21.4.12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΤ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ Σ/ Τ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΡΤ Α.Ε., εφαρμόζοντας την κείμενη Νομοθεσία, θα καλύψει και θα μεταδώσει αύριο απευθείας από το δίκτυο της και συγκεκριμένα από τη ΝΕΤ, την ΕΤ3 και τη ΝΕΤFM, τη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο και ώρα 11:30 π.μ.. Η ΕΡΤ Α.Ε.
ως δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας έχει αυξημένες υποχρεώσεις για την ενημέρωση του ελληνικού λαού με την προβολή της προεκλογικής δραστηριότητας των κομμάτων, οι οποίες υποχρεώσεις απορρέουν από το Νόμο και προσδιορίζονται ρητά στη σχετική εκδοθείσα από 18.4.2012 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας, μετά από γνώμη της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών, σύμφωνα με την οποία η ΕΡΤ Α.Ε.
έχει υποχρέωση, μεταξύ άλλων, να καλύψει και να μεταδώσει μια τηλεοπτική συνέντευξη τύπου για κάθε αρχηγό πολιτικού κόμματος.
Η Νέα Δημοκρατία γνωστοποίησε με το από 21/4/2012 έγγραφό της ότι έχει ορίσει τη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου του κ. Αντώνη Σαμαρά να καλυφθεί και να μεταδοθεί με βάση τις διατάξεις της ως άνω ΚΥΑ.
Ως εκ τούτου η ΕΡΤ Α.Ε.
θα καλύψει, θα μεταδώσει και θα διανείμει το τηλεοπτικό σήμα (pool) από τη συνέντευξη Τύπου του κ. Σαμαρά, χρησιμοποιώντας ίδια μέσα και το προσωπικό ασφαλείας και εργασίας για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, που έχει νόμιμα οριστεί, βάσει της κείμενης Νομοθεσίας, λόγω της συνεχιζόμενης απεργιακής κινητοποίησης της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Ήδη η Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε.
έχει ενημερώσει εγγράφως το Δ.Σ.
της ΠΟΣΠΕΡΤ, καλώντας το, παράλληλα, να αναστείλει πάραυτα τις παράνομες και ανεύθυνες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Ψέκασε με σπρέι αστυνομικό στα μάτια, γιατί τον σταμάτησε για έλεγχο

Χημικό σπρέι κατευθείαν μέσα στα μάτια του αστυνομικού έριξε το πρωί ένα 45χρονος άνδρας στα Τρίκαλα, αντιδρώντας στο αίτημα του να τον υποβάλουν σε έλεγχο...

Το περιστατικό, όπως γράφει το trikalavoice.gr, συνέβη σήμερα το πρωί, στην είσοδο μιας πολυκατοικίας στα Τρίκαλα. Ολα ξεκίνησαν όταν κάτοικοι της περιοχής παρατήρησαν ότι ο εν λόγω άνδρας κινείται ύποπτα στην περιοχή... Ενημέρωσαν την αστυνομία, η οποία και έφθασε στο σημείο αμέσως.

Οταν, όμως, οι άνδρες, ζήτησαν από τον 45χρονο να υποβληθεί στον σχετικό έλεγχο, εκείνος, όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά με μία αστραπιαία κίνηση έβγαλε το χημικό σπρέι και ψέκασε τον αστυνομικό μέσα στα μάτια, προκειμένου να τον ακινητοποιήσει και να μπορέσει να διαφύγει.

Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν όπως τα φανταζόταν. Οι υπόλοιποι άνδρες της αστυνομικής δύναμης που είχε σπεύσει στην περιοχή κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν. Ηδη το Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων διενεργεί προανάκριση, ενώ τις επόμενες ώρες ο 45χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων για παροχή πρώτων βοηθειών και αποχώρησε, αφού είναι καλά στην υγεία του.

ΣΟΚ....Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε 24 ώρες στο Ηράκλειο!...

60χρονος έκοψε τις φλέβες του...
Δύο αυτοκτονίες μέσα σε μια μέρα, σημειώθηκαν χθες στο Ηράκλειο. Μετά την αυτοκτονία του 54χρονου λογιστή που γέννησε πολλά ερωτηματικά λόγω του ιδιόχειρου σημειώματος άλλη μία αυτοκτονία συνταράζει την τοπική κοινωνία, που ... παρακολουθεί μουδιασμένη τις αυτοχειρίες να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Αργά χθες το βράδυ, έβαλε τέλος στη ζωή του ένας 60χρονος στην περιοχή των Πατελών στο Ηράκλειο, κόβοντας τις φλέβες του. Τραγική φιγούρα ο γιος του 60χρονου, που βρήκε τον πατέρα του νεκρό....cretalive.gr

Νέα Δημοκρατία- «Σφάζονται» Μητσοτάκης-Συμπιλίδης!

Στη πιο κρίσιμη προεκλογική φάση η Νέα Δημοκρατία κατάφερε αναιτίως να επιστρέψει, μετά από δυο χρόνια, σε κλίμα εσωστρέφειας.
Η κίνηση του κ. Σαμαρά να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια τον κ. Συμπιλίδη και ταυτοχρόνως να του ζητήσει να παραιτηθεί από την υποψηφιότητα, μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του, έχει πυροδοτήσει την σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κ. Συμπιλίδη. 
Μάλιστα, η αντιπαράθεση των δύο πολιτικών έλαβε διαστάσεις σκληρής κόντρας τις τελευταίες ώρες στο... Facebook.
Δεν άφησε αναπάντητη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την δήλωση του Γιώργου Συμπιλίδη, ο οποίος έγραψε ότι νιώθει περήφανος που απάλλαξε την ΝΔ από τον πατέρα του και τον προέτρεψε να πάει να κολλήσει κάποιο ένσημο!
«Καταλαβαίνω την πίκρα σου. 20 χρόνια περίμενες να εξαργυρώσεις τριάκοντα αργύρια και πάλι απ έξω βρέθηκες» ήταν η καυστική απάντηση του κ. Μητσοτάκη στην προσωπική του σελίδα του στο Facebook.
Η μη συμμετοχή τελικά του Γιώργου Συμπιλίδη στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στο Κιλκίς έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, εντός αλλά και εκτός ΝΔ και από ότι φαίνεται η κόντρα των δύο ανδρών έχει και συνέχεια...

Έφαγε κέρατο η Σμαράγδα Καρύδη!

Η Σμαράγδα Καρύδη με αφορμή την παράσταση της "Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης" , σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό "ΕΓΩ!" παραδέχεται πως "Έχω βρεθεί σε νευρική κρίση, αλλά όχι σαν αυτή που βιώνω πάνω στη σκηνή".

Πώς το αντιμετωπίζει; " Προσπαθώ να ηρεμώ και το αφήνω να εκφραστεί. Ό,τι με ενοχλεί το λέω, αλλιώς θα σκάσω. Ξεσπάω, δεν το κρατάω μέσα μου. Ευτυχώς, όμως, δεν μου συμβαίνει συχνά".

Η παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστεί θίγει το θέμα της απιστίας. Της έχει συμβεί; " Στο παρελθόν, ναι, και δεν μου άρεσε".planet-greece

Ν.Δ.: Οι Χρυσαυγίτες είναι κουκουλοφόροι και νοσταλγοί του Χίτλερ

Την φραστική επίθεση της Χρυσής Αυγής στον Πέτρο Ευθυμίου καταδικάζει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της, Γιάννη Μιχελάκη, στην οποία τονίζεται πως το περιστατικό πρέπει να ερευνηθεί και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες.

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζονται ως κουκουλοφόροι και νοσταλγοί του Αδόλφου Χίτλερ. Επίσης αναφορικά με το περιστατικό, ο Γιάννης Μιχελάκης σχολιάζει πως είναι ντροπή για όλους μας μία ημέρα σαν την σημερινή (45 χρόνια μετά την επιβολή της Χούντας της 21ης Απριλίου), κάποιοι να θέλουν να επαναφέρουν στην μνήμη μας την μαύρη αυτή επέτειο.

Στην συνέχεια τονίζεται πως η Χρυσή Αυγή είναι «στίγμα για τη Δημοκρατία. Και οι Έλληνες το γνωρίζουν. Θα συντρίψουν τους νοσταλγούς νοσηρών εποχών που οδήγησαν την πατρίδα μας σε τραγωδίες».

Σύλληψη 24χρονου για βιασμό ανηλίκου !!

Συνελήφθη σήμερα στην εθνική οδό Κρυσταλλοπηγής - Φλώρινας, ένας 24χρονος αλλοδαπός, για βιασμό ανηλίκου.


Σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Φλώρινας, με το οποίο κατηγορείται για αποπλάνηση και βιασμό ανηλίκου κατ'Α εξακολούθηση.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

«Περιοδεία Νάντιας σε Κορώνη, Αρφαρά και Άρι»

Το πρωί της Παρασκευής, 20/04/12, η κα. Γιαννακοπούλου παρευρέθη στη δοξολογία της Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγία την Ελεήστρα στην Κορώνη, στης οποίας την αγορά περιόδευσε αργότερα και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής. 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποίησε περιοδεία στα χωριά Μικρομάνη, Άμμο, Άρι, Αριοχώρι, Πήδημα και Αρφαρά, όπου και μίλησε στις 9 το βράδυ σε συγκέντρωση με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η κα. Γιαννακοπούλου συζήτησε μαζί τους για τις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις, τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ και ο ελληνικός λαός διένυσαν μια μεγάλη και επώδυνη διαδρομή από το 2010 έως σήμερα, κατά την οποία, παρά τα σφάλματα που πραγματοποιήθηκαν, επετεύχθησαν οι ζωτικοί, για τη βιωσιμότητα της χώρας, στόχοι του συμμαζέματος του ελλείμματος και του κουρέματος του χρέους». Τέλος, αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές, η κα. Γιαννακοπούλου, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία των ανεύθυνων μικροκομματικών ελιγμών δεν μπορεί να εγγυηθεί την συνετή διαχείριση που έχει ανάγκη ο τόπος την επόμενη ημέρα, ενώ τα κόμματα του τυφλού δρόμου δεν μπορούν προφανώς να εγγυηθούν τίποτα».

Γεννηματά: Δεν θέλουμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στη Βουλή

Έκκληση προς όλους τους πολίτες να καταδικάσουν τα έκτροπα αλλά και να προστατεύσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, απηύθυνε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Πέτρος Ευθυμίου στο Μαρούσι από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην πλατεία Αμαρουσίου, και ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, άκουσε υβριστικά συνθήματα από μέλη που όπως ο ίδιος κατήγγειλε ανήκουν στην Χρυσή Αυγή.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Φώφη Γεννηματά αναφέρεται στην σημειολογία της ημερομηνίας του περιστατικού, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 45 χρόνια από την επιβολή της Χούντας της 21ης Απριλίου.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Η θρασύτητα της Χρυσής Αυγής ενισχύθηκε από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αναπτυχθεί και από τα παχιά λόγια των δυνάμεων της άρνησης.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τα έκτροπα.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη δημιουργία μετώπου για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών. Ακόμη και η ανοχή εκκολάπτει το αυγό του φιδιού.

Δεν θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία. Να αντισταθούμε όλοι μαζί!».

Οι ιππικοί αγώνες του Αη Γιώργη στο Πλατύ Καλαμάτας !!

Το Πλατύ, ένα χωριό 16 χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα, κρατάει ζωντανή την παράδοση των ιππικών αγώνων ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου. 
Η μνήμη του αγίου γιορτάζεται στις 23 Απριλίου και οι καβαλάρηδες με τις παραδοσιακές στολές και τα όπλα τους στο ζωνάρι ή και με τα καθημερινά τους, κάνουν αυτές τις μέρες τις τελευταίες ετοιμασίες για να εντυπωσιάσουν και φέτος τους επισκέπτες. 
Αν και όπως λένε τις χρονιές που η γιορτή συμπίπτει με τη Δευτέρα του Πάσχα, όπως έτυχε πέρυσι, είναι διπλή γιορτή και ο κόσμος περισσότερος.

Οι ιππικοί αγώνες, που γίνονται τέτοια μέρα σε πολλές περιοχές της χώρας, από τα χωριά της Λακωνίας, όπως οι Βουτιανοί, τη Βόνιτσα και το Μεσσολόγγι μέχρι την Αργολίδα και τη Δράμα, έχουν τις ρίζες τους στα τελευταία χρόνια του Βυζαντίου. Λέγεται, μάλιστα ότι κατά την Τουρκοκρατία στους αγώνες έπαιρναν μέρος κυρίως έφηβοι, οι οποίοι γυμνάζονταν στην ιππασία για να χρησιμοποιηθούν ως έφιπποι αγγελιοφόροι του απελευθερωτικού αγώνα, όταν θα ξεκινούσε.

Στο Πλατύ, με την ευκαιρία (και τη δικαιολογία) της γιορτής του αγίου, συγκεντρώνονταν κάθε χρόνο οι οπλαρχηγοί για να συννενοηθούν, λέει ο θρύλος, που θέλει πίσω από κάθε τους δραστηριότητα εκείνο τον καιρό να υπάρχει η οργάνωση της Επανάστασης. 
Παρ' ότι δεν χρησιμοποιούνται πια ως μέσο εργασίας ή μεταφοράς στο χωριό, αρκετοί κάτοικοι συνεχίζουν και σήμερα να εκτρέφουν άλογα με μόνο σκοπό «να τα τρέξουν», όπως λένε, στους ιππικούς αγώνες στην μνήμη του Αγίου Γεωργίου. Το λαοφιλές έθιμο δεν διακόπηκε ούτε στα χρόνια της γερμανικής κατοχής.

Οι αγώνες γίνονται στον κεντρικό δρόμο πριν την είσοδο του χωριού, έναν χωμάτινο δρόμο μήκους ενός χιλιομέτρου και πλάτους δέκα μέτρων, με αφετηρία το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος θεωρείται φυσικά προστάτης των ιππέων.

Ο αριθμός των συμμετοχών κάθε χρόνο κυμαίνεται από 15 έως 24 αναβάτες και συμμετέχουν συνήθως 26 με 27 καθαρόαιμα άλογα. Πέρα από τα ντόπια άλογα υπάρχουν και άλλα, τα οποία έχουν αγωνισθεί στον Ιππόδρομο της Αθήνας, στο Μαρκόπουλου και δωρίζονται στο χωριό για τους αγώνες.

Οι ιπποδρομίες είναι κατά μέσο όρο επτά με οκτώ και τα πρώτα άλογα της κάθε κούρσας πάνε στον τελικό. Ο νικητής λαμβάνει ένα κύπελλο και για τους πρώτους, που θα τερματίσουν, υπάρχει χρηματικό έπαθλο, αλλά και μια «κουλούρα» (ένα είδος ψωμιού με γλυκιά γεύση) με μια ασημένια εικόνα του Αγίου Γεωργίου μαζί. Κατά παράδοση οι νικητές τεμαχίζουν τις κουλούρες και τις μοιράζουν στους παρευρισκόμενους.

Οι ιππικοί αγώνες είναι ένα από τα σημαντικότερα έθιμα όχι μόνο για το Πλατύ της Μεσσηνίας, αλλά για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε διάφορα χωριά κάθε χρόνο προς τιμή του Αγίου Γεωργίου. Και παντού μετά τους αγώνες ακολουθεί ντόπιο γλέντι με γουρνοπούλες, άφθονο κρασί και μουσική.


Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τις κούρσες. Οι αγώνες αρχίζουν στις 11.00 π.μ. της Δευτέρας και συνεχίζονται όλη την ημέρα. tovima.gr

Βρέθηκαν 543 κιλά ακατέργαστου χασίς σε φορτηγό ψυγείο στα Μέγαρα

Πάνω από μισό τόνο ακατέργαστης κάνναβης κατάσχεσαν οι διωκτικές αρχές σήμερα το πρωί, σε συντονισμένη επιχείρηση στα Μέγαρα.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και του Λιμενικού Σώματος, εντόπισαν μετά από πληροφορίες και ακινητοποίησαν Δ.Χ. φορτηγό ψυγείο, στο 40ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, που μετέφερε τα ναρκωτικά και συνέλαβαν τον 32χρονο Έλληνα οδηγό.

Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, το οποίο έφερε βουλγαρικές πινακίδες, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο δάπεδο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 540 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 543 κιλών και 206 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση. 

Επίθεση κατά του Π. Ευθυμίου απο μέλη της Χρυσής Αυγής

Επίθεση από στελέχη της Χρυσής Αυγής δέχτηκε, σύμφωνα με καταγγελία του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με πολίτες το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Ευθυμίου, την οποία ειβεβαιώνει και η Αστυνομία, ενώ ο υποψήφιος βουλευτής συνομιλούσε με πολίτες στην πλατεία, άτομα της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν σε μικρή απόσταση μοιράζοντας φυλλάδια και προεκλογικό υλικό του κόμματός τους. Ακολούθως, τα μέλη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν εναντίον του κ. Ευθυμίου με φραστικές επιθέσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Για την επίθεση ο κ. Ευθυμίου ενημέρωσε αμέσως τον Ευάγγελο Βενιζέλο. ην επίθεση καταδίκασε με δηλώσεις της η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Σαράντα πέντε χρόνια μετά την επιβολή του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, οπαδοί της Χρυσής Αυγής επέλεξαν την 21η Απριλίου προκειμένου να ασκήσουν βία σε εκδήλωση του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου», δήλωσε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας ότι «η θρασύτητα της Χρυσής Αυγής ενισχύθηκε από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αναπτυχθεί και από τα παχιά λόγια των δυνάμεων της άρνησης».

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τα έκτροπα και να δημιουργήσουν ένα μέτωπο για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών. «Ακόμη και η ανοχή εκκολάπτει το αυγό του φιδιού. Δεν θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία. Να αντισταθούμε όλοι μαζί», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Η μάνα έπιασε την κόρη σε "ροζ" ραντεβού !!

Aκόμα και το γεγονός ότι είχαμε μπει στη Mεγάλη Eβδομάδα δεν πτόησε τη νεαρή η οποία έκλεινε «ροζ» ραντεβού με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας προσφέροντάς τους ικανοποίηση με το αζημίωτο!
 Και η ανακάλυψη δεν έγινε από κάποιον όποιον κι όποιον, αλλά από την ίδια της την μάνα! Και όπως ήταν φυσικό, κατά την έφοδο που έκανε η μητέρα στη «ροζ» γκαρσονιέρα έγινε κυριολεκτικά της... κακομοίρας. 
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Μ. Δευτέρα, σε μικρό διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή του ΤΕΙ της Πάτρας.
Η μόλις 18 ετών «πρωταγωνίστρια» της υπόθεσης είχε φύγει από το σπίτι της λέγοντας ότι θα πήγαινε βόλτα με φίλες, όμως η μητέρα της αποφάσισε να την παρακολουθήσει. Και τελικά πέτυχε διάνα μιας και είδε την 18χρονη να κατευθύνεται με το δικό της αυτοκίνητο προς την περιοχή του ΤΕΙ της Πάτρας και να σταθμεύει στον προαύλιο χώρο πολυκατοικίας.
Η μάνα είδε από το ασανσέρ σε ποιον όροφο σταμάτησε η κόρη της και μετά από αρκετά λεπτά μπήκε με άλλον ένοικο στην πολυκατοικία. Έφθασε στον τρίτο όροφο κι άρχισε να χτυπά τα κουδούνια. Οι ένοικοι άνοιξαν τις πόρτες και η μόνη που έμενε κλειστή ήταν αυτή της «ροζ» γκαρσονιέρας. Η μητέρα χτυπούσε με δύναμη την πόρτα και φώναζε στην κόρη της να ανοίξει, με τους γείτονες να στέκονται στον διάδρομο και να παρακολουθούν άφωνοι. Τελικά η κόρη άνοιξε, η μάνα μπούκαρε στο μικρό διαμέρισμα και έπιασε στα πράσα τον «εραστή», έναν άνδρα γύρω στα πενήντα!
Κόντεψε να τον λιντσάρει
Η μητέρα υπέστη σοκ και οι γείτονες δυσκολεύονταν να τη συγκρατήσουν και να την εμποδίσουν από το να επιτεθεί στον 50χρονο που προσπάθησε να τον λιντσάρει. Οι φωνές της έφθαναν μέχρι το ισόγειο και από όλους τους ορόφους είχαν βγει οι κάτοικοι από τα διαμερίσματα. Τελικά όμως κάποιοι κατάφεραν να την ηρεμήσουν και να την απομακρύνουν αποφεύγοντας έτσι τα χειρότερα. Όπως πάντως έλεγε η μητέρα στους ενοίκους, για αρκετό καιρό υποπτευόταν την κόρη της γιατί αργούσε να γυρίσει στο σπίτι τις νύχτες ενώ ντυνόταν πολύ προκλητικά, σε σημείο που, όπως είπε, έμοιαζε με... «πραγματική πόρνη».
Γι' αυτό και η ίδια αποφάσισε να διαπιστώσει μόνη της τι συμβαίνει....dete.gr

Let's Do It Greece: Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα!

- Let's do it Greece 2012 -  Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα! 
Η χώρα μας συμμετέχει για 1η φορά στη διεθνή καμπάνια καθαρισμού Πόσοι Εθελοντές Μπορούμε να μαζευτούμε; 
Την Κυριακή 29 Απριλίου οι Εθελοντές παίρνουν την Ελλάδα στα χέρια τους και αποφασίζουν να καθαρίσουν μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη την χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Όταν πριν από μερικούς μήνες ξεκίνησε η προώθηση της καμπάνιας στη χώρα μας φαινόταν δύσκολο και φάνταζε σαν τη μεγαλύτερη πρόκληση που θα είχαμε ποτέ να αντιμετωπίσουμε. Η ΕΕΣΔΑ και ο «Ώρα για Δράση» ως διοργανωτές της καμπάνιας αποφασίσαμε να κινητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε κάθε ενεργό φορέα από κάθε άκρη της Ελλάδας.
Η ανταπόκριση όλων ήταν συγκινητική και άμεση και τα αριθμητικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Ενώσαμε τις φωνές μας με όλους τους εθελοντικούς φορείς της Ελλάδας, αλλά και όλους όσους θέλουν να συμβάλλουν, και βάλαμε μαζί στόχο να καθαρίσουμε μέσα σε μία μόνο ημέρα από απλές περιοχές έως και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας.
Είναι μία πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα προσπάθεια η οποία όμως με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να επιτευχθεί.
 Καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα εθελοντικές οργανώσεις, συλλόγους, δήμους, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και άλλους φορείς και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να καταφέρουμε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο!!!
Περίπου 10 ημέρες πριν από την ημέρα της δράσης 210 φορείς και 65 Δήμοι πανελλαδικά, οργανώνουν σε πολλαπλά σημεία τις δικές τους τοπικές δράσεις και καλούν τους εθελοντές τους να καθαρίσουν όλοι μαζί την χώρα, λέγοντας δυναμικά “Let’s Do It Greece”.
Σημαντικό, όμως, είναι να δείξουμε και τον αριθμό των εθελοντών που θα συμμετέχουν την ημέρα της δράσης. Στόχος, είναι να κινητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες χιλιάδες πολιτών.
Ας είναι το ποσοστό της Ελλάδας εκείνο που θα ξεχωρίσει στην παγκόσμια καμπάνια. Στην Εσθονία συγκεντρώθηκαν 50.000 εθελοντές, στη Λιθουανία 393.000, στη Λετονία 500.000, στην Πορτογαλία 100.000, στο Νέο Δελχί 50.000, στη Σλοβενία 270.000, στη Ρουμανία 200.000, στη Φιλανδία 300.000.
 Στην Ελλάδα πόσοι θα είμαστε;;; 
Καλούμε, λοιπόν, κάθε ενεργό και ευαισθητοποιημένο Έλληνα Πολίτη να δηλώσει τη συμμετοχή του μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της καμπάνιας, www.letsdoitgreece.org, δίνοντας το e-mail του (στην κατηγορία Δηλώστε Συμμετοχή – Πολίτες) για να ενημερωθεί για τις δράσεις που θα γίνουν στην περιοχή του.
Η υποστήριξη και η συμμετοχή όλων μετράει.
 Ας δείξουμε όλοι οι Έλληνες μαζί την Όμορφη, Καθαρή και Δημιουργική πλευρά της χώρας μας. Let's Do It. Let's Clean up Greece!!!
 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ! http://www.youtube.com/watch?v=uM5ID_ZGNUw

Μιχελάκης: Στόχος της απεργίας της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι η ΝΔ

Σφοδρή κριτική στην ΠΟΣΠΕΡΤ που ανακοίνωσε στάση εργασίας το Σάββατο και 24ωρη απεργία την Κυριακή άσκησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, τονίζοντας ότι στόχος είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς και η μη προβολή της πρότασης του Αντώνη Σαμαρά και της Ν.Δ. για την οικονομία, για το πώς θα αρχίσει να βγαίνει η χώρα από την κρίση, που θα παρουσιαστεί στο Ζάππειο, την Κυριακή, στις 11:30.

Η δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη

«Η ελεγχόμενη από το ΠΑΣΟΚ κρατικοδίαιτη ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε απεργία μέσα στο Σαββατοκύριακο. Και έσπευσε να τονίσει ότι "δεν πρόκειται να δοθεί καμία εξαίρεση".

Πρόκειται για πρωτόγνωρο γεγονός, που δείχνει ξεκάθαρα το στόχο των εμπνευστών της.

Στόχος είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι η μη προβολή της πρότασης του Αντώνη Σαμαρά και της Ν.Δ. για την οικονομία, για το πώς θα αρχίσει να βγαίνει η χώρα από την κρίση, που θα παρουσιαστεί στο Ζάππειο, την Κυριακή, στις 11:30.

Άλλωστε, απεργία η ίδια ΠΑΣΟΚική συντεχνία είχε επιχειρήσει και στην εκδήλωση για το Ζάππειο 2. Αλλά τότε, δεν τους πέρασε.

Πρόκειται για αντιδημοκρατική πρακτική και απόπειρα φίμωσης σε μια κρίσιμη στιγμή της προεκλογικής περιόδου.

Στερούν από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα ενημέρωσης, για το μεγάλο ζήτημα της οικονομίας.

Πλήττουν την ίδια τη Δημοκρατία».

Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής στην Καλαμάτα

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2012 θα πραγματοποιηθεί το 20ο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής – Καλαμάτα CUP 2012 στο κλειστό γυμναστήριο ‘ΤΕΝΤΑ’.

Οι υποψήφιοι της ΔΗ.ΣΥ στην Μεσσηνία !!

Στη Μεσσηνία υποψήφιοι είναι οι: 
Αντωνόπουλος Παναγιώτης, Μηχανικός – Μηχανολόγος. 
Κούβελου Ισμήνη, Ελ. Επαγγελματίας. 
Κουρκουτά Παρασκευή, συνταξιούχος δημοσίου. 
Παπανικολάου Αθανάσιος, Ελ. Επαγγελματίας – Έμπορος. 
 Σαούτης Αντώνιος, Διευθυντής ΑΤΕ Ασφαλιστικής Καλαμάτας. Χαράλαμπος Σταθόπουλος, υπάλληλος ΔΕΗ – πρώην αντιδήμαρχος Άριος.

Αυτοκτονία 50χρονου οικογενειάρχη στα Ψαχνά

Την Παρασκευή το πρωί ένας 50χρονος οικογενειάρχης αυτοκτόνησε στα Ψαχνά Ευβοίας.

Ο 50χρονος είχε ξεκινήσει το πρωί για την περιοχή Κολοβρέχτη των Ψαχνών Ευβοίας όταν και συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Άντρες του λιμενικού που τον βρήκαν ειδοποίησαν αστυνομικούς της περιοχής οι οποίοι με τη σειρά τους μετά από έρευνα στη γύρω περιοχή που διενήργησαν βρήκαν σε κοντινή απόσταση μία καραμπίνα.

Απέκλεισαν έτσι το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και με βάση τα στοιχεία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο 50χρονος αυτοπυροβολήθηκε. Οι κάτοικοι του χωριού είναι αναστατωμένοι από το περιστατικό ενώ τα αίτια δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

ΣΟΚ-Αυτοπυρπολήθηκε 73χρονη στο Παναιτώλιο

Ένα πρωτοφανές περιστατικό για την τοπική κοινωνία του Αγρινίου σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, σε οικία μιας ηλικιωμένης γυναίκας, στο Παναιτώλιο Αγρινίου.

Μια 73χρονη γυναίκα περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια έβαλε φωτιά. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τα οικεία της πρόσωπα και η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου και εισήχθη στο χειρουργείο, καθώς η κατάσταση της ήταν ιδιαίτερα σοβαρή, αφού έφερε εγκαύματα σε μεγάλος μέρος του σώματός της.

Σύμφωνα με το agriniopress, οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Τα αίτια που οδήγησαν την 73χρονη σε αυτή την πράξη παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα, ενώ η Αστυνομία διεξάγει προανάκριση.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ...Ξεχάστε ότι ξέρατε έως τώρα !!

ALCO: 31,8% το άθροισμα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ενώ το 2009 συγκέντρωναν το 70%!
Εκλογικό θρίλερ στις 6 Μαΐου δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, με πλήρη - έως τώρα - ανατροπή του μεταπολιτευτικού σκηνικού. Δεκαπέντε ημέρες πριν από τις κάλπες και τελευταία ημέρα παρουσίασης δημοσκοπήσεων, όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι το αθροιστικό ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων είναι μακράν χαμηλότερο του 50% ενώ έως και δέκα κόμματα φαίνονται να μπαίνουν στη νέα Βουλή. 
Υπό το σκηνικό αυτό, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία μπαίνουν με όλα τα «όπλα» στη μάχη αύξησης της συσπείρωσής τους μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησαν περιοδείες ανά την Ελλάδα.
Δημοσκόπηση της ALCO για την ΕΡΤ

Ενδιαφέροντα ευρήματα για την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της ALCO, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΕΡΤ και παρουσιάστηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το αθροιστικό ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι 31,8%, καθώς το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 13,3% και η ΝΔ το 18,5%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALCO Κώστας Παναγόπουλος, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ, δήλωσε ότι είναι πρωτοφανές το ποσοστό που συγκεντρώνουν τα δύο μεγάλα κόμματα, αφού αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι τα ποσοστά που συγκέντρωναν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές του 2009 ξεπερνούσαν το 70%!

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα κόμματα,
το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 7%,ο ΛΑΟΣ το 3%,ο ΣΥΡΙΖΑ 7,9%,οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ το 2,7%,οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το 8,3%,η Δημοκρατική Αριστερά το 6,6%,η Δημοκρατική Συμμαχία το 2,3%,η Χρυσή Αυγή 3,9%,ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος προσδιορίζεται στο 19,4%.

Στο ερώτημα ποιο είναι το βασικό κριτήριο επιλογής ψήφου το 41% απαντά η διαμαρτυρία για το μνημόνιο και τα κόμματα που το υπέγραψαν, το 40% τονίζει την ανάγκη να παραμείνουμε στην Ευρώπη και το ευρώ ενώ το 19% των ερωτηθέντων απαντά δεν ξέρω δεν απαντώ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία στην επόμενη Βουλή θα συμμετέχουν 8 κόμματα.

Θα μας ..Χαμογελάσει ο καιρός Σήμερα !!

Καλός σε γενικές γραμμές αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα 21 Απριλίου 2012 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες καταιγίδες μετά το μεσημέρι στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και πιθανόν της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 10 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι, ενισχυόμενοι κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ισχυρούς. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και σταδιακά τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα ενισχυθεί στα 7 μποφόρ.

Τοπικές νεφώσεις νωρίς το πρωί που γρήγορα θα αραιώσουν, σήμερα Σάββατο 21 Απριλίου στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι, αλλά από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς και πιθανόν τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.
Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 21 βαθμούς. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι δυτικών κυρίως διευθύνσεων θα πνέουν στο Θερμαϊκό. meteo.gr

TV - Οι Αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας !!

Η τιτανομαχία ανάμεσα στις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, το el clasico του Ισπανικού ποδοσφαίρου καθηλώνει σήμερα τα βλέμματα.

OTE Sport3 10:50 Ελεύθερα δοκιμαστικά (Μπαχρέιν) Formula 1

OTE Sport3 13:50 Κατατακτήριος αγώνας (Μπαχρέιν) Formula 1

OTE Sport2 14:00 Μόναχο 1860 - Ίνγκολσταντ Bundesliga 2

Nova 14:45 Άρσεναλ - Τσέλσι Premier League

ΝΕΤ1 6:00 Άρης-Παναθηναϊκός Α1

OTE Sport3 16:30 Χέρτα - Καϊζερσλάουτερν Bundesliga

OTE Sport1 16:30 Βέρντερ Βρέμης - Μπάγερν Bundesliga

OTE Sport2 16:30 Χοφενχάιμ - Μπάγερ Λεβερκούζεν Bundesliga

Nova 17:00 Νιούκασλ - Στόουν Premier League

ΕΤ3 18:00 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Α1

OTE Sport2 18:30 Πανθρακικός - Πανσερραϊκός Football League

OTE Sport3 19:00 Ντόρτμουντ - Γκλάντμπαχ Bundesliga

Nova 19:30 QPR - Τότεναμ Premier League

OTE Sport1 21:00 Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης Primera Division

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - Το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 !!

Στρατιωτικό κίνημα, που εξερράγη τα ξημερώματα τις 21ης Απριλίου 1967, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο. 
Καταλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και επέβαλλε μία στυγνή δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια.
 Η χώρα την εποχή εκείνη βρισκόταν ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο.
 Οι εκλογές είχαν προκηρυχθεί για τις 28 Μαΐου και την εξουσία ασκούσε από τις 3 Απριλίου η ΕΡΕ, με πρωθυπουργό τον αρχηγό της Παναγιώτη Κανελλόπουλο, έχοντας τη συναίνεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γεωργίου Παπανδρέου και του Βασιλιά Κωνσταντίνου. Γεγονός των ημερών ήταν η συναυλία των Rolling Stones στο γήπεδο του Παναθηναϊκού (17 Απριλίου), που όμως διαλύθηκε από την Αστυνομία, προς μεγάλη απογοήτευση των αθηναίων ροκάδων, που θα έβλεπαν ένα συγκρότημα - θρύλο στην ακμή της δημιουργικότητάς του. Διάχυτη ήταν η πεποίθηση ότι τις επερχόμενες εκλογές θα κέρδιζε η Ένωση Κέντρου και θα επανερχόταν θριαμβευτικά στην εξουσία υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου. Πολλοί ήλπιζαν ότι θα ετίθετο ένα τέλος στη διετή πολιτική ανωμαλία, που έμεινε στην ελληνική ιστορία ως «Αποστασία» και σηματοδοτήθηκε με την παραίτηση του λαοπρόβλητου πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου (είχε λάβει το 52,2% στις εκλογές του 1964) στις 15 Ιουλίου 1965, μετά τη σύγκρουσή του με τον βασιλιά Κωνσταντίνο.
Στα δεξιότερα του πολιτικού φάσματος, ένα τμήμα της ΕΡΕ ζητούσε ένα «λοχία» για να σώσει τη χώρα από τον αναρχοκομμουνισμό. Για τη μετεμφυλιακή Δεξιά της προδικτατορικής περιόδου, κομμουνιστές ήταν εν ευρεία εννοια και οι κεντρώοι και οπωσδήποτε ο απρόβλεπτος Ανδρέας Παπανδρέου, που ήταν το ανερχόμενο αστέρι στην πολιτική σκηνή και εκινείτο αριστερότερα από το κόμμα του, την Ένωση Κέντρου.
Οι στρατηγοί, το Παλάτι, κάποιοι πολιτικοί της Δεξιάς και οι Αμερικανοί καλόβλεπαν μία μικρής διάρκειας συνταγματική εκτροπή, που θα επανέφερε την πολιτική κατάσταση στη σωστή ρότα, δηλαδή στην εναλλαγή στην εξουσία της Δεξιάς και ενός μετριοπαθούς Κέντρου.
«Η Χούντα των Στρατηγών» έμεινε στα σχέδια, καθώς τους πρόλαβαν με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου οι μικροί αξιωματικοί, με πρόσχημα τον κομμουνιστικό κίνδυνο. Τέτοια περίπτωση δεν διαφαινόταν στον ορίζοντα, καθώς η ΕΔΑ, που εκπροσωπούσε την κομμουνιστική Αριστερά (το ΚΚΕ ήταν εκτός νόμου), κινούνταν στο 11,80% των ψήφων στις εκλογές του 1964, σε σχέση με το 24,43% του 1958. Πρέπει, όμως, να συνυπολογίσουμε ότι βρισκόμασταν 17 χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου και στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, όσον αφορά τον διεθνή περίγυρο.
 Ο στρατός ήταν πανίσχυρος, με παράδοση επεμβάσεων τον 20ο αιώνα, οι Αμερικανοί θεωρούσαν φέουδό τους την Ελλάδα, το δεξιό παρακράτος ήταν ισχυρό (Δολοφονία Λαμπράκη) και το Παλάτι ήταν ένας αυτόνομος πόλος εξουσίας, «που δεν βασίλευε, αλλά κυβερνούσε». Οι πολιτικοί που κυβέρνησαν αυτά τα 17 χρόνια (Πλαστήρας, Παπάγος, Καραμανλής και Παπανδρέου), ασχολήθηκαν κυρίως με την ανοικοδόμηση της χώρας και την οικονομική ανάπτυξη, παρά με το «βάθεμα και το πλάτεμα» των δημοκρατικών θεσμών και την εξάλειψη των μνημών του Εμφυλίου.
 Το πραξικόπημα, «Επανάσταση» για τους θιασώτες του, εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Απριλίου. Λίγες ώρες πριν, είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τα μέλη του αποχώρησαν για τα σπίτια τους, χωρίς να έχουν ιδέα για το τι θα επακολουθούσε. Ανάμεσά τους και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Παπαληγούρας.
Η τριάδα των Παπαδόπουλου, Παττακού και Μακαρέζου, μπορεί να ήταν άσοι στη συνωμοσία, αλλά εκμεταλλεύτηκαν τον βαθύ ύπνο των δημοκρατικών κυβερνήσεων και φρόντισαν να τοποθετήσουν στις πιο νευραλγικές θέσεις του στρατεύματος ανθρώπους μυημένους στα σχέδιά τους.
Τους βοήθησε, επίσης, το γεγονός ότι μέσα στην Αθήνα υπήρχαν μεγάλες μάχιμες μονάδες, όπως το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, που βρισκόταν στη σημερινή Πολυτεχνειούπολη, με διοικητή τον ταξίαρχο Παττακό. Από εκεί βγήκαν τα πρώτα τανκς στις 2 τα ξημερώματα, για να καταλάβουν όλα τα στρατηγικά σημεία της πρωτεύουσας (Βουλή, Υπουργεία, ΕΙΡ, ΟΤΕ, Ανάκτορα). Την ίδια ώρα, ο συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδάς εξαπέλυε πιστές στο κίνημα δυνάμεις για να συλλάβουν το σύνολο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Οι πραξικοπηματίες έβαλαν σε εφαρμογή το ΝΑΤΟικό σχέδιο «Προμηθεύς», για την αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κινδύνου, με αποτέλεσμα να κινηθούν όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Αττικής. Μεγάλη ήταν η συμβολή του διοικητή της Σχολής Ευελπίδων, Δημήτρη Ιωαννίδη, ο οποίος κινητοποίησε το τάγμα της σχολής και τη Στρατιωτική Αστυνομία (ΕΣΑ).
Μία από τις πρώτες ενέργειες των συνωμοτών ήταν να συλλάβουν τον αρχηγό του ΓΕΣ αντιστράτηγο Σπαντιδάκη και να τον αντικαταστήσουν με τον ομοιόβαθμό του Οδυσσέα Αγγελή, που ήταν μυημένος στο κίνημα.
Ο νέος αρχηγός του Στρατού έδωσε εντολή σε όλους του μεγάλους στρατιωτικούς σχηματισμούς να εφαρμόσουν το σχέδιο «Προμηθεύς» κι έτσι να εξασφαλισθεί η υπακοή του στρατεύματος σε όλη τη χώρα.
Η μοναδική ενέργεια για να αντιμετωπιστεί εγκαίρως το πραξικόπημα έγινε από την πλευρά του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γεωργίου Ράλλη, ο οποίος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον ταξίαρχο Ορέστη Βιδάλη για να κινητοποιήσει το Γ' Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη.
Δεν πρόλαβε, αφού το σχέδιο «Προμηθεύς» είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή, με αποτέλεσμα ο ταξίαρχος Βιδάλης να μην λάβει ποτέ το σήμα του Γεωργίου Ράλλη. Ο αιφνιδιασμός ήταν πλήρης και στις 3:30 τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου το στρατιωτικό κίνημα είχε επικρατήσει και μάλιστα αναίμακτα. Νωρίς το πρωί, το ραδιόφωνο ΕΙΡ έπαιζε εμβατήρια και δημοτικά άσματα και οι αγουροξυπνημένοι Έλληνες άκουγαν τα πρώτα «Αποφασίζομεν και Διατάζομεν» των δικτατόρων, που ήταν η απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των τριών ατόμων.
 Με συντακτική πράξη κατά τη διάρκεια της ημέρας ανεστάλησαν οι διατάξεις του Συντάγματος και ματαιώθηκαν οι εκλογές της 28ης Μαΐου 1967. Αιφνιδιασμένοι από τις εξελίξεις φαίνεται να ήταν και οι Αμερικανοί, που δεν περίμεναν την κίνηση του Παπαδόπουλου. Τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Φίλιπ Τάλμποτ ξύπνησε ο ανιψιός του πρωθυπουργού Κανελλόπουλου, Διονύσης Λιβανός, και του ανακοίνωσε την είδηση. Όταν μετά από λίγες μέρες ο Τάλμποτ είπε στο σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα, Τζακ Μέρι, ότι το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου ήταν ο βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας, αυτός του απάντησε κυνικά:
 «Μα, πως είναι δυνατόν να βιάσεις μία πόρνη;..» Μόνο δύο πρωινές εφημερίδες πρόλαβαν να περιλάβουν στην ύλη τους την εκδήλωση του πραξικοπήματος. Η «Καθημερινή» στην πρώτη της σελίδα είχε ένα μονόστηλο με τίτλο «Την 2αν πρωινήν εξερράγη στρατιωτικόν κίνημα. Συνελήφθησαν πολιτικοί άνδρες», ενώ η «Αυγή» πάνω από τον τίτλο της έγραφε: «Συνελήφθησαν από στρατιωτικούς οι Μ. Γλέζος, Λ. Κύρκος, Α. Παπανδρέου. Ασυνήθιστες κινήσεις στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων».
Στις 7 το πρωί, η ηγεσία των πραξικοπηματιών επισκέφθηκε στα Ανάκτορα του Τατοΐου τον Κωνσταντίνο και του ζήτησε να ορκίσει την κυβέρνησή τους. Η περιοχή ήταν περικυκλωμένη από τανκς για να μην υπάρξει περίπτωση δυναμικής αντίδρασης από τον άνακτα.
Ο βασιλιάς, παρά την προτροπή του συλληφθέντα πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου να αντισταθεί, συμβιβάστηκε μαζί τους «για να μην χυθεί αίμα ελληνικό» και αργά το απόγευμα όρκισε την κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Κόλλια. Επρόκειτο βέβαια για πρωθυπουργό - μαριονέτα, αφού τα νήματα κινούσε ο ισχυρός άνδρας του κινήματος, συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος.
Ο συλληφθείς και αποπεμφθείς αρχηγός του ΓΕΣ Γρηγόριος Σπαντιδάκης, άνθρωπος του βασιλιά, όπως και ο Κόλλιας, προσχώρησε στους κινηματίες και ανέλαβε Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Την ίδια μέρα άρχισαν και οι συλλήψεις απλών πολιτών, ενώ είχαμε και τα πρώτα θύματα.
Τα όργανα της Χούντας δολοφονούν στον Ιππόδρομο, που είχε μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, το στέλεχος της ΕΔΑ Παναγιώτη Ελή, ενώ ένας στρατιώτης πυροβολεί τη νεαρή Αθηναία Μαρία Καλαυρά, γιατί δεν υπάκουσε στις διαταγές του. Δέκα ημέρες αργότερα, η Χούντα ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες ανέρχονταν σε 6509 άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα αριστερών πεποιθήσεων. Η Ελλάδα από την 21η Απριλίου 1967 μπήκε στο «γύψο», κατά την έκφραση του Παπαδόπουλου, για 7 χρόνια, 3 μήνες και 3 μέρες. 
Η Δικτατορία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στις 23 Ιουλίου 1974, μετά το εγκληματικό πραξικόπημα στην Κύπρο και την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο.
Η κατάργηση των στοιχειωδών ελευθεριών, οι φυλακές, οι εξορίες και τα βασανιστήρια, οι δολοφονίες των αντιπάλων του καθεστώτος, ο πνευματικός και πολιτιστικός μεσαίωνας, αλλά και η Κυπριακή τραγωδία, καταγράφουν τη Χούντα των Συνταγματαρχών ως μία από τις μελανότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 21-4-2012

Ποια είναι η ..Βλαχάρα - Από το Ζέλι της Φθιώτιδας στο Παρισινό Four Seasons

H επιβλητική μπλε Jaguar διασχίζει τους δρόμους του βροχερού Παρισιού με προορισμό το πολυτελές Four Seasons Hotel George V, ένα άρτ ντεκό παλάτι του 17ου αιώνα, λίγα βήματα μακριά από το Champs-Elysées.
Είναι Ιούλιος του 2004 και το ζευγάρι στο εσωτερικό της μόλις έχει ενώσει τις τύχες του στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, μπροστά σε αυστηρώς επιλεγμένους (18 τον αριθμό) φίλους, με κουμπάρο τον Γάλλο πολιτικό μηχανικό, Μισέλ Καντάς.
Στο δεξί χέρι της μελαχρινής 30άρας με το τεράστιο μέτωπο αστράφτει ένα ακριβό μονόπετρο.
Αλλά ούτε αυτό, ούτε η λάμψη των κρυστάλλων Swarovski που πλημμυρίζουν το χώρο της γαμήλιας δεξίωσης, μπορούν να ανταγωνιστούν το αστραφτερό χαμόγελο θριάμβου που έχει στο πρόσωπό της.
Για την γεννημένη σε ένα ορεινό χωριό της Φθιώτιδας Βίκυ Σταμάτη, την δεύτερη και -όπως όλα δείχνουν- «μοιραία» σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, αυτός ο γάμος, αυτή η δεξίωση σε αυτό το Παρίσι που υπήρχε μόνο στο μυαλό της, έμοιαζε με την δικαίωση μιας ζωής.
Πολύ απλά αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της
Ένα επεισόδιο που δικαιώνει πλήρως το παρατσούκλι που της είχαν βγάλει οι πωλήτριες στην Πατριάρχου Ιωακείμ όταν, την εποχή που την είχε εγκαταστήσει ως ερωμένη του ο Άκης σε ένα «ταπεινό» διαμέρισμα στην Νεοφύτου Δούκα (σ.σ. πάντα συγκριτικά με το αξίας 1.100.000 ευρώ νεοκλασικό στην Διονυσίου Αεροπαγίτου που πίεσε τον Άκη να της αγοράσει), αγόραζε σταθερά 200 ζευγάρια παπούτσια τον χρόνο.
Πηγές κοντά στο ζεύγος χαρακτηριστικά θυμούνται την έκφραση στο πρόσωπο του Άκη όταν είδε να του έρχεται στο σπίτι ένας λογαριασμός 72.000 ευρώ από τον Καλογήρου.
Στην πορεία, προφανώς, συνήθισε καθώς η αγάπη της νέας του συζύγου για την καλή ζωή είναι δεδομένη και καλά καταγεγραμμένη.
Ξεκινώντας από την πιστωτική της κάρτα στην ελβετική τράπεζα UBS, όπου φαίνονταν χρεώσεις ποσών που φτάνουν και τα 180.000 ευρώ από το 2006 έως 2009, με ένα σεβαστό ποσοστό από αυτούς να αφορούν δημιουργίες ξένων οίκων μόδας και κοσμημάτων, όπως Hermes, Dior και Louis Vuitton.
Και συνεχίζοντας με τα εσώρουχα των 6.000 ευρώ που αγόρασε σε μια μέρα από γνωστό κατάστημα της πλατείας Κολωνακίου. Ενώ, σε κάποια άλλη βόλτα της στην Κηφισιά, αγόρασε όλο το εμπόρευμα του καταστήματος, αναγκάζοντας τους υπεύθυνους να κατεβάσουν ρολά και να ασχοληθούν αποκλειστικά με την αποστολή των ειδών στην γνώριμη διεύθυνση της οικίας Τσοχατζόπουλου.
Εξίσου «μεγαλοαστικές» ήταν και οι υπόλοιπες καταναλωτικές συνήθειες της, που αφορούσαν την συντήρηση σε όσο δυνατόν καλύτερο επίπεδο της εξωτερικής της εμφάνισης. Και οι οποίες περιλαμβάναν συχνά μαθήματα με personal trainer αξίας 100 ευρώ την ώρα στο πλήρως εξοπλισμένο (και με power plate) προσωπικό γυμναστήριο που είχε δημιουργήσει σε ένα από τα δωμάτια του υπογείου του νεοκλασικού.
Ενώ προσωπικός της κομμωτής ήταν ο Στέφανος Βασιλάκης, ο οποίος εκείνη την εποχή για να περιποιηθεί τα μαλλιά των κυριών φέρεται να έπαιρνε ως αμοιβή από 500 έως 1000 ευρώ.
Αυτό που δεν καταγράφουν τα παραπάνω παραδείγματα είναι ένας άλλος πυλώνας της προσωπικότητας της Βίκυς Σταμάτη, δηλαδή η φοβία της με τα μικρόβια. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει σύζυγος πρώην υπουργού «Δύο πράγματα λατρεύει η Βίκυ: την απολύμανση και τα ψώνια».
Κάτι που έρχεται και επιβεβαιώνει άνθρωπος που μπήκε στο νεοκλασικό της Αεροπαγίτου για να της προσφέρει υπηρεσίες ομορφιάς, αλλά μόνο αφού υποχρεώθηκε να βγάλει τα παπούτσια του στην είσοδο και να καθαρίσει τα χέρια του με οινόπνευμα προτού την αγγίξει.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πλήρως ποιά είναι η Βίκυ Σταμάτη καθώς, πολύ σοφά, πάντοτε απέφευγε τις συνεντεύξεις.
Τα μόνο που είναι γνωστά και εξακριβωμένα είναι ότι το κορίτσι από το Ζέλι μπήκε στην υπηρεσία διεύθυνσης προσωπικού της ΔΕΗ το 1993 και ήταν για χρόνια μέλος της ΠΑΣΥΠ -ΔΕΗ (συνδικαλιστικού φορέα της ΔΕΗ που πρόσκειται στη Ν.Δ).
Παράλληλα έχει δηλώσει ότι έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης, ενώ το 2004 έγραψε και ένα βιβλίο για παιδιά με τίτλο "Ο μυθικός χορός της φύσης".
Όσον αφορά την πρώτη γνωριμία της με τον πάλαι ποτέ ισχυρό άντρα του ΠΑΣΟΚ, αυτή έγινε το 2000, όταν -σύμφωνα με δική της δήλωση- πήγε να του ζητήσει δουλειά το υπουργείο.
Με τον έρωτα να ακολουθεί και να ανθίζει.
Στην αρχή στα «στενάχωρα» όρια του πρώτου γάμου του Άκη. Και στην συνέχεια, όταν αυτός τελείωσε, σε δημόσια θέα.
Η μόνη ερώτηση που μένει να απαντηθεί είναι από τον Άκη και αφορά το κατά πόσο -με βάση όλα όσα περνάει τώρα- έχει μετανοιώσει για την απόφασή του να της ανοίξει, πίσω στο 2000, την πόρτα του γραφείου του. Και της μεσήλικης καρδιάς του.iefimerida.gr

Tο πρώτο προεκλογικό σποτ του ΠΑΣΟΚ (VIDEO)...

Στον τηλεοπτικό "αέρα" είναι πλέον το πρώτο τηλεοπτικό σποτ του ΠΑΣΟΚ και του Ευ.Βενιζέλου.
 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά , επέλεξε να... είναι στάσιμος και καθιστός σε γραφείο, ενώ δεν παρουσιάζεται κανένα άλλο πρόσωπο στο βίντεο. 
Ο Βενιζέλος, σε πρώτο ενικό πρόσωπο,μιλάει για ανευθυνότητα της ΝΔ και κάνει λόγο για συγκυβέρνηση...nonews-news

Ο πρώτος έγκυος άνδρας στον κόσμο χώρισε από τη γυναίκα του

Ο Τομ Μπίτι, που έγινε ο πρώτος έγκυος άνδρας στον κόσμο το 2007 μετά την εγχείρηση αλλαγής φύλλου που πραγματοποίησε, χώρισε από τη σύζυγό του Νάνσι, όπως έγινε γνωστό σήμερα.
Ο 38χρονος Μπίτι, ο οποίος έφερε στον κόσμο άλλα δύο παιδιά, αποκάλυψε την κατάρρευση του γάμου του κατά την εγγραφή της τηλεοπτικής σειράς «Οι γιατροί» (The Doctors), όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα People.com.
«Όπως όλοι οι γάμοι, είχαμε κι εμείς τα σκαμπανεβάσματά μας και τώρα διανύουμε μία κρίσιμη καμπή.
Επί του παρόντος είμαστε εν διαστάσει», τόνισε ο ίδιος.
Ο Μπίτι ήταν κάποτε γυναίκα και διατήρησε τα γυναικεία αναπαραγωγικά του όργανα όταν υποβλήθηκε σε ορμονοθεραπεία και σε επέμβαση αφαίρεσης μαστών.
Μετά το γάμο του με τη Νάνσι, το ζευγάρι ανακάλυψε ότι εκείνη δεν μπορούσε να κυήσει τα παιδιά τους κι έτσι ανέλαβε εκείνος την κύησή τους.
Το πρώτο παιδί ήλθε το 2007.
Ο Μπίτι αποκάλυψε επίσης πως υποβλήθηκε στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας αλλαγής φύλλου, ολοκληρώνοντας τη σχετική θεραπεία που ξεκίνησε με ενέσεις τεστοστερόνης όταν ήταν 24 ετών.

ΕΔΕ από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ για περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών κατά συλληφθέντα

Διοικητική έρευνα διατάχθηκε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο βίντεο με βιαιοπραγίες αστυνομικών σε βάρος αλλοδαπού συλληφθέντα στο κέντρο της Αθήνας.
Το βίντεο παρουσιάζει περιστατικό που συνέβη, σύμφωνα με αυτούς που το ανήρτησαν στο διαδίκτυο, τέλη Ιανουαρίου, στην πλατεία Αμερικής και αφορά αλλοδαπό, τον οποίο χτυπούν κατά τη διάρκεια του ελέγχου αλλά και της σύλληψής του αστυνομικοί αλλά και άνδρες με πολιτικά που βρίσκονται εκείνη την ώρα εκεί.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:
 «Σχετικά με την ανάρτηση, σήμερα το απόγευμα, οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο) σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, που αφορά επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικού προσωπικού κατά τη διαδικασία ελέγχου και σύλληψης ατόμου, ανακοινώνεται ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας».

ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ !!

Υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις που καταλαβαίνεις ότι δεν παύουν να υπάρχουν άνθρωποι.
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, αποφάσισαν να δράσουν ως απλοί πολίτες εν ώρα υπηρεσίας προκειμένου να βοηθήσουν μια γυναίκα να μεταφέρει το βάρια άρρωστο, ανήλικο, παιδί της στο Νοσοκομείο.
Οι άνδρες της ΔΙΑΣ περιπολούσαν στο Π.Φαληρο, όταν μια γυναίκα στο στη συμβολή των οδών Τηλεμαχου και Ακριτων, στη θέα των Αστυνομικών, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου της, και τους απευθύνθηκε σε κατάσταση αμοκ.
Οι Αστυνομικοί, προσπάθησαν να ηρεμήσουν τη γυναίκα, αλλά η κατάσταση της δεν της επέτρεπε να επικοινωνήσουν μαζί της.
Τότε ένας Αστυνομικός, είδε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου το ανήλικο παιδι της γυναίκας και κατάλαβε ότι είχε ανάγκη να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.
Χωρίς να το σκεφτούν καθόλου οι Αστυνομικοί, εγκατέλειψαν την υπηρεσιακή μηχανή τους στη άκρη του δρόμου, και επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο της γυναίκας.
Ο ένας αστυνομικός κάθισε στο τιμόνι, και ο δεύτερος στη θέση του συνοδηγού με τη γυναίκα και το παιδί στο πίσω κάθισμα. Με αναμμένα αλαρμ στο αυτοκίνητο και κορνάροντας συνεχώς, έφτασαν σε ελάχιστα λεπτά στο Νοσοκομείο Παίδων.

Στο νοσοκομείο ο Ανδρέας Μπάρκουλης !!

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες ο γνωστός ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης, ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας.
Ο γνωστός ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου οδηγήθηκε στο νοσοκομείο μετά από έντονη αδιαθεσία.
Στο πλευρό του 75χρονου «ζεν πρεμιέ» του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του '60 , βρίσκεται η σύζυγος του , Μαρία, και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται από τους γιατρούς αντιμετωπίσιμη.

20.4.12

Ποιά πρόεδρος κόμματος δεν φοβάται ..την γυμνή αλήθεια ;

Η προεκλογική εκστρατεία της απόλυτης Τζούλιας σε όλο της το μεγαλείο...
Η ίδια ολόγυμνη, λέει την γυμνή αλήθεια.. Η ίδια περιμένει τον άντρα με τα πραγματικά balls όπως λέει για να σταθεί δίπλα της.. Μήπως είστε εσείς?

Το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων στη Μεσσηνία

Τους υποψήφιους βουλευτές τους στη Μεσσηνία, Μάρκο Καραΐσκο, Στέφανο Κουνιάδο, Γεωργία Κουνιάδου, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Παναγιώτα Μπάκα, Ευαγγελία Ράλλη και Κυριακή Τσίχλη, παρουσίασαν το μεσημέρι οι Οικολόγοι Πράσινοι.
 Αύριο, Σάββατο, θα επισκεφθεί την Καλαμάτα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Παρασκευόπουλος, ο οποίος  στις 11 το πρωί θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «REX».

ΣΟΚ - Άγριος ξυλοδαρμός μετανάστη από «Ζητάδες»-VIDEO

 ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ !!
Tον εντόπισαν σύμφωνα με πληροφορίες να βάζει φωτιά σε κάδο σκουπιδιών. Έσπευσαν να τον συλλάβουν. 
Παρά το γεγονός όμως ότι δεν αντιστάθηκε-όπως θα δείτε και στο βίντεο-οι αστυνομικοί της ομάδας «ΖΗΤΑ» τον ξυλοκόπησαν άγρια. Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο της Αθήνας με πρωταγωνιστές άνδρες της ομάδας «ΖΗΤΑ», κάποιους με πολιτικά που «έριξαν» κι αυτοί σφαλιάρες...και θύμα έναν αλλοδαπό.
Τις εικόνες ντροπής κατέγραψε από το μπαλκόνι του ένας πολίτης.

Όλα τα είχαμε... η σούπερ Σελήνη μας έλειπε!

Τι κρύβει η «σούπερ Σελήνη» που θα φωτίσει τον ουρανό!!
 Όλα τα είχαμε... η σούπερ Σελήνη μας έλειπε! Το εντυπωσιακό φαινόμενο-κατά σύμπτωση-θα συμβεί την νύχτα της 6ης Μαϊου, δηλαδή την νύχτα των εκλογών. Μόνο που για τους αστρολόγους αυτό είναι ένας πολύ κακός οιωνός...
Το φαινόμενο της "σούπερ σελήνης" ( super moon) ή αλλιώς "περίγειο" δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Η απόσταση της Σελήνης από τη Γη δεν είναι πάντα η ίδια επειδή η τροχιά της είναι ελλειπτική και παρουσιάζει διαφοροποιήσεις που οφείλονται στην βαρυτική έλξη που ασκούν πάνω στο Φεγγάρι, η Γη και ο Ήλιος. Όταν μια Πανσέληνος συμβαίνει πολύ κοντά στο περίγειο της Σελήνης και η απόσταση της από τον πλανήτη μας είναι πολύ μικρότερη από το μέσο περίγειο της τότε έχουμε το φαινόμενο της "σούπερ σελήνης".
 Αν και κάθε χρόνο έχουμε 4 έως 6 φορές "σούπερ σελήνη", δεν είναι όλες το ίδιο ισχυρές, ούτε ως προς την ένταση, ούτε ως προς την διάρκεια της επίδρασής τους. Αυτός είναι και ο λόγος που το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για την Πανσέληνο της 6ης Μαίου 2012 η οποία θα είναι μία από τις ισχυρότερες των τελευταίων ετών.
Το γεγονός πως η περίγειος έχει συνδυαστεί στο πέρασμα του χρόνου με ακραία φυσικά φαινόμενα και καταστροφές αλλά και με κοινωνικές εξεγέρσεις, έχει πυροδοτήσει μία σεναριολογία που ανάγκασε την Nasa να δημιουργήσει ένα βίντεο στο οποίο να εξηγεί με άκρως επιστημονικό τρόπο τι ακριβώς θα συμβεί στις 5 προς 6 Μαίου 2012.
Μία "σούπερ σελήνη" βύθισε τον Τιτανικό;
Πολλοί πάντως αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τις καθησυχαστικές δηλώσεις των επιστημόνων και φτάνουν μάλιστα στο σημείο να υπενθυμίοσυν πως πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα μία θεωρία που θέλει τον Τιτανικό να βυθίστηκε από μία αντίστοιχη ισχυρή "σούπερ σελήνη"! Μάλιστα, προσθέτουν, η φετινή περίγειος θα συμβεί λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από το θρυλικό ναυάγιο. Κι αν αυτό για τους ορθολογιστές δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, για τους λάτρεις των "μη τυχαίων συμπτώσεων" αποτελεί ένα κορυφαίο γεγονός!
Η "σούπερ σελήνη" και οι... ελληνικές εκλογές!
Το φαινόμενο της "σούπερ σελήνης" του Μαίου, μπορεί να αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού ανά τον κόσμο για πιθανές φυσικές καταστροφές, για την Ελλάδα όμως έχει μία ακόμη σημασία. Κι αυτό γιατί η 6η Μαίου είναι η ημέρα για την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.
Κάτι τέτοιο όμως, προβληματίζει τους αστρολόγους οι οποίοι υποστηρίζουν πως η ισχυρή περίγειος συνοδεύεται από κοινωνικές εξεγέρσεις, βίαιες συγκρούσεις και ανατροπές σε όλα τα επίπεδα!
Ένα υπέροχο φαινόμενο άξιο παρατήρησης
Κλέινοντας θα επαναλάβουμε την άποψη των επιστημόνων που λένε ότι η "σούπερ σελήνη" της 6ης Μαίου θα έχει την επίδραση που έχουν όλες οι αντίστοιχες που συμβαίνουν εδώ και αιώνες, ενώ προσθέτουν πως θα μας χαρίσει ένα υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα όπως αυτό της φωτογραφίας και του βίντεο! Εν αναμονή...

Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Βουλαλάς !!

Απεβίωσε ο η ηθοποιός Τάκης Βουλαλάς.!!
Τον ηθοποιό βρήκαν το πρωί της Παρασκευής νεκρό οι δικοί του άνθρωποι στο σπίτι του στο Λυγουριό όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια. Κατόπιν, μεταφέρθηκε στην Κόρινθο για νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του ηθοποιού.
Η κηδεία του Τάκη Βουλαλά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Λυγουριό.
Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ηθοποιός του θεάτρου κυρίως, ενώ έχει υπηρετήσει και από το πόστο του βοηθού σκηνοθέτη. Από τις αρχές της δεκαετίας του '60, έχει λάβει μέρος σε 124 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.
Φιλμογραφία
Ο Τάκης Βουλαλάς είχε λάβει μέρος στις εξής κινηματογραφικές ταινίες:
Αθώος ή ένοχος; (1989)
Ελπίδα (1985)
Άννα Κρίστι (1982)
Το Αίμα των Αγαλμάτων (1981)
Ο ήλιος του θανάτου (1978)
Τα χρώματα της ίριδος (1974)
Παυλος Μελας (1974)
Το φαράγγι της Σαμαριάς (1971)
Τηλεόραση
Ο Τάκης Βουλαλάς είχε συμμετάσχει στις παρακάτω τηλεοπτικές σειρές:
Άγνωστος 1988 ΕΤ2
Έκτη εντολή 1989 ΕΤ2
Αθώος ή ένοχος 1989 ΕΤ1
Αλέξανδρος Δελμούζος 1987 ΕΤ2
Απόρρητος φάκελος 27 1972 ΥΕΝΕΔ
Γεώργιος Βιζυηνός-Η σιωπή των αγγέλων 2000 ΕΤ1Δίκη 1991 ΕΤ2
Ελισάβετ Μαρτινέγκου 1987 ΕΤ2
Επικίνδυνα βήματα 1973 ΥΕΝΕΔ
Η εξαφάνιση του Τζων Αυλακιώτη 1985 ΕΡΤ
Η οργή των θεών 1994 ΣΚΑΙ
Η παρέα 1982 ΕΡΤ2
Θρίλερ λοιπόν 1988 ΕΤ-2
Μια γυναίκα από το παρελθόν 1992 ΑΝΤ1
Φόνος χωρίς ταυτότητα 1990 MEGA
Zougla.gr

Αξιοποιούν τον Σωτ.Παναγιωτόπουλο !!

 Ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος Επικεφαλής στην πρώτη γραμμή της Ν.Δ στην Πελοπόννησο!!
Με μια απόφαση του το κόμμα σήμερα με άρωμα Αντώνη Σαμαρά βάζει τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας , Περιφερειακό σύμβουλο και και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ, Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, "Συντονιστή των Νομαρχιακών Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα Περιφέρειας Πελοποννήσου».
 Ο ικανότατος και πολύ έμπειρος στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όπως ξέρουμε όλοι που είναι ο Σωτήρης τίθεται επικεφαλής όλων των ΝΟΔΕ της Πελοποννήσου σε αυτήν την δύσκολη στιγμή για το κόμμα αναγνωρίζοντας σε αυτόν και τους αγώνες του και την προσφορά του εκτός των άλλων στην Νέα δημοκρατία που πάντα ήταν μπροστά σε όλες τις δυσκολίες αλλά και πέτρινα χρόνια...
Το γεγονός αυτό δείχνει ότι εκτός από μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος είναι παρών και στην πρώτη γραμμή του εκλογικού αγώνα όπως ήταν πάντα στις μάχες της Ν.Δ που τώρα των καλεί από όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου να δώσει τον αγώνα του, για να βγει Πρωθυπουργός ο Μεσσήνιος Αντώνης Σαμαράς..best-tv.gr

ΠΟΣΠΕΡΤ απεργίες από Σάββατο ως Δευτέρα!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητάμε το αυτονόητο, να μπορούμε να εργαζόμαστε, να έχουμε αξιοπρέπεια και να παράγουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος της δημόσιας τηλεόρασης.
Παρά τη μεγάλη υπομονή μας, την επαγγελματικότητά μας και τη διάθεση που...
έχουμε δείξει ούτως ώστε να κρατάμε τη δημόσια τηλεόραση σε ένα επίπεδο, δεν βρίσκουμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια.
Η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει τη δημόσια τηλεόραση και η Διοίκηση τη συνεπικουρεί είτε λαμβάνοντας λάθος μέτρα για το πρόγραμμα και το παραγόμενο έργο της ΕΡΤ, είτε προκαλώντας …. με τον εφησυχασμό της και την αδράνειά της, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Παρά τις υποσχέσεις και τις δημόσιες δεσμεύσεις της πολιτείας και της διοίκησης, ότι άμεσα θα επιλύσουν
1ον το πρόβλημα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
2ον το πρόβλημα της αναπροσαρμογής της εκτός έδρας αποζημίωσης
3ον το πρόβλημα του περιορισμού των εξαιρέσιμων στο10% της μισθολογικής δαπάνης
4ον το πρόβλημα της άμεσης πρόσληψης των συναδέλφων ΣΟΧ
και άλλα πολλά που έχουν καταγραφεί σε εξώδικα, επιστολές και ανακοινώσεις, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται το παραγόμενο έργο της ΕΡΤ. Η εντατικοποίηση έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο του νόμου, ιδιαίτερα τώρα κατά την προεκλογική περίοδο που οι συνεχόμενες παρανομίες της Διοίκησης δεν έχουν προηγούμενο, με αποτέλεσμα να εξαντλούνται οι εργαζόμενοι που εργάζονται χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και εφαρμογής των προγραμμάτων εργασίας που ο νόμος ορίζει.
Για τους λόγους αυτούς η ΠΟΣΠΕΡΤ προκηρύσσει 14ωρη στάση εργασίας από τις 16:00 του Σαββάτου 21-4-2012 έως τις 06:00 της Κυριακής 22-4-2012 και 24ωρη απεργία από τις 06:00 της Κυριακής 22-4-2012 έως τις 06:00 της Δευτέρας 23-4-2012 δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία εξαίρεση.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
η υπομονή μας και οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν.
Φτάνει πια ο εμπαιγμός !
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Από το ταγάρι και τον Παρνασσό...βασιλιάς της νυχτας

Ήρθε με ένα ταγάρι από το χωριό του στον Παρνασσό και άλλαξε μια για πάντα τον «χάρτη» της νυχτερινής ζωής στην Αθήνα. Η είδηση ότι ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος συνελήφθη για οφειλές ΦΠΑ ύψους 85.393 ευρώ στο Δημόσιο «έσκασε» σαν βόμβα.

«Με ένα ταγάρι ήρθα από το χωριό, με ένα ταγάρι θα γυρίσω. Ευτυχώς που έχω κάτι γίδια. Ελπίζω όταν πεθάνω να έχω κάτι για τα παιδιά έτσι ώστε να μην βρίζουν τον πατέρα τους».

Ξένοι και εγχώριοι σταρ, πολιτικοί, επιχειρηματίες και εφοπλιστές συγκαταλέγονται όπως αποκαλύπτει το protothema.gr στο πάλαι ποτέ υψηλό πελατολόγιο του επιχειρηματία με την μυθιστορηματική ζωή.

Aπό τα παιδικά χρόνια με τη γιαγιά, το νυχτερινό σχολείο, την τεχνική σχολή και το μπάρκο στα καράβια μέχρι την νύχτα που ο Ανδρέας Παπανδρέου μπήκε σε μια «Αθηναία» κατάμεστη από Νεοδημοκράτες λόγω του χορού που είχαν, τα κεφάλαια είναι αμέτρητα.

Όπως έχει πει ο ίδιος, «όταν έφυγα στα καράβια, γύρισα όλο τον κόσμο σε μια εποχή που στην Ελλάδα ταξίδι θεωρούνταν η διαδρομή μέχρι τη Λαμία».

Επιστρέφοντας και υπηρετώντας την θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό, ένας συνάδελφός του ήταν η αφορμή να ασχοληθεί με τα νυχτερινά μαγαζιά, αφού αναζητούσε κάποιον να τον αντικαταστήσει στο μαγαζί που διατηρούσε στο Μεταξουργείο.

Μετά από το Μεταξουργείο μαζί με ένα φίλο του ανοίγει ένα μπαρ στα Εξάρχεια, την εποχή που ο Αμερικάνικος στόλος επιστρέφει από το Βιετνάμ. και τα δολάρια από τα τρελαμένα αμερικανάκια, ρέουν άφθονα.

Αφήνοντας πίσω τον φίλο του, ο Παπαργυρόπουλος ξενιτεύεται στην Αμερική δύο χρόνια, δουλεύοντας ως σερβιτόρος σε ένα μαγαζί με την ονομασία Egyptian Garden, το οποίο ανήκε σε ένα φίλο του Αριστοτέλη Ωνάση.

Μέσα από τη δουλειά του-αργότερα δούλεψε σαν ατζέντης καλλιτεχνών-θα γνωρίσει τον Γιώργο Ζαμπέτα και τον Στράτο Διονυσίου πριν επιστρέψει στη Ελλάδα, όπου θα μπει στην φυλακή, εξαιτίας μιας οικονομικής ατυχίας.

Λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του, ανοίγει το πρώτο του μεγάλο μαγαζί με μπουζούκια στην Εθνική Οδό, βάζοντας πρώτα ονόματα της εποχής, όπως τον Πάνο Γαβαλά με την Ρία Κούρτη και την Ρένα Ντάλμα.

Το «Πρόσωπο»-έτσι το είχε ονομάσει-έγινε αμέσως γνωστό, επειδή σύχναζε πολύ συχνά ο Στέλιος Καζαντζίδης, λόγω του αδερφού του ο οποίος τραγουδούσε εκεί.

Το μεγάλο μπαμ θα έρθει όταν αγοράζει την περίφημη «Αθηναία» στο Κολωνάκι
το 1975, το πιο σικ νυχτερινό μαγαζί της πρωτεύουσας.

Όπως έχει πει ο ίδιος, η νύχτα άλλαξε από το 1980 και μετά, όταν το αυστηρό στυλιστικό dress code του κουστουμιού κα της τουαλέτας καταργήθηκε ουσιαστικά από το σπορ ντύσιμο.

Όταν παίρνει τα «Αστέρια» στην Γλυφάδα, δεν βάζει μπουζούκια. Στήνει τρεις τεράστιες πίστες και φέρνει ονόματα από το εξωτερικό για guest εμφανίσεις. Την πρώτη μέρα ο κόσμος που μαζεύεται στην είσοδο ξεπερνάει τις δύο χιλιάδες άτομα και οι σερβιτόροι λιώνουν τα πόδια τους για να προλάβουν τις παραγγελίες.

Από εκεί τα επόμενα χρόνια θα περάσουν τεράστια ονόματα του λαϊκού τραγουδιού, όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Πασχάλης Τερζής και η Άννα Βίσση.

Με τον Τόλη είχε μια πολύ στενή σχέση, αφού τον είχε παντρέψει με την Τζούλια Παπαδημητρίου και όταν ξεσπάει το θυελλώδες διαζύγιο, θα πάρει το μέρος του ανοιχτά.

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, είναι αυτός που θα του γνωρίσει την Άντζελα Γκερέκου, την μετέπειτα σύζυγό του, οι σχέσεις τους όμως εξαιτίας κάποιων χρημάτων που του είχε δανείσει διαταράχτηκαν και δεν θα είναι ποτέ πια οι ίδιες.

Έχει δει τον Ανδρέα Παπανδρέου να χορεύει ζεϊμπέκικο με τους γιους του και τη Μαργαρίτα να του χτυπάνε παλαμάκια, έχει δει τον Παπαμιχαήλ που ζήλευε παθολογικά την Βουγιουκλάκη να της δίνει χαστούκια, όμως αυτό που δεν θα ξεχάσει ποτέ, είναι το πάρτυ με τη Σάρον Στόουν.

Η Αμερικανίδα σταρ μάζεψε εκατοντάδες γραβάτες από τους άνδρες του μαγαζιού και Παπαργυρόπουλος συνελήφθη και πήγε στο αυτόφωρο, επειδή παραβίασε το περίφημο ωράριο Παπαθεμελή.

«Σιγά που θα το έκλεινα με τη Σάρον Στόουν να διασκεδάζει μέσα» δήλωσε χρόνια αργότερα σε μια συνέντευξή του.
Η Ορνέλα Μούτι, ο Αλέν Ντελόν, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και η Κλώντια Σίφερ έζησαν μαγικές νύχτες στα μαγαζιά του χωριατόπαιδου από τον Παρνασσό.

Η τελευταία όταν πήγε παρήγγειλε τζατζίκι και σαρδέλες, αναγκάζοντας τον επιχειρηματία να τρέχει στις παρακείμενες ταβέρνες προκειμένου να βρει!

Ο γάμος δεν του ταίριαξε όσο η νύχτα. Απέκτησε δυο γιούς που προτίμησαν να ασχοληθούν με την υποκριτική, ενώ και ο ίδιος δεν ήθελε να μπλέξουν με τα μαγαζιά.

«Η νύχτα» έχει πει «είναι ταυτισμένη με αίματα, εγκλήματα και δολοφονίες. Εμείς προσπαθούμε να της βάλουμε φώτα και ότι άλλο ταιριάζει για να βγάλουμε το άχαρο από πάνω της».

Η τελευταία του επένδυση πριν λίγα χρόνια ήταν το χιονοδρομικό κέντρο στον Παρνασσό, για έναν άνθρωπο που ξεκίνησε από εκεί για να αφήσει το δικό του ανεξίτηλο στίγμα στο αθηναϊκό nightlife.

Κάνοντας πέρυσι τον προσωπικό απολογισμό μετά από αμέτρητες νύχτες δήλωσε:

«Χρήματα από την δουλειά μου δεν έχω βγάλει. Έζησα όμως με αξιοπρέπεια, αγόρασα ένα καλό σπίτι, ένα καλό αυτοκίνητο και ένα-δυο χωράφια στο χωριό μου. Ίσως δεν ήμουν και ο καλύτερος στη διαχείριση, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει και άλλος συνάδελφος που να έχει πλουτίσει».

Economist: "Βλέπει" συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Στα 30 εκ .ευρώ τα οποία θα στερηθεί η οικονομία της χώρας μας  λόγω της  εκλογικής αναμέτρησης στέκεται το περιοδικό Economist θεωρώντας προδιαγεγραμμένα  τα αποτελέσματα των εκλογών .
Έτσι, την επομένη της 6ης Μαΐου το Economist «βλέπει» συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ- ΝΔ ,την οποία κρίνει ως «επιτακτική και εκ των προτέρων σίγουρη εξέλιξη».
Στη λογική αυτή, εκτιμά ως άσκοπη την εκλογική αναμέτρηση  και ως ανεδαφικές τις εξαγγελίες του κ .Σαμαρά για επανάληψη των εκλογών σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του κόμματος του.
Επιπλέον , το δημοσίευμα του περιοδικού –όπου  αναφέρεται  η αναζήτηση  από τη ΝΔ ενός τεχνοκράτη που θα αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών- χαρακτηρίζει  ως καταλληλότερο τον απερχόμενο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο , τον οποίο θέλει  να δέχεται ήδη πιέσεις για την ανάληψη της συγκεκριμένης θέσης.Star.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου