29.8.15

ΒΙΝΤΕΟ - Νέα μόδα στις ΗΠΑ: Πυγμαχία γυναικών μόνο με τα …εσώρουχα κάνει πάταγο

Δείτε αυτή την πυγμαχία - πάλη γυναικών μόνο με τα …εσώρουχα που εδώ και καιρό κάνει πάταγο και σπάει τα ταμεία στην Αμερική!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

ΒΙΝΤΕΟ - Επική μονομαχία: Πύθωνας εναντίον κόμπρας - Δείτε ποιος νίκησε !

Σίγουρα τα φίδια δεν είναι τα πιο...συμπαθή πλάσματα του ζωικού βασιλείου, ωστόσο ουδείς αμφισβητεί πως είδη όπως ο πύθωνας και η κόμπρα συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο γνωστών φονιάδων της φύσης

Ως εκ τούτου, μονομαχίες μεταξύ τους είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεκτες όταν τις καταγράφει η κάμερα.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση, που κατεγράφη στη Σιγκαπούρη, έληξε με σαφή νικητή, ο οποίος όμως...κατέληξε «στα σίδερα», καθώς συνελήφθη από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τη στιγμή που ο ηττημένος...έφυγε με την ουρά στα σκέλια.

Της φυλακής τα σίδερα φαίνεται τελικά ότι όντως είναι για τους λεβέντες...!

ΒΙΝΤΕΟ - Βουλευτής εν εξάλλω : Μέχρι αύριο θα έχω αυτοκτονήσει !

Σε έξαλλη κατάσταση εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Αλέξης Μητρόπουλος μετά από ρεπορτάζ που προέβαλε ο σταθμός στο οποίο αναφερόταν ότι ο κ. Μητρόπουλος βρίσκεται οριστικά εκτός λίστας του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του αιτήματος του οικονομικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας του βουλευτή για υπόθεση φοροδιαφυγής.

Ο κ. Μητρόπουλος  εξεμάνη απαντώντας στο MEGA λέγοντας ότι τον "εξευτέλισε" με τα όσα μετέδωσε.

Σε πρόσκληση της Μαρίας Σαράφογλου, μάλιστα, να βρεθεί στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του καναλιού για να παραθέσει τις διαφωνίες του είπε: "Μέχρι αύριο θα έχω αυτοκτονήσει".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το κανάλι, η απόφαση για αποκλεισμό του κ. Μητρόπουλου, ήταν ειλημμένη αμέσως μετά το αίτημα για άρση της ασυλίας του.
Να σημειωθεί ότι η υπόθεση φοροδιαφυγής ταλανίζει το γνωστό εργατολόγο εδώ και πολλά χρόνια. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η κατηγορία δεν είναι βάσιμη και πως η υπόθεση έχει παραγραφεί.
 

ΒΙΝΤΕΟ - Μάγος: Ανέβασε γυναίκα-θαμμώνα στην σκηνή κ της εξαφάνισε τα ρούχα - Έμεινε ολόγυμνη!

Ο μάγος Wes Barker σε μια απο τις παραστάσεις του στο Vogue Theatre του Καναδά κάλεσε μια γυναίκα θαμμώνα στην σκηνή και της ζήτησε να μπει σε μια μεγάλη γυάλα. 
Την σκέπασε με ένα σεντόνι και όταν την ξεσκέπασε εξαφανίστηκαν τα ρούχα της αφήνοντας την ολόγυμνη . 
Μάλιστα το μαγικό τρικ είχε και συνέχεια!

ΗΛΕΙΑ - Έφοδος του ΣΔΟΕ και στα πανηγύρια - Συλλήψεις 6 ατόμων χθες τη νύχτα

Στη σύλληψη και την παραπομπή στο αυτόφωρο έξι επιχειρηματιών από το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη στην περιοχή Τζαμί στον Πύργο Ηλείας οδήγησαν οι έλεγχοι που διεξήχθησαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από τα μεικτά κλιμάκια της εφορίας, του ΙΚΑ και της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο των ελέγχων από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Το πανηγύρι συγκέντρωσε πάνω από 2.000 κόσμου, με αρκετούς επιχιερηματίες να κάνουν χρυσές δουλειές, σερβίροντας γουρουνοπούλα!
Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι οι έξι δεν είχαν εκδόσει σωρεία αποδείξεων και λόγω της βαρύτητας του αδικήματος προχώρησαν στη σύλληψή τους και την παραπομπή τους στο αυτόφωρο.
Μαζί με τους έξι στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου και εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου υπό την αιγίδα του οποίου διεξήχθη το πανηγύρι.
Τελικά οι έξι επιχειρηματίες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού σε βάρος τους ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Δεν αποκλείεται οι έφοδοι να συνεχιστούν και απόψε σε περιοχές της Δυτ. Ελλάδος που διοργανώνουν αντίστοιχα πανηγυρια.

ΦΩΤΟ - Θα μείνετε άφωνοι μόλις δείτε την Καλομοίρα με μπικίνι!


Η τραγουδίστρια είχε πάρει αρκετά κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και με διατροφή και γυμναστική τα έχασε όλα τα παραπανίσια κιλά, όπως έχει πει αρκετές φορές σε συνεντεύξεις της…
110919587_835629946497501_967445892_nvb

deite-to.com

Πήγε να καταχωρήσει ψεύτικο πατέρα στο εξώγαμο παιδί της για 1500 ευρώ

Εικοσάχρονη προσπάθησε να καταχωρήσει ψευδώς για πατέρα της κόρης της έναν 40χρονο

Μια 20χρονη συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενη πως επιχείρησε, έναντι χρηματικής αμοιβής, να καταχωρήσει ψευδώς για πατέρα της κόρης της έναν 40χρονο, προκειμένου στη συνέχεια αυτός να εξασφαλίσει άδεια παραμονής στη χώρα.

Η νεαρή μετέβη στο ληξιαρχείο της Πολίχνης όπου κατέθεσε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε ο 40χρονος να καταχωρηθεί ψευδώς ως πατέρας μη αναγνωρίσιμου εξώγαμου παιδιού και να μπορέσει να εξασφαλίσει άδεια διαμονής.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, επίσης, ότι μετά την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης, ο άνδρας θα κατέβαλε στην 20χρονη το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν παρόμοιων υποθέσεων.


News247

ΦΩΤΟ - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ! Νύφη 10 ετών, βαμμένη σαν μοντέλο και γαμπρός 14!

Συγκλονιστικό: Νύφη 10 ετών, βαμμένη σαν μοντέλο και γαμπρός 14!
Οι φωτογραφίες αυτές έχουν γίνει viral στα social media — Δείχνουν ένα 14χρονο αγόρι και και ένα 10χρονο κορίτσι να παντρεύονται στο Ιραν
Κι όμως, δεν είναι φωτομοντάζ ή φωτογράφηση για περιοδικό. Πρόκειται για αληθινές φωτογραφίες με πρωταγωνιστές ένα 14χρονο αγόρι και ένα 10χρονο κορίτσι που παντρεύτηκαν στο Ιραν. Και όπως ήταν φυσιολογικό, οι φωτογραφίες αυτές, τις οποίες δημοσίευσε το alarabiya.net, έχουν γίνει viral στα social media.
Το αγόρι – γαμπρός, φορά ένα λαμέ κοστούμι με μοβ πουκάμισο και γραβάτα και το κορίτσι – νύφη, βαμμένη υπερβολικά, με πρόσωπο σαν ψεύτικο, φορά ένα παραδοσιακό ολόλευκο νυφικό.
Τα παιδιά ποζάρουν σαν ενήλικες...
To ζευγάρι παντρεύτηκε στις 14 Αυγούστου.
Προηγουμένως είχαν πάρει ειδική άδεια από τις αρχές, λόγω της ηλικίας τους.
Στις ισλαμικές χώρες, τα κορίτσια κάτω των 13 και τα αγόρια κάτω των 15 δεν μπορούν να παντρευτούν παρά μόνο με άδεια του πατέρα τους, που στην περίπτωση αυτού του ζευγαριού, δόθηκε.
Υπολογίζεται ότι το 2010 παντρεύτηκαν περίπου 42.000 παιδιά μεταξύ 10 και 14 ετών.


 The Toc

ΚΑΛΑΜΑΤΑ "ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ " 2015 - Απόψε η νύχτα γίνεται μέρα !

Χιλιάδες κόσμου  έχουν πλημμυρίσει από νωρίς την  της Καλαμάτας ενώ αρκετοί  είναι και οι επισκέπτες που βρίκσονται στην πόλη για την "Λευκή Νύχτα "που διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ οι δύο προηγούμενες  ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Οι έμποροι από νωρίς έχουν  στήσει τους πάγκους τους στα  καταστήματά τους για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο ενώ μεγάλες είναι και οι προσφορές στις τιμές των προϊόντων.
Παράλληλα αρκετά είναι και τα “events” αλλά και τα πάρτι σε κάθε γειτονιά από το ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας μέχρι χαμηλά στην
Αριστομένους.

Αναλυτικό ρεπορτάζ σε επόμενη ανάρτηση ....

Υποβολή αιτήσεων υποψηφίων αναπληρωτών καθηγητών

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν πρόσφατης σχετικής απόφασης του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, προέβη στη δημοσίευση σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως των Υπουργικών Αποφάσεων περί πρόσκλησης υποψηφίων για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών Γενικής Εκπ/σης, Μουσικών Σχολείων και Ειδικής Αγωγής σχολικού έτους 2015-2016.
Ειδικότερα δημοσιεύτηκαν κατά περίπτωση:

Α) Η αριθμ. 132812/E2/25-08-2015 Υ.Α. (ΑΔΑ: 6ΖΣΑ465ΦΘ3-97Α) με θέμα «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2015-2016, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 9 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.05.2010 τ.Α΄)» στο Φ.Ε.Κ. 1842/26.08.2015 τ.Β΄ (Ημερομηνία ψηφιακής υπογραφής Εθνικού Τυπογραφείου: 27-08-2015, ώρα 13:05:07),

Β) Η αριθμ. 132815/E2/25-08-2015 Υ.Α. (ΑΔΑ: 6ΕΙ5465ΦΘ3-Ξ93) με θέμα «α) Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΠΕ17.13, ΠΕ17.14 και ΤΕ16, για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2015−2016, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 2, 3 και 4 του Ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α΄). β) Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εμπειροτεχνών ιδιωτών για την ένταξη σε πίνακα μουσικών ειδικεύσεων ωρομισθίων για πρόσληψη στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2015−2016» στο Φ.Ε.Κ. 1843/26.08.2015 τ.Β΄ (Ημερομηνία ψηφιακής υπογραφής Εθνικού Τυπογραφείου: 27-08-2015, ώρα 09:45:03) και

Γ) Η αριθμ. 132811/E1/25-08-2015 Υ.Α. (ΑΔΑ: 7ΓΖΩ465ΦΘ3-Ι6Χ) με θέμα «Πρόσκληση υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για ένταξη στους πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών ΕΑΕ σχολ. έτους 2015−2016» στο Φ.Ε.Κ. 1844/26.08.2015 τ.Β΄ (Ημερομηνία ψηφιακής υπογραφής Εθνικού Τυπογραφείου: 27-08-2015, ώρα 09:46:59).

Εν όψει προκήρυξης βουλευτικών εκλογών, θα ζητηθεί, με την ορκωμοσία της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, η απαιτούμενη σχετική έγκριση από την Επιτροπή της παρ.4 του άρθρου 28 του Ν.2190/1994, όπως ισχύει, του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ενεργοποίηση των εν λόγω διαδικασιών.

Σε περίπτωση θετικής εξέλιξης, θα ενεργοποιηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες υποβολής αιτήσεων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπ/κών και θα κληθούν οι υποψήφιοι εκπ/κοί να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με νεότερο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, στο οποίο και θα ορίζεται η σχετική προθεσμία.

Yπόχρεοι υποβολής σχετικής αίτησης είναι και οι εκπ/κοί οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση κατά περίπτωση  για ένταξη στους οικείους  πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2015-2016 πριν από την έκδοση της σχετικής απόφασης του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς να απαιτείται η εκ νέου κατάθεση ήδη προσκομισθέντων δικαιολογητικών. Οι αιτήσεις για το σύνολο των υποψηφίων θα υποβάλλονται σε οποιαδήποτε Δ/νση Εκπ/σης της οικείας βαθμίδας.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - Μία νεκρή και 4 τραυματίες σε τροχαίο στην Ελαία

Μία νεκρή και 4 τραυματίες είναι ο απολογισμός της σφοδρής σύγκρουσης τριών οχημάτων στην Ελαία Μεσσηνίας.

 Πρόκειται για μία γυναίκα γύρω στα 60, η οποία ήταν συνοδηγός σε ένα από τα οχήματα, ενώ υπάρχουν ακόμα 4 τραυματίες εκ των οποίων οι δύο σε σοβαρή κατάσταση.

Το δυστύχημα συνέβη στην Εθνική Οδό Κυπαρισσίας - Πύργου στα όρια Μεσσηνίας - Ηλείας. Οι τραυματίες έχουν μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας


πηγή

47 χρονος πατέρας 4 παιδιών πέθανε από τσίμπημα σφήκας!

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δεν κρατήθηκε στη ζωή...
Την τελευταία του πνοή άφησε ,σήμερα, ένας άνδρας 47χρονος από τσίμπημα σφήκας καθώς υπέστη αλλεργικό σοκ.
Ο άτυχος άνδρας αντιλήφθηκε το τσίμπημα και έσπευσε σε  φαρμακείο για βοήθεια, όπου και του χορηγήθηκε κορτιζόνη,  ωστόσο λίγο αργότερα έπαθε ανακοπή.
Στην περιοχή των παλιών ΚΑΤΕ  έσπευσε το ΕΚΑΒ όπου και έκανε προσπάθειες ανάνηψης ενώ στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης .
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν , για τον 47χρονο, ήταν πια αργά...
Ο άτυχος άνδρας είχε καταγωγη από τον Κρουσώνα και ήταν ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων και  πατέρας 4 παιδιών.
Μάλιστα,ο γιος του πέτυχε φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε στην Ευελπίδων..


πηγή

Επεισοδιακή καταδίωξη δουλεμπορικού ανοιχτά της Σύμης - Νεκρός 15χρονος μετανάστης

Σοβαρό επεισόδιο με θαλαμηγό στην οποία επέβαιναν τρεις διακινητές που μετέφεραν τουλάχιστον 60 παράτυπους μετανάστες σημειώθηκε το μεσημέρι ανοιχτά της Σύμης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας λιμενικός ενώ βρέθηκε νεκρός από ασφυξία ένας 15χρονος μετανάστης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το αρχηγείο του λιμενικού σώματος, περιπολικό σκάφος της frontex εντόπισε τη θαλαμηγό να κινείται ύποπτα και της ζήτησε να σταματήσει για έλεγχο. Η θαλαμηγός ανάπτυξε ταχύτητα και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης συγκρούστηκε με το σκάφος της frontex με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας λιμενικός.
Στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε η καταδίωξη μετέβη και ο λιμενάρχης της Σύμης με ιδιωτικό σκάφος ενώ έως τώρα έχουν ταυτοποιηθεί και συλληφθεί τρεις διακινητές. Η θαλαμηγός μαζί με τους μετανάστες οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύμης.

ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ Α΄

Με την προεκλογική μάχη να έχει μόλις ξεκινήσει και τα πρώτα δημοσκοπικά δείγματα γραφής να είναι ενδεικτικά των προθέσεων των ψηφοφόρων, το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξει η βρετανική εφημερίδα Telegraph είναι ότι η δημοτικότητα του Τσίπρα βυθίζεται και ο στόχος της αυτοδυναμίας φαντάζει μακρινός.

Το άρθρο της εφημερίδας σημειώνει πως ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τον έλεγχο της πλειοψηφίας στην επόμενη Βουλή φαντάζει πλέον απίθανος, καθώς η διαφορά που τον χωρίζει από το δεύτερο κόμμα (τη ΝΔ) ολοένα και μικραίνει.
Την ίδια στιγμή, η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα που μέχρι πρότινος ήταν το... βαρύ χαρτί του κόμματος, βυθίζεται κατά τους τελευταίους μήνες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του Ιανουαρίου. Σημειώνει, δε, πως τα μέχρι στιγμής γκάλοπ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δείχνουν πως η χρεοκοπημένη Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί και δεύτερες εκλογές για να υπάρξει δυνατότητα σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης.
Σύμφωνα πάντα με το άρθρο, αυτές οι εξελίξεις είναι απότοκες της απόφασης του Τσίπρα να συμφωνήσει με τους δανειστές στο τρίτο Μνημόνιο. Αυτό αποτέλεσε τη θρυαλλίδα τον εξελίξεων μέσα στο κυβερνών κόμμα, την ανταρσία της Αριστερής Πλατφόρμας και τελικά την απόφαση του πρωθυπουργού να κηρύξει πρόωρες εκλογές.
Από την άλλη, ούτε και οι Έλληνες δέχθηκαν αυτή τη νέα συμφωνία, καθώς προέρχονται από εξαετή λιτότητα που με τα νέα μέτρα θα συνεχίσει να υφίσταται.
Ο Τσίπρας, αναφέρει το άρθρο, κατάφερε να μείνει μόλις επτά μήνες στην εξουσία και τώρα ζητάει ανανέωση της λαϊκής εντολής έτσι ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόσει τη συμφωνία και να λάβει μέχρι τελευταίου σεντ τα 86 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν συμφωνηθεί.
Στη συνέχεια, η Telegraph παραθέτει τα μέχρι τώρα γκάλοπ που έχουν διεξαχθεί και όλα σχεδόν δείχνουν πως η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα έχει μειωθεί αισθητά, ενώ η δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα έχει πέσει σε χαμηλές τιμές. Αρκετά ενδεικτικό είναι ότι καμία δημοσκόπηση δεν δείχνει τον μικρό κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ, να μπαίνει στην επόμενη Βουλή. Κάτι που μειώνει αισθητά τις επιλογές του Τσίπρα, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να πάρει την αυτοδυναμία, άρα θα χρειαστεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας.

Κοινή κάθοδος στις εκλογές για ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Mε την ονομασία «Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Την από κοινού κάθοδο στην εκλογές του ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, προτείνει η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς με την ονομασία «Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Παρότι τα δυο κόμματα θα διατηρήσουν την πολιτική τους αυτονομία η συνεργασία αυτή θα είναι μια ισότιμη σχέση μεταξύ κομμάτων που την απαρτίζουν. Άλλωστε οι πολιτικές μας θέσεις με αυθεντικό τρόπο εκφράζονται με την πολιτική και οργανωτική μας αυτονομία, η οποία διασφαλίζεται στο ακέραιο.

Η προγραμματική συμφωνία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο αυτής της συνεργασίας. Το λογότυπο του συνεργατικού σχήματος προτείνεται να συμπεριλαμβάνει τον τίτλο Δημοκρατική Συμπαράταξη καθώς και τα ονόματα και σήματα των κομμάτων που την απαρτίζουν. Διασφαλίζεται η οργανωτική και πολιτική αυτονομία της ΔΗΜΑΡ με την εξασφάλιση οργανωτικών και οικονομικών μέσων. Θα υπάρξει κοινή εκλογική επιτροπή η οποία θα έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για την διεύθυνση του εκλογικού σχήματος.

Κεντρικό ρόλο θα έχουν οι δύο πρόεδροι των κομμάτων της συμπαράταξης, οι οποίοι θα έχουν τον γενικό συντονισμό. Επίσης θα υπάρχει κοινό γραφείο τύπου με δύο εκπροσώπους (ένας από κάθε κόμμα). Η δυνατότητα παρουσίας υποψηφίων της Δημοκρατικής Αριστεράς υπάρχει για όλα τα ψηφοδέλτια της χώρας καθώς και δυνατότητα εξασφάλισης κοινοβουλευτικής παρουσίας.»

H ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής:

«Η Δημοκρατική Αριστερά υλοποιώντας τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου και βασισμένη στις ιδρυτικές της αρχές προχωράει στη δημιουργία συμπαράταξης που θα είναι αφετηρία για την διαμόρφωση ενός ισχυρού πόλου του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας. Η συμπαράταξη με το ΠΑΣΟΚ θα ενισχύσει την ταχεία μετεξέλιξη, ανανέωση και συνεργασία των υφιστάμενων κομμάτων του προοδευτικού χώρου με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος που θα διεκδικήσει ευθύνες στη διακυβέρνηση της χώρας.

Οι συνεργασίες μας με άλλες πολιτικές δυνάμεις για την προώθηση στόχων ευρύτερης σημασίας είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής μας ταυτότητας. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι συμμαχίες με βαθιά προοδευτικό περιεχόμενο. Με πολιτικό περιεχόμενο που αναμφισβήτητα θα μετακινεί τον άξονα των πολιτικών πραγμάτων από τη συντηρητική προς την προοδευτική κατεύθυνση. Στόχος δεν μπορεί παρά να είναι η συσπείρωση και συνεργασία των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Είμαστε απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές και στον νεοφιλελευθερισμό, αλλά και ενάντια στον κρατισμό κάτω από οποιαδήποτε ομπρέλα και να κρύβεται. Στόχος μας είναι η προώθηση ενός προγράμματος προοδευτικής αλλαγής στη χώρα με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Συστατικά στοιχεία της συνεργασίας μας είναι πρώτον η παραμονή της χώρας στο ευρώ και δεύτερον η δέσμευση σε ένα προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα. Για αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να υπάρχει συναίνεση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στον κρατισμό. Δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος μέσα από ένα πλαίσιο συντηρητικών πολιτικών. Η χώρα χρειάζεται την προώθηση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική με όρους δημοκρατίας και θα την ανασυγκροτεί σε προοδευτική κατεύθυνση μέσα από δημοκρατικές δομικές μεταρρυθμίσεις.

Η συνεργασία αυτή θα είναι μια ισότιμη σχέση μεταξύ κομμάτων που την απαρτίζουν. Άλλωστε οι πολιτικές μας θέσεις με αυθεντικό τρόπο εκφράζονται με την πολιτική και οργανωτική μας αυτονομία, η οποία διασφαλίζεται στο ακέραιο. Η προγραμματική συμφωνία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο αυτής της συνεργασίας. Το λογότυπο του συνεργατικού σχήματος προτείνεται να συμπεριλαμβάνει τον τίτλο Δημοκρατική Συμπαράταξη καθώς και τα ονόματα και σήματα των κομμάτων που την απαρτίζουν. Διασφαλίζεται η οργανωτική και πολιτική αυτονομία της ΔΗΜΑΡ με την εξασφάλιση οργανωτικών και οικονομικών μέσων. Θα υπάρξει κοινή εκλογική επιτροπή η οποία θα έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για την διεύθυνση του εκλογικού σχήματος.

Κεντρικό ρόλο θα έχουν οι δύο πρόεδροι των κομμάτων της συμπαράταξης, οι οποίοι θα έχουν τον γενικό συντονισμό. Επίσης θα υπάρχει κοινό γραφείο τύπου με δύο εκπροσώπους (ένας από κάθε κόμμα). Η δυνατότητα παρουσίας υποψηφίων της Δημοκρατικής Αριστεράς υπάρχει για όλα τα ψηφοδέλτια της χώρας καθώς και δυνατότητα εξασφάλισης κοινοβουλευτικής παρουσίας.»

Επίσης η Κεντρική Επιτροπή απέρριψε την πρόταση για τη διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου λόγω της αμεσότητας της εκλογικής μάχης.

Ερχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για 2,65 δισ.


Αμέσως μόλις πέσουν τα φώτα των εκλογών, στις 20 Σεπτεμβρίου, θα αρχίσουν να ταχυδρομούνται σε περίπου 3,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων, τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, τα οποία θα είναι ίδια με πέρυσι. 
Ο λογαριασμός επίσης δεν θα αλλάξει, καθώς από τον φόρο ακινήτων το κράτος θα πρέπει να εισπράξει 2,65 δισ. ευρώ.

Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί φέτος σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη έως το τέλος Οκτωβρίου και την τελευταία έως το τέλος Φεβρουαρίου 2016. Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος για τα κτίσματα υπολογίζεται με 2,3 έως 17 ευρώ ανά τετραγωνικό, ανάλογα με την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται το ακίνητο, ενώ το τελικό ύψος του επηρεάζεται από συντελεστές παλαιότητας, ορόφου, αριθμού προσόψεων, μονοκατοικίας και ημιτελούς κατάστασης. Στα οικόπεδα υπολογίζεται με συντελεστή 0,02 ευρώ έως 30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ανάλογα με την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται το ακίνητο, ενώ στις εκτός σχεδίου εκτάσεις επιβάλλεται φόρος που κατά μέσο είναι ένα ευρώ ανά στρέμμα, αλλά υπάρχουν συντελεστές αυξομείωσης, όπως για παράδειγμα αν εντός του αγροτεμαχίου υπάρχει κατοικία, η απόσταση από παραλία, το είδος της καλλιέργειας κ.α.
Το ισχύον καθεστώς προβλέπει απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ που είναι:
• Εκπτωση 20% επί του τελικού ποσού του φόρου για τους ιδιοκταήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.
• Εκπτωση 50% στον φορολογούμενο, τον ή την σύζυγο και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του, αν διαπιστώνεται οικονομική αδυναμία πληρωμής της συνολικής οφειλής και εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:
α) Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας «και του είδους του δικαιώματος» δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ. και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου, δεν υπερβαίνει το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, των 150.000) ευρώ για τον έγγαμο και τον ή τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για τον έγγαμο, τον ή την σύζυγό του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα.
• Εκπτωση 100% εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:
α) Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ.
γ) Ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων ισούται ή υπερβαίνει τα τρία, ή ο φορολογούμενος, ο ή η σύζυγος ή οποιοδήποτε από τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του έχει αναπηρία σε ποσοστό 80% και άνω.
• Επίσης με πράξη της Φορολογικής Διοίκησης μπορεί να χορηγείται αναστολή πληρωμής του φόρου σε επιχειρήσεις υπό τις εξής προϋποθέσεις:
α) ο συνολικός κύκλος εργασιών του νομικού προσώπου, κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΦΕ, δεν υπερβαίνει το δεκαπλάσιο του συνολικού φόρου,
β) ο συνολικός κύκλος εργασιών, όπως ορίζεται στο προηγούμενο εδάφιο, έχει παρουσιάσει μείωση άνω του 30% σε σχέση με το προηγούμενο προς αυτό φορολογικό έτος,
γ) ο συνολικός κύκλος εργασιών λαμβάνεται όπως προκύπτει μετά από έλεγχο της Φορολογικής Διοίκησης, ο οποίος διενεργείται υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την υποβολή σχετικής αίτησης.
Μέσα στις επόμενες μέρες θα αρχίσουν να αναρτώνται στο Taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, με τα οποία πάνω από 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν συνολικό φόρο ύψους 2,65 δισ. ευρώ σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Φέτος το ποσό του φόρου θα είναι ίδιο με το περυσινό εκτός από τους φορολογούμενους που είχαν μεταβολή στην ακίνητη περιουσία τους, ενώ θα ισχύσουν και οι εκπτώσεις που φθάνουν μέχρι και την πλήρη απαλλαγή για ορισμένες κοινωνικές ομάδες.
Αλλαγές στην κατανομή του ΕΝΦΙΑ με παρεμβάσεις στα κλιμάκια και τους συντελεστές, αλλά όχι στο ποσό της είσπραξης, αναμένονται το 2016 σε συνδυασμό με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.

Νάντια Γιαννακοπούλου - Η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ τελείωσε οριστικά ! Νέα Αρχή, για Ελπίδα και Προοπτική

Στο Προεδρείο της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ συμμετείχε η Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015. 

Στα πλαίσια της συνεδρίασης, η κα Γιαννακοπούλου έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: 
 
«Η εποχή της λεηλασίας του ΠΑΣΟΚ και της απομόνωσης των δυνάμεών του τελείωσε οριστικά. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, και θα παραμείνει εδώ και αύριο. Το ΠΑΣΟΚ δεν δραπετεύει σαν τον κ. Τσίπρα. Δεν θα είναι το εξιλαστήριο θύμα της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αλλά ούτε και της ΝΔ.
Ο λαός τώρα ξέρει ποιός διαμόρφωσε την εθνική γραμμή και ποιός τον έβαλε σε περιπέτειες. Το ψευτοδίλημμα «μνημόνιο/αντιμνημόνιο» και η αλαζονεία της απελθούσας κυβέρνησης, που κόντεψε να μας οδηγήσει στην καταστροφή, πρέπει να γίνουν παρελθόν. Από το ΕΓΩ του κ. Τσίπρα στο Εμείς.
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Η Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ. Για να διαμορφώσουμε τον Τρίτο πόλο στην πολιτική ζωή,απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό της Νέας Δημοκρατίας, απέναντι στις τυχοδιωκτικές επιλογές και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Mε σαφές προοδευτικό, πατριωτικό και δημοκρατικό στίγμα. Είναι ώρα για όλους όσους θεωρούμε ότι ανήκουμε σε αυτόν τον χώρο να κάνουμε την υπέρβασή μας και να ξανασυναντηθούμε στην κάλπη.
Στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου το ΠΑΣΟΚ αντεπιθίθεται, δικαιώνεται, παρεμβαίνει δυναμικά ξανά. Διεκδικεί τη στήριξη των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που ψήφισαν και τίμησαν την παράταξή μας. Και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο. Πορεύεται μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, για να διασφαλίσει το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας μας.
Αλλάζουμε τα δεδομένα, ανοίγουμε νέους δρόμους, δημιουργούμε ελπίδα και προοπτική για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Ελπίδα και προοπτική για τη χώρα μας, που θέλουμε να την δούμε ξανά δυνατή, ξανά φωτεινή, ξανά ενωμένη, ξανά υπερήφανη.
Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες να γυρίσουν στις ρίζες τους, στο σπίτι τους. Να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ.
Κάνουμε μια Νέα Αρχή.»

ΕΛΛΑΔΑ: 6 δημόσιοι υπάλληλοι θα παρακολουθούν ένα ...φωτοτυπικό !

Σάλος με την απόφαση του ΙΚΑ Ορεστιάδας να συστήσει ..εξαμελή επιτροπή παρακολούθησης σωστής λειτουργίας φωτοτυπικού !
 Δείτε την απόφαση:



πηγή

Τη Δευτέρα η τελευταία προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

Τη Δευτέρα είναι η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 που θα υποβληθούν από την 1η/9/2015 έως την 4η/9/2015, δεν θα επιβάλλονται τα πρόστιμα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης.
 Διευκρινίζεται, επίσης, ότι την προσεχή Δευτέρα, 31 Αυγούστου, είναι η τελευταία ημέρα για την εφάπαξ καταβολή του φόρου με έκπτωση 2%, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις:
- νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία,
-φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).
-καταβολή της 1ης δόσης του φόρου, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις:
- νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 28/8/2015),
- φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).
 Προκειμένου για ηλεκτρονικές πληρωμές που θα γίνουν τη Δευτέρα 31/8/2015 μέσω web  banking, η καταβολή αυτή πρέπει να γίνει εντός του ωραρίου λειτουργίας του κατά περίπτωση πιστωτικού ιδρύματος. Για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 που θα υποβληθούν από την 1η/9/2015 έως την 4η/9/2015, δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης.

Αλ. Τσίπρας: «Οποιος θέλει να πενθήσει ή να αποδράσει, έχει το δικαίωμα»

«Παρά τις δυσκολίες θα καταφέρουμε να περάσουμε τον δύσκολο κάβο, για να υπερασπιστούμε τις μεγάλες αξίες, τους εργαζόμενους τους ανέργους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματος.
Είπε ότι «συζητάμε, συνεδριάζουμε, αποφασίζουμε, δρούμε σε ένα πολεμικό πολιτικό τοπίο», ότι «όλο αυτό το διάστημα δεν σταματήσαμε να δίνουμε μάχες με πείσμα και αποφασιστικότητα για να διεκδικήσουμε το δίκιο του ελληνικού λαού». «Παλέψαμε», τόνισε, «με θεριά, μέσα κι έξω από τη χώρα, ούτε μια στιγμή όμως δεν δειλιάσαμε να πάρουμε ρίσκα, να ξεπεράσουμε τα όρια, να φτάσουμε μέχρι το τέλος».
Απάντησε σε όσους λένε ότι αυτός ο αγώνας πήγε χαμένος: «ας φανταστούμε πού θα ήταν η χώρα, η συμφωνία και η αριστερά χωρίς αυτόν τον αγώνα. Τι συμφωνία θα έφερνε αλήθεια ο Σαμαράς αν έμενε πρωθυπουργός;».
«Στο τέλος πήραμε μια δύσκολη επιλογή να μην αποδεχτούμε τη μαζική αυτοκτονία που μας ετοίμαζαν οι πιο ακραίες συντηρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη», είπε και τόνισε ότι «έχουμε απόλυτα ήσυχη τη συνείδηση μας, είμαστε περήφανοι για τις επιλογές μας αλλά και για κάθε σπιθαμή που κερδίσαμε στο έδαφος της διαπραγμάτευσης, και σήμερα είμαστε πάλι εδώ με τις αμυχές του πολεμιστή που δεν παραδόθηκε και την αποφασιστικότητα και την εμπειρία για να συνεχίσουμε τον αγώνα».
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι στην εκλογική μάχη θα κριθεί το δικαίωμα του λαού να συνεχίσει να αγωνίζεται και να ελπίζει.
Με το βλέμμα στους αποχωρήσαντες, σημείωσε ότι «θα μπορούσαμε να παραμείνουμε αμόλυντοι και άσπιλοι, να υποκριθούμε ότι εκτός ευρωζώνης μπορούμε να εγγυηθούμε το ίδιο και καλύτερο επίπεδο για τους πολλούς, να παραδώσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού στη μανία του παλαιού πολιτικού καθεστώτος». «Αν δεν λερώναμε τα δικά μας τα χέρια ποιος θα ξελάσπωνε το μέλλον;» διερωτήθηκε, για να σημειώσει ότι «είμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και τις δικές μας αδυναμίες, προσπαθώντας να ανοίξουμε δρόμους, προχωρώντας μπροστά ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν».
«Δεν παραδίδουμε τα όπλα, συνεχίζουμε τη μάχη, είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε μπροστά, μόνο μπροστά», σημείωσε, για να επισήμανει: «Όποιος θέλει να πενθήσει, έχει το δικαίωμα να πενθήσει, όποιος θέλει να αποδράσει, έχει το δικαίωμα να αποδράσει». «Εμείς προχωράμε μπροστά, μόνο μπροστά», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Με σύνθημα: «Μόνο μπροστά», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι «από τη μία είναι το παλιό πολιτικό σύστημα», «απέναντι μας είναι όλο το παλιό που έσπρωξε τη χώρα στην τραγωδία, που μας στοιχειώνει και μας βάζει τρικλοποδιές σε κάθε βήμα».
«Από την άλλη», υπογράμμισε, «είναι η Αριστερά, εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουμε να γκρεμίσουμε με κοινωνικές μάχες αυτό το καθεστώς που χτίστηκε τόσα χρόνια». «Είμαστε καταδικασμένοι να δώσουμε αυτή τη μάχη και να τα καταφέρουμε, και θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν είναι εύκολες και δεδομένες οι μεταρρυθμίσεις και τα μεγάλα διλήμματα πολιτικής που έχουμε μπροστά μας. Τόνισε πως όμως στη δύσκολη αυτή μάχη «καταφέραμε να ανοίξουμε ρωγμές όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στη συμφωνία». «Με τον Ευκλείδη τον Τσακαλώτο διαπραγματευόμασταν 17 ώρες για να σώσουμε τη δημόσια περιουσία», είπε χαρακτηριστικά.
Απευθυνόμενος στο σώμα της σύσκεψης και σε όλα τα μέλη του κόμματος, τους κάλεσε να συστρατευτούν όλοι στη μάχη. «Όλοι μας πρέπει να πάρουμε θέση στη μάχη», επισήμανε.
Το μεγάλο «Όχι» του δημοψηφίσματος, σημείωσε, «δεν πρέπει να το αφήσουμε ούτε στους νεκροθάφτες του, ούτε στους αυτοδιοριζόμενους αντιπροσώπους του». «Είναι», τόνισε, «το "Όχι" του λαού, της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε τα ρίσκα, που έδωσε τη μάχη μέχρι το τέλος. Αυτό το "Όχι" δεν τελείωσε με τις διαπραγματεύσεις και θα καθοδηγεί τη δράση μας για πολύ καιρό». «Με αυτό το "Όχι" θα βαδίζουμε το επόμενο διάστημα στις αποσκευές μας», σημείωσε.

Τραγωδία στην Ελασσόνα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 4χρονο αγοράκι

Μία ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή Καλλιθέα της Ελασσόνας.
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 27χρονη παρέσυρε και τραυμάτισε 4χρονο αγοράκι. 

Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά, καθώς το άτυχο παιδάκι είχε υποκύψει στα τραύματά του.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ελασσόνας.

ΚΑΡΤΕΣ - Στοιχεία κατάρρευσης για Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ και στην δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ


Στοιχεία – σοκ για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε η δημοσκόπηση που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
dhmofiliaΣύμφωνα με αυτήν το κόμμα που κυβέρνηση για επτά μήνες την χώρα αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός παρουσιάζουν στοιχεία δημοσκοπικής κατάρρευσης, σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μέτρησης (δημοφιλία, διαπραγμάτευση, κυβερνησιμότητα κ.λ.π.)
prothesiΠάντως στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με τρεις μονάδες διαφορά, αν και εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε πως 2 μήνες πριν, η διαφορά στην έρευνα της ίδιας εταιρείας ήταν στο 18% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ!
Δείτε τις πιο βασικές κάρτες της μέτρησης:


arxhgoi
diapragmatesyh satrhgikh
ekloges

Η «φονική» ατάκα Μεϊμαράκη για Τσίπρα και η… Νικολούλη!

Με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο σχολίασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha, μιλώντας στο ίδιο κανάλι.
«Ο κ. Τσίπρας έχει χαθεί έξι μέρες. Συγχαρητήρια, είναι επιτυχία που τον βρήκατε στον Alpha» είπε με χιούμορ ο πρόεδρος της ΝΔ για να συμπληρώσει:
«Έχετε και τη Νικολούλη βέβαια»!

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Με μεγάλη επιτυχία η γιορτή Λαδιού και Λαλαγγίδας στο Βλαχόπουλο !

Πλήθος κόσμου έλαβε μέρος στην γιορτή Λαλαγγίδας και Ελαιολάδου που διοργάνωσε χθές βράδυ για μία ακόμα χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Βλαχόπουλου στον χώρο της κεντρικής πλατείας  του χωριού.
 Κάτοικοι και επισκέπτες απόλαυσαν τις παραδοσιακές λαλαγγίδες από τα χέρια των μελών του συλλόγου συνοδεία καλοψημένης γουρνοπούλας και άλλων εδεσμάτων με ζωντανή μουσική ,άφθονο κρασί και παγωμένη μπύρα διασκεδάζοντας έως τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την
παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι του δήμου Πύλου -Νέστορος Λεωνίδας Γαιτάνης ,Ιωάννης Ρούσσος η εντεταλμένη σύμβουλος Δ.Ε Παπαφλέσσα Μαρία Αντωνοπούλου η πρόεδρος της Τ.Κ Μεθώνης ,ο πρόεδρος του Συλλόγου Βλαχοπουλαίων Αθήνας Γιώργος Χρονάς ,πρόεδροι κοινοτήτων εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου  


Τα πάνω - κάτω μετά την παραδοχή Χαϊκάλη για την offshore στην Κύπρο

Τα πάνω - κάτω μετά την παραδοχή Χαϊκάλη για την offshore στην Κύπρο«Προθεσμία» του έδωσε ο Τέρενς Κουίκ να φέρει τα χαρτιά - Σύμφωνα με πληροφορίες θα απομακρυνθεί γιατί το πρόβλημα αγγίζει το πρωθυπουργικό περιβάλλον και υπουργούς που γνώριζαν ακόμη και πριν μπει στην κυβέρνηση
Σε μείζον πρόβλημα για την απελθούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξελίσσεται ο τέως υφυπουργός Εργασίας Παύλος Χαϊκάλης ο οποίος ομολόγησε ότι διατηρεί offshore εταιρεία στην Κύπρο. Ο Τέρενς Κουίκ έδωσε προθεσμία στον συνάδελφό του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να προσκομίσει μέχρι το μεσημέρι τα χαρτιά που ισχυρίζεται ότι δείχνουν πως είχε την offshore που ξέχασε να δηλώσει για λόγους... πνευματικών δικαιωμάτων.
O Παύλος Χαϊκάλης αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χαϊκάλης αναμένεται να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων. Κι αυτό διότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θεωρεί ότι το πρόβλημα αγγίζει το περιβάλλον των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου που ενδέχεται να γνώριζαν για την offshore ακόμη και πριν ο Παύλος Χαϊκάλης μπει στην κυβέρνηση για να... δροσίσει την καυτή πατάτα του ασφαλιστικού.

Η παραδοχή Χαϊκάλη ότι είναι ιδιοκτήτης offshore

Μετά τον ασφυκτικό κλοιό που δημιούργησαν οι ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη ο τέως υφυπουργός Εργασίας ομολόγησε ότι είναι ιδιοκτήτης offshore.

Ο απερχόμενος υφυπουργός παραδέχθηκε ότι διαθέτει εξωχώρια εταιρία με έδρα στην Κύπρο, ομολόγησε ότι την είχε αποκρύψει από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές αλλά και από την κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου περιουσιακής κατάστασης βουλευτών και επιχείρησε να παρουσιάσει… απίστευτες δικαιολογίες για να πείσει ότι όσα έκανε ήταν και νόμιμα και ηθικά!

«Δεν πρόκειται για offshore εταιρία αλλά μια εταιρεία που διασφαλίζει τα πνευματικά μου δικαιώματα για κινηματογραφικές και θεατρικές εργασίες που παίζονταν στην Κύπρο, όταν ασκούσα το επάγγελμα του ηθοποιού. Δεν υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα από αυτή την εταιρία, η οποία ουσιαστικά είναι από το 2011 ανενεργή» φέρεται να υποστήριξε σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega.

Τι εννοεί όμως ο πρώην υπουργός όταν λέει ότι ίδρυσε την εταιρία για την προστασία των πνευματικών του δικαιωμάτων; Θεωρεί μήπως ότι υπάρχουν offshore εταιρίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα , κάτι σαν ΜΚΟ; Οι πληρωμές για τα κινηματογραφικά και θεατρικά έργα που παίζονταν στην Κύπρο που και πως γίνονταν; Νόμιμα και φανερά ή μέσω της «κρυφής» offshore εταιρίας;

Τα παραπάνω ερωτήματα στα οποία ο κ. Χαϊκάλης απέφυγε να δώσει απαντήσεις θα κληθούν να τα απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές που βάσει νόμου ενεργοποιούνται να ερευνήσουν. Κυρίως, η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής και κατ επέκταση το ΣΔΟΕ.

Σε κάθε περίπτωση η παραδοχή του κ. Χαϊκάλη αποτελεί και ομολογία παραβίασης του σχετικού νόμου για αναληθή δήλωση «πόθεν έσχες» και παράνομη κατοχή offshore λόγω της ιδιότητά του ως υπουργού. 

Εκτός αυτών, η αποκάλυψη δημιουργεί μια ακόμα κηλίδα στο προφίλ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που είχε κάνει παντιέρα την διαφάνεια και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Επικοινωνίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ οι ΑΝΕΛ έχουν καλέσει τον βουλευτή μέσα σε 24 ώρες να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία τα όσα δηλώνει προφορικά.

Τα στοιχεία αυτά, κατά τον κ. Κουίκ, θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο Υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη.


 Πρώτο Θέμα

ΒΙΝΤΕΟ: Πέταξαν αβγά στον Κώστα Λαπαβίτσα -«Εχετε μούτρα να μιλάτε; Ντροπή, είστε ξεφτίλες»

Επίθεση με αβγά δέχθηκε ο Κώστας Λαπαβίτσας και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρα Τσανάκα στην Καβάλα, πριν την έναρξη της πολιτικής εκδήλωσης της «Λαϊκής Ενότητας».
Την ώρα που Λαπαβίτσας και Τσανάκα παραχωρούσαν συνέντευξη σε τοπικά ΜΜΕ σε κεντρική πλατεία της Καβάλας, ένας νεαρός άνδρας εκτόξευσε προς το μέρος τους αβγά. Το πρώτο βρήκε την κυρία Τσανάκα και το δεύτερο τον Κώστα Λαπαβίτσα.
Και οι δύο τους έσπευσαν προς το μέρος του νεαρού και ακολούθησε φραστικό επεισόδιο, με τον νεαρό να λέει «έχετε τα μούτρα να βγαίνετε να μιλήσετε στο κόσμο ντροπή σας τίποτα δεν ψήφισα, κανέναν, αλλά  κολοτούμπες δεν θα ψηφίσω. Είστε όλοι ξεφτίλες» και τον κ. Λαπαβίτσα με εκνευρισμό να του επαναλαμβάνει σε υψηλούς τόνους «δεν ξέρεις τι λες».

ΜΕΣΣΗΝΙΑ : Αμετάβλητη η κορυφή –Νέα πρόσωπα σε μη εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ;

Με τον Αντώνη Σαμαρά επικεφαλής του ψηφοδελτίου τον Γιάννη Λαμπρόπουλο  και τον Μίλτο Χρυσομάλλη στις πρώτες θέσεις  αλλά πιθανόν με αλλαγές στις μη εκλόγιμες θέσεις θα συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στην Μεσσηνία
Οι επιτελείς του κόμματος εκτιμούν ότι με την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον εφικτός ο στόχος της εκλογής 3 βουλευτών του κόμματος στην εκλογική περιφέρεια της Μεσσηνίας
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsmessinia το ψηφοδέλτιο θα συμπληρωθεί στις τελευταίες θέσεις  από προσωπικότητες που έχουν λαϊκό έρεισμα και προέρχονται κυρίως από τον χώρο της Τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ συγχρόνως  δεν έχουν φθαρεί από άσκηση κυβερνητικής εξουσία και δεν έχουν προκαλέσει με την παρουσία τους στα κοινά το λαϊκό αίσθημα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου