίες γίνονταν με τη μεσολάβηση επίορκων δικαστικών υπαλλήλων. Κεντρικό ρόλο ανάμεσα σ' αυτούς είχε εργαζόμενη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Η «χοντρή» όπως την αποκαλούσαν ο «πρόεδρος» και τα υπόλοιπα μέλη του δικτύου, αμείβονταν άλλοτε σε μετρητά και άλλοτε σε είδος. Σε μια περίπτωση, ενδεικτικά, ζήτησε και πήρε μια τσάντα αξίας 1.850 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση απαίτησε για τις υπηρεσίες της ένα ζευγάρι γυαλιά και μια κρέμα προσώπου αξίας 680 ευρώ.
Από την έρευνα του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι ο «πρόεδρος» και οι συνεργάτες του ήταν αφανείς ιδιοκτήτες εταιρείας εμπορίας χρυσού, που είχε αναλάβει τη «διαχείριση» των ταμάτων από προσκυνηματικό χώρο. Τι ακριβώς έκαναν; Μετέφεραν τα χρυσά τάματα στην Τουρκία για λιώσιμο και καθαρισμό και στη συνέχεια απέδιδαν το χρυσάφι (σε πλάκες) στο εκκλησιαστικό ίδρυμα. Όπως όμως οι ίδιοι ανέφεραν σε συνομιλίες τους, δεν ακολουθούσαν τις νόμιμες διαδικασίες («δεν είναι νόμιμο αυτό που κάνουμε, δεν δικαιολογείται τίποτα από τις συναλλαγές που έχουμε κάνει») κάτι που τους απέφερε μεγάλα οικονομικά οφέλη («πείραζαν» την περιεκτικότητα του κράματος σε χρυσό), ενώ για να διατηρούν σε ισχύ τη σύμβασή τους με την Εκκλησία έδιναν «μίζες» σε ιερωμένους (ο παπάς ο μεγάλος προχθές μας ζήτησε 10.000 ευρώ μίζα).
Όταν μάλιστα ένα από τα φορτία χρυσού δεσμεύθηκε από τελωνειακή αρχή της χώρας, κατάφεραν να αποδεσμεύσουν -όπως ανέφεραν στις συνομιλίες τους- χάρη στη διαμεσολάβηση στελέχους του υπουργείου Οικονομικών. «Θέλει πολύ λεπτό χειρισμό, διότι αν ξυπνήσουν θα μας βρει κανένα πρόστιμο που δεν θα ξέρουμε από που να φύγουμε και εμείς και το ίδρυμα» έλεγαν σε συνομιλίες τους.

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ - Τραγικό τέλος: Νεκρή στον βυθό του Αμβρακικού εντοπίστηκε η 36χρονη που αγνοούνταν από το Πάσχα


Τραγικό τέλος: Νεκρή στον βυθό του Αμβρακικού εντοπίστηκε η 36χρονη που αγνοούνταν από το Πάσχα

Με τραγικό τρόπο γράφτηκε τελικά το φινάλε στην υπόθεση της 36χρονης γυναίκας που αγνοούνταν από τη Δευτέρα του Πάσχα.
Η Μαρία Ιατρού βρέθηκε νεκρή στην περιοχή της Αμφιλοχίας. Το πτώμα της εντοπίστηκε στο βυθό του Αμβρακικού στην Αμφιλοχία  στο 3ο χλμ Αμφιλοχια – Βονιτσα.
Όπως μεταδίδει το e-maistros.gr  την άτυχη 36χρονη εντόπισε μοτοσικλετιστής ο οποίος είδε την πινακίδα και θραύσματα του προφυλακτήρα και ειδοποίησε την Αστυνομία.
Στο σημείο βρίσκεται δύναμη της αστυνομίας και του Λιμεναρχείου Αμφιλοχίας ενώ γίνεται προσπάθεια ανάσυρσής του οχήματος μέσα στο οποίο βρίσκεται η άτυχη γυναίκα.
Τα ίχνη της 36χρονης χάθηκαν τη Δευτέρα του Πάσχα, από το Λουτράκι όπου διέμενε. Επρόκειτο να ταξιδέψει στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, όπου θα φιλοξενούταν σε σπίτι συγγενικών της προσώπων.
Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. 

Επτά τροφές που δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς

Επτά τροφές που δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς
Αν τα βράδια δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε και το πρωί βλέπετε μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια σας, αναλογιστείτε τι τρώτε και τι πίνετε πριν πέσετε στο κρεβάτι.

Για να μην ξημερώνεστε μπροστά στην τηλεόραση, δείτε ποια τρόφιμα και ποτά πρέπει να σταματήσετε να καταναλώνετε το βράδυ και γιατί:
 
Καφές
Είναι γνωστή η διεγερτική δράση του καφέ, οι περισσότεροι όμως αγνοούν πόσο. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καφεΐνης εντός διαστήματος 6 ωρών πριν τον ύπνο, μικραίνει τη διάρκεια του ύπνου κατά τουλάχιστον μία ώρα, ενώ αλλοιώνει και την ποιότητά του. Η επίδραση της καφεΐνης μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη εάν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή (αντικαταθλιπτικά ή αντισυλληπτικά), καθώς επιβραδύνεται ο μεταβολισμός της. Αρκεστείτε λοιπόν στην κατανάλωση καφέ μόνο κατά τις πρωινές ώρες και αποφεύγετε την κατανάλωση ροφημάτων με καφεΐνη (ενεργειακά ποτά, τσάι, αναψυκτικά, μαύρη σοκολάτα) το απόγευμα και το βράδυ.
Πικάντικα, τηγανητά, όξινα
Ξεχάστε τα αγαπημένα σας νάτσος και τα αντίστοιχα ντιπς μπροστά στην τηλεόραση. Ο συνδυασμός πικάντικα, τηγανητά και όξινα είναι ό,τι χειρότερο για το στομάχι και τον ύπνο σας. Ειδικά αν έχετε ευαίσθητο στομάχι και υποφέρετε συχνά από καούρες, πρέπει να σταματάτε την κατανάλωση τέτοιων τροφών τουλάχιστον δύο ώρες πριν πάτε για ύπνο.
Παγωτό
Ποιος δεν θέλει να απολαύσει ένα μπολ παγωτό με την αγαπημένη του γεύση; Η μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη όμως, μπορεί να αναστατώσει τον ύπνο σας. Γενικά, οι λιπαρές τροφές πρέπει να καταναλώνονται το πρωί ή τουλάχιστον τρεις ώρες πριν κοιμηθείτε. Η ζάχαρη οδηγεί σε αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που μπορεί να σας ξυπνήσει. Αν θέλετε να φάτε οπωσδήποτε κάτι πριν τον ύπνο, προτιμήστε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως ένα βραστό αυγό ή μια χούφτα ξηρούς καρπούς.
Αλκοόλ
Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε αρκετά για να κοιμηθείτε, αλλά ο ύπνος σας δεν θα έχει διάρκεια. Μελέτη επιστημόνων από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μισούρι διαπίστωσε ότι ακόμη και μια μερίδα αλκοόλ αυξάνει τις πιθανότητες να ξυπνήσετε στη διάρκεια της νύχτας. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι το αλκοόλ μειώνει τη διάρκεια του βαθέως ύπνου, με αποτέλεσμα ακόμη και αν έχετε κοιμηθεί ένα οχτάωρο να μην αισθάνεστε ξεκούραστοι και αναζωογονημένοι.
Ζυμαρικά
Αν σας δημιουργηθεί η λαχτάρα για κινέζικο, προτιμήστε να φάτε καστανό ρύζι αντί για ζυμαρικά. Ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι έτρωγαν ζυμαρικά πριν τον ύπνο είχαν δυσκολία να κοιμηθούν και ο ύπνος τους είχε μικρότερη διάρκεια σε σχέση με όσους έτρωγαν ρύζι. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στον γλυκαιμικό δείκτη των τροφών. Το καστανό ρύζι έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι απελευθερώνει αργά και σταθερά το σάκχαρο στο αίμα.
Πεπόνι
Εάν ξυπνάτε στη διάρκεια της νύχτας για να πάτε τουαλέτα, αποφεύγετε το πεπόνι, το οποίο είναι διουρητικό. Επειδή αποτελείται βασικά από νερό, αν φάτε δύο φλιτζάνια πεπόνι ισοδυναμούν με περίπου 1 λίτρο νερού. Επιπλέον είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο προκαλεί την αποβολή υγρών από το σώμα.
Τυρί
Τα τυριά υψηλής ωρίμανσης είναι πλούσια σε τυραμίνη, ένα αμινοξύ που προκαλεί στον εγκέφαλο απελευθέρωση διεγερτικών ουσιών που καθυστερούν τη χαλάρωση. Αν θέλετε να φάτε τυρί πριν τον ύπνο, προτιμήστε ανθότυρο ή cottage που δεν έχουν τυραμίνη.








onmed.gr

ΦΩΤΟ - "Άντε γ@μ@σου"! Έξαλλη η σταρ με τις αρετουσάριστες φωτογραφίες της...

"Άντε γ@μ@σου"! Έξαλλη η σταρ με τις αρετουσάριστες φωτογραφίες της... (φωτό)Με ένα οργισμένο μήνυμα, το οποίο στη συνέχεια διέγραψε, αλλά κάποιοι είχαν ήδη αποθηκεύσει και πλέον κάνει τον γύρο του Ίντερνετ, σχολίασε η
Kim Kardashian τις αρετουσάριστες φωτογραφίες της με μπικίνι.
Η 36χρονη τηλεπερσόνα απαθανατίστηκε πριν από λίγες ημέρες με μαγιό, στο φημισμένο θέρετρο Punta Mita του Μεξικό, όμως, τα φημισμένα οπίσθιά της δεν είναι αυτό που όλοι έχουμε κατά καιρούς δει.
«Πρόσφατα διαπίστωσα πως η προοπτική είναι σκύλα. Θα δουλέψω στο να τραβήξω βίντεο με καλύτερο φωτισμό και γωνίες. Άντε γ@μ@σ@@», έγραψε η Kim στο Twitter. Στη συνέχεια, πάντως, φρόντισε να διαγράψει το μήνυμά της, όμως, ήταν ήδη αργά…

Κι ενώ οι fans και οι haters της τηλεπερσόνας διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους για τις καμπύλες της, εκείνη δημοσίευσε νέο tweet – απάντηση, στο οποίο ανέφερε ότι «κάθομαι εδώ, στην παραλία, με το άψογο σώμα μου»!
peoplegreece.com

Ζάκυνθος: Εκτός ελέγχου μεγάλη δασική πυρκαγιά στις Μαριές

ΜΙΚΡΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΥΣΗ ΚΛΑΔΙΩΝ ΤΕΘΗΚΑΝ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΕ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται αυτή την ώρα (17:30) στα ορεινά της Ζακύνθου, στην περιοχή των Μαριών στην τοποθεσία Τριλάγκαδα. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15:30, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και πήρε γρήγορα διαστάσεις, κατακαίοντας πυκνό πευκοδάσος με μεγάλου ύψους δέντρα.

Στο σημείο, σύμφωνα με το imerazante.gr ,έσπευσαν 6 πυροσβεστικά οχήματα με 14 άνδρες, ενώ κλήθηκαν ενισχύσεις από τους Νομούς Ηλείας και Αχαΐας. Πιο συγκεκριμένα καταφθάνουν αυτή την ώρα 4 οχήματα με 10 άνδρες από τις Υπηρεσίες Λεχαινών, Πύργου, Αμαλιάδας και ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, ενώ συμμετέχει και πεζοπόρο τμήμα 7 ατόμων από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας.

Μαζί τους καταφθάνουν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων, Υποστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος, καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, Πύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, που διέκοψε την ολιγοήμερη άδειά του και σπεύδει στο νησί. Τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν 2 αεροσκάφη Canadair από την Ελευσίνα με ρίψεις νερού.

Από την πυρκαγιά δεν απειλούνται μέχρι στιγμής κατοικίες.

Η απόλυτη ξεφτίλα Τσίπρα ! Τον «καρφώνει» ο Βαρουφάκης στο νέο του βιβλίο: Τα είχε παρατήσει – Πρωθυπουργός ήταν ο Σαγιάς!

Προδημοσίευση του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη «Adults in the Room» όπως την παρουσιάζει το The Press Project αναφέρεται στις ημέρες… παράδοσης στην τρόικα.
Το συγκεκριμένο μέρος, που βρίσκεται προς το τέλος του βιβλίου, στο 15ο κεφάλαιο, φέρει τον μεσότιτλο «Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση» και αφορά συσκέψεις της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης που έλαβαν χώρα τον Μάιο του 2015. Σε αυτό το απόσπασμα ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσιάζει έναν πρωθυπουργό σε κατάθλιψη που έχει παραδοθεί στη στρατηγική της Τρόικας, την οποία φέρεται να εκφράζουν οι Σπύρος Σαγιάς (τότε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης), Νίκος Παππάς, Γιάννης Δραγασάκης και Γιώργος Χουλιαράκης.
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο ξεκινάει με την ιστορία του
διορισμού της Έλενας Παναρίτη στο ΔΝΤ (τμήμα που δεν συμπεριλάβαμε στη σημερινή δημοσίευση) και στο «άδειασμα» του Βαρουφάκη, ο οποίος είχε στείλει δύο φορές επιστολή διορισμού της στο Ταμείο, τη δεύτερη μετά από συλλογική απόφαση επιτροπής αποτελούμενης από τον Γιάννη Δραγασάκη (ψήφισε λευκό), τους Γιώργο Σταθάκη και Γιάνη Βαρουφάκη (που υποστήριξαν τον διορισμό της) και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (που ψήφισε αρνητικά). 
Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Βαρουφάκης, εκείνες τις ημέρες ο Σπύρος Σαγιάς, τότε Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, έδειχνε να κυριαρχεί στις συσκέψεις του Μαΐου του 2015 και μαζί με τον Χουλιαράκη και την υποστήριξη του Δραγασάκη να προτείνουν την παράδοση της κυβέρνησης στην λογική της Τρόικας.
Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται εντελώς καταβεβλημένος, αδύναμος να συγκρουστεί με την ομάδα των «μνημονιακών» του συμβούλων και σε κάποιες περιπτώσεις εντελώς χειραγωγήσιμος από την Τρόικα «Εσωτερικού» και «Εξωτερικού».
Το σκηνικό του 15ου κεφαλαίου εκτυλίσσεται στις Αίθουσες του Μαξίμου, όπου μαζί με τον Βαρουφάκη εμφανίζεται αρκετές φορές και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος όμως φέρεται να συμφωνεί περισσότερο με τον προκάτοχό του παρά με την «κυβέρνηση Σαγιά».
Το απόσπασμα τελειώνει με τον Γιάνη Βαρουφάκη να εξιστορεί στην Έλενα Παναρίτη μια έντονη λογομαχία με τον Σπύρο Σαγιά που έλαβε χώρα στις 30 Μαΐου του 2015, όταν ο Βαρουφάκης «έφτασε μερικά εκατοστά από το να παραιτηθεί». Ωστόσο για μια ακόμη φορά ο ίδιος αποφασίζει να μείνει στην κυβέρνηση επειδή «ο Τσίπρας είναι η τελευταία μας ελπίδα». Ελπίδα που τελικά θα θεωρήσει ότι έχει χαθεί ολοκληρωτικά ένα μήνα αργότερα.
Απόσπασμα από το βιβλίο «Adults in the Room»:
Στις αρχές Μαΐου, κατά τη διάρκεια άλλης μιας σύσκεψης της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, ο Νίκος Παππάς με κατηγόρησε λέγοντας περιφρονητικά ότι έχω πάθει «εμμονή» με το δημόσιο χρέος.
«Φυσικά και έχω» του απάντησα. «Όταν είσαι αιχμάλωτος είναι καθήκον σου να αναπτύξεις εμμονή με την απόδραση».
Το ότι γινόταν καν αυτή η συζήτηση μεταξύ μας αποδείκνυε πόσο προχωρημένη ήταν η κατάρρευση του κοινού μας μετώπου. Σημειωτέον ότι ο Παππάς ήταν εκείνος που με είχε πλησιάσει στα τέλη του 2010 λόγω της προσωπικής μου σταυροφορίας υπέρ της άμεσης και μεγάλης αναδιάρθρωσης του χρέους. Αργότερα επέμεινε να αναλάβω τη θέση του υπουργού Οικονομικών ακριβώς λόγω των συγκεκριμένων προτάσεών μου για την αναδιάρθρωση χρέους και της τακτικής που θα ακολουθούσαμε για να την πετύχουμε. Τώρα, ξάφνου, ο στόχος της αναδιάρθρωσης του χρέους είχε γίνει… εμμονή μου.
Ο Σαγιάς προσέτρεξε σε βοήθεια του Παππά χρησιμοποιώντας το απίστευτο επιχείρημα ότι το χρέος δεν αποτελεί πρόβλημα όσο η Τρόικα χρηματοδοτεί την αποπληρωμή του. Βλέποντας ότι ο Αλέξης άκουγε καταβεβλημένος χωρίς να απαντά μου κατέστη προφανές ότι είχε πλέον αποκηρύξει όλα όσα είχαμε συμφωνήσει ήδη από το 2011.
Το σχέδιο τους ήταν πλέον φανερά η αποδοχή της μνημονιακής διαδικασίας και η επαναδιάταξη της κυβέρνησής μας ως μια εκδοχή λάιτ της πολιτικής Σαμαρά. Θυμάμαι να καθόμαστε με τον Ευκλείδη στο Μαξίμου, χαμογελώντας πικρά ο ένας στον άλλον, περιμένοντας την έναρξη κάποιας σύσκεψης, την ώρα που σε διπλανό δωμάτιο οι Σαγιάς και Χουλιαράκης, συνεπικουρούμενοι από τον Δραγασάκη, έκοβαν και έραβαν, έγραφαν και έσβηναν, ακόμα ένα προσχέδιο Συμφωνίας Τεχνικών Κλιμακίων (SLA) που θα παρέδιδαν στην τρόικα: στην πραγματικότητα ενός νέου, οικονομικά μη βιώσιμου, Μνημονίου, πανομοιότυπο με το προηγούμενο, πέραν κάποιων ελάχιστων φύλλων συκής και -το σημαντικότερο- πολύ λιγότερο δημοσιονομικά βιώσιμο. Το όλο σκηνικό εξέπεμπε θλίψη.
Κάποια στιγμή, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση, είπα στον Αλέξη ότι δεν θα μπορούσε να «πουλήσει» την SLA του Σαγιά ούτε στον εαυτό του, όχι απλά στην κοινοβουλευτική μας ομάδα. Συμφώνησε με αφοπλιστικό τρόπο και αμέσως έδειξε ακόμα πιο θλιμμένος απ’ όσο ήταν ήδη. Στο μεταξύ ο Jeff Sachs μου έστελνε επείγουσες προειδοποιήσεις: «Απαιτούν πρώτα τεχνική συμφωνία, υποσχόμενοι ότι θα συζητήσουν ελάφρυνση του χρέους μετέπειτα. Αλλά λένε ψέματα! Μόλις τους δώσετε την SLA θα αρνηθούν ακόμα και ότι σας υποσχέθηκαν οτιδήποτε. Μην την πατήσετε!» Πώς να έλεγα στον Jeff ότι πλέον ο Αλέξης δεν με άκουγε; Πως φαινόταν πλέον ταγμένος, από επιλογή ή παράλυση, να διαβεί ανόρεχτα αυτό το καταστροφικό μονοπάτι;
Καθώς πλησίαζε το τέλος Μαΐου ο Αλέξης εμφανιζόταν όλο και πιο νωχελικός, σε σημείο που έπαψε να κυριαρχεί, όπως προηγουμένως έκανε, των συσκέψεών μας. Το κενό έσπευσε, με την σιωπηλή συναίνεση των Δραγασάκη και Παππά, να καλύψει ο Σαγιάς. Μακρυγορώντας στην γλώσσα αλλά και το πνεύμα της SLA της Τρόικας, έμοιαζε να προεδρεύει. Η πλευρά μας είχε δώσει ήδη τα πάντα -δημοσιονομικούς στόχους που ισοδυναμούσαν με βαριά λιτότητα, αποδοχή των φορολογικών μοντέλων των δανειστών, αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών, και ιδιωτικοποιήσεις χωρίς όριο και λογική – μη παίρνοντας τίποτα ως αντάλλαγμα. Κάθε φορά που επεσήμαινα ότι αναλαμβάνουμε δεσμεύσεις που δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε λάμβανα απαντήσεις που πάνω-κάτω θύμιζαν ολική επαναφορά των επιχειρημάτων της εποχής Σαμαρά: Εφόσον λαμβάναμε νέα δάνεια το χρέος δεν αποτελούσε πρόβλημα γιατί αργά η γρήγορα θα αναδιαρθρωνόταν!
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσω την προσοχή του Αλέξη συνέταξα, με τη βοήθεια του Glenn Kim, μια ακόμα πιο ήπια και μετριοπαθή εκδοχή της πρότασης μου για ανταλλαγές χρέους (Debt Swaps) και πρότεινα στον Αλέξη να την παρουσιάσει στην επερχόμενη ανεπίσημη τριμερή συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Πρόεδρο Ολάντ, υποστηρίζοντας ότι οποιαδήποτε τεχνική συμφωνία στη βάση του σχεδίου Σαγιά θα αποτελούσε πολιτικό δηλητήριο για τον ίδιο αν δεν συμπεριλάμβανε τουλάχιστον την μετριοπαθέστατη αναδιάρθρωση για το χρέος που του πρότεινα. Ο Αλέξης συμφώνησε και μου τηλεφώνησε αργότερα έχοντας «καλά νέα». Η συνάντηση είχε πάει αρκετά καλά, με πληροφόρησε: «Η Άγκελα είπε ότι ήταν προετοιμασμένη να μελετήσει την πρότασή μας για το χρέος και με ρώτησε αν υπάρχει κάποιος να τη συζητήσει με τον Wieser».
Δυστυχώς τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά αν κρίνει κανείς από ένα μήνυμα που μου έστειλε ο Ευκλείδης την ίδια μέρα: «Η τριμερής πήγε άσχημα, οπότε θα χρειαστεί να… δώσουμε ακόμα περισσότερα!»
«Αλέξη», είπα, «κατάλαβες ότι η Μέρκελ σε παρέπεμψε στον νεκροθάφτη μας, τον Thomas Wieser, που δεν έχει καν την εξουσιοδότηση να συζητήσει την ελάφρυνση του χρέους μαζί μας; Και μου λες ότι αυτά είναι καλά νέα;»
Παρόλα αυτά έστειλα τον Glenn Kim στις Βρυξέλλες να συναντήσει τον Wieser μήπως και… Ο Glenn ήταν εξαιρετικός, όπως πάντα, εξηγώντας στον Wieser πόσο απλή, σύμφωνη με τους κανόνες του ESM, και αποτελεσματική ήταν η ανταλλαγή χρέους που προτείναμε, με ελάχιστο μάλιστα πολιτικό κόστος για την Καγκελάριο. Ο Wieser αναγκάστηκε τελικά να παραδεχτεί την αξία της πρότασής μας. Όμως η Μέρκελ δεν είχε κανένα λόγο να την συζητήσει καν καθώς δεν αντιμετώπιζε πλέον καμία αξιόπιστη απειλή, ή έστω πίεση, από την πλευρά μας. Έτσι η επιτυχία του Glenn απεδείχθη άκαρπη.
Σε σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης την 30ή Μαΐου οι Σαγιάς και Χουλιαράκης πρότειναν στον Αλέξη να κανονιστεί ακόμα μια συνάντηση με τον Wieser. Τότε παρενέβην. Ένιωσα ότι ίσως ήταν η τελευταία μου προσπάθεια, γι’ αυτό επέλεξα τις λέξεις μου πολύ προσεκτικά:
«Δεν έχω πρόβλημα να μιλήσουμε ξανά στον Wieser, αν το επιθυμείτε. Αλλά να ξέρετε ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Η μόνη μας ελπίδα ανάκτησης του ελέγχου της μοίρας μας είναι αν ο πρωθυπουργός μας, το πολύ μέχρι την Τετάρτη ή την Πέμπτη, παρουσιάσει το δικό μας αντι-Μνημόνιο -τη δική μας μεταρρυθμιστική και δημοσιονομική πρόταση για το πώς πρέπει να κλείσει η τρέχουσα δανειακή συμφωνία και ποια πρέπει να είναι η λογική και η μορφή ενός νέου μακροπρόθεσμου συμβολαίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντί να εγκλωβιστείς Αλέξη στο πλαίσιο της Τεχνικής Συμφωνίας της τρόικας, να επιμείνεις να συζητήσεις στη βάση ενός νέου Σχεδίου για την Ελλάδα στο οποίο το χρέος να είναι προαπαιτούμενο. Ναι, το ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι επ’αυτού εδώ και δύο μήνες. Όμως είναι μονόδρομος και τώρα πια είναι έτοιμο ένα τέτοιο Σχέδιο, αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς με τον Jeff Sachs, τον Larry Summers και πολλούς άλλους».
Όσο μιλούσα, ο Σαγιάς, που καθόταν δίπλα μου, άρχισε να επαναλαμβάνει ρυθμικά και σαρκαστικά την ίδια φράση: «Πρόταση ρήξης, πρόταση ρήξης, πρόταση ρήξης. Αυτό κάνεις. Προτείνεις την σύγκρουση.»
Έφτασα στα όρια της υπομονής μου. Χτύπησα το χέρι μου στο τραπέζι και του είπα «Άκου να σου πω. Δεν θα με ξαναδιακόψεις. Ούτε θα ξαναβάλεις λόγια στο στόμα μου διαστρέφοντας το νόημα των λεγόμενών μου. Η Τρόικα και τα κανάλια της τα καταφέρνουν πολύ καλά σε αυτό. Δεν χρειάζονται την βοήθειά σου. Αλλά ως εδώ. Αν διαφωνείς, να περιμένεις μέχρι να έρθει η σειρά σου για να εκφράσεις τις σκέψεις σου».
«Τώρα με τρόμαξες!» είπε ο Σαγιάς με περίσια ειρωνική επιθετικότητα.
«Σπύρο, πρόσεχε, ολισθαίνεις στη σφαίρα της πολιτικής αλητείας.»
Ο Σαγιάς άρχισε να φωνάζει «Επί σαράντα χρόνια παλεύω σε αυτή τη χώρα, όχι σαν μερικούς που είδαν την ευκαιρία τους να γυρίσουν από το εξωτερικό και να κάνουν καριέρα».
«Χαίρομαι που επιτέλους πέφτουν οι μάσκες και μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ποιος υπονομεύει τον υπουργό Οικονομικών εκ των έσω», του απάντησα.
Αργότερα, μιλώντας με την Έλενα Παναρίτη, παρουσία της Δανάης, περιέγραφα τη δυσάρεστη και χαώδη ατμόσφαιρα που ακολούθησε μετά από τη λογομαχία: «Για μια ακόμη φορά έφτασα μερικά εκατοστά από το να παραιτηθώ σήμερα. Αλλά δεν πρόκειται να τους κάνω τη χάρη. Ο Αλέξης προσπάθησε να με υπερασπιστεί αλλά το έκανε πολύ άτσαλα».
«Του έχουν κάνει μάγια» είπε η Έλενα.
«Όχι, δεν είναι αυτό», απάντησα. «Έχει παραιτηθεί εσωτερικά. Έχει κουραστεί και έχει χάσει το ηθικό του. Αλλά είναι η τελευταία μας ελπίδα. Θα παραμείνω μέχρι αυτή η ελπίδα να εξαφανιστεί ολοκληρωτικά».
 
 
thepressproject.gr

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29ηΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Ώρα 08.00π.μ.:           'Εναρξη εορτασμού.
Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων και οικιών της πόλεως.







ΚΥΡΙΑΚΗ 30ηΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Ώρα 18.30μ.μ.:           Πέρας προσέλευσης επισήμων στην πλατεία Γρηγορίου Επισκόπου Μεθώνης.

ΏΡΑ 18:45μ.μ.:Έναρξη Επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των Ηρώων Πεσόντων στο μνημείο του Γρηγορίου Επισκόπου.

ΏΡΑ 19:15 μ.μ. :      Αναχώρηση πομπής προς το πολιτιστικό κέντρο Μεθώνης (παραλία).
Eκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του Δημοτικού
                              Σχολείου Μεθώνης (Γεωργακοπούλειο) κ. Ψαλλίδα Διονύσιο.

ΏΡΑ 19:30 μ.μ. :      Απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης και
τραγούδια από την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης.



Μετά την λήξη της τελετής θα ακολουθήσουν:
·         Τα εγκαίνια της Έκθεσης ιστορικών κειμηλίων και η παρουσίασή τους από τον Χρ. Κατσαμπάνη (διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Μεθώνης).
·         Μικρή δεξίωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου  Μεθώνης.
·         Αφιέρωμα στην Ναυμαχία της Μεθώνης.

Θα ανοίγουν τραπεζικές θυρίδες για χρέη στο Δημόσιο


Πότε θα ανοίγουν οι τραπεζικές θυρίδες για χρέη στο Δημόσιο

Το άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων προβλέπεται από το νόμο και εντάσσεται στα μέτρα, τα οποία εφαρμόζουν - βάσει της νομοθεσίας - οι ελεγκτικές υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης εδώ και χρόνια, διευκρινίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με αφορμή δημοσιεύματα.
«Στην πράξη, εφαρμόζεται με μεγάλη φειδώ και για οφειλέτες με χρέη άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Καμία νέα εντολή δεν έχει δοθεί προς τις υπηρεσίες σχετικά με άνοιγμα θυρίδων» διευκρινίζεται από την ΑΑΔΕ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος, που επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες, τις θυρίδες 5.500 μεγαλοοφειλετών, αλλά και καταθέσεις και ακίνητα που έχουν στο εξωτερικό, βάζει στο στόχαστρο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με στόχο μέσα στο 2017 να εισπράξει περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι υπηρεσίες είσπραξης εσόδων έχουν ζητήσει από τις τράπεζες στοιχεία ταυτότητας -τα ονοματεπώνυμα και τις διευθύνσεις- των ενοικιαστών θυρίδων για να προχωρήσουν στη συνέχεια -όπου αυτό κριθεί απαραίτητο- σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται εντός αυτών για χρέη στο Δημόσιο.

Ερχονται τα drones της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής


Ερχονται τα drones της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής

Το νέο «όπλο» της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, στον τομέα της έρευνας, ασφάλειας, αλλά και έγκαιρου εντοπισμού πυρκαγιών, εγκαινιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη στο Τατόι. 
Πρόκειται για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τύπου drones, η παρουσίαση των οποίων θα γίνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τους αρχηγούς των δύο σωμάτων, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χαρακτηριζονται ως «επανάσταση στην έρευνα, διάσωση, ασφάλεια και παρατήρηση», με πολύ χαμηλό κόστος και κινδύνους, που θεωρείται ότι θα προσφέρουν τεράστιες υπηρεσίες στην αποστολή των δύο Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και όπου χρειαστεί.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της ΕΛΑΣ, είναι συνολικά έξι, ενώ ένα σύστημα με τέσσερα κομμάτια διαθέτει η Πυροσβεστική.
Από τα έξι «drones» της ΕΛΑΣ, τα τρία είναι μικρά αεροπλανάκια τηλεκατευθυνόμενα, τα οποία αποκτήθηκαν την άνοιξη του 2014 και τα άλλα τρία που έχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες, αποκτήθηκαν επί υπουργίας Νίκου Τόσκα, στα τέλη του 2015. Μέχρι τώρα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί επιχειρησιακά, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί το απαραίτητο νομικό πλαίσιο για τη χρήση τους, καθώς και η εκπαίδευση του προσωπικού που θα τα χειρίζεται. Τα συγκεκριμένα μέσα είναι κατασκευής Ισραήλ, όπου έγινε και η εκπαίδευση των χειριστών.
Τα τρία μικρά "drones", όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, είναι ηλεκτροκίνητα και έχουν τη δυνατότητα πτήσης περίπου τεσσάρων ωρών. Εκείνα όμως που είναι εντυπωσιακά είναι τα τρία μεγάλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία μπορούν να πάρουν καύσιμο και έχουν δυνατότητα πτήσης μέχρι και 20 ώρες συνεχόμενες και κάλυψη ακτίνας περίπου 80 χιλιομέτρων, σε όποιο ύψος θέλουν οι χειριστές.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με κάμερες και άλλον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, που μεταφέρει πληροφορίες στο Κέντρο Ελέγχου, το οποίο μπορεί να είναι μια κινητή μονάδα (βαν), που το κατευθύνει από το έδαφος.
Τα "drones" των δύο Σωμάτων υπάγονται πλέον στον Ενιαίο Φορέα εναέριων μέσων (ΕΝΣΑ) Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, που δημιουργήθηκε πρόσφατα, όπου υπάγονται και όλα τα υπόλοιπα πτητικά μέσα (ιδιόκτητα ελικόπτερα και ενοικιαζόμενα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, κ.λπ.), εκτός από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα που είναι της Πολεμικής Αεροπορίας.
Όπως δημοσιεύτηκε και χτες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Αστυνομίας, μετά από αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργου Καραμέρου το οποίο έκανε δεκτό ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα διατεθούν, μαζί με της Πυροσβεστικής, για την επιτήρηση των δασών, καθ' όλη την αντιπυρική περίοδο, που ξεκινάει επίσημα από την 1η Μαΐου.

ΦΩΤΟ - Η σούπερ σέξι Ιταλίδα αθλήτρια που «τρελαίνει» τον ανδρικό πληθυσμό


1493304850aaa

Να τρελάνει τον ανδρικό πληθυσμό κατάφερε για άλλη μία φορά η Αντονέλα Φιορντελίσι.

Η 19χρονη Ιταλίδα ξιφομάχος και μοντέλο, η οποία συνηθίζει να ανεβάζει σέξι φωτογραφίες της στα social media, αυτή τη φορά ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό της!
3-1493304945
Η Αντονέλα ανέβασε μία φωτογραφία από το μπαλκόνι της όπου σχηματίζει μια καρδούλα με τα χέρια της, την ώρα που φορά μόνο στρινγκ και μάλιστα διάφανο!
Μέσα σε λίγες ώρες, τα «μου αρέσουν» έφτασαν τις μερικές χιλιάδες…
2-1493304850 4-1493304850 5-1493304850 - 5-1493304850 6-1493304850 8-1493304850 9-1493304850 10-1493304850
 star.gr

ΦΩΤΟ - ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΘΗΛΥΚΟ: Νέα «καυτή» φωτογράφηση της Μόνικα Μπελούτσι που «κολάζει»


baniti-1493391353

Είναι το μοναδικό θηλυκό που θα μπορούσε στα 52 της -πλέον- χρόνια να υποδυθεί το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ.

Η Μόνικα Μπελούτσι είναι η απόλυτη φαντασίωση των ανδρών. Ό,τι και να πει κανείς γι’ αυτή τη γυναίκα είναι λίγο…είναι σέξι, είναι εντυπωσιακή και φυσικά μοιραία.
Η ωραιότερη μελαχρινή του πλανήτη που ποζάρει στο Vanity Fair της Ιταλίας και αφήνει τους θαυμαστές της με το στόμα ανοιχτό, καθώς τολμά ξανά να «αποκαλυφθεί» σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις παλιές της δόξες, σύμφωνα με το star.gr.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απολαύσετε τις φωτογραφίες που ακολουθούν…
m1-1493391088 m2-1493391111 m3-1493391130 m4-1493391145 m5-1493391174 m6-1493391228 m7-1493391195 m8-1493391245 m9-1493391265

Τι εισόδημα δηλώνουν και τι φόρο πλη ρώνουν οι Ελληνες ανά νομό

Τι εισόδημα δηλώνουν και τι φόρο πλη ρώνουν οι Ελληνες ανά νομό
 ΜΕΣΣΗΝΙΑ 
- 9734 ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 
- 870 ΕΥΡΩ Ο ΦΟΡΟΣ

Της Μαρίας Βουργάνα

Έξι στα δέκα νοικοκυριά στην Ελλάδα μπορεί να εμφανίζουν στην εφορία ετήσια εισοδήματα μικρότερα των 10.000 ευρώ, δηλαδή ζουν με 833 ευρώ τον μήνα αλλά διαμένουν σε ιδιόκτητο σπίτι και κατέχουν τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο. Μία στις δύο οικογένειες στην Ελλάδα έχει δική της στέγη, ενώ έξι στους δέκα φορολογούμενους δηλώνουν ιδιοκτήτες ενός ή περισσότερων αυτοκινήτων.
Στα χρόνια των Μνημονίων οι «φτωχοί» αυξήθηκαν, η μεσαία τάξη λύγισε υπό το βάρος της υπερφορολόγησης, των μεγάλων περικοπών στις αποδοχές και την έκρηξη της ανεργίας, ενώ μειώθηκε κατά 36% ο αριθμός των νοικοκυριών που δηλώνουν εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ τον χρόνο. Οι πλούσιοι λιγόστεψαν τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης.
Ωστόσο περισσότεροι από 107.000 φορολογούμενοι φανερώνουν στην εφορία το σκάφος αναψυχής που διαθέτουν, ενώ 219 οικογένειες στην Ελλάδα έχουν στην ιδιοκτησία τους ελικόπτερο ή αεροσκάφος.
Πισίνα στο σπίτι ή το εξοχικό τους δηλώνουν ότι έχουν πάνω από 22.000 νοικοκυριά. Δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία για τα παιδιά τους δηλώνουν ότι πληρώνουν 40.063 φορολογούμενοι, ενώ υπάρχουν και 4.423 οικογένειες που έχουν στην υπηρεσία τους οικιακές βοηθούς και οδηγούς αυτοκινήτων.
Με περιουσία στο εξωτερικό (ακίνητα, καταθέσεις κλπ), η αξία της οποίας είναι άγνωστη, εμφανίζονται στην εφορία 63.103 φορολογούμενοι.
Οι αριθμοί
Τα στοιχεία για το περιουσιακό προφίλ των Ελλήνων -όσα τουλάχιστον δηλώνονται στη φορολογικές αρχές- προκύπτουν από την επεξεργασία κωδικό προς κωδικό των 6.194.233 φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2016 (εισοδήματα 2015) από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, οι φορολογικές δηλώσεις αποκαλύπτουν τα εξής:
• 4.121.215 νοικοκυριά δηλώνουν ότι διαμένουν σε κύρια ιδιόκτητη, μισθωμένη ή παραχωρούμενη κατοικία. Από τα νοικοκυριά αυτά 1.248.789 κατοικούν σε σπίτι που εκμισθώνουν ή τους έχει παραχωρηθεί δωρεάν και σχεδόν 1 εκατ. οικογένειες ή για την ακρίβεια 999.485 διαμένουν σε μονοκατοικία.
• Δευτερεύουσα ή εξοχική κατοικία διαθέτουν ή εκμισθώνουν 1.026.092 νοικοκυριά.
Ιδιοκτήτες ακόμη μιας δευτερεύουσας κατοικία δηλώνουν 237.398 φορολογούμενοι.
• Οι οικονομικές συνθήκες που βιώνουν τα νοικοκυριά είναι δύσκολες. Ωστόσο, 237.608 φορολογούμενοι αγόρασαν πέρυσι αυτοκίνητο ή μηχανή, πληρώνοντας συνολικά 1,3 δισ. ευρώ ή 5.800 ευρώ κατά μέσο όρο. Άλλοι 61.089 δήλωσαν πέρυσι δαπάνες για την αγορά κάποιου ακινήτου ή για την ανέγερση οικοδομής. Συνολικά διέθεσαν σχεδόν 1,9 δισ. ευρώ ή περίπου 30.000 ευρώ κατά μέσο όρο.
• Με ένα τουλάχιστον αυτοκίνητο εμφανίζονται 3.371.092 νοικοκυριά δηλαδή σχεδόν μια στις δυο οικογένειες. Συνολικά 4.973.009 φορολογούμενοι δήλωσαν ότι είναι ιδιοκτήτες αυτοκίνητων.
• 107.752 φορολογούμενοι εμφάνισαν στην εφορία το σκάφος αναψυχής που κατέχουν με το τεκμήριο διαβίωσης να ανέρχεται συνολικά στα 49 εκατ. ευρώ ή 493.510 ευρώ κατά μέσο όρο.
• Ιδιωτικό αεροσκάφος, ελικόπτερο ή ανεμόπτερο δηλώνουν ότι διαθέτουν 219 οικογένειες στην Ελλάδα.
• Οι φορολογούμενοι που φανέρωσαν πέρυσι στην εφορία την πισίνα που διαθέτουν στην κύρια ή την εξοχική τους κατοικία ανήλθαν σε 22.476 άτομα, αριθμός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού οι φορο-έλεγχοι που έχουν γίνει κατά καιρούς έχουν εντοπίσει χιλιάδες φορολογούμενους με αδήλωτη πισίνα, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι παράνομη.
• 40.063 οικογένειες πληρώνουν για τα παιδιά τους δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία. Συνολικά το 2015 κατέβαλαν 255 εκατ. ευρώ ή 6.366 ευρώ κατά μέσο όρο.
• Δαπάνες για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό δηλώνουν 4.423 νοικοκυριά με το συνολικό ύψος της δαπάνης αυτής να ανέρχεται στα 34,28 εκατ. ευρώ ή 7.752 ευρώ κατά μέσο όρο το χρόνο.
• Ενοίκιο για την κύρια κατοικία τους καταβάλλουν 762.701φορολογούμενοι ενώ 125.281 πληρώνουν ενοίκιο για τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη.
«Πλούσιοι» και φτωχοί νομοί
Αποκαλυπτικά είναι τα στατιστικά στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα και τα ποσά των φόρων που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι ανά νομό σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι Αθηναίοι, οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής, του Πειραιά, της Χίου, της Θεσσαλονίκης αλλά και οι κάτοικοι του Νομού Κοζάνης δηλώνουν κατά μέσο όρο τα υψηλότερα εισοδήματα σε όλη την επικράτεια, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι φορολογούμενοι που κατοικούν στη Ροδόπη, την Ευρυτανία, την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία και τη Ζάκυνθο.
Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο οι πιο «πλούσιοι» φορολογούμενοι βάσει του μέσου δηλωθέντος εισοδήματος κατοικούν στην Αθήνα, αφού 1.701.233 οικογένειες δήλωσαν το περασμένο έτος μέσο εισόδημα 15.435 ευρώ και πλήρωσαν φόρο κατά μέσο όρο 2.014 ευρώ.
Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας αν και βρίσκονται στην κορυφή με το υψηλότερο μέσο δηλωθέν εισόδημα έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα από την κρίση, γεγονός που αντανακλάται στα εισοδήματα που δηλώθηκαν στην εφορία.
Το 2012 το μέσο δηλωθέν εισόδημα των Αθηναίων είχε ανέλθει σε 19.554 ευρώ, ενώ πέρυσι προσγειώθηκε ανώμαλα στις 15.435 ευρώ. Δηλαδή μέσα σε πέντε χρόνια το μέσο δηλωθέν εισόδημα των φορολογούμενων της Αθήνας συρρικνώθηκε κατά 21% ή 4.119 ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι φορολογούμενοι της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι δήλωσαν μέσο εισόδημα 15.088 ευρώ από 18.348 που είχαν εμφανίσει στην εφορία το 2012 και ακολουθούν οι Πειραιώτες με μέσο εισόδημα 12.525 ευρώ όταν το 2012 δήλωναν κατά μέσο όρο 16.055 ευρώ. Στην τέταρτη θέση ανέβηκαν οι φορολογούμενοι της Χίου που δήλωσαν κατά μέσο όρο 12.523 ευρώ, ενώ αντίθετα σε χαμηλότερη θέση βρέθηκαν οι φορολογούμενοι του νομού Κοζάνης ευρώ με μέσο εισόδημα 11.759 ευρώ από 16.007 ευρώ που είχαν δηλώσει στην εφορία το 2012.
Οι «φτωχοί» νομοί
Στους 10 πιο φτωχούς νομούς της χώρας, βάσει των δηλωθέντων εισοδημάτων των φορολογουμένων που κατοικούν σε αυτούς, είναι ο νομός Ροδόπης αφού οι φορολογούμενοι που κατοικούν στον εν λόγω νομό δήλωσαν το προηγούμενο έτος μέσο ετήσιο εισόδημα μόλις 8.540 ευρώ, κάτω δηλαδή από το αφορολόγητο όριο των 8.636 ευρώ που ισχύει σήμερα για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες που δεν έχουν παιδιά ευρώ. Το 2012 τα νοικοκυριά στη Ροδόπη είχαν εμφανίσει εισόδημα 11.708 ευρώ.

Τη λίστα με τους φτωχούς νομούς περιλαμβάνονται οι φορολογούμενοι της Ευρυτανίας με μέσο δηλωθέν εισόδημα 8.591 ευρώ, της Ηλείας με 8.593 ευρώ και της Αιτωλοακαρνανίας με μέσο εισόδημα 8.620 ευρώ. Πληθυσμιακά ο νομός με τους λιγότερους φορολογουμένους παραμένει αυτός της Ευρυτανίας, καθώς φορολογική δήλωση υποβάλλουν μόλις 9.108 νοικοκυριά.
«Φιλοξενούμενος» 1 στους τρεις φορολογούμενους
Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο που δείχνει ότι σχεδόν 2 εκατ. φορολογούμενοι ή ένας στους τρεις δηλώνει «φιλοξενούμενος». Σε σύνολο 6,19 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων που κατατέθηκαν το 2016, 1.965.197 φορολογούμενοι, συμπλήρωσαν τον κωδικό της φιλοξενίας, αναγράφοντας και τον ΑΦΜ του προσώπου που τους φιλοξενεί. Το 2011, οι φορολογούμενοι που δήλωναν φιλοξενούμενοι ανέρχονταν σε 1.361.852 άτομα. Δηλαδή μέσα σε μια πενταετία ο αριθμός των ατόμων που εμφανίζονται ως φιλοξενούμενοι σε συγγενικά ή ακόμη και φιλικά σπίτια αυξήθηκε κατά 44,3% ή 603.345 άτομα.
Η εκτεταμένη φιλοξενία μπορεί να υποκρύπτει περιπτώσεις φοροδιαφυγής, αλλά στη μεγάλη πλειοψηφία φανερώνει τις συνέπειες της κρίσης. Χιλιάδες άνεργοι ηλικίας ακόμη και άνω των 30 ή 40 ετών εξακολουθούν να ζουν με τους γονείς τους αδυνατώντας να συντηρήσουν το δικό τους σπίτι. Επίσης χιλιάδες ηλικιωμένοι φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενικών τους προσώπων προκειμένου να απολαμβάνουν τη φροντίδα τους προσφέροντας στις περισσότερες περιπτώσεις στην οικογένεια που τους φιλοξενεί τη σύνταξή τους.
Εισοδηματίες και ανείσπρακτα ενοίκια
• Σε 840.554 ανέρχονται οι φορολογούμενοι (υπόχρεοι και σύζυγοι) που εισπράττουν ενοίκια από την εκμίσθωση κατοικιών συνολικού ύψους 2,83 δισ. ευρώ ή 3.300 ευρώ κατά μέσο όρο το χρόνο. Ακόμα 63.142 εκμισθώνουν γραφεία και καταστήματα. Την ίδια ώρα, όμως, 12.221 φορολογούμενοι δήλωσαν στην εφορία ότι δεν εισέπραξαν ενοίκια το 2015, προκειμένου να μη φορολογηθούν γι’ αυτά. Το συνολικό ύψος των ανείσπρακτων ενοικίων ανήλθε σε 49,5 εκατ. ευρώ.
• Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν δάνεια οποιασδήποτε μορφής (στεγαστικά, καταναλωτικά κ.λπ.). Συνολικά το 2015 πλήρωσαν τοκοχρεολυτικές δόσεις για την απόσβεση των δανείων 5,6 δισ. ευρώ ή 3.400 ευρώ κατά μέσο όρο τον χρόνο.
• 1.890.813 φορολογούμενοι ή μόλις 2 στους 10 δήλωσαν συνολικά 1,64 δισ. ευρώ για ιατρικά έξοδα, νοσήλια και φάρμακα. Σημειώνεται ότι για τα ιατρικά έξοδα προβλέπεται έκπτωση φόρου 10% για όλους τους φορολογούμενους, εφόσον όμως το ύψος της δαπάνης υπερβαίνει το 5% του εισοδήματός τους.
Το περιουσιακό προφίλ των νοικοκυριών
• 4.121.215 νοικοκυριά δηλώνουν ότι διαμένουν σε κύρια, μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρούμενη κατοικία.
• 999.485 κατοικούν σε μονοκατοικία.
• 1.026.092 διαθέτουν ή εκμισθώνουν δευτερεύουσα ή εξοχική κατοικία.
• 237.398 νοικοκυριά είναι ιδιοκτήτες και δεύτερης δευτερεύουσας κατοικίας.
• 237.608 φορολογούμενοι αγόρασαν πέρυσι αυτοκίνητο ή μηχανή ξοδεύοντας 5.800 ευρώ κατά μέσο όρο.
• 61.089 φορολογούμενοι απέκτησαν πέρυσι κάποιο ακίνητο ή είχαν δαπάνες για ανέγερση οικοδομής. Συνολικά ξόδεψαν 1,9 δισ. ευρώ ή περίπου 30.000 ευρώ κατά μέσο όρο.
• 107.752 φορολογούμενοι δηλώνουν ιδιοκτήτες σκάφους αναψυχής.
• 219 οικογένειες διαθέτουν αεροπλάνο, ελικόπτερο ή ανεμόπτερο.
• 22.467 φορολογούμενοι διαθέτουν στο σπίτι ή το εξοχικό τους πισίνα.
• 40.063 οικογένειες στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία.
• 4.423 νοικοκυριά έχουν οικιακούς βοηθούς και οδηγούς αυτοκινήτων.
• Ένας στους τρεις φορολογούμενους δηλώνει «φιλοξενούμενος» σε συγγενικό ή φιλικό σπίτι.

ΑΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ !!! Παγκόσμιο διατροφικό σκάνδαλο με σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία τα χημικά και τα μεταλλαγμένα


metallagmena-trofima

Η αυξανόμενη κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών που μπορεί να είναι ακόμη και καρκινογόνοι και η εκτεταμένη χημική μόλυνση των τροφίμων με τοξικές ουσίες όπως τα ζιζανιοκτόνα .

Αυτό τόνισαν ο γνωστός διεθνώς γάλλος βιολόγος και ενδοκρινολόγος Ζιλ-Ερίκ Σεραλινί και ο συνεργάτης του γάλλος σεφ Ζερόμ Ντουζελέ, ειδικός στη φυσική – βιολογική κουζίνα, σε εκδήλωση στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες τόσο στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από τα τρόφιμα, όσο και στον πλημμελή έλεγχο των τροφίμων από τις αρμόδιες επιστημονικές και δημόσιες εποπτικές Αρχές.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Διαχείρισης Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών και Κινδύνων» και το τμήμα Βιοτεχνολογίας και Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο «πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Τοξικολογίας».
ehfreoifhΟ Σεραλινί και ο Ντουζελέ εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι μια σειρά από φυσικά αρώματα και άλλες φυτικές ουσίες μπορούν να αποτελέσουν «αντίδοτο» για την αποτοξινοποίηση των τροφών από τις ποικίλες χημικές ουσίες που περιέχουν, όπως λιπάσματα, εντομοκτόνα, ζιζαντιοκτόνα, μυκητοκτόνα, βαρέα μέταλλα, πρόσθετα συντηρητικά, βελτιωτικά γεύσης κ.α.
Ο Σεραλινί δήλωσε ότι αποτελεί στόχο διαφόρων επιχειρηματικών λόμπι και ιδίως της πολυεθνικής αγροχημικής και βιοτεχνολογικής εταιρείας Monsanto, ενώ επέκρινε τις ρυθμιστικές Αρχές για την ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων στην Ευρώπη (EFSA) και στις ΗΠΑ (FDA) ότι δίνουν εγκρίσεις για κυκλοφορία διατροφικών προϊόντων μετά από ανεπαρκείς ελέγχους και υπό τη συγκαλυμμένη πίεση επιχειρηματικών συμφερόντων.
Διαχώρισε τους χρήσιμους μεταλλαγμένους οργανισμούς που χρησιμοποιούνται στην ιατρική και φαρμακευτική έρευνα, από τους τοξικούς που καταλήγουν στο πιάτο των καταναλωτών, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Και τόνισε ότι το διπλό πρόβλημα αφορά τόσο τα διάφορα τοξικά χημικά που χρησιμοποιούνται στη γεωργία και στη βιομηχανία τροφίμων, όσο και τα μεταλλαγμένα τρόφιμα που προωθεί η βιομηχανία βιοτεχνολογίας.
Όπως είπε, επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμη και γονίδια μωρών φέρουν ίχνη διαταραχής εξαιτίας αυτών των χημικών. Τόνισε ότι ασφαλώς όχι όλες, αλλά πάντως πολλές ασθένειες, όπως καρκίνοι, νευρολογικές, ορμονικές και άλλες παθήσεις οφείλονται στη χημική ρύπανση των τροφών.
Ως έναν από τους βασικούς «ενόχους» χαρακτήρισε το ευρέως χρησιμοποιούμενο διεθνώς στη γεωργία ζιζανιοκτόνο Roundup της εταιρείας Monsanto.
Τόνισε ότι το Roundup μπορεί να είναι έως 100.000 φορές πιο τοξικό από ό,τι η θεωρούμενη ως βασική δραστική ουσία του, η γλυφοσάτη, που αποτελεί περίπου το 40% του εν λόγω προϊόντος. Ανέφερε ότι άλλες κρυμμένες ουσίες στο Roundup είναι 1.000 φορές πιο τοξικές σε σχέση με τη γλυφοσάτη.
Εκτίμησε ότι αυτό το πρόβλημα είναι γενικότερο και σε άλλα ζιζανιοκτόνα, τα οποία στην πραγματικότητα μπορεί να είναι εκατοντάδες φορές πιο τοξικά από ό,τι η θεωρούμενη ως κύρια δραστική ουσία τους, για την οποία συνήθως γίνεται ο τοξικολογικός έλεγχος (αλλά όχι για όλο το προϊόν στην εμπορική φόρμουλά του).
Πρόκειται, όπως είπε, για «απάτη» εκ μέρους των εταιρειών, οι οποίες αποσιωπούν ότι άλλες ουσίες του ίδιου χημικού προϊόντος είναι πολύ πιο τοξικές.
Αποτοξίνωση με βιολογική μαγειρική
Ο Γάλλος βιολόγος είχε προ ετών γράψει το βιβλίο «Μπορούμε να αποτοξινώσουμε τους εαυτούς μας», υποστηρίζοντας ότι εκχυλίσματα από διάφορες φυτικές ουσίες μπορούν να αντισταθμίσουν τις τοξικές επιδράσεις των χημικών που έχουν εισδύσει στα επεξεργασμένα και βιομηχανικά παραγόμενα τρόφιμα.
Πρόσφατα, μαζί με τον Ντουζελέ, έγραψαν ένα άλλο βιβλίο («Μαγειρικές απολαύσεις ή κρυφά δηλητήρια;» στα γαλλικά ή «Η μεγάλη απάτη της υγείας» στην αγγλική έκδοση), σχετικά με το πώς μπορεί κανείς να μαγειρεύει με τρόπο που να συνδυάζει την απόλαυση με την αποτοξίνωση.
Ειδικότερα για τα μεταλλαγμένα αγροτικά προϊόντα, ο Σεραλινί έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι πλέον αποτελούν το 10% περίπου των παγκόσμιων γεωργικών καλλιεργειών. Πρόκειται για φυτά που είτε έχουν τροποποιηθεί γενετικά για να αντέχουν σε μεγαλύτερες δόσεις ζιζανιοκτόνων (π.χ. του Roundup), είτε τα ίδια έχουν μεταλλαχθεί, έτσι ώστε να παράγουν τα δικά τους ζιζανιοκτόνα.
Το «μήνυμα» των δύο ανδρών, που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο για να το διαδώσουν, όπως είπαν στην εκδήλωση, είναι ότι το καθημερινό φαγητό μας ελέγχεται συστηματικά από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και «λόμπι» του αγχροχημικού και του διατροφικού τομέα, που νοιάζονται κυρίως για το κέρδος τους και βάζουν σε δεύτερη μοίρα την υγεία. Οι ίδιοι αντιπροτείνουν μια βιολογική κουζίνα με συγκεκριμένα φυτικά συστατικά.
Ο Σεραλινί τόνισε ότι τα αρώματα των φυτών μπορούν να ενεργοποιήσουν στο σώμα τα κατάλληλα γονίδια, που θα παράγουν ένζυμα ικανά να «καθαρίσουν» τον οργανισμό από τα τοξικά χημικά. Ανέφερε πρόσφατα δικά του πειράματα με αρουραίους, που έδειξαν ότι ακόμη και κοινά φυτικά αρώματα -σε μέτριες δόσεις- κατάφεραν να αποτοξινώσουν τα πειραματόζωα από τις επιπτώσεις του Roundup.
Από την πλευρά του ο Γάλλος σεφ ανέφερε «το φαγητό πρέπει να είναι το πρώτο φάρμακό μας» και τόνισε ότι σήμερα τα περισσότερα τρόφιμα τόσο της γεωργίας όσο και της βιομηχανίας είναι «νεκρά» και όχι «ζωντανά». Όπως είπε ο Ντουζελέ, «η εντατική γεωργία μολύνει τα οικοσυστήματα και στη συνέχεια το σώμα μας», γι” αυτό υποστήριξε πως «όλοι πρέπει να αρνηθούμε τα βιομηχανικά προϊόντα στην κουζίνα μας». Επεσήμανε την ανάγκη «να υπάρξει διαφάνεια στις τροφές, ώστε να ξέρουμε από πού προέρχονται, πώς παράχθηκαν και από ποιόν», κάτι που δεν συμβαίνει στα σουπερμάρκετ, όπως είπε, «όπου δεν ξέρεις και δεν ελέγχεις τι αγοράζεις».
Τάχθηκε ενάντια στο οποιοδήποτε χημικό «τρυπώνει» στις τροφές, όπως τα ζιζανιοκτόνα (π.χ. Roundup), τα χημικά όπως η δισφαινόλη, τα διάφορα πρόσθετα τύπου «Ε», τα βελτιωτικά γεύσης όπως η γλουταμάτη, οι χρωστικές ουσίες, τα νανοσωματίδια, τα συντηρητικά όπως το παραμπέν κ.α.
Είπε ότι αρκετά από αυτά όχι μόνο έχουν τοξική δράση, αλλά επίσης χαλάνε τη γεύση του φαγητού. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πρόσφατα «τυφλά» πειράματα γευσιγνωσίας, που έδειξαν ότι τα βιολογικά κρασιά χωρίς καθόλου χημικές ουσίες προτιμήθηκαν από τους δοκιμαστές για την ανώτερη γεύση τους.
Επιστήμονας-ακτιβιστής και «μαύρο πρόβατο»
Ο 57χρονος γαλλο-αλγερινός Σεραλινί, καθηγητής μοριακής βιολογίας του Πανεπιστημίου της Καέν, ακολουθεί έναν ενεργό επιστημονικό και περιβαλλοντικό ακτιβισμό, έχοντας ιδρύσει την «Επιτροπή Έρευνας και Ανεξάρτητης Πληροφόρησης για τη Γενετική Μηχανική» (CRIIGEN), της οποίας σήμερα είναι πρόεδρος. Έχει υπάρξει σύμβουλος των γαλλικών υπουργείων Γεωργίας και Περιβάλλοντος, ενώ συνεργάζεται επίσης με τη Greenpeace.
Tα τελευταία χρόνια βρέθηκε στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας μετά από έρευνά του για τις επιπτώσεις των μεταλλαγμένων οργανισμών στην υγεία, η οποία παρείχε ενδείξεις για αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, σημάδια τοξικότητας στα νεφρά και στο ήπαρ ή και πρόωρο θάνατο. Η μελέτη του όμως δέχθηκε κριτικές από άλλους επιστήμονες και επιστημονικούς φορείς ότι δεν πληρούσε τις αναγκαίες προδιαγραφές, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.
Επίσης, ο ίδιος υποστηρίζει πως το σύστημα ελέγχου για την έγκριση των μεταλλαγμένων για κατανάλωση είναι ανεπαρκές. Η έρευνά του, που συμπεριέλαβε το μεταλλαγμένο καλαμπόκι της πολυεθνικής Monsanto και το ζιζανιοκτόνο Roundup της ίδια εταιρίας (το οποίο περιέχει την επίμαχη και πιθανώς καρκινογόνο ουσία γλυφοσάτη) τον έχει οδηγήσει σε σύγκρουση με τις εταιρίες βιοτεχνολογίας και ιδίως τη Monsanto.
Στην ομιλία του στην Αθήνα, ο Σεραλινί κατηγόρησε τις χημικές και βιοτεχνολογικές εταιρείες ότι ασκούν πιέσεις στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά για να επηρεάσουν τις δημοσιεύσεις προς το δικό τους επιχειρηματικό συμφέρον.
Ο συνδιοργανωτής της εκδήλωσης καθηγητής τοξικολογίας του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος υπήρξε ένας από τους κριτές στο επίμαχο άρθρο του Σεραλινί, επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι ορισμένοι επιστήμονες υφίστανται «μπούλινγκ» από μεγάλα συμφέροντα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου