7.12.13

Ληστές «σήκωσαν» ...300 χιλιάδες μετρητά από σπίτι δικαστή

Ούτε σε τράπεζα δεν θα έκαναν τέτοια... μπάζα οι διαρρήκτες που "χτύπησαν" σπίτι δικαστικού λειτουργού στην περιοχή της Θεσσαλονίκη.

Οι δράστες παραβίασαν το σπίτι του δικαστή και κατάφεραν να "σηκώσουν" περίπου 300.000 ευρώ ζεστά και μετρητά που βρήκαν μέσα σ' αυτό.

Το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε πριν από αρκετές ημέρες δεν ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές ενώ σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που χειρίστηκαν την υπόθεση ο δικαστικός λειτουργός είχε τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό στο σπίτι του επειδή φοβήθηκε ενδεχόμενο "κούρεμα" των καταθέσεων!
 seleo.gr

Ξέρετε κάτι; Βαρέθηκα ...

Ξέρετε κάτι;
Μπούχτισα με όλη αυτή την βρωμιά, με τα σκάνδαλα, με τις κομπίνες, με τα λαμόγια και τις λαμογιές, με όλη την βρώμα, με τις ξαφνικές και «αναπάντεχες» πτώσεις των οικονομικών συστημάτων.
Βαρέθηκα, να φτωχαίνω, στα λεφτά, στο πνεύμα, στην τέχνη, στην πολιτική.
Αηδίασα με την τηλεόραση, με τα δελτία της, με τις δημοσκοπήσεις της, με τις συνεντεύξεις των … εαυτών τους, με τα κουτσομπολιά, με τα ντυσίματα, με τα γδυσίματα.
Σιχάθηκα τα βολέματα, τα μέσα, τα έξω, τους δικούς μας, τους δικούς τους, τους κομματάρχες, τα βύσματα, τους γόνους, τους ανιψιούς και τις ανιψιές.
Πόνεσα με τις κακοποιήσεις, με τους βιασμούς, τις ληστείες, τις βιαιοπραγίες, τις κλεψιές, τους φόνους.
Πολλή μαυρίλα αδερφέ μου, πάρα πολλή.
Και ξέρετε κάτι;
Εκείνο που μ’ ενοχλεί περισσότερο, είναι που είναι μαγκιά να κάνεις τέτοια, όσα δηλώνονται δηλαδή. Είναι must να λες ότι έχεις βύσμα, ότι έχεις μέσον, ότι σε διόρισε το κόμμα σου.
Με αποκαρδιώνει ο τεμπέλης να είναι πρότυπο μίμησης.
Λυπάμαι συνέχεια που κέντρο της παρέας γίνεται το «κωλόπαιδο» και που τρέχουν πίσω του επειδή είναι κωλόπαιδο.
Θλίβομαι που το χρήμα είναι η μόνη αξία και που χάθηκαν οι άλλες. Δεν μπορώ πια, να βλέπω, σαν λοιμό, τους ανόητους να δανείζονται για να παίξουν στο χρηματιστήριο, στο καζίνο ή στα ομόλογα των Αδελφών Λιμού.
Δεν μπορώ πια ν’ ακούω αυτά τα ψυχοφθόρα άσματα και να βλέπω να συμπλέκονται στις επιτραπέζιες κονίστρες οι βιο-παλαιστές της παραλιακής και της Μυκόνου με την συνοδεία «λαϊκών» παιάνων.
Ξέρετε κάτι;
Ντρεπόμουν να κάνω μια καλή πράξη. Μάλιστα, όπως το ακούτε. Να βοηθήσω κάποιον σε κάτι. Ένιωθα ότι είμαι ντεμοντέ. Ντρεπόμουν να συγχαρώ κάποιον επειδή έκανε μια καλή πράξη. Δοκιμάστε να ακούσετε τα λόγια σας: «Συγχαρητήρια, γι αυτό που έκανες, μακάρι να κάναμε όλοι το ίδιο». Δοκιμάστε να το πείτε δυνατά, μπροστά σε τρίτους.
Ενώ το αντίθετο, δέστε πόσο πιο εύκολο είναι: «ωχ βρε αδερφέ, εγώ θα σώσω τον κόσμο; Ας πάει κανένας άλλος», ή «μην είσαι μαλάκας, θα μπλέξουμε, κάποιος θα τον βοηθήσει, που να μπλέκουμε εμείς τώρα», «Την σήμερον ημέρα, πρέπει να κοιτάς την πάρτη σου, δεν αξίζει τον κόπο, δεν έχει νόημα να βοηθάς». «Άσε, λουφάρισε, να μη φαίνεσαι, μη γίνεσαι στόχος».
Μιλούσα μ’ έναν νέο, 16 χρονών, ξέρεις, πως πάμε επισκέψεις και στο έμπα ή στο έβγα θα συναντήσεις και τον νεαρό του σπιτιού. Πιάσαμε συζήτηση, όσο με άντεχε δηλαδή, για τις πανελλήνιες και τέτοια: «Εντάξει, να, έ, λίγο φροντιστήριο, να μπούμε κάπου, έχει και κάτι άκρες ο γέρος, θα την βολέψουμε». Αυτός ο νέος, αγαπητοί μου φίλοι, πέρασε εντατική διδασκαλία, για την … κοινωνία. Προετοιμάστηκε μετά πολλών επαίνων να εκμεταλλευτεί των … ευκαιριών, διότι, μόνο το χρήμα έχει αξία σήμερα.
Αλλά να σας πω κάτι, να σας πω τι κατάλαβα;
Δεν έχει χαρά, ρε γαμώτο, αυτή φάση. 

ΔΕ ΛΕΕΙ.
Έτσι έκανα κι εγώ, στην λούφα, στο βόλεμα, στο δεν βαριέσαι. Αλλά, πάντα, μα πάντα, κάτι μου έλλειπε. Κάτι ήταν λειψό. Μισερό. Πετύχαινα αυτό που ήθελα με διάφορα κόλπα, αλλά πώς να σας το πω. Ένα άδειασμα μέσα μου. Ένα κενό.
Ώσπου μια μέρα, είδα ένα παιδάκι, που αγόρασε μια σοκολάτα, σ’ ένα αλβανάκι που ξερογλειφόταν έξω από ένα περίπτερο. Θα την βρείτε αυτή την ιστορία εδώ μέσα. Την είπαν και στο «Κιόσκι» ένα βράδυ.
Είδα δυο πράγματα.
Ένα: Άστραψαν τα μάτια του αλβανόπαιδος από χαρά.
Δύο: Το πιτσιρίκι που πλήρωσε για την σοκολάτα, έλαμπε ολόκληρο. Έλαμπε σας λέω. Ζήλεψα τα παιδάκια, μα τω Θεώ σας λέω, τα ζήλεψα.
Δοκίμασα φίλοι μου. Άρχισα δειλά-δειλά να κάνω ό,τι περνούσε από το χέρι μου, όταν προέκυπτε. Ε, σας ορκίζομαι, δεν περιγράφεται αυτό που νοιώθεις όταν κάνεις μιας πενιάς καλοσύνη. Έκανα κάτι καλό, αλλά ντρεπόμουν. Το έκρυβα. Τώρα δεν κρύβομαι. Κι ας μου τη λένε, δε με νοιάζει. Ακούω συχνά, όταν βγαίνω μπροστά, να υπερασπιστώ κάτι ή να κάνω κάτι: «όπα ρε μεγάλε, εσύ πως την έχεις δει;»
Παλιά έσκυβα το κεφάλι και την έκανα, τώρα κάθομαι, τους κοιτάζω στα μάτια, δεν ντρέπομαι. Δε φοβάμαι να μου την πουν. Δε με νοιάζει.
Είναι τόση, μα τόση η χαρά που παίρνεις όταν κάνεις κάτι καλό, που δεν συγκρίνεται με τίποτε.
Έτσι που λέτε, βαρέθηκα την μπόχα. Ξαναβρίσκω τον εαυτό μου. Ξαναβρίσκω αυτό με το οποίο φτιάχτηκα. Ξαναβρίσκω τον προορισμό μου. Και το κέρδος; Τεράστιο. Η Χαρά.
Κάπως έτσι φτιάχτηκε το Χαμομηλάκι.
Επειδή μια παρέα βαρέθηκε την μπόχα, τη βρώμα, το άσχημο.
Όλοι κάνετε καλά, αλλά ψιλο-ντρέπεστε, θέλετε να περάσει στο ντούκου. Βγάλτε το προς τα έξω, μην αφήνετε τα κωλόπαιδα να πάρουν κεφάλι. Κάντε χαρούμενες τις μέρες σας.
Δεν ντρέπομαι να κάνω το Καλό. Το γουστάρω. Μαγκιά είναι να κάνεις το Καλό.
Γιατί η βρώμα δεν λέει πια, δεν αντέχεται η δυσωδία.
Επειδή το Καλό είναι της μόδας πια.

Το χαμομηλάκι

Ανδρεανή Τσάφου:Τι... κορμιά βγάζει η Καλαμάτα !!!

Αυτό το όμορφο μελαχρινάκι επιλέχθηκε ανάμεσα σε δεκάδες υποψήφιες για να περπατήσει στο σόου του Giorgio Armani στο Fashion Week στο Μιλάνο.
Το ξέρει ο Αρμάνι ότι η Ανδρεανή τα πέταξε όλα για το Playboy της Ρωσίας;
Το όνομα της είναι Ανδρεανή κι εκτός από... φαντασίωση αποτελεί σημαντικό λόγο να είμαστε περήφανοι για το τι κορίτσια βγάζει η Ελλάδα κι ειδικότερα η Καλαμάτα. 
Με ύψος γύρω στο 1,80 και ιδανικές αναλογίες κάνει τις πασαρέλες να... αναστενάζουν.
Προκαλεί όπως και προκαλούσε κάποτε στην πόλη της Καλαμάτας, πανικό με στο πέρασμά της. 
Και με ένα της χαμόγελο... προσφέρει ρίγη.
 Χιλιάδες βλέμματα πέφτουν επάνω της κι εκτός από τους άντρες... μαγνητίζει και κερδίζει και τον γυναικείο πληθυσμό.
 Η μελαχρινή θεά έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τα Πελοποννησιακά Καλλιστεία του 2008 και στην συνέχεια, όπως είναι λογικό, κατέκτησε τον τίτλο «Playgirl 2010».
Η καριέρα της όμως δε σταματά εδώ, καθώς εκτός από κορμάρα και γενικότερα σέξι είναι και εργατική.
Έτσι κατέκτησε και τις πασαρέλες του εξωτερικού. Επιλέχθηκε ανάμεσα σε δεκάδες μοντέλα και τελικά περπάτησε για τον Giorgio Armani στο Fashion Week στο Μιλάνο. Ακολούθησαν φωτογραφήσεις και πολλά εξώφυλλα.
Είναι τελειομανής, φιλόδοξη και ιδιαίτερα αυστηρή επαγγελματίας, ενώ στο βιογραφικό της αναφέρει πως όνειρο της είναι να γίνει μοντέλο της Victoria's Secret. Η ζωή της πλέον είναι μοιρασμένη σε Ελλάδα και εξωτερικό και παρά το τρέξιμο, το άγχος και την κούραση παραμένει η δική μας κουκλάρα και η No1 επιλογή
για τον αντρικό πληθυσμό.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ; 5.752 είδη φυτών υπάρχουν στην Ελλάδα


5.752 είδη φυτών διαθέτει η Ελλάδα

Τα 1.278 είδη είναι μοναδικα στον πλανήτη !!!
Η Ελλάδα είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη βλάστηση, αποφάνθηκαν Γερμανοί βοτανολόγοι, σύμφωνα με τους οποίους στη χώρα μας υπάρχουν 5.752 είδη φυτών, με το ένα στα πέντε -για την ακρίβεια 1.278 είδη- να μην απαντώνται οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. 
Οι Γερμανοί ερευνητές σε συνεργασία με Έλληνες και Δανούς συναδέλφους τους μελετούσαν επί τρία χρόνια τα είδη βλάστησης της Ελλάδας στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν την πρώτη ολοκληρωμένη καταγραφή της ελληνικής χλωρίδας, καταγράφοντας με λεπτομέρειες ποιοι τύποι φυτών απαντώνται σε κάθε περιοχή.

Ρήγμα στην Χ.Α - Σημαντικά τα νέα στοιχεία

Για τα νέα στοιχεία που έστειλε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στα γραφεία των ανακριτριών και συμπεριελήφθησαν στην δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή, οι ανακρίτριες έδωσαν προθεσμία για... τις απολογίες τους στους τρεις κατηγορούμενους βουλευτές της οργάνωσης, που κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ανακρίτριες κάλεσαν τους Π. Ηλιόπουλο Στ. Μπούκουρα και Γ. Γερμενή στο Εφετείο, προκειμένου να τους ενημερώσουν για το νέο υλικό που απέστειλε η Αντιτρομοκρατική και προσδιόρισαν τις απολογίες για τις 11 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακρίτριες παρέλαβαν σκληρό εξωτερικό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή με τεράστιο όγκο δεδομένων από υπολογιστές των κατηγορούμενων, στικάκια, στοιχεία από ανάκτηση σβησμένων αρχείων από τους συγκεκριμένους υπολογιστές καθώς και άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων.

Επιπλέον, στα νέα στοιχεία που απεστάλησαν στην ανάκριση υπάρχουν και βίντεο τα οποία εκτιμώνται ως ιδιαίτερα σημαντικά. Συγκεκριμένα, φέρεται να υπάρχει βίντεο που, σύμφωνα με πληροφορίες, απεικονίζει ορκωμοσία νέων μελών της οργάνωσης σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, καθώς και βίντεο εκπαίδευσης νέων μελών, τα οποία φορούν κουκούλες, με πραγματικά όπλα, ενώπιον βουλευτή του κόμματος.
Στο μεταξύ, διαφορετική στάση έναντι των υπολοίπων συναδέλφων του φαίνεται να τηρεί ο βουλευτής Κορινθίας Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος χαρακτηρίζει νομότυπες τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των κατηγορούμενων βουλευτών χθες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Νωρίτερα οι ανακρίτριες της υπόθεσης με διάταξη τους απέρριψαν την αίτηση αποφυλάκισης του Χρήστου Παππά αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι ο βουλευτής άλλαξε «όψιμα» στάση σχετικά με τις απόψεις του για τον Χίτλερ και τον κοινοβουλευτισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακρίτριες κρίνουν ότι η ιδεολογία του κατηγορουμένου δεν θα αφορούσε την ανάκριση αν δεν οδηγούσε σε εγκλήματα ενώ τονίζουν ότι με προκάλυμμα τη βουλευτική ασυλία ο Χρηστος Παππάς ήταν «επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης».

Real.gr

Είναι και Σάββατο βράδυ...Ακόμα κι ο Τσίπρας βαρέθηκε στη Βουλή!

Συνήθως η συζήτηση για τον προϋπολογισμό είναι βούτυρο στο ψωμί της αντιπολίτευσης αφού ο εκάστοτε επικεφαλής έχει τη δυνατότητα να αναδείξει τις περικοπές της επόμενης χρονιάς πόσο μάλλον σε έναν προϋπολογισμό ύφεσης όπως είναι αυτός που ψηφίζεται σήμερα.
Κι όμως ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός περίμενε πώς και πώς να περάσει η ώρα να μιλήσει, να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και να φύγει από τη Βουλή. 
Στην ίδια γραμμή και όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αφού ο κατάλογος των ομιλητών ήταν άδειος... 
 Παραπολιτικά

Χωρίς υπουργούς και ομιλητές η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

vouli.jpgΑρχικά, η απουσία υπουργών και ομιλητών από τη συζήτηση υποχρέωσε το Προεδρείο να κάνει ολιγόλεπτη διακοπή. 
Νέα παραίνεση για την παρουσία των υπουργών στη Βουλή έγινε και αργότερα, καθώς στην Ολομέλεια ήταν μόνο ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, ο οποίος έχει μιλήσει από την Παρασκευή.
Έτσι, ο προεδρεύων Γ. Δραγασάκης επεσήμανε για δεύτερη φορά την απουσία υπουργών. «Δεν θα είναι ωραίο να μιλάνε μεταξύ τους Υπουργοί και πολιτικοί αρχηγοί», υπογράμμισε.
Νωρίτερα, όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Τσαυτάρης, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν υπουργοί προκειμένου να πάρουν το λόγο. Ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε ότι θα γίνει «ολιγόλεπτο διάλειμμα» μέχρι να έρθει υπουργός.
Επισημαίνεται ότι έχουν εγγραφεί συνολικά 182 βουλευτές και ότι πρέπει να παρεμβάλλεται βουλευτής της αντιπολίτευσης ανάμεσα στους ομιλητές από την πλευρά της κυβέρνησης.
Η ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού θα γίνει στις 12 τα μεσάνυχτα.

Σ.Αρναούτογλου: Πρώτη εκτίμηση για την επικείμενη ψυχρή εισβολή

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο twitter ο γνωστός μετεωρολόγος Σακης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στην επικείμενη ψυχρή εισβολή και έδωσε τις πρώτες του εκτιμήσεις για το εάν χιονίσει στην Αττική.
Αναλυτικά είπε: 
Πολλά τα ερωτήματα για το αν θα χιονίσει την επόμενη εβδομάδα στην Αττική..Όπως είπα θα περίμενα και την Κυριακή για να δω όμως σε γενικές θεωρώ οτι μετά τoν ανοιξιάτικο καιρό της ερχόμενης Τρίτης, την Τετάρτη ο καιρός θα κρυώσει πολύ ενώ το ξημέρωμα της Τετάρτης νιφάδες θα πρέπει να κάνουν την εμφάνιση τους και στο κέντρο της Αθήνας ενώ ένα δυνατό πασπάλισμα χιονιού δεν το αποκλείω για τις γύρω περιοχές..

Περιοχές που ίσως τα χιόνια φαίνεται να είναι περισσότερα είναι ακόμα και οι πεδινές περιοχές της Μαγνησίας, της Ευβοίας, της Φθιώτιδας και πιθανώς της Βοιωτίας..Θα πρέπει να χιονίσει και στις βόρειες Κυκλάδες και την Τετάρτη το βράδυ έως και τις παρυφές των Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.
meteo-news.gr

Συμπλοκή μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων

Στις τέσσερις το απόγευμα στο νοσοκομείο Παίδων μια ομάδα Ρομά μπήκε στο νοσοκομείο και συνεπλάκησαν με άλλους έχοντας πάνω τους και μαχαίρι.
Σύμφωνα μάλιστα με την ΕΛ.ΑΣ, τα άτομα αφού διαπληκίστηκαν προκάλεσαν ελαφρά τραύματα σε έναν 16χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια κατατέθηκε μήνυση στο Α.Τ. Ζωγράφου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συλλήψεις.

Χρωστάς σε νοσοκομείο; Έρχεται κατάσχεση!

- Κατασχέσεις ακόμη και σε ανασφάλιστους που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο και δεν πλήρωσαν, σκοπεύει να κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης
- Στο "στόχαστρο" όσοι έχουν δεύτερη κατοικία
- Πέταξε το μπαλάκι στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ: Ελάτε στην Πρωτοβάθμια αλλά κλείστε τα ιατρεία σας!


Με κατάσχεση της δεύτερης κατοικίας για όσους χρωστούν στα νοσοκομεία και δεν έχουν εξοφλήσει προειδοποίησε όσους ανασφάλιστους έκαναν χρήση των υπηρεσιών νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

«Το νοσοκομείο πρέπει να χρεώνει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι, για τους παράνομους μετανάστες τα ποσά διεκδικούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως η κατάσχεση δεν θα αφορά τους άπορους αλλά όσους διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία, όπως ακίνητα και τα χρήματα και θα διεκδικούνται με τη διαδικασία του δημόσιου λογιστικού για όλα τα χρέη προς το Δημόσιο.

Μπαλάκι κυβέρνησης στους γιατρούς ΕΟΠΥΥ: Ελάτε στην Πρωτοβάθμια αλλά κλείστε τα ιατρεία σας!

Όποιος επιθυμεί μπορεί να εργασθεί και να μεταφερθεί στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης αποφαίνεται τώρα η κυβέρνηση και ο Άδωνις Γεωργιάδης ρίχνοντας ουσιαστικά το μπαλάκι στους γιατρούς για το τι θα κάνουν.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι γιατροί δε θα απολυθούν δια χειρός Άδωνι –όπως ο ίδιος δήλωσε στο Mega- αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν στο νέο σύστημα το οποίο περνά στο ΕΣΥ αλλά θα πρέπει να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και να εργάζονται όπως και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η απόφαση αυτή ελήφθη όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες έπειτα από έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και διευκολύνει τελικώς και τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον Άδωνι Γεωργιάδη καθώς το ανοικτό μέτωπο με το κλάδο θα καμφθεί. Άλλωστε η απόφαση είναι πλέον στα χέρια των γιατρών.

newsit.gr

ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ-Δεν τολμούν να απολύσουν από το Δημόσιο, ούτε καν έναν καταδικασθέντα παιδόφιλο Δικαστή!

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθεί το ερώτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την οριστική ή μη απόλυση του 48χρόνου πρωτοδίκη Ε.Π., ο οποίος εκτίει σήμερα ποινή κάθειρξης 6 ετών στις φυλακές της Χαλκίδας, επειδή υποχρέωνε τον 5χρονο γιο του να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες.
Ωστόσο, ο εν λόγω πρωτοδίκης διοικητικών δικαστηρίων θα ζητήσει από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να αναβληθεί η εκδίκαση της παραπομπής του σε οριστική απόλυση από το δικαστικό σώμα, μέχρι να αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο οποίο έχει προσφύγει.
Ο πρωτοδίκης, έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε κάθειρξη 6 ετών και 3ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για «αποπλάνηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος το 10ο έτος της ηλικίας του κατ' εξακολούθηση». Η υπόθεση αυτή έγινε γνωστή το 2001, όταν η πρώην σύζυγός του κατέθεσε σε βάρος του μήνυση για αποπλάνηση του ανήλικου παιδιού τους.
Ειδικότερα, ο Ε.Π. υποχρέωνε το γιο του, όταν τον φιλοξενούσε σπίτι του, καθώς ήταν διαζευγμένος, να του ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες, λέγοντάς του πως αν δεν δεχόταν, «δεν θα του έπαιρνε το απόγευμα παγωτό», ενώ τον υποχρέωνε ακόμη και εκβιαστικά, με ξυλοδαρμό, στέρηση φαγητού κ.λπ., να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες.
Πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε κάθειρξη 13 ετών, αλλά στο δεύτερο βαθμό ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι συγγενείς του εμφάνισαν συμπτώματα αδύνατης μνήμης.
Στη συνέχεια, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης τον έθεσε σε αργία από 19.12.2011, ενώ στις 11.7.2012 έστειλε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ερώτημα, όπως λέγεται, για το αν πρέπει ο παιδεραστής να απολυθεί οριστικά ή όχι από το δικαστικό σώμα, λόγω της καταδίκης του για «αδίκημα που τελέσθηκε με δόλο».
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ολομέλεια του ΣτΕ που πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της οριστικής απόλυσής του, ο Ε.Π. θα ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσής του μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στο οποίο έχει προσφύγει.
Στην προσφυγή στο ΕΔΔΑ ο πρωτοδίκης υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη, ενώ παράλληλα αμφισβητεί την κρίση των ποινικών δικαστών.

Νέες καταγγελίες για διακίνηση ακατάλληλών λιπασμάτων από εταιρείες… φαντάσματα

Τη διακίνηση λιπασμάτων… μαϊμού από εταιρείες φαντάσματα καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ). 

Έγγραφο σχετικά με το θέμα εξέδωσε και το αρμόδιο τμήμα του ΥπΑΑΤ (Τμήμα Λιπασμάτων – Εδαφολογίας και Θρέψης Φυτών, Γεν. Διευ. Φυτικής Παραγωγής. Διευ. Εισροών Φυτικής Παραγωγής) στο οποίο τονίζει ότι: πραγματοποιείται εμπορία ακατάλληλων και πιθανών επικίνδυνων λιπασμάτων. 

Όπως είπε ο κ. Γιάννης Βεβελάκης, Πρόεδρος του ΣΠΕΛ: 

«Η παραπλάνηση καταστημάτων και αγροτών συνεχίζεται από εταιρείες φαντάσματα. Τα μέλη μας είναι σε εγρήγορση και ενημερώνουν την αγορά. Επίσης όμως οι αρχές θα έπρεπε ήδη να είχαν βρει και σταματήσει αυτούς τους διακινητές».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΠΕΛ αναφέρει:
Ενημερώνουμε τα καταστήματα αγροτικών εφοδίων και τους αγρότες ότι για άλλη μία φορά κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά "ΜΑΪΜΟΥ" προϊόντα των τύπων 20-10-10, 20-10-0 κ.α. που διακινούνται ως «Λιπάσματα Ε.Κ.».

Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι στο σακί αναφέρονται με ανεπαρκή δ/νση και χωρίς κανένα άλλο αναγνωριστικό στοιχείο ή κάποιο στοιχείο επικοινωνίας.:

1. Ως παραγωγός εταιρεία η «ΦΙΛΟΦΑΡΜ Ε.Π.Ε., Ανατολής 2 - Ν.Ιωνία»
2. και ως αποστολέας η «MEZOPOL HOLDINGS CO LIMITED, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ».
Παρόμοια σακιά έχουν εντοπιστεί στη Δυτική Ελλάδα (Κέρκυρα, Αιτωλοακαρνανία), στην Ήπειρο & στη Μακεδονία.

Ο Σ.Π.Ε.Λ. με νέο έγγραφό του (αριθ. πρωτ. 1122/04-12-2013 ) κατήγγειλε στην αρμόδια υπηρεσία της Δ.Ε.Φ.Π. του ΥΠ.Α.Α.Τ. και την παραπάνω περίπτωση, προκειμένου να γίνουν και οι απαιτούμενοι επίσημοι έλεγχοι (δειγματοληψίες & αναλύσεις) από τα Κ.Ε.Π.Π.Υ.Ε.Λ.

Η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ με το συν/νο σχετικό έγγραφο που μας κοινοποίησε, επιβεβαιώνει το μέγεθος του προβλήματος και ενημερώνει μέσω των ΚΕΠΠΥΕΛ όλα τα καταστήματα εμπορίας λιπασμάτων για το θέμα.
agrotypos.gr

Αυτοί θα μας σώσουν αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία;

Στο πλαίσιο των συζητήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στελέχωση των επιτροπών «σοφών» άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν τα πρώτα ονόματα, με αυτά των κυρίων Γιώργου Κιμούλη και Θάνου Μικρούτσικου να φιγουράρουν στη λίστα για την επιτροπής, που θα επεξεργαστεί ένα σχέδιο για την Πολιτισμική Αναγέννηση! Και μόλις έγινε γνωστή η είδηση έγινε… χαμός στην Πάτρα! «Αυτοί θα μας σώσουν»; έγραφαν οι περισσότεροι, θυμίζοντας τις «διαδρομές» του Γιώργου Κιμούλη στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και του Θάνου Μικρούτσικου στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα! Εδώ που τα λέμε… έχουν και κάποιο δίκιο!
 dete.gr

Φονικός χειμώνας: Ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του από σόμπα που πήρε φωτιά στη Σπάρτη

«Λαμπάδιασε» το διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν ο άτυχος 83χρονος και η σύζυγός του, όταν η ηλεκτρική τους σόμπα άρπαξε φωτιά - Τους έβγαλαν από το σπίτι, όμως εκείνος είχε ήδη εισπνεύσει θανατηφόρα ποσότητα καπνού - ΔΕΗ, δήμοι και υπουργείο Περιβάλλοντος αναζητούν τρόπους να μην κόβεται το ρεύμα στα ασθενέστερα νοικοκυριά.

Στο μακρύ κατάλογο των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους, αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης εν μέσω βαρυχειμωνιάς, προστέθηκε χθες ένας ηλικιωμένος άνδρας, που ζούσε στη Σπάρτη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περίπου στις 18:45 το βράδυ της Παρασκευής κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, να σπεύσει σε φωτιά οικίας, κοντά στη διασταύρωση Λυκούργου - Μυστρά, στον αριθμό 3 της οδού 9ης Μεραρχίας.

Στο σπίτι έμενε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Κάποια στιγμή, η ηλεκτρική σόμπα αλογόνου που χρησιμοποιούσαν για θέρμανση, άρπαξε φωτιά, με αποτέλεσμα το εσωτερικό του σπιτιού να γεμίσει με καπνό.

Ο υπεύθυνος του σούπερ μάρκετ «Αλεξάνδρα», που βρισκόταν απέναντι από το περιστατικό, μόλις αντιλήφθηκε το γεγονός, αμέσως τηλεφώνησε στο «100» και έσπευσε με έναν πυροσβεστήρα, να βοηθήσει την κατάσταση.

Οι ηλικιωμένοι κατάφεραν να βγουν από το σπίτι με βοήθεια.

Δύο οχήματα της Πυροσβεστικής έσβησαν την όποια φωτιά είχε μείνει, η αστυνομία έκλεισε το δρόμο την ώρα της κατάσβεσης και διευκόλυνε την κυκλοφορία, ενώ το ΕΚΑΒ ήρθε και πήρε τον 83χρονο άνδρα, τον οποίο μετέφερε στο νοσοκομείο της Σπάρτης.

Δυστυχώς, όμως, ο καπνός που είχε εισπνεύσει, ήταν αρκετός για να του στερήσει τη ζωή...

apela.gr

«Άρωμα στρατηγικής σύγκλισης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ»

«Άρωμα στρατηγικής σύγκλισης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ» διαπίστωσε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, προβλέποντας πως όσο η διαδικασία αυτή θα ολοκληρώνεται, τόσο θα οξύνεται η φραστική διαμάχη ανάμεσα στα δύο κόμματα.

 Στοιχεία της «σύγκλισης» αυτής, όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, διαπιστώθηκαν και κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, με εκατέρωθεν προτροπές για «συζήτηση» και ενδιάμεσες παρεμβάσεις, όπως αυτές του Μίμη Ανδρουλάκη. Κυρίως ωστόσο, εντοπίζεται σε ομιλίες σαν αυτές του Αλέξη Τσίπρα στο Τέξας και στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, στις οποίες διαπιστώνεται κατά τον κο Παφίλη, μια σαφής αλλαγή πολιτικού λόγου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Συλλήψεις σε επιχείρηση της αστυνομίας κατά της λαθρεμπορίας τσιγάρων

Έξι συλλήψεις και κατάσχεση άνω από 1,5 εκατ. πακέτων τσιγάρων, είναι το αποτέλεσμα της ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, που ολοκληρώθηκε στην Αττική για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τις έρευνες σε σπίτια και αποθήκες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.605.898 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 520 συσκευασίες λαθραίου καπνού των 25 γραμμαρίων.  Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε αρχές Απριλίου του 2013.

Άμεση επανασύνδεση ρεύματος και αναστολή διακοπών ηλεκτροδότησης για ευπαθείς ομάδες καταναλωτών

'Αμεση επανασύνδεση του ρεύματος και αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω χρεών για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, που ήταν εγγεγραμμένοι στις λίστες των κοινωνικών-προνοιακών δομών, δήμων, Περιφερειών και της εκκλησίας την 1η Νοεμβρίου αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπό τον υπουργό Γιάννη Μανιάτη με συμμετοχή των προέδρων των Ενώσεων Περιφερειών και Δήμων, Γ. Σγουρού και Κ. Ασκούνη καθώς και του προέδρου της ΔΕΗ Α. Ζερβού.

Πλέον των μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, προωθείται δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους κατοίκους Αττικής και Θεσσαλονίκης που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (συνολικά 272.000 καταναλωτές), κατά τις ημέρες που υπάρχει αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση ώστε να περιορίζεται η χρήση εναλλακτικών πηγών θέρμανσης (τζάκια, ξυλόσομπες, κλπ.). Την Πέμπτη αναμένεται η απάντηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε σχετική πρόταση του ΥΠΕΚΑ που εχει ήδη αποσταλεί.  Σε ό,τι αφορά τις επανασυνδέσεις, στόχος είναι μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουν ολοκληρωθεί.

ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ! Αυτό είναι το πραγματικό σώμα της Φαίης Σκορδά χωρίς ρετούς!


life style
Είναι μία από τις πιο όμορφες παρουσίες της ελληνικής τηλεόρασης. Το πρόσωπό της εκπέμπει μια γλυκύτητα, τη στιγμή που το κορμί της ανάβει φωτιές. Ψηλή, γυμνασμένη, με καμπύλες, σίγουρα δε μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Και ενώ όλοι «κράζουν» τους διάσημους ότι δε διαθέτουν τα κορμιά που τα περιοδικά πλασάρουν, έρχεται η Χριστίνα Πολίτη και δημοσιεύει στο instagram αυτή τη φωτό.
Στην Τήνο, λοιπόν, βρέθηκαν η Χριστίνα Πολίτη, η Ρούλα Ρέβη, ο Αποστόλης Τότσικας και η Φαίη Σκορδά. Πόζαραν όλοι μαζί με φόντο τη θάλασσα και ήταν όλοι τους μέσα στην καλή χαρά! Το κορμί της Σκορδά, λοιπόν, είναι άψογο.
Χωρίς ρετούς, χωρίς φίλτρα, είναι τέλειο! Τα πόδια της super γυμνασμένα και η κοιλιά της γραμμωμένη όσο ποτέ, παρόλο που είναι μανούλα.
Εύγε να πούμε στη Φαίη! Όσο για τα περιοδικά... αφήστε και κανένα κορμί αρετουσάριστο. Η Σκορδά εξάλλου δεν το έχει ανάγκη...

David Beckham: «Θέλω να με υποδυθεί στο σινεμά ο Brad Pitt»

Περισσότερα...Μπορεί να είναι μόνο 38 χρόνων αλλά δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να γίνει η ζωή του κινηματογραφική ταινία. Ο λόγος για τον Βρετανό ποδοσφαιριστή David Beckham, ο οποίος μετά την αποκάλυψη που έκανε πως αναγκάστηκε να αυνανιστεί μπροστά από τους συμπαίκτες του, ως μέρος μιας διαδικασίας από καψόνια όταν ως έφηβος ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι του ποδοσφαίρου, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Talksport Radio μίλησε για το ενεχόμενο να δει τη ζωή του στη μεγάλη οθόνη: «Θα ήθελα να με υποδυθεί ο Brad Pitt.
Ο Brad είναι η προφανής επιλογή. Εντάξει και ο Leonardo DiCaprio μου αρέσει αλλά και ο Bradley Cooper. Δεν είναι άσχημοι τύποι».

Αυξάνεται στα 10.000 ευρώ το όριο για υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία

vrourtsis.jpgΑυξάνεται από τα 5.000 ευρώ στα 10.000 ευρώ το ποσοτικό όριο για την υπαγωγή των οφειλετών ασφαλιστικών εισφορών στην πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και στη ρύθμιση «νέας αρχής».
Η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη εργασία και άλλες διατάξεις» που συζητείται στη Βουλή.
Με την ίδια τροπολογία καταργείται η υποχρέωση προσκόμισης της φορολογικής ενημερότητας ή της βεβαίωσης οφειλής ανάλογα με την περίπτωση ως δικαιολογητικού για την υπαγωγή στη ρύθμιση της «νέας αρχής».
Ορίζεται επίσης ότι μόνον όσοι έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή, δεν θα έχουν το δικαίωμα της ένταξης στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εξόφληση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία και όχι όλοι εκείνοι εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για φοροδιαφυγή, όπως προέβλεπε έως τώρα η νομοθεσία.

Κεραυνός «χτύπησε» ξωκλήσι

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπλητταν τις τελευταίες μέρες τη χώρα, δε σταμάτησαν ούτε μπροστά στον οίκο του Θεού.

Συγκεκριμένα, κεραυνός «χτύπησε» το ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του χωριού της Κωνωπίνας (Ακτίου – Βόνιτσας), στην Αιτωλοακαρνανία.

Μάλιστα, ο κεραυνός τρύπησε την κεραμοσκεπή του χώρου του ιερού, διαπέρασε το ταβάνι, προξένησε ρηγμάτωση στο δάπεδο και εκτίναξε την ανατολική πόρτα της εκκλησίας.

Ο ιερέας του χωριού, Δημήτριος Χαμαλέτσος, μετέβη στον χώρο με τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, ενημερώνοντας ταυτόχρονα την Αστυνομία.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος για την επιβαλλόμενη τυπική αυτοψία και καταγραφή του συμβάντος.

Εντύπωση προκάλεσε το εύρος των ζημιών, ενώ πρωταρχική ενέργεια του εκκλησιαστικού συμβουλίου ήταν να επισκευάσει τη σκεπή της εκκλησίας, ώστε να μην υποστεί περαιτέρω φθορές από τις βροχοπτώσεις.
patrastimes.gr

Γεράκι μπήκε σε σούπερ μάρκετ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι πελάτες και το προσωπικό ενός σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στην πόλη της Ρόδου, όταν αντίκρισαν ένα γεράκι να κυκλοφορεί ανάμεσα στα ράφια και τους διαδρόμους.
Το γεράκι, φαίνεται ότι έχασε τον προσανατολισμό του και μπήκε στο σούπερ μάρκετ, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει έξοδο διαφυγής.
Προσωπικό και πελάτες πάντως, μετά την αρχική έκπληξη και βλέποντας το γεράκι να περιφέρεται τρομαγμένο ανάμεσά τους, κατάφεραν να το βοηθήσουν να βρει την… έξοδο και να επιστρέψει και πάλι στο φυσικό του περιβάλλον.
 rodiaki.gr

Η Σάρα τρομάζει τους δημάρχους



Το προγραμματισμένο για σήμερα ραντεβού μεταξύ του υπουργού και υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και Ασημάκη Παπαγεωργίου, της διοίκησης της ΔΕΗ και εκπροσώπων της ΚΕΔΕ δεν θα είναι χωρίς εντάσεις. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους οι δήμαρχοι θεωρούν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί εν μέσω κατακραυγής της κοινής γνώμης να τους πετάξει την «καυτή πατάτα» των διακοπών ρεύματος της επιχείρησης που τις τελευταίες ημέρες έχει οδηγήσει συνανθρώπους μας ακόμη και στο θάνατο, με αποκορύφωμα την υπόθεση-σύμβολο της 13χρονης Σάρας στη Θεσσαλονίκη.
Η αντίδραση των δημάρχων
Με τις δημοτικές εκλογές σε έξι μήνες δεν είναι τυχαίο ότι δήμαρχοι με πρώτον τον Στέλιο Μποζίκη ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν την εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΗ σε νοικοκυριά της περιοχής τους που η επιχείρηση τους έχει διακόψει το ρεύμα.
Ούτε, είναι τυχαία η επιστολή των τεσσάρων δημάρχων στον πρωθυπουργό με την οποία  ζητούν την προσωπική του παρέμβαση, προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέψει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εφόσον οι δήμοι έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα, να γίνει τακτοποίηση οφειλών και κάλυψη του κόστους επανασύνδεσης του ρεύματος στους αδύναμους.
Κι αυτό γιατί, συνάδελφοί τους απ’ όλη τη χώρα όπως αυτός του Κορδελιού-Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης, που είδε μία γιαγιά και τον εγγονό της να σώζονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τις φλόγες, λόγω της έγκαιρης επέμβασης της πυροσβεστικής θεωρούν ότι το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ από τους δήμους.
Τι θα ζητήσει η ΚΕΔΕ
Πάντως, οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να ζητήσουν:
1)      Τη νομοθετική ρύθμιση που ζητούν με την επιστολή τους οι τέσσερεις δήμαρχοι ώστε να μπορεί να εγκριθούν σχετικά κονδύλια από το Ελεγκτικό Συνέδριο
2)      Χρηματοδότηση των δήμων ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τέτοιου είδους έξοδα
Να σημειωθεί ότι τα όσα συμβαίνουν με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν «χτυπήσει» τους δήμους και στο θέμα των εσόδων τους, καθώς η αδυναμία πληρωμής τους από τους καταναλωτές σημαίνει ότι και οι ΟΤΑ χάνουν πόρους από τα δημοτικά τέλη.
aftodioikisi.gr

Θύματα και ζημίες από χιονοθύελλα στις ΗΠΑ

Περισσότερες από 1000 πτήσεις ακυρώθηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα καθώς μια χιονοθύελλα, η οποία χαρακτηρίζεται από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, πλήττει νότιες και κεντρικές περιοχές της χώρας. 
Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς σε δυστυχήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.
«Σφοδρές χιονοπτώσεις και χιονόνερο αναμένονται από την Κοιλάδα του Οχάιο έως το κεντρικό Τέξας. Ο παγετός θα καταστήσει επικίνδυνη την οδήγηση στους δρόμους και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος είναι πιθανές» ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Απελπισμένος πολίτης απείλησε να πέσει από το παράθυρο του Δημαρχείου

Τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, όταν ένας πολίτης απείλησε να πέσει από το παράθυρο την ώρα που συνεδρίαζε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων.

Ο 47χρονος Τρικαλινός, σύμφωνα με το trikaladay.gr διεκδικεί τα χρήματα που του οφείλει ο Δήμος, ο οποίος πριν από πέντε χρόνια αγόρασε το παραδοσιακό σπίτι ιδιοκτησίας του. Όμως ο Δήμος κατέβαλε ένα μικρό ποσό και του οφείλει αρκετά χρήματα και παρά τις συνεχείς οχλήσεις του προς την προηγούμενη αλλά και τη σημερινή δημοτική αρχή δεν εξοφλήθηκε.

Έτσι σήμερα, την ώρα της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, μπήκε στην αίθουσα και ανέβηκε στο περβάζι απειλώντας να αυτοκτονήσει εάν δεν του δοθούν τα χρήματα που του οφείλονται.

Τελικά μετά από συζητήσεις με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους μέλη της Επιτροπής πείστηκε να μην προχωρήσει στην απειλή του.
trikaladay.gr

Πρωτοφανής δικαστική απόφαση για εκποίηση πρώτης κατοικίας

Η τράπεζα εκποιεί το σπίτι και ταυτόχρονα υποχρεώνει τη δανειολήπτρια να συνεχίσει να πληρώνει το δάνειο
Με τη βούλα και των δικαστηρίων, οι τράπεζες ληστεύουν στην κυριολεξία το λαό
Με μια πρωτοφανή απόφαση (461/2013) το Μονομελές Πρωτοδικείο της Χαλκίδας διατάσσει την εκποίηση της πρώτης κατοικίας άνεργης γυναίκας, η οποία μάλιστα δεν ανήκει στην ίδια, αλλά στο σύζυγό της! Από πάνω, μάλιστα, της επιβάλλει να πληρώνει κανονικά τις δόσεις του δανείου για το σπίτι που της παίρνει η τράπεζα! Η περίπτωση είναι αποκαλυπτική για τον τρόπο που ακόμα και οι ισχύοντες νόμοι, που δεν παρέχουν καμία ουσιαστική προστασία στη λαϊκή οικογένεια και την κατοικία της, παραβιάζονται εξόφθαλμα, προς όφελος των τραπεζών.Η ιστορία έχει ως εξής: Μετά από αίτησή της, το Ειρηνοδικείο Αυλωναρίου αποφάσισε το 2012 την υπαγωγή της δανειολήπτριας Ε. Θ. (τα πλήρη στοιχεία είναι στη διάθεση της εφημερίδας) της Eurobank στο «νόμο Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Η Ε. Θ. είχε πάρει από τη συγκεκριμένη τράπεζα διάφορα δάνεια, ένα από τα οποία αφορούσε και στην αγορά της πρώτης κατοικίας, που είναι στο όνομα του συζύγου της.
Το Ειρηνοδικείο όρισε μηνιαία δόση 80 ευρώ και διέταξε την εκποίηση δύο αγροτεμαχίων, τα οποία της ανήκαν, προκειμένου να διευθετήσει το δάνειο. Ωστόσο, η τράπεζα δεν έμεινε όσο ικανοποιημένη θα ήθελε και άσκησε έφεση, η οποία εκδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας. Η δικαστής Ζωή Κουρκάκη αποφάσισε τα εξής πρωτοφανή: Διατάσσει την εκποίηση και της κύριας κατοικίας της στο Αλιβέρι, η οποία όμως δεν ανήκει στην ίδια αλλά στο σύζυγό της και η οποία έτσι κι αλλιώς υποτίθεται πως προστατεύεται από τον πλειστηριασμό.
Επίσης, το δικαστήριο διατάσσει την αύξηση της μηνιαίας δόσης από 80 σε 100 ευρώ το μήνα. Δηλαδή, από τη μια η τράπεζα της παίρνει το σπίτι και από την άλλη το δικαστήριο υποχρεώνει τη δανειολήπτρια να συνεχίζει να πληρώνει το δάνειο που χρωστάει. Ολα αυτά, με 700 ευρώ το μήνα με τα οποία ζει η τριμελής οικογένεια, που έχει ανήλικο παιδί. Η ίδια τράπεζα, με παρόμοιο τρόπο, είχε δρομολογήσει τον πλειστηριασμό του σπιτιού οικογένειας στην Κεφαλονιά, τον περασμένο Φλεβάρη, ο οποίος «πάγωσε» κάτω από τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων του νησιού.
Η συγκεκριμένη περίπτωση αποδεικνύει πως οι νόμοι που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να ψάχνουν το δίκιο τους στα δικαστήρια («νόμος Κατσέλη»), να καταβάλλουν ένα σωρό χρήματα για τα δικαστικά έξοδα, να μπλέκονται σε χρονοβόρες διαδικασίες, δεν μπορούν να δώσουν ουσιαστική λύση. Το ίδιο ισχύει και για τις προσωρινές εξαιρέσεις από τους πλειστηριασμούς της κύριας κατοικίας, που δεν παρέχουν καμία ασφάλεια στις λαϊκές οικογένειες, αφού παραμένει ο βραχνάς των χρεών προς τις τράπεζες και η δικαιολογημένη αγωνία μήπως τελικά βρεθούν αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό του σπιτιού τους!
Για τα λαϊκά νοικοκυριά λύση μπορεί να δώσει μόνο η απαγόρευση των πλειστηριασμών, με παράλληλη ουσιαστική ελάφρυνσή τους από τα χρέη προς τις τράπεζες, διαγραφή των τόκων και μέρους των χρεών τους. «Να σταματήσει τώρα κάθε πλειστηριασμός σπιτιού εργατικών - λαϊκών οικογενειών», τονίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας και καλεί σε σύσκεψη για την οργάνωση της δράσης ενάντια στους πλειστηριασμούς τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο Αλιβέρι.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 7-12-2013

Ένας υποψήφιος ΑΛΛΟΙΩΤΙΚΟΣ από τους άλλους. Μπορούν όμως οι ψηφοφόροι να καταλάβουν την διαφορά?

"Λέγομαι Ηλίας Ζαρκάδας, είμαι 37 ετών, Μηχανικός Πληροφορικής στο επάγγελμα. Είμαι χρεοκοπημένος και είμαι καλά. Αποφάσισα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου ως υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου επειδή βλέπω την πόλη που γεννήθηκα να βουλιάζει μέρα με την μέρα στην παρακμή και την εγκατάλειψη". Με αυτό τον ασυνήθιστο τρόπο αποφάσισε να  πλασάρει  τον εαυτό του ένας Βολιώτης που έχει φάει την κρίση με την κουτάλα. Φυσικά σε τέτοιους "αληθινούς" υποψήφιους δεν υπάρχουν χορηγοί για να προβάλουν τις υποψηφιότητες τους από το γυαλί, έτσι ο εικονιζόμενος χρησημοποίησε την...περισσότερα στο    euro-crimes.blogspot

ΒΙΤΖΕΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ -ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ στα δρομολόγια πλέον και η γραμμή καταργείται!

Tα Κυθηραϊκά σωματεία της Αττικής είχαν συνάντηση για να συντονίσουν τις διαμαρτυρίες για την κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων με τον Πειραιά, όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης.
Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αυτής πληροφορηθήκαμε ότι στο Υπουργείο ο σύμβουλος του υπουργού {ο ίδιος ο υπουργός αρνήθηκε να τους δεχθεί} δήλωσε στον Αντιδήμαρχο Κυθήρων και τον εκπρόσωπο των Αντικυθήρων με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το πλοίο ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ στα δρομολόγια πλέον και η γραμμή καταργείται!

Φαίνεται ότι τώρα μόλις αρχίζει το σκοτάδι της απομόνωσης και της οπισθοδρόμησης των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.

Ο Μεσαίωνας επανήλθε στα Κύθηρα το σκοτάδι και η απομόνωση εγκαταστάθηκαν συα Αντικύθηρα

Ο "Κολονακιώτης" Υπουργός που ίσως το μόνο που γνωρίζει από ναυτιλία είναι τα καραβάκια που έπαιζε στην μπανιέρα του μικρός αποφάσισε τον αποκλεισμό και την απομόνωση των νησιών μας.

Οι νόμοι και οι συμβάσεις που υπογράφει τελικά αυτό το ΥΠΟΔΟΥΛΟ κράτος είναι απλά κωλόχαρτα, όπως αποδεικνύεται.....

Οι καμπάνες του κινδύνου που χτύπαγαν εδώ και πολύ καιρό τελικά έγιναν κανονιές που θα ρημάξουν τα νησιά μας....
----------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-kithiraikanea.blogspot.gr

6.12.13

Νωρίτερα η καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου

 
Νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες θα καταβληθούν, σε περίπου 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχους, οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2014, που καταβάλλουν τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Εργασίας ασφαλιστικά ταμεία.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έλαβε αυτή την απόφαση με στόχο την καλύτερη διευκόλυνση των συνταξιούχων στις συναλλαγές τους, καθώς τις ημέρες αυτές η κίνηση στα τραπεζικά ιδρύματα είναι πολύ μεγάλη.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΤΕΒΕ- ΤΑΕ-ΤΣΑ) θα καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου, ενώ όλων των υπόλοιπων φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του Δημοσίου στις 23 Δεκεμβρίου.

ΠΥΛΟΣ-«Βυθισμένοι οικισμοί της Νότιας Πελοποννήσου» από τον Απρίλιο

Στους «Βυθισμένους Οικισμούς της Νότιας Πελοποννήσου» είναι αφιερωμένη η περιοδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί, από τον Απρίλιο 2014 ως τον Απρίλιο 2015 στον Προμαχώνα Μακρυγιάννη, εντός του Φρουρίου της Πύλου (Νιόκαστρο). Πρόκειται για φωτογραφική κυρίως έκθεση, που θα περιλαμβάνει υλικό από παλαιότερες υποβρύχιες ανασκαφές της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στους βυθισμένους οικισμούς της Μεθώνης στη Μεσσηνία και της Πλύτρας στη Λακωνία, αλλά και από τα νέα δεδομένα στο Παυλοπέτρι Λακωνίας. 
Στην έκθεση, θα αξιοποιηθεί τμήμα του φωτογραφικού υλικού από τη Μεθώνη και την Πλύτρα, που είχε παρουσιαστεί στο αφιέρωμα «Βυθισμένες Πόλεις» το 2000 στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και υλικό από τις νεότερες ενάλιες έρευνες στο Παυλοπέτρι Λακωνίας. 
Την έκθεση θα πλαισιώνουν τρία ενάλια ευρήματα, ένας πίθος από τον οικισμό της Μεθώνης και δύο πίθοι από τον οικισμό Παυλοπετρίου Λακωνίας.
Η έκθεση διαρθρώνεται σε τρεις κύριες ενότητες, με την πρώτη να «συστήνει» στον επισκέπτη το κτίριο φιλοξενίας, αλλά και να παρουσιάζει συνοπτικά το περιεχόμενο του αφιερώματος. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η δεύτερη ενότητα, καθώς θα αναφέρεται στους καταβυθισμένους οικισμούς που έχουν εντοπιστεί ως τις μέρες μας στην Ελλάδα, με έμφαση στη σημασία τους, καθώς και στα αίτια που οδήγησαν στην καταβύθισή τους. 
Η τρίτη ενότητα θα απεικονίζει τις τρεις σημαντικές αρχαίες πολιτείες που βυθίστηκαν στις ακτές της Νότιας Πελοποννήσου: τους προϊστορικούς οικισμούς της Μεθώνης Μεσσηνίας και του Παυλοπετρίου Λακωνίας, καθώς και τον ελληνιστικό-παλαιοχριστιανικό οικισμό της Πλύτρας. 
Για την «αφήγηση», θα χρησιμοποιηθούν, εκτός από τις φωτογραφίες, σκίτσα και κείμενα, καθώς και οι τρεις πίθοι που ανασύρθηκαν από τον βυθό και οι οποίοι, συγκολλημένοι και συντηρημένοι, φυλάσσονται στα εργαστήρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στην Αθήνα.

Δέκα συλλήψεις στη συγκέντρωση για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο



Συνολικά 55 άτομα προσήχθησαν και 10 συνελήφθησαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδες ατόμων επιτέθηκαν «απρόκλητα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα» κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως αναφέρεται, οι εν λόγω διαδηλωτές έριξαν πέτρες, νεράντζια, φωτοβολίδες, κομμάτια από πλάκες πεζοδρομίου και άλλα αντικείμενα, τραυματίζοντας τέσσερις αστυνομικούς.

Κατά την αποχώρησή τους άφησαν στον χώρο τέσσερις μολότοφ, 20 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 50 στειλιάρια και κοντάρια (μερικά με σημαίες), δύο πυροσβεστήρες, δύο κράνη, έναν θώρακα μοτοσικλετιστή και άλλα αντικείμενα.
Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
newpost.gr

Ιδιοκτήτης φαρμακείου απείλησε με όπλο εφοριακούς

Ποινική δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 53χρονου ιδιοκτήτη φαρμακείου στη Χαλκίδα, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης απείλησε δύο υπαλλήλους της τοπικής ΔΟΥ με όπλο.
Όπως ανέφεραν οι δύο υπάλληλοι (ένας 39χρονος και μια 34χρονη), πήγαν στο φαρμακείο για να κάνουν οικονομικό έλεγχο. Σύμφωνα με την καταγγελία τους, κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο 53χρονος κλείδωσε την πόρτα και στη συνέχεια τράβηξε πιστόλι, απειλώντας και εξυβρίζοντάς τους για να σταματήσουν.
Οι δύο υπάλληλοι κατάφεραν μετά από λίγο να τον πείσουν να ανοίξει την πόρτα για να αποχωρήσουν.
Ο 53χρονος αναζητείται από την αστυνομία.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ - VIREAD

Άνεργη και ανασφάλιστη μητέρα με παιδιά, η οποία πάσχει από ηπατίτιδα Β, έχει άμεση ανάγκη από το φάρμακο VIREAD. Παρακαλούμε όσους και όσες μπορούν να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα  στο τηλέφωνο. 6941-425303 ή στο e-mail: egmont1937@gmail.com.
ΚΙΦΒ

Οι τρεις αντίπαλοι της Εθνικής στο Μουντιάλ

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει πρώτα την Κολομβία. 
Δείτε όλους τους ομίλους.
 Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας κληρώθηκε στον 3ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας (12 Ιουνίου-13 Ιουλίου 2014), μαζί με τα αντίστοιχα συγκροτήματα της Κολομβίας, της Ακτής Ελεφαντοστού και της Ιαπωνίας.

Τρελό ξύλο για ένα σουτιέν και ένα στρινγκ;

Για την Μαύρη Παρασκευή των εκπτώσεων στην Αμερική σίγουρα κάτι θα έχετε ακούσει
Ποτέ φυσικά δεν λοίπουν και τα απίστευτα περιστατικά βίας από τις ημέρες αυτές καθώς χιλιάδες άτομα στριμώχονται σε καταστήματα, προκειμένου να προλάβουν και να βρουν τα προϊόντα που θέλουν στις καλύτερες τιμές.
Έτσι έγινε και στο κατάστημα εσωρούχων , όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.
Τρελό ξύλο ανάμεσα σε γυναίκες που είχαν προφανώς βάλει στο μάτι το ίδιο αντικείμενο.

Με αγγελία σε εφημερίδα ψάχνει αγοραστή... για το νεφρό του

Ξέρει ότι αυτό που ζητάει είναι παράνομο και καταδικαστέο.

«Καταδικαστέο είναι να ζω τέσσερις μήνες στο αυτοκίνητο», απαντά.

Ο 48χρονος Σπύρος από το νομό Ηλείας, άνεργος εδώ και ένα χρόνο και άστεγος, έβαλε μια αγγελία στην τοπική εφημερίδα «Πρωινή» μέσω της οποίας αναζητά... αγοραστή για το ένα του νεφρό.

Η ιστορία του είναι συγκλονιστική, είναι όμως η ιστορία χιλιάδων ανθρώπων.

Κατάγεται από την Ηλεία αλλά γεννήθηκε και έζησε πολλά χρόνια στην Αθήνα. Πριν από δέκα χρόνια επέστρεψε στον τόπο της καταγωγής μου.

«Πατρικό σπίτι δεν υπάρχει. Εργαζόμουν ως οδηγός με δελτίο παροχής. Απολύθηκα τον περασμένο Ιανουάριο και μου έμειναν 30.000 ευρώ χρέη σε ΤΕΒΕ εφορία και ΦΠΑ. Για αυτό το λόγο δεν δικαιούμαι ούτε επίδομα ανεργίας», λέει στο newpost.

Διαζευγμένος, πατέρας ενός 8χρονου κοριτσιού, ο κ. Σπύρος (όλα τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του newpost) ζει στο αυτοκίνητο που πρόλαβε να αγοράσει με δόσεις πριν ξεσπάσει η κρίση. Αλλά ακόμη κι αυτό είναι χρεωμένο στην τράπεζα και απειλείται με κατάσχεση.

Του επισημάναμε ότι η αγοραπωλησία οργάνων είναι παράνομη.

«Το γνωρίζω πολύ καλά. Ας έρθουν να με πιάσουν. Δεν έχω άλλη λύση».

Αυτό που κυρίως τον τρομάζει είναι πως στην ηλικία του δεν θα καταφέρει να βρει μια δουλειά.

«Και αν κάποτε βρω δουλειά, θα παίρνω 500 ευρώ. Τι θα πρωτοπληρώσω; Τα χρέη μου, το νοίκι μου, το φαγητό μου ή τη διατροφή του παιδιού»; λέει χαρακτηριστικά.

newpost.gr

ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΜΑ-Στό "Μπουκέτο" του ΟΤΕ η τηλεόραση BEST

Η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ για το BEST MEDIA GROUP που διαρκώς αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του και θέλει να ανταποδίδει στον κόσμο την εμπιστοσύνη που του δείχνει καθημερινά. 
Μετά το μεγάλο βήμα με το νέο μέλος του την εφημερίδα “ΣΗΜΕΡΙΝΗ” Πελοπόννησος, τώρα έρχεται το μεγάλο άλμα!!!
Η τηλεόραση BEST είναι πλέον παντού σε όλο τον κόσμο. Από σήμερα το πρωί μια πραγματικά μοναδική στιγμή με το γεγονός της ανόδου της στην ψηφιακή δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ TV. 
Στο “ελεύθερο” μπουκέτο μπορείτε πλέον να μας βλέπετε παντού από κάθε γωνιά της χώρας και του πλανήτη στην θέση 666 και στη θέση 65 στο OTE TV μέσω Ευρυζωνικής Σύνδεσης (IPTV).Μια μεγάλη στιγμή με την τηλεόραση BEST ως μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΟΤΕ ΤV.

Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη αγορά στην Αρτεμισία στις 29/12

Μια παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη αγορά στην Αρτεμισία, όπου όλοι οι παραγωγοί αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της περιοχής θα μπορούν να εκθέσουν και να πωλήσουν τα προϊόντα τους, θα διοργανώσει ο Δήμος Καλαμάτας. 
Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, με τη βοήθεια των Τοπικών Συμβουλίων των χωριών της περιοχής (Αλαγονία, Νέδουσα, Πηγές, Αρτεμισία, Λαδά και Καρβέλι), οι παραγωγοί από τα χωριά του Ταϋγέτου θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τα ποιοτικά αγροδιατροφικά και άλλα προϊόντα που παράγουν, οι δε καταναλωτές να διαλέξουν ό,τι τους είναι αναγκαίο και επιθυμητό.
Για την καλύτερη διοργάνωση της αγοράς αυτής, αποφασίσθηκε σήμερα – στο πλαίσιο σύσκεψης υπό την προεδρία του Δημάρχου – η δημιουργία επιτροπής από τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων των χωριών του Ταϋγέτου, με συντονίστρια την Πρόεδρο του ΤΣ Αρτεμισίας Γεωργία Βασιλάκη (τηλ. 6972 928393).
Σημειώνεται πως ο Δήμος Καλαμάτας θα συμβάλει με οχήματα που διαθέτει στη μεταφορά όσων κατοίκων Καλαμάτας επιθυμούν να μεταβούν στην Αρτεμισία για να ψωνίσουν από αυτήν την εορταστική αγορά.
Σημειώνεται πως την ημέρα εκείνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας θα παίξει μουσικές στην Αρτεμισία, ενώ το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού θα προσφέρει γλυκίσματα.

Οι προβλέψεις διάσημης Αιγύπτιας μάντισσας για το 2014!

«Το 2014 ο χάρτης του κόσμου θα αλλάξει και η Ρωσία θα έχει μεγαλύτερη επιρροή από την Αμερική και την Κίνα».
Τη Σαουδική Αραβία την περιμένουν στο εγγύς μέλλον πλημμύρες. 
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις προβλέψεις που έκανε σε συνέντευξή της στο ΡΣ «Η Φωνή της Ρωσίας» η Αιγύπτια μάντισσα Τζόι Αγιάντ.
Την γυναίκα αυτή την αποκαλούν στο Κάιρο «βασίλισσα των προφητειών». Η προφητεία του μέλλοντος στην Αίγυπτο είναι αρχαίο και αξιότιμο είδος ασχολίας. Οι Αιγύπτιοι, εξάλλου, δεν πιστεύουν σε όλους τους μάγους, ενώ τις προφητείες της Τζόι Αγιάντ τις αντιλαμβάνονται σοβαρά πάρα πολλοί κάτοικοι αυτής της χώρας.
« Είχα προβλέψει την τρομοκρατική επίθεση στην εκκλησία της Αλεξάνδρειας, τον θάνατο του αντιπροέδρου της Αιγύπτου Ομάρ Σουλεϊμάν, το σεισμό στο Ιράν και τον τυφώνα στις ΗΠΑ. Όλα αυτά είναι καταγραμμένα στη σελίδα μου στο Facebook» είπε στη Φωνή της Ρωσίας.
Για το μέλλον αποκαλύπτει :
«Μπορώ να πω - και το λέω αυτό για πρώτη φορά - ότι η Ρωσία θα έχει μεγάλη επιρροή στον κόσμο, μεγαλύτερη από την Αμερική και την Κίνα. Η Αίγυπτος θα γίνει και πάλι ηγέτιδα μεταξύ των αραβικών κρατών. Η Αίγυπτος και η Ρωσία θα δημιουργήσουν ισχυρή συμμαχία. Τους γείτονες της Αιγύπτου τους περιμένουν δύσκολοι καιροί. Θα γίνει νέα επανάσταση στην Τυνησία και νέα αλλαγή της εξουσίας στη Λιβύη.
Εκτός απ’ αυτό, στην περιοχή μας θα συμβούν φυσικοί κατακλυσμοί. Στην Αίγυπτο, π.χ., θα πέσουν χιόνια. Θα πληγεί από μεγάλες πλημμύρες η Σαουδική Αραβία, μάλλον η Τζέντα.
Το 2014 θα αλλάξει ο χάρτης του κόσμου, γεγονός που θα βρει την αντανάκλασή του και στη Ρωσία. Η Ρωσία θα χρειαστεί επίσης να αντιμετωπίσει μεγάλη τρομοκρατική επίθεση. Θα το πετύχει αυτό χάρη στις δυναμικές δομές της και χάρη σε κάποιες τεχνολογίες, τις οποίες δεν γνωρίζουμε ακόμη.
Γενικά σύντομα θα αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα στον κόσμο . Όλα τα σημαντικά γεγονότα που είχαν προκαθορίσει την αρχή της νέας εποχής είχαν ήδη συμβεί το 2013. Πολλά απ’ αυτά τα γεγονότα προς το παρόν είναι κρυμμένα από τους ανθρώπους, αλλά αργότερα θα τα μάθουμε. Όλοι μας πρέπει να περιμένουμε νέους καιρούς.
 Έρχονται ήδη.
newsbomb

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα Νίκος Κιουτσούκης διαγράφηκε από τη ΝΔ

Με απόφαση της κεντρικής επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ διαγράφηκε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Νίκος Κιουτσούκης.

Ο κ. Κιουτσούκης παραπέμφθηκε στην επιτροπή δεοντολογίας του κυβερνώντος κόμματος μετά την επιστολή της συνδικαλιστικής παράταξης προς τους βουλευτές -με αφορμή τον προϋπολογισμό- και στην οποία τονιζόταν ότι "Σ’ αυτό το κοινωνικό ολοκαύτωμα κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μένει απαθής, πολλών δε μάλλον εσείς που είστε οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού".

Διεύρυνση των Εμβληματικών Κοινοτήτων για τη Μεσογειακή Διατροφή

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) η Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO αποφάσισε τη διεύρυνση των Εμβληματικών Κοινοτήτων για τη Μεσογειακή Διατροφή. Το θέμα της διεύρυνσης ξεκίνησε με την πρωτοβουλία των τεσσάρων χωρών που αρχικά υποστήριξαν την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Μαρόκο), συμπεριλαμβάνοντας την Κύπρο, την Πορτογαλία και την Κροατία.
Η επίσημη ανακοίνωση της UNESCO ανέφερε: 
«Σύμφωνα με τον φάκελο που κατατέθηκε στην UNESCO από τις επτά χώρες, η Μεσογειακή Διατροφή –που προέρχεται από την ελληνική λέξη diaita (δίαιτα), που σημαίνει τρόπο ζωής- είναι ένα σύνολο ικανοτήτων, γνώσεων, πρακτικών και παραδόσεων που κυμαίνονται από τη γη που παράγει προϊόντα μέχρι το τραπέζι, που περιλαμβάνει τις πρώτες ύλες, την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, το ψάρεμα, τη διαδικασία διατήρησης και συντήρησης και κυρίως την κατανάλωση φαγητού. Είναι ένας μοναδικός τρόπος ζωής που καθορίζεται από το Μεσογειακό κλίμα και συνδέεται με τον πολιτισμό, την παράδοση, τις τοπικές γιορτές, κλπ…. Κάθε χώρα επέλεξε μια αντιπροσωπευτική κοινότητα: η Ελλάδα την Κορώνη, Ισπανία την Soria, η Ιταλία το Cilento,η Κροατία τα νησιά Hvar και Brac, η Κύπρος τον Αγρό, το Μαρόκο το Chefchaouen και η Πορτογαλία την Tavira».
Αυτές οι αντιπροσωπευτικές κοινότητες ανακηρύχθηκαν σε Εμβληματικές Κοινότητες, σφραγιδοφύλακες της Μεσογειακής Διατροφής, με στόχο τη διαφύλαξη και προώθηση όχι μόνο του διατροφικού μοντέλου αλλά και του πολιτισμού που αυτό εμπεριέχει.
Η προώθηση της διατροφικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας και της κοινωνικής ζωής, κατά της διαδικασίας διάβρωσης του διατροφικού μοντέλου που προκύπτει λόγω του σύγχρονου και ανθυγιεινού τρόπου ζωής, δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα.
ΠΗΓΗ

Αστυνομικοί με ....κοκαϊνη



Συνελήφθη προχθές Τετάρτη 41χρονος αστυφύλακας, ο οποίος ανήκει οργανικά σε υπηρεσία της Αττικής και τελεί από το περασμένο Αύγουστο σε κατάσταση αυτοδίκαιης Αργίας, για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης).

Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε τις τελευταίες ημέρες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Συμμετείχαν οκτώ άτομα (πέντε ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί) μεταξύ των οποίων και ο παραπάνω Αστυφύλακας.

Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι ο 41χρονος Αστυφύλακας είχε ενεργό συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, καθώς μεταξύ άλλων, διευκόλυνε τη δράση των μελών της, ενημερώνοντας - παρέχοντας στοιχεία από υπηρεσιακά αρχεία.

Όπως προέκυψε, ο 41χρονος πριν τη σύλληψη του, κατά την εξέλιξη παράνομης συναλλαγής μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης), παρείχε σε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενημέρωση για υπηρεσιακό όχημα, που όπως προέκυψε συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψη στους.

Συγκεκριμένα, καθώς δεν είχε πρόσβαση σε υπηρεσιακά αρχεία (λόγω της αργίας), ζήτησε και έλαβε από 27χρονο Αστυφύλακα, που υπηρετεί στην ίδια Υπηρεσία και είχε σχετική πρόσβαση, ενημέρωση σχετικά με τα στοιχεία του υπηρεσιακού οχήματος.

Ο 41χρονος Αστυφύλακας οδηγήθηκε χθες (05-12-2013) στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και ακολούθως μαζί με τους υπολοίπους συλληφθέντες, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων προσήχθη χθες ο 27χρονος Αστυφύλακας, ο οποίος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας εξετάζεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η επιβολή ανάλογων κυρώσεων σε βάρος των δυο αστυνομικών.

enikos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου