7.4.12

2012-Το τέλος των ψευδαισθήσεων! VIDEO (greek subs)

Ένας μεγάλος κύκλος 26.000 χρόνων έφτασε στο τέλος του στις 21-12-2012. Οι τεράστιες αλλαγές έχουν ήδη ξεκινήσει όπως και η μεγάλη αφύπνιση του πλανήτη! 
Δείτε το Video apocalypsejohn.com

Εισήχθη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο Γιώργος Μαργαρίτης !!

Με κολικό του νεφρού νοσηλεύετε αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας στην Β΄ χειρουργική ο λαϊκός τραγουδιστής μας Γιώργος Μαργαρίτης.
 Ο αγαπητός λαικός τραγουδιστής ήταν στην Καλαμάτα και ένιωσε φοβερούς πόνους γύρω στις 7.30μμ περίπου, τότε μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε η πάθηση και βρίσκεται αυτήν την ώρα υπό την παρακολούθηση των γιατρών

Χρυσό λυθρίνι, όνομα και πράγμα !!

Το ποσό των 38.000 δολαρίων χρειάστηκε να ξοδέψει ένας Κινέζος επιχειρηματίας στο Μπανγκλαντές για να αποκτήσει ένα σπάνιο λυθρίνι, χρώματος χρυσαφί. Ο ιδιοκτήτης ενός ιχθυοπωλείου αγόρασε το 37 κιλών λυθρίνι από τον ψαρά που το είχε πιάσει στον κόλπο Μπένγκαλ και το έβγαλε σε δημοπρασία στο μαγαζί του, αφού όπως είπε, ήξερε ότι μπορούσε να το πουλήσει σε υψηλή τιμή.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, μόνο τέσσερα λυθρίνια αυτού του είδους πιάνονται κάθε χρόνο στον κόλπο Μπένγκαλ και όπως φαίνεται, αυτός που θα το πουλήσει θα λύσει τα προβλήματα της ζωής του.

Διαμαρτυρία συγγενών του 19χρονου στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου !!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου πραγματοποίησαν σήμερα συγγενείς και φίλοι του 19χρονου Κώστα Χαιρέτη, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας, μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, όπως καταγγέλλει η οικογένειά του.
Οι συγγενείς του 18χρονου ζητούν να μάθουν τα ονόματα των αστυνομικών που είχαν βάρδια το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, έγινε ο ξυλοδαρμός.
Η ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ έχει καταστήσει σαφές ότι οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, ενώ συνεχίζεται η ΕΔΕ που έχει διατάξει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.
Αντιπροσωπεία των συγγενών συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχο Μ. Κοντοδιάκο και το απόγευμα με τον γενικό αστυνομικό επιθεωρητή Κρήτης, υποστράτηγο Μ. Παραβολιδάκη, ο οποίος διαβεβαίωσε τους συγγενείς του νεαρού για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Βενιζέλος: Κίνδυνος ακυβερνησίας, εάν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις !!

Την εικόνα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν κατακερματισμού του πολιτικού συστήματος, σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην«Καθημερινή της Κυριακής», τόνισε πως «οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η παραμονή στο ευρώ συνδέεται άμεσα με τη νέα συμφωνία. Οι εκλογές δεν είναι μια καθολική δημοσκόπηση, είναι η ώρα της απόφασης», ενώ ερωτηθείς αν η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί στην περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι κοντά στην εικόνα κατακερματισμού των πολιτικών δυνάμεων που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε «απερίφραστα όχι».
Σημειώνει ότι το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι εάν «θα μείνουμε στην Ευρώπη ή θα μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες. Επικρίνει τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για «μικροκομματικές νοοτροπίες» και δηλώνει ότι εξαιτίας της «επαμφοτερίζουσας συμπεριφοράς» του πρόεδρου της ΝΔ το μοντέλο της κυβέρνησης Παπαδήμου κρίθηκε «μη ικανοποιητικό».iefimerida.gr

Αντ.Σαμαράς -Εκλογές στις 6 Μαίου - ΟΧΙ στην Συγκυβέρνηση !

Από το Αιγάλεω ξεκίνησε τις προεκλογικές της συγκεντρώσεις η Νέα Δημοκρατία με ομιλία του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές εάν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ , επιτέθηκε και στον Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ υποστήριξε οτι οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαϊου.
 «Θα προχωρήσουμε σε χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φόρων.Σας είπα με λίγα λόγια τι θέλουμε να κάνουμε, και τώρα σας ρωτώ: Τι απ’ όλα αυτά μπορώ να κάνω μαζί με το ΠΑΣΟΚ»
Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι «εξετάσουμε πλήρως πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο. Θα διερευνήσουμε τα εγκλήματα που καταγγέλλουν πια, πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ»
 Αναφέρθηκε και στο θέμα των λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας λέγοντας χαρακτηριστικά « Θα απομακρύνουμε τα γκέτο των λαθρομεταναστών, τις συμμορίες των παρανόμων. Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις, τις γειτονιές μας» ενώ για τα επεισόδια τόνισε « Θα τελειώσω με τους κουκουλοφόρους! Θα τους βγάλω τις κουκούλες. Θα δούμε τα πρόσωπά τους.»
Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «το μήνυμά μας είναι μήνυμα Ενότητας. Θα αγκαλιάσουμε όλους τους Έλληνες. Ζητώ από τον καθένα σας, από το σύνολο του κόμματος και της νεολαίας μας, να σηκώσετε τη σημαία της Αξιοπρέπειας και του Αγώνα. Αυτό είναι το σύνθημα σήμερα : η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Όλοι οι άλλοι ποντάρουν στο φόβο και στη μισαλλοδοξία. Εμείς όπλο και μήνυμά μας, έχουμε την Ελπίδα.Η Ελπίδα είναι δύναμη! Δώστε μου τη δύναμη ενός Έθνους. Για να κερδίσουμε τη μάχη της Πατρίδας.Μαζί προχωράμε,η Ελλάδα θα τα καταφέρει.»

Στο 401 Στρατ.Νοσοκομείο νοσηλεύεται ο ειδικός φρουρός που " έγδυσαν" στο Σύνταγμα !

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με κάταγμα στη μύτη, πολλά τραύματα στο κεφάλι και μώλωπες σε όλο το σώμα, νοσηλεύεται ο ειδικός φρουρός, ο οποίος δέχτηκε επίθεση μαζί με έναν ακόμα συνάδελφό του, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα στο Σύνταγμα, από ομάδα ατόμων, που σύμφωνα με την Αστυνομία, επέστρεφαν από την κηδεία, στο Α΄Νεκροταφείο, του 77χρονου που αυτοκτόνησε προχτές στην πλατεία Συντάγματος.
Οι άγνωστοι, επιτέθηκαν στους δύο ειδικούς φρουρούς την ώρα που έβγαιναν από τον σταθμό του Μετρό, καθώς είχαν τελειώσει τη βάρδιά τους και χτύπησαν τον έναν, από τον οποίο άρπαξαν το μπουφάν, τον ασύρματο και το αλεξίσφαιρο γιλέκο του.
Οι δράστες έκαψαν επιτόπου το μπουφάν, ενώ τα υπόλοιπα «λάφυρα» τα κρέμασαν σε δένδρο της πλατείας Συντάγματος.
Από την Αστυνομία γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Τι σχέση έχει το ύψος με τον καρκίνο των ωοθηκών;

Ελαφρώς αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών έχουν οι πιο ψηλές γυναίκες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας νέας έρευνας.
 Σύμφωνα με τους επιστήμονες, άλλος ένας παράγοντας που σχετίζεται με τον καρκίνο των ωοθηκών [στις γυναίκες που δεν έχουν λάβει ποτέ HRT (θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης)], είναι η παχυσαρκία.
Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει κάποια σχέση μεταξύ ύψους και καρκίνου των ωοθηκών, ωστόσο τα ευρήματα δεν μπορούσαν να τεκμηριωθούν, καθώς υπήρχαν αντικρουόμενα στοιχεία.
Η πιο πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση PLoS Medicine, βασίστηκε σε στοιχεία από 14 χώρες. Οι επιστήμονες έλαβαν υπ’ όψη τους 47 επιδημιολογικές μελέτες, που αφορούσαν περίπου 25.000 γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών και 80.000 γυναίκες χωρίς.  
Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας (στα αγγλικά) ΕΔΩ.
Η επικεφαλής ερευνήτρια καθηγήτρια Βάλερι Μπέραλ, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε στο BBC, ότι αν ενώσεις τα στοιχεία από διάφορες έρευνες ανά τον κόσμο, υπάρχει μία σαφής σχέση του καρκίνου των ωοθηκών με το ύψος.
Επίσης, στις γυναίκες που δεν έχουν λάβει ποτέ HRT (θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης), υπάρχει σχέση του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου με την παχυσαρκία.
Η Σάρα Γουίλιαμς από το βρετανικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο (Cancer Research UK) συμφώνησε ότι οι έρευνες δείχνουν πως ο σωματικός όγκος επηρεάζει την εμφάνιση του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου και επεσήμανε ότι οι γυναίκες μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες με το να διατηρούν ένα υγιές βάρος. Τόνισε ότι όσες θέλουν να χάσουν βάρος, πρέπει να τρώνε υγιεινά, μικρότερες ποσότητες και να αυξήσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.
Σχολιάζοντας ο Δρ. Πολ Φαρόα, από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, τόνισε ότι το ύψος αυξάνει πολύ λίγο τις πιθανότητες. Όπως λέει στις πιο κοντές γυναίκες οι πιθανότητες εμφάνισης του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου είναι 16 στις 1000 και στις ψηλότερες 20 στις 1000.ΣΚΑΙ

Έληξε η επίσχεση εργασίας στο νοσοκομείο της Σπάρτης

Μετά από δεκαπέντε ημέρες κινητοποιήσεων του προσωπικού στο νοσοκομείο Σπάρτης, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου των εργαζομένων, αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή της επίσχεσης εργασίας.
    Οι εργαζόμενοι ευχαριστούν τους πολίτες του νομού για τη συμπαράσταση στον αγώνα τους και ζητούν συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν, ενώ σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι «οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί σε συνδυασμό με τα μειωμένα κονδύλια υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού, οδηγούν στην οριακή έως αδύνατη λειτουργία των Μονάδων Υγείας».
    Στο μεταξύ, η επίσχεση εργασίας συνεχίζεται στο νοσοκομείο Τρίπολης.

Αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο Φ. Κουβέλης

Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας μετά τις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ, τονίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης στο «Έθνος της Κυριακής» και προσθέτει πως «καταλύτης για λύση σε προοδευτική κατεύθυνση είναι η ήττα του δικομματισμού, με παράλληλη ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ».
    Ο κ. Κουβέλης, σημειώνει ότι η πρόταση της ΔΗΜΑΡ είναι «συμμετοχή στην ευρωζώνη και σταδιακή απαγκίστρωση από τις επαχθείς ρυθμίσεις του χρέους».

ΠΟΙΟΣ θα Επενδύσει στην Ελλάδα και ...ειδικότερα στην Μεσσηνία !

 ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.... ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΠΙ ...5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΛΟΓΩ ......ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ...ΒΑΛΛΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ !!
Στην τελευταία θέση του καταλόγου 14 χωρών της Ευρώπης ως προς την ελκυστικότητά τους για την ίδρυση επιχειρήσεων βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της υπηρεσίας του αυστριακού υπουργείου Οικονομίας Austrian Business Agency (ABA) και στην οποία συμμετείχαν 300 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων από 14 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.
Αξιοσημείωτο πάντως είναι πως ο παράγοντας του εργασιακού κόστους έπεται αρκετών άλλων στα κριτήρια βάσει των οποίων οι συμμετέχοντες στην έρευνα αποτίμησαν την ελκυστικότητα των χωρών που εξετάστηκαν.
 Συγκεκριμένα, το εργασιακό κόστος θεωρείται σημαντικό μόλις για το 24% και ο φόρος επιχειρήσεων για το 23%.
Στη βαθμολογική κλίμακα της έρευνας, από 1 έως 4, με άριστα το 1, η Ελλάδα βαθμολογείται με το βαθμό 3,7. Στην πρώτη θέση του καταλόγου ελκυστικότητας των 14 χωρών βρίσκεται η Γερμανία με το βαθμό 1,4 και ακολουθούν Σουηδία (1,5), Ελβετία (1,8), Ολλανδία (1,8) και Αυστρία (1,9), που εμφανίζεται να προηγείται από θεωρούμενες ως ιδιαίτερα «ελκυστικές» για επιχειρηματίες χώρες, όπως Φινλανδία, Βρετανία ή Γαλλία.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα αναφέρουν ως σημαντικότερους παράγοντες για την αξιολόγησή τους ως προς την ελκυστικότητα των 14 χωρών, τα ενεργειακά δίκτυα στην κάθε χώρα (74%), το καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό (71%), την εξειδίκευση των εργαζομένων (65%), καθώς επίσης τα δίκτυα επικοινωνίας και δεδομένων, τα περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά πρότυπα, και τις επιδοτήσεις στην έρευνα.

ΧΑΡΑΤΣΙ από τον Ιούνιο και στα Αγροτεμάχια !!

Νέο χαράτσι στα ακίνητα έρχεται τον Ιούνιο, καθώς η κυβέρνηση φορολογεί τα αγροτεμάχια με τον νέο φόρο κατοχής ακινήτων.
Από τη φορολογία στα αγροτεμάχια θα εξαιρεθούν μονάχα οι κατ' επάγγελμα αγρότες. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κεφάλαιο» πριν από τη φορολόγηση θα γίνει σηµαντική αναπροσαρµογή των τιµών τους, προκειμένου να προσεγγίσουν τις αγοραίες τιµές, ειδικά στις τουριστικές περιοχές, όπου οι εκτός σχεδίου εκτάσεις είναι οικόπεδα.
Μέχρι τον Ιούνιο πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές.
Η φορολόγηση των αγροτεµαχίων θα γίνει βάσει της εικόνας περιουσιακής κατάστασης ακινήτων που έχει δηµιουργηθεί στη Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων.
Τα αγροτεµάχια θα φορολογηθούν µε τον νέο φόρο κατοχής ακινήτων, που θα συµπεριλάβει το «χαράτσι» και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
Επίσης, θα υπάρχει δεύτερος φόρος στα ακίνητα, ανταποδοτικός, και θα περιλαµβάνει όλους τους φόρους που επιβάλλουν σήµερα στα ακίνητα οι Οργανισµοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΑΠΟΣΤ.ΓΚΛΕΤΣΟΣ "Ηλίθιος" ο αστυνομικός που χτύπησε τον φωτορεπόρτερ

Δίχως φόβο και με πολύ πάθος μίλησε ο Απόστολος Γκλέτσος σε συνέντευξη που έδωσε στον Δημήτρη Μάρκο για την εκπομπή του στο Κontra Channel.
Αναφέρθηκε στον αστυνομικό που σήκωσε το γκλοπ και με την πίσω πλευρά του χτύπησε τον Πρόεδρο των φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο, χαρακτηρίζοντάς τον "ηλίθιο"!
Ο Απόστολος Γκλέτσος μίλησε ακόμα για τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Στυλίδας για δωρεάν παροχή αγαθών σε ομάδες πολιτών που έχουν ανάγκη.

Απειλείται ο Μοναδικός χαμαιλέοντας της Πύλου !!

Η περιοχή της Πύλου είναι η μοναδική περιοχή της Ευρώπης όπου ζει ο Αφρικανικός Χαμαιλέοντας.
Με ειδική άδεια και σε συνεργασία με ερευνητικά ιδρύματα και εξελίσσεται ταπό το 1998 συστηματικό πρόγραμμα μελέτης και προστασίας του είδους και ενημέρωσης των κατοίκων για την σημασία ύπαρξής του στη περιοχή.
Ο χαμαιλέοντας ζει σε δενδρώδη βλάστηση και είναι ερπετό που προσαρμόζεται σε ζεστά κλίματα. Σαν ετεροθερμικά ζώα, είναι δραστήρια κατά τις ζεστές εποχές ενώ τον υπόλοιπο χρόνο αποσύρονται μέσα στους θάμνους και είναι πολύ λιγότερο δραστήρια ή καθόλου δραστήρια.
Το χαρακτηριστικό του χαμαιλέοντα είναι ότι αλλάζει χρώματα, το οποίο του χρησιμέυει ως καμουφλάζ, σαν ρυθμιστής θερμοκρασίας σώματος και ως μέσο επικοινωνίας μεταξύ του είδους. Τρέφεται με έντομα τα οποία πιάνει με τη μακριά και κολλώδη γλώσσα του.
Η αναπαραγωγική του περίοδος ξεκινάει τον Αύγουστο όπου τα αρσενικά και θηλυκά εγκαταλείπουν την περιοχή τους σε αναζήτηση συντρόφου. Το ζευγάρωμα γίνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Τα θηλυκά ξεκινούν να γεννούν τα αυγά τους (30-40 κατά μέσο όρο) το Φθινόπωρο στις αμμώδεις εκτάσεις της περιοχής.
Η επώαση μέσα στην άμμο διαρκεί 11 μήνες. 
Ετσι τα νεοσσά εκκολάπτονται το επόμενο καλοκαίρι. Το μέγεθος κατά την εκκόλαψη είναι 6cm και πριν ξεκινήσει ο χειμώνας θα το διπλασιάσουν . Τότε θα σταματήσουν να μεγαλώνουν μέχρι την επόμενη Ανοιξη όταν θα ξαναρχίσουν να τρέφονται. Μετά τη χειμερία νάρκη το μέγεθός τους θα φτάσει τα 37cm, μέγεθος που τα κάνει έτοιμα για την πρώτη αναπαραγωγή.
 Οι χαμαιλέοντες στην Ευρώπη βρίσκονται στις περιοχή της Νοτίου Ιβηρικής Χερσοννήσου, στην Μάλτα, στην Κύπρο και σε ελληνικά νησιά με τον μοναδικό πληθυσμό στη ηπειρωτική Ελλάδα στην Πύλο.
Οι χαμαιλέοντες της Πύλου αναφέρθηκαν και περιγράφτηκαν για πρώτη φορά το 1989 (Boehme 1989) στη ταξονομία του Ευρωπαϊκού χαμαιλέοντα (Chamaeleo chamaeleon).
Μόλις το 1998 αναγνωρίσθηκε ότι ανήκει σε ένα δεύτερο είδος, τον Αφρικανικό χαμαιλέοντα (Chamaeleo africanus, Boehme et al 1998) που στην Ευρώπη βρίσκεται μόνο στην Πύλο.
Το μέγεθος του είδους μπορεί να φτάσει τα 47.5 cm (συνολικό μήκος), πολύ μεγαλύτερο από τον Ευρωπαϊκό χαμαιλέοντα που φτάνει στην Ιβηρική χερσόνησο μόλις τα 29 cm.
 Απειλές για το Χαμαιλέοντα!!
 Ο χαμαιλέοντας είναι ένα αργοκίνητο ζώο με μόνο όπλο κατά των θηρευτών την ικανότητά του να αλλάζει χρώματα ανάλογα με το γύρω περιβάλλον. Το ζώο είναι πολύ ευάλωτο όταν βρίσκεται στο έδαφος γιατί γίνεται εύκολα αντιληπτό από θηρευτές αφού δε μπορεί να κρυφτεί.
Οι φυσικοί του εχθροί είναι οι αλεπούδες, κουνάβια, νυφίτσες, φίδια και αρπακτικά πουλιά. Οι πιο επικίνδυνοι εχθροί του είναι οι γάτες, οι σκύλοι και οι άνθρωποι.
Οι ανθρωπογενείς πιέσεις:
Η ανεξέλεγκτη διέλευση τροχοφόρων πάνω στην παραλία αποτελεί μία από τις ανθρωπογενής πιέσεις που δέχεται ο βιότοπος του χαμαιλέοντα. Η καταστροφή των ίδιων των φωλιών από τη συμπίεση του αυγοθαλάμου από τα διερχόμενα 4χ4 ή αγροτικά οχήματα και η καταστροφή της παράκτιας βλάστησης, έχουν άμεσες αρνητικές επιτπώσεις στην επιβίωση του είδους.
Η αυξανόμενη τουριστική κίνηση στη περιοχή σε συνδιασμό με την έλλειψη ενός σχεδίου διαχείρισης επισκεπτών αποτελούν σημαντική απειλή για την μελοντική προστασία του βιοτόπου.
Ο άνθρωπος επίσης προκαλεί μεγάλη ζημιά στο βιότοπο του χαμαιλέοντα μετατρέποντάς τον σε αγροτική γη. Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν για το όργομα, σκοτώνουν πολλούς νεοσσούς που ζουν στο ψηλό χορτάρι και καταστρέφουν τις λιγοστές φωλιές που έγιναν στα χωράφια. Η χρήση φυτοφαρμάκων, παρασιτοκτόνων, λιπασμάτων κλπ. είναι πολύ διαδεδομένη στη περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος αυτές οι βλαβερές ουσίες να αποθηκεύονται στον οργανισμό του χαμαιλέοντα μέσω της τροφής τους, των εντόμων.
Τέλος το λαθρεμπόριο σπανίων ειδών, το οποίο έχει οδηγήσει πολλά ζώα στα όρια της εξαφάνισης, αποτελεί απειλή και για τον Αφρικανικό Χαμαιλέοντα..ornithologiki.gr

Μαιμού καλόγριες πουλούσαν ..θαυματουργές εικόνες !!

Τσακωτές έγιναν από την αστυνομία δύο γυναίκες οι οποίες προσποιούντο τις καλόγριες προκειμένου να πουλούν θαυματουργές εικόνες, με αντίτιμο μικρά χρυσαφικά..
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για δύο νεαρές ηλικίας 24 και 28 ετών στο Καρπενήσι, οι οποίες όπως δημοσιεύει το lamiareport.gr, πλησίαζαν άλλες γυναίκες και με το πρόσχημα ότι δωρίζουν θαυματουργές εικόνες, ζητούσαν ως αντάλλαγμα, κάποιο χρυσαφικό που φορούσαν ή είχαν στο σπίτι τους, με σκοπό να το αφιερώσουν ως τάμα στην Ιεράς Μονή Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης.
Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να πάρουν από μια 81χρονη, μία χρυσή αλυσίδα που είχε στο λαιμό με χρυσό ανάγλυφο μενταγιόν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης, δύο χρυσά δαχτυλίδια και ένας χρυσός Σταυρός.
Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να βρεθούν και τα άλλα θύματα και να τους αποδοθούν τα χρυσαφικά τους.

Δριβελέγκας σε Κουσελά για τη διακίνηση πλαστών φυτοφαρμάκων.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ι. Δριβελέγκας απάντησε στην 4989/25-1-2012 Ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κουσελά. 
 Με την Ερώτηση, ο Μεσσήνιος βουλευτής ζητούσε να πληροφορηθεί τι ενέργειες έχουν γίνει, στην Ελλάδα και σε συνεννόηση με τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε, για την αντιμετώπιση της αυξημένης, όπως προειδοποιούσε η Europol, διακίνησης πλαστών φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων για χρήση στην αγροτική παραγωγή.
Το πλήρες κείμενο της Απάντησης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ως εξής:
 «Σύµφωνα µε το άρθρο 15 του Ν.721/1977 (ΦΕΚ 298/Α') "Περί εγκρίσεως κυκλοφορίας και ελέγχου των γεωργικών φαρµάκων, ως και ρυθµίσεως συναφών θεµάτων", αρµόδιες Υπηρεσίες για τον έλεγχο των παράνοµων φυτοπροστατευτικών προϊόντων µέχρι τις 27-1-2012 ήταν οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων (πρώην Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νοµαρχιακών Αυτοδιοικήσεων).
 Η Γενική Δ/νση Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων (ΥΠΑΑΤ) συντόνιζε τις ενέργειές τους και εισηγούνταν στο Γενικό Γραµµατέα του ΥΠΑΑΤ την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο άρθρο 32, παράγραφος 1 του Ν.721/1977, όπως προστέθηκε µε το άρθρο 1, παρ. 9 του Ν.2538/1997 (ΦΕΚ 242Α), όπου προβλέπονται πρόστιµα από τριακόσια µέχρι τριάντα χιλιάδες ευρώ (300-30.000 € ).
Επιπλέον, το ΥΠΑΑΤ, στο πλαίσιο των αρµοδιοτήτων του, συνεργάζεται µε τις αρµόδιες ελεγκτικές αρχές άλλων Κρατών - Μελών, την Ευρωπαϊκή Αστυνοµία καθώς και µε τις συναρµόδιες ελεγκτικές αρχές της χώρας µας όπως το Σ.Δ.Ο.Ε., η ΕΛ.Υ.Τ. (Δίωξη Λαθρεµπορίου), η Οικονοµική Αστυνοµία κ.ά . Η συνεργασία αυτή είχε ως αποτέλεσµα την εξιχνίαση πληθώρας περιπτώσεων µεταξύ των οποίων και ενός από τα µεγαλύτερα πανευρωπαϊκά κυκλώµατα διακίνησης παράνοµων φυτοπροστατευτικών προϊόντων.
Στη συγκεκριµένη υπόθεση, πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι ελεγκτικές αρχές της Ελλάδας, της Γερµανίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γαλλίας και της Αγγλίας.
 Ενδεικτικά αναφέρουµε ότι, κατά το 2011 και παρά την οικονοµική κρίση και τη στενότητα πόρων, ολοκληρώθηκαν σαράντα τρεις (43) υποθέσεις διακίνησης παράνοµων φυτοπροστατευτικών προϊόντων (φυτοφαρµάκων) και επιβλήθηκαν πρόστιµα τετρακοσίων είκοσι χιλιάδων και πεντακοσίων ευρώ (420.500 €).
Οι κυρωτικές αποφάσεις δηµοσιεύτηκαν στο πρόγραµµα «Διαύγεια» και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόµενου. Με το νέο Νόµο 4036/2012 σχετικά µε τη "Διάθεση γεωργικών φαρµάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις", που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και δηµοσιεύτηκε στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως στις 27-1-2012 (ΦΕΚ 8/τ.Α'), αυστηροποιήθηκαν οι επιβαλλόµενες κυρώσεις και πλέον, σύµφωνα µε το άρθρο 9, παράγραφος 2, τα επιβαλλόµενα πρόστιµα κυµαίνονται από δέκα έως πενήντα χιλιάδες ευρώ (10.000 € - 50.000 €).
Στην περίπτωση µάλιστα επανάληψης της παράβασης, τα όρια των προστίµων διπλασιάζονται και το επιβαλλόµενο πρόστιµο δεν µπορεί να είναι λιγότερο από το διπλάσιο του προηγούµενου επιβληθέντος.
Το πρόβληµα διακίνησης παράνοµων φυτοφαρµάκων είναι ιδιαίτερα σύνθετο, καθώς οι εταιρείες που διακινούν τα παράνοµα φυτοφάρµακα έχουν συστήσει δίκτυα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο µε σκοπό την αποφυγή των ελέγχων.
Έτσι, όπως έχει διαπιστωθεί επανειληµµένως, η εισαγωγή δραστικών ουσιών µπορεί να γίνεται πχ. από το Βέλγιο (λιµάνι Αµβέρσας), η τυποποίηση σε σκεύασµα µπορεί να γίνεται στη Γαλλία, το τελικό προϊόν µπορεί να αποθηκεύεται σε αποθήκες σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, για να αποσταλεί µε τιµολόγιο που εκδίδει π.χ, µια Αυστριακή εταιρεία, µε αποτέλεσµα να απαιτείται η συνεργασία των Κρατών - Μελών για την εξιχνίαση του δικτύου.
 Γενικότερα, εκτός από τις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιµετώπιση του φαινοµένου, υπάρχει άριστη συνεργασία της Γενικής Δ/νσης Φυτικής Παραγωγής του ΥΠΑΑΤ µε τις αρµόδιες αρχές των άλλων Κρατών - Μελών και συντονισµός των ενεργειών τους για τον εντοπισµό παράνοµων φορτίων φυτοφαρµάκων.»

Άφηνε το παιδί στο πάρκινγκ… και «έβγαζε τα μάτια της»!

Η γυναίκα στάθμευε το αυτοκίνητό της σε πάρκινγκ στο κέντρο της Πάτρας, μετέφερε πάντα το παιδί της και «παρακαλούσε» τον ιδιοκτήτη ή τον υπάλληλο βάρδιας να... προσέχουν το παιδί γιατί έπρεπε να ... «πεταχτεί» στον γιατρό! 
Μέχρι εδώ όλα καλά, αφού ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ προθυμοποιήθηκε να κάνει... και την νταντά, σκεπτόμενος πως η γυναίκα μπορεί να μην είχε που να αφήσει το παιδί και ίσως η ασθένειά της να ήταν σοβαρή, οπότε... δεν θα έπρεπε το παιδί να αντιληφθεί το παραμικρό!
Το παιδί κατέβηκε από το αυτοκίνητο, ο ιδιοκτήτης το οδήγησε στον χώρο που υπάρχει τηλεόραση και του είπε να καθίσει εκεί μέχρι να έρθει η μητέρα του! Μόνο που το ραντεβού με τον γιατρό κράτησε... δύο ώρες! Δεν μίλησε ο ιδιοκτήτης, η κυρία πήρε το παιδί της μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο και έφυγε!
Την επόμενη εβδομάδα... το ίδιο σκηνικό! 

Εμφανίζεται και πάλι η κυρία, το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο, παρακαλά τον ιδιοκτήτη να κρατήσει το παιδί μέχρι να ολοκληρωθεί η επίσκεψη στον γιατρό! Ο γνωστός επιχειρηματίας συμφωνεί, η γυναίκα φεύγει αλλά λόγω της «πολύωρης» προηγούμενης καθυστέρησης, αποφασίζει να την ακολουθήσει για να δει... που πηγαίνει! Έτυχε βλέπετε να γνωρίζει και τον σύζυγό της και η όλη της συμπεριφορά του προκάλεσε εντύπωση.
Η κυρία περπάτησε, δεν μπήκε σε καμία από τις γύρω πολυκατοικίες (στις οποίες υπάρχουν αρκετά ιατρεία) και έφθασε κοντά... στην παραλιακή ζώνη της πόλης! Μπήκε σε γνωστό ξενοδοχείο και προφανώς ανέβηκε σε κάποιο δωμάτιο!
Ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ... έμεινε με ανοιχτό το στόμα! Γιατί σίγουρα ο γιατρός με τον οποίον είχε ραντεβού ήταν «γιατρός... του σεξ» και άλλη «ασθένεια» θα της «γιάτρευε»! Επέστρεψε στην επιχείρησή του, κούνησε το κεφάλι του σκεπτόμενος... το παιδάκι της που είχε «κολλήσει» τα μάτια του στην τηλεόραση επί 2 ώρες επειδή η μαμά του ήθελε... να βγάλει τα μάτια της με τον εραστή της στο ξενοδοχείο!
Δεν θα ξανακάνει την νταντά!
Η κυρία επέστρεψε δύο ώρες μετά! Ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη του παρκινγκ που και πάλι... της έκανε την νταντά, επιβίβασε το παιδί της (ηλικίας γύρω στα 5) στο αυτοκίνητό της και έφυγε! 

Ο σύζυγός της, επιχειρηματίας της πόλης (όχι από τους πολύ γνωστούς) νόμιζε πως το παιδί του... έχει πάει βόλτα με τη μαμά! 
Και που να ήξερε πως η σύζυγός του χρησιμοποιούσε ως «κάλυψη» τον γιο τους... για να συναντά τον αγαπημένο της... στο σχεδόν παραλιακό ξενοδοχείο! 
Όσο για τον ιδιοκτήτη του παρκινγκ; Δεν θέλησε να ανακατευτεί στην σχέση του ζευγαριού (έστω και αν γνωρίζει τον σύζυγο) σκεπτόμενος πως... θα μπορούσε να βρεθεί και μπλεγμένος! Πάντως όπως έλεγε σε κάποιους φίλους του... δεν πρόκειται να ξανακάνει την «νταντά»! dete.gr

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Θα πληρώσει για τους 18 ενοικιαστές της!

Δεν υπάρχουν μόνο στην Αθήνα ιδιοκτήτες που νοικιάζουν παράνομα τα σπίτια τους σε πλήθη μεταναστών, υποχρεώνοντάς τους να στοιβάζονται σαν τα ζώα! 
Για τον ίδιο λόγο παραπέμπεται να δικαστεί και μια υπερήλικη ιδιοκτήτρια σπιτιού στην Καλαμάτα, η οποία μάλιστα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας!
Ο έλεγχος που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι της 87χρονης κατηγορούμενης, αποκάλυψε ότι μίσθωνε παράνομα έναντι ενοικίου τα οκτώ δωμάτια του σπιτιού της ιδιοκτησίας της σε συνολικά 18 αλλοδαπούς διαφόρων εθνικοτήτων, από τους οποίους οι 12 βρίσκονταν νόμιμα στη χώρα.
Λόγω της προχωρημένης ηλικίας της, η 87χρονη δεν συνελήφθη αλλά σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της. 

Ωστόσο, οι αστυνομικοί ερευνούν αν τις εκμισθώσεις έκανε κάποιος πληρεξούσιός της. Από τους αλλοδαπούς ενοικιαστές, ένας συνελήφθη επειδή βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα και άλλοι πέντε επειδή είχαν παραβιάσει την προθεσμία ενός μήνα που τους είχε δοθεί για να εγκαταλείψουν τη χώρα...apospasma.gr

Έγδυσαν αστυνομικό και κρέμασαν τα ρούχα του στην πλατεία Συντάγματος !!

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε νωρίτερα στη διάρκεια της πορείας που έγινε μετά την πολιτική κηδεία του Δ.Χριστούλα.
 Πολίτες επιτέθηκαν σε αστυνομικό που βρισκόταν στο δρόμο, του έβγαλαν τη στολή και τον χτύπησαν. 
Στη συνέχεια, και ενώ ο αστυνομικός φέρεται να φυγαδεύθηκε τραυματισμένος, οι διαδηλωτές πήραν τα ρούχα του και τα κρέμασαν σε δέντρο στην πλατεία Συντάγματος....
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη, ενώ από τη ζώνη λείπει το υπηρεσιακό του περίστροφο. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν εκλάπη ή αν δεν οπλοφορούσε καν.trelokouneli

Σεξ στα Γυμνάσια… από τα 14 !!

Προβληματισμό προκαλεί το «πορτραίτο» των σύγχρονων Ελληνόπουλων, αφού παρά την ηλικία τους όχι μόνο έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις ακόμη και σε ηλικίες μικρότερες των δεκατεσσάρων και πολλές φορές μάλιστα χωρίς καν να χρησιμοποιούν προφυλάξεις, αλλά παράλληλα πολλοί από αυτούς διαθέτουν και όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεσήλικα, με προβλήματα υγείας, συναισθήματα κατάθλιψης ή εξαρτήσεων.
O μέσος όρος ηλικίας έναρξης σεξουαλικών επαφών είναι πλέον στη χώρα μας τα 14,5 έτη. 
Το ποσοστό, δε, των εφήβων 15-16 ετών που έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις σήμερα φθάνει το 22% (το 2007 ήταν 16%), με το 57,6% των σεξουαλικά δραστήριων νέων να παραδέχονται ότι δεν χρησιμοποίησαν προφυλακτικό ούτε καν τη πρώτη φορά, και ότι όσο περνούσε ο καιρός όλο και λιγότερο προφυλάσσονταν.
Στα σχολεία της πόλης αποτελεί κοινό μυστικό πως το σεξ για αρκετές μαθήτριες ξεκινά... από την Γ' Γυμνασίου. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που το σεξ ξεκινά... στην Β' τάξη του Γυμνασίου! Και μη χειρότερα...

Έχει " Κότσια " η Ελεωνόρα Μελετη !!

Την ώρα που πολλά στόματα στο STAR παραμένουν κλειστά ( Φοβούμενοι μαλλον τους Κυριακόπουλο, Μαλέλη ,η Ελεωνόρα Μελέτη έχει το σθένος να γράψει στην προσωπική της στήλη στο Queen.gr πολλές αλήθειες !! 
Διαβάστε ακριβώς τι έγραψε η Ελεωνόρα !!
"Μία εκπομπή κόπηκε στο Σταρ.
Άνθρωποι απολύθηκαν. Αποτέλεσμα μία οικονομικής κρίσης που δεν θα κάνει πίσω για κανέναν σταθμό.
Δεν θέλω να σχολιάσω ούτε να πω λόγια συμπαράστασης, γιατί όπως και να έχει, εγώ έχω ακόμα τη δουλειά μου, και για κάποιους κανένα δικαίωμα να μιλάω.
Δεν θα προκαλέσω αυτούς τους "κάποιους", όμως ίσως είμαι η μόνη που μπορεί να καταλάβει στο ακέραιο το πώς μπορεί να νιώθει ένας άνθρωπος που εκτίθεται δημόσια από τη δουλειά του και ζει καθημερινά την αγωνία της φημολογίας και τον ευτελισμό της κριτικής όσον αφορά τις επιδόσεις του στο επάγγελμα που αγαπάει.
Ξέρω πολύ καλά πως είναι να ξυπνάει κάποιος και να πηγαίνει στη δουλειά του, να χαμογελάει και να καλείται να δείχνει καλά την ώρα που όλοι πίσω από την πλάτη του ψιθυρίζουν τα πάντα για το "τελειωμένο" μέλλον του και το δύσκολο παρόν του.
Ξέρω πως είναι να γνωρίζουν οι πάντες τα πάντα καλύτερα από σένα , για σένα. Εκτός όμως από την εκπομπή που κόπηκε, σώθηκε μία άλλη, που σημαίνει πως τουλάχιστον 15 οικογένειες θα μπορούν ακόμα να ζήσουν έχοντας την θέση εργασίας τους.
Αυτό που συνέβη στο κανάλι μας, συμβαίνει καθημερινά σε κάθε λογής επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη… Σε μία τόσο έντονη και τεταμένη κατάσταση, όλοι πρέπει να είμαστε σοβαροί… Ταπεινοί… Και να κοιτάμε την ουσία.
Να σεβόμαστε τη δουλειά μας, και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τη διατηρήσουμε… Όλοι μας. Όποια και αν είναι η θέση μας."

Anonymous: Προειδοποιούν με χτύπημα την ημέρα των εκλογών!

Διαβάστε αναλυτικά τι λένε στο βίντεο τους οι Anonymous: «Χαιρετούμε τους πολίτες της Ελλάδας.
Βιώνουμε και εμείς τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που βιώνει η γη των «ελευθέρων ανθρώπων», που γέννησε την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.
Η διεφθαρμένη πολιτική ζωή της χώρας, τη τελευταία δεκαετία, οδήγησε στην αβεβαιότητα των νέων και στη πτώχευση των ενηλίκων.
Αυτοκτονίες, απαισιοδοξία, κυνισμός, απελπισία… Βομβαρδιζόμαστε με δηλητήριο από τα ΜΜΕ ότι για τη τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα ευθύνονται άλλοτε οι λαθρομετανάστες, άλλοτε εμείς οι ίδιοι, αλλά ποτέ ΑΥΤΟΙ!
Αυτοί που υπογράφουν αδιάβαστα μνημόνια, χωρίς νούμερα.
Αυτοί που παρέδωσαν τη χώρα σε ιδιώτες τραπεζικούς, για να γίνουν πλουσιότεροι. Αυτοί που αντί να πληρώνουν για τις εσκεμμένες αντιλαϊκές επιλογές τους, μεταφέρουν τα εκατομμύρια τους στο εξωτερικό.
Αυτοί που μας έφεραν σε σημείο να παρακαλούμε για Χούντες, ενώ οι ακραίες πολιτικές παρατάξεις αποκτούν όλο και περισσότερους οπαδούς, κάνοντας το 2012 Μεσαίωνα. 
 Πολίτες και κάτοικοι της Ελλάδας, Δεν είστε μόνοι σας! 
Έχετε δίπλα σας ανθρώπους με τις ίδιες αξίες και τα ίδια όνειρα. 
Η Ελευθερία αποκτάται με αγώνες και μάχες, και όχι μέσα από το σάπιο σύστημα. Είμαστε περισσότεροι!
Μην σκέφτεστε τι θα χάσετε σήμερα, αλλά τι θα χάσουν τα παιδιά μας εάν ΣΗΜΕΡΑ δεν αντιδράσουμε ουσιαστικά!
Δεν πληρώνουμε φόρους και χαράτσια.
Δεν καταθέτουμε φορολογικές δηλώσεις.
Δεν φοβόμαστε!
Δεν θα είστε μόνοι σας σε αυτή τη προσπάθεια.
Είμαστε όλοι μαζί!
Όλοι οι Έλληνες είμαστε Ανώνυμοι.
Δε συγχωρούμε.
Δε ξεχνάμε.
Στις 6 Μαΐου… να μας περιμένετε!»

Είπαν το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Χριστούλα !!

Ολοκληρώθηκε, παρουσία πλήθος κόσμου, στις 3 το μεσημέρι η πολιτική κηδεία του 77χρονου φαρμακοποιού, Δημήτρη Χριστούλα, στο Α΄νεκροταφείο Αθηνών. Σύμφωνα με δική του επιθυμία, η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να... αποτεφρωθεί. 
Το φέρετρο με την σορό του αυτόχειρα τοποθετήθηκε σε βάθρο, μπροστά στην είσοδο του νεκροταφείου.
Συγγενείς, φίλοι, αλλά και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Α' Νεκροταφείο για το τελευταίο αντίο στον 77χρονο, ενώ όταν η σορός έφτασε οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν συνθήματα.
Στον επικήδειο που διάβασε η κόρη του επισήμανε ότι η πράξη του πατέρα της είναι βαθιά πολιτική, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης στο οποίο υπογράμμιζε «την πολιτική διαθήκη» που αφήνει ο Δημήτρης Χριστούλας, επιλέγοντας να δώσει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.
Στη διάρκεια της πολιτικής κηδείας διαβάστηκαν μηνύματα από οργανώσεις, ενώ ακούστηκε το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, «Ποιος τη ζωή μου», σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου.fimotro

Η παντρεμένη, ο παλιός έρωτας και οι αφιερώσεις !!

Μεγάλη «καψούρα» η παντρεμένη από την Κάτω Αχαΐα. Τηλεφωνεί καθημερινά σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας (Studio 20) και κάνει αφιερώσεις στον «παράνομο» -όπως λέει- αγαπημένο της. 
«Στον Τάκη με πολύ αγάπη» ή «η παράνομη στον έρωτα που έζησε χθες τη νύχτα» είναι μερικές από τις εκφράσεις που ακούμε!
 Φαίνεται όμως πως και ο πενηντάρης εραστής ανταποκρίνεται: «Τι και αν άσπρισαν τα μαλλιά, η αγάπη έμεινε ίδια στην καρδιά» της απάντησε. Προφανώς οι δυό τους ήταν ζευγάρι... από παλιά! dete.gr

Αυτοκτόνησε συνταξιούχος-δάσκαλος στη Καβάλα

Αλλος ένας συνταξιούχος έδωσε τέλος... στη ζωή του. Στο ιδιόχειρο σημείωμα γράφει ότι δεν αντέχει τον εξευτελισμό και την κρίση.
Σύμφωνα με το Seleo,  ήταν συνταξιούχος-δάσκαλος, ιδιαίτερα αγαπητός στην Καβάλα.

Η απονενοημένη αυτή ενέργεια του 78χρονου συνταξιούχου δασκάλου δείχνει ότι η κατάθλιψη και η απόγνωση σε ηλικίες που είχαν πλασμένη μια άλλη εικόνα για την κοινωνία και την ζωή, δεν μπορούν να την διαχειριστούν με τα νέα δεδομένα και καταρρέουν. Προχθές η αυτοκτονία στην Συκορράχη, χθες στην Καβάλα έρχεται να προβληματίσει σοβαρά για ότι επέρχεται.
Ηταν  επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου αιμοδοτών αντιμετώπιζε τα τελευταία δύο χρόνια ψυχολογικά προβλήματα.
Με ιδιόχειρο σημείωμα ο συνταξιούχος δάσκαλος ζητά συγνώμη από τα παιδιά και τα 5 εγγονάκια του 

Να μας πει που και πότε έχει δουλέψει ο Καμμένος"

" ΦΙΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΙΛΟΥ " .....ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ !
«Να μας πει που και πότε έχει δουλέψει ο Καμμένος» ρώτησε ειρωνικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος, συνεχίζοντας το χορό της αντιπαράθεσης με τον αρχηγό του συνδυασμού «Ανεξάρτητοι Έλληνες». 
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σε ένα μοναδικό κρεσέντο εναντίον του παλιού συντρόφου του (όταν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς), Πάνου Καμμένου, από την εκπομπή Καλημέρα του Γιώργου Αυτιά, ξεσπάθωσε για τα καλά στο πρόσωπο του αρχηγού του νέου κόμματος (σαν δυο ξένοι στο ίδιο σπίτι).
«Ο καλός μου, παλιός, σύντροφος στο κόμμα και φίλος Πάνος Καμμένος δεν μπορεί να μιλά για λιμουζίνες όταν ο ίδιος κυκλοφοράει με τζιπάρες και οχτώ φουσκωτούς.
 Εγώ πάω στη Βουλή με ένα “φιατάκι” και ο κύριος Καμμένος έχει τις τζιπάρες του και τους φουσκωτούς. 
Δεν είναι αυτός που επί τριάντα χρόνια είναι στην πολιτική σκηνή του τόπου; Θυμάσαι Γιώργο (εννοεί τον Αυτιά) που εδώ συγκεντρωνόμασταν να πάμε να καλύψουμε τα γεγονότα του πολέμου.
Ο κύριος Καμμένος πότε έχει δουλέψει στη ζωή του;» είπε σε ένα δριμύ κατηγορώ εναντίον του πρώην «φίλου» του.Zougla

Αλβανοί εκβίαζαν Οίκους ανοχής για προστασία και τους έβαζαν φωτιά για εκφοβισμό !

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500.000 ΕΥΡΩ ΤΑ "ΚΕΡΔΗ " 
Ένα σκληροτράχηλο κύκλωμα Αλβανών που πουλούσε «προστασία» και εκβίαζε τους ιδιοκτήτες οίκων ανοχής στο κέντρο της Αθήνας εξάρθρωσε χτες η Αστυνομία, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση.
Οι κακοποιοί, που ήταν στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ επί πολλούς μήνες, εκβίαζαν τις ιδιοκτήτριες των οίκων ανοχή ώστε τους δώσουν χρήματα για να προστατεύουν δήθεν τον χώρο τους.
Διαφορετικά, οι κακοποιοί δεν δίσταζαν να βάζουν φωτιά για να «πείσουν» τα θύματά τους! Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες είναι επτά Αλβανοί, που έβγαζαν πάνω από 500.000 ευρώ κάθε χρόνο από τους εκβιασμούς στους οίκους ανοχής.
Εκτός των επτά μελών της σπείρας, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε και άλλους πέντε Αλβανούς οι οποίοι ήταν φυγόδικοι. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε στούντιο και γιαούρτωσαν τον παρουσιαστή -VIDEO

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε χθες το βράδυ στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος Tv1 και επιτέθηκαν με αυγά και γιαούρτια στον παρουσιαστή την ώρα που το δελτίο ειδήσεων ήταν στον «αέρα».
Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ και ενώ το δελτίο ειδήσεων βρισκόταν σε εξέλιξη με καλεσμένο στο studio. 
Oι δράστες επιτέθηκαν φραστικά αλλά και πετώντας αυγά και γιαούρτια στον παρουσιαστή Παναγιώτη Μπούρχα και ο λόγος της επίθεσης ήταν όπως αναφέρει το palmosipirou.gr γιατί την περασμένη πέμπτη στην εκπομπή «Εν λευκώ» o Παναγιώτης Μπούρχας φιλοξένησε τηλεφωνικά τον εκπρόσωπο τύπου της Χρυσής Αυγής.

Ο μεγαλύτερος εφιάλτης των Ελλήνων είναι η ανεργία

Σχεδόν ένας στους πολίτες της χώρας θεωρεί ότι ο μεγαλύτερος φόβος για το μέλλον είναι η ανεργία καθώς το 42% των ανθρώπων που συμμετείχαν σε πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Alco, δήλωσε ότι αυτό είναι το κυριότερο που τους απασχολεί.
Στη δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Crash και διεξήχθη σε δείγμα 1.200 ατόμων, το διάστημα από 20 ως 27 Μαρτίου, οι πολίτες στο ίδιο ερώτημα, το 26% απαντούν η ανεπάρκεια των πολιτικών, το 15% η διαφθορά, το 11% η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και το 5% οι επιδιώξεις των ξένων.
Με οριακή πλειοψηφία, 44%, οι πολίτες εκτιμούν ότι δεν υπήρχαν περιθώρια διαπραγμάτευσης του μνημονίου, έναντι του 40% που έχουν τη γνώμη ότι υπήρξαν περιθώρια, ενώ 16%, όσων συμμετείχαν στην έρευνα, εμφανίζεται χωρίς άποψη. Ωστόσο, το 45% των ερωτηθέντων απαντά ότι το πιο ισχυρό κριτήριο για την επιλογή που θα κάνει στις εκλογές είναι η ανάγκη να παραμείνουμε στο ευρώ, έναντι του 41% που απαντά ότι βασικό κριτήριο της επιλογής του θα είναι η διαμαρτυρία για το μνημόνιο και τα κόμματα που το ψήφισαν.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ: O Ψυχάρης υιός στο Mega !!

Χασαπόπουλος-Αναγνωστάκης δυσκολεύτηκαν λίγο, αλλά τελικά -και μπράβο τους - κατάφεραν να τον πείσουν να πάει στην εκπομπή τους!...
Κατά τ΄άλλα, ο Αναγνωστάκης βάζει στην προμετωπίδα της εκπομπής φιλοσοφικά διλήμματα του τύπου:
Είναι αδύνατον να βελτιωθεί ο κόσμος, αν πρώτα δεν βελτιωθεί ο άνθρωπος.
Ο άνθρωπος μπορεί. Τα... ανθρωπάκια σαν κι αυτούς, που δεν μπορούν να πουν όχι σε ότι χυδαίο και προκλητικό τους ζητάνε τα αφεντικά τους, είναι μάλλον αδύνατο να βελτιωθούν.
Ανδρέας Ψυχάρης, υποψήφιος Α' Αθηνών (χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινά το κανάλι, αλλά και γενικότερα επωφελείται από την δύναμη του πατρός του για να εκλεγεί Βουλευτής):Μαυρίστε τον!...nonews-news.blogspot.com

Το χρυσάφι της Ελλάδας βγαίνει στα... δέντρα!!!

adena-gr.blogspot.com

Λένε ότι "τα ακριβά αρώματα ,μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια".
Κι όμως το άρωμα που προστατεύει αυτή η γυάλινη συσκευασία, το εκτιμούν μόνο όσοι ξέρουν να ξεχωρίζουν το αυθεντικό έξτρα παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο.
Οι ελαιοπαραγωγοί βέβαια γνωρίζουν τα... μυστικά του, άσχετα αν είναι αποθηκευμένο σε γαλβανισμένο χάλκινο ντεπόζιτο , η σε πήλινο πιθάρι.
Οι καταναλωτές όμως που μεγάλωσαν στις πόλεις , στηρίζονται στην εικονική "ειλικρίνεια" του marketing, για να επιλέξουν το καλύτερο λάδι στα ράφια του Σούπερ Μάρκετ.
Επειδή όμως ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός, προτείνουμε στους αναγνώστες να επενδύσουν λίγο από τον χρόνο τους και να επισκεφθούν το 5ο Φεστιβάλ ελαιόλαδου και ελιάς.
Ξεκινάει από σήμερα μέχρι τις 8 Απριλίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας Η εκδήλωση που καθώς φαίνεται εξελίσσεται σε θεσμό φιλοξενείται φέτος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πέρσυ το φεστιβάλ Agro Quality Festival ήτανστο Γκάζι, και το adena.gr κάλυψε το γεγονός με πολλές αναρτήσεις και φωτό των συμμετεχόντων. (κλικ ΕΔΩ) .
Φέτος στόχος της εκδήλωσης είναι να καθιερωθεί ως τόπος συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς. Ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής αλλά και της ασφάλειας του λαδιού και της ελιάς. Για τους καταναλωτές, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν όλες τις ποικιλίες ελαιόλαδου και ελιάς που παράγονται στην Ελλάδα και να ενημερωθούν σχετικά με το βιολογικό ελαιόλαδο και την πάστα ελιάς.
Για περισσότερες πληροφορίες, στο 210 3610 265 και στο www.edpa.gr

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΩΣ ΤΟ ΟΙΤΥΛΟ !!

Είναι δυνατόν μια διαδρομή που δεν ξεπερνά ούτε καν τα 10 χλμ να αποτελεί αυτοτελή πρόταση απόδρασης; 
Αν μιλάμε για την πανέμορφη Μάνη τίποτε δεν είναι περίεργο. Η διαδρομή από την πρωτεύουσα της Μάνης την Αρεόπολη ως το Οίτυλο είναι μια θαυμάσια εμπειρία γεμάτη εικόνες, στροφές, θέα προς την Κορώνη και ένα συνεχές παιχνίδισμα ανάμεσα στα πετρόσπαρτα εδάφη της Μάνης, την θάλασσα, τον ολογάλανο ουρανό και τα απίστευτης αρχιτεκτονικής αξίας μανιάτικων οικισμών.


 Ξεκινήσαμε λοιπόν από την Αρεόπολη και κινηθήκαμε βόρεια στο δρόμο που συνεχίζει προς Καρδαμύλη και Καλαμάτα. Σκοπεύαμε να κάνουμε μια γρήγορη βόλτα στη Μέσα Μάνη και αν μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι τη Στούπα λίγο πριν την Καρδαμύλη, μιας που την Καρδαμύλη την είχαμε ήδη επισκεφτεί την προηγούμενη εβδομάδα που είχαμε καταλύσει στην Καλαμάτα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Από τα 24 χλμ της διαδρομής Αρεόπολης- Στούπας καταφέραμε με πολύ κόπο να διανύσουμε μόλις τα μισά προσεγγίζοντας με τα βίας τη Λαγκάδα. Ο λόγος; Η εκπληκτική διαδρομή που μας συνεπήρε.
 Ο δρόμος που συνεχίζει προς το βορρά από την Αρεόπολη γρήγορα μας κατέπληξε. Καθώς ανηφορήσαμε ελαφρώς από την Αρεόπολη γρήγορα καταλάβαμε ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να κατέβουμε. Έτσι και έγινε. Και τι κατέβασμα ήταν αυτό;;; Ο οικισμός του Λιμενίου άρχισε να αποκαλύπτετε μπροστά μας σε φόντο γαλάζιο (λόγω της θάλασσας) και καφέ (λόγω του φυσικού περιβάλλοντος της Μάνης).


Το Λιμένι είναι πολυφωτογραφημένο και αποτελεί μια διαχρονική card postal της μανιάτικης γης και αυτό δεν είναι διόλου άδικο. Η αρχιτεκτονική λιτότητα και οικονομία αυτού του οικισμού, που έχει αξιοποιήσει στο maximum τις ιδιότητες της πέτρας, είναι κάτι το εντυπωσιακό. Όμως η γαλήνη που εκπέμπει σήμερα αυτό το μέρος δε έχει καμιά σχέση με αυτό που επικρατούσε πριν δυο τρεις αιώνες και βάλε.



 Ο παραθαλάσσιος οικισμός του Λιμενίου στον κόλπο του Οιτύλου αποτέλεσε για πολλά χρόνια μια από τις πιο διάσημες πειρατικές εστίες της Μεσογείου. Μάλιστα το Καραβοστάσι, ένα λιμανάκι ακριβώς απέναντι από το Λιμένι, στην βόρεια ακτή του κόλπου του Οιτύλου αποκαλούνταν και ως «Μικρό Αλγέρι» λόγω των πολλών πειρατών που σύχναζαν εκεί! Ο ίδιος ο Ιούλιος Βερν αναφέρει ότι ο γνωστός και μη εξαιρετέος πειρατής Σακρατίφ είχε στον κόλπο του Οιτύλου το λημέρι του. Προφανώς οι πειρατές δεν επέλεξαν αυτόν τον κόλπο για το φυσικό της κάλλος αλλά για τον απάνεμο χαρακτήρα του. Όμως στον κόλπο του Οιτύλου και συγκεκριμένα δε σύχναζαν μόνο οι παράνομοι της θάλασσας…

 Κατηφορίζοντας προς την ακτή του Λιμενίου μας τράβηξε αμέσως την προσοχή το λεγόμενο «παλάτι» του διοικητή της Μάνης Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ένα απίστευτης ομορφιάς πυργόσπιτο δίπλα στο κύμα.




 

 Το Λιμένι είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα οικισμού που ερωτοτροπεί με τη θάλασσα. Είναι όλα πάνω στο κύμα. Και αν θέλετε τη γνώμη μας αισθητικά είναι ανώτερο του Γερολιμένα.





 
 Το αποκαλούμενο «παλάτι» του Πετρόμπεη βέβαια δεν ήταν παλάτι αλλά ένα πυργόσπιτο που έχτισαν οι Μαυρομιχαλαίοι διότι άραζαν συχνά στον κόλπο του Οιτύλου και ήθελαν να έχουν και μια εστία εδώ. Σήμερα λειτουργεί ως ξενοδοχείο 4 αστέρων.



 

 Κοντά στα σπίτια του οικισμού του Λιμενίου είδαμε αλλά περιέργως (όπως αντιληφθήκαμε αργότερα) δεν φωτογραφήσαμε την εκκλησία της Παναγίας της Βρετής, ένα εκκλησάκι του 18ου αιώνα, παλιό καθολικού μοναστηριού. Συνεχίσαμε και αφού στο δρόμο μας βρήκαμε ένα συμπαθέστατο λευκό αλογάκι περάσαμε το Καραβοστάσι και κινηθήκαμε προς το Οίτυλο.


 
 Περάσαμε την Τσίπα, με τα πολλά καταλύματα και τις καφετέριες, που σήμερα λέγεται Νέο Οίτυλο και συνεχίσαμε για το καθαυτό Οίτυλο ένα κεφαλοχώρι μακριά, που λέει ο λόγος από τη θάλασσα, ή τουλάχιστον όσο χρειάζεται για να προστατεύεται στοιχειωδώς από τους πειρατές.





 Άρχισε να νυχτώνει. Λογικό και αναμενόμενο. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε λίγο πιο πάνω χωρίς φυσικά να έχουμε την παραμικρή ελπίδα ότι θα φτάναμε στη Στούπα Μεσσηνίας. Περάσαμε τα Σαξωναίικα, τον Άγιο Νίκωνα και φτάσαμε στη Λαγκάδα. Πριν κάνουμε την αναστροφή για να επιστρέψουμε στην Αρεόπολη και από κει στην εστία μας, το Γύθειο, είδαμε μια ταμπέλα έξω από κάτι που έμοιαζε με καφενείο να γράφει: μπιφτέκι 4€, μπριζόλα 4€, χωριάτικη 2€, με 10€ τρώτε 2 άτομα! και άλλα τέτοια. Σκεφτήκαμε ότι επρόκειτο για κάποιο τουριστικό τρικ. Όμως αποφασίσαμε να το διακινδυνεύσουμε. Καθίσαμε και ήρθε ένας παππούς και μια γιαγιά που μας πήραν παραγγελία. Αποτέλεσμα 2 μερίδες μπιφτέκι, 1 πατάτες, 1 χωριάτικη, 1 τζατζίκι και 2 μπύρες 16€. Και όχι μόνο αυτό. Ο παππούς και η γιαγιά καθώς και άλλοι κάτοικοι του οικισμού μας έπιασαν την κουβέντα και έτσι περάσαμε όμορφα και απλά τις επόμενες 3 ώρες! Οι συζητήσεις μας απλώθηκαν από τα τυπικά μέχρι τους αρχαίους φιλόσοφους και την μαγεία του Ακροταίναρου. Περιττό να σας πούμε ότι εκεί δειπνήσαμε και το επόμενο βράδυ. Αυτό που προσωπικά με νευριάζει είναι ότι ούτε ονόματα θυμάμαι ούτε φωτογραφίες τραβήξαμε. Αίσχος. Γι’ αυτό σας παραθέτουμε μια φωτογραφία από την κεντρική εκκλησία του Οιτύλου.
 Οι καρέκλες πάνω στο κύμα, τα κεράκια, ο ατμοσφαιρικός κόλπος του Οιτύλου και η προσεγμένη μουσική είναι τα απόλυτα εχέγγυα για μια αξέχαστη βραδιά.






 Ήπιαμε τις μαργαρίτες μας αι γυρίσαμε στο Γύθειο κόβοντας δρόμο από Νέο Οίτυλο, Άγιο Προκόπιο, Σταυρό. Παράλειψη μας η μη επίσκεψη στο κάστρο της Κελεφάς.










Το κάστρο της Κελεφάς είναι ένα επιβλητικό κάστρο χωρίς περίτεχνη τοιχοδομία. Διαθέτει 4 κυκλικούς πύργους (ένας πέμπτος έχει γκρεμιστεί) και καταλαμβάνει μεγάλη έκταση 13 στρεμμάτων που περικλείεται από το τοίχος. Πρόκειται για ένα πάλαι ποτέ κραταιό κάστρο με 58 κανόνια που μαζί με το κάστρο του Πασσαβά (κοντά στο Γύθειο) ήταν οι φρουροί των χερσαίων δρόμων προς τη Μάνη. Το κάστρο κατασκευάστηκε από τους Οθωμανούς στα μέσα του 15ου αιώνα για την υπεράσπιση του εμπορικού του λιμανιού στο Οίτυλο. Από τότε το κάστρο έγινε μήλο της έριδος μεταξύ Ενετών και Οθωμανών ως το 1715 όταν και οι Ενετοί έφυγαν από την Πελοπόννησο και οι Οθωμανοί το ξανακατέκτησαν. 
Το κάστρο προσφέρει υπέροχη θέα προς τις ακτές του Οιτύλου και το Μεσσηνιακό κόλπο [πηγή: Ντρενογιάννης Γιάννης, Πελοπόννησος, Μάνη- Βάτικα (τχ 16), 2009, Έθνος]..pamediakopes.gr



ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου