10.6.17

Athens Pride 2017 με Τσακαλώτο και Καρανίκα !

Η πλατεία Συντάγματος αποτελεί φέτος το επίκεντρο του Gay Pride καθώς για πρώτη φορά στα 13 χρόνια ιστορίας του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας φιλοξενείται στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.

Ανάμεσα στα περίπτερα ξεχώρισε αυτό της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο έδωσε το παρών ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας.

Παρούσα για άλλη μια χρονιά σε Gay Pride ήταν και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της πορείας στους δρόμους της Αθήνας σημειώθηκε ένταση όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών που συμμετείχαν με μήνυμα κατά των διακρίσεων. Για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση που εκδηλώθηκε και με απωθήσεις ενώ στο πλευρό των αστυνομικών βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Νίκος Καρανίκας και ο Πάνος Λάμπρου.

Με το πανό της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ παρέλασε, ακόμα, και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος παρά τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για το χρέος εμφανίστηκε με πολύ καλή διάθεση και χαμογελαστός ανάμεσα στους διαδηλωτές.

Στην πορεία και ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης

Ο χώρος διεξαγωγής δεν είναι όμως η μόνη καινοτομία του Φεστιβάλ, καθώς φέτος συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη στήριξη από τις πρεσβείες άλλων χωρών (μέχρι στιγμής 29 πρεσβείες έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους).

Η φετινή διοργάνωση έχει κεντρικό μήνυμα «Θέμα Παιδείας» με τους διοργανωτές να λένε ότι με το σύνθημα αυτό τονίζεται ότι «η επαφή με το βίωμα του κάθε ατόμου μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την επαναξιολόγηση των αρχών μας, την αμφισβήτηση των κοινωνικά κατασκευασμένων εννοιών και στερεοτύπων και τη σταδιακή ηθική πρόοδο της κοινωνίας μας».

Μέσα από τη διοργάνωση επιδιώκεται «μια κοινωνία στην οποία αξίες, όπως η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη θα ιεραρχούνται ευνοϊκότερα. Μια κοινωνία που θα έχει μάθει να αποδέχεται και να σέβεται όλες τις σεξουαλικότητες, τα φύλα και τα σώματα, είναι μια κοινωνία με παιδεία».

Τη διοργάνωση υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής. «Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση ότι ο πλήρης σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, είναι προϋπόθεση συνεκτικής και αλληλέγγυας ανάπτυξης μιας κοινωνίας» επισήμανε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Την πλατεία Συντάγματος παραχώρησε για τις ανάγκες του Φεστιβάλ ο Δήμος Αθηναίων. Όπως είπε η αντιδήμαρχος Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, Νέλλη Παπαχελά, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ κατέθεσαν μελέτη κοινόχρηστου χώρου για τη χρήση της πλατείας Συντάγματος, «μια μελέτη που θεωρώ ότι θα πρέπει να λειτουργήσει υποδειγματικά για τον Δήμο σχετικά με τη χρήση του δημόσιου χώρου».

Σημειώνεται επίσης, ότι στις 14 και 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και το 6ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης «Thessaloniki Pride» με θέμα «Έλα όπως είσαι».

Το κινητό βλάπτει σοβαρά την ερωτική ζωή των ζευγαριών στις διακοπές

Το κινητό βλάπτει σοβαρά την ερωτική ζωή των ζευγαριών στις διακοπές
Το 40% δεν ενδιαφέρεται για σεξ εάν ο/η σύντροφος χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο στο κρεβάτι και γιατί το 41% παραδέχεται ότι τα βράδια των διακοπών με τον/την σύντροφο είναι αφιερωμένα στη χρήση... των κινητών τους τηλεφώνων παρά στη μεταξύ τους επικοινωνία

To 52% των ταξιδιωτών έχει προσδοκία για καλύτερο σεξ στις διακοπές, όμως η ευρεία χρήση ηλεκτρονικών συσκευών όπως το τηλέφωνο ή το τάμπλετ, επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις.
Αυτό είναι συμπέρασμα έρευνας της εταιρίας Durex σε δείγμα 2.000 ενηλίκων. Βάσει σχετικού κοινωνικού πειράματος που αποτυπώνεται σε βίντεο για τις ερωτικές προσδοκίες των ζευγαριών στις διακοπές, η εταιρία λάνσαρε την καμπάνια #DoNotDisturb.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, τα αποτελέσματα της έρευνας, σχετική επιστημονική μελέτη και το πείραμα που διεξήχθη ανάμεσα σε πραγματικά ζευγάρια, συντείνουν σε μια ξεκάθαρη λύση για καλύτερο σεξ στις διακοπές.
Ενώ το 52% έχει καλές προσδοκίες για το σεξ στις διακοπές, το 60% παραδέχεται ότι στην πραγματικότητα οι προσδοκίες αυτές δεν ικανοποιήθηκαν. Αυτό συμβαίνει γιατί το 40% δεν ενδιαφέρεται για σεξ εάν ο/η σύντροφος χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο στο κρεβάτι και γιατί το 41% παραδέχεται ότι τα βράδια των διακοπών με τον/την σύντροφο είναι αφιερωμένα στη χρήση... των κινητών τους τηλεφώνων παρά στη μεταξύ τους επικοινωνία.
Η ψηφιακή τεχνολογία αποσπά την προσοχή των ζευγαριών στις διακοπές επηρεάζοντας τη σχέση τους. Περισσότεροι από το ένα τέταρτο παραδέχθηκαν ότι η ενασχόληση με το κινητό στις διακοπές μπορεί να είναι αιτία τσακωμού. 
Το 59% είπε ότι είτε οι ίδιοι, είτε οι σύντροφοί τους, είτε και οι 2, δαπανούν υπερβολικό χρόνο στο κινητό και περισσότεροι από τους μισούς εξ αυτών ένιωθαν ότι η σχέση τους πλήττεται ως αποτέλεσμα της ενασχόλησης αυτής. 
Μάλιστα, το 72% παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση του τηλεφώνου κατά τη διάρκεια του σεξ.Σχεδόν το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων είπε ότι το κινητό και το τάμπλετ εμποδίζουν τη σεξουαλική ζωή τους στις διακοπές. Το ποσοστό αυτό ανήλθε στο ένα τρίτο των ατόμων κάτω των 35 ετών.
 Το 15% παραδέχεται ακόμα ότι κάνει λιγότερο σεξ σε σχέση με παλαιότερα στις διακοπές εξαιτίας της ψηφιακής τεχνολογίας. Στις ηλικίες κάτω των 35 το ποσοστό αυτό φθάνει στο ένα τέταρτο των ερωτηθέντων.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους ταξιδιώτες, με το 65% να δημοσιεύει έως 3 φορές την ημέρα και το 42% να μοιράζεται ξεχωριστές στιγμές των διακοπών σε αυτά αντί για τον/την σύντροφό του.Η ξεκούραση στην πισίνα ή την παραλία μπορεί να φαίνεται η καλύτερη στιγμή για χαλάρωση όμως σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες είπαν ότι χρησιμοποιούν και εδώ κινητά και τάμπλετ. Οι γυναίκες πιο συχνά, 27% περισσότερες από τους άνδρες.

Στην τελετή στο Δίστομο - Άστραψε και βρόντηξε η Ζωή στη θέα του Γερμανού πρέσβη

Ένα πρωτοφανές  περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα στην επίσημη τελετή μνήμης του Δήμου Διστόμου για την επέτειο της σφαγής από τους Ναζί.
Όπως καταγγέλλει ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να απαγορεύσει στον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι.
Τότε φέρεται να παρενέβη, ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος που λίγο νωρίτερα είχε ανακηρυχθεί επίσημος δημότης Διστόμου.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Μαυρωτά, ο άνθρωπος που κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη, πήρε από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη, για να παρακάμψει την πρώην Πρόεδρο της Βουλής.

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΠΕΦΤΑΝ ΣΑΝ ...ΧΑΛΑΖΙ !!! Νέος τραυματισμός παιδιού από σφαίρα σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ρομά

12Μία από τις σφαίρες που έπεφταν βροχή βρήκε το άτυχο παιδάκι στο μάτι.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και ακολούθησαν συλλήψεις…

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα έγιναν το πρωί κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά στη Θήβα.
Τα μέλη των οικογενειών αντάλλαξαν πυροβολισμούς για προσωπικές τους διαφορές και τραυματίστηκαν δύο άτομα, ανάμεσά τους και ένα 8χρονο αγοράκι που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων.
Το παιδί έχει τραυματιστεί στο μάτι.

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ !!! ΑΒΑΤΟ ΤΟ ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΑΥΛΙΖΑΣ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ !!! - Το γλέντι της ντροπής σκότωσε το μικρό Μάριο

ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ " ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ" ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥΣ

ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Γλέντι-γιορτή για τη μη προφυλάκιση κόρης γνωστού Ρομά, η οποία πρόσφατα είχε κατηγορηθεί μαζί με άλλα μέλη της ίδιας οικογένειας, για διακίνηση ναρκωτικών, είχε στηθεί το βράδυ της Πέμπτης στην οδό Μόρνου, σε απόσταση 500 μέτρων από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, όπου ο 11χρονος Μάριος έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα.
Το συγκεκριμένο σπίτι και οι «προσκεκλημένοι» στην γιορτή του… θανάτου, είναι σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, ύποπτοι για την μοιραία αδέσποτη σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου παιδιού.
Δεν ήταν τυχαίο ότι οι πρώτες προσαγωγές, ήταν τρία μέλη της οικογένειας, δύο άνδρες 50 και 25 χρόνων και μία γυναίκα, που φέρονται ως οργανωτές της γιορτής.
Ο Ανακριτής σύμφωνα με το thetoc.gr άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους τη γυναίκα, κόρη γνωστού Ρομά, η οποία είχε κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για ναρκωτικά.

"Βράζει" το Μενίδι: Μολότοφ και πετροπόλεμος σε πορεία κατοίκων προς τον καταυλισμό των Ρομά

Ένταση επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μενίδι κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας πορείας κατοίκων της περιοχής προς τον καταυλισμό των Ρομά μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής στο protothema.gr όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της πορείας μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να πετά καπνογόνα αλλά και βόμβες μολότοφ.

Κατά πληροφορίες στόχος των κουκουλοφόρων έγινε το σπίτι στο οποίο φέρεται να έμενε ο 23χρονος που έχει συλληφθεί για το θάνατο του άτυχου 11χρονου.

Οι κουκουλοφόροι, μάλιστα, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία τηλεοπτικών καναλιών επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και τεχνικούς τραυματίζοντας με λοστό έναν εικονολήπτη της ΕΡΤ.

Ακολούθησε επέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ και κατά πληροφορίες έχουν γίνει και προσαγωγές χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται και κάποιοι από τους κουκουλοφόρους.

Λόγω της έντασης οι εκατοντάδες συμμετέχοντες στη διαδήλωση διασκορπίστηκαν από το φόβο επέκτασης των επεισοδίων.

Νωριτερα ενας 23χρονος Ρομά, σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά, συνελήφθη ως ο βασικός ύποπτος της ΕΛΑΣ για τον πυροβολισμό από τον οποίο έχασε τη ζωή του ο 11χρονος Μάριος το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της σχολικής εορτής στο 6ο Δημοτικό Αχαρνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 23χρονος, μέλος γνωστής οικογένειας Τσιγγάνων, είπε στους αστυνομικούς ότι πυροβολούσε με καραμπίνα και όχι με 9αρι πιστόλι. Υπενθυμίζεται ότι ο κάλυκας που προκάλεσε το θάνατο του μικρού Μάριου ήταν από 9αρι πιστόλι.

Εξηγώντας γιατί πυροβολούσε είπε στους αστυνομικούς ότι γιόρταζε γιατί η μητέρα του που το πρωί της Πέμπτης είχε συλληφθεί για κλοπές, αφέθηκε ελεύθερη.

Ωστόσο αυτό που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι ότι δεν κατάφεραν να βρουν στο σπίτι του 23χρονου ούτε πιστόλι ούτε καραμπίνα αν και, κατά πληροφορίες, έχουν βρει κάλυκες και από τα δύο όπλα. Όταν ρωτήθηκε ο 23χρονος δεν έδωσε καμία δικαιολογία γιατί υπήρχαν αυτοί οι κάλυκες στο σπίτι του.

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ Β. ΜΠΟΥΤΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ, θα πραγματοποιήσει σύσκεψη, την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημαρχείου Μεσσήνης, με ομιλητή τον Βαγγέλη Μπούτα (Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και Μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων).

Καλούμε όλους τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, να συμμετέχουν ενεργά στην σύσκεψη της ΟΑΣΠΠ, για να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν. Είναι μονόδρομος, να δυναμώσει ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, την ΚΑΠ, την ΕΕ, το ΔΝΤ, που οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια, ξεκληρίζοντας εκατοντάδες μικρομεσαίους παραγωγούς. Ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Βίντεο και φωτογραφίες - 10η Διεθνής Γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

Επιτυχημένη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη - Βίντεο και φωτογραφίες
Η αγάπη για το περιβάλλον και το ποδήλατο ώθησε και φέτος πολλούς συμπολίτες μας να βγουν στο δρόμο και να συμμετάσχουν στη 10η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη.
Αρκετοί χωρίς να φορούν τίποτα ή βαμμένοι με bodypainting, άλλοι με τα απολύτως απαραίτητα και ορισμένοι με τα ρούχα τους, με το ποδήλατό τους έκαναν βόλτα στο κέντρο της πόλης διαμαρτυρόμενοι με τον τρόπο αυτό για τη μη ευρεία χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας και ζητώντας να μπει περισσότερο στη ζωή μας.
Αυτό το ξεχωριστό event, τράβηξε τα βλέμματα του κόσμου και σίγουρα πέρασε ένα ισχυρό μήνυμα.
Το Life-Events.gr σας μεταφέρει την εικόνα…
18948771 232386220590875 805152234 o
19072918 232386230590874 1126254468 o
19073076 232386237257540 711196004 o
19073313 232385880590909 1097321066 o
19073389 232386320590865 1350434455 o
19074641 232385877257576 1427461973 o
19074738 232386027257561 790243246 o
19074849 232385963924234 147595204 o
19074896 232386350590862 500636348 o
19095814 232386033924227 2113957120 o
19105155 232385967257567 1051352422 o

ΦΩΤΟ - Nεαρό κριάρι βολτάρει στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης

Δείτε την εικόνα του Life-Events.gr

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Ενα νεαρό κριάρι, για άγνωστο λόγο, βρέθηκε να περπατά στις λωρίδες της Περιφερειακής οδού στο ύψος του ζωολογικού κήπου με κατεύθυνση δυτικά.
Οι οδηγοί έκπληκτοι προσπαθούσαν να αποφύγουν το ζώο που αλαφιασμένο πήγαινε από τη μια μεριά του δρόμου στην άλλη και μάλιστα προκάλεσε μια μικρή σύγκρουση. Αλλά και το ίδιο χτυπήθηκε και μετά από μια μικρή κινητοποίηση, καθώς έφτασε και περιπολικό, το έπιασαν.
Ενα περιστατικό που δεν έχει ξαναγίνει και ο φακός του Life-Events.gr το κατέγραψε…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Έκθεση παιδικής ζωγραφικής και κατασκευών εικαστικού εργαστηρίου "χαρταετός"

Το εικαστικό εργαστήρι «χαρταετός»
σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας
τα εγκαίνια της έκθεσής μας,
με έργα των μαθητών μας
την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017
και ώρα 8.00 μ.
στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Το εικαστικό εργαστήρι «χαρταετός», εργαστήρι καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας για παιδιά από 4 ετών, λειτουργεί από το 2011 και προσφέρει τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά, προκειμένου να τα μυήσει στον μαγικό κόσμο της τέχνης, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους.
Η μακροχρόνια ενασχόληση με την εικαστική παιδεία, μας καθίστα υπεύθυνους για την άρτια και αποτελεσματική εκπαιδευτική πράξη και μας δίνει αφορμή για ακόμα περισσότερη προσφορά και δημιουργία.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την παρουσία σας, παραμένουμε στη διάθεσή για όποια πληροφορία.
                                                                                                                 
Με εκτίμηση,
                                                                            
 Απόστολος Λ. Μυλωνάς


Δ.Τ.

Λάρισα: Τον διασκέδασαν για να τον κλέψουν

Το βράδυ διασκέδαζαν και το πρωί τον χτύπησαν με τούβλο και τον λήστεψαν!
Συνέβη στη Λάρισα και όπως γράφει το onlarissa.gr
Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από ενέργειες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, περίπτωση ληστείας σε βάρος 44χρονου που έλαβε χώρα στην πόλη της Λάρισας. Συνελήφθησαν ως δράστες δύο Έλληνες, ηλικίας 24 και 25 ετών, ενώ αναζητούνται τρεις ακόμη συνεργοί τους, δύο άντρες, ηλικίας 41 και 38 ετών και μία 41χρονη.
Ειδικότερα το πρωί της Παρασκευής, ο 44χρονος, τη στιγμή που βρισκόταν με  41χρονη Λαρισαία σε πιλοτή πολυκατοικίας, δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι με τούβλο από άτομο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, το οποίο στη συνέχεια του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (3.100) ευρώ και το κλειδί του οχήματός του.
Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι δράστης της επίθεσης σε βάρος του 44χρονου είναι ένας  38χρονος, ο οποίος με τον 24χρονο, τον 25χρονο, τον 41χρονο, καθώς και τη 41χρονη που συνόδευε το θύμα της ληστείας στην πιλοτή, είχαν προσχεδιάσει τη ληστεία.
Διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος διασκέδαζε μαζί με τον 24χρονο και τον 25χρονο και τη 41χρονη σε νυχτερινά κέντρα της πόλης, λίγες ώρες πριν από την τέλεση της ληστείας. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο 44χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λάρισας και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, αποχώρησε.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - Στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. : Μεγάλη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων τον Μαΐο

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μηνός Μαΐου 2017, στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας
Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.
Ι. Τροχαία Ατυχήματα.
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 48 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 57 που σημειώθηκαν το 2016 (μείωση 16%). Ειδικότερα σημειώθηκαν:
  • 1 θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, έναντι 9 τον Μάιο του 2016 (μείωση 89%).
  • 2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, έναντι 7 τον Μάιο του 2016 (μείωση 71%).
  • 45 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, έναντι 41 τον Μάιο του 2016 (αύξηση 10%).
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Νομών, καταγράφηκαν συνολικά 76 παθόντες (όσα και τον Μάιο του 2016). Ειδικότερα καταγράφηκαν :
  • 1 νεκρός, έναντι 9 τον Μάιο του 2016.
  • 3 σοβαρά τραυματίες, έναντι 8 τον Μάιο του 2016.
  • 72 ελαφρά τραυματίες, έναντι 59 τον Μάιο του 2016.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
  • Παραβιάσεις σήμανσης.
  • Παραβίαση προτεραιότητας.
  • Απόσπαση της προσοχής του οδηγού.
  • Υπερβολική ταχύτητα.
  • Μη τήρηση απόσταση ασφαλείας.
  • Μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.
ΙΙ. Δράσεις Τροχονομικής Αστυνόμευσης.
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας και οι Υπηρεσίες μεικτής αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ επιπλέον πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση ημερίδες και ενημερώσεις του κοινού.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Μάιο του 2017 , συγκροτήθηκαν 543 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16.365 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 196 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και (2.778) επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
  • 1. 871 για υπερβολική ταχύτητα.
  • 220 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
  • 243 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
  • 87 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
  • 137 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
  • 5 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.
  • 45 για παραβίαση σηματοδότη.
  • 99 για Κ.Τ.Ε.Ο.
  • 10 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.
  • 28 για αντικανονικούς ελιγμούς.
  • 30 για αντικανονικό προσπέρασμα.
  • 3 για διαφημιστικές πινακίδες.
ΙΙΙ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας.
Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ενώ θα πρέπει να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.
Όταν οδηγούμε, θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι :
  • Πρέπει να εφαρμόζουμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δεν οδηγούμε ποτέ όταν έχουμε καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
  • Φοράμε πάντα ζώνη ασφαλείας.
  • Σε περίπτωση που οδηγούμε ή είμαστε συνεπιβάτες σε μοτοσικλέτα, να φοράμε πάντα κράνος.
  • Τοποθετούμε τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μας και τους φοράμε πάντα ζώνη ασφαλείας.
  • Δεν κάνουμε αντικανονικά προσπεράσματα.
  • Ποτέ δεν παραβιάζουμε τον κόκκινο σηματοδότη.
  • Σταματάμε πάντα στο STOP και δίνουμε προτεραιότητα.
  • Δεν παραβιάζουμε ποτέ τα όρια ταχύτητας.
  • Δεν μιλάμε στο κινητό όταν οδηγούμε.
  • Δίνουμε προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Σεβόμαστε τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
  • Πριν ξεκινήσουμε για ταξίδι ελέγχουμε το όχημα που θα οδηγήσουμε.

8 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ - Είχαν "ρημάξει " την Αρκαδία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στην Αρκαδία
Συνελήφθησαν οκτώ άτομα μέλη της εγκληματικής ομάδας
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί εβδομήντα (70) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής
Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -120.000- ευρώ
Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη πέντε άτομα που κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και ένα άτομο που κατηγορείται για κλοπή
Κατασχέθηκαν οχήματα, πιστόλι και κλοπιμαία 

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές, στην Αρκαδία.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί εβδομήντα (70) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής , στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης σε συνεργασία με της Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας και Μεσσηνίας, προχθές (8.6.2016) το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, οκτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας από 18 έως 40 ετών, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω , από τα μέσα του μήνα Νοεμβρίου 2016 , συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, από τα μέσα του μήνα Νοεμβρίου 2016, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας, διέπραξαν εξήντα πέντε (65) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών κυρίως σε οικίες και πέντε (5) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών.
Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -120.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, προέκυψε ότι, πέντε (5) ημεδαποί, τέσσερις (4) άντρες ηλικίας από 30 έως 69 ετών και μία (1) 36χρονη, αντίστοιχα, προμηθεύονταν από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, προϊόντα κλοπής και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και ότι ένας (1) 37χρονος ημεδαπός, συμμετείχε σε μία από της παραπάνω περιπτώσεις κλοπών που διέπραξαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία ενός 40χρονου, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) πιστόλι, ενώ όπως προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμούσε και απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.
Επίσης κατασχέθηκαν και τέσσερα (4) οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών κ.α., ως προερχόμενα από τη διάπραξη κλοπών και εφόσον αναγνωριστούν θα αποδοθούν στους δικαιούχους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Τρίπολης.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.

Κινητοποίηση του Λιμενικού για αγνοούμενο στη Φοινικούντα

Λίγο έξω από τη Φοινικούντα ανατράπηκε το απόγευμα της Παρασκευής μικρό καταμαράν, στο οποίο επέβαιναν 2 άτομα.
Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος (Ελληνική Ακτοφυλακή) ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες για το περιστατικό. Όπως έγινε γνωστό υπήρχε ένας 54χρονος αλλοδαπός αγνοούμενος, ο οποίος επέβαινε με άλλο αλλοδαπό σε ιστιοπλοϊκή λέμβο τύπου καταμαράν.
Το σκάφος ανετράπη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στη θαλάσσια περιοχή της Φοινικούντας .
Στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Συντονιστικό Κέντρο:
«Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από περιπολικό σκάφος Λ.Σ. και αλιευτικά σκάφη με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του ανωτέρω στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, διενεργήθηκαν έρευνες από περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη ξηρά, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις έρευνες συμμετείχε και το παραπλέον ιστιοπλοϊκό σκάφος ''WIND OF CHANGE'', το οποίο είχε νωρίτερα προβεί στην περισυλλογή του ενός εκ των δύο αλλοδαπών επιβαινόντων στην ανωτέρω λέμβο, καλά στην υγεία του».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος «Ο ανωτέρω αγνοούμενος, λίγο αργότερα, εντοπίστηκε σώος στη ξηρά, όπου είχε φτάσει με ίδιες δυνάμεις», (κολυμπώντας).

Μενίδι: 23χρονος ομολόγησε ότι πυροβόλησε την Πέμπτη που σκοτώθηκε ο 11χρονος

Νέα εξέλιξη στην υποθεση του άτυχου 11χρονου Μάριου. Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε με καραμπίνα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, που έχασε τη ζωή του, από αδέσποτη σφαίρα, ο 11χρονος μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.
Εξω από το σπίτι του νεαρού  έχουν βρεθεί πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον.
 Σημειώνεται, ότι στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.
Σήμερα το πρωί, εκτός από τον 23χρονο, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα και έτσι συνολικά οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις έξι, ενώ οι προσαγωγές τις τριάντα τέσσερις.
Θρήνος και οργή στο Μενίδι για τον χαμό του 11χρονου Μάριου, του παιδιού που έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του. Ο  επίλογος της ανείπωτης τραγωδίας γράφτηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας όπου πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον μικρό. Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, δάσκαλοι και γονείς του σχολείου συγκεντρώθηκαν  έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα εκτυλίσσονται στην περιοχή.
Στην καγκελόπορτα  συμμαθητές του μικρού έχουν αφήσει  ζωγραφιές και λουλούδια με το μήνυμα των... μεγάλων: «Μενίδι ξεσηκώσου, ο Μάριος δικός σου».
Στις σχολικές αίθουσες  φωτογραφίες με τα χαμόγελα των μικρών παιδιών, ο Μάριος με τους συμμαθητές του. Εξω από το σχολείο, πόνος και αγανάκτηση.
Οι κάτοικοι περιγράφουν στο TheTOC την ζοφερή καθημερινότητά τους. Ζούμε έναν πόλεμο καθημερινά λένε πνιγμένοι από την οργή και την αγανάκτηση. Οι πυροβολισμοί είναι καθημερινότητα, όλα τα σπίτια με κεραμίδια έχουν οπές από σφαίρες. Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για άφαντους αστυνομικούς και ζητούν... επιδότηση για να αγοράσουν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Στις 7 το απόγευμα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λεωφόρο Δημοκρατίας. 
Σε απόσταση αναπνοής από το σχολείο ένα αυτοκίνητο με σφαίρες πάνω στο καπό, εικόνα που μιλά από μόνη της.
Σχολεία δίπλα σε ανεξέλεγκτες ομάδες που οπλοφορούν
O 11χρονος Μάριος, δέχθηκε την αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι την ώρα που έπαιζε με τους συμμαθητές του στο προαύλιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Oι κάτοικοι του Μενιδίου αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε σχολεία που βρίσκονται δίπλα από ανεξέλεγκτες παραβατικές ομάδες που οπλοφορούν και θεωρούν… δικαίωμά τους να πυροβολούν κατά τη διάρκεια γλεντιών. Οι αστυνομικοί της δυτικής Αττικής αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Όπως λένε, πολλές φορές ακόμα και οι κλήσεις που δέχονται από πολίτες για διατάραξη κοινής ησυχίας από πυροβολισμούς πέφτουν στο κενό, διότι δεν έχουν ουσιαστικά τη δυνατότητα να ελέγξουν τα περιστατικά.
Ποιους «δείχνουν» οι αδέσποτες σφαίρες
Γλέντι-γιορτή για τη μη προφυλάκιση κόρης γνωστού Ρομά, η οποία πρόσφατα είχε κατηγορηθεί μαζί με άλλα μέλη της ίδιας οικογένειας, για διακίνηση ναρκωτικών, είχε στηθεί το βράδυ της Πέμπτης στην οδό Μόρνου, σε απόσταση 500 μέτρων από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, όπου ο 11χρονος Μάριος έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα.
Το συγκεκριμένο σπίτι και οι «προσκεκλημένοι» στην γιορτή του… θανάτου, είναι σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, ύποπτοι για την μοιραία αδέσποτη σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου παιδιού.
Δεν ήταν τυχαίο ότι οι πρώτες προσαγωγές, ήταν τρία μέλη της οικογένειας, δύο άνδρες 50 και 25 χρόνων και μία γυναίκα, που φέρονται ως οργανωτές της γιορτής, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ.
Αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία των ερευνών, καθώς το μεγάλο χρονικό διάστημα που πέρασε από τον θανάσιμο τραυματισμό του Μάριου, και η δημοσιότητα που πήρε, έως την έναρξη των αστυνομικών επιχειρήσεων έδωσε την ευκαιρία στους δράστες να «καθαρίσουν» τον χώρο από κρίσιμα ενοχοποιητικά στοιχεία.
«Αν δεν βρεθεί το όπλο και δεν υπάρξει επιβαρυντική κατάθεση μάρτυρα, πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί ο εντοπισμός των δραστών» αναφέρει αρμόδιος αξιωματικός. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά την διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετείχαν 250 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών, είχαν εξαφανιστεί οι άνδρες, έγιναν ωστόσο 31 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών, όπως και έρευνες σε 22 οικίες. Τα ευρήματα ήταν πενιχρά, καθώς κατασχέθηκαν 18 κάλυκες των 9mm, ένας κάλυκας 7.62mm, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου.
Το βράδυ μετά τις 21:00 άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί από σπίτι, ο ήχος των οποίων δεν έφτανε μέχρι το σχολείο της οδού Αν. Βαρέλα, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη γιορτή για τη λήξη της σχολικής περιόδου. Αξιόπιστες πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» από άτομα της τοπικής κοινωνίας του Μενιδίου που γνωρίζουν την οικογένεια Ρομά που έστησε το γλέντι, αναφέρουν ότι η γιορτή της ντροπής είχε στηθεί με αφορμή τη μη προφυλάκιση γυναίκας, η οποία είχε συλληφθεί λίγες ημέρες νωρίτερα μαζί με ακόμα δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης.
Ο Ανακριτής άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους τη γυναίκα, κόρη γνωστού Ρομά, η οποία είχε κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για ναρκωτικά. 
Ο πατέρας της φαίνεται ότι αποφάσισε να γλεντήσει την απελευθέρωσή της με μπαλωθιές, διότι θεώρησε μάλλον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «μεγάλο» γεγονός τη μη προφυλάκιση της, αφού ο κίνδυνος να καταλήξει στη φυλακή η κόρη του ήταν μεγάλος λόγω του ποινικού παρελθόντος της.
Κάτοικοι της περιοχής τηλεφώνησαν το βράδυ της Πέμπτης στην Αστυνομία για να καταγγείλουν άσκοπους πυροβολισμούς αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Στη δυτική Αττική υπάρχουν οικογένειες Ρομά που έχουν ως επικίνδυνο «έθιμο» να «γιορτάζουν» με αυτό τον τρόπο τη μη φυλάκιση συγγενών τους.
Ποιος έχει την ευθύνη για το χάος
Για το χάος στην περιοχή του Μενιδίου ευθύνεται ο δήμαρχος Αχαρνών, αλλά και η Ελληνική Αστυνομία, τόνισε ο συνδικαλιστής και αντιπρόσωπος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δ. Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος. «Να μην κοροϊδευόμαστε. Δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο δήμος τι συμβαίνει στην περιοχή. Αν έχει ζητήσει βοήθεια της αστυνομίας και δεν έχει πάει να εξαρθρώσει την εγκληματική οργάνωση στους καταυλισμούς, ποιος έχει την ευθύνη; Είναι ευθύνη της αστυνομίας στα όρια του ηθικού αυτουργού», τόνισε ο κ. Κρικέτος, μιλώντας στον Real Fm για τον τραγικό θάνατο του 11χρονου αγοριού, που τραυματίστηκε θανάσιμα από αδέσποτη σφαίρα, την ώρα σχολικής γιορτής, το βράδυ της Πέμπτης. «Αν δίπλα στους καταυλισμούς έμενε κάποιος επώνυμος, θα είχαν καθαρίσει την περιοχή. Η Δυτική Αττική είναι άτυχη, καθώς δεν έχει κάποιον επώνυμο στην περιοχή, αλλά απλούς πολίτες, με αποτέλεσμα η περιοχή να εγκαταλειφθεί.
Εδώ πουλάνε τα ναρκωτικά, όπως οι φούρνοι το ψωμί» συμπλήρωσε ο κ. Κρικέτος και πρόσθεσε πως θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ο αρχηγός της αστυνομίας. «Χάθηκε ένα παιδί, πότε παραιτείται κάποιος;», τόνισε.
Ο μικρός Μάριος
Παρά την τραγική αυτή κατάσταση κανείς δεν μπορούσε μέχρι χθες να φανταστεί ότι ένα παιδί θα πέσει νεκρό από αδέσποτη σφαίρα.
Ο μικρός Μάριος έπεσε ξαφνικά στο έδαφος χτυπώντας το κεφάλι του στο κράσπεδο. Η μητέρα του, η Διονυσία, που είναι δασκάλα στο ίδιο σχολείο, όπως και οι υπόλοιποι γονείς που ήταν παρόντες, πίστεψαν ότι το παιδί λιποθύμησε και ότι τα αίματα στο κεφάλι του προέρχονταν από την πτώση. Η αλήθεια δεν διαπιστώθηκε ούτε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς διέκρινε το μικρό τυφλό τραύμα στο πάνω δεξί μέρος του κεφαλιού του άτυχου παιδιού και στη συνέχεια και την μοιραία βολίδα στο εσωτερικό του εγκεφάλου.
«Μας έφεραν το παιδί νεκρό με αιφνίδια απώλεια αισθήσεων από ενδεχόμενο παθολογικό αίτιο ή ατύχημα. Διακρίναμε ένα μικρό τυφλό τραύμα στο πάνω δεξί μέρος του κεφαλιού. Στη συνέχεια εντοπίσαμε βολίδα πυροβόλου όπλου (ενδεχομένως 9 ΜΜ) που είχε προκαλέσει ωστική βλάβη και βλάβη στον εγκέφαλο», τόνισε ο ιατροδικαστής.
Εφοδοι με 250 αστυνομικούς
Μετά την τραγική διαπίστωση του ιατροδικαστή την έρευνα της υπόθεσης ανέλαβαν στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., στις οδούς Μόρνου και Αθανασίου Μπόσδα στο Μενίδι για τον εντοπισμό στοιχείων που θα οδηγούσαν τη σύλληψη των δραστών.
Με τη συνδρομή πάνοπλων ανδρών της ΕΚΑΜ, άνδρες της Ασφάλειας εισέβαλλαν σε δύο  επίμαχα σπίτια.
 Στο ένα εκτιμάται ότι έγινε το γλέντι με τους πυροβολισμούς. Από τις προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν ξεχωρίζουν τρεις, μίας γυναίκας και δύο ανδρών (ηλικίας 25 και 50 ετών), άτομα που φέρονται να σχετίζονται με την οικογένεια που οργάνωσε το γλέντι.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται από την Αστυνομία είναι κάποιο ή κάποια από τα άτομα που πυροβόλησαν να εξαφανίστηκαν, μόλις ενημερώθηκαν ότι έχει πέσει νεκρό ένα παιδί από σφαίρα σε διπλανό σχολείο. Έτσι, δεν αποκλείεται να έχουν μετακινηθεί και φυγαδευτεί σε άλλους καταυλισμούς εκτός Αττικής, αφού ενδεχομένως έχουν εξαφανίσει πειστήρια που τους ενοχοποιούν. Πρόκειται για μία πρακτική που συνηθίζεται να υιοθετείται από παραβατικές ομάδες Ρομά μετά από τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων.
Οι φαβέλες της ανομίας
«Γκέτο και φαβέλες της ανομίας, εκεί όπου έχασε τη ζωή του ένα 11χρονο παιδί από αδέσποτη σφαίρα έχουν μείνει ανέγγιχτες. Εμπόριο ναρκωτικών και όπλων διεξάγεται ανεξέλεγκτα» δηλώνουν στελέχη της αστυνομίας που υπηρετούν στην Δυτική Αττική, παρά τους περί αντιθέτου ισχυρισμούς της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας.
Επίσης, οι αστυνομικές υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής έχουν 50% λιγότερο προσωπικό από την προβλεπόμενη δύναμη, με τον πρόεδρο αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Γιώργο Σταματάκη να λέει χαρακτηριστικά: «Οι περιπολίες είναι είδος προς εξαφάνιση, κάνουμε ‘τάμα’ για να βγει έστω και μία για να αστυνομεύσει μια μεγάλη περιοχή. Δεν υπάρχουν αστυνομικοί, ακόμη και αυτοί οι λίγοι αστυνομεύουν μόνο από φιλότιμο παρά τον κίνδυνο που διατρέχουν. Ακόμη και αυτοί επιδιώκουν να φύγουν από την Δυτική Αττική. Αντί να έρχεται προσωπικό, φεύγει και το υπάρχων».  
«Η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θέλει να υπάρχει ασφάλεια στις γειτονιές της δυτικής Αττικής ή όχι; Οι πολίτες και οι αστυνομικοί των περιοχών αυτών θεωρούνται δεύτερης κατηγορίας; Γιατί εδώ μιλάμε για περιοχές που συγκεντρώνουν όλο το βαρύ έγκλημα της Αττικής», αναφέρει ο κ. Σταματάκης.
Και προσθέτει: «Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού. Σκεφτείτε ότι στη δυτική Αττική υπηρετεί ο μισός αριθμός προσωπικού από τον προβλεπόμενο, ενώ οι περιπολίες τείνουν να γίνουν είδος προς εξαφάνιση. Η ηγεσία έχει υποσχεθεί πολλά τα οποία δεν κάνει πραγματικότητα. Διαρκώς φεύγουν αστυνομικοί από εδώ για να πάνε σε κάποιο γραφείο της ΓΑΔΑ, στο αρχηγείο ή στη φύλαξη κάποιου επωνύμου. Στη δυτική Αττική δεν θέλει να έρθει κανένας συνάδελφος, διότι ξέρει ότι μπορεί να κάνει 25 ημέρες να πάρει ρεπό και ότι μας θεωρούν παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Είναι τουλάχιστον παράλογο το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί στη μήτρα του εγκλήματος. Εκτός αυτού παίρνουν διαρκώς άτομα που υπηρετούν εδώ για να τα χρησιμοποιήσουν σε φυλάξεις στο κέντρο της Αθήνας και αλλού. Να τονίσουμε ότι είχαμε επισημάνει ότι είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα. Δυστυχώς ένα 11χρονο παιδί ήταν το θύμα. Είμαστε σοκαρισμένοι. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες έφυγαν από τη δυτική Αττική για νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το προσφυγικό 13 δόκιμοι αστυνομικοί, οι οποίοι… αντικαταστάθηκαν από μόλις τρεις συναδέλφους τους. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και οι υπηρεσίες ασφάλειας χρειάζονται ενίσχυση εκατοντάδων αστυνομικών, ενώ υπάρχουν Τμήματα Ασφαλείας σε πολύ επιβαρυμένες περιοχές που επανδρώνονται από 10-20 αστυνομικούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Τμήμα Ασφαλείας στο Ζεφύρι, μία ιδιαίτερα επιβαρυμένη από το έγκλημα περιοχή, όπου υπηρετούν μόλις 13 αστυνομικοί. Λίγο περισσότεροι είναι οι άνδρες στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου, ενώ στα Άνω Λιόσια υπηρετούν στο Τ.Α. 21 άτομα.
Ναρκωτικά, εκβιασμοί, λαθραία τσιγάρα, πορνεία
Ναρκωτικά, εκβιασμοί, λαθραία τσιγάρα, πορνεία, εκτεταμένη οπλοκατοχή και ληστείες συνθέτουν το σκηνικό.
 Στο λόφο των Σαράντα Μαρτύρων και τους γύρω δρόμους στο Μενίδι συναντάς σπίτια, των οποίων τα παράθυρα είναι χτισμένα και άλλα που είναι περικυκλωμένα από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου τα «μάτια» περαστικών και αστυνομικών να μην φτάνουν εκεί που δεν πρέπει. Σε τέτοια σπίτια εισέβαλλε πριν δέκα ημέρες η Αστυνομία στα Άνω Λιόσια, όπου συνελήφθησαν 19 άτομα για εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Στο Μενίδι και στο Ζεφύρι έμποροι ναρκωτικών επιστρατεύουν ανήλικους Ρομά για να τους φέρνουν ναρκωτικά που έχουν κρυμμένα κάτω από το έδαφος σε χωράφια. «Τα μεγάλα κεφάλια δεν κουβαλάνε ποτέ μεγάλες ποσότητες πάνω τους, ούτως ώστε αν συλληφθούν να μην κατηγορηθούν για εμπορία.
Συνήθως κρύβουν τις ουσίες έξω από τον καταυλισμό σε σημεία που αν βρεθούν από την Αστυνομία δεν θα συνδεθούν με εκείνους», λέει αστυνομική πηγή.
Στα Άνω Λιόσια ανηφορίζουν χρήστες ναρκωτικών από διάφορες περιοχές της Αττικής, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις παραλαμβάνουν τη δόση τους από ανήλικους και στη συνέχεια παίρνουν το δρόμο της επιστροφής για άλλες περιοχές. Ο κ. Σταματάκης τονίζει: «Η σύλληψη χρηστών ναρκωτικών ουσιών είναι κάτι το εύκολο.
Το θέμα είναι η Αστυνομία να καταφέρει να περάσει χειροπέδες στους εμπόρους. Και αυτό μπορεί να γίνει αν η Ασφάλεια αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο.
Ακόμα θυμόμαστε το περιστατικό στο οποίο ένας 21χρονος αστυνομικός έχασε το μάτι του ύστερα από συμπλοκή με Ρομά που τον πυροβόλησαν με κυνηγετική καραμπίνα».

thetoc

Η Κομισιόν έδωσε 270 εκατ. στην Πελοπόννησο

Η Κομισιόν, δια της αρμόδιας Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνας Κρέτσου, έδωσε απάντηση σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με τον συσχετισμό μεταξύ του Δείκτη Κοινωνικής Προόδου (Δ.Κ.Π.) και της εφαρμοζόμενης Πολιτικής Συνοχής και κατανομής κονδυλίων. Η ΕΕ, διά της Ρουμάνας αξιωματούχου, σημειώνει προς τον επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ικανοποιημένη από τη μέχρι τώρα πορεία της πολιτικής συνοχής 2014-2020.
Σε ότι αφορά στην Ελλάδα και τις περιφέρειες, όπου ο Δ.Κ.Π. είναι ιδιαίτερα μικρός όπως η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος, η Επίτροπος τόνισε ότι παρέχεται πλήρης στήριξη, με συνολική συνδρομή ύψους 270 εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο και 190 εκατ. ευρώ στη Στερεά Ελλάδα, «με σκοπό την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, τη δημιουργία δυνατοτήτων απασχόλησης και την παροχή βοήθειας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να καταστούν πιο ανταγωνιστικές».
Δυστυχώς ωστόσο, η απάντηση της Επιτρόπου φαίνεται να μειώνει τη σημασία και τον συσχετισμό του Δείκτη Κοινωνικής Προόδου με την κατανομή των πόρων για την καταπολέμηση ανισοτήτων στις περιφέρειες.
Στην απάντηση της, η κ. Κρέτσου, εξ ονόματος της Επιτροπής αναφέρει
1. Η εφαρμογή των προγραμμάτων πολιτικής συνοχής 2014-2020 προχωρεί σε ολόκληρη την ΕΕ. Δεν υπάρχει συστηματικός συσχετισμός όσον αφορά την τιμή του δείκτη κοινωνικής προόδου μιας περιοχής και το σχετικό ποσοστό απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
2. Η ΕΕ παρέχει πλήρη στήριξη στο πλαίσιο των προγραμμάτων πολιτικής συνοχής 2014-2020 στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα, με συνολική συνδρομή ύψους 270 εκατ. ευρώ και 190 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση διαρθρωτικών παρεμβάσεων με σκοπό την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, τη δημιουργία δυνατοτήτων απασχόλησης και την παροχή βοήθειας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να καταστούν πιο ανταγωνιστικές.
Η χρηματοδότηση της ΕΕ συμβάλλει, επίσης, στην τήρηση των απαιτήσεων του κεκτημένου της ΕΕ, ιδίως όσον αφορά την επεξεργασία των λυμάτων και την αύξηση της ανακύκλωσης των στερεών αποβλήτων καθώς και της ενεργειακής απόδοσης.
3. Ο δείκτης κοινωνικής προόδου δεν δημιουργήθηκε με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την κατανομή των πόρων των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων...

real.gr

ΦΩΤΟ - Τι προσέχουν οι γυναίκες στον φίλο... της φίλης τους!

Μην αμφιβάλλεις ότι οι κολλητές της θα σε ξεψαχνίσουν!
 Να και τα 10 πράγματα που θα τσεκάρουν…

Είναι γνωστό ότι το να γνωρίσεις τις φίλες της και να σε συμπαθήσουν είναι δυσκολότερο από το πιο απαιτητικό interview του κόσμου. Θα σε περάσουν από κόσκινο, θα σε μετρήσουν αλύπητα, θα τσεκάρουν τις αντοχές σου κι όλα αυτά μόνο και μόνο για να δουν αν είσαι αρκετά καλός για την κολλητή τους. Που βέβαια δεν θα είσαι…
Κι απ’ όλα όσα θα τσεκάρουν (θα χρειαζόμασταν τόμους για να τα απαριθμήσουμε), ιδού και τα 10 σημαντικότερα που θα κρίνουν τελικά τη «μεγάλη εικόνα»: είσαι ή δεν είσαι κατάλληλος για τη λεγάμενη; Γιατί που λες αυτές βλέπουν τα πράγματα «αντικειμενικά», όχι σαν την προκομμένη τη δικιά σου που πήγε και καψουρεύτηκε και δεν βλέπει την τύφλα της. Ναι, έτσι νιώθουν…
No 10 – Τις απόψεις σου
gunaika1
 
Καλό είναι να έχεις απόψεις για τα πράγματα, καλό είναι να μπορείς και να τις στηρίζεις κιόλας, άσε ωστόσο τις επιδείξεις της συλλογιστικής σου ικανότητας έξω από το μπαράκι. Χαλαρές συζητήσεις χρειάζεσαι κι όχι καυτά θέματα που κάνουν τα αίματα να ανάβουν! Αλλιώς θα ταξινομηθείς ως «απόλυτος» και «ξερόλας» κι άντε να το μαζέψεις μετά. Πολιτική, θρησκεία και τα σχετικά κομμένα! Και τα αντρικά καφροαστεία φυσικά…

No 9 – Το φλερτάρισμά σου
gunaika2
 
Γοητευτικός πρέπει να είσαι, μη σε δουν ωστόσο να φλερτάρεις, κάηκες κακομοίρη μου! Κι επειδή τα όρια είναι συνήθως δυσδιάκριτα για τη γυναίκα, μην είσαι και πολύ φιλικός με τη γυναικοπαρέα της. Θα σε κατατάξουν ως «παίκτη», το μάτι σου «θα παίζει» πάντα και τα λόγια που θα της βάζουν δεν θα σταματήσουν ποτέ. Ποτέ! Και βέβαια μην τις «κόβεις», δεν είναι ώρα τώρα να χαλβαδιάσεις το πελώριο μπούστο της κολλητής της. Στα μάτια θα τις κοιτάς, στα μάτια…

No 8 – Τις ομοιότητές σου με τους πρώην της
gunaika3
 
Είσαι τόσο γοητευτικός όσο ο πρώην της; Τόσο καλό παιδί όσο ο προ-πρώην της; Οι κολλητές ξέρουν βλέπεις όλες τις συμφορές που της έχουν προκαλέσει οι άντρες της ζωής της, μοιραία λοιπόν ψάχνουν για σημάδια και συγκρίσεις και παραλληλισμούς. Εδώ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, να είσαι χαλαρός πρέπει και κυρίως να είσαι ο -καλός- εαυτός σου…

No 7 – Τους φίλους σου
gunaika4
 
Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι. Έτσι σε «κόβουν» και σε κατατάσσουν οι γυναίκες. Η «ποιότητα» της παρέας σου αποκαλύπτει πολλά στο γυναικείο μυαλό, άσχετα αν είναι αληθές ή όχι. Ποιος νοιάζεται γι’ αυτό, να σε ταξινομήσουν θέλουν! Αν είναι λοιπόν να κουβαλήσεις και παρέα, άσε τα κολλητάρια που τα «τσούζουν» σπίτι. Και τους πέφτουλες επίσης. Κάναν πετυχημένο φίλο έχεις; Κάναν διάσημο; Αυτόν παίρνεις μαζί…

No 6 – Την εμφάνισή σου
gunaika5
 
Και δεν μιλάμε μόνο για τη μούρη σου και τον τρόπο που ντύνεσαι. Θα παραήταν εύκολο αυτό! Όχι, το πράγμα πάει βαθύτερα: θα ψάξουν για σημάδια ότι προσέχεις τον εαυτό σου, ότι ζεις υγιεινά, ότι είσαι καθαρός. Μιλάμε για κόσκινο, όχι αστεία. Τι κάνεις; Προσέχεις να είναι τα νύχια σου καθαρά και οι τριχούλες της μύτης τριμαρισμένες. Κι άλλο ένα εκατομμύριο πράγματα βεβαίως…

No 5 – Την προσήλωσή σου στη λεγάμενη
gunaika6
 
Κοινώς, τα σαλιαρίσματα τέλος! Θα θέλουν σίγουρα να δουν κάνα-δυο αποδείξεις τρυφερότητας και έρωτα, ως εκεί όμως. Μην το παρακάνεις στα μέλια, γιατί θα θεωρήσουν ότι έχεις προσκολληθεί πάνω της. Γιατί; Πού να ξέρω, αυτά είναι γυναικεία πράματα! Διαχυτικότητες λοιπόν περιορισμένες αν δεν θες να εγγραφείς ως «αγαπούλας». Και μαμάκιας φυσικά…

No 4 – Τα οικονομικά σου
gunaika7
 
Εδώ φίλε μου θέλει προσοχή, ακροβατείς σε ένα σκοινί που είναι έτοιμο να σπάσει. Γιατί δεν πρέπει να δείχνεις ούτε φαντασμένος παραλής ούτε όμως και κακόμοιρης φτωχούλης! Μην αρχίσεις λοιπόν να τους δείχνεις φωτογραφίες στο κινητό σου από την αμαξάρα που μόλις αγόρασες, ούτε βέβαια και να κλαψουρίζεις ότι δεν έχεις μία για διακοπές. Κι αυτό γιατί παρόλο που μπορεί να μη νοιάζονται ουσιαστικά για το πόσα βγάζεις, θέλουν ωστόσο να δουν ότι μπορείς να συντηρήσεις -αν χρειαστεί- τη λεγάμενη. Κι αυτό γιατί (εδώ δώσε βάση) σε θεωρούν τον μέλλοντα σύζυγο. Κάθε γκόμενος είναι ο wanna-be αντρούλης της λεγάμενης…

No 3 – Τους τρόπους σου
gunaika8
 
Επίσης πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας στο σκανάρισμα που περνάς. Άσε τους κακούς σου τρόπους στο σπίτι και φόρα το πλατύ σου χαμόγελο και την εύθυμη διάθεσή σου αν θες να τη σκαπουλάρεις. Γιατί όσο γοητευτικός και διασκεδαστικός αν είσαι, αν δεν δείχνεις σεβασμό και ευγένεια στους άλλους, δεν μετράς καθόλου (κι εδώ έχουν ένα κάποιο δίκιο οι τύπισσες)…

No 2 – Τον εαυτό που βγάζεις στη λεγάμενη
gunaika9
 
Ναι, καλά κατάλαβες, τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν και γίνονται σχεδόν μεταφυσικά. Τι τα θες, γυναίκες! Κάνεις λοιπόν τη λεγάμενη να μοιάζει περισσότερο εύθυμη, χαρούμενη, χαλαρή και διασκεδαστική; Της βγάζεις έξω τον καλύτερό της εαυτό όταν είστε μαζί; Για τέτοια πράγματα μιλάμε. Σημασία δεν έχει μόνο πώς της φέρεσαι (στα μάτια της γυναικοπαρέας πάντα), αλλά και την προσωπικότητα που της βγάζεις. Θετική επίδραση έχεις πάνω της; Αν ναι, καλώς τον!

No 1 – Τις υπερβολές σου
gunaika10
 
Και τώρα έγινε η κατάσταση σταυρόλεξο για γερούς λύτες! Γιατί κοίτα τι παίζει: σε βάζουν σε τέτοια θέση που πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να τα κάνεις όλα σωστά, αν διακρίνουν ωστόσο την προσπάθειά σου, πάει, ξόφλησες! Μην προσπαθείς λοιπόν πολύ (κουλό, το ξέρω), γιατί θα το καταλάβουν, όπως αναφέρει το destora. Άσε τις ιστορίες που σε δείχνουν cool τύπο και επικεντρώσου στο τώρα.
Γιατί είναι και το άλλο: από τι προσπαθείς να τραβήξεις την προσοχή τους προσπαθώντας τόσο να φανείς καλός; Τι σκοτεινό μυστικό σέρνεις ξοπίσω σου και το παίζεις cool; Παράνοια αληθινή! Να είσαι λοιπόν ο εαυτός σου (στα καλά του πάντα, το ‘παμε αυτό) και να εύχεσαι να τους αρέσει ο καλός σου εαυτός. Άντε μη δούνε τον κακό…

ΦΩΤΟ - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ! Η Κίνα φτιάχνει το πρώτο «κάθετο» δάσος

baef92114a39acec6023536e6cc479b1_XL
Αποτελούν «πνοή» φρέσκου αέρα μέσα σε ένα επιβαρυμένο περιβάλλον… Όμως λιγοστεύουν συνεχώς, ειδικά στα πλαίσια πόλεων.

Η λύση; Τα κάθετα δάση, δηλαδή κτίρια καλυμμένα με δέντρα και φυτά, τα οποία απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα, φιλτράρουν την ατμόσφαιρα και παράγουν οξυγόνο.
12Ένα τέτοιο δάσος, το πρώτο στην χώρα, έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα και συγκεκριμένα στην ανατολική πόλη, Ναντζίνγκ.
Το δάσος δημιουργήθηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα,Στέφανο Μποέρι, και την ομάδα του, ο οποίος έχτισε δύο κτίρια 200 και 108 μέτρων αντίστοιχα με περίπου 1.100 δέντρα και πάνω από 2.500 φυτά και θάμνους.

china_for
Ο Μποέρι είχε ήδη δημιουργήσει ένα αντίστοιχο project στο Μιλάνο, το Bosco Verticale.
Το δάσος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2018 και θα στεγάζει μεταξύ άλλων κι ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο 247 δωματίων, γραφεία, καταστήματα, εστιατόρια, αγορά τροφίμων, εκθεσιακό κέντρο, μουσείο κι ένα κλαμπ.

Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ερχονται καταιγίδες και χαλάζι. Δείτε που και πότε

Επιδείνωση του καιρού από το πρωί της Κυριακής και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Την Κυριακή (11-06-2017) από το πρωί η Μακεδονία, η Θεσσαλία και Βαθμιαία όλα τα ηπειρωτικά (έκτος Θράκης), η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα το Ιόνιο. Την νύχτα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.
Κακά μαντάτα από τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο για όλους όσοι πόνταραν σε αυτό το Σαββατοκύριακο για χαλάρωση στην παραλία κάτω από τον ήλιο. «Ομπρέλα» είναι η απάντηση του γνωστού μετεωρολόγου όχι όμως για τον ήλιο αλλά για την βροχή. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά, την Κυριακή ο καιρός θα είναι πολύ με μπόρες, ισχυρές βροχές, τοπικές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου