16.4.16

ΣΚΗΝΕΣ ΡΟΚ !!! Βρήκε τα κλεμμένα ρούχα του να ....πωλούνται στη λαϊκή!

Μπήκαν σπίτι του, δεν του άφησαν ούτε κάλτσες, πήγε στη λαϊκή για να αγοράσει μια αλλαξιά και παρολίγο να ψωνίσει τα δικά του ρούχα!

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν σε λαϊκή αγορά της Αιγιάλειας , όταν πολίτης ο οποίος πριν λίγα εικοσιτετράωρα είχε πέσει θύμα διάρρηξης, πήγε να αγοράσει ρούχα, για να έχει κάτι ν’ αλλάξει.
Είχε προηγηθεί η είσοδος αγνώστων στο σπίτι του στο Λόγγο, οι οποίοι σήκωσαν χρήματα, χρυσαφικά αλλά και οτιδήποτε να φορεθεί.
Ο άτυχος άντρας όταν επέστρεψε στο σπίτι  του διαπίστωσε πως δεν του είχαν αφήσει τίποτα και  στη συνέχεια πήγε στο πατρικό του προκειμένου να βολευτεί με ρούχα που είχε αφήσει εκεί.
Μετά από δύο ημέρες μετέβη σε λαϊκό αγορά στο Δήμο Αιγιάλειας προκειμένου να πάρει «μια αλλαξιά ρούχα».
 Κατά την πραγματοποίηση της σχετικής …έρευνας αγοράς και στην προσπάθεια να βρει μεγέθη ρούχων που να του πηγαίνουν , έκπληκτος εντόπισε σε έναν από τους πάγκους που κοιτούσε ένα μπουφάν και τρεις μπλούζες,  τις οποίες του είχαν «σηκώσει» πριν από λίγες ημέρες από το σπίτι του.
Ακλούθησαν σκηνές ροκ, με το θύμα της διάρρηξης να γυρίζει ανάποδα τον πάγκο της λαϊκής και τον  πωλητή να αναζητεί  έντρομος καταφύγιο για να σωθεί από το μένος του, υποψήφιου πελάτη.
Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο , ο  έμπορος «ανακρινόμενος» από τον πελάτη αποκάλυψε, πως τα συγκεκριμένα ρούχα μαζί με κάποια άλλα, τα είχε προμηθευτεί  την προηγούμενη ημέρα από αλλοδαπούς, τους οποίους δεν γνώριζε, σε τιμή ευκαιρίας.
Η συνέχεια ωστόσο αναμένεται να δοθεί σε δικαστικες αίθουσες.
 
 patrastimes.gr

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΑΧΑΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ ΚΑΜΒΥΣΙΔΗ !


 ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 21.00 ΣΤΟ "ΧΑΡΑΜΑ" ΤΣΑΜΑΔΟΥ 19 ΠΑΤΡΑ 
Ανθρωπιά - λέξη μαγική την οποία ξεχνάμε καθώς συχνά είμαστε βυθισμένοι στο αλαζονικό μας εγώ!!!
Παιδιά - λέξη χαράς! 
Άτομα με ειδικές ανάγκες - ικανότητες που έχουν δικαίωμα στην διαφορετικότητα. 
Η συμπεριφορά μας απεναντί τους αποτελεί δείγμα πολιτισμού και δημοκρατικού ήθους.
Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να συντελέσουμε με ένα μικρό λιθαράκι στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της ζωής τους.
Ας δώσουμε χαρά και αγάπη σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ - Σοκαριστικό: Λεηλάτησαν τον τάφο του Παντελίδη!


Σοκαριστικό: Λεηλάτησαν τον τάφο του Παντελίδη!

Σοκάρει η είδηση της βεβήλωσης του μνήματος του Παντελή Παντελίδη από άγνωστους που φαίνεται ότι μπήκαν κρυφά, βραδινές ώρες στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης. Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, έκπληκτοι συγγενείς και φίλοι αντίκρισαν τον τάφο του αδικοχαμένου τραγουδιστή χωρίς τα αφιερώματα, τα κεριά, τα φυλακτά, τις φωτογραφίες ακόμα και τα λουλούδια που καθημερινά αφήνουν εκεί όσοι τον επισκέπτονται.
Από το σημείο λείπουν και οι μαρμάρινες πλάκες με τα ποιήματα που είχαν γράψει για τον Παντελή οι δικοί του άνθρωποι, ενώ φτερά έκαναν και τα καντηλάκια, στο κάτω μέρος του μνήματος.
Άμεσα ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι του χώρου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αρχίσει έρευνες για το συμβάν.

ΒΑΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ: Η περιπέτεια με τα ναρκωτικά και ο Γκλέτσος

Τι δήλωσε η γνωστή ηθοποιός;
Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Βάνα Μπάρμπα στην εφημερίδα Freddo και στον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα μίλησε για την προσωπική της ζωή και σχολίασε την δήλωση του Απόστολου Γκλέτσου που έγινε θέμα συζήτησης.
«Ο Απόστολος είναι ένα παιδί αυθόρμητο και “πρωτόγονο” σε αυτά που σκέφτεται και λέει. Δεν τον νοιάζει για όσα λέει. Από την άλλη, θα του έλεγα ως φίλη του να είναι λίγο πιο προσεκτικός. Όταν είμαστε σε κάποιες θεσμικές θέσεις – είναι δήμαρχος εκεί που είναι – και αποτελούμε πρότυπο για κάποια παιδιά, πρέπει να προσέχουμε. Δεν είχε λόγο να τα πει. Είμαστε πρότυπα για τα νέα παιδιά. Δεν είναι όλα γιούργια. Εγώ αν θα πω «ξέρετε έχω δοκιμάσει ναρκωτικά», σκέφτομαι ότι υπάρχουν και παιδιά που μας ακούνε. Ναι, έχουμε δοκιμάσει από όλα. Όλοι έχουμε δοκιμάσει κάποια πράγματα ερασιτεχνικά. Βγαίνω όμως με πλήρη συνείδηση και λέω ότι ήταν πράγματα που κάνανε κακό στην προσωπικότητα μας και στον εαυτό μας. Είναι απλά εμπειρίες και οφείλεις να μιλάς στα παιδιά και να τα αποτρέπεις από λάθος κινήσεις… Ξέρω ότι είναι αληθινός ο Αποστόλης. Το τι έχεις κάνει όμως στην προσωπική σου ζωή είναι δικό σου θέμα»

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - Παγειώνεται η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας

Μια νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το ΒΗΜΑ της Κυριακής ήρθε να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (70%) κρίνει αρνητικά τη διαπραγμάτευση, με περίπου 4 στους 10 να πιστεύουν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να έρθει σε ρήξη εάν οι δανειστές δεν σεβαστούν τις κόκκινες γραμμές, 3 στους 10 πως η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα και το 26% πως η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί, έστω κι αν πιεστεί η οικονομία.
Στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ 18,4% (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου, 27%),
ΝΔ 21,4% (με αναγωγή, 31,4%),
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6% (με αναγωγή 8,7%),
Χρυσή Αυγή 5,4% (με αναγωγή, στο 8%),
ΚΚΕ 4,9%, (με αναγωγή στο 7,2%),
Ένωση Κεντρώων 2,6% (με αναγωγή, 3,8%),
ΑΝΕΛ 2,5% (με αναγωγή στο 3,7%)
Ποτάμι 1,8% (με αναγωγή στο 2,7%).

ΗΜΙΓΥΜΝΗ στη μέση του δρόμου ικέτευε τουρίστα για ΣΕΞ!

Φορώντας μόνο ένα μικροσκοπικό μαύρο στρινγκ και ψηλές μπότες, μια ημίγυμνη γυναίκα προσπάθησε να βγάλει το παντελόνι ενός τουρίστα.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, γδύθηκε μπροστά του και τον παρακαλούσε να κάνουν σεξ, με την υπόσχεση πως θα του χαρίσει μια εξωτική εμπειρία αν δεχτεί. Η topless κοπέλα προσπαθεί να τυλίξει τα πόδια της γύρω του, χορεύει και τρίβεται πάνω του πριν τελικά προσπαθήσει να του βγάλει το παντελόνι.
Το απίστευτο περιστατικό έγινε στη μέση πολυσύχναστου δρόμου στην Κίνα, με τα τοπικά μέσα να γράφουν πως ήταν πολύ μεθυσμένη. Όταν έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί, προσπάθησαν να τη σηκώσουν από τν δρόμο.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ - «Βόμβα» Τσίπρα σε Ολάντ: Παραιτούμαι αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα που συμφωνήσαμε!


«Βόμβα» Τσίπρα σε Ολάντ: Παραιτούμαι αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα που συμφωνήσαμε!

«΄Η θα κλείσει η αξιολόγηση με τα μέτρα που αποφασίσαμε το καλοκαίρι ή… εγώ φεύγω!» φέρεται να ήταν το... τελεσίγραφο του Αλέξη Τσίπρα στο Φρανσουά Ολάντ στη συνάντησή τους στο Παρίσι την Τέτάρτη. Το σχετικό δημοσίευμα διέψευσε χαρακτηρίζοντάς το «ευφάνταστο» το γραφείο του πρωθυπουργού. Μήνυμα που φέρεται να επανέλαβε και μία ημέρα αργότερα στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στην κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους που ακολούθησε.
Αυτό υποστηρίζει σε πρωτοσέλιδό της η «Real News» με τον τίτλο «Απειλεί με παραίτηση!», αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο των δύο συναντήσεων.
Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, στόχος του πρωθυπουργού ήταν το μήνυμα να μεταφερθεί σε Βερολίνο και Ουάσινγκτον, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση με συμφωνία που θα μπορεί να περάσει από τη Βουλή και ενώ η κυβέρνηση, δια στόματος Γεροβασίλη, διαψεύδει κάθε σενάριο για πρόωρες εκλογές.
Διαψεύδει ο Τσίπρας
Η κυβέρνηση από την πλευρά της διέψευσε τα δημοσιεύματα χαρακτηρίζοντάς τα ευφάνταστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού:
« Σχετικά με ευφάνταστα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου.
«Ο τόπος έχει πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και στόχο να απαλλάξει την κοινωνία και την οικονομία από την επιτήρηση. Όσοι ακόμα ονειρεύονται παρενθέσεις με ατυχήματα, τρικλοποδιές και, εσχάτως, και παραιτήσεις, ας το πάρουν απόφαση ότι θα μείνουν με την όρεξη». Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχετικά με «ευφάνταστα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου», με αφορμή πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Realnews, η οποία με τίτλο: «Απειλεί με παραίτηση», αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός διαμήνυσε στον Φρανσουά Ολάντ ότι εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση με τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη συμφωνία του καλοκαιριού, θα φύγει.

MAINETAI Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Γράφει: Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ

Κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είναι η σύγκρουση στο χώρο της δικαιοσύνης  με την αντιπαράθεση στην αρμόδια  επιτροπή της βουλής μεταξύ Παπαγγελόπουλου και Βενιζέλου-Βορίδη με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση της εισαγγελέως Τσατάνη και του επιχειρηματία Αντρέα Βγενόπουλου.
Τα επεισόδια στη δικαιοσύνη από την στιγμή που φαίνεται να έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου ,αποκαλύπτοντας διαδρομές ,σχέσεις, διαπλοκές επίορκων δικαστικών λειτουργών με επιχειρηματίες και πολιτικούς ρολίστες της εξουσίας .Από την στιγμή που προχωρήσουν οι αποκαλύψεις θα αναδείξουν και τις σχέσεις ανώτερων δικαστικών λειτουργών με ηγετικά στελέχη της πολιτικής αλλά και οικονομικής εξουσίας. Βαρύγδουπα ονόματα τόσο της πολιτικής ,όσο και του επιχειρηματικού κόσμου είναι μπλεγμένα σε μια σειρά σκάνδαλα που ταλάνισαν τον τόπο και διαμόρφωσαν τις συνθήκες που βιώνουμε σήμερα. Και όμως απολαμβάνουν όχι μόνο ιδιότυπη ασυλία αλλά και την ατιμωρησία βολεύοντας τα παιδιά τους μέχρι και τα εγγόνια τους ,πέρα από τους εαυτούς τους. Τι μπορεί να πει κανείς όταν η εισαγγελέας Τσατάνη την ώρα που καλούσε τον Αντρέα Βγενόπουλο να απολογηθεί ,την ίδια ώρα έβαζε την υπόθεση του στο… αρχείο; Και όταν την ιδία ώρα επίσης η Κυπριακή κυβέρνηση καλούσε επισήμως την Ελλάδα και ζητούσε δικαστική συνδρομή για να δικαστεί ο Βγενόπουλος για το σκάνδαλο της Λαϊκής Τράπεζας στο νησί της Αφροδίτης που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την καταστροφή της Κυπριακής οικονομίας; Οι περιπτώσεις σκανδάλων αναρίθμητες, όσες και οι παρεμβάσεις Υπουργών και εν γένει πολιτικών με ανταλλάγματα είτε την προαγωγή, είτε τον διορισμό σε δουλειές οικείων προσώπων ,είτε μέχρι και χρηματισμό ανώτερων δικαστικών λειτουργών.
Υποθέσεις με μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον που μπήκαν στο αρχείο μετά από πολιτικές παρεμβάσεις ,άλλες εκδικάστηκαν και έπεσαν στα …μαλακά και άλλες αποδόθηκαν «Λευκές» Υποθέσεις από το 1974 μέχρι και σήμερα από εξοπλιστικά προγράμματα, σκάνδαλα σε θέματα προμηθειών, θεμάτων Υγείας, ΔΕΚΟ, Δημοσίων Έργων με τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης Υπουργών του Βενιζέλου που φτιάχτηκε κομμένος και ραμμένος για να αθωώνει πολιτικούς ,όπως και ο αντίστοιχος περί τύπου για να φιμώνει τους δημοσιογράφους αυτούς που δεν έκαναν εκβιασμούς αλλά ερευνητική δημοσιογραφία.
Τι εντύπωση άραγε μπορεί να προκαλεί η εικόνα του Βενιζέλου και του Βορίδη εμμέσως πλην σαφώς να υποστηρίζουν την Τσατάνη και στο …βάθος τον Βγενόπουλο;
Η περίπτωση του …Παναθηναίκάκια εισαγγελέα που ακούστηκε στην περίπτωση Μπαλτάκου-Χρυσής Αυγής, και ακουμπάει μέχρι και τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον πρώην της δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου βουλευτή Λέσβου ,αλλά και τον εισαγγελέα εφετών που βάφτισε τις μίζες… δωρεές, απαλλάσσοντας από την περιβόητη υπόθεση SIMENS κόσμο και κοσμάκη ,όταν αν έχουν το θεό τους υπάρχουν ομολογίες όπως αυτή του Τσουκάτου ταμία του ΠΑΣΟΚ ότι το 2% πήγαινε στα δύο μεγάλα κόμματα από τον προϋπολογισμό της Γερμανικής εταιρίας. Υπόθεση «Ερρίκος Ντυνάν» πακτωλός υπεξαίρεσης εκατομμυρίων με αθώωση του διευθύνοντος Μαρτίνη και την ντροπολογία στη βουλή που αθώωνε το ΔΣ  του Ιδρύματος .Περιπτώσεις αναρίθμητες που πολύ φοβάμαι όση καλή διάθεση και να έχει ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεν θα προλάβει να τις στείλει όλες στο σκαμνί να δικαστούν ,ακόμη και να επανεξεταστούν. Τουλάχιστον όμως κάποια γνωστά λαμόγια τόσο της δικαιοσύνης ,όσο και της πολιτικής να τα ξεράσει το σύστημα του κάθε χώρου γιατί είναι πρόκληση να τους πληρώνει ο ελληνικός λαός ακόμη.
Υποθέσεις που έγιναν παρεμβάσεις από πολιτικούς για επιχειρηματίες, υποθέσεις για φοροδιαφυγή ,ξέπλυμα μαύρου χρήματος ,μίζες και παράνομος πλουτισμός έχει υποχρέωση ο Παπαγγελόπουλος να τις πάει μέχρι τέλους για να ξεβρομίσει ο τόπος.
Είναι γνωστό ότι το σύστημα είναι τόσο σάπιο και βρώμικο ,με οικονομικούς εισαγγελείς να έχουν καταγγείλει φόβους και απειλές για την ζωή τους και των οικογενειών τους .Εκεί φτάσαμε ως χώρα. Να έχουμε γίνει η Κολομβία των Βαλκανίων και να απειλούν τους εισαγγελείς απατεώνες και κλέφτες που έπρεπε ήδη να ήταν φυλακή.
Αν δεν γίνει κάτι τώρα δεν θα γίνει ποτέ .Και το κυριότερο;
Υπουργέ Παπαγγελόπουλε κάθισε στο σκαμνί και στείλε σπίτι τους όλους τους Τσιπλάκηδες και όλες τις Τσατάνη της δικαιοσύνης. Ο Κατάλογος είναι μακρύς ,ξέρεις πρόσωπα και πράγματα ,τα ξέρουμε και μείς τη πιάτσα ,οπότε το μόνο που μένει είναι να βγουν στην σέντρα και να τελειώνουμε με το καθεστώς διαφθοράς και διαπλοκής στη δικαιοσύνη ,τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα.
------------------------------------------------------------------------------ 
ΚΟΥΙΖ: Δεν μας είπε ποτέ και ούτε τρέφω ελπίδες ότι μπορεί να το πράξει στο μέλλον ο Παναθηναίκάκιας όπως τον αποκαλεί στο ηχητικό ο Αντώνης Σαμαράς, εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος ,ποιος η… ποια δημοσιογράφος του έκανε καταγγελία η τον ενόχλησε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη λίγες ώρες πριν την συνάντηση των μεγάλων με τοβ Σταύρο Κοντονή.

Ρωτάμε ευθέως τον κ. Ντογιάκο και όπως ήμαστε υποχρεωμένοι βάσει της δημοσιογραφικής δεοντολογίας θα δημοσιεύσουμε επί λέξη την απάντηση του.

-Είναι αλήθεια ότι ο γιός σας κ. Ντογιάκο εργάζεται και μισθοδοτείται από πολύ γνωστό ,πασίγνωστο έλληνα επιχειρηματία ,ο ποίος μάλιστα έχει πολύ σοβαρές εκκρεμότητες και υποθέσεις με την ελληνική δικαιοσύνη;

Μέχρι την επομένη Κυριακή στη διάθεση σας. 
Μέχρι τότε θα σας απαντήσουμε εμείς αν είναι αλήθεια κ. Εισαγγελέα.

ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ! Τσουνάμι από ατάκες και σχόλια για την «Πλεύση» της Κωνσταντοπούλου

«Βούλιαξε» στη διαδικτυακή θάλασσα του twitter η «Πλεύση Ελευθερίας» της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Με σπαρταριστά αλλά και καυστικά σχόλια, εικόνες, μέχρι και μαντινάδες υποδέχθηκαν τον νέο πολιτικό φορέα, οι χρήστες του twitter.
Η επωνυμία «Πλεύση Ελευθερίας», που έδωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου στο πολιτικό της εγχείρημα, έγινε αντικείμενο ποικίλων σχολιασμών, ιδίως από χρήστες των social media, που έσπευσαν να επισημάνουν ότι η ανακοίνωση του κόμματος, που έχει σήμα ένα καράβι, έγινε σε ημερομηνία -15 Απριλίου- που συμπίπτει με τη βύθιση του… «Τιτανικού», πριν από 104 χρόνια, στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.
Καταγραφή17Καταγραφή16Καταγραφή15Καταγραφή14Καταγραφή8Καταγραφή3Καταγραφή1Καταγραφή10Καταγραφή Καταγραφή2 Καταγραφή4 Καταγραφή6 Καταγραφή7 Καταγραφή9 Καταγραφή11 Καταγραφή13

Η Κύπρια που ως νύφη σκότωσε την πεθερά και ως πεθερά τη νύφη

Η Κύπρια που ως νύφη σκότωσε την πεθερά και ως πεθερά τη νύφηΉταν από τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Κύπρο… 
Μια ιστορία που σου θυμίζει κινηματογραφική ταινία τρόμου! Μια γυναίκα, η Στυλλού Παντοπίου-Χριστοφή, που διέπραξε δύο φόνους σε Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο. 

Όταν ήταν νύφη σκότωσε την πεθερά της και όταν έγινε πεθερά σκότωσε τη νύφη της!

Μέχρι να αφήσει την τελευταία της πνοή στην αγχόνη της φυλακής Holloway στη Βρετανία το 1954 φώναζε: «ποτέ, ποτέ, ποτέ, μπορεί να είμαι φτωχή και αγράμματη, αλλά τρελή δεν είμαι!».
Ποια ήταν η Στυλλού και το χρονικό του πρώτου φόνου…
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης» η Στυλλού Παντοπίου-Χριστοφή γεννήθηκε στην Κύπρο το 1900 και μεγάλωσε σε ένα μικρό και απομονωμένο χωριό, εκεί που οι κάτοικοι πάλευαν καθημερινά να επιβιώσουν και η εκπαίδευση δεν ήταν αναγκαίο στοιχείο για μια καλύτερη ζωή.
Η γυναίκα ανατράφηκε σε ένα βίαιο περιβάλλον και γινόταν αποδέκτης μεικτών μηνυμάτων συμπεριφοράς από την ελληνική και τουρκική κουλτούρα. Έμαθε από πολύ νωρίς να θεωρεί τη βία το αναγκαίο συστατικό για την επίλυση των όποιων διαφορών. Η σκληρότητα στη συμπεριφορά της ήταν έκδηλη, οι μανίες και οι εμμονές της αρκετές.
Στην ηλικία των 25, η Χριστοφή παντρεύεται έναν από τους φτωχότερους συντοπίτες της με τον οποίο αποκτά έναν γιο, το Σταύρο. Η οικογένεια πάλευε να σταθεί όρθια στην καθημερινότητά της καθώς τα έσοδα ήταν ελάχιστα και προέρχονταν κυρίως από ένα χωράφι με ελιές που είχε στην κατοχή τους.
Παρούσα στη ζωή τους και στο σπίτι τους ήταν η πεθερά της Χριστοφή, με την οποία δεν διατηρούσε και τις καλύτερες σχέσεις. Εκείνη την εποχή οι οικογένειες ήταν μητριαρχικές και οι γιαγιάδες συνήθιζαν να εξασκούν μεγάλη επιρροή στα μέλη, διατηρώντας τον αδιάψευστο ρόλο του αρχηγού. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον η Στυλλού δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη. Οι τσακωμοί με την πεθερά της ήταν καθημερινοί, ο αγώνας για επικράτηση ανελέητος.
Η κατάσταση ξέφυγε και κορυφώθηκε ένα βράδυ του 1925. Μετά από έναν από τους συνηθισμένους τσακωμούς η Στυλλού χάνει τα λογικά της. Πιάνει ένα αναμμένο δαυλί και το βάζει στο στόμα της πεθεράς της, με συνεργάτες στο έγκλημα δύο συγχωριανές της, οι οποίες κρατούσαν ανοιχτό το στόμα του θύματος. Αν και θεωρήθηκε η βασική ύποπτη για το έγκλημα τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά για να την κλείσουν στη φυλακή, ενώ η αλληλοκάλυψη με τις συνεργούς της και ο όρκος σιωπής την απάλλαξαν από όλες τις κατηγορίες λόγω αμφιβολιών.
Ο δεύτερος φόνος της νύφης
Η δολοφονία της πεθεράς της φέρνει το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Η Στυλλού εγκαταλείπεται από τον άντρα της και μεγαλώνει μόνη της τον Σταύρο στον οποίο έχει μεγάλη αγάπη και λατρεία. Το παιδί έχει όνειρα, όπως κάθε νέος, και φαντάζεται τη ζωή του μακριά από το μέρος που μεγάλωσε. Φεύγει από το χωριό αρχικά για τη Λευκωσία όπου βρίσκει δουλειά ως σερβιτόρος.
Το 1941 μετακομίζει στη Βρετανία και εγκαθίσταται στο Λονδίνο όπου βρίσκει δουλειά ως σερβιτόρος σε ένα από τα μεγαλύτερα και περίοπτα νυχτερινά κέντρα της πόλης, το Café de Paris. Γνωρίζει και ερωτεύεται τη Hella Bleicher, ένα μοντέλο από τη Γερμανία με την οποία παντρεύεται και αποκτούν τρία παιδιά.
Η μοναξιά της Στυλλού στην Κύπρο μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Και έχει χάσει το γιο της και μαθαίνει τα νέα από τη ζωή του μέσα από ένα γράμμα. Ο μονάκριβός της παντρεύτηκε αλλοδαπή και αλλόθρησκη και χωρίς καν να ζητήσει τη γνώμη της. Δώδεκα χρόνια μακριά από το σπλάχνο της είναι αρκετά για να την κάνουν να πάρει την απόφαση να πάει στο Λονδίνο για μια επίσκεψη, που έμελλε να κρατήσει πολύ.
Το 1953 φτάνει στην Αγγλία για να συναντήσει το Σταύρο και τη νέα του οικογένεια. Τον ενημερώνει ότι σκοπεύει να παρατείνει την επίσκεψή της, να βρει μια δουλειά και να μαζέψει χρήματα για να αγοράσει ένα σπίτι στην Κύπρο. Η ανακοίνωσή της πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία για το Σταύρο που δεν μπορεί να πει όχι στη μόνιμη εγκαθίδρυση της μητέρας του στο σπίτι του.
Το καλό οικογενειακό κλίμα δεν κρατάει για πολύ. Οι πρώτες χαρούμενες μέρες της συγκατοίκησης με το γιο, τη νύφη και τα εγγόνια της δίνουν τη θέση τους σε εντάσεις και επικρίσεις, αυτό που τόσο καλά ήξερε να κάνει η Στυλλού. Ό,τι της έκανε η πεθερά της το κάνει στη νύφη της, αναβιώνοντας τους ίδιους καυγάδες που κατέληξαν και στο ίδιο τέλος, το φόνο.
Όσα κάνει η Hella την εξοργίζουν. Δεν μπορεί να δεχτεί ότι τα εγγόνια της ανατρέφονται με βάση τα ήθη και τα έθιμα της λονδρέζικης κουλτούρας, μακριά από την ελληνοκυπριακή κληρονομιά τους. Οι μητρικές ικανότητες της Hella γίνονται ο στόχος σχολίων της Στυλλούς. Τίποτα από όσα έκανε η νύφη της δεν ήταν σωστά, για όλα είχε μια κακή κουβέντα. Τα νεύρα και οι τσακωμοί γίνονται πλέον η καθημερινότητά των δύο γυναικών.
Τον Ιούλιο του 1953 η Hella «σπάει» και αποφασίζει μαζί με τον Σταύρο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και η μητέρα του πρέπει να φύγει από το σπίτι. Η νεαρή Γερμανίδα, θέλοντας να διευκολύνει την κατάσταση, αποφασίζει να πάρει τα παιδιά για ένα ταξιδάκι στην πατρίδα της, αφήνοντας το Σταύρο να πείσει τη μητέρα του ότι θα ήταν καλύτερο για όλους να επιστρέψει στην Κύπρο.
Ο Σταύρος ανακοινώνει την απόφασή τους στη μητέρα του και από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή της Hella. Η Στυλλού δεν μπορεί να δεχτεί ότι έρχεται δεύτερη στη ζωή του γιού της: ή αυτή θα ζούσε ή η νύφη της. Και φυσικά επέλεξε το πρώτο.
Στις 29 Ιουλίου 1954 και ενώ ο Σταύρος έχει φύγει για τη δουλειά η Κύπρια παίρνει το μαντεμένιο δίσκο που συγκεντρώνει τις στάχτες του τζακιού και χτυπάει τη Hella στο κεφάλι με σφοδρότητα. Η άτυχη γυναίκα σωριάζεται στο πάτωμα, αλλά η Στυλλού δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της. Παίρνει ένα μαντήλι και τη στραγγαλίζει με τόση δύναμη, που το ύφασμα σκίζει το λαιμό και αναγκάζεται να το βγάλει κόβοντας το. Πριν βγάλει το πτώμα στην αυλή, το λούζει με παραφίνη και του βάζει φωτιά, βγάζει τη βέρα από τη νύφη της και την κρύβει στο δωμάτιό της μέσα σε ένα κομμάτι χαρτί.
Τα μεσάνυχτα ένας γείτονας ονόματι John Young βλέπει τις φλόγες και σπεύδει στο σπίτι να βοηθήσει. Στη δίκη κατέθεσε ότι είδε τη μητέρα του Σταύρου να καίει κάτι που έμοιαζε με κούκλα βιτρίνας και έτσι δεν έκανε τίποτα και επέστρεψε στο σπίτι του.
Το πρωί της επόμενης μέρας ο κύριος και η κυρία Burstoff επιστρέφοντας από την εργασία τους βλέπουν μια γυναίκα να πέφτει στην κυριολεξία στις ρόδες του αυτοκινήτου τους φωνάζοντας σε σπαστά αγγλικά: «Σας παρακαλώ ελάτε. Ξέσπασε φωτιά και τα παιδιά κοιμούνται». Οι γείτονες πιστεύοντας ότι όντως κινδύνευαν τα παιδιά έτρεξαν στο σπίτι, αλλά είδαν τη φωτιά που είχε σβήσει στην αυλή και το καμένο σώμα της Hella στο έδαφος. Το σημάδι του στραγγαλισμού στο λαιμό ήταν ευδιάκριτο και έτσι οι Burstoff κάλεσαν την αστυνομία.
Η Στυλλού προσπάθησε να πείσει τις Αρχές ότι δεν είχε καταλάβει πώς ξέσπασε η φωτιά. Υποστήριξε ότι ξύπνησε από τη μυρωδιά του καπνού και βρήκε το άψυχο σώμα της Hella στην αυλή, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το λόγο του υποτιθέμενου αυτοπυρπολισμού της νύφης της. Επέμενε ότι δεν ήξερε τίποτα, αλλά συνελήφθη όταν οι αστυνομικοί βρήκαν στο δωμάτιό της τη βέρα της Hella.
Η δίκη και ο απαγχονισμός
Η δίκη ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου 1954 στο δικαστήριο Old Bailey του Λονδίνου. Όσο και αν ο Σταύρος προσπαθούσε να πείσει τη μητέρα του να δηλώσει «τρελή» εκείνη δεν τον άκουγε. «Είμαι φτωχή και αγράμματη, αλλά δεν είμαι τρελή» έλεγε. Ο ψυχίατρος που την εξέτασε στη φυλακή Holloway κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έπασχε από παραληρητική διαταραχή, που προερχόταν από το φόβο της ότι η Hella δεν ανέτρεφε σωστά τα εγγόνια της και ότι κάποια στιγμή δεν θα την άφηναν να τα δει.
Κάθε ισχυρισμός αθωότητας καταρρίφθηκε. Εξάλλου τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα: υπήρχαν ίχνη αίματος στην κουζίνα και το μπάνιο, το φουλάρι που βρέθηκε στα σκουπίδια και η βέρα της Hella που είχε κρύψει η Στυλλού στην κρεβατοκάμαρά της.
Κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία της νύφης της και καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού. Στις 15 Δεκεμβρίου 1954 άφησε την τελευταία της πνοή στην αγχόνη της φυλακής από το χέρι του δήμιού της Albert Pierrepoint.

Πηγή: Εφημερίδα Πολίτης

«Εσύ μπούλη ρούφα το αυγό σου!»

Τους βλέπεις πάντως ρε παιδί μου, και όσο να πεις, ψαρώνεις. 
Με τις στολάρες τους, τα χρυσά τους, τα κουμπιά τους, το λεβέντικο παράστημα και το ύφος. 
Εκείνο το ύφος που ούτε οι πλέον μπαρουτοκαπνισμένοι πολέμαρχοι δεν διανοούντο να επιδεικνύουν δημοσία. Αυτοί όμως; Θα μου πεις αυτό είναι και το μόνο που έχουν. Ύφος και πρωτοκαθεδρία στις παρελάσεις, στις δοξολογίες και στα ταρατατζούμ.
Και το ύφος, η πόζα και η λεβεντιά, λόγων και έργων, δίνει και παίρνει μετά τη συνταξιοδότηση. 
Οι απόστρατοι, αυτή η μάστιγα. Θαρρείς πως αμέσως άμα τη αναχώρηση από το στράτευμα –και προφανώς υπό το φως της προσδοκίας μιας νέας, εξόχως πολιτικής καριέρας- οι στρατηγοί, οι ναύαρχοι και οι πτέραρχοί μας, αλλάζουν πλήρως.
Κριτική σε ηγεσίες, στρατιωτική και πολιτική, δίκην τιμητών, αυτοί που είχαν μάθει πάντα να
υπακούουν προθύμως και άνευ αντιλογίας, οι ευπείθαρχοι που όμως ευθύς μετά την αποστράτευση, δεν προλαβαίνουν να δίνουν ομιλίες, συνεντεύξεις, να γράφουν άρθρα στα οποία συνήθως στηλιτεύουν τη φαυλοκρατία των πολιτικών –κατάλοιπο της επταετίας η ορολογία- καθώς και την ενδοτικότητα των μετέπειτα ηγεσιών των όπλων στα οποία ευδοκίμως υπηρέτησαν.
Χαρακτηριστικά θυμάμαι την περίοδο της κρίσης των Ιμίων που, ανεξάρτητα από τον τρόπο που τη χειρίστηκε η τότε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αν ρωτούσες δέκα απόστρατους ναυάρχους ή στρατηγούς, πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΣ θα έπαιρνες πιθανότατα έντεκα διαφορετικές γνώμες.
Δεν πέρασαν άλλωστε λίγες μέρες από την περιβόητη ομιλία άλλοτε αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, κατά την οποία, με ύφος βαρύμαγκα και λεξιλόγιο πεζοδρομίου, αναφέρθηκε στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.
Εύλογα θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης, γιατί σήμερα έχουμε περιλάβει τους γενναίους στρατηγούς, πτεράρχους και ναυάρχους μας. Γιατί να, είναι βλέπετε ο Πάνος ο καμμένος –πάντα με μικρό κ- που δε μας αφήνει ν’αγιάσουμε.
Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του περί ου ο λόγος ανεκδιηγήτου ΥΠΕΘΑ, να εργάζεται (sic!) στο γραφείο του στο Πεντάγωνο, με στολή παραλλαγής. Ο κύριος Πάνος, φρόντισε αμέσως μετά την ανάρρησή του στον υπουργικό θώκο της Εθνικής μας Άμυνας, να μας αποκαλύψει το μεγάλο του καημό: τις στολές. Παραλλαγή, στολή λιμενικού, πιλότου, αλεξιπτωτιστή, γκρούμ ξενοδοχείου, πιερρότου με μόνη εκείνη της κοκκινοσκουφίτσας να του έχει –προς στιγμήν θέλουμε να ελπίζουμε γιατί το θέαμα θα ήταν εξόχως διασκεδαστικό- γλιτώσει.
Δεν θα αναφερθώ στο συνεταίρο του φυσικά που υποδύεται, όχι με μεγάλη επιτυχία, τον πρωθυπουργό και στο καθήκον που θα είχε να συγκρατήσει το ζωηρό ταμπεραμέντο του κυρίου Πάνου. 
Άλλωστε, στα διαφημιστικά σποτ των ΑΝΕΛ, ήταν ξεκαθαρισμένοι οι ρόλοι και ο Αλέξης μας, ασμένως δέχτηκε το ρόλο του «μικρού» που θα τον προσέχει για να μην εκτροχιαστεί ο εύσωμος συνεταίρος του.
Αλλά αναφέρομαι, γι’ αυτό και η εισαγωγή, στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας που δεν διαθέτει δυστυχώς τα κότσια και το θάρρος να εγκαλέσει τον Πάνο-Ίντι-Αμίν-Νταντά καμμένο που γελοιοποιεί κατ’ αυτόν τον τρόπο τις στολές και τα εμβλήματα των ενόπλων δυνάμεων.
Είναι πραγματικά λυπηρό, τη στιγμή που οποιοδήποτε οπλίτης, τρέμει τη φυλακή ή τη στέρηση εξόδου αν είναι αγυάλιστος ή ακομβίωτος, να βλέπει την ηγεσία του να χαχανίζει με έναν παλιμπαιδίζοντα παιδοβούβαλο που φοράει χιτώνιο σα ζακέτα και εμβλήματα ειδικών δυνάμεων που αποκτώνται μετά από επίπονη και κοπιώδη εκπαίδευση σα διακοσμητικά.
Ο Πάνος ο καμμένος, χρήσιμο θα ήταν, κάποια στιγμή να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό, να του λύσει τα θέματα που έχει με τις στολές, τα τρενάκια, τα μολυβένια στρατιωτάκια. Έχει την αμέριστη συμπάθειά μου, όπως κάθε πάσχων συνάνθρωπος. Αλλά λυπάμαι ειλικρινά, βλέποντας τους ανθρώπους που κυρίως γελοιοποιεί ο ΥΠΕΘΑ με τα καραγκιοζιλίκια του, να «ρουφούν το αυγό τους», όμοια με τον συνταγματάρχη Σταύρο Ξενίδη ενώπιον της κυρίας του Λιλής Παπαγιάννη στην ταινία «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα».

παρατηρητήριο

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ! Αποφυλακίζονται βάσει νόμου 800 κατάδικοι


4ef29385f08c857a9989c75afc772022 (1)

Η αποφυλάκιση μέχρι τα τέλη Ιουνίου περίπου 800 ελλήνων και αλλοδαπών ποινικών, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν εμπλακεί σε συμμορίες ληστών με Καλάσνικοφ, επιδρομές σε σπίτια και άλλες περιπτώσεις την περίοδο 2009-11 προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. Το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζεται σε περίπου 100 από αυτούς που θεωρούνται και ιδιαίτερα επικίνδυνοι, με κύριο φόβο την έξαρση της εγκληματικότητας και σοβαρών ενόπλων επιθέσεων. Οι διωκτικές αρχές έχουν δημιουργήσει βάση δεδομένων και δίαυλο ενημέρωσης με τις δικαστικές αρχές σε σχέση με τις επερχόμενες αποφυλακίσεις ελλήνων και αλλοδαπών ποινικών. Στόχος είναι να υπάρχει καταγραφή των κινήσεών τους ή να ακολουθούνται -για πολλούς αλλοδαπούς- διαδικασίες απέλασης.
Την περίοδο 2008-211 υπήρχε έξαρση των ληστρικών επιθέσεων σε σπίτια και είχαν εξαρθρωθεί 36 εγκληματικές οργανώσεις Ελλήνων, 25 αλλοδαπών ή μεικτών σχημάτων, ενώ είχε αποκαλυφθεί και η δράση 42 συμμοριών με άτομα από το πρώην ανατολικό μπλοκ (Γεωργιανοί και άλλοι) που προχωρούσαν σε επιδρομές σε σπίτια.
Εκείνη την περίοδο είχε αποκαλυφθεί η δράση -κυρίως στη νοτιοανατολική Αττική- των νεαρών αλλοδαπών με τα καλάσνικοφ που είχαν κακοποιήσει γυναίκες στη διάρκεια εισβολών στα σπίτια, οι ληστές με τις βαριοπούλες και άλλες συμμορίες που σκορπούσαν τον τρόμο. Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι το ίδιο χρονικό διάστημα είχε συζητηθεί στην ΕΛ.ΑΣ. η δημιουργία ειδικών δυνάμεων, με ισχυρό οπλισμό, άμεσης παρέμβασης σε περίπτωση εντοπισμού αυτών των συμμοριών.
Τώρα εκτιμάται ότι λόγω έκτισης τμήματος της ποινής τους -της τάξης των 8-15 ετών κατά μέσο όρο- αλλά και διάφορων χρονικών συγκυριών θα υπάρξει το επόμενο τρίμηνο μαζική αποφυλάκιση αρκετών εξ αυτών. Οι αστυνομικοί αποσαφηνίζουν ότι «το δικαίωμα στην ελευθερία του κάθε ανθρώπου είναι απολύτως σεβαστό και δεν σημαίνει ότι οι αποφυλακιζόμενοι θα επανέλθουν στην εγκληματική δράση».
Εκφράζεται όμως από αντίστοιχες εμπειρίες του παρελθόντος φόβος ότι ίσως υπάρξει «ανατροφοδότηση» της εγκληματικότητας και δημιουργίας νέων συμμοριών από ορισμένους εκ των ποινικών που θα βρεθούν εκτός φυλακής.

tovima.gr

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ - Ενας ακόμη κατηγορούμενος για το Noor 1 βρέθηκε νεκρός


Ενας ακόμη κατηγορούμενος για το Noor 1 βρέθηκε νεκρός

Ένας Iνδός υπήκοος, νο3 του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου Noor1 που μετέφερε τόνους ηρωίνης, βρέθηκε νεκρός στο αστυνομικό τμήμα Δραπετσώνας όπου φιλοξενούταν τους τελευταίους μήνες μετά την αποφυλάκισή του, λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης.

Ο Ινδός κατηγορούμενος διέμενε στο αστυνομικό τμήμα μαζί με άλλους κατηγορούμενους καθώς δεν είχαν χρήματα για να νοικιάσουν σπίτι και να μείνουν. Όπως είχε αναφέρει στο δικαστήριο και ο συνήγορός του Γιάννης Γλύκας, οι συνθήκες στις οποίες διέμεναν ήταν άθλιες. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέστη καρδιακή προσβολή. Με τον συνήγορό του επικοινώνησε η πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα.

Εκβίαζε τον πρώην συνεργάτη του με πλαστή ιστοσελίδα στο Ιντερνετ



Εκβίαζε τον πρώην συνεργάτη του με πλαστή ιστοσελίδα στο ΙντερνετΕξιχνιάστηκε από την αστυνομία υπόθεση εκβίασης σε βάρος 47χρονου επιχειρηματία. Για την υπόθεση κατηγορείται πρώην συνεργάτης του, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία έφτιαξε ιστοσελίδα και πλαστό προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό να συκοφαντήσει τον ίδιο τον επιχειρηματία και την εταιρία του.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο επιχειρηματίας ανέφερε στην αστυνομία πως ο 44χρονος πρώην συνεργάτης του δημιούργησε ιστοσελίδα ίδια με αυτή την εταιρίας του, καθώς επίσης και πλαστό προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με συκοφαντικό περιεχόμενο, απαιτώντας εκβιαστικά 40.000 ευρώ προκειμένου να τα “κατεβάσει” από το διαδίκτυο.
Τρεις συνεργοί του 44χρονου συναντήθηκαν στα τέλη Μαρτίου με τον επιχειρηματία ο οποίος τους έδωσε 5.000 ευρώ για να κατέβει η ιστοσελίδα από το διαδίκτυο, ενώ στις 13 Απριλίου οι δράστες απαίτησαν άλλες 10.000 ευρώ για να απενεργοποιηθεί το ψεύτικο προφίλ.
Σε προκαθορισμένη συνάντηση χθες το απόγευμα συνελήφθησαν για την υπόθεση ένας 44χρονος αλλοδαπός και ένας 41χρονος που παρέλαβε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, ενώ σε βάρος άλλων δύο ατόμων του 44χρονου πρώην συνεργάτη και ενός 51χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της “εκβίασης κατ' εξακολούθηση” και “παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας”.

Ηλικιωμένος αγρότης καταπλακώθηκε από τρακτέρ στο Άργος


Τραγωδία: Ηλικιωμένος αγρότης καταπλακώθηκε από γεωργικό ελκυστήρα

Ένας ηλικιωμένος έχασε την ζωή του, όταν ο γεωργικός ελκυστήρας που οδηγούσε ανατράπηκε και τον καταπλάκωσε.Συγκεκριμένα το βράδυ, στο Καπαρέλι του Δήμου 'Αργους - Μυκηνών Αργολίδας, ο γεωργικός ελκυστήρας που οδηγούσε ένας 74χρονος κάτοικος του χωριού, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ανετράπη, με αποτέλεσμα να καταπλακώσει και να προκαλέσει τον θανάσιμο τραυματισμό του 74χρονου.
Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα 'Αργους.

Σε εξέλιξη φωτιά στη Χάλκη Νεμέας


Σε εξέλιξη φωτιά στη Χάλκη Νεμέας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στη Χάλκη του Δήμου Νεμέας, όπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να την θέσουν υπό έλεγχο. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 7.00 περίπου χθες το απόγευμα και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ συνεχίζει να είναι σε πλήρη εξέλιξη έως αυτή την ώρα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών.
Έχουν γίνει στάχτη πολλά στρέμματα πευκόφυτης δασικής έκτασης και το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει σε μέγιστο βαθμό, το γεγονός ότι η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατη περιοχή, μέσα σε μεγάλη χαράδρα δύσκολα προσεγγίσιμη, ώστε με ευχέρεια να επιχειρήσουν οι δυνάμεις και να σβήσουν τη φωτιά, στα πολλαπλά σημεία όπου σημειώνονται αναζωπυρώσεις.
Στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής από όλη την Πελοπόννησο με 43 πυροσβέστες, καθώς και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Χιώνης.
Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Χανιά: Απελπισμένη γυναίκα καταγγέλλει διευθυντή τράπεζας πως της έκλεψε 160.000 ευρώ και ξεκίνησε απεργία πείνας!

Μπροστά στο κτήριο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων παραμένει από την περασμένη Κυριακή μια 70χρονη γυναίκα από την Αθήνα, πραγματοποιώντας απεργία πείνας διαμαρτυρόμενη με τον τρόπο αυτό για την απώλεια όλων των οικονομιών της μετά την ανακεφαλαιοποίηση στην οποία προχώρησε η τράπεζα. 
Η κ. Βασιλική Παπαδοπούλου – Αντζά, η οποία κατοικεί μόνιμα στο Αιγάλεω, καταγγέλλει ότι έχασε όλη της την περιουσία, περίπου 160.000 ευρώ, με τη μετατροπή του καταθετικού της λογαριασμού σε επενδυτικό, τον Απρίλιο του 2015. 
Όπως λέει η ίδια ο διευθυντής του καταστήματος Περιστερίου της Τράπεζας Χανίων έπεισε τον γιο της να μεταφέρει τα χρήματά τους στον επενδυτικό λογαριασμό "Αποδίδω" υποσχόμενος μεγαλύτερες αποδόσεις.
Η ίδια η 70χρονη γυναίκα αναφέρει στο ekriti:  
«Δεν πήραμε ποτέ στα χέρια μας την τελευταία σελίδα του συμβολαίου που έλεγε ότι τα χρήματά μας μετατρέπονται σε μετοχές της τράπεζας και ότι ο λογαριασμός ήταν επενδυτικός. 
Ο συγκεκριμένος διευθυντής, ακολουθώντας εντολές της τράπεζας κατάφερε με τον ίδιο τρόπο να πουλήσει το συγκεκριμένο προϊόν σε μας αλλά και σε εκατοντάδες άλλους ανυποψίαστους καταθέτες».
Με τον τρόπο αυτό οι καταθέσεις της οικογένειας μετατράπηκαν σε συνεταιριστικές μερίδες της Τράπεζας Χανίων.
 Ωστόσο, τον περασμένο Δεκέμβριο η αξία των μερίδων αυτών έπεσε κατακόρυφα από τα 35 στα 5 ευρώ, προκειμένου να συμμετάσχουν και θεσμικοί επενδυτές στην ανακεφαλαιοποίηση η οποία κρίθηκε απαραίτητη για τη διάσωση της τράπεζας. 
Την ίδια στιγμή είναι σε ισχύ η απαγόρευση ρευστοποίησης των μετοχών από την Τράπεζα της Ελλάδος, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως οι μέτοχοι δεν μπορούν να πάρουν ούτε ένα ευρώ από τα χρήματά τους.
«Αποφάσισα να έρθω στα Χανιά και να παλέψω ακόμα και με την ίδια μου τη ζωή για το δίκιο μου. 
Εξήγησα στον διευθυντή της τράπεζας πως έχω σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάζεται να κάνω και νέα επέμβαση στο κεφάλι. 
Τους ζήτησα να μου δώσουν έστω ένα μέρος των χρημάτων μου να σώσω τη ζωή μου και δεν έχει έρθει ένας άνθρωπος από την τράπεζα να μου δώσει ένα ποτήρι νερό. 
Κοιμάμαι τα βράδια στο πάρκο απέναντι από το μέγαρο της τράπεζας και είμαι αποφασισμένη να φτάσω μέχρι τέλους. 
Αφού μου πήραν τις οικονομίες μιας ζωής ας πάρουν και τη ζωή μου μια ώρα αρχύτερα» λέει η 70χρονη γυναίκα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Μιχάλης Μαρακάκης, τονίζει πως δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό.
 «Οι μετοχές της συγκεκριμένης πελάτισσας παραμένουν στη διάθεσή της, πλέον η αξία τους είναι στα 14 ευρώ ανά μετοχή, ωστόσο υπάρχει απαγόρευση ρευστοποίησης από την Τράπεζα της Ελλάδος και δεν μπορούμε να της δώσουμε τα χρήματά της. 
Αντιθέτως αν υπάρχουν ακόμα χρήματα στον καταθετικό της λογαριασμό ασφαλώς αυτά είναι στη διάθεσή της» λέει ο ίδιος.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ; Αυτές είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών !

Του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιεροθέου

1. Οι Επίσκοποι της Παλαιάς Ρώμης, παρά τις μικρές και μη ουσιαστικές διαφορές, είχαν πάντοτε κοινωνία με τους Επισκόπους της Νέας Ρώμης και τους Επισκόπους της Ανατολής μέχρι το 1009-1014, όταν για πρώτη φορά κατέλαβαν τον θρόνο της Παλαιάς Ρώμης οι Φράγκοι Επίσκοποι. Μέχρι το 1009 οι Πάπες της Ρώμης και οι Πατριάρχες της Κωνσταντινουπόλεως ήσαν ενωμένοι στον κοινό αγώνα εναντίον των Φράγκων Ηγεμόνων και Επισκόπων, αλλά και των κατά καιρούς αιρετικών.
2. Οι Φράγκοι στην Σύνοδο της Φραγκφούρτης το 794 κατεδίκασαν τις αποφάσεις της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου και την τιμητική προσκύνηση των ιερών εικόνων. Επίσης το 809 οι Φράγκοι εισήγαγαν στο Σύμβολο της Πίστεως το Filioque, την διδασκαλία δηλαδή περί της εκπορεύσεως του Αγίου Πνεύματος εκ του Πατρός και εκ του Υιού. Αυτήν την εισαγωγή κατεδίκασε τότε και ο ορθόδοξος Πάπας της Ρώμης. Στην Σύνοδο της Κωνσταντινουπόλεως επί Μεγάλου Φωτίου, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ορθοδόξου Πάπα της Ρώμης, κατεδίκασαν όσους είχαν καταδικάσει τις αποφάσεις της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου και όσους προσέθεσαν στο Σύμβολο της Πίστεως το Filioque. Όμως για πρώτη φορά ο Φράγκος Πάπας Σέργιος Δ’ το 1009 στην ενθρονιστήρια επιστολή του προσέθεσε στο Σύμβολο της Πίστεως το Filioque και ο Πάπας Βενέδικτος Η’ εισήγαγε το πιστεύω με το Filioque στην λατρεία της Εκκλησίας, οπότε ο Πάπας διεγράφη από τα δίπτυχα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
3. Η βασική διαφορά μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Παπισμού βρίσκεται στην διδασκαλία περί της ακτίστου ουσίας και ακτίστου ενεργείας του Θεού. Ενώ οι Ορθόδοξοι πιστεύουμε ότι ο Θεός έχει άκτιστη ουσία και άκτιστη ενέργεια και ότι ο Θεός έρχεται σε κοινωνία με την κτίση και τον άνθρωπο με την άκτιστη ενέργειά Του, εν τούτοις οι Παπικοί πιστεύουν ότι στον Θεό η άκτιστη ουσία ταυτίζεται με την άκτιστη ενέργειά Του (actus purus) και ότι ο Θεός επικοινωνεί με την κτίση και τον άνθρωπο δια των κτιστών ενεργειών Του, δηλαδή ισχυρίζονται ότι στον Θεό υπάρχουν και κτιστές ενέργειες. Οπότε η Χάρη του Θεού δια της οποίας αγιάζεται ο άνθρωπος θεωρείται ως κτιστή ενέργεια. Αλλά έτσι δεν μπορεί να αγιασθή.
Από αυτήν την βασική διδασκαλία προέρχεται η διδασκαλία περί εκπορεύσεως του Αγίου Πνεύματος εκ του Πατρός και εκ του Υιού, το καθαρτήριο πύρ, το πρωτείο του Πάπα κλπ.
4. Εκτός από την θεμελιώδη διαφορά μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Παπισμού στο θέμα της ουσίας και ενεργείας στον Θεό, υπάρχουν άλλες μεγάλες διαφορές, που έγιναν κατά καιρούς αντικείμενα θεολογικών διαλόγων, ήτοι:
– το Filioque, ότι το Άγιον Πνεύμα εκπορεύεται από τον Πατέρα και τον Υιό με αποτέλεσμα να μειώνεται η μοναρχία του Πατρός, να καταργήται η τέλεια ισότητα των προσώπων της Αγίας Τριάδος, να υποτιμάται το Άγιον Πνεύμα ως μη ισοδύναμο και ομόδοξο με τα άλλα πρόσωπα της Αγίας Τριάδος, αφού παρουσιάζεται ωσεί “πρόσωπο στείρο”,
– η χρησιμοποίηση αζύμου άρτου στην θεία Ευχαριστία που παραβαίνει τον τρόπο με τον οποίο ο Χριστός ετέλεσε το μυστικό δείπνο,
– ο καθαγιασμός των “τιμίων δώρων” που γίνεται όχι με την επίκληση, αλλά με την απαγγελία των ιδρυτικών λόγων του Χριστού “λάβετε φάγετε… πίετε εξ αυτού πάντες…”,
– η θεωρία ότι η σταυρική θυσία του Χριστού εξιλέωσε την θεία δικαιοσύνη, που παρουσιάζει τον Θεό Πατέρα ως φεουδάρχη και παραθεωρεί την Ανάσταση,
– η θεωρία περί της “περισσευούσης αξιομισθίας” του Χριστού και των αγίων που την διαχειρίζεται ο Πάπας,
– ο χωρισμός και η διάσπαση μεταξύ των μυστηρίων Βαπτίσματος, Χρίσματος, και θείας Ευχαριστίας,
– η διδασκαλία περί της κληρονομήσεως της ενοχής του προπατορικού αμαρτήματος,
– οι λειτουργικές καινοτομίες σε όλα τα μυστήρια της Εκκλησίας (Βάπτισμα, Χρίσμα, Ιερωσύνη, Εξομολόγηση, Γάμος, Ευχέλαιον),
– η μη μετάληψη των λαϊκών από το “Αίμα” του Χριστού,
– το πρωτείο του Πάπα, κατά το οποίο ο Πάπας είναι “ο episcopus episcoporum και η πηγή της ιερατικής και της εκκλησιαστικής εξουσίας, είναι η αλάθητος κεφαλή και ο Καθηγεμών της Εκκλησίας, κυβερνών αυτήν μοναρχικώς ως τοποτηρητής του Χριστού επί της γής” (Ι. Καρμίρης). Με αυτήν την έννοια ο Πάπας θεωρεί τον εαυτό του διάδοχο του Αποστόλου Πέτρου, στον οποίον υποτάσσονται οι άλλοι Απόστολοι, ακόμη και ο Απόστολος Παύλος,
– η μη ύπαρξη συλλειτουργίας κατά τις λατρευτικές πράξεις,
– το αλάθητο του Πάπα,
– το δόγμα της ασπίλου συλλήψεως της Θεοτόκου και γενικά η μαριολατρεία, κατά την οποία η Παναγία ανυψώνεται στην Τριαδική θεότητα και μάλιστα γίνεται λόγος και για Αγία Τετράδα,
– οι θεωρίες της analogia entis και analogia fidei που επικράτησαν στον δυτικό χώρο.
– η συνεχής πρόοδος της Εκκλησίας στην ανακάλυψη των πτυχών της αποκαλυπτικής αλήθειας,
– η διδασκαλία περί του απολύτου προορισμού,
– η άποψη περί της ενιαίας μεθοδολογίας για την γνώση του Θεού και των κτισμάτων, η οποία οδήγησε στην σύγκρουση μεταξύ θεολογίας και επιστήμης.
5. Επίσης, η μεγάλη διαφοροποίηση, η οποία δείχνει τον τρόπο της θεολογίας βρίσκεται και στην διαφορά μεταξύ σχολαστικής και ησυχαστικής θεολογίας. Στην Δύση αναπτύχθηκε ο σχολαστικισμός, ως προσπάθεια διερεύνησης όλων των μυστηρίων της πίστεως με την λογική (Άνσελμος Καντερβουρίας, Θωμάς Ακινάτης), ενώ στην Ορθόδοξη Εκκλησία επικρατεί ο ησυχασμός, δηλαδή η κάθαρση της καρδιάς και ο φωτισμός του νού, για την απόκτηση της γνώσης του Θεού. Ο διάλογος μεταξύ του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και του σχολαστικού και ουνίτη Βαρλαάμ είναι χαρακτηριστικός και δείχνει την διαφορά.
6. Συνέπεια όλων των ανωτέρω είναι ότι στον Παπισμό έχουμε απόκλιση από την ορθόδοξη Εκκλησιολογία. Ενώ στην Ορθόδοξη Εκκλησία δίνεται μεγάλη σημασία στην θέωση που συνίσταται στην κοινωνία με τον Θεό, δια της οράσεως του ακτίστου Φωτός, οπότε οι θεούμενοι συνέρχονται σε Οικουμενική Σύνοδο και οριοθετούν ασφαλώς την αποκαλυπτική αλήθεια σε περιπτώσεις συγχύσεως, εν τούτοις στον Παπισμό δίνεται μεγάλη σημασία στον θεσμό του Πάπα, ο οποίος Πάπας υπέρκειται ακόμη και από αυτές τις Οικουμενικές Συνόδους. Σύμφωνα με την λατινική θεολογία “η αυθεντία της Εκκλησίας υπάρχει τότε μόνον όταν στηρίζεται και εναρμονίζεται με την θέληση του Πάπα. Σε αντίθετη περίπτωση εκμηδενίζεται”. Οι Οικουμενικές Σύνοδοι θεωρούνται ως “συνέδρια του Χριστιανισμού που συγκαλούνται υπό την αυθεντία και την εξουσία και την προεδρία του Πάπα”. Αρκεί να βγή ο Πάπας από την αίθουσα της Οικουμενικής Συνόδου, οπότε αυτή παύει να έχη κύρος. Ο Επίσκοπος Μαρέ έγραψε: “θά ήταν πιο ακριβείς οι ρωμαιοκαθολικοί αν εκφωνώντας το “Πιστεύω” έλεγαν: “καί εις έναν Πάπαν” παρά να λένε: “καί εις μίαν… Εκκλησίαν””.
Επίσης, “η σημασία και ο ρόλος των Επισκόπων μέσα στην ρωμαϊκή Εκκλησία δεν είναι παρά απλή εκπροσώπηση της παπικής εξουσίας, στην οποία και οι ίδιοι οι Επίσκοποι υποτάσσονται, όπως οι απλοί πιστοί”. Στην παπική εκκλησιολογία ουσιαστικά υποστηρίζεται ότι “η αποστολική εξουσία εξέλιπε με τους αποστόλους και δεν μετεδόθη στους διαδόχους τους επισκόπους. Μονάχα η παπική εξουσία του Πέτρου, υπό την οποίαν βρίσκονταν όλοι οι άλλοι, μετεδόθη στους διαδόχους του Πέτρου, δηλαδή στους Πάπες”. Μέσα σε αυτήν την προοπτική υποστηρίζεται από την παπική “Εκκλησία” ότι όλες οι Εκκλησίες της Ανατολής είναι διϊστάμενες και έχουν ελλείψεις και κατά οικονομίαν μας δέχονται σε κοινωνία, και βέβαια κατ’ οικονομίαν μας δέχονται ως αδελφάς Εκκλησίας, επειδή αυτή αυτοθεωρείται ως μητέρα Εκκλησία και εμάς μας θεωρούν θυγατέρες Εκκλησίες.

7. Το Βατικανό είναι κράτος και ο εκάστοτε Πάπας είναι ο ηγέτης του Κράτους του Βατικανού. Πρόκειται για μια ανθρωποκεντρική οργάνωση, για μια εκκοσμίκευση και μάλιστα θεσμοποιημένη εκκοσμίκευση. Το Κράτος του Βατικανού ιδρύθηκε το 755 από τον Πιπίνο τον Βραχύ, πατέρα του Καρλομάγνου και στην εποχή μας αναγνωρίσθηκε το 1929 από το Μουσολίνι. Είναι σημαντική η αιτιολογία της ανακηρύξεως του Παπικού Κράτους, όπως το υποστήριξε ο Πίος ΙΑ’: “ο επί της γης αντιπρόσωπος του Θεού δεν δύναται να είναι υπήκοος επιγείου κράτους”. Ο Χριστός ήταν υπήκοος επιγείου κράτους, ο Πάπας δεν μπορεί να είναι! Η παπική εξουσία συνιστά θεοκρατία, αφού η θεοκρατία ορίζεται ως ταύτιση κοσμικής και εκκλησιαστικής εξουσίας σε ένα πρόσωπο. Σήμερα θεοκρατικά κράτη είναι το Βατικανό και το Ιράν.
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα υποστήριξε στον ενθρονιστήριο λόγο του ο Πάπας Ιννοκέντιος Γ’ (1198-1216): “Αυτός που έχει τη νύμφη είναι ο νυμφίος. Αλλά η νύμφη αυτή (η Εκκλησία) δε συνεζεύχθη με κενά τα χέρια, αλλά πρόσφερε σε μένα ασύγκριτη πολύτιμη προίκα, δηλ. την πληρότητα των πνευματικών αγαθών και την ευρύτητα των κοσμικών, το μεγαλείο και την αφθονία αμφοτέρων… Σά σύμβολα των κοσμικών αγαθών μου έδωσε το Στέμμα, τη Μίτρα υπέρ της Ιερωσύνης, το Στέμμα για τη βασιλεία και με κατέστησε αντιπρόσωπο Εκείνου, στο ένδυμα και στο μηρό του οποίου γράφτηκε: ο Βασιλεύς των βασιλέων και Κύριος των κυρίων”.
Επομένως, υπάρχουν μεγάλες θεολογικές διαφορές, οι οποίες καταδικάσθηκαν από την Σύνοδο επί Μεγάλου Φωτίου και στην Σύνοδο επί αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, όπως φαίνεται και στο “Συνοδικό της Ορθοδοξίας”. Επί πλέον και οι Πατέρες της Εκκλησίας και οι Τοπικές Σύνοδοι μέχρι τον 19ο αιώνα καταδίκαζαν όλες τις πλάνες του Παπισμού. Το πράγμα δεν θεραπεύεται ούτε βελτιώνεται από κάποια τυπική συγγνώμη που θα δώση ο Πάπας για ένα ιστορικό λάθος, όταν οι θεολογικές απόψεις του είναι εκτός της Αποκαλύψεως και η Εκκλησιολογία κινείται σε εσφαλμένο δρόμο, αφού μάλιστα ο Πάπας παρουσιάζεται ως ηγέτης του Χριστιανικού κόσμου, ως διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου και βικάριος – αντιπρόσωπος του Χριστού πάνω στην γή, ωσάν ο Χριστός να έδωσε την εξουσία του στον Πάπα και Εκείνος αναπαύεται ευδαίμων στους Ουρανούς.

Ο επιχειρηματίας που διέγραψε κατά λάθος… ολόκληρη την εταιρεία του


Ο επιχειρηματίας που διέγραψε κατά λάθος… ολόκληρη την εταιρεία τουΈνας λάθος κώδικας ήταν ικανός να διαγράψει όλα τα στοιχεία της εταιρείας από τους servers, στην εταιρεία του Marco Marsala, με αποτέλεσμα να σβήσει χωρίς να θέλει κάθε… ίχνος της εταιρείας και των ιστοσελίδων της.

Ο Marsala αρχικά ανέφερε ότι είχε κατά λάθος «τρέξει» έναν κώδικα με εντολή καταστροφής και απευθύνθηκε σε ένα forum με ειδικούς με στόχο να του πουν πώς να κινηθεί. Όπως μεταδίδει ο Independent, οι ειδικοί τον ενημέρωσαν ότι είχε διαγράψει όλα τα δεδομένα της εταιρείας και των πελατών του και είχε καταστρέψει ολόκληρη την εταιρεία του με μία μόνο λάθος χρήση του κώδικα.

Η εντολή ήταν το "rm -rf": ένα βασικό κομμάτι κώδικα που θα διαγράψει τα πάντα εφόσον χρησμοποιηθεί. Το "rm" λέει στον υπολογιστή να αφαιρέσει και να διαγράψει τα αρχεία και το "rf” από το force, να αγνοήσει τις συνήθεις προειδοποιήσεις για την απουσία δυνατότητας ανάκτησης των αρχείων.
Οι περισσότεροι από τους ειδικούς απεφάνθησαν σχεδόν αμέσως ότι είναι αδύνατο να ανακτηθούν τα αρχεία.

ΒΙΝΤΕΟ - Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του πρόσφυγα μπροστά στον Πάπα

Ζήτησε κλαίγοντας την ευλογία του


Μια συγκλονιστική στιγμή κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στη Μόρια.  

Την ώρα που ο Πάπας χαιρετούσε τους πρόσφυγες, ένας από αυτούς γονάτισε μπροστά του,  ξέσπασε σε λυγμούς και ενώ φιλούσε τα χέρια του, ζήτησε την ευλογία του.

ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ - Ο θρήνος του νύχτιου επισκέπτη

Του Παν. Αντωνόπουλου
                                       

          Εννιά νύχτες οι άνθρωποι που ζούσαν κοντά στη λίμνη άκουγαν γεμάτοι οργή και κατάπληξη ένα νυχτοκόρακα να θρηνεί ακατάπαυστα με κραυγές που πετούσαν φλόγες, καθισμένος στο  κυπαρίσσι που έμοιαζε σαν λεπιδωτός δράκοντας, στα βορινά της συνοικίας.
          Κι όσο η ορμητική μανία του αέρα και το θυελλώδες θρηνητικό τραγούδι του τάραζαν τις άγριες νύχτες και σκορπούσαν τον τρόμο και τη φρίκη στους κατοίκους, άλλο τόσο και η μαζική υστερία γινόταν πιο έντονη κι ανυπόφορη.
          Έτσι οι περισσότεροι παραμέλησαν ή ξέχασαν τις καθημερινές τους ασχολίες, τριγύριζαν νευρικά κι άσκοπα από χωράφι σε χωράφι, η φωνή τους φοβισμένη δεν ακουγόταν πια, η λάμψη των ματιών τους ξαφνικά έσβησε κι όλα έδειχναν πως το ταραγμένο μυαλό τους το  βασάνιζε ο απροσδόκητος αυτός νύχτιος επισκέπτης που τόσο ανείπωτο τρόμο τους προκαλούσε.
          Μια νύχτα που στα σκοτεινά τον κοιτούσαν κι άκουγαν φοβισμένοι κι απορημένοι τις θρηνητικές κραυγές του, κάποιος είπε ψιθυριστά στη νεκρική σιωπή τους : << Αχ, ναι ! Μέρες το στοχάζομαι αυτό! Το ισχνό τούτο κοράκι με την πύρινη ματιά του, κρώζει και θρηνεί για το θάνατο του ποιητή μας ! >> και κοιτάζοντας τους άλλους κατάματα  με θυμωμένη ματιά, πρόσθεσε εκνευρισμένος : << Ξεχάσατε την περιφρόνηση που του δείχναμε σαν ζούσε και την αδιαφορία μας στο ανυπόφορο μαρτύριο της αγωνίας του θανάτου του ; >>
          Δυστυχώς τούτη του η ειλικρίνεια έκανε πολλούς να στραφούν με δαιμονικό μένος εναντίον του έτοιμοι  να τον χτυπήσουν με μια σφηνωμένη γροθιά στο κρανίο του, αλλά η κραυγή του πουλιού, τους συγκράτησε κι αποσόβησε το συμβάν. Έτσι με πλήρη επίγνωση πια της αθλιότητας που επιχείρησαν εναντίον του κίνησαν για τα σπίτια τους  με τον απόηχο πάντα των λόγων του μέσα τους να τους βαραίνει την καρδιά.
          Μακριά λοιπόν από τους ανθρώπους όσο ζούσε ο ποιητής ξεχνούσε το κτήνος που ήταν πλασμένο κατ’ εικόνα του Υψίστου κι έβρισκε ευλογημένη ανάπαυση στη συντροφιά με τα δημιουργήματα της φύσης. Έτσι χωρίς να νιώθει σαν εφιάλτης μαζί τους αποφάσισε με απλή κι εύκολη διαδικασία να γίνει φίλος με το νυχτοκόρακα της λίμνης.
          Τον γνώρισε ένα μουντό σούρουπο του φθινοπώρου, όταν συντριμμένος από τον πνιγμό ενός νέου Άδωνη στα κρύα και σκοτεινά νερά της λίμνης, περιφερόταν στην ήσυχη όχθη της για να γιατρέψει τον άγριο πόνο του. Και τότε μέσα στην ποικιλία  της βλάστησης είδε τον όμορφο ερωδιό να έρχεται κατά πάνω του με έναν αργό βηματισμό και να τον πλησιάζει αρκετά, δείχνοντας πρωτοφανές θάρρος για πελαγόμορφο πτηνό.
          Εντυπωσιακό καθώς ήταν με το παχύ του σώμα, το κοντό λαιμό, τα κοντά πόδια, το χαρακτηριστικό χρωματισμό με τη μαύρη ράχη και το μαύρο στέμμα στο κεφάλι, έκανε τον ποιητή αιχμάλωτο του θάμπους του, που τον καθήλωσε στη θέση του, ακίνητο, να το θαυμάζει. To ίδιο έκανε και το πουλί. Άνοιξε  τα φτερά του, τα φτερούγισε με πάταγο και σαν  τον χαιρέτησε, τον κοίταξε για μεγάλη διάρκεια με το ισχυρό του ράμφος κατ΄ ευθείαν στα μάτια. Ύστερα με μια χαρακτηριστική κραυγή που δεν άρεσε στον ποιητή, πέταξε λίγο πιο πέρα στο έλος για αναζήτηση της τροφής του, ανάμεσα στα αμφίβια και στα έντομα που φώλιαζαν στα δέντρα και στην πυκνή βλάστηση της λίμνης.
          << Τι διαστροφή κι αυτή της φύσης, να δίνει σ’ ένα τόσο όμορφο πουλί μια τέτοια φριχτή φωνή ! >> σκέφτηκε για μια στιγμή σαν είδε το πουλί να χάνεται από μπρος του,  κι αμέσως ένιωσε ένα αίσθημα ανάμικτο από  ντροπή και μεταμέλεια για τα λόγια του. Έτσι αφού απόμεινε εκεί στην άκρη της λίμνης για πολλή ώρα ακόμη, νιώθοντας αυτή την αντιπάθεια και τη θλίψη του για το μοιραίο νυχτοκόρακα που ήταν καταδικασμένος να κράζει αντί να κελαηδεί όμορφα, ετοιμάστηκε για την επιστροφή στο σπίτι του.
          Κι εκεί σαν έφτασε τον κυρίευσε μια ξαφνική επιθυμία να γράψει κι ένας  χείμαρρος από όμορφους στίχους για το χαμένο Άδωνη ο ένας πίσω από τον άλλο, του πλημμύρισαν τη σκέψη  και τον έκαναν να νιώσει υπέροχα σαν τους  αποτύπωνε στο λευκό χαρτί. Σε λίγο το ποίημα ανέδυε ελεύθερο και μεστό. << Τα χρώματα του μικρού Άδωνη >> σκέφτηκε χαρούμενος, << θα είναι ο τίτλος της συλλογής σαν πάει την οριστική της μορφή >> και  βυθίστηκε για λίγο στην ανυπαρξία της μοναξιάς του και στο  σιγανό βογκητό του εσωτερικού του πόνου.
          Ο νυχτοκόρακας από τότε δεν τον ξεχνούσε. Ερχόταν ταχτικά τις νύχτες του καλοκαιριού στον κήπο του κι αναζητούσε την τροφή του ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση των δέντρων και των χόρτων. Του καθάριζε το χώρο από τα σκουλήκια, τα έντομα και τα φίδια και φώλιαζε ώρες- ώρες σ’ ένα κορμό μιας γριάς βελανιδιάς στην είσοδο του σπιτιού του. Όλα ήταν καλά κι ωραία μεταξύ τους με εξαίρεση εκείνη τη φρικτή φωνή του νυχτοκόρακα ! Κι όμως τούτο το όμορφο πουλί δεν είχε άλλο τρόπο να τον ευχαριστεί παρά με την άσχημη φωνή του.
          Ξυπνώντας από βαθύ λήθαργο πολλές φορές ο ποιητής, διαρρήγνυε τα ιμάτιά του, για τη θλιβερή ενόχλησή του, αλλά η συναίσθηση της φιλίας του και η αγάπη του για τον παραληρηματικό ερωδιό τον έκανε να αναριγεί και να δέχεται ήπια τον εκκωφαντικό κυματισμό των κραυγών του !
          Η  συναίσθηση εξάλλου πως η πνευματική του διαύγεια  αυξήθηκε μετά από τη γνωριμία του με το πουλί, τον έκανε  να μην ξεχωρίζει σκιές ανάμεσα στον ίδιο και το νυχτοκόρακα και να τον βλέπει πάντα με  φιλική και συντροφική διάθεση.
          Γιατί διερωτόταν αν χωρίς τη φιλία του πουλιού θα είχε γράψει τόσα και τόσα ωραία ποιήματα και περισσότερο το θαυμάσιο ποίημα << Αδαμάντιο τόξο >> που αναφερόταν στο μικρό αγόρι που κατασπάραξαν δυο πεινασμένα λυκόσκυλα στην αυλή του σπιτιού του και ύστερα ζαρώνοντας τη μύτη τους  σαν να μην συνέβαινε τίποτα, ξάπλωσαν στα πόδια του πατέρα του και του τα έγλειφαν, ενώ αυτός χωρίς να ξέρει πως ήταν οι φονιάδες του παιδιού του που πριν από λίγο είχαν κάνει κομμάτια τις σάρκες του με τα κοφτερά δόντια τους, τα χάιδευε με στοργή κι αγάπη!
Και τούτο γιατί σαν έμαθε το φριχτό μαντάτο στο σπίτι του, ένιωσε μια κακή κι αόριστη διάθεση να τον κυριεύει κι ένα καταπιεσμένο αίσθημα να του σφίγγει την ψυχή.
Έτσι για να ξεφύγει από τη νοσηρή και ενοχλητική σκέψη που τον βασάνιζε όσο σκεπτόταν το θάνατο του αγοριού, τράβηξε για τη λίμνη για να ξεχαστεί στα ήσυχα και γαλανά νερά της.
Και τότε όπως κι  άλλες φορές  η κομψότητα και η ομορφιά του ερωδιού τον έκανε να γίνει ανθεκτικός στον πόνο και να εμπνευστεί το ποίημα για το χαμένο παιδί και να το καταθέσει σαν στεφάνι στον τάφο του.
Έτσι χωρίς να κηρύξει τον πόλεμο στο νυχτοκόρακα για τις νύχτιες ενοχλητικές επισκέψεις του και τις άμουσε συναυλίες του, καλοτύχιζε τον εαυτό του για την απροσδόκητη φιλία μαζί του κι ένιωθε ευτυχισμένος που μπλέχτηκε στα πόδια του.
          Το γεγονός ακόμη πως του έδιωχνε την απελπισία και κάθε νοσηρή σκέψη για κάποιο επικείμενο κακό που θα του συνέβαινε από στιγμή σε στιγμή, τον έκανε   να τον επισκέπτεται ταχτικά στο απόμερο έλος του και να τρέφεται από τα δυνατά σαλπίσματα της ομορφιάς του.
          Κι ο ερωδιός όταν άρχιζαν να πέφτουν τα πρώτα σκοτάδια του σούρουπου, άφηνε τη φωλιά του και διώχνοντας τη μελαγχολική του διάθεση,  περπατούσε ανάμεσα στα αραιά σχοίνα και τους σάπιους κορμούς των δέντρων και τον αναζητούσε με επιμονή. Κι ως τον έβλεπε του αρκούσε μια ζεστή αλλά κακόηχη κραυγή να του εκφράσει τα φιλικά του συναισθήματα.
          Και τώρα εννιά νύχτες  αυτό έκανε. Τον αναζητούσε και κοίταζε από την κορυφή του κυπαρισσιού που καθόταν και θρηνούσε, μήπως τον δει από κάποια χαραμάδα και τον αναγνωρίσει. Ώρες –ώρες άφηνε το κυπαρίσσι και κάνοντας κύκλους πότε πάνω και πότε γύρω από το σπίτι τον έψαχνε απαρηγόρητο. Που και που ξεγελασμένο από κάποια χλωμή αχτίδα του φεγγαριού, που άστραφτε ξαφνικά μέσα στο διαβρωμένο σπίτι, ανοιγόκλεινε τις φτερούγες του και βουτούσε με δυνατό πλατάγισμα στα τζάμια, αφήνοντας να γλιστρήσει πάνω τους επικίνδυνα το ισχνό ράμφος του που με ορμή τα είχε χτυπήσει.
          Πολλές φορές για αρκετά λεπτά περπατούσε ψηλαφιστά στο πυκνό σκοτάδι ανάμεσα στις φυλλωσιές  του κήπου που σαν τον έβλεπες σου έδινε την εντύπωσε πως τον έψαχνε στις γωνίες, στις  μικρές εσοχές και στις κόγχες που υπήρχαν εκεί διάσπαρτες σε όλα τα μέρη.
          Όταν πια  δεν έβρισκε το χαμένο ποιητή και οι απειλητικές μορφές των δαιμόνων, τα σκελετωμένα σώματα κι άλλες τρομακτικές και φοβερές εικόνες ξεπηδούσαν στους τοίχους  του σπιτιού και τους παραμόρφωνε, άρχιζε  το θρήνο του που όσο έπεφτε το σκοτάδι γινόταν κοφτερό ξυράφι και σφύριζε  σαν φίδι καθώς απλωνόταν στον αέρα και στα αυτιά των ανθρώπων της λίμνης.
          << Η ψυχή του ποιητή από την πλουτώνια χώρα μας φαιδρύνει με το θρήνο του>> είπε μια νύχτα ένας της παρέας που διακρινόταν για το θάρρος του για να προσθέσει, δείχνοντας μεταμέλεια για την κακή τους συμπεριφορά απέναντι στον ποιητή σαν ζούσε: << Κι όλα αυτά γιατί τον περιφρονούσαμε όσο ζούσε και το μίσος μας γι’ αυτόν είχε  γίνει ρευστό, κακό τραγούδι! >>
           Έτσι μια μέρα του φθινοπώρου που οι ουρανοί ήταν μαύροι και συννεφιασμένοι, αποφάσισαν οι άρχοντες για να καταλύσουν τις νύχτιες επισκέψεις του πουλιού και να απαλλαγούν από τους αστείρευτους θρήνους του να τιμήσουν τον ποιητή  για να τον εξευμενίσουν!
            Έτσι σαν ήρθε η μέρα της τιμής  ανέβηκε ο ομιλητής με μάτια λαμπερά στο βήμα κι άρχισε να δείχνει με ουράνια λόγια τα ποιητικά ύψη του νεκρού ποιητή, ενώ τα αστείρευτα δάκρυα του κόσμου που τον άκουγε έδειχναν να μην έχουν τελειωμό από τη λύπη του για το χαμένο  άστρο του και τα πεσμένα του φτερά στη χώρα της σιωπής και της λήθης. 
         Σε κάποια στιγμή όμως η φωνή του έσβησε γιατί η σκιά που φάνηκε να διαγράφεται στη τζαμαρία της αίθουσας με τη δυνατή βοή του αέρα που ακούστηκε να κάνει θρύψαλα τα τζάμια, τον έκανε να τα χάσει και τους καλεσμένους να στρέφουν με φόβο και αγωνία τα κεφάλια τους προς το μέρος που ξεκίνησε το κακό.
          Και σαν οι πιο πολλοί σηκώθηκαν έντρομοι από τις θέσεις τους και κινήθηκαν να φύγουν, είδαν με κομμένη αναπνοή το νυχτοκόρακα  να χύνεται μέσα με ορμή και να φτερουγίζει πάνω από τα κεφάλια τους έχοντας τα  άγρια μάτια του και τα γαμψά του νύχια, στραμμένα σ’  αυτούς.
           Έτσι αφού ζυγιάστηκε για λίγο στη μέση της αίθουσας και τους κοίταξε με περιφρονητικό βλέμμα, τους άφησε και πήγε και κάθισε σε μια μπρούτζινη προτομή που βρισκόταν στα δεξιά του ομιλητή. Κι εκεί με ανορθωμένο πάντα το κεφάλι του, τους έδειχνε το παλιό κιτρινισμένο χειρόγραφο που κρατούσε στο ισχνό ράμφος του. Κι  αφού αυτό κράτησε για λίγο δευτερόλεπτα, άρχισε ύστερα μέσα σ’  ένα ξέφρενο παραλήρημα να θρηνεί με τις φριχτές κραυγές του. Τότε το χειρόγραφο ξέφυγε από το ράμφος του και με την ορμή κοφτερού μαχαιριού πήγε κι έπεσε στα πόδια του ομιλητή. Εκείνος μπροστά στις φωνές, τους βόγκους, τα τριξίματα, τη βοή και τη σκόνη που άφηναν πίσω τους οι φοβισμένοι καλεσμένοι, σαν ετοιμάζονταν να φύγουν από την έξοδο, έδειξε κάποια ψυχραιμία και σκύβοντας πήρε το χειρόγραφο και με χέρια που έτρεμαν το ‘φερε κοντά στα μάτια του.                        
           << Χειρόγραφο του ποιητή! >> αναφώνησε ύστερα από λίγο σαν χλωμός και κουρασμένος, έσκυψε πάνω του και το αναγνώρισε. Και μ’  ένα φόβο στη φωνή του, άρχισε σχεδόν ψιθυριστά να το διαβάζει ενώ ο στυγνός νυχτοκόρακας, πράος και ήσυχος τον εθώρα απ’  τη ράχη της προτομής.
          << Κροκόδειλοι δειλοί και τιποτένιοι!  Στη στερνή και χλωμή μου ώρα, που η φωνή μου κραυγή αγωνίας είχε γίνει, κανείς από σας δε με λύτρωσε με των ματιών του το μεθυσμένο βλέμμα! 
          Και τότε σαν ζούσα και η λάμψη του ονείρου μου για σας λίμναζε στη σκέψη μου, ποτέ δε ζωγραφίζατε ιδέες από τους στίχους μου.
          Ω! αιώνιοι ψεύτες ! Όσα η ψυχή μου είχε ποθήσει τα βρίσκω τώρα εδώ στο χλοερό νησί μου.  Σ’  αυτό το ακρογιάλι με την μπόρα, τίποτα δε με νοιάζει! Τα κρίνα που λικνίζουν στο κύμα, αυτά είναι και οι δικοί μου φίλοι!
           Τα αιώνια ψεύτικα δάκρυά σας, κύμβαλα θανάτου που κυλάνε! Δεν τα θέλω.  Γυρτός  στον  τάφο  της  σιωπής μου, αδιάφορα τα βλέπω να μ’  αφήνουν ! >>                   
            Τα τελευταία λόγια βρήκαν τους καλεσμένους στοιβαγμένους στην έξοδο να την περνάνε παράφρονες και πίσω τους να τους ακολουθεί σαν μπόρα βροντερή το πέταγμα του ερωδιού που τραβούσε με φαρμακερή οργή στα φαντάσματα και τις σκιές της λίμνης και του έλους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου