14.4.18

Να γιατί δεν πρέπει να τρώτε το κλασικό, άσπρο ψωμί

Οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε το παραδοσιακό, άσπρο ψωμί. Δηλαδή ψωμί με λευκό αλεύρι, το οποίο σίγουρα δεν ανήκει στην κατηγορία των τροφών που παίρνουν... έπαινο.
Αναφορικά με το άσπρο ψωμί, πρέπει να γνωρίζετε ότι η πιο υγιεινή επιλογή είναι το αλεύρι -και γενικώς οι τροφές- που είναι ολικής άλεσης.
Έστω, λοιπόν, ότι “κόβετε μαχαίρι” το άσπρο ψωμί από την διατροφή σας, τι θα σας συμβεί; Δείτε παρακάτω τις απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα...
Μείωση στην κατακράτηση νερού και άρα μείωση σωματικού βάρους
Το ψωμί είναι γεμάτο από υδατάνθρακες και αν τους κόψετε απότομα από τη διατροφή σας, τότε θα δείτε σχεδόν αμέσως να χάνετε κιλά. Αυτό είναι κυρίως βάρος από την απώλεια του νερού που συσσωρεύεται στο σώμα.
Το σώμα αποθηκεύει υδατάνθρακες υπό την μορφή γλυκογόνου, ένα γαλακτικό οξύ που συλλέγει νερό. Κάθε γραμμάριο υδατάνθρακα που διατηρείται στο σώμα, εκείνο το διατηρεί και δεσμεύει τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερο νερό από ό,τι το βάρος του κάθε γραμμαρίου υδατάνθρακα.
Μείωση της πείνας
Οι επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως αυτοί στο άσπρο ψωμί, προκαλούν απότομη αύξηση του στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, το οποίο στη συνέχεια (αφότου καταναλώσετε άσπρο ψωμί) πέφτουν γρήγορα. Αυτές οι απότομες διακυμάνσεις συγχέουν τον εγκέφαλο. Ως αποτέλεσμα, εκείνος δίνεις το “σήμα” της πείνας για να εξισορροπήσει τις ενδεχόμενες διακυμάνσεις στο σωματικό βάρος.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κόψετε εντελώς το ψωμί από τη διατροφή σας, αλλά πρέπει να αντικαταστήσετε τις κενές του θερμίδες με δημητριακά ολικής αλέσεως που ρυθμίζουν εξισορροπούν το σάκχαρο στο αίμα.
Αύξηση της ενέργειας και καλύτερη πέψη
Σε αντίθεση με την ολικής άλεσης, ή το μαύρο, το άσπρο ψωμί δεν περιέχει ίνεςπου είναι απαραίτητες για τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και την πέψη. Αυτός είναι ο λόγος που αυτές οι τροφές προκαλούν δυσκοιλιότητα και προβλήματα στην πέψη. Μόλις βγάλετε το λευκό ψωμί από την καθημερινή διατροφή σας και συμπεριλάβετε σε αυτή δημητριακά ολικής αλέσεως, η πέψη σας θα βελτιωθεί.
Επίσης, οι υδατάνθρακες είναι οι τροφές-καύσιμα για τον εγκέφαλο. Αν οι υδατάνθρακες είναι καλής ποιότητας, ο εγκέφαλος θα λειτουργεί κανονικά, χωρίς παρεμβολές, αλλά εάν δεν είναι, το σώμα αντιδρά αρνητικά και θα νιώσετε ένα αίσθημα δυσφορίας και κόπωσης.


iatropedia

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ !!! Οργή για τις ειρωνείες με στόχο τον αδικοχαμένο σμηναγό.

Οι "μάγκες" του διαδικτύου, ο σμηναγός και οι αθλιότητες!

Ακόμη και οι θρασύδειλοι του διαδικτύου -που πίσω από την ασφάλεια του πληκτρολογίου και της ανωνυμίας ξέρουν να λένε πολλά - ξεπέρασαν τον εαυτό τους αυτή τη φορά.
Στο στόχαστρο εκείνων με τις ...κουκούλες του διαδικτύου μπήκε αυτή τη φορά το αδικοχαμένο 34χρονο παλικάρι , ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος που έχασε τη ζωή του μετά από πτώση του Mirage 2000-5 ανοικτά της Σκύρου.
Οι γνωστοί -άγνωστοι ,ακόμη μία φορά, εμφανίστηκαν για να σκορπίσουν μίσος και να γράψουν αθλιότητες που μόνο τη μικροψυχία τους θα μπορούσαν να μαρτυρήσουν...
Είχαν δε το θράσος όχι απλά να ειρωνευτούν τον αδικοχαμένο πιλότο αλλά να φτάσουν να "αγγίζουν" και την άτυχη σύζυγό του.

Ανατροπή στην υπόθεση της 25χρονης: Δεν υπήρξε επίθεση και απόπειρα βιασμού

Απίστευτη τροπή παίρνει η ιστορία με την απόπειρα βιασμού της 25χρονης βοηθού οδοντιάτρου στου Γκύζη. Όπως αποκαλύφθηκε, η νεαρή κοπέλα σκηνοθέτησε την ιστορία για να αναβάλλει το γάμο της με δάσκαλο πολεμικών τεχνών.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η νεαρή κοπέλα λύγισε μπροστά στην πίεση των αστυνομικών, που είχαν εντοπίσει σοβαρά κενά στην κατάθεσή της, με αποτέλεσμα να παραδεχτεί το ψέμα της. Στη συμπληρωματική της κατάθεση, παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε αλλοδαπός δράστης, ούτε συνεργός του, και πως έπλασε την ιστορία και ότι αυτοτραυματίστηκε με σουγιά στην κοιλιά, στο μηρό και στο στήθος.

Η νεαρή βοηθός οδοντιάτρου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη καθώς της ασκήθηκε δίωξη για άσκοπη κινητοποίηση των Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι για την απόπειρα βιασμού είχε εκδώσει ανακοίνωση και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, βάλλοντας κατά των Αρχών για την ελλιπή αστυνόμευση σε περιοχές του κέντρου.

Χτύπημα για το θεαθήναι

Έγινε τελικά σήμερα τα ξημερώματα η πυραυλική επίθεση στη Συρία από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία, όπως είχε προαναγγείλει ο Ντόναλντ Τραμπ με tweet την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις στρατιωτικές διοικήσεις των τριών συμμαχικών χωρών εξαπολύθηκαν περίπου 100 πύραυλοι με στόχο ένα ερευνητικό κέντρο στη συνοικία Μπαρζάχ της Δαμασκού, στο οποίο θεωρείται ότι πραγματοποιούνται έρευνες και παραγωγή χημικών και βιολογικών όπλων, ένα κέντρο αποθήκευσης χημικών όπλων στη Χομς και άλλος ένας αποθηκευτικός χώρος κοντά στη Χομς. Συνολικά δηλαδή επλήγησαν τρεις στόχοι.
Οι Συριακές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι απέκρουσαν "τους περισσότερους" από τους συμμαχικούς πυραύλους και πως οι εγκαταστάσεις που χτυπήθηκαν είχαν εκκενωθεί αφού υπήρχε σχετική πληροφόρηση από τη Ρωσία και πως από τις επιθέσεις υπάρχουν πέντε Σύροι τραυματίες και κανένας νεκρός.

Για το θεαθήναι

Η σημερινή πυραυλική επίθεση είναι άλλη μια αποσπασματική ενέργεια της Δύσης στη Συρία, η οποία δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα στην πραγματικότητα του πολέμου. Η κίνηση αυτή έγινε μόνο για πολιτική κατανάλωση και ως "επίδειξη δύναμης". Επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία διάθεση πραγματικής εμπλοκής για την ανατροπή της ισορροπίας και το χτύπημα έπαιξε μόνο το ρόλο ενός άλλοθι ότι "δεν ανεχόμαστε τη χρήση χημικών όπλων".

Το κατά πόσον όμως υπήρξε πραγματικά επίθεση με χημικά όπλα στη Ντούμα το Μεγάλο Σάββατο και τι είδους χημικά ήταν αυτά, μένει να αποδειχθεί. Ήδη έχουν φτάσει στην περιοχή της επίθεσης κλιμάκια ειδικών επιστημόνων του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) και τις επόμενες ημέρες θα συλλεγούν στοιχεία για να υπάρξει κάποιο πόρισμα. Έχει πάντως σημασία και το γεγονός ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι στην Ντούμα έγινε χρήση του απαγορευμένου αερίου σαρίν ή μόνο του μη ρητά απαγορευμένου αερίου χλωρίνης. Αυτό το παραδέχθηκε σήμερα και ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Ντάνφορντ.

Χαρακτηριστικό της θεατρικής διάστασης της επίθεσης είναι το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας είχαν ειδοποιήσει έγκαιρα τη Ρωσία για το χρόνο και τον τόπο της επίθεσης ώστε να μην υπάρξουν απώλειες στις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία. 
Οι Ρώσοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τη Συριακή κυβέρνηση και έτσι οι επίμαχες εγκαταστάσεις είχαν εγκαίρως εκκενωθεί. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά δηλαδή. Απλά ένα απαραίτητο επικοινωνιακό event για την τόνωση της δημοτικότητας του Τραμπ, της Μέι και του Μακρόν.
 
 
koutsomitis.blogspot.gr

Τα 12 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να ανεβάζεις στο Facebook σήμερα κιόλας

Το Facebook αναδιαμφισβήτητα αποτελεί μια υπερδύναμη στο διαδίκτυο με δυνανότητες που επεκτείνονται πέρα από την απλή επικοινωνία μεταξύ των χρηστών.
Ολοι πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή στο τι ανεβάζουν στο προφίλ τους και γενικότερα με αυτά που μοιραζόνται στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου.
Αν σκεφτεί κανείς ότι το Facebook αριθμεί περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, τότε θα συνειδητοποιήσει ότι οι πληροφορίες που ανεβαίνουν σε αυτό ελλοχεύουν πολλούς κινδύνους.
Το πρόσφατο σκάνδαλο με την Cambridge Analytica όπου παραβιάστηκαν τα προσωπικά δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook προβλήματισε πολλούς χρήστες.
Μάλιστα κάποιοι αποφάσισαν να διαγράψουν τον λογιαριασμό τους. Άλλοι πάλι σταμάτησαν να ποστάρουν φωτογραφίες.
Αν εσείς θέλετε να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook και να προστατέψετε το προφίλ σας καλύτερα, μπορείτε να σταματήσετε να κάνετε τα 12 πράγματα που ακολουθούν.
1. Σταματήστε να κάνετε check in
2. Μην ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας
3. Μην αναφέρετε πότε και πού πηγαίνετε διακοπές
4. Μην αποκαλύπτετε την οικογενειακή σας κατάσταση
5. Μην λέτε πότε έχετε γενέθλια
6. Μην δίνετε στοιχεία από τη διευθύνση του σπιτιού και της εργασίας σας
6. Μην δίνετε στοιχεία της πιστωτικής κάρτας
7. Μην έχετε στο προφίλ σας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου
8. Μην ανεβάζετε φωτογραφία από την ταυτότητα ή το διαβατήριο σας
9. Ούτε φωτογραφία από κάρτα επιβίβασης στα ΜΜΜ
10. Μην ανεβάζετε φωτογραφίες από το σχολείο του παιδιού σας
11. Μην έχετε φίλους που δεν γνωρίζετε
12. Μην έχετε ενεργοποιημένες τις υπηρεσίες τοποθεσίας

Απίστευτη τραγωδία: Σκοτώθηκε, ενώ έπλενε το αυτοκίνητό του

Νεκρός, πίσω από αυτοκίνητο, στην οδό Αγ. Τριάδος στην Αρτέμιδα βρέθηκε ενας 37χρονος.
Ο άνδρας είχε τραύμα 2 εκατοστών στο κεφάλι του, που δεν φαίνεται να προκλήθηκε από εγκληματική ενέργεια.
Ο 37χρονος έπλενε το αυτοκίνητο και εικάζεται ότι κάποια στιγμή σηκώθηκε απότομα και χτύπησε με το κεφάλι στην κλειδαριά του πορτ μπαγκάζ, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

Έρευνα: Ο γάμος φέρνει την ευτυχία... αλλά μόνο αν είσαι φτωχός

Tο κοινό ταμείο μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην ευημερία ενός ατόμου που δεν έχει ιδιαίτερη οικονομική άνεση

Μπορεί ο γάμος για κάποιους να αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο, αλλά σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο θεσμός αυτός, μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ευτυχίας σας.
Προσοχή όμως! Ο γάμος μπορεί όντως να φέρει την ευτυχία... αλλά μόνο αν το εισόδημα και των δύο κυμαίνεται από 60.000 δολάρια και κάτω. 
Τουλάχιστον σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια των ΗΠΑ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα παντρεμένα ζευγάρια με ετήσιο εισόδημα κάτω των 60.000 δολαρίων ετησίως είχαν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης από τα ανύπαντρα ζευγάρια με ίδιο εισόδημα.
Οι ερευνητές της μελέτης πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κοινό ταμείο που έχει ένα παντρεμένο ζευγάρι, μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην ευημερία ενός ατόμου που δεν έχει ιδιαίτερη οικονομική άνεση, ενώ γι' αυτούς που αμείβονται με υψηλότερους μισθούς, τα πράγματα δεν έχουν μεγάλη σημασία.
Η έρευνα αυτή έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τις δεκάδες άλλες που έχουν πραγματοποιηθεί για την επίδραση του γάμου στην ευημερία. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει τόσο ότι οι έγγαμοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς από τους ανύπαντρους όσο και ότι ο γάμος είναι μια κύρια πηγή μακροχρόνιας πίεσης και άγχους.
Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Social Science Research είναι μία από τις πρώτες που ερευνά αν η ψυχολογία κατά τη διάρκεια του γάμου επηρεάζεται από την κοινωνικοοικονομική κατάσταση. 
Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία από την έρευνα Americans' Changing Lives, η οποία αποτελούταν από συνεντεύξεις με περισσότερους από 3.500 ενήλικες ηλικίας 24 έως 89 ετών στις ΗΠΑ και κάλυπταν θέματα κοινωνιολογίας, ψυχολογίας, ψυχικής και σωματικής υγείας.
Τα αποτελέσματα και σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Ben Kail, έδειξαν ότι ο γάμος μπορεί να επηρεάσει την υγεία και την ευτυχία.
«Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που είναι παντρεμένοι και κερδίζουν λιγότερα από 60.000 δολάρια ετησίως στο συνολικό εισόδημα των νοικοκυριών έχουν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Kail.
«Αλλά εκτός αυτού, ο γάμος δεν συνδέεται με την μείωση των συμπτωμάτων αν ήδη υπάρχει κατάθλιψη».
Ενώ, μεταξύ των ανθρώπων, με υψηλότερα επίπεδα εισοδήματος, εκείνοι που δεν παντρεύτηκαν παρουσίασαν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης από εκείνους που ήταν παντρεμένοι.

Τι βλέπουν τα παιδιά στην τηλεόραση

Οι συζητήσεις συνήθως μένουν στην ανάλυση των δεδομένων που αφορούν το λεγόμενο «δυναμικό κοινό» 18-54, το οποίο πρόσφατα αντικατέστησε το 15-44.

Την ίδια βαρύτητα που μπορεί να έχουν οι δημοσκοπήσεις για τα επιτελεία των κομμάτων έχουν και τα στοιχεία της Nielsen για τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τους παράγοντες της διαφημιστικής αγοράς, καθώς είναι αυτά, ας μη γελιόμαστε, που καθορίζουν το μέλλον ενός προγράμματος. Οι συζητήσεις όμως συνήθως μένουν στην ανάλυση των δεδομένων που αφορούν το λεγόμενο «δυναμικό κοινό» 18-54, το οποίο πρόσφατα αντικατέστησε το 15-44. 
Τη δική τους θέση στους πίνακες της Nielsen όμως έχουν και τα παιδιά ηλικίας 4-14 ετών, οι επιλογές των οποίων είναι ποικίλες και άκρως ενδιαφέρουσες.  
Παιδικές σειρές και ταινίες, σίριαλ και ριάλιτι συμπληρώνουν τη δεκάδα με τα δημοφιλέστερα προγράμματα που παρακολούθησαν οι μικροί τηλεθεατές το διάστημα 1.9.2010 - 28.3.2018, με σίγουρο νικητή τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αφού έξι στα δέκα προγράμματα είναι δικά του.

Τι προτιμά το νεανικό κοινό

Η 13χρονη Πατρίτσια Κάστρο, γνωστή και ως Πάττυ, εισέβαλε στη μικρή οθόνη το καλοκαίρι του 2010 και για δύο χρόνια κρατούσε συντροφιά στα έφηβα κορίτσια. Η αργεντίνικης παραγωγής τηλενουβέλα «Patty: η πιο όμορφη ιστορία» (Mega) προβλήθηκε για πρώτη φορά στη Λατινική Αμερική τον Απρίλιο του 2007 και γνώρισε την επιτυχία σε συνολικά 32 χώρες. Η ιστορία του «ασχημόπαπου» που ονειρευόταν να ανέβει στο παλκοσένικο αγαπήθηκε ιδιαίτερα και στην Ελλάδα, με αποκορύφωμα την επίσκεψη της 16χρονης πρωταγωνίστριας Ναταλία Εσκιβέλ στη χώρα μας τον Δεκέμβριο του 2010. Οι θαυμαστές της - μικροί και μεγάλοι - έκαναν ουρές έξω από τους χώρους όπου θα εμφανιζόταν για ένα της αυτόγραφο. Πάντως είναι γεγονός πως μια χαμηλής ποιότητας και αισθητικής λατινοαμερικανική παραγωγή έκανε, για ακόμα μία φορά, πάταγο. Το 25,9% των τηλεθεατών του επεισοδίου που προβλήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2010 ήταν παιδιά. Αν ανατρέξει κανείς στο ποσοστό ως προς τη συνολική τηλεθέαση (μερίδιο), εκεί όπου οι αριθμοί είναι πιο εντυπωσιακοί, θα δει ότι το 66,6% των παιδιών που είχαν ανοιχτή την τηλεόρασή τους τη δεδομένη στιγμή παρακολουθούσε το συγκεκριμένο επεισόδιο.
Τη δεύτερη θέση του πίνακα με τα δημοφιλέστερα προγράμματα των παιδιών την οκταετία αυτή κατακτούν οι «Βασιλιάδες», επίσης του Mega, και συγκεκριμένα το επεισόδιο που προβλήθηκε στις 2.2.2012. Η ιστορία του Μάρκου Βασιλιά, που υποδύθηκε ο Κώστας Κόκλας, ο οποίος μέσα σε μία ημέρα βρέθηκε από τα αλώνια στα σαλόνια και απέκτησε πολύ γρήγορα τους δικούς του υπηκόους.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, τη σειρά παρακολουθούσαν καθημερινά περισσότεροι από 2 εκατομμύρια τηλεθεατές, με το ένα τέταρτο να είναι ηλικίας 4-14 ετών. Οσον αφορά το συγκεκριμένο επεισόδιο, το ποσοστό των παιδιών ως προς το σύνολο του πληθυσμού έφτασε το 24,2%, ενώ το μερίδιο των παιδιών ανάμεσα στα προγράμματα που προβάλλονταν την ίδια ώρα έφτασε το 73,1%. Η σειρά διακόπηκε ύστερα από μία και κάτι σεζόν, λόγω προβλημάτων ανάμεσα στην εταιρεία παραγωγής και στο κανάλι, και παρ' όλο που υπήρχαν συζητήσεις για τη μετάδοση των επεισοδίων που είχαν ήδη γυριστεί από το κανάλι του Αμαρουσίου, η οικογενειακή σειρά δεν επανήλθε ποτέ στους δέκτες μας.
Survivors ακόμα  και στο... προαύλιο

Η επέλαση του τυφώνα από τον Αγιο Δομίνικο δεν έφερε τα πάνω κάτω μόνο στην τηλεόραση αλλά και στα προαύλια. Με το που χτυπούσε το κουδούνι για διάλειμμα οι μαχητές και οι διάσημοι έπαιρναν θέση μάχης με μόνο στόχο τη νίκη για την ομάδα τους. Φυσικά οι μικροί τηλεθεατές δεν αγωνίζονταν για ένα πιάτο λαχταριστά κεφτεδάκια ή για μία βραδιά σε πολυτελή βίλα όπου θα έκαναν βουτιές στη πισίνα υπό το φως του φεγγαριού, αλλά για να βρίσκονται, για λίγο, στη θέση του Ντάνου-Γιώργου Αγγελόπουλου, της Ευρυδίκης Βαλαβάνη, του Κωνσταντίνου Βασάλου και του Μάριου-Πρίαμου Ιωαννίδη. Τον τελικό παρακολουθήσαν 8 στα 10 (81,4%) παιδιά, δεν ξέρουμε ποιο πρόγραμμα ήταν εκείνο που μαγνήτισε το ενδιαφέρον των άλλων δύο παιδιών. Ως προς το σύνολο του πληθυσμού τον τελικό παρακολούθησαν 20,7% νεαροί survivors χαρίζοντας στο παιχνίδι την τρίτη θέση.
Θεωρήθηκε μία από πιο επιτυχημένες κωμικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης που έκανε τα μηχανάκια της Nielsen να χτυπούν κόκκινο κάθε Δευτέρα και τα παιδιά να προφασίζονται ότι είναι η αχτύπητη πεντάδα που περνούσε από τα σαράντα κύματα αλλά στο τέλος πάντα κατάφερνε να βγει αλώβητη. Ο Γιώργος Καπουτζίδης, μετά τις σπαρταριστές «Σαββατογεννημένες», έπλασε ένα παραμύθι δράσης προσφέροντας στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης. Εντεκα χρόνια μετά το τελευταίο επεισόδιο η κωμική σειρά του Mega «Στο παρά 5» συνεχίζει να προσελκύει τηλεθεατές ακόμα και στις επαναλήψεις της. Μπορεί στο διάστημα που εξετάζουμε η σειρά να είχε ολοκληρώσει τον κύκλο της, όμως ανάμεσα στα δημοφιλέστερα προγράμματα συγκαταλέγεται το επεισόδιο που προβλήθηκε σε επανάληψη στις 7.9.2011 και σημείωσε ποσοστό 21,3% ως προς το σύνολο του πληθυσμού και 66% ως προς τη συνολική τηλεθέαση τη δεδομένη ώρα προβολής.
Από τη δεκάδα με τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά προγράμματα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και παιδικά προγράμματα, όπως η τρίτη συνέχεια της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Μαδαγασκάρη», που προβλήθηκε στις 29.11.2014 από τον ΑΝΤ1 και συγκέντρωσε ποσοστό 20,1% κερδίζοντας την 7η θέση, και η σειρά κινουμένων σχεδίων «Μπομπ ο Σφουγγαράκης». Συγκεκριμένα, το επεισόδιο που προβλήθηκε μέσα από τη συχνότητα του Star στις 5.2.2012 συγκέντρωσε ποσοστό 19,5% και την 9η θέση.

Και Eurovision αλλά και «Το νησί»

Στην πέμπτη θέση, με ποσοστό 20,8% στο σύνολο και μερίδιο 75,9%, βρίσκεται ο τελικός τραγουδιού της Eurovision του 2011 (14.5.2011) που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, με τον Λούκα Γιώρκα και τον Stereo Mike να κατακτούν την 7η θέση. Την 6η θέση καταλαμβάνει το επεισόδιο του «Master Chef Junior» που προβλήθηκε στις 5.2.2012 (20,6% - 72,7%) και τη 10η θέση ο πρώτος κύκλος του «Master chef» από τον οποίο νικητής αναδείχθηκε ο Ακης Πετρετζίκης. Μάλιστα τον τελικό του παιχνιδιού μαγειρικής παρακολούθησε το 19,4% των παιδιών επί του συνολικού πληθυσμού, ενώ το μερίδιο ως προς τη συνολική τηλεθέαση της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας άγγιξε το 63,4%. 
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το πρόγραμμα που βρίσκεται στην 8η θέση. Η τηλεοπτική μεταφορά του best seller της Βικτόρια Χίσλοπ «Το νησί» (το σενάριο επιμελήθηκε η Μιρέλλα Παπαοικονόμου) τερμάτισε τα κοντέρ της Nielsen. Η σειρά-ύμνος στη ζωή και στη δύναμη του ανθρώπου συμπαρέσυρε στο ταξίδι της στην Κρήτη του 1939 και στη Σπιναλόγκα και τους νεαρούς τηλεθεατές. Συγκεκριμένα το τελευταίο επεισόδιο της σειράς που προβλήθηκε στις 23.5.2011 το παρακολούθησε το 68,5% των παιδιών, ποσοστό που επί του συνόλου ανάγεται στο 19,5%. Τελικά έχει μεγάλο ενδιαφέρον το τι παρακολουθούν τα παιδιά στην τηλεόραση.


ΒΗΜΑ

Νέο πρόγραμμα για τους αγρότες

Σύμφωνα με την πρόσκληση δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες παραγωγών, με την προϋπόθεση ότι είναι ενεργοί γεωργοί. 

Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων στήριξης μέσω του Μέτρου 5 και υπομέτρου 5.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 δημοσίευσαν από κοινού το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ, ο οποίος αποτελεί και τον ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης του προγράμματος.
Σύμφωνα με την πρόσκληση δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες παραγωγών, με την προϋπόθεση ότι είναι ενεργοί γεωργοί.
Το καθεστώς εφαρμόζεται για τα συστήματα ενεργητικής προστασίας, τις περιοχές της επικράτειας και τις καλλιέργειες που ορίζονται στις επόμενες περιπτώσεις:
α) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από τον παγετό σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες εσπεριδοειδών,
β) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες μηλοειδών, πυρηνοκάρπων, ακτινιδίων, αμπέλου και ροδιάς. Ειδικά στην περίπτωση των ακτινιδίων, της αμπέλου και της ροδιάς η καλλιέργεια πρέπει να είναι αμιγής.
γ) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από τη βροχή σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου.
δ) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι και τη βροχή σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου.
Στόχος του Μέτρου είναι να προστατεύσει τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις από τον παγετό, το χαλάζι και τη βροχή μέσω της παροχής δημόσιας οικονομικής στήριξης (ενίσχυσης) για την υλοποίηση επενδύσεων ενεργητικής προστασίας. Με αυτό τον τρόπο δύνανται οι αγρότες  να διατηρήσουν τα επίπεδα ποιότητας και εμπορευσιμότητας των προϊόντων τους και συνεπώς τη θέση τους στην αγορά.
Το Μέτρο εφαρμόζεται σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια όπου εγκαθίστανται συστήματα ενεργητικής προστασίας με περιορισμούς που αφορούν το είδος της καλλιέργειας και το ζημιογόνο αίτιο όπως αυτοί ορίζονται στην πρόσκληση.
Η δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 12.500.000€ και συγχρηματοδοτείται απολογιστικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός που δύναται να ληφθεί υπόψη στους υπολογισμούς για τον προσδιορισμό της στήριξης ανέρχεται ανά αίτηση στήριξης φυσικού ή νομικού προσώπου έως τις 100.000,00 €, ενώ ανά Συλλογικό Σχήμα Γεωργών ανέρχεται έως 1.000.000,00 €.
Τέλος, η μέγιστη ένταση ενίσχυσης για επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις φυσικών ή νομικών προσώπων ανέρχεται στο 80% και των Συλλογικών Σχημάτων Γεωργών στο 100%.
Η υποβολή (οριστικοποίηση) των αιτήσεων στήριξης, η οποία γίνεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, αρχίζει την 23/04/2018 και λήγει την  25/06/2018.
Για την αναλυτικότερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να δείτε την πρόσκληση εδώ ή να στείλετε το ερώτημά σας στο metro5.1@elga.gr .

Ερευνα σοκ: Ακόμη και ένα ποτό τη μέρα κόβει έως έξι μήνες ζωής

Κάθε έξτρα ποτό κρύβει κινδύνους για την υγεία. Ακόμη και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα με τη συμμετοχή ελλήνων ερευνητών.
Ένα μόνο ποτήρι κρασιού ή άλλου ποτού τη μέρα μπορεί να κόψει έως έξι μήνες ζωής από έναν 40χρονο.
Η ακόμη πιο συχνή κατανάλωση αλκοόλ κόβει περισσότερα χρόνια ζωής, όπως συμβαίνει και με το τσιγάρο, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Έτσι, πάνω από δέκα αλκοολούχα ποτά την εβδομάδα συνδέονται με ένα έως δύο χρόνια συντομότερη ζωή, ενώ για πάνω από 18 ποτά την εβδομάδα το προσδόκιμο ζωής μικραίνει κατά τέσσερα έως πέντε χρόνια.
Η νέα έρευνα έρχεται να αμφισβητήσει την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι η κατανάλωση αλκοόλ (κυρίως κόκκινου κρασιού) με μέτρο είναι ωφέλιμη για την καρδιαγγειακή υγείαΟι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα 'Αντζελα Γουντ του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", ανέλυσαν στοιχεία για 83 μελέτες που αφορούσαν συνολικά περίπου 660.000 άτομα σε 19 χώρες.
Ως ανώτατο ασφαλές όριο κατανάλωσης αλκοόλ βρέθηκαν να είναι τα πέντε ποτήρια κρασιού την εβδομάδα ή περίπου 100 γραμμάρια καθαρού αλκοόλ. Οποιοδήποτε ποτό πέρα από αυτό το όριο συνδέεται με μειωμένο προσδόκιμο ζωής.
Έτσι, ένας 40χρονος που πίνει 100 έως 200 γραμμάρια αλκοόλ την εβδομάδα, χάνει έως έξι μήνες ζωής, με 200 έως 350 γραμμάρια αλκοόλ χάνει ένα έως δύο χρόνια, ενώ για πάνω από 350 γραμμάρια αλκοόλ εβδομαδιαίως χάνει τέσσερα έως πέντε χρόνια ζωής.
Όσο περισσότερο πίνει κανείς, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος εγκεφαλικού, ανευρύσματος, υπέρτασης, καρδιακής ανεπάρκειας και πρόωρου θανάτου. Μόνο για τα μη θανατηφόρα εμφράγματα φαίνεται το αλκοόλ να μικραίνει ελαφρά τον κίνδυνο.
Συγκεκριμένα, για κάθε πέντε παραπάνω ποτά την εβδομάδα υπολογίσθηκε ότι ο κίνδυνος εγκεφαλικού αυξάνεται κατά 14%, θανατηφόρας υπέρτασης κατά 24%, καρδιακής ανεπάρκειας κατά 9% και θανατηφόρου αορτικού ανευρύσματος κατά 15%.
«Το μήνυμα-κλειδί από τη νέα μελέτη είναι ότι αν ήδη πίνετε αλκοόλ, το να πιείτε λιγότερο, θα σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο και να μειώσετε τον κίνδυνο για σοβαρές καρδιαγγειακές καταστάσεις» δήλωσε η Γουντ.
Από ελληνικής πλευράς, στην έρευνα συμμετείχαν η Παγώνα Λάγιου (Πανεπιστήμιο Αθηνών-Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας-Χάρβαρντ), ο καθηγητής Δημοσθένης Παναγιωτάκος (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών), η καθηγήτρια Αντωνία Τριχοπούλου (Πανεπιστήμιο Αθηνών-Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας) και η 'Αννα Καρακατσάνη (Πανεπιστήμιο Αθηνών-Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας).

Οδύνη και σπαραγμός στην κηδεία του Γιώργου Μπαλταδώρου

Σε κλίμα οδύνης απηύθυναν συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι το «ύστατο χαίρε» στον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το φέρετρο του αδικοχαμένου πιλότου έφθασε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία, ενώ το πλήθος χειροκροτούσε

Περίπου στις 12 έφτασε στον ιερό ναό του χωριού η σορός του άτυχου πιλότου, για να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Εκεί βρέθηκαν από νωρίς φίλοι και συγγενείς οι οποίοι έφτασαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου κρατώντας ένα λουλούδι στα χέρια τους για να αποχαιρετήσουν το γενναίο παλικάρι. Στον προάυλιο χώρο της εκκλησίας υπάρχουν δεκάδες στεφάνια.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι τελέστηκε τρισάγιο.  Η μητέρα της γυναίκας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου δεν άντεξε και λύγισε. Λιποθύμισε και μεταφέρθηκε με φορείο από την εκκλησία σε ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας.


Χανιά: Αυτοκτόνησε 33 χρονη μητέρα δύο παιδιών - Έφτιαξε θηλιά με το σεντόνι

Τη νεαρή μητέρα βρήκε νεκρή ο άνδρας της όταν επέστρεψε από τη νυχτερινή δουλειά του. 

Σοκ στα Χανιά με την αυτοκτονία μίας νεαρής μητέρας. Το τραγικό περιστατικό αποκαλύφθηκε το πρωί του Σαββάτου, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, όπου βρέθηκε η 33χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών απαγχονισμένη.
Σύμφωνα με πληροφορίες την άτυχη μητέρα βρήκε σοκαρισμένος ο σύζυγός της, όταν έφτασε στο σπίτι το πρωί, μετά την νυχτερινή εργασία του.

Έφτιαξε θηλιά με το σεντόνι

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα η αυτόχειρας δεν άφησε σημείωμα ενώ απαγχονίστηκε με θηλιά που έφτιαξε από σεντόνια. Η άτυχη γυναίκα από τη Ρουμανία φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
Η Αστυνομία φέρεται να έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και θεωρείται πως πρόκειται για αυτοχειρία. Το πτώμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Με πληροφορίες από zarpanews, cretapost, flashnews, ekriti

ΒΙΝΤΕΟ - Άρχισε να ρίχνει αλάτι στην άμμο! Όταν δείτε τι βγήκε από μέσα, θα μείνετε με το στόμα ανοικτό

Σίγουρα, δεν μπορείτε να φανταστείτε ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που θα σας έκανε να αρχίσετε να ρίχνετε αλάτι στην άμμο μιας παραλίας.

Όταν δείτε όμως το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, θα τα χάσετε...

Οι ψαράδες θα λατρέψουν αυτόν τον απίθανο τρόπο για να εντοπίζουν ένα δόλωμα εξαιρετικά αγαπητό στα μεγάλα ψάρια, τους σωλήνες.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Αρχισαν τα γυρίσματα του BBC στο Σούνιο

Απλό, ελληνικό, μαγικό τοπίο. 

Ένας αρχαιοελληνικός Ναός που δείχνει τα πάντα, πολιτισμό, σαφήνεια, αναζητήσεις, που σε φέρνει πολύ κοντά στο θείο. 

Στο Σούνιο επιτέλους άρχισαν τα γυρίσματα του BBC για την τηλεοπτική παραγωγή «Η Μικρή Τυμπανίστρια» που θα κάνει το γύρο του κόσμου. 
Και μαζί της το Σούνιο. 

Πόσο μυαλό χρειάζεται για να μην βάζεις εμπόδια …στον Ναό του Ποσειδώνα που στέκεται εκεί αιώνες τώρα.

Δείτε το απίστευτο κόλπο για πεντακάθαρα πατζούρια στο… λεπτό!

Μπήκε και επίσημα η άνοιξη καιρός λοιπόν για ένα καλό καθάρισμα στα παντζούρια μας.
Εμείς θα σας πούμε τον ευκολότερο τρόπο για να το κάνετε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολύ από τον χρόνο σας.
Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι λίγο ζεστό νερό, λευκό ξίδι, λίγο υγρό για τα πιάτα και μια βούρτσα την οποία θα χρησιμοποιήσετε για να τρίψετε τα πατζούρια.
Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι καθαρίζουν μόνο το εξωτερικό των παντζουριών αφού θεωρούν ότι μόνο αυτά λερώνονται (αφήστε που είναι και πιο μπελαλίδικο το καθάρισμα). Για να καθαρίσετε τα παντζούρια σας εξωτερικά μπορείτε να κάνετε ακόμα πιο εύκολη τη διαδικασία ρίχνοντάς τους νερό με το λάστιχο. Συνεχίστε παίρνοντας τη βούρτσα την οποία έχετε βουτήξει στο μείγμα και καθαρίστε με αυτήν τα παντζούρια σας.
Για να καθαρίσετε τα παντζούρια από μέσα εννοείται πως δεν μπορείτε (δυστυχώς) να χρησιμοποιήσετε το λάστιχο.
Μπορείτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα για να μαζέψετε την περισσότερη σκόνη. Αφού το κάνετε αυτό, πάρτε τη λεκάνη με το νερό, το ξίδι και το απορρυπαντικό πιάτων και ένα βετέξ. Βουτήξτε το βετέξ στο μείγμα και καθαρίστε τα παντζούρια σας. Αμέσως μετά σκουπίστε τα με μια καθαρή πετσέτα.

ΒΙΝΤΕΟ - Πήρε το καμένο κερί και το έβαλε στην κατάψυξη. Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να κάνετε το ίδιο

Αγαπάτε τα κεριά και έχετε μαζέψει ένα σωρό γυάλινα ποτηράκια με καμένο κερί στον πάτο τους; Δείτε τους 3 πανεύκολους τρόπους για να απομακρύνετε το κερί από το ποτήρι εύκολα και χωρίς καθόλου κόπο!

Μέθοδος 1η: Ρίξτε μέσα στο γυάλινο ποτήρι με το καμένο κερί βραστό νερό. Αφήστε το νερό να κάνει τη δουλειά του και σε λίγη ώρα όλο το καμένο κερί θα έχει ανέβει στην επιφάνεια του ποτηριού.

Μέθοδος 2η: Βγάλτε το ποτήρι με το καμένο κερί μέσα στην κατάψυξη για 2 ώρες. Μόλις το βγάλετε το κερί θα αφαιρεθεί πανεύκολα με ένα μαχαιράκι.
Δείτε και τις 2 μεθόδους αλλά και μια 3η, εξίσου εντυπωσιακή μέθοδο αφαίρεσης καμένου κεριού, στο παρακάτω βίντεο!

Κάντε το λαπτοπ σας «σφαίρα», με μερικές απλές κινήσεις



















Τα γυναικεία χαρακτηριστικά που είναι ακαταμάχητα για τους άνδρες

Κάθε φορά που ένας άνδρας κοιτάζει μια γυναίκα αξιολογεί και την συνολική φυσική της κατάσταση. 

Ας μην ξεχνάμε πως οι άντρες αναζητούν τα σημεία- κλειδιά στις γυναίκες.
Xαμογελάτε είναι ελκυστικό. Ναι φυσικά οι χαρούμενες γυναίκες είναι πολύ ελκυστικές. Κάτι απόλυτα λογικό.
 Ένα γλυκό χαμόγελο είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τον άντρα που σε ενδιαφέρει να κοιτάξει προς το μέρος σου. Ακόμη μην ξεχνάς τα δόντια! 
Η επιστήμη έχει επίσης αποδείξει πως όσο πιο λευκά είναι τα δόντια τόσο το καλύτερο για το αντίθετο φύλο μιας και είναι κάτι που προσέχουν. 
Όπως αναφέρει το womenonly.gr, 
Οι γυναίκες με καμπύλες και στενή μέση ελκύουν σεξουαλικά τους άνδρες. Όπως προέκυψε από τις μελέτες οι άνδρες θεωρούν τις ζουμερές καμπύλες ελκυστικές και εκλαμβάνονται ως «απόδειξη» γονιμότητας. 
Μα γιατί να τους χαλάσουμε εμείς το χατίρι; 
Στενή μέση και φαρδιά περιφέρεια, το μυστικό. Τα λαμπερά, υγιή και πυκνά αλλά και μακριά μαλλιά είναι πολύ ελκυστικά για τους άντρες. 
Και αυτό είναι ένα σημάδι γονιμότητας και υγείας. Ευτυχώς για εμάς τις γυναίκες τα κομμωτήρια και οι κομμωτές θα είναι πάντζα στο πλευρό μας για να πετύχουμε το συγκεκριμένο σκοπό, όχι μόνο για εκείνους αλλά και για να νιώθουμε και ίδιες ακόμη πιο όμορφα με τον εααυτό μας. 
Μπορεί να νομίζεις πως το contouring, το σμόκι-άι ή οι πολλές σκιές σε κάνουν πιο κούκλα, όμω ςη αλήθεια είναι πως οι άντρες προτιμούν το πιο απλό, φυσικό λουκ. 
Οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες που χρησιμοποιούν 40% λιγότερα καλλυντικά. 
Σίγουρα όμως δεν χρειάζεται η έρευνα να σου πει πως όσο πιο φυσική είσαι τόσο το καλύτερο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Καταγγελία: «Τράβηξαν» τη μισή της σύνταξη από τον «ακατάσχετο» λογαριασμό!

Οι δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα έχει ξεφύγει. 

Σύμφωνα τα τελευταία στοιχεία ο αριθμός των φορολογουμένων που τελεί υπό αναγκαστικά μέτρα αυξήθηκε τον Ιανουάριο στους1.067.857 ανθρώπους. 

Αυτό που υποτίθεται πως ισχύει είναι πως εάν ο λογαριασμός μπλοκαριστεί – κι έχει δηλωθεί ακατάσχετος – η τράπεζα μπορεί να τραβήξει χρήματα μόνο εάν υπάρχουν μέσα πάνω από 1250 ευρώ.

Στην περίπτωση της συνταξιούχου Γιώτας Καλομοίρη – Κουμουτσάκη από τη Μεσσηνία ακόμα και τα τυπικά δεν ίσχυσαν και το αποτέλεσμα ήταν, όπως καταγγέλλει η ίδια στον «Ημεροδρόμο», να της αφαιρέσουν τη μισή από τη σύνταξη του Απριλίου, δηλαδή 495 ευρώ!
Όπως περιγράφει ο λογαριασμός της ήταν ακατάσχετος από το 2014 και (με βάση και την κίνηση του) δεν είχε μέσα χρήματα πάνω από το όριο που προβλέπεται.

Η κυρία Καλομοίρη, αφού συνειδητοποίησε πως είχαν τραβηχτεί τα χρήματα, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διερευνηθεί το ζήτημα. Ύστερα από ερωτήσεις στην Εφορία αλλά και στην τράπεζα (Αlpha bank) το συμπέρασμα ήταν πως τα χρήματα αφαιρέθηκαν λόγω οφειλή του συζύγου της στην Εφορία!
Όπως διευκρινίζει η ίδια λογαριασμός ναι μεν είναι κοινός, αλλά – και σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία – ο «ακατάσχετος» λογαριασμός που δηλώνεται μπορεί να είναι είτε ατομικός, είτε κοινός.

Το ποσό που αφαιρέθηκε δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, αφού πρόκειται για τη μισή της σύνταξη, με την οποία καλύπτει ανάγκες της οικογένειας της. Πέρα από αυτό όμως είναι ζήτημα τι ισχύει τελικά με το ακατάσχετο και ποιος ευθύνεται για όλη αυτή την ταλαιπωρία της συνταξιούχου.

Η κυρία Καλομοίρη έχει ακούσει ήδη, από την Εφορία, πως δεν είναι δικό της θέμα η αφαίρεση των χρημάτων αλλά ζήτημα μεταξύ της ίδιας και της τράπεζας, αφού η τράπεζα είναι αυτή που ελέγχει το «ακατάσχετο» των λογαριασμών.

Πλέον, έχει κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες απευθυνόμενη και στον αρμόδιο εισαγγελέα. Το αδιανόητο (ένα ακόμα αδιανόητο στην ιστορία της συνταξιούχου) είναι πως ακόμα κι αν δικαιωθεί θα πρέπει να κάνει ασφαλιστικά μέτρα στην τράπεζα για να πάρει πίσω τα χρήματα της, όπως την ενημέρωσε ο αρμόδιος δικηγόρος της!

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, συγκεκριμένα 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνουν προβλήματα με το «ακατάσχετο»!
 Σε σχετική Ερώτηση τους στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο αναφέρουν πως «παρατηρήθηκε ότι μερικά τραπεζικά καταστήματα, σε συνέχεια της κοινοποίησης του κατασχετηρίου εις χείρας τους για χρέη προς το Δημόσιο, προβαίνουν σε κατασχέσεις λογαριασμών που έχουν δηλωθεί ως ακατάσχετοι από τους δικαιούχους αυτών (σχετ. ΠΟΛ.1222/2015 και ΠΟΛ.1182/2014) δεσμεύοντας το σύνολο του λογαριασμού και όχι το υπερβάλλον τού ακατάσχετου ορίου των 1.250 ευρώ, κατά παράβαση του άρθρου της παραγράφου 2 του άρθρου 31 του ΚΕΔΕ». Συμπληρώνουν, δε, ότι «για να αποδεσμευτεί το ποσό της κατάσχεσης πρέπει να μεταβαίνουν στα πιστωτικά ιδρύματα και να αποδεικνύουν ότι το κατασχεθέν ποσό αφορά σύνταξη, μισθό, επίδομα και ό,τι σχετικώς προστατεύεται από τον νόμο, ώστε στη συνέχεια η τράπεζα αφού εξετάσει το αίτημα, να προβαίνει σε αποδέσμευση του λογαριασμού».

imerodromos

Συριακά ΜΜΕ: Υλικές ζημιές και τρεις άμαχοι τραυματίες από την επίθεση

Τον τραυματισμό αμάχων και υλικές ζημιές σ' ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας στη συνοικία Μπαρζέχ της Δαμασκού προκάλεσαν οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν με επικεφαλής τις ΗΠΑ, στη Συρία, όπως μεταδίδουν τα κρατικά συριακά μέσα ενημέρωσης.
Από την επίθεση καταστράφηκε κτίριο που στέγαζε ένα κέντρο μάθησης και εργαστήρια, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Το Πεντάγωνο υποστηρίζει πως η εγκατάσταση που επλήγη στη Δαμασκό χρησιμοποιούνταν για την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη δοκιμή χημικών και βιολογικών όπλων.
«Οι πύραυλοι που στόχευσαν μια στρατιωτική θέση στη Χομς εκτράπηκαν από τον στόχο τους και τραυμάτισαν τρεις αμάχους», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Εξάλλου διοικητής μιας περιφερειακής στρατιωτικής συμμαχίας που υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε πως στους στόχους της δυτικής επίθεσης περιλαμβανόταν μια αεροπορική βάση δυτικά της Δαμασκού και κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. 
Η αεροπορική βάση αλ-Σιράι, που αποτέλεσε στόχο, βρίσκεται στην αλ-Ντιμάς, πρόσθεσε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Από την επίθεση επλήγησαν επίσης θέση στη Μασιάφ, περίπου 170 χλμ. βόρεια της Δαμασκού, στρατιωτικές αποθήκες στην ανατολική περιφέρεια Καλαμούν βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, στην περιοχή Κισουέχ νότια της Δαμασκού και μια θέση στους λόφους Κασιούν που δεσπόζουν της πρωτεύουσας.
Δείτε παρακάτω τον χάρτη με τους στόχους:

O Tσίπρας στις εκλογές θα πληρώσει ακριβά τον Τόσκα

Φυσικά και ο Ν. Τόσκας δεν ακολουθεί δική του πολιτική στο ζήτημα της δημόσιας τάξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως γνήσιο κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, απεχθάνεται την καταστολή.
 
Το κακό γίνεται διπλό γιατί αδιαφορεί και για την πρόληψη. Αυτό που βιώνουμε όλοι οι πολίτες στο θέμα της ασφάλειας μας είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά και χωρίς εξαιρέσεις.
Μάλιστα, αυτή η πολιτική επιτελείται από δύο συγκοινωνούντες βραχίονες. Το υπουργείο Δικαιοσύνης και το λεγόμενο υπουργείο «Προστασίας του πολίτη». Στο υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε πανεπιστημιακός γνωστός για τις απόψεις του για τα δικαιώματα των φυλακισμένων.
Και άδειασε τις φυλακές, ακόμα και από εγκληματίες που διέπραξαν κακουργήματα. Το αποτελεσμα είναι γνωστό. Οι περισσότεροι από αυτούς έκαναν και πάλι την μόνη δουλειά που ήξεραν να κάνουν.
Ποιος πλήρωσε την ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ; μα φυσικά ο πολίτης.
Στο, κατ΄ευφημισμόν, υπουργείο «Προστασίας του πολίτη» τοποθετήθηκε ένας υπουργός που
το μόνον προσόν που έπρεπε να έχει, ήταν η τυφλή υπακοή στις εντολές της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ετσι, οι ερυθροτραμπούκοι βαφτίστηκαν «συλλογικότητες», με τις οποίες η πολιτεία συζητά. Τι συζητά; Πόσες και ποιες εξουσίες θα τους εκχωρήσει. Με αυτόν τον τρόπο περιοχές της Αθήνας έχουν αποκοπεί από τον κρατικό ιστό.
Εχουν αυτονομηθεί. Είναι ολοφάνερο πως η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο της συγκυβέρνησης, γιατί για να ελεγχθεί χρειάζεται κατασταλτική δράση. Ετσι στο δίλημμα αταξία ή καταστολή ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την αταξία.
Η ουσία της πολιτικής είναι, πώς απαντούμε κάθε φορά στα διλήμματα που θέτουμε εμείς ή η ίδια η ζωή. Τι αποφάσεις παίρνουμε. Γιατί και η μη-απόφαση, η αδράνεια, η απραξία, είναι και αυτή μια απόφαση.
Είναι μια πολιτική στάση.
Ο πολίτης έχει μια βασική απαίτηση από την πολιτεία. Να του εξασφαλίσει τις συνθήκες για να ζεί αξιοπρεπώς. Και μέσα στην αξιοπρεπή διαβίωση περιλάμβανεται και η ασφάλεια του.
Να μπορεί να κυκλοφορεί παντού, άφοβα. Είτε γιατί θα έχει παταχθεί, σε μεγάλο βαθμό, το έγκλημα είτε γιατί θα υπάρχει άρτια αστυνόμευση. Συνήθως το δεύτερο φέρνει το πρώτο.
Αυτήν την φυσιολογική κατάσταση μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να την παράσχει στους πολίτες. Η αστυνόμευση και η καταστολή, αντίκεινται στο DNA αυτού του χώρου.
Οσους αστυνομικούς και να βγάλουν στους δρόμους, αν δεν τους αφήσουν να προχωρήσουν σε συλλήψεις, δεν θα έχει αλλάξει τίποτα.
Μια ευνουχισμένη αστυνομία, είναι μια αναποτελεσματική αστυνομία.
Η Αριστερά ελάχιστα ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα του πολίτη, γιατί το άτομο δεν αποτελεί γι΄αυτήν μιαν αυταξία. Μεταξύ της παραβατικής συμπεριφοράς μιας συλλογικότητας και του δικαιώματος του πολίτη που η συλλογικότητα το καταπατά, η Αριστερά επιλέγει συνειδητά την συλλογικότητα.
Γι΄αυτό μόνον μια κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς μπορεί να επιλύσει δραστικά το πρόβλημα της δημόσιας τάξης. Μόνον μια κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς μπορεί να δώσει πολιτική κάλυψη στις δυνάμεις πρόληψης και καταστολής.
Συνεπώς, σωστά πράττει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και αναδεικνύει το συγκεκριμένο θέμα, γιατί αυτό διαπλέκεται με όλους σχεδόν τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Επιβάλλεται δε, να προτάξει το δικό της πρόγραμμα για την δημόσια τάξη, χωρίς τις ενοχές με τις οποίες έχει φορτίσει η Αριστερά την έννοια της καταστολής.
Ας το αντιληφθεί η Νέα Δημοκρατία πως ο πολίτης θέλει, πάνω απ΄όλα, να αισθάνεται και να είναι ασφαλής.
 
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

Τραγωδία στην Κρήτη: Αυτοκτόνησε άστεγος

 Άλλη μια τραγωδία γράφτηκε στην Κρήτη, καθώς φαίνεται να ξεκαθαρίζουν τα αίτια θανάτου του 59χρονου άνδρα, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε  σε εγκαταλελειμμένο χώρο επί της Σοφοκλή Βενιζέλου στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το ekriti.gr ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό κάνει λόγο για αυτοκτονία.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος ο οποίος ήταν άστεγος, απαγχονίστηκε, δίνοντας έτσι τέλος στη ζωή του.

Το πτώμα του βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, γεγονός που μαρτυρά ότι ο άνδρας ήταν νεκρός για μέρες…

ΒΙΝΤΕΟ : Διάγγελμα Τράμπ - “Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Άσαντ”

“Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Άσαντ”, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μάτις. 
Σημείωσε ότι οι επιθέσεις στόχευαν τη συριακή κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της έπληξαν τη Συρία σφοδρότερα από ό,τι τον περασμένο χρόνο, τόνισε.
Ήρθε η ώρα να “ενωθούμε” για να τερματίσουμε τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, πρόσθεσε. Οι επιδρομές εναντίον του προγράμματος χημικών όπλων της Συρίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ολοκληρώθηκαν, δήλωσε από τη μεριά του τα ξημερώματα του Σαββάτου ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ.
Ο στρατηγός, ο οποίος μίλησε στο Πεντάγωνο μαζί με τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις, δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία άλλη επιχείρηση αυτή τη στιγμή, τονίζοντας ότι οι σύμμαχοι φρόντισαν να αποφύγουν να χτυπήσουν ρωσικές δυνάμεις, που έχουν μαζική παρουσία στη χώρα, αλλά ότι η Μόσχα δεν είχε προειδοποιηθεί εκ των προτέρων για την επέμβαση.
Δεν έχουν σχεδιαστεί άλλες επιθέσεις στη Συρία, συμπλήρωσε.

Δαμασκός: Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Το καθεστώς της Δαμασκού καταδίκασε τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον στόχων στη Συρία από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, τονίζοντας ότι είναι “καταδικασμένη να αποτύχει”, ενώ τη χαρακτήρισε μια “κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου”, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η πρώτη αντίδραση της Ρωσίας 
Οι ενέργειες που έγιναν το βράδυ στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και tη Γαλλία δήλωσε με ανακοίνωσή του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, o Ανατόλι Αντόνοφ.
“Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες”, τόνισε ο Αντόνοφ.
“‘Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδινο και το Παρίσι”, πρόσθεσε.
Η βρετανική εμπλοκή 
“Εξουσιοδότησα τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν συντονισμένες και στοχευμένες επιθέσεις για να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες χημικών όπλων του συριακού καθεστώτος”, είχε δηλώσει νωρίτερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι βρετανικές δυνάμεις έπληξαν ένα «στρατιωτικό συγκρότημα» κοντά στη Χομς στη δυτική Συρία ως αντίποινα στη φερόμενη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Η βρετανική συνεισφορά στη συντονισμένη δράση πραγματοποιήθηκε από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Tornado GR4 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.
«Εκτόξευσαν πυραύλους Storm Shadow ενάντια σε στρατιωτικό σύμπλεγμα, 24 χιλιόμετρα δυτικά της Χομς».
Οι συριακές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 13 πυραύλους που εκτόξευσαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας σήμερα, μετέδωσε από τη μεριά της  η συριακή κρατική τηλεόραση
Ανέφερε ότι οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν σε μια περιοχή νότια της Δαμασκού.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι συνολικά τρία επιστημονικά ερευνητικά κέντρα έχουν πληγεί στις επιθέσεις, δύο στην Δαμασκό και ένα στην Χομς, παράλληλα με τις στρατιωτικές βάσεις που έχουν χτυπηθεί στη συριακή πρωτεύουσα.
Το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι όλες οι βάσεις και οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν είχαν εκκενωθεί από τη συριακή κυβέρνηση νωρίτερα την εβδομάδα .

Με το πενάκι του ΚΥΡ


Οι ενέργειες που έγιναν τη νύχτα στη Συρία θα έχουν συνέπειες δηλώνουν οι Ρώσοι !!!

 Οι ενέργειες που έγιναν τη νύχτα στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και tη Γαλλία δήλωσε με ανακοίνωσή του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, o Ανατόλι Αντόνοφ. 

Συντονισμένες επιδρομές εναντίον εγκαταστάσεων του συριακού καθεστώτος.

Οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας εξαπέλυσαν συντονισμένες επιδρομές εναντίον εγκαταστάσεων του συριακού καθεστώτος.
Όπως δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στόχος των βομβαρδισμών «ακριβείας» είναι θέσεις που σχετίζονται με τις «χημικές οπλικές δυνατότητες» του καθεστώτος Άσαντ, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως επλήγησαν ένα ερευνητικό κέντρο στην πρωτεύουσα Δαμασκό, όπου νωρίτερα ακούστηκαν εκρήξεις, και τουλάχιστον δύο στρατιωτικές αποθήκες κοντά στην πόλη Χομς.
Συριακά ΜΜΕ υποστήριξαν πως η αεράμυνα κατέρριψε πλήθος πυραύλων. 
Οι ενέργειες που έγιναν τη νύχτα στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και tη Γαλλία δήλωσε με ανακοίνωσή του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, o Ανατόλι Αντόνοφ.
«Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες», τόνισε ο Αντόνοφ.
«Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδινο και το Παρίσι», πρόσθεσε.
Το καθεστώς της Δαμασκού καταδίκασε τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον στόχων στη Συρία από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, τονίζοντας ότι είναι «καταδικασμένη να αποτύχει», ενώ τη χαρακτήρισε μια «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου