17.11.12

Πηγή ευτυχίας το σεξ, ανούσιο το Facebook !

Το ερώτημα ήταν απλό: Ποια δραστηριότητα σας αρέσει περισσότερο και συμβάλλει περισσότερο στην ευτυχία σας; Οι απαντήσεις μέχρι ενός ορίου ήταν οι αναμενόμενες, αλλά μετά άρχισαν οι εκπλήξεις.

Όπως ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Canterbury, στη Νέα Ζηλανδία, το σεξ και τα πάρτι είναι δύο από τις πιο απολαυστικές δραστηριότητες της ζωής μας - κι αυτό ήταν αναμενόμενο.

Ορισμένες άλλες δραστηριότητες, όμως, που κατά κανόνα απασχολούν νυχθημερόν πολλούς νέους, δεν μας «γεμίζουν» διόλου: η ενασχόληση με το Facebook, τα SMS και τα email ανεδείχθησαν ως μερικές από τις πιο ανούσιες πράξεις της καθημερινότητάς μας!

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής της Ψυχολογίας Κάρστεν Γκριμ, με επιβλέποντα τον καθηγητή Ψυχολογίας δρα Σάιμον Κεμπ, απέστειλε δεκάδες SMS για να πραγματοποιήσει την έρευνά του.

«Έστελνα SMS στους εθελοντές τρεις φορές την ημέρα επί μία εβδομάδα, ρωτώντας τι κάνουν και πως αισθάνονται γι’ αυτό», δήλωσε ο κ. Γκριμ. «Το ποσοστό των απαντήσεων που έλαβα ήταν εξαιρετικά υψηλό - έφτασε το 97% και αφορούσε όλες τις ώρες της ημέρας, οπότε είχα άφθονο υλικό για να επεξεργαστώ».

Η έρευνα είχε ως στόχο να αξιολογήσει 30 καθημερινές δραστηριότητες με βάση την ευχαρίστηση και το νόημά τους, καθώς και την συμβολή τους στο αίσθημα της ευτυχίας.

Το σεξ ήρθε πρώτο και στις τρεις κατηγορίες, ενώ τα πάρτι κατέλαβαν την δεύτερη θέση στον πίνακα με τις δραστηριότητες που μας ευχαριστούν και μας κάνουν ευτυχισμένους, αν και κατά βάθος τα θεωρούμε εν πολλοίς ανούσια (η βαθμολογία τους στο «νόημα» ήταν χαμηλή).

Αντιθέτως, η φροντίδα των άλλων και ο εθελοντισμός, καθώς και ο διαλογισμός και η ενασχόληση με τη θρησκεία είχαν περισσότερο νόημα για τους εθελοντές, ενώ υψηλή βαθμολογία πήραν και στην συμβολή τους στην ευτυχία.

Τα χειρότερα

Στο άλλο άκρο των βαθμολογιών, το πλύσιμο, το ντύσιμο και η φροντίδα του σπιτιού και του εαυτού βρέθηκαν στην τελευταία δεκάδα της γενικής κατάταξης, με τις αρρώστιες να είναι το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί.

Το μεγάλο απρόσμενο, όμως, ήταν το Facebook που φάνηκε να έχει το μικρότερο νόημα απ’ οτιδήποτε κάνουμε και γενικώς πέτυχε χαμηλή βαθμολογία και στις τρεις κατηγορίες.

Χαμηλή βαθμολογία στις κατηγορίες της ευχαρίστησης και της ευτυχίας πέτυχαν και τα SMS, τα email και γενικότερα η ενασχόληση με το Ίντερνετ.

«Η ευτυχία και η ευεξία είθισται να αξιολογούνται σε συνάρτηση με οικονομικούς δείκτες, αλλά είναι καλά τεκμηριωμένο ότι δεν αρχίζουν ούτε τελειώνουν όλα με την οικονομική κατάσταση», είπε ο κ. Γκριμ, ο οποίος παρουσίασε την έρευνά του σε διάλεξη στο πανεπιστήμιο.

«Αν ο καθένας μας μπορέσει να αναζητήσει την ευτυχία μέσα στα μικρά πράγματα της καθημερινότητας, η ζωή του και η ευεξία του θα βελτιωθούν σημαντικά».

Η επίδραση στην ευτυχία

Οι δέκα καθημερινές δραστηριότητες που μας κάνουν περισσότερο ευτυχισμένους είναι οι εξής (κατά φθίνουσα σειρά):

1. Το σεξ

2. Τα πάρτι

3. Η φροντίδα των άλλων και ο εθελοντισμός

4. Ο διαλογισμός και η ενασχόληση με θρησκευτικές δραστηριότητες

5. Η φροντίδα των παιδιών και το παιχνίδι μαζί τους

6. Η μουσική

7. Οι κοινωνικές εκδηλώσεις και συζητήσεις

8. Η ενασχόληση με τα χόμπι και τις τέχνες

9. Τα ψώνια

10. Τα βιντεοπαιχνίδια

Οι δέκα δραστηριότητες που συντελούν λιγότερο στην ευτυχία μας είναι οι εξής (κατά φθίνουσα σειρά):

1. Οι ασθένειες

2. Το Facebook

3. Οι δουλειές του σπιτιού

4. Η μελέτη (το διάβασμα για σπουδές)

5. Η αποστολή SMS και email

6. Τα μαθήματα (σε σχολείο ή πανεπιστήμιο)

7. Η εργασία επί πληρωμή

8. Η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

9. Η ενασχόληση με το Ίντερνετ και το κομπιούτερ

10. Το πλύσιμο, το ντύσιμο και η προσωπική φροντίδα

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Εξώδικο της Barbie στη Βέρα Λάμπρου

Η εταιρία Mattel έστειλε  εξώδικο στη Βέρα Λάμπρου για το νέο τραγούδι της Ελληνίδας τραγουδίστριάς αλλά και το videoclip, με τίτλο: «Με λένε Barbie».
Το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί νομικά στην Ελλάδα την εταιρεία που παράγει τη γνωστή κούκλα έστειλε εξώδικο στη δισκογραφική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η Βέρα Λάμπρου προκειμένου να σταματήσει αμέσως η προβολή του video clip αλλά και η κυκλοφορία του τραγουδιού που φέρει το όνομα της γνωστής κούκλας.
Σε περίπτωση που η Βέρα Λάμπρου και η δισκογραφική εταιρεία της δεν συμφωνήσουν να συμμορφωθούν με όσα ζητάει η εταιρεία που κατέχει τα νόμιμα δικαιώματα της «Βarbie» εντός μιας εβδομάδας, η υπόθεση θα οδηγηθεί στα δικαστήρια.

ΕΤ3: 5.570 ευρώ για 24 μέρες άδεια-λεφτά υπάρχουν!

 ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ !
kourdistoportocali.
Λεφτά υπάρχουν στην ΕΤ3 του Κωνσταντίνου Μπλιάτκα.
Ο Γενικός Διευθυντής υπογράφει, στις 5 Νοεμβρίου, έγκριση ποσού...
5.577 ευρώ-μείον τις κρατήσεις- για 24 μέρες άδεια σε εργαζόμενο.
Είπαμε λεφτά υπάρχουν για τα παιδιά του Σαμαρά!...

Θύμα της κρίσης και το μαγαζί του Μπουμπούκου !

Οριστικά αποχαιρετά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το προσωπικό του βιβλιοπωλείο που το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχε στεγαστεί σε κτίριο της οδού Ακαδημίας. Ποιοι οι λόγοι της απόφασης?
Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκλεισε οριστικά το βιβλιοπωλείο του, το οποίο έχει γίνει στόχος επιθέσεων 15 φορές.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Παραπολιτικά", ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πήρε την απόφαση αυτή αφού δεν άντεχε οικονομικά να διατηρήσει το βιβλιοπωλείο, καθώς τον τελευταίο καιρό τα κέρδη μειώθηκαν στο ελάχιστο.

Μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις, ο κ. Γεωργιάδης αποφάσισε να μεταφέρει το βιβλιοπωλείο του από την οδό Σόλωνος, σε άλλο χώρο στην Ακαδημίας, χωρίς όμως το λογότυπο των εκδόσεων, προκειμένου να μη γίνει ξανά στόχος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η προσπάθεια αυτή και πάλι δεν ευοδώθηκε.

Πλέον, τα βιβλία των εκδόσεων Γεωργιάδη μπορεί να τα βρει κανείς μόνο τηλεφωνικά και μέσα από την εκπομπή του βουλευτή της γαλάζιας παράταξης.

Εργολάβοι λάσπης -Θα αμυνθώ λέει ο Παπαντωνίου !

Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου διαψεύδει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας ότι πέρασαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμό της συζύγου του.
  «Με οργή και αγανάκτηση διαψεύδω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα απίστευτα ψεύδη και τις κακοήθειες κυριακάτικης εφημερίδας ότι δήθεν πέρασαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμό τάχα της συζύγου μου. Η εργολαβία λάσπης και χυδαιότητας εναντίον μου και σε βάρος της συζύγου μου συνεχίζεται. Θα απαντήσω στους συκοφάντες μου με όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου», αναφέρει στην δήλωσή του ο Γ. Παπαντωνίου.

ΣΦΑΓΗ για τα "Χουντικά ένσημα " της ΥΕΝΕΔ !

Καταγγελία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρώην υπαλλήλου της Βουλής, κ. Κουράκου για την βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, την οποία κατηγόρησε ότι…  «κολλούσε ένσημα επί χούντας» στη δημόσια τηλεόραση.
  Έντονη η αντίδραση για το ζήτημα του Τέρενς Κουίκ και του Νάσου Αθανασίου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ, που εργάζονταν και εκείνοι ως δημοσιογράφοι το 1973 στην ΕΡΤ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Λουόμενοι βρήκαν χειροβομβίδα στην παραλία

Μία χειροβομβίδα βρήκαν μέσα στη θάλασσα σήμερα το πρωί λουόμενοι στην Παραλία της Καλαμάτας στο ύψος της ταβέρνας "Νέα Καλαμάτα" και αφού την έβγαλαν έξω ειδοποίησαν το Λιμενικό. 
Η ανταπόκριση ήταν άμεση από τους άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι με ασφάλεια τοποθέτησαν τη χειροβομβίδα (μέσα σε μπουκάλι με νερό όπως την παρέλαβαν από τους λουόμενους) αρκετά μέτρα πιο πέρα σε σημείο, όπου δεν υπήρχαν άτομα και περιόρισαν το χώρο με κορδέλες.
Ο χώρος φυλάσσεται από το Λιμενικό μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, οπότε θα φθάσει στην Καλαμάτα πυροτεχνουργός της Πολεμικής Αεροπορίας για την εξουδετέρωσή της, έπειτα από σχετική άδεια της 4ης Μεραρχίας στην Τρίπολη.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Επεισόδια στην Πάτρα

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα κατά την διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο, όταν επικράτησε ένταση μεταξύ φοιτητών που συμμετείχαν στην πορεία και ΜΑΤ.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Σύμφωνα με μαρτυρίες έχουν προκληθεί φθορές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και έχουν σπάσει τζαμαρίες σε υποκατάστημα της Eurobank.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην πορεία των φοιτητών στην Θεσσαλονίκη..
Κλειστές η Τσιμισκή και η Εγνατία, ενώ στην οδό Π. Π Γερμανού βρίσκεται το μπλοκ του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ.

Ήπιε φυτοφάρμακο

Ένας 43χρονος άνδρας επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του πίνοντας φυτοφάρμακο, το πρωί του Σαββάτου.
Ο 43χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου οι γιατροί έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να τον κρατήσουν στη ζωή. 
Ο παραλίγο αυτόχειρας νοσηλεύεται στην εντατική ενώ άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόπειρα.

Εταιρεία καλλυντικών χορηγός σε ....νεκροταφείο!

Οχι μόνο για την ομορφιά των ζωντανών, αλλά και για… την ηρεμία των νεκρών φροντίζει πλέον γνωστή ελληνική εταιρεία καλλυντικών και φαρμάκων, η οποία έγινε χορηγός σε… νεκροταφείο!
Οσο απίστευτη και αν φαίνεται η είδηση, είναι πέρα για πέρα αληθινή. Εταιρεία εισαγωγής και διανομής φαρμακευτικών – καλλυντικών προϊόντων, που εδρεύει στην Αθήνα, αποφάσισε να δωρίσει το ποσό των 5.000 ευρώ στους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Φυτειών, του δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που τους ταλανίζει. Και ποιο είναι αυτό; Εδώ και καιρό το νεκροταφείο της περιοχής έχει γεμίσει με μνήματα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμος χώρος για άλλους νεκρούς.
Ετσι η εταιρεία, με επιστολή της που απέστειλε στον δήμο Ξηρομέρου, δήλωσε την επιθυμία της να προσφέρει ως χορηγία το ποσό των 5.000 ευρώ για να βοηθήσει στη διαμόρφωση του χώρου του κοιμητηρίου της τοπικής κοινότητας Φυτειών, με τις εξής, όμως, προϋποθέσεις: α) να είναι ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και β) να κατατεθεί το παραπάνω ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον δήμο Ξηρομέρου.
Από την πλευρά του ο δήμος Ξηρομέρου έφερε το θέμα προς συζήτηση στο συμβούλιο, όπου και αποφασίστηκε ομόφωνα η αποδοχή της χορηγίας. Ο δήμαρχος, μάλιστα, Πυθαγόρας Σαμαράς δεν ξέχασε να ευχαριστήσει θερμά την εταιρεία για τη δωρεά της, με την οποία θα δοθεί λύση στο πρόβλημα.
Οπως ανέφερε στην «Espresso» δημοτικός σύμβουλος: «Οι Φυτείες ή Μαχαλά, όπως αποκαλούμε εμείς την περιοχή, έχουν γύρω στους 1.600 μόνιμους κατοίκους. Εδώ και αρκετούς μήνες έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με το νεκροταφείο, καθώς είναι υπερπλήρες. Και πρόσθεσε: «Δεν έχουν χώρο να θάψουν τους νεκρούς. Εμείς ως δήμος προσπαθήσαμε να βρούμε λύση, αλλά δεν…. Ετσι, κάτοικος της περιοχής που έχει σχέση με την εταιρεία άδραξε την ευκαιρία και ζήτησε βοήθεια. Ευτυχώς η εταιρεία δέχτηκε να προβεί σε αυτή τη χορηγία και έτσι ελπίζουμε σύντομα να λυθεί το θέμα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ο δήμος Ξηρομέρου έχει κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να γίνει η επέκταση του χώρου. Ωστόσο, κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα που προέκυψαν δεν επιτρέπουν προς το παρόν να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ας ελπίσουμε σύντομα όλα να τελειώσουν και η επέκταση να πραγματοποιηθεί, καθώς όπως σημείωσε κάτοικος της περιοχής: «Αν κάποιος αποβιώσει, τότε θα έρθουμε αντιμέτωποι με τραγελαφικές καταστάσεις. Θα ρίξουμε κλήρο για το πού θα τον βάλουμε!».

Συνελήφθη ο Πακιστανός που σκότωσε τον 65χρονο

Συνελήφθη στην Ιεράπετρα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος ο 26χρονος Πακιστανός, ο οποίος χθές το μεσημέρι σκότωσε 65χρονο στην αγροτική περιοχής Πλακούρα της Ιεράπετρας και έβαλε το πτώμα του σε σακούλα.
Όπως έγινε γωστό από την αστυνομία, ο 26χρονος μπήκε στο σπίτι του 65χρονου όταν εκείνος, προκειμένου, όπως είπε, να συζητήσουν για οικονομική διαφορά που ισχυρίζεται πως είχαν.
Κατά την επιστροφή του 65χρονου στο σπίτι του, αρχικά ο 26χρονος τον χτύπησε, ενώ στη συνέχεια τον σκότωσε πνίγοντάς τον με μία πλαστική σακούλα την οποία του έβαλε στο κεφάλι.
Ο 26χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο γιος του 64χρονου τον αναζήτησε σε αποθήκη που διατηρούσε στην περιοχή. Ο δράστης εργαζόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα για τον 64χρονο.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το θύμα, πατέρας τριών παιδιών, είχε υποστεί φρικτά βασανιστήρια!
Ο δράστης συνελήφθη στο ΚΤΕΛ την ώρα που προσπαθούσε να φύγει από την πόλη της Ιεράπετρας και αργότερα ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.

«Εφυγε» ο ηθοποιός Μάκης Ρευματάς !

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 77 ετών ο ηθοποιός Μάκης Ρευματάς. Ο γνωστός ηθοποιός που έπασχε από λέμφωμα πριν μερικούς μήνες είχε μιλήσει για την περιπέτεια της υγείας του.
«Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ και πέρασα μεγάλη αγωνία, γιατί τρεις ολόκληρους μήνες ήμουν σε νοσοκομείο των βορείων προαστίων και δεν έβρισκαν τι έχω. Ήμουν ο πιο γερός ασθενής... Έκανα τόσες εξετάσεις, που δεν έχει κάνει άλλος και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Ένα θετικό, να ξέρω τι έχω, τίποτα... Ώσπου πρήστηκε ένας αδένας πίσω από το αφτί... Απευθύνθηκα σε έναν καταπληκτικό αιματολόγο, τον πανεπιστημιακό Παναγιώτη Παναγιωτίδη, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο οποίος βρήκε ότι έχω λέμφωμα. Απλώς ήταν μπελαλίδικο, γιατί έπρεπε να κάνω οκτώ χημειοθεραπείες. Και επειδή φορτώνεται ο οργανισμός με κορτιζόνη αισθάνεσαι κάποια μικροζάλη. Όταν οι λεμφαδένες παρουσιάζουν ένα είδος διόγκωσης εξωτερικό και εσωτερικό, ο θεράπων γιατρός σου πρέπει να έχει μια εμπειρία σαν του κ. Παναγιωτίδη, για να ανακαλύψει αμέσως με μια απλή εξέταση τι έχεις και να σου δώσει την κατάλληλη χημειοθεραπεία», είχε πει ο Μάκης Ρευματάς για την ασθένειά του..e-go.gr

ΠΩΣ θα ζεσταθούμε χωρίς να...φαληρίσουμε !

ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ...ΑΚΡΗ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, ο καιρός ήταν γενναιόδωρος με την Ελλάδα, αφού φάνηκε να είχε επιστρατεύσει τον ήλιο και τους νοτιάδες για να «αντισταθεί» στην εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης με θέρμανσης.

Τα απανωτά «εγκεφαλικά» που δημιουργήσε στις πολυκατοικίες και τους καταναλωτές η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου, ανέδειξε και κάτι καλό. Τώρα που ο καιρός αποφάσισε να χειμωνιάσει Νοέμβρη μήνα σιγά σιγά, μάς έδωσε το χρόνο και τη δυνατότητα να στρέψουμε την προσοχή μας και να εξερευνήσουμε άλλες πηγές θέρμανσης που θα μας επιτρέψουν να ζεσταθούμε σχετικά οικονομικά.

Ήδη, η αγορά έχει ανοίξει τις πύλες της σε όποιον επιθυμεί να απαλλαγεί από τον βραχνά του πετρελαίου, προσφέροντας οικονομικές και πιο οικολογικές λύσεις.

Φυσικό αέριο

Στην περίπτωση του φυσικού αερίου, η θέρμανση αφορά ολόκληρη την πολυκατοικία, και η εγκάτασταση του γίνεται στον προϋπάρχοντα λέβητα πετρελαίου που υπάρχει ήδη στο κτήριο. Η τιμή εγκατάστασης φτάνει έως και τα 4.000 ευρώ, ποσό το οποίο χωρίζεται ισόποσα σε όλα τα διαμερίσματα. Σε περίπτωση που κρίνεται αναγκαία η αλλαγή του λέβητα , το κόστος φτάνει τα 7.000 ευρώ.

Το μέσο ετήσιο κόστος για κάθε διαμέρισμα υπολογίζεται στα 1209 ευρώ, όπως προκύπτει από το συγκριτικό πίνακα που δημοσίευσε προσφάτως η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace και αφορά το κόστος των εναλλακτικών πηγών ενέργειας σε σχέση με το μέσο κόστος για 1250 λίτρα πετρελαίου που καταναλώνει ένα νοικοκυριό σε ένα χρόνο.

Ενεργειακό τζάκι

Εδώ αναφερόμαστε στα διαμερίσματα που διαθέτουν ήδη συμβατικά τζάκια, η απόδοση των οποίων ιδιαίτερα χαμηλή και μη οικονομική. Μπορεί η μετατροπή τους σε ενεργειακά τζάκια να κοστίζει αρκετά, αφού ανέρχεται στα 3.000 ευρώ, ωστόσο πρόκειται για μια επένδυση η οποία γλιτώνει αρκετά χρήματα από την κατανάλωση ενέργειας.

Και αυτό γιατί το ενεργειακό τζάκι έχει τη δυνατότητα να κρατά το σπίτι ζεστό για πολλές ώρες μετά τη χρήση του, καθώς η απόδοση του φτάνει το 75%. Υπολογίζεται ότι ετησίως θα χρειαστούν 7 τόνοι ξύλων και με κόστος 20 λεπτών το κιλό, το ετήσιο κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 1400 ευρώ.

Σόμπες πέλετ

Μια πολύ καλή λύση και αρκετά οικονομική, που όμως χρειάζονται εργασίες τροποποίησης στο σπίτι αλλά και αποθηκευτικός χώρος για τα πέλετ. Η αγορά των πέλετ κοστίζει από 900 έως 2.000 ευρώ, ενώ η εγκάτασταση τους απαιτεί εργασίες για την εξαγωγή των καυσαερίων.

Πάντως, η απόδοση τους είναι η καλύτερη από όλες τις μορφές θέρμανσης, ενώ το ετήσιο κόστος των πέλετ φτάνει έως και τα 1400 ευρώ, αφού απαιτούνται περίπου 4 με 5 τόνοι. Το καύσιμο κυκλοφορεί σε εύχρηστους σάκους των 15 κιλών και η σόμπα μπορεί να προγραμματιστεί ηλεκτρονικά.

Κλιματιστικό

Από άποψη οικονομίας, τα air condition είναι η πιο καλή λύση, όμως η ποιότητα της θέρμανσης είναι χαμηλή και δεν ζεσταίνουν το χώρο τόσο ώστε να «κρατά» ακόμα και μετά τη χρήση τους.

Στην αγορά κυκλοφορούν κλιματισικά για όλα τα βαλάντια, ωστόσο προτείνεται ένα κλιματιστικό τύπου inverter με τσιμπημένη τιμή που όμως εξοικονομεί ρεύμα και χρήμα.

Για τη χρήση του κλιματιστικού απαιτούνται μόνο 8.047 KWh. Με τιμή 19 λεπτά, προκύπτει κόστος 1.530 ευρώ για όλη τη χειμερινή σεζόν.

Καυστήρας βιομάζας

Μεγάλο κόστος αγοράς που ξεκινά από τα 2.000 και φτάνει τα 5.500 ευρώ. Όμως, η κατανάλωση είναι αμελητέα και το κόστος θέρμανσης το χρόνο, σύμφωνα με τους πίνακες της Greenpeace δεν θα ξεπεράσει τα 800 ευρώ.

Επίσης, χρειάζεται μεγάλος αποθηκευτικός χώρος γύρω στα 4 τ.μ. ενώ ο καυστήρας χρειάζεται συχνή συντήρηση όπως είναι ο καθαρισμός της εστίας καύσης.

Πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας

Πρόκειται για έναν πρωτότυπο τρόπο θέρμανσης και σχετικά καινούριο που έκανε την εμφάνιση του δειλά μόλις τον τελευταίο καιρό. Αυτά τα πανελ τοποθετούνται στους τοίχους και τις οροφές του σπιτιού.

Λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα δημιουργώντας ακτινοβολία που ζεσταίνουν τα σώματα και τα αντικείμενα του χώρου και όχι τον αέρα. Το κόστος τους φτάνει τα 500 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τους πωλητές, το ετήσιο κόστος θέρμανσης δεν ξεπερνά τα 400 ευρώ.

Υποψήφιος βουλευτής ένας ....γάϊδαρος!

Δεκάδες πολίτες του Ισημερινού κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης Γκουαγιακουίλ, προωθώντας την υποψηφιότητα στη Βουλή ενός γαϊδάρου.
  Οι Αρχές της πόλης αρνήθηκαν να τους δεχτούν και απέρριψαν το αίτημά τους.
Τουλάχιστον 40 πολίτες είχαν φτιάξει και κάρτα υποβολής της υποψηφιότητας, στην εικόνα της οποίας ο γάιδαρος φορούσε κοστούμι.
Στόχος είναι να ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους για τη σημασία των εκλογών του Φεβρουαρίου ανέφεραν οι... υποστηρικτές του γαϊδάρου.

ΕΜΥ - Ο καιρός της επόμενης εβδομάδας !

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών που εκδόθηκε το Σάββατο 17-11-2012 / 13:00 και ισχύει από τη Δευτέρα 19-11-2012 έως και την Παρασκευή 23-11-2012 Δευτέρα 19-11-2012
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στα ηπειρωτικά (πλην Θράκης )και στο βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους έντονα. Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Τρίτη 20-11-2012
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά.
Θερμοκρασία: μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.
Τέταρτη 21-11-2012
Καιρός: στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχων. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βόρεια.
Πέμπτη 22-11-2012
Καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.
Παρασκευή 23-11-2012
Καιρός: λιγες νεφώσεις στα ανατολικά παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί. Βαθμιαία οι νεφώσεις στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Η απίστευτη ατάκα για την θέρμανση που σαρώνει στο Facebook

Aν και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την προμήθευση του
πετρελαίου θέρμανσης καθώς δεν υπάρχουν χρήματα,όμως  ο Έλληνας δεν χάνει ωστόσο το χιούμορ του και έτσι μια απίστευτα σαρκαστική ατάκα σαρώνει σε κοινοποιήσεις και likes στο Facebook...

Σε εξέλιξη η πορεία για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, όπου σε λίγη ώρα αναμένεται να φθάσουν οι φοιτητές που κρατούν στα χέρια τους τη σημαία του Πολυτεχνείου. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 2 το μεσημέρι έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου και άρχισε η κεντρική εκδήλωση για την 39η επέτειο από την εξέγερση του Νοέμβρη του ΄73.
Η αντιπρύτανης του Ε.Μ.Πολυτεχνείου Τ. Μοροπούλου, στην ομιλία της επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το Πολυτεχνείο δεν είναι ούτε επετειακός εορτασμός είτε επετειακή βία. Δεν είναι άσυλο μιας ιδέας ή μιας παράταξης.
Είναι όλων των ιδεών και δυνάμεων που μπορεί να αντιπαρατίθενται , αλλά που οφείλουν όμως να διαλέγονται μεταξύ τους και να συντίθενται. Το Πολυτεχνείο άνοιξε δρόμους δύσκολους και αντιφατικούς, ανοικτούς και σήμερα. Ας τους πάρουμε…
 Η αντιπρύτανης, αναφέρθηκε λεπτομερώς στην κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια σήμερα, τονίζοντας τις περικοπές, τις μειώσεις και τα προβλήματα που δημιουργούνται και τα οποία ολοένα και διογκώνονται.
Ο Νίκος Τριανταφύλλου, εκ μέρους του Συνδέσμου Εξορισθέντων και Φυλακισθέντων κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, αναφέρθηκε στα διάφορα νεοναζιστικά μορφώματα και τους νοσταλγούς του χουντικού παρελθόντος που υπάρχουν σήμερα, όπως είπε.
Τόνισε ότι όλοι αυτοί όχι μόνο προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι αν δεν υπήρχε το Πολυτεχνείο δεν θα είχαμε τη σημερινή οικονομική κρίση και ότι για όλα τα δεινά των εργαζομένων φταίει η γενιά του Πολυτεχνείου που, όπως λένε είναι η πιο σάπια γενιά.
Τους απαντάμε-πρόσθεσε ο Ν. Τριανταφύλλου - ότι πρωθυπουργοί, υπουργοί και λοιπό πολιτικό προσωπικό, μπορεί ηλικιακά και μόνο να ανήκουν στη γενιά του Πολυτεχνείου και να μην έχουν όμως καμία απολύτως σχέση με το Πολυτεχνείο.
Η προσπάθεια να λοιδορήσουν το Πολυτεχνείο είναι μάταιη. Το Πολυτεχνείο έχει καταγραφεί στη μνήμη του λαού και της νεολαίας στη νεώτερη ιστορία χώρας με χρυσά γράμματα και δεν αλλάζει με τίποτα. Και ο ομιλητής κατέληξε λέγοντας ότι δεν θα δείξουμε ανοχή στα νεοναζιστικά μορφώματα και την παρακρατική τους πρακτική και δράση.
Τέλος, ο αντιπρύτανης της Ανωτάτης Σχολής καλών Τεχνών Παναγ. Χαραλάμπους, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η πόρτα του Πολυτεχνείου είναι το κορυφαίο κοινωνικό γλυπτό της χώρας μας.
Στις 2.55 από τη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πατησίων, ξεκίνησαν οι φοιτητές που κρατούσαν την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου και μπήκαν επικεφαλής της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία. Μέχρι και τις 2 το μεσημέρι, δεκάδες Αθηναίοι κάθε ηλικίας, πέρασαν από το μνημείο του Πολυτεχνείου για να αφήσουν ένα λουλούδι ή ένα στεφάνι.

Η Χρυσή Αυγή για το Πολυτεχνείο!

"Η "ηρωική γενιά του πολυτεχνείου" εξαργύρωσε τους "αγώνες" της με υπουργεία, βίλες, κότερα και πολλά εκατομμύρια. Οδήγησε τη χώρα στο σημερινό χάος του χρέους, της ανεργίας και των χιλιάδων αυτοκτονιών", υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την Ημέρα της 39ης Επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

ΟΑΕΔ-Χωρίς επίδομα 980.000 άνεργοι !

Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης ζουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά καθημερινά αγαθά ενώ στερούνται και της στοιχειώδους υγειονομικής κάλυψης.
Το επίδομα ανεργίας έχει φτάσει στα εξευτελιστικά επίπεδα των 360 ευρώ το μήνα, το οποίο όμως το λαμβάνει ένα μικρό ποσοστό όσων δεν έχουν απασχόληση.
Ειδικότερα, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012 ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.168.761 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Όπως όμως δείχνουν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον μήνα Ιούνιο του 2012, το επίδομα ανεργίας το λαμβάνουν μόλις 187.678 άτομα ή το 16% περίπου του συνολικού αριθμού των ανέργων. Γεγονός που σημαίνει ότι περί τα 980.000 άτομα που έχουν μείνει χωρίς δουλειά ή το 84% των ανέργων δεν λαμβάνει επίδομα ανεργίας ή κάποια άλλη εισοδηματική ενίσχυση από την πολιτεία.
Οι περισσότεροι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι δεν έχουν εργασία για πάνω από ένα χρόνο, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία η χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος δεν μπορεί να ξεπεράσει τους δώδεκα μήνες.
Επιπλέον, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», χιλιάδες άνεργοι που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας μόνο για μερικούς μήνες και όχι για όλο το χρόνο, καθώς δεν είχαν τις απαιτούμενες ημέρες εργασίας το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Οπότε και για αυτούς η μικρή οικονομική βοήθεια της πολιτείας αφορά ένα εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που όταν κλείνουν τις επιχειρήσεις τους μένουν χωρίς εισόδημα από τη μία μέρα στην άλλη. 
 

Οδηγός της ΕΘΕΛ έκανε ηλεκτροσόκ σε μαθητές !

Mία απίστευτη καταγγελία έκανε ο πατέρας ενός ανήλικου παιδιού....

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο πατέρας, ήταν επτά το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ένας  οδηγός λεωφορείου της ΕΘΕΛ στο Ολυμπιακό Χωριό χτύπησε με Taser (όπλο που προκαλεί ηλεκτροσόκ) τρεις μαθητές! Ο λόγος;

Γιατί όπως υποστηρίζει ο πατέρας, όταν ο οδηγός ρώτησε με έντονο ύφος και άσχημο τρόπο τα παιδιά αν έχουν εισιτήριο, εκείνα του απάντησαν χρησιμοποιώντας έναν χαρακτηρισμό! Αυτό το σκηνικό έγινε η αιτία, σύμφωνα πάντα με τον πατέρα, για να τα χτυπήσει με Taser.

Και το θέμα δε σταμάτησε εκεί, αφού όταν οι επιβαίνοντες μαθητές άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα τότε ο οδηγός ξεκίνησε το λεωφορείο, κινούμενος ανάποδα στους δρόμους του Ολυμπιακού Χωριού, με αποτέλεσμα να χτυπήσει με το λεωφορείο ένα παιδί (τον γιο του καταγγέλοντα) στον ώμο, που βρισκόταν πεζός στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με τον πατέρα, ο οδηγός και τα παιδιά - ακόμα και το παιδί που τραυματίστηκε στον ώμο - οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όλοι κατηγορούμενοι για το περιστατικό.

Σημείωσε ότι τα παιδιά κατηγορούνται για φθορά ξένης περιουσίας, επειδή μετά το περιστατικό έσπασαν τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματος και πως θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ο πατέρας τόνισε ότι το Taser έχει αφήσει τα σημάδια του πάνω στο δέρμα των παιδιών.

Από την πλευρά του ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΑΣΑ Δημήτρης Δημητρίου, ξεκαθάρισε πως ο Οργανισμός είναι ενήμερος για το περιστατικό από την πρώτη στιγμή του συμβάντος και θα πράξουν τα δέοντα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από την αστυνομία και την εισαγγελία.Πηγή: Σκαι 100.3

To ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου...Το πουλάκι Τσίπρας !

Το πουλάκι ΤΣΙΠΡΑΣ.
Στόχος του να γίνει ο διαχειριστής του χάους.
Ελλείψη χρημάτων στάση μαθημάτων.
Φοιτητές διακόπτουν τις σπουδές τους  λόγω κρίσης...

Η Χρυσή Αυγή και οι...Πέρσες !

Μια ημέρα πριν τον εορτασμό απο την επέτειο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατα της δικτατορίας που επι επτά χρόνια καταδυνάστευσε τον ελληνικό λαό και έφερε την τραγωδία στην Κύπρο, η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής (και όχι μόνο) να αλλοιώσει την ιστορική αλήθεια για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και τα θύματα της χούντας - πέραν των δηλώσεων - έδωσε την αφορμή και για σάτιρα.
Αυτο το πετυχημένο σατιρικό μοντάζ με τα δυο γραφεία τύπου, το ένα του Ξέρξη και το άλλο της Χρυσής Αυγης εχει κάνει τον γύρο του Facebook!
 Λέτε να καταλάβουν οτι η ιστορία δεν αλλοιώνεται με ανακοινώσεις ή με φυλλάδια;

Το κούνημα που επαιξε και ο Λαζοπουλος! VIDEO

Δείτε το βίντεο και το μόνο σίγουρο είναι ότι η κοπέλα θα σας συναρπάσει με τις κινήσεις της...

«Αστακός» η Αθήνα για το Πολυτεχνείο

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου, με την πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, στις 3 το μεσημέρι.

Στις 2, θα κλείσουν οι πύλες του Ιδρύματος, για να αρχίσει η καθιερωμένη εκδήλωση με ομιλίες και προσκλητήριο νεκρών. Η πορεία, με επικεφαλής τη σημαία του Πολυτεχνείου, αναμένεται να αρχίσει μετά το τέλος της κεντρικής εκδήλωσης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ανέφεραν πως τα μπλοκ τους θα κατευθυνθούν - μετά την συμμετοχή τους στην πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία - προς την πρεσβεία του Ισραήλ. «Στόχος είναι να εκφραστεί η λαϊκή απαίτηση να σταματήσουν τώρα τα νέα εγκλήματα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού με τη στήριξη ΗΠΑ- ΕΕ. Να διατρανωθεί η λαϊκή αντίθεση στη στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ και στη συμμετοχή της χώρας μας στους νέους πολέμους που σχεδιάζουν ΗΠΑ- ΕΕ στη Μέση Ανατολή και στην Ασία», αναφέρει το ΚΚΕ. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει από την Ομόνοια, στις 5 μμ, με επικεφαλής τη γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας
Στο μεταξύ, δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στην καθιερωμένη πορεία για την 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα διατεθούν περίπου 7.000 αστυνομικοί στα μέτρα που θα ληφθούν από νωρίς το πρωί έως και τη λήξη της πορείας, στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Μάλιστα, εκτός από την περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο και την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, μεγάλος αριθμός αστυνομικών θα υπάρχει και σε υπουργεία αλλά και περιμετρικά της γερμανικής πρεσβείας στο Κολωνάκι, ενώ υπό αστυνομικό κλοιό θα βρεθεί και η πρεσβεία του Ισραήλ.

ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ επίτροποι στις Τράπεζες απο 1/1/13

ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ, με αρμοδιότητες σε θέματα διοίκησης, χορηγήσεων δανείων και αμοιβών, τοποθετεί από 1/1/2013 η τρόικα σε όλες τις τράπεζες που θα δεχθούν κρατική βοήθεια από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Ειδικότερα, προβλέπεται να εγκατασταθούν επίτροποι, βασικό έργο των οποίων θα είναι η παρακολούθηση της εφαρμογής των σχεδίων αναδιάρθρωσης. Εκείνοι θα υποβάλλουν τριμηνιαίες εκθέσεις διακυβέρνησης αλλά και ad hoc εκθέσεις, όποτε απαιτείται.

Το κυριότερο όμως είναι ότι θα μπορούν να παρίστανται ως παρατηρητές στις εκτελεστικές επιτροπές και σε άλλες κρίσιμες επιτροπές, συμπεριλαμβανομένων αυτών της διαχείρισης κινδύνου και εσωτερικού ελέγχου.
Θα έχουν επίσης πρόσβαση στα πρακτικά του δ.σ. των τραπεζών και θα αναφέρονται απευθείας στην τρόικα. Κοινώς, η άσκηση διοίκησης στις τράπεζες θα βρίσκεται υπό την αυστηρή εποπτεία των πιστωτών.
Ο παραπάνω έλεγχος συνεπάγεται ότι θα υπάρχει αυστηρή παρακολούθηση χορηγήσεων, έλεγχος της πολιτικής ρυθμίσεων και διαγραφών όλων των δανείων του παρελθόντος και βεβαίως πλήρης εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, με διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων εκτελεστικών και μη μελών του δ.σ. και επανασύσταση, όπου de facto έχουν καταργηθεί, των επιτροπών εσωτερικού ελέγχου, διαχείρισης κινδύνου και κανονιστικής συμμόρφωσης στις συνεδριάσεις των οποίων θα παρίσταται, όπως προαναφέρθηκε, ο επίτροπος.

Ταυτόχρονα, με τις συμβάσεις θα ρυθμίζονται αυστηρά θέματα χορηγήσεων δανείων προς μέλη δ.σ. και συνδεδεμένα μέλη, στελέχη και εργαζόμενους στις τράπεζες. Οι παραπάνω κατηγορίες δανειοληπτών θα ταξινομούνται και θα παρακολουθούνται ξεχωριστά.

Οι όροι χορήγησης των δανείων προς την παραπάνω κατηγορία προσώπων δεν θα διαφοροποιούνται σε σχέση με αυτούς των υπόλοιπων δανειοληπτών, το ύψος των δανείων θα διαμορφώνεται στο πενταπλάσιο των ετήσιων αποδοχών τους, αν πρόκειται για ενυπόθηκα, και προκειμένου για μη εξασφαλισμένα δάνεια δεν θα υπερβαίνει το πενταπλάσιο των μηναίων αποδοχών τους.
Σημειώνεται ότι ο έλεγχος δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες προς μέλη του δ.σ. και συνδεδεμένα μέλη αποτελούσε prior action για την εκταμίευση της δόσης και σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Πλαφόν μπαίνει και στα δάνεια σε πολιτικά κόμματα. Οι συμβάσεις παρακολούθησης προβλέπουν ότι ο ρυθμός χορηγήσεων προς τα κόμματα δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ετήσιο ρυθμό χορηγήσεων της τράπεζας.
Αναφορικά με τις αμοιβές των management teams των τραπεζών που θα δεχθούν κρατική βοήθεια, οι συμβάσεις προβλέπουν εναρμονισμό στο γενικότερο πνεύμα συγκράτησης του κόστους, όπως ακριβώς συνέβη και στις άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες που δέχθηκαν βοήθεια, ενώ αφήνεται ανοιχτή η δυνατότητα ικανοποιητικών μπόνους εφόσον επιτευχθούν οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του προγράμματος αναδιάρθρωσης.
Το ρόλο των επιτρόπων θα αναλάβουν αξιόπιστες διεθνώς ελεγκτικές εταιρίες ή εταιρίες συμβούλων.

Πολύνεκρο τροχαίο με σχολικό λεωφορείο : Τουλάχιστον 40 παιδιά νεκρά

Τουλάχιστον 40 μικρά παιδιά, ηλικίας 4 έως 6 ετών, σκοτώθηκαν σήμερα όταν το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με αμαξοστοιχία σε μια διασταύρωση στην επαρχία Ασιούτ, νοτίως του Καΐρου, διευκρίνσαν αστυνομικές πηγές. Στο σχολικό λεωφορείο επέβαιναν περίπου 60 παιδιά, που είχαν αναχωρήσει από τον παιδικό σταθμό για εκδρομή. Το λεωφορείο διέσχισε μια σιδηροδρομική γραμμή στην τοποθεσία Μανφαλούτ, όπου συγκρούστηκε με την αμαξοστοιχία, εξήγησε η αστυνομία.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Κάνουν "Γαργάρα " τα ερωτημάτα μας !

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΙΕΚ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ –ΜΠΟΥΓΑ –Μας είπαν την μισή αλήθεια ! 

ΘΑΒΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΜΠΕΛΕΚΟΜΕΝΟΙ !

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Η αποκάλυψη ότι η κόρη της πρώην Υφυπουργού Παιδείας κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου συνεταιρίστηκε με ιδιωτικό σχολείο της Καλαμάτας για την ίδρυση και λειτουργία του ιδιωτικού ΙΕΚ «Ορίζων» δεν θα προκαλούσε ουδεμία έκπληξη, εάν ο σχολάρχης του εν λόγω ιδιωτικού σχολείου δεν κατείχε τη θλιβερή πανελλαδική πρωτιά της απόπειρας υποκλοπής και διαρροής θεμάτων Πανελλαδικών Εξετάσεων το 2009!!!
Ο καταδικασθείς σχολάρχης είναι ο Φώτιος Μπουγάς,
Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά από ανακοίνωση της  ΟΙΛΕ  την οποία  θέλησε  να « εκμεταλλευτεί » ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος για ….μικροκομματικά οφέλη .
ΤΟ ΣΚΑΝΑΔΑΛΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Θα θέσουμε ορισμένα ερωτήματα που ελπίζουμε να συγκινηθεί κάποιος  να μας δώσει απαντήσεις !
1.       Η διευθύντρια του ΙΕΚ  “ΟΡΙΖΩΝ” Ελιάνα Χριστοφιλοπούλου πρίν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ΙΕΚ που εργαζόταν;
2.       Η «αμαρτωλή εταιρεία »  του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας «ΕΤΑΠ » εμπλέκεται στην υπόθεση και ΑΝ ΝΑΙ με ποία σχέση ;
3.       Το συγκεκριμένο ΙΕΚ  έχει χρηματοδοτηθεί  από κρατικές επιχορηγήσεις πχ. μέσω ΜΗ  Κυβερνητικών οργανώσεων ΑΝ ΝΑΙ από ποιο ίδρυμα και ποιο είναι το ποσό της επιχορήγησης ;
Αυτά είναι τα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ κε Πετράκο και όχι η Πολιτική «καπηλεία» της υπόθεσης για μικροπολιτικά συμφέροντα
Αναμένοντας κάποια απάντηση  θα επανέλθουμε  σύντομα στο θέμα με στοιχεία !

Επιστολή - βόμβα απειλεί Σαμαρά

Τι ανέφεραν σε αυτήν επτά «γαλάζιοι» βουλευτές
Ελάχιστα 24ωρα πριν από την ψήφιση των μέτρων 13,6 δισ. ευρώ στο Κοινοβούλιο, επτά βουλευτές της ΝΔ έστειλαν επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να μη δώσουν θετική ψήφο. Από αυτούς, οι δύο το υλοποίησαν και έχουν ήδη διαγραφεί. 
Ο λόγος για τους κυρίους Νίκο Σταυρογιάννη και Γιώργο Κασαπίδη. Οι υπόλοιποι πέντε υπαναχώρησαν και είπαν «ναι σε όλα».
Πρόκειται για τους βουλευτές Δημήτρη Κυριαζίδη από τη Δράμα, Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη από την Καβάλα, Ασημίνα Σκόνδρα από την Καρδίτσα και Ανδρέα Μαρίνο από το νομό Ηλείας. Ουσιαστικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά, οι πέντε αυτοί βουλευτές που δεν ακολούθησαν μέχρι τέλους το παράδειγμα των συναδέλφων τους, ήταν και εκείνοι που κράτησαν όρθια στην κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς τα μέτρα στη Βουλή πέρασαν με 153 ψήφους.
Στην επιστολή τους οι βουλευτές έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την περαιτέρω συρρίκνωση του κόμματος στην κοινωνία, η οποία, όπως ανέφεραν, «βράζει».
Στην ίδια επιστολή έθιγαν το ζήτημα της αναντιστοιχίας ανάμεσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις της Ν.Δ. και στην πολιτική που ακολουθήθηκε όταν έγινε κυβέρνηση.
Οι βουλευτές, ζητούσαν από τον κ. Σαμαρά να εξαντλήσει τα περιθώρια της πολιτικής διαπραγμάτευσης, ώστε να μη θεσμοθετηθούν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. «Ελπίζουμε ότι η τρόικα θα κατανοήσει εν τέλει ότι η κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω περικοπές, που θα κλονίσουν τα ήδη δυσχερώς διαβιούντα νοικοκυριά των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων», ήταν η ευχή που έδιναν τέλος στον πρωθυπουργό.

Ενώνονται ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ;

Στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης της πρότασής τους για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχήματος στο χώρο της κεντροαριστεράς βρίσκονται οι 6 γνωστές κινήσεις «Π80», «Κοινωνικός Σύνδεσμος», «Μπροστά», «Νέοι Μεταρρυθμιστές», «Πολιτεία 2012» και «Πρωτοβουλία Β» που προέρχονται και κινούνται ουσιαστικά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ανανεωτικής αριστεράς.
Οι συγκεκριμένες κινήσεις συσκέπτονται καθημερινά με σκοπό τα συντομότερο δυνατόν, πριν ακόμη ίσως εκδηλωθούν οι τελικές πρωτοβουλίες του Ευάγγελου Βενιζέλου για το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να δημοσιοποιήσουν την τελική τους θέση και πρόταση στην κατεύθυνση ανασυγκρότησης και ανασύστασης της κεντροαριστεράς στη χώρα μας με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα και πρότυπα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινήσεις θα θέσουν προς διάλογο και συζήτηση μια πρόταση που θα εστιάζεται:
-Στην αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ
-Στην ενοποίηση των δύο κόμματων από μηδενική βάση μέσα από ένα ιδρυτικό και καταστατικό Συνέδριο δημοκρατικών αρχών και λειτουργίας
-Σ΄ ένα όνομα του νέου κόμματος/σχήματος που θα προσδιορίζει με σαφήνεια το ευρώ-σοσιαλιστικό/σοσιαλδημοκρατικό χαρακτήρα του
Οι ανακοινώσεις αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως περί τα τέλη Νοεμβρίου στο πλαίσιο εκδήλωσης.
Το ζητούμενο βέβαια είναι κατά πόσο αυτή η πρόταση θα τύχει της αποδοχής από τα στελέχη, τα μέλη και κυρίως την κοινωνική και εκλογική βάση των δύο κόμματων, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Είναι αξιοσημείωτο ότι στο χώρο της ΔΗΜΑΡ διϊστανται οι απόψεις, καθώς υπάρχει η άποψη που κινείται στην κατεύθυνση δημιουργίας κεντροαριστερού σχήματος από μηδενική βάση, και μία άλλη που προτείνει την τυπική ενοποίηση των νυν κομματικών σχηματισμών ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Η ευρύτερη εικόνα της κινητικότητας στο χώρο της Κεντροαριστεράς/Αριστεράς συμπληρώνεται επίσης από τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ και τη πρωτοβουλία Τσίπρα για δημιουργία ενιαίου κόμματος, μέσα ουσιαστικά από την απορρόφηση των «συνιστωσών» στον ΣΥΝ, αλλά και την πορεία του ΚΚΕ προς το Συνέδριο του την άνοιξη, όπου πιθανότατα θα υπάρξει και αλλαγή ηγεσίας με την αποχώρηση της Αλέκας Παπαρήγα μετά από 21 χρόνια στο τιμόνι του Περισσού.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Νewsit οι έντονες διεργασίες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προκαλούν το έντονο ενδιαφέρον της ηγεσίας της ΝΔ, ενόψει και των αλλαγών που θέλει να προωθήσει ο Αντώνης Σαμαράς από τη δική του πλευρά μέσα από την δημιουργία ενός φιλελεύθερου φιλοευρωπαϊκού μετώπου, πέρα και έξω από τα στενό πλαίσιο της ΝΔ.

Ελεύθερος ο αστυνομικός που φέρεται να εμπλέκεται στη Μαφία της Κρήτης

Αποφυλακίστηκε με την σύμφωνη γνώμη ανακριτήκαι εισαγγελέα Λασιθίου, ο 42χρονος αστυνομικός από το Ηράκλειο, ο οποίος φέρεται να είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στον νομό Ηρακλείου με έδρα τα Μάλια.

 Ο 42χρονος o οποίος αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις για κατοχή φυσιγγίων και βεγγαλικών, σε βαθμό πλημμελήματος, σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr κατά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Νεαπόλεως, αρνήθηκε κάθε κατηγορία.Το όνομα του 42χρονου αστυνομικού, μάλιστα, φέρεται να συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία και ως ο ένστολος ο οποίος ζήτησε από μέλος της εγκληματικής ομάδας του Ηρακλείου, μεσολαβήσει ώστε να πουλήσει ένα καλάσνικωφ έναντι του χρηματικού ποσού των 3.400 ΕΥΡΩ.

 Ωστόσο δεν βρέθηκε η χρυσή τομή με τον αγοραστή που εξέφρασε ενδιαφέρον και έτσι δεν επιτεύχθηκε η συμφωνία.Ο 42χρονος οδηγήθηκε, το μεσημέρι συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στα δικαστήρια Νεάπολης.

 Μαζί του, μεταφέρθηκε και ο αδερφός του, συνταξιούχος αστυνομικός, στο σπίτι του οποίου κατά την διάρκεια των ερευνών της ΕΛΑΣ εντοπίστηκαν κροτίδες.Και ο δεύτερος κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τις ίδιες ποινικές διώξεις, με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα Νεάπολης να αποφασίσουν την αποφυλάκιση του.

Οι «Δημαρχίδες» να πληρώσουν απ’ την τσέπη τους!

ΩΡΕΣ είναι, πάντως, οι άφρονες δημοτικοί άρχοντες της χώρας («Δημαρχίδες» (!), τους αποκάλεσε τις προάλλες ο παλιός -γνωστός για τα λεκτικά του παίγνια- βουλευτής και νυν Δήμαρχος Λέσβου Δ. Βουνάτσος), να ζητήσουν από πάνω και τα ρέστα! 
Αφού έκαναν πρώτα του κόσμου τις αδιαφανείς ενέργειες και προσλήψεις αξιοποιώντας την χαώδη νομοθεσία και εξυπηρετώντας, εξίσου, αδιαφανείς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες του εντόπιου «πελατολογίου» τους, παίρνουν τώρα, άλλοι διακριτικά και άλλοι πιο φανερά, το μέρος των υπαλλήλων που, με νόμο του επίσημου κράτους, τίθενται πρώτοι σε διαθεσιμότητα.
Δεν υποστηρίζουμε, βεβαίως, εδώ τον διωγμό χιλιάδων πολιτών από τις θέσεις εργασίας τους. 
Το αντίθετο μάλιστα : όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην εργασία και δη στην εργασία που αποτυπώνει άμεσα τις ζωτικές ανάγκες της γειτονιάς ή και της ευρύτερης πόλης που ζούμε. Άλλο είναι αυτό, όμως, και άλλο αυτό – τούτο που γίνεται τα τελευταία κάποια χρόνια από τις τοπικές εξουσίες -που άλλο δεν είχαν να κάνουν!- ζήλεψαν τις μεθόδους της κεντρικής εξουσίας στις εξυπηρετήσεις και τα ρουσφέτια…
 ΑΠΟΤΕΛΕΙ κοινό μυστικό στους παροικούντες την αυτοδιοικητική και όχι μόνο Ιερουσαλήμ, ότι οι οργανισμοί της Τ.Α κατακτούν, εσχάτως, επαξίως «πρωτιές» στην υπόθεση «ανεξέλεγκτη διαφθορά».
 Από τότε που το όραμα μιας δημοκρατικής και αποκεντρωμένης Ελλάδας κατέκτησε τις καρδιές του πολιτικού προσωπικού της περιφέρειας και η ίδια η κεντρική εξουσία με νόμους –τομές πράγματι (βλ. πρώτα ο «Καποδίστριας» και πιο μετά ο «Καλλικράτης»- μεταβίβασε εξουσίες στον πρώτο, δεύτερο και τρίτο βαθμό Αυτοδιοίκησης αντίστοιχα, το «πάρτι συναλλαγής» που μέχρι τότε γίνονταν στο «στενό πλαίσιο» της κεντρικής εξουσίας απλώθηκε και, το χειρότερο, διευρύνθηκε εντελώς αμαρτωλά και στα περιφερειακά θέσμια.
Εν αρχή αυτή – τούτη η διαπίστωση δεν αξίζει τίποτε σπουδαίο. Ως συνέχεια, όμως, και, εφόσον, οι Ο.Τ.Α δεν είχαν τα απαιτούμενα ίδια έσοδα ή και τακτικές νόμιμες επιχορηγήσεις για να προβούν σε ορθολογικές και αναγκαίες προσλήψεις, καταδείχθηκε ότι πολύ σύντομα θα αντιμετώπιζαν ξεκάθαρα, αδυσώπητα προβλήματα και αδιέξοδα…
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ μας άρχοντες, όμως, συνέχισαν να εξυπηρετούν κατά το δοκούν την «πελατεία» τους, βάζοντας, -και αυτό έχει σημασία- σε πλήρη ομηρία όλους όσους είχαν ανάγκη για δουλειά και κατοχύρωναν, προφανώς, την απαιτούμενη πρόσβαση. 
Τώρα, όμως, που η αποκάλυψη των φρικτών δημοσιονομικών της χώρας αποτελεί, εν πολλοίς, τετελεσμένο γεγονός και η Αυτοδιοίκηση δεν έχει τους απαιτούμενους πόρους για να πληρώσει θα καούν όλοι : «χλωρά και ξερά» θα πεταχτούν, εξίσου, στην ίδια φωτιά.
Διότι, είναι σαφές, από τις στρατιές αργόμισθων που κατάφεραν να προσλάβουν οι τοπικοί αξιωματούχοι υπάρχουν πολλοί, που με την αρετή, την εργατικότητά τους και τα χαρίσματά τους, είναι, περίπου, αναντικατάστατοι.
Όθεν, οι τοπικοί άρχοντες που κινήθηκαν με θαυμαστό τρόπο σε διαδικασίες εκτός νόμου (Α.Σ.Ε.Π κ.λπ.), όφειλαν να ενημερώσουν, τουλάχιστον, ότι ουδείς είναι μόνιμος και ότι κάποια στιγμή με τον «α» ή «β» τρόπο οι εργαζόμενοι θα απομακρυνθούν από τις εργασίες τους. 
Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη ποτέ.
Και, σήμερα, ως άλλοι «υποκριτές φιλάνθρωποι» δικαιολογούν… τα αδικαιολόγητα, ώστε, να μη τους πάρουν με τις πέτρες οι ίδιοι οι «πελάτες» τους!
Κοντολογίς, αν όντως έχουν «αληθινά φιλάνθρωπα αισθήματα» και επιθυμούν να συνεχίσουν την ίδια στρεβλωμένη πολιτική που παραγάγει αποκλεισμούς και αδικίες ας βάλουν το χέρι στην, ήδη, πλούσια τσέπη τους :
 ας συνεχίσουν να πληρώνουν, λοιπόν, την «πελατεία» τους με δικά τους και μόνο χρήματα! Μπροστά στην ανεργία και την ανέχεια που μαστίζει την χώρα σήμερα, αυτό θα ήταν μια απόδοση δικαιοσύνης…
Σ. Χ. matrix24

ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ «…καὶ εἶδον γυναῖκα καθημένην ἐπὶ θηρίον…»







Η Ευρώπη στα νέα ευρώ
Στην ελληνική μυθολογία, η Φοινικική πριγκίπισσα Ευρώπη απήχθη και βιάστηκε από τον βασιλιά των θεών, τον Δία.
Αλλά η εικόνα της από το επόμενο έτος θα αντικαταστήσει τις εικόνες των παραθύρων και των θυρών στα τραπεζογραμμάτια ευρώ ως ασφάλεια και διακόσμηση.
«Τα πορτρέτα εδώ και καιρό έχουν χρησιμοποιηθεί σε τραπεζογραμμάτια σε όλο τον κόσμο και η έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι τείνουν να θυμούνται τα πρόσωπα. Υπάρχει κάποια καλύτερη φιγούρα από την Ευρώπη για να αποτελέσει το νέο πρόσωπο του ευρώ;» είπε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, την Πέμπτη (8 Νοεμβρίου) σύμφωνα με το Bloomberg.
Η Ευρώπη θα εμφανιστεί πρώτα στα χαρτονομίσματα των 5 ευρώ τον Μάιο, κι θα ακολουθήσουν και τα άλλα χαρτονομίσματα τα επόμενα χρόνια.
Το πρόσωπό της Ευρώπης θα εμφανιστεί ως υδατογράφημα και ως ολόγραμμα. Μέχρι τώρα, στα χαρτονομίσματα του ευρώ υπήρχαν εικόνες παραθύρων και θυρών σε διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ ως ένα σύμβολο «ανοίγματος» που σχεδιάστηκε για να μην προσβάλλει τις εθνικές ευαισθησίες.
Τα νέα χαρτονομίσματα θα έχουν επίσης, έναν αριθμό στο χρώμα του σμαραγδιού.
Όλη η σειρά, που θα αρχίσουμε σταδιακά να χρησιμοποιούμε στις συναλλαγές μας από του χρόνου, ονομάζεται Ευρώπη.
Οι αναλυτές του Bloomberg στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου προσπαθούσαν να μάθουν τα πάντα για τα νέα ευρώ. Το σχόλιό τους για την πινελιά ελληνικής μυθολογίας; «Μια εικόνα που συμβολίζει τα θεμέλια και την ιστορία της Ευρώπης και διαπερνά τα εθνικά σύνορα ίσως δυναμώσει εκ νέου το μήνυμα των ηγετών, όπως της Καγκελαρίου Μέρκελ, ότι το ευρώ είναι ένα νόμισμα ενότητας. Παρότι η Ελλάδα πυροδότησε την κρίση χρέους που αύξησε το κόστος δανεισμού από το Δουβλίνο μέχρι τη Ρώμη και απειλεί να καταστρέψει την νομισματική ένωση».
Η επιλογή της ελληνικής μυθολογικής μορφής ίσως δεν είναι τυχαία. Οι ευρωπαίοι τεχνοκράτες θέλουν να θυμίζουν στους λαούς, με κάτι που πιάνουν καθημερινά στα χέρια τους, τη σημασία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Και τις ιστορικές του καταβολές, μια και η όμορφη κατά τον μύθο πριγκίπισσα από τη Φοινίκη, που ξελόγιασε και άρπαξε ο Δίας μεταμορφωμένος σε λευκό ταύρο για να τη φέρει στην Κρήτη, έδωσε στην ήπειρο το όνομά της.
"Η Ευρώπη" - Γλυπτό στις Βρυξέλλες
Πλην, βέβαια, της σημειολογίας που εξυπηρετεί η μυθική πριγκίπισσα, η χρήση ενός προσώπου έχει πρακτική σημασία. Το να βάζεις ένα πρόσωπο αντί για ένα γεφύρι ή ένα κτίσμα κάνει πολύ πιο δύσκολη τη δουλειά των επίδοξων πλαστογράφων, όσο καλλιτέχνες κι αν είναι. Οι κεντρικές τράπεζες επανασχεδιάζουν τα χαρτονομίσματα σε τακτική βάση για να βελτιώνουν την «ασφάλεια» των συναλλαγών. Η ΕΚΤ μάλιστα είχε καθυστερήσει ήδη τον επανασχεδιασμό των ευρώ που τώρα έχουμε στα πορτοφόλια μας, τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 2002.
Η πρώτη σειρά τραπεζογραμματίων θα κυκλοφορήσει μαζί με τα παλιά. Αλλά τα παλιά χαρτονομίσματα που καθιερώθηκαν για πρώτη φορά πριν από 10 χρόνια θα παύσουν τελικά να αποτελούν νόμιμο χρήμα.
«Η ημερομηνία που αυτό θα συμβεί θα ανακοινωθεί εκ των προτέρων», είπε η ΕΚΤ.
Τα παλιά χαρτονομίσματα θα διατηρήσουν την αναγραφόμενη αξία τους και θα είναι ανταλλάξιμα σε κάθε εθνική κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης ακόμη και όταν δεν είναι πλέον έγκυρα στα καταστήματα.
Εν τω μεταξύ, η παραχάραξη των τραπεζογραμματίων ευρώ έχει δραστηριοποιήσει τις διεθνείς διωκτικές αρχές.
Τον Απρίλιο, μια διεθνής αστυνομική επιχείρηση εξάρθρωσε στην Μπογκοτά της Κολομβίας ένα τυπογραφείο και αποθηκευτικό χώρο πλαστών χαρτονομισμάτων των 50 και των 100 ευρώ. Η Europol, με έδρα τη Χάγη, είπε ότι οι αρχές έχουν κατάσχει πάνω από 19 εκατομμύρια πλαστού χρήματος στην Κολομβία μόνο από το 2006.apocalypsejohn.com
(Αποκάλυψις 17:3)

ΣΟΚ-Είδε τον εαυτό του σε πίνακα του 16ου αιώνα!

Δεν πίστευε στα μάτια του από αυτό που αντίκρισε ο 20χρονος Μαξ Γκαλάπο.
Σε ένα μουσείο ζωγραφικής, όπου πήγε μαζί με την κοπέλα του, αντίκρισε έναν πίνακα που είχε εκπληκτική ομοιότητα με αυτόν.
Το σουρεαλιστικό την υπόθεσης είναι ότι η εν λόγω εικόνα χρονολογούνταν από το 16ο αιώνα.
Η ομοιότητα του 20χρονου με τον άνδρα στον πίνακα ήταν εντυπωσιακή.
Έτσι Μαξ δεν έχασε χρόνο και έβγαλε φωτογραφία δίπλα στο πορτρέτο του σωσία του.
Για την ιστορία το πορτρέτο δημιουργήθηκε το 1562 στην Ιταλία και ο τίτλος του είναι «Πορτρέτο Ευγενούς με γάντι πανοπλίας».

Βομβάρδισαν το στρατηγείο της Χαμάς οι Ισραηλινοί !

Στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής έγινε σήμερα το πρωί το αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, όπως ανακοίνωσε η ισλαμική οργάνωση, καθώς ο βομβαρδισμός της Λωρίδας της Γάζας και η ρίψη παλαιστινιακών ρουκετών συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα.
Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι ισραηλινά αεροπλάνα βομβάδρισαν το κτήριο όπου στεγάζεται το γραφείο του πρωθυπουργού Ισμαήλ Χανίγιε, ωστόσο «η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι παραμένει στις θέσεις της και στέκεται στο πλευρό του λαού». Τον βομβαρδισμό επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Το κτήριο, το οποίο χθες επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χισάμ Καντίλ στη διάρκεια σύντομης παρμονής του στη Γάζα, υπέστη σημαντικές ζημιές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι (14 ένοπλοι και 16 πολίτες, σύμφωνα με τη Χαμάς) και τρεις Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από την ένραξη της ισραηλινής επιχείρησης την Τετάρτη με το θάνατο του διοικητή του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.
Το Ισραήλ έθεσε σε επιφυλακή 75.000 εφέδρους και απέκλεισε όλους τους κεντρικούς δρόμους γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακα, κοντά στον οποίο συγκεντρώνονται τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μπουλντόζες, εν μέσω φημολογιών για επικείμενη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.
Χθες, Παλαστίνιοι εξαπέλυσαν πύραυλο κατά της Ιερουσαλήμ για πρώτη φορά από το 1970, καθώς και έναντίον του Τελ Αβίβ για δεύτερη ημέρα, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι 133 ρουκέτες, που έχουν εκτοξευτεί από τη Γάζα από χθες, έχουν προσγειωθεί σε ισραηλινό έδαφος και άλλες 82 έχουν αναχαιτιστεί από το αντιπυραυλικό του σύστημα. Ισραηλινά μαχητικά έχουν πλήξει 180 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας.
Επικοινωνία Ομπάμα - Νετανιάχου
Αργά χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε εκ νέου τηλεφωνική επικοινωνία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι ζητώντας να καταβληθούν προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
«Ο πρόεδρος επανέλαβε τη στήριξη των ΗΠΑ στο δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ και εξέφρασε τη λύπη του για τις ανθρώπινες απώλειες στην ισραηλινή και την παλαιστινιακή πλευρά», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος Ομπάμα είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συζήτησαν για την κατάσταση στη Γάζα.
Στη Νέα Υόρκη, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ο γενικός γραμματέας Μπαν Κι-μουν θα επισκεφθεί σύντομα την περιοχή, σε μια προσπάθεια να πείσει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να συμφωνήσουν σε μια εκεχειρία. Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς είπε ότι η επίσκεψη αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί «εντός δύο ή τριών ημερών».

Τριάντα εννέα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Σαν σήμερα συμπληρώνονται τριάντα εννέα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973, την κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, που από τις 21 Απριλίου 1967 είχε επιβάλλει καθεστώς στυγνής δικτατορίας στη χώρα.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου 1973, όταν ξεσηκώθηκαν οι φοιτητές της Αθήνας και συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο ζητώντας την κατάργηση του Ν.1347, ο οποίος προέβλεπε την υποχρεωτική στράτευση όσων ανέπτυσσαν συνδικαλιστική δράση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Η αστυνομία, παραβίασε το πανεπιστημιακό άσυλο, εισήλθε στο χώρο του ιδρύματος, συλλαμβάνοντας 11 φοιτητές και παραπέμποντάς τους σε δίκη με την κατηγορία της «περιύβρισης αρχής».

Επτά ημέρες μετά τα πρώτα γεγονότα του Πολυτεχνείου, στις 21 Φεβρουαρίου οι φοιτητές κατέλαβαν το κτίριο της Νομικής σχολής στην Αθήνα, προβάλλοντας τα συνθήματα «Δημοκρατία», «Κάτω η Χούντα» και «Ζήτω η Ελευθερία». Η αστυνομία επενέβη και πάλι για να καταστείλει την εξέγερση, αλλά η βίαιη εκδίωξη των φοιτητών από το κτίριο της Νομικής.

Η εξέγερση που ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου του 1973 επρόκειτο να αποτελέσει την κορύφωση των αντιδικτατορικών εκδηλώσεων. Το πρωί εκείνης της ημέρας οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Πολυτεχνείου και αποφάσισαν την κήρυξη αποχής από τα μαθήματα, με αίτημα να γίνουν εκλογές για τους φοιτητικούς συλλόγους τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους και όχι στα τέλη του επόμενου χρόνου, όπως είχε ανακοινώσει το καθεστώς.
Ακολούθησαν συνελεύσεις φοιτητών στην Ιατρική και στη Νομική σχολή.

Η μέρα περνούσε και η προσέλευση των φοιτητών αλλά και του κόσμου στο Πολυτεχνείο ολοένα και αυξανόταν. Το απόγευμα πάρθηκε η απόφαση για κατάληψη του Πολυτεχνείου με την αστυνομία ανήμπορη να εμποδίσει το κύμα πολιτών που κατέφθαναν στο κτίριο της οδού Πατησίων. Οι πόρτες έκλεισαν και από τότε άρχισε η οργάνωση της εξέγερσης. Το πρώτο βήμα ήταν η εκλογή Συντονιστικής Επιτροπής με σκοπό να καθοδηγήσει τον αγώνα ενώ επιπλέον, δημιουργήθηκαν επιτροπές σε όλες τις σχολές για να οργανώσουν την κατάληψη και την επικοινωνία με την ελληνική κοινωνία.

Για το σκοπό αυτό άρχισε να λειτουργεί ένας ραδιοφωνικός σταθμός, αρχικά στο κτίριο του Χημικού και αργότερα στο κτίριο των Μηχανολόγων, με εκφωνητές τη Μαρία Δαμανάκη και τον Δημήτρη Παπαχρήστου. Στο Πολυτεχνείο εγκαταστάθηκαν πολύγραφοι, που δούλευαν νυχθημερόν, για να πληροφορούν τους φοιτητές και τον υπόλοιπο κόσμο για τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής και των φοιτητικών συνελεύσεων. Συγκροτήθηκαν συνεργεία φοιτητών, που έγραφαν συνθήματα σε πλακάτ, σε τοίχους, στα τρόλεϊ, στα λεωφορεία και στα ταξί, για να τα γνωρίσουν όλοι οι Αθηναίοι.

Η αντίδραση του διδακτορικού καθεστώτος δεν άργησε. Στις 16 Νοεμβρίου μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον του πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο έξω από το Πολυτεχνείο. Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, όταν διαπίστωσε ότι η αστυνομία αδυνατούσε να εισέλθει στο Πολυτεχνείο, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το στρατό.

Στις 3 τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου το άρμα που βρισκόταν απέναντι από την κεντρική πύλη έλαβε εντολή να εισβάλλει.
Έπεσε πάνω στην πύλη και την έριξε, παρασέρνοντας στο διάβα του μία κοπέλα που ήταν σκαρφαλωμένη στον περίβολο κρατώντας την ελληνική σημαία. Οι μοίρες των ΛΟΚ, μαζί με ομάδες -μυστικών και μη- αστυνομικών, εισέβαλαν στο Πολυτεχνείο και κυνήγησαν τους φοιτητές, οι οποίοι πηδώντας από τα κάγκελα προσπάθησαν να διαφύγουν στους γύρω δρόμους. Τους κυνηγούσαν αστυνομικοί, πεζοναύτες, ΕΣΑτζήδες. Αρκετοί σώθηκαν βρίσκοντας άσυλο στις γύρω πολυκατοικίες, πολλοί συνελήφθησαν κα μεταφέρθηκαν στη Γενική Ασφάλεια και στην ΕΣΑ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, στις 17 Νοεμβρίου συνελήφθησαν 840 άτομα. Όμως, μετά τη Μεταπολίτευση, αξιωματικοί της Αστυνομίας, ανακρινόμενοι, ανέφεραν ότι οι συλληφθέντες ξεπέρασαν τα 2400 άτομα.
Οι νεκροί επισήμως ανήλθαν σε 24 άτομα.
Στην ανάκριση που διενεργήθηκε το φθινόπωρο του 1975 εναντίον των πρωταιτίων της καταστολής εντοπίστηκαν 21 περιπτώσεις θανάσιμου τραυματισμού. Ωστόσο, τα θύματα εικάζεται να ήταν πολύ περισσότερα, διότι πολλοί βαριά τραυματισμένοι, προκειμένου να διαφύγουν τη σύλληψη, αρνήθηκαν να διακομιστούν σε νοσοκομείο.

Η δικτατορία κατέρρευσε στις 23 Ιουλίου του 1974, αφού είχε ήδη προηγηθεί η τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Κρύο βροχές και καταιγίδες σήμερα !

Βροχοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές αναμένουμε σήμερα στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενίσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 8 έως 18 στη βόρεια Ελλάδα, 12 έως 24 στη δυτική Ελλάδα, 9 έως 21 στο βόρειο Αιγαίο και από 10 έως 22 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από τα βορειοανατολικά, με ένταση από 5 έως 7 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί, με ένταση από 3 έως 5 μποφόρ, ενω τοπικά θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

«Το 70% των Ιταλών νιώθει απέχθεια για την πολιτική»

«Το 70% των Ιταλών νιώθει απέχθεια για την πολιτική, τους πολιτικούς και τα κόμματα. Το επιβεβαίωσαν και οι τοπικές εκλογές της Σικελίας», δήλωσε, την Παρασκευή, ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο "Καβαλιέρε" πρόσθεσε ότι «πρέπει να βρεθεί το θάρρος για να γίνουν πραγματικές αλλαγές».

«Τα στοιχεία που προέκυψαν, μετά από ένα χρόνο κυβέρνησης τεχνοκρατών είναι καταστροφικά. Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουμε οπωσδήποτε την οικονομική αυτή πολιτική που επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και, κυρίως, από την Γερμανία, η οποία δεν είναι αλληλέγγυα, δεν σκέφτεται το καλό όλων, αλλά μόνο το δικό της καλό. Νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να αντιστραφεί».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πολύ πιθανό να επιλεγεί η ημερομηνία της 11ης Μαρτίου για την διεξαγωγή των περιφερειακών εκλογών στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, του Μιλάνου και στην περιφέρεια Μολίζε. Παράλληλα, θα μπορούσαν να στηθούν, την ίδια ημέρα, και οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών, που, κανονικά, θα έπρεπε να γίνουν τον Απρίλιο.

Η δυνατότητα αυτή προέκυψε μετά από συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τους προέδρους βουλής και γερουσίας Τζανφράνκο Φίνι και Ρενάτο Σκιφάνι.

«Ο Πρόεδρος Ναπολιτάνο είναι διατεθειμένος να δώσει το αναγκαίο πράσινο φως για τη την διεξαγωγή όλων των εκλογικών αναμετρήσεων την ίδια ημέρα. Αλλά, για την οριστική προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών ζητά να εγκριθούν, πρώτα, ο νέος εκλογικός νόμος και ο προϋπολογισμός», γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 17-11-2012

Πως να αφαιρέσετε το τσόφλι από το αυγό σε 4 δευτερόλεπτα!

ΑΠΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !

16.11.12

Το ΧΡΗΜΑplus κυκλοφορεί και αποκαλύπτει!

ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΔΝΤ ΕΑΝ…
ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΞΤΡΑ ΦΟΡΟ 1 ΔΙΣ.

ΚΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ «ΛΟΜΠΙ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ»;

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου