26.9.15

Και κερατάς και δαρμένος: Έπιασε στα πράσα την γυναίκα του με δύο τύπους και στο τέλος…

Ο άντρας υποψιαζόταν από καιρό πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τη γυναίκα του, όμως δεν φανταζόταν ποτέ τα όσα θα έβλεπε και θα ζούσε πριν από λίγες μέρες…

Απατημένος και δαρμένος είναι από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας Πατρινός επιχειρηματίας, ο οποίος έπιασε επ” αυτοφώρω τη γυναίκα του με δυο άντρες. Όλα συνέβησαν τις νυχτερινές ώρες της περασμένης Δευτέρας προς ξημερώματα Τρίτης στο ύψος των Δεμενίκων όταν ο σύζυγος της γυναίκας, που τον βοηθά και στην επιχείρησή που έχει, την έπιασε σε ερωτικές περιπτύξεις με δυο άντρες μέσα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Ο απατημένος σύζυγος άρχισε να ουρλιάζει και να βρίζει τη γυναίκα του, ενώ επιχείρησε να ανοίξει το αυτοκίνητο και να την πιάσει από τα μαλλιά.

Η συνέχεια, ωστόσο, ήταν ακόμα πιο οδυνηρή γι” αυτόν, καθώς οι δύο εραστές της γυναίκας του βγήκαν από το αμάξι και τον ξυλοκόπησαν άγρια με αποτέλεσμα να φύγει σε άθλια κατάσταση από τον τόπο του συμβάντος.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο άντρας υποψιαζόταν από καιρό πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τη γυναίκα του και είχε προχωρήσει στην προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος εντοπισμού στο αυτοκίνητό της.

Η γυναίκα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας έφυγε από την επιχείρηση προφασιζόμενη πως πρέπει να πάει στην περιοχή της παραλίας όπου βρίσκεται ένας εκ των προμηθευτών τους για να εφοδιαστεί με προϊόντα για την επόμενη ημέρα.

Στην επιχείρηση, ωστόσο, του προμηθευτή εργάζονται και οι δυο εραστές της, οι οποίοι την οδήγησαν στην περιοχή του Γλαύκου όπου εκτυλίχθηκε το επεισόδιο με τον απατημένο σύζυγο.

 Εφημερίδα Κόσμος

Πώς είναι σήμερα η Μυρτώ και η Ασπασία - Συνεχίζουν τον αγώνα τους !



Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τους θεράποντες ιατρούς της Μυρτώςκαι της Ασπασίας Μπόγρη, οι οποίες συγκλόνισαν το πανελλήνιο με τις τραγικές ιστορίες τους.

Οι δύο κοπέλες φαίνεται πως σημειώνουν βήματα προόδου και προσπαθούν να ξανακερδίσουν τη ζωή.

Για τη 18χρονη Μυρτώ το μαρτύριο ξεκίνησε το καλοκαίρι 2012, όταν μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε από Πακιστανό στην Πάρο έδωσε τον δικό της αγώνα γαι να κρατηθεί στη ζωή.
Η κατάστασή της ιδιαίτερα σοβαρή, την οδήγησε σε ειδικό κέντρο στη Βοστώνη όπου παρέμεινε για επτά μήνες. Στη συνέχεια η Μυρτώ επιστρέφει στην Ελλάδα και από τότε νοσηλεύεται στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus στη Λάρισα.
Όπως δήλωσε στην Espresso η διευθύντρια του κέντρου, κυρία Σαραμούρτση:
Η Μυρτώ αντιλαμβάνεται τα πάντα. Δίνουμε πλέον μεγάλη έμφαση στην επίτευξη της λεκτικής επικοινωνίας, δηλαδή όλα αυτά που συνειδητοποιεί να μπορεί και να τα πει. Δεν υπάρχει στιγμή μέσα στην ημέρα που να μην επικοινωνεί. Δεν φαίνεται να πονάει και μπορεί να κάνει κίνηση ενεργητική με εντολή στο αριστερό της χέρι. Μπορεί να σταθεί όρθια με τη βοήθεια των γονιών της.

Καλά νέα και για την Ασπασία Μπόγρη

Σοκ στο πανελλήνιο είχε προκαλέσε και η ιστορία της Ασπασίας Μπόγρη. Η νεαρή είχε δεχτεί δολοφονική επίθεση από τον πατέρα της ο οποίος την πυροβόλησε εξ' επαφής μετά τη μεσημεριανή τους έξοδο για φαγητό στα Φιλαράκια, στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς του Άργους.
Θολωμένος από τα οικονομικά προβλήματα και το γεγονός ότι τον εγκατέλειψε η σύζυγός του, ο πατέρας της Ασπασίας θέλει να εκδικηθεί και οπλίζει το χέρι του κατά του ίδιου του του παιδιού.
Η κοπέλα μεταφέρθηκε αρχικά στο ΚΑΤ και από εκεί στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus στη Λάρισα.
«Η Ασπασία αναπνέει και καταπίνει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη. Βρίσκεται σε ένα στάδιο όπου είναι σε εγρήγορση καθ” όλη τη διάρκεια της ημέρας και επικοινωνεί κάνοντας κινήσεις με το κεφάλι. Δεν μπερδεύεται και έχει μνήμη. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες θυμήθηκε έναν συμμαθητής της που έχει γενέθλια. Προσπαθεί και η Ασπασία να βγάλει φωνούλες, αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να σταθεί όρθια», λέει στην Espresso η διευθύντρια του κέντρου.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης, γιατί συνεργάζεται με την ....ψεκασμένη Ακροδεξιά;

Εντυπωσιακά γρήγορο και σαφές είναι το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, παρά το ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Μια συνέντευξη του Νίκου Παππά σήμερα στα ΝΕΑ είναι μάλλον ενδεικτική των προθέσεων του Μεγάρου Μαξίμου.

Αντιγράφω από το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος:

    Η διεύρυνση της στήριξης της κυβέρνησης αποτελεί διαρκή στόχο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει μιλώντας στα Νέα Σαββατοκύριακο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μετά τις φωτιές που άναψε στο Μαξίμου η περιπέτεια με τον Δημήτρη Καμμένο λίγες μόλις ώρες μετά την ορκωμοσία του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

    Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Παππάς δείχνει προς την κατεύθυνση της Χαριλάου Τρικούπη, υπαινισσόμενος ωστόσο ότι και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να οριοθετήσει τις σχέσεις του με τη νεοφιλελεύθερη Δεξιά. «Αν αυτό συμβεί θα είναι ένα καλό σήμα» επισημαίνει.

    Το άνοιγμα του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ προς τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας είναι κάτι περισσότερο από εμφανές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Νίκος Παππάς δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης.

Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί ότι το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης. Πράγματι όμως, το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται πλέον από την Κεντροαριστερά και ιστορικά αποτελεί τον κορμό του εκλογικού ακροατηρίου της δημοκρατικής παράταξης.

Το ερώτημα όμως προς το Νίκο Παππά είναι ένα και μοναδικό: γιατί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες;

Τι δουλειά έχει η δημοκρατική παράταξη με ένα ακροδεξιό μόρφωμα;

 Πώς βρέθηκε ο Πάνος Καμμένος στην αγκαλιά του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ των εκλογών;

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ!

 
Μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν εκφράζεται σήμερα από κανέναν.

Προσέρχεται στα διλήμματα που θέτει η πραγματικότητα και διατυπώνει το πολιτικό
σύστημα, με μισή καρδιά και με την αίσθηση ότι εκ των προτέρων θα είναι χαμένη υπόθεση η αξιοκρατία και η δημιουργικότητα, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη, χωρίς δηλαδή τις αναγκαίες προϋποθέσεις επιτυχίας που εγγυάται μια καλά οργανωμένη κοινωνία με θεσμούς που λειτουργούν.
Για αυτούς τους ανθρώπους, τους πολλούς, που περιμένουν μια ουσιαστική ρήξη με τις κακές συνήθειες του χθες και μια νικηφόρα σύγκρουση με το νέο λαικισμό που φυτρώνει σύριζα με το παλιό κομματικό κράτος, οφείλουμε να αλλάξουμε πρώτοι.
Για τους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισσες που θέλουν ένα πραγματικά νέο ξεκίνημα με ενότητα, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα και αξιοκρατία και ζητούν μια νέα και καθαρή πολιτική απάντηση πρέπει να υπερβούμε τα όρια των εσωκομματικών ισορροπιών που μικραίνουν τον ορίζοντα της παράταξης.
Για την κοινωνία που είναι θυμωμένη από όσα περνάει, αλλά και από το αίσθημα ότι δεν έχει επιλογή, ότι δεν υπάρχει λύση που θα την περιέχει, ότι απέχουν τα πρόσωπα που ξέρουν τι σημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ζητάει αλήθεια χωρίς κολακεία, αλλά και χωρίς να της κουνάνε διαρκώς το δάχτυλο, οφείλουμε μια δημοκρατία Νέα και ισχυρή.
Πιστεύω ότι η διαδρομή μου, η πίστη μου ότι οι πολιτικές μάχες κερδίζονται με ανοιχτούς ορίζοντες, με συμμετοχή και έμπνευση των πολλών, μου επιτρέπει να σταθώ μπροστά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.
Θέτω την υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Παράταξης και καλώ όλους να συμμετέχουν στην εκλογή από τη βάση. Όλους όσοι πιστεύουν, όπως και εγώ, ότι τώρα θα δοθούν οι μάχες για μια πραγματικά ισχυρή κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.
Για να πετύχουμε το στόχο αυτό χρειάζεται παράταξη όλων των δυνάμεων.
Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα.


Απόστολος Τζιτζικώστας

Ποια σημαντική ανακάλυψη θα ανακοινώσει την Δευτέρα η Nasa για τον πλανήτη Άρη;

Ενθουσιασμό προκάλεσε σε πολλούς η ανακοίνωση της NASA ότι την Δευτέρα θα αποκαλύψει ένα σημαντικό επιστημονικό εύρημα σχετικά με τον πλανήτη Άρη.

Η αποκάλυψη θα γίνει την Δευτέρα σε μια ειδική συνέντευξη Τύπου που θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον πλανήτη μέσω διαδικτύου. Στο χώρο θα βρίσκονται δημοσιογράφοι, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις χρησιμοποιώντας το hashtag #AskNasa στο Twitter.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Lujendra Ojha, ένας απόφοιτος του Πανεπιστημίου Georgia Tech, ο Jim Green, επιστήμονας της NASA, αλλά και ο Michael Meyer που είναι επικεφαλής του εξερευνητικού προγράμματος στον Άρη. Τους σημαντικούς αυτούς επιστήμονες θα πλαισιώσουν συνάδελφοί τους από άλλα τμήματα.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως δεν είναι ακόμη γνωστό ποια είναι η σημαντική ανακάλυψη, καθώς αυτή μέχρι τώρα κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό. Τα σενάρια όπως είναι αναμενόμενο είναι πολλά.
Ένα από τα σενάρια έχει να κάνει με την πιθανότητα ύπαρξης νερού ή ακόμα και ζωής στον Άρη.
Εξάλλου, προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Lujendra Ojha, ο οποίος μετά από έρευνα εντόπισε ροές αλμυρού νερού στον κόκκινο πλανήτη. Επίσης, όπου υπάρχει νερό, υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης ζωής.



πηγή

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας θα χοροστατήσει αύριο στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη

Για την επέτειο της Άλωσης

Στην Τρίπολη θα μεταβεί, αύριο Κυριακή, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η επέτειο 'Αλωσης της πόλης, εκπροσωπώντας τον απουσιάζοντα μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο.

Ο κ. Χρυσόστομος στις 10:30 το πρωί θα χοροστατήσει στην Πανηγυρική Δοξολογία που θα τελεστεί στο μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και εν συνεχεία θα παραστεί στις λοιπές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα του δήμου Τρίπολης.

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Τέρενς Κουίκ.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣΕΙΣΜΟΙ - ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ;

Σύμφωνα με το Greek-Weather.Org και τους σεισμογράφους του Πανεπιστημίου Αθηνών, τις τελευταίες ώρες παρατηρείται έντονη σεισμική δραστηριότητα στο ρήγμα της Πάρνηθας, με σεισμούς από 2,0 ως και 3,0 Ρίχτερ.

Μερικοί σεισμοί έγιναν αισθητοί και στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Οι σεισμολόγοι μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει αναφορά σε αυτούς τους σεισμούς. Μέχρι στιγμής ακόμα σημειώνονται τόσο μικροί σεισμοί στην περιοχή.

Μάλλον πρόκειται για μικροσεισμούς και πιθανή εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας από διάφορα τοπικά ρήγματα παράπλευρα από το κύριο ρήγμα της Πάρνηθας που έδωσε τον φονικό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ το 1999.

Δείτε τι καταγράφει ο σεισμογράφος στην Πάρνηθα τις τελευταίες ώρες.


ΒΙΝΤΕΟ - ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΜΙΣΟΓΥΜΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!


Η αλβανίδα παρουσιάστρια κατέλαβε τη θέση της παρουσιάστριας σε αλβανικό κανάλι παρουσιάζοντας το δελτίο μισόγμνη.

Η 21χρόνη Ένκι Μπαράτσαϊ έχει ξεσηκώσει ολόκληρη την Αλβανία και όχι μόνο με τα "κάλλη της". Το δελτίο φαίνεται να εκτοξεύει τα νούμερα στα ύψη κάθε φορά που η 21χρόνη παρουσιάζει.

Πολλά είναι τα ξένα σάιτ που σχολιάζουν την Ένκι Μπαράτσαϊ, ενώ οι ανώτεροί της είναι έξαλοι με την τηλεοπτική της εμφάνιση.

Η Ένι από την άλλη προσπαθεί να βγάλει με δημοσιότητά της όσα περισσότερα χρήματα μπορεί, όπως και με τη φωτογράφισή της στο playboy.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΦΩΤΟ - Ο χείμαρρος παρέσυρε και την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας μέσα από την εκκλησία!

Ο ίδιος ο ιερέας περιγράφει τι αντίκρισε: «Όλη ή εκκλησία μέσα στη λάσπη, τα πάντα διαλυμένα, όσες εικόνες σώθηκαν βρέθηκαν στο ρέμα»


Εικόνα απόλυτης καταστροφής αντίκρισαν μια μέρα μετά τη θεομηνία που έπληξε την Κεφαλονιά ο ιερέας και οι πιστοί που πήγαν στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας, κάτω από τη γέφυρα στην είσοδο του Αργοστολίου.

Πρόκειται για μια ιστορική εκκλησία του νησιού, που είναι χτισμένη μέσα στο βράχο, δίπλα στην κοίτη του χειμάρρου. Από τη δυνατή νεροποντή ο χείμαρρος πλημμύρισε, λασπόνερα μπήκαν στο εκκλησάκι και παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους. Όπως ο ιερέας περιγράφει με ανάρτησή του στο facebook, χάθηκε ακόμα και η ίδια η εικόνα της Αγίας Βαρβάρας...

«Αυτό πού αντίκρισα σήμερα στην Αγία Βαρβάρα δεν περιγράφεται, όλη ή εκκλησία μέσα στη λάσπη, τα πάντα διαλυμένα, όσες εικόνες σώθηκαν βρέθηκαν στο ρέμα που καταλήγει από την εκκλησία στο καθολικό νεκροταφείο. Ψάχνουμε για την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας.
Τα πάντα θαμμένα κάτω από τόνους λάσπη. Τα πλακάκια στην εκκλησία όλα έξω, το Ιερό γεμάτο λάσπη, άνοιξαν τα παράθυρα και πέρασε από μέσα όλο το νερό πού ερχόταν από το αυλάκι της γέφυρας . Ελπίζω ή πολιτεία να βοηθήσει.



Εύχομαι ή Αγία Βαρβάρα να μας δείξει το λάθος μας και να μας φυλάξει από κάτι χειρότερο. Παπα Βασίλης Παυλάτος», γράφει ο ίδιος συγκλονισμένος, ενώ οι φωτογραφίες μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής.





















protothema.gr

Πρώην νοσοκόμος εξέδιδε... ιατρικές γνωματεύσεις!

Καμία σχέση με την... Ιατρική δεν είχε ο «γιατρός» ο οποίος υπέγραφε τη γνωμάτευση !!!

Καμία σχέση με την... Ιατρική δεν είχε ο «γιατρός» ο οποίος υπέγραφε τη γνωμάτευση  που παρουσίασε ένας δημόσιος υπάλληλος για να εξασφαλίσει αναρρωτική άδεια από την υπηρεσία του! Αντίθετα, ήταν απλός νοσοκόμος και μάλιστα... πρώην, αφού απολύθηκε το 2011 από το νοσοκομείο Λάρισας.

Η αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή διαπίστωσε ότι η γνωμάτευση ήταν πλαστή και αναζήτησε τον γιατρό που την υπέγραφε, οπότε εντοπίστηκε ο 49χρονος πρώην νοσοκόμος και στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου. Αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να τον συλλάβουν, καθώς για την πλαστογραφία είχε παρέλθει το αυτόφωρο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Στο σπίτι του και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν δέκα ασυμπλήρωτες ιατρικές βεβαιώσεις του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, φωτοαντίγραφα ιατρικών βεβαιώσεων και γνωματεύσεων με στρογγυλή σφραγίδα και σφραγίδες διαφόρων γιατρών του Γενικού και του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο 49χρονος είχε απολυθεί μετά από αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας για άλλη υπόθεση πλαστογραφίας!

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - Διάκριση υπαλλήλου από εργάτη – διαφορά στην αποζημίωση απόλυσης


Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Όσοι ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα, είναι εξοικειωμένοι με την λέξη «εργάτης» και «υπάλληλος». Δεν γνωρίζουν όμως όλοι ότι υπάρχουν εννοιολογικές διαφορές μεταξύ των δύο ιδιοτήτων, οι οποίες διαμορφώνουν και διαφορετικό εργασιακό καθεστώς.
Ειδικώτερα όλες οι συλλογικές συμβάσεις εργασίες, είτε είναι εξειδικευμένες αναφερόμενες σε συγκεκριμένους εργασιακούς χώρους είτε είναι οι γενικές, προσδιορίζουν ξεχωριστά τις αμοιβές των εργατών/εργατοτεχνιτών και των υπαλλήλων.
Οι αμοιβές των εργατών/εργατοτεχνιτών είναι αισθητά χαμηλότερες από αυτές των υπαλλήλων.
Διαφορετικός είναι και ο τρόπος υπολογισμού της αμοιβής του εργάτηαπό τον υπάλληλο.
Ο εργάτης αμείβεται με ημερομίσθιο ενώ ο υπάλληλος με μηνιαίο μισθό, (αποτελούμενο από 25 ημερομίσθια).
Τα επιδόματα (δώρα) Χριστουγέννων, Πάσχα και αδειών υπολογίζονται και εκείνα διαφορετικά. Για τον εργάτη με βάση το ημερομίσθιο και για τον υπάλληλο με βάση τον μηνιαίο μισθό του.
Η διάκριση δε της εργασίας του μισθωτού σε εργάτη και υπαλλήλου έχει ιδιαίτερη σημασία εξαιτίας της εισέτι υφισταμένης μεγάλης διαφοράς στην αποζημίωση του μισθωτού λόγω καταγγελίας της εργασιακής του σχέσης που για μεν τους υπαλλήλους ρυθμίζεται από το Ν. 2112/20, για δε τους εργάτες από το άρθρο 3 παρ. 1 του β.δ. της 16/18.7.1920. Για τα ίδια χρόνια εργασίας, η αποζημίωση του εργάτη θα υπολογιστεί με βάση κάποια ημερομίσθια ενώ του υπαλλήλου με κάποιους μηνιαίους μισθούς.
Δεν είναι σπάνιες και οι περιπτώσεις που ενώ ο εργαζόμενος προσλαμβάνεται αρχικά σας εργάτης, στην πορεία, η φύση ή οι απαιτήσεις της εργασίας του, ουσιαστικά τον ανάγουν σε υπάλληλο εν αγνοία του (ή και όχι) χωρίς ταυτόχρονα να αλλάζει και η μισθολογική του κατάσταση ώστε να αμείβεται με μισθό και όχι με ημερομίσθιο.
Ποια είναι όμως εκείνα τα χαρακτηριστικά της εργασίας που διαφοροποιούν τον εργάτη από τον υπάλληλο και πως μπορεί κάποιος να αντιληφθεί αν τελικά είναι πράγματι εργάτης ή όχι;
Από τον συνδυασμό των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας αλλά και από την πάγια θέση της νομολογίας ιδιωτικός υπάλληλος θεωρείται κάθε πρόσωπο που ασχολείται κατά κύριο επάγγελμα επ' αντιμισθία, ανεξαρτήτως τρόπου πληρωμής, σε ιδιωτικό κατάστημα, γραφείο ή γενικά επιχείρηση και παρέχει εργασία αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο μη σωματική.
Κατά την έννοια αυτή, η διάκριση του μισθωτού σε υπάλληλο ή εργάτη, εξαρτάται από το είδος της παρεχομένης από αυτόν εργασίας και όχι από τον χαρακτηρισμό που της αποδίδει η εργασιακή σύμβαση ή από τον τρόπο που ο μισθωτός αμείβεται. Επομένως, κατά την ανωτέρω διάταξη, εργάτης είναι ο μισθωτός που παρέχει εργασία που απαιτεί αποκλειστικά ή κυρίως την καταβολή των μυϊκών του (σωματικών) δυνάμεων και υπάλληλος ο μισθωτός του οποίου η εργασία απαιτεί κατ' αποκλειστικότητα ή κατά κύριο λόγο την καταβολή των πνευματικών του δυνάμεων.
          Σε περίπτωση που ο μισθωτός παρέχει εργασία εργάτη, δεν αποκλείεται να θεωρηθεί ως υπάλληλος, εάν η καταβολή μυϊκής προσπάθειας, ως άνω, από μέρους του, αντικατασταθεί από την καταβολή αποκλειστικά ή κυρίως πνευματικής προσπάθειας. 
Θα θέσω δύο παραδείγματα για να κάνω κατανοητές τις διαφορές. Το ένα παράδειγμα αφορά το επάγγελμα του παιδοκόμου απροσάρμοστων παιδιών και το άλλο έναν μηχανικό αυτοκινήτων που εργάζεται σε εξουσιοδοτημένη αντιπροσωπεία.
Η παιδοκόμος προσελήφθη ως υπάλληλος από εταιρεία που διατηρεί οικοτροφείο απροσάρμοστων τέκνων με σύστημα πενθήμερης οκτάωρης απασχόλησης, αντί μεικτών μηνιαίων αποδοχών 1.287,74 ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική συλλογική σύμβαση εργασίας που αφορά το διοικητικό προσωπικό γενικά και παρείχε προσηκόντως και ανελλιπώς την εργασία της μέχρι την 5-8-2014, οπότε η εργοδότρια της επέδωσε καταγγελία της εν λόγω σύμβασης εργασίας χωρίς προειδοποίηση, καταβάλλοντάς της ωστόσο την αποζημίωση που αντιστοιχεί στην ειδικότητα του εργατοτεχνίτη, ήτοι ποσό 3.606,00 ευρώ. Από τα αποδεικτικά μέσα προέκυψε ότι η  παιδοκόμος-ενάγουσα απασχολείτο στο οικοτροφείο απροσάρμοστων τέκνων της εργοδότριας-εναγομένης όπου φιλοξενούνται πάσχοντες από βαρύτατη ανίατη νοητική αναπηρία ανήλικοι και ενήλικες, η πλειονότητα των οποίων αδυνατούσε να αρθρώσει λόγο και ειδικότερα ήταν επιφορτισμένη με τη φροντίδα τους κατά την τροφή, την ένδυση, τον ύπνο και την καθαριότητα τους, διαδικασίες δηλαδή που αφορούσαν αναγκαίες οργανικές τους λειτουργίες και απαιτούσαν προεχόντως πνευματική επικοινωνία με τους ασθενείς προκειμένου να συνεργαστούν στην εκτέλεση τους  καθώς και διαμόρφωση σχέσεων ασφάλειας και εμπιστοσύνης, δεδομένης της αδυναμίας τους να προσαρμοστούν στα εξωτερικά ερεθίσματα και το περιβάλλον. Τα καθήκοντα επομένως της ενάγουσας προδήλως απαιτούσαν αυξημένη πνευματική προσπάθεια, ευθύνη και εξειδίκευση ως αποτέλεσμα της πολύχρονης εμπειρίας της στη διαχείριση ανάλογων περιστατικών, της εκπαίδευσης της και της πρωτοβουλίας που ανέπτυσσε, στοιχεία που υπερτερούσαν του σωματικού χαρακτήρα της παρεχόμενης εργασίας της που προσιδίαζαν και της προσέδιδαν τον χαρακτηρισμό της υπαλληλικής ιδιότητας. Το γεγονός δε ότι η ενάγουσα-εργαζομένη δε διέθετε πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τομέα της φροντίδας ασθενών με ειδικές ανάγκες δεν αναιρεί την εξιδιασμένη γνώση που έχει αποκομίσει από τη δωδεκαετή ενασχόληση της με βαριά περιστατικά νοητικώς αναπήρων, την ανάπτυξη ιδιαίτερων τεχνικών για την προσέγγιση και την αποτελεσματική τους φροντίδα σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη βασική της εκπαίδευση και την επιμόρφωση της στον τομέα παροχής πρώτων βοηθειών. Άλλωστε η εναγομένη-εργοδότρια ουδέποτε προσκόμισε σχετικές καταστάσεις προσωπικού ή ισχυρίστηκε ότι διαθέτει ειδικούς ψυχολόγους, εργοθεραπευτές και εν γένει εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που να απασχολείται και να παρακολουθεί την εκτέλεση των ανωτέρω κρίσιμων και αναγκαίων για τη διαβίωση των ασθενών εργασιών, οι οποίες είχαν ανατεθεί στην ενάγουσα παιδοκόμο και που κατά τη διάρκεια τους χωρίς την κατάλληλη συμπεριφορά και χειρισμό, η υγεία των εν λόγω ασθενών μπορούσε να διατρέξει σοβαρό κίνδυνο (αναρρόφηση, τραυματισμοί, μολύνσεις κλπ). Κατόπιν αυτών, η εναγομένη όφειλε να καταβάλει στην ενάγουσα βάσει της ειδικότητας της ως υπαλλήλου και της προϋπηρεσίας της (έντεκα συμπληρωμένων ετών) ένεκα της καταγγελίας χωρίς προειδοποίηση που της γνωστοποιήθηκε το ποσό των (1.287,74 Χ 7 μήνες=) 9.014,18 ευρώ, εκ των οποίων έλαβε η ενάγουσα το μειωμένο ποσό των 3.606,00 ευρώ, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να της οφείλεται διαφορά ύψους (9.014,18 - 3.606,00 = ) 5.408,18 ευρώ.
Ο μηχανικός αυτοκινήτων προσελήφθην ως εργάτης από την εναγομένη εργοδότρια εταιρεία, με πενθήμερη απασχόληση και με την ιδιότητα του εργάτη. Εργαζόταν ήδη επί δεκαετίας σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία αυτοκινήτων με την ειδικότητα του μηχανικού αυτοκινήτων, έχοντας πτυχίο ειδικότητας μηχανών αυτοκινήτων.
Αντικείμενο της εργασίας του ήταν οι γενικές επισκευές αυτοκινήτων τύπου «LADA», η συντήρηση των μηχανικών βλαβών κάθε είδους, αλλά και η επισκευή βλαβών και συντήρηση όλων των ειδών και τύπων αυτοκινήτων και μηχανών.
Με τον τρόπο αυτό και με την συνεχή εργασία του στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της εναγομένης, απέκτησε εξειδίκευση και εμπειρία ως προς την επισκευή και συντήρηση μηχανών αυτοκινήτων «LADA», εξαιτίας της σχετικής πολύχρονης εργασίας του, έγινε γνώστης της νέας τεχνολογίας των νέων τύπων αυτοκινήτων που κυκλοφορούσαν στην αγορά.
Από το χρόνο πρόσληψής του, εργαζόταν αυτόνομα και αυτοδύναμα, δεν υπήρχε δε στο συνεργείο της εναγομένης αρχιτεχνίτης, διευθυντής του συνεργείου ή πτυχιούχος μηχανολόγος, κάποιο πρόσωπο δηλαδή, της αντιδίκου το οποίο να τον ελέγχει ως προς την καλή εκτέλεση της εργασίας του, να του δίνει οδηγίες και εντολές και το οποίο να διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία από εκείνον και περισσότερες γνώσεις.
Έτσι, ανέπτυξε μεγάλη πρωτοβουλία ως προς τον εντοπισμό των μηχανικών ή άλλων βλαβών που παρουσίαζαν τα εισερχόμενα στο συνεργείο της εναγομένης αυτοκίνητα αλλά και ως προς την επισκευή τους. Στο συνεργείο της εναγομένης δε υπήρχαν μόνο 4 εργαζόμενοι μηχανικοί αυτοκινήτων με 2 βοηθούς μαθητευόμενους. Από όλους τους εργαζόμενους, ο ενάγων ήταν από τους αρχαιότερους και ο μοναδικός που διέθετε άδεια άσκησης επαγγέλματος Τεχνίτη Αυτοκινήτων, Μοτοσικλετών και Μοτοποδηλάτων. Το επίπεδο των γνώσεων, της εμπειρίας και των αρμοδιοτήτων του αποδεικνύονταν αναγκαίες για τον εντοπισμό και την επισκευή των βλαβών αυτοκινήτων.
          Αυταπόδεικτα λοιπόν, κατά την απασχόλησή του στην εναγομένη, η εργασία του δεν περιοριζόταν μόνο στην επισκευή, ρύθμιση και λειτουργία των μηχανών αυτοκινήτων, αλλά είχεαναλάβει και πνευματική εργασία, δεδομένου ότι κατά την εκτέλεση της εργασίας του απαιτούνταν και επιπλέον εξιδιασμένη εμπειρία, θεωρητική κατάρτιση, ανάπτυξη πρωτοβουλίας και ανάληψη ευθύνης σε τέτοιο βαθμό που υπερτερούσε το πνευματικό από το σωματικό στοιχείο.
Η εργασία που παρείχε μέσα στο συνεργείο ήταν στην πράξη αυτοτελής, αυτοδύναμη και δεν εξαρτιόταν  ως προς το είδος και τον τρόπο παροχής της εργασίας του από τις οδηγίες ή τις εντολές προϊστάμενου προσώπου, αφού τέτοιο ουδέποτε υπήρξε στην εναγομένη.
Η αποζημίωση απόλυσης που του κατεβλήθη, ανήλθε στο ποσό των 1.792 ευρώ, υπολογιζόμενο το ποσό αυτό σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν  την αποζημίωση απόλυσης των εργατοτεχνιτών, με χρόνο υπηρεσίας τα 5-10 έτη εργασίας στον ίδιο εργοδότη.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, όμως, κατά την διάρκεια της επίδικης σύμβασης εργασίας,  ο εργαζόμενος μηχανικός παρείχε στην εναγομένη εργοδότριά τουεργασία υπαλλήλου και όχι εργατοτεχνίτη, διότι η παροχή της εργασίας του γινόταν με χρησιμοποίηση ειδικών γνώσεων και εξιδιασμένης εμπειρίας, με ανάπτυξη πρωτοβουλίας και ανάληψη προσωπικής και μόνο ευθύνης, χωρίς να είναι υπόλογος σε κάποιο προϊστάμενό του πρόσωπο, χωρίς να δέχεται εντολές και υποδείξεις από αυτό, με αποτέλεσμα να υπερτερεί κατά την εκτέλεση της εργασίας του στην εναγομένη το πνευματικό από το σωματικό στοιχείο.
Για το λόγο αυτό, η αντίδικος όφειλε να του καταβάλει αποζημίωση απόλυσης, σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν την αποζημίωση απόλυσης υπαλλήλων και όχι εργατοτεχνιτών και συνεπώς του οφείλεται το υπόλοιπο της διαφοράς μεταξύ της νόμιμης και της καταβαλλόμενης  αποζημίωσης,υπολογιζόμενη ως εξής:
Το ημερομίσθιο του κατά το χρόνο της απόλυσής του ανερχόταν στο ποσό των 51,20 ευρώ και επομένως ως αποζημίωση απόλυσης του κατεβλήθη το ποσό των 51,20 Χ 35 ημερομίσθια = 1.792 ευρώ, που αναλογεί στην προϋπηρεσία 5-10 ετών.
Το ποσό της αποζημίωσης που εδικαιούτο με βάση τις διατάξεις περί αποζημίωσης υπαλλήλων που εργάζονται στον ίδιο εργοδότη για 6-8 χρόνια ανέρχεται σε 51,20 Χ 25 ημέρες = 1.280 ευρώ μηνιαίος μισθός Χ 4,667 (συντελεστής επί μισθού) για το σύνολο των μισθών αποζημίωσης χωρίς προειδοποίηση = 5.973,76 ευρώ. Συνεπώς του οφείλεται η διαφορά  των 5.973,76 - 1.792 = 4.181,76 ευρώ

 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΧΡ.  ΜΗΛΙΟΥ
              ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ΕΦΕΤΑΙΣ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 6945-028153
e-mail: natmil@otenet.gr, info@legalaction.gr
www.legalaction.gr, fb: Αναστασία Μήλιου

Δημοτικοί υπάλληλοι σε κύκλωμα μαστροπείας

Διώξεις για μαστροπεία, παράνομη κατοχή όπλων και άλλα αδικήματα άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κέρκυρας σε 14 άτομα

Διώξεις για μαστροπεία, παράνομη κατοχή όπλων και άλλα αδικήματα άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κέρκυρας σε 14 άτομα που συνελήφθησαν κατά την διάρκεια επιχείρησης της Ασφάλειας για την εξάρθρωση κυκλώματος μαστροπείας. Μεταξύ αυτών, είναι και τρεις δημοτικοί υπάλληλοι!

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούνται ότι εξέδωσαν παράνομα άδειες λειτουργίας του δήμου Κέρκυρας για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που φέρονται ότι χρησιμοποιούσε το κύκλωμα. Οι προσαγωγές ξεπερνούν τις 30 και στην Κέρκυρας έχουν δώσει καταθέσεις καταστηματάρχες και εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να διευκρινίσουν τον βαθμό εμπλοκής των δημοτικών λειτουργών.

Η έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί – και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη- κράτησε πάνω από δύο μήνες και, βάσει των στοιχείων τα οποία συγκέντρωσαν και περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία, ακολούθησαν οι συλλήψεις και προσαγωγές. Σε έρευνες που έγιναν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα σπίτια υπόπτων για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα μαστροπείας βρέθηκαν μεταξύ άλλων κυνηγετικά όπλα, με τους κατόχους τους να μην έχουν άδεια οπλοκατοχής.

Ο Γερμανός Ρόις μεγάλος νικητής στο Σπάρταθλο

Ο 31χρονος Γερμανός Φλόριαν Ρόις ήταν ο μεγάλος νικητής στο «33ο Σπάρταθλον», αφού μετά από 246 χιλιόμετρα της διαδρομής Αθήνα-Σπάρτη, τερμάτισε πρώτος στο άγαλμα του Λεωνίδα σε 23 ώρες 17 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα. 

Ο Ρόις, που έδειχνε σαφώς συγκινημένος για την επιτυχία του και είχε τερματίσει 2ος το 2013 και το 2014, πήρε τα ηνία του αγώνα περίπου 35 χιλιόμετρα πριν το τέλος, από τον πολύ δυνατό Βρετανό Νταν Λόουσον, ο οποίος τερμάτισε 2ος με 23.53.33. Τρίτος, σε σχετικά πολύ μικρή απόσταση ήταν ο Δανός Χάνσεμ Κιμ με 23.54.38.
Στις γυναικείες συμμετοχές, η 36χρονη Αμερικανίδα Κάταλιν Νέιτζι, κοντά στον τερματισμό έχασε πολύτιμο χρόνο βγαίνοντας εκτός πορείας, ενώ βρισκόταν στην 3η θέση της γενικής κατάταξης μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα. Τελικά τερμάτισε 4η συνολικά και ήταν 1η στις γυναίκες.
Πρώτος Έλληνας που τερμάτισε ήταν ο 46χρονος Νικόλαος Πετρόπουλος στην 13η θέση της γενικής κατάταξης, με χρόνο 27 ώρες 40 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα και δεύτερος Έλληνας ο 44χρονος Ιωάννης Κουρκουρίκης, που τερμάτισε στην 15η θέση.

Φ. Γεννηματά: Η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει οριστικά

Η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της σε ιστοσελίδα έστειλε μήνυμα ότι «η λεηλασία του πολιτικού χώρου του ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει οριστικά», επιμένοντας ότι η επίδοση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου «δημιουργεί μια νέα δυναμική για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας».
Παράλληλα απευθύνει μήνυμα συνεργασίας τονίζοντας ότι «πιστεύουμε πως κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα τόσο οξυμένα προβλήματα του τόπου».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του να περιχαρακωθεί «σε μια ισχνή κομματική πλειοψηφία και σε συνεργασία με τους αγαπητούς του ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ» ενώ για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα της λέει ότι «θα ασκήσουμε μια αυστηρή αλλά αξιόπιστη και προγραμματική αντιπολίτευση, με ουσιαστική κριτική, με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις».

Η Ford Motor Hellas "έτρεξε" για την προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής στο Navarino Challenge 2015

Η Ford Motor Hellas "έτρεξε" για την προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής στο Navarino Challenge 2015
Ο κορυφαίος Ελληνομερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes και πρεσβευτής της αθλητικής διοργάνωσης με στόχο την προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής με το Ford Focus ST στο Costa Navarino Challenge 2015  
 
Η Ford Motor Ελλάς με ένα στόλο οχημάτων της ανέλαβε τις μετακινήσεις των πρωταγωνιστών του «Navarino Challenge 2015», της αθλητικής διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε  για 3η χρονιά, στοχεύοντας στην προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.

Μεταξύ των αδιαμφισβήτητων πρωταγωνιστών της διοργάνωσης ήταν
ένας από τους κορυφαίους υπερμαραθωνοδρόμους στον κόσμο, ο Ελληνοαμερικανός Dean Karnazes, πρεσβευτής του «Navarino Challenge 2015», ο οποίος στο πλαίσιο της χορηγίας της Ford είχε το πλευρό του το Ford Focus ST το οποίο και ανέλαβε να τον μεταφέρει στην Costa Navarino την έδρα της διοργάνωσης και για την φετινή γιορτή του αθλητικού τουρισμού.

Μεταξύ των διάσημων συμμετεχόντων του Navarino Challenge βρέθηκαν ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης στο boccia, Γρηγόρης Πολυχρονίδης που θα συμμετάσχει για πρώτη χρονιά στο «Navarino Challenge», αλλά και οι πρωταθλητές της κολύμβησης Φώτης Γιαννιώτης και Κέλλυ Αραούζου καθώς και άλλοι Έλληνες πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες.

Ωστόσο, η διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά δεν απευθυνόταν μόνο στους επαγγελματίες αθλητές αλλά σε όσους ήθελαν να πάρουν μέρος καθώς ο στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση για την παιδική παχυσαρκία και η καταπολέμησή της, μέσω της μεσογειακής διατροφής, του υγιεινού τρόπου ζωής και της άσκησης.

Έτσι, το «Navarino Challenge» που ξεκίνησε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και διήρκεσε έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2015, προσέφρε ένα πλήρες πρόγραμμα άθλησης και διασκέδασης προσελκύοντας συμμετέχοντες διαφόρων ηλικιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και αποτελώντας μία από τις σημαντικότερες εγχώριες διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού.

Η Ford Motor Ελλάς που συμμετείχε ενεργά για δεύτερη χρονιά στη διοργάνωση στηρίζοντας τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και την προώθηση της υγιεινής διατροφής και άσκησης, αναλαμβάνοντας τη χορηγία του στόλου οχημάτων.

Έτσι εκτός από το νέο Ford Focus ST, η Ford παραχώρησε ένα στόλο 13 οχημάτων που αποτελείται, από Fiesta 1.0L και Fiesta ST μέχρι τα νέα Ford C-MAX, Mondeo, Focus ST αλλά και τα Transit Custom & Courier, τα οποία μετέφεραν καλεσμένους και συμμετέχοντες.

Σε ό,τι αφορά το αθλητικό σκέλος της διοργάνωσης Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αθληθούν, μέσα από δραστηριότητες όπως: Τρέξιμο, Κολύμβηση, Ποδήλατο, Tae Kwon Do, Αναρρίχηση, Pilates και Πολεμικές Τέχνες.

To «Navarino Challenge» πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

ΒΙΝΤΕΟ - Ο κρυφός γάμος της Ελένης Μενεγάκη με τον Ματέο

Η Ελένη Μενεγάκη και ο Μάκης Παντζόπουλος παντρεύτηκαν υπό άκρα μυστικότητα το καλοκαίρι  στην Ανδρο, σύμφωνα με την εκπομπή «Αποκαλυπτικά».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, ο γάμος έγινε στο διάστημα από τη στιγμή που η Ελένη σταμάτησε την εκπομπή στις 24 Μαρτίου 2015, μέχρι τη μέρα που μπήκε στο μαιευτήριο, στις 29 του ίδιου μήνα.

Το μυστήριο τελέστηκε στη Μονή Παναχράντου λίγες ημέρες πριν έρθει στη ζωή η κόρη τους.

Μάλιστα όταν η παρουσιάστρια μπήκε στο μαιευτήριο καταχωρήθηκε ως Ελένη Παντζοπούλου κι όχι ως Ελένη Μενεγάκη ενώ κατά την έξοδό τους από το μαιευτήριο το ζευγάρι φόραγε βέρες στο δεξί τους χέρι.

 Ο γάμος έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Πώς θα διώξετε τα ποντίκια από το σπίτι !

Στο εμπόριο θα βρείτε ηλεκτρονικές συσκευές εκπομπής υπερήχων που διώχνουν τα ποντίκια μακριά.
 Είναι αποτελεσματικές όταν τοποθετούνται σε μεγάλους χώρους όπου δεν υπάρχουν μεγάλα αντικείμενα.

Συμβουλές της... γιαγιάς!

Χρησιμοποιείστε ναφθαλίνη. Το ποντίκι μόλις αντιληφθεί τη μυρωδιά της δεν πλησιάζει καθόλου!

Βάλτε κρεμμύδια. Η μυρωδιά τους είναι εξίσου δυσάρεστη και για τα ποντίκια. Τα ενοχλεί και τα απωθεί.

Φτιάξτε ένα μείγμα από λάδι, σκόρδο και πιπέρι καγιέν και ψεκάστε με αυτό την περιοχή από όπου περνάει το ποντίκι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αφού απομακρύνετε το ποντίκι από τον χώρο σας φροντίστε να καθαρίσετε με χλωρίνη τα συγκεκριμένα σημεία ή κάντε μια καλή απολύμανση με ειδικό συνεργείο. Διατηρείστε επίσης πάντα τις επιφάνειες, τα πατώματα, τα ντουλάπια καθαρά χωρίς ψίχουλα ή υπολείμματα τροφών.

ΒΙΝΤΕΟ - Απίστευτο: Δείτε το θαύμα στο Άγιον Όρος με το Τίμιο Ξύλο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί!

Ζωντανό Θαύμα στο Άγιον όρος με το Τίμιο ξύλο που βυθίζεται, κατόπιν προσευχής, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
Ένα Θαύμα που αξίζει όλοι να το δούν, όπως αναφέρει το agioritikovima.gr.
Δείτε το βίντεο...

Πλημμύρες από καταιγίδα στο Γύθειο

Το ευτύχημα είναι ότι η καταιγίδα σταμάτησε όταν το ύψος του νερού στους δρόμους είχε φτάσει σε οριακό σημείο για να πλημμυρίσουν τα καταστήματα της πόλης

Πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη του Γυθείου προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή.

Ήταν τόσο πολύ το νερό που έπεσε σε λίγη ώρα, ώστε υπερχείλισε ο ξεροπόταμος του Ξηριά, οι δύο κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρροι και μεγάλο τμήμα από το εμπορικό κέντρο της πόλης πλημμύρισε.

Το ευτύχημα είναι ότι η καταιγίδα σταμάτησε όταν το ύψος του νερού στους δρόμους είχε φτάσει σε οριακό σημείο για να πλημμυρίσουν τα καταστήματα της πόλης, γι' αυτό και μόνο τέσσερις κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία για άντληση υδάτων, ενώ η θάλασσα στο λιμάνι του Γυθείου από τα χώματα που είχε μεταφέρει η βροχή έχει γίνει κυριολεκτικά κόκκινη.


Ο Κορινθιακός… θα γίνει ωκεανός!

Την ώρα που ο κόσμος συγκλονίζεται από τους μεγάλους σεισμούς σε Χιλή και Ινδονησία, επιστήμονες δημοσιεύουν μελέτη στην οποία αναφέρουν πως στο απώτερο μέλλον ο Κορινθιακός κόλπος θα εξελιχθεί σε μικρό ωκεανό!
Τα τελευταία 1-2 εκατομμύρια χρόνια ο κόλπος της Βόρειας Πελοποννήσου αλλάζει συνεχώς πρόσωπο.
Ήδη το δυτικό τμήμα του φαρδαίνει με ετήσιο ρυθμό 15-20 χιλιοστών από τη δράση πολλών ρηγμάτων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Μάλιστα πέντε από τα συγκεκριμένα ρήγματα θεωρούνται ως τα πιο δραστικά και εκτείνονται από τον Ψαθόπυργο μέχρι την Κόρινθο.

Μεγάλη έρευνα: Πότε είναι πιο πιθανό να απιστήσει...

Τα ευρήματα μιας νέας μελέτης για την απιστία έρχονται να δώσουν ότι ... 

Οι επιτυχημένες εργαζόμενες γυναίκες, οι οποίες έχουν αισθητά μεγαλύτερο εισόδημα από τον σύζυγό τους και ειδικά εκείνοι που δεν είχαν θέσει ποτέ ως στόχο να κάνουν κάτι τέτοιο, έχει αποδειχτεί παλιότερα ότι να αισθάνονται λιγότερο ικανοποιημένες από την συζυγική ζωή, με βάση μια έρευνα από την εταιρεία Working Mother Media.
Και τώρα, τα ευρήματα μιας νέας μελέτης για την απιστία έρχονται να δώσουν έναν ακόμα λόγο... ανησυχίας για τις ίδιες.
 
Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς το πόσοι άνθρωποι απιστούν στο πλαίσιο του έγγαμου βίου τους, επειδή πολλοί μπορεί να μην το παραδέχονται στις έρευνες, αλλά οι ερευνητές εκτιμούν ότι το 20-25% των παντρεμένων ανδρών και το 10%-15% των παντρεμένων γυναικών έχουν εμπλακεί σε κάποια εξωσυζυγική σχέση.
 
Αυτή η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Sociological Review, έδειξε ότι οι άνδρες που είναι 100% οικονομικά εξαρτημένοι από τις συζύγους τους, είναι πιο πιθανό να απιστήσουν απέναντί της, σε ποσοστό τρεις φορές μεγαλύτερο από την πιθανότητα να κάνει κάτι αντίστοιχο η γυναίκα (δηλαδή να απατήσει τον άνδρα από τον οποίο εξαρτιέται 100% οικονομικά).
 
Συγκεκριμένα, ενώ κατά μέσο όρο οι γυναίκες που είναι εντελώς εξαρτώμενες οικονομικά από τους συζύγους τους έχουν πιθανότητα περίπου 5% να απιστήσουν, υπάρχει μια πιθανότητα περίπου 15% ότι ένας άνδρας παντρεμένος με μια γυναίκα που τον στηρίζει πλήρως οικονομικά, θα την απατήσει.
 
“Έχει να κάνει με την πολιτιστική μας αντίληψη για το τι σημαίνει να είσαι άντρας και τι...  κοινωνικές προσδοκίες αντιστοιχούμε με τον ανδρισμό”, αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Christin Munsch, επίκουρος καθηγητής της κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ.
 
Όντας εξαρτώμενοι οικονομικά από τους συζύγους τους, πολλοί άντρες νιώθουν -έστω και υποσυνείδητα- ότι απειλείται ο ανδρισμό τους, πρόσθεσε ο Munsch, και αυτό τους κάνει να αναζητούν σε κάποια άλλη γυναίκα την αίσθηση του δυναμισμού και της κυριαρχίας στην ζωή και την σχέση.

Σε δίκη για παράνομες προσλήψεις ο δήμαρχος Πύργου

Σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, κατηγορούμενος για τις υπεράριθμες προσλήψεις στο Δήμο κατά τη θητεία του την περίοδο 2002 - 2006, οι οποίες εκτιμάται ότι ζημίωσαν το Δημόσιο κατά 755.000 ευρώ. Απαλλαγή για την κατηγορία των εικονικών τιμολογίων από προμηθευτές-εργολάβους.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πάτρας, ο δήμαρχος κατηγορείται για υπεράριθμες προσλήψεις έκτακτου προσωπικού, το φθινόπωρο του 2006. Όπως αναφέρει το site Patrisnews, οι υπάλληλοι θα εργάζονταν σε δημοτικά έργα με αυτεπιστασία. Παράλληλα, το Συμβούλιο Εφετών απάλλαξε τον κ. Λιατσή και όλους τους άλλους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες από το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στη λήψη από πλευράς του Δήμου εικονικών τιμολογίων από προμηθευτές και εργολάβους.
Συγκεκριμένα, έπειτα από οκταετή ανάκριση, το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Πάτρας κατέληξε στην απόφαση του και εξέδωσε το υπ. αριθμόν 155/2015 βούλευμα που έχει δύο σκέλη. Το πρώτο, που αφορά στη λήψη εικονικών τιμολογίων από το Δήμο Πύργου κατά έτη 2003, 2004, 2005 και 2006, είναι αθωωτικό και για τους 23 κατηγορούμενους που συμπεριλαμβάνονταν στην πολυσέλιδη δικογραφία.
Στο δεύτερο που σχετίζεται με τις προσλήψεις δεκάδων εργαζομένων στο δήμο για δύο έργα αυτεπιστασίας παραπέμπει σε δίκη το δήμαρχο Πύργου, κρίνοντας ότι ο αριθμός των προσληφθέντων ήταν υπεράριθμος για το μέγεθος των συγκεκριμένων έργων με συνέπεια να ζημιωθεί οικονομικά ο δήμος.
Η εισήγηση του Εισαγγελέα Εφετών ήταν απαλλακτική και για το θέμα της αυτεπιστασίας.

ΕΡΕΥΝΑ - Ποια είναι η ιδανική ώρα να κάνεις σεξ σύμφωνα με την ηλικία σου;

Η κατάλληλη ώρα για χάδια και φιλιά δεν είναι η ίδια για κάθε ηλικία, επισημαίνουν οι ειδικοί !
Ποια είναι η ιδανική ώρα για σεξ; 

Οι ειδικοί απαντούν ότι η κατάλληλη ώρα για χάδια και φιλιά δεν είναι η ίδια για κάθε ηλικία. Μπορεί το σεξ να είναι μία αυθόρμητη πράξη, όμως το ανθρώπινο σώμα έχει άλλη άποψη, γράφει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη μελέτη ερευνητών της Οξφόρδης.
Με βάση τον κιρκάδιο ρυθμό - τις αλλαγές, δηλαδή, που συντελούνται στο σώμα από το φως της ημέρας - κάθε ηλικία έχει μία ιδανική ώρα για σεξ. Το βιολογικό ρολόι του ανθρώπου, όπως επισημαίνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι αυτό που καθορίζει την κατάλληλη ώρα για ερωτικές συνευρέσεις. Για παράδειγμα, το σεξ είναι ιδανικό για τη νεολαία (20 ετών) στις τρεις το μεσημέρι. Όχι γιατί τότε ξυπνούν οι περισσότεροι νέοι όταν το προηγούμενο βράδυ έχουν ξενυχτήσει και το πρωί δεν έχουν υποχρεώσεις, αλλά γιατί η ορμόνη της αφύπνισης υπερτερεί σε σχέση με την ορμόνη του ύπνου, τη μελατονίνη.
Όπως εξηγεί ο ερευνητής Πόλε Κέλεϊ από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης , η λίμπιντο στους νέους κορυφώνεται τις μεσημεριανές ώρες . Βεβαίως οι νέοι αυτής της ηλικίας έχουν διάθεση για σεξ όλες τις ώρες αφού είναι ενεργητικοί όλο το 24ωρο, προσθέτει.
Για την ηλικία των 30, η «χρυσή» ώρα  για σεξ είναι το πρωί. Η κατάλληλη ώρα ερωτικής συνεύρεσης για τους 30ρηδες είναι αφότου  ξυπνήσουν, σχεδόν με τη... τσίμπλα στο μάτι.
Σύμφωνα με τους ειδικούς , το σεξ στην ηλικιακή αυτή κατηγορία είναι ιδανικό στις 8.20 το πρωί αφού το φως της ημέρας κάνει «ταύρους» στο κρεβάτι τους άνδρες εκτοξεύοντας τα επίπεδα τεστοστερόνης και στις γυναίκες ενεργοποιεί την περιοχή του υποθάλαμου, μια περιοχή του εγκεφάλου που ρυθμίζει μια πληθώρα λειτουργιών, από την ανάπτυξη μέχρι το μεταβολισμό και την αναπαραγωγή.
Στη ηλικία των 40, το σεξ είναι ιδανικό τη νύχτα. Όχι επειδή όλη την ημέρα οι ρυθμοί είναι έντονοι, αλλά γιατί τότε αποδίδει το σώμα καλύτερα στα ερωτικά χάδια. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η καλύτερη ώρα για τους 40ρηδες είναι στις 10.20 το βράδυ, καθώς η ορμόνη της ωκυτοκίνης που απελευθερώνεται από έναν οργασμό εξασφαλίζει έναν καλό ύπνο τα μεσάνυχτα, τότε που κοιμούνται συνήθως οι περισσότεροι 40ρηδες.
Για την ηλικία των 50, η καλύτερη ώρα για χάδια και φιλιά είναι στις 10 το βράδυ αφού οι υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν χρόνο για χάσιμο στο... κρεβάτι.
Για την ηλικία των 60 , η ιδανική ώρα για να απολαύσετε στο κρεβάτι τον σύντροφό σας είναι στις 8 το βράδυ και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, καλό θα είναι να παρεμβάλλεται ένα χρονικό διάστημα μεταξύ του δείπνου και του ύπνου. Κι αυτό γιατί, μετά από έναν οργασμό, απελευθερώνεται η ωκυτοκίνη, η ορμόνη που, μεταξύ άλλων, «ξυπνά» τον οργανισμό .
Και στην ηλικία των 70, ισχύει ότι και στους 60ρηδες. Το να κάνει κανείς σεξ στις 8 το βράδυ, βοηθά στη χαλάρωση του σώματος πριν τον ύπνο.



protothema.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ - Η νεροποντή έκλεισε το Φαράγγι της Σαμαριάς

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στο Φαράγγι της Σαμαριάς από την ισχυρή καταιγίδα που εκδηλώθηκε λίγο προν το μεσημέρι στην περιοχή. 

Μάλιστα, δημιουργήθηκε κίνδυνος για 55-60 τουρίστες που το διέβαιναν εκείνη την ώρα, ο οποίος όμως αντιμετωπίστηκε από τις αρχές.

Συγκεκριμένα, η καταιγίδα είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει να φουσκώνει το Φαράγγι της Σαμαριάς. Οι αρμόδιες αρχές προστάτευσαν τους τουρίστες, καθώς τους μετέφεραν με ασφάλεια στο φυλάκιο που υπάρχει στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για 60 άτομα που περιμένουν να κοπάσει η βροχή, προκειμένου να βγουν με ασφάλεια από το φυλάκιο και το Φαράγγι.
Οι αρχές – όπως ανέφεραν δασικοί υπάλληλοι από το Φυλάκιο Ξυλόσκαλου – αποφάσισαν το Φαράγγι να παραμείνει κλειστό μέχρι και το αργότερο αύριο.

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ! Τι έγραφε το ερωτικό ραβασάκι έξω από την πόρτα του Υπουργικού Συμβουλίουν

Από το πρωί, δημοσιογράφοι από όλα τα πρακτορεία είχαν συγκεντρωθεί στη Βουλή προκειμένου να καλύψουν την πρώτη
συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης Τσίπρα. 


Και καθώς περίμεναν, ανακάλυψαν, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του Μενέλαου Μυρίλλα για το Sooc, σε ένα γυάλινο τραπεζάκι, έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, ένα ερωτικό σημείωμα σε κίτρινο χαρτάκι.

«Ποτέ μην σταματήσεις να χαμογελάς
ακόμη κι αν είσαι λυπημένος
γιατί ποτέ δεν ξέρεις
ποιος είναι ερωτευμένος με το χαμόγελό σου…»
, έγραφε.

Άλυτο μυστήριο παραμένει αν τα βέλη του φτερωτού θεού έχουν χτυπήσει δημοσιογράφο, βουλευτή ή υπάλληλο της Βουλής. Τουλάχιστον, κάτι ενδιαφέρον παρείσφρησε στη ρουτίνα της πολιτικής ζωής του Κοινοβουλίου…

ΕΦΕΤ - Έχετε αυτό το ΕΧΤΡΑ παρθένο ελαιόλαδο; ...ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟ !!!

Στην ανάκληση ελαιολάδου από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και, ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων και σε συνεργασία με το Τμήμα Χημικών Αναλύσεων & Οργανοληπτικών Δοκιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, προέβη σε δειγματοληψία Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου και διαπίστωσε ότι, κατά την οργανοληπτική αξιολόγηση, το ελαιόλαδο εμπίπτει στην κατηγορία «ΛΑΜΠΑΝΤΕ» και καθίσταται μη βρώσιμο, ως έχει.
Πρόκειται για το προϊόν «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο», συσκευασίας 1L, με αριθμό παρτίδας: LOT 1411015 και ημερομηνία λήξης: 30/01/2016. Το προϊόν τυποποιείται από την επιχείρηση «Αργολίς, "ΑΦΟΙ ΦΑΚΛΑΡΗ ΑΕ" (7ο χλμ Άργους-Τρίπολης, Άργος) και φέρει στη συσκευασία του τα στοιχεία της επιχείρησης «Μ.Δ. ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ»  (Νέα Μαγνησία, 570 22, Θεσσαλονίκη).
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.

Αστυνομικός έκλεβε ρεύμα και νερό...


Αστυνομικός έκλεβε ρεύμα και νερό...

Στο αυτόφωρο οδηγείται 52χρονος αστυνομικός, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, για κλοπή κατ’ εξακολούθηση ρεύματος και νερού, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Ο 52χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ενώ αναμένεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προσδιοριστεί το ύψος της κλοπής. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος αστυνομικός είχε παρέμβει στους μετρητές της εταιρείας Διαχείρισης Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) και της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (Ε.Υ.Δ.Α.Π.) στην οικία του, με αποτέλεσμα να προβαίνει συστηματικά σε κλοπή ρεύματος και νερού.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Αποκαλύψεις του Κουρουμπλή - Κόβει περιφέρειες, φέρνει...2,5% πλαφόν

Πάλι αλλαγές; Ασφαλώς! 
Με καμάρι εξήγγειλε σε συναδέλφους του ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής την αλλαγή του εκλογικού νόμου που οσονούπω ετοιμάζει: 
«Θα κάνω κατάτμηση όλων των περιφερειών. Θα τις σπάσω. Δεν θα υπάρχει εκλογική περιφέρεια με περισσότερους από τρεις βουλευτές. Αυτές τις εντολές έχω...» έλεγε σε συναδέλφους του, μάλλον για να τους προειδοποιήσει τι τους περιμένει. Είπε μάλιστα ότι στις προθέσεις του είναι να μειώσει το πλαφόν του 3% εισαγωγής ενός κόμματος στη Βουλή και θα το κάνει 2%-2,5%.
Δεν δεσμεύτηκε για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, αλλά μάλλον είναι και αυτό στις προθέσεις του. Αφού, όπως έλεγε, «πήρα εντολή».

Πορνοστάρ βάζει στοίχημα: «Εάν κάνω τρίο με ένα ζευγάρι gay ανδρών, την επόμενη μέρα θα γίνουν straight»

Τη δεκαετία του 90 η συγκεκριμένη πορνοστάρ μεσουρανούσε και αποτελούσε τη φαντασίωση εκατομμυρίων ανδρών
Η Jenna Jameson έβαλε ένα στοίχημα. Θεωρεί πως εάν κάνει σεξ με ένα gay ζευγάρι ανδρών, την επόμενη μέρα θα τους κάνει straight. Και για να πούμε του στραβού το δίκιο, εάν κρίνουμε από τις επιδόσεις της, στις ταινίες που γύριζε, τότε έχει πολλές πιθανότητες να το πετύχει.

Το ζευγάρι που επέλεξε η ξανθιά ηθοποιός με το υπέροχο κορμί τους άψογους κοιλιακούς, το πανέμορφο στήθος και τους σμιλευμένους γλουτούς, είναι ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων, ο Rylan Clark και ο Austin Armacost.

Ο Rylan είναι γνωστός από τη συμμετοχή και τη νίκη του στο Big Brother και ο Austin είναι ο σύντροφος του με τον οποίο όχι μόνο συζεί, αλλά και έχουν παντρευτεί. Και οι δυο δηλώνουν ερωτευμένοι.



Η Jenna από την πλευρά της δηλώνει σίγουρη πως εάν τους πείσει να κάνουν ένα ερωτικό τρίγωνο μαζί, θα καταφέρει να τους αλλάξει τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Ευρωπαϊκός πολιτισμός και εγχώριος πολιτικός ορθολογισμός

Θεόδωρος  Σταυριανόπουλος
MSc Ηθ. Φιλοσοφίας - Μαθηματικός 

Από τη μια:
Ο ελληνικός Λόγος αποτελεί τη ρίζα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, καθώς ο Λόγος αυτός καθόρισε την ιστορία και τη μοίρα της Ευρώπης υποστηρίζει  ο ιταλός φιλόσοφος και πρώην δήμαρχος της Βενετίας Μάσιμο Κατσάρι και συνεχίζει λέγοντας ότι η λήθη της Ελλάδας είναι το προφανές σημάδι του τέλους της Ευρώπης ως υπερδύναμης.
Για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, από την εποχή του ουμανισμού ως και τις αρχές του 1900, η ενεργή ανάμνηση αυτής της «καλύτερης πατρίδας», η ανάμνηση των αξιών γύρω από τις οποίες αναπτύχθηκε η κλασική Ελλάδα, αποτελεί υπέρτατο σημείο αναφοράς δίχως το οποίο δεν υπάρχει δυνατότητα κατάρτισης, μόρφωσης και ολοκλήρωσης του ανθρώπου.
Τι συνέβη όμως και η Ελλάδα πλέον δεν έχει για εμάς (τους Ευρωπαίους) καμία πολιτισμική και συμβολική σημασία; Πώς εξηγείται ένας τέτοιος ξεριζωμός; Μήπως πρόκειται για μια τρέλα; Πρόκειται για ευρωκεντρισμό; Σίγουρα πρόκειται για τη δυτικοποίηση που επικράτησε σε ολόκληρο τον πλανήτη αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κατσάρι και δηλώνει επίσης πως ανάμεσα στο τώρα, ανάμεσα «σε εμάς τους μοντέρνους» και στην «καλύτερη πατρίδα», ήτοι την αρχαία Ελλάδα, βρίσκεται η αυτοκτονία της Ευρώπης κατά τους δύο παγκόσμιους πολέμους.
Σήμερα η Ευρώπη μπορεί να σκέφτεται να ξεχάσει την Ελλάδα γιατί αρνείται να ασκήσει μια πολιτική η οποία επιδιώκεται να θεμελιωθεί μόνο πάνω στη συνείδηση της δημιουργίας και μακριά από την αλληλεγγύη των λαών. Μια κοινότητα λαών ικανή να διαδραματίσει έναν παγκόσμιο πολιτικό ρόλο δεν μπορεί να μην έχει μια ζωντανή μνήμη του εαυτού της, της ιστορίας και του παρελθόντος. Μόνο αν σκεφτούμε την Ευρώπη ως έναν χρηματοπιστωτικό όμιλο, τότε είναι σωστό ότι μία από τις εταιρείες του με μικρότερο ειδικό βάρος (η οποία ενδεχομένως να διοικήθηκε λανθασμένα από ένα ακατάλληλο προσωπικό) μπορεί άνετα να αφεθεί να χρεοκοπήσει. Αλλά αν η Ευρώπη επιθυμεί ακόμη να υπάρχει ως Ευρώπη, και να μη διαλυθεί μέσα σε εγωισμούς, εθνικισμούς και λαϊκισμούς, οφείλει να γνωρίζει ότι η Ελλάδα ανήκει στον ιδρυτικό της μύθο και ότι καμία πίστη δεν είναι περισσότερο δεισιδαιμονική από εκείνη.
Από την άλλη:
            Η ενοχοποίηση των Μνημονίων δημιούργησε αδικία και πολιτικό αποπροσανατολισμό, οδηγώντας την πολιτική αντιπαράθεση σε άγονη γραμμή. Αυτό που συνέβη ήταν η αργοπορία των μεταρρυθμίσεων. Πολλά από αυτά που προέβλεπαν τα Μνημόνια ήταν μεταρρυθμίσεις που έπρεπε εδώ και δεκαετίες να έχουν συμβεί στη χώρα μας και δυστυχώς δεν συνέβησαν διότι σε αυτό δεν ευθύνονται μόνο οι εκάστοτε κυβερνήσεις αλλά ισόποση ευθύνη φέρουν και τα αριστερόστροφα διαχρονικά συνδικαλιστικά καπρίτσια.
Ένα άλλο που πρέπει να μας απασχολήσει είναι γιατί κόμματα εξουσίας στη χώρα μας προεκλογικά και όντας στην πλευρά της αντιπολίτευσης ανήκαν στους αντιμνημονιακούς και μετεκλογικά και ενώ ο λαός τους έδινε αντιμνημονιακή εντολή, γίνονταν μνημονιακά και αντί να ομολογήσουν το συνειδητά επιλεγμένο λαϊκισμό τους επιδίδονταν σε σκιαμαχίες επί ανύπαρκτων ζητημάτων. Θεωρώ ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι μια μεγάλη παιδική χαρά και εμείς οι πολίτες συμβατοί και μάλλον δημιουργοί αυτής της παιδικής χαράς.
Πέρασαν έξι χρόνια για να καταλάβουμε κάτι αυτονόητο, ότι τα Μνημόνια είναι απόρροια της κρίσης και όχι το αντίθετο, ότι ο κυρίαρχος διπολισμός Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο όλα αυτά τα χρόνια ήταν μια επινόηση καρικατούρας και απύθμενης υποκουλτούρας. Ανατράπηκε ο παραδοσιακός αλλά και ο πάντα σωστός βασικός πολιτικός άξονας «Αριστεράς – Δεξιάς». Ζούμε σε παράξενους καιρούς, σε εποχές ανορθολογισμού και βαθιάς κρίσης  όχι οικονομικής κρίσης – όπως γενικά ερμηνεύεται – αλλά κρίσης της σύγχρονης κουλτούρας μας ως λαού και ως κοινωνίας. Παντού κυριαρχεί ο δήθεν θυμός και η προσποιητή οργή, η φτηνή ηθικολογία και η ακατάσχετη αοριστολογία, και πάνω απ’ όλα η μεγάλη μαύρη σκιά της δημαγωγίας.
Οι άλλες χώρες που ενεπλάκησαν σε ανάλογες καταστάσεις Μνημονίων δεν διαμόρφωσαν αντίπαλα στρατόπεδα, έτσι ξεπέρασαν πολύ γρήγορα την όλη κατάσταση. Αντίθετα στη χώρα μας  στις δύσκολες καταστάσεις ο λαός μας και το πολιτικό μας σύστημα αντί να συνθέτουν τις απόψεις τους και να συνεργάζονται, διχάζονται και αντιπαρατίθενται μεγεθύνοντας και αναπαράγοντας την κρίση. Αλλά από ό,τι η ίδια η ζωή αποδεικνύει, δεν έχουμε κατ’ ουσίαν κατακτήσει τα στοιχεία της σημερινής ευρωπαϊκής εικόνας μας ούτε έχουμε ουσιαστική παιδεία και μόρφωση και προπάντων δεν μπορούμε να σκεφτούμε ορθολογικά, που σημαίνει εκτός των άλλων ότι δεν μπορούμε να σταθμίσουμε το προσωπικό, το συλλογικό και το εθνικό μας συμφέρον.  Εμείς θρεφόμαστε και θρέφουμε το λαϊκισμό ως κύριο συστατικό στοιχείο της πολιτικής μας έκφρασης, ο τρόπος σκέψης μας είναι μανιχαϊκός και ο λόγος μας είναι φτηνά ηθικολογικός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να  δημιουργούμε και συνάμα να βιώνουμε μια κατάσταση παρακμής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου