1.12.12

Φταίει και ο Χατζηπετρής!

Είναι πραγματικά πολύ άδικο και παρανοϊκό να απειλούνται άνθρωποι ότι θα χάσουν τη δουλειά τους με μία μονοκονδυλιά. 
Δεν μπορεί να παραδεχθεί εύκολα κανείς ότι όσοι είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχουν προσληφθεί στους δήμους χωρίς να περάσουν από ΑΣΕΠ περισσεύουν ή είναι άχρηστοι. Αναμφίβολα ανάμεσά τους θα υπάρχουν και χρήσιμοι και άχρηστοι , κατά το ίδιο ποσοστό που υπάρχουν στις τάξεις των δικηγόρων,των μανάβηδων ή των διαιτητών αλλά από την άλλη πλευρά δύσκολα θα μπορούσε να πειστεί η κοινωνία πως η αξιολόγηση θα λειτουργούσε ακριβοδίκαια με μία επιτροπή που θα περνούσε από κρίση όλους όσους ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία ή σε οποιαδήποτε άλλη.
Υπάρχει όμως και μία ακόμη διάσταση που έχει ενδιαφέρον να αναφερθώ για να διαπιστώσουμε τι δεν κάναμε καλά για να φτάσουμε στα ''εργασιακά αποσπάσματα ''. Οι δήμαρχοι και οι δήμοι δεν προσπάθησαν ποτέ να βάλουν κάποιους κανόνες στους δημότες προκειμένου να μειώσουν τις δαπάνες προσωπικού καθώς και τα λειτουργικά κόστοι. Για παράδειγμα , σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν κανόνες στην αποκομιδή των σκουπιδιών μια τεράστια δαπάνη αν όχι ασήκωτη για τους δήμου της χώρας μας. Τα απορριμματοφόρα δεν περνούν καθημερινά από όλες τις γειτονιές για να μαζέψουν τα σκουπίδια και οι δημότες είναι υποχρεωμένοι να τα βγάζουν προς αποκομιδή κατά τακτά διαστήματα, συνήθως δύο ημερών και καθορισμένες ώρες . Σε περιοχές μάλιστα όπου υπάρχουν σπίτια με κήπους, το κούρεμα του γρασιδιού γίνεται συγκεκριμένη εποχή . Όποιος δεν κουρέψει το γρασίδι στο συγκεκριμένο διάστημα, ή θα το ανακυκλώσει, ή θα το κουβαλήσει με δικά του έξοδα, ή ...θα το φάει. Οφείλω εδώ να παραδεχτώ ότι τα πηγάδια εναπόθεσης των σκουπιδιών που « ξεπηδούν» σαν μανιτάρια στην Καλαμάτα παρα τα προβλήματα στη χωροθέτηση είναι σε αυτή τη λογική . Άρα, δεν είναι μόνο το κράτος που πλέον είναι υποχρεωμένο να αναδιοργανώσει τη λειτουργία του, αλλά και οι δήμοι. Το ερώτημα είναι πόσοι δήμοι και δήμαρχοι μπορούν να αλλάξουν τις μέχρι  σήμερα πρακτικές που διοικούσαν.
Ένα άλλο παράδειγμα που ενισχύει την φαρέτρα αυτών που υιοθετούν την άποψη πως εμείς με την ανοχή μας φταίμε για την κατάντια μας είναι η κατάσταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης . Το πανεπιστήμιο έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε χωματερή και κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται.
Πρόκειται για μία ντροπή που προκαλεί θλίψη και απογοήτευση καθώς κάποιες συμμορίες θεωρούν δικαίωμά τους να αφανίζουν το σύμπαν. Συμμορίες που άλλες είναι ορατές, τις βλέπουμε και τις ξέρουμε και άλλες δρουν παρασκηνιακά. Το χειρότερο είναι όσοι πρέπει να επέμβουν και να σταματήσουν τον πλήρη εξευτελισμό κάθε έννοιας πανεπιστημιακού ιδρύματος κάθονται και κοιτάζουν. Η διοίκηση του πανεπιστημίου (αν δεν είναι ευθέως αναμεμειγμένη ), η κυβέρνηση, τα κόμματα (όλα), ο φοιτητικός κόσμος ακόμη και η κοινωνία που παραμένει ατάραχη και ανέχεται άβουλη και μοιραία την εξέλιξη ενός ακόμα « εγκλήματος» .
Και όμως έστω και αν το ξεπερνάμε χωρίς να μας απασχολεί αυτή η αθλιότητα επιβαρύνει και απειλεί και εμάς άμεσα ή έμμεσα . Άμεσα αν τα παιδιά μας φοιτούν στο ΑΠΘ και η υγεία τους κινδυνεύει πρωτίστως από τη συσσώρευση των σκουπιδιών, αλλά σε πολλές περιπτώσεις απειλείται και η σωματική τους ακεραιότητα από τις συμμορίες, αν προσπαθήσουν να αναλάβουν πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του χώρου και βέβαια δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και χάνουν ώρες διδασκαλίες ειδικά σε τέτοιες οικονομικές συνθήκες και έμμεσα γιατί από τους φόρους μας χρηματοδοτούνται τα πανεπιστήμια και βεβαίως και το ΑΠΘ.
Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει για να απαιτηθεί η παρέμβαση του κράτους;
Εκτός και αν όπως συμβαίνει πάντα σε κάθε κακοδαιμονία μας ποτέ δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι άλλοι η Τρόϊκα, το μνημόνιο , οι Γερμανοί αλλά πρωτίστως ο ... Χατζηπετρής.

                                        ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ,Μaster ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στην εντατική άστεγος μετά από φωτιά στο κατάλυμά του

Η φωτιά ξέσπασε κάτω απο τη γέφυρα που συνδέει την Καλλιθέα με το Κουκάκι.  

Με σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς ένας άστεγος αλλοδαπός, μετά απο πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο αυτοσχέδιο κατάλυμά του, τα ξημερώματα...

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από την αερογέφυρα της Καλλιρρόης, στην Καλλιθέα, και σύμφωνα με την αστυνομία δίπλα στο αυτοσχέδιο κατάλυμα βρέθηκε μια λάμπα με φωτιστικό πετρέλαιο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ανέλαβαν την υπόθεση, εξετάζουν αν πρόκειται για ατύχημα ή για εγκληματική ενέργεια.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ….Άκου τώρα τι λένε οι κακές γλώσσες !

Γράφει ο Πύλιος
Φύλλο δεν κουνιέται στην περιφέρεια της Μεσσηνίας αυτή την εποχή στο …κυνήγι των λαθρομεταναστών από επίσημες και ….ανεπίσημες αρχές !

Ο Λόγος ;

Κακές γλώσσες ψιθυρίζουν ότι οι ξένοι μετανάστες λαθραίοι και μη δουλεύουν ασταμάτητα στα λιομαζώματα και σε πολλές περιπτώσεις  στα κτήματα μελών και ψηφοφόρων του κόμματος της Χρυσής Αυγής .

Εμείς δεν θέλουμε να πιστέψουμε τις φήμες που διαδίδουν οι ψιθυριστές διότι δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως « Νοικοκυραίοι »της Μεσσηνίας θα «ταΐσουν » την οικογένεια τους λάδι μαζεμένο από τα «μιαρά » χέρια  παράνομων μεταναστών

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Αυτό το καρτοτηλέφωνο είναι στο νέο ντεκόρ της πλατείας;

ΗΜΑΡΤΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ...ΠΟΥ ΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ !!!

Οποιος περνά απο την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας τουλάχιστον βάζει τα γέλια...και αναρωτιέται ποιος ''εγκέφαλος'' αποφάσισε να βάλει σχεδον στο κέντρο της αυτό το καρτοτηλέφωνο.

Μάρθα Καραγιάννη: Όλοι οι πολιτικοί είναι κοπρίτες!...

'Αστραψε και βρόντηξε η ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη για το πολιτικό σύστημα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στον τηλεοπτικό σταθμό Αχελώος TV.
Η ηθοποίος τόνισε ότι δεν ξέρει τι να ψηφίσει πλέον, αφού... δεν εμπιστεύεται κανέναν:


«Δεν έχουμε πολιτικούς που να αντιπροσωπεύουν τα θέλω του κόσμου, δυστυχώς κάθε φορά ψηφίζουμε τον κακό μας τον καιρό. Εγώ δεν πιστεύω στους πολιτικούς, όλοι είναι κοπρίτες, θέλουν την καλοπέραση και την τσεπούλα τους. Αύριο να γίνουν εκλογές δεν έχεις τι να ψηφίσεις, δεν εμπιστεύομαι κανέναν πολιτικό και κανένα κόμμα. Αυτό το βιολί είναι σαράντα χρόνια πανηγύρι, όλοι όσοι πέρασαν από την πολιτική κοίταγαν τον εαυτό τους και μόνο. Σήμερα, δεν υπάρχει αλληλεγγύη, χάθηκε, παλαιότερα αγαπούσαμε ο ένας τον άλλο και είχαμε έννοια για τον γείτονά μας»....
newpost.gr

Βασιλεύουν οι Offshore στο Κρανίδι

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που το «Εθνος της Κυριακής» αποκάλυψε την υπόθεση με τις υπεράκτιες εταιρείες του Κρανιδίου, αναφέρει η εφημερίδα Ημερησία, όμως στο υπουργείο Οικονομικών… σηκώνουν τα χέρια ψηλά, υποστηρίζοντας πως η αρμόδια ΔΟΥ Ναυπλίου έχει μείνει μόνο με δύο υπαλλήλους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο δουλειάς.

Οι υποθέσεις με τις 184 offshore στο Κρανίδι, όπως και ακόμη 200.000 ανοικτές φορολογικές υποθέσεις, παραγράφονται στις 31 Δεκεμβρίου. Ετσι, το υπουργείο Οικονομικών, για να προλάβει να ελέγξει τις υποθέσεις αυτές, σχεδιάζει να παρατείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 τον χρόνο παραγραφής των χρήσεων 2000-2006.

Στη λίστα που είχε συντάξει το ΣΔΟΕ με τις 184 offshore, οι εταιρείες εμφανιζόταν να έχουν ακίνητα αξίας εκατομμυρίων ευρώ στην κατοχή τους χωρίς να έχουν πληρώσει τον ετήσιο φόρο ακινήτων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της λειτουργίας των Offshore στο Κρανίδι, είναι εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 50.000 ευρώ που έχει στην κατοχή της ακίνητα των οποίων η αξία προσεγγίζει τα 8 εκατ. ευρώ.

Αντώνης Σαμαράς -"Η συμφωνία είναι βιώσιμη"

«Η συμφωνία είναι βιώσιμη» διαβεβαιώνει με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, λίγες ημέρες μετά το Eurogroup, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», με την οποία απαντά σε όλες τις επικρίσεις που δέχθηκε εσχάτως και στις αιτιάσεις ότι δεν δίνεται λύση στο ελληνικό πρόβλημα. 
Προσθέτει μάλιστα ότι «αν η Ελλάδα εφαρμόσει όσα υπέγραψε και κυρίως τις διαρθρωτικές αλλαγές, δεν θα γίνουν άλλες περικοπές».
Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι «η διαδικασία της επαναγοράς των ομολόγων δεν αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία» και πως «κάποιοι δημιούργησαν θόρυβο εκεί που δεν υπάρχει θέμα». Υποστηρίζει, δε, ότι τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά το 2013, είναι περισσότερα από τα μέτρα λιτότητας και ότι εξασφαλίζεται η επάνοδος της ρευστότητας και σπάει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης.
Επιπλέον σημειώνει: «Δεν θα αφήσουμε τη διαφθορά να κάνει πάρτι εις υγείαν των κορόιδων». Λέει ακόμη πως «αντιδρούν όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε» και προσθέτει πως αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, τα πράγματα θα ήταν «τρισχειρότερα με χειρότερα μνημόνια».
Ο πρωθυπουργός καταφέρεται εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, λέγοντας: «Ντρέπομαι που υπάρχουν πολιτικοί που έδειξαν καθαρά πως θα χαίρονταν αν δεν είχαμε πάει καλά». Αποκαλεί, τέλος, «κακόβουλη» την κριτική ότι η λύση που δόθηκε δεν είναι οριστική και χαρακτηρίζει «γελοία πράγματα» τα περί «μετατροπής της χώρας σε αποικία χρέους».

Σταματάει οριστικά στην Πάτρα η "Ολυμπία Οδός"!

Μήνυμα αισιοδοξίας για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στο Δημόσιο και τους παραχωρησιούχους για τους «παγωμένους» οδικούς άξονες έρχεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών. 
Πηγές του υπουργείου υποστηρίζουν ότι επίκεινται ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, σε κάθε περίπτωση το αργότερο στα μέσα Δεκεμβρίου. Τα μηνύματα που έρχονται από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων είναι σαφώς πιο συγκρατημένα, καθώς η κοινοπραξία που έχει αναλάβει τόσο την Ιόνια Οδό όσο και τον Ε65 εξακολουθεί να αντιτίθεται σε περικοπή του κατασκευαστικού τους αντικειμένου, όπως γράφει στην "Καθημερινή" ο Γιώργος Λιάλιος.
Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις έχουν πάρει εκ νέου παράταση για τα τέλη Δεκεμβρίου (ή, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υποδομών, για τα μέσα Δεκεμβρίου).
Οι εξελίξεις είναι οι ακόλουθες:
- Οι συζητήσεις με τις κοινοπραξίες Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και Ολυμπία Οδός έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Μένει να αποσαφηνιστεί πλήρως το ακριβές μοντέλο αναχρηματοδότησης των δύο έργων, με τα μελλοντικά έσοδα του Δημοσίου από τα διόδια να χρησιμοποιούνται ως το βασικό εργαλείο εξεύρεσης λύσης.
 Πάντως, αν το Δημόσιο δεχθεί να παραδώσει τις μελλοντικές εισπράξεις του, τότε το όφελος από την επανεκκίνηση των αξόνων θα περιοριστεί στα 3-4 χρόνια που θα χρειαστούν μέχρι να ολοκληρωθούν (από τις διόλου ευκαταφρόνητες νέες θέσεις εργασίας και την αναθέρμανση του κατασκευαστικού κλάδου) αλλά εξανεμίζεται για τα υπόλοιπα 25-30 χρόνια.
Oσον αφορά το τεχνικό σκέλος, στην περίπτωση της Ολυμπίας Οδού έχει πλέον «κλειδώσει» η ολοκλήρωση μόνο του βασικού τμήματος, δηλαδή από την Ελευσίνα μέχρι την Πάτρα.
Οι αντιδράσεις βέβαια από πολιτικούς, τοπικούς παράγοντες και φορείς στην Aχαΐα και την Ηλεία είναι πολλές, ωστόσο οι τράπεζες δεν αφήνουν κανένα ενδεχόμενο υπαναχώρησης, θεωρώντας το τμήμα Πύργου-Τσακώνας μη βιώσιμο οικονομικά. Το ενθαρρυντικό, πάντως, στην περίπτωση του τμήματος Πάτρας-Πύργου είναι ότι η απαραίτητη γη έχει απαλλοτριωθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%, οπότε είναι σαφώς ευκολότερη η κατασκευή του στο μέλλον ως δημόσιο έργο.  
Οι πολιτικές αντιδράσεις, πάντως, δεν είναι ευκαταφρόνητες και προβληματίζουν την κυβέρνηση, καθώς οποιαδήποτε αλλαγή στις συμβάσεις παραχώρησης (που κυρώθηκαν με 5 νόμους το 2007) θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή, όπως έχει γράψει το thebest.gr.
- Αντίθετα, οι συζητήσεις με τις κοινοπραξίες Νέα Οδός και Κεντρική Οδός, για την τύχη της Ιόνιας Οδού και του Ε65, προχωρούν με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Κύρια αιτία είναι η αντίδραση των κατασκευαστών (πρόκειται στην ουσία για την ίδια κοινοπραξία και στα δύο έργα) σε οποιαδήποτε σοβαρή αλλαγή στο τεχνικό αντικείμενο.
Το Δημόσιο έχει προτείνει την κατασκευή του Ε65 μόνο μέχρι το ύψος της Καρδίτσας και τη «λειτουργική ενοποίηση» των δύο παραχωρήσεων. Από την πλευρά τους, οι κατασκευαστές ελπίζουν ότι μπορούν να ασκήσουν επαρκή πίεση ώστε να μην περικοπεί το τεχνικό αντικείμενο των έργων, επικαλούμενοι τις αποζημιώσεις που θα αιτηθούν σε περίπτωση που μία από τις δύο πλευρές καταγγείλει τη σύμβαση παραχώρησης.
- Οσο για τις τράπεζες; Τα νέα της έγκρισης από την ΕΤΕπ δανείου 650 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για τους αυτοκινητόδρομους βελτίωσε το κλίμα. Ωστόσο ο ενθουσιασμός μετριάστηκε κάπως, όταν έγινε ξεκάθαρο ότι τα χρήματα δεν προορίζονται για την υποκατάσταση τραπεζών που δεν επιθυμούν πλέον να συμμετάσχουν στο δανειοδοτικό σχήμα (bail-out).
Το μήνυμα πάντως που έρχεται από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών είναι ότι όλα τα ζητήματα θα κλείσουν το αργότερο έως τα μέσα Δεκεμβρίου με στόχο την επανέναρξη των έργων στο πρώτο εξάμηνο του 2013.
Το αν το Δημόσιο είναι διατεθειμένο να δώσει γη και ύδωρ για την επανεκκίνηση των έργων, απεκδυόμενο τα όποια προνόμια διέσωζε από τις συμβάσεις παραχώρησης, θα φανεί από το αποτέλεσμα των διαπραγματευτικών ικανοτήτων του κ. Ευθ. Βιδάλη, που έχει τεθεί επικεφαλής των συζητήσεων..thebest.gr

Αυτοκτόνησε 24χρονος ειδικός φρουρός !

Βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του και τον αδελφό του

Τέλος στη ζωή του φαίνεται πως αποφάσισε να δώσει 24χρονος από τον Πύργο, ο οποίος ήταν ειδικός φρουρός σε υπηρεσία της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες ο 24χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του.

Όπως αναφέρει το patrisnews.gr, η οικογένεια του 24χρονου προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του από την Πέμπτη και δεν τα είχε καταφέρει. Αποφάσισαν λοιπόν την Παρασκευή να πάνε στην Αθήνα η μητέρα του με τον αδελφό του, οι οποίοι και σύμφωνα με πληροφορίες τον βρήκαν νεκρό στο σπίτι του.

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ...Είχε Άγιο - Έκρηξη στην Τουαλέτα !

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΘΑΝΙΟΥ !
Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 5 περίπου το απόγευμα έγινε έκρηξη σε οικία στην Παλαιοπαναγιά στη Ναύπακτο, που αναστάτωσε ολόκληρη την γειτονιά, από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. 
Άγιο είχε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που ένα λεπτό πριν από την έκρηξη σηκώθηκε να πάρει ένα ποτήρι νερό και πίσω της άκουσε τον τρομερό θόρυβο και την πόρτα της τουαλέτας του σπιτιού να εκσφενδονίζεται στριφογυρίζοντας και καταστρέφοντας ότι έβρισκε μπροστά της.
Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που η γυψοσανίδα του μπάνιου σε κάποιο σημείο όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες ξεκόλλησε από την θέση της. Την ίδια στιγμή έντρομοι οι γείτονες από την ισχυρή έκρηξη όπως μας περιέγραψαν κάλεσαν την αστυνομία και την πυροσβεστική που κατέφθασε μετά από μερικά λεπτά στην οικία. Η πυροσβεστική υπηρεσία διενεργεί έρευνα για τα αίτια της έκρηξης. Μόλις έχουμε νεότερα θα σας ενημερώσουμε για το πόρισμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας .
Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού μη μπορώντας να εξηγήσουν τα αίτια διότι στην τουαλέτα όπως μας είπαν δεν είχαν κάποιο αντικείμενο που θα προκαλούσε έκρηξη αναζήτησαν πληροφορίες μέσω διαδικτύου και βρήκαν μια παρόμοια περίπτωση που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα aggelioforos.gr που μιλάει για έκρηξη λόγο μικρής συγκέντρωσης μεθανίου
nafpaktianews.gr

ΚΚΕ τα "Χώνει" στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις σε βάρος της Μεσσηνίας

 Η ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ "ΦΟΥΝΤΩΣΕ " ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ !!
«Το Υπουργείο Παιδείας, φαίνεται ότι προτίθεται να μεταφέρει Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως αυτό της Φιλολογίας, στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του προγράμματος ”Αθηνά”…  Στα παλιά τα χρόνια, ο λαός της επαρχίας έλεγε παραπονούμενος ότι ”Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα”. Φαίνεται ότι για τον βουτηγμένο στον τοπικισμό και την πελατειακή πολιτική αντίληψη κ. Σαμαρά, η Ελλάδα είναι… μόνο η Καλαμάτα…».
Τάδε έφη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κανελλοπούλου  με αφορμή τη φημολογούμενη μεταφορά του τμήματος Φιλολογίας από την Πάτρα στην Καλαμάτα. Ισχύει ότι διαχρονικά, τόσο οι κυβερνήσεις της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ – με τις κατευθύνσεις της ΕΕ- έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ωστόσο, η συγκεκριμένη δήλωση γεννά κάποια ερωτηματικά:
  1. Δηλαδή, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο λαός της Μεσσηνίας είναι προνομιούχος έναντι του υπόλοιπου ελληνικού λαού; Δε βιώνει τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και των βάρβαρων μέτρων που έχουν παρθεί, επειδή έχει «μπάρμπα απ’ την… Πύλο»; Ζούμε σε διαφορετικό κόσμο, όταν βλέπουμε ότι οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, η εκ περιτροπής εργασία, οι ουρές στον ΟΑΕΔ είναι καθημερινό φαινόμενο και στη Μεσσηνία, όπως σε όλη την Ελλάδα;
  2. Είναι αριστερή θέση να φέρνεις σε αντιπαράθεση τις λαϊκές οικογένειες της μιας πόλης με τις λαϊκές οικογένειες μιας άλλης πόλης, αντί να θέτεις το ουσιαστικό ζήτημα που είναι η πλήρης υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων και η αδυναμία ενός ολόκληρου λαού να σπουδάσει τα παιδιά του και να είναι σίγουρος ότι μετά θα βρουν δουλειά με αξιοπρεπείς όρους;
  3. Άραγε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Θ. Πετράκος, θα κρατήσει την ίδια στάση με τη συνάδελφό του ή θα υιοθετήσει τη γνωστή τακτική της διγλωσσίας, που το Κόμμα του την έχει κάνει επάγγελμα;

Σε διαθεσιμότητα κάθε τρίμηνο πάνω από 6.000 υπάλληλοι

Εξειδικεύονται στο Μνημόνιο τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι εντός του 2013. Επίσης γίνεται αναφορά σε πιθανές παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό με την ολοκλήρωση αναλογιστικών μελετών αλλά και στην τιμολόγηση των γενόσημων φαρμάκων. 
Πιο αναλυτικά, στο Μνημόνιο επιβεβαιώνεται ο στόχος μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, μέσω συνδυασμού των μέτρων κινητικότητας, μείωσης των συμβασιούχων, αποχωρήσεων και απομάκρυνσης των επίορκων. Κάθε τρίμηνο του 2013 θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα πάνω από 6.000 υπάλληλοι.

ΚΑΙΡΟΣ - Πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια!

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας που εκδόθηκε to Σάββατο 01-12-2012, 06:00 τοπική ώρα. Μέρος 1
Πρόγνωση για σήμερα Σάββατο 01-12-2012
Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις:
Στο Ιόνιο, τη δυτική και νοτιά ηπειρωτική χώρα, τις Κυκλάδες, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Νότιοι άνεμοι πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ στο ανατολικό Αιγαίο.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη:
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ισχυρές. Γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Το πρωί στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος:
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις πρώτες πρωινες ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές αλλά βαθμιαία θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια από 07 έως 14 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος:
Καιρός: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και τις πρωινες ώρες στα νότια τοπικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη:
Καιρός: Στις Κυκλάδες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι έντονες. Βαθμιαία βελτίωση. Στην Κρήτη πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια οπού τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά βαθμιαία θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Τοπικές προγνώσεις
Αττική:
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη:
Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Μέρος 2
Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 02-12-2012
Καιρός: Αρχικά στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας (ενδεικτικό υψόμετρο 1600m) και βαθμιαία της κεντρικής (ενδεικτικό υψόμετρο 1800m).
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διπλή δολοφονία σε κολλέγιο. Αυτοκτόνησε ο δράστης

Δύο άτομα βρέθηκαν την Παρασκευή νεκρά σε κολέγιο της πόλης Κάσπερ του Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ, μετά από επίθεση αγνώστου, ο οποίος, όπως ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές, ήταν οπλισμένος με «αιχμηρό αντικείμενο».
Σύμφωνα με την εφημερίδα Κάσπερ Σταρ Τρίμπιουν, η αστυνομία ανακάλυψε τον ύποπτο νεκρό, δίπλα στο άψυχο σώμα ενός υπαλλήλου του κολεγίου. Όπως εικάζουν οι αστυνομικές αρχές ο ύποπτος αυτοκτόνησε αφότου σκότωσε πρώτα τον άτυχο άνδρα. Τα δύο πτώματα βρέθηκαν σε μία από τις αίθουσες του κτιρίου. Ένα ακόμα άτομο είχε βρεθεί λίγο νωρίτερα νεκρό, κοντά στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην πανεπιστημιούπολη, αναφέρει η εφημερίδα.
Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση ήταν «τύπου τόξου», χωρίς όμως να διευκρινίσει τι ήταν ακριβώς. Όπως ανακοινώθηκε όμως δεν χρησιμοποιήθηκαν πυροβόλα όπλα.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της αστυνομίας, ο ύποπτος δεν ήταν φοιτητής του κολεγίου, ενώ οι αρχές ερευνούν το συμβάν προκειμένου να καταλήξουν εάν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ του υπόπτου και των θυμάτων.

Αρνήθηκε ο Ν. Ντερτιλής να πάει στην κηδεία του γιού του

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του γιού του Νικόλαου Ντερτιλή, τελευταίου κρατούμενου εκ των πρωταιτίων της χούντας, ενημέρωσε αμέσως τον αναπληρωτή διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού ότι εάν ο πρώην στρατηγός ζητήσει άδεια για να μεταβεί στην κηδεία του παιδιού του που θα γίνει σήμερα, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012, να του δοθεί και μάλιστα η μεταγωγή του να γίνει χωρίς χειροπέδες, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός των φυλακών προβλέπει το αντίθετο.
 Απλά του ανέφερε ότι θα έχει μία διακριτική συνοδεία.
Ο Ν. Ντερτιλής ενημερώθηκε επί των προθέσεων του υπουργού Δικαιοσύνης και υπέβαλε στη διεύθυνση των φυλακών δήλωση στην οποία αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να μεταβεί στην κηδεία του υιού του.
Να σημειωθεί ότι ο Ντερτιλής, που βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 37 χρόνια, καταδικάστηκε το 1975 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973.

BINTEO - Απίστευτες ασκήσεις για κοιλιακούς φέτες!!!

Σε αυτό το βίντεο θα δείτε πως μπορείτε μέσα στο σπίτι σας με απλές και δυναμικές ασκήσεις να αποκτήσετε τους κοιλιακούς των ονείρων σας!!!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ατυχήματα για τρελά γέλια ! Video

Μια συλλογή από τα πιο ξεκαρδιστικά ατυχήματα σε ένα video!

Δείτε και απολαύστε το Βίντεο ..


Ο ψυχολόγος τους ζήτησε... να κάνουν σεξ μπροστά του

ΕΦΑΡΜΟΖΕ... LIVE ΜΕΘΟΔΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ !!!

Tο ζευγάρι δεν μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά του με τα όσα του έλεγε ο ψυχολόγος στον οποίο απευθύνθηκε προκειμένου να σώσει τον γάμο του. 
Διότι ούτε λίγο ούτε πολύ λίγο έλειψε να τους παρακινήσει να συνουσιαστούν μέσα στο γραφείο του με τον ίδιο θεατή!
Την απίστευτη αυτή περίπτωση μας κατήγγειλε η 38χρονη σύζυγος η οποία ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ που υπέστη, όπως επίσης και ο εν διαστάσει σύζυγός της.
Το ζευγάρι αντιμετωπίζει προβλήματα εδώ και μήνες και ζουν χωριστά ενώ έχουν ήδη αποκτήσει ένα παιδί από τον γάμο τους.
Επειδή όμως πρόθεση και των δύο είναι να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους, αποφάσισαν να αποταθούν σε ειδικό ψυχολόγο προκειμένου να τους καθοδηγήσει σωστά και να αναζητήσει το «παράθυρο» που θα αναζωπύρωνε τον έρωτά τους και θα έδινε ελπίδα για μια καινούργια αρχή.
Συμφώνησαν λοιπόν να αρχίσουν τις κοινές συνεδρίες και τα πράγματα πήγαιναν καλά για τουλάχιστον τέσσερις με πέντε συναντήσεις, σύμφωνα με τα λεγόμενα της καταγγέλλουσας.
Η ίδια αλλά και ο άνδρας της είχαν αρχίσει πλέον να νιώθουν πολύ άνετα με τον ψυχολόγο και να μοιράζονται ανοικτά όλες τις σκέψεις τους γύρω από τον γάμο, τη συμβίωση και τα συναισθήματα που είχε ο ένας για τον άλλον.
Τα πράγματα όμως άρχισαν να αλλάζουν από το προτελευταίο ραντεβού, όταν ο ψυχολόγος το... πήγε καθαρά στο σεξουαλικό κομμάτι!
Ο ψυχολόγος τους είπε ότι το πρόβλημά τους δεν ήταν τα αισθήματα αλλά η ανύπαρκτη ερωτική ικανοποίηση και για τους δύο και τους παρακίνησε να του περιγράψουν τις ιδιαίτερες στιγμές τους.
 Θα τους έβαζε να συνευρεθούν μπροστά του!Στην επόμενη συνάντηση, που ήταν και τελευταία, έγινε το αναπάντεχο: Σύμφωνα με τη σύζυγο, ο ψυχολόγος έβαλε τον άνδρα να ξαπλώσει στον καναπέ και ζήτησε από τη γυναίκα να τον χαϊδέψει.
Το ζευγάρι απόρησε αλλά η σύζυγος έκανε αυτό που της έλεγε.
Μέχρι που της ζήτησε να... ξεκουμπώσει το παντελόνι του άνδρα της και να... κάνει ό,τι θα έκανε αν εκείνος δεν ήταν μπροστά!
Και τότε έγινε το... έλα να δεις. Ο άνδρας πετάχτηκε απ' τον καναπέ κι άρχισε να ανταλλάσει «γαλλικά» με τον ψυχολόγο ενώ λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια!
Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν, αλλά το ζευγάρι έφυγε και προφανώς δεν πρόκειται να ξαναπατήσουν εκεί το πόδι τους...dete.gr

Μεσσηνίας Χρυσόστομος - Έχουμε εμπιστοσύνη στους ελεγκτικούς μηχανισμούς

Ανάστατη είναι η ιεραρχία του κλήρου, μετά τα δημοσιεύματα και τη φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες για ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών μητροπολιτών και για ελέγχους από το ΣΔΟΕ.
Ήδη, μητροπολίτες, που εφέροντο ως ελεγχόμενοι, έχουν διαψεύσει κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιων λογαριασμών, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι το θέμα με την ολοένα και ογκούμενη φημολογία θα πρέπει να συζητηθεί στην Ιερά Σύνοδο και εκείνη πλέον να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να μη συκοφαντούνται -όπως λένε- αρχιερείς.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ ζήτησε την άποψη ενός ιεράρχη και καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «H Εκκλησία έχει εμπιστοσύνη στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της ελληνικής πολιτείας και στις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Έτσι, όποιος αναζητεί την αυτοδικαίωσή του μπορεί να τη διεκδικήσει. Ως εκ τούτου, η Ιερά Σύνοδος δεν μπορεί να ασχοληθεί ουσιαστικά επί του θέματος».
Σημειώνεται ότι η αρχή της ιστορίας έγινε έπειτα από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ελέγχονται μητροπολίτες από το ΣΔΟΕ.
Ήδη, ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, Κύριλλος, από τις 25 Νοεμβρίου έχει διαψεύσει εγγράφως τα περί «οχλήσεώς του από το ΣΔΟΕ». Ο ίδιος μητροπολίτης επανήλθε εκ νέου στο θέμα, λόγω της «επιμονής των αναφορών στον Τύπο», κάνοντας λόγο για «κατάφωρο και αδικαιολόγητο ψεύδος περί δήθεν ελέγχου του από το ΣΔΟΕ και ύπαρξης αμυθήτου περιουσίας σε τραπεζικούς λογαριασμούς». Μάλιστα ο ιεράρχης αναφέρεται στις καταθέσεις του σε Τράπεζες, σημειώνοντας ότι παρέχει τη δυνατότητα και εξουσιοδοτεί εν λευκώ όποιον ενδιαφέρεται να ελέγξει την αλήθεια των όσων έχει δηλώσει, ενώ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του, εναντίον όσων συκοφαντούν τον ίδιο και τη μητρόπολη, που διαποιμαίνει.
Ο μητροπολίτης Περιστερίου, Χρυσόστομος, με γραπτή δήλωσή του, δεύτερη για το θέμα, επισημαίνει: «Επειδή εσχάτως γίνεται πολύς λόγος περί υπάρξεως εκατομμυρίων ευρώ εις τους προσωπικούς μου λογαριασμούς παρακαλώ όπως οιοσδήποτε κληρικός η λαϊκός έχει στοιχεία να τα καταθέσει επωνύμως εις το ΣΔΟΕ προς περαιτέρω έρευναν. Επιφυλάσσομαι να ασκήσω παν νόμιμον δικαίωμα προς την προστασίαν της προσωπικότητός μου και την αποκατάστασιν της υστεροφημίας μου».
Ο μητροπολίτης Μεσογαίας, Νικόλαος, με επιστολή του προς τον αρχιεπίσκοπο κάνει λόγο για «αήθη πολεμική κατά της Εκκλησίας», χαρακτηρίζει «ασύλληπτες μυθοπλασίες, συκοφαντικές αοριστίες και προκλητικές διαδόσεις» τα δημοσιεύματα, αλλά και τις φήμες που έχουν διαδοθεί γύρω από ορισμένους ιεράρχες, και ζητεί από τον αρχιεπίσκοπο να προβεί σε ενέργειες προς το ΣΔΟΕ για να διαψευσθούν υπεύθυνα οι διαδόσεις.
Ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, με ανακοίνωσή του αναφέρεται στο θέμα, λέγοντας μάλιστα ότι ο λογαριασμός της μισθοδοσίας του στην Τράπεζα ανέρχεται αυτή τη στιγμή στο ποσό των 387 ευρώ.
Δεν παραλείπει, ωστόσο, να κάνει λόγο για «τυχόν “πεπτωκότας” αδελφούς εις τον δεινόν πειρασμόν της φιλαργυρίας» τους οποίους παραπέμπει στην «υμνολογία» της Εκκλησίας. Ειδικότερα, τονίζει: «Ει γαρ πλούτον ηγάπας, τι τω περί πτωχείας διδάσκοντι εφοίτας;».
Τέλος, εκκλησιαστικές πηγές διαψεύδουν και τα όσα υποστηρίζονται από ορισμένους ότι υπάρχει λίστα με ονόματα ιεραρχών. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι «ακόμη και αν κάποιοι είχαν στα χέρια τους μια τέτοια λίστα, αυτή θα ήταν πλαστή και κατασκευασμένη».

Η Ελλάδα σταματούσε στην Τρίπολη !

Γράφει ο Μεσσήνιος
Ειλικρινά απορούμε με τις αντιδράσεις των γειτόνων Αρκάδων για την Μεταφορά του 11ου Συνντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα .
Με "Πύρινους λόγους " κατα του Μεσσήνιου Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προσπαθούν να ανατρέψουν μία ειλλημένη απόφαση που αποκαθιστά εν μέρει την αδικία και σπάει σταδιακά την χρόνια απομόνωση της Μεσσηνίας .
Είναι δυνατόν να ξεχάσουμε ότι τα τελευταία 40-50 χρόνια η Ελλάδα τελείωνε στην Τρίπολη είναι δυνατόν να ξεχάσουμε ότι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες της Μεσσηνίας αποψιλώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Τρίπολη είναι δυνατόν να ξεχάσουμε ότι η " Καλλίκαρπος  "Μεσσηνία ήταν το "αποπαίδι " της Πελοποννήσου .
Είναι δυνατόν να ξεχάσουμε ότι διέσπασαν την Πελοπόννησο σε δύο Περιφέρειες  με αποκλειστικό σκοπό και στόχο να διατηρήσει η Τρίπολη όλες τις δημόσιες υπηρεσίες .
Η φυσική Πρωτέυουσα της Πελοποννήσου είναι η Πάτρα με δεύτερη τη τάξει πόλη την Καλαμάτα αλλά με μαγικά ( ΠΟΛΙΤΙΚΆ )τρύκ κατόρθωσαν να παραγκωνίσουν την Μεσσηνιακή Πρωτευουσα και να την μετατρέψουν σε χωριό της Τρίπολης.
Ελπίζουμε ότι η απόφαση αυτή να είναι η αρχή για τις αλλαγές που θα επέλθουν με τον Καλλικράτη 2 και ευελπιστούμε ότι η Πελοπόννησος θα ξαναγίνει μία ενιαία Περιφέρεια με έδρα την Πάτρα .
Έχετε αναλογισθεί πόσοι Μεσσήνιοι πολίτες  και με τι κόστος σε δύσκολες οικονομικά εποχές αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται στην Τρίπολη για τις συναλλαγές τους με τις  γραφειοκρατικές υπηρεσίες του δημοσίου που ξηλώθηκαν εν μία νυχτί από την Καλαμάτα ,
Θέλετε παραδείγματα ας δούμε μερικά πχ. Υπηρεσίες Περιφέρειας ,Αρχαιολογικό Συμβούλιο , ΣΔΟΕ ,Πανεπιστήμιο , Στρατολογία ,Αστυνομικές υπηρεσίες , Πυροσβεστικό Σώμα κλπ
Πολύ φοβούμεθα ότι με την ...φόρα που έχουν πάρει θα ζητήσουν μετά το Αεροδρόμιο και Λιμεναρχείο !

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-Δίδυμα τσακώνονται μέσα στη μήτρα!video

Είναι γνωστό ότι τα δίδυμα έχουν έναν ιδιαίτερο δεσμό, όμως τα συγκεκριμένα μάλλον δεν ξεκινάνε και τόσο καλά… την κοινή τους πορεία στον κόσμο.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο αυτά τα αδερφάκια «τσακώνονται» μέσα στη μήτρα της μητέρας τους, για λίγο έξτρα χώρο!

Τις εντυπωσιακές εικόνες απαθανάτισαν γιατροί από το εμβρυολογικό τμήμα του Imperial College London με τη βοήθεια μαγνητικού τομογράφου.

Μέσα Δεκέμβρη το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα !

 ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ  ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ !
Το 11ο Σύνταγμα Πεζικού μετακινείται από την Τρίπολη στην Καλαμάτα μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου. 
Ηδη τα στελέχη του Συντάγματος έχουν λάβει σχετική διαταγή και προετοιμάζονται για τη μεταφορά, η οποία αναμένεται να γίνει μετά την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων στις 7 Δεκεμβρίου και την τοποθέτησή τους σε μονάδες. 
Τον Ιανουάριο αναμένεται να παρουσιαστούν στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα οι νεοσύλλεκτοι της 1ης ΕΣΣΟ του 2013.
Από τον περασμένο μήνα έχει μετατραπεί σε Μικτό Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης η 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ) της Αεροπορίας στην Τρίπολη.

Απελπισμένη 40 χρονη αυτοκτόνησε πίνοντας δηλητήριο

Μία γυναίκα 41 ετών βρέθηκε νεκρή  γύρω στις 11 χθές το πρωί στο σπίτι της, κοντά στα φανάρια του ΠΑΓΝΗ στην πόλη του Ηρακλείου. 
Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι είχε πιεί ποσότητα φυτοφαρμάκου ή κάποιας δηλητηριώδους ουσίας θέτοντας με αυτόν τον τρόπο τέλος στη ζωή της.
Την άτυχη γυναίκα βρήκαν νεκρή συγγενικά της πρόσωπα, τα οποία και κάλεσαν το ΕΚΑΒ. 
Ασθενοφόρο πήγε στο σημείο όπου και παρέλαβε τη γυναίκα που ήταν ήδη νεκρή και τη μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ.
prismanews.gr

ΙΚΑ: Με συμψηφισμό οι περιπτώσεις αναγνώρισης πλασματικών χρόνων

Με συμψηφισμό θα αντιμετωπισθούν οι περιπτώσεις που έχουν αναγνωρισθεί «πλασματικοί» χρόνοι για την αναγνώριση δικαιώματος συνταξιοδότησης με υπέρβαση του ανώτατου ορίου που προβλέπει ο νόμος, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα των Μέσων Ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία ασφαλισμένοι έχουν αναγνωρίσει «πλασματικούς» χρόνους που δεν τους αναλογούν, η διοίκηση του Ιδρύματος τονίζει ότι τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουν εντοπιστεί, αλλά εφόσον προκύψουν στο μέλλον θα αντιμετωπιστούν με συμψηφισμό του ποσού που αναζητείται με το ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές της προαιρετικής ασφάλισης.

Συμπλοκή μεταξύ Τσιγγάνων και αλλοδαπών στο Ζεφύρι

 ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΠΙΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ !
Άγριες συμπλοκές μεταξύ Τσιγγάνων και Πακιστανών σημειώθηκαν χθές  μετά τις 6 το απόγευμα, έξω από τον καταυλισμό στη διασταύρωση των οδών Παναγιάς Γρηγορούσης και Σουλίου στο Ζεφύρι.
Για άγνωστο λόγο, ομάδες και από τις δυο πλευρές συμμετείχαν σε ένα άγριο επεισόδιο με «μάχες» σώμα με σώμα, με τους συμμετέχοντας να χρησιμοποιούν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα στις συμπλοκές τους για αρκετή ώρα.
Στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις για να επιβάλουν την τάξη, ωστόσο οι συμπλεκόμενοι επέλεξαν να βάλουν σε δεύτερη μοίρα την μεταξύ τους αντιπαράθεση και άρχισαν να πετούν πέτρες προς την πλευρά των αστυνομικών.
Τα επεισόδια έληξαν αλλά παραμένουν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί από την αστυνομία προσαγωγές ή συλλήψεις,

Το ΧΡΗΜΑplus κυκλοφορεί και αποκαλύπτει!


 ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ 2,5 ΔΙΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ
ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2014-16 ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;
ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΦΟΡΟ-ΣΟΚ
ΟΤΑΝ Η ΚΡΙΣΗ «ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ» ΠΥΡΓΟΥΣ
«ΙΩΝΗ»: ΑΣΠΙΔΑ ΣΕ… ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ

Οδ.Βουδούρης - Εξεταστική για το Μνημόνιο:Ούτε κουκούλωμα, ούτε κομματική ξιφασκία

Η πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της υπαγωγής της Ελλάδας στο
ΔΝΤ και άλλα συναφή θέματα, που συζητήθηκαν χθες στη Βουλή, είναι ένα σωστό εγχείρημα
με λάθος τρόπο.

Προφανώς, είναι καιρός να διαλευκάνουμε τα σημαντικά σκοτεινά σημεία που αναφέρονται
στην πρόταση, έστω και αν πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι με τις εξεταστικές. Η ένσταση ότι
τώρα η πολιτική κατάσταση είναι κρίσιμη και είναι προτιμότερο να το αφήσουμε για αργότερα
δεν ευσταθεί. Αντιθέτως, η κρισιμότητα της κατάσταση, αποτελεί έναν λόγο επιπλέον να
διερευνήσουμε το πώς φτάσαμε στο σημείο αυτό. Εξάλλου η κατάσταση δεν αναμένεται να
βελτιωθεί, αλλά δυστυχώς να επιδεινωθεί.
Το πρόβλημα είναι ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγεί σε "Εξεταστική" αλλά σε πολιτικό
δικαστήριο ή, στην καλύτερη περίπτωση, σε φόρουμ κομματικής ξιφασκίας. Η προκαταβολική
δήλωση ότι "η υπαγωγή στο ΔΝΤ ήταν προαποφασισμένη για να εφαρμοστεί η
νεοφιλελεύθερη πολιτική στην Ελλάδα", δεν ανοίγει πεδίο εξέτασης. Αντιθέτως, το κλείνει.
Όλη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει ένα πολιτικό μανιφέστο,
όχι όμως μια εισήγηση για την αμερόληπτη αναζήτηση συγκεκριμένων γεγονότων, όπως
οφείλει να κάνει μια Εξεταστική Επιτροπή, σύμφωνα με τον θεσμικό της ρόλο. Όταν
εκπληρωθεί αυτός ο ρόλος και αποκατασταθεί η αλήθεια των γεγονότων, τότε το κάθε κόμμα
έχει δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση, να βγάλει τα συμπεράσματα του. Όχι πριν όμως.
Αν υπερψηφίζαμε τη συγκεκριμένη πρόταση, τι θα γινόταν; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατήγγειλε την
πολιτική που μας επιβάλλει η κ. Μέρκελ, το ΚΚΕ θα καταδίκαζε τον καπιταλισμό που φταίει
για όλα αυτά, η ΝΔ θα επέκρινε τον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης κοκ. Η Επιτροπή θα έκλεινε
με 7 διαφορετικά πορίσματα, όλα τα κόμματα θα θριαμβολογούσαν και οι πολίτες για ακόμα
μια φορά θα αποκόμιζαν την αίσθηση πως η Βουλή τους κοροϊδεύει.
Ας μου επιτραπεί λοιπόν να κάνω μια πρόταση. Να ενημερωθεί η Βουλή για τη δικογραφία
που έστειλε η Εισαγγελία σχετικά με τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη, οι οποίες σχετίζονται
άμεσα με το θέμα, και να επανέλθει αμέσως μετά η πρόταση Εξεταστικής. Χωρίς όμως
ιδεολογικό-κομματικό περιτύλιγμα. Χωρίς να τεθεί εξαρχής ως δεδομένο αυτό που υποτίθεται
πως θα εξετασθεί. Παραθέτοντας απλά τα σκοτεινά γεγονότα που χρήζουν εξέτασης. Και
είμαι σίγουρος πως κάθε έντιμος βουλευτής δεν θα μπορεί να αρνηθεί αυτή την πρόταση.
Εγώ, εκ των προτέρων, δεσμεύομαι να την υποστηρίξω.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 1-12-2012

30.11.12

Η... ερωτική αγγελία της χρονιάς κάνει το γύρο του Facebook

Ο χειμώνας έρχεται και το κρύο φτάνει σιγά-σιγά στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Πολλοί χρήστες στο facebook με έξυπνες ατάκες κάνουν λόγο για την οικονομική κρίση και τις υψηλές τιμές του πετρελαίου ενώ ένας πιο... ευφάνταστος συμπατριώτης μας αναζητά μια κοπέλα που θα του λύσει τα προβλήματα...
Δείτε την χιουμοριστική εικόνα:

Δεν δίνουν άδεια στον Ντερτιλή να πάει στην κηδεία του γιου του

Έγκλειστος στον Κορυδαλλό εδώ και 38 χρόνια.

Δεν θα παραστεί στην κηδεία του γιου του Βασίλη, ο μοναδικός εν ζωή πρωταίτιος του Απριλιανού πραξικοπήματος του 1967, Νικόλαος Ντερτιλής, που παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού εδώ και 38 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρνηση του να υπογράψει σχετικό αίτημα προς τις αρμόδιες Αρχές, όπως προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για κρατούμενους που ζητούν να παρευρεθούν στην κηδεία συγγενικών τους προσώπων πρώτου βαθμού, θα έχει ως αποτέλεσμα να μην παραβρεθεί για το «ύστατο χαίρε» στο μοναχοπαίδι του, που «έφυγε» σε ηλικία 62 ετών από εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Ο Έλληνας …  «007»

Ο εκλιπόντας υπήρξε ένας από τους καλύτερους αξιωματικούς του Ελληνικού Ναυτικού, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές στο παρελθόν για ριψοκίνδυνες ειδικές αποστολές εκτός συνόρων. Στη Γιουγκοσλαβία, στη Γεωργία, στην Αφρική και την Αλβανία.  Εκεί οφείλεται και ο χαρακτηρισμός του ως «Έλληνας 007».

Το 1993, οργάνωσε και συντόνισε την επιχείρηση «Χρυσόμαλλο Δέρας», για τη διάσωση Ελλήνων ομογενών που απειλούνταν από τις πολεμικές συγκρούσεις στο ηφαίστειο του Καυκάσου. Το Ναγκόρνο Καραμπάχ,  τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία. Ήταν η  μεγαλύτερη ανθρωπιστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ποτέ από την Ελλάδα και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού οι ομογενείς επαναπατρίστηκαν χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Στο ναυτικό  παρέμεινε ως τα τέλη της δεκαετίας του 1990, οπότε και παραιτήθηκε από τη θέση του, για να αναλάβει ενικός αντιπρόσωπος των επιχειρήσεων Στασινόπουλου στο Βελιγράδι μέσω της εταιρείας Metal Globe και το 2010 έγινε μέλος του Δ.Σ. των ελληνικών επιχειρήσεων στη Γιουγκοσλαβία. Τα τελευταία χρόνια, δραστηριοποιούντα επαγγελματικά στο Λυντς της Αυστρίας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή

Δεν υπογράφει αίτηση αποφυλάκισης

Ο 90χρονος «σκληρός» του δικτατορικού καθεστώτος, παραμένει έγκλειστος στην ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, αφού αρνείται πεισματικά να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης

Τον περασμένο Απρίλιο, ο πρώην στρατηγός είχε παραδώσει ιδιόχειρη επιστολή στο ΘΕΜΑ, στην οποία ανέφερε πως θα βγει από τη φυλακή εφόσον : «Αίτηση συγνώμη από εμέ επισήμως η ελληνική πολιτεία δια το διαπραχθέν έγκλημα κατ΄ εμού, όπερ απετέλεσε την μεγαλυτέραν ηθικήν, νομικήν και πολιτικήν ατιμίαν όλων των εποχών» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, καταλήγοντας : «Εν περιπτώσει μη παροχής  ταύτης. Θα αποθάνω εντός των φυλακών εκπληρών αποστολήν ου μόνον ως  Στρατιώτης, αλλά και ως Επαναστάτης εν τη πράξει»protothema.gr

Παιδοψυχαγωγός ασέλγησε σε παιδί !

Ιδιοκτήτες παιδότοπου υποχρεώθηκαν από τη Δικαιοσύνη να καταβάλουν το ποσό των 44.000 ευρώ σε γονείς 9χρονου αγοριού, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, καθώς ο παιδοψυχαγωγός που είχαν στην επιχείρησή τους, κατηγορείται ότι ασέλγησε στον ανήλικο.
Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2003, όταν οι γονείς συνόδευσαν το 9χρονο παιδί τους σε παιδικό πάρτι, που γινόταν σε παιδότοπο εκτός των Αθηνών.
 Πριν τελειώσει το πάρτι, το αγόρι έτρεξε στους γονείς του, παραπονούμενο για πόνο στα γεννητικά του όργανα, και τους εκμυστηρεύτηκε ότι ο παιδοψυχαγωγός είχε βάλει κατ' επανάληψη το χέρι του μέσα στο παντελονάκι του. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο εφημερεύων γιατρός νοσοκομείου. Οι γονείς υπέβαλαν μήνυση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Τελικά, ο παιδοψυχαγωγός καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για αποπλάνηση παιδιού.
Οι γονείς, ωστόσο, στράφηκαν και κατά των συνιδιοκτητών του παιδότοπου, επειδή απασχολούσαν τον συγκεκριμένο παιδοψυχαγωγό χωρίς να ελέγξουν το ποιόν του και ζήτησαν την καταβολή αποζημίωσης για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης, που δέχθηκε ο ανήλικος.
Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, η οποία επικυρώθηκε και από τον Άρειο Πάγο, οι επιχειρηματίες τού παιδότοπου υποχρεώθηκαν να καταβάλουν το ποσό των 44.000 ευρώ στους γονείς του ανηλίκου.

Αναστέλλονται οι διαδικασίες χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας

Αναστέλλεται οποιαδήποτε διαδικασία για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου.
  Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο λόγος της αναστολής οφείλεται στην επικείμενη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά στον έλεγχο της συνταγματικότητας των σχετικών άρθρων του νόμου 3838/2010.
Με την απόφαση αυτή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών καλεί τις υπηρεσίες να αναστείλουν τις διαδικασίες: υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, εγγραφή στα δημοτολόγια κ.λπ.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να προωθήσει νέα νομοθετική ρύθμιση.

ΑΤΑΚΕΣ για την κρίση που ...ΕΓΡΑΨΑΝ !!!

-Έβγαλα το Δημοτικό.. Έβγαλα το Γυμνάσιο και το Λύκειο.. Έβγαλα & το Πανεπιστήμιο...Και τώρα για να βρω δουλειά πρέπει να βγάλω ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!

 -Γνωρίζω οικογένεια με 2 συνταξιούχους και 2 εργαζόμενους. Που κάνω καταγγελία;

 -Πώς κλίνεται το ρήμα πτωχεύω; = Εγώ πτωχεύω, εσύ κερδίζεις, αυτός πλουτίζει, εμείς πεινάμε, εσείς τα τρώτε, αυτοί μας πηδάνε!

 -Ένας μέσος εργαζόμενος παίρνει τη μέρα 23?... τα 2 πάνε στο ΙΚΑ, 2 στα κοινόχρηστα, 6 η ΔΕΗ και 10 η εφορία! Μένουν 3! ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ!

-Σκέφτονται να κατέβουν στο Σύνταγμα για διαμαρτυρία οι ληστές και οι λωποδύτες. Κατηγορούν τη κυβέρνηση για μονοπωλιακές τακτικές στο επάγγελμα.

-Τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα.....χθες πέρασα από το Σύνταγμα και είδα τα περιστέρια να ταΐζουν τους ανθρώπους.

 -Αν το ελληνικό κράτος αναλάβει την έρημο Σαχάρα σε λίγα χρόνια θα υπάρχει έλλειψη άμμου!!!

 - Δεν είναι θέμα χρέους, αλλά ανταλλαγής οργάνων: Τους χρωστάμε τα άντερά μας - θα πάρουν τ' @ρχίδι@ μας!

Είσαι ψεύτης, συκοφάντης, ανεπάγγελτος -Ντροπή σου καραγκιόζη !!!

Άναψαν τα αίματα χθες το απόγευμα στο καφενείο της Βουλής λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
 Πρωταγωνιστής ο βουλευτής της ΝΔ Γερασιμος Γιακουμάτος ο οποίος μόλις είδε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη να κάθεται και να πίνει τον καφέ του τον πλησίασε και του είπε με το γνωστό του στυλ: «Δεν ντρέπεσαι ρε ψεύτη, ρε συκοφάντη που βγαίνεις και λες ότι έχω αγορασμένο διαμέρισμα στο Κολωνάκι και σπίτι στα βόρεια προάστια; Θα πρέπει να ντρέπεσαι που είσαι βουλευτής και λες τέτοια ψέματα. Σε προκαλώ να πάμε τώρα σε συμβολαιογράφο και να στα γράψω όλα δωρεάν αν τα έχω.»
Ομως πριν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προλάβει να απαντήσει ο κ.«Γιακουμάτος τον κατακεραύνωσε για δεύτερη φορά: «Λες ότι πάω στο Αστέρα και κάνω μπάνιο. Θα πρέπει να ξέρεις ρε λασπολόγε ότι είμαι γιατρός και δούλευα για χρόνια πριν γίνω βουλευτής, δεν είμαι ανεπάγγελτος σαν εσένα. Ντροπή σου καραγκιόζη.»
Γύρω από «το τραπέζι της οργής» είχαν μαζευτεί πολλοί βουλευτές απ´όλα τα κόμματα . Ο κ. Παναγούλης επέμεινε να αναφέρεται στις διακοπές του κ. Γιακουμάτου στον Αστέρα, ο πρώην υπουργός φούντωνε κι άλλο και ευτυχώς εκείνη την ώρα χτύπησε το κουδούνι για την ονομαστική και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ -Ποιούς άνδρες επιλέγουν οι γυναίκες !!!

Μία έρευνα διεξήχθη από τον καθηγητή Γέρτς του Πανεπιστημίου της Πρετόρια και
δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το HuffingtonPost.  
Ο καθηγητής ερεύνησε ποιά είναι τα κριτήρια με τα οποία μια γυναίκα επιλέγει έναν άνδρα.
Η ομάδα των ερευνητών του επέλεξε ένα γκρουπ γυναικών σε σχετικά νεαρή ηλικία οι οποίες εξέτασαν έναν αριθμό φωτογραφιών που παρουσίαζαν άνδρες με διαφορετική σωματική διάπλαση.
Η πλειοψηφία των γυναικών, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει το Huffington Post, έδειξε να προτιμά τους αδύνατους και μετρίου αναστήματος άνδρες από τους υπερβολικά αρρενωπούς ή παχείς.
Με βάση αυτά τα συμπεράσματα ο καθηγητής Γκερτς εξήγαγε και πολύτιμα συμπεράσματα για την υγεία των ανδρών, όπως ότι οι υπερβολικά αδύνατοι ή οι υπερβολικά παχείς και σωματώδεις άνδρες κινδυνεύουν να έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας από τους μετρίου αναστήματος και αδύνατους. Σύμφωνα με τον καθηγητή Γερτς αυτός είναι και ο ενστικτώδης λόγος για τον οποίο οι γυναίκες προτιμούν υγιείς άνδρες που πληρούν αυτά τα κριτήρια.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Όταν η δημοτική αρχή δεν σέβεται τους δημότες της…



 Νίκος Α. Φωτέας, Επικεφαλής Ανεξ. Δημ. Παράταξης ‘Πρωτοπορία’

Γιάννης Σωτ. Γκλεγκλές, Δημ. Σύμβ. ‘Πρωτοπορίας’, Γραμματέας Δ.Σ. Καλαμάτας

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου και ερωτήσεων της δημοτικής αρχής από την αντιπολίτευση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, η παράταξή μας έθεσε συγκεκριμένες ερωτήσεις στον ‘αυτοκράτορα’ κ. Νίκα και τους ¨συνδιοικούντες’’.  Επιπλέον καταθέσαμε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας.  Προς γνώση των δημοτών μας απλά παραθέτουμε τις ερωτήσεις μας και τις απαντήσεις που λάβαμε, και φυσικά έλαβαν οι δημότες της Καλαμάτας, από τους διοικούντες (και από μερίδα της αντιπολίτευσης):

Ø  Ρωτήσαμε για την έλλειψη φωτισμού στην οδό Βασ. Γεωργίου. Ο ‘αρμόδιος’ δημοτικός σύμβουλος του κ. Νίκα, απάντησε ότι ‘δεν φταίμε εμείς, τι να κάνουμε αφού υπάρχουν βανδαλισμοί!’ Δηλαδή αγαπητοί φωστήρες, η λογική σας είναι η ‘μη συντήρηση-αποκατάσταση’; Ή μήπως οι πάσης φύσεως βανδαλισμοί είναι τωρινό φαινόμενο; Ε, τότε αφού έγιναν βανδαλισμοί, ας αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν!
Ø  Ρωτήσαμε για τη καθυστέρηση -1 χρόνου!!!- της αποκατάστασης του στεγάστρου στο προαύλιο χώρο του 24ου Δημοτικού σχολείου ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να προφυλάσσονται με ασφάλεια.  Ο ‘αρμόδιος’ σύμβουλος, ανεπίσημα, παραδέχτηκε τη καθυστέρηση αλλά μέχρι εκεί… Αν η δημοτική αρχή χρειάζεται 1 χρόνο και πλέον για την επισκευή ενός, απλού και απόλυτα αναγκαίου, στεγάστρου, τα λόγια περισσεύουν…
Ø  Ρωτήσαμε για το ίδιο δημοτικό σχολείο, μεταφέροντας τις ανησυχίες των γονέων, αν προτίθεται να τοποθετήσει κιγκλιδώματα στον εξωτερικό χώρο του ώστε να προστατεύονται οι μικροί μαθητές από τα διερχόμενα αυτοκίνητα κατά την έξοδό τους στο τέλος της σχολικής ημέρας.  Ο ‘αρμόδιος’, ανεπίσημα, μας ενημέρωσε, ότι εμπλέκεται και άλλος φορέας του δήμου… Αν δεν μπορείτε κύριοι να συντονίσετε τους φορείς σας να πάτε σπίτι σας!  Εκτός αν περιμένετε να γίνει το ‘κακό’ πρώτα και μετά να τρέξετε.
Ø  Ρωτήσαμε για το αν σκοπεύει η δημοτική αρχή να μεριμνήσει για το πρόβλημα πάρκινγκ που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι περί των οδών Σιδ. Σταθμού και Κροντήρη, ειδικά μετά την πεζοδρόμηση του τμήματος μπροστά από τον ΟΤΕ και της πρόσφατης απόφασης για πεζοδρόμηση της οδ. Ψάλτη.  Προτείναμε μάλιστα να εξεταστεί το ενδεχόμενο έκδοσης μια κάρτας ώστε να μπορούν οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής να χρησιμοποιούν το πάρκινγκ του Νέδοντα χωρίς να πληρώνουν.  Απάντηση καμία…  
Ø  Καταθέσαμε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση των φόρων καπνού και τσιγάρων, ιδιαίτερα των λεγόμενων ‘φθηνών’, σχέδια που, σαφέστατα, θα πλήξουν τη τοπική καπνοβιομηχανία ‘Καρέλια’.  Ο θερμός υποστηρικτής της τρι-κομματικής κυβέρνησης, όπως κατ’ επανάληψη, έχει δηλώσει κ. Νίκας εξεμάνει!! ‘Δεν θα δημιουργήσω θέμα από το πουθενά,  αυτά δεν γίνονται ούτε σε φοιτητικές συνεδριάσεις’ και άλλα φαιδρά ήταν η απάντησή του, αρνούμενος να στηρίξει το ψήφισμά μας.  Δηλαδή, ο κ. Νίκας δεν γνωρίζει τα σχέδια της κυβέρνησης;  Αυτά τα σχέδια δεν θα πλήξουν τη μεγαλύτερη τοπική βιομηχανία μας; Από που προκύπτει το ‘ότι δεν υπάρχει θέμα’; Μήπως, κατά την αλάνθαστη κρίση του πρέπει να περιμένουμε να δημιουργηθεί θέμα για να αντιδράσουμε; Παρεμπιπτόντως, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μπρεδήμας μετά τη ‘τοποθέτηση’ του ‘άρχοντα’ αποφάσισε να απόσχει η παράταξή του από τη ψηφοφορία του εν λόγω ψηφίσματος, αν και αρχικά το είχε υποστηρίξει!

Αφήσαμε για το τέλος ένα θέμα που πέρασε στα ‘ψιλά’ των τοπικών ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, ο ‘άρχων’ της πόλης ανακοίνωσε ότι δεν προβλέπει να λειτουργήσει το μέγαρο χορού, καθώς απαιτείται 1 εκατομμύριο ευρώ κάθε χρόνο για τα λειτουργικά του έξοδα! Μα τώρα το ανακάλυψαν ο ίδιος και οι επιτελείς του;;;; Όταν προεκλογικά είχαν κάνει το συγκεκριμένο έργο σημαία του προγράμματος τους, όταν μόλις πριν ένα χρόνο συζητούσαμε για το αν το πρόσφατο φεστιβάλ χορού θα γίνει στον συγκεκριμένο χώρο, δεν το γνώριζαν;;; Και τώρα τι μέλλει γενέσθαι;  Θα καμαρώνουμε όλοι ένα έργο να απαξιώνεται μέρα με τη μέρα;  Όταν πριν λίγο καιρό ασκήσαμε κριτική για τις υπέρογκες σπατάλες και οφέλη του συγκεκριμένου φεστιβάλ, κατηγορηθήκαμε από τους ‘ειδήμονες’ πως δεν μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός!!

Αγαπητοί συνδημότες μας, υποστηρίξαμε από τη αρχή και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή βαδίζει σε εντελώς λάθος δρόμο! Με ‘έργα’ και ‘δράσεις’ βιτρίνας και με το βλέμμα στραμμένο στο πολιτικό της αύριο! Κινείται σ’ αυτήν τη  κατεύθυνση χωρίς να νοιάζεται για τη λύση των πολλών προβλημάτων καθημερινότητας που αντιμετωπίζει ο δήμος μας και οι δημότες του.  Προτιμά  τα φαραωνικά έργα χωρίς ίχνος ιεράρχησης και σχεδιασμού για τη συντήρησή τους!   
Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε κριτική και να προτείνουμε λύσεις με βάση τη κοινή λογική και τις πραγματικές ανάγκες του δήμου μας!

Υ.Γ.  Οφείλουμε πάντως να αναγνωρίσουμε στον ‘άρχοντα’ της πόλης ότι έχει απόλυτο δίκιο σε κάτι που έχει πολλάκις διατυμπανίσει στο δημοτικό συμβούλιο: Ότι οι δημότες του έδωσαν 54% και, κατά τη γνώμη του, το δικαίωμα να πράττει όπως αυτός κρίνει. Όποιος δεν συμφωνεί, τα παράπονά του στον δήμαρχο..

Άρχισαν τα παιχνίδια με την τιμή του Ελαιολάδου τα «κοράκια» της αγοράς !

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ !
Να μην πωλούν οι παραγωγοί κάτω από 2,4 και 2,5 ευρώ, συνιστούν οι ελαιοτριβείς !
Τα παιχνίδια με την τιμή του ελαιολάδου συνεχίζονται δυστυχώς, και μάλιστα στις πλάτες των αγροτών.
Ενώ η Ισπανία δεν έχει μεγάλη παραγωγή και τα αποθέματά της τελειώνουν, θα περίμενε κανείς το λάδι το δικό μας  με την εξαιρετική ποιότητα να έχει καλύτερη τιμή.
Όμως οι έμποροι και τα καρτέλ, βλέποντας την κρίση που κτυπά και τον αγροτικό κόσμο που πρέπει να πληρώσει μεροκάματα ,χαράτσια, τράπεζες και να ζήσει, τον εκμεταλλεύονται και πιέζουν τις τιμές προς τα κάτω.
Τιμές ελαιολάδου
Με βάση χθεσινή τιμοληψία οι τιμές του έξτρα παρθένου ελαιολάδου έχουν ως εξής:
Τόπος                               Τιμές
Πελοπόννησος              2.20 - 2.50
Κρήτη                            2.15 - 2.30
Λέσβος                          2.25
Ισπανία                          2.46
Ιταλία                             2.67

ΤΣΑΚΩΝΑ -Πρίν τις γιορτές στην κυκλοφορία ;

ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Όλα καλά πήγανε στην σημερινή συνεδρίαση του 6ου Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου - που ήταν διευρυμένο παρουσία και του Προέδρου του κου Καραβοκύρη - αναφορικά με το μείζον θέμα της παράδοσης της παράκαμψης στο οδικό τμήμα Τσακώνα - Παραδείσια.
Σε αυτό συζητήθηκε η... περιβόητη συμπληρωματική σύμβαση με την οποία έγινε η παράκαμψη στο ύψος της μεγάλης γέφυρας που κατασκευάζεται και φαίνεται ότι το Υπουργείο έδωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία μετά την αίτηση ανάκλησης που είχε καταθέσει για να πάρει το ''πράσινο'' φως και να ανοίξει επιτέλους ο... έτοιμος δρόμος.
Η συμβολή όλων μέσων ενημέρωσης, παραγόντων και φορέων και φυσικά το ενδιαφέρον του ιδίου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, έδωσαν την πραγματική διάσταση της εθνικής και κοινωνικής ανάγκης όλο αυτό το χρονικό διάστημα και φαίνεται ότι όλα πάνε θετικά και αυτό θα περιγράφεται στην ανακοίνωση της απόφασης που θα γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
Έτσι θα δύναται να δοθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία πριν από τις γιορτές, πιθανότατα στα μέσα Δεκεμβρίου..best-tv.gr

Το βρώμικο σαρδάμ στην Ελένη !!!

Μετά το μάθημα γαλλικών ακολούθησαν και τα αυθεντικά ...γαλλικά!
Έχετε αναρωτηθεί πότε τι μπορείτε να κάνετε με ένα φον ντε τεν στο φως;

Η καλεσμένη της Ελένης Μενεγάκη έδωσε μια διαφορετική εκδοχή για τις δυνατότητες του συγκεκριμένου προιόντος...

Η Ελένη προσπάθησε να συγκρατηθεί από το πραγματικά ...πολύ "βρώμικο" σαρδάμ, που ακολούθησε το μάθημα γαλλικών.

Δείτε το βίντεο:.zappit.gr

ΔΕΝ Υπάρχει θέμα μεταφοράς του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα !

Δεν έχει τεθεί ούτε καν ως θέμα η συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Πατρών και η μεταφορά σχολών ή τμημάτων σε άλλα Πανεπιστήμια, σύμφωνα με κατηγορηματικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας προς τον βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκο Τσούκαλη.
Παρόλα αυτά ο βουλευτής κατέθεσε για το θέμα σχετική ερώτηση ώστε να υπάρχουν έγγραφες δεσμεύσεις.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

«Αναστάτωση στην ακαδημαϊκή και τοπική κοινωνία της Πάτρας έχουν προκαλέσει δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα έχει παρουσιαστεί το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για την ανασυγκρότηση του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Είναι γεγονός ότι την τελευταία δεκαπενταετία τα Α.Ε.Ι γνώρισαν μια ραγδαία ποσοτική αύξηση, όχι πάντα με γνώμονα τη δημιουργία ανταγωνιστικών δημόσιων ιδρυμάτων και ιδρυμάτων αριστείας, αλλά για μικροπολιτικούς σκοπούς με κύριο χαρακτηριστικό την απουσία επιστημονικού σχεδιασμού. Το ιστορικό όμως Πανεπιστήμιο της Πάτρας το οποίο διαθέτει μόλις τέσσερεις βασικές Σχολές και δύο τμήματα δεν μπορεί να ενταχθεί σε αυτή την ‘παραγωγή τμημάτων και σχολών’.

Στο πλαίσιο αυτό, ανησυχία προκαλούν οι φημολογούμενες μεταρρυθμίσεις- συγχώνευση, κατάργηση κτλ- του Σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» οι οποίες φαίνεται να περιλαμβάνουν τμήματα του ιστορικού Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο εδρεύει στην ολοένα και υποβαθμιζόμενη περιφέρεια της Δυτ. Ελλάδας.

Δεδομένων των ανωτέρω, καθώς και ότι η επιβαλλόμενη μεταρρύθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης αποτελεί κρίσιμο παράγοντα που θα μπορούσε να οδηγήσει στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και αφορά όλη την κοινωνία,

ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Αληθεύουν οι πληροφορίες για συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Πατρών; Αν ναι, με ποιο κριτήριο εντάσσονται στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ; Προτίθεται να συμπεριλάβει στο διάλογο για την αναβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης εκπροσώπους του Παν/μίου Πατρών;

- Προτίθεται να προχωρήσει σε μια πρόταση αναδιάρθρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης, όχι στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά της ουσιαστικής αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης με έμφαση στις αρχές της δωρεάν παιδείας, των ίσων ευκαιριών, της αποκέντρωσης, της επιστημονικότητας και διεπιστημονικότητας»;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης

Έρευνα -ΣΟΚ για το AIDS στην Ελλάδα !

Διαστάσεις σοβαρής επιδημίας παίρνει τα τελευταία τρία χρόνια, η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων HIV/AIDS στην Ελλάδα. 
Η μεγάλη αυτή αύξηση αφορά κυρίως τους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τα έτη 2008-2010 ο αριθμός των περιστατικών στους χρηστών ήταν ετησίως μεταξύ 10 -14, το 2011 δηλώθηκαν 206 και έως τον Οκτώβριο του 2012, 487. Παρατηρείται, δηλαδή, αύξηση 15 και 35 φορές για τα έτη 2011 και 2012 αντίστοιχα, η μεγαλύτερη σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το σύνολο των περιστατικών με HIV/AIDS που καταγράφηκε τους 10 πρώτους μήνες του 2012 ήταν 1.049. Εκτός από τους 487 χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών, 256 ήταν άνδρες, που είχαν σεξουαλικές επαφές με άνδρες και 108 ανέφεραν ετεροφυλόφιλες σεξουαλικές επαφές. Για τους υπόλοιπους 198 δεν προσδιορίσθηκε η κατηγορία μετάδοσης.

Η επιδημία μεταξύ των χρηστών ενδοφλεβίων ναρκωτικών περιορίζεται, προς το παρόν, στην περιοχή της Αθήνας, όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 3.000 άτομα, που χρησιμοποιούν σύριγγες.
Η ανάλυση των αιτίων της επιδημίας έχει αναδείξει ως κυρίαρχο παράγοντα την οικονομική κρίση. Μετά το 2008 οι χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών αντιμετωπίζουν συνθήκες πρωτοφανούς ένδειας με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν νοθευμένες ή καινοφανείς ναρκωτικές ουσίες, με συνέπεια τη μεγάλη αύξηση της ενδοφλέβιας χρήσης και τη χρήση μολυσμένων βελονών και συρίγγων.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του προγράμματος «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» βάσει του οποίου εξετάσθηκαν τον περασμένο Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 1.400 χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, 54% κάνουν ενδοφλέβια χρήση με συχνότητα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, 30% όχι καθημερινά, αλλά περισσότερο από μια φορά τον μήνα και 16% μια φορά τον μήνα ή λιγότερο. Το τελευταίο χρόνο, 11% εξ αυτών χρησιμοποίησαν σύριγγα που κάποιος άλλος είχε χρησιμοποιήσει για ενδοφλέβια χρήση τουλάχιστον τις μισές φορές, 29% σπάνια και 60% ποτέ.

Θετικοί στον ιό του AIDS ήταν 19% του συνόλου των Ελλήνων χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών και 24% των μεταναστών χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών.
Τα χαρακτηριστικά των ατόμων με αυξημένο κίνδυνο να μολυνθούν από HIV/AIDS ήταν:

* άτομα που χρησιμοποιούν ήδη χρησιμοποιημένους από άλλους σύριγγες για ενδοφλέβια χρήση (27% αυτών που ανέφεραν κοινή χρήση τον τελευταίο χρόνο ήταν οροθετικοί σε σχέση με 18% αυτών που δεν ανέφεραν κοινή χρήση),

* άτομα με αυξημένη συχνότητα ενδοφλέβιας χρήσης (29% αυτών που έκαναν ενδοφλέβια χρήση περισσότερο από μία φορά την ημέρα ήταν οροθετικοί έναντι 13% όσων έκαναν μία φορά την ημέρα ή λιγότερο),

* γυναίκες που έκαναν σεξ με αντάλλαγμα χρήματα/ναρκωτικά (32% αυτών που ανέφεραν σεξ με αντάλλαγμα ήταν οροθετικές σε σχέση με το 17% των γυναικών που δεν ανέφεραν),

* άτομα με ιστορικό φυλάκισης (27% των ατόμων με ιστορικό φυλάκισης ήταν οροθετικοί σε σχέση με το 19% που δεν είχαν μπει ποτέ στη φυλακή) και άστεγοι (33% αυτών που υπήρξαν άστεγοι στον τελευταίο χρόνο και 16% αυτών που δεν ήταν άστεγοι).

Οι ζοφερές διαπιστώσεις επισημάνηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία συμμετείχαν ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων (ECDC) dr. Marc Sprenger, ο καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής και διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής Πανεπιστημίου Αθηνών Άγγελος Χατζάκης, η υπεύθυνη του Τμήματος Σεξουαλικώς Μεταδιδομένων Νοσημάτων, HIV και Παθογόνων που Μεταδίδονται με το Αίμα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων (ECDC) dr. Marita van de Laar, η καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας, Τομέας Δημόσιας και Διοικητικής Υγιεινής, Ε.Σ.Δ.Υ. και πρόεδρος ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη, η λέκτορας Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Βάνα Σύψα, ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και εκπρόσωπος του υπουργού Υγείας Πάνος Ευσταθίου.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με αφορμή τη διεξαγωγή του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, που πραγματοποιείται από σήμερα, Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα.

Ο dr. Sprenger, παρουσιάζοντας τη σε βάθος αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) σχετικά με την κατάσταση του HIV στην Ελλάδα, δήλωσε: «Για την αντιμετώπιση της έκρηξης του αριθμού κρουσμάτων HIV μεταξύ των ανθρώπων που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών στην Αθήνα, οι ελληνικές Αρχές έχουν δώσει άμεση προτεραιότητα στις σωστές παρεμβάσεις. Αλλά δεδομένου του μεγέθους της συνεχιζόμενης εξάπλωσης των κρουσμάτων, θα πρέπει να υπάρξει συντονισμένη δράση για την επέκταση του προγράμματος χορήγησης συριγγών και βελονών στην Αθήνα.
Αν δεν επιτευχθεί μία κλιμάκωση του προγράμματος, είναι πολύ πιθανό ότι η μετάδοση του HIV μεταξύ των ατόμων που κάνουν ενέσεις ναρκωτικών στην Αθήνα θα συνεχιστεί και θα επιταχυνθεί καταλήγοντας σε μία υψηλή συχνότητα του HIV για μακρό χρονικό διάστημα. Σε αυτό το σημείο, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να επενδύσει στην πρόληψη της μετάδοσης του HIV μεταξύ των ανθρώπων που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Το κόστος της πρόληψης για να αποφευχθεί η μόλυνση με τον HIV θα είναι σημαντικά μικρότερο από εκείνο της θεραπείας αυτών που θα μολυνθούν».

Στην Ελλάδα από την αρχή της επιδημίας κύριο τρόπο για τη μετάδοση του ιού μεταξύ των περιστατικών του AIDS που δηλώθηκαν, αποτελούσε η σεξουαλική επαφή μεταξύ των ανδρών. Το πρώτο δεκάμηνο, όμως, του 2012 παρατηρήθηκε σημαντική αλλαγή: για πρώτη φορά, ο μεγαλύτερος αριθμός των περιστατικών με AIDS που δηλώθηκαν αφορούσε χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών και όχι σε ομο/αμφιφυλόφιλους άνδρες.
Για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού φαινομένου στην Ελλάδα έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες με στοχευμένες δράσεις.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησε σε παρεμβάσεις πεδίου με τη χρήση κινητών μονάδων με στόχο στη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τον έλεγχο για AIDS, τη χορήγηση προφυλακτικών και αποστειρωμένων συρίγγων στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών.
Ο ΟΚΑΝΑ με τις 25 θεραπευτικές μονάδες του, τον Αύγουστο του 2011, εξυπηρετούσε πανελλαδικά 5.500 άτομα, χρήστες ναρκωτικών χορηγώντας τους υποκατάστατα. Ωστόσο, η λίστα αναμονής αριθμούσε άλλα 5.500 άτομα και ο χρόνος αναμονής ήταν 7,5 χρόνια και 4 στη Θεσσαλονίκη.

Με τη λειτουργία άλλων 33 μονάδων πανελλαδικά ο χρόνος αναμονής μειώθηκε στα 3,4 στην Αττική και μόλις στον έναν μήνα στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, το υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει σειρά συντονισμένων δράσεων, υπό την επιχειρησιακή διαχείριση και επίβλεψη του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.). Στόχος είναι να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα και αυτό θα επιτευχθεί:
• Με τη βελτίωση των υπηρεσιών θεραπείας του ΟΚΑΝΑ.
• Με τη στενή συνεργασία Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και των προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών που απευθύνονται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
• Με τη συνεργασία με Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς οι οποίοι ευαισθητοποιούνται στο συγκεκριμένο ζήτημα.
• Αμέσως μετά την ανίχνευση ενός τοξικομανή ως οροθετικού, θα γίνεται η χωρίς καθυστέρηση προώθησή του στις Μονάδες του ΟΚΑΝΑ και τα νοσοκομεία με σκοπό την άμεση έναρξη της θεραπείας τους. Η θεραπεία αυτή σχεδιάστηκε για να έχει διπλό στόχο. Αφενός την ένταξη αυτών των χρηστών είτε σε προγράμματα υποκατάστασης και ακόμα καλύτερα σε κλειστά προγράμματα απεξάρτησης, αφετέρου τη χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων για την καταπολέμηση της HIV λοίμωξης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου