9.11.19

Δύο νεκροί από ανατροπή τρακτέρ φορτωμένο με ελιές

Θανατηφόρο ατύχημα με ανατροπή τρακτέρ σημειώθηκε στο Ασμήνιο της Βόρειας Εύβοιας. 

Στο τρακτέρ που ήταν φορτωμένο με ελιές επέβαιναν τέσσερα άτομα, ένα ζευγάρι και δύο εργάτες. Κατά την ανατροπή του, έχασαν τη ζωή τους ο άνδρας και ο ένας εργάτης, ενώ τα άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. 

Το δυστύχημα συνέβη αργά το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πώς ανετράπη το τρακτέρ.


tvstar.gr

Θα διώκονται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως όσοι προκαλούν θανατηφόρο τροχαίο υπό την επήρεια αλκοόλ

Την αυστηροποίηση των ποινών για τους διακινητές μεταναστών αλλά και τους παιδεραστές προανήγγειλε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.
Οι πρόσθετες διατάξεις θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο για τον ποινικό κώδικα που ψηφίζεται την Τετάρτη στη Βουλή.
Η Δικαιοσύνη γυρίζει σελίδα, τόνισε ο υπουργός και ανέφερε ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα  θα διώκονται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως όσοι οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ και προκαλούν θανατηφόρο τροχαίο.
Ο Κώστας Τσιάρας  υπογράμμισε ότι αυξάνεται η ποινή και για συμμορίες ληστών.

Πορεία διαμαρτυρίας κατοίκων των Διαβατών για το κέντρο φιλοξενίας

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν κάτοικοι των Διαβατών στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που, όπως υποστηρίζουν, έχουν δημιουργηθεί από την άφιξη προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας της περιοχής.
Οι κάτοικοι έκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Κιλκίς και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Συμμαχική οδό, κοντά στην οποία βρίσκεται η δομή φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών, το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.
Αστυνομικές δυνάμεις έστησαν μπλόκο για να εμποδίσουν την προσέγγιση των συγκεντρωθέντων στη δομή, οι οποίοι ζητούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του κέντρου φιλοξενίας, περισσότερη αστυνόμευση και επαρκή φωτισμό στην περιοχή.
Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι συγκεντρωθέντες έχουν, ήδη, αρχίσει να αποχωρούν.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε ότι η συγκέντρωση ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία, επισημαίνοντας ότι ειναι επιτακτική η ανάγκη να επιλυθούν ζητήματα. Το πρώτο, όπως είπε, είναι να μπει ένα δρομολόγιο από την πλευρά του ΟΑΣΘ, από το πρωην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, δηλαδή από την ανοιχτή δομή, με τερματικό σταθμό τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, ώστε να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες. Το δεύτερο θέμα αφορά, όπως είπε ο δήμαρχος, «στην ανάγκη να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση» και το τρίτο στο να φωταγωγηθεί καλύτερα η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης -Κιλκίς στο συγκεκριμένο σημείο, ούτως ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Βαρύτατες κατηγορίες κατά τεσσάρων κατηγορουμένων για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Για βαρύτατες κατηγορίες καλούνται να απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή, οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν στη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα στον Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη που στρέφεται κατά των δύο προσαχθέντων ενώπιον του, αλλά και κατά ακόμη δύο προσώπων που αναζητά η αστυνομία. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά των τεσσάρων αφορούν τα κακουργήματα:
* των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ´εξακολούθηση
* της τρομοκρατικής  οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών  και
* της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων
Επίσης τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα:
της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.
Αμέσως μετά τον Εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν στον Ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ Play στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019, το οποίο εκτελέστηκε κατά την προσαγωγή τους στα δικατήρια.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφάλειας, όπου τους ανέμεναν αρκετοί φίλοι και γνωστοί τους οι οποίοι κατά την προσαγωγή φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης. Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν φραστικά κατά των δημοσιογράφων που βρίσκονταν έξω από το κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με το πρόβλημα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας
"Θέλω να συγχαρώ την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πολύ μεγάλη επιτυχία. Να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, τη δέσμευσή μου ότι θα τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με το πρόβλημα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας" δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική.
Η εκτεταμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αττική, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες από το μεσημέρι με έρευνες σε πολλά σπίτια και σειρά προσαγωγών, είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη τριών ατόμων -ένας ακόμη καταζητείται- και τον εντοπισμό μεγάλου οπλοστασίου. Οι συλληφθέντες και ο καταζητούμενος, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική είναι μέλη της Οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Σε εξέλιξη η έρευνα της ΕΛ. ΑΣ
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, οι βαλλιστικές έρευνες στα όπλα, που βρέθηκαν σε σπίτι στην οδό 17ης Νοέμβρη στον Χολαργό, έδειξαν ότι ένα από τα κλάσνικοφ έχει χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η οργάνωση και για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη.
Ειδικότερα, η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο επιθέσεις με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, (25-5-2014 και 10-1-2017) και μία στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι, (31-8-2016), καθώς και για την επίθεση με χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία, στην οδό Βασ. Σοφίας (10-11-2016), όπου είχε τραυματιστεί και ένας αστυνομικός. Το ίδιο όπλο προέκυψε ότι χρησιμοποιήθηκε και στη ληστεία που έγινε σε κατάστημα του ΟΠΑΠ, στις 21/10/2019, στον Χολαργό.
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 13 κατ' οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί συνολικά 15 άτομα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπου εξετάζονται, ενώ έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία. Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορείται και τρίτος ημεδαπός άντρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Επιπλέον, έχει συλληφθεί και μία 39χρονη ημεδαπή γυναίκα, η οποία κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ μετά από συστηματική έρευνα, διακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η εμπλοκή τους στη ληστεία που έγινε τις βραδινές ώρες της 21ης Οκτωβρίου 2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.
Ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, στις 12 Φεβρουαρίου 2018, υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής (τρία έτη, έξι μήνες και είκοσι 26 ημέρες). Σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του. Η αποφυλάκιση του έγινε κατ' εφαρμογή του «νόμου Παρασκευόπουλου», άρθρο 43 του Ν. 4489/2017, ο οποίος, με τροπολογία, είχε λάβει παράταση ισχύος ενός έτους έως τις 28/08/2019.
Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές, υπό παρακολούθηση από καιρό ήταν, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι αστυνομικοί είχαν σε στενό κλοιό τον 46χρονο που αναζητείται και τον 41χρονο.  Ο 46χρονος ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν μεταξύ των συντελεστών της κατάληψης «Γκάρε» στην οδό Καλλιδρομίου, η οποία εκκενώθηκε από την Αστυνομία, στις 26 Αυγούστου 2019.Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση στο κτίριο δεν ήταν τυχαία, καθώς ο 46χρονος ήταν ήδη στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ επίσης φέρεται και ως πρωταγωνιστής σε επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια.
Η ένοπλη ληστεία που διέπραξαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, τον περασμένο μήνα, απλώς επιβεβαίωσε και εργαστηριακά, ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε εκεί ήταν το ίδιο με το όπλο της οργάνωσης.
Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον εντοπισμό και την σύλληψη του 46χρονου, καθώς τα στοιχεία που έχουν αναφέρουν ότι κατά την ληστεία, το όπλο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεται ιατρική φροντίδα.
Την ληστεία φέρονται ότι διέπραξαν ο 41χρονος παλιός γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής, μαζί με τον 46χρονος καταζητούμενο.
Ο δεύτερος από τους συλληφθέντες, 45 ετών, δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν, ωστόσο στο σπίτι που διέμενε, στην οδό 17ης Νοέμβρη 57 στο Χολαργό, βρέθηκαν όλα τα όπλα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής.
Αρμόδιοι παράγοντες ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι ο οπλισμός είχε μεταφερθεί στο σπίτι του 45χρονου τον τελευταίο καιρό, από γιάφκα της οργάνωσης στην Κυψέλη, την οποία άδειασαν και καθάρισαν, καθώς δεν έχει βρεθεί τίποτα μέχρι στιγμής.
Η 39χρονη γυναίκα, όπως έγινε γνωστό είναι σύντροφος του 46χρονου καταζητούμενου και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στο σπίτι τους βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα συναφή που εμπίπτουν στον συγκεκριμένο νόμο.
Τα 15 άτομα, που προήχθησαν, συνεχίζουν να εξετάζονται στην Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να διαπιστωθεί αν γνώριζαν, και σε ποιο βαθμό, τη δράση της οργάνωσης ή παρείχαν κάλυψη με οποιονδήποτε τρόπο στους άμεσα εμπλεκόμενους, οπότε ενδέχεται κάποιες από τις προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.
Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ' οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:
1. Πέντε πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ
2. Ένα υποπολυβόλο
3. Δύο  τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα
9. Δύο  πυροβόλα πιστόλια
11. Τέσσερις χειροβομβίδες δακρυγόνου CS
12. Έξι κοινοί πυροκροτητές
13. Εννέα ηλεκτρικοί πυροκροτητές
14. Δύο  αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές
15. Ένα  τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)
16. Δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα
17. Τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας
18. Τρία  σώματα χειροβομβίδας
Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Στο προσκήνιο το Πεταλίδι και τα χωριά του Λυκόδημου.

(Γιάννης Λάσκαρης -Δημοτικός Σύμβουλος Μεσσήνης-Γραμματέας Δ.Σ.)

Ένας συνδυασμός τουριστικού προορισμού που μπορεί να πρωτοστατήσει στις προωθητικές ενέργειες της προβολής του Δήμου Μεσσήνης είναι αυτός του Πεταλιδίου με τα γραφικά χωριά του Λυκόδημου. Το κοσμοπολίτικο και φιλόξενο Πεταλίδι με τις υποδομές του και τις ανέσεις που προσφέρει στους επισκέπτες του, μπορεί να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για την απόδραση στα κοντινά ορεινά και συνάμα γεμάτα πολιτιστικούς θησαυρούς και περιηγητικές εκπλήξεις χωριά  του Λυκόδημου. ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙ, ΜΑΘΙΑ,ΛΥΚΙΣΣΑ,ΚΟΚΚΙΝΟ,ΓΑΜΒΡΙΑ,ΑΓΝΑΝΤΙΟ, είναι δείγματα ορεινής ομορφιάς και αποτελούν "αρχιτεκτονικά" διαμάντια και “φυσικά” μουσεία αρχιτεκτονικής.  
 Πρόκειται για χωριά φιλόξενα με παραδοσιακά καφενεία και ψησταριές και ένα γεωγραφικό ανάγλυφο που συναρπάζει με τις εναλλαγές του. 
Οι κοντινές αποστάσεις μεταξύ των χωριών και η ήπια μορφολογία  επιτρέπουν την άνθηση του περιπατητικού τουρισμού καθώς είναι ευχάριστη και εύκολη η διάσχιση των διαδρομών μεταξύ των χωριών του Λυκόδημου. 
Σήμερα το Πεταλίδι και τα χωριά που αγκαλιάζει το Λυκόδημο εκπέμπουν το δικό τους σήμα και εμείς οφείλουμε να ενστερνιστούμε τις αγωνίες τα όνειρα και τον αγώνα των κατοίκων ,των προέδρων και των συλλόγων αυτών των χωριών. Με πρόσημο τη γαλήνη, την απέραντη θέα, την βιωματική προσέγγιση της ζωής στο χωριό και χωρίς καθυστερήσεις το Πεταλίδι και τα χωριά αυτά πρέπει να καταστούν επισκέψιμα μέσα από την δυναμική προβολή τους.

Πέθανε η Σωτηρία Λεονάρδου

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ερμηνεύτρια και ηθοποιός Σωτηρία Λεονάρδου.

Η Λεονάρδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μουσική, θέατρο, χορό και πολεμικές τέχνες. Υπήρξε μαθήτρια του Γιέρζυ Γκροτόφσκι στη Νότιο Ιταλία, παρακολούθησε σεμινάριο ινδικού θεάτρου Κατάκαλι στην Ινδία και «αφρικάνικη τελετουργική μαγεία στο θέατρο» στη Νότιο Αφρική όπου έζησε 4 χρόνια.
Είχε συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες με την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη. Επίσης συμμετείχε στις κασέτες του Νικόλα Άσιμου (Παράνομη κασέτα Νο.000008 και Το φανάρι του Διογένη). Έγινε γνωστή αρχικά από τη συμμετοχή της στην ταινία του 1983 "Ρεμπέτικο" του Κώστα Φέρρη με τον οποίο είχε συνυπογράψει και το σενάριο. Η ταινία βασιζόταν στη ζωή της Μαρίκας Νίνου.
Είχε βραβευθεί το 1984 με το βραβείο Α' Γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1984 για το «Ρεμπέτικο», το 1985 έλαβε το 1ο κορφιάτικο βραβείο γυναικείου ρόλου για το «Ρεμπέτικο», το 1985 το 1ο κρατικό βραβείο σεναρίου για το «Ρεμπέτικο», το 1996 το Β' κρατικό βραβείο γυναικείου ρόλου για την ταινία «Ακροπόλ» του Παντελή Βούλγαρη, το 1986 της απονεμήθηκε τιμητική διάκριση της Ακαδημίας της Αλεξάνδρειας για το σύνολο της ταινίας «Ρεμπέτικο», το 1985 βραβείο Β΄ Γυναικείου ρόλου και επίσης ειδική μνεία Ακαδημίας Αλεξανδρείας.
Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ "Δεν Έχω Χρόνο Μάτια Μου" με 11 τραγούδια που είχαν γράψει οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μάνος Ξυδούς, Φίλιππος Πλιάτσικας, Νικόλας Άσιμος, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Ζαχαρόπουλος κ.ά. Σε 2 τραγούδια μαζί με τη Λεονάρδου τραγουδούσαν οι Μπάμπης Στόκας και Θανάσης Ζαχαρόπουλος.
Είχε αρκετές συμμετοχές σε άλμπουμ άλλων καλλιτεχνών, πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, ενώ διακρίθηκε ως μία εμβληματική φυσιογνωμία στο ρεμπέτικο τραγούδι αλλά και στην υποκριτική.

real.gr

Η NASA παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό αεροπλάνο της Χ-57 που θα πετάξει το 2020

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία δεν ασχολείται μόνο με το διάστημα και τους πυραύλους, αλλά και με πιο «ταπεινά» πράγματα όπως τα αεροπλάνα. Η NASA παρουσίασε στην αεροπορική βάση Έντουαρντς στην Καλιφόρνια το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό πειραματικό αεροσκάφος της Χ-57 Μάξγουελ, το οποίο προορίζεται να κάνει τις πρώτες πτήσεις του μέσα στο 2020.
Το Χ-57 αποτελεί προσαρμογή του ιταλικού δικινητήριου Tecnam R2006T και βρίσκεται υπό ανάπτυξη από το 2015. Θα διαθέτει 14 ηλεκτρικούς κινητήρες που θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά από μπαταρίες ιόντων λιθίου.
Κατά καιρούς η NASA πειραματίζεται με αεροπλάνα για διάφορους λόγους. Μεταξύ άλλων, έχει αναπτύξει το Bell X-1, που πρώτο έσπασε το φράγμα του ήχου, και το Χ-17, με το οποίο πέταξε ο Νιλ 'Αρμστρονγκ προτού γίνει αστροναύτης του προγράμματος Απόλλων.
Το Χ-57 θα είναι το πρώτο αεροπλάνο με πιλότο της NASA εδώ και δύο δεκαετίες. Ενώ οι ιδιωτικές εταιρείες αναπτύσσουν πλήρως ηλεκτρικά αεροσκάφη εδώ και χρόνια, το Χ-57 θα δοκιμάσει νέες τεχνολογίες πτητικότητας, ασφάλειας, ενεργειακής αποδοτικότητας, μείωσης θορύβου κ.α., που αργότερα μπορούν να αξιοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.
Λόγω των περιορισμών που θέτουν οι μπαταρίες, τέτοια αεροπλάνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κυρίως ως αεροταξί ή μικρά επιβατικά.

Αγριογούρουνο τραυμάτισε ...διαρρήκτη στην Μάνη !

Συνελήφθη ένα άτομο για κλοπές 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει ένα ακόμη άτομο και άγνωστο συνεργό τους 

Συνελήφθη, χθες (8.11.2019) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει ένα (1) ακόμη 39χρονο ημεδαπό και άγνωστο συνεργό τους.
Ειδικότερα, χθες (8.11.2019) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, ο 28χρονος μαζί με τον 39χρονο και άγνωστο συνεργό τους διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρυσαφικά, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. 

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα, τον 28χρονο και τον συνέλαβαν, ενώ αυτός έφερε θλαστικό τραύμα από επίθεση αγριόχοιρου, όπως δήλωσε, κατά τη διάρκεια απόκρυψης του σε πυκνόφυτο λόφο, προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς χθες (8.11.2019) το πρωί, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ανατολικής Καλαμάτας, μαζί με τον 39χρονο και άγνωστο συνεργό τους, διέπραξαν ακόμη δύο (2) περιπτώσεις κλοπής και δύο (2) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής σε οικίες. 

Ο 28χρονος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και για την ταυτοποίηση του αγνώστου δράστη.

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ !!! Επιστρέφει το αυτόφωρο για τη μουσική μετά τις δέκα σε μαγαζιά

Αναστάτωση στους ιδιοκτήτες  - Αυτόφωρο και για τις ...φωνασκίες των θαμώνων !

Το Φεβρουάριο του 1994, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Στέλιος Παπαθεμελής έφερε την αναστάτωση στη… νύχτα, καθώς τότε άρχισε να ισχύει ο νόμος που απαγόρευε στα νυχτερινά μαγαζιά να λειτουργούν μετά τις 2.00 τα ξημερώματα.

Το αποτέλεσμα ήταν οι «ξενύχτηδες» να μεταφερθούν στην πλατεία Συντάγματος και να διαδηλώνουν κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

Τα χρόνια πέρασαν και σήμερα οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης είναι και πάλι ανάστατοι καθώς ο νέος Ποινικός Κώδικας μετατρέπει σε πλημμέλημα την παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας, καθώς και την συνέχιση της πέραν του ωραρίου εκτός αν έχει δοθεί παράταση από τον Δήμο αλλά και οι φωνασκίες των θαμώνων.

Αυτό σημαίνει ότι εάν ο υπεύθυνος του μαγαζιού εάν είναι παρών όταν σημειώνεται η παράβαση θα συλλαμβάνεται για να περάσει αυτόφωρο. Μάλιστα εάν ο εκάστοτε Δήμος δεν έχει δώσει παράταση ωραρίου για την μουσική τα μαγαζιά θα πρέπει να σταματούν να παίζουν τραγούδια στις δέκα το βράδυ (τον χειμώνα) και στις έντεκα (το καλοκαίρι).

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε κρυολόγημα και γρίπη

Το καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό είναι ίσως ένας από τους καλύτερους τρόπους να προστατέψουμε τον οργανισμό μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου όπου κυριαρχούν τα κρυολογήματα, αλλά και η εποχική γρίπη προειδοποιούν οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Penn.
Το σημαντικό είναι φυσικά αφού βρέξουμε τα χέρια μας και βάλουμε σαπούνι να τα τρίψουμε δυνατά για τουλάχιστον 20». Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά αφαιρούμε με μηχανικό τρόπο όλα τα μικρόβια και τους ρύπους από τα χέρια μας εξηγεί ο Δρ. Roland Newman II, οικογενειακός γιατρός στο Κέντρο Υγείας του Πανεπιστημίου. «Ρύποι και μικρόβια παγιδεύονται στον αφρό οπότε όταν ξεπλένετε τα χέρια σας όλα τα υπολείμματα φεύγουν» επισημαίνει.
Επίσης σημειώνει ότι η θερμοκρασία του νερού δεν παίζει ρόλο. Αυτό που έχει σημασία είναι η διάρκεια του χρόνου που ξοδεύουμε για το τρίψιμο και το ξέπλυμα των χεριών.
Εάν δεν έχετε διαθέσιμο τρεχούμενο νερό και σαπούνι ωστόσο, η επιλογή ενός αλκοολούχο αντισηπτικού διαλύματος με περιεκτικότητα σε αλκοόλη 60-95% συνιστάται. Ωστόσο δεν είναι τόσο αποτελεσματικό μέσο για τον καθαρισμό των χεριών όσο το νερό με σαπούνι, επισημαίνει ο Δρ. Newman.
Πάντως τα υγρά αντισηπτικά καλό είναι να μας βρίσκονται στο γραφείο ή το αυτοκίνητο, πάντα μακριά από παιδιά. Για τον μέσο άνθρωπο τα υγρά αντισηπτικά είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικά και αποτελούν μέρος της υγιεινής, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση το καλό πλύσιμο των χεριών, σχολίασε ο Δρ. Newman.



ygeiamou.gr

Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για το ΚΤΕΟ – Έτοιμο το σύστημα να κάνει διασταυρώσεις

Καθ’ οδόν φαίνεται να είναι τα πρώτα πρόστιμα για ΚΤΕΟ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκεινται βαριές καμπάνες για όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ καθώς όπως λένε το σύστημα είναι έτοιμο να κάνει διασταυρώσεις, να εντοπίσει τους παραβάτες και να επιβάλει πρόστιμα.
Ο εντοπισμός των οχημάτων θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης της βάσης δεδομένων των οχημάτων που έχουν περάσει ΚΤΕΟ, η οποία υπάρχει στο υπουργείο Μεταφορών και της βάσης του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία είναι καταγεγραμμένα όλα τα οχήματα. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η διαδικασία ηλεκτρονικής διασταύρωσης των οχημάτων προβλέπεται από το 2015, χωρίς όμως έως σήμερα να καταστεί εφικτή η εφαρμογή της.
Έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διορθώσεις στο μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου Μεταφορών προκειμένου να γίνουν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.
Ποιο είναι το ύψος των προστίμων; 
Οι κάτοχοι των οχημάτων που δεν τα έχουν περάσει από έλεγχο θα επιβαρυνθούν από την εφορία με πρόστιμο 150 ευρώ που θα βρουν στο Taxisnet ως οφειλή. Επίσης, θα κληθούν να πληρώσουν και τέλος εκπρόθεσμου ελέγχου που κυμαίνεται από 16 έως 65 ευρώ όταν περάσουν από τεχνικό έλεγχο. Αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι περισσότερα από 1 εκατ. οχήματα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.


enikos.gr

Με… καράτε χτύπησε ψυχοπαθής μια νεαρή στρατιωτικό στο Βόλο

Με μια επικίνδυνη κλωτσιά στον αυχένα επιτέθηκε χωρίς λόγο το μεσημέρι της Πέμπτης σε μια 29χρονη στρατιωτικό την ώρα που έκανε ανυποψίαστη τζόγκινγκ στη Νέα Δημητριάδα Βόλου ένας 32χρονος Έλληνας με ψυχολογικά προβλήματα και, αφού την “ξάπλωσε” ζαλισμένη στο έδαφος, άρχισε να την κλωτσάει στο κεφάλι και να την βρίζει χυδαία!
Μια περαστική γυναίκα η οποία είδε την άγρια σκηνή που διαδραματίστηκε στην περιοχή του ΕΑΚ και έβαλε τρομοκρατημένη τις φωνές, ενώ ταυτόχρονα τηλεφωνούσε από το κινητό της στην Αστυνομία, έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή της νεαρής, καθώς ο δράστης σταμάτησε να την χτυπάει και το έβαλε στα πόδια. Όμως, συνελήφθη άμεσα μετά από καταδίωξη από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι γνώριμος από παλιότερες παρόμοιες επιθέσεις.
Η 29χρονη, που είναι αξιωματικός του Στρατού και υπηρετεί στην Κρήτη απ’ όπου είχε έρθει με άδεια για να δει τους γονείς της, πήγε με δικό της μέσο στο νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο 32χρονος δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου που του απήγγειλε κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και διέταξε να εξεταστεί από ψυχίατρο για να διαπιστωθεί αν απαιτείται η νοσηλεία του.

Πέντε τροφές που δεν πρέπει να τρως πριν ταξιδέψεις με αεροπλάνο

Γενικά είναι γνωστό πως πριν ταξιδέψεις (είτε αυτό είναι με πλοίο, είτε με αυτοκίνητο, είτε με αεροπλάνο) δεν πρέπει να τρως βαριά και σίγουρα πρέπει να προσέχεις τι ακριβώς θα φας. 

Οι πιθανότητες δυσφορίας είναι μεγάλες και σίγουρα το τελευταίο που θέλουμε είναι να ταξιδεύεις με ανακατεμένο στομάχι.
Στις γραμμές που ακολουθούν λοιπόν θα διαβάσεις ποιες είναι οι 5 τροφές που δεν πρέπει με τίποτα να φας, όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο.
  1. Τηγανητά φαγητά
Δεν έχουμε συναντήσει ποτέ πατάτα τηγανητή που να μην μας αρέσει, όμως καλό θα ήταν να τις αποφύγεις πριν από μία πτήση. Και αυτές και οποιοδήποτε άλλο τηγανητό. Τα τηγανητά μπορεί να προκαλέσουν καούρα χάρη σε όλα αυτά τα λίπη και τα λάδια, ενώ μπορεί να έχουν και υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών. Η κατακράτηση με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και πρήξιμο στο σώμα σου. Καθόλου καλό.
  1. Κόκκινο κρέας
Εάν θέλεις πολύ να φας το αγαπημένο σου μπέργκερ πριν από μία πτήση για να σε κρατήσει χορτάτη, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να χωνέψουν το κόκκινο κρέας, και στην καλύτερη αυτό που μπορεί να αποκομίσεις είναι η δυσφορία που θα έχουν οι γύρω σου από την μυρωδιά, στην προσπάθειά σου να το χωνέψεις.
  1. Καφές
Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι φυσικά είναι να πιείς καφέ. Οι ιδιότητες της καφεΐνης να σε αφυδατώνει, μπορούν εύκολα να σου δημιουργήσουν πονοκέφαλο ή ναυτία.
  1. Μήλα
Τα μήλα μπορεί να φαίνονται μια υγιεινή επιλογή, αλλά όλες οι φυτικές ίνες που περιέχουν καθιστούν δύσκολη την πέψη τους, και ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Αέρια και φούσκωμα.
  1. Μπρόκολο
Τα σταυροειδή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι, μπορεί να προκαλέσουν αέρια και φούσκωμα. Επομένως καλό θα ήταν να κάνεις λίγη υπομονή και να το φας αφού προσγειωθείς αν το θέλεις τόσο.

Νεαροί χτύπησαν γιατρό στην Ηγουμενίτσα - Γιατροί και νοσηλευτές εκτελούν χρέη σεκιούριτι

Χωρίς την απαραίτητη φύλαξη παραμένει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στην πόλη της Ηγουμενίτσας με αποτέλεσμα γιατροί και νοσηλευτές να εκτελούν χρέη σεκιούριτι.
Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που συνέβη πριν από λίγες ημέρες όπου σύμφωνα με το thesprotia24.gr, δύο νεαροί ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ήρθαν σε διαπληκτισμό με ιατρό του ΤΕΠ ,στη συνέχεια κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και τον χτύπησαν με γροθιές στο πρόσωπο.
Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία έπειτα από κλήση του προσωπικού και οι νεαροί προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ηγουμενίτσας και τους επιβλήθηκε πρόσωποκράτηση αφού ο ιατρός δεν υπέβαλε μήνυση, αναφέει το thesprotia24.gr.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΤΕΠ έχουν συμβεί αρκετά παρόμοια περιστατικά και πάρα την έκκληση του προσωπικού για φύλαξη οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν πράξει τα δέοντα με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε κάτω από γέφυρα

Γλίτωσαν τα χειρότερα...



Ανέβηκαν στην οροφή του τζιπ, το οποίο ακινητοποιήθηκε, αφού το νερό έφτασε στη μέση από τις πόρτες.
Συνέβη το βράδυ της Παρασκευής σε μια από τις γέφυρες στον παράδρομο της Ανθήλης.
Ο οδηγός του τζιπ δεν φανταζόταν ότι η στάθμη του νερού θα ήταν τόσο υψηλή με αποτέλεσμα μόλις προχώρησε λίγα μέτρα το όχημα να ακινητοποιηθεί.
Μέχρι να έρθει βοήθεια οδηγός και συνοδηγός βγήκαν από τα παράθυρα και ανέβηκαν στην οροφή του αυτοκινήτου.
Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, η Π.Υ., και οδική βοήθεια, που απεγκλώβισαν τα δυο άτομα και στη συνέχεια έβγαλαν το αυτοκίνητο από το νερό.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Πρωί Κυριακής
Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Όπως αναφέρει, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και πιθανόν τη δυτική Στερεά από τις βραδινές ώρες του μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής

2. Στη δυτική Πελοπόννησο από τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής ! Βρέθηκε οπλοστάσιο στην Αττική - Τρεις συλλήψεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες από το μεσημέρι, εκτεταμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αττική.
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 13 κατ' οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί συνολικά 15 άτομα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπου εξετάζονται, ενώ έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία. Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορείται και τρίτος ημεδαπός άντρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.
Επιπλέον, έχει συλληφθεί και μία 39χρονη ημεδαπή γυναίκα, η οποία κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ μετά από συστηματική έρευνα, διακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η εμπλοκή τους στη ληστεία που έγινε τις βραδινές ώρες της 21ης Οκτωβρίου 2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.
Ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, στις 12 Φεβρουαρίου 2018, υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής (τρία έτη, έξι μήνες και είκοσι 26 ημέρες). Σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.
Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ' οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:
1. Πέντε πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ
2. Ένα υποπολυβόλο
3. Δύο τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα
9. Δύο πυροβόλα πιστόλια
11. Τέσσερις χειροβομβίδες δακρυγόνου CS
12. Έξι κοινοί πυροκροτητές
13. Εννέα ηλεκτρικοί πυροκροτητές
14. Δύο αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές
15. Ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)
16. Δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα
17. Τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας
18. Τρία σώματα χειροβομβίδας
Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
Οι έρευνες συνεχίζονται.

ΚΑΛΗ ΠΑΡΤΙΔΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Όταν πριν από κάποια  χρόνια  βρέθηκα  στην Τουρκία , ανάμεσα σε κάποιους φίλους  Ευρωπαϊστές  Τούρκους , (άραγε  να  ζουν τώρα  ;;) ,μου  έλεγαν  ότι τους  είναι αδύνατο να ζήσουν, με  τίποτε με τους Ισλαμιστές  ! 
 Όπως εσείς δεν  μπορείτε να ζήσετε  με τη χούντα  , έτσι   και εμείς  δεν μπορούμε να ζήσουμε με  δαύτους ! 
Τώρα  αν νομίζετε ότι είναι  φυσιολογικό,  ένα  τάγμα από ημίγυμνους  Σήτες  να  αυτομαστιγωνεται στη μέση στο δρόμο στον Πειραιά , πέστε μου  είναι εφικτό  η όχι, μια κοινωνία Ευρωπαϊκή να συμβιώσει  με έθιμα  όπως λιθοβολισμός, μπουργκα, κλητοριδεκτομη, και παιδεραστία  με γάμους με κοριτσάκια 8 χρονών …
Πείτε  μου αν είναι αποδεκτό  που χάθηκε ο σκύλος της γειτονιάς σας, γιατι  στην Πακιστανική κουζίνα είναι υψηλής διατροφικής αξίας … 
Και αν   για χάρη τους πρέπει να μην μυρίζει στη γειτονιά  παϊδάκι και μπριζόλα, ούτε  ούζο με γλυκάνισο  , εμείς όμως   πρέπει να ζήσουμε με τις ομάδες των  Πακιστανων που ένας κάνει τη νοικοκυρά  στο σπίτι , και το βράδυ εκτελεί τα συζυγικά καθήκοντα .. για όλους τους υπόλοιπους  … 
Ρε  πατε καλα ; 
 Η Ελλάδα  ενσωμάτωσε ολη την Αλβανία !  Όλη  ! 
 Και μέρος της Ρουμανίας , Βουλγαρίας  και Ουκρανίας !  
Όμως οι άνθρωποι αυτοί  στο μεγάλο μέρος τους (χωρις να απαρνηθούν τις πατρίδες τους )  ενσωματώθηκαν  , πήραν  το ρυθμό και τα χαρακτηριστικά αυτής της χώρας , τα παιδιά τους πήγανε φαντάροι και δεν διαφέρουν σχεδόν σε τίποτε από τα δικά μας παιδιά ! 
Η Ελλάδα εδωσε ότι μπορούσε   να δώσει  , απορώ όμως τι στο καλο  στήριγμα στην Ασία και την Αφρική  ψάχνει να βρει ο «προοδευτικός» μας κόσμος ,και  επιμένουν ότι πρέπει να διαλυθει  η Ελλάδα  και να μετατραπεί σε Αφγανιστάν  με γεύση από Σουδάν και Καμερούν … 
Τι στο καλό ελπίζουν ; στο μελλοντικό ψήφο  των μεταναστών ;  η μήπως έχουν τίποτε κτήματα με καρπούζια στη Μανωλαδα και ψάχνουν για φτηνό εργατικό δυναμικό ;    
Επίσης δεν καταλάβαινω την πρεμούρα  μεγάλης μερίδας του τύπου, που λες και θέλει να ασπαστούμε το Ισλαμ ,  να καταργηθούν τα σύνορα και να μπει ολη η Ασία, αν δεν εχει προλάβει να μπει  η Αφρική ….
Δίπλα μας  πρώην  κομμουνιστικές  χώρες  , Βουλγαρία , Σκόπια , Σερβία ,Ρουμανία  οχυρώνουν τα σύνορα τους .. 
Τι στο καλό όλοι φασίστες και ρατσιστές είναι αυτοι ; 
Εμείς  τι λέτε; να  τους αποδεχτούμε και να αποδεκατιστούμε  ;  
Καλη  παρτίδα  σύντροφοι  ..


Θόδωρος  Γαλανόπουλος

Νέο κύμα βροχοπτώσεων το Σαββατοκύριακο

Νέο κύμα βροχών και καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου έως και τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).
Στη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι έντονα έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα ενδέχεται να εκδηλωθούν στη Βόρεια Ελλάδα κατά το πρώτο μισό της Κυριακής.
Την Κυριακή, ημέρα διοργάνωσης του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία του ΕΑΑ-meteo, αναμένεται να επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις, αυξημένες τιμές σχετικής υγρασίας και άνεμοι εντάσεων έως τεσσάρων μποφόρ. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών κατά το δεύτερο μισό της διαδρομής του Μαραθωνίου.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει παρέμβαση Μ. Σαλμά σε δικαστή για εκκρεμή δικαστική υπόθεσή του

H Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει με σημερινή ανακοίνωσή της τηλεφωνική παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Μάριου Σαλμά σε δικαστή για να επισπευτεί δικαστική υπόθεση που τον αφορά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Σαλμάς τηλεφώνησε χθες τηλεφώνησε πρόεδρο του ΣΤ' Τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών Χαράλμαπο Σεβαστίδη και του ζήτησε να επισπευστεί εκκρεμής δικαστική υπόθεση που τον αφορά. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν ο κ. Σεβαστίδης τον ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, ο κ. Σαλμάς απάντησε σε έντονο ύφος.
Παράλληλα, η ΕΔΕ καταγγέλλει πως ανάλογη παρέμβαση έγινε από τον κ. Σαλμά και σε εισαγγελέα και επισημαίνει πως το συμβάν με τον κ. Σαβαστίδη έχει κοινοποιηθεί ήδη στον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου .
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της η ΕΔΕ αναφέρει τα εξής:
«Καταγγέλθηκε από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσής μας, κ. Χαράλαμπο Σεβαστίδη, Πρόεδρο του ΣΤ' τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, χθες και ώρα 10.30'π.μ. με τηλεφωνική παρέμβασή του στο υπηρεσιακό τηλέφωνο κατά την ώρα της διάσκεψης του Τμήματος, ζήτησε από τον συνάδελφο, την επίσπευση εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά. Όταν ο Πρόεδρος του Τμήματος τον ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, τότε ο βουλευτής απάντησε σε έντονο ύφος. Όμοια παρέμβαση έγινε από τον βουλευτή και σε Εισαγγελέα. Ο Πρόεδρος του ΣΤ' τμήματος Βουλευμάτων κοινοποίησε εγγράφως την ίδια ημέρα το συμβάν τόσο στον Πρόεδρο όσο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Θα πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι παρεμβάσεις σε δικαστικούς λειτουργούς πέρα από παράνομες είναι και ατελέσφορες. Ο δηλωμένος από πολιτικά πρόσωπα σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μοιάζει πολλές φορές κοινότυπος και υποκριτικός, όταν οι πράξεις τους και οι ενέργειές τους απέχουν πολύ από τις διακηρύξεις τους. Η Ένωση προτρέπει κάθε Δικαστή και Εισαγγελέα να καταγγέλλει άμεσα τέτοιες συμπεριφορές που προσβάλουν την Δημοκρατία, την Συνταγματική διάκριση των εξουσιών και τον θεσμό που υπηρετούμε».

Γιατί άρχισαν να πωλούν τις χρυσές λίρες;

Τα στοιχεία δείχνουν κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι σε αθρόες πωλήσεις χρυσών λιρών καταφεύγουν οι Έλληνες το 2019. Το γιατί συμβαίνει αυτό ακόμη δεν έχει γίνει και τόσο σαφές.
Οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 70.000 τεμάχια στο εννεάμηνο Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου, αριθμός που υπερβαίνει τις ετήσιες επιδόσεις των ετών από το 2015 μέχρι και το 2018.
Μόνο στο τελευταίο τρίμηνο, καλοκαιριάτικα, πουλήθηκαν στην ΤτΕ περισσότερες από 30.000 χρυσές λίρες, ενώ οι αγορές στην ίδια περίοδο είναι ελάχιστες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002, που είναι διαθέσιμα τα στατιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος προκύπτει ότι οι πωλήσεις των χρυσών λιρών, από ιδιώτες στην ΤτΕ αγγίζουν τα 3 εκατ. τεμάχια, ενώ οι πωλήσεις, από την ΤτΕ σε ιδιώτες είναι περίπου οι μισές.
Αν συνυπολογιστούν και οι συναλλαγές με χρυσές λίρες στην Τράπεζα Πειραιώς, που επίσης έχει άδεια διεξαγωγής συναλλαγών σε χρυσό, στα ενεχυροδανειστήρια και πολύ περισσότερο το πάρτε δώσε στη «μαύρη αγορά», τα νούμερα είναι πολλαπλάσια.
Αποθέματα από την Κατοχή
Ο τεράστιος αριθμός χρυσών λιρών που υπάρχει στην Ελλάδα προέρχεται από την περίοδο περίοδο της γερμανικής Κατοχής και την πρώτη μεταπολεμική δεκαετία, όταν το χρυσό νόμισμα έγινε προσφιλές μέσο αποθησαύρισης και ασφαλές καταφύγιο για τους "έχοντες".
Αρκετοί τότε πλούτισαν συγκεντρώνοντας χρυσές λίρες, όταν οι πληθωριστικές δραχμές δεν παρείχαν καμία ασφάλεια.
Ακόμη και στις δεκαετίες του '50 και του '60 οι αποταμιευτές φρόντιζαν να μετατρέπουν τα χρήματα τους σε λίρες, που χρησιμοποιούνταν σε όλες τις μεγάλες οικονομικές συναλλαγές και στις αγοραπωλησίες ακινήτων.
Η ισοτιμία με τη λίρα ήταν ο βασικός δείκτης όσον αφορά την συναλλαγματική αξία της δραχμής.
Πρέπει να σημειωθεί ότι και τώρα στην επίσημη αγορά (μέσω ΤτΕ) υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της τιμής αγοράς και πώλησης.
Για παράδειγμα  για να αγοράσει κάποιος μια χρυσή λίρα από την ΤτΕ, θα πρέπει να δώσει 371,33 ευρώ.
Αν όμως θέλει να πωλήσει μια χρυσή λίρα στην ΤτΕ, θα λάβει μόλις 307,90 ευρώ.
Πρόκειται για μια διαφορά των 63,43 ευρώ.

Άγριο ξύλο και μηνύσεις για την...τιμή της λάμπας!

Έκπληκτοι οι διερχόμενοι παρακολουθούσαν τους δύο άνδρες

Στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατέληξε ο άγριος καυγάς μεταξύ δύο ανδρών, που παρακολούθησαν έκπληκτοι διερχόμενοι το απόγευμα της Παρασκευής από την οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη, στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν με αφορμή μια λάμπα φωτισμού, που αγόρασε την Πέμπτη το απόγευμα ο ένας εκ των πρωταγωνιστών του επεισοδίου. Εκ των υστέρων διαπίστωσε, όπως ανέφερε, ότι χρεώθηκε ακριβά την λάμπα, εξοργίστηκε... και πήγε να ζητήσει τα ρέστα.

Ο καυγάς ξεκίνησε γρήγορα, ο δεύτερος άνδρας δέχτηκε γροθιές και η κατάληξη ήταν στην αστυνομία, όπου ο τελευταίος κατέθεσε μήνυση για σωματική βλάβη.


 cretalive.gr

Αυστραλία: Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες, πάνω από εκατό σπίτια κατεστραμμένα από πυρκαγιές

Δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί, επτά αγνοούνται, δεκάδες έχουν τραυματιστεί και πάνω από εκατό σπίτια έχουν καταστραφεί καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται στην ανατολική Αυστραλία, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα.
Το πυροσβεστικό σώμα της Νέας Νότιας Ουαλίας επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς στο Γκλεν Ίνις, περίπου 550 χιλιόμετρα βόρεια του Σίδνεϊ. Το απανθρακωμένο πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο, ενώ μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα που είχε εντοπιστεί χθες Παρασκευή υπέκυψε παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τη σώσουν.
Η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης στη Νέα Νότια Ουαλία, η Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, ενημέρωσε ότι επτά άνθρωποι αγνοούνται σε όλη την επαρχία. «Μετά λύπης μου λέω ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας», συμπλήρωσε η Μπερετζίκλιαν.
Σύμφωνα με το αυστραλιανό Πυροσβεστικό Σώμα, πάνω από 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους και στελέχη του.
Ήδη από την έναρξή της, αυτή αναμένεται να είναι μια από τις χειρότερες περιόδους πυρκαγιών που έχει βιώσει ποτέ η Αυστραλία, καθώς η χώρα πλήττεται από ακραία ξηρασία. Παρά την ανάπτυξη 1.200 πυροσβεστών και 70 αεροσκαφών, δεκάδες πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες.
Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στη Νέα Νότια Ουαλία Σέιν Φιτζσίμονς υπογράμμισε πως δεν περιμένει ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών την επόμενη εβδομάδα ή τους προσεχείς τρεις μήνες (θερινοί στο νότιο ημισφαίριο), τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο: ειδικοί προβλέπουν «θερμοκρασίες υψηλότερες από το φυσιολογικό» και «βροχοπτώσεις χαμηλότερες από το φυσιολογικό», εξήγησε.
Χθες Παρασκευή το πυροσβεστικό σώμα στην επαρχία εξέδωσε αριθμό έκτακτων προειδοποιήσεων χωρίς προηγούμενο, με 17 πυρκαγιές να χαρακτηρίζονται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αφού ισχυροί άνεμοι και ξηρές συνθήκες συνέβαλαν στην εξάπλωσή τους. Πάνω από 70 πυρκαγιές συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο σήμερα, δύο από τις οποίες χαρακτηρίζονται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Βορειότερα, στην επαρχία Κουίνσλαντ, κοντά στην πόλη Νούσα, δημοφιλές θέρετρο, χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα σε καταφύγια. Η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας Αναστάζια Πάλουσεκ σημείωσε ότι οι αρχές εξετάζουν αν είναι ασφαλές περίπου 2.000 κάτοικοι να επιστρέψουν στις εστίες τους. «Αυτές οι πυρκαγιές αλλάζουν πολύ γρήγορα, επικρατούν ξηρές συνθήκες προς το παρόν κι οι άνεμοι θα ενισχυθούν το απόγευμα», ανέφερε σε δημοσιογράφους.
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον χαρακτήρισε μέσω Twitter τις πυρκαγιές «απλά φρικιαστικές» και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα υποστηρίξει τους πολίτες.

Επικίνδυνες ερωτήσεις, θανάσιμες απαντήσεις

Όταν μάθουμε να διαβάζουμε πίσω από τις λέξεις, το γιατί λέγονται όσα λέγονται και μετά θάβονται και το συνδυάσουμε με κάποια γεγονότα του καλοκαιριού που οι περισσότεροι αγνοούν, τότε θα κατανοήσουμε και τις κινήσεις που βλέπουμε καθώς και αυτά που διαδραματίζονται σήμερα.
Γιατί μας προειδοποίησε "χοντρά" ο πρώην από Θεσσαλονίκη; 
Που είχε χρόνια να μιλήσει;
Γιατί μας είχε προειδοποιήσει, επίσης "χοντρά" η πάλαι ποτέ πρόεδρος της Βουλής για τα εθνικά μας σύνορα που θα αλλάξουν;
Γιατί ο Τραμπ άλλαξε τακτική;
Γιατί ο Δένδιας πάει κατά πάνω;
Γιατί οι λαθρομετανάστες διασπείρονται στην επικράτεια;
Τι ανταλλάγματα έχουν προσφερθεί για
παρασχεθείσες υπηρεσίες διαμεσολάβησης;
Τι συμβαίνει και όλοι ξαφνικά, στρατιωτικοί, πολιτικοί αναλυτές κλπ., μας τονίζουν μετ’ επιτάσεως ότι είμαστε μόνοι;
Γιατί ο Αντρέας είχε πει ότι τις μικρές χώρες τις υπολογίζουν όταν είναι απρόβλεπτες;
Γιατί όλοι αγωνίζονται να μας κάνουν μια προβλέψιμη χώρα;
Γιατί η Κύπρος υπογράφει κέρδη από τις γεωτρήσεις και στα κατεχόμενα; Μια ιδιότυπη συνεκμετάλλευση;
Γιατί πρέπει να συνηθίζουμε τον όρο αυτό;
Ποια καινούρια Γιάλτα έχουν συμφωνήσει Πούτιν και Τραμπ;
Που θα διεξαχθούν τα γεγονότα που έρχονται;
Γιατί οι αρμόδιοι ανησυχούν για τη μεγάλη αργοπορία;
Ποιοι είναι οι καλύτεροι στην υφήλιο στα παζάρια;
Ποιοι έχουν ηγέτη κι όχι εναλλασσόμενους;
Πόσο το ομόθρησκον επηρεάζει;
Και τελευταίο και σπουδαιότερο, πόσο έτοιμοι είμαστε;
Όποιος τα συνδυάσει, τα αξιολογήσει, φροντίσει να καλύψει τα κενά της πληροφόρησής του, ίσως βρεθεί πιο προετοιμασμένος ψυχικά όταν η συνισταμένη τους θα γίνει από όλους πια φανερή.
Καθένα από τα παραπάνω έχει την εκτενή του ανάλυση αλλά καλό είναι να αρχίσουμε μόνοι μας να σκεφτόμαστε, γιατί το πληκτρολόγιο και το διαδίκτυο κι ο μικρόκοσμός μας έχουν θολώσει την κρίση μας.
Απωθημένα, μωροφιλοδοξίες, κομματικές έριδες αλλά και Νοvartis, κοντοσούβλια και χοιρινά είναι για να περνούν την ώρα τους τα κανάλια κι οι αφελείς...

Της Ρήνας
antinews.gr

Με το πενάκι του ΚΥΡ


Ενεργειακή φτώχεια για 1 στις 5 πολύ μικρές επιχειρήσεις

Τι δείχνουν τα ευρήματα έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Απλήρωτους, λόγω οικονομικής αδυναμίας, αφήνει τους λογαριασμούς ενέργειας το 20% των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών με ετήσιο τζίρο έως 50.000 ευρώ. Αυτό καταγράφεται στην ανάλυση έρευνας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (αναλυτής Λεωνίδας Βατικιώτης) με αντικείμενο την ενεργειακή φτώχεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Όπως αναφέρεται στην ανάλυση, η ενεργειακή φτώχεια αποτέλεσε έναν από τους παράγοντες επιδείνωσης της θέσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα ευρήματα ποιοτικής και ποσοτικής έρευνας που διενεργήθηκε μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου 2019.
Αιτία της εμφάνισης και της επιδείνωσης της ενεργειακής φτώχειας είναι η άνοδος των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος (κατά 28% για τις μεσαίου μεγέθους βιομηχανίες και 177% για τα νοικοκυριά από το 2006 ως το 2017) και η πτώση των εσόδων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (μμε). Ως αποτέλεσμα, το 15% των μμε έχει καθυστερημένες οφειλές σε λογαριασμούς ενέργειας (ΔΕΗ, φυσικό αέριο κ.ά.). Παρότι είναι αδύνατο να εξαχθούν αξιόπιστοι μέσοι όροι, εξαιτίας των μεγάλων αποκλίσεων που προέρχονται από τα διαφορετικά μεγέθη και τις διαφορετικές δραστηριότητες, πολλές μμε καταβάλλουν ακόμη και το 66% του κέρδους τους για ενεργειακό κόστος (π.χ. όσες δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης).
Τα συμπεράσματα
Με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν οι επαγγελματίες, προερχόμενοι σχεδόν όλοι από διαφορετικούς κλάδους, ακόμη και σήμερα σχεδόν ένας στους τρεις επιβαρύνεται με την αποπληρωμή διακανονισμών για ληξιπρόθεσμα χρέη του παρελθόντος προς ενεργειακές εταιρείες. Παρά το τέλος της οικονομικής κρίσης και ύφεσης, το σύνολο των ερωτηθέντων (100%) απάντησε ότι συνεχίζει να λειτουργεί υπό το ίδιο καθεστώς περιορισμών στην κάλυψη των ενεργειακών του αναγκών, όπως συνέβαινε και στο αποκορύφωμα της κρίσης, σε βάρος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, των όρων ζωής και εργασίας τους.
Οι περιορισμοί αυτοί αφορούσαν και συνεχίζουν να αφορούν περιορισμένη ή ακόμη και καθόλου χρήση συσκευών κλιματισμού το καλοκαίρι και θέρμανσης τον χειμώνα, θερμοσίφωνα και λαμπτήρων φωτισμού, ενώ εντατικοποιείται η λειτουργία του υπάρχοντος παραγωγικού εξοπλισμού. Σχεδόν δύο στους τρεις συμμετέχοντες προτιμούν ένα σύστημα σταθερών κι εκ των προτέρων γνωστών τιμών για το ηλεκτρικό ρεύμα, απορρίπτοντας το σημερινό απρόβλεπτο καθεστώς συνεχών αυξήσεων. Από τις απαντήσεις των ερωτώμενων αναδεικνύονται τα κόστη που προκαλεί η πολύ κακή κατάσταση του κτηριακού αποθέματος (π.χ. το 69% των κτηρίων δεν διαθέτει μόνωση), που επιβαρύνει τους λογαριασμούς της ενέργειας, ενώ το γεγονός ότι η έδρα σχεδόν των δύο εκ των τριών επαγγελματιών δεν είναι ιδιόκτητη λειτουργεί αποθαρρυντικά για την ανάληψη του κόστους της ενεργειακής αναβάθμισης.

Αυτό είναι το νέο αναδιπλούμενο smartphone των 2.400 δολαρίων

Η Huawei Technologies Co Ltd ξεκίνησε να λαμβάνει παραγγελίες την Τετάρτη στην Κίνα για το πολυαναμενόμενο αναδιπλούμενο smartphone της, καθώς ενισχύει το μάρκετινγκ στην έδρα της, για να καλύψει τις αδύναμες πωλήσεις στο εξωτερικό εν μέσω εμπορικών κυρώσεων στις ΗΠΑ.
Η κυκλοφορία του smartphone 5G Mate X έχει καθυστερήσει δύο φορές φέτος, καθώς η Huawei – ο Νο2 κατασκευαστής smartphone στον κόσμο – αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις στον τομέα παροχής τεχνολογίας που προκλήθηκαν από τη στιγμή που μπήκε στη μαύρη λίστα εμπορικών συναλλαγών από τις ΗΠΑ το Μάιο.
Η κίνηση έπληξε τις πωλήσεις smartphone της Huawei στην Ευρώπη, τη βασική της αγορά στο εξωτερικό, αλλά η εταιρεία είδε τα έσοδα του τρίτου τριμήνου να αυξάνονται κατά 27%, χάρη στις ισχυρές πωλήσεις στην Κίνα και στις περισσότερες αποστολές μοντέλων.
Το νέο smartphone, ο ανταγωνιστής του Galaxy Fold της Samsung Electronics, που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 15 Νοεμβρίου στην Κίνα σε τιμές που ξεκινούν από 16,999 γιουάν (2,403 δολάρια), δήλωσε εκπρόσωπος της Huawei.
H κυκλοφορία του παγκοσμίως βρίσκεται υπό εξέταση, ανέφερε η Huawei.
Το 5G Mate X της Huawei είχε αρχικά προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, αλλά η εταιρεία την καθυστέρησε, λέγοντας ότι πραγματοποιούσε δοκιμές πιστοποίησης με διάφορους μεταφορείς.

Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ: Τι κάνουν οι Έλληνες στο διαδίκτυο;

Περίπου οκτώ στα 10 νοικοκυριά (ποσοστό 78,5%) έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία τους, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τη χρήση τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας από νοικοκυριά και άτομα.
Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 2,6% σε σχέση με το 2018, ενώ την τελευταία δεκαετία (2010- 2019) καταγράφεται αύξηση 69,2%.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ:
Ευρυζωνική σύνδεση χρησιμοποιεί το 78,1% του συνόλου των νοικοκυριών της Χώρας με ένα, τουλάχιστον, μέλος ηλικίας 16 – 74 ετών, παρουσιάζοντας αύξηση 2,6%, σε σχέση με τα στοιχεία του έτους 2018, όπου το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 76,1%
Οι κυριότεροι λόγοι μη πρόσβασης στο διαδίκτυο από την κατοικία παραμένουν, διαχρονικά, οι ίδιοι και είναι: α) η έλλειψη δεξιοτήτων (67,3%), β) η μη χρησιμότητα των πληροφοριών που υπάρχουν στο διαδίκτυο και η έλλειψη ενδιαφέροντος για τις πληροφορίες αυτές (22,5%) και γ) το πολύ υψηλό κόστος του εξοπλισμού (15,0%).
Περισσότεροι από 7 στους 10 (75,7%) ηλικίας 16 – 74 ετών έκαναν χρήση διαδικτύου κατά το Α’ τρίμηνο του 2019, παρουσιάζοντας αύξηση 4,8%, σε σχέση με τα στοιχεία του έτους 2018, όπου το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 72,2%.
Χρήση του διαδικτύου σε τακτική βάση, δηλαδή, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, πραγματοποιείται από το 97,4% όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το Α’ τρίμηνο του 2019. Περισσότερες από δύο φορές στη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποίησε το διαδίκτυο το 87,8% των τακτικών χρηστών.
8 στους 10 (83,4%), από όσους χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το Α’ τρίμηνο του 2019, συνδέθηκαν στο διαδίκτυο εν κινήσει (εκτός κατοικίας και χώρου εργασίας), από φορητή συσκευή, παρουσιάζοντας αύξηση 9,0%, σε σχέση με τα στοιχεία του Α’ τριμήνου του έτους 2018, όπου το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 76,5%.
Από όσους συνδέθηκαν στο διαδίκτυο, εκτός της κατοικίας και του χώρου εργασίας τους, με κινητή συσκευή, το 94,6% χρησιμοποίησε κινητό ή smart phone, το 33,1% φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, το 20,2% tablet και το 1,6% άλλη συσκευή (π.χ. media player, φορητή κονσόλα παιχνιδιών, ηλεκτρονικό αναγνώστη, smart ρολόι).
Το διαδίκτυο
Αναφορικά με τους λόγους χρήσης του διαδικτύου, το 2019 η αναζήτηση πληροφοριών και υπηρεσιών είναι ο πρώτος κατά σειρά λόγος χρήσης του διαδικτύου με ποσοστό 88,3%.
Τα ποσοστά όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το Α΄ τρίμηνο του 2019 παρουσιάζονται, κατά λόγο χρήσης του διαδικτύου και με φθίνουσα σειρά, παρακάτω:
• Αναζήτηση πληροφοριών για προϊόντα και υπηρεσίες: 88,3%.
• Διάβασμα online ειδήσεων σε ιστοσελίδες, εφημερίδες, περιοδικά: 87,7%.
• Αποστολή ή λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων: 77,9%.
• Συμμετοχή σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat κ.λπ.): 74,9%.
• Μουσική (π.χ. web ραδιόφωνο, You Tube, μουσική συνεχούς ροής (streaming): 72,9%.
• Ανταλλαγή μηνυμάτων χρησιμοποιώντας εφαρμογές, όπως Skype, Messenger, Viber, Whats App: 72,0%.
• Πραγματοποίηση κλήσεων ή βιντεοκλήσεων, με χρήση web κάμερας μέσω του διαδικτύου (Skype, Messenger, Facetime, Viber, Whats App κ.λπ.) : 66,8%.
• Αναζήτηση πληροφοριών υγείας, σχετικά με ασθένειες, διατροφή, κακώσεις, τραύματα, παράγοντες που βελτιώνουν την υγεία κ.λπ. : 65,9%.
• «Ανέβασμα» σε ιστοσελίδα κειμένου, φωτογραφιών, μουσικής, videos, λογισμικού κ.λπ., προκειμένου να τα μοιραστούμε με άλλους :46,2%.
• Πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών: 40,3%.
• Αναζήτηση εργασίας ή αποστολή αιτήσεων για εύρεση εργασίας: 17,0%.
• Αποστολή γνώμης (σε blog, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.ά.) για κοινωνικά ή πολιτικά θέματα: 13,1%.
• Συμμετοχή σε online διαβουλεύσεις ή ψηφοφορίες για κοινωνικά ή πολιτικά θέματα: 3,8%.
• Πώληση αγαθών ή υπηρεσιών μέσω δημοπρασιών, π.χ. μέσω e-Bay: 3,2%.
Με την έρευνα συλλέχθηκαν πληροφορίες αναφορικά με τη χρήση ιστοσελίδων ή εφαρμογών (σε διαδικτυακές πλατφόρμες) για εξασφάλιση καταλύματος (δωματίου, διαμερίσματος, κατοικίας, εξοχικής κατοικίας για διακοπές κ.ά.) από άλλον ιδιώτη, για προσωπική χρήση.
• 2 στους 10 (16,8%), από όσους χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο τη χρονική περίοδο Απριλίου 2018 – Μαρτίου 2019, χρησιμοποίησαν πλατφόρμες, όπως AirBnb, iha Holidays, Homeaway κ.ά., προκειμένου να εξασφαλίσουν κατάλυμα (δωμάτιο, διαμέρισμα, κατοικία, εξοχικό σπίτι διακοπών κ.λπ.) από άλλον ιδιώτη, παρουσιάζοντας αύξηση 75,0%, σε σχέση με τα στοιχεία του έτους 2018, όπου το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 9,6%.
Ηλεκτρονική διακυβέρνηση
1 στους 2 (52,1%) ηλικίας 16 – 74 ετών χρησιμοποίησε, τη χρονική περίοδο Απριλίου 2018 – Μαρτίου 2019, για προσωπική χρήση, τις υπηρεσίες της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
Αύξηση 4,8% παρουσιάστηκε στο ποσοστό του πληθυσμού που έκανε χρήση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, σε σχέση με την περίοδο Απριλίου 2017 – Μαρτίου 2018 .
Οι υπηρεσίες της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης περιλαμβάνουν κάθε συναλλαγή των πολιτών με δημόσιες υπηρεσίες μέσω του διαδικτύου, για προσωπική χρήση. Ειδικότερα, συναλλαγές αναφορικά με υποχρεώσεις των πολιτών (φορολογική δήλωση κ.λπ.), επίσημα έγγραφα (αστυνομική ταυτότητα, πιστοποιητικό γέννησης κ.λπ.), υπηρεσίες εκπαίδευσης (δημόσιες βιβλιοθήκες, πληροφόρηση και εγγραφή σε σχολεία ή ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα), υπηρεσίες δημόσιας υγείας (προγραμματισμός ραντεβού, χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων, πιστοποιητικό νοσηλείας ή εξέτασης ασθενούς κ.λπ.).
Το 96,7% του πληθυσμού που χρησιμοποίησε το διαδίκτυο, αλλά δεν υπέβαλε online τα έντυπα που είχε υποχρέωση να υποβάλει, δήλωσε ότι η υποβολή τους έγινε, για λογαριασμό τους, από άλλα πρόσωπα, όπως φοροτεχνικό, μέλος της οικογένειας, φίλο κ.λπ., το 9,5% ότι δεν είχε τις γνώσεις για να χρησιμοποιήσει την ιστοσελίδα και την εφαρμογή που χρειάζονταν και το 0,9% ότι ανησυχούσε για την προστασία και την ασφάλεια των προσωπικών του δεδομένων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου