2.9.17

Αλλάζει ο καιρός. Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια την Κυριακή

Προσκαιρη μεταβολή του καιρου αναμένεται για αύριο Κυριακή με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και βόρεια χώρα και βελτίωση από το βράδυ. Σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αιθριος.

Πιο αναλυτικά,

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ. ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 33 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ Η ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΡΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 35 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 36 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.
ANΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΡΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΟΙ ΟΜΒΡΟΙ Η ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΟΡΕΙΝΑ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

Εγώ θα έκανα χειρότερα στους εφοριακούς, λέει ο αδερφός του ιδιοκτήτη κρεπερί

Πρωτοφανή επίθεση κατά την διάρκεια του ελέγχου δέχθηκαν εφοριακοί από ιδιοκτήτη κρεπερί, στο κέντρο της Λευκάδας.

Την ώρα που τον έγραφαν διότι δεν βρήκαν αποδείξεις σε επτά τραπέζια, ο επιχειρηματίας έλουσε τους ελεγκτές με δύο κουβάδες γεμάτους με το χυλώδες μείγμα για τις κρέπες.

«Με δύο κουβάδες χυλό κρέπας, ρευστούς, «έλουσε» τους ελεγκτές, παρουσία όλων των παρευρισκόμενων, στο κεντρικότερο σημείο της Λευκάδας και με λεκτικούς προπηλακισμούς και βάναυσο τρόπο, που αντιβαίνει κάθε αρχή αξιοπρέπειας, διέσυρε τις προσωπικότητες τους και προσπάθησε με τον τρόπο αυτό να ματαιώσει τις ελεγκτικές ενέργειες» τονίζει σε δήλωσή του στον ΑΝΤ1 ο Πρ. Γεν. Συμβ. Ομ. Εφοριακών, Θεοφάνης Μπαρμπαρίτσας.

Εγώ θα τους έκανα ακόμη χειρότερα, θα τους σούβλιζα δηλώνει ο αδελφός του επιχειρηματία που διατηρεί ψησταριά, υποστηρίζοντας ότι οι εφοριακοί δεν έπρεπε να βεβαιώσουν παράβαση.

Εγώ θα τους «σούβλιζα»

«Ήταν εριστικοί, ΄θελαν σώνει και καλά να τον γράψουν με όλα τα τραπέζια «χτυπημένα», επειδή δεν υπήρχαν στα τραπέζια αποδείξεις. Έχει παραγίνει το χάλι τους. Ήρθε στο «αμήν» και εγώ να σου πω αλήθεια, σουβλατζής είμαι, αν ήμουνα κι εγώ, εγώ θα τους «σούβλαγα», δεν θα τους έριχνα κρέπες επάνω» αναφέρει σε δήλωσή του ο αδερφός του δράστης.

Το λούσιμο των ελεγκτών με τον χυλό για τις κρέπες ξάφνιασε εκτός από τους εφοριακούς, τους πελάτες του καταστήματος, αλλά και τους υπαλλήλους του επιχειρηματία, ο οποίος έσπευσε να εξαφανιστεί από το μαγαζί του και την περιοχή κι ακόμη αναζητείται από την Αστυνομία για να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.

Βαρύτερα τώρα τα πρόστιμα

“Απαράδεκτη πράξη και ποινικά κολάσιμη και δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο της επίθεσης, διότι τώρα τα πρόστιμα είναι πολύ σοβαρότερα. Ζητώ αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο, διότι ο αγώνας δεν γίνεται για μας, γίνεται για «όλους μας»” συμπληρώνει ο Πρ. Γεν. Συμβ. Ομ. Εφοριακών, Θεοφάνης Μπαρμπαρίτσας.

Για υπερβάλλοντα ζήλο των ελεγκτών όλο το καλοκαίρι στην περιοχή τους και όχι μόνο κάνει λόγο ο αδελφός του επιχειρηματία, επαναλαμβάνοντας ότι θα μπορούσε και ο ίδιος να είχε αντιδράσει ανάλογα ή και χειρότερα σε βάρος των εφοριακών.

«Εριστικοί οι ελεγκτές»

«Φθάνουν σε ένα σημείο σχεδόν με κλειστό το μαγαζί να βεβαιώνουν παραβάσεις μιάμιση και δύο η ώρα το βράδυ, λες κι είμαστε ποιος, ο Ρωχάμης… Γι΄ αυτό σου είπα κι εγώ, αν έφθανα σε τέτοιο σημείο με όλα χτυπημένα, δεν ξέρω κι εγώ τις αντιδράσεις μου, γιατί εγώ δεν δουλεύω με κρέπες, δουλεύω με σούβλες και χασαπομάχαιρα» αναφέρει στον ΑΝΤ1 ο αδελφός του επιχειρηματία.

Οι επιθέσεις δεν πτοούν κανέναν, οι έλεγχοι συνεχίζονται δυναμικά, τονίζει ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

Πιτσιλής: Δεν μας πτοούν οι επιθέσεις

«Κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, νομίζουν ότι με ύβρεις, με χειροδικίες, με απειλές ή με κουτοπονηριές θα αποφύγουν τον έλεγχο και γενικά τις υποχρεώσεις τους. Αυταπατώνται και στην πράξη υφίστανται πολλαπλάσιες συνέπειες και βεβαίως δεν πτοούν κανέναν από εμάς» τονίζει στον ΣΚΑΪ ο Επικεφαλής ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Ο κ. Πιτσιλής επεσήμανε ότι σύντομα θα υπάρξουν πολλοί αυστηρότερες ποινές για όλους όσοι επιτίθενται σε εφοριακούς.

«Άνοιξε το …σφραγισμένο μπαρ»

Πονοκέφαλο για την ΑΑΔΕ αποτελούν και οι δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες εν πολλοίς …ακυρώνονται οι ποινές σε επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν. Τελευταίο παράδειγμα, κοσμοπολιτίκο κέντρο στην Πάρο, που σφραγίστηκε από την Εφορία και μάλιστα με …διπλό αυτοκόλλητο, αφού το πρώτο το …πήρε ο αέρας, ενώ το δεύτερο βάφτηκε από …κάποιον για να μην φαίνεται τι αναγράφεται σε αυτό (ΦΩΤΟ). Ο ιδιοκτήτης του προσέφυγε στο Πρωτοδικείο, το οποίο αποφάσισε ότι το μαγαζί μπορεί να ανοίξει κανονικά,  παρά το λουκέτο που είχε επιβληθεί λόγω φοροδιαφυγής. Το ίδιο είχε συμβεί και στο Γαϊδουρονήσι, με την καντίνα που είχε 8 μαϊμού ταμειακές με τις οποίες εξέδωσε 22.000 πλαστές αποδείξεις (φωτό). Στελέχη της ΑΑΔΕ, μαζί με τον έντονο προβληματισμό τους για το μήνυμα που εκπέμπεται στην αγορά και την κοινωνία, τονίζουν ότι μελετάται τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.​
Δείτε εδώ το βίντεο

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ !!! Η μεγάλη ληστεία των συνταξιούχων: Στο 50% των εισφορών οι συντάξεις

Σοκ και δέος από την πλήρη εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου - Τι αποκαλύπτει μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής 

- Τα στοιχεία για κάθε ταμείο ξεχωριστά είναι σοκαριστικά - Μεγάλοι χαμένοι οι ασφαλισμένοι στις τράπεζες, τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ

Συντάξεις που αναλογούν περίπου στο μισό των καταβαλλόμενων εισφορών είναι η νέα οδυνηρή πραγματικότητα που περιμένει χιλιάδες ασφαλισμένους μετά την πλήρη εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, που θα ολοκληρωθεί με το «μαχαίρι» στην προσωπική διαφορά το 2019.
Μετά τις δραματικές αλλαγές με τα χαράτσια στις εισφορές που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η πλειοψηφία των ασφαλισμένων θα πάρουν πίσω πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που κατέβαλλαν ως εισφορές κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου. Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν σύμφωνα με την εφημερίδα
«Τα Νέα» από σχετική μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, για την ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος (συντάξεις προς εισφορές)  η οποία δείχνει ξεκάθαρα ότι το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας με την πλήρη εφαρμογή του νέου νόμου καθίσταται αναλογιστικά άδικο και ληστρικό.

Τα στοιχεία για κάθε Ταμείο ξεχωριστά είναι σοκαριστικά: Η μέση αξία των καταβαλλόμενων συντάξεων στον χώρο των τραπεζοϋπαλλήλων πρόκειται θα μειωθεί το 2019 στο 39% της μέσης αξίας των εισφορών που θα έχουν καταβληθεί (από 58% το 2016 και 77% το 2014), στο ΤΑΠ ΟΤΕ οι συντάξεις θα αναλογούν στο 41% των εισφορών που θα έχουν καταβληθεί (από 63% το 2016 και 86% το 2014)

Στο ΤΑΠ ΔΕΗ η σχέση αυτή θα περιοριστεί στο 45% (από 69% το 2016 και 93% το 2014), στους αυτοπασχολουμένους του ΕΤΑΑ θα μειωθεί στο 57% (από 67% το 2016 και 76% το 2014).

Στους ελεύθερους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ η μέση αξία των συντάξεων που θα καταβάλλονται θα ανέρχεται από το 2019 στο 49% των εισφορών που θα έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι (έναντι 49% το 2016 και 54% το 2014).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με τον νόμο Κατρούγκαλου οι κατώτατες συντάξεις 15ετίας που απονέμει ο ΕΦΚΑ σε χαμηλόμισθους ξεκινούν από 195,90 ευρώ για σύνταξη χηρείας από 288 ευρώ και για μειωμένη σύνταξη γήρατος τα 414,90 ευρώ έναντι των 486 ευρώ πριν από τον νόμο 4387/2016.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με την μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το σύστημα θα είναι από εδώ και πέρα βιώσιμο όταν τα έσοδα των ταμείων εξακολουθούν να είναι απαγορευτικά λόγω της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας. 
   ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας-Εγγραφές Σχολικού Έτους 2017-2018

Το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο (Εσπερινό ΕΠΑ.Λ.) Καλαμάτας ενημερώνει πως συνεχίζονται οι εγγραφές, για το σχολικό έτος 2017-2018, μέχρι και την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017.
Σε αυτή την περίοδο εγγραφών μπορούν να συμμετάσχουν:
α) Οι παραπεμπόμενοι μαθητές/τριες στην ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.
β) Οι απόφοιτοι ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. οι οποίοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του προηγούμενου σχολικού έτους.
γ) Οι απόφοιτοι Σ.Δ.Ε. του σχολικού έτους 2016-2017.
δ) Οι μαθητές/τριες που εμποδίστηκαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. λόγοι υγείας, σοβαροί οικογενειακοί λόγοι κ.α.) τον Ιούνιο.
Όλες οι νέες εγγραφές θα γίνονται, αφού προηγηθεί η ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης μέσω του συστήματος e-pal, όπως τον Ιούνιο. Το σύστημα e-epal θα ενεργοποιηθεί τη Δευτέρα 4/9/2017 και θα μείνει ανοικτό μέχρι τις 11/9/2017.

Θα  λειτουργήσουν οι ακόλουθοι 6 τομείς και 8 ειδικότητες:

ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ με ειδικότητα:
Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ με ειδικότητες:
1.Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας         Πετρελαίου και  Φυσικού Αερίου
2.Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών
3.Τεχνικός Οχημάτων

ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ με ειδικότητα:
Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων

ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ με ειδικότητα:
Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ και ΕΥΕΞΙΑΣ  με ειδικότητα:
Αισθητικής Τέχνης

ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ με ειδικότητα:
Συντήρηση Έργων Τέχνης-Αποκατάστασης

Η φοίτηση διαρκεί 4 χρόνια.
Το ωράριο λειτουργίας είναι από 18.10 έως 21.50.
Στους απόφοιτους του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. χορηγείται:
α) Απολυτήριο Λυκείου (ισότιμο με το απολυτήριο γενικού λυκείου), και
β) Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4.
Όσοι κατέχουν Απολυτήριο Λυκείου ή ισοδύναμο τίτλο μπορούν να εγγραφούν στην Β’ Τάξη για την απόκτηση μόνο Πτυχίου ειδικότητας.
Όσοι πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ. θέλουν να παρακολουθήσουν άλλη ειδικότητα του ίδιου Τομέα, γράφονται στην Γ’ τάξη.
Δυνατότητα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με ειδικές Πανελλήνιες εξετάσεις.
Προαιρετική φοίτηση στο Μεταλυκιακό έτος-Τάξη μαθητείας για την απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5.

Πληροφορίες:
Ιστοσελίδα: http://epal-esp-kalam.mes.sch.gr
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (e-mail): mail@epal-esp-kalam.mes.sch.gr
Facebook: epalekal
Διεύθυνση: Ρήγα Φεραίου και Κρήτης.
Τηλέφωνο (fax): 2721025807
Κινητό: 6945975448

Κ. Λαλιώτης: Αυτόνομη Κεντροαριστερά απέναντι σε Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

Αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Κεντροαριστεράς ως Δημοκρατικού και Προοδευτικού Πόλου απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο Κώστας Λαλιώτης.
Σε μακροσκελή δήλωσή του το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Αυτό προϋποθέτει, οριστικά και αμετάκλητα, σαφείς ιδεολογικές και πολιτικές οριοθετήσεις, σαφείς προγραμματικές θέσεις και αντιπαραθέσεις, τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη Ν.Δ. Πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο με αυτή τη στρατηγική και με αυτόν τον πολιτικό σχεδιασμό το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Κεντροαριστερά θα αποκτήσουν ξανά ευρύτατο και ζωτικό ιδεολογικό, κοινωνικό, πολιτικό και προγραμματικό χώρο».
Ο κ. Λαλιώτης προσθέτει ότι μόνο «με αυτούς τους καθαρούς στρατηγικούς στόχους μπορούν να ταυτιστούν και να συμπορευτούν συμμετοχικά και ενεργά εκατομμύρια πολίτες, που έχουν διαχρονικούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ και την ευρύτερη Παράταξη. Μόνον έτσι το ΠΑΣΟΚ και η Κεντροαριστερά δεν θα μετατρέπονται σε δεκανίκι και ουρά είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της Ν.Δ.».

ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ !!! Λευκάδα: Ιδιοκτήτης κρεπερί έλουσε τους ελεγκτές της εφορίας με μείγμα κρέπας

Ένα νέο περιστατικό βίαιης αντιπαράθεσης μεταξύ ιδιοκτητών μαγαζιών και εφοριακών σημειώθηκε στη Λευκάδα.
Ιδιοκτήτης κρεπερί «περιέλουσε» τους ελεγκτές που κατέφθασαν στο μαγαζί του για έλεγχο με μείγμα κρέπας και στη συνέχεια, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr, εξαφανίστηκε.

Οι εφοριακοί αφού πλύθηκαν στο ξενοδοχείο τους, κατέφυγαν στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλλουν αναφορά αλλά λίγο έλειψε να μην γίνουν πιστευτοί δεδομένου ότι δεν έφεραν ίχνη κρέπας πάνω τους. Το περιστατικό μπορεί να προκαλεί τον γέλωτα αλλά μόνο αυτό δεν συμβαίνει.

Μετά το απίστευτο επεισόδιο και του Βόλου με ιδιοκτήτη μαγαζιού που επιτέθηκε σε ελεγκτές του ΕΦΚΑ για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας αλλά και τα άλλα ανάλογα επεισόδια που έχουν σημειωθεί ανά την επικράτεια φαίνεται ότι το φαινόμενο αντιπαράθεσης εκείνων που φοροδιαφεύγουν ή που κρατούν σε καθεστώς μαύρης εργασίας τους υπαλλήλους τους με τις αρμόδιες Αρχές ελέγχου, προσλαμβάνει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις.

Με αποκορύφωμα την υπόθεση του Γαϊδουρονησίου νότια της Κρήτης όπου ιδιοκτήτης της μοναδικής τοπικής ταβέρνας πιάστηκε στα πράσα να φοροδιαφεύγει κατ' επανάληψη αλλά και στη συνέχεια να διατηρεί υπαλλήλους σε καθεστώς μαύρης εργασίας, φαίνεται πως το καθεστώς παρανομίας και φοροδιαφυγής είναι πλέον ανεξέλεγκτο.

Ιδιαίτερα στα νησιά του Ιονίου, την Κεφαλλονιά και τη Ζάκυνθο και με αυτόπτη μάρτυρα το zougla.gr, οι ελεγκτικές Αρχές δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτά που ανακάλυψαν ιδιαίτερα όσον αφορά στο καθεστώς μαύρης-αδήλωτης εργασίας. Και το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους εποχικούς υπαλλήλους και τις τουριστικές εγκαταστάσεις αλλά το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων στα νησιά αυτά. Από την καλλιέργεια γαιών έως την καθημερινή εμπορική δραστηριότητα

Πώς έγινε το συμβάν στη Λευκάδα

Όλα ξεκίνησαν όταν ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επισκέφθηκαν το βράδυ της Παρασκευής μια κρεπερί στη Λευκάδα προκειμένου να προβούν σε έλεγχο. Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε και, όταν τα πνεύματα οξύνθηκαν, περιέλουσε τους ελεγκτές με μείγμα κρέπας!

Σύμφωνα με ασφαλείς του zougla.gr, αμέσως μετά την ένταση ο ιδιοκτήτης έσπευσε να εξαφανιστεί.

Οι εφοριακοί μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να δώσουν κατάθεση για το συμβάν, όμως τους περίμενε άλλη μια έκπληξη...Συγκεκριμένα, πριν μεταβούν στο αστυνομικό τμήμα, είχαν πλυθεί στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν από τις κρέπες που δέχτηκαν, με αποτέλεσμα μετά το συμβάν, αρχικά να μην γίνουν πιστευτοί ότι έπεσαν θύματα επίθεσης.

Το επεισόδιο επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «υπάλληλοί μας πήγαν για έλεγχο και δέχθηκαν μια επίθεση αυτού του είδους».

«Κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, νομίζουν ότι με ύβρεις, χειροδικίες, απειλές και κουτοπονηριές που δεν ταιριάζουν σε πολίτες πολιτισμένης χώρας θα αποφύγουν τον έλεγχο. Αυταπαντώνται και στην πράξη υφίστανται πολλαπλάσιες συνέπειες» ξεκαθάρισε ο κ. Πιτσιλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν πτοούμαστε».

ΒΙΝΤΕΟ - Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ !!! Πήγαν με τα ΜΑΤ να κατασχέσουν μαγαζί. Συγκρούσεις και επεισόδια

Παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ επιχειρήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, να γίνει από εκπρόσωπο αμερικανικού fund, η κατάσχεση καταστήματος Ρεθυμνιώτη του οποίου το δάνειο έχει εξαγοραστεί.

Από νωρίς το πρωί, η ευρύτερη περιοχή είχε αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να μην είναι δυνατή η προσέγγιση πολιτών.
Τοπικοί επιχειρηματίες, μέλη του ΣΑΟΡ αλλά και απλοί πολίτες έκαναν την εμφάνιση τους στο μέρος που στεγάζεται η τοπική επιχείρηση και προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό τον ΜΑΤ και να αποτρέψουν τη σφράγιση του καταστήματος με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια.
Μάλιστα, πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο κατάφεραν να απομακρύνουν το όχημα τεχνικού που πήγε να εγκαταστήσει συναγερμό στο κατάστημα, ενώ εκτοξεύτηκαν αντικείμενα εναντίον του εκπροσώπου του Fund, όταν έβγαινε από το μαγαζί και ο οποίος φυγαδεύτηκε από την αστυνομία.
Ο κλειδαράς σύμφωνα με πληροφορίες είναι από τα Χανιά καθώς κανείς ρεθυμνιωτης δεν δέχτηκε να συμμετάσχει στην όλη επιχείρηση ενώ το δεύτερο άτομα είναι ο εκπρόσωπος του fund και δικαστικός επιμελητής.
Στο βίντεο που ακολουθεί ακούγονται ακατάλληλες φράσεις και το βλέπετε με δική σας ευθύνη
Ακολούθησαν προσαγωγές ατόμων.

zarpanews

Ηλεία: Φρικτό δυστύχημα! Ανατριχιαστικός θάνατος ηλικιωμένου με αλυσοπρίονο

Ένας άνδρας έχασε με φρικιαστικό τρόπο τη ζωή του στην Ηλεία.
Ο ηλικιωμένος επιχείρησε να κόψει με αλυσοπρίονο μια συκιά...
 Φρικτό θάνατο βρήκε ένας 86χρονος στο Σαμικό του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων το πρωί του Σαββάτου περίπου στις εννέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ο ηλικιωμένος άντρας επιχείρησε στην αυλή του σπιτιού του να κόψει μια συκιά χρησιμοποιώντας αλυσοπρίονο.
Δυστυχώς όμως το εργαλείο, έγινε φονικό όπλο καθώς ξέφυγε από τα χέρια του και τον τραυμάτισε θανάσιμα ανάμεσα στο στήθος και τη μασχάλη του, κόβωντας κεντρική αρτηρία.
Ο 86χρονος εξέπνευσε άμεσα χωρίς οι δικοί του να προλάβουν να αντιδράσουν, κάνοντας λίγα βήματα πιο πέρα από το στενό σημείο που βρισκόταν και καταλήγωντας στο χώμα.
Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε εκεί, τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.


 ilialive

ΜΕΣΣΗΝΙΑ – Νεκρή 22 χρονη σε φριχτό θανατηφόρο τροχαίο στην Βελίκα

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΚ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΗΜΙΦΟΡΤΗΓΟΥ 
 
Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι στην Βελίκα του δήμου Μεσσήνης
22 χρονη οδηγός  χάνοντας τον έλεγχο  της μηχανής  εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας όπου συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά με με διερχόμενο ημιφορτηγό το οποίο στην συνέχεια πέρασε πάνω από το άψυχο κορμί της
Στην συνέχεια μεταφέρθηκε  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο καλαμάτας όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος της
Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη κοπέλα ήταν  αλλοδαπή  με καταγωγή από την Αλβανία

Εκλογές στην Κεντροαριστερά - To «Δίκτυο Εμπιστοσύνης»: Τάσος Αποστολόπουλος στην Πελοπόννησο !

Τις αναλυτικές οδηγίες για τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Δημοκρατικής Παράταξης έδωσε στη δημοσιότητα η οργανωτική επιτροπή του Νίκου Αλιβιζάτου. 

Ταυτόχρονα έδωσε στη δημοσιότητα και το «Δίκτυο Εμπιστοσύνης» που συγκροτείται από πρόσωπα των περιφερειών της Χώρας. 

Για την περιφέρεια Πελοποννήσου επιλέχτηκε ο πρώην Περιφερειάρχης Τάσος Αποστολόπουλος.
 
Η εκλογή θα διεξαχθεί με πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα σε δύο γύρους. Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ο νικητής θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δε συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων και νικητής θα ανακηρυχθεί αυτός που θα πλειοψηφήσει, όσες ψήφους και αν συγκεντρώσει. Στον δεύτερο γύρο ψηφίζουν μόνον πρόσωπα που ψήφισαν στον πρώτο.
Ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας θα διεξαχθεί την Κυριακή  5 Νοεμβρίου 2017 και ο δεύτερος (αν χρειασθεί) την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, από 8 π.μ. έως 8 μ.μ.
Η Επιτροπή Αλιβιζάτου αποφάσισε να μπορεί να υποβάλει υποψηφιότητα κάθε Έλληνας ή Ελληνίδα, εγγεγραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους, το αργότερο ως την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 12η μεσημβρινή.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν σε δημόσια και δημοτικά κατά προτίμηση καταστήματα, με βάση τους καποδιστριακούς κατ’ αρχήν Δήμους. Ιδιωτικοί χώροι θα επιλέγονται μόνον αν δεν καθίσταται δυνατή η διεξαγωγή της ψηφοφορίας σε δημόσια καταστήματα. Με ευθύνη των εκπροσώπων της Επιτροπής σε επίπεδο Νομαρχίας, το σχετικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί το αργότερο 3 μέρες πριν από την εκλογή.

Την Επιτροπή Αλιβιζάτου αποτελούν οι:
Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, Πρόεδρος, ομ. καθηγητής ΕΚΠΑ
Παντελής Αβραμίδης, επιχειρηματίας
Γιάννης Αναστασάκος, επιχειρηματίας, ειδικός πληροφορικής
Πάνος Αναστασιάδης, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
Τάκης Αναστόπουλος, διευθυντής ε.τ. Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντώνης Βγόντζας, δικηγόρος
Μανώλης Βελεγράκης, δικηγόρος
Γιάννης Βούλγαρης, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Νικηφόρος Διαμαντούρος, ακαδημαϊκός
Θεόδωρος Καρούνος, ερευνητής ΕΜΠ
Ξενοφών Κοντιάδης, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Θανάσης Λεβέντης, μέλος διοίκησης ΓΣΕΕ
Αχιλλέας Μητσός, γενικός διευθυντής ε.τ. Ευρωπ. Επιτροπής
Νίκος Μπίστης, πρώην υφυπουργός
Κώστας Πανταζής, δικηγόρος
Λίνα Παπαδοπούλου, αναπλ. Καθηγήτρια ΑΠΘ
Σπυριδούλα Πρεσβεία, πρ. ανεισαγγελεύς Εφετών
Δημήτρης Ρέππας, πρώην Υπουργός
Νίκος Στυλιανίδης, δικηγόρος
Πέτρος Σφηκάκης, δικηγόρος
Γιώργος Σωτηρέλης, καθηγητής ΕΚΠΑ
Κώστας Τριάντης, επ. καθηγητής ΕΚΠΑ
Λουκάς Τσούκαλης, ομ. καθηγητής ΕΚΠΑ
Νίκος Φαλδαμής, οικονομολόγος 
Το Δίκτυο Εμπιστοσύνης αποτελούν οι:
1.Περιφέρεια Κρήτης:
Άρης Ροζάκης, Πρόεδρος Δικηγ. Συλλόγου Ηρακλείου
2.Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:
Μάκης Παρασκευόπουλος, πρώην δήμαρχος Πύργου
3.Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας:
Μιχάλης Τιμοσίδης, πρώην βουλευτής
4. Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:
Γιάννης Βλατάς, πρώην βουλευτής
5. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη):
Γιώργος Λυσσαρίδης, πρώην γ.γ. Αθλητισμού
6. Περιφέρεια Ηπείρου:
Μιχάλης Ράπτης, περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης
7. Περιφέρεια Πελοποννήσου:
Τάσος Αποστολόπουλος, πρώην περιφερειάρχης
8. Περιφέρεια Ιονίων Νήσων:
Γ. Βασιλόπουλος, πρώην δήμαρχος Ιθάκης
9. Περιφέρεια Θεσσαλίας:
Λεωνίδας Αλατάς, πολιτικός μηχανικός
10. Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Στέλιος Καμπούρης, εκπαιδευτικός, πρώην νομαρχιακό σύμβουλος 2
11. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Δημήτρης Κατσούλης, πρώην δήμαρχος Αυλώνας
12. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:
Φώτης Χατζηδιάκος, δήμαρχος Ρόδου
13. Περιφέρεια Αττικής:
*Νίκος Αλαμπάνος, ελεγκτής ΕΣ
*Ανδρέας Ανδρεόπουλος, πρώην πρύτανης ΕΜΠ
*Αντώνης Δημόπουλος, πρώην γ.γρ. Υπουργείου Υγείας
*Ηλίας Δόλγερας, δημόσιος υπάλληλος
*Παναγιώτης Καλατζής, δικηγόρος
*Παναγιώτης Μαḯστρος, πρώην γ.γ. δημόσιας διοίκησης

ΦΩΤΟ - Άγγελε και Φαίη "βίον ανθόσπαρτον" !!!

Με τα δεσμά του γάμου ενώθηκαν χθές βράδυ ο  Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Ιατρός  Άγγελος Χρονάς και η εκλεκτή της καρδιάς του  Φαίη Καβάλλα, ανοίγοντας έτσι μια νέα σελίδα στη ζωή τους

Ο γάμος έγινε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με κουμπάρες την Λένα Μπανιά - Αυγενάκη συζυγο του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη  και την Μαρία Πολυδώρου ,παρουσία συγγενών και φίλων , που έσπευσαν να μοιραστούν τη χαρά των νεόνυμφων και να τους ευχηθούν κάθε ευτυχία!

Αν και ο γάμος έγινε σε δημαρχείο και χωρίς ….ρύζι (θα ακολουθήσει θρησκευτικός ) εμείςαπό την
πλευρά μας  θα τους ευχηθούμε  βιον ανθόσπαρτο και καλούς απογόνους ..

Διατροφή με λιπαρά: Η νέα γευστική μόδα για να χάσεις βάρος

Μπήκε ο Σεπτέμβριος και ήδη έχουν αρχίσει οι συμβουλές για να χάσουμε τα κιλά των διακοπών, με τις περισσότερες να τονίζουν ότι «τα λιπαρά είναι εχθρός». 
Καιρός, όμως να τα ξεχάσουμε όλα αυτά, αφού, νέα επιστημονική έρευνα, που διεξήχθη σε τουλάχιστον 135.000 ανθρώπους έδειξε πως η μείωση πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών αντιπροσωπεύει κάτι λιγότερο από το 3% των συνολικών θερμίδων.
Οι συμμετέχοντες στη μελέτη στη μελέτη ήταν ηλικίας 35 έως 70 ετών και προέρχονταν από 18 χώρες μεσαίου και υψηλού εισοδήματος.
Ο επικεφαλής επιστήμονας Δρ. Μάχσιντ Ντεχγκαν, από το Πανεπιστήμιο McMaster του Καναδά, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η καλύτερη διατροφή περιλαμβάνει ισορροπία υδατανθράκων και λιπαρών περίπου 50-55% και 35% αντίστοιχα, συμπεριλαμβανομένων κορεσμένων και ακόρεστων λιπαρών».
Τα αποτελέσματα της μελέτης Pure δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό Lancet και παρουσιάστηκαν σε συνέδριο καρδιολογίας στη Βαρκελώνη, όπως αναφέρει η metro.co.uk.
Η μελέτη, παράλληλα, διαπίστωσε πως η υψηλότερη κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 14% και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 21%.
Κορεσμένα λιπαρά βρίσκονται συνήθως σε ζωικά προϊόντα, όπως το γάλα, το τυρί και το κρέας, και θεωρούνται επιβλαβή για την καρδιά και τις αρτηρίες.
Τα κορεσμένα λιπαρά οφείλουν μέρος της κακής τους φήμης στο γεγονός πως αυξάνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα.
Οι ερευνητές δήλωσαν πως τα ευρήματά τους δεν υποστηρίζουν τις μέσες παγκόσμιες συστάσεις για περιορισμό της συνολικής πρόσληψης λίπους σε λιγότερο από το 30% των θερμίδων και την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών σε λιγότερο από 10%.
Την ίδια ώρα η καθηγήτρια Σούσαν Τζεμπ, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, επισήμανε πως οι κατευθυντήριες γραμμές υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου συνιστούν τη λήψη έως και 35% της διατροφικής ενέργειας από τα λιπαρά και κατά μέσο όρο 50% από τους υδατάνθρακες.

Η επέτειος του ΠΑΣΟΚ, το Ζάππειο και οι εκλογές

Στη σκιά της μάχης για το νέο αρχηγό

H φετινή επέτειος από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα εορταστεί την Κυριακή στο Ζάππειο, είναι ίσως η πιο σημαντική των τελευταίων χρόνων.
Η Φώφη Γεννηματά θα προσπαθήσει να ισορροπήσει ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον της παράταξης, στοχεύοντας στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους και μιλώντας για την μετάβαση «από την Αλλαγή στην νέα αλλαγή».
Θα δώσει επίσης τα τρία νέα συνθήματα της νέας προοδευτικής παράταξης, που αποσκοπούν στην σκιαγράφηση του σήμερα και του αύριο για το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας εκτενή αναφορά στην νέα γενιά και τον ρόλο που αυτή έπαιξε στην αναδιοργάνωση του κόμματος τις δύσκολες εποχές.
Πριν την ομιλία της θα παίξει ένα βίντεο-φόρος τιμής στους πρώην προέδρους του κόμματος και στις προσωπικότητες που σημάδεψαν την παράταξη, όπως η Μελίνα Μερκούρη και ο Αναστάσιος Πεπονής.
Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του νέου φορέα, ο Σταύρος Θεοδωράκης άρχισε τις συναντήσεις με εθελοντές και φίλους του κόμματος, ενώ τις επόμενες μέρες θα περιηγηθεί στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου στις οποίες έχει περισσότερη απήχηση.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το πεδίο για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες, όπως αυτές του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Γιάννη Τούντα -κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμα και επιπλέον εκπλήξεις-, ενώ αναμένεται να επιβεβαιωθεί η κάθοδος του Νίκου Ανδρουλάκη και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Με βάση τις προϋποθέσεις που ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Αλιβιζάτος, όλοι οι επίδοξοι ηγέτες πρέπει να έχουν κάνει στείλει γραπτή επιστολή στην Επιτροπή μέχρι τις 8 του μήνα.

ΒΙΝΤΕΟ: Καλοκαίρι στην Φθιώτιδα από ψηλά - Summer in Phthiotis, Three beautiful local beaches, Livanate, Arkitsa, Theologos

Καλοκαίρι στην Φθιώτιδα.

Τρεις από τις πανέμορφες παραλίες του νομού, Λιβανάτες, Αρκίτσα και Θεολόγος.

Δείτε το βίντεο

ΦΩΤΟ - «Κόλαση» στη Μύκονο! Ελληνίδα τραγουδίστρια με στρινγκ μαγιό και... τρομερά προσόντα

Η sexy τραγουδίστρια εμφανίστηκε με σούπερ αποκαλυπτικό
μπικίνι στο γνωστό νησί και προκάλεσε αναστάτωση στον ανδρικό πληθυσμό.

  sport-fm.gr

Το λάθος που «βοηθά» να κολλήσετε μικρόβια από τις τουαλέτες

Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε μία δημόσια τουαλέτα, με το θέαμα να είναι… αποκρουστικό και επικίνδυνο και τις λύσεις να είναι ανύπαρκτες.

Μια από τις πιο συνηθισμένες λύσεις που έρχονται τότε αυτομάτως στο νου είναι η δημιουργία ενός αυτοσχέδιου προστατευτικού καλύμματος της λεκάνης ή αλλιώς ενός φράγματος με τη χρήση χαρτιού υγείας, το οποίο πιστεύετε ότι θα σας επιτρέψει να καθίσετε χωρίς να πάθετε τίποτα. Πόσο ασφαλές είναι όμως αυτό τελικά;
Την απάντηση έρχεται να δώσει έρευνα που δημοσιεύτηκε στη The Sun, η οποία καταρρίπτει αυτό το δεδομένο και υποστηρίζει ότι αυτή η συνήθεια αυξάνει τις πιθανότητες να κολλήσετε μικρόβια, γιατί το χαρτί είναι σχεδιασμένο με τρόπο ώστε να δρα απορροφητικά, ακόμα και ως προς τα μικρόβια που αιωρούνται όταν εσείς τραβάτε το καζανάκι και πόσο μάλλον αφήνοντας ανοιχτό το καπάκι της λεκάνης.
Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα αυτή, το υλικό από το οποίο φτιάχνονται τα καπάκια της λεκάνης αποτρέπει την απορρόφηση των υγρών που πέφτουν στην επιφάνειά τους, άρα και την εξάπλωση μικροβίων και βακτηρίων. Αντίστοιχο ρόλο παίζει και ο τρόπος με τον οποίο έχουν σχεδιαστεί, αφού η καμπύλη τους και η λεία επιφάνειά τους εμποδίζουν τα βακτήρια να κολλήσουν επάνω τους αλλά και γύρω τους.
Τέλος, τα μικρόβια δεν μπορούν να πολλαπλασιαστούν επάνω στο γυμνό δέρμα από μόνα τους, οπότε δεν υπάρχει πιθανότητα να αρρωστήσετε αν καθίσετε και η επιφάνεια είναι στεγνή.

Έκανε το σπίτι της οίκο ανοχής, κλείνοντας ερωτικά ραντεβού σε τρείς κοπέλλες !!!

Σε… παράνομο οίκο ανοχής είχε μετατρέψει το σπίτι της μια 56χρονη γυναίκα, η οποία, όχι μόνο κανόνιζε «ροζ» ραντεβού για τρεις κοπέλες από τη Ρωσία, αλλά και διέθετε το σπίτι της για τις ερωτικές συνευρέσεις, με το… αζημίωτο.
Μια «έκπληξη» περίμενε τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, όταν, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο σπίτι μιας 56χρονης αλλοδαπής υπηκόου Γεωργίας, διαπίστωσαν ότι λειτουργεί παράνομα οίκος ανοχής.
Από την προανάκριση, προέκυψε ότι η 56χρονη προγραμμάτιζε, η ίδια τα ραντεβού, για τις ερωτικές συνευρέσεις τριών γυναικών υπηκόων Ρωσίας, ηλικίας 31, 34 και 42 ετών, έναντι χρηματικής αμοιβής, ενώ ταυτόχρονα είχε μετατρέψει την οικία της σε οίκο ανοχής.
Η 56χρονη συνελήφθη κατηγορούμενη για το αδίκημα της διευκόλυνσης ακολασίας και οι τρεις γυναίκες για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων.
Σύμφωνα μάλιστα με το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας, σε βάρος της 34χρονης και της 42χρονης, θα εφαρμοστεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής τους στη χώρα.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Γεννήθηκε χωρίς πρόσωπο και οι γιατροί την είχαν ξεγράψει

Κόντρα σε όλες τις εκτιμήσεις των γιατρών, η Vitória Marchioli, ένα κοριτσάκι από την Μπάρα ντε Σάο Φρανσίσκο στη Βραζιλία που γεννήθηκε σχεδόν χωρίς πρόσωπο εξαιτίας ενός σπάνιου συνδρόμου, γιόρτασε πρόσφατα τα ένατά της γενέθλια.
Σύμφωνα με την βρετανική Mirror, όταν γεννήθηκε το κοριτσάκι πριν από εννέα χρόνια και διαγνώστηκε με το σύνδρομο Treacher Collins, οι γιατροί είπαν στους γονείς της ότι το μωρό τους είχε μόλις λίγες ώρες ζωής. Μάλιστα, αρνήθηκαν να την ταΐσουν και συμβούλεψαν τους δικούς της να αρχίσουν να κανονίζουν τα διαδικαστικά για την κηδεία.
Εξαιτίας του σπάνιου συνδρόμου από το οποίο πάσχει η μικρούλα, περίπου 40 από τα οστά που έχει ένας υγιής άνθρωπος στο πρόσωπό του δεν αναπτύχθηκαν στην περίπτωση της Vitória, με αποτέλεσμα τα μάτια, το στόμα και η μύτη της να είναι παραμορφωμένα. Από τη γέννησή της μέχρι σήμερα το κοριτσάκι έχει υποβληθεί σε μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων αποκατάστασης που έχουν βελτιώσει την αναπνοή της και την ποιότητα ζωής της.
Οι γονείς της, Ronaldo και Jocilene, 43 και 39 χρονών αντίστοιχα, δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν ποτέ να προσπαθούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή της κορούλας τους και βασίζονται στις διαδικτυακές εκστρατείες υποστήριξης για να της εξασφαλίζουν την ιατρική βοήθεια που χρειάζεται. Όπως εξηγούν στις συνεντεύξεις τους, η ζωή για τους ίδιους και για την κόρη τους δεν είναι εύκολη.
Ο κόσμος αντιδρά πολλές φορές με αγένεια όταν βλέπει το κοριτσάκι στο δρόμο και τα άλλα παιδιά του δέχονται bullying στο σχολείο εξαιτίας της αδερφής τους. Ωστόσο, ολόκληρη η οικογένεια ευχαριστεί κάθε μέρα το θεό για το «θαύμα» της επιβίωσης του κοριτσιού, το οποίο κρατήθηκε στη ζωή χάρη στην αγάπη και τη ζεστασιά της οικογένειάς της.

ΗΠΑ: Αστυνομικός αποπέμφθηκε για τη φράση «εμείς σκοτώνουμε μόνο μαύρους»

Παρόλο που της είχε δώσει την άδεια να πιάσει το κινητό τηλέφωνό της, η γυναίκα του εξηγούσε ότι φοβόταν να κουνήσει τα χέρια της για να το πιάσει επειδή είχε δει «πάρα πολλά βίντεο με αστυνομικούς»
 
Αστυνομικός στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, ο οποίος απειλείτο με απόλυση αφού βιντεοσκοπήθηκε να κάνει ρατσιστικά σχόλια, ανακοίνωσε ότι παίρνει τη σύνταξή του, έκανε γνωστό η τοπική αστυνομία.
Βίντεο έδειχνε τον αστυνομικό Γκρεγκ Άμποτ να δηλώνει σε γυναίκα που καθόταν φοβισμένη μέσα σε σταματημένο όχημα ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί επειδή «εμείς σκοτώνουμε μόνο μαύρους».
Παρόλο που της είχε δώσει την άδεια να πιάσει το κινητό τηλέφωνό της, η γυναίκα του εξηγούσε ότι φοβόταν να κουνήσει τα χέρια της για να το πιάσει επειδή είχε δει «πάρα πολλά βίντεο με αστυνομικούς».
«Μα δεν είστε μαύρη», της απαντά ο Άμποτ στο βίντεο το οποίο τραβήχθηκε τον Ιούλιο 2016 από την κάμερά του, «θυμηθείτε, εμείς δεν σκοτώνουμε παρά τους μαύρους».
Το βίντεο, η ημερομηνία του οποίου συμπίπτει με μια περίοδο ρατσιστικών εντάσεων κυρίως μετά τον θάνατο του Φιλάντο Καστίλε, μαύρου που σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του από την αστυνομία μπροστά στα μάτια της συντρόφου του, δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος είχε διατυπώσει αίτημα να ανοίξουν αρχεία.
Ο Μάικ Ρέτζιστερ, υπεύθυνος της αστυνομίας της κομητείας Κομπ κοντά στην Ατλάντα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο αστυνομικός θα απομακρυνθεί από τη δύναμη της αστυνομίας επειδή «δεν υπάρχει χώρος γι' αυτού του είδους τα σχόλια κατά την επιβολή του νόμου». Ο υπεύθυνος χαρακτήρισε «ασυγχώρητα και ανάρμοστα» τα λόγια του αστυνομικού.
Η εφημερίδα Atlanta Journal-Constitution αναφέρει ότι παραλλήλως ο αστυνομικός Γκρεγκ Άμποτ ανακοίνωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους ανωτέρους του ότι παίρνει τη σύνταξή του έπειτα από σχεδόν τριάντα χρόνια υπηρεσίας.

Τα παραμύθια του Σεπτέμβρη από τον κ.Τσίπρα

Το Σεπτέμβριο του 2014 στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε το περίφημο «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης». 
Οι υποσχέσεις αυτές υπήρξαν καθοριστικές ώστε να γίνει Πρωθυπουργός μετά από λίγους μήνες. Το διαβόητο αυτό πρόγραμμα μπήκε πολύ σύντομα βέβαια στα αζήτητα.
Μετά την καταστροφική διαπραγμάτευση του 1ο εξαμήνου του 2015, αφού έβαλε την χώρα στην περιπέτεια των capital controls, του δημοψηφίσματος, και στην παρά λίγο έξοδο από το Ευρώ, φέρνει το 2ο αχρείαστο έως τότε σκληρότατο μνημόνιο ενώ τον Σεπτέμβριο οδηγεί τη χώρα ξανά σε εκλογές. Διχάζει με το «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν» και παραπλανά για μία ακόμη φορά με βασική εξαγγελία το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα», κλείνοντας το μάτι στους ψηφοφόρους πως δεν πρόκειται να πολύ εφαρμόσει το μνημόνιο που μόλις είχε υπογράψει.
Το  2016 στη ΔΕΘ υπόσχετε το γρήγορο κλείσιμο της
αξιολόγησης, την ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το κούρεμα του χρέους. Γνωρίζουμε όλοι την συνέχεια, «επί της οθόνης»
Καμιά από τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα και των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τα τρία τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη δεν πραγματοποιήθηκαν ούτε στο ελάχιστο.
Για τον εφετινό Σεπτέμβριο, ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του στη ΔΕΘ, ήδη έχει εξαγγείλει τον διορισμό δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2018, όπως και την έξοδο από τα μνημόνια…και ποιος ξέρει τι άλλο παραμύθι θα εφεύρει.
Μπορεί να πιστέψει κανείς τα λεγόμενα ενός πρωθυπουργού που σταθερά κάθε Σεπτέμβρη τα τρία τελευταία χρόνια  έχει εξαπατήσει κατ’ επανάληψη με ψέματα τους Έλληνες πολίτες;…
Τα παραμύθια και τα ψέματα του κυρίου Τσίπρα δεν πείθουν πλέον παρά ελάχιστους.
Η κλεψύδρα του χρόνου παραμονής του στην κυβερνητική εξουσία αδειάζει, η στιγμή που θα κριθεί στις εκλογές ενώπιον του Ελληνικού λαού πλησιάζει και αυτή η ώρα θα είναι πολύ σκληρή για τον ίδιο και το κόμμα του.
Τέλος συζήτησης

1250 ακίνητα το μήνα θα ξεπουλά ο ΣΥΡΙΖΑ με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς !!!

 
......και οι ψηφοφόροι του στον ....δρόμο !!!
 
Μαζικοί πλειστηριασμοί σπιτιών, οικοπέδων και καταστημάτων ξεκινούν από το μήνα που ξεκίνησε χθες, μέσω
της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θεωρείται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα και θα διευκολύνει τους επισπεύδοντες που μέχρι σήμερα βρίσκονταν εγκλωβισμένοι, καθώς οι διαδικασίες είχαν παγώσει και δεν γίνονταν πλειστηριασμοί.
Έρχονται τα «ωραία»
Όλα πλέον θα γίνονται ηλεκτρονικά και ταυτόχρονα θα αποφευχθούν εικόνες λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος συμβολαιογράφων.
Η διαδικασία δε θα γίνεται μόνο μια φορά την εβδομάδα, όπως μέχρι σήμερα, αλλά τρεις. Τετάρτη με Παρασκευή και μάλιστα σε δυο βάρδιες 11 με 1 και 2 με 5. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα μπουν στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών 500 ακίνητα ενώ έως το Δεκέμβριο ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 5.000.
Πώς θα γίνονται οι πλειστηριασμοί
Στις αρχές Μαΐου οι αναρτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Δημοσίευσης Πλειστηριασμών είχαν φτάσει στις 3.671. Αυτές οι περιπτώσεις θα είναι οι πρώτες μαζί με εκείνες για τις οποίες οι τράπεζες έχουν ήδη εξασφαλίσει την ιδιοκτησία των ακινήτων και αναζητούν επενδυτές για να τα διαθέσουν. Μάλιστα με την απόφαση 41756/26.5.2017 του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων ορίζεται η διαδικασία διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Παράταση του νόμου Κατσέλη
Στο μεταξύ στην κυβέρνηση επεξεργάζονται νέο σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αφού η ισχύ του νόμου Κατσέλη παύει στα τέλη του έτους. Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Δικαιοσύνης η κυβέρνηση θα εξετάσει το Δεκέμβριο τη θέσπιση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για την προστασία της μοναδικής και πρώτης κατοικίας, η οποία ουσιαστικά θα συνεχίζει την προστασία που είχε θεσπίσει ο συγκεκριμένος νόμος Κατσέλη.

Διαψεύδει η πυροσβεστική τα περί διαπληκτισμού του αρχηγού Π.Σ. με τους υπαρχηγούς στον Κάλαμο

Δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τον αρχηγό της πυροσβεστικής Βασίλειο Καπέλιο να διαπληκτίστηκε με τους υπαρχηγούς στον Κάλαμο, διέψευσε το σώμα.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αρχηγός, αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, κατά την τρίτη μέρα των πυροσβεστικών επιχειρήσεων στην πυρκαγιά του Καλάμου Αττικής συντόνιζε από αέρος και εδάφους το σύνολο των εμπλεκόμενων δυνάμεων, μέχρι η πυρκαγιά να οριοθετηθεί.
«Όσον αφορά τα δημοσιεύματα περί διαπληκτισμού μεταξύ του αρχηγού και των υπαρχηγών του ΠΣ διευκρινίζεται ότι ουδέποτε αυτό συνέβη», συμπληρώνει η πυροσβεστική.

ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΣΤΟ "ΚΟΛΠΟ" ! Αυτός είναι ο 40χρονος που "δελέαζε" γυναίκες στο...όνομα του Σμαραγδή

Στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι φωτογραφίες των μελών της σπείρας που εξαπατούσε υποσχόμενη διαγραφή των οφειλών προς την ΔΕΗ

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά από Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες έξι ατόμων, οι οποίοι συνελήφθησαν την 24.8.2017 και την 28.8.2017 στη Ρόδο, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης (υπόσχονταν έναντι αμοιβής ότι θα διέγραφαν τις οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς την ΔΕΗ).

Υπενθυμίζεται ότι ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής της υπόθεσης, που έχει γεννηθεί στο Ηράκλειο, κατηγορείται επίσης ότι παρίστανε τον συγγενή του Γ. Σμαραγδή, προκειμένου να παρασύρει γυναίκες, με το δέλεαρ της πρόσληψης τους σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε σήριαλ 


Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για τον  ΠΑΝΤΕΡΗ Δημήτριο του Χαραλάμπους και της Δέσποινας, γεννηθέντα την 19.01.1977 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η σπείρα αποτελείτο ακόμα από τους :


Β) ΘΕΟΧΑΡΗ Δημήτριο του Γεωργίου και της Σταυρούλας, γεννηθέντα την 05.02.1971 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Γ) ΚΑΣΤΑΝΑΚΗ 'Αννα του Γεωργίου και της Αθανασίας, γεννηθείσα 06.06.1971 στη Ρόδο.
Δ) ΠΟΤΗΡΑΚΗ Στυλιανό του Νικολάου και της Ευθαλίας, γεννηθέντα
06.03.1989 στην Αθήνα Αττικής.
Ε) (επ) BOSNEAGA (ον) ANDREI του GHEORHE και της MARIA, γεννηθέντα την 01.01.1976 στη Μολδαβία.
Στ) ΜΑΥΡΙΟΥ Στέργο του Παναγιώτη και της Γραμματίκης, γεννηθέντα την 27.01.1965 στη Γερμανία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ>, χρονικής διάρκειας έως 1.10.2017, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στη διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου στον τηλεφωνικό αριθμό 22410-23294 & 22410-25805, για παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Με το πενάκι του ΚΥΡ


ΠΑΤΡΑ - Άγριο ξύλο σε πλούσιο γάμο : Γαμπρός και πεθερός έπαιξαν ξύλο γιατί η νύφη πήγε με…

Τι συνέβη σε πλούσιο γάμο στην Πάτρα ανάμεσα σε πεθερό και γαμπρό…

Ο γάμος που έγινε σε περιοχή της Πάτρας ήταν λαμπρός, το φαγητό άφθονο και το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί.
Το ζευγάρι αποσύρθηκε στα ενδότερα και μετά την «πρώτη νύχτα», ο γαμπρός ρώτησε την σύζυγό του να του πει την αλήθεια, αν είχε «σχέσεις» με πολλούς άνδρες πριν από αυτόν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κόσμος της Πάτρας», η νύφη με τεράστια ειλικρίνεια του είπε ότι ήταν με διάφορους στο παρελθόν.
Σε αυτά τα θέματα ελάχιστοι μπορεί να αποδεικνύονται «άνετοι», όμως ο γαμπρός, αν κρίνουμε από την αντίδρασή του, σίγουρα έχασε την γη κάτω από τα πόδια του.
Χωρίς να πει δεύτερη κουβέντα, άρχισε να μαζεύει τα πράγματά του.
Η νύφη άρχισε να κλαίει, ενώ πήγε γρήγορα στο σπίτι των γονιών της για να ενημερώσει τη μητέρα της.
Ο πεθερός για κακή τύχη όλων άκουγε την συζήτηση και το αποτέλεσμα ήταν να πάει να βρει το γαμπρό του.
Εκεί οι δύο άντρες έπαιξαν ξύλο με τις φωνές να επισημοποιούν το διαζύγιο, σε μια υπόθεση που αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης στο καφενείο της περιοχής λίγο καιρό πριν.

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ- «Δεν φεύγω από το σπίτι μου, θα χυθεί αίμα»

Η δραματική ιστορία, μία από τις χιλιάδες που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, με ανθρώπους που δούλευαν μια ζωή με ανθρώπους που κοντεύουν να μείνουν στον δρόμο, καθώς οι τράπεζες έχουν αρχίσει τους πλειστηριασμούς, περιγράφει ο δημοσιογράφος Κώστας Σάμου του Newsit.gr.

- Το σπίτι του βγήκε σε πλειστηριασμό το 2012 – Η τράπεζα με τελεσίγραφο του ζητεί να φύγει άμεσα από το σπίτι – «Θα φτάσω στο τέρμα. Θα χυθεί αίμα. Το λέω και το εννοώ», λέει ο κ. Σκοπελίτης – Σήμερα ζει με 400 ευρώ από το επίδομα αλληλεγγύης λόγω προβλήματος υγείας – Με 41 χρόνια δουλειάς και 13.000 ένσημα δεν μπορεί να βγάλει σύνταξη λόγω χρεών στον ΟΑΕΕ
Δραματική τροπή λαμβάνουν οι περιπτώσεις χιλιάδων δανειοληπτών των οποίων τα ακίνητα βγήκαν στο «σφυρί» τα τελευταία χρόνια και οι τράπεζες τους στέλνουν τα ειδοποιητήρια εξώσεων.
Αποτέλεσμα, οι οικογένειές τους να απειλούνται άμεσα να μείνουν στο δρόμο.
Οι δανειολήπτες που έχασαν τα σπίτια τους κατά το πρώτο «κύμα» των πλειστηριασμών καλούνται τώρα να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις και να τα εγκαταλείψουν οικειοθελώς.
Σε αντίθετη περίπτωση θα εξαναγκαστούν με την παρουσία της αστυνομίας όπως συνέβη στην Ισπανία.
Ο κ. Βασίλης Σκοπελίτης έλαβε πριν από δυο μήνες ειδοποιητήριο εξώσεως από την τράπεζα προκειμένου να απομακρυνθεί από το σπίτι του, το οποίο είχε εκπλειστηριαστεί το 2012.
Δηλώνει στο Newsit.gr πως αν δεν βρεθεί λύση στο οικονομικό του αδιέξοδο θα φτάσει μέχρι το τέλος ώστε να μην ξεσπιτωθεί.
«Θα φτάσω στο τέρμα. Θα χυθεί αίμα. Το λέω και το εννοώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγω αν δεν αποκατασταθώ οικονομικά τουλάχιστον με τη σύνταξη μου», λέει με απόγνωση ο κ. Σκοπελίτης.
Ο ίδιος, το καλοκαίρι του 2016 είδε την αστυνομία έξω από την πόρτα του σπιτιού του να τον καλεί να το εκκενώσει.
«Επικοινώνησα με την τράπεζα και το δικαστικό επιμελητή και μου έδωσαν παράταση μέχρι τον Μάιο», περιγράφει.
Και συνεχίζει: «Τον Ιούνιο πήρα ένα χαρτί που έλεγε να αφήσω το σπίτι, να μείνω στο δρόμο. Τους τηλεφώνησα και μου είπαν πως θα πρέπει να φύγω 1η Σεπτέμβρη, δεν μου δίνουν κανένα άλλο περιθώριο».
Ο 56χρονος ηλεκτρολόγος, πατέρας δυο παιδιών, έμεινε χωρίς δουλειά εξαιτίας της κρίσης αλλά και ενός εμφράγματος που επιβάρυνε σημαντικά την κατάσταση της υγείας του.
Σήμερα ζει με 400 ευρώ από το επίδομα αλληλεγγύης.
«Με ένα επίδομα αλληλεγγύης 200 ευρώ, και 100 για το κάθε παιδί, εσυ πλήρωσε δάνειο, πλήρωσε ενοίκιο, φάε η πιες , πλήρωσε ΔΕΗ, νερά. Με τέσσερα κατοστάρικα μπορείς να ζήσεις;»
Παράλληλα, ζητά να δοθεί λύση στο ζήτημα της συνταξιοδότησής του για να μπορέσει να κάνει μια νέα αρχή.
«Μετά από 41 χρόνια δουλειάς, με 13.000 ένσημα, δεν μπόρεσαν να μου δώσουν καθόλου σύνταξη. Εχω πάθει έμφραγμα από το 2015 και με ταλαιπωρούν με κάποιες αποφάσεις. Προσπαθούν να μην μου δώσουν σύνταξη, με έχουν καταστρέψει», καταγγέλει ο κ. Σκοπελίτης.
Δεν λαμβάνει σύνταξη λόγω των οφειλών του προς τον ΟΑΕΕ από ασφαλιστικές εισφορές τις οποίες αδυνατούσε να καταβάλει μετά την ασθένειά του.
Το διόροφο σπίτι της οδού Βιθυνίας στην Νίκαια δεν είναι το πρώτο ακίνητο που χάνει η οικογένεια του κ. Βασίλη καθώς πριν από δυο χρόνια στο «σφυρί» είχαν βγει και τα διαμερίσματα των παιδιών του.
Τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν μέχρι τέλους στο σπίτι και να υπερασπιστούν την πρώτη και μοναδική κατοικία τους.
Σύμμαχό τους σε αυτό τον αγώνα έχουν τα μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ με τα οποία επικοινώνησε η οικογένεια και προετοιμάζονται για μια μεγάλη μάχη με όποιον επιχειρήσει να πάρει λαϊκή περιουσία.
«Είμαστε στο πλευρό τους. Με κάθε μέσο θα προστατεύσουμε την περιουσία τους. Θα είμαστε εδώ, θα κάνουμε ο,τι χρειαστεί. Θα κάνουμε γαϊτανάκια έξω από τις πολυκατοικίες. Δεν θα περάσει κανένας μέσα από την πόρτα αυτή», λέει στο Newsit.gr ο Ηλίας Παπαδόπουλος προαναγγέλοντας ένα «καυτό» χειμώνα με τους αγώνες να περνούν από τα ειρηνοδικεία στις γειτονιές της χώρας.


Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου
Newsit.gr

Οι Ρώσοι, η Μονεμβασιά και το «πακέτο Γιούνκερ»Με την απόφαση ισχυρού Ρώσου επιχειρηματία, ο οποίος είχε αποκτήσει το 2007 το ακίνητο που φιλοξενούσε το camping «Paradise» στη Μονεμβασία, να αναζητήσει συνέταιρο ή να αποσυρθεί, συνδέεται η προσθήκη της επένδυσης «Sea Village Monemvasia» στη λίστα των έργων που αναζητούν χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ.
Η διοίκηση της εταιρείας Master Invest, που αγόρασε προ δεκαετίας το ακίνητο, κατέθεσε στη βάση δεδομένων με τις επενδύσεις που ψάχνουν κεφάλαια μέσω του πακέτου Γιούνκερ επενδυτικό σχέδιο ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο για την ανάπτυξη του «Sea Village Monemvasia» προβλέπει την αξιοποίηση του ακινήτου των 17 στρεμμάτων, που βρίσκεται σε προνομιακή θέση, με την κατασκευή 18 πολυτελών κατοικιών, μικρού υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, κέντρου φυσιοθεραπείας, συνεδριακού κέντρου. Πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα αξιοποίησης του πρώην κάμπινγκ, καθώς αρχικά οι ιδιοκτήτες είχαν σχεδιάσει ένα πολυτελές ξενοδοχείο.
Τελικά, σε συνεργασία με Έλληνες και ξένους αρχιτέκτονες, αποφάσισαν να προωθήσουν το σχέδιο για τις πολυτελείς βιοκλιματικές βίλες, οι οποίες ενσωματώνουν σύγχρονα υλικά (ξύλο και γυαλί).
Όπως αναφέρουν και στην παρουσίαση της επένδυσης, στόχος τους είναι η δημιουργία ενός συγκροτήματος κατοικιών που θα προσφέρει υπηρεσίες επιπέδου πεντάστερου ξενοδοχείου για τους ιδιοκτήτες/μισθωτές.

Οι ίδιοι δηλώνουν στο Euro2day.gr πως επιδιώκουν τη δημιουργία ενός προϊόντος που δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά ακινήτων (ολοκληρωμένο συγκρότημα κατοικιών με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες διαχείρισης) και που θεωρούν ελκυστικό σε ξένους επενδυτές. Θεωρούν, επίσης, πως μέσω της κατασκευής του συγκροτήματος, οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να έχουν ταχύτερη επιστροφή των κεφαλαίων τους μέσω πώλησης των κατοικιών.
Μολονότι στην παρουσίαση αναφέρεται πως έχει εξασφαλιστεί το 33% των κεφαλαίων για την επένδυση (περί τα πέντε εκατ. ευρώ), οι ιδιοκτήτες της έκτασης στη Μονεμβασία συζητούν ακόμα και την πλήρη αποχώρησή τους, αν βρεθεί επενδυτής που θέλει να τοποθετήσει και τα 15 εκατ. που απαιτούνται για την κατασκευή του συγκροτήματος.
Στην παρουσίαση που κατέθεσαν στη βάση δεδομένων με τα υποψήφια προς χρηματοδότηση έργα του πακέτου Γιούνκερ αναφέρεται πως το ακίνητο είναι «έτοιμο προς έναρξη εργασιών», καθώς έχουν αντιμετωπιστεί τα ζητήματα με αρχαιολογία, δασική υπηρεσία και το θέμα με την ακτογραμμή.
Η Μονεμβασία παραμένει ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει ορισμένες αξιόλογες επενδύσεις. Προ ετών είχε ολοκληρωθεί και η επένδυση του συνιδρυτή της ΑΒΑΞ Αντώνη Σγαρδέλη (παραμένει μέτοχος με αξιόλογο ποσοστό), για την ανακαίνιση ενός παλιού αρχοντικού και τη δημιουργία του πολυτελούς ξενοδοχείου «Kinsterna».
Δεν είχε, όμως, την ίδια τύχη και η προσπάθεια οικογένειας που προέρχεται από τον χώρο της ιατρικής, η οποία είχε συγκεντρώσει μέσω αγοράς δεκάδων μικρών αγροτεμαχίων, σημαντική ακίνητη περιουσία στην περιοχή της Μονεμβάσιας.

Φώτης Κόλλιας

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου