22.8.15

Για να αποκατασταθεί "επαγγελματικά" ο Πετράκος μήπως "κατέβει" στη Β´ Αθηνών;

Η σημερινή εμφάνιση του Θ. Πετράκου δίπλα στον Π. Λαφαζάνη στην επίσκεψη στην πρόεδρο της βουλής μήπως σηματοδοτεί την αποχώρηση του απο την Μεσσηνία στην σίγουρη εκλογή του επικεφαλής η στις πρώτες θέσεις της Β´ Αθηνών για να τακτοποιηθεί" επαγγελματικά";;;
 Πάντως η εμφάνιση του πορτοφολιού του στην τσέπη στο πουκάμισο  με τα βιβλιάρια και τις κάρτες των τραπεζών μέσα έκλεψαν την παράσταση..
 
 

Τι να πίνετε μετά το σουβλάκι για να μην παχαίνετε!!!

Λίγο μετά την απόλαυση έρχονται συνήθως οι… τύψεις! Υπάρχει όμως λύση για να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας εδέσματα χωρίς να παίρνετε κιλά!

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLOS ONE δείχνει πώς μπορούμε να «εξουδετερώσουμε» ένα λιπαρό γεύμα.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι ο χυμός απ γκρέιπφρουτ (χωρίς πολτό) είναι πιο αποτελεσματικός απ το νερό στη διατήρηση του βάρους έπειτα από την κατανάλωση ενός γεύματος με πολλά λιπαρά.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό ύστερα από ένα πείραμα που έκαναν σε ποντίκια: Χώρισαν τα πειραματόζωα σε έξι υποομάδες κ τους έδιναν συγκεκριμένη ποσότητα λιπαρών και συνολικών θερμίδων για 100 ημέρες. Έπειτα απ κάθε «γεύμα» τους έδιναν είτε χυμό από γκρέιπφρουτ διαλυμένο σε νερό (σε διαφορετικές συγκεντρώσεις) ή νερό.

Όσα ποντίκια κατανάλωναν τα περισσότερα λιπαρά και έπιναν στη συνέχεια το χυμό πήραν κατά 18% λιγότερο βάρος και παράλληλα παρουσίασαν σημαντική πτώση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους σε σύγκριση με τα ποντίκια που έπιναν νερό.

Στα ποντίκια που δεν κατανάλωναν πολλά λιπαρά δεν παρατηρήθηκε σημαντική επίδραση στο βάρος έπειτα από την κατανάλωση του χυμού, γεγονός που υποδεικνύει πως τα συστατικά του γκρέιπφρουτ αλληλεπιδρούν συγκεκριμένα με τα λιπαρά ώστε να «αποτρέψουν» την αύξηση του βάρους.

Αναμένονται περισσότερες μελέτες ώστε να αποσαφηνιστεί ο ρόλος του φρούτου στο αδυνάτισμα και να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι εξίσου αποτελεσματικό στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σε κάθε περίπτωση, δε βλάπτει να το δοκιμάσετε!

ΝΔ: Δεν θα αλλάξει το ψηφοδέλτιο στην Μεσσηνία

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τόσο στην ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας όσο και σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, διαβεβαίωσε ότι, σε περίπτωση εκλογών με λίστα, η σειρά εκλογής δεν θα μεταβληθεί.
«Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις εκλόγιμες θέσεις» ανέφερε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στις τελευταίες θέσεις, για συμβολικούς λόγους ή προκειμένου να σηματοδοτήσει τη διεύρυνση του κόμματος και σε άλλα πολιτικά ακροατήρια, θα περιληφθούν νέα στελέχη και όχι, απαραιτήτως, όσοι ήταν υποψήφιοι τον Ιανουάριο του 2015.
Είναι, όμως, έτσι;
 Με τον κ. Τσίπρα να αλλάζει, αναγκαστικά λόγω της ρήξης με την Πλατφόρμα, το 1/3 των ψηφοδελτίων του και να επιδιώκει άνοιγμα στον κεντρώο χώρο, ο κ. Μεϊμαράκης θα κατεβάσει τα ίδια ψηφοδέλτια που είχε η Νέα Δημοκρατία τον Ιανουάριο επί Αντώνη Σαμαρά;
Ο ίδιος δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση. 
Πολλοί, ωστόσο, θεωρούν ότι, εν τέλει, θα πράξει διαφορετικά.
Αλλά και το τελευταίο να ισχύσει, στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας  δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην σειρά.
 Σαμαράς , Λαμπρόπουλος ,Χρυσομάλλης οι πρώτοι τρείς !


ΒΙΝΤΕΟ - Ρουμάνες στην Mύκονο προκαλούν λιποθυμίες στην παραλία

Οκτώ κορίτσια από την Ρουμανία αναστάτωσαν την παραλία της Ψαρρού στην Μύκονο. Χαμογελώντας και χορεύοντας με ένα ποτήρι σαμπάνια στο χέρι ανέβασαν το θερμόμετρο στα ύψη και απέδειξαν ότι η ζωή στη Μύκονο είναι ξένοιαστη.

Ειδικά αν είσαι εικοσάχρονη Ρουμάνη με κορμί χιλίων καρατίων. Μια μεγάλη παρέα από Ρουμάνες εμφανίστηκε στην Ψαρρού της Μυκόνου και προκάλεσε χαμό.
 Δεν ήταν μια, δεν ήταν δύο αλλά οκτώ οι καλλονές νεαρές Ρουμάνες, οι οποίες συμμετείχαν φέτος στο ρουμάνικο Next Top Model. Και έτσι γιόρτασαν την άδεια τους από τις "μοντελικές" υποχρεώσεις τους, με τον γνωστό Μυκονιάτικο τρόπο: σαμπάνιες, πολύ χορό και... μπουγέλα στη θάλασσα. Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στην πλαζ εκείνη την ημέρα, έφυγαν χορτασμένοι...

ΤΟΝ... ΣΤΟΛΙΣΑΝ - Ο τηλεφωνικός διάλογος της Ζωής με τη Ραχήλ μετά το διάγγελμα Τσίπρα

Λίγη ώρα αφού ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει με διάγγελμα ότι η κυβέρνηση θέλει να γίνουν ξανά εκλογές χτύπησε το τηλέφωνο της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αλλά δεν ήταν κάποιος από το Μαξίμου.
Το νυχτερινό τηλεφώνημα στην Πρόεδρο της Βουλής έγινε από τη… φίλη της Ραχήλ Μακρή. Μάλιστα, ο ΒΗΜΑτοδότης αποκαλύπτει και τον διάλογο των δυο γυναικών.
«Τι κάνουμε τώρα;» φέρεται να της είπε η βουλευτής Κοζάνης.
«Εμείς κάναμε το καθήκον μας απέναντι στον λαό και μπορούμε να τον κοιτάζουμε στα μάτια. Αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία, να περπατάς δηλαδή με το κεφάλι ψηλά στον κόσμο» της απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ραχήλ Μακρή στόλισε με διάφορα κοσμητικά τον κ. Τσίπρα του τύπου «τα ίδια έκανε στον Αλαβάνο, τα ίδια έκανε και στον Κουβέλη, τα ίδια θα κάνει και στον Καμμένο».
«Καλύτερα να μην είμαστε βουλευτές παρά να ψηφίζουμε μνημόνια» φέρεται να είπε επίσης η κ. Μακρή και η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμφώνησε.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίζεται σοκαρισμένη από το γεγονός πως «η εκστρατεία κατασυκοφάντησής της προερχόταν κατευθείαν από το Μαξίμου». Μάλιστα στις κατ” ιδίαν συνομιλίες της κατονομάζει και δύο στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ότι βρίσκονταν πίσω απ” αυτήν.

Ας ελπίσουμε σε λίγες μέρες ο Ελληνικός λαός να κάνει επιτέλους μια σωστή επιλογή.

Επίθεση Τσίπρα στη Ζωή: Είσαι δικτάτορας

  Ο Βαρουφάκης λάθος επιλογή.
  Η Ζωή λάθος επιλογή. 
  Ας ελπίσουμε σε λίγες μέρες ο Ελληνικός λαός να κάνει επιτέλους μια σωστή επιλογή.

Εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο

Δύσκολη θα είναι η αποψινή νύχτα για το νησί της Ρόδου, καθώς η φωτιά που ξέσπασε από τις 3 το μεσημέρι σε δασική περιοχή ανάμεσα σε Τσαΐρι και Παστίδα συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα.

Παρά τις προσπάθειες και τη γρήγορη κινητοποίηση από τις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις, οι ισχυροί άνεμοι δυστυχώς δεν επέτρεψαν τον περιορισμό του μετώπου, με αποτέλεσμα να καούν ένας επαγγελματικός χώρος, να υποστεί σοβαρές ζημιές μια κατοικία και να κινδυνεύσουν σοβαρά δεκάδες άλλες.
Σε άλλες δύο περιπτώσεις ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να μην υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.
Δυνάμεις του στρατού, του δασαρχείου, της αστυνομίας και των εθελοντικών ομάδων είναι επί ποδός και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να εκκενώσουν κατοικίες ή βιοτεχνίες και επιχειρήσεις, αν χρειαστεί.
Τα κύρια μέτωπα της φωτιάς είναι δύο αυτή την ώρα και σε αυτά επικεντρώνονται όλες οι προσπάθειες των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων της Ρόδου.

Το είδαμε κι αυτό! Άνδρας απέκτησε ....βιονικό μόριο

Ο 43χρονος Μοχάμεντ Αμπάντ βιώνει, πλέον, μία φυσιολογική ζωή άνδρα – Το ατύχημα σε ηλικία έξι ετών που στιγμάτισε τη ζωή του 

– Πατάει... κουμπί και κάνει σεξ, ξαναπατά κουμπί και... τέλος

Χρειάστηκε ένα ιατρικό θαύμα προκειμένου να βιώσει μία φυσιολογική ζωή ένας άνδρας 43 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Μοχάμεντ Αμπάντ υποβλήθηκε σε μία πρωτοποριακή επέμβαση στο πέος του, το οποίο είχε διαστάσεις μικρού παιδιού. Ο Αμπάντ ωστόσο, δεν αρκέστηκε σε μία... συνηθισμένη προσθετική πέους.
Θέλησε να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω. Ο 43χρονος – σήμερα – άνδρας, τοποθέτησε ένα βιονικό πέος, το οποίο φτάνει τα 20 εκατοστά και λειτουργεί με... κουμπί! Το πατάς και επεκτείνεται, το ξαναπατάς και επανέρχεται!
Πίσω από την- κατά τα άλλα – εντυπωσιακή αυτή εξέλιξη, κρύβεται μία τραγική ιστορία. Ο Μοχάμεντ Αμπάντ, σε ηλικία έξι ετών, κτυπήθηκε από αυτοκίνητο και εκτοξεύτηκε αρκετά μέτρα απόσταση. Κατάφερε να επιζήσει, αλλά υπέστη βλάβη στα γεννητικά του όργανα.
Πέρασαν σχεδόν δυόμισι δεκαετίες για να αποκτήσει μία φυσιολογική ζωή σαν άνδρας, επιλέγοντας να κάνει την πρωτοποριακή αυτή επέμβαση, προχωρώντας ένα βήμα πιο μακριά από την προσθετική πέους. Ο Αμπάντ απολαμβάνει το νέο του μόριο τα τελευταία τρία χρόνια και μάλιστα, όντας ελεύθερος, καλεί τις κυρίες να διαπιστώσουν αν και κατά πόσο λειτουργικό είναι!
Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο της ιστορίας του 43χρονου άνδρα, είναι το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια ήταν παντρεμένος! Πώς ήταν δυνατόν να παντρευτεί με το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, είναι ένα ερώτημα που θα μπορούσε να τεθεί ως αντικείμενο συζήτησης. Ο ίδιος, πάντως, απολαμβάνει το αποτέλεσμα της επέμβασης που έκανε και δηλώνει ότι για εκείνον είναι πλέον μία φυσιολογική διαδικασία.


Πρώτο Θέμα

Εκατοντάδες πρόσφυγες έσπασαν τον κλοιό ασφαλείας στα σύνορα των Σκοπίων !

Oι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν βόμβες κρότου λάμψης

Τον κλοιό των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ έσπασαν εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι κατάφεραν να διεισδύσουν στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας.
Οι πρόσφυγες βρίσκονταν επί αρκετές ημέρες στη ουδέτερη ζώνη μεταξύ των συνόρων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, αναμένοντας την έγκριση των σκοπιανών αρχών προκειμένου να διέλθουν στην ενδοχώρα.
Oι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν βόμβες κρότου λάμψης, αλλά οι μετανάστες κατάφεραν να «σπάσουν» τον κλοιό.
Την ίδια ώρα, στο σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής, πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται στα γκισέ προκειμένου να εξασφαλίσουν, με το ποσό των 10 ευρώ, το πολυπόθητο εισιτήριο προς τον επόμενο σταθμό: το Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία. Από εκεί, θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς κάποια χώρα της κεντρικής ή δυτικής Ευρώπης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παρατηρητών, από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα έχουν περάσει τα σύνορα πάνω από 1.000 άτομα καθώς αρκετοί είναι αυτοί που εισέρχονται στο έδαφος της ΠΓΔΜ από παράπλευρα μονοπάτια, όπου δεν υπάρχει αστυνομική επιτήρηση.

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΟΚ «ΕΦΥΓΕ» Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

Του: Αντώνη Αντωνόπουλου

Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και μέλος της "χρυσής ομάδας" του '70, ο Δημήτρης Παρίδης, έφυγε το απόγευμα του Σαββάτου από τη ζωή στον Αγιο Αντρέα Καβάλς μετα από μάχη με την επάρατο νόσο στα 70 χρόνια του.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που διέπρεψε με τον «Δικέφαλο του Βορρά» τη δεκαετία του '70 και έμεινε γνωστός ως «Μητσάρας» πάλεψε σκληρά με τον καρκίνο αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Παρίδης ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας του ΠΑΟΚ που το 1976 κατέκτησε το πρώτο Πρωτάθλημα Ελλάδας για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο «θρυλικός» επιθετικός του ΠΑΟΚ ξεχώριζε για τη ντρίπλα και ταχύτητά του, πετυχαίνοντας 49 γκολ σε 183 εμφανίσεις. Επίσης ήταν διεθνής με την Ελλάδα, φορώντας το εθνόσημο 6 φορές από το 1972 έως το 1975.
Αυτός ήταν ο Δημήτρης Παρίδης

Ο Δημήτρης Παρίδης γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1945 στον Άγιο Ανδρέα Καβάλας. Οι γονείς του ήταν ποντιακής καταγωγής -από τη Νικόπολη του Πόντου- και ονομάζονταν Γιώργος και Δέσποινα και τα τρία αδέρφια του: Μιχάλης, Θόδωρος και Μαρία. Ο πατέρας του ήταν οδηγός του ΚΤΕΛ, ζωέμπορος και αγρότης.

Από 12 χρονών ο Παρίδης γράφτηκε στην ομάδα της ΑΕ Καβάλας, με αντάλλαγμα 10 δραχμές για τα εισιτήρια του λεωφορείου. Αν και η πολύτεκνη οικογένειά του τον χρειαζόταν στο μάζεμα των καπνών, οι υπεύθυνοι της ομάδας έπεισαν τον πατέρα του να τον αφήσει να πηγαίνει στις προπονήσεις υποσχόμενοι ότι θα τον ταΐζουν και θα του δίνουν χαρτζιλίκι! Αυτά το 1959.

Το 1961, σε ηλικία 16 ετών, υπέγραψε δελτίο με εισήγηση του προπονητή Δημήτρη Τσάκαλου. Τη σεζόν αυτή έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνα εναντίον της Ασπίδας Ξάνθης, πριν πατήσει τα 15. Τον χαρακτήριζε η ταχύτητα και η κοφτή ντρίμπλα.

Το 1965 η ΑΕ Καβάλας συγχωνεύτηκε με άλλα δύο σωματεία της πόλης και δημιούργησαν τον ΑΟ Καβάλας. Ο Δημήτρης Παρίδης γίνεται βασικός στην ενιαία καβαλιώτικη ομάδα, που έπαιζε στη Β΄ Εθνική. Με προπονητή τον Αντώνη Γεωργιάδη φτάνει να διεκδικήσει την άνοδο στην Α΄ Εθνική σε αγώνες μπαράζ με τον Πανελευσινιακό και τη Νίκη Βόλου. Ο Παρίδης αποδίδει καλά και αρχίζουν να ενδαφέρονται γι' αυτόν μεγαλύτερες ομάδες με πρώτο τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Αν και ο Άρης ενδιαφέρθηκε πρώτος και είχε σχεδόν συμφωνήσει με τον Δημήτρη Παρίδη, τελικά ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Παντελάκης, σε ραντεβού με τη διοίκηση της Καβάλας προτείνει 150.000 δραχμές και τρεις παίκτες( Γιώργο Κοντογιώργο, Γρηγόρη Μαχαιρίδη καί Ονούφριο Χαραλαμπίδη) για να πάρει τον παίκτη στον ΠΑΟΚ. Ο Παρίδης παίρνει τις 100.000 και υπογράφει στον ΠΑΟΚ.
Ωραίος παίκτης και χαρακτήρας έγινε αμέσως αγαπητός στο κόσμο και στους συμπαίκτες του με το ιδιαίτερο χιούμορ που τον διέκρινε.

Τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φορούσε μέχρι το 1977, αγωνιζόμενος σε 183 ματς πρωταθλήματος (έζησε τη χ;αρά της κατάκτησης του πρώτου τίτλου πρωταθλήματος το 1976 ), στα οποία σημείωσε 49 γκολ. Έπαιξε επίσης σε 31 αγώνες κυπέλλου (19 γκολ) και γεύτηκε τη χαρά δύο κατακτήσεων το 1972 και 1974, καθώς και σε 4 παιχνίδια του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, 8 του Κυπελλούχων (3 γκολ) και ένα παιχνίδι στο Πρωταθλητριών (στη νίκη με 2-0 του ΠΑΟΚ στη Λευκωσία επί της Ομόνοιας).

Την περίοδο 1972 ως 1975 καλείται τακτικά στην Εθνική ομάδα. Συνολικά  με την οποία  αγωνίστηκε σε έξι ματς.

Αυτός είναι ο ελληνοαμερικανός κομάντο που αφόπλισε τον Μαροκινό τρομοκράτη μέσα στο τρένο !


Αυτός είναι ο ελληνοαμερικανός κομάντο που αφόπλισε τον Μαροκινό τρομοκράτη

Πανικό στα παγκόσμια μέσα έχει προκαλέσει η τρομοκρατική επίθεση στο γαλλικό τρένο TGV. Οπως αποκαλύφθηκε, ο ένας από τους 2 στρατιώτες που αφόπλισαν τον τρομοκράτη και έσωσαν τους 554 επιβάτες, ήταν ελληνικής καταγωγής.
Πρόκειται για τον 22χρονο Αλεξ Σκαρλάτο από το Όρεγκον, ο οποίος υπηρετεί στην Αμερικανική Εθνοφρουρά και όπως δήλωσε, μαζί με τον Αμερικανό φίλο του Σπένσερ, κατέβαλαν κάθε προσπάθεια προκειμένου να αφοπλίσουν τον βαριά οπλισμένο Μαροκινό, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ο Σπένσερ ήταν αυτός που κινδίνευσε περισσότερο.

Μάλιστα ο Αλεξ είχε γυρίσει μόλις πριν από έναν μήνα από το Αφγανιστάν και στο τρένο βρισκόταν ως επιβάτης. «Ήταν οι διακοπές μου, η άδεια μου από το Αφγανιστάν» είπε.
Αμέσως μετά το γεγονός, ο Αλεξ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς του, Μανώλη και Κάρεν Σκαρλάτος.
Καθισμένοι στον καναπέ του σπιτιού τους, στο Ορεγκον των ΗΠΑ, οι γονείς του «ήρωα» -όπως τα διεθνή Μέσα τον αποκαλούν- περιγράφουν στους αμερικανούς δημοσιογράφους το παιδί τους. «Είναι γεροδεμένος, δυνατός, θαρραλέος. Δεν θα ήθελα ποτέ να τον είχα απέναντι, σε μια δύσκολη κατάσταση...», λέει με δόσεις χιούμορ η Κάρεν και ο πατέρας, Μανώλης Σκαρλάτος, συμφωνεί: «Σίγουρα...».
Η Κάρεν και ο Μανώλης, είναι οι άνθρωποι με τους οποίους επικοινώνησε πρώτα απ΄όλους ο Αλεξ μετά τις σκηνές βγαλμένες από ταινία που έζησε αφοπλίζοντας, μαζί με τον Αμερικανό φίλο του Σπένσερ, τον τρομοκράτη στο γαλλικό τρένο TGV προκειμένου να σώσει τους 554 επιβάτες.

Πυρκαγιά στην περιοχή Καλαμάκι, στη Ζάκυνθο

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή Καλαμάκι, στη Ζάκυνθο.
Στο σημείο επιχειρούν τρία οχήματα της πυροσβεστικής με οκτώ άνδρες. Η φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την τέταρτη πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή, για φέτος το Καλοκαίρι.

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ - Σε πύρινο κλοιό και πάλι η Ρόδος

Σε «πύρινο κλοιό» βρίσκεται και πάλι η Ρόδος από τις 3 το απόγευμα, εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε ανάμεσα στις περιοχές Τσαΐρι και Παστίδα.
Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο όπου υπήρχαν παλιά αυτοκίνητα και πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων που έπνεαν με ένταση στο νησί. Η κινητοποίηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, αλλά το μέτωπο επεκτάθηκε γρήγορα σε δασική περιοχή, σε έκταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου.
Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς παίρνουν μέρος δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, ολόκληρη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, μηχανήματα ιδιωτών που ανοίγουν ζώνες στα δάση για να αποκλείσουν την επέκτασή της και δεκάδες εθελοντές.

Ένας χρόνος από τη δολοφονία των δύο bodybuilders στη Μάνη

Η δολοφονία των δύο νεαρών είχε προκαλεί αίσθηση σε όλη την Ελλάδα - Οι σοροί τους είχαν ανασυρθεί έπειτα από ημέρες ερευνών από χαράδρα
 Σε φορτισμένο κλίμα τελέστηκαν πριν από λίγες ημέρες τα μνημόσυνα των Κωνσταντίνου Σγουρού  και Γιάννη Κομμάτη, που δολοφονήθηκαν στις 19 Αυγούστου 2014 από δύο 18χρονους, σε ενέδρα θανάτου στη Μάνη.
 Την περασμένη Τετάρτη οι γονείς του Σγουρού, ο αδελφός του, ο δικηγόρος τους Πέτρος Μαντούβαλος και πλήθος κόσμου βρέθηκαν στο Κοιμητήριο του Νερόμυλου, την τελευταία κατοικία του άτυχου 25χρονου. 



“Ένας χρόνος πέρασε από εκείνη τη μαύρη μέρα που θα στοιχειώνει για πάντα τη ζωή μας. Εμείς ως οικογένεια περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές ότι θα πράξουν το καθήκον τους. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο για τη στήριξή του όλο αυτό το διάστημα. Στήριξη που δείχνει την αγάπη τους για τον αδερφό μου και την οικογένειά μας. Χάσαμε τον υιό μας και αδερφό μας από ένα καλά σχεδιασμένο και εκτελεσμένο έγκλημα από τους “αριστούχους” μαθητές του εγκλήματος” είπε στο protothema.gr ο αδελφός του θύματος, Γιάννης Σγουρός, αφήνοντας στο τέλος αιχμές για τη δήλωση που είχε κάνει ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος ενός εκ των δυο κατηγορουμένων, όταν είχε μιλήσει για αριστούχο φοιτητή. Τρεις ημέρες νωρίτερα τελέστηκε το μνημόσυνο του Γιάννη Κομμάτη, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ηλικία 26 ετών.

Η δολοφονία των δύο νεαρών είχε προκαλεί αίσθηση όχι μόνο στην τοπική κοινωνία της Μάνης αλλά σε όλη την Ελλάδα. Οι σοροί των δύο bodybuilders ανασύρθηκαν έπειτα από μερικές ημέρες ερευνών από χαράδρα σε δυσπρόσιτη περιοχή στις Γαϊτσές, μεταξύ Καρδαμύλης και Καλαμάτας.
Ακόμη μεγαλύτερο σοκ προκάλεσε η είδηση ότι οι δράστες του φονικού ήταν δύο 18χρονοι, οι οποίοι ομολόγησαν σύμφωνα με την αστυνομία. Υποστήριξαν ότι είχαν οικονομικές διαφορές με τα θύματα και που σχετίζονταν με αναβολικά φάρμακα που ο ένας από τους δύο φερόμενους ως δράστες είχε αγοράσει. Οι 18χρονοι έδωσαν ραντεβού στον Σγουρό και τον Κομμάτη και με το πρόσχημα ότι ήθελαν να τους δείξουν ένα γρήγορο αυτοκίνητο το οποίο ήταν προς πώληση, τους οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία. Εκεί φαίνεται ότι ο ένας από τους δράστες τους πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και στη συνέχεια για να κρύψουν τα πτώματα, τα πέταξαν σε ένα φαράγγι.

Η ανάκριση της υπόθεσης έχει ολοκληρωθεί και οι δύο κατηγορούμενοι κρατούνται στις φυλακές Αυλώνα περιμένοντας να δικαστούν.














πηγή

Αν είναι δυνατόν! Έριχνε ούρα στο νερό συναδέλφων της στο Νοσοκομείο

Καθαρίστρια διοχέτευε ούρα στο πόσιμο νερό συναδέλφων της στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου - Είχαν ζαλάδες και έκαναν εμετούς οι συνάδελφοί της - Την τσάκωσαν όταν τοποθέτησαν κάμερα στο χώρο εργασίας των καθαριστριών - Της πέρασαν χειροπέδες
Σοβαρές ανησυχίες και μεγάλο προβληματισμό προκάλεσε στους  αρμόδιους η κατά τον τελευταίο μήνα συχνή εκδήλωση στις καθαρίστριες του Νοσοκομείου Αμμοχώστου  διαφόρων συμπτωμάτων όπως ζαλάδες, πόνος στην κοιλιά και εμετοί.
Ολοταχώς σε ψυχίατρο η καθαρίστρια που τους έβαζε ούρα στο νερό...
Σε μια απο τις συσκέψεις που έγιναν  για λύση του «μυστηρίου» αποφασίστηκε να τοποθετηθεί στον χώρο εργασίας των καθαριστριών κάμερα παρακολούθησης.
Μετά από ένα διήμερο καταγραφής με έκπληξη η διεύθυνση του νοσοκομείου διαπίστωσε ότι 55χρονη καθαρίστρια από την Σωτήρα τοποθετούσε στις  προσωπικές  φιάλες νερού των συναδέλφων της ένα άγνωστο υγρό.
Κλήθηκαν άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου οι οποίοι αφού την εντόπισαν βρήκαν μετά από έρευνα στην τσέπη της ένα μπουκάλι με άγνωστο υγρό.
Ανακρινόμενη, σύμφωνα με  την Αστυνομία, η 55χρονη καθαρίστρια παραδέχθηκε ότι από τις 20 περασμένου Ιουλίου τοποθετούσε στα μπουκάλια των συναδέλφων της  ούρα τα οποία περισυνέλεγε από τα αποχωρητήρια του νοσοκομείου!
Στην ανάλυση που έγινε στο υγρό που τοποθετούσε στις φιάλες  η 55χρονη βρέθηκε ότι αυτό περιείχε τον ιό του σταφυλόκοκκου καθώς και αρκετά άλλα μικρόβια.
Η 55χρονη τέθηκε υπό κράτηση. Εξετάσεις διενεργεί η Αστυνομία Παραλιμνίου.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ - Κλείνουν επ' αόριστον τους δρόμους στη Χαλκιδική οι μεταλλωρύχοι

Να κλείσουν επ'αόριστον από τη Δευτέρα τους δρόμους στην αερογέφυρα Στρατωνίου και στον κόμβο Γοματίου στη Χαλκιδική, αποφάσισαν στη διάρκεια της πολύωρης συνέλευσής τους οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός», διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία ανακαλούνται οι τεχνικές μετέλες που αφορούν τα έργα της εταιρείας στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα.
Αυτό γνωστοποίησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Χατζής, προσθέτοντας ότι «τη Δευτέρα το πρωί θα πάμε να υπογράψουμε τις διαθεσιμότητές μας και στη συνέχεια θα κλείσουμε τους δρόμους στα δύο σημεία που σας ανέφερα. Δεν θα περνάει τίποτα, μόνο ασθενοφόρα και περιπολικά και οχήματα της πυροσβεστικής».
Υπενθυμίζεται ότι στα εργοτάξια εργάζονται 2.000 άτομα, ενώ η απόφαση για το κλείσιμο το δρόμων είναι ομόφωνη.
Χθες η Eldorado Gold με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι η «Ελληνικός Χρυσός» θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για να αναστείλει όλες τις μεταλλευτικές και αναπτυξιακές της δραστηριότητες στην Χαλκιδική, αρχής γενομένης από την εβδομάδα της 24ης Αυγούστου 2015.
Παράλληλα στην ανακοίνωση γνωστοποιεί ότι η «Ελληνικός Χρυσός» λαμβάνει νομικά μέτρα εναντίον της απόφασης του ΥΠΑΠΕΝ, συμπεριμβανομένης της κατάθεσης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα σχετικά με διοικητικά και περιβαλλοντικά θέματα.
Επίσης τονίζεται ότι η «Ελληνικός Χρυσός» θα συνεχίσει να εκτελεί βασικές εργασίες περιβαλλοντικής προστασίας και στα τρία έργα της, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

Πήγε να σώσει γυναίκα που κινδύνευε και πνίγηκε

Με τη ζωή του πλήρωσε τον ηρωισμό του ένας 70χρονος από τη Αθήνα που παραθέριζε με συγγενικά του πρόσωπα στη Μανωλάδα.
Στην προσπάθειά του να σώσει μια γυναίκα που κινδύνευε με πνιγμό, άφησε την τελευταία του πνοή χθες το απόγευμα, στην παραλία Κουνουπελάκι.
Ο 70χρονος, ο οποίος έκανε τις διακοπές του στην περιοχή παρέα με την σύζυγό του, κάποια στιγμή, ενώ βρισκόταν στην παραλία αντιλήφθηκε ότι μια γυναίκα στη θάλασσα κινδυνεύει. Αμέσως, βούτηξε και προσπάθησε να την σώσει. Ενώ έδινε «μάχη» προκειμένου να μπορέσει να κρατήσει τη γυναίκα στην επιφάνεια έχασε τις αισθήσεις του. Αλλοι λουόμενοι που είχαν τρέξει προς βοήθεια, έβγαλαν έξω τόσο την γυναίκα που κινδύνευε αρχικά, όσο και τον 70χρονο.
Ασθενοφόρο που είχε σπεύσει στο σημείο μετέφερε τον άνδρα στο τοπικό κέντρο υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Η γυναίκα που αρχικά κινδύνευε είναι καλά στην υγεία της.

 ilialive.gr

Ανοικτά σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου


Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει κανονικά το νέο σχολικό έτος διαβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Παιδείας με αφορμή την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ενώ διευκρινίζουν ότι, όπως κατά κανόνα συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (π.χ. αποσπάσεις), που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα γίνουν κανονικά και θα εξαιρεθούν από τους περιορισμούς τους οποίους επιβάλλει η προεκλογική περίοδος.
Εν τω μεταξύ, να «ξεπαγώσουν» οι προσλήψεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων στους δήμους, όπως στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ζητά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά να προβλεφθεί άρση της αναστολής των διαδικασιών προσλήψεων για το προσωπικό που απασχολείται στα συγχρηματοδούμενα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, ιδιαίτερα στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ για την ομαλή λειτουργία τους ζητά, επίσης, την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη στελέχωσή τους.

ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΚΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ

Του: Αντώνη .Α. Αντωνόπουλου
Real fm-pamesports.gr

Ελληνικό πρωτάθλημα, η καλύτερα το κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της χώρας. Ξεκινάει αυτό το ΣΚ, χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες και εντυπωσιακές προσμονές. Και αυτό γιατί με εξαίρεση κάποιες αγωνιστικές προσμίξεις και αλλαγές στις ομάδες ,ανάλογες και με τα οικονομικά τους αρχίζει το 37ο επαγγελματικό πρωτάθλημα σε ένα περιβάλλον που δεν δείχνει να έχει διορθώσει καταστάσεις και προβλήματα που το ταλαιπωρούν επί σειρά ετών, είτε στη πρακτική της καθημερινότητας του ,είτε στην νοοτροπία του. Σε καμιά περίπτωση δεν αλλάζει προς το καλύτερο ένα πρωτάθλημα ,όπως αυτό της «Σούπερ-λίγκα» μόνο με τον ερχομό παικτών στα τελειώματα τύπου Εσιέν και Καμπιάσο, ούτε με αποφάσεις συμμετοχής ομάδων την τελευταία στιγμή. Όσο για τα γήπεδα-χωράφια τα περισσότερα και γερασμένα σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών ούτε λόγος να γίνεται. Επί σειρά ετών οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι έχουν γυρίσει την πλάτη σε μια μορφή διαμαρτυρίας για όλο αυτή την κατάσταση που σας περιγράφω ,την γνωρίζουν όλοι όσοι με εμπλέκονται με το σπορ ,και ουκ ολίγοι κάνουν πως δεν ξέρουν ,δεν βλέπουν και δεν ακούν. Και ακόμη αν υποτίθεται δεν είναι δική μας δουλειά να ασχοληθούμε (Που παρά είναι όχι μόνο δουλειά αλλά και δεοντολογική υποχρέωση ακόμη και αν κάνουμε με ζόρια οι περισσότεροι αυτή την δουλειά)με τα εκτός αγωνιστικών χωρών ζητήματα της βιτρίνας του ελληνικού ποδοσφαίρου σε διοικητικό επίπεδο ,τι θα πεις στο οποιασδήποτε απόχρωσης οπαδό όταν κάθε χρόνο σχεδόν βλέπει τα ίδια και τα ιδία με την «Σούπερ-λίγκα» να προσέχει το… περιτύλιγμα της βιτρίνας και όχι τα πραγματικά προβλήματα του συνεταιρισμού της;
Το προϊόν λοιπόν είναι περίπου στα ιδία επίπεδα με :
Τον Ολυμπιακό με ανανεωμένο ρόστερ να μπαίνει στη μάχη του ανταγωνισμού όπως αυτός δείχνει να προκύψει στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός εκ των πραγμάτων επιδιώκει να  αμφισβητήσει την κυριαρχία του «Αιωνίου» Από αυτό που έδηξε μέχρι τώρα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, αν και εγώ επί σειρά ετών σε καμιά περίπτωση δεν βγάζω για τις ομάδες τελεσίδικα συμπεράσματα Αύγουστο μήνα .Ο ΠΑΟΚ επιχειρεί να συγκροτήσει ομάδα αξιοπρέπειας ανάλογης της αύρας και της ιστορίας του και με τον Κροάτη Τούντορ δείχνει να είναι στην σωστή κατεύθυνση. Η ΑΕΚ που επανήλθε στο περιβάλλον που ανήκει δείχνει καλά στοιχεία και θα έχει εκ των πραγμάτων πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Αστέρας Τρίπολης επιχειρεί την υπέρβαση έχοντας πλέον όλες τις προϋποθέσεις για αυτό. Ο Ατρόμητος στον ίδιο δρόμο θεωρώ όμως με λιγότερες πιθανότητες να το πετυχεί. Ο ΠΑΣ Γιάννενα με οδηγό στο πάγκο τον Γιάννη Πετρακη εκτιμώ ότι θα εδραιώσει την θέση του. Ο Παναιτωλικός με τον φέρελπι πορτογάλο τεχνικό Λιονέλ Πόντες  στη μετά Χάβου εποχή ,θα δούμε τι ψάρια θα πιάσει στον Αμβρακικό κόλπο. Η Ξάνθη με βάση αυτό που έδειξε πέρυσι εκ των πραγμάτων θα είναι στην 8αδα.Ο Πλατανιάς ξεκινάει με το άγχος να κλειδώσει την παραμονή του το συντομότερο, ενώ η Καλλονή ρισκάρει με πρώτο προπονητή τον Θαλή Θεοδωρίδη με άριστο βιογραφικό θεωρίας αλλά η πράξη θα φανεί στο …χειροκρότημα .Πανθρακικός με το ίδιο σκεπτικό ,με τον Πανιώνιο στην κλασική συνταγή των νέων παιδιών να υπόσχεται και καλή μπαλίτσα με τον Ουζουνίδη και πάλι στο πάγκο. Στη Βέροια ο Γ.Χ. Γεωργιάδης θα επιχειρήσει να δείξει τι αξίζει μακριά από τα στεγανά της Τούμπας ,ο Λεβαδειακός με τον Άκη Μάτζιο να τρεχει για να προσαρμόσει την ομάδα του στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος και με τον Ηρακλή που επέστρεψε στην ιστορική του διαδρομή με υγεία στην διοίκηση του ,καλό ρόστερ και τον παλιό κεντρικό αμυντικό Νίκο Παπαδόπουλο αξιόλογο προπονητή στο πάγκο του να επιχειρήσει να αποδείξει ότι άδικα ταλαιπωρήθηκε .
Πάμε λοιπόν στην σέντρα ενός ακόμη επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου με προβλήματα ,σκιές ,αλλα και την ελπίδα για να βελτιωθεί η κατάσταση να παραμένει διαχρονικά το κυρίαρχο ζητούμενο. Μέχρι να κατανοήσουν όλοι όσοι εμπλέκονται με οποιαδήποτε ιδιότητα με το σπορ ,ότι το περιτύλιγμα δεν αρκεί στην βιτρίνα για να ικανοποιηθεί ο πελάτης και να αναβαθμίσεις το προϊόν. Γιατί πρώτα πρέπει να το καταστήσεις ελκυστικό προϊόν και εν προκειμένω πάνω από όλα αξιόπιστο. Με έργα και όχι με λόγια…
Υγεία και καλή δύναμη σε όλους .
Καλό πρωτάθλημα.

Κωνσταντοπούλου - Λαφαζάνης: Επίθεση στην κυβέρνηση για παραβίαση του Συντάγματος

Κριτική προς τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άσκησε, για μία ακόμα φορά, με τις δηλώσεις της η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποδεχόμενη τον επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού «Λαϊκή Ενότητα», Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «η κυβέρνηση επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή, και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρασιωπά την εκκίνηση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών από τη Βουλή, την ίδια στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι για την όλη διαδικασία οι εκβιαστές - δανειστές είχαν πλήρη ενημέρωση, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή». Επιπλέον, η πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι «αποτελεί θεσμικό καθήκον όλων μας να θωρακίσουμε το Σύνταγμα απέναντι στα μνημόνια, τα οποία αποδεδειγμένα είναι ενάντια στις συνταγματικές διαδικασίες».
Από την πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συμβολή της προέδρου της Βουλής για την τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, σε μια εποχή που, όπως είπε, η κυβέρνηση και οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν κάνει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής «κουρελόχαρτο».
Επιπλέον, ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι αποτελεί θεσμική υποχρέωσή του να συναντήσει και να ενημερώσει την πρόεδρο της Βουλής για τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Η Προεδρία δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου»

Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις νέες δηλώσεις της προέδρου της Βουλής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισαν:«ουδέν σχόλιον, διότι από χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου».

Ο Καμμένος κατηγορεί αστυνομικούς για τα αυγά που ....έφαγε !

«Επικεφαλής των αγανακτισμένων πολιτών εν ενεργεία αστυνομικός με μακρά θητεία στην ΕΥΠ μαζί με νεοναζί» καταγγέλλει ο Πάνος Καμμένος - «Ο υπουργός Άμυνας της χώρας κατηγορεί την ΕΥΠ που ελέγχει/διοικεί η κυβέρνησή του για προβοκάτσια;» σχολιάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης
Δεν έχει τέλος ο σάλος που προκλήθηκε από τις αποδοκιμασίες εναντίον του Πάνου Καμμένου στην Κω. Αγανακτισμένοι πολίτες, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι η κυβέρνηση μοιάζει ανήμπορη να δώσει λύσεις και να ελέγξει το μεταναστευτικό πέταξαν αυγά εναντίον του κ. Καμμένου, τον αποδοκίμασαν έντονα με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ο υπουργός Άμυνας φυγαδεύτηκε από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας ενώ οι κάτοικοι της Κω του φώναζαν ένα παρατεταμένο «ουυυυ...».

Ο κ. Καμμένος, προφανώς έπειτα από έρευνα μεταξύ των προσώπων που διαμαρτυρήθηκαν και τον αποδοκίμασαν έγραψε στο Twitter ότι επικεφαλής των αγανακτισμένων πολιτών ήταν εν ενεργεία αστυνομικός με μακρά θητεία στην ΕΥΠ μαζί με νεοναζί. Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατονόμασε ως οργανωτή της εναντίον του διαμαρτυρίας τον Σταύρο Κοτσιόπουλο.

Στον κ. Καμμένο απάντησε, και πάλι μέσω Twitter, ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Άμυνας της χώρας κατηγορεί την ΕΥΠ που ελέγχει/διοικεί η κυβέρνησή του για προβοκάτσια; Τι να πει κανείς, σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης

protothema

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ 16 που σάρωσαν σε… σταυρούς

Οι πρόωρες εκλογές και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ίδρυση της «Λαϊκής Ενότητας» θα αφαιμάξει το κόμμα του
Αλέξη Τσίπρα από μεγάλες δεξαμενές ψήφων καθώς 16 βουλευτές που σάρωσαν σε σταυρούς στις 25/1 θα είναι εκτός ψηφοδελτίων.

Οι σοβαρές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ στην επιρροή βουλευτών στις τοπικές κοινωνίες είναι ένα μείζον θέμα για τον Αλέξη Τσίπρα. Το γεγονός ότι οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν με λίστα, στην οποία δεν θα συμπεριλαμβάνονται όσοι καταψήφισαν το 3ο Μνημόνιο στη Βουλή, μπορεί να λύνει εσωκομματικά τα χέρια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το κόμμα στερείται πολύτιμων ψήφων.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έκανε η aftodioikisi.gr με την κοινοβουλευτική ομάδα της Λαϊκής Ενότητας «αποσκίρτησαν» οι πρώτοι σε σταυρούς σε:

Βοιωτία (Γιάννης Σταθάς),

Ευρυτανίας (Θωμάς Κωτσιάς),

Ημαθίας (Κώστας Λαπαβίτσας),

Β’ Θεσσαλονίκης (Λίτσα Αμανατίδου),

Καστοριάς (Βαγγέλης Διαμαντόπουλος),

Κέρκυρας (Στέφανος Σαμοΐλης),

Κοζάνης (Ραχήλ Μακρή),

Λέσβου (Γιάννης Ζερδελής),

Μεσσηνίας (Θανάσης Πετράκος),

Β’ Πειραιώς (Παναγιώτης Λαφαζάνης),

Πιερίας (Ζήσης Ζάννας),

Φθιώτιδας (Βασίλης Κυριακάκης).

Ακόμα δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να βρεθεί στα ψηφοδέλτια, η -πρακτικά- πρώτη στην Α’ Αθήνας Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το ίδιο ισχύει και για τους Δημήτρη Κοδέλα και Βασίλη Χατζηλάμπρου, που πρώτευσαν σε Αργολίδα και Αχαΐα αντίστοιχα, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης (πρώτος σε ψήφους στην Β’ Αθήνας και ως εκ τούτου και πανελλαδικά) έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος.

Ενδεικτικά, ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Β΄ Αθήνας πήρε 135.638 ψήφους, η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Α’ Αθήνας 42.945, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Β’ Πειραιά 33.379 και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου στην Αχαΐα 25.318.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η αποχή από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος είχε πρωτεύσει σε ψήφους στις ευρωεκλογές, καθώς είχε βρεθεί τόσο στην πρώτη εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας στον Πανελλήνιο, ενώ πλέον διαχωρίζει ανοιχτά την θέση του από αυτήν της κυβέρνησης. Ακόμα σίγουρη δεν θα πρέπει να θεωρείται ούτε η συμμετοχή και άλλων σημαντικών στελεχών που βγήκαν πρώτα σε ψήφους στις εκλογικές τους περιφέρειες, έχουν όμως αναφορά στους «53».

ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥΣ; Μικρός καρχαρίας πιάστηκε στα δίχτυα ψαρά - Πληροφορίες ότι ξέφυγε και μεγαλύτερος

Καρχαρίας νεαρής ηλικίας και μήκους περίπου ενός μέτρου πιάστηκε στα δίχτυα ψαρά στις Νιές της Σούρπης, ενώ ανησυχία εκφράζεται για το ενδεχόμενο η μητέρα του να βρίσκεται ήδη στα νερά του Παγασητικού κόλπου.

Ωστόσο, ενδέχεται το νεαρό ψάρι να έχασε τα νερά του στο Αιγαίο, να ακολούθησε κάποιο πλοίο ή αλιευτικό και να βρέθηκε στον Παγασητικό.
Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ο μικρός καρχαρίας πιάστηκε στα δίχτυα του ψαρά σε βάθος 28 μέτρων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας ακόμη λίγο μεγαλύτερος κατάφερε να ξεφύγει σκίζοντας τα δίχτυα.
Με παρέμβαση του Λιμενικού ο καρχαρίας μεταφέρθηκε σε ειδικό εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να υποβληθεί από τους επιστήμονες σε ελέγχους, αλλά και εξετάσεις.

ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ! Επαναπροσλήψεις στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στο ΕΤΕΑ, στον ΟΑΕΔ και στον ΟΑΕΕ

Επιστρέφουν οι «διαθέσιμοι» με ΦΕΚ

Εν μέσω πολιτικής περιδίνησης και άτυπης προεκλογικής περιόδου, συνεχίζονται και επί της ουσίας ολοκληρώνονται, με την επαναφορά «διαθέσιμων» και απολυμένων στα ασφαλιστικά ταμεία, οι εξαγγελθείσες από την κυβέρνηση επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων. Συνολικά, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους περίπου 7.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Την περασμένη Δευτέρα, ο νέος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατήρτισε τον νόμο για τις επαναπροσλήψεις των δημοσίων υπαλλήλων που τέθηκαν εκτός υπηρεσίας, βάσει μνημονίου, απέστειλε έγγραφο στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά, ζητώντας του την άμεση δημοσίευση στο ΦΕΚ των διαπιστωτικών πράξεων για την επαναπρόσληψη 431 «διαθέσιμων» στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τον ΟΑΕΔ. Αιτία της κινητοποίησης του κ. Κατρούγκαλου είναι ότι οι εν λόγω πράξεις είχαν υπογραφεί προ καιρού από τον προκάτοχό του κ. Πάνο Σκουρλέτη, ωστόσο δεν είχαν δημοσιευθεί, όπως απαιτείται, στο ΦΕΚ.

Το αίτημα του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος φέρεται από αρμόδιες πηγές να είχε υπόνοιες ότι ενδέχεται να παρεμβάλλεται στην υπόθεση και δάκτυλος από την τρόικα, ικανοποιήθηκε πάραυτα, και ήδη από την επόμενη μέρα, στις 18 Αυγούστου, ξεκίνησαν να δημοσιεύονται στο ΦΕΚ οι διαπιστωτικές πράξεις, σηματοδοτώντας την επιστροφή και των τελευταίων από τους 7.000 «διαθέσιμους» και απολυμένους.

Ειδικότερα στα ΦΕΚ της 18ης και 19ης Αυγούστου καταγράφονται με απόφαση του κ. Κατρούγκαλου 33 επαναπροσλήψεις στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, 4 επαναπροσλήψεις στο ΕΤΕΑ, 22 στον ΟΑΕΔ και 1 στον ΟΑΕΕ, ενώ έπεται και συνέχεια.

Οι επαναπροσλήψεις όμως συνεχίζονται και στο υπουργείο Παιδείας, καθώς με απόφαση του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της 18ης Αυγούστου, επανήλθαν σε προσωποπαγείς θέσεις του υπουργείου 16 «διαθέσιμοι» και απολυμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των επαναπροσλήψεων που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι τρεις από τις επαναπροσλήψεις του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να κοστίσουν για το 2015 52.796 ευρώ, ενώ συνολικά η επαναφορά των 7.000 απολυμένων και «διαθέσιμων», βάσει του νόμου Κατρούγκαλου, αναμένεται να κοστίσουν 23 εκατ. ευρώ ετησίως στο δημόσιο ταμείο.

Η αρχή της «ολικής επαναφοράς» ξεκίνησε με τις 600 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ακολούθησε η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όπου θα επαναπροσληφθούν 1.559 υπάλληλοι.

Μαζική είναι η επιστροφή και στον χώρο της Παιδείας, καθώς ολοκληρώθηκε σχεδόν η επαναπρόσληψη 1.817 εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ και 1.174 διοικητικών υπαλλήλων πανεπιστημίων.

Επίσης επαναπροσλήφθηκαν οι περίπου 1.300 σχολικοί φύλακες και οι 1.500 δημοτικοί αστυνομικοί (σ.σ. απασχολούντοαν, ούτως ή άλλως, σε άλλες υπηρεσίες), ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται και η επαναφορά περίπου 450 απολυμένων και διαθέσιμων από ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης επαναπροσλήφθηκαν 61 υπάλληλοι του ΕΟΤ, 59 υπάλληλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και 29 υπάλληλοι στο υπουργείο Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως προς την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει αναγγείλει ότι 1.559 πρώην υπάλληλοι της ΕΡΤ έχουν θεμελιώσει δικαίωμα επαναπρόσληψης και θα πρέπει να καταθέσουν τη σχετική αίτηση.

Διαπραγμάτευση

Βάσει του μνημονίου, προβλέπεται η ανάκληση των μονομερών ενεργειών, στις οποίες συγκαταλέγονται και οι επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο, η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να τις διατηρήσει, ορίζοντας ισοδύναμα μέτρα. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να προτείνει την αφαίρεση του αριθμού των επαναπροσληφθέντων από τις προσλήψεις που προβλέπονται για το 2015. Ωστόσο, στο σημείο αυτό υπάρχει διαφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, καθώς η ελληνική πλευρά διατείνεται ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει 15.000 προσλήψεις για το 2015, ενώ στο Μεσοπρόθεσμο ορίζονταν σε 11.000.

Καθημερινή

Χώρισε ο «Λε-Πα»! Η Star Πελοπόννησος άφησε τον Πανταζή και πήγε Βενετία!

 Κορίτσια, τρέξτε... 
Για άλλη μια φορά, ο Λευτέρης Πανταζής είναι μόνος στη ζωή... Το κορίτσι του, το εκρηκτικό μοντέλο, που έχει πάρει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς ομορφιάς, η Χριστιάνα Καρνέζη χώρισε με τον Λε-Πα και πήγε διακοπές στη Βενετία.
Οπως αναφέρουν πάντως τα δημοσιεύματα, οι δυο τους μπορεί να έριξαν τους τίτλους του τέλους στο ειδύλλιό τους, όμως διατηρούν καλές σχέσεις και αποφάσισαν να παραμείνουν φίλοι.

Το Twitter γλεντάει και ρίχνει στα τέσσερα τον Καμμένο - Για την επίθεση με τα αβγά

Άγρια επίθεση με αβγά ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Κω στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που επισκέφθηκε σήμερα το νησί. 
ΟΙ χρήστες του Twitter για μια ακόμη φορά δεν άφησαν ασχολίαστο το περιστατικό. 
Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά από τα tweets με σχόλια των χρηστών για το περιστατικό στην Κω:




Την επίθεση στον Πάνο Καμμένο σχολίασε και ο Αδωνις Γεωργιάδης: 

iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου