24.9.16

Σάλος από το «ροζ» βίντεο ζευγάριου στρατιωτικών

ΟΙ ΚΑΥΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΟΚ 

Εκείνη επαγγελματίας στον στρατό και εκείνος απλός στρατιώτης...
Το ζευγάρι όπως φαίνεται αποφάσισε να μοιραστεί με ολόκληρο τον κόσμο τις παθιασμένες στιγμές που έζησε και ίσως ακόμα ζει στον Έβρο, ανεβάζοντας σε ιστοσελίδες «ροζ» περιεχομένου, τα προσωπικά του video.
Μάλιστα όπως λέγεται δεν πρόκειται για κάποια κρυφή βιντεοσκόπηση αλλά για βίντεο που τραβήχτηκαν εν γνώσει και της κοπέλας και από τα οποία έχει αφαιρεθεί το πρόσωπο της.
Σύμφωνα με το alexpoli, τα video που ανέβηκαν σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου και όχι μόνο αναφέρονται στην επαγγελματική τους ιδιότητα αλλά αναφέρουν και την περιοχή του Έβρου όπου υπηρετούν.
Πρόκειται για τουλάχιστον 2 video που έχουν κάνει μέχρι τώρα εκατοντάδες χιλιάδες προβολές!
Το «ροζ» περιστατικό τις τελευταίες μέρες έχει αρχίσει να συζητιέται στον Έβρο και μάλιστα κάποια άτομα της περιοχής που αναγράφουν τα video κάνουν ήδη “υποθέσεις” για τους πρωταγωνιστές....
Μένει λοιπόν να δούμε αν θα υπάρξουν και νέα επεισόδια του εβρίτικου «ροζ» σήριαλ

ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ! Ντοπαρισμένη η Πηγή Δεβετζή - Της αφαιρούν τα μετάλλια



Ντοπαρισμένη η Πηγή Δεβετζή - Της αφαιρούν τα μετάλλια

Bόμβα ντόπινγκ έρχεται να προκαλέσει νέο πλήγμα στον ελληνικό αθλητισμό! Η Πηγή Δεβετζή, η άλτρια που χάρισε την Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και θα χάσει το μετάλλιο, όπως θα της αφαιρεθεί και εκείνο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2007 στην Οζάκα της Ιαπωνίας.
Λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, που στιγματίστηκαν από το σκάνδαλο (με άκρως πολιτικές διαστάσεις) με τους ντοπέ Ρώσους αθλητές, πολλοί από τους οποίους αποκλείστηκαν, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να ελέγξει ξανά τα δείγματα όλων των αθλητών που έχει αποθηκεύσει.
Το νέο δείγμα της Δεβετζή, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, επανεξετάστηκε από τα υψηλής ανάλυσης εργαστήρια και βρέθηκε πως η 40χρονη σήμερα πρώην άλτρια είχε κάνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 χρήση απαγορευμένης ουσίας, η οποία δεν είχε βρεθεί από τους ελέγχους που έγιναν τότε.
Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ - ΜΠΕ Ο νέος κανονισμός της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής επιβάλει όλα τα δείγματα ούρων και αίματος των αθλητών από τις μεγάλες διοργανώσεις να ψύχονται και να παραμένουν στην κατάψυξη για οκτώ χρόνια ώστε μετά να ελέγχονται εκ νέου, με νέες τεχνολογίες.
Η Πηγή Δεβετζή είχε βρεθεί ντοπέ και το 2007, μετά από επανέλεγχο που έγινε με την ίδια μέθοδο τον περασμένο Νοέμβριο. Και τότε, το δείγμα που είχε δώσει μετά το Παγκόσμιο Στίβου στην Οζάκα της Ιαπωνίας είχε καταψυχθεί και επανεξετάστηκε οκτώ χρόνια μετά, με αποτέλεσμα να βρεθούν απαγορευμένες ουσίες.
Τον Μάιο του 2009, η Πηγή Δεβετζή δεν βρέθηκε όταν αναζητήθηκε για έλεγχο ντόπινγκ σε προπονητικό κέντρο στη Γιάλτα της Ουκρανίας. Εξαιτίας αυτού, τον Δεκέμβριο του 2010 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) την τιμώρησε με δυο χρόνια αποκλεισμό.

Έχετε επίμονο βήχα; Αν ναι θεραπεύστε τον με αυτό το γρήγορο τέχνασμα!

Image result for βήχαςΑυτή είναι η φυσική φόρμουλα που θα σας… βοηθήσει να σταματήσετε το βήχα και να βελτιώσετε την αναπνοή σας!
Η φόρμουλα αποτελείται από διάφορα βότανα που έχουν ως αποτέλεσμα ένα μούδιασμα το οποίο μπορεί να καταπραΰνει τον πνεύμονα και τον πόνο στο λαιμό.
Εξάλλου ενώ οι χημικές ουσίες στα εμπορικά σιρόπια του βήχα υπονομεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα αυτή η φυσική θεραπεία έχει μια θεραπευτική επίδραση στη γενική υγεία σας.
Συστατικά:
1) 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
2) 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
3) 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
4) 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
5) Χυμό μισού λεμονιού
6) 1 φακελάκι πράσινο τσάι – κανονικό τσάι
Image result for βήχαςΜέθοδος παρασκευής:
Βάλτε όλα τα βότανα σας και το φακελάκι του τσαγιού σε μια κούπα του καφέ με βραστό νερό.
Αφήστε τα για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίξετε και προσθέστε το μέλι και το χυμό λεμονιού.
Σημείωση: Μερικές φορές η πνευμονική φλεγμονή και ο χρόνιος βήχας θα μπορούσαν να είναι ένα σημάδι υπερανάπτυξης του μύκητα Candida στον γαστρεντερικό σωλήνα.
Ως εκ τούτου οι γιατροί εξετάζουν γενικά για τον καρκίνο του πνεύμονα σε άτομα με χρόνια προβλήματα βήχα αλλά η ίδια η δοκιμή είναι ευαίσθητη προκαλώντας καρκίνους.
Και έπειτα οι γιατροί συχνά συγχαίρουν τους εαυτούς τους για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου. 
Γι αυτό θα πρέπει να είστε πάντα προσεκτικοί.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 12,5% στη ΝΔ - 61,2% στην παράσταση νίκης

Προβάδισμα 12,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη ΝΔ δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγράφει διπλάσια ποσοστά από τον Αλέξη Τσίπρα.
Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 5%, ενώ στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3%. Οι ΑΝ.ΕΛ. με 2% μπορεί να εξασφαλίσουν την είσοδο και πάλι στη Βουλή, όπως και η Ενωση Κεντρώων συγκεντρώνει επίσης 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,5%. Σε διπλάσια ποσοστά παραμένουν οι αναποφάσιστοι.
Συντριπτική είναι η υπεροχή της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης, όπου συγκεντρώνει ποσοστό 61,2% έναντι μόλις 14% που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 

ΤΕΣΤ- ΕΞΠΡΕΣ! Κάντε αυτό τώρα και δείτε αν έχετε φραγμένες αρτηρίες στα πόδια


artiries

Ένα τεστ που διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά και μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε στιγμή στο σπίτι θα σας υποδείξει εάν η κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα σας αποτελεί κίνδυνο για την υγεία σας.

Ξαπλώστε σε ένα κρεβάτι ή έναν καναπέ και σηκώστε και τα δύο σας πόδια σε γωνία 45 μοιρών, υποστηρίζοντάς τα με μαξιλάρια. Κρατήστε τα σε αυτή τη θέση για ένα λεπτό και αμέσως μετά κρεμάστε τα στο πλάι του κρεβατιού ή του καναπέ ώστε να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών με το γόνατο.
Εάν τα πόδια (κυρίως το πέλμα) χάσουν εντελώς το χρώμα τους –γίνουν δηλαδή πολύ χλωμά– όταν στηρίζονται στο μαξιλάρι και περάσουν αρκετά λεπτά μέχρι να επιστρέψουν στο κανονικό, ροδαλό τους χρώμα ή αν το χρώμα των ποδιών είναι έντονο κόκκινο όταν τα κρεμάσετε στο πλάι του κρεβατιού/καναπέ, ίσως υπάρχει στις αρτηρίες απόφραξη που σας θέτει σε κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου.
Το τεστ ελέγχει την περιφερική αρτηριακή λειτουργία, ώστε να υποδείξει τον κίνδυνο περιφερικής αρτηριακής νόσου (PAD), κατάσταση στην οποία οι αρτηρίες που διοχετεύουν αίμα στους μύες των ποδιών παρουσιάζουν στένωση λόγω συσσώρευσης πλάκας. Παράγοντες κινδύνου για την περιφερική αρτηριακή νόσο αποτελούν η υπέρταση, η υψηλή χοληστερόλη και ο διαβήτης.
«Υπό κανονικές συνθήκες, το ροδαλό χρώμα στα πόδια επιστρέφει εντός 10-30 δευτερολέπτων. Στα άτομα με σοβαρή απόφραξη στις αρτηρίες χρειάζονται αρκετά λεπτά και το χρώμα μπορεί να είναι έντονο κόκκινο κατά το δεύτερο μέρος του τεστ», αναφέρει ο Μάικλ Γκοντ, χειρουργός που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Κέιμπριτζ στην Αγγλία.
Το κοκκίνισμα προκύπτει λόγω της διαστολής των μικρών αιμοφόρων αγγείων κατά τη διαδικασία αποκατάστασης της κακής κυκλοφορίας του αίματος.
Τα άτομα με αρτηριακή νόσο στα κάτω άκρα (που δεν λαμβάνουν θεραπεία) έχουν πάνω από 30% πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο εντός πενταετίας, επισημαίνει ο Δρ Γκοντ, καθώς είναι αυξημένος ο κίνδυνος θρόμβωσης.
Να σημειωθεί ότι το τεστ μπορεί να δώσει ψευδώς θετικό αποτέλεσμα σε υγιή άτομα που παρουσιάζουν ήπιες διαταραχές της κυκλοφορίας, όπως σύνδρομο Ρεϊνό.
Τυπικά συμπτώματα της περιφερικής αρτηριακής νόσου είναι οι συχνές κράμπες και ο πόνος και η αδυναμία των κάτω άκρων κατά το περπάτημα ή τη χρήση σκάλας, όπως αναφέρει το onmed.
Σύμφωνα με τον Δρ Γκοντ, εάν μπορείτε να περπατήσετε περίπου 1,5 χιλιόμετρο σε γοργό ρυθμό χωρίς διακοπή, είναι σχεδόν απίθανο να πάσχετε από σοβαρή αρτηριακή νόσο.

Έκρηξη κατασχέσεων από το ΙΚΑ σε μικροοφειλέτες

Στο πρώτο οκτάμηνο του 2016 έχουν εκδοθεί 6.615 παραγγελίες κατάσχεσης

Εντυπωσιακή αύξηση των παραγγελιών κατασχέσεων παρατηρείται στο πρώτο εξάμηνο του 2016, σε σύγκριση με το σύνολο των μηνών του 2015, δείχνουν τα στοιχεία αναγκαστικών μέτρων στα οποία έχει προβεί το ΙΚΑ, προκειμένου να διασφαλίσει τις οφειλές των ασφαλιστικών εισφορών οφειλετών που είτε έχασαν τις ρυθμίσεις είτε είναι κακοπληρωτές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού που δημοσιεύει η Ναυτεμπορική, μέσα στο πρώτο οκτάμηνο του 2016 έχουν εκδοθεί 6.615 παραγγελίες κατάσχεσης σε δικαστικούς επιμελητές, όταν μέσα σε όλο το δωδεκάμηνο του 2015 είχαν εκδοθεί 6.751 παραγγελίες κατάσχεσης.
Εκτός από την εντυπωσιακή αύξηση των παραγγελιών κατάσχεσης, «έκρηξη» παρουσιάζουν και τα χρηματικά ποσά τα οποία διεκδικεί το ΙΚΑ από τους οφειλέτες του.
Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι μέσα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2016 τα ποσά ασφαλιστικών οφειλών που αντιστοιχούν στα νομικά μέτρα του ΙΚΑ κατά των οφειλετών του ανέρχονται στο 1,052 δισ. ευρώ, όταν πέρυσι σε όλο το έτος το αντίστοιχο ποσό ήταν περίπου το ίδιο, δηλαδή ανήλθε στο 1,055 δισ., αλλά για παραγγελίες κατασχέσεων σε διάστημα 12 μηνών.

Τα αφορούν μόνο τους μικροοφειλέτες του ΙΚΑ οι οποίοι χρωστούν έως και 5.000 ευρώ σε ασφαλιστικές οφειλές και ο αριθμός τους κυμαίνεται περίπου σε 20.000 με 22.000 μικροοφειλέτες.
Οι υπόλοιπες οφειλές, δηλαδή αυτές των οποίων το ύψος συμπεριλαμβανομένων και των επιβαρύνσεων ανέρχεται σε ποσά υψηλότερα των 5.000 ευρώ, μεταβιβάζονται στο ΚΕΑΟ, στο οποίο μέχρι τον Ιούνιο του 2016 έχουν ενταχθεί συνολικά 125.888 οφειλέτες από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΤΙ !!! Πάτρα: Διαμέρισμα στο σφυρί με εκκίνηση 2182 ευρώ – θα πουληθεί για 200 ευρω


Η αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή των νέων δεδομένων στο χώρο της εκποίησης σπιτιών στην Πάτρα έχει ήδη αρχίσει, όπως προκύπτει από το στοιχείο που φέρνει σήμερα στο προσκήνιο το patrastimes.gr

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πριν από λίγο καιρό, εκτιμητής που λειτουργούσε για λογαριασμό τραπέζης , έκανε αυτοψία σε διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των προσφυγικών στην Πάτρα και απεφάνθη πως η αξία του, ως προς την τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού του, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να γίνει τους πρώτους μήνες του 2017, είναι της τάξης των 2.182 ευρώ.
Αυτό σημαίνει πως το συγκεκριμένο ακίνητο στην καλύτερη των περιπτώσεων θα πουληθεί για 250 ευρώ, με δεδομένο πως κάθε φορά που ο πλειστηριασμός θα κηρύσσεται άγονος, το σπίτι θα χάνει το 25% της αξίας με την οποία βγήκε την πρώτη φορά στο σφυρί.
Η μέθοδος που επί χρόνια ακολουθούν τα κοράκια τα οποία χτυπούν σπίτια και τα αποκτούν για ένα κομμάτι ψωμί είναι αυτή ακριβώς, δηλαδή αφήνουν ένα ήδη σκοτωμένο ακίνητο – καθώς βγαίνει στο σφυρί έναντι αστείων ποσών – να μην χτυπηθεί επί τρεις φορές και στον τελευταίο πλειστηριασμό το αποκτούν για λίγα ευρώ.
Έρχεται τσουνάμι
Όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία η περίπτωση του συγκεκριμένου ακινήτου είναι απλά μια από τις εκατοντάδες – άλλες πηγές κάνουν λόγο για χιλιάδες – περιπτώσεις, όπου από τον Οκτώβριο και μετά, σπίτια θα βγαίνουν και σε επίπεδο Πάτρας στο σφυρί και θα χάνονται ακόμα και για ποσά τα οποία στις καλύτερες των περιπτώσεων δεν θα υπερβαίνουν τις 5 και 10 χιλιάδες ευρώ ενώ εξευτελιστικά θα είναι τα ποσά με τα οποία σπίτια θα αλλάζουν χέρια , όταν πρόκειται για διαμερίσματα που βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες θεωρούνται υποβαθμισμένες και φτωχές όπως σε εργατικές κατοικίες και στην Αγία Αικατερίνη.

Θρίλερ: Ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι Ελληνοκαναδού δημοσιογράφου


Θρίλερ: Ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι Ελληνοκαναδού δημοσιογράφου

Ένας ηθοποιός βρέθηκε νεκρός, κατά τα φαινόμενα δολοφονημένος, στο σπίτι που νοικιάζει ο Ελληνοκαναδός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Τζορτζ Στρουμπουλόπουλος στη συνοικία Χόλιγουντ Χιλς στο Λος Άντζελες, ανακοίνωσαν η τοπική αστυνομία και ο ίδιος ο δημοσιογράφος.
Το πτώμα του Ρίτσαρντ Χονγκ, 41 ετών, βρέθηκε μέσα στο σπίτι από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο μετά από μια καταγγελία για διάρρηξη, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής, τοπική ώρα, ανέφερε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος Άντζελες, η Νόρμαν Άιζενμαν.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, πρόκειται πιθανότατα για δολοφονία. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην αστυνομία ότι είδαν έναν ύποπτο να φεύγει από την περιοχή με τα πόδια. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις.
Επικαλούμενη τον εκπρόσωπο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας η εφημερίδα Los Angeles Times έγραψε ότι το θύμα έφερε τραύματα στο κεφάλι.
"Πολλοί από εσάς θα είδατε τις αναφορές για μια δολοφονία που συνέβη στο σπίτι που νοικιάζω στο Λος Άντζελες. Διαθέτω λίγες πληροφορίες, όμως φαίνεται ότι ήταν το αποτέλεσμα μιας διάρρηξης. Το θύμα ήταν αγαπητός μου φίλος και έμενε στο σπίτι μου ενώ εγώ έλειπα. Αισθάνομαι συντριβή", έγραψε ο Στρουμπουλόπουλος στον λογαριασμό του στο Twitter.
Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι είναι καθ' οδόν για το Λος Άντζελες, από τη Νέα Υόρκη όπου βρισκόταν, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους φίλους του που έχουν σοκαριστεί από τον θάνατο του Χονγκ.
Ο Στρουμπουλόπουλος, 44 ετών, παρουσιάζει το τοκ-σόου George Stroumboulopoulos Tonight ενώ παλαιότερα ήταν ο οικοδεσπότης της εκπομπής Hockey Night στην καναδική τηλεόραση.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ: Τον Φεβρουάριο παρηγορούσε τη μάνα του Παντελίδη – Τα ξημερώματα απεβίωσε


Pantelidis_Karagianakis01

Σοκ στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση ότι νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο 38χρονος τραγουδιστής Γιώργος Καραγιαννάκης έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς.
Ο τραγουδιστής, ο οποίος εμφανιζόταν σε γνωστό στέκι στη Γλυφάδα, βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο των Αθηνών όπου διέμενε προκαλώντας σοκ σε συνεργάτες και φίλους του.
Τραγική ειρωνεία, ότι ο ίδιος είχε σοκαριστεί με τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη σε τροχαίο, και είχε παρηγορήσει τη μητέρα του, Αθηνά Παντελίδη, μέσα από ένα ποστ και μια φωτογραφία τους στο facebook:
«Καλό ταξίδι ρε φίλε.. ήρθες και με τη μαγκιά σου άφησες το στίγμα σου και τον ήχο σου… κρίμα κρίμα κρίμα που έφυγες νωρίς… κουράγιο στην οικογένεια και στη μάνα…».
Δυστυχώς, σήμερα η δική του οικογένεια ζει το ίδιο δράμα με την οικογένεια του Παντελίδη, αποχαιρετώντας έναν τόσο νέο άνθρωπο

Τα αντιβιοτικά δεν σκοτώνουν πλέον τα μικρόβια!

Η μεγαλύτερη απειλή για την σύγχρονη ιατρική είναι τα αντιβιοτικά.

700.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της ανθεκτικότητας μικροβίων σε όλα τα αντιβιοτικά, αριθμός που αναμένεται να εκτοξευτεί στα… 10.000.000 έως το 2050.

Το θέμα ετέθη στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη με τα 193 μέλη να υπογράφουν την διακήρυξη για αυτό που αποκαλούν «την μεγαλύτερη απειλή της σύγχρονης ιατρικής».

Τον περασμένο Μάιο, εντοπίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το πρώτο μικρόβιο που είναι ανθεκτικό σε όλα τα υπάρχοντα αντιβιοτικά.

Από τότε, ο συναγερμός έχει χτυπήσει ακόμη τρεις φορές.

Στο μεταξύ, οι ανθεκτικοί ιοί έχουν ταξιδέψει στον Καναδά, την Ασία και την Ευρώπη (κρούσματα έχουν καταγραφεί σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ενώ για την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα δεν υπάρχουν στοιχεία).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 700.000 άνθρωποι από μικροβιακές λοιμώξεις.

Η ζοφερή εκτίμηση για τα 10 εκατομμύρια θύματα ετησίως (ένα κάθε τρία δευτερόλεπτα) ανήκει στη Review on Antimicrobial Resistance, επιτροπή που συστάθηκε τον περασμένο χρόνο από το βρετανικό υπουργείο Υγείας με αντικείμενο τη μελέτη του φαινομένου.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

«Δυστυχώς, οι γιατροί θα λένε όλο και πιο συχνά στους ασθενείς ότι για τη λοίμωξή τους δεν υπάρχει κανένα φάρμακο», εξηγούν στην ιατρική επιθεώρηση Lancet οι Αυστραλοί μικροβιολόγοι Ντέιβιντ Πάτερσον και Πάτρικ Χάρις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Ηνωμένα Εθνη αναλαμβάνουν ανάλογες πρωτοβουλίες για ένα θέμα παγκόσμιας υγείας.

Είχε συμβεί στο παρελθόν με το AIDS, τον ιό του Έμπολα, αλλά και μη μεταδοτικές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι καρδιοπάθειες.

Είναι, όμως, η πρώτη φορά που η παγκόσμια κοινότητα ασχολείται με κάτι το οποίο- τουλάχιστον για μεγάλο μέρος του κόσμου- ήταν δεδομένο: Την ικανότητα των αντιβιοτικών να εξοντώνουν μικρόβια που ήταν θανάσιμα πολλές δεκαετίες πριν.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ! Συνέβη το καλοκαίρι – Αληθινή μαρτυρία


b6a76-cebacebfcf83cebcceb9cebaceb72bceb6cf89ceb7

Ένα συγκλονιστικό θαύμα, το οποίο συνέβη μόλις το καλοκαίρι που μας πέρασε, διηγείται ένας αυτόπτης αστυνομικός.
Το συγκλονιστικό θαύμα είναι μια αληθινή μαρτυρία ενός αστυνομικού, το οποίο συνέβη κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας που είχε στις 23 Ιουνίου 2016.
Διηγείται, λοιπόν, ο Θ.Γ.Χ., Αστυνομικός
Μας δίνει το κέντρο σήμα στο περιπολικό για αιφνίδιο θάνατο ανθρώπου.
Κατά την άφιξή μας, ήδη βρισκόταν στο σημείο η κινητή μονάδα ΕΚΑΒ με γιατρό. Ο παθών από πληροφορίες του γιατρού ήταν ήδη 10 λεπτά στο σημείο χωρίς σφυγμό και εκείνη τη στιγμή χρησιμοποιούσαν τον απινιδωτή για ανάνηψη.
Είχαν περάσει 20 λεπτά, χωρίς να έχουν καταφέρει κάτι, όταν μου μπαίνει ο λογισμός: «αν ο δυστυχής αυτός άνθρωπος είχε την ευκαιρία να εξομολογηθεί ή όχι» … προσπάθησα με την ευχούλα, αν ήταν θέλημα Θεού να τον επαναφέρει για να έχει αυτήν την ευκαιρία.
Για επιπλέον 10 λεπτά λέγοντας την ευχούλα ο γιατρός δεν έβρισκε σφυγμό παρόλη την προσπάθεια, καθ’ ό,τι μας εξήγησε πως ήταν υποχρεωμένοι να τηρήσουν το πρωτόκολλο που ορίζει η διαδικασία να κρατά έως και 40 λεπτά, αν θυμάμαι καλά.
Τότε μου ήρθε στο μυαλό μια προσευχή – επίκληση της Παναγίας Τριάδας, που έλεγε ο Αγ. Παΐσιος και είχε συμβουλεύει τον Σεβ. Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο σε μια προσωπική του δύσκολη στιγμή: «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ – ΜΕΓΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ! ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ, ΣΚΕΠΕ ΗΜΑΣ».
 Και πριν προλάβω να τελειώσω αυτήν την ευχή… Με το Παναγιά Τριάς… Μέγα το όνομά Σου, αμέσως βρήκαν σφυγμό, ενώ προ ολίγου μας διαβεβαίωναν από την πολύχρονη εμπειρία τους, ότι μετά από τόση ώρα ήταν τελειωμένη υπόθεση.
Μόλις ξαφνιασμένοι και αυτοί μας είπαν ότι βρήκαν σφυγμό… έμεινα εμβρόντητος από την δύναμη του ονόματος της Παναγίας Τριάδας και ένιωθα μέσα μου μια βαθειά επιβεβαίωση της δυνάμεώς Της. Σκέφτηκα ότι: «Εγώ, ο Θεός, δίνω πνοή και εγώ την παίρνω». Κατόπιν, προσπαθούσα να συγκρατήσω τον εαυτό μου από την συγκίνηση…!
Αργότερα μία γιατρός, την οποία βρήκαμε στα έκτακτα στο Νοσοκομείο, μας είπε πως «εδώ και 30 χρόνια σε αυτήν την υπηρεσία που υπηρετώ, τέτοια περιστατικά δεν επαναφέρονται».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ Η ΠΥΛΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

Την Πολιούχο τους Παναγιά Μυρτιδιώτισσα γιόρτασαν σήμερα το πρωί με φανερή συγκίνηση οι κάτοικοι της Πύλου.
 
 Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτο Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου και του Επιχωρίου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, ενώ σήμερα το πρωί τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά από την οποία
πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη περιφορά της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου- Νέστορος, της Μπάντας του Λιμενικού Σώματος και των σχολείων της περιοχής.
 
 Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία και δήλωσε: «Παρά τις δυσκολίες που περνάει ο ελληνικός λαός, η ελπίδα του για ένα καλύτερο αύριο δε θα σβήσει, και αυτό γιατί η πίστη μας στο Θεό παραμένει ακλόνητη.

Είναι χρέος μας λοιπόν να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοσή μας, τη θρησκεία μας και τον πολιτισμό μας».

 Στον εορτασμό παρευρέθησαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλιφέρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Περικλής Μαντάς, η Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας κ. Αντωνία Μπούζα, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αρχιπλοίαρχος κ. Δημοσθένης Παπαλεωνάρδος, ο τέως Υπουργός κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος των Στρατιωτικών Δικαστικών της Χώρας κ. Νικόλαος Μακρής, ο Επίτιμος Α. Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, ο Στρατηγός Ε.Α. κ. Βασίλης Πανταζόπουλος, οι πολιτευτές κ. Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, κ. Μίλτος Χρυσομάλλης και πλήθος κόσμου.


ΦΩΤΟ - Η γιαγιά... "καμικάζι" που έγινε viral στο Facebook!

"Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο" η Παρασκευή και η.... γιαγιά της φωτογραφίας, είπε να το κάνει πράξη...

Βγήκε λοιπόν με το παπάκι της για τα απαραίτητα ψώνια και... η φωτογραφία κάνει θραύση στο διαδίκτυο.

Πίσω της σχηματίστηκε ουρά, αλλά... άξιζε το κόπο.
ΦΩΤΟ από το trikalavoice
trikalavoice

Επηρεάζει ο καιρός την ψυχολογική μας διάθεση;

Αρκετά συχνά ακούμε: ''Πάλι βρέχει, δεν μπορώ αυτό τον μουντό καιρό, μου χαλάει τη διάθεση!" ή "Δεν μπορώ να μείνω μέσα, θέλω να βρίσκομαι διαρκώς έξω, έχει τόσο ωραίο καιρό…, είναι κρίμα να μην τον χαρώ!''
Τι συμβαίνει λοιπόν;
Μπορεί ο καιρός να επηρεάσει τη διάθεσή μας; Μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που αισθανόμαστε, που λειτουργούμε, την κοινωνικότητά μας, την διάθεση για ''άνοιγμα'' και μία πιο θετική στάση ζωής;

Από την Αρχαία Ελλάδα, πρώτος ο Ιπποκράτης κατέγραψε τη συσχέτιση του φθινοπώρου με τα καταθλιπτικά συναισθήματα.
Το 1983 οι κοινωνικοί ψυχολόγοι Schwarz και Clore μελέτησαν την επίδραση των καιρικών συνθηκών στη διάθεσή μας και στην ψυχολογία μας. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μπορεί πράγματι ένας άνθρωπος να νιώσει πιο μελαγχολικός ή πιο ευδιάθετος, να έχει ή να μην έχει διάθεση να βγει και να διασκεδάσει, να λειτουργεί αμφιθυμικά, να ανοίγεται πιο εύκολα και να αναζητά να βρίσκεται έξω σε περιόδους μεγαλύτερης ηλιοφάνειας και θερμοκρασίας, ενώ αντίθετα να κλείνεται περισσότερο τη χειμωνιάτικη περίοδο.
Παρατήρησαν ότι ανάλογα με το τι καιρός επικρατεί, επηρεάζεται ο τρόπος σκέψης, ο τρόπος που αισθανόμαστε, το πόσο ικανοποιημένοι είμαστε, άρα γενικότερα και ο τρόπος στάσης προς τη ζωή μας.
Σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα, ο βιομετεωρολόγος Dennis Driscoll στο Texas University, υποστήριξε ότι οι καιρικές συνθήκες και οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, επηρεάζουν και τον τρόπο που αισθανόμαστε, κατ΄ επέκταση και την ψυχολογία μας.
Τον χειμώνα με την θερμοκρασία να πέφτει λόγω της χαμηλής ηλιοφάνειας, υπάρχει μεγαλύτερη τάση στους ανθρώπους να είναι ευερέθιστοι, να αυξάνονται τα καταθλιπτικά συμπτώματα, το στρες, να παρουσιάζεται βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης, ενώ ακόμη και ο θυρεοειδής αδένας εμφανίζει ευαισθησία στις αλλαγές του καιρού.
Την άνοιξη, όπου η θερμοκρασία αρχίζει και ανεβαίνει και η φύση αρχίζει και αναγεννιέται, δημιουργείται ένα αίσθημα ευφορίας και αισιόδοξης στάσης προς τη ζωή. Παρατηρείται όρεξη και διάθεση για δημιουργικότητα, καλύτερη μνήμη και όρεξη για γνώση.
Το καλοκαίρι η διάθεση μπορεί να είναι πιο επιθετική λόγω της έντονης ζέστης. Μάλιστα, σε περιόδους παρατεταμένου καύσωνα αυξάνεται η εγκληματικότητα.

Εποχιακή κατάθλιψη: η μελαγχολία του χειμώνα
Αρκετοί γνωρίζουμε για την ύπαρξη της "εποχιακής κατάθλιψης", όπου τα συμπτώματά της εκδηλώνονται συνήθως στους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, καθώς η έκθεση στον ήλιο είναι χαμηλότερη και το κρύο πιο έντονο.
Πρόκειται για μία μορφή κατάθλιψης που μάλιστα την ονομάζουν και "μελαγχολία του χειμώνα", με ήπιας ή μέτριας μορφής συμπτώματα, όπως έντονα μελαγχολική διάθεση, κούραση: ψυχική και σωματική, μειωμένα επίπεδα ενέργειας, έλλειψη ενδιαφέροντος για τις συνηθισμένες καθημερινές δραστηριότητες, φτωχή ικανότητα σκέψης και συγκέντρωσης, αίσθηση αναξιότητας, καθώς και αναποφασιστικότητα, άγχος, οξυθυμία, αυξημένη ανάγκη για ύπνο, τάση για απομόνωση και αποκλεισμός από τον κοινωνικό περίγυρο, έντονη επιθυμία για κατανάλωση φαγητών πλούσιων σε υδατάνθρακες και πρόσληψη βάρους.
Συνήθως, τα καταθλιπτικά συμπτώματα υποχωρούν με τον ερχομό της άνοιξης καθώς η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει και να μεγαλώνει η ημέρα, ενώ το καλοκαίρι η διαταραχή παραμένει σε ύφεση. Υπάρχει και μία άλλη πιο σπάνια μορφή εποχιακής κατάθλιψης, που λειτουργεί αντίστροφα, δηλαδή αρχίζει στο τέλος της άνοιξης ή στην αρχή του καλοκαιριού και υποχωρεί με τον ερχομό του χειμώνα.
Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι η διάθεσή μας και η ψυχολογία μας όπως όλοι γνωρίζουμε, επηρεάζεται από το τι συμβαίνει γύρω μας. Επηρεάζεται δηλαδή από τα εκατοντάδες ερεθίσματα που λαμβάνουμε καθημερινά από κάτι που θα ακούσουμε ή θα δούμε, χωρίς πολλές φορές να το καταλαβαίνουμε μάλιστα.

Με τον ίδιο τρόπο επηρεάζεται και από τις καιρικές συνθήκες. Έτσι λοιπόν, η περιορισμένη ηλιοφάνεια και οι ψυχρές θερμοκρασίες επηρεάζουν αρνητικά ορισμένα άτομα, που μπορεί να παρουσιάσουν διαταραχή στα επίπεδα της μελατονίνης, της ορμόνης που επηρεάζει τον ύπνο και τη διάθεση, αλλά και της σεροτονίνης, χημικής ουσίας του εγκεφάλου γνωστής ως «ορμόνη της ευτυχίας».
Βέβαια, δεν επηρεάζονται όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο. Αρκετοί από εμάς, νιώθουμε πολύ όμορφα και γλυκά όταν ο καιρός αρχίζει και κρυώνει, όταν οι βροχές κάνουν την εμφάνισή τους, σαν να μας ξεκουράζουν από την παρατεταμένη ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ χαιρόμαστε και κάνουμε σαν μικρά παιδιά όταν χιονίζει.
Άλλωστε τι πιο όμορφο και ρομαντικό, να καθόμαστε αγκαλιά με τον σύντροφό μας τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα μπροστά στο αναμμένο τζάκι; Τι πιο όμορφο να ζεσταίνουμε όχι μόνο το σώμα μας αλλά και τη σχέση μας;


mustonline.gr

Σπιτική αλοιφή ενάντια στην ακμή και τις ραγάδες

Ως γνωστόν, τόσο η αλόη, όσο και το έλαιο καρύδας αποτελούν δυο συστατικά που έχουν μοναδικές ιδιότητες που βοηθούν στην επούλωση του δέρματος. 
Γι' αυτό τον λόγο και τα δύο αυτά φυσικά θεραπευτικά συστατικά θεωρούνται ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά για τη θεραπεία διαφόρων τύπων δερματικών προβλημάτων.
Φτιάξτε λοιπόν μόνη σας μια υπέροχη σπιτική αλοιφή ενάντια στην ακμή και τις ραγάδες με τα δυο αυτά απλά συστατικά.

Θα χρειαστείτε:
- 85 γραμμάρια gel αλόης- 85 γραμμάρια έλαιο καρύδας (σε στερεή μορφή)- Αιθέριο έλαιο από λεβάντα ή τριαντάφυλλο ή βανίλια
Αξίζει να σημειωθεί πως η αλόη είναι ιδανική για δερματικές αλλεργίες και ερεθισμούς, θεραπεύει ουλές, εγκαύματα, ακμή, ραγάδες και μειώνει τα σημάδια γήρανσης, ενώ παράλληλα αναζωογονεί το δέρμα και βελτιώνει την ενυδάτωση του. Από την άλλη μεριά το έλαιο καρύδας ενυδατώνει και επιβραδύνει την γήρανση του δέρματος, κάνοντας την επιδερμίδα σας πιο λαμπερή. Αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία για το ξηρό δέρμα και παρέχει εξαιρετική αντιμυκητιασική και αντιβακτηριακή δράση.

Τρόπος παρασκευής:
Βάλτε σε ένα μπολ gel αλόης και το έλαιο καρύδας, ανακατέψτε τα πολύ καλά, για περίπου 10 λεπτάκια μέχρι να πάρετε μια ομογενή παχιά κρέμα. Στη συνέχεια προσθέστε το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και ανακατέψτε ξανά. Τέλος, αποθηκεύστε την κρέμα σε ένα γυάλινο δοχείο και κλείστε το αεροστεγώς.

Τρόπος εφαρμογής:
Αφού πρώτα κάνετε το κατά προτίμηση ζεστό ντους σας, για να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος σας, πάρτε μια ποσότητα από την αλοιφή και όπως ακριβώς εφαρμόζετε μια λοσιόν σώματος, απλώστε την στην περιοχή του σώματος σας που έχετε το πρόβλημα, όταν ακόμα είναι λίγο υγρή.

Ενιαίος συντελεστής ασφαλιστικών εισφορών από 1η Ιανουαρίου


Ενιαίος συντελεστής ασφαλιστικών εισφορών από 1η Ιανουαρίου

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υπο-δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Το νομοσχέδιο, με τις επείγουσες ρυθμίσεις των υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, εισάγεται προς επεξεργασία στις αρμόδιες επιτροπές την ερχόμενη Δευτέρα και αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη από την Ολομέλεια.
Όσον αφορά τις διατάξεις που αφορούν το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναπροσαρμόζεται το ύψος της έκπτωσης που παρέχεται σε περίπτωση εξαγοράς ετών ασφάλισης με εφάπαξ καταβολή του αντίστοιχου ποσού. Συγκεκριμένα, αντί της έκπτωσης 15% επί του συνολικού ποσού πλέον προβλέπεται έκπτωση 2% για κάθε έτος εξαγοράς.
Επίσης, απαλείφεται η διάταξη του δεύτερου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 40 για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων δυναμικότητας από 6 έως 10 δωματίων σε ολόκληρη την Επικράτεια, οι οποίοι υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις καταβάλλουν τις μειωμένες εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΓΑ που ισχύουν για την κύρια ασφάλιση μέχρι το 2021. Πλέον, θα πρέπει από 1.1.2017 να καταβάλλουν εισφορές που αντιστοιχούν στο 20% του φορολογητέου εισοδήματός τους.
Τέλος από 1.1.2017 εισάγεται ενιαίος συντελεστής ασφαλιστικών εισφορών υπέρ υγειονομικής περίθαλψης με σκοπό την ομογενοποίηση του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους ασφαλισμένους ανεξαρτήτως του είδους της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Να το φάω ή να μη το φάω; Όταν το φαγητό πέσει στο πάτωμα…

Είναι μύθος η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι αν κάτι φαγώσιμο πέσει στο πάτωμα, πιάνει μικρόβια μόνο αφότου έχουν περάσει πέντε δευτερόλεπτα. 

Στην πραγματικότητα, η τροφή μπορεί να μολυνθεί σχεδόν αμέσως, άσχετα με το πόσο γρήγορα θα το σηκώσει κανείς, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μικροβιολογίας Ντόναλντ Σάφνερ του Πανεπιστημίου Ράτγκερς του Νιού Τζέρσι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εφαρμοσμένης και περιβαλλοντικής μικροβιολογίας "Applied and Environmental Microbiology" της αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας, πραγματοποίησαν πειράματα με τροφές που άφησαν να πέσουν στο πάτωμα.
Οι επιστήμονες άφησαν τις τροφές να μείνουν στο πάτωμα για διάφορα χρονικά διαστήματα (λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, πέντε δευτερόλεπτα, 30 δευτερόλεπτα και πέντε λεπτά). Στη συνέχεια, τις μελέτησαν για τυχόν μικρόβια που είχαν μεταφερθεί σε αυτές. Το πείραμα επαναλήφθηκε πολλές φορές με διαφορετικά τρόφιμα και σε διαφορετικά είδη πατώματος. Συνολικά, σε διάφορους συνδυασμούς, έγιναν 2.560 μετρήσεις.
Η μελέτη έδειξε ότι όσο περισσότερο μένει μια τροφή στο πάτωμα, τόσους περισσότερους μικροοργανισμούς (κυρίως βακτήρια) μαζεύει πάνω της. Όμως κανένα φαγώσιμο δεν ξεφεύγει, ακόμη κι αν έχει μείνει κλάσματα του δευτερολέπτου στο πάτωμα, καθώς κάποια μικρόβια έχουν προλάβει να εγκατασταθούν πάνω του.
Όσον αφορά τις διαφορές ανάλογα με την επιφάνεια του πατώματος, το χαλί έχει πολύ χαμηλό ποσοστό μεταφοράς μικροβίων, αν κάτι φαγώσιμο πέσει πάνω του, ενώ αντίθετα τα μικρόβια μεταφέρονται πιο γρήγορα, αν κάτι πέσει σε πάτωμα με κεραμικό πλακάκι. Στο ξύλο η ταχύτητα μετάδοσης μικροβίων εμφανίζει μεγάλη ποικιλία.
Τροφές υγρές (π.χ. καρπούζι) είναι αυτές που συγκεντρώνουν τα περισσότερα μικρόβια, ενώ οι πολύ συμπαγείς (π.χ. τα μπισκότα) τα λιγότερα. «Τα μικρόβια δεν έχουν πόδια. Μετακινούνται με την υγρασία και έτσι όσo πιο υγρό είναι ένα φαγητό, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος μεταφοράς μικροβίων σε αυτό», τόνισε ο Αμερικανός μικροβιολόγος.
Όπως είπε ο Σάφνερ, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», «έχω κατά καιρούς φάει τροφές που έπεσαν στο πάτωμα, αλλά αν έπεφτε μια φέτα καρπούζι στο σχετικά καθαρό πάτωμα της κουζίνας μου, θα την πέταγα».
Σύμφωνα εξάλλου με παλαιότερη έρευνα, οι άνδρες είναι πιθανότερο, από ό,τι οι γυναίκες, να φάνε κάτι που έχει πέσει στο πάτωμα, όπως επίσης να φάνε με ένα πιρούνι ή κουτάλι που έχει πέσει, χωρίς προηγουμένως να το πλύνουν. Το ίδιο ισχύει αν βρουν μια τρίχα ή ένα έντομο στο φαγητό τους: είναι πιθανότερο, από ό,τι μια γυναίκα, να συνεχίσουν να τρώνε ατάραχοι...

Αυτά είναι τα πρώτα 29 καταστήματα της Μαρινόπουλος που θα βρεις προϊόντα

Από είκοσι καταστήματα στην Αττική, οκτώ στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Καβάλα αποφάσισε να γράψει η Σκλαβενίτης την πρώτη σελίδα στο καινούργιο κεφάλαιο που τώρα ξεκινάει για τα καταστήματα Carrefour Μαρινόπουλος. 

Πρόκειται τόσο για υπερμάρκετ Carrefour όσο και για καταστήματα πόλης, Μαρινόπουλος και αν και πρόκειται για μικρό αριθμό, ειδικά στην Αττική, καλύπτουν ένα μεγάλο αριθμό περιοχών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα καταστήματα:


Η τροφοδοσία στα παραπάνω καταστήματα έχει ξεκινήσει ήδη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες καθώς η διοίκηση της Σκλαβενίτης, όπως είχε δεσμευθεί, διαθέτει κεφάλαια από την ενδιάμεση χρηματοδότηση ώστε να επιστρέψουν στην κανονικότητα τα καταστήματα της Carrefour Μαρινόπουλος. Μία κανονικότητα όμως που αν όλα πάνε κατ' ευχήν δεν αναμένεται να έρθει πριν από την άνοιξη του 2017 για ένα μεγάλο αριθμό καταστημάτων. Και αυτό γιατί πρόκειται για ένα γιγαντιαίο εγχείρημα τόσο σε κεφάλαια που θα χρειαστούν όσο και σε διαπραγματεύσεις και διαδικασίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 29 προαναφερθέντα καταστήματα πρόκειται να τροφοδοτηθούν με 2.000 - 2.500 βασικούς κωδικούς που ειδικά για τα πρώην Carrefour μπορεί να βελτιώσουν σε ένα μεγάλο βαθμό την εικόνα και να γεμίσουν το καλάθι των πελατών που θα αρχίσουν να επιστρέφουν αλλά δεν αρκούν για να γεμίσουν πλήρως τα ράφια που στο παρελθόν φιλοξενούσαν πάνω από 40.000 κωδικούς προϊόντων.

Μπορεί κάποιοι να περίμεναν ότι η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Σκλαβενίτη, Μαρινόπουλου και τραπεζών να σήμαινε και την έναρξη τροφοδοσίας όλων τον καταστημάτων όμως αυτό είναι αδύνατο για πολλούς λόγους. Κατ αρχάς δεν έχει κλείσει ακόμη το δικαστικό μέτωπο. Ούτε η Σκλαβενίτης ούτε καμία άλλη λογική διοίκηση δεν θα έριχνε χρήματα σε μία επιχείρηση που δεν είναι σίγουρο ότι της ανήκει.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η εταιρεία Μαρινόπουλος εκτιμάται ότι θα υποβάλει στο Πρωτοδικείο την αίτηση για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης με βάση το άρθρο 106 β&θ. Για τον λόγο αυτό έχει ξεκινήσει την συγκέντρωση υπογραφών για να φθάσει στο πολυπόθητο 60% των πιστωτών που θα δώσει το πράσινο φως για την εξυγίανση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σκόπελος αυτός θα ξεπεραστεί καθώς ήδη ο αριθμός των προμηθευτών που έχουν δώσει την συγκατάθεση τους είναι κοντά στο ποσοστό που απαιτείται.

Στην συνέχεια υπάρχει όλο το τεχνικό θέμα από την στιγμή που θα γυρίσει το κλειδί ώσπου να ζεσταθεί ξανά η μηχανή της "Μαρινόπουλος". Ουσιαστικά είμαστε ακόμη στην φάση που το άδειο ρεζερβουάρ δέχεται τα πρώτα καύσιμα. Τα καύσιμα αυτά -αν τα πάμε σε αναλογία - είναι της τάξης του 1,5 ευρώ σε ένα ρεζερβουάρ που για να γεμίσει χρειάζεται τουλάχιστον 50 ευρώ. Έτσι τα 29 καταστήματα δέχονται προϊόντα αξίας 15 εκατ. ευρώ όταν για να γεμίσει το σύνολο των καταστημάτων εκτιμάται ότι το ποσό ξεπερνάει τα 500 εκατ. ευρώ. Το κάθε κατάστημα Carrefour μόνο χρειάζεται για να γεμίσει κεφάλαια από 1 - 2 εκατ. ευρώ. ανάλογα με το μέγεθος του.

Στο τεχνικό κομμάτι είναι η διαχείριση από πλευράς προμηθευτών. Από την στιγμή που θα συμφωνήσουν και θα δώσουν τα χέρια με την νέα διοίκηση μέχρι να φθάσουν και στο τελευταίο κατάστημα από τα 800 και πλεον καταστήματα (σ.σ. εάν παραμείνουν όλα) του δικτύου της Μαρινόπουλος υπάρχουν μία σειρά από διαδικασίες που έχουν να κάνουν ότι κάποια εργοστάσια θα πρέπει να ανατρέψουν προγράμματα παραγωγής ή για τους εισαγωγείς σε περίοδο capital controls να προχωρήσουν σε ειδικές διαδικασίες για τους μεγάλους όγκους που θα πρέπει να διακινηθούν.

Κρύα χέρια: Οι πιθανές σοβαρές αιτίες και πότε πρέπει να πάτε στο γιατρό!

Το να έχετε κρύα χέρια, ακόμη και όταν δεν είστε σε ένα κρύο περιβάλλον δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. 

Τα κρύα χέρια είναι ορισμένες φορές μία μέθοδος της φυσικής αντίδραση του σώματός σας για να ρυθμίσει την εσωτερική του θερμοκρασία και δεν θα πρέπει να σας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Αλλά εάν έχετε πολύ συχνά κρύα χέρια, ιδιαίτερα όταν αυτό συνοδεύεται και από αλλαγές στο χρώμα τους, τότε θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για κάτι αρκετά πιο σοβαρό.
Για παράδειγμα, τα κρύα χέρια θα μπορούσε να σημαίνουν ότι έχετε κάποιο πρόβλημα με τα νεύρα, ή την κυκλοφορία του αίματος, ή κάποιο πρόβλημα με βλάβη των ιστών στα χέρια ή τα δάχτυλά σας.
Άλλα συμπτώματα που πρέπει να προσέχετε:
Κρύα πέλματα, ή δάχτυλα των ποδιών
Αλλαγές στο χρώμα του δέρματος στα χέρια σας, όπως το μπλε ή λευκό δέρμα
Αίσθηση μουδιάσματος, ή “μυρμήγκιασμα”
Ανοιχτές πληγές, ή φουσκάλες με υγρό
Δέρμα που είναι πιο σφιχτό και πιο σκληρό
Αίτια
Αν και η αιτία μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως ένα κρύο περιβάλλον, ή η φυσική αντίδραση του σώματός σας για να διατηρήσει την φυσιολογική του θερμοκρασία, εντούτοις εάν έχετε διαρκώς κρύα χέρια, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε μια σειρά από σοβαρές αιτίες.
Δείτε ποιες σοβαρές παθήσεις συνδέονται με τα κρύα χέρια:
Αναιμία
Νόσος του Buerger
Διαβητική υπογλυκαιμία
Κρυοπάγημα
Λύκος
Νόσος του Raynaud
Σκληρόδερμα
Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Κάντε ένα ραντεβού για να δείτε το γιατρό σας αν το πρόβλημα είναι χρόνιο. Ο γιατρός σας μπορεί να ελέγξει αν το φαινόμενο αυτό προκαλείται από κακή κυκλοφορία του αίματος, ή από πρόβλημα στα νεύρα. Η θεραπεία στοχεύει στην υποκείμενη αιτία που προκαλεί τα κρύα χέρια. Ανάλογα με την πάθησή σας, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει αλλαγές στον τρόπο ζωής, για να βοηθήσει στην βελτίωση των συμπτωμάτων.

iatropedia.gr

Ανδρόγυνο σκότωσε στο ξύλο 79χρονο στην Άνδρο

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία από τη δολοφονία του 79χρονου άντρα.
 Οι γιατροί σε ιδιωτικό ιατρείο, δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή...
Συνελήφθησαν στην Άνδρο από αστυνομικούς ένας 49χρονος και μια 61χρονη, κατηγορούμενοι αντίστοιχα για πρόκληση θανατηφόρας και επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι καθώς και ένας 79χρονος συνεπλάκησαν, λόγω μεταξύ τους διαφορών, με αποτέλεσμα να αλληλοτραυματιστούν.
 Από τα χτυπήματα του 49χρονου και της 61χρονης, ο άτυχος 79χρονος κατέληξε σε ιδιωτικό ιατρείο, που μεταφέρθηκε αιμόφυρτος για τις πρώτες βοήθειες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

cyclades24

ΒΙΝΤΕΟ - Επιστήμονες άκουσαν τη φωνή ανθρώπου 5.300 ετών!

Επιστήμονες από την Αμερική, κατάφεραν να… ακούσουν τη φωνή του Ότζι, του ανθρώπου των πάγων, έπειτα από 5.300 χρόνια!

Χρησιμοποιώντας αξονική τομογραφία, οι επιστήμονες κατάφεραν να αναπαράγουν με επιτυχία την «καλύτερη προσέγγιση» της βαθιάς φωνής του αρχαίου ανθρώπου της Λίθινης Εποχής. Η ομάδα αναδημιούργησε επιτυχώς τις φωνητικές χορδές της μούμιας, το λαιμό και το στόμα, με αποτέλεσμα να μπορέσουν να παράγουν ψηφιακά πώς μπορεί να ήταν οι ήχοι των φωνηέντων που χρησιμοποιούσε ο Ότζι.
«Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ανακατασκευάσει την αρχική φωνή του Ότζι, γιατί έχουμε χάσει κάποιες ζωτικής σημασίας πληροφορίες από την μούμια» δήλωσε στο Discovery News, οι Ρολάντο Φούστος, επικεφαλής ερευνητής και λαρυγγολόγος στο Νοσοκομείο Σαν Μαουρίτσιο. «Αλλά με δύο μετρήσεις, το μήκος τόσο της φωνητικής οδού όσο και των φωνητικών χορδών, ήμασταν σε θέση να αναδημιουργήσουμε μια αρκετά αξιόπιστη προσέγγιση της φωνής της μούμιας. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης για περαιτέρω έρευνα».

Το έργο παρουσιάστηκε την Τετάρτη κατά την διάρκεια ενός μεγάλου συνεδρίου για τον εορτασμό της 25ης επετείου από την ανακάλυψη της μούμιας στις Άλπεις Ötztal στο Νότιο Τιρόλο.
Να σημειωθεί ότι ο Ότζι ανακαλύφθηκε από δύο οδοιπόρους το 1991, και τα τελευταία 25 χρόνια οι αναλύσεις που έχουν γίνει, έχουν δώσει στους επιστήμονες μια ματιά σχετικά με το πώς ήταν η ζωή πριν από 5.300 χρόνια, κατά την διάρκεια της Εποχής του Χαλκού.
Από την στιγμή που μεταφέρθηκε στα εργαστήρια ο Ότζι από τον παγωμένο τάφο του, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως πιθανότατα δολοφονήθηκε από ένα βέλος στον ώμο του. Φορούσε ρούχα φτιαγμένα από δέρμα προβάτου, κατσίκας και αγελάδας και τα 61 τατουάζ στο σώμα του δημιουργήθηκαν από ένα μίγμα ξυλάνθρακα και βοτάνων.
«Φυσικά δεν γνωρίζουμε ποια γλώσσα μιλούσε πριν από 5.000 χρόνια» δήλωσε ένας από τους ερευνητές, ο Φρανσέσκο Αβαντσίνι, στο CNN, νωρίτερα φέτος, όταν η ομάδα ανακοίνωνε το νέο τους έργο. Αλλά θα είμαστε σε θέση να αναδημιουργήσουμε το ηχόχρωμα των φωνηέντων και ελπίζω να καταφέρουμε και την προσομοίωση των συμφώνων».
Οι αξονικές τομογραφίες επέτρεψαν στους ερευνητές να κινήσουν ψηφιακά τον βραχίονα του Ότζι, το κρανίο και να προχωρήσουν σε ανακατασκευή των σπονδύλων και των οστών που υποστηρίζουν τη γλώσσα - χωρίς να προκαλέσουν ζημιές στο εύθρυπτο πτώμα.
«Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα σχετικά με τη θέση του Ότζι, του οποίου το χέρι κάλυπτε το λαιμό του» δήλωσε ο Φραντσέσκο Αβαντσίνι. «Για το έργο μας, αυτή ήταν η χειρότερη θέση. Επιπλέον το υοειδούς οστού ήταν εξαρθρωμένο».
Παρά το γεγονός πως οι αξονικές τομογραφίες τους επέτρεψαν να δημιουργήσουν μέρη του σώματος του Ότζι, η ομάδα έπρεπε να βασιστεί σε μαθηματικά μοντέλα και λογισμικό που προσομοιώνει το πώς εργάζονται τα φωνητικά κομμάτια, προκειμένου να έχουν μία ιδέα σχετικά με την πυκνότητα και την ένταση των φωνητικών χορδών αλλά και το πάχος και τη σύνθεση του ιστού του λαιμού» δήλωσε ο Πιέρο Κόζι, ερευνητής στο Ινστιτούτο Γνωσιακών Επιστημών και Τεχνολογίας στην Πάδοβα.
Με όλες αυτές τις πληροφορίες, προέβλεψαν πως η φωνή του είχε μία συχνότητα μεταξύ  100 Hz και 150 Hz, η οποία είναι σύμφωνη με το σημερινό μέσο άνδρα.
Ο Ότζι έχει ήδη παράσχει στους επιστήμονες έναν πλούτο πληροφοριών για τη ζωή κατά τη διάρκεια της Εποχής του Χαλκού στην Κεντρική Ευρώπη. Αρχικά, θεωρήθηκε ότι πάγωσε μέχρι θανάτου σε μια χιονοθύελλα, αλλά η αξονική τομογραφία αποκάλυψε πως πέθανε βίαια από ένα βέλος με κεφαλή από πυρόλιθο στον ώμο του, όπου έσπασε κάποιο βασικό αιμοφόρο αγγείο. Ενώ το σώμα του έφερε κοψίματα και σπασμένα κόκκαλα, γεγονός που υποδηλώνει πως είτε ήταν ένας κυνηγός ή ένας πολεμιστής που σκοτώθηκε σε αψιμαχία με έναν από αντίπαλη φυλή - ο ίδιος βρέθηκε ότι υπέφερε από αρθρίτιδα.
Το DNA του έδειξε ότι είχε προδιάθεση για καρδιοπάθεια, ενώ προσέφερε πολύτιμες γνώσεις σχετικά με την καταγωγή του, ενώ μια πρόσφατη μελέτη έδειξε πως οι γονείς του ανήκαν σε οικογένειες από εντελώς διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης. Παρόλο που από την πλευρά της μητέρας του φαίνεται να είναι από μια οικογένεια των Άλπεων, ο πατέρας του προέρχεται από μια γενετική γραμμή που βρέθηκε στη Σουηδία και τη Βουλγαρία.
Τέλος, η ανάλυση στο στομάχι του έδειξε μια δίαιτα που αποτελούνταν από ελάφι, αλπικό αγριοκάτσικο, σούπα με κριθάρι και ψωμί.



 ethnos.gr

Τι αναφέρει το πόρισμα - φωτιά για την Τράπεζα Αττικής

Καταγράφεται σημαντική αύξηση των χορηγήσεων προς συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους το 2015 και το 2016 παρά την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών

Μεγάλα δάνεια σε εταιρείες - σφραγίδα, ανύπαρκτες διαδικασίες ελέγχου πιστοδοτήσεων, παραβιάσεις στοιχειωδών τραπεζικών κανόνων, πλουσιοπάροχες αμοιβές σε έναν μικρό στρατό συμβούλων και εξωτερικών συνεργατών, έκδοση εγγυητικών αξίας εκατομμυρίων ευρώ δίχως να εισπράττονται αμοιβές, διάτρητες δομές εταιρικής διακυβέρνησης και δανειοδοτήσεις για συμμετοχή σε αυξήσεις κεφαλαίου είναι τα βασικά ευρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», των ελέγχων Τράπεζας της Ελλάδος – SSM για την Τράπεζα Αττικής, το πόρισμα των οποίων παραδόθηκε χθες Πέμπτη στη Βουλή.
Επίσης, στο πόρισμα καταγράφεται σημαντική αύξηση των χορηγήσεων προς συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους το 2015 και το 2016 παρά την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών, τη μεγάλη μείωση των καταθέσεων της τράπεζας και τις οδηγίες της ΤτΕ για αυτοσυγκράτηση.
Το πόρισμα αποκαλύπτει ένα διαχρονικό πάρτι ημετέρων, με μια άνευ προηγουμένου κακοδιαχείριση και κατασπατάληση των εισφορών των ασφαλισμένων στο ταμείο των Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ). Σταδιακά από το 1997 όταν το ΤΣΜΕΔΕ απέκτησε το 34% των μετοχών, και ειδικά μετά το 2000, υπό την επήρεια της γενικότερης ευφορίας, η Attica Bank προχώρησε σε μεγάλη αύξηση χορηγήσεων χωρίς να τηρούνται στοιχειώδη τραπεζικά κριτήρια, ενώ οι διοικητικές και άλλες αμοιβές πολλαπλασιάστηκαν, με την τράπεζα να αμείβει άμεσα και έμμεσα (μέσω παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών) πολιτικά πρόσωπα από όλο το πολιτικό φάσμα. Εν πολλοίς μετατράπηκε σε ένα παραμάγαζο καλά δικτυωμένων μηχανικών και συνδικαλιστών οι οποίοι με τα λεφτά των ασφαλισμένων έκαναν τους τραπεζίτες. Οι δομές εταιρικής διακυβέρνησης ήταν ανύπαρκτες: ο μέχρι πρότινος εκτελεστικός πρόεδρος της Attica Bank κ. Ι. Γαμβρίλης ήταν αυτός που διοικούσε την τράπεζα και παράλληλα ως πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ ήταν και αυτός που έλεγχε πόσο καλά η διοίκηση της τράπεζας κάνει τη δουλειά της. Στελέχη με ταλέντο στη χορήγηση «κόκκινων» δανείων παρέμεναν ακλόνητα στις θέσεις τους.
Η Attica Bank βρισκόταν στην πίεση των εποπτικών αρχών από τις αρχές του 2000 και σταθερά η ΤτΕ της επέβαλε δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας σημαντικά υψηλότερους σε σχέση με τις άλλες τράπεζες, δηλαδή δέσμευε σταθερά περισσότερα χρήματα από τους μετόχους της. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2013 η Διεύθυνση Εποπτείας έστειλε αυστηρή επιστολή για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι εκείνη την περίοδο το μηχανογραφικό σύστημα της τράπεζας τέθηκε έκτος λειτουργίας για μια εβδομάδα με κίνδυνο να χαθούν κρίσιμα στοιχεία, αστοχία αδιανόητη για πιστωτικό ίδρυμα. Η απουσία εκλεκτικών μηχανισμών και η αδιανόητη ανοργανωσιά για μια τράπεζα φάνηκε χαρακτηριστικά στην υπόθεση του οικονομικού διευθυντή της τράπεζας, Β.Δ., ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι είχε πλαστό πτυχίο. Στα πορίσματα των Αρχών υπάρχει αναφορά σε θυγατρικές όπως η Attica Finance για ύποπτες διαδρομές χρημάτων αλλά και δάνεια μεγάλου ύψους (5 - 10 ακόμα και 20 εκατ. ευρώ) που δίνονταν σε εταιρείες - σφραγίδα με υποτυπώδη εμπορική ή κατασκευαστική δραστηριότητα. Επιπλέον, σύμφωνα με το πόρισμα, επί χρόνια η τράπεζα προχωρούσε στην έκδοση εγγυητικών επιστολών πολλών εκατομμυρίων ευρώ προς κατασκευαστές και συστηματικά δεν εισέπραττε τη σχετική προμήθεια διενεργώντας προβλέψεις εις βάρος των μετόχων (ΤΣΜΕΔΕ). Με όλα αυτά στον έλεγχο της ΕΚΤ, στο πλαίσιο του stress test το 2015 για ένα χαρτοφυλάκιο δανείων 3,7 δισ. ευρώ προέκυψαν 1 δισ. κεφαλαιακές απαιτήσεις (δυσμενές σενάριο) για την κάλυψη των κινδύνων.
Το 1999, δύο χρόνια μετά την απόκτηση του ελέγχου της τράπεζας από το ΤΣΜΕΔΕ, τα γενικά διοικητικά έξοδα της Attica διαμορφώνονταν στα 11 εκατ. ευρώ. Αυτά εκτοξεύτηκαν στα 35 εκατ. το 2006 και στα 45 εκατ. το 2013 με την τράπεζα να διοχετεύει κάθε χρόνο πολλά χρήματα σε συμβούλους, συνδικαλιστές, συμβουλευτικές εταιρείες.
Κλειδωμένο σε ειδική αίθουσα της Βουλής το πόρισμα 
Στη Βουλή παραδόθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, από την Τράπεζα της Ελλάδος, το πόρισμά της για την Τράπεζα Αττικής.
Όπως ανακοίνωσε η ΤτΕ, το πόρισμα παραδόθηκε  στον κ. Σωκράτη Φάμελλο, πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Ο Αμβρόσιος χτυπάει πένθιμα τις καμπάνες λόγω... Φίλη


Πένθιμα θα χτυπούν σήμερα οι καμπάνες στο Αίγιο με απόφαση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Οι καμπάνες θα ηχήσουν πένθιμα από τις 11 έως τις 11.30 το πρωί, σε επανάλληψη της μορφής διαμαρτυρίας που είχε υιοθετήσει ο Αμβρόσιος και όταν είχε ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.
Στην απόφασή του, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος εκφράζει «την έντονη διαμαρτυρία της τοπικής Εκκλησίας και του λαού απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης, δια του Υπουργού Παιδείας κ. Νικολάου Φίλη, να υποβαθμίσει και να περιθωριοποιήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία, να προσβάλλει το Ορθόδοξο φρόνημα και τη συνείδηση του πιστού Ελληνικού Λαού, ασκώντας μία χωρίς προηγούμενο λυσσαλέα, έντονη και σκληρή πολεμική εναντίον της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία εκφράζεται τόσο με μία σειρά μέτρων, όπως η μεταβολή και υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό, η δημιουργία ενός ουδετερόθρησκου Κράτους αλλά και μέσω των προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας διά των οποίων αλλοιώνει και αμφισβητεί τον ιστορικό, θυσιαστικό και εθνικό ρόλο της Εκκλησίας σε δύσκολες περιόδους της Ελληνικής ιστορίας».
Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, «η αφύπνιση του λαού μας και η διαφύλαξη της εθνικής, εκκλησιαστικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας προβάλλει πλέον στις μέρες μας περισσότερο αναγκαία και επιτακτική».

Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αυτό το Σαββατοκύριακο

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεσμού «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, θα μείνουν ανοικτοί πολιτιστικοί χώροι, Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι .

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελούν πλέον ένα σταθερό θεσμό στην Ελλάδα, η οποία συμμετέχει στον εορτασμό τους από το 1996, εξελίσσοντας και εμπλουτίζοντας κάθε χρονιά τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που πραγματοποιεί στο πλαίσιό τους και προσελκύοντας όλο και περισσότερο κόσμο να μάθει και να ευαισθητοποιηθεί για την προστασία και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Οι φετινές Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχουν ως κεντρική θεματική το «Βία και Ανεκτικότητα» ενώ, για πρώτη φορά φέτος, τρεις κεντρικές Διευθύνσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Μουσείων, Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας- υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Μουσείων (Τμήμα Αρχαιολογικών Μουσείων και Συλλογών) διοργανώνουν μια σπονδυλωτή εκδήλωση με τίτλο «ΔΙΩΓΜΟΙ: ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ». Η εν λόγω εκδήλωση θα συστήσει ένα νέο, πολυεπίπεδο τύπο συνέργειας σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και σε χώρους πολιτισμού της Αθήνας και του Πειραιά που στοχεύει στο άνοιγμα των μνημείων και των μουσείων της πόλης στο ευρύ κοινό και στη συνομιλία της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη σύγχρονη ζωή.
Στο πλαίσιο των εορτασμών λοιπόν, αυτό το Σαββατοκύριακο, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα δημόσια αρχαιολογικά μουσεία της επικράτειας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Αρχίζει το χειμερινο ωράριο πρατηρίων καυσίμων !

 Με την αριθμ. 3034/23-09-2016 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη  ΠΕ Μεσσηνίας με θέμα:« Εκ περιτροπής διανυκτέρευση για τις καθημερινές, Κυριακές και αργίες, καθώς και εκ περιτροπής ημερήσια λειτουργία κατά τις Κυριακές και αργίες των πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων Ν. Μεσσηνίας, κατά τη χειμερινή περίοδο από 01-10-2016 έως 30-04-2017», καθορίζεται η λειτουργία αυτών.
O καθορισμός λειτουργίας πραγματοποιείται σύμφωνα με τις συνημμένες καταστάσεις των πρατηρίων που περιλαμβάνονται στη σχετική εισήγηση του  Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων  Ν. Μεσσηνίας «Ο ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ»,οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εν λόγω απόφασης, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, ως εξής:

1.Το ωράριο λειτουργίας όλων των πρατηρίων υγρών και αερίων καυσίμων, μικτών και αμιγών, συμπεριλαμβανομένων των αντλιών καυσίμων εντός των σταθμών αυτοκινήτων , είναι ελεύθερο.
2.Υποχρεωτική , εκ περιτροπής , διανυκτέρευση:
Το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων που λειτουργούν εκ περιτροπής υποχρεωτικά κατά τις εργάσιμες ημέρες, Κυριακές και αργίες, εντός του χρονικού διαστήματος της νυχτερινής λειτουργίας ορίζεται από 21:00 μ.μ έως 06:00 π.μ της επομένης , με ελάχιστη διάρκεια υποχρεωτικής λειτουργίας τις δύο ώρες (από 21:00 έως 23:00 ) .Τα πρατήρια καυσίμων που θα λειτουργούν υποχρεωτικά εκ περιτροπής κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτουν το 10% των πρατηρίων καυσίμων του Ν. Μεσσηνίας και περιλαμβάνονται στους συνημμένους πίνακες διανυκτερεύσεων, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.
3.Υποχρεωτική , εκ περιτροπής , ημερήσια λειτουργία κατά τις Κυριακές και αργίες
 Το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων που λειτουργούν εκ περιτροπής υποχρεωτικά, κατά τις Κυριακές και αργίες , εντός του χρονικού διαστήματος της ημερήσιας λειτουργίας, ορίζεται από 6:00 π.μ. έως 21:00 μ.μ.  Τα πρατήρια τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής υποχρεωτικά ημέρα Κυριακή ή αργία , καλύπτουν το 25% του συνόλου των πρατηρίων καυσίμων του Ν. Μεσσηνίας και περιλαμβάνονται στο συνημμένο  πίνακα διημερεύσεων, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.
4.Στον αριθμό των εκ περιτροπής διακυκτερευόντων πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων Ν. Μεσσηνίας για τις εργάσιμες ημέρες, Κυριακές και αργίες, καθώς και στον αριθμό των πρατηρίων που θα λειτουργούν ημερησίως εκ περιτροπής κατά τις Κυριακές και αργίες, περιλαμβάνονται υποχρεωτικά τα πρατήρια καυσίμων που έχουν εγκατεστημένους αυτόματους πωλητές.
5.Οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων καυσίμων υποχρεούνται να τοποθετούν σε εμφανές σημείο το πρόγραμμα με τις ημέρες και ώρες των υποχρεωτικών , εκ περιτροπής , διανυκτερεύσεων και της υποχρεωτικής, εκ περιτροπής, ημερήσιας λειτουργίας κατά τις Κυριακές και αργίες, που καθορίζεται με την παρούσα απόφαση.
6.Όσα πρατήρια έχουν οριστεί με την παρούσα να διανυκτερεύουν υποχρεωτικά, εκ περιτροπής, κατά τις εργάσιμες ημέρες, Κυριακές και αργίες, ή να διημερεύουν κατά τις Κυριακές και αργίες, λειτουργούν υποχρεωτικά, διαφορετικά τιμωρούνται ως παραβάτες και υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται στην παρ. 4 του άρθρου 37 του Ν. 4062/2012(ΦΕΚ 70/τ.Α/30-03-2012)
Η ισχύς της εν λόγω απόφασης αρχίζει από την ημερομηνία έναρξης της χειμερινής περιόδου και μέχρι τη λήξη αυτής , ήτοι:  από 01-10-2016 έως 30-04-2017.
Η απόφαση  μαζί με τους συν/νους πίνακες, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής, έχουν αναρτηθεί στο πρόγραμμα « Διαύγεια», με Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης(ΑΔΑ):7Κ2Υ7Λ1-ΧΛΛ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου