19.2.11

Η Αγγελική Νικολούλη βρήκε νεκρό τον 27χρονο Παρασκευά !!

Και νέα γκάφα ολκής των αρμόδιων Αρχών φέρνει στο φως η βαθιά έρευνα του “Τούνελ”.
Ο Παρασκευάς Παγουλάτος 27 χρόνων από τη Νίκαια, βρισκόταν κοντά ένα μήνα στα αζήτητα του Νεκροτομείου Πειραιά κι όμως η αστυνομία δεν ενημέρωσε την οικογένειά του! Χθες το βράδυ έφτασε στο στούντιο της εκπομπής ο πατέρας του άτυχου νέου ελπίζοντας να πάρει την απάντηση στη μυστηριώδη εξαφάνιση του παιδιού του. Την απάντηση που δεν του είχαν δώσει τόσο καιρό νοσοκομεία, νεκροτομεία και η αστυνομία που είχε επισκεφτεί.
Λίγο μετά την προβολή των στοιχείων και της φωτογραφίας του 27χρονου, το “Τούνελ” ήρθε σε επαφή με το Νεκροτομείο Πειραιά και πληροφορήθηκε ότι στην υπηρεσία βρισκόταν το πτώμα νεαρού άνδρα με πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον αγνοούμενο Παρασκευά. Το ύψος, τα ρούχα, τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, όλα ταίριαζαν με τον άνθρωπο που αναζητούσε η εκπομπή.
Η Αγγελική Νικολούλη δεν μπορούσε όμως να μεταφέρει την τραγική είδηση στον πατέρα και του ζήτησε να επισκεφτεί σήμερα την αστυνομία της Νίκαιας όπου είχε δηλώσει την εξαφάνιση του παιδιού του. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής η ίδια είχε μιλήσει με τον Διοικητή και τον είχε ενημερώσει για την εξέλιξη της υπόθεσης...! Σήμερα το πρωί ο αδελφός αναγνώρισε στα αζήτητα Πειραιά τον άτυχο Παρασκευά. Είχε βρεθεί νεκρός σε παγκάκι στην πύλη Ε9 στο λιμάνι του Πειραιά. Το λιμεναρχείο όμως δεν έψαξε να δει αν υπήρχε δήλωση εξαφάνισης, αφού ο νεκρός νέος δεν είχε πάνω του στοιχεία ταυτότητας. fosnikolouli.blogspot.com

Αντώνης Σαμαράς …γνήσιος Γαύρος !

ΑΠΟ ΤΟ  FIMOTRO
Ο άνθρωπος του Fimotro, ήταν, όπως σχεδόν κάθε Κυριακή στο "Γ. Καραισκάκης". 2-3 θέσεις πιο δίπλα από τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πανηγύριζε σαν τρελός το γκολ του... Ολυμπιακού. 
Το έζησε το παιχνίδι και φάνηκε αυτό...

Φως, νερό, τηλέφωνο με δόσεις ...

Καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς των νοικοκυριών τους, συρρέουν καθημερινά στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να επιτύχουν διακανονισμό της πληρωμής των οφειλών, σχηματίζοντας μεγάλες ουρές.
Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την τσέπη των Ελλήνων, σε βαθμό που πολλοί δυσκολεύονται να φανούν συνεπείς ακόμα και στις πλέον βασικές τους υποχρεώσεις. Η «άτυπη» αυτή διαδικασία του διακανονισμού των οφειλών ίσχυε ανέκαθεν στις εν λόγω υπηρεσίες, ωστόσο ο αριθμός των πολιτών, που καταφεύγουν σ’ αυτήν έχει αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες, αφού όλο και περισσότεροι «δεν έχουν να πληρώσουν», όπως λένε, ενώ η τάση είναι συνεχώς αυξητική, δεδομένων και των νέων «καυτών» τιμολογίων των επιχειρήσεων κοινής οφέλειας.
Στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, στο κέντρο της Αθήνας, περιμένουν υπομονετικά άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, προκειμένου να διευκολυνθούν για την αποπληρωμή των λογαριασμών τους. Συνταξιούχοι, μισθωτοί, άνεργοι, φοιτητές, ελεύθεροι επαγγελματίες, ακόμα και επιχειρηματίες κάνουν πρόχειρους υπολογισμούς για την αποπληρωμή των δόσεων.
«Χρωστάω 350 ευρώ. Δεν κατάφερα να πληρώσω τους δύο τελευταίους λογαριασμούς. Ο διακανονισμός που έκανα είναι για τρεις μήνες. Θα πληρώσω τον πρώτο μήνα 120 ευρώ, τον δεύτερο 100 και τον τρίτο 130 ευρώ», λέει η κ. Χριστίνα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός.
«Η ΔΕΗ είναι μία επιχείρηση εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να πάρει με κάποιον τρόπο τα λεφτά της. Δεν τη συμφέρει να μην διευκολύνει τους πελάτες της, από την στιγμή που δεν έχουν να πληρώσουν άμεσα, γιατί πολύ απλά, εάν τους κόψει το ρεύμα, θα τους χάσει από πελάτες και τότε δεν θα εισπράξει τίποτα, αφού η νομική διεκδίκηση των ποσών θα της κοστίσει πολλά περισσότερα», αναφέρει ο κ. Χρήστος, επιχειρηματίας.
Σημειώνεται ότι διακανονισμός αποπληρωμής, σε περίπτωση που η ΔΕΗ κόψει την παροχή λόγω οφειλών, δεν γίνεται, παρά μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις. Ο Δημήτρης είναι λογιστής σε ιδιωτική εταιρεία. Σε ένα από τα γραφεία της εταιρείας, το ρεύμα «κόπηκε». «Δεν μας κάνουν διακανονισμό. Ζητούν όλο το ποσό για να συνεχίσουν την παροχή. Καλό θα ήταν να είχαμε κάνει τον διακανονισμό πριν φτάσουμε σε σημείο να το “κόψουν”. Τώρα απλά πρέπει να συγκεντρώσουμε το ποσό και να ξεχρεώσουμε», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στελέχη της ΔΕΗ αποκαλύπτουν ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που παρά τον διακανονισμό με την εταιρεία, αδυνατούν να ξεχρεώσουν. Πάρα πολλοί καταναλωτές «αυτοπαγιδεύονται», επισημαίνουν, προσδοκώντας ότι στο μέλλον θα συγκεντρώσουν τα χρήματα. Δεν τα καταφέρνουν, οι λογαριασμοί τρέχουν, με αποτέλεσμα να διογκώνεται το χρέος τους και να φτάνουν σε σημείο να μην έχουν ρεύμα.
Καλό θα ήταν, σύμφωνα πάντα με τα στελέχη της ΔΕΗ, ο καταναλωτής να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του, όσο δύσκολο και αν είναι γι αυτόν, γιατί στο τέλος, σε πολλές περιπτώσεις, ο διακανονισμός, αντί να τους εξυπηρετεί, τους δημιουργεί ακόμα σοβαρότερα προβλήματα. Σημειώνουν, δε, ότι η ΔΕΗ πάντα στεκόταν και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του καταναλωτή, ιδιαίτερα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-1 στους + 10 η διαφορά !!

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 2-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης", στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής και είναι πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς αύξησε τη διαφορά του από τους "πράσινους" στους 10 βαθμούς.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Μιραλάς στο 19ο λεπτό, για να ισοφαρίσουν οι "πράσινοι" στο 58΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λέτο και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Τζεμπούρ, στις καθυστερήσεις.

Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 0-2

Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 23ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, η Κέρκυρα νίκησε στην Τρίπολη τον Αστέρα με 2-0 χάρις σε τέρματα των Επστάιν (69΄ πέναλτι) και Καλαντζή (75΄). Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ηλία Ιωάννου στο 67ο λεπτό.

Καβάλα-Πανσερραϊκός 0-0

Δύο σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για μια θέση στα πλέι οφ απώλεσε σήμερα η Καβάλα, που παραχώρησε "λευκή" ισοπαλία στον Πανσερραϊκό. Οι φιλοξενούμενοι, παρά το θετικό αποτέλεσμα, παραμένουν στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, μετά από 23 αγωνιστικές.

Δεν «άντεξαν» τους ανέμους 3 σκάφη στην Στούπα !

Η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου Μεσσηνίας ενημερώθηκε, σήμερα, ότι στα αλιευτικά καταφύγια «ΣΤΟΥΠΑΣ» και «ΤΡΑΧΗΛΑΣ», λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν (Δ-ΝΔ 9 bf), βυθίστηκαν τρία ερασιτεχνικά σκάφη. Συγκεκριμένα, στο αλιευτικό καταφύγιο «ΣΤΟΥΠΑΣ», βυθίστηκε το σκάφος «ΑΝΕΣΤΗΣ» Λ.Κ. 1461 ενώ το σκάφος «ΣΥΝΘΙΑ» Ν.ΚΑΛ. βυθίστηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς. Στο αλιευτικό καταφύγιο «ΤΡΑΧΗΛΑΣ», το σκάφος «ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ» Λ.Π. 2845 Β το οποίο βρισκόταν στο χερσαίο χώρο, παρασύρθηκε από τα κύματα με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να καταστραφεί ολοσχερώς. Από τη βύθιση δεν κινδύνεψε κανείς ενώ δεν αναφέρθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Η αδελφή της Τζούλιας στην «Παριζιάνα»!!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Η Άρτεμις Αλεξανδράτου, η αδελφή της περιβόητης Τζούλιας, εμφανίστηκε στην πίστα της Παριζιάνας στην Πάτρα και τραγούδησε για τους ερωτευμένους. Η νεαρή τραγουδίστρια παρουσίασε το νέο της τραγούδι ερωτική εξομολόγηση και μάλιστα με πολύ αποκαλυπτική εμφάνιση. Για την Τζούλια ούτε λόγος, αφού όταν τη ρωτήσαμε αν μιλάει με την αδελφή της, μας είπε πως δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο και πως ο καθένας κάνει αυτό που τον εκφράζει. Η Άρτεμις φανερά αμήχανη χαμογέλασε, και συνέχισε να απαντά στις ερωτήσεις. dete.gr

Τους έπιασαν στο μπαρμπούτι με «μπάγκα» 15.000 ευρώ!

Η… κρίση – κρίση αλλά και ο τζόγος- τζόγος !!
Ζάρια με… «μπάγκα» 15.000 ευρώ έπαιζαν σε καφενείο της Πτολεμαΐδας τέσσερις άνδρες ηλικίας 45-50 ετών.Στο χώρο του καφενείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από άνδρες της ασφάλειας Κοζάνης που διεξήγαγαν έλεγχο , μάρκες, ζάρια , τράπουλες καθώς και το ποσό των 15.285 ευρώ. Μαζί με τους τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν και οι δύο υπάλληλοι του καταστήματος με την άδεια των οποίων είχε στηθεί το… «μπαρμπούτι».

Έρχεται νέος χιονιάς θα κτυπήσει και τα ημιορεινά της Μεσσηνίας ;

ΧΑΡΤΗΣ 25-2-2011
Ο Χειμώνας επιμένει και επιμένει δυνατά .Μετά τις πρωτοφανείς καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή μας αυτή την φορά σειρά έχει ο χιονιάς . Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από τα μέσα της ερχόμενης βδομάδας ένα σύστημα που κατεβαίνει από τα βόρεια θα φέρει χιονοκαταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας . Ελπίζουμε να διαψευστούν οι προγνώσεις και να έχουμε ένα ήπιο πέρασμα και αυτού του βαρομετρικού χαμηλού

Από υπουργός αγρότης στην Κορώνη !!

ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΩΝΗΣ Εφημ. ΕΘΝΟΣ
Ο Δημ. Κουλουριάνος υπηρέτησε σε πολλά αξιώματα. Υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, διοικητής της ΕΤΒΑ, ευρωβουλευτής... Σήμερα αφιερώνει τον χρόνο του στην καλλιέργεια της γης.
Ο Λεύκιος Κουίντιος Κιγκινάτος, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης της Ρώμης, εξελέγη το 460 π.Χ. ύπατος. Οταν έληξε η θητεία του, επέστρεψε σε ένα μικρό κτήμα που είχε πέρα από τον Τίβερη ποταμό και ασχολήθηκε με την καλλιέργειά του. Το 458 π.Χ. οι Συγκλητικοί πήγαν στο κτήμα του και του ανακοίνωσαν ότι ανακηρύχτηκε δικτάτορας και πρέπει να πολεμήσει τους Αικούους. Πολέμησε και νίκησε τους Αικούους και γυρνώντας νικητής στη Ρώμη, μετά 16 ημέρες παραιτήθηκε από το αξίωμα και επέστρεψε στην καλλιέργεια της γης.
Ο Δημήτρης Κουλουριάνος μπορεί να μην πολέμησε τους Αικούους, υπηρέτησε όμως σε πολλά αξιώματα, όπως υπουργός Οικονομικών, ευρωβουλευτής, διοικητής της ΕΤΒΑ, στέλεχος της Διεθνούς Τράπεζας, στέλεχος του ΟΟΣΑ κ.ά. Ποτέ του, όμως, δεν ξέχασε τη γενέθλια γη και το κτήμα του στην Κορώνη. Σήμερα, απελευθερωμένος από τίτλους και αξιώματα, αφιερώνει τον χρόνο του στην καλλιέργεια της γης, στην περιποίηση των δέντρων και του κήπου του καθώς και στην οινοποίηση.
Από υπουργός αγρότης στην Κορώνη
Τον συναντήσαμε στο κτήμα του, όπου μας φίλεψε ένα υπέροχο αρωματικό κρασί εσοδείας 2005 και δέχτηκε να μας μιλήσει, με την προϋπόθεση ότι η συζήτησή μας θα αφορούσε αποκλειστικά τη γεωργική του διαδρομή, αν και στην πορεία της κουβέντας δεν έλειψαν οι... παρασπονδίες.
«Η ενασχόλησή μου με την καλλιέργεια της γης», μας λέει, «ξεκίνησε την περίοδο της Κατοχής, σε ηλικία 12 χρόνων. Δύο χρόνια πριν από το 1941 είχε πεθάνει ο πατέρας μου, έτσι δεν ήταν θέμα επιλογής όσο επιβίωσης. Ασχολήθηκα με το κτήμα της οικογένειας με κύριο κίνητρο την αυτάρκεια λόγω της Κατοχής. Δέθηκα με τη γεωργία και την υπέροχη διαδικασία της εξέλιξης των φυτών. Ενα τόσο δα φυτό σού ανταποδίδει την περιποίηση και την προσπάθεια που έκανες να το αναπτύξεις με τους καρπούς του».
Ολοκληρώνοντας τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γυμνάσιο της Παραλίας στην Καλαμάτα δίνει εξετάσεις και μπαίνει στην Ανωτάτη Εμπορική (Οικονομικό Πανεπιστήμιο σήμερα), όμως αντί για τον Σεπτέμβριο που άρχιζε το ακαδημαϊκό έτος, εμφανίζεται στη σχολή τον Φεβρουάριο. Το μάζεμα της ελιάς δεν μπορούσε να περιμένει.
Παράλληλα με την επιστήμη του μελετά, στην αρχή εμπειρικά, τα δέντρα και τα φυτά: «Μην ξεχνάμε ότι τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και, επομένως, επηρεάζονται από το περιβάλλον είτε λέγεται ήλιος είτε λέγεται υγρασία, είτε λέγεται ''συμμαχία'' με τα έντομα για τον πολλαπλασιασμό τους. Αρχισα να παρακολουθώ πώς φέρονταν οι μεγαλύτεροι στα φυτά και πώς τα φυτά ήθελαν την περιποίηση διαφόρων ηλικιών.
Λέει το δημοτικό τραγούδι:

''Αμπέλι μου, πλατύφυλλο και κοντοκλαδεμένο, για δεν ανθείς, για δεν καρπείς, σταφύλια για δεν βγάζεις; Για βάλε νιους και σκάψε με, γέρους και κλάδεψέ με βάλε κορίτσια ανύπαντρα να με κορφολογήσουν''.
Βλέπουμε ότι τα διάφορα στάδια της ζωής συνδέονται με τα στάδια ανάπτυξης και καρποφορίας του φυτού. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι τόσο ο άνθρωπος όσο και τα φυτά είναι δημιουργήματα της φύσης».
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οι συγκρούσεις με τους... γενειοφόρους
Ο Δημήτρης Κουλουριάνος προσλαμβάνεται γρήγορα στη Διεθνή Τράπεζα των Ηνωμένων Εθνών, όπου και ηγείται σε αποστολές σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα του Τρίτου Κόσμου: «Η συνεργασία μου με τη Διεθνή Τράπεζα κράτησε μέχρι το 1981, οπότε μετά από μεγάλες πιέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου παραιτήθηκα και επέστρεψα στην Ελλάδα. Ολοι τότε με είπαν τρελό».
Εκλέγεται ευρωβουλευτής, αλλά σε λίγες ημέρες παραιτείται για να αναλάβει τη διοίκηση της ΕΤΒΑ. Εν συνεχεία, μετά την αποπομπή του Μανόλη Δρεττάκη, αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών.
Αν και ο ίδιος δεν θέλει να μιλά για εκείνη την τραυματική εμπειρία του, που τον οδήγησε στην παραίτηση, γνωστές είναι οι συγκρούσεις του με τον λαϊκισμό της εποχής και τους πρώτους γενειοφόρους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.
«Κύριε πρόεδρε, βρήκαμε πετρέλαιο στην Ελλάδα και δεν το γνωρίζω;» ρώτησε τον Ανδρέα Παπανδρέου σε μια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όταν παρουσιάστηκε το σχέδιο νόμου για το ΕΣΥ με τεράστιους προϋπολογισμούς.
Λέγεται ότι, όταν έφθασε ο κόμπος στο χτένι, ο Κουλουριάνος τού ζήτησε να σταματήσει τις παροχές, γιατί πάμε για φούντο. «Δημητράκη, καλά τα λες, αλλά πρέπει να κερδίσουμε και τις εκλογές» φέρεται να του απάντησε ο Ανδρέας.
«Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι ο μακαρίτης Ανδρέας προσπάθησε να με μεταπείσει, αφού επί ένα μήνα δεν ανακοίνωσε την παραίτησή μου. Μάλιστα είχε επιστρατεύσει τότε τον μακαρίτη τον Μένιο τον Κουτσόγιωργα και άλλους για να με μεταπείσουν».
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ενώ ο κύκλος θα κλείσει στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου υπηρέτησε ως ευρωβουλευτής για πέντε χρόνια.
ΜΙΑ ΛΑΜΠΡΗ ΚΑΡΙΕΡΑ
Η υποτροφία στις ΗΠΑ, η γνωριμία με τον Ανδρέα και η απόδραση στην Ιταλία

Πτυχίο Ανωτάτης Εμπορικής, στρατιωτική θητεία και επιστροφή στην Κορώνη, όπου για δύο χρόνια φυτεύει και καλλιεργεί τα πατρικά σταφιδοχώραφα. Είναι η εποχή που η σταφίδα αποτελεί το κύριο εξαγωγικό προϊόν της χώρας.
Eνας διαγωνισμός της Τράπεζας της Ελλάδος τον κάνει να εγκαταλείψει την τσάπα και να εγκατασταθεί στα γραφεία της Διεύθυνσης Οικονομικών της τράπεζας μαζί με τον Ξενοφώντα Ζολώτα, τον Γιάγκο Πεσμάζογλου, τον Αποστόλη Λάζαρη και τον Σάκη Καράγιωργα.
Από μικρή ηλικία έχει συνδεθεί με την ποίηση του Καβάφη, κάτι που ακόμη και σήμερα κουβαλά στις αποσκευές του. Ακολουθεί τον στίχο του ποιητή: «Να σταματήσεις σ' εμπορεία Φοινικικά, και τες καλές πραγμάτειες ν' αποκτήσεις, ...σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας, να μάθεις και να μάθεις από τους σπουδασμένους».
«Η παρέα της Τράπεζας», μας λέει, «ήταν το πρώτο φυτώριο οικονομολόγων που έφτιαξε ο Ζολώτας στην Ελλάδα. Στην Τράπεζα η επιθυμία μου για φυγή παίρνει άλλη μορφή, τη μορφή των μεταπτυχιακών σπουδών στην Ευρώπη. Εδώ πλέον δεν είναι τα ''Εμπορεία τα Φοινικικά'', αλλά ''οι πόλεις οι Αιγυπτιακές να μάθεις και να μάθεις από τους σπουδαγμένους''».
Μια υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών τον στέλνει στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ. Εκεί αρχίζει και η σχέση του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο είχε καθηγητή τον πρώτο χρόνο.
Επιστρέφει μετά πέντε χρόνια στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε στα 1964. Ο Ανδρέας Παπανδρέου τον ζητεί δίπλα του, έτσι αποσπάται από την τράπεζα στο υπουργείο Συντονισμού. Εκείνη την εποχή μαθητεύει δίπλα στον Γέρο της Δημοκρατίας. «Από τον Γέρο έμαθα πολλά πράγματα και σε κάποιον βαθμό επηρέασε τη σκέψη μου για την πολιτική», σημειώνει. Η χούντα των συνταγματαρχών τον απολύει μαζί με τον Σάκη Καράγιωργα και τον Απόστολο Λάζαρη ως μιάσματα και ως ανίκανους: «Θυμάμαι με κάλεσαν στο υπουργείο Οικονομικών σε απολογία. Το ωραίο είναι ότι στον τρίτο όροφο του υπουργείου που παρουσιάστηκα να απολογηθώ, μετά 15 χρόνια πήγα ως υπουργός».
Με τον εκδότη Βίκτωρα Παπαζήση επιχειρούν απόδραση με μικρό σκάφος στην Ιταλία. Μετά τρία μερόνυχτα έφτασαν θαλασσοδαρμένοι στη Νότια Ιταλία:
«Ο Βίκτωρας επέστρεψε, συνελήφθη και δικάστηκε στη δίκη της Δημοκρατικής Αμυνας. Ο δικηγόρος του στο δικαστήριο προσπαθούσε να αποδείξει ότι το σκαφάκι δεν μπορούσε να φτάσει στην Ιταλία. Για τον σκοπό αυτό έφερε ως μάρτυρα ένα γεροκαπετάνιο, που έβγαλε το σκάφος ''χρέπι'', ίσα ίσα που επέπλεε. Οπότε ο Βίκτωρας τσαντίστηκε. ''Ε, όχι και έτσι'', του λέει, ''μη μου το ξεφτιλίσεις''. Ο κόσμος χανόταν και τον Βίκτωρα τον απασχολούσε μην του κατηγορήσουν το σκάφος».
ΚΑΒΑΦΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
«Βλάπτουν και οι δύο το ίδιο τη Συρία»
Τα δένδρα μεγαλώνουν, θέλουν περιποίηση και η γη καλλιέργεια. Ο Δημήτρης Κουλουριάνος, όπου κι αν βρίσκεται, επιστρέφει στην Ιθάκη του, στην Κορώνη. Οταν ήταν ευρωβουλευτής, έφευγε πάντα από τις Βρυξέλλες με την τελευταία πτήση της Παρασκευής, ώστε Σάββατο να είναι στην Κορώνη. Εφευγε το βράδυ της Κυριακής.
Παρατηρεί ότι ξεφύγαμε από τη συμφωνία μας να μιλήσουμε μόνο για θέματα αγροτιάς. Τον ρωτάμε έτσι αν έχει μέλλον η ελληνική γεωργία: «Στην Ελλάδα το κακό είναι ότι ο αγρότης έχει κρατήσει το ενδιαφέρον του μέχρι την αυλόπορτα του κτήματός του, τι γίνεται το προϊόν του από εκεί και μετά δεν τον απασχολεί. Γιατί δεν αρκεί να παράγεις, πρέπει και να πουλάς. Βλέπεις, οι Ιταλοί έχουν φτάσει να διακινούν το 80% του ελαιολάδου διεθνώς. Η γεωργία δεν παρακολούθησε την εξέλιξη που παρακολούθησαν άλλοι κλάδοι, όπως π.χ. ο τουρισμός, που έχει εξελιχθεί τα τελευταία σαράντα χρόνια».
Η σοδειά φέτος πήγε καλά. Οι ελιές είχαν μεγάλη παραγωγή και το κρασί υψηλούς βαθμούς. Ο Δημήτρης Κουλουριάνος δείχνει ευχαριστημένος. Δεν τον απασχολούν οι οικονομικοί δείκτες και τα ελλείμματα, αυτά είναι δουλειά άλλων.
Παραβλέποντας την αρχική μας συμφωνία, ότι δηλαδή η συζήτησή μας θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε αγροτικά θέματα, και αφού είχαμε σχεδόν ολοκληρώσει την κουβέντα μας, δεν αντέξαμε και τον ρωτήσαμε πώς βλέπει τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας και τους αρχηγούς τους. Σκέφτηκε λίγο και μας απάντησε καβαφικά: «Βλάπτουν και οι δύο το ίδιο τη Συρία».
Όσο για τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα και το όραμά του για το αύριο, μας απάντησε και πάλι καβαφικά:
«Μήνας περνά και φέρνει άλλον μήνα
Αυτά που έρχονται κανείς εύκολα τα εικάζει
Είναι τα χτεσινά τα βαρετά εκείνα
Και καταντά το αύριο πια σαν αύριο να μη μοιάζει».

Βγήκαν ποντίκια στους δρόμους της Καλαμάτας !

Γράφει ο Μεσσήνιος
Με email που λάβαμε από αναγνώστη μας πληροφορεί ότι μέσα και δίπλα από τα βουνά των σκουπιδιών στην πόλη της Καλαμάτας βολτάρουν ποντίκια . Ο αναγνώστης επιρρίπτει ευθύνες και ζητά να ληφθούν μέτρα .Θα συμπληρώναμε όμως εμείς .Χρόνια ολόκληρα στον δημόσιο τομέα βολτάρουν μεγαλόσωμοι …αρουραίοι και κανένας δεν συγκινείται με αποτέλεσμα να γίνουν στρατιές ….τα ποντικάκια της Καλαμάτας μας πείραξαν .

Αντώνης Σαμαράς: «Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε κατάσταση ημιδιάλυσης» !

Ομιλία Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή. Επίθεση στην κυβέρνηση και «συμβόλαιο αξιοπρέπειας» με τον ελληνικό λαό.
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην 3η σύνοδο της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.
«Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε κατάσταση ημιδιάλυσης και ημιπαράλυσης», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες αρρυθμίες κυβερνητικού έργου, πρόκειται για μαζεμένα και αλλεπάλληλα κρούσματα σύγχυσης και παλινωδιών».
Αναφερόμενος στα όσα ακολούθησαν την συνέντευξη της τρόικας έκανε λόγο «για επικολυρικό δράμα με καταγγελίες του κυβερνητικού εκπροσώπου, διαψεύσεις του υπουργού Οικονομικών, διαψεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού και διαψεύσεις των διαψεύσεων του πρωθυπουργού».
Ως ενδεικτικά της «σύγχυσης της κυβέρνησης» ανέφερε ακόμη την εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους χώρους που αποσύρθηκε πριν κυκλοφορήσει και τις δημόσιες διαφωνίες για το φορολογικό νομοσχέδιο και τον ρόλο του εισαγγελέα δίωξης οικονομικού εγκλήματος καθώς και τις διαφωνίες μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και του υπουργού Υποδομών. «Συμφωνούμε απόλυτα με την περιγραφή που έδωσε γι' αυτή την κατάσταση ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ :τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, επικαλούμενος σχετική αναφορά του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη
Ενώ η κυβέρνηση παρουσιάζει εικόνα διάλυσης η ΝΔ έχει σχέδιο είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Κάθε μέρα υπογράφουμε συμβόλαιο αξιοπρέπειας με τον ελληνικό λαό». Αναφέρθηκε στην πρότασή του από πέρυσι τον Ιούλιο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. «Είπαμε πέρυσι ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει, επίσης ότι το μνημόνιο δεν σταματά αλλά ενισχύει και ανατροφοδοτεί την δυναμική των ελλειμμάτων και του χρέους» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε «κατηγορηθήκαμε τότε ενώ τώρα συμφωνούν μαζί μας. Όταν το ΠΑΣΟΚ ζήτησε συναίνεση στην πραγματικότητα ήθελε συνενοχή».
Υπενθυμίζοντας την πρόταση για την ακίνητη περιουσία ανέφερε: «Είπαμε επίσης πέρυσι ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την αδρανή ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, αλλιώς δεν βγαίνουμε από το φαύλο κύκλο του χρέους. Είχαμε πει από την 7η Ιουλίου ότι η ακίνητη περιουσία ξεπερνά τα 300 δισ. ευρώ και ότι μπορούμε να βρούμε 50 δισ. ευρώ με αξιοποίηση και όχι με εκποίηση. Την περασμένη Παρασκευή η τρόικα παραδέχθηκε την εκτίμηση για τα 50 δισ. και αρχικά η κυβέρνηση προσυπέγραψε την θέση αυτή, ύστερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγειλε την τρόικα, ύστερα η τρόικα ζήτησε εκποίηση και όχι αξιοποίηση και μας υπέδειξε 'πουλήστε το ένα και το άλλο', ύστερα βγήκε ο πρωθυπουργός και είπε 'δεν πουλάμε τίποτε και θα βγάλουμε και νόμο που θα το απαγορεύει και θα το βάλουμε και στο Σύνταγμα' και μετά ανακαλύψαμε ότι και στο αρχικό μνημόνιο και στις επικαιροποιημένες εκδοχές του η κυβέρνηση είχε προσυπογράψει την πώληση της ακίνητης περιουσίας. Ο κ. Παπανδρέου λοιπόν υποσχέθηκε ότι θα βγάλει νόμο που να απαγορεύει εκείνο που ο ίδιος έχει επανειλημμένως δεσμευθεί ότι θα κάνει».
Μας ρωτούν γιατί δεν συμφωνούμε, είπε o κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Με τι να συμφωνήσουμε; Με τις προτάσεις της κυβέρνησης ή με τις προτάσεις της τρόικας που ζητά πώληση. Όλοι κατάλαβαν ότι το μνημόνιο οδηγεί σε αδιέξοδο, η τρόικα κατάλαβε ότι χωρίς αξιοποίηση δεν αντιμετωπίζεται το δημόσιο χρέος».
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι άλλο αξιοποίηση και άλλο εκποίηση: «Το κράτος μπορεί να προσδώσει αξία στα ακίνητά του. Υπάρχουν τα ΣΔΙΤ και οι μακροχρόνιες μισθώσεις και παράλληλα μπορεί να προεισπράξει μελλοντικά του έσοδα χωρίς να απολέσει την κυριότητα των ακινήτων. Υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της αξιοποίησης των ακινήτων και όχι της εκποίησης αλλά να αξιοποιηθούν, όχι να μένουν και να καταπατούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Το ΠΑΣΟΚ έμαθε να μοιράζει υποσχέσεις με δανεικά, τώρα που δεν υπάρχουν δανεικά παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας και κάνει ότι του λένε», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χάνει ευκαιρίες για την ενίσχυση του τουρισμού λόγω της κρίσης των αραβικών χωρών στη Μεσόγειο, όπως και για την προώθηση των θέσεων της χώρας για τη μετανάστευση τώρα που εκφράζουν έντονες ανησυχίες και άλλες χώρες, όπως η Ισπανία και η Γαλλία.
Προανήγγειλε ότι στο τέλος Μαρτίου θα παρουσιάσει την επικαιροποιημένη οικονομική του πρόταση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την ανακούφιση των ασθενέστερων τάξεων, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για έρευνα από δικαστές στο «πόθεν έσχες» όλων όσοι διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα.
Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση ανέφερε: «Δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις δεν πέφτουμε σε παγίδες, δεν φεύγουμε από την ρότα μας. Δεν μας απασχολούν τα πολιτικάντικα καμώματα μίας κυβέρνησης που παραπαίει. Όλες οι εξελίξεις δείχνουν ότι έχουμε περάσει το σημείο καμπής και εμείς έχουμε ούριο άνεμο». Αναφέρθηκε στο κίνημα «δεν πληρώνω» λέγοντας: «Εξηγήσαμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με το κίνημα 'δεν πληρώνω' αλλά είπαμε ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της δυναμιτίζει την κοινωνία. Ο πρώτος που υιοθέτησε το 'δεν πληρώνω' είναι η κυβέρνηση που χρωστά σε επιχειρήσεις κατασκευαστικές και εξαγωγικές. Έχει ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ το εσωτερικό χρέος, αυτά που χρωστά η κυβέρνηση στον ιδιωτικό τομέα. Εμείς επιμένουμε στο συμψηφισμό που θα ανακούφιζε τις επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση θα το υιοθετήσει, αλλά με καθυστέρηση».
«Η κυβέρνηση είναι ανίκανη και ανεύθυνη και εμφανώς παραζαλισμένη», είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Εμείς απευθυνόμαστε σε όλη την κοινωνία με τις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Δεν χωρίζουμε τους Έλληνες σε δεξιούς και αριστερούς, όλοι το ίδιο κινδυνεύουμε». Είπε ότι η πρόταση της τρόικας πρόσβαλε το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και χτύπησαν την ευαίσθητη χορδή του πρόσβαλαν. Τέλος αποδοκίμασε τις απόψεις περί «ώριμου φρούτου» : «Δεν θα μας χαρίσει τη νίκη κανένας δεν θα μας πέσει η νίκη στα πόδια μας σαν ώριμο φρούτο, αυτές τις απόψεις ούτε καν τις συζητάω, θα την χτίσουμε βήμα- βήμα και θα είναι στέρεη».

Στην ποιοτική, ουσιαστική αναβάθμιση του κομματικού μηχανισμού, αλλά και στην ενίσχυση της πολιτικής δυναμικής και της επιρροής του κόμματος στη κοινωνία, αναφέρθηκε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος.
«Οι δραστηριότητες, οι όποιες προγραμματίζονται, οι συνδιασκέψεις και οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα διοργανωθούν, οι εκατοντάδες των εξορμήσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με επικεφαλής τον πρόεδρο, τα μέλη της ΚΟ, τα μέλη της ΠΕ, τα στελέχη των οργανώσεων, θα φέρουν το μήνυμά μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», είπε ο κ. Λυκουρέντζος.
Προανήγγειλε δε εκτεταμένες περιοδείες του προέδρου του κόμματος σε όλη την χώρα, λέγοντας: «Ο πρόεδρος, Αντώνης Σαμαράς, θα ακολουθεί ένα οδοιπορικό από τόπο σε τόπο κοντά στους πολίτες μαζί με την κοινωνία, κοντά στους νέους, μαζί με το λαό, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος να πείσουμε για την αξία της διακυβέρνηση της πατρίδας από τη Νέα Δημοκρατία, από τον Αντώνη Σαμαρά» .Ο κ. Λυκουρέντζος αναφέρθηκε στις δυνατότητες επικοινωνίας που δίνει στο κόμμα το νέο portal και έκανε ειδική αναφορά στην οικονομική εξόρμηση: «Περισσότερο σημαντικός και φιλόδοξος στόχος είναι να μετατρέψουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες μελών της Νέας Δημοκρατίας, σε μια ενιαία, ανοιχτή, δημοκρατική κοινωνία. Η τεχνολογία μας προσφέρει τους συνδετικούς δεσμούς και οι ιδέες μας τη συνοχή αυτής της κοινωνίας. Η αξιοποίηση του ιστότοπου του κόμματος μας δίνει τη δυνατότητα της άμεσης και συνεχούς επικοινωνίας. Τέλος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και στην συμμαχία των προθύμων του μνημονίου. «Εκείνοι που επένδυσαν στη διάλυση της παράταξής μας τώρα, για να ανακόψουν την ανοδική πορεία της ΝΔ, στηρίζουν εκείνους που εντάχθηκαν στη ‘συμμαχία των προθύμων’, στη συμμαχία στήριξης της πολιτικής του Μνημονίου, γιατί έτσι εξυπηρετεί το ΠΑΣΟΚ. Η υποκρισία τους δεν έχει φραγμούς, δεν έχει όρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
H σύνοδος της Πολιτικής Επιτροπής συνεχίστηκε και με ομιλίες άλλων στελεχών της ΝΔ.

Βγήκε το διαζύγιο Βατίδου – Κούγια!

Το γνωστό μοντέλο ανακοίνωσε την έκδοση του διαζυγίου του, μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής.“Επίσημα είμαι διαζευγμένη... είναι απίστευτο! Έχουν περάσει από τότε 3,5 χρόνια, 1.205 ημέρες ακριβώς”, δήλωσε η Εύη Βατίδου στη ραδιοφωνική της εκπομπή. Το γνωστό μοντέλο θέλησε να ανακοινώσει με αυτόν τον τρόπο τον επίσημο χωρισμό της με τον Αλέξη Κούγια. Η ίδια μάλιστα, δεν παρέλειψε να δείξει και το χαρτί του διαζυγίου μέσω κάμερας, για να επιβεβαιώσει το γεγονός και να εκφράσει τη χαρά της που είναι πλέον και επίσημα ελεύθερη και ωραία. “Είναι απίστευτο, αισθάνομαι πάρα πολύ καλά γι’ αυτό που συμβαίνει”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Εύη Βατίδου, υπογραμμίζοντας ότι το διαζύγιο τους είναι τελικά συναινετικό

Σύζυγος Εισαγγελέα… χτύπησε γιο δικηγόρου!...

Μάλιστα το σκηνικό εκτυλίχθηκε μέσα στο γραφείο των καθηγητών, και όπως λέγεται μεταξύ γονέων, έγινε ακριβώς μπροστά στο γραφείο του διευθυντή του σχολικού συγκροτήματος. Στην αρχή, η γυναίκα έκανε παρατηρήσεις σε πολύ αυστηρό ύφος στο μαθητή αλλά όταν εκείνος άρχισε να... της δίνει απαντήσεις επειδή δεν δεχόταν να τον «κατσαδιάζει» μία ξένη γυναίκα, η ίδια αντέδρασε... σηκώνοντας χέρι σε βάρος του! Και όσο... έπεφταν τα χαστούκια κανείς από τους παρισταμένους δεν αντιδρούσε, ούτε καν μιλούσε για να την υποχρεώσει να σταματήσει... Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι σε σχολείο της Πάτρας και η «πρωταγωνίστρια» του επεισοδίου είναι σύζυγος εισαγγελικού λειτουργού. Όσο για το μαθητή, είναι γιος γυναίκας δικηγόρου της Πάτρας και μαζί με την κόρη του εισαγγελέα πηγαίνει στη δεύτερη τάξη του γυμνασίου.
Αφορμή για όλα όσα συνέβησαν, όπως ειπώθηκε από γονείς που συζητούσαν έκπληκτοι το θέμα του επεισοδίου, στάθηκε ένα άλλο επεισόδιο που είχε προηγηθεί μεταξύ της κόρης του εισαγγελέα και του συμμαθητή της που πηγαίνουν μαζί στην ίδια τάξη. Φαίνεται ότι μεταξύ των δύο υπήρχε από καιρό κόντρα, η οποία «ξέσπασε» προχθές το πρωί όταν τα δύο παιδιά έφθασαν στο σημείο ακόμα και να πιαστούν στα χέρια μέσα στο χώρο του προαυλίου του σχολικού συγκροτήματος!
Μπούκαρε στο γραφείο του διευθυντή
Η μαθήτρια ενημέρωσε αμέσως τη μητέρα της κι εκείνη έφθασε εσπευσμένα στο σχολείο. Και το πρώτο που έκανε ήταν να... μπουκάρει στο γραφείο των καθηγητών και ειδικότερα σ' αυτό του διευθυντή, τον οποίο «κατσάδιασε» πρώτον απ' όλους. Στη συνέχεια απαιτούσε να καλέσει τον μαθητή στο γραφείο του και όταν το παιδί μπήκε μέσα, αντί να του μιλήσει ο διευθυντής, ο οποίος δεν πρόλαβε να αρθρώσει λέξη στην κυριολεξία, δέχθηκε αμέσως τη φραστική επίθεση της μητέρας της συμμαθήτριάς του. Στη συνέχεια ακολούθησαν και τα... χαστούκια, ο μαθητής έβαλε τα κλάματα κι έφυγε τρέχοντας από το γραφείο των καθηγητών. Η μητέρα της μαθήτριας δεν έδωσε εξηγήσεις σε κανέναν και αποχώρησε. Όμως η υπόθεση μάλλον δεν θα μείνει εκεί, αφού μετά το περιστατικό έξαλλη έγινε η μάνα του αγοριού, η οποία δικηγορεί στην Πάτρα. Ίσως λοιπόν να έχουμε εξελίξεις πολύ σύντομα...
www.dete.gr

Βιβλικό τοπίο στην παραλιακή της Καλαμάτας !

Με το πρώτο φώς του ηλίου φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής που έφεραν οι χθεσινοβραδινές καταιγίδες στην Μεσσηνία . Τα κύματα σάρωσαν …κυριολεκτικά τις εγκαταστάσεις των καταστημάτων στην παραλιακή οδό της Καλαμάτας . Το οδόστρωμα της Ναυαρίνου είχε καλυφθεί καθ΄όλο το μήκος του από πέτρες ξύλα νερά και άμμο . Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μιλούν για μεγάλες καταστροφές και τεράστια οικονομική ζημία .Στο μεταξύ δεν έχουν ακόμα καταγραφή οι ζημιές που προκλήθηκαν στις πρώιμες καλλιέργειες πατάτας και κηπευτικών στην Μεσσήνη και στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις της περιοχής των Φιλιατρών . Σημαντικές ακόμα είναι οι καταστροφές από την μανία της θάλασσας σε Κορώνη και Άγιο Ανδρέα.

Αναβιώνει το Καρναβάλι της Πύλου ! VIDEO

Μία μικρή ομάδα κατοίκων του Δήμου Πύλου – Νέστορος έθεσε στόχο την αναβίωση του καρναβαλιού της Πύλου . Με την συμμετοχή μας μπορούμε να στηρίξουμε την προσπάθεια τους προκειμένου να κρατηθούν ζωντανά στον χρόνο τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας

!

Πύλος – Μεθώνη – Κορώνη οι Καστροπολιτείες του Μοριά !!

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΤΙΝΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΑΡΗΣ ΧΛΟΥΒΕΡΑΚΗΣ - ΠΑΠΑΣ
Εκτός από τα κάστρα της Πύλου, της Μεθώνης και της Κορώνης, εκτός από τις ωραιότερες, ίσως, παραλίες της Ελλάδας, αυτός ο ευλογημένος τόπος προσφέρει στον ταξιδιώτη και την αδάμαστη απλότητά του
Η νοτιοδυτική Πελοπόννησος αποτελείται στην ουσία από τρεις Δήμους: Κορώνης, Μεθώνης και Πύλου. Και στις τρεις ομώνυμες πόλεις υπάρχουν κάστρα με πολλή ιστορία και περιοχές με φυσική ομορφιά, όμως παρ' όλα αυτά δεν έχουν καταφέρει να γίνουν τουριστικοί προορισμοί. Ο λόγος, νομίζω, είναι απλός. Η περιοχή είναι εύφορη και οι γηγενείς δεν χρειάστηκε να ψάξουν για άλλο τρόπο βιοπορισμού. Ο τουρισμός είναι μια υπόθεση των τελευταίων ετών.
Την πρώτη φορά που επισκέφθηκα την περιοχή ήταν πριν από πολλά πολλά χρόνια (περίπου 40). Είχαμε πάει με αυτοκίνητο και θυμάμαι σαν κακό όνειρο έναν στενό δρόμο γεμάτο στροφές όπου ζαλιζόμουν και κάθε τόσο σταματούσαμε για... στομαχικές εξαγωγές. Ηταν τέτοιος «εφιάλτης» που το μυαλό μου έκανε «delete» όλη την περιοχή. Δεν θυμάμαι τίποτα από εκείνο το ταξίδι. Φέτος πήγα για 4 ημέρες στις αρχές του Σεπτέμβρη και «ερωτεύτηκα». Βεβαίως, ο πηγαιμός για εκεί είναι ακόμα λίγο εφιάλτης (στροφές και στενός δρόμος), μετά την Τρίπολη προς Καλαμάτα. Από την Καλαμάτα προς τις καστροπολιτείες είναι μια απλή επαρχιακή οδός στενή αλλά γραφική. Αν δοκιμάσετε να πάτε από Πάτρα - Πύργο που είναι κάποια περισσότερα χιλιόμετρα, ο «εφιάλτης» είναι τα «ύπουλα» όρια ταχύτητας και τα μπλόκα της Τροχαίας.
Από τον έναν ή τον άλλον δρόμο, όμως, θα φτάσετε εκεί και θα βρείτε τις πιο όμορφες παραλίες της επικράτειας, όμορφη «εξημερωμένη» Φύση, ιστορικά μνημεία, όμορφους οικισμούς, ακόμα και αφρικανικούς χαμαιλέοντες!
Η Πύλος
Η Πύλος (ή Νεόκαστρο) είναι έδρα του ομώνυμου Δήμου με περίπου 2.100 κατοίκους και με μεγάλο φυσικό λιμάνι.
Τα σπίτια της, επί το πλείστον διώροφα, πολλές φορές με καμάρες αλλά και αυλές αποπνέει έναν ιδιαίτερο «αέρα». Τη ρυμοτομία της την οφείλει στους Γάλλους αξιωματικούς του στρατηγού Μαιζόν. Εχει μια πολύ όμορφη πλατεία με έναν τεράστιο και άλλους μικρότερους πλατάνους, διακοσμημένη με παρτέρια αλλά και με τις προτομές των ναυάρχων της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, καθώς και με παλιά κανόνια.
Το φρούριο πάνω από την πόλη (Νιόκαστρο) άρχισε να κτίζεται από τους Τούρκους μετά την ήττα τους στη ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571) για τον έλεγχο της νότιας εισόδου στον όρμο του Ναυαρίνου. Η βόρεια πρόσβαση (Στενό Συκιάς) και το εκεί λιμάνι, στη λιμνοθάλασσα της περιοχής, είχε κλείσει λόγω προσχώσεων. Ονομάστηκε Νιόκαστρο σε αντιδιαστολή με το φρούριο του Κορυφασίου (Παλιόκαστρο ή Παλιό Ναυαρίνο), που ήλεγχε τη βόρεια είσοδο και το παλιό λιμάνι.
Η Πύλος αναφέρεται από τον Ομηρο ώς το Βασίλειο του Νέστορα. Σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε από τον μυθικό Πύλο και αρχικά ονομαζόταν Κορυφάσιο. Στα Βυζαντινά Χρόνια, περί τον 6ο αιώνα, το κατέλαβαν οι Αβαροι, απ' όπου και ονομάστηκε Αβαρίνος. Μάλλον από εκεί προήλθε και η ονομασία Ναυαρίνο (Νέο αβαρίνο) που προσδιορίζει όλο τον κόλπο της Πυλίας.
Η Μεθώνη
Η Μεθώνη ή Μοθώνη, κατά πώς την αποκαλεί ο Παυσανίας, ονομάστηκε έτσι από τον Μόθωνα λίθο, ένα βράχο που προχωρεί ως ύφαλος κάτω από τη θάλασσα. Ομως, στα Ομηρικά Χρόνια λεγόταν Πήδασσος. Αλλά σε αυτήν τη μικρή χερσόνησο που ήταν οχυρωμένη από την αρχαιότητα, υπήρχε πάντοτε μια πόλη φημισμένη για το λιμάνι της. Λόγω της στρατηγικής της σημασίας «άλλαξε» πολλούς κατακτητές.
Η ακμή της άρχισε την εποχή του Βυζαντίου αλλά στο απόγειο της δόξας βρέθηκε τον Μεσαίωνα που η Πελοπόννησος ονομάστηκε «νησί της Μεθώνης»!
Έπειτα από Φράγκους, Τούρκους, Ιππότες της Μάλτας, Ενετούς και πάλι Τούρκους απελευθερώθηκε το 1928.
Σήμερα είναι έδρα του ομώνυμου Δήμου με περίπου 1.200 κατοίκους. Στην είσοδο της πόλης, δύο κεντρικοί δρόμοι οδηγούν o ένας στην αγορά και ο άλλος στο εντυπωσιακό κάστρο και στην παραλία της
Το Κάστρο της Μεθώνης, από τα πιο σημαντικά βενετσιάνικα κάστρα που υπάρχουν στην Ελλάδα, καλύπτει μια έκταση περίπου 93 στρεμμάτων και αποτελείται από δύο τμήματα. Νότια απλώνεται η πόλη, που περικλείεται από απλό τείχος με πύργους σε τακτά διαστήματα ενώ στο βόρειο τμήμα, το οποίο είναι ενισχυμένο αμυντικά, καθότι είναι το πλέον ευπρόσβλητο, αναπτύσσεται το φρούριο της πόλης, έδρα του κατά καιρούς στρατιωτικού διοικητή. Τα δύο τμήματα χωρίζονται με ένα ενδιάμεσο χαμηλό τείχος που ενισχύεται με πέντε πύργους. Ενα κάστρο που είναι πανέμορφο αλλά ρημαγμένο. Γράφει η ιστοσελίδα του υπ. Πολιτισμού: «Το κάστρο της Μεθώνης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οχυρωματικά σύνολα του ελληνικού χώρου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα καστροπολιτείας καταλαμβάνει ολόκληρη την έκταση στα ΝΔ παράλια της Πελοποννήσου, με ένα εξαιρετικό φυσικό λιμάνι, το οποίο κατά τον Μεσαίωνα αποτελούσε σταθμό στο δρόμο των προσκυνητών για τους Αγίους Τόπους και των εμπορικών πλοίων από τη Δύση στην Ανατολή. Η περίοδος ακμής του κάστρου τοποθετείται στην περίοδο της Α΄ Ενετοκρατίας (13ος - 15ος αι.)»
Περιδιαβάζοντας το Κάστρο μου ήρθε το τραγούδι του Χατζιδάκι:
«... εκεί που δίνανε τα χέρια τους οι μύστες...
... τώρα πετάνε τα αποτσίγαρα οι τουρίστες...»
Στα κράτη της Εσπερίας, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, πουλάνε στους πολίτες αντί 1­ - ευρώ ολογράφως!- οικόπεδο μέσα στο κάστρο με την υποχρέωση να χτίσουν σπίτι που εξωτερικά θα είναι βάσει εγκεκριμένου σχεδίου. Ετσι, οι έρημες καστροπολιτείες ζωντανεύουν και γίνονται αυτοτελείς τουριστικοί προορισμοί!
Η Κορώνη
Η Κορώνη και αυτή με το βενετσιάνικο κάστρο της που χτίστηκε από τους Βενετούς κατά τα τέλη του 13ου αιώνα, στο σημείο όπου άλλοτε βρισκόταν βυζαντινό φρούριο.
Ο περίβολος του κάστρου καλύπτει περίπου 400 στρέμματα και καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο το ακρωτήριο Ακρίτας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του έχουν περισωθεί και μαρτυρούν τον επιβλητικό του όγκο και το θαυμάσιο αρχιτεκτονικό σχέδιο.
Πάνω στην αρχαία Ακρόπολη, όπου χτίστηκε το φρούριο, υπήρχαν ερείπια ιερού του Απόλλωνα. Στη θέση του έχει οικοδομηθεί ο βυζαντινός ναός της Αγίας Σοφίας.
Μέσα στο κάστρο σώζονται λαξευμένοι τάφοι, βενετσιάνικες στέρνες, τούρκικο χαμάμ και οι περίφημες «θόλοι». Σε κάθε γωνιά του κάστρου υπάρχει και μια «θόλος», δηλ. μπαρουταποθήκη ή «σκοταδιερό», όπως την έλεγαν οι ντόπιοι. Σε κάθε μία υπήρχε κι ένα πυροβολείο στην κορυφή της. Από αυτές τις μπαρουταποθήκες ξεκινούν κρυφές και στενές στοές, που οδηγούν στα παραθαλάσσια πυροβολεία.
Η πόλη είναι χτισμένη σε μια απότομη πλαγιά και οι διαφορές υψομέτρου, υπολογίζω, πως περνάνε τα 100 μ. Ετσι, παρ' όλο που έχει πολύ γραφικά στενά κι αρκετά παραδοσιακά οικήματα και αρχοντικά με χρώματα, ξύλινα μπαλκόνια και κεραμοσκεπές, το περιδιάβασμά τους μπορεί να γίνει αρκετά κουραστικό λόγω της ανηφόρας. Είναι και αυτή έδρα Δήμου με 1.600 περίπου κατοίκους και η παραλία της σε παροτρύνει σε ουζοποσίες και φαγοπότια!
Η ιστορία της είναι επίσης πλούσια. Οι κάτοικοι του Πεταλιδίου λόγω των σλαβικών επιδρομών μετώκησαν μεταξύ 7ου και 8ου αιώνα στην Ακρόπολη της Ασίνης που κατά τους μέσους Βυζαντινούς Χρόνους μετονομάστηκε Κορώνη. Οι Ενετοί έχτισαν το κάστρο τον 13ο αιώνα και οι Τούρκοι το τελειοποίησαν κατά τον 16ο αιώνα. Κατά την βενετσιάνικη κατοχή, η πόλη αναπτύχθηκε σημαντικά με δικό της ναύσταθμο σε ένα σπουδαίο πολιτικοστρατιωτικό κέντρο.
Αξίζει να δείτε...
...το ανάκτορο του Νέστορα στην Χώρα. Χρονολογικά τοποθετείται γύρω στα 1300 και 1200 π.Χ. και καταστράφηκε με την κάθοδο των Δωριέων (1100 π.Χ.) Το κεντρικό κτίριο (50 x 32 μ.) περιλαμβάνει το μέγαρο του βασιλιά και το μέγαρο της βασίλισσας καθώς και βοηθητικούς χώρους, τάφους και βωμούς.
...τη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, έξω από την Πύλο που αποτελεί το νοτιότερο υγρότοπο διεθνούς σημασίας των Βαλκανίων. Το φθινόπωρο, τα μεταναστεύοντα πουλιά προς τις υποσαχάριες αφρικανικές χώρες βρίσκουν εδώ τον τελευταίο ευρωπαϊκό υγρότοπο πριν από τη μεγάλη τους πτήση πάνω από τη Μεσόγειο και την έρημο, ένα ταξίδι 3.000 χλμ. Κατά την ανοιξιάτικη μετανάστευση γίνεται ακριβώς το αντίθετο. 254 είδη πουλιών έχουν καταμετρηθεί στον υγρότοπο τα τελευταία 3 χρόνια από τα οποία τα 79 έχουν αναγνωρισθεί ως απειλούμενα στην Ευρώπη ενώ 4 από αυτά απειλούνται παγκοσμίως. Σαν τόπος διαχείμασης, η λιμνοθάλασσα είναι εξαιρετικά σημαντική για σπάνια είδη όπως ο Αργυροτσικνιάς, ο Λευκοτσικνιάς και ο Ψαραετός. Γύρω από την λιμνοθάλασσα ζει και ο αφρικανικός χαμαιλέοντας, είναι δε το μοναδικό μέρος στην Ευρώπη που συναντάται αυτό το είδος.
...την Βοϊδοκοιλιά. Η πιο γνωστή παραλία της Μεσσηνίας, ακριβώς στο πίσω μέρος της Γιάλοβας. Αποτελείται από έναν σχεδόν ολοστρόγγυλο κόλπο από ψιλή αμμουδιά με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Ο χώρος θεωρείται αρχαιολογικός, οπότε ο «νεοελληνικός πολιτισμός» δεν έχει καταφέρει να αλλοιώσει το μέρος.
...τις Κατακόμβες του Αγίου Ονούφριου, 2 χλμ. βόρεια της Μεθώνης, λαξευμένες μέσα στο βράχο.
...την Σαπιέντζα. Αν πάρετε το καϊκάκι για να πάτε στο νησάκι της Σαπιέντζας αξίζει να δείτε το κουμαρόδασος, ηλικίας 10.000(!) ετών με κουμαριές που φτάνουν τα 10 μέτρα!
Τέλος, επισκεφθείτε τον Φάρο της Σαπιέντζας που χτίστηκε από την Βασίλισσα Βικτωρία της Αγγλίας (όχι με τα χεράκια της, φυσικά).
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ
Με το αυτοκίνητό σας μέσω Τρίπολης - Καλαμάτας θα κάνετε 300 χλμ. περίπου για Πύλο. Μικρή οδική «δυσκολία» υπάρχει στο κομμάτι μεταξύ Τρίπολης - Καλαμάτας.
ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ
• Ελαιώνας Πάνω από τον οικισμό της Γιάλοβας σε έναν λόφο με εξαιρετική θέα πλήρως επιπλωμένα σπίτια (όχι διαμερίσματα) με ατομική πισίνα. Γιάλοβα T/27230-22.696 www.eleonas.com € €
• Hotel Philip Ομορφο και συμπαθέστατο μικρό ξενοδοχείο στην είσοδο της Πύλου μετά θέας. € € Πύλος T/27230-22.741/23.562 € €
• Hotel Miramare Το παλιό Ξενία ανακαινισμένο και χτισμένο στην άκρη της Πύλου πάνω στη θάλασσα. € € Πύλος T/27230-22.751
• Methoni BeachΤο παλιό Ξενία ανακαινισμένο και σε εξαίρετη θέση όπως όλα τα Ξενία. Μεθώνη T/27230- 28720€ €
€ - έως 60 €
€ € - έως 110 €
€ € € - έως 200 €
€ € € € - από 200 € και άνω
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

VIDEO - Τι κατέγραψε η Κάμερα !!

Συνέβη σε πάρκινγκ αυτοκινήτων στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ και πολλοί μιλούν για ….Φάντασμα !

Τι προτιμούν οι γυναίκες – Αδυνάτισμα ή …Σέξ !

Οι περισσότερες προτιμούν ….αδυνάτισμα !
Περισσότερες από τις μισές γυναίκες εμφανίζονται να προτιμούν να είναι αδύνατες από το να κάνουν σεξ, σύμφωνα με έρευνα βρετανικού περιοδικού.
Το περιοδικό «Fitness» ρώτησε τις αναγνώστριές του αν θα έμεναν έναν χρόνο χωρίς να κάνουν έρωτα, με «αντάλλαγμα» να αποκτήσουν το σώμα των ονείρων τους και το 51% απάντησε θετικά.
Οι υπόλοιπες γυναίκες -από τις 2.400 που ρωτήθηκαν- απάντησαν ότι θα προτιμούσαν να ήταν 15 κιλά παραπάνω από το κανονικό, με την προϋπόθεση να απολαμβάνουν καλό σεξ.
Το 43% των γυναικών παραδέχθηκε ότι παραλείπει γεύματα τακτικά σε μια προσπάθεια να αδυνατίσει και το 39% ότι έχει κάνει «δίαιτες πείνας».
Σύμφωνα με την έρευνα, 3 στις δέκα γυναίκες έχουν δοκιμάσει -αλλά δεν θα επαναλάμβαναν ποτέ- κάποια από τις δίαιτες των διασήμων, όπως η δίαιτα με βρεφικές τροφές της Τζένιφερ Άνιστον ή η δίαιτα αποτοξίνωσης με χυμούς της Γκουίνεθ Πάλτροου. Όπως δήλωσαν, οι δίαιτες αυτές τις άφηναν υπερβολικά πεινασμένες για να μπορούν να τις συνεχίσουν.
«Οι γυναίκες γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να χάσουν βάρος και να μην το ξαναπάρουν, γι’ αυτό είναι πρόθυμες να δοκιμάσουν δίαιτες που έχουν γρήγορα αποτελέσματα. Είναι η ιδέα του μαγικού χαπιού», δήλωσε η διευθύντρια του περιοδικού «Fitness», Παμ Ο’ Μπράιεν.
«Αν ακολουθήσετε μια υγιεινή δίαιτα, γύρω στις 1.500 θερμίδες την ημέρα, θα χάνετε μισό κιλό την εβδομάδα. Η άσκηση είναι σημαντικός παράγοντας. Προσπαθήστε να βρείτε κάτι που σας αρέσει, τρέξιμο ή σπίνινγκ. Απελευθερώνει ενδορφίνες και ενισχύει τον μεταβολισμό», πρόσθεσε.
Η μία στις πέντε γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφερε ότι ασκείται τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα και η μια στις τέσσερις δήλωσε ότι έχει αφαιρέσει φωτογραφίες από το προφίλ της στο Facebook, επειδή πίστευε ότι φαινόταν χοντρή.
Το 27% απάντησε ότι έχει κάνει τόσες δίαιτες που… έχει χάσει τον λογαριασμό, ενώ το 44% δήλωσε ότι βρισκόταν σε δίαιτα την στιγμή της δημοσκόπησης.

Κλεπτομανής γάτος «ρήμαξε» μια γειτονιά !

Το Animal Planet εγκατέστησε κάμερα για να καταγράφει την ….δράση του !
Κυκλοφορεί ελεύθερος τα βράδια, κλέβει ό,τι βρει μπροστά του και μετά επιστρέφει στο σπίτι για να απολαύσει τη λεία του. Ο λόγος για τον γάτο Ντάστι, ο οποίος μετονομάστηκε πλέον σε «Κλεπτό ο γάτος» που τα τελευταία τρία χρόνια έχει κλέψει 600 αντικείμενα.
«Πετσέτες, γάντια, παπούτσια, κάλτσες, μικρά παιχνίδια», εξηγούν οι ιδιοκτήτες του, Τζιν Τσου και Τζιμ Κόλμαν. Οπως περιγράφει η Τσου, το εντυπωσιακό ρεκόρ του Ντάστι σε μία νύχτα είναι 11 αντικείμενα. «Πάντα κλέβει πράγματα. Εκλεψε το μαγιό της μητέρας μου», λέει ο 5χρονος Ιθαν Μακλέλαντ, γείτονας του Ντάστι. Οι κάτοικοι του Σαν Ματέο στις ΗΠΑ βρίσκονται σε συναγερμό, αλλά όπως εξηγούν, δεν σκοπεύουν να πάνε στην αστυνομία.
Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Animal Planet, «Must Love Cats», εγκατέστησε πρόσφατα μία κάμερα έξω από το σπίτι του Ντάστι, η οποία επί μία εβδομάδα κατέγραφε τη δράση του.

Εκπέμπουν SOS οι Ελαιοπαραγωγοί !

Το νεράκι ποιο ακριβό από το λάδι !
Τεράστιο το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ τιμής παραγωγού και τιμών κατανάλωσης !
Εξευτελιστικές τιμές αγοράς καταγγέλλουν οι ελαιοπαραγωγοί σε ολόκληρη τη χώρα για το κορυφαίο προϊόν της χώρας, το ελαιόλαδο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πλέον φθηνότερο από το νερό»!
Με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο να πωλείται σε τιμές αρκετά κάτω των 2 ευρώ το κιλό, το εθνικό προϊόν της Ελλάδας (μαζί με τη φέτα) εκπέμπει SOS.
Η Ελλάδα είναι η νούμερο ένα παραγωγός παγκοσμίως στις μαύρες ελιές και έχει τις περισσότερες ποικιλίες των ελιών από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ενώ παράλληλα κρατά -παγκοσμίως- την τρίτη θέση στην παραγωγή ελιών με περισσότερα από 132 εκατομμύριο δέντρα!
Και ενώ κανείς θα περίμενε ότι θα εξαργυρωνόταν η κραταιά αυτή θέση της Ελλάδας ως ελαιοπαραγωγού χώρας παγκοσμίως, οι ελαιοπαραγωγοί καταγγέλλουν ότι "αναγκάζονται" να πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές από λίγα λεπτά έως και ένα ευρώ το κιλό τη στιγμή που στους καταναλωτές φθάνει σε πολλαπλάσια τιμή!
Πολλοί αγρότες μάλιστα τονίζουν ότι με τέτοιες τιμές η ελαιοκαλλιέργεια αρχίζει και μετατρέπεται σε ασύμφορη με αποτέλεσμα να γίνονται ολοένα και πιο συχνά τα φαινόμενα των εγκαταλελειμμένων χωραφιών!

Μαθητές με το «Τσιγαριλίκι » στο χέρι !!

Συνελήφθησαν μέσα στις τουαλέτες του σχολείου να κάνουν « νταραβέρι »
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου Κρήτης σε βάρος δύο μαθητών που συνελήφθησαν εντός του σχολείου τους (1o ΕΠΑΛ), με ένα «τσιγαριλίκι». Οι δύο μαθητές «συνελήφθησαν» μέσα στις τουαλέτες του σχολείου από το φύλακα, ο οποίος διαπίστωσε ότι γινόταν «νταραβέρι» μεταξύ τους και αμέσως ενημέρωσε αρμοδίως. Στην συνέχεια ανέλαβαν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Έβρεξε « προβλήματα » σε όλη την Χώρα !

Απότομη είναι η αλλαγή του καιρού από το απόγευμα της Παρασκευής καθώς έντονες είναι βροχοπτώσεις στην Αττική ενώ οι ισχυροί άνεμοι «έδεσαν» τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Αναλυτικά, η κακοκαιρία που ξεκίνησε από τα δυτικά πλήττει ιδιαίτερα τώρα τα Βόρεια Προάστεια όπου σημειώνεται ισχυρή χαλαζόπτωση δημιουργώντας προβλήματα στους δρόμους και τις μετακινήσεις.
Και στην υπόλοιπη Αττική πάντως οι καταιγίδες, οι αστραπές και οι βροντές δεν λένε να σταματήσουν, πλημμυρίζοντας τους δρόμους.
Κακοκαιρία πλήττει και το νομό Αχαΐας. Συγκεκριμένα, στον Ψαθόπυργο επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να απεγκλωβίσει μία ηλικιωμένη γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στο ίδιο της το σπίτι! Τα νερά της θάλασσας είχαν φθάσει μέχρι την αυλή της.
Ζημιές σημειώθηκαν και σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας εξαιτίας της πτώσης σοβάδων από πολυκατοικίας. Η πτώση των σοβάδων οφείλεται στην δυνατή βροχόπτωση που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή στην Πάτρα.
Τέλος, στην Πάτρα ξεριζώθηκαν δύο δένδρα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.
Την ίδια ώρα, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ.Επίσης έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντίρριου.
Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων Αγ.Κωνσταντίνο-Σποράδες,Κυλλήνη-Ζάκυνθο και Κυλλήνη-Αργοστόλι. Από Ηγουμενίτσα Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα Λευκίμμη γίνονται δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Από Πάτρα τα πλοία φεύγουν μόνο για Ιταλία, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων από Πειραιά για Αργοσαρωνικό. Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των μικρών σκαφών για Σαλαμίνα.
Πάντως από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν στα δυτικά και βόρεια και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Παράλληλα οι άνεμοι αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βόρειους και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Έρχεται «έκρηξη» των (λαθρο)μεταναστών;

Ο Κλεισθένης γράφει.
Το ρητό «όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες» πιθανά θα επαληθευτεί αν κάποιος απ’ τους απεργούς πείνας χάσει τη ζωή του εξ’ αιτίας της αδυναμίας των κυβερνώντων να δώσουν μια κάποια λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ και μερικών ανεγκέφαλων που μετακίνησαν την ομάδα των λαθρομεταναστών απ’ την Κρήτη στην Νομική.
Παρακολουθώ το θέμα απ’ την αρχή και διαπιστώνω ότι παίχτηκαν αλλά και εξακολουθούν να παίζονται βρώμικα πολιτικά παιγνίδια με πρωταγωνιστές κάποιους λαθρομετανάστες και συνεπίκουρους πολλούς «ανθρωπιστές» από διάφορους πολιτικούς χώρους.
Έχει υπολογίσει κανείς απ’ αυτούς τους πολιτικούς «τζογαδόρους» τι θα επακολουθήσει αν ένας απ’ τους απεργούς πείνας χάσει τη ζωή του;
Αυτοί που σκηνοθέτησαν και εκτέλεσαν αυτό το σχέδιο για να εκβιάσουν την Ελληνική κοινωνία ψάχνουν να βρουν λύση στο πρόβλημα; ή επιδιώκουν τον θάνατο κάποιου δύστυχου λαθρομετανάστη για να επιτύχει ο εκβιασμός;
Υπάρχει κανείς που δεν έχει πειστεί ότι το καλοσκηνοθετημένο και καλοεκτελεσμένο σχέδιο αποτέλεσε και αποτελεί προσπάθεια εκβιασμού των Ελλήνων για να αποδεχτούν κάτω από πιέσεις (ας περιμένουμε να δούμε ποιες και από πού) την παραμονή και νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών με καταστροφικές συνέπειες για τον κοινωνικό ιστό;
Υπάρχει κανείς που να πιστεύει τις ψευτοδικαιολογίες των όσων υπεύθυνων και ανεύθυνων πραγματοποίησαν μια μεταφορά με πλοίο της γραμμής τόσων πολλών ανθρώπων χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό;
Έχει κανείς απ’ τους κυβερνώντες υπολογίσει την αντίδραση των υπόλοιπων λαθρομεταναστών αν «χτυπάω ξύλο» έχουμε θάνατο κάποιου λαθρομετανάστη στην Υπατία;
Ποιον εξυπηρετεί ένας πιθανός νεκρός λαθρομετανάστης;
Σίγουρα δεν εξυπηρετεί αυτόν που ήρθε απ’ την άλλη άκρη της γης για να βρει εδώ στην Ελλάδα το θάνατο από απεργία πείνας που κάποιοι τον συμβούλεψαν να κάνει για να πετύχουν τα δικά τους σχέδια που τελικά θα αποβούν σε βάρος του Ελληνικού λαού.
Όλη η θολοκουλτουριάρικη ελίτ περιμένει να συμβεί ένας τέτοιος θάνατος για να ξεσπαθώσει εναντίον των Ελλήνων που δεν συμφωνούν με τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών.
Θα ακουστούν πάλι τα «κοσμητικά» επίθετα που κατά κόρον χρησιμοποιεί «περιλούζοντας» κάθε πολίτη που αντιδρά και δεν θέλει την αλλοίωση του Ελληνικού έθνους ούτε την ισλαμοποίηση της πατρίδας μας ούτε την δημιουργία «εκ του μη όντος» μειονοτήτων και γκέτο στις πόλεις και τα χωριά.
Η κυβέρνηση συνεπικουρούμενη και από κόμματα της αντιπολίτευσης ισχυρίζεται σαν νέος Ηρακλής ότι θα πραγματοποιήσει τον «άθλο» της εξεύρεσης 50 δις ευρώ σε λίγα χρόνια και είναι κατά γενική ομολογία ανίσχυρη να επιλύσει το πρόβλημα στην Υπατία. Μήπως; λέω μήπως; το αφήνουν να εξελιχτεί σε τραγωδία; Ποιον θα ωφελήσει μια τέτοια κατάληξη;
Η χειρότερη εξέλιξη εκτός βέβαια του τυχόν θανάτου κάποιου δύστυχου λαθρομετανάστη θα είναι η μαζική «Ελληνοποίηση» κάθε αλλοδαπού που είναι σήμερα στην Ελλάδα χωρίς καμία προϋπόθεση ούτε καν εθνική (βέβαια η λέξη εθνική είναι κατακριτέα σήμερα). Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε επέλαση ορδών λαθρομεταναστών απ’ τα μεσογειακά Αραβικά κράτη που ως γνωστό σήμερα γίνεται χαμός με ότι αυτό σημαίνει.
Ακόμη χειρότερη κατάληξη θα είναι ο ξεσηκωμός των υπόλοιπων λαθρομεταναστών οι οποίοι ας σημειωθεί είναι ήδη οργανωμένοι.
Συνδέεται αυτή η εξέλιξη με τις ασκήσεις του στρατού για αντιμετώπιση οργισμένου πλήθους;
Επειδή η μια διάψευση διαδέχεται την άλλη και τελικά όσα διαψεύδονται πραγματοποιούνται δεν ξέρουμε τι, πότε και ποιον να πιστέψουμε. Η επικρατούσα σύγχυση δημιουργεί και σενάρια που μοιάζουν με επιστημονικής φαντασίας, ζώντας όμως στην Ελλάδα τη χώρα που μπορεί να συμβεί και το ποιο τρελό, καλό θα είναι να παραμένουμε σε εγρήγορση.
http://ideopigi.blogspot.com/2011/02/blog-post_19.html

Ο Τύπος της Μεσσηνίας της 19/2/2011



Ωμή βία στη Λιβύη – Γίνεται λόγος για δεκάδες νεκρούς !

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Λιβύη. Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για δεκάδες νεκρούς. Ο Καρίμ Ελ Γκαβχάρι, δημοσιογράφος και ειδικός σε θέματα Εγγύς Ανατολής, μίλησε στην DW.
Πολλοί μιλούν για ντόμινο εξεγέρσεων στις αραβικές χώρες, μετά τις ανατροπές των καθεστώτων στην Τυνησία και στην Αίγυπτο. Και ίσως να μην έχουν άδικο. Στη Λιβύη η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες, σύμφωνα με την αντιπολίτευση. Πόσο πιθανό είναι η Λιβύη να μετατραπεί σε μια δεύτερη Αίγυπτο; Επ’ αυτού απαντά, ο Καρίμ Ελ Γκαβχάρι, δημοσιογράφος και ειδικός σε θέματα Εγγύς Ανατολής:
Η κατάσταση για τους διαδηλωτές στη Λιβύη είναι πάρα πολύ δύσκολη, γιατί τα καθεστώτα μαθαίνουν από τα λάθη των υπολοίπων. Το αιγυπτιακό και το τυνησιακό καθεστώς στράφηκαν σχετικά ήπια εναντίον των διαδηλωτών. Στη Λιβύη απαντούν με όλη τους τη δύναμη και έχουν επιστρατεύσει την κρατική μηχανή. Δεν βγαίνει όμως μόνο η αστυνομία στους δρόμους, αλλά και πληρωμένοι από το καθεστώς που χτυπούν τους διαδηλωτές. Παράλληλα το καθεστώς έχει μάθει να χρησιμοποιεί και αυτό το ίντερνετ σαν όπλο και στέλνει ειδήσεις, ώστε να μην κατεβαίνει ο κόσμος στο δρόμο γιατί η αστυνομία θα χτυπήσει με πραγματικά πυρά. Αυτή είναι μια νέα πολύ δύσκολη πραγματικότητα για τους διαδηλωτές στη Λιβύη».
Τίποτα όμως δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα. Και ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πριν από μερικές εβδομάδες πως οι πανίσχυροι Μπεν Αλί και Μουμπάρακ θα ανατραπούν. Πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση για τον Καντάφι;
«Εξαρτάται εάν οι Λίβυοι θα καταφέρουν αυτό που κατάφεραν οι Αιγύπτιοι, δηλαδή να κατεβάζουν κάθε μέρα κόσμο στο δρόμο. Το καθεστώς στη Λιβύη προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον κόσμο. Ούτε η Τυνησία, ούτε η Αίγυπτος κατάφεραν πάντως να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Μέχρι σήμερα τα καθεστώτα στις αραβικές χώρες, ακόμα και στο Μπαχρέιν, τη μόνη απάντηση που έχουν βρει είναι να κατεβάζουν στους δρόμους τις δυνάμεις ασφαλείας».
Κοινωνικά τα αιτήματα του κόσμου
Πέρα από αυτό όμως ο Καντάφι έχει και άλλα μέσα στη διάθεσή του, όπως επισημαίνει ο Καρίμ Ελ Γκαβχάρι:
«Ο Kαντάφι σε αντίθεση με τον Μουμπάρακ έχει αρκετά χρήματα, χάρη στο πετρέλαιο και σε άλλες δραστηριότητες. Θα προσπαθήσει να μετριάσει τις διαμαρτυρίες για τα κοινωνικά προβλήματα. Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα στη Λιβύη. Δεν πρόκειται για πολιτικές ελευθερίες. Στη πόλη Βεγγάζη, εκεί που υπάρχουν πολλές διαδηλώσεις, είχαν υποσχεθεί στον κόσμο κατοικίες με φθηνά δάνεια. Οι άνθρωποι περιμένουν ακόμα, και για αυτό ξεκίνησαν να καταλαμβάνουν τα σπίτια Όσον αφορά λοιπόν τα κοινωνικά και τα οικονομικά προβλήματα, το καθεστώς στη Λιβύη έχει μεγαλύτερο περιθώριο από ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση».
Ο Καρίμ Ελ Γκαβχάρι πιστεύει πάντως πως αν το καθεστώς της Λιβύης δεν βρει άλλο τρόπο από το να κατεβάζει τις δυνάμεις ασφαλείας στο δρόμο, οι προοπτικές του είναι μάλλον δυσοίωνες.
Katrin Ogunsade DW

Την Κυριακή ανοίγουν τα διόδια της Ασέας !

Οι επιτροπές αγώνα πολιτών και εργαζομένων προγραμματίζουν για την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου το άνοιγμα των διοδίων της ΑΣΕΑΣ στις 15.00 για ελεύθερη διέλευση των οδηγών κόντρα στα νομοθετήματα του κου Ρέππα .Σύμφωνα με το Πανελλαδικό Συντονιστικό η παρουσία όλων των Μεσσηνίων κρίνεται απαραίτητη

«Βούλιαξε » από τις καταιγίδες η Μεσσηνία !

Έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχόπτωση ,καταιγίδες και χαλάζι , αδιάβατοι δρόμοι καθώς οι οδηγοί δεν μπορούσαν να προχωρήσουν επειδή δεν είχαν ορατότητα και προβλήματα στις καλλιέργειες που οι ζημιές θα φανούν το ξημέρωμα ήταν το αποτέλεσμα των διαδοχικών ισχυρών καταιγίδων που έπληξαν αργά χθές βράδυ όλη την Μεσσηνία Πάντως, για περισσότερο από μία ώρα δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους οι Μεσσήνιοι την ένταση των καιρικών φαινομένων. Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει, και επιβεβαιώθηκε. Θα συνεχιστούν όμως και το πρωί τα φαινόμενα ενώ ύφεση θα πρέπει να περιμένουμε μετά το μεσημέρι.

Το Ναύπλιο και η Αργολίδα «υποδέχονται» την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου !!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Αργολίδας στο Ναύπλιο, το Σάββατο 19/2/2011, ώρα 11 π.μ., στο άγαλμα του Καποδίστρια.
Στα πλαίσια της συνόδου των πρυτάνεων η υπουργός Δια Βίου Αμάθειας και Κλεισίματος Σχολείων κ. Άννα Διαμαντοπούλου επισκέπτεται το επόμενο τριήμερο το Ναύπλιο.
Η υπουργός της κυβέρνησης του Μνημονίου και της Τρόικας με την πολιτική της διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση, κλείνει σχολεία μέσω συγχωνεύσεων, αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη (με ότι αυτό σημαίνει για την εκπαιδευτική διαδικασία), περικόπτει δαπάνες για την παιδεία, μειώνει δραματικά μισθούς και επιδόματα εκπαιδευτικών οδηγώντας τους στην εξαθλίωση, καταργεί στην ουσία την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, διαλύει τα ασφαλιστικά τους ταμεία (Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής στον κατατοπιστικό πίνακα που εξέδωσε η ΟΛΜΕ).
Ήδη η ΕΛΜΕ Αργολίδας με ανακοίνωσή της καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τον αργολικό λαό, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ναύπλιο, το Σάββατο 19/2/2011, ώρα 11 π.μ. στο άγαλμα του Καποδίστρια.
Η Κοινή Δράση Αργολίδας στηρίζει την κινητοποίηση και στέκεται αλληλέγγυα στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς που πλήττονται από τη βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.

Η Τζούλια,το 666 και οι μαύροι καβαλάρηδες!

Από το www.infoblog.gr
Εδω και δύο βδομάδες περίπου,έχει βγει και το δεύτερο dvd της Τζούλιας.Αυτή την φορά,δεν της έφτανε ένας παρτενέρ,αλλά αποφάσισε να βρει και δύο αγοράκια περίεργα,όπως λέει και η ίδια στην «ταινία»,οι οποίοι είναι δύο μαύροι. Πάντως,το να βλέπεις μία από τις ωραιότερες Ελληνίδες να κάνει σεξ,σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα ευχάριστο θέαμα.Από’κεί και πέρα όμως,το να είναι επιτυχημένη μια ταινία με περιεχόμενο από σκληρό πορνό,ή το να πούμε πως η ξανθιά σεξοβόμβα,έχει γίνει μία μεγάλη πορνοστάρ και πως η καινούρια της ροζ ταινία,είναι υπερπαραγωγή,απέχει παρασάγκας!Έχει δρόμο ακόμα η Τζούλια με τον Σειρηνάκη για όλα αυτά.
Εμείς πάντως,πριν σας δείξουμε κάποιες φωτό, θα ασχοληθούμε με δύο πράγματα που μας έκαναν μεγάλη εντύπωση και τα οποία,έχουν αποσιωπηθεί κάπως.
Ας αρχίσουμε με το πρώτο. Μόλις ξεκινάει το dvd,βλέπουμε την Τζούλια να κυκλοφορεί γυμνή με μία μαύρη περούκα,ώστε να μην αναγνωριστεί,στους δρόμους της Βούλας!!!Σίγουρα,πολύ πρωτότυπη ιδέα,αλλά δεν νομίζω πως είναι ότι καλύτερο να κυκλοφορεί κάποιος γυμνός στους δρόμους.Προσβολή της δημόσιας αιδούς,δεν λέγεται αυτό;
Το δεύτερο και κυριώτερο είναι,πως μετά από λίγο βλέπουμε στην Αλεξανδράτου,ένα τατουάζ στο χέρι με τον αριθμό 666.Ποιός είναι ο λόγος άραγε,για να κάνεις ένα τέτοιο τατουάζ και να το επιδεικνύεις;Θέλει απλά να προκαλέσει;Θέλει να μας πει κάτι η πρωταγωνίστρια;Η’ θέλει να μας το περάσει,σαν να είναι της μόδας;Και εάν είναι έτσι,γιατί έχει γίνει της μόδας,οτιδήποτε αντιχριστιανικό και ανθελληνικό;Μία απορία,που ίσως δεν μπορεί κανείς να λύσει και δεν είναι της παρούσης.

ΦΡΙΚΗ - 7 υπάνθρωποι εξέδιδαν 13 χρονο κοριτσάκι !

Οι λέξεις φρίκη κι αποτροπιασμός αδυνατούν να περιγράψουν τη βάναυση κακοποίηση και στη συνέχεια εκμετάλλευση που υπέστη το τελευταίο χρονικό διάστημα ένα 13χρονο κοριτσάκι μιας διαλυμένης ελληνικής οικογένειας, από πραγματική αγέλη 7 ατόμων, μεταξύ των οποίων μάλιστα βρίσκονταν και γυναίκες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsit, η 13χρονη είχε ουσιαστικά απαχθεί πριν από περίπου ένα μήνα από το σπίτι του παππού και της γιαγιάς στο οποίο την εγκατέλειψαν οι χωρισμένοι γονείς της, ότι πίστεψε στις δελεαστικές υποσχέσεις ενός σεσημασμένου μαστροπού.
Τον ακολούθησε και οδηγήθηκε από το δυνάστη της σ’ ένα χώρο στον οποίο άρχισε το απερίγραπτο μαρτύριο. Το άτυχο κοριτσάκι βιάστηκε κατ’ επανάληψη και ξυλοκοπήθηκε μέχρις ότου καμφθούν οι αντιστάσεις της να προωθηθεί στην πορνεία.
Στη συστηματική εκβίαση, κακοποίηση και συντριβή μέχρι κονιορτοποίησης του ψυχικού της κόσμου, συνέβαλαν και γυναίκες, οι οποίες στη συνέχεια ανέλαβαν ρόλο επιτηρητή σε διάφορους οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας στην οποία την οδήγησαν και την εξέδιδαν.
Η αντίστροφη μέτρηση για να τελειώσει το μαρτύριο άρχισε όταν οι απεγνωσμένοι από την πολυήμερη απουσία της και κυρίως από την ανυπαρξία οποιουδήποτε ίχνους ζωής, η γιαγιά και ο παππούς δήλωσαν την εξαφάνιση της και η υπόθεση άρχισε να εξετάζεται από την υποδιεύθυνση ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.
Επειδή όμως από ακριτομυθίες και από τις πρώτες πληροφορίες που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί προέκυπταν βάσιμες υπόνοιες περί κινδύνου ζωής, κρίθηκε προτιμότερο να μην γίνει amber alert και η υπόθεση για την ασφάλεια του παιδιού να ξεψαχνιστεί με παραδοσιακές μορφές.
Το κοριτσάκι ευτυχώς βρέθηκε μετά από διάστημα μικρού χρονικού διαστήματος αναζητήσεις και μεταφέρθηκε αρχικά σε νοσοκομείο όπου πιστοποιήθηκε η απερίγραπτα βάναυση κακοποίηση του και στη συνέχεια σε ίδρυμα για την ψυχολογική υποστήριξη του.
Όπως διαπιστώθηκε, μετά την αρχική ομηρία και τους κατ’ επανάληψη βιασμούς, πειθαναγκάστηκε να εκδίδεται σε εξαθλιωμένους οίκους ανοχής. Το εξίσου τραγικό της υπόθεσης είναι πως παρότι είναι παραπάνω από εμφανής η παιδικότητα στο πρόσωπο και στο κορμάκι της, αφενός υπήρξαν στο διάστημα αυτό εκατοντάδες ενήλικοι άνδρες πρόθυμοι να βυσσοδομήσουν σε βάρος της, αφετέρου κανείς τους δεν κατήγγειλε στις αρχές το νοσηρό φαινόμενο.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και σε χρόνο ρεκόρ οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 7 ατόμων, από τα οποία τουλάχιστον οι 2 γυναίκες και μετά το σταδιακό εντοπισμό τους, οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.
Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής στο μεταξύ, συνεχίζουν τις έρευνες, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της ύπαρξης και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

18.2.11

80 δεσποτάδες για 13 περιφέρειες… Μήπως είναι υπερβολή;...

Από τον Γιάννη Παπαιωάννου
http://papaioannou.wordpress.com/
Γενικότερα μετά τον Καλλικράτη με τις 13 νέες περιφέρεις αλλά και την αιματηρή οικονομία την οποία υφίσταται ο λαός μας είναι κάπως παρωχημένο και ακριβό να πληρώνει το κράτος 80 Δεσποτάδες. Η δομή του κράτους άλλαξε… Δεν νομίζεται ότι... χρειάζεται μια ανάλογη κίνηση και από την εκκλησία;
Αιτωλίας και Ακαρνανίας
Αλεξανδρουπόλεως
Αργολίδος
Άρτης
Βεροίας και Ναούσης
Γλυφάδας
Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως
Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου
Γρεβενών
Δημητριάδος και Αλμυρού
Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος
Δράμας
Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης
Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας
Ελασσώνος
Ελευθερουπόλεως
Ζακύνθου και Στροφάδων
Ζιχνών και Νευροκοπίου
Ηλείας και Ωλένης
Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων
Θεσσαλονίκης
Θηβών και Λεβαδείας
Θήρας, Αμοργού και Νήσων
Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου
Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών
Ιωαννίνων
Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού
Καλαβρύτων και Αιγιαλείας
Καρπενησίου
Καρυστίας και Σκύρου
Κασσανδρείας
Καστορίας
Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων
Κεφαλληνίας
Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού
Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Κορίνθου, Σικιώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους
Κυθήρων
Λαγκαδά
Λαρίσης και Τυρνάβου
Λευκάδος και Ιθάκης
Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου
Μάνης
Μαντινείας και Κυνουρίας
Μαρωνείας και Κομοτηνής
Μεγάρων και Σαλαμίνος
Μεσογαίας και Λαυρεωτικής
Μεσσηνίας
Μηθύμνης
Μονεμβασίας και Σπάρτης
Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου
Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου
Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας
Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς
Νέας Σμύρνης
Νικαίας
Νικοπόλεως και Πρεβέζης
Ξάνθης και Περιθεωρίου
Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας
Παροναξίας
Πατρών
Πειραιώς
Περιστερίου
Πολυανής και Κιλκισίου
Σάμου και Ικαρίας
Σερβίων και Κοζάνης
Σερρών και Νιγρίτης
Σιδηροκάστρου
Σισανίου και Σιατίστης
Σταγών και Μετεώρων
Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου
Τρίκκης και Σταγών
Τριφυλίας και Ολυμπίας
Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης
Φθιώτιδος
Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου
Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας
Φωκίδος
Χαλκίδος

Ο Πλούταρχος τραγουδά Verdi και βραβεύεται! (video)

Το βράδυ της Πέμπτης, 17 Φεβρουαρίου, ήταν η πιο σημαντική βραδιά του San Remo Festival, καθώς ήταν αφιερωμένη στα 150 χρόνια Ένωσης της Ιταλίας!
Δύο Έλληνες- ο δικός μας πολυαγαπημένος τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος και η σπουδαία ελληνίδα υψίφωνος Δήμητρα Θεοδοσίου- και ένας Ιταλός-ο κορυφαίος ερμηνευτής του ιταλικού τραγουδιού Al Bano-ανέβηκαν στη σκηνή του Ariston Theater και ερμήνευσαν το «Va pensiero», το γνωστότερο χορωδιακό κομμάτι της όπερας Nabucco του Giuseppe Verdi, που είναι και ο πνευματικός εθνικός ύμνος των Ιταλών!
Μια ερμηνεία που καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό ώστε να την ψηφίσουν ως την καλύτερη ερμηνεία της βραδιάς, με διαφορά μάλιστα 650,000 ψήφων από τη δεύτερη!
Δείτε το video με την παρουσίαση του τραγουδιού...

Τράβηξαν το ….αυτί του Ρέππα για τα διόδια !

H βελτίωση κάποιων παραμέτρων στις συμβάσεις για τους πέντε μεγάλους αυτοκινητόδρομους, όπως είναι αυτή των διοδίων, αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση, υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας στους πρέσβεις της Ισπανίας Μιγκέλ Φουέντες, της Γαλλίας Κριστόφ Φαρνό και της Γερμανίας Ρόλαντ Μίχαελ Βέγκενερ.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υποδομών, οι τρεις πρέσβεις επισκέφθηκαν τον κ. Ρέππα με δική τους πρωτοβουλία και έθιξαν το ζήτημα των πέντε αυτοκινητοδρόμων και το ενδιαφέρον τους να στηρίξουν τα έργα έως την ολοκλήρωσή τους.
Ο υπουργός επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι πέντε συμβάσεις παραχώρησης και τους ενημέρωσε ότι είναι σε διαπραγματεύσεις με τους αντισυμβαλλόμενους προκειμένου να αντιμετωπισθούν εκκρεμή ζητήματα. Ακόμη, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Δημόσιο ώστε να είναι συνεπές ως προς τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τις συμβάσεις.
Ο κ. Ρέππας επανέλαβε ότι αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας η αποτελεσματική διαχείριση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει και η βελτίωση κάποιων παραμέτρων, όπως αυτή που αφορά τα διόδια, ώστε να συνεχισθούν και να ολοκληρωθούν τα έργα, που αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα, ιδίως αυτή τη στιγμή.

Η …Ψωροκώσταινα πρώτη σε ιδιωτικά σχολεία!

Ο αριθμός μαθητών που φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος ανάμεσα στις χώρες όπου λειτουργούν μη χρηματοδοτούμενα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια (Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο) και ανέρχεται στο 6% του συνόλου των μαθητών της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Tα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, ωστόσο, εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως... αναγκαίο κακό και όχι ως λειτουργικός άξονας του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα.
Αυτό τονίζεται, μεταξύ άλλων, στη μελέτη του ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) με τίτλο «Ιδιωτική Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα - Προκλήσεις και Προοπτικές», που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του ΕΒΕΑ.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδρυτών Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων, Θαν. Ζαχόπουλος, στα ιδιωτικά σχολέια όλων των βαθμίδων φοιτούν σήμερα περισσότεροι από 90.000 μαθητές και απασχολούνται περίπου 14.00 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 8.500 είναι εκπαιδευτικοί. Ο κρατικός προυπολογισμός «ανακουφίζεται» από δαπάνη 650 εκατ. ευρώ -όσο, δηλαδή, θα ήταν το κόστος της φοίτησης 90.000 μαθητών σε δημόσια σχολεία-, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία ενισχύονται με εισφορές ύψους περίπου 170 εκατ. ευρώ, τις οποίες καταβάλλουν τα ιδιωτικά σχολεία. PROTO THEMA

ΚΑΙΡΟΣ - Χειμωνιάτικο τοπίο το Σαββατοκύριακο !

Για «σκηνικό χειμώνα» το Σαββατοκύριακο, κάνει λόγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Ειδικότερα για αύριο προβλέπονται νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα δυτικά και βόρεια και απο το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο βορειοανατολικό αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι αρχικά νότιων διευθύνσεων 5 με 7 και στα πελάγη 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ που γρήγορα και απο τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται τη νύχτα στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.
Όσο για την Κυριακή η προγνωση κάνει λόγο για τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.
Θα πνέουν άνεμοι βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση απο το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Την Τετάρτη, 2 Μαρτίου, ο ελληνικός τελικός της Eurovision !!

Στις 22.00 τη νύχτα της Τετάρτης, 2 Μαρτίου, η Ελλάδα θα γνωρίζει ποιο τραγούδι θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 56ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Ο ελληνικός τελικός θα μεταδοθεί απευθείας από τη συχνότητα της ΝΕΤ, από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ και από την ERTworld για όλο τον απόδημο ελληνισμό. Οικοδέσποινα της βραδιάς θα είναι η Λένα Αρώνη.
Η βραδιά θα είναι ένα μουσικό ταξίδι στη Eurovision, με πολλές καλλιτεχνικές εκπλήξεις, ενώ θα παρουσιάσουν τα τραγούδια, με τα οποία θα εκπροσωπήσουν ο καθένας τη χώρα του, οι Χρίστος Μυλόρδος από την Κύπρο, Amaury Vassili από τη Γαλλία και Emmy από την Αρμενία.
Το τραγούδι, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί, σε αναλογία 50-50%, από ψηφοφορία του κοινού και από κριτική επιτροπή. Το κοινό θα ψηφίσει, μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS).
Η σειρά με την οποία θα παρουσιαστούν τα τραγούδια τη βραδιά του ελληνικού τελικού, προέκυψε από κλήρωση, παρουσία των δισκογραφικών εταιρειών. Οι τίτλοι των τραγουδιών, οι ερμηνευτές, οι συνθέτες και οι στιχουργοί (με σειρά εμφάνισης), έχουν ως εξής: 1. Come with me (Ερμηνεία: Κόκκινα Χαλιά, Μουσική: Κόκκινα Χαλιά, Στίχοι: Κόκκινα Χαλιά, Ανδρέας Γαλανόπουλος).
2. The Time is Now (Ερμηνεία: Βαλάντω Τρύφωνος, Μουσική - Στίχοι: Ramstrem, Magnusson, Vuorinen).
3. Χαμογέλα (Ερμηνεία: Τριημιτόνιο, Μουσική: Νίκος Τερζής, Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης)
4. Ιt's all Greek to me (Ερμηνεία: Αντιγόνη Ψυχράμη, Μουσική: Απόστολος Ψυχράμης, Στίχοι: Δημήτρης S, Gerarg James Borg).
5. Watch my dance (Ερμηνεία: Λούκας Γιώρκας feat. Stereo Mike, Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη)
6. I Don't Wanna Dance (Ερμηνεία: Nikki Ponte, Μουσική - Στίχοι: Jonas Saeed - Pia Sjeberg)
Το τραγούδι, που θα επιλεγεί, θα διαγωνιστεί στον Α΄ημιτελικό της διοργάνωσης, στις 10 Μαΐου, στο Ντίσελντορφ. Στις 12 θα γίνει ο Β΄ημιτελικός και στις 14 Μαΐου ο τελικός.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ - Η πιπίλα της 2χρονης είχε πέσει στη ρόδα του αυτοκινήτου !!

Ανείπωτη τραγωδία χθες στον Ορχομενό της Βοιωτίας! Ενα αγγελούδι, ένα κοριτσάκι μόλις δύο ετών, βρήκε φρικτό θάνατο κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο παιδικός φίλος του πατέρα του! Σύμφωνα με τους κατοίκους, αλλά και τις διωκτικές αρχές, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε έξω από το σπίτι της γιαγιάς της μικρής στον οικισμό Δραγατσούλα, όπου είχε σταθμεύσει για λίγα λεπτά το όχημά του ο φίλος της οικογένειας.
Το πανέμορφο κοριτσάκι με τα μεγάλα εκφραστικά μάτια ήταν μαζί με τα αδελφάκια του, τη μητέρα και τη γιαγιά του και έπαιζε ανέμελο.
Ο 22χρονος γείτονας και φίλος της οικογένειας σταμάτησε με το αγροτικό μάρκας Mitsubishi να μιλήσει με τη μάνα και τη γιαγιά. Μάλιστα, εκτός των άλλων, φέρεται να τους είπε να μην αφήνουν τα παιδιά στον δρόμο γιατί μπορεί να τα χτυπήσει κανένα αυτοκίνητο. Πριν ξεκινήσει ο 22χρονος ρώτησε τις δύο γυναίκες αν έχουν μαζέψει τα παιδιά που έπαιζαν πίσω από το αυτοκίνητο και αυτές απάντησαν καταφατικά. Καμιά τους δεν είδε το δίχρονο αγγελούδι που προσπαθούσε να πάρει την πιπίλα του που είχε πέσει κάτω από τη ρόδα του συνοδηγού. Το κακό δεν άργησε να γίνει. Οταν αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, ήταν πλέον αργά. Στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου μεταφέρθηκε το παιδί, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Espresso

Νεκρός 46 χρονος σε τροχαίο στην Κυπαρισσία !

Εξετράπη της πορείας του το μοτοποδήλατο που οδηγούσε και προσέκρουσε σε τοίχο !!
Σήμερα το μεσημέρι στο δρόμο Σπηλιά - Κυπαρισσία, έχασε την ζωή του ένας 46χρονος όταν το μοτοποδήλατο που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στον τοίχο σπιτιού. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνά η τροχαία Κυπαρισσίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου