23.6.12

Αισθητή σε πολλές περιοχές η σεισμική δόνηση στο Αίγιο


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 9.00 το βράδυ, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή του Αιγίου.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 13 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά του Αιγίου.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας και της Κορινθίας.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από την δόνηση.

Συνελήφθησαν οι Έλληνες οδηγοί του λεωφορείου στο οποίο βρέθηκαν νεκροί δύο Αφγανοί μετανάστες


Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, οι οδηγοί του λεωφορείου μέσα στο οποίο είχαν κρυφτεί 18 Αφγανοί μετανάστες, δυο εκ των οποίων έχασαν την ζωή τους, ήταν Έλληνες και συνελήφθησαν από τις ιταλικές αρχές.
Το εν λόγω λεωφορείο είχε επιβιβασθεί σε πλοίο Superfast και η φοβερή ανακάλυψη έγινε λίγο πριν την άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα.
Τα ονόματα των δυο Ελλήνων οδηγών, έως τώρα, δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακριθούν για την υπόθεση τις αμέσως επόμενες ώρες.
Tα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδουν ότι οι μετανάστες είχαν κρυφτεί σε διπλό πάτο του λεωφορείου, μέσα σε πάρα πολύ μικρό χώρο και οι θάνατοι προκλήθηκαν από ασφυξία.
Τρεις Αφγανοί λαθρεπιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ανκόνα.
Ο ένας είναι σε κωματώδη κατάσταση.
Όλοι οι επιζώντες πρόκειται να ζητήσουν από την Ιταλία πολιτικό άσυλο.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ - Πλοίο «κατακόρυφη πόλη» θα εξερευνά τους ωκεανούς από το 2013 !video

Μοιάζει σαν να βγήκε από σενάριο επιστημονικής φαντασίας κι όμως είναι πραγματικότητα. Πρόκειται για το Sea Orbiter, το εντυπωσιακό πολυτελές πλοίο, που θα είναι η πρώτη πλωτή κατακόρυφη πόλη και θα εξερευνά τους ωκεανούς από το 2013.
Το πρωτοποριακό αυτό εξερευνητικό σκάφος, επιμελήθηκε ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ζακ Ρουζερί και θα επιτρέπει στους ερευνητές ωκεανογράφους, τους ειδικούς στην κλιματική αλλαγή καθώς και στους βιολόγους να μελετούν τη θαλάσσια ζωή καθώς και τις κλιματικές αλλαγές Χρειάστηκαν περίπου δώδεκα χρόνια για να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι και οι επιστήμονες που θα στηρίξουν το εγχείρημα. Τελικά, η κατασκευή του SeaOrbiter, η οποία αναμένεται να στοιχείσει 52,7 εκ. δολάρια, θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2013. Το Sea Orbiter θα έχει ύψος περίπου 51 μέτρα και λόγω του υψηλού κέντρου βάρους, για να διατηρεί την ευστάθειά του, το 50% του σκάφους θα βρίσκεται κάτω από το νερό. Στο υποβρύχιο τμήμα του σκάφους, που θα φτάνει σε βάθος τα 31 μέτρα, θα υπάρχει ένα παρατηρητήριο που θα περιβάλλεται από παράθυρα και μία υποβρύχια αποβάθρα, για την είσοδο και την έξοδο δυτών, ενώ εκεί θα υπάρχουν και όλα τα εργαστήρια και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις που θα χρειάζονται οι επιστήμονες για τις έρευνές τους. Ας δούμε όμως αναλυτικά το εντυπωσιακό αυτό εγχείρημα στο βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Επί 11 χρόνια έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής γυναίκας του


Εδώ και έντεκα ολόκληρα χρόνια έπαιρνε τη σύνταξη της γυναίκας του η οποία είχε πεθάνει από το 1994. Πρόκειται για έναν 76χρονο ο οποίος και έχει συλληφθεί από τους άνδρες της υπηρεσίας οικονομικής αστυνομίας και Δίωξης ηλκετρονικού εγκλήματος.
Εις βάρος του έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για απάτη κατ' εξακολούθηση. Ο άνδρας λάμβανε την κυρία και την επικουρική σύνταξη της θανούσης συζύγου του χωρίς όμως να την διακιούται αφού ο ίδιος ξαναπαντρεύτηκε το 2001. Το ύψος της συνολικής ζημιάς που προκλήθηκε στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων από την παράνομη καταβολή της σύνταξης, από το 2001 έως σήμερα, ανέρχεται στις 130.903,42 ευρώ. Ο συλληφθείς έχει οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Το ρόζ ραντεβού είχε και ...ληστεία !


Δυο εβδομάδες μετά την καταγγελία  ενός 50χρονου απόστρατου αξιωματικού του στρατού ότι τρεις κακοποιοί τον έδεσαν σε ένα δέντρο με την απειλή δυο «Καλάσνικοφ» και ενός πιστολιού και έφυγαν με το αυτοκίνητό του, η ταυτότητα των δραστών αποκαλύφθηκε. Όμως, το μεγαλύτερο μέρος της υπόθεσης αποδείχθηκε σκηνοθετημένο από το θύμα!
Ούτε  «Καλάσνικοφ» υπήρχαν, ούτε πιστόλι, αλλά ούτε και… δέσιμο στο δέντρο! Ο απόστρατος στρατιωτικός είχε σκαρφιστεί αυτές τις λεπτομέρειες για δικαιολογήσει την καθυστέρηση 40΄ λεπτών και να αποφύγει έτσι να αποκαλυφθεί στην σύζυγό του το μυστικό… «ροζ» ραντεβού του με μια νεαρή Αλβανίδα στην περιοχή της Ροδίτσας Φθιώτιδας!
Ωστόσο, ο 50χρονος δέχθηκε πράγματι επίθεση από τρεις κακοποιούς όσο απολάμβανε τις ερωτικές του περιπτύξεις! Μόνο που απλώς τον γρονθοκόπησαν και του πήραν το αυτοκίνητό του, μέσα στο οποίο υπήρχαν 40 ευρώ και διάφορα προσωπικά του έγγραφα. Δυο από τους δράστες αποκαλύφθηκε ότι ήταν Αλβανοί ηλικίας 32 και 30 χρόνων, ενώ ο τρίτος παραμένει άγνωστος. 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας

Facebook-Πήγε να απατήσει τη γυναίκα του με... τη γυναίκα του!


Ήθελε νέες γνωριμιες ο 40χρονος από χωριό της Εύβοιας αλλά..λογάριαζε χωρίς τη σύζυγό του.
Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα όταν δημιούργησε λογαριασμό στο Facebook. Οι φίλοι του στην δουλειά κάθε μέρα του έλεγαν ότι έχει ωραίες γυναίκες και έτσι... "τσίμπησε".
Έκανε όμως το λάθος να δώσει το email που ήξερε η γυναίκα του και είχε τους κωδικούς.
Κάπως έτσι, όπως διαβάζουμε στο ΕviaNews, εκείνη έμπαινε στο email και διάβαζε όλα τα μηνύματα του άνδρα της.
Στη συνέχεια, δημιούργησε και εκείνη λογαριασμό με το όνομα Λίζα και μια καυτή φωτογραφία που δεν φαίνονταν το πρόσωπο της.
Στη θέση της ηλικίας, έγραψε 25...
Έκανε αίτημα φιλίας στον άντρα της και για δεκαπέντε μέρες παίζονταν ένα απίστευτο παιχνίδι μεταξύ του με εκατοντάδες μηνύματα σε καθημερινή βάση μέχρι που έφτασαν και στο ραντεβού.
Το όρισαν σε καφετέρια έξω από την Χαλκίδα.
Η γυναίκα πήγε και περίμενε πίνοντας τον καφέ της και όταν τον είδε να έρχεται από μακριά, δεν του έστειλε φιλάκια αλλά... καρπαζιές.
Έκπληκτοι δεκάδες θαμώνες έβλεπαν το ζευγάρι να λογομαχεί χωρίς να ξέρουν το λόγο μέχρι που η υποψήφια απατημένη φώναξε: "Κοιτάξτε γαμπρός που θέλει και το facebook"!newsit


Πώς πας κοπέλα μου…με το βρακί,στα βραβεία MAD;


Η νεαρή τραγουδίστρια, πήγε στα βραβεια MAD και κατάφερε να τραβήξει πάνω της όλες τις κάμερες. Την είδαμε και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας πως βγήκε έτσι έξω!
 Μιλάμε για την τραγουδίστρια Ειρήνη Παπαδοπούλου.
Τη γνωρίσαμε μέσα από talent show, ενώ το τελευταίο διάστημα είναι η κοπελα του κολλητού φίλου του Αντώνη Ρέμου, Κώστα Πηλαδάκη, ο οποίος είναι ο πρώην σύζυγος της Ντορέττας Παπαδημητρίου!
Φορά ένα ρούχο που θυμίζει ολίγον τι από cabaret, αλλά προς το ελληνικό του.
Η δημιουργία αποτελείται από see-through φούστα με δαντέλα και από μέσα μαύρο βρακι , και φυσικά όλη η πλάτη έξω. news24gr

Καλλιεργούσαν χασίς μέσα στη... φυλακή Μαλανδρίνου! !!!


Κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων, μέσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Μαλανδρίνου αναπτυσσόταν μια μικρή χασισοφυτεία!
Η μίνι φυτεία στο προαύλιο της πτέρυγας Η του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Α΄ αποτελούνταν από πέντε δενδρύλλια και το ύψος τους έφθανε στα 15 εκατοστά.
Την ανακάλυψη έκανε ένας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους της φυλακής, ο οποίος και ειδοποίησε τον αρχιφύλακα που, με τη σειρά του, ενημέρωσε τους αστυνομικούς του τμήματος Λιδωρικίου.
Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το ποιος, το πότε και το πως φρόντιζε για αυτήν την καλλιέργεια... Κανείς από τους κρατούμενους που ανακρίθηκαν δεν παραδέχθηκε ότι γνώριζε κάτι για την παράνομη φυτεία ή την ταυτότητα του κρατούμενου που είχε φυτέψει τα δενδρύλλια.
Τα πέντε χασισόδεντρα βρίσκονταν στην πτέρυγα όπου, μεταξύ άλλων, κρατείται και ο γνωστός Αλβανός βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι.

Έσπασε τα κοντέρ Τηλεθέασης ο αγώνας της Εθνικής !


Οι τηλεθεατές άρχισαν να βάζουν ΕΤ1, προκειμένου να δουν την εκπομπή πριν τον κρίσιμο αγώνα της Ελλάδας με τη Γερμανία για τα προημιτελικά του EURO.
Το αποκορύφωμα ήρθε όταν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.
 
Εκείνη την ώρα, περίπου στις 22:45, η τηλεθέαση έπιασε “κόκκινο” σημειώνοντας 63,8% και αφήνοντας όλα τα άλλα κανάλια -εκτός του MEGA- σε μονοψήφια ποσοστά!
Λίγο αργότερα, τα “μηχανάκια” έγραψαν 64,1% (στις 23:15) όταν η Γερμανία είχε -ακόμα ένα- εκρηκτικό τέταρτο, μέσα στο οποίο πέτυχε το τρία γκολ, που έγραψαν το 4-1.

Το τέταρτο 23:00-23:15 στο κοινό 15-44 σημείωσε τηλεθέαση 74,5%!

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ-Με τι σκοπό και γιατί άραγε η εγκληματική επίθεση !


Το απρόσμενα βίαιο περιστατικό, έγινε σε δημόσιο χώρο, αφήνοντας έκπληκτους τόσο τα έξι άτομα που ευρίσκοντο εκείνη την ώρα στο κατάστημα ,  αλλά πολύ περισσότερο τον κ. Φώτη Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος και νοσηλεύτηκε, με διάσειση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.Το συμβάν προβλημάτισε όλους και, ελπίζουμε, μάλλον και τον ίδιο το δράστη, μάλλον (λόγω του νόμου προστασίας των προσωπικών δεδομένων) τον φερόμενο ως δράστη Ι. Κ., διότι προφανώς αντιλήφθηκε ή θα αντιληφθεί με τον καιρό, ότι άδικα επιτέθηκε στον έκπληκτο θύμα και συμπολίτη του κ. Παναγιωτακόπουλο Φώτη, και θα αντιληφθεί επίσης  ότι με την εξαφάνιση του για 48 ώρες, για να γλυτώσει το αυτόφωρο, δεν θα αποφύγει ούτε την κατακραυγή των συμπολιτών του, ούτε τις συνέπειες της πράξης του…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Καμίνι όλη η χώρα - Στους 39 βαθμούς το θερμόμετρο


Το καλοκαίρι μπήκε πια για τα καλά, με ηλιοφάνεια και πολύ ζέστη. Με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά της κεντρικής, νότιας, βόρειας και δυτικής Ελλάδας όσοι μπορέσουν να εξορμήσουν σε παραλίες και βουνά το Σαββατοκύριακο θα είναι σίγουρα οι τυχεροί...

Σύμφωνα με...
την ΕΜΥ, στη Μακεδονία και στη Θράκη η θερμοκρασία θα ανέβει στους 38 βαθμούς, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη, στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο καθώς και στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο έως 39 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ως 35 βαθμούς κελσίου.

Οι άνεμοι σε όλη την Ελλάδα θα έχουν βόρειες διευθύνσεις ως 6 μποφόρ.

Στην Αττική, το βοριαδάκι ευεργετεί κυρίως όσους βρίσκονται σε ανατολικές ή βορειοανατολικές παραλίες, όπου η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς.

Επίσης, «προνομιούχοι» θεωρούνται οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης, μιας και το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς, με εξαίρεση τη νότια Κρήτη, όπου θα φτάσει τους 34 βαθμούς.

Στα βορειοδυτικά της Μακεδονίας και της Ηπείρου ενδέχεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις...

Αλλάζουν συχνότητα Κανάλι 20 και Δίαυλος


Από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου τα αγαπημένα μας ραδιόφωνα αλλάζουν συχνότητα και συνεχίζουν πιο δυνατά! 
Το Κανάλι 20 θα εκπέμπει στους 98,5 και ο Δίαυλος θα εκπέμπει στους 99,2. Συντονιστείτε στις νέες συχνότητες, από την ερχόμενη Δευτέρα! Κανάλι 20 στους 98,5 με τα καλύτερα ελληνικά τραγούδια και Δίαυλος στους 99,2 πάντα γνήσια λαϊκά με υπογραφή!!!

MEΣΣΗΝΙΑ-Μπαίνει και ο Χρυσομάλλης στην Βουλή ;


Το θρίλερ με τις έδρες στην Μεσσηνία δεν έχει τέλος.
 Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης BEST υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο η Ν.Δ να πάρει και τέταρτη έδρα στην Μεσσηνία καθώς στα υπόλοιπα που υπάρχουν μετά τη νέα επεξεργασία της κατανομής των εδρών, φαίνεται πως η «Χρυσή Αυγή» ίσως πάρει την έδρα της Ν.Δ στην Λακωνία (βγάζει στην τριεδρική της τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά 10,64% ) και την χάσει συμπτωματικά στην Μεσσηνία, βάσει της β΄ κατανομής.
Αν όντως επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή που αναμένετε να εξεταστεί μέσα στην εβδομάδα από την ανώτατη εφορευτική επιτροπή τότε την έδρα στην Μεσσηνία την παίρνει ο Μίλτος Χρυσομάλλης και στην Λακωνία μένει εκτός η Φεβρωνία Πατριανάκου

Γεωργία Σαμαρά: Η «γαλάζια» πρώτη κυρία!


Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν η σύζυγος του πρωθυπουργού την Πέμπτη το μεσημέρι, όταν την υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς.
 Η Γεωργία Σαμαρά, που έφτασε στην Ηρώδου του Αττικού φορώντας ένα πολύχρωμο καλοκαιρινό φόρεμα, φαινόταν ικανοποιημένη και υπερήφανη για τη μετά από χρόνια δικαίωση του συζύγου της. Ήταν ίσως η πρώτη φορά που η Γεωργία Σαμαρά άφησε να φανούν τα συναιθήματά της.
Με αστική καταγωγή, κόρη του Πελοποννήσιου επιχειρηματία Άκη Κρητικού της βιομηχανίας «Κύκνος», χαρακτηρίζεται από ευγένεια και ήθος, ενώ αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας. «Δεν είναι στο δικό μας στυλ να δίνουμε συνεντεύξεις, ούτε εγώ, αλλά ούτε και τα παιδιά. Δεν είναι του δικού μας ύφους», έχει δηλώσει παλαιότερα η ίδια.
Με τον Αντώνη Σαμαρά γνωρίστηκαν πριν από 23 χρόνια σε μια εκδήλωση της Ν.Δ. στον κινηματογράφο «Αστέρια» επί της Κηφισίας, στο ύψος της Νέας Ερυθραίας, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο ίδιος. Φοιτήτρια τότε του Πολυτεχνείου, η μελαχρινή και κομψή Γεωργία εντυπωσίασε τον νεαρό και πολλά υποσχόμενο πολιτικό. Οι δυο τους ξανασυναντήθηκαν στην προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. έξω από την είσοδο της Μεγάλης Βρετανίας και έκτοτε είναι πάντα μαζί.
Παντρεύτηκαν τον Μάιο του 1990 στην ιδιαίτερη πατρίδα του πρωθυπουργού, την Πύλο, με κουμπάρο τον ξάδελφο του τωρινού πρωθυπουργού, Δημήτρη Ζάννα. Την επομένη ακολούθησε γαμήλιο γλέντι στην Καλαμάτα, με ανοιχτή πρόσκληση για όλους τους Μεσσήνιους. Όσοι θυμούνται εκείνες τις στιγμές αναφέρουν ότι συγκεντρώθηκαν πάνω από 10.000 άνθρωποι για να μοιρασθούν τη χαρά του νιόπαντρου ζεύγους υπό τους ήχους του Ζαμπέτα, της Μαρινέλλας και του Μητσιά.
Λίγα χρόνια αργότερα έφεραν στη ζωή την κόρη τους, Λένα, η οποία, μετά την αποφοίτησή της από το Κολλέγιο Αθηνών, συνεχίζει τώρα τις σπουδές της στο Λονδίνο.
Το δεύτερο παιδί της οικογενείας, ο Κωνσταντίνος, είναι επίσης μαθητής του Κολλεγίου και μαζί με τον κ. Σαμαρά, ως γνήσιοι «γαύροι», παρακολουθούν αρκετά συχνά στο «Καραϊσκάκη» αγώνες του Ολυμπιακού. Η όμορφη Ναυπλιώτισσα στάθηκε δίπλα στον σύζυγό της κατά την περίοδο της πολιτικής του ερήμου. «Έχω περάσει δύσκολες ώρες πολιτικής απομόνωσης, αλλά έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος μέσα από αυτές. Στα 11 χρόνια πολιτικής μοναξιάς μοναδικό στήριγμα για μένα ήταν η γυναίκα μου», έχει δηλώσει συγκινημένος σε συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς.:weekend

Κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας - Συρίας


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει και δεύτερη συνάντηση σήμερα με τους επικεφαλής του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας με θέμα την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από τις συριακές δυνάμεις, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 
Η συνάντηση θα είναι η δεύτερη με το ίδιο θέμα μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες και ακολουθεί ξεχωριστή συνάντηση που είχαν ο Τούρκος ΥΠΕΞ με ανώτατους διοικητές του στρατού. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT μετέδωσε ότι ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του στρατού.

Σε άλλο ρεπορτάζ του το ίδιο δίκτυο μετέδωσε επίσημη ανακοίνωση η οποία επιβεβαιώνει ότι μέχρι στιγμής οι προσπάθειες εντοπισμού των δύο αγνοούμενων πιλότων του F4 έχουν αποβεί άκαρπες.

Επέστρεψε στην Αθήνα η Εθνική ομάδα


Στην Αθήνα επέστρεψε η αποστολή της Εθνικής ομάδας, καθώς χθες το βράδυ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο EURO 2012, με την ήττα από τη Γερμανία και τον αποκλεισμό της στην προημιτελική φάση. 
Στα πρόσωπα των διεθνών και της τεχνικής ηγεσίας ήταν εμφανής η ικανοποίηση ότι όλοι έκαναν το μέγιστο δυνατό με την παρουσία της ομάδας στους «8» της διοργάνωσης. Σε δηλώσεις του ο Φερνάντο Σάντος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου. Πετύχαμε το στόχο μας, που από την αρχή ήταν η πρόκριση στα προημιτελικά. Ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο στο ματς με τη Γερμανία, ειδικά μετά την ισοφάριση σε 1-1, αλλά δεν τα καταφέραμε. Συνολικά, όμως, το πρόσημο της παρουσίας μας είναι θετικό».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, πρόσθεσε: «Η πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι μεγάλη επιτυχία. Τώρα πλέον, πρέπει να τα δώσουμε όλα προκειμένου να πάμε στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο». Και ο αρχηγός της Εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης, δήλωσε: «Αποδείξαμε πως έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο. Αυτό φάνηκε από την πορεία που είχαμε στη διοργάνωση και από την πρόκρισή μας στα προημιτελικά του EURO».

Εκλογές και πάλι αύριο στα Εξάρχεια


Ξαναψηφίζουν αύριο, Κυριακή, οι 539 εγγεγραμμένοι στο 18ο εκλογικό τμήμα των Εξαρχείων- όπου εισέβαλαν την προηγούμενη Κυριακή εισέβαλαν κουκουλοφόροι και έκαψαν την κάλπη- , προκειμένου να εκδοθούν τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή.

Η ψηφοφορία, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα λήξει στις 7 το βράδυ, θα διενεργηθεί δε ενώπιον του δικαστικού αντιπροσώπου και των μελών της εφορευτικής επιτροπής, ενώ η εκλογή θα γίνει μεταξύ των ίδιων συνδυασμών που είχαν ανακηρυχθεί για την εκλογική περιφέρεια Α΄Αθηνών, με τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου, για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Επίσης, δίδονται οδηγίες για την προετοιμασία προς όλους τους αρμοδίους, προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά η εκλογική διαδικασία (βιβλία, ψηφοδέλτια, φρουρά κλπ), ενώ καλείται η περιφέρεια να ενημερώσει, με κάθε τρόπο, τους ψηφοφόρους του συγκεκριμένου εκλογικού τμήματος.

Γιορτάζει ο Αη Γιάννης Ριγανάς αύριο στο Μυρσινοχώρι


ΠΑΜΕ ΟΠΩΣ… ΠΑΛΙΑ  ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ  ΣΤΟ ΜΥΡΣΙΝΟΧΩΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ !!
Ένα μικρό «άγνωστο » εκκλησάκι ο Αη Γιάννης στο Μυρσινοχώρι ( Πισπίσα ) έχει αύριο την εορτή του αλλά και την τιμητική του.
Κάτω από αιωνόβια δέντρα δίπλα σε ατέλειωτους ελαιώνες με θέα την θάλασσα της Πύλου και το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου πελάγους  θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία .
Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας  θα ακολουθήσει  μικρή δεξίωση από το Εκκλησιαστικό συμβούλιο  και το Τοπικό συμβούλιο Μυρσινοχωρίου με κύριο μενού γίδα βραστή ενώ θα συνοδεύεται από  πεντενόστιμη σούπα .
Κάτω από τον ίσκιο των αιωνόβιων δέντρων νέοι και γέροι του Μυρσινοχωρίου  θα σύρουν  τον χορό θυμίζοντας σε κατοίκους και επισκέπτες του εορτάζοντα ναού  παλιές εποχές τότε που η επικοινωνία ήταν δύσκολη και οι κάτοικοι της περιοχής με αυτούς τους εορτασμούς είχαν την ευκαιρία να προσκαλέσουν συγγενείς και φίλους από όμορα χωριά και να κάνουν αξέχαστα γλέντια .

Θέρετρο σεξουαλικής "ανακούφισης" ενηλίκων!


Λίγες εκατοντάδες μέτρα από το σημείο όπου οι ηγέτες του G20 εξέταζαν μέτρα για την ανακούφιση των λαών από την οικονομική κρίση βρίσκεται το απόλυτο θέρετρο σεξουαλικής «ανακούφισης» ενηλίκων!

Ο λόγος για το «Desire Resort and Spa», το οποίο αποτελεί τον παράδεισο του διψασμένου για νέες ερωτικές εμπειρίες τουρίστα στο Λος Κάμπος του Μεξικού.

Σε αυτό το «απολαυστικά ερωτικό ξενοδοχείο», όπως αυτοπροσδιορίζεται, τα ρούχα είναι προαιρετικά, ενώ οι πελάτες καλούνται να κάνουν τις φαντασιώσεις τους πραγματικότητα είτε με τους συντρόφους τους είτε με άλλα ζευγάρια.

Οι πελάτες του «Desire Resort and Spa» αντί να ενοχληθούν από την παρουσία ισχυρών αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή εξαιτίας της συνόδου του G20, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη συγκυρία, επειδή είχαν την αίσθηση καλύτερης προστασίας. «Ενιωθαν πιο ασφαλείς, γιατί μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους χωρίς τον φόβο ότι θα πέσουν θύματα ληστείας ή απαγωγής» εξηγεί η 19χρονη Ζαξίρι, ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου.

Η Ζαξίρι ξέρει πολλά τόσο για την ψυχολογία των πελατών όσο και για τις συνήθειές τους. «Την πρώτη βραδιά που φτάνουν μπαίνουν στη διαδικασία να βολευτούν και να ξεκουραστούν. Την δεύτερη αρχίζουν να γνωρίζουν άλλα ζευγάρια και την τρίτη ή τέταρτη βραδιά αρχίζουν να κυκλοφορούν στην πισίνα γυμνοί. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ήδη εγκλιματιστεί» λέει με νόημα η νεαρή κοπέλα σημειώνοντας πως όλα επιτρέπονται στο ξενοδοχείο, αρκεί να το θέλουν όλες οι πλευρές.

Πάντως κάποιοι δημοσιογράφοι που κατέφτασαν στην πόλη για τη σύνοδο χωρίς να ξέρουν τις παροχές του ξενοδοχείου, κατέλυσαν σε αυτό και διαπίστωσαν με έκπληξη, γυρνώντας κατάκοποι στα δωμάτιά τους, ότι η διαμονή τους θα ήταν πολύ πιο ευχάριστη, αν είχαν τον χρόνο και το κουράγιο.Espresso

Φούστα ακατάλληλη για μαμάδες-VIDEO

Όταν έχουν γιο ένα μικρό διάολο! …

Συνελήφθη 43χρονος που κατείχε αρχαίους αμφορείς


Ανδρας 43 χρόνων, κάτοικος της περιοχής Πόρτο Χέλι Αργολίδας, συνελήφθη, ύστερα από έρευνα αστυνομικών στο σπίτι του, όπου εντοπίσθηκαν δύο αρχαίοι αμφορείς 80 και 35 εκατοστών και μία εικόνα 23,8 εκατοστών.
Τα κατασχεθέντα αντικείμενα, θα αποσταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού, για να εκτιμηθεί από ειδικούς επιστήμονες η αρχαιολογική και εμπορική τους αξία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ναυπλίου.

Το πρωί της Δευτέρας θα πάρει εξιτήριο ο Αντώνης Σαμαράς


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, σύμφωνα και με το επίσημο ιατρικό δελτίο, η επέμβαση αποκατάστασης αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς, στην οποία υπεβλήθη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι θεράποντες ιατροί του, ο ασθενής έχει ανανήψει καλώς και θα παραμείνει για νοσηλεία και για έλεγχο της μετεγχειρητικής του πορείας.

Σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους τόσο ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, Η. Λαμπίρης, όσο και ο επικεφαλής της ομάδας, που πραγματοποίησε την επέμβαση, Π. Θεοδωσιάδης, ανέφεραν ότι στόχος της επέμβασης ήταν η πλήρη αποκατάσταση της βλάβης, κάτι που επετεύχθη και γι αυτό τον λόγο δεν θα χρειαστεί να ακολουθηθεί θεραπεία.

Οι επιστήμονες έκριναν ως σοβαρή την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και είπαν ότι ο νέος πρωθυπουργός έπρεπε να μπει άμεσα στο χειρουργείο, διότι υπήρχε κίνδυνος να αποκολληθεί ακόμη και η ωχρά, η οποία, σημειώνεται, χθες που έγιναν οι εξετάσεις, φάνηκε ότι ήταν ακέραιη.
Όσο για το εξιτήριο, αυτό μάλλον θα δοθεί το πρωί της Δευτέρας, ενώ οι γιατροί θα είναι σε θέση αύριο να εκτιμήσουν κατά πόσον ο πρωθυπουργός θα μπορεί να ταξιδέψει αεροπορικώς, τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

ΦΩΤΙΑ και ..λάβρα η Άννα Διαμαντοπούλου !



Μάτι καστανό, μαύρο μαλλί και ένα χαμόγελο καθαρά παιδικό. Ιδανικά προσόντα για έναν... έκπτωτο άγγελο. Γιατί, κάπως έτσι φαντάζεσαι τους αγγέλους να είναι πλασμένοι, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου.

Με ιδανικές αναλογίες, πανέμορφα χαρακτηριστικά. Οι άλλες, θα πεις, δεν είναι αγγελικά πλασμένες; Μα φυσικά! Αλλά πίσω στο μαγιό τους κρύβουν και κόκκινη ουρά. Η μήπως μια κόκκινη κλωστή;

Δες λοιπόν την κόλαση Άννα που σε κάνει να μη θες να πας τον παράδεισο για το ωραίο του κλίμα αλλά στην κόλαση για την καλή της παρέα!!!

Άννα Διαμαντοπούλου. Ακόμα και σε φωτοτυπία να έχεις την φωτογραφία της πάλι θα την θες κολασμένα!

Δηλώσεις Βενιζέλου για τη σημερινή επέτειο θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου


«Η σημερινή επέτειος του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου βρίσκει δυστυχώς την Ελλάδα σε μια κατάσταση πολύ διαφορετική από αυτήν που ονειρεύτηκε και θέλησε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «πρέπει να κερδίσουμε το έδαφος που χάθηκε σε σχέση με την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, την ανάπτυξη, την απασχόληση, το ενδιαφέρον για τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα δικαιώματα των πολιτών».

Επιπλέον, σημείωσε ότι για την προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ να ανασυντάξει τις σχέσεις του με την ελληνική κοινωνία και ενώ το κόμμα περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο, «η μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι απλώς μια ιστορική και ηθική υποχρέωση, αλλά μια επίκαιρη πολιτική παρότρυνση για μια στάση που είναι πάντα πατριωτική, λαϊκή, ριζοσπαστική, μέσα στις σημερινές συνθήκες: Με την Ελλάδα ισότιμη και ανταγωνιστική μέσα στην Ευρώπη, με τους Έλληνες ξανά ασφαλείς και αισιόδοξους».

Σε εξέλιξη φωτιά κοντά στην Κάντια Ναυπλίου - υπό έλεγχο στο Αγνάντι Μεσσηνίας


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11 το πρωί, κοντά στον οικισμό Άγιος Αντώνιος, στην Κάντια Ναυπλίου, και κατευθύνεται προς την Μαραθιά.
Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, καίει καλλιέργειες και εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν, υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχου Θανάση Ρούμπου, 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και από αέρος, δύο αεροσκάφη «Πεζετέλ» και δύο «Καναντέρ».
Υπό έλεγχο, εξάλλου, τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο Αγνάντι Πεταλιδίου Μεσσηνίας.
Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής για πλήρη κατάσβεση και για την αποτροπή αναζωπυρώσεων.

Aποδοκίμασαν τον τέως βασιλιά Kωνσταντίνο στο κέντρο της Αθήνας


Ένα περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας πριν από μερικές μέρες, όταν πολίτες εντόπισαν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, τον οποίο και αποδοκίμασαν φραστικά.
Σύμφωνα με το parapolitika.gr το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος όταν πολίτες είδαν ξαφνικά τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ να βγαίνει από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.
Ο έκπτωτος μονάρχης τους πλησίασε και τους ρώτησε πως βλέπουν τα πράγματα για να εισπράξει μια όχι και τόσο φιλική αντίδραση, αφού οι πολίτες εξαγριώθηκαν και του επιτέθηκαν με βωμολοχίες, λέγοντας του «να πάει στην πατρίδα του». Η αντίδραση του Κωνσταντίνου ήταν άμεση, λέγοντας τους «εσείς έχετε πατρίδα; Είναι πατρίδα σας η Ελλάδα;»
Το περιστατικό πάντως έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και με την οικειοθελή αποχώριση του τέως βασιλιά που δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο περιστατικό...

“Επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Τρίπολη και συνάντηση μ ε τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη”


«Έπρεπε να είχα συναντήσει πολύ νωρίτερα τέτοιους πολιτικούς με όραμα και αισιοδοξία όπως εσείς» δήλωσε, απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, ο Πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα κ. Daniel Bennett Smith κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνας Νικολάκου, Απόστολου Παπαφωτίου, του Εκτελεστικού Γραμματέα κ. Ιωάννη Σταματάκου και του Αμερικανού Προξένου στην Ελλάδα κ. Vincent Moore, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012.
Ο Πέτρος Τατούλης καλωσόρισε τον κ. Smith στην Τρίπολη υπογραμμίζοντας την διαφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα σημειώνοντας ότι αυτό βασίζεται στην ασφάλεια, την ηρεμία και την αρμονική συνύπαρξη όλου του Πελοποννησιακού λαού, αλλά και την αποφασιστικότητά του να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα τεκταινόμενα της χώρας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σημαντικές παρεμβάσεις, τονίζοντας παράλληλα την πεποίθησή του για διαφύλαξη, αλλά και πολιτική ενίσχυση του ρόλου των Περιφερειών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Διημερίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Αμερικάνική Πρεσβεία στον τομέα των επενδύσεων
Ο κ. Smith, χαρακτήρισε μεγάλη τιμή τη συνάντηση αυτή και, αναφερόμενος στο δρόμο εξόδου της χώρας από την κρίση, τόνισε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας. Πρόσθεσε επίσης, ότι συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και ιδίως της Πελοποννήσου, που θα συντελέσουν καθοριστικά στην προσπάθεια ανάκαμψής της, είναι οι τομείς του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας και πρότεινε τη συνεργασία του Εμπορικού Ακολούθου με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για την προσέλκυση επενδύσεων.
Ο Περιφερειάρχης υποδέχθηκε θετικά την πρόταση συνεργασίας και πρότεινε τη διοργάνωση μιας κοινής ημερίδας στην Περιφέρεια, με σκοπό τη συγκεκριμενοποίηση των στόχων και των αναμενόμενων αποτελεσμάτων για τη συνεργασία αυτή. Ιδιαίτερα δε τόνισε ο Περιφερειάρχης την ύπαρξη ασφαλούς και φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, γεγονός το οποίο έχει γίνει ήδη αντιληπτό από τη διεθνή αγορά με εμφανή αποτελέσματα.
Η χώρα δεν κινδυνεύει από κάποιον παρά μόνο από την ανακύκλωση της κρίσης
Ο κ. Τατούλης σημείωσε επίσης το ρεαλισμό και την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά και τη βαθιά πίστη στη δημοκρατική λειτουργία. «Το γεγονός αυτό εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα, διαφορετικά από αυτά που εκπέμπει η Αθήνα και η κεντρική κυβέρνηση».
Ο Περιφερειάρχης πρόταξε, τέλος, την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα προέλθουν από τα κάνω και δεν θα επιβληθούν από πάνω, γιατί «η χώρα, η οποία δεν κινδυνεύει από κανένα, κινδυνεύει να μείνει στάσιμη και να ανακυκλώνει την κρίση».
Ο κ. Smith δήλωσε ην πρόθεσή του να συνεχίσει το διάλογο με την Περιφέρεια Πελοποννήσου γιατί «νιώθω οικεία όταν μιλώ με ανθρώπους που έχουν το θάρρος της γνώμης τους». 

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΒΕΡΓΑΣ


 του Σταύρου Στραβόλαιμου
ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ  ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΡΕΤΙΚΟ  ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

       Για μια φορά ακόμα γιορτάστηκε και φέτος στη Βέργα της Καλαμάτας η επέτειος της σημαντικής για την εξέλιξη του απελευθερωτικού αγώνα του γένους μάχης της Βέργας, στην περιοχή του Αλμυρού.
     Γράφει ο Γιάννης Μιχαλακάκος:
 « Τον Ιούνιο του 1826, ο Ιμπραήμ επιχείρησε να επιτεθεί στη Μάνη.  5.000 Μανιάτες, μαζί  και Πελοποννήσιοι, με επικεφαλής τους Ηλία Κατσάκο Μαυρομιχάλη, Αναστ. Μαυρομιχάλη, Στ. Καπετανάκη, Αντ. Τρουπάκη κ.ά., συγκεντρώθηκαν στο στενό του Αλμυρού για να αντιμετωπίσουν τους 8.000 πεζούς και ιππείς του Αιγύπτιου πασά.
     Οι ελληνικές δυνάμεις οχυρώθηκαν στη θέση αυτή, επισκευάζοντας τη λιθόκτιστη Βέργα, έναν τοίχο που είχαν χτίσει με ξερολιθιά το 1825. Μπροστά στον τοίχο αυτό, στις 21-24 Ιουνίου 1826, αναχαιτίστηκαν οι αλεπάλληλες επιθέσεις του Ιμπραήμ, αναγκάζοντάς τον σε υποχώρηση».
     Στην  Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια στο διαδίκτυο,  αναφέρονται τα παρακάτω: «Η μάχη της Βέργας ήταν μια  πολεμική συμπλοκή της επανάστασης του 21, στην οποία οι Έλληνες νίκησαν τους Αιγυπτίους του Ιμπραήμ.     Η Βέργα ήταν πέτρινο οχύρωμα που είχε κατασκευαστεί τον Ιούλιο του 1826 κοντά στο χωριό Βέργα(Σέλιτσα) της Καλαμάτας στο στρατηγικό σημείο που ήταν η μοναδική είσοδος στην δυτική Μάνη. Ο Ιμπραήμ αρχικά προσκάλεσε τον Μαυρομιχάλη να παραδοθεί, όταν όμως αυτός αρνήθηκε, ξεκίνησε με 7000 πεζικό και ιππείς, από την Καλαμάτα κατά της Μάνης.
    Στο χωριό Αλμυρό μαζεύτηκαν περίπου 1000 Μανιάτες υπό τον Γεωργάκη Μαυρομιχάλη και έπιασαν την Βέργα. Επακολούθησαν τρεις διαδοχικές σφοδρότατες επιθέσεις του Ιμπραήμ, τις οποίες οι Μανιάτες απόκρουσαν κατά μέτωπο και με τα πυρά από δυο βρίκια από την θάλασσα.
    Ο Ιμπραήμ αποφάσισε τότε να επιχειρήσει απόβαση 1500 Αιγυπτίων πεζών στο Δυρό. Το σώμα αυτό αποβιβάστηκε και προέλασε προς τα Τσαπαλιανά, όπου κατατροπώθηκε από τα πυρά των γύρω Μανιατών. Ακόμα και οι γυναίκες τους υποδέχτηκαν με τα δρεπάνια στο χέρι. Μετά από σκληρό αγώνα οι Αιγύπτιοι επιβιβάστηκαν και πάλι και έφυγαν. Ο Ιμπραήμ διέταξε τότε νέα επίθεση στην Βέργα η οποία απέτυχε όπως και οι προηγούμενες.
   Η σημασία της μάχης ήταν μεγάλη.  Η ηρωική και αλλεπάλληλη νίκη των Ελλήνων ήταν μια από τις λίγες δοξασμένες στιγμές του 1826. Οι Έλληνες απέκρουσαν όλες τις προσπάθειες εισβολής του στρατού του Ιμπραήμ. Ο υπεράριθμος καλά οργανωμένος στρατός των Αιγυπτίων και η οξυδέρκεια του Ιμπραήμ απέτυχαν μπροστά στην τόλμη και την αποφασιστικότητα των Μανιατών. Μετά την μάχη της Βέργας, η Μάνη έμεινε μέχρι το τέλος της επανάστασης αλώβητη από κάθε τουρκική επιδρομή»
      Ο καθηγητής Σαράντος Καργάκος, σε ομιλία του για την επέτειο των 174 ετών του εορτασμού της μάχης της Βέργας που δημοσιεύτηκε  στην εφημερίδα «Αδούλωτη Μάνη», μεταξύ άλλων αναφέρει:
    «Ειδικά η μάχη της Βέργας τηρουμένων κάποιων αναλογιών θα μπορούσε να παρομοιαστεί με τη μάχη των Θερμοπυλών, μόνο που εδώ νικητές δεν ήσαν οι Μύδοι, αλλά οι νεώτεροι απόγονοι των Θερμοπυλομάχων, μαζί με τους νεότερους Θεσπιείς που ήσαν οι Μεσσήνιοι, οι Ηλείοι, οι Κρήτες και άλλοι εξ άλλων περιοχών αγωνιστές.
     Έχει ιδιαίτερη σημασία η Λεωνίδιος, αλλά νικηφόρος μάχη της Βέργας στην ευτυχή απόληξη του πολυετούς και πολυαίματου αγώνα της Εθνεγερσίας. Είναι η πρώτη Ελληνική νίκη μετά από αλλεπάλληλες κατά ξηράν ήττες δύο ετών.
    Η νίκη αυτή ήταν καθοριστική για την έκβαση του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων, πιο σημαντική ίσως και από τη ναυμαχία του Ναβαρίνου που ήρθε 16 μήνες μετά. Δεν πρέπει να υποτιμάμε τον δικό μας αγώνα.
    Και δυστυχώς τον υποτιμάμε σε σημείο τέτοιας αισχρότητας ώστε οι μάχες της Βέργας, του Δυρού και του Πολυαράβου να μην μνημονεύονται σε σχολικά και πανεπιστημιακά εγχειρίδια… Και όμως η μάχη αυτή θα έπρεπε να μνημονεύεται όχι μόνο γιατί δίνει πρότυπα ανδρείας αλλά γιατί προσφέρει πρότυπα παιδαγωγίας».

Στα κρατητήρια ζεύγος γιατρών και φαρμακοποιός


Στα κρατητήρια της Αστυνομίας οδηγήθηκαν αργά χθες το βράδυ, ζεύγος γιατρών και ένας φαρμακοποιός, στο Ρέθυμνο, ύστερα από διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το αν έπρεπε να προφυλακισθούν.
Την απόφαση καλείται να λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.
Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2009, όταν έπειτα από ελέγχους κλιμακίου του ταμείου διαπιστώθηκε ότι ζεύγος γιατρών και τρεις φαρμακοποιοί εμπλέκονταν σε πλαστές συνταγογραφήσεις που εκτελούνταν από συγκεκριμένα φαρμακεία, χωρίς οι ασφαλισμένοι-κάτοχοι των βιβλιαρίων να έχουν γνώση ή ενημέρωση για τις παράνομες πράξεις γιατρών και φαρμακοποιών.

Μαζί με τους δύο γιατρούς και τον φαρμακοποιό, για την υπόθεση κατηγορούνται και δύο ακόμη γυναίκες φαρμακοποιοί, οι οποίες όμως έχουν αφεθεί ελεύθερες έπειτα από καταβολή χρηματικής εγγύησης, που τους επιβλήθηκε.
Όλοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι, αρνούνται τις κατηγορίες.

Διευθύντρια VS νηπιαγωγού... γιατί φορούσαν ίδια παπούτσια


Θύμιζε σκηνή από επεισόδιο... του sex and the city, το περιστατικό που συνέβη προ ημερών, στη διάρκεια της γιορτής για τη λήξη της σχολικής χρονιάς σε νηπιαγωγείου πολυσύχναστου περιχώρου της Πάτρας.
Η Διευθύντρια έγινε πυρ και μανία όταν διαπίστωσε πως μία από τις νηπιαγωγούς του δημοσίου εκπαιδευτηρίου φορούσε στην γιορτή... τα ίδια παπούτσια με τα δικά της!
«Εγκεφαλικό» την έπιασε την καλοντυμένη διευθύντρια και αποφάσισε να «παρέμβει»! Υποχρέωσε την νεαρή νηπιαγωγό να αλλάξει παπούτσια και ευτυχώς που η γυναίκα είχε και δεύτερο ζευγάρι μαζί της (κάποια χωρίς τακούνι φοβούμενη μήπως την χτυπήσουν τα ψηλοτάκουνα) γιατί σε διαφορετική περίπτωση μάλλον θα έμενε ξυπόλητη!
Η διευθύντρια την υποχρέωσε να τα βγάλει και η νηπιαγωγός υπέστη σοκ! 
Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και τα κλάματα έβαλε και επειδή δεν θα μπορούσε να παραμείνει στη γιορτή με το καλό της ντύσιμο αλλά με παπούτσια παντοφλέ, τηλεφώνησε στη μητέρα της και την παρακάλεσε να της φέρει ένα τρίτο ζευγάρι! Μάλιστα δικαιολογήθηκε λέγοντάς της πως «τα ψηλοτάκουνα την χτύπησαν»! Η μητέρα της νεαρής έφθασε στο σχολείο και αντίκρισε την κόρη της... σε μαύρα χάλια! Την πίεσε να της εξιστορήσει τι συνέβη και όταν άκουσε το συμβάν με την διευθύντρια έγινε... το έλα να δεις! Σαν μαινόμενος ταύρος η μάνα εισέβαλε στο γραφείο της διευθύντριας και μόνο που δεν την ξεμάλλιασε! Χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων δεν πήρε διαστάσεις το επεισόδιο. Η μάνα δεν έκανε πίσω με τίποτα και αφού η διευθύντρια άκουσε τα εξ αμάξης, η εξαγριωμένη γυναίκα υποχρέωσε την κόρη της να φορέσει το ζευγάρι παπουτσιών που απετέλεσε και το «μήλον της έριδος»! Ετσι διευθύντρια και νηπιαγωγός συμμετείχαν στη γιορτή με το ίδιο παπούτσι!
Το είχαν συζητήσει και στο παρελθόνΘα πρέπει να σημειωθεί πως και οι δύο γυναίκες γνώριζαν πως είχαν αγοράσει το ίδιο ζευγάρι (το συζητούσαν προ ημερών) και μάλιστα «χαριτολογώντας» η Διευθύντρια της είχε προτείνει... να μην το φορέσει στην γιορτή! Δεν γνωρίζουμε ποιες είναι πλέον οι σχέσεις των δύο εκπαιδευτικών, σίγουρα όμως η Διευθύντρια θα θυμάται για πολύ καιρό ακόμη τη μάνα της «υφισταμένης» της!dete.gr
 

Ισπανία: Ουρές για τρόφιμα στον Ερυθρό Σταυρό και από τη μεσαία τάξη.


Ολο και περισσότεροι οι άνεργοι και οι άποροι στη χώρα της Ιβηρικής...
Η φτώχεια στην Ισπανία δεν κάνει διακρίσεις: η μεσαία τάξη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και στη χώρα της Ιβηρικής, με τον Ερυθρό Σταυρό να προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί, όπως δείχνει ρεπορτάζ του...
αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Χιλιάδες άποροι κι άνεργοι Ισπανοί σπεύδουν στα συσσίτια που οργανώνει ο Ερυθρός Σταυρός στη Μαδρίτη, ελπίζοντας να προμηθευτεί τα βασικά προκειμένου να καταφέρει απλώς να επιβιώσει.

Με την ανεργία να έχει εκτοξευθεί στο 24%, το συσσίτιο έχει καταντήσει αναγκαιότητα για αρκετές φτωχές οικογένειες, που μια φορά την εβδομάδα θα προμηθευτούν μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι και χυμούς από τον Ερυθρό Σταυρό. Οι περισσότεροι που βρίσκονται στην κατάσταση αυτή ντρέπονται να μιλήσουν ή αν το δεχτούν μιλούν μόνο υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις: «Εγώ δεν ντρέπομαι να σας πω το όνομά μου ή να σας δείξω το πρόσωπο μου, αν έτσι υπάρχει ελπίδα να βρω κάποια δουλειά στο άμεσο μέλλον», λέει ο 48χρονος Γκαρσία σε δημοσιογράφο του CNN, απευθύνοντας έκκληση για «μια θέση εργασίας, μια οποιαδήποτε δουλειά, με οποιοδήποτε ωράριο, ακόμη και άτακτες ώρες, ακόμη και μερικής απασχόλησης. Δεν αντέχω άλλο. «Χρειάζομαι μια δουλειά, ακόμη κι αν θα πρέπει να τη μάθω από το μηδέν», καταλήγει ο Γκαρσία που δεν έχει δικαίωμα σε άλλο επίδομα ανεργίας και μένει μαζί με τη μητέρα του, η οποία τον βοηθάει οικονομικά από το υστέρημά της.

«Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει», τονίζει ο Χοσέ Τσάι του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού, προσθέτοντας πως «καταντάει ακόμη πιο τρομακτικό αν σκεφτείς πως ο επόμενος που θα πέσει σε αυτή την ανάγκη μπορεί να είσαι εσύ ή ο καλύτερός σου φίλος ή κάποιος γνωστός σου».

«Δεν περίμενα ποτέ μου να βρεθώ σε αυτή την κατάσταση», δηλώνει με απελπισία ο Γκαρσία, καταλήγοντας πως «είμαι πολύ απαισιόδοξος. Μας λένε πως η οικονομία θα βελτιωθεί το 2014. Αλλά μέχρι τότε τι θα κάνουμε; Πως θα επιβιώσουμε;»...nonews-news.blogspot.gr

Πατέρας, μάνα και κόρη ξύπνησαν με τους ληστές πάνω από το κεφάλι τους


- 15.000 ευρώ και κοσμήματα, η λεία των ληστών
- Γιατί εγκατέλειψαν το σπίτι άρον-άρον οι ληστές
- Φεύγοντας τους έπεσε το ένα από τα δυο πιστόλια

Η ληστεία της νύχτας που πέρασε στη Φθιώτιδα έγινε στην Ξυνιάδα Δομοκού. Στις 3.30΄τα ξημερώματα, 5 κουκουλοφόροι μπήκαν στο σπίτι από ανασφάλιστη πόρτα, κρατώντας όπλα και μαχαίρια.

Ξύπνησαν το ζευγάρι και την 31χρονη κόρη της οικογένειας, βάζοντάς τους τα μαχαίρια στο λαιμό. Οι δυο από αυτούς χτύπησαν στο πρόσωπο τους γονείς ζητώντας τα χρήματα.

Οι κακοποιοί άρπαξαν 15.000 ευρώ και κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι και 2 μπλοκ επιταγών. Στη συνέχεια προσπάθησαν να οδηγήσουν την οικογένεια σε ένα δωμάτιο για να τους δέσουν και να τους κλειδώσουν.
Την ώρα όμως που η 55χρονη μητέρα περνούσε από το διάδρομο πάτησε το κουμπί του συναγερμού και οι ληστές πανικοβλήθηκαν, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν άρον-άρον το σπίτι πηδώντας από σκάλες και βεράντες.

Από τον έναν μάλιστα του έπεσε το περίστροφο, το οποίο είναι στα χέρια της αστυνομίας και εξετάζεται.

Αν και η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα, το δαιδαλώδες επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής βοήθησε τους ληστές στο να διαφύγουν..lamiareport.gr

ΤΗΝ ΣΚΌΤΩΣΕ με 40 μαχαιριές απο Ερωτικό ΑΜΟΚ !


-Ολα δείχνουν ότι την σκότωσε για ερωτικούς λόγους. 
-Ηταν σε κατάσταση αμόκ. 
-Το ζευγάρι τσακωνόταν συχνά μάλιστα είχε φθάσει στο σημείο να μεταβεί στο Τήμα για να αλληλομηνυθεί.
 -Μέχρι που χθες έγινε το μοιραίο. 
Ο 43χρονος Αγγελος Λεχουρίτης, ιδιοκτήτης καφενείου στην Πάτρα (στην οδό Νοταρά στην Αγυιά) άκουσε από την 37χρονη σύντροφό του Ντζελένα Λακίνσεβιτς πως είχε πάρει την απόφαση να χωρίσουν. Η γυναίκα εργαζόταν στο καφενείο και το ζευγάρι είχε αποκτήσει δύο παιδιά. Εμεναν σε σπίτι ακριβώς πάνω από το κατάστημα.
Χαρακτηριστικό των τσακωμών το τελευταίο χρονικό διάστημα, το ότι η γυναίκα είχε εξετασθεί από ιατροδικαστή την περασμένη Δευτέρα και είχαν επιβεβαιωθεί μώλωπες στο σώμα και το κεφάλι της. Σήμερα θα ερχόταν η μητέρα της από τη Σερβία για να την βοηθήσει να χωρίσει. Χθες το πρωί το ζευγάρι άρχισε να διαπληκτίζεται.
Ο άνδρας πήρε ένα μαχαίρι και άρχισε να την χτυπά. Σαράντα συνολικά οι μαχαιριές. Η γυναίκα μετάφέρθηκε με καθυστέρηση στο Νοσοκομείο καθώς κανείς δεν είχε ακούσει τις φωνές της, αφού το σημείο είναι πολύβουο.
Οι γιατροί έκαναν προσπάθειες να την σώσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Από τις 9 το πρωί κατέληξε στις 17.40. Ο άνδρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει κόβοντας με μαχαίρι τις φλέβες του αλλά δεν τα κατάφερε. Νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο και είναι εκτός κινδύνου. 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ από την ΕΛΣΤΑΤ-Σβήνουμε σαν Χώρα !


Αίσθηση προκαλούν τα προσωρινά στοιχεία απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς η Ελλάδα όχι μόνο γερνά, αλλά χάνει και τον πληθυσμό της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Νέος Κόσμος", σε δέκα χρόνια η Ελλάδα έχει χάσει πάνω από 1.000.000 Έλληνες και πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ, που κρατά από την... δεκαετία του 1940.

Η οικονομική κρίση, η υπογεννητικότητα και η μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια, μας έχουν φέρει στα προ 20ετίας πληθυσμιακά επίπεδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ,  στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Από τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν. Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7). Ακόμη, οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27).

Με τον υπάρχοντα ρυθμό μείωσης του πληθυσμού που έχει ενταθεί κατακόρυφα την τελευταία διετία, υπολογίζεται ότι στα τέλη της δεκαετίας θα έχουμε φτάσει στα επίπεδα του 1970 με την Ελλάδα των 8 εκατομμυρίων ψυχών!

Στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα, ενώ το 2009, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, υπολογίσθηκε ότι ξεπέρασε τα 11.282.571 άτομα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η μείωση πληθυσμού φαίνεται μικρή σε σχέση με το 2001, ωστόσο θα πρέπει να υπολογιστεί ότι στην Ελλάδα υπήρχαν εκείνη την περίοδο 300.000 αλλοδαποί, την ώρα που αυτή τη στιγμή ξεπερνούν το 1.300.000.

Μαφιόζικη εκτέλεση πέντε ανθρώπων στην Αγία Νάπα της Κύπρου


Πρωτοφανής, για τα κυπριακά δεδομένα, μαφιόζικη εκτέλεση πέντε ανθρώπων έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αγία Νάπα με θύματα τρεις Κυπρίους και δύο Ρουμάνους φρουρούς ασφαλείας επιχειρηματία.
Σύμφωνα με το ΡΙΚ, οι πέντε φρουροί επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σε δρόμο κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας.
Οι δράστες, οι οποίοι τους είχαν στήσει καρτέρι, τους «γάζωσαν» με πυροβόλα όπλα.
Μετά την επίθεση, το αυτοκίνητο των θυμάτων συνέχισε ανεξέλεγκτο την πορεία του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.
Τέσσερα από τα θύματα, τα οποία έφεραν τραύματα στο κεφάλι και στο στήθος, άφησαν την τελευταία τους πνοή στη σκηνή του επεισοδίου. Ο πέμπτος ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Στο σημείο, που έχει αποκλειστεί, έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εμπειρογνώμονες, οι οποίοι διεξάγουν έρευνες και συγκεντρώνουν στοιχεία. Επί τόπου μετέβησαν ο βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας, Σάββας Θεοφάνους, και κλιμάκιο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου.

Μπάινουν στην κατάψυξη....αλλά τα πετάμε !


Πόσα και πόσα δεν έχετε πετάξει στα σκουπίδια; Δεν είναι καιρός πια για αυτά. Μάθετε παρακάτω, τι μπορείτε να κρατήσετε για αρκετό διάστημα.
Κρασί
Αν περίσσεψε κρασί στο μπουκάλι, καλύτερα να το βάλετε στην κατάψυξη αντί να το πετάξετε. Δεν θα μπορέσετε να το πιείτε ξανά, αλλά να το χρησιμοποιήσετε στην μαγειρική.
Σάλτσα ντομάτας
Συνήθως χρησιμοποιούμε λίγη σάλτσα ντομάτας. Την υπόλοιπη, μπορείτε να την αποθηκεύσετε στην κατάψυξη.
Φρέσκα βότανα
Τα φρέσκα μυρωδικά βγαίνουν συγκεκριμένη εποχή. Για να έχετε πάντα στην διάθεσή σας βασιλικό ή φρέσκο θυμάρι, η λύση είναι η κατάψυξη.
Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη για πάνω από 6 μήνες και έτσι έχετε στην διάθεσή σας, πάντα φρέσκα.
Ψωμί
Μπορείτε να έχετε ψωμί στην κατάψυξη για περίπου 3 μήνες και έτσι δεν θα ξεμείνετε ποτέ.
Γάλα
Αν πρόκειται να λείψετε από το σπίτι και έχετε ακόμη φρέσκο γάλα, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να το βάλετε στη κατάψυξη για 3 μήνες.
Τυρί
Το τυρί μπορεί να τοποθετηθεί στην κατάψυξη για αρκετό διάστημα.
Βούτυρο
Βάλτε βούτυρο στην κατάψυξη για να το έχετε πάντα στην διάθεση σας.

Χειρουργείται ο πρωθυπουργός !!


Στο Αττικό Νοσοκομείο θα χειρουργηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μετά από οφθαλμολογικές εξετάσεις που υποβλήθηκε χθες , διαπιστώθηκε ότι εμφάνιζε αρχή αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς στο δεξί μάτι και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση.
Ο πρωθυπουργός δεν επέλεξε να παραμείνει νοσηλευόμενος και επέστρεψε στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος από την σύζυγό του Γεωργία αλλά βρισκόταν συνεχώς υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού αναφέρεται:
"Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από το Διευθυντή της Β´ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, κ. Πάνο Θεοδοσιάδη.
Διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση.
Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί από τον κ. Θεοδοσιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο".
Αμέσως μετά την επέμβαση αναμένεται να βγει ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο πατέρας πλήρωσε τα… σπασμένα του ερωτευμένου γιου!

Οι εφηβικοί έρωτες είναι δυνατοί αλλά και πολυέξοδοι! Αυτή τη διαπίστωση έκανε ο πατέρας ενός 12χρονου από τη Βρετανία. 
Ο μικρός Oscar Rushen μιλούσε ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο με το κορίτσι του με αποτέλεσμα να έρθει «φουσκωμένος» ο λογαριασμός.
Ο πατέρας του, Dennis, έκοψε την κάρτα SIM και κινήθηκε νομικά εναντίον του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
Θεωρεί, όπως λέει, λάθος της εταιρείας που δεν τον ειδοποίησε γι' αυτή την περίεργη κινητικότητα, όταν ο λογαριασμός ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 10,5 λιρών το μήνα, φτάνοντας της 1.700 λίρες.
 «Όταν είδα τον τεράστιο λογαριασμό, σκέφτηκα ότι επρόκειτο για λάθος. Υπήρχαν αρκετές κλήσεις μέσα στην ημέρα, πολλές από τις οποίες ξεπερνούσαν τη διάρκεια των δύο ωρών. Το δίκτυο έπρεπε να με ειδοποιήσει αμέσως, καθώς ξεπεράστηκε το όριο κατά 100 φορές», δήλωσε ο 65χρονος.

Μαφιόζικη εκτέλεση στην Ανάβυσσο !


Με μια σφαίρα καρφωμένη στο κεφάλι, βρέθηκε δολοφονημένος ένας άνδρας στην δασική περιοχή στο Πυργάκι Αναβύσσου.
Συγκεκριμένα, ο άνδρας, του οποίου τα στοιχεία παραμένουν προς το παρόν άγνωστα, βρέθηκε νεκρός δίπλα σε ΙΧ αυτοκίνητο.
Το αυτοκίνητο ανήκει σε Αλβανό, αλλά ερευνάται αν ιδιοκτήτης του είναι το θύμα ή άλλο άτομο. Δίπλα στο πτώμα βρέθηκε ένας κάλυκας από πιστόλι, που εστάλη για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

ΚΑΙΡΟΣ - Θερμό Σαββατοκύριακο

Υψηλές θερμοκρασίες και βροχές τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο 
Ηλιοφάνεια, υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο.
 Συγκεκριμένα, στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου αλλά στα ανατολικά του νομού δε θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς.
Στα ίδια επίπεδα θα φθάσει το θερμόμετρο και στη Θεσσαλονίκη, ενώ η θερμοκρασία γενικά στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από τους 19 έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.
 Στην κεντρική Ελλάδα η θερμοκρασία θα φθάσει στους 36 βαθμούς, στη Δυτική στους 38, ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς. Στο Ανατολικό Αιγαίο, όμως, η θερμοκρασία είναι πιθανό να αγγίξει ακόμη και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΕΛΛΑΔΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΟΝΟ 60 ΛΕΠΤΑ (4-2)

Το όνειρο της Εθνικής για επανάλληψη του θαύματος της Πορτογαλίας (2004), σταμάτησε στα προημιτελικά του EURO 2012.
Oι Γερμανοί ανώτεροι πήραν τη νίκη και την πρόκριση με 4-2. Αξίζουν συγχαρητήρια όμως στον Σάντος και στους παίκτες του. Οι Λαμ (39΄), Κεντίρα (61΄), Κλόζε (68΄), Ρόις (74΄) πέτυχαν τα γκολ των νικητών, οι οποίοι στην τετράδα θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία ή την Ιταλία.
Ο Γιώργος Σαμαράς είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την εθνική μας στο 55΄, ενώ στο 89΄ ο Σαλπιγγίδης με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χιούμελς, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Σούρλε (67΄ Μίλερ), Ρόις (80΄ Γκέτσε), Κλόζε (80΄ Γκόμεζ).
 ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλας (46΄ Γκέκας), Παπασταθόπουλος, Κυρ.Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Μάκος (72΄ Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης, Νίνης (46΄ Φωτάκης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 23-06-2012


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου