13.5.20

Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα διόδια - δεν υπάρχει λόγος

«Δεν πρόκειται να δούμε αυξήσεις στα διόδια γιατί απλούστατα δεν υπάρχει λόγος. Δεν θα βοηθούσε ούτε στην ανάπτυξη του τουρισμού μας, που το έχουμε ανάγκη, ούτε και άλλες δραστηριότητες της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.
Ο υπουργός σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, επανέλαβε πως «οι πολίτες που είχαν προμηθευτεί κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μεταφοράς, μηνιαίας ή μεγαλύτερης διάρκειας, και δεν τις χρησιμοποίησαν αυτό το διάστημα, θα έχουν τη δυνατότητα της πίστωσης χρόνου στην επόμενη αγορά κάρτας τους». Όπως εξήγησε ο υπουργός, όταν ανανεωθεί μια κάρτα διάρκειας π.χ. τριών ή έξι μηνών που επί δύο μήνες δεν χρησιμοποιήθηκε, θα πιστωθούν οι ημέρες για τις οποίες υπήρχε περιορισμός των μετακινήσεων.
«Επομένως κάνουμε ακριβώς το αντίθετο από το να αυξήσουμε το εισιτήριο, μάλλον το μειώνουμε», τόνισε ο κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας ότι από την 1η Ιουνίου, θα δοθεί μια επιπλέον έκπτωση 10% και για αυτούς που θα αγοράσουν νέα ετήσια κάρτα, πέρα από την όποια πίστωση δικαιούνται.

12.5.20

Σε ισχύ έως το τέλος του έτους οι ρυθμίσεις για τα τραπεζοκαθίσματα

Το πιο πιθανό είναι ότι οι ρυθμίσεις για την εστίαση και η δυνατότητα επέκτασης του χώρου που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα να ισχύσουν μέχρι το τέλος του χρόνου, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», του ΟΡΕΝ.
Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο που αφορά στην δύσκολη μεταβατική περίοδο, για ορισμένους μήνες, ενδεχομένως μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες της εστίασης, για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας».
Σχετικά με τη ρύθμιση είπε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη να μείνουν ανοικτοί διάδρομοι (γύρω στο 1.80 μ.) και πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.  Ακόμα θα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους για πεζοδρομήσεις όπως επίσης και να μειώσουν κατά 50% τα τέλη σε εκείνα τα καταστήματα που δεν έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τους εξωτερικούς χώρους που χρησιμοποιούν. Σε κάθε περίπτωση η επέκταση θα γίνεται χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών.
Αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει στα σχέδια της κυβέρνησης πλάνο για μειώσεις στους μισθούς. Αναφέρθηκε στις διευκολύνσεις που έγιναν στο διάστημα της πανδημίας στους εργαζομένους στο δημόσιο και έδωσε έμφαση στην καθιέρωση της τηλεργασίας, η οποία θα καθιερωθεί «με θεσμικό τρόπο» κυρίως στη διοίκηση, στα οικονομικά και λογιστικά του δημοσίου. Η θεσμοθέτηση, όπως είπε, δεν θα γίνει γρήγορα καθώς απαιτείται μελέτη και δεν πρέπει να γίνει σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. «Γενικά θα έλεγα ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αξίζει να καταβάλουν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες και να κερδίσουν σε κύρος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι απολαμβάνουν τη μονιμότητα στη δουλειά τους  και οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ότι εργάζονται για το καλό του συνόλου και περισσότερο από όσο πρέπει. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι δίκαιη με όλους», τόνισε.

Νέα παράταση μέχρι τις 31 Μαΐου για αγορά πετρελαίου θέρμανσης

Νέα παράταση μέχρι τις 31 Μαΐου στη δυνατότητα αγοράς πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) δινει το Υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός, Απόστολος Βεσυρόπουλος,
Η σχετική προθεσμία έληγε στις 15 Μαΐου και με την υπουργική απόφαση παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών: "Η νέα παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω της αυξημένης ζήτησης και για να διευκολυνθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης σε χαμηλή τιμή. Παράλληλα, το συγκεκριμένο μέτρο θα ενισχύσει την αγορά καυσίμων, που έχει πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού."

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου