5.6.10

Καλά ..Μεσιτικό γραφείο είχε ανοίξει ο Ακης ?


Ομοβροντία στον Κυριακάτικο Τύπο για τα σπίτια του Άκη Τζοχατζόπουλου .Σύμφωνα με τα δημοσίευματα ο άνθρωπος έπρεπε να έχει ανοίξει …Μεσιτικό γραφείο

Έγραφαν φάρμακα ακόμα και σε …πεθαμένους !

Στο σκάνδαλο των 2 δισ. ευρώ, που έφερε στο φως η εφημερίδα "ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ", εμπλέκονται γνωστές φαρμακευτικές εταιρείες, γιατροί και φαρμακοποιοί. Πρόκειται για πλαστές συνταγογραφήσεις για φάρμακα εξωσωματικής γονιμοποίησης σε άνδρες, φάρμακα για βαριές ψυχικές ασθένειες και καρκίνο σε απολύτως υγιή άτομα και φάρμακα σε ονόματα νεκρών ανθρώπων. Τις συνταγές, τις οποίες έγραφαν οι γιατροί που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, εκτελούσαν συγκεκριμένα φαρμακεία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ", οι ελεγκτές του υπουργείου Εργασίας διαπίστωσαν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στο τζίρο που δηλώθηκε σε συγκεκριμένα φαρμακεία το 2009 σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Σε μία από τις περιπτώσεις ένα φαρμακείο που δήλωσε το 2007, τζίρο 17.000 ευρώ, το 2009 εμφανίζεται να έχει τζίρο 600.000 ευρώ! Από τα 150 φαρμακεία που έχουν ελεγχθεί στην Αττική, έχουν οδηγηθεί στο εισαγγελέα δέκα φαρμακοποιοί. Οι γιατροί που συμμετείχαν στην κομπίνα υπερσυνταγογραφούσαν φάρμακα για διάφορες ασθένειες σε συγκριμένους πελάτες και στη συνέχεια τους έστελναν σε συγκεκριμένα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί κολλούσαν τα κουπόνια για τα επιπλέον φάρμακα στο βιβλιάριο του ασθενούς, αλλά τα κρατούσαν στο συρτάρι.newsit.gr

Μηνύσεις για 5.000 «πειρατές» του «Hurt locker»

Πέντε χιλιάδες «πειρατές» που «κατέβασαν» παράνομα στο Διαδίκτυο κόπιες του «The hurt locker», της ταινίας που πήρε φέτος το Οσκαρ της καλύτερης όλων, μηνύει η παραγωγός εταιρεία του φιλμ Voltage Pictures. Εχοντας βρει τις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών που συμμετείχαν στην πειρατεία της ταινίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εταιρεία θα αναζητήσει και τους κατόχους τους, στοχεύοντας στην πάταξη της πειρατείας που βλάπτει την κινηματογραφική βιομηχανία. Γι’ αυτήν την κίνηση, που μέχρι σήμερα δεν έχει προηγούμενο, εκπρόσωπος του «The Pirate Bay», γνωστού ιστότοπου διαμοιράσματος μουσικών, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών αρχείων, δήλωσε πως το «να μηνύεις το κοινό, επειδή κάποιοι από αυτούς είναι θαυμαστές, είναι εντελώς ηλίθιο».Τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, η Voltage Pictures έχει βγάλει κέρδη 150 εκατ. δολαρίων μέσα από πωλήσεις ταινιών.
Εθνος

Απίστευτα και όμως …συμβαίνουν – HILIGHT VIDEO

Απρόοπτα και απίθανα συμβάντα από την καθημερινή ζωή που κατέγραψε ο φακός

Συνελήφθη 27 χρονη με χασίς στην Πάτρα

Για την κατοχή ποσότητας 209 γραμμαρίων χασίς συνελήφθη αργά χθες το βράδυ στην περιοχή της Αγυιάς, στην Πάτρα, μια 27χρονη γυναίκα. Οι αστυνομικοί την συνέλαβαν στην οδό Αλιάκμονος ύστερα απο πληροφορίες ότι διακινεί ποσότητες ναρκωτικών. Στην κατοχή της βρέθηκε και μια ζυγαριά ακριβείας . Σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.thebest.gr

ΣΥΝ: Έγιναν από δύο χωριά ,χωριάτες – Αποχώρησε η ανανεωτική πτέρυγα

Κρίσιμες ώρες διέρχεται ο Συνασπισμός καθώς η ενότητά του βρίσκεται σε οριακό σημείο μετά την σημερινή απόφαση της Ανανεωτικής Πτέρυγας να αποχωρήσει από το συνέδριο και κατά συνέπεια να μην πάρει μέρος στις ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου και νέας κεντρικής επιτροπής που θα γίνουν αύριο, ενώ εκκλήσεις για ενότητα γίνονται πλέον από τους συνέδρους. Σήμερα το απόγευμα σε σύσκεψη στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία (320 υπέρ ,4 κατά ,2 λευκά) να αποχωρήσουν από συνέδριο αν δεν γίνονταν δεκτή η πρόταση που διατύπωσε χθες ο κ. Φώτης Κουβέλης για απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό να περιληφθεί στην πολιτική απόφαση του συνεδρίου που αναμένεται να εγκριθεί αργά απόψε ενώ αναμένεται και η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα. Η απόφαση αυτή προκάλεσε αναστάτωση στο συνέδριο. Ο κ. Δ. Παπαδημούλης κορυφαίος παράγων της Ανανεωτικής Πτέρυγας , ανεβαίνοντας στο βήμα του συνεδρίου πριν από λίγο απηύθυνε έκκληση για ενότητα . Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του κόμματος Α. Τσίπρα, ο κ. Παπαδημούλης του ζήτησε να κάνει ένα βήμα μπροστά στην σύνθεση και ένα βήμα πίσω στην αυτάρκεια. Απευθυνόμενος στον κ. Φ. Κουβέλη , του ζήτησε να κάνει ένα βήμα μπροστά στην σύνθεση και ένα βήμα πίσω από την περιχαράκωση καθώς όπως είπε "δεν έχουμε την πολυτέλεια της διάσπασης του κόμματος", ενώ σημείωσε ότι "αριστερό είναι ο,τι ενώνει και όχι ο,τι διαιρεί". Ο κ. Παπαδημούλης εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Αλαβάνου λέγοντας ότι μέσα σε μία νύχτα μετατράπηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ σε μέλος του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα ο κ. Δ. Στρατούλης κορυφαίο στέλεχος του Αριστερού Ρεύματος και τώρα ένας από 30 που κατέθεσαν χωριστό κείμενο με επικεφαλής τον κ. Π. Λαφαζάνη , ο οποίος με την σειρά του απηύθυνε έκκληση για ενότητα. Ο κ. Στρατούλης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλία για να αποτραπεί η διάσπαση του ΣΥΝ , ενώ αναφερόμενος στην διάσπαση του ΚΚΕ το 1991 είπε ότι ήταν μια τραυματική εμπειρία που η Αριστερά πληρώνει μέχρι σήμερα και πρόσθεσε ότι αν γίνει μια νέα διάσπαση θα την πληρώνει για τα επόμενα 20 χρόνια.

Δυτική Μεσσηνία – Ταξίδι στο όνειρο !

Βουτιά κι απόλαυση η δυτική ακτογραμμή της Πελοποννήσου. Αν όμως κατεβείτε στην περιοχή από Μεγαλόπολη – Αλλαγή , το πρώτο σας μπάνιο θα το κάνετε στον κόλπο της Κυπαρισσίας, π.χ. στο Καλό Νερό, ή πιο κάτω, στην αμμουδιά του Λαγκουβάρδου, στο Στόμιο, στην οργανωμένη Sani Paradise, στο νεανικό Καρτελά και φυσικά στη διάσημη –γι’ αυτό και πολυσύχναστη– Βοϊδοκοιλιά.
Sightseeing

Φτάνοντας στην Κυπαρισσία, αναζητήστε κάτω από το Κάστρο τα καλντερίμια της Απάνω Πόλης και –γιατί όχι;– «τσακίστε» γουρουνοπούλα σε κάποια από τις ψησταριές. Τα πιο cult συναπαντήματα, πάντως, σας περιμένουν στα Φιλιατρά –τα οποία διαθέτουν το δικό τους… Πύργο του Άιφελ– και στον γειτονικό Αγρίλη στο Κάστρο των Παραμυθιών, όπου ο γλύπτης Μπάμπης Φουρναράκης έχει σμιλέψει στιγμές από την ελληνική μυθολογία και ιστορία σε αγάλματα και τοιχογραφίες! Κι αν σας πάρει η… κατηφόρα, μην τραβήξετε χειρόφρενο.
Στη Χώρα Τριφυλλίας θα βρείτε τα ανάκτορα του Νέστωρα και το αντίστοιχο μουσείο. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το θρυλικό Μανιάκι τόπος θυσίας του Παπαφλέσσα .Πάντα αξίζει μια βόλτα στη γραφική Πύλο με το έντονο νησιώτικο χρώμα και τη Μεθώνη με τα κάστρα τους.
Για φυσιολάτρες
Δεν υπάρχει πιο δροσερή εμπειρία από τη διάσχιση του φαραγγιού της Νέδας. Ακόμα, πάντως, κι αν δεν είστε πολύ της πεζοπορίας, ανεβείτε τουλάχιστον ως τους καταρράκτες. Για birdwatching πάρτε κιάλια κι αναζητήστε ερωδιούς στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας. Σε επόμενη επίσκεψη, ωστόσο, θα πρέπει να ανακαλύψετε το πυκνό δάσος βελανιδιάς στο οροπέδιο της Μάλης και το Αρκάδι της Πελοποννήσου το θρυλικό σπήλαιο του Κουφιέρου, αναχωρώντας μετά για Καλαμάτα θα συναντήσετε την …γαλάζια λίμνη της Μεσσηνίας στο Πολυλίμνιο της Χαραυγής
Διαμονή
Στην Κυπαρισσία, στο ανακαινισμένο οικογενειακό ξενοδοχείο με πισίνα «Apollo Resort Art Hotel» (2761024411-12, www.apollo-hotel.gr). Στο Καλό Νερό, στα άνετα δωμάτια του «Messina Resοrt» (2761072500, www.messina-resort.com). Στον κεντρικό δρόμο Γιάλοβας-Πύλου, στο απλό οικογενειακό ξενοδοχείο «Philip» (2723022741, www.hotelphilip-pylos.com). Ιωάννα Γκομούζα






Οι αστυνομικοί πρώτοι στη διαφθορά- Ακολουθούν οι …Δήμοι !

Η διαφθορά καλά κρατεί στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού μόνο μέσα στο 2009 έγιναν τριακόσιες τριάντα επτά καταγγελίες για εμπλοκή αστυνομικών σε υποθέσεις διαφθοράς. Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας οι καταγγελίες αφορούσαν εμπλοκή αστυνομικών στη λειτουργία καταστημάτων, νυχτερινών κέντρων και μπαρ, αλλά και σε υποθέσεις έκδοσης αδειών παραμονής αλλοδαπών και σε διακίνηση ναρκωτικών Δεύτεροι στη «λίστα της διαφθοράς» είναι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ ακολουθούν οι τελωνειακοί υπάλληλοι. Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι από τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν εναντίον αστυνομικών οι περισσότερες αφορούσαν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ για τους δημοσίους υπαλλήλους το αδίκημα της δωροδοκίας. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι 361 αστυνομικοί, 29 από τους οποίους ανώτεροι αξιωματικοί, αρνούνται συστηματικά να υποβάλουν δήλωση «πόθεν έσχες» για τα έτη 2006, 2007 και 2008. Star.gr

Επιχείρηση «Σκούπα » από τη ΓΑΔΑ – Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις !

Χθες 4-6-2010 η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πραγματοποίησε σειρά ειδικών στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση εγκληματικών και παραβατικών φαινομένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής με τα παρακάτω αποτελέσματα:
Α. Παραεμπόριο:
• Σε ελέγχους που ενήργησαν αστυνομικοί, σε συνεργασία με υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, σε κεντρικούς δρόμους –πλατείες του κέντρου της Αθήνας ελέγχθηκαν -81- άτομα και κατασχέθηκαν συνολικά -1.807- είδη τα οποία παραδόθηκαν στη Δημοτική Αστυνομία.
Β. Παράνομη μίσθωση κτιρίων και υγειονομικές παραβάσεις:
• Παρασχέθηκε συνδρομή στον Δήμο Αθηναίων, την Δ/νση Υγιεινής της Νομαρχίας Αθηνών και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του Υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο κτιρίων που είχαν μετατραπεί σε ανθυγιεινές εστίες ή υπήρχαν οικονομικές παραβάσεις, ως προς το καθεστώς παραχώρησης-μίσθωσης ή τα εντός αυτών ευρισκόμενα προϊόντα. Συνολικά ελέγχθηκαν τέσσερα (4) κτίρια και προσήχθησαν -18- άτομα.
Γ. Τροχαίες παραβάσεις:
• Σε ελέγχους τροχαίας, για την αποτροπή τέλεσης αυτοσχέδιων αγώνων στη Λ. Βουλιαγμένης και στη Λ. Αθηνών-Σουνίου, επιβλήθηκαν -89- διοικητικά πρόστιμα και αφαιρέθηκαν -21- άδειες ικανότητας οδήγησης, -1- ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και -1- άδεια κυκλοφορίας οχήματος.
• Σε ελέγχους τροχαίας για διαπίστωση παραβάσεων στάθμευσης, πλησίον νυχτερινών κέντρων, επιδόθηκαν -160- κλήσεις παράνομης στάθμευσης και αφαιρέθηκαν -32- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας.
Δ. Άλλα αδικήματα:
Σε έκτακτους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και στις περιοχές Α. Λιοσίων και Ζεφυρίου :
• Ελέγχθηκαν : -381- άτομα, -45- οχήματα, -39- καταστήματα και -15- οικίες.
• Προσήχθησαν : -22- άτομα.
• Συνελήφθησαν : -79- άτομα (Νόμο περί αλλοδαπών -39-, Νόμο περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων -16-, Ν. περί ναρκωτικών -20-, Ν. περί όπλων -2- , φυγόποινοι -2-).

Έβγαλαν στο σφυρί το σπίτι του ηθοποιού Γιάννη Βόγλη

Η οικονομική κρίση τελικά δεν κάνει διακρίσεις. Τελευταίο θύμα της ο πολύ γνωστός ηθοποιός Γ. Βόγλης που έχασε το σπίτι του για μια θεατρική παράσταση! Από τη μια στιγμή στην άλλη ήρθαν τα πάνω κάτω στη ζωή του γνωστού ηθοποιού και της οικογένειάς του. Όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισε να πάρει δάνειο για να χρηματοδοτήσει μια παράσταση. Δυστυχώς όμως η παράσταση αυτή δεν πήγε καθόλου καλά με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να αποπληρώσει το δάνειο. Έτσι μια μέρα οι δικαστικοί επιμελητές του χτύπησαν την πόρτα, γνωστοποιώντας του ότι το σπίτι του, το οποίο είχε βάλει υποθήκη, βγαίνει σε πλειστηριασμό. Η μεγάλη αγάπη του Γ. Βόγλη για το θέατρο αποδείχθηκε καταστροφική. Τώρα ο ηθοποιός, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του, να στηριχθεί στα πόδια του και γιατί όχι να επιστρέψει και πάλι στο θεατρικό σανίδι.
Star.gr

Απολύθηκε από τράπεζα γιατί ήταν …πολύ όμορφη -VIDEO

Η 33χρονη γυναίκα κάνει μήνυση στην συγκεκριμένη τράπεζα της Νέας Υόρκης που την έδιωξε με την δικαιολογία ότι η υπερβολική ομορφιά της δεν άφηνε τους άνδρες υπαλλήλους να συγκεντρωθούν στην δουλειά τους. Η Debralee Lorenzana εργαζόταν στην τράπεζα από τον Σεπτέμβριο του 2008 και πρόσφατα δέχθηκε κριτική για τον τρόπο που ντύνεται, από τον προϊστάμενο τηςΣτο επιχείρημα της ότι δεν ντύνεται περισσότερο προκλητικά από τις άλλες συναδέλφους της, πήρε την απάντηση ότι οι άλλες δεν είναι εξίσου όμορφες. Μετά τα παράπονα που εξέφρασε, μεταφέρθηκε σε άλλο τμήμα της τράπεζας όπου η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη. Σχεδόν ένα χρόνο μετά απολύθηκε με την δικαιολογία ότι δεν ήταν αρκετά αποδοτική στην δουλειά της αφου δεν έφερνε νέους πελάτες

Λογισμικό θα αποκαλύπτει την ηλικία τού «συνομιλητή» στα chats

Ενα πολύτιμο εργαλείο, για να προστατεύονται από εκείνους που προσπαθούν ύπουλα να τους παρασύρουν, θα έχουν στα χέρια τους οι νεαροί χρήστες του Διαδικτύου χάρη σε μια εφαρμογή λογισμικού που ανέπτυξαν επιστήμονες, μέσω της οποίας μπορούν να καταλάβουν αν οι συνομιλητές τους στις ομάδες συζήτησης είναι ενήλικοι που προσποιούνται τα παιδιά. Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ και εφαρμόστηκε σε μαθητές Γυμνασίου, δείχνοντας ότι οι μικροί χρήστες μπορούσαν εύκολα να εξακριβώσουν την πραγματική ηλικία του συνομιλητή τους στα chats. Αρχικά από τους 350 εφήβους που πήραν μέρος στο πείραμα από σχολείο της Κούμπρια, μόνο το 18 τοις εκατό κατάφερε να μαντέψει σωστά αν ο συνομιλητής του ήταν ενήλικος ή παιδί. Τα κορίτσια τα κατάφερναν καλύτερα με ποσοστό 22% έναντι 16% των αγοριών. Οταν όμως το συγκεκριμένο λογισμικό εφαρμόστηκε στους υπολογιστές τους, η αντίστοιχη εκτίμηση ήταν σωστή στις 47 από τις 50 περιπτώσεις συνομιλίας στο Δίκτυο, ακόμη και σε περιπτώσεις που κάποιος ενήλικος προσποιούνταν ότι ήταν παιδί. «Παιδεραστές εμφανίζονται συχνά ως παιδιά στο Ιντερνετ και η έρευνά μας είχε δείξει πως τα παιδιά που συνομιλούν μαζί τους δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τέτοιες περιπτώσεις», δήλωσε καθηγητής του Πανεπιστημίου Λάνκαστερ. Οι επιστήμονες λοιπόν ανέπτυξαν ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που μπορεί να εστιάσει σε χαρακτηριστικά της γλώσσας που χρησιμοποιούν και να τους κατατάξει σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η εφαρμογή αναπτύσσεται και μπορεί να είναι διαθέσιμη το επόμενο καλοκαίρι. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η εξέλιξη της μεθόδου αυτής θα δώσει ένα πολύτιμο εργαλείο για τον εντοπισμό περιπτώσεων ύποπτης συμπεριφοράς και την ασφαλέστερη πλοήγηση στα διαδικτυακά μονοπάτια.
enet.gr «Independent»

Εγκαινιάστηκε το μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Το μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας εγκαινίασε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας. Το μουσείο βρίσκεται στην ορεινή Κορινθία, εκεί που σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ηρακλής σκότωσε με το τόξο του τις στυμφαλίδες όρνιθες. Η υδατική λεκάνη της Στυμφαλίας αποτελεί το νοτιότερο ορεινό υγροβιότοπο των Βαλκανίων, με 160 είδη σπάνιων αποδημητικών πουλιών και το κύριο ενδιαφέρον της εντοπίζεται στον πλούσιο οργανικό κόσμο της λίμνης και στους υπόγειους και ορατούς δρόμους μέσω των οποίων κυκλοφορεί το νερό. Η οικολογική αξία της περιοχής είναι μεγάλη και επιβεβαιώνεται από την ένταξή της στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.

Anazoe Spa: Signature θεραπείες... 3.500 ετών στο Costa Navarino

To project Costa Navarino σιγά σιγά... ξεδιπλώνεται. Νέο κομμάτι του... παζλ που εκτείνεται σε 1.300 στρέμματα, το Anazoe Spa το οποίο άνοιξε τις πόρτες του μόλις πριν 3 ημέρες για πλήρη αναζωογόνηση του σώματος αλλά και του πνεύματος. Αρχαίες πρακτικές και γνώση 3.500 ετών έχουν ταξιδέψει μέσα στο χρόνο για να αναβιώσουν με τις πιο σύγχρονες υποδομές και εφαρμογές σε ένα χώρο 4.000 τ.μ. όπου παρέχεται μια πλήρης σειρά signature θεραπειών, συνδυάζοντας τα εξαιρετικά φυσικά συστατικά της Μεσσηνίας με προϊόντα από όλο τον κόσμο. Οι signature θεραπείες του Anazoe Spa (oleotherapy®) στηρίχθηκαν σε περιγραφές χαραγμένες σε πινακίδες με τη Γραμμική Β’ γραφή που βρέθηκαν στο ανάκτορο του Νέστορος και χρονολογούνται από την εποχή του Ομήρου, καθώς και στις πρακτικές του Ιπποκράτη (460-377 Π.Χ.), ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το ελαιόλαδο ως «το μεγαλύτερο θεραπευτικό υλικό». Η μελέτη των θεραπειών που εφάρμοζε ο Ιπποκράτης αλλά και των φυσιοθεραπευτών στην αρχαία Ελλάδα, η οποία έγινε σε συνεργασία με καθηγητές της ιστορίας της Ιατρικής, οδήγησαν στην προσέγγιση που έχει υιοθετήσει το Anazoe Spa. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι κυρίαρχο στοιχείο στις signature θεραπείες είναι η χρήση της ελιάς και του ελαιολάδου. Γενικά όμως, τα προϊόντα της σειράς Anazoe που χρησιμοποιούνται στο spa έχουν ως βάση τους την πλούσια ποικιλία των βοτάνων της περιοχής, που χαρακτηρίζονται από θεραπευτικές ιδιότητες. Το εκχύλισμα αυτών των φυσικών και δραστικών συστατικών, εξάγεται μέσω διαδικασίας αργού βρασμού, όπως ακριβώς περιγράφεται στις επιγραφές στο Παλάτι του Νέστορα ότι γινόταν εκείνη την εποχή, επιτρέποντας σε κάθε φυτό να διατηρεί όλες τις βιταμίνες του, την αντι-οξειδωτική δράση και ζωτική του σημασία.Κι επειδή η ξεκούραση και η χαλάρωση είναι θέματα... προσωπικά, όλες οι θεραπείες προσαρμόζονται απόλυτα στις προσωπικές ανάγκες των επισκεπτών, βάσει των ατομικών χαρακτηριστικών του καθενός. Συνολικά, στο Anazoe Spa υπάρχουν 21 δωμάτια θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων διπλών, για όσους θέλουν να μοιραστούν την εμπειρία της περιποίησης, αλλά και πολλαπλοί εξωτερικοί χώροι. Επίσης, το spa περιλαμβάνει floating pools, ice-grotto rooms, mist showers και σάουνες με βότανα, καθώς και ένα ευρύ φάσμα άλλων θεραπειών, προγράμματα κινησιοθεραπείας αλλά και θεραπείες σχεδιασμένες για παιδιά, που περιλαμβάνουν περιποίηση προσώπου και ειδικά μασάζ. Σημαντικό ρόλο όμως κατά τη διάρκεια των περιποιήσεων έχει η μουσική. Για αυτό και οι μελωδίες που ακούγονται στο Anazoe Spa, προέρχονται από αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα και μεταφέρουν τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι απόλυτης ηρεμίας και χαλάρωσης, συμβάλλοντας στη θεραπεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μουσική για το spa έχει συνθέσει ο Πέτρος Ταμπούρης, γνωστός για τη μουσική που συνέθεσε στα εκατό χρόνια εορτασμού των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.capital.gr

Ο 1 στους 10 δανειολήπτες αδυνατεί να πληρώσει το στεγαστικό δάνειο

Σύμφωνα με την Καθημερινή στο τέλος του 2009, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια βρίσκονταν στο 7,7% ενώ το 2010 αναμένεται να αγγίξει το 9,5%. Αναλυτικά, ο δείκτης καθυστέρησης των δανείων – για πάνω από 90 ημέρες – στην Εθνική Τράπεζα ανήλθε στο τέλος Μαρτίου στο 7,1% (από 6,4% στο τέλος Δεκεμβρίου), στη Eurobank στο 7,3% από 6,9% αντίστοιχα, στην Alpha στο 6,3% από 5,7%, στην Πειραιώς στο 5,6% από 5,1% που ήταν το Δεκέμβριο του 2009. Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, τα προβληματικά δάνεια θα αυξηθούν τόσο φέτος, όσο και τους πρώτους μήνες του 2011. Για το 2010 εκτιμάται ότι θα αυξηθούν στο 9,5% - δηλαδή σχεδόν το ένα στα δέκα – το οποίο σε κονδύλια μεταφράζεται σε 24 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της δεινής θέσης που βρίσκεται ο μέσος πολίτης, θέση που αναμένεται να γίνει ακόμη χειρότερη όταν τα μέτρα λιτότητας τεθούν σε εφαρμογή, αλλά και εξετάζονται με ανησυχία από τις τράπεζες στις οποίες δημιουργείται θέμα ρευστότητας.

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό – Μεγάλη συμμετοχή παρά την βροχή

Πανεργατικό συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό, με συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά και πορεία στη Βουλή, πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι, ανταποκρινόμενοι στο κοινό κάλεσμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Παρά τη συνεχή βροχόπτωση, το ικανοποιητικό, για τους διοργανωτές, πλήθος των διαδηλωτών, όπως σχολίαζε ο αναπληρωτής γραμματέας ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης "επιβεβαιώνει την απόφαση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων με τη νέα γενική απεργία κατά την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή". Συνέχισε δηλώνοντας "όλοι μαζί μπορούμε να υπερασπίσουμε και να διεκδικήσουμε τα βασικά οικονομικά, ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα, τα οποία υπονομεύονται και να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλουν το ΔΝΤ και η ΕΕ οδηγώντας μας στην εξαθλίωση". Κεντρικό πανό του συλλαλητηρίου ήταν "κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση - αγωνιζόμαστε για το εισόδημα, την εργασία, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας", ενώ στα βασικά συνθήματα της πορείας διακρινόταν το "να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται". Οι ομιλητές πρόεδροι των ομοσπονδιών Λεωνίδας Καραθανάσης (επισιτισμός), Σταύρος Κουτσουμπέλης (νοσοκομείων), Γιώργος Σκαρδαλάσης (φαρμάκων), Παναγιώτης Κυριακούλιας (ιδιωτικοί υπάλληλοι) χαρακτήρισαν τα μέτρα ως "προκλητικές εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών της τρόϊκας", άδικα για τους εργαζόμενους και τους ανέργους, οι οποίοι καλούνται και να σηκώσουν το βάρος. Δήλωσαν ότι τα απορρίπτουν και ζήτησαν να πληρώσουν οι υπαίτιοι τραπεζίτες, εργοδότες, των οποίων "εξυπηρετεί τα συμφέροντα η γνωστή δοκιμασμένη αντεργατική νεοφιλελεύθερη πολιτική της τρόϊκας". Ζήτησαν από την κυβέρνηση να αρνηθεί αυτές τις εξοντωτικές απαιτήσεις, διότι τα ελλείμματα των ταμείων, όπως υπογράμμισαν, δεν οφείλονται στις πενιχρές συντάξεις και τα όρια ηλικίας αλλά στην εισφοροδιαφυγή, την εισφοροκλοπή και τις ανείσπρακτες οφειλές του κράτους και των ιδιωτών. Ακόμη ζήτησαν να απαγορευθούν οι απολύσεις, να διπλασιαστούν οι αποζημιώσεις απόλυσης, να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και ο χρόνος χορήγησής του.

Το “igamato.info” και πάλι στο Διαδίκτυο ;

Θέμα ημερών είναι πλέον η επανεμφάνιση της δημοφιλέστερης ιστοσελίδας στην Ελλάδα με “πειρατικές” ταινίες,τηλεοπτικές σειρές, προγράμματα υπολογιστών και μουσική, που είχε 16.000.000 "επισκέψεις" κάθε μέρα. Μετά το επεισοδιακό λουκέτο του “gamato.info” και την σύλληψη και ποινική δίωξη των διαχειριστών του, οι "διάδοχοί" τους ετοιμάζονται να ανοίξουν το “igamato.info” στις αρχές Ιουνίου. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι servers του νέου site θα βρίσκονται εκτός Ελλάδας, ίσως στη Γερμανία. Το “gamato.info” είχε κλείσει εξαιτίας μηνύσεων γιά παραβίαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας. newsit.gr

Νάντια Γιαννακοπούλου για την «Διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων της Μεσσηνίας»

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς α) την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
β) τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
«Διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων της Μεσσηνίας»
Η περιοχή Ασπροχώματος, Δυτικής Παραλίας, Σπερχογείας και Αντικαλάμου είναι, ίσως, η περιοχή με τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση σε όλη την Πελοπόννησο λόγω της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού,
του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων και της ΜΟΛΑΚ. Ο Βιολογικός καθαρισμός ξεκίνησε για την εξυπηρέτηση μόνο της πόλης της Καλαμάτας, με δυναμικότητα εξυπηρέτησης 50 χιλιάδων κατοίκων. Ωστόσο, αυτήν τη στιγμή δέχεται τα λύματα όλης της Μεσσηνίας, δηλαδή πάνω από 150 χιλιάδων κατοίκων, χωρίς καμία επέκταση και αναβάθμιση. Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες τόνοι λυματολάσπης κατακλύζουν την περιοχή, μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας, επικρατεί αφόρητη δυσοσμία, μύγες, κουνούπια κλπ. Ακόμα χειρότερα, μολύνεται ανεπανόρθωτα ο Μεσσηνιακός κόλπος όπου κάνει μπάνιο μεγάλο μέρος του πληθυσμού και βρίσκεται μεγάλο μέρος των ειδών της θαλάσσιας ζωής. Παράλληλα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο βιολογικός καθαρισμός της Καλαμάτας δεν κάνει καλής ποιότητας επεξεργασία των λυμάτων επειδή είναι παλιός, ότι κάνει «πρωτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων» και ότι βρίσκεται στα όριά του λόγω της αύξησης των κατοίκων της Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια.
Από την άλλη, το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) που και αυτό βρίσκεται στην παραπάνω περιοχή δεν τηρεί από την αρχή της λειτουργίας του βασικούς όρους της μελέτης περιβαλλοντικών περιπτώσεων, και κανείς ουσιαστικός έλεγχος δεν γίνεται για το τι παραλαμβάνει και πως το επεξεργάζεται. Αρμόδιο, βέβαια, είναι το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που οφείλει να προβλέπει τη βέλτιστη αξιοποίηση των ΚΔΑΥ, και τη δημιουργία – ενδεχομένως και άλλων – για την κάλυψη των αναγκών ανακύκλωσης των διαχειριστικών ενοτήτων των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ελαχιστοποιώντας στο απολύτως απαραίτητο από οικονομική και οικολογική σκοπιά τις μεταφορές των προς ανακύκλωση υλικών. Πρόσφατα, ανακοινώθηκαν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου νέες προσκλήσεις για την ένταξη έργων επέκτασης και αντικατάστασης δικτύων αποχέτευσης, κατασκευής και αναβάθμισης εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, βιολογικού καθαρισμού, ύδρευσης κ.α. στο ΕΣΠΑ, ενώ προτάσεις μπορούν να καταθέσουν Δήμοι και ΔΕΥΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί,
1. Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο βιολογικός καθαρισμός Καλαμάτας;
2. Σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό - αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας;
3. Πώς κρίνεται η, έως τώρα, λειτουργία του ΚΔΑΥ Καλαμάτας;
4. Έχουν κατατεθεί προτάσεις από Δήμους και ΔΕΥΑ της Πελοποννήσου για ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων αποχέτευσης, επεξεργασίας λυμάτων και βιολογικού καθαρισμού;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Τα Φάρμακα τους προκάλεσαν εξάρτηση στον τζόγο και το σεξ

Πάνω από εκατό άνθρωποι στην Αυστραλία μηνύουν δύο φαρμακευτικές εταιρίες, ισχυριζόμενοι ότι τα φάρμακα που έπαιρναν για να ελέγξουν τα συμπτώματα της ασθένειας Πάρκινσον, τους προκάλεσαν εξάρτηση από το τζόγο και το σεξ. Η υπόθεση η οποία θα εκδικαστεί στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, αναφέρεται σε Αυστραλούς που που έπαιρναν τα φάρμακα Cabaser της φαρμακευτικής εταιρίας Plitzer Australia και Permax της εταιρίας Aspen Pharmacare και έχασαν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια στο τζόγο από το 1997 μέχρι τον περασμένο χρόνο Οι περισσότεροι από τους ασθενείς έπαθαν εξάρτηση από το τζόγο, γεγονός που οδήγησε και σε διάλυση οικογενειών, ενώ μικρότερος ήταν ο αριθμός εκείνων που έδειχναν ασυγκράτητη επιθυμία για σεξ και έβλεπαν πορνογραφικό υλικό στο ίντερνετ.

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας- Πάνε για Guinness - Ρυζόγαλο με 300 κιλά ρύζι, 2 τόνους γάλα, 400 κιλά ζάχαρη, 1200 λίτρα νερό, 60-70 κιλά κορν φλαουρ και μπόλικη κανέλλα

Με παραδοσιακά εδέσματα και συνταγές από το νομό Σερρών, με κύριο συστατικό το ρύζι, άνοιξε χθες βράδυ η αυλαία του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που διεξάγεται στις Σέρρες. Εκατοντάδες καλομαγειρεμένες νοστιμιές από τις γυναίκες των πολιτιστικών συλλόγων του νομού, στρώθηκαν στο τραπέζι και διαγωνίστηκαν για το βραβείο της καλύτερης παραδοσιακής συνταγής, από την κριτική επιτροπή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Το παρών στα εγκαίνια του3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας, έδωσε και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με θέμα την ανάδειξη ζητημάτων και προβλημάτων, αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. "Ανεξαρτήτως της οικονομικής κρίσης, θα είχαμε προβλήματα φέτος στον τουρισμό", τόνισε ο κ.Νικητιάδης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "είχαμε ήδη κρίση στον τουρισμό, γιατί είχαμε επαναπαυτεί".Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των συμμετεχόντων πολιτιστικών συλλόγων για τις γαστρονομικές τους δημιουργίες, ενώ πλαισιώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από την Μακεδονία και την Ελλάδα. Σήμερα το απόγευμα θα ακολουθήσει ημερίδα Γαστρονομικού και Πολιτιστικού Τουρισμού, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, όπου θα συμμετάσχουν συγγραφείς και ερευνητές της γαστρονομίας του πολιτισμού καθώς και αρχιμάγειροι, καθηγητές πανεπιστημίων, καλλιτέχνες, λαογράφοι, Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, ενώ αναμένεται να παραστεί και ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, Γιώργος Πουσσαίος. Εξάλλου όλα είναι έτοιμα για την αυριανή τελευταία μέρα του Φεστιβάλ Γαστρονομίας, όπου οι Σερραίοι σκοπεύουν να παρασκευάσουν το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου, διεκδικώντας για τρίτη συνεχή χρονιά την καταγραφή τους στο βιβλίο ρεκόρ Guinness.
Το ρυζόγαλο θα παρασκευαστεί σε καζάνι διαμέτρου 2,50 μέτρων και ύψους 1 μ., ενώ το βάρος του θα ξεπεράσει τους τρεις τόνους, ώστε να καταρρίψει το υπάρχον ρεκόρ των δύο τόνων. Για την παρασκευή του ρυζόγαλου θα συνεργαστούν οι ζαχαροπλάστες και εστιάτορες του νομού, καθώς και γνωστοί αρχιμάγειροι. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι 300 κιλά ρύζι, 2 τόνοι γάλα, 400κιλά ζάχαρη, 1200 λίτρα νερό, 60-70 κιλά κορν φλαουρ και μπόλικη κανέλλα.

Όταν τα μεγάλα κορίτσια κάνουν …κούνια VIDEO

Μπορούν τα μεγάλα κορίτσια να κάνουν κούνια ; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνει το βίντεο που ακολουθεί…

Μαζί με τα Πρωτοβρόχια έρχεται και ….Καταιγίδα νέων σκληρών μέτρων το φθινόπωρο

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται έρχονται… και άλλα μέτρα! Μετά την βασική σύνταξη, το ΔΝΤ έβαλε στο «μάτι» τις επικουρικές συντάξεις, για τις οποίες ζήτησε να αθροιστούν στις κύριες συντάξεις και οι δύο μαζί να «υπακούσουν» στον κανόνα: ποσοστό αναπλήρωσης 1,2% για κάθε χρόνο ασφάλισης, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Παρόλο που αυτό το ποσοστό δεν οδηγεί απευθείας σε σύνταξη στο 48%, ωστόσο αν τελικά εφαρμοστεί θα προκαλέσει περικοπές έως και 40%. Και εδώ μπαίνει άνω τελεία (και όχι τελεία και παύλα όπως θα θέλαμε), γιατί από το φθινόπωρο έρχονται επιπλέον μέτρα. Για την ακρίβεια μαζί με τα πρωτοβρόχια έρχεται καταιγίδα μέτρων!!! Τερματισμός της καταβολής των επιδομάτων που αντικατέστησαν το δώρο Πάσχα – Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας των δημοσίων υπαλλήλων (γύρω στα 1000 ευρώ), εκ νέου περικοπή -ίσως και κατάργηση- των υπερωριών στο Δημόσιο, αποσύνδεση των συντάξεων από τον πληθωρισμό, μείωση των επιχορηγήσεων κατά 30% και πολλά πολλά άλλα μας περιμένουν μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές!

Πέφτουν οι Βάσεις – Εισαγωγή με 4.500 μόρια σε ΤΕΙ

Τέσσερα είναι τα χαρακτηριστικά των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων: θα εισαχθεί ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων της τελευταίας πενταετίας, θα έχουμε πτωτική πορεία των βάσεων εισαγωγής, θα προκληθεί χάσμα περίπου 15.000 μορίων ανάμεσα στις βάσεις της πρώτης και της τελευταίας σχολής και θα καταγραφτεί αύξηση των υποψηφίων που επιλέγουν σχολές που βρίσκονται κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Καθώς προχωρεί με ταχείς ρυθμούς η διόρθωση των γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα της χώρας (υπολογίζεται ότι μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί) αρχίζουν να διαγράφονται οι πρώτες τάσεις στις επιδόσεις των υποψηφίων, οι οποίες δείχνουν ότι και φέτος θα είναι έντονος ο ανταγωνισμός για μια θέση στις περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές. Ιατρικές, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Νομικές και Παιδαγωγικά καθώς και οι ναυαρχίδες των Οικονομικών Τμημάτων του 5ου Επιστημονικού Πεδίου (Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας) θα έχουν και φέτος ιδιαίτερα υψηλές βάσεις εισαγωγής, παρότι μέχρι στιγμής τα βαθμολογικά στοιχεία δείχνουν ότι θα παρουσιαστεί αλλού ανεπαίσθητη και αλλού ορατή πτώση.
Πάνω από 18.000 μόρια. Μάχη θα δοθεί για τις περίπου 1.900 θέσεις εισακτέων στα προαναφερόμενα τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τις οποίες αναμένεται να διεκδικήσουν 9.000- 10.000 υψηλόβαθμοι υποψήφιοι. Συνολικά, φέτος αναμένεται ότι για την εισαγωγή σε περίπου 40 πανεπιστημιακά τμήματα (εκτός των τμημάτων που περιλαμβάνουν ειδικό μάθημα) και στα στρατιωτικά- αστυνομικά τμήματα θα απαιτούνται περισσότερα από 18.000 μόρια. Παράλληλα σε 90- 100 τμήματα των ΤΕΙ, των εκκλησιαστικών ακαδημιών και των πανεπιστημίων φέτος οι βάσεις θα είναι χαμηλότερες από 10.000, ενώ η χαμηλότερη βάση αναμένεται να μην υπερβαίνει τα 4.500 μόρια (πιθανόν κάποιο τμήμα Ζωικής ή Φυτικής Παραγωγής). Μεγάλο χάσμα μορίων θα προκληθεί ανάμεσα στις βάσεις εισαγωγής στα τμήματα ΑΕΙ- ΤΕΙ εφόσον αναμένεται ότι η χαμηλότερη θα απέχει από την υψηλότερη (σίγουρα στην Ιατρική Αθηνών) κοντά στα 15.000 μόρια. Οι φετινές βαθμολογίες. Από τα πρώτα βαθμολογικά στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας αλλά και τις γενικότερες εκτιμήσεις των βαθμολογητών, φαίνεται ότι φέτος θα έχουμε κάμψη του αριθμού των αριστούχων, οι οποίοι αναμένεται να είναι λιγότεροι από 10.000. Ωστόσο, όσον αφορά τον αριθμό των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από τη βάση, τα βαθμολογικά στοιχεία που έχουμε συλλέξει μέχρι τώρα δεν αφήνουν πολλές ελπίδες για μείωση. Οι μικρότερες επιδόσεις στα Μαθηματικά και τη Φυσική Κατεύθυνσης, τα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας στα 2ο και 4ο Επιστημονικά Πεδία θα δώσουν τον τόνο στην πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ των δύο Πεδίων, βεβαίως και στα περιζήτητα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ, Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και της Θεσσαλονίκης τα οποία παράλληλα αποτελούν και τα πιο υψηλόβαθμα τμήματα του 4ου Πεδίου. Ακόμη δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί πόση θα είναι η πτώση, αλλά οι τάσεις είναι σαφείς. Νομικές- Παιδαγωγικά. Πτωτική αναμένεται να είναι η πορεία των βάσεων εισαγωγής και στα υψηλόβαθμα τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, στις τρεις Νομικές και στα περισσότερα Παιδαγωγικά Τμήματα. Ωστόσο η πτώση αυτή δεν πρέπει να είναι σημαντική γιατί τις χειρότερες επιδόσεις στα Αρχαία και την Ιστορία Κατεύθυνσης μπορεί να απορροφήσει η υψηλή ζήτηση, ιδιαίτερα στα Παιδαγωγικά Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Οι βάσεις στα Ιατρικά Τμήματα είναι πολύ πιθανόν να υποχωρήσουν λίγο, αλλά για την εισαγωγή στα περισσότερα από αυτά (ίσως τα 5 από τα 7) θα απαιτηθούν πάνω από 19.000 μόρια.
Εισαγωγή με 4.500 μόρια σε ΤΕΙ του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου
Η κατάργηση της βάσης του 10 αλλάζει τα δεδομένα στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά και στην πορεία δεκάδων τμημάτων ΤΕΙ που τα τελευταία τέσσερα χρόνια «φυτοζωούσαν» και αντιμετώπιζαν την απειλή του λουκέτου λόγω των κενών θέσεων. Συγκεκριμένα, φέτος οι εισακτέοι αναμένεται να είναι περίπου 14.000 περισσότεροι από πέρσι. Η άλλη πλευρά της κατάργησης της βάσης του 10 είναι πτώση μεγαλύτερη από τα 3.000 μόρια σε ορισμένα τμήματα ΤΕΙ, καθώς η είσοδος σε αυτά θα εξασφαλίζεται με 4.500-5.500 μόρια. Ιδιαίτερα αυτό θα συμβεί σε τμήματα ΤΕΙ του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου, στο οποίο αν ένας υποψήφιος σταυρώσει στο Μηχανογραφικό του όλα τα τμήματα, θα μπορεί να βρει ανοικτή είσοδο με 4.500- 5.000 μόρια!
Η εξέλιξη αυτή θα γεμίσει με εγγραφές δεκάδες περιφερειακά ΤΕΙ που στέναζαν τα τελευταία 4 χρόνια από το βάρος των κενών θέσεων. Δυστυχώς, όμως, σύντομα θα είναι πάλι άδεια λόγω της έλλειψης φοιτητικής μέριμνας και οικονομικής κρίσης.
Οι «τροχονόμοι» της κίνησης των βάσεων
Η κίνηση των βάσεων εισαγωγής επηρεάζεται ουσιαστικά από τρεις βασικούς παράγοντες που λειτουργούν ως «πύργος ελέγχου» του σκαμπανεβάσματος των βάσεων και πριμοδοτούν τις «καταδύσεις» ή τις «αναρριχήσεις» τους:
α. Τον βαθμό δυσκολίας- ευκολίας των θεμάτων και τις επιδόσεις των υποψηφίων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και ιδιαίτερα σε σχέση με την τελευταία χρονιά με την οποία γίνονται οι βασικές συγκρίσεις.
β. Τον αριθμό των υποψηφίων σε σχέση με τον αριθμό των εισακτέων που κάθε χρόνο παίζει τον ρόλο του «πασπαρτού» για τις βάσεις των πέντε Επιστημονικών Πεδίων.
γ. Τη σχέση ζήτησης- προσφοράς θέσεων. Δηλαδή, τον αριθμό των υποψηφίων που εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις σχολές κύρους ή στις σχολές περιορισμένης ζήτησης και τις προσφερόμενες θέσεις στις παραπάνω σχολές.
Οι δύο πρώτοι παράγοντες προδιαγράφουν κυρίως το πατρόν των γενικών βάσεων εισαγωγής στα πέντε Επιστημονικά Πεδία, ενώ ο τρίτος «ξεναγεί» τους υποψηφίους στις «πίστες» των βάσεων κάθε τμήματος ΑΕΙ ή ΤΕΙ στα όρια των Επιστημονικών Πεδίων.
Οσον αφορά τα πανεπιστημιακά τμήματα, δεν έχουμε διαφοροποιήσεις στις θέσεις εισακτέων σε σχέση με πέρσι, τέτοιες που να επηρεάζουν την κίνηση των βάσεων εισαγωγής. Μόλις οκτώ τμήματα θα δεχθούν φέτος περισσότερους εισακτέους από πέρσι και η αύξηση δεν ξεπερνά σε καμιά περίπτωση τις 20 θέσεις. Η μεγαλύτερη αύξηση (+20) καταγράφεται στα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ξάνθης, Φιλολογίας Καλαμάτας και Νοσηλευτικής Σπάρτης. Επίσης κατά 5-10 θέσεις περισσότερες από πέρσι έχουν τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών Αθήνας, Σλαβικών Σπουδών Αθήνας, Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Μακεδονίας και Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Κορίνθου.
Ανοδος στις βάσεις των Αστυνομικών Σχολών
Σε μια ομάδα τμημάτων μπορούμε να μιλήσουμε από τώρα για άνοδο των βάσεων. Στα Τμήματα Αστυφυλάκων! Δεν πρόκειται, βέβαια, για κάποια παραξενιά. Η αναμενόμενη άνοδος οφείλεται στη μεγάλη μείωση των θέσεων εισακτέων. Να θυμίσουμε ότι το υπουργείο Παιδείας τον Μάρτιο είχε ανακοινώσει ότι φέτος οι θέσεις εισακτέων για τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας θα ήταν 1.650 (κατά προσέγγιση). Ωστόσο πριν από λίγες μέρες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε σημαντική μείωση στις θέσεις των Σχολών της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, φέτος στη Σχολή Αστυφυλάκων θα εισαχθούν 900 υποψήφιοι και στη Σχολή Αξιωματικών 100 υποψήφιοι.
ΤΑ ΝΕΑ

Απίστευτο κι όμως αληθινό - Έκλεβαν το σπίτι του και αυτός νόμιζε ότι κάποιος κάνει μετακόμιση !!

Μοιάζει με σενάριο ταινίας κι' όμως είναι αληθινό. Ιδιοκτήτης διαμερίσματος σε κεντρική οδό των Ιωαννίνων επέστρεψε από ταξίδι, όταν στην πυλωτή της πολυκατοικίας είδε έντονη κινητικότητα. Τρεις ή τέσσερις άνδρες φόρτωναν σε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο από τηλεοράσεις, ηλεκτρικές συσκευές, μικροέπιπλα και άλλα οικιακά είδη…Χωρίς να υποψιαστεί το παραμικρό περίμενε υπομονετικά να φύγει το αυτοκίνητο για να παρκάρει εκείνος στη θέση του. Μάλιστα τους ρώτησε αν αργούν και εκείνοι ευγενέστατοι του απάντησαν πως σε λίγα λεπτά θα έφευγαν. Όταν πια τελείωσαν το φόρτωμα και ο ιδιοκτήτης πάρκαρε το αυτοκίνητο ανέβηκε στο διαμέρισμα και ένοιωσε τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια του όταν είδε το σπίτι "γυμνό" από κάθε συσκευή, αλλά και από έπιπλα. Τότε συνειδητοποίησε ότι αυτοί που φόρτωναν δεν ήταν ένοικοι, ούτε μετακόμιση έκαναν, αλλά επρόκειτο για διαρρήκτες που άνοιξαν το σπίτι και πήραν σχεδόν τα πάντα. Έτρεξε να τους προλάβει αλλά μάταια, ούτε η επιχείρηση εντοπισμού των δραστών απέδωσε. Το πάθημά του όμως είναι βέβαιο ότι θα το θυμάται σε όλη του τη ζωή, αφού έβλεπε τους δράστες, συνομίλησε μαζί τους και δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι δεν γινότανε μετακόμιση, αλλά έκλεβαν ως κύριοι το σπίτι του.
epiruschannel.gr

Ελεύθερη η Πατρινή πορνοστάρ – Πώς συνελήφθη

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε χθες η Βίβιαν Ιωακείμ, η οποία συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών, και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Τετάρτης το μοντέλο, έπειτα από πολύωρη παρακολούθηση από τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθη στην περιοχή της Κυψέλης. Όλα ξεκίνησαν όταν η Βίβιαν Ιωακείμ μαζί με έναν φίλο της, πολιτικό μηχανικό, από τον οποίο και συνοδεύονταν, κατευθύνθηκε σε ένα internet cafe της περιοχής. Εκεί, οι αστυνομικοί που ήταν στα ίχνη του μοντέλου, φορώντας πολιτικά, έκαναν και το πρώτο “πέσιμο'”, και κατόπιν σωματικού ελέγχου, βρήκαν πάνω και στους δυο εμπλεκόμενους γύρω στα 2, 5 γραμμάρια χασίς. Ο έλεγχος συνεχίστηκε και στο σπίτι του φίλου της Βίβιαν Ιωακείμ, όπου μάλιστα βρίσκονταν και ο αδελφός του μοντέλου, ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα με τα ναρκωτικά, αλλά και στο σπίτι του ίδιου του μοντέλου. Στο σπίτι του πολιτικού μηχανικού οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών βρήκαν μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, ενώ σε εκείνο της Βίβιαν Ιωακείμ βρέθηκαν γύρω στα 28 ηρεμιστικά χάπια. Η συνέχεια... γνωστή και αναμενόμενη. gossip-tv.gr

Δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα – Αστυνομικός πληρωνόταν …16 χρόνια σαν συνοδός της Μελίνας Μερκούρη που απεβίωσε το ….1994

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός που κατάγεται από την Άρτα, είχε αποσπαστεί πριν από πάρα πολλά χρόνια (σκεφτείτε ότι η Μελίνα πέθανε το 1994), σαν συνοδός-σωματοφύλακάς της. Η Μελίνα πέθανε και κανένας δεν τον αναζήτησε ποτέ ( ; ) μέχρι φέτος και έτσι συνέχισε για 16 χρόνια να υπηρετεί για έναν ...ανύπαρκτο σκοπό!!! Η έκπληξη των υπευθύνων της ΕΛΑΣ ήταν τόσο μεγάλη, που έγινε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αρκετή προσπάθεια το απίστευτο γεγονός να παραμείνει κρυφό, όμως δεν τα κατάφεραν. thebest.gr

Στην ατζέντα του κ. Χριστοφοράκου και το πρωτοπαλίκαρο του Γ.Καρατζαφέρη ;

Έχουμε ξαναγράψει για τις προσπάθειες του κ. Καρατζαφέρη να μας πείσει ότι το μικρό κόμμα που χρηματοδοτήθηκε από την Ζήμενς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Σίκατσεκ, το 2000 δεν ήταν το …δικό του (Τίνος ήταν το «μικρό κόμμα»; Του Γιώργου ή του Στέφανου;). Γράψαμε επίσης ότι όλες οι αγωνιώδεις προσπάθειές του τελευταία αποσκοπούν στον να απομακρυνθούν οι φακοί της έρευνας από την Αγία Οικογένεια. Κοιτάξτε τώρα να δείτε πως τα φέρνουν η άτιμη η ζωή και η ατζέντα του Χριστοφοράκου. Ποιος από το πρώην στενό περιβάλλον του Μητσοτάκη και σήμερα του στενού περιβάλλοντος Καρατζαφέρη συναντούσε εκείνη την εποχή τον κ. Χριστοφοράκο, πάντα σύμφωνα με την ατζέντα του; Η κ. Νίκη Τζαβέλλα για την οποία όπως λέγεται υπάρχουν δεκάδες καταγραφές στην ατζέντα
Τι ήταν εκείνη την εποχή η κ. Τζαβέλλα; Κορυφαία σύμβουλος στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ του Σωκράτη Κόκκαλη και αντιπρόεδρος του ιδρύματος Κόκκαλη! Διατηρούσε επίσης πολύ στενές σχέσεις με τον Τύπο της ΝΔ και ιδιαίτερα τον Ελεύθερο Τύπο που πολύ εξόργιζε τότε τον Καραμανλή. Προηγουμένως η κυρία Τζαβέλα υπήρξε διοικητής του ΟΑΕΔ την περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη 1990-1993, επίσης διετέλεσε σύμβουλος του τότε υπουργού Οικονομικών κυρίου Μάνου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας
Θυμάστε και τι γράφαμε για το βαθύ …μητσοτακικό κράτος (Νίκη Τζαβέλλα, Στέφανος Μάνος κλπ) (http://www.antinews.gr/?p=6526) ; Τίνος είναι λοιπόν το «μικρό κόμμα»; Του Γιώργου ή του Στέφανου; Ποιόν άλλον βλέπουμε στην ατζέντα Χριστοφοράκου;
Κάποιον κ. Φλέσσα που πρέπει να είναι ο εικονιζόμενος μαζί με τον κ. Χριστοφοράκο και τον κ. Κούβελο, προσωπικός διαφημιστής της κ. Μπακογιάννη Και κάποιον κ. Δούκα, αγνώστων λοιπών στοιχείων
www.antinews.gr/?p=48228

Νέο SOS για τα «βιάγκρα» του Ίντερνετ !

Άντρες, το νου σας στα «βιάγκρα» του Ίντερνετ: όχι μόνο μπορεί να περιέχουν τοξικά υλικά, όπως μόλυβδο και υδράργυρο, αλλά μερικά περιέχουν 2,4 φορές περισσότερη δραστική ουσία απ’ ό,τι πρέπει – και αν έχετε λίγη πίεση ή λίγο την καρδιά σας, μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή σας! Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας μελέτης που πρόκειται να ανακοινωθεί στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας, στο Σαν Φρανσίσκο. Στη μελέτη αναλύθηκαν τα συστατικά 19 σκευασμάτων που διατίθενται στο διαδίκτυο ως «Viagra» ή «Cialis» - και συγκρίθηκαν με αυτά των αληθινών φαρμάκων που πωλούνται μόνο στα φαρμακεία. Όπως διαπιστώθηκε, μόνο 1 από τα 19 περιείχε «τα κατάλληλα δραστικά συστατικά». Από τα υπόλοιπα, τα 11 περιείχαν υπερβολικά μεγάλη δόση δραστικής ουσίας – μερικά έως και 2,4 φορές περισσότερη απ’ ό,τι τα αληθινά δισκία. Ένα, εξάλλου, δεν περιείχε καθόλου σιλδεναφίλη ή ταδαλαφίλη (είναι οι δραστικές ουσίες των Viagra και Cialis αντίστοιχα). Επιπλέον, μερικά περιείχαν ως πρόσθετες ουσίες μη εγκεκριμένα συστατικά που υποτίθεται ότι διεγείρουν την στύση, ενώ κάποια περιείχαν και τοξικές ουσίες στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν ο υδράργυρος και ο μόλυβδος. Όπως εξηγεί ο δρ Τζων Μόρλεϊ, από το Πανεπιστήμιο του Σαιντ Λούις, τα χαρακτηριστικά αυτά καθιστούν τα σκευάσματα του Ίντερνετ επικίνδυνα για τους χρήστες τους – ιδίως για όσους έχουν υπέρταση ή καρδιοπάθεια είτε εν γνώσει είτε εν αγνοία τους. Το μήνυμα των ειδικών; «Μην αγοράζετε φάρμακα για την στυτική δυσλειτουργία από το Ίντερνετ», δηλώνουν κατηγορηματικά οι ειδικοί. Τα φάρμακα για την στυτική δυσλειτουργία χρησιμοποιούνται ευρέως όχι μόνον από άντρες που πάσχουν από αυτήν, αλλά και από πολλούς που θέλουν να βελτιώσουν τις ερωτικές επιδόσεις τους. Ωστόσο, δεν είναι καραμέλες αλλά φάρμακα – γι’ αυτό και πρέπει να λαμβάνονται μόνο με ιατρική συμβουλή.
ΤΑ ΝΕΑ

Πλαστογράφησαν την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου και έκλεψαν 25.000 ευρώ!

Όλα αποκαλύφθηκαν όταν έγινε γνωστό ότι λείπει φάκελος με οικονομικά στοιχεία της Αρχιεπισκοπής.Αναστάτωση έχει προκληθεί στους κύκλους της εκκλησίας, μετά την αποκάλυψη ότι κάποιος πλαστογράφησε την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου και του πρώην αρχιγραμματέα του πατρός Κυρίλλου, το ποσό των 25.000 ευρώ από τον λογαριασμό της Αρχιγραμματείας. Εξαιτίας του γεγονότος επικράτησε πανικός και τοποθετήθηκαν κάμερες στο εσωτερικό της Μονής Πετράκη, καθώς ο ένας υποψιαζόταν τον άλλον. Τελικά, ο ένοχος ομολόγησε πριν από λίγες ημέρες και πρόκειται για έναν λαϊκό υπάλληλο της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος είναι 32 ετών.Ο υπάλληλος μεταφέρθηκε στην εισαγγελία για περαιτέρω ανάκριση. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν έχει απομακρυνθεί ακόμα από την θέση του,(από το γραφείο προσωπικού τον έχουν μεταφέρει σε κάποιο άλλο γραφείο). Παρά το γεγονός ότι η πλαστογράφηση υπογραφής είναι κακουργηματική πράξη και κάποιοι μιλούν για συγκάλυψη.newsit.gr

Εξιχνιάστηκε ο βιασμός 19 χρονης στα Χανιά - Αλβανός ο βιαστής

Εξιχνιάστηκε ο βιασμός της 19χρονης αλλοδαπής υπηκόου Δανίας, που είχε συμβεί πρωινές ώρες της 02-06-10 στην πόλη των Χανίων. Όπως προέκυψε από Αστυνομική Έρευνα, που διενήργησε η Υ. Α. Χανίων δράστης είναι ένας 22χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διαμένει παράνομα στη χώρα. Ο 22χρονος αλλοδαπός μετά την πράξη του εγκατέλειψε τόπο διαμονής και αναζητείται

ΟΠΟΚΕΠΕ - Διαγωνισμός για καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων

Τη διενέργεια διαγωνισμού για την ανάδειξη της Τράπεζας, που θα αναλάβει από 16 Οκτωβρίου και για μια τετραετία τη χρηματοδότηση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων στους δικαιούχους αγρότες, αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με βάση την απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κατερίνας Μπατζελή, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 720), το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ θα προκηρύξει διαγωνισμό με σκοπό την ανάδειξη του Τραπεζικού Ιδρύματος, που θα αναλάβει την τήρηση, ταμειακή διαχείριση και τη χρηματοδότηση σε τετραετή διάρκεια του Ειδικού Λογαριασμού Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (ΕΛΕΓΕΠ), που τηρεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ για την καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων στους δικαιούχους αγρότες, με ενδεικτικό ποσό χρηματοδότησης τα 3,5 δισ. ευρώ ετησίως.

Τηλεόραση Υψηλής ευκρίνειας ( HD ) από τη Nova

Η Nova απέστειλε πρόσκληση στους δημοσιογράφους με τίτλο "Nova HD: Τηλεοπτική απόλαυση υψηλής ευκρίνειας για όλους" για την παρουσίαση του Nova HD προγράμματος που θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Ιουνίου. Όπως όλα δείχνουν, έχουμε (επιτέλους) οριστική επιβεβαίωση της φήμης πως η εταιρία παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες τη δοκιμαστική εκπομπή σήματος υψηλής ευκρίνειας και μένει να περιμένουμε μία εβδομάδα για να μάθουμε όλες τις αναλυτικές λεπτομέρειες. Όπως είναι φυσικό, τα ερωτήματα που θα τεθούν είναι πάρα πολλά και η εταιρία θα κληθεί να απαντήσει: πότε θα ξεκινήσουν οι μεταδόσεις, ποιο θα είναι το έξτρα κόστος για την πρόσβαση στο HD πακέτο, πως θα μεταβούν οι νέοι και παλαιοί συνδρομητές στο νέο δέκτη (ο υπάρχων δεν υποστηρίζει τέτοιο σήμα), τι υπηρεσίες θα παρέχει ο νέος αποκωδικοποιητής, τι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν στην εγκατάσταση, τι περιεχόμενο θα προβάλλεται στο HD κανάλι και αρκετά ακόμη. Οι πρώτες πληροφορίες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους μιλούν για 4 κανάλια υψηλής ευκρίνειας, τα NovaCinema 1 HD, NovaSports 1 HD, Discovery HD και Eurosport HD, τα οποία θα προσφέρονται στη μορφή ενός πακέτου, καθώς και για αποκωδικοποιητές, οι οποίοι θα έρχονται "παντρεμένοι" με την αντίστοιχη κάρτα της εταιρίας. Όπως φαίνεται, το φετινό καλοκαίρι η τηλεόραση στη χώρα μας αλλάζει για τα καλά, αφού τόσο στις 18 Ιουνίου ξεκινάει η ψηφιακή μετάδοση των ελεύθερων καναλιών μέσω της Digea και στην Αθήνα, όσο και η Nova αποκαλύπτει τα σχέδιά της για HD σήμα. Υπομονή μερικές ημέρες ακόμη...nooz.gr

Έβλεπε ….τσόντα στην Βουλή

Τον Ρουμάνο γερουσιαστή Marius Nicoara συνέλαβε η κάμερα, εν ώρα συνεδρίασης, να βλέπει πορνό. Την ώρα που είδε την κάμερα, μάλιστα, σχολίαζε με τον πίσω γερουσιαστή το περιεχόμενο. Εντάξει κύριε Μarius βαριέσαι αλλά κρατήσου λίγο μέχρι να πας σπίτι. ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Συλλήψεις για εμπρησμούς

Δύο άτομα συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος για εμπρησμούς στην Αττική και στα Χανιά.Ειδικότερα συνελήφθη 28χρονος ως δράστης εμπρησμού από πρόθεση χθες στο Ποικίλο Όρος στην περιοχή της Χρυσούπολης. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα ο συλληφθείς είχε βάλει συνολικά επτά πυρκαγιές στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα τη μία πέρυσι το καλοκαίρι και τις υπόλοιπες έξι φέτος μέσα στον τελευταίο μήνα. Μόνο χθες είχε βάλει δύο φωτιές. Επίσης συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια ένας 25χρονος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις τρεις μετά το μεσημέρι στις Πρασές του νομού Χανίων και η οποία τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, θα οδηγηθεί το Σάββατο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

4.6.10

Επιστολή βόμβα του Στάθη Παναγούλη: "Γιώργο να τους κλείσεις φυλακή"

Επιστολή-φωτιά απέστειλε στον πρωθυπουργό ο Στάθης Παναγούλης και, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρασκευή και 13» φωτογράφιζε από τις αρχές Μαΐου για υπερβολικό πλουτισμό πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα ο Στάθης Παναγούλης, στην επιστολή του, απευθύνεται στον πρωθυπουργό σε πρώτο πρόσωπο και σε ιδιαίτερα οικείο ύφος και τονίζει: «Αγαπητέ Γιώργο, ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ να δώσεις το παράδειγμα και να κλείσεις στη φυλακή δυο τουλάχιστον από τους περίπου εκατό που γνωρίζω και γνωρίζεις …»Στην επιστολή του κ. Παναγούλη φωτογραφίζονται τρία στελέχη κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ένας πρώην υπουργός για την αγορά ακριβού σπιτιού στην Αθήνα, ένας πρώην υφυπουργός που έχει χτίσει τριώροφη βίλα στα βόρεια προάστια και ένας νυν υφυπουργός, που μετά το γάμο του αγόρασε δυο σπίτια στο κέντρο της πρωτεύουσας. Εκτός από τις αναφορές στα τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στην επιστολή του, ο Στάθης Παναγούλης τοποθετείται και για τα μέτρα της κυβέρνησης τονίζοντας προς τον πρωθυπουργό: «Επιτέλους, ας αφήσουμε τις υποκρισίες, από αυτούς να πάρεις τα λεφτά και όχι από τους συνταξιούχους...»Παράλληλα, σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιεύει η εφημερίδα, ο κ. Παναγούλης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε νέες αποκαλύψεις Star.gr

Συνελήφθη 67χρονος αγρότης με ...σπάνια συλλογή

Την 08:45 ώρα της 04-06-2010 στη Στιμάγκα Κορινθίας συνελήφθη, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου ένας άνδρας ημεδαπός, ηλικίας -67- ετών, για κατοχή εντός της οικίας του όπλων και αρχαίων νομισμάτων. Κατασχέθηκαν:Ένα πολεμικό τυφέκιο αραβίδα διαμετρήματος 0,30 mm κατασκευής ΗΠΑ
Ένα ιταλικό πολεμικό τυφέκιο μετά ξιφολόγχης μάρκας GARDONE 6,5 cal
Ένα κυνηγετικό όπλο μάρκας BENTLEY διαμετρήματος 12 cal
Ένα κυνηγετικό όπλο μάρκας BREVETTATO – ITALY MOD SM 66 cal 9 mm μετά γεμιστήρας
Ένα κυνηγετικό όπλο μάρκας BREDA 12 cal .
Μία καραμπίνα μάρκας REMIIGTON διαμετρήματος 12 cal .
Ένα πιστόλι μάρκας BROWNING διαμετρήματος 6,35 mm μετά της γεμιστήρας με τέσσερα -4- φυσίγγια.
Ένα -1- περίστροφο μάρκας LEBEL με αριθμό 28 και βυκίο μετά έξι -6- φυσιγγίων μάρκας FIOCCHI .
Τρείς -3- ξιφολόγχες.
Δύο -2- πτυσσόμενα στιλέτα.
Τριάντα -30- φυσίγγια σε θήκη διαμετρήματος 12 cal κυνηγετικά.
Τριάντα έξι -36- κυνηγετικά φυσίγγια διαμετρήματος 36 cal .
Δέκα -10- φυσίγγια περιστρόφου 38 mm ( special ).
Ένα -1- φυσίγγιο πιστολιού διαμετρήματος 9Χ18 mm .
Μία -1- σφαίρα 0,45 mm .
Ένα φυσίγγιο περιστρόφου 0,22 mm .
Τέσσερα -4- φυσίγγια 9 mm .
Μία σιδερογροθιά.
Πέντε νομίσματα αρχαϊκής εποχής.

Αντώνης Σαμαράς - Χρεοκόπησε ένα μοντέλο 30 χρόνων που αναδιένειμε δανεικά από τις επόμενες γενιές !!

Ήρθε η ώρα να αντιστραφεί η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, να αποκατασταθεί η ζημιά και οι ισορροπίες που ανατράπηκαν, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε ημερίδα του κόμματός του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Χρεοκόπησε ένα μοντέλο 30 χρόνων που αναδιένειμε δανεικά από τις επόμενες γενιές ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι πρέπει να θεμελιώσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που αξιοποιεί το περιβάλλον και δεν το λεηλατεί και να επενδύσουμε στην δημιουργικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την αειφορία και το μέλλον. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής του: το περιβάλλον δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως περιορισμός στην ανάπτυξη, είναι πρωτίστως αναπτυξιακός πόρος, είπε. Όλες οι πολιτικές μας οφείλουν να λαμβάνουν υπόψιν και την ανταγωνιστικότητα και τον σεβασμό του περιβάλλοντος. Δεν θέλουμε "βρώμικη ενέργεια" ακόμη κι όταν είναι πάμφθηνη αλλά ούτε και μπορούμε να επιδιώκουμε την απόλυτα καθαρή ενέργεια όταν είναι πανάκριβη. Μια οικονομία η οποία βασίζεται σε μη ανταγωνιστική ενέργεια είναι καταδικασμένη να χάσει τη μάχη της ανταγωνιστικότητας τόνισε ο κ. Σαμαράς. Η Ελλάδα έχει τεράστιο ενεργειακό δυναμικό από ανανεώσιμες πηγές - αιολικό, ηλιακό, κυματικό και γεωθερμικό - ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε ότι μπορεί να αξιοποιήσει την φύση της, το κλίμα της, τα βουνά της, τα νησιά της και το αρχιπέλαγός της. Αειφορία, εξήγησε ο κ. Σαμαράς, σημαίνει ακόμη και αξιοποίηση συνεργειών, μπορεί μια μορφή ενέργειας να είναι ακριβή αλλά αν συνδυαστεί με άλλα πράγματα να γίνει εξαιρετικά ανταγωνιστική. Υπογράμμισε ακόμη ότι όλα χρειάζονται επενδύσεις και οι επενδύσεις σε τέτοιους σχεδιασμούς αξιοποίησης του περιβάλλοντος όταν είναι προσεκτικά επιλεγμένες έχουν πολύ υψηλή απόδοση. Τέλος ανέφερε ότι μέσα στα 23 μέτρα ανάκαμψης της οικονομίας που πρότεινε υπάρχουν πολλά που αφορούν ακριβώς αυτό. Την ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας και του δυναμικού της.

Ιερόσυλοι "χτύπησαν" στη Μονή Παναγίας Μακελλαριάς στα Καλάβρυτα

Ιερόσυλοι "χτύπησαν" στο μοναστήρι της Παναγιάς της Μακελλαριάς στα Καλάβρυτα και άρπαξαν πολύτιμα αντικειμενα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έκλεψαν περίπου 10 σκευοφόρους, άμφια και καντήλια , λιβανιστήρια . Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι δεν πήραν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας,μ ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν οι σκευοφόροι είχαν μέσα οστά αγίων. thebest.g

"Είμαι αθώα" δηλώνει η συμπρωταγωνίστρια της Μ,Ντούβλη στην τσόντα Βίβιαν Ιωακείμ !

Το γνωστό μοντέλο, η Βίβιαν Ιωακείμ, που πρωταγωνίστησε στο σκληρό πορνό του Σειρηνάκη μαζί με την Ντούβλη, πιάστηκε σε τυπικο έλεγχο της ομάσας ΔΙΑΣ να έχει στην κατοχή της 2 γρ. χασίς. Ο έλεγχος ήταν καθαρά τυπικός αλλά η Βίβιαν, όπως εκμυστηρεύτηκε σε φίλους της, πανικοβλήθηκε και σχεδόν μόνη της υπέδειξε στους αστυνομικούς το αυτοσχέδιο πορτοφολάκι που είχε μέσα 2 γρ. χασίς. Το πιο αστείο είναι ότι οι αστυνομικοί που την σταμάτησαν, την αναγνώρισαν ότι. είναι δηλαδή η γνωστή πορνοστάρ και πιο πολύ ήθελαν να κάνουν χαβαλέ. Η Βίβιαν όμως, που δεν φημίζεται για τη σπιρτάδα και την εξυπνάδα της, έβγαλε το λαυράκι από μόνη της. Απολογήθηκε φυσικά στην Εισαγγελία και επειδή σαφώς τα 2 γρ. δεν αποτελούν τεκμήριο για εμπόριο ναρκωτικών, η νεαρά θα αφεθεί ελεύθερη.

Πρωταθλητές στις παραβάσεις για το 2009 ….οι Αστυνομικοί !!!

Πρωταθλητές στην παραβατικότητα για το 2009 αναδεικνύονται …οι αστυνομικοί. Στην έκθεση απολογισμού για το προηγούμενο έτος των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ που υποβάλλεται στην Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εξετάσθηκαν 495 υποθέσεις. Από αυτές, οι 427 αφορούσαν αστυνομικούς, οι 35 υπαλλήλους του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα….. ενώ στις υπόλοιπες είτε υπήρχε συμμετοχή αστυνομικών και δημοσίων υπαλλήλων, είτε αφορούσαν ιδιώτες. Τελικά ασκήθηκαν 148 ποινικές διώξεις, και συνελήφθησαν 50 άτομα.. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας το αδίκημα στο οποίο ενδίδουν με ευκολία οι αστυνομικοί είναι η παράβαση καθήκοντος και των δημοσίων υπαλλήλων η δωροδοκία. Ενδεικτική είναι η υπόθεση της δικογραφίας, που σχηματίστηκε εις βάρος αστυνομικών, υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Διεύθυνσης Δασών γιατί εξέδιδαν άδειες για αγορά, μεταφορά και κατανάλωση ισχυρών εκρηκτικών υλών σε λατομεία στην Εύβοια, αν και αυτά λειτουργούσαν παράνομα! Από την έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι ένας εκ των αστυνομικών, που κατηγορήθηκε για την υπόθεση των λατομείων στην Εύβοια,, επιπλέον εξέδιδε παράνομα, έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων, άδειες σε αλλοδαπούς. Επίσης από το 2001 μέχρι και το 2008, οι εκάστοτε διοικητές επαρχιακού Αστυνομικού Τμήματος, συμφωνούσαν στην έκδοση αδειών αγοράς, μεταφοράς και κατανάλωσης πολύ μεγάλων ποσοτήτων ισχυρών εκρηκτικών υλών σε λατομεία αν και λειτουργούσαν χωρίς άδειες. Παράλληλα στις εκδιδόμενες άδειες δεν αναγραφόταν συγκεκριμένος τόπος και ο σκοπός της κατανάλωσης. Στην παράνομη λειτουργία των εξήντα εννέα λατομείων της περιοχής, διαπιστώθηκε εμπλοκή υπηρεσιών των Υπουργείου Ανάπτυξης καθώς και του Δασαρχείου και Δασονομείου της περιοχής. Από το σύνολο των υποθέσεων, οι 389 ήταν καταγγελίες πολιτών, κάτι που η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων θεωρεί πολύ σημαντικό, καθώς -όπως σημειώνεται στα συμπεράσματα της έκθεσης- «αποδεικνύει την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης με τους πολίτες, στη μάχη για την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Μαύρες προβλέψεις - Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προβλέπουν οικονομολόγοι !

Στην ελληνική οικονομία αναφέρθηκαν γνωστοί οικονομολόγοι: Ο Νουριέλ Ρουμπίνι "βλέπει" έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο Αμάρτια Σεν επιρρίπτει την ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ ο Πολ Κρούγκμαν δήλωσε ότι υπάρχει 50% πιθανότητα η Ελλάδα να χρειαστεί να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Tribune de Geneve" ύστερα από ομιλία του στη Γενεύη, ο Νουριέλ Ρουμπίνι υποστήριξε ότι οι επιθέσεις που δέχεται η ευρωζώνη αποτελούν το δεύτερο στάδιο της κρίσης, που ξεκίνησε από τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες. Για την Ελλάδα πιστεύει ότι θα προβεί τελικά σε αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ δεν αποκλείει έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Κατά τον κ. Ρουμπίνι, στην ευρωζώνη, περισσότερο από τον πληθωρισμό, η ευρωπαϊκή οικονομία απειλείται από τον αποπληθωρισμό: κρίση, στη συνέχεια ελαφρά ανάκαμψη, που ακολουθείται από μία νέα ύφεση, που οφείλεται στα προγράμματα λιτότητας που εφαρμόζονται για τη μείωση του ελλείμματος."Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί να εξέλθει από το ευρώ και κυρίως να προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της αναγκάζοντας τους πιστωτές της να συναινέσουν σε μεγάλες απώλειες. Το σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδος μεταθέτει απλώς το πρόβλημα. Όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας ή της Ιαπωνίας, θα πρέπει να τακτοποιήσουν τα δημόσια οικονομικά τους, να μειώσουν δηλαδή τις δαπάνες και να αυξήσουν τα έσοδα από τους φόρους. Επίσης, η Ευρώπη πρέπει να αφήσει το ευρώ να διολισθήσει έως την ισοτιμία 1:1 με το δολάριο, για να γίνει πιο ανταγωνιστική".nooz.gr

Το ημερολόγιο που σκότωσε την πριγκίπισσα Diana

Δεκατρία ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Diana, ένα νέο στοιχείο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Al Fayed, ένα ημερολόγιο είναι η λύση του μυστηρίου. Ένα ημερολόγιο, που όπως υποστηρίζει, κρατούσε κρυφά η Diana και περιελάμβανε ονόματα, που σχετίζονταν
με το βρετανικό εμπόριο όπλων και την πώληση ναρκών στις χώρες της Αφρικής. « Όλοι θυμούνται πόσο πολύ είχε ασχοληθεί με το θέμα των ναρκών. Νομίζω ότι σχεδίαζε διάφορες επισκέψεις. Είχε πάει ήδη στην Αγκόλα και θα πήγαινε και στην Καμπότζη στα τέλη εκείνης της χρονιάς. Σκόπευε να ιδρύσει ένα ινστιτούτο για όσους είχαν πέσει θύματα ναρκών» δηλώνει ο δικηγόρος, Mansfield και προσθέτει. «Μάρτυρας που τη γνώριζε καλά, ισχυρίζεται ότι είχε ένα αποκαλυπτικό ημερολόγιο, μέσω του οποίου θα ξεσκέπαζε τα άτομα που εμπλέκονταν στενά, με το βρετανικό εμπόριο όπλων. Νομίζω ότι αυτό σχετίζεται με το θάνατο της» υποστηρίζει ο δικηγόρος. Ο θάνατος της πριγκίπισσας Diana και του συντρόφου της Dodi Al Fayed το 1997, θεωρήθηκε από πολλούς κάτι περισσότερο από αυτοκινητιστικό ατύχημα. Κανένα στοιχείο όμως δεν ήρθε στο φως.
Star.gr

Τράπεζα …πλήρωσε αποζημίωση 10.000 ευρώ για ζημία που προκάλεσε σε πελάτη της

Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 347/2010 απόφαση του Αρείου Πάγου υποχρεώθηκε Τράπεζα να καταβάλει σε πελάτη της αποζημίωση 10.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που του προκάλεσαν τραπεζοϋπάλληλοί της από διάφορες παραλείψεις.Σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας είχε τραπεζικό λογαριασμό καταθέσεων και υπολόγισε ότι η Τράπεζα σε συγκεκριμένη ημερομηνία θα έβαζε στον λογαριασμό του, όπως όφειλε, τους νόμιμους τόκους. Ο αξιωματικός προσθέτοντας τους τόκους που θα έβαζε η Τράπεζα στο λογαριασμό του και τα χρήματα που υπήρχαν ήδη μέσα στον λογαριασμό εξέδωσε επιταγή προς τρίτον. Όταν ο κάτοχος της επιταγής πήγε στην Τράπεζα να την εισπράξει, στο λογαριασμό του αξιωματικού δεν υπήρχε όλο το ποσό που αναγραφόταν στην επιταγή, καθώς η τραπεζοϋπάλληλος από αμέλεια δεν πέρασε στο λογαριασμό του τους τόκους. Αμέσως, η επιταγή σφραγίστηκε ως ακάλυπτη και η Τράπεζα ενημέρωσε το τραπεζικό σύστημα πληροφοριών "Τειρεσίας" ότι η επιταγή σφραγίστηκε ως μερικώς ακάλυπτη και το όνομα του αξιωματικού γράφτηκε στους δυσμενείς καταλόγους αφερέγγυων οφειλετών. Παράλληλα, η Τράπεζα διαβίβασε την υπόθεση και στον αρμόδιο εισαγγελέα, αναγράφοντας λανθασμένη διεύθυνση διαμονής του αξιωματικού. Η κλήση για να παραστεί στο δικαστήριο κοινοποιήθηκε στην λανθασμένη διεύθυνση και ο αξιωματικός καταδικάστηκε για την ακάλυπτη επιταγή ω αγνώστου διαμονής. Για την επιταγή αυτή απαλλάχθηκε στη συνέχεια κατόπιν δικαστικού αγώνα.Ακόμη, ο αξιωματικός πέτυχε να διαγραφεί από την δυσμενή λίστα του "Τειρεσία", αφού προηγουμένως κατ΄ επανάληψη παρακαλούσε τους υπαλλήλους της Τράπεζας να μεριμνήσουν για την διαγραφή του ονόματός του από τους καταλόγους του "Τειρεσία". Σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη η αντισυμβατική συμπεριφορά της Τράπεζας είχε ως συνέπεια ο αξιωματικός να υποστεί υλική ζημιά καθώς πλήρωσε δικηγόρο για να χειριστεί την υπόθεσή του και, ειδικά αυτήν με την ακάλυπτη επιταγή. Επίσης, υπέστη πλήγμα η προσωπικότητα, η τιμή και η υπόληψή του και ειδικά από την καταδίκη του για την ακάλυπτη επιταγή.
Εξ' άλλου η Δικαιοσύνη δέχθηκε ότι ο αξιωματικός υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία και στενοχώρια και εξ΄ αυτού του λόγου ηθική βλάβη για την αποκατάσταση της οποία δικαιούται χρηματική ικανοποίηση.
Ο αξιωματικός αφού δικαιώθηκε από τον Άρειο Πάγο η υπόθεση του παραπέμφθηκε και πάλι στο Εφετείο Αθηνών καθώς προέκυψε ζήτημα παραγραφής τμήματος της αξίωσης του από την Τράπεζα.

Το διαβολόχορτο έστειλε στο νοσοκομείο ολόκληρη οικογένεια

Στο νοσοκομείο έστειλε τα μέλη μιας τετραμελούς οικογένειας το δηλητηριώδες διαβολόχορτο, το οποίο μοιάζει με το χόρτο βλίτο. Ανάμεσα στα αθώα χόρτα, που κατανάλωσαν το ανδρόγυνο και τα παιδιά τους, αγόρι και κορίτσι, φαίνεται πως υπήρχε διαβολόχορτο, με αποτέλεσμα να εμφανίσουν, την περασμένη Τετάρτη, συμπτώματα δηλητηρίασης και να διακομιστούν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Και οι τέσσερις υποβλήθηκαν σε πλύση στομάχου και τους χορηγήθηκε θεραπευτική αγωγή. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. Το αγόρι πήρε εξιτήριο χθες, ενώ οι γονείς και το κορίτσι βγήκαν σήμερα από το νοσοκομείο. Το διαβολόχορτο είναι ένας απλωτός, ποώδης θάμνος, με αρωματικά άνθη σε σχήμα τρομπέτας, που στέκονται όρθια, και με αγκαθωτούς καρπούς. Τα κοτσάνια είναι αγκαθωτά και σχετικά λεπτά συγκρινόμενα με το υπόλοιπο φυτό. Τα φύλλα είναι πλατιά χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, βασικά ωοειδή και μερικές φορές με πολλές γωνίες. Η κατανάλωσή του από τον άνθρωπο προκαλεί: ταραχή, έντονη ναυτία, διαστολή της κόρης των ματιών, θολούρα και κακή εστίαση στην όραση, ταχυπαλμία, έντονο αποπροσανατολισμό, απώλεια μνήμης, απώλεια χρόνου, ντελίριο, ευαισθησία στο φως και στο θόρυβο, ξηρό στόμα και μάτια, ρινορραγία, απώλεια ελέγχου του σώματος. Σε αρκετές περιπτώσεις, προκαλεί και υπερθερμία, η οποία σκοτώνει εγκεφαλικά κύτταρα, επιφέρει κώμα, σπασμούς, ακόμα και θάνατο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου