5.11.11

Το πιο διάσημο tweet για την Ελλάδα κάνει το γύρο του κόσμου !!

Ένα Tweet κάνει το γύρο του κόσμου με εκατοντάδες retweets και δημοσιεύσεις σε σελίδες στο Facebook, που έφτασε ακόμα και στα σχόλια χρηστών στις σελίδες του BBC.
Ο Scott Gilmore, ιδρυτής, σύμφωνα με το βιογραφικό στο blog του, ενός φιλανθρωπικού οργανισμού, και blogger, ανέβασε στο Twitter το εξής σχόλιο, που έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση αλλά και αρκετές αντιδράσεις:...24gr



''Η Ελλάδα καταρρέει, οι Ιρανοί γίνονται επιθετικοί και η Ρώμη βρίσκεται σε αναστάτωση. Καλώς ήρθατε ξανά στο 430 π.Χ.''.



Σούπερ Λίγκα (9η αγωνιστική): Αποτελέσματα

Στις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Πανιώνιος-ΟΦΗ 1-3
Αρης-Ολυμπιακός 2-3

Το 52% των πολιτών θέλει κυβέρνηση εθνικής ανάγκης !!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ !!
Yπερ μια κυβέρνησης εθνικής ανάγκης τάσσεται το 52% των πολιτών σε δημοσκόπηση για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ενώ το 36% τάσσεται υπέρ της διενέργειας πρόωρων εκλογών.
Σε άλλη δημοσκόπηση για το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής,το 45% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ενώ το 41,7% τάσσεται υπέρ της προκήρυξης εκλογών και το 10,3% υπέρ της ολοκλήρωσης της θητείας της κυβέρνησης. Περισσότεροι από 5 στους 10 (54,85)πάντως εκτιμούν πως η όποια νέα κυβέρνηση δεν θα έχει περιθώρια να εφαρμόσει διαφορετική πολιτική. Στην έρευνα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η ΝΔ προηγείται στην προθεση ψήφου 7,5% ενώ στο ΕΘΝΟΣ 7,15.
Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5% και το ΠΑΣΟΚ 15% και ακολουθούν ΚΚΕ 7,8%, ΛΑΟΣ 5,7%, ΣΥΡΙΖΑ 5,3%, ΔΗΣΥ 2,2%, ΔΗΜΑΡ 3,75, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,7%, ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 0,9%.
Στη δημοσκόπηση τους ΕΘΝΟΥΣ η ΝΔ συγκεντρώνει 22,2%, το ΠΑΣΟΚ 15,15, το ΚΚΕ 8,2 %, το ΛΑΟΣ 5,8%, η ΔΗΜΑΡ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,2%, η ΔΗΣΥ 2,4%, οι Οικολογοι -Πρασινοι 2,3% , το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 1,6%.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ –Ζητούν το χαράτσι από τους αστεγους σεισμοπαθείς της Οιχαλίας !

Δεν έχουν πού να μείνουν, αφού οι κατοικίες τους καταστράφηκαν από το φαινόμενο των συνεχών μικρών σεισμικών δονήσεων και η κυβέρνηση τους θυμήθηκε στέλνοντας τους το χαράτσι των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», οι σεισμοπαθείς κοινοτήτων του Δήμου Οιχαλίας στη Μεσσηνία παρά το γεγονός ότι δεν έχουν προσωρινή στέγη -ούτε καν σε λυόμενα- καλούνται να πληρώσουν φόρο για τα κατεστραμμένα σπίτια τους.
Από τον περασμένο Ιούνιο στην περιοχή σημειώνονται σχεδόν καθημερινά μικροί έως και μέτριοι σεισμοί (ο μεγαλύτερος ήταν 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ). Το σπάνιο αυτό φαινόμενο επέφερε σοβαρές ζημιές σε κτίρια, κυρίως των κοινοτήτων Κατσαρού και Μερόπης. Τουλάχιστον 30 κτίρια είναι μη κατοικήσιμα, με τις οικογένειες αυτές να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης. Και δεν είναι μόνο αυτές οι οικογένειες που πλήττονται καθώς περισσότερα από 300 κτίρια έχουν υποστεί μικρότερες, αλλά όχι αμελητέες φθορές.
Οι ιδιοκτήτες τους έχουν υποβάλει αιτήσεις αρωγής στο Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπαθών, που όμως κωλυσιεργεί επιδεικτικά. Μάλιστα προχθές, παράγοντας του ΤΑΣ δήλωσε στον δήμαρχο Οιχαλίας ότι τα συνεργεία δεν μπορούν να κατέβουν από την Αθήνα για ελέγχους, γιατί δεν έχουν βενζίνη για τα κρατικά αυτοκίνητα.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο Δήμος Οιχαλίας αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες για να κηρυχτεί σεισμόπληκτη η περιοχή και να αναδειχτεί το μείζον πρόβλημα.

Μικρές ανεμογεννήτριες σε σπίτια και εξοχικά !!

Δεν είναι πλέον ανάγκη να είναι κάποιος μεγαλοεπενδυτής για να μπορεί να αξιοποιήσει την ενέργεια του ανέμου. Αρκούν ένα ποσό της τάξεως των 4.000 - 5.000 ευρώ, ένα καλό αιολικό πεδίο και μια μικρή ανεμογεννήτρια.
Μια τέτοια επένδυση είναι πλέον συμφέρουσα, τόσο για εξοχικά που απέχουν από το δίκτυο (και η σύνδεση είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα), όσο και για οικίες που θα πωλούν το παραγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα στη ΔΕΗ.
Το κόστος είναι περίπου 4.000 έως 7.500 ευρώ ανά εγκατεστημένο kw, με τη συντήρηση για δύο χρόνια και όλα τα γραφειοκρατικά έξοδα.
Με τον περσινό νόμο, για την «επιτάχυνση της εγκατάστασης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», υπερτριπλασιάστηκε η τιμή αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας από παραγωγούς με μικρά αιολικά συστήματα. Πριν από τον συγκεκριμένο νόμο το παραγόμενο από τον άνεμο ηλεκτρικό ρεύμα αγοραζόταν με την ίδια τιμή (80 ευρώ/μεγαβατώρα για το διασυνδεδεμένο σύστημα και 90 ευρώ για το μη διασυνδεδεμένο, δηλαδή τα νησιά), είτε προερχόταν από μεγάλα είτε από μικρά συστήματα. Τώρα, η τιμή αγοράς για μικρούς σταθμούς ισχύος μέχρι 50 κιλοβάτ (kw) απογειώθηκε στα 250 ευρώ/mwh!
Με μια τέτοια τιμή, εάν μια οικία έχει ισχυρούς ανέμους, μπορεί να τοποθετήσει μια ανεμογεννήτρια (με διάρκεια ζωής 25 ετών), η οποία μπορεί να αποσβεστεί σε 3-10 έτη. Υπάρχει, για παράδειγμα, εγκατεστημένη ανεμογεννήτρια ισχύος 1,5 kw στα Μεσόγεια, με μέση ταχύτητα ανέμου 4,7 m/sec, που αποδίδει 2,9 MWH τον χρόνο και ετήσιο έσοδο 700 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή απαιτούνται 8 - 10 χρόνια για την απόσβεση. Η ταχύτητα των ανέμων είναι κρίσιμο μέγεθος. Υπολογίζεται ότι σε περιοχές της Αμοργού, όπου η μέση ταχύτητα των ανέμων είναι 9 m/sec, μια μικρή ανεμογεννήτρια 1 kw μπορεί να αποδώσει 7 μεγαβατώρες (MWH) ετησίως, συνεισφέροντας 1.750 ευρώ.
Αρα η μέτρηση του αιολικού πεδίου για ένα εξάμηνο τουλάχιστον, ακριβώς στο σημείο (και στο ύψος) που θα τοποθετηθεί η ανεμογεννήτρια, είναι προϋπόθεση για οποιοδήποτε επόμενο βήμα. Για να είναι συμφέρουσα η εγκατάσταση απαιτείται ένα μέσο επίπεδο ανέμου 5 m/sec. Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, όχι όμως αδύνατο μέσα στον αστικό ιστό, αλλά μάλλον οδηγεί σε τοποθέτηση σε ψηλά σημεία.
Τι μέγεθος όμως έχουν οι οικιακές ανεμογεννήτριες; Το μέγεθος ποικίλλει ανάλογα με την ισχύ. Η διάμετρος των πτερυγίων μιας ανεμογεννήτριας ισχύος 1 kw δεν ξεπερνά τα 2 - 3 μέτρα. Το κόστος είναι περίπου 4.000 έως 7.500 ευρώ ανά εγκατεστημένο kw, με τη συντήρηση για δύο χρόνια και όλα τα γραφειοκρατικά έξοδα. Ηδη η μικρή αγορά αναπτύσσεται και μπορεί κανείς να βρει πλήθος συστημάτων με διαφορετικές ποιότητες και τιμές.
Εκτός από την πώληση ρεύματος στη ΔΕΗ, η αιολική ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την κάλυψη των αναγκών ενός εξοχικού ή μιας απομονωμένης οικίας. Μάλιστα, ένα οικιακό αιολικό σύστημα, σε συνδυασμό και με άλλες Ανανεώσιμες Πηγές και πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας, μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά αυτόνομη οικία, χειμώνα - καλοκαίρι. Η διαδικασία αδειοδότησης έχει διευκολυνθεί, αν και εκκρεμούν εγκύκλιοι για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών : Καθημερινή

Που το πάει η Αγγελική Νικολούλη !

-Για τους εργαζόμενους στο ALTER ισχύει τελικά και το ….κερατάς και δαρμένος !!
-Άλλοι ζητάνε ψωμί και άλλοι ...παντεσπάνι !!
Aπό χθες Παρασκευή, (04/11), οι εργαζόμενοι στο Alter προχώρησαν σε νέες στάσεις εργασίας, οι οποίες έχουν προγραμματισθεί μέχρι και για την Κυριακή το βράδυ.
Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση γνωστών ονομάτων του καναλιού, ανάμεσα σε αυτά και της Αγγελικής Νικολούλη, η οποία, μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας, έκανε γνωστές τις προθέσεις της για αλλαγές στην εκπομπή της σε περίπτωση που οι ανατροπές στο κανάλι του Μπουρναζίου συνεχισθούν. Κανείς όμως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τί ακριβώς εννοεί. Διαβάστε τι γράφει η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στο site της:
«Οι νέες στάσεις εργασίας των δημοσιογράφων από τη μια και οι πολιτικές εξελίξεις από την άλλη, μας κρατούν μακριά σας για τρίτη συνεχόμενη Παρασκευή.
Οι συνάδελφοι - εργαζόμενοι στο ΑΛΤΕΡ, επέλεξαν την Πέμπτη το μεσημέρι να μπλοκάρουν το ζωντανό πρόγραμμα του καναλιού, για να διεκδικήσουν με αυτόν τον τρόπο τα δεδουλευμένα τους. Το δίκιο με το μέρος τους. Είναι απλήρωτοι μήνες τώρα, όπως όλοι μας και αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες. Πολλοί λένε πως έπρεπε να πρυτανεύσει η λογική τώρα που οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες. Να μην μπλοκάρουν δηλαδή οι δημοσιογράφοι με τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους τις ειδήσεις και τις ζωντανές εκπομπές. Υπήρξε μια ιδέα να μεταδοθεί η εκπομπή μετά τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, την ώρα που η ψηφοφορία στη Βουλή θα βρισκόταν σε εξέλιξη. Θα καλύπταμε την επικαιρότητα, χωρίς όμως να έχουμε χρόνο για τη βαθειά έρευνά μας στην εκπομπή.
Εάν βγαίναμε κανονικά στην ώρα μας, θα καλύπταμε και τα δυο.
Αν οι ανατροπές στο ΑΛΤΕΡ συνεχιστούν, το «Τούνελ» θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αλλαγές…
Αγγελική»

Τελικά, τα παιδιά του Ζεβεδαίου, ποιον είχανε πατέρα;

Κάποιοι προσπαθούν να δώσουν θρησκευτική χροιά στο θέμα με αφορμή το ομώνυμο βιβλικό πρόσωπο .
Καμία σχέση ….Εδω μιλάμε για τον πιο διάσημο κερατά στα ελληνικά χρονικά.
Ο Παναγιώτης Ζεβεδαίος απο τα μέρη της Φθιώτιδας ένας αγαθός και πράος άνθρωπος συμμετείχε στην επανάσταση του '21 με το ασκέρι του Καραϊσκάκη.
Είχε μάλιστα το βαθμό του τσαούση (λοχία). Ενώ λοιπόν αυτός έλειπε στον πόλεμο, η γυναίκα του γεννοβολούσε κανονικά. Εφτα παδιά τον αριθμό λέει η παράδοση .
Κάποια στιγμή που ο πόλεμος τελειώνει και ελευθερώνεται η Πατρίδα γυρνά στο σπιτικό του. Τότε η γυναίκα του, του παρουσιάζει τα παιδιά σαν δικά του.
Και ο καημένος ο Ζεβεδαίος θές απο ντροπή ,θες απο αγνοια , θές γιατί αγαπούσε την γυναίκα του, τα αποδέχθηκε.
Εξ ου και η παροιμιώδης ερώτηση: Τα παιδιά του Ζεβεδαίου, ποιον είχανε πατέρα;

Υπέρ του δημοψηφίσματος αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ !!

Μεγάλη προβολή στις ΗΠΑ για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα!!!
Ο Γιώργος Παπανδρέου "επιβίωσε", λαμβάνοντας ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων, σε μια ψηφοφορία που "σηματοδότησε την έγκριση" της συνολικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες στις 26 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες για τη "σταθεροποίηση του ευρώ" και για να βοηθηθεί η Ελλάδα στο χρέος της.
Αυτό αναφέρει η "Νιου Γιορκ Τάιμς", έχοντας ως κύριο θέμα τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας με τη συζήτηση και τη ψηφοφορία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, προβάλλοντας μεγάλη φωτογραφία στην πρώτη σελίδα με επισκέπτες στο θεωρείο της Βουλής που παρακολουθούν τη συνεδρίαση του Σώματος.
Σε σημερινές εκδόσεις αμερικανικών εφημερίδων, σε ανταποκρίσεις ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και σε πολλές ιστοσελίδες καταγράφεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η "δέσμευση" του κ. Παπανδρέου να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με "ευρύτερη συναίνεση" και τα πιθανά σενάρια διαδοχής του.
Το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή, σύμφωνα με τις περισσότερες αναφορές, έγινε δεκτό με ανακούφιση στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπροστά στην ανησυχία για αρνητικό αντίκτυπο μιας "άτακτης χρεοκοπίας" της Ελλάδας τόσο στην αμερικανική, όσο και γενικότερα στην παγκόσμια οικονομία.
Στην ικανοποίηση της Ουάσιγκτον και των χρηματοπιστωτικών κύκλων στην Αμερική για το γεγονός ότι "αποκαθίσταται σταδιακά" μια πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, μιλώντας σε εκπομπή του δικτύου CNBC, η οποία είχε μεγάλο αφιέρωμα στις εξελίξεις στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τον κ. Σπέκχαρντ, αυτές οι εξελίξεις "σήμαναν την έξοδο, αργά ή γρήγορα", του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και ταυτόχρονα τη "δέσμευση του ελληνικού πολιτικού κόσμου" ότι θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.
Στα δημοσιεύματα και στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, μεταξύ άλλων, προβάλλονται αναφορές από τις ομιλίες του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, κατά τη συνεδρίαση της Βουλής.
Επίσης, επισημαίνεται δήλωση του κ. Παπανδρέου ότι "για να δημιουργήσουμε αυτή την ευρύτερη συνεργασία θα ξεκινήσουμε αμέσως τις απαραίτητες διαδικασίες και επαφές", επισημαίνοντας τη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Όπως υπογραμμίζουν τα περισσότερα ΜΜΕ, με ανταποκρίσεις από την Αθήνα, αναλύσεις και κύρια άρθρα, οι κινήσεις αυτές ήταν το αποτέλεσμα "δραματικών εξελίξεων" με την "έκκληση - έκπληξη" του Έλληνα Πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος όσο αφορά τη νέα συμφωνία στην Ε.Ε.
για το χρέος της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε αναστάτωση τις χρηματιστηριακές αγορές.
Επίσης, σημειώνονται οι αντιδράσεις που υπήρξαν από στελέχη και βουλευτές στο εσωτερικό του κόμματος του κ. Παπανδρέου, αλλά τελικά, όπως τονίζεται, συσπειρώθηκαν και ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας έλαβε 153 ψήφους από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Στα δημοσιεύματα γίνεται λόγος και για την ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος είπε ότι η "προσωρινή κυβέρνηση" θα σχηματιστεί με χρονικό ορίζοντα λήξης τα τέλη Φεβρουαρίου για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το Μάρτιο.
Υπέρ του δημοψηφίσματος Μετά το κύριο άρθρο της εφημερίδας "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ" ότι η πρόταση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αποτελεί "Ένα ελληνικό μάθημα για τη Δημοκρατία", αρκετά άλλα αμερικανικά ΜΜΕ, με κύρια άρθρα και σχόλια, επαινούν την ενέργεια του Πρωθυπουργού.
Ο Πίτερ Κόι, σε άρθρο του στο περιοδικό "Businessweek-Bloomberg" με τίτλο "OXI" (στα ελληνικά), υποστηρίζει ότι <<περισσότερη δημοκρατία ίσως να είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη>>.
Μεταξύ άλλων, εκφράζει την άποψη ότι "η πρόταση Παπανδρέου έγινε για να εξαναγκαστούν οι Έλληνες να πάρουν τις δύσκολες αποφάσεις και να έχουν προσωπική ευθύνη για το τι συμβαίνει στη χώρα τους κι επιπλέον για να συνειδητοποιήσουν την απελπιστική θέση στην οποία βρίσκονται". Στη συνέχεια, υποστηρίζει ότι επιπλέον, η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει τον ίδιο τον Έλληνα Πρωθυπουργό να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους αναφορικά με το πακέτο διάσωσης.
Ακόμη όμως κι αν δεν πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα , όπως επισημαίνει, η πρωτοβουλία Παπανδρέου "άλλαξε τα δεδομένα" και "ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά την Ελλάδα, την Ιταλία ή τη Γερμανία, τελικά είναι ο λαός που θα αποφασίσει για την τύχη του ευρώ".
Η εφημερίδα "Μπόστον Γκλομπ", με κύριο άρθρο της, τάσσεται επίσης υπέρ της πρότασης του Έλληνα Πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, λόγω της κρισιμότητας της συμφωνίας της Ε.Ε,, που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας.
"Η Δημοκρατία προϋποθέτει, όπως και στην Αρχαία Ελλάδα, το αίσθημα ευθύνης, με ενημερωμένους πολίτες που αναλαμβάνουν την ευθύνη των αποφάσεών τους και η Ελλάδα είναι σίγουρα η χώρα που χρειάζεται σήμερα τα καθαρτήρια αποτελέσματα ενός δημοκρατικού δημοψηφίσματος", όπως υπογραμμίζεται, προσθέτοντας: "Εάν η Ελλάδα δεν επιθυμεί τα μέτρα λιτότητας που της επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι εταίροι της, θα πρέπει να ψηφίσει κατά της συμφωνίας και να εγκαταλείψει το ευρώ.
Αλλά, εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, τότε οι ψηφοφόροι θα πρέπει να δεχθούν τις αναγκαίες δημοσιονομικές θυσίες.
Το δημοψήφισμα δεν θα άφηνε περιθώρια για άλλες λύσεις".
Τέλος, ο καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, Στάθης Καλύβας, σε άρθρο του στην αμερικανική έκδοση της εφημερίδας "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" υποστηρίζει ότι "αντιμέτωπος με την προοπτική της χρεοκοπίας, ο ελληνικός λαός είναι πολύ πιθανό να στηρίξει την ευρωπαϊκή συμφωνία".
Ο κ. Καλύβας εκφράζει επιφυλάξεις για το πώς θα μπορέσουν να εφαρμοστούν τα απαιτούμενα από τη συμφωνία μέτρα, ακόμη και μετά από μια έγκρισή της.
Ωστόσο, εκτιμά ότι αυτή η "ριψοκίνδυνη κίνηση" του Έλληνα Πρωθυπουργού ενδέχεται να "σπάσει την τρέχουσα πολιτική παράλυση στην Ελλάδα και να οδηγήσει στην κάθαρση που αναζητούν όλοι οι Έλληνες", προσθέτοντας επίσης ότι "το παιχνίδι του κ. Παπανδρέου ίσως να αποδειχθεί το σοκ που θα δώσει νέα ώθηση στην προσπάθεια της Ελλάδας να χαράξει νέα πορεία".
Καταλήγοντας, ο Έλληνας πανεπιστημιακός εκτιμά ότι "μπορεί επίσης (το δημοψήφισμα) να ωθήσει την Ευρωζώνη σε μια εντονότερη προσπάθεια εξεύρεσης συνολικής λύσης σε μια κρίση επί της οποίας δεν έχει, μέχρι στιγμής, καταφέρει να επιβληθεί".

Η απάντηση της Καϊλή μέσω Facebook !!

Ύστερα από τον «πόλεμο» που ξέσπασε στο Διαδίκτυο με αφορμή την αλλαγή στάσης της Εύας Καϊλή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε την απάντησή της μέσω της προσωπικής ιστοσελίδας της στο Facebook.
Η θετική ψήφος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, το βράδυ της Παρασκευής, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πολίτες που ήλπιζαν στην πολιτική αποστασιοποίησή της με αποτέλεσμα τα προφίλ της, τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter να κατακλυστούν από εκατοντάδες σχόλια.
«Μάλλον έχετε δίκιο...ζήτησα να γίνουν ορισμένες κινήσεις...έγιναν… αλλά εγώ έπρεπε να κάνω πως δεν τις είδα και να ψηφίσω διαφορετικά, ώστε να γίνει τι; Να έρθει η αντιπολίτευση και ίσως να πάμε στην δραχμή; Δεν συμφωνώ. Από την κακή επιλογή να διαλέξω την χειρότερη...; Εδώ που φτάσαμε, μετά από δεκαετίες καταχρήσεων και σπατάλης, θα μπορούσα να κάνω κάτι και δεν το έκανα; Αυτό λέτε; Μάλιστα», έγραψε αρχικά η βουλευτής.
Λίγη ώρα αργότερα η κυρία Καϊλή συνέχισε γράφοντας ότι: «Δεν είναι τελικά ότι πήρα πίσω κάτι που είπα, γιατί αυτό δεν συνέβη, αλλά που δεν σας κάνει όλο το πολιτικό σύστημα και σκέφτεστε πως αν φύγω... δεν θα τους διευκολύνω...αλλά θα λυθούν όλα και θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα».
«Κανείς δεν έχει καταλάβει ότι αλλάζει η κυβέρνηση, και πάμε σε μια προσπάθεια για κυβέρνηση ενότητας... προτιμάτε να είμαστε αμπαρωμένοι πίσω από κόμματα τέτοιες στιγμές. Μπορεί να έχετε και δίκιο... λέτε πως οποίος έχει την δική του άποψη πρέπει να την εκφράζει στο διαδίκτυο και όχι μέσα στην βουλή και ότι αν δεν σ’ αρέσει κάτι τότε φεύγεις, δεν προσπαθείς να το αλλάξεις και ότι όποιος απειλεί και εκβιάζει συνειδήσεις με χαρακτηρισμούς που υιοθετήσατε με τόση χαρά πρέπει να είναι εκεί... και πιστεύουμε πως έτσι θα πάμε μπροστά με το ήθος και το ύφος αυτής της κριτικής... εντάξει. Ας τα πούμε όταν έχουν προχωρήσει οι εξελίξεις», κατέληξε. protothema.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου