27.2.21

Πώς αντέδρασε η ΝΔ στην επίθεση στο πατρικό Μητσοτάκη

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΔ με αφορμή τις επιθέσεις τόσο στο σπίτι του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Χανιά, όσο και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Χανίων.
«Οι υποστηρικτές του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα συνεχίζουν να προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη με τις τραμπούκικες ενέργειές τους. Σήμερα στόχος τους ήταν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Χανίων και το πατρικό σπίτι του Πρωθυπουργού στα Χανιά.
Οι διαρκείς επιθέσεις τους διεκδικώντας προνομιακή μεταχείριση για τον καταδικασμένο για 11 δολοφονίες, δεν τρομοκρατούν κανέναν. Η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου ούτε τρομοκρατούνται, ούτε εκβιάζονται», αναφέρει το κόμμα της οδού Πειραιώς.

Ολιγοήμερη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση μέχρι την Δευτέρα για τα τέλη κυκλοφορίας ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.
Νέα παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2021 έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, η παράταση θα είναι μέχρι και την Δευτέρα 1 Μαρτίου.
Αυτό συνέβη διότι πολλοί που πήγαν να πληρώσουν ηλεκτρονικά σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας είδαν πώς έπρεπε να πληρώσουν και το πρόσιμο που είναι ίσο με το ποσό των τελών.
Ωστόσο, όσοι προχώρησαν στη διαδικασία πληρώνοντας και το πρόστιμο αυτό θα τους επιστραφεί.

Ορόσημο η 16η Μαρτίου για το λιανεμπόριο

Η κυβέρνηση έκανε δεκτή την πρόταση των ειδικών για παράταση των περιοριστικών μέτρων στην Αττική για άλλη μια εβδομάδα.
Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρωινή συσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν ξανά στις 16 Μαρτίου. Η πρόταση να δοθεί προτεραιτότητα στην επαναλειτουργία των σχολείων δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος καθώς η κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία την υστέρηση των δημοσίων εσόδων. Οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων πως η χαλαρή δημοσιονομική πολιτική θα παραμείνει εν ισχύ για όσο διάστημα απαιτηθεί προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους οι ευρωπαϊκές οικονομίες καθησυχάζουν μεν μέχρι ενός σημείου, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας την Πέμπτη, «πρέπει με κάποιο τρόπο η χώρα να έχει και έσοδα»
.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επέτειο της Επιδαύρου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραστεί το πρωί της Κυριακής σε εκδήλωση για την 199η επέτειο από την «Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου». Στη συνέλευση αυτή, γράφτηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, ορίστηκε ο τρόπος της προσωρινής λειτουργίας του νέου κράτους, ενώ ψηφίστηκε (1η Ιανουαρίου 1822) και το 1ο Σύνταγμα της χώρας (Το ¨Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος”), έργο του Ιταλού Βιντσέτζο Γκαλλίνα, σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο και τον Θεόδωρο Νέγρη.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Νέα Επίδαυρο, με την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Αθηνών -Κορίνθου,Γίνετε ντελίβερι, Ηρωίνης

Άλλο ένα περιστατικό που οδηγός ΙΧ, είναι μόνος στο αυτοκίνητο του στην εθνική οδό και συλλαμβάνεται γιατί μεταφέρει ναρκωτικά. Είχε προηγηθεί απόγευμα της Πέμπτης ανάλογο συμβάν στα διόδια Μάναρη, της εθνικής οδού Κορίνθου - Καλαμάτας όπου αστυνομικοί βρήκαν το... εμπόρευμα κρυμμένο μέσα σε αεραγωγό μάλλον στο καλοριφέρ ή στην ψύξη του αυτοκινήτου. Πάλι μόνος ο οδηγός, πάλι κρυμμένες ουσίες σε νάϋλον και πάλι σύλληψή του.
Σε άλλο περιστατικό, βράδυ Πέμπτης στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Στην έρευνα, στα εσωτερικά του οχήματος κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες και κατασχέθηκαν 7 ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 3.346 γραμμαρίων. Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα και το κινητό τηλέφωνο, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου. Ποιός τα έδωσε; ποιος θα τα παραλάμβανε; Από ποιον ξεκινάει και σε ποιον καταλήγει τόση ποσότητα;

Πάτρα: Το "θαύμα" της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής

Ο κ. Βασίλης ξύπνησε και είναι καλά
Ο ασθενής της πρώτης εγχείρησης στην επαναλειτουργία της καρδιοθωρακοχειρουργικής
Ο κ. Βασίλης είναι ο ασθενής της πρώτης εγχείρησης στην καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών που ξεκίνησε να λειτουργεί και πάλι, μετά από τέσσερα χρόνια.
Υποβλήθηκε σε τριπλό by pass και η επέμβαση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.news, o 69χρονος πατρινός επαγγελματίας οδηγός φορτηγού περίμενε υπομονετικά αφού δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για ιδιωτικό κέντρο. Στο πλευρό του στάθηκε από την πρώτη στιγμή η σύζυγός του.
Τώρα ο κ. Βασίλης μπορεί να πάει στη Σκωτία για να δει τα παιδιά του που τόσο λαχταρούσε.
Η εγχείρηση ανοικτής καρδιάς έγινε από τον Διευθυντή της καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής, Νικόλαο Χαροκόπο.

Πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για να καταστεί η Καλαμάτα πόλη - πρότυπο στην προσβασιμότητα

Μία σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να καταστεί η Καλαμάτα, ως πόλη - πρότυπο στην προσβασιμότητα. Πρόκειται για τη διεκδίκηση ενός έργου με εθνική αναφορά, το οποίο απαιτεί τη συνεργασία πολλών φορέων καθώς και τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα. Για τον σχεδιασμό που υπάρχει, ενημέρωση -στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου- παρείχε σήμερα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσία του Γεν. Δ/ντη του Κέντρου Αποκατάστασης «Διάπλαση», Νεκτάριου Γιαννόπουλου και του υπεύθυνου επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Κέντρου, Σωτήρη Αποστολόπουλου.

Μεσσηνία: Νεαροί κλέφτες με αγάπη στους καταλύτες

Μπαράζ κλοπών σε επιχειρήσεις εμπορίας, επισκευής και ανακύκλωσης οχημάτων, καθώς και σε ένα όχημα, είχε διαπράξει από τις 21 Ιανουαρίου ως την περασμένη Δευτέρα μια σπείρα πέντε νεαρών Ελλήνων που είχαν βάλει στο μάτι καταλύτες και άλλα ανταλλακτικά και εξαρτήματα.
Οι έξι κλοπές που είχαν γίνει στη Μεσσηνία και είχαν αποφέρει όφελος που ξεπερνά τα 4.000 ευρώ στους δράστες, εξιχνιάστηκαν ύστερα από έρευνα της Ασφάλειας οι αστυνομικοί της οποίας μαζί με άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. συνέλαβαν το πρωί της Τετάρτης στην Καλαμάτα τέσσερις από τους δράστες, ηλικίας 20, 22, 23 και 27 χρόνων. Ακόμα ένας 23χρονος συνεργός τους αναζητείται.

Ενα έργο ανάσας γιά οικογένειες το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καλαμάτα

Απόφαση ένταξης για το Κέντρο Ημερήσια Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καλαμάτα
Μία ακόμα θετική εξέλιξη, καθώς εκδόθηκε η απόφαση ένταξης της Πράξης «ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (Κ.Η.Φ.Η.)» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση » του Ε.Π. «Πελοπόννησος». Η πράξη, που ως φορέα υλοποίησης έχει το Δήμο Καλαμάτας, έχει προϋπολογισμό 724.102,00 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Για την εν λόγω εξέλιξη, την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, καθώς η συγκεκριμένη δομή αποτέλεσε μία από τις πρώτες διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικής πολιτικής που έχει αναπτύξει.

Τηλεδιάσκεψη για την ΠΟΠ “ελιά Καλαμάτας” την Τετάρτη 3 Μαρτίου

Τα σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει με την “ελιά ΠΟΠ Καλαμάτας” θα αποτελέσουν αντικείμενο ευρύτατης τηλεδιάσκεψης που συγκαλείται στην Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, την ερχόμενη Τετάρτη 3 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα.
Η επιδίωξη με την εν λόγω τηλεδιάσκεψη, όπως σημείωσε σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, είναι “η ευρύτερη δυνατή συναίνεση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων της Μεσσηνίας και των όμορων νομών για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος που πλήττει όλους τους Ελληνες παραγωγούς της επιτραπέζιας ελιάς”.

Μείον 10 σύμβουλοι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου,

Μειωμένο κατά 10 μέλη προβλέπεται να είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου που θα αναδειχθεί στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν υπό το νέο θεσμικό πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.
Αυτό, μεταξύ άλλων, έγινε γνωστό στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας) με την πολιτική ηγεσία του πιο πάνω υπουργείου -τον υπουργό Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα.

Σαν Σήμερα 27 Φεβρουαρίου

1869:Εγκαινιάζεται ο ατμοκίνητος αστικός σιδηρόδρομος Αθήνας - Πειραιά, υπό την επωνυμία ΣΑΠ Α.Ε., μετέπειτα ΗΣΑΠ. Επιβάτες στο πρώτο δρομολόγιο είναι η βασίλισσα Όλγα, ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Ζαΐμης, υπουργοί, στρατιωτικοί, διπλωμάτες και άλλοι επίσημοι.
1991:Η Αλέκα Παπαρήγα εκλέγεται Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ. Για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, το ΚΚΕ τοποθετεί μία γυναίκα στην ηγεσία. Η νέα Γ.Γ. υποστηρίχθηκε από τη λεγόμενη «συντηρητική» πτέρυγα της Κεντρικής Επιτροπής με 57 ψήφους, έναντι 53 που συγκέντρωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, τον οποίο υποστήριξε η «ανανεωτική» πτέρυγα.
ΘΑΝΑΤΟΙ
Κωστής Παλαμάς έλληνας ποιητής. (Γεν. 13/1/1859-27/2/1943)

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Σάββατο 27/2

Περιορισμένη ορατότητα και τοπικά πυκνές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Αυξημένες κατά τόπους νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες, με βροχές το βράδυ στη Θράκη. Ενισχυμένοι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη.
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και τοπικά πυκνές ομίχλες. Μέχρι το μεσημέρι οι ομίχλες θα διαλυθούν και θα επικρατήσουν λίγες, οι οποίες βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν. Βροχές θα εκδηλωθούν αργά το βράδυ κυρίως στη Θράκη, φαινόμενα που τη νύχτα προς Κυριακή θα επεκταθούν νοτιότερα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 20, στην Ήπειρο από 2 έως 21 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 21 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στα χερσαία τμήματα θα είναι ασθενείς, ενώ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι αργά το βράδυ κατά τόπους στο Βόρειο Αιγαίο στα 7 μποφόρ.

Nέα στοιχεία για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Οι κακώσεις που έχει δεχθεί ο Σήφης Βαλυράκης είναι συμβατές με το μέγεθος της προπέλας του ταχύπλοου που οδηγούσε, ενώ στη στολή δύτη που φορούσε δεν φαίνεται να ανιχνεύονται, τουλάχιστον προς το παρόν, ουσίες που σχετίζονται με βαφές (μουράβια) ή μικρά τμήματα ξύλου οποιουδήποτε αλιευτικού σκάφους.
Αυτή την πληροφόρηση φαίνεται να διαθέτουν – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» - δικαστικοί λειτουργοί και στελέχη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που παρακολουθούν την πορεία των ερευνών για το τραγικό συμβάν –στις 24 Ιανουαρίου 2021- στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας όπου έχασε τη ζωή του ο 78χρονος πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης.

Θα έρθουν υποτροπικά φυτά στην Πελοπόννησο;

Η δυνατότητα καλλιέργειας υποτροπικών φυτών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που έγινε σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και στην οποία μετείχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Θρίλερ στην πλατεία Αττικής: Ένοπλη συμπλοκή, ένα όπλο σε ταξί και ο οδηγός με σοκ σε νοσοκομείο

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, για υπόθεση πιθανόν ένοπλης συμπλοκής στην πλατεία Αττικής, και ένα πιστόλι που βρέθηκε μέσα σε ταξί στον Σταθμό Λαρίσης.
Ο οδηγός του ταξί που θα μπορούσε να ρίξει φως στην υπόθεση μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στον Ερυθρό Σταυρό και μέχρι πριν από λίγη ώρα δεν ήταν σε θέση να μιλήσει.
Σύμφωνα με όσα έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν οι αστυνομικοί, πιθανότατα στην πλατεία Αττικής, λίγο πριν τις 20.30 το βράδυ, έγινε επεισόδιο με πυροβολισμούς, και από το σημείο αυτό δύο ένοπλοι σταμάτησαν το ταξί και ανάγκασαν τον οδηγό να τους μεταφέρει στον Σταθμό Λαρίσης, απ' όπου διέφυγαν με άγνωστο τρόπο. Φεύγοντας όμως, τους έπεσε μέσα στο όχημα ένα πιστόλι, το οποίο εξετάζεται από την αστυνομία.
Την ίδια ώρα, ένα άτομο με τραύμα στο πόδι από πυροβόλο όπλο, οδηγήθηκε από την περιοχή στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα και εξετάζεται αν σχετίζεται με την υπόθεση.
Ποιός είχε παραγγείλει ένα κιλό ηρωίνη και κάποια γραμμάρια κοκαΐνη; Αποστολή στο σπίτι, έκανε ένας 38χρονος όταν τον σταμάτησαν αστυνομικοί στα διόδια Μάναρη.

26.2.21

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : Της Περιφερειακής Συμβούλου ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΜΠΟΥΖΑ

Η αλλαγή στάσης της Περιφερειακής Αρχής σε όσα πριν κατήγγειλε και άφηνε αιχμές στους προκατόχους της, περί δήθεν «ρουσφετιών» σχετικά με δημοτικά έργα ή διάφορα έργα σε τοπικές εκκλησίες , οδηγούν στο ερώτημα που πλανάται στη Μεσσηνία, πως ακριβώς προτίθεται να πορευτεί η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, μετά το ανεξήγητο «πάγωμα» ήδη δρομολογημένων έργων με σύννομες προγραμματικές συμβάσεις, χρηματοδότηση και αναδόχους.
Παράδειγμα το «πάγωμα» της ανάδειξης ανεκτίμητων χειρογράφων, με ιστορική, αρχαιολογική και θεολογική αξία, όπως είναι το έργο καταλογράφησης και ψηφιοποίησης των χειρογράφων της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, αλλά και έργων σε κάποιους Ιερούς Ναούς, η ιστορικότητα των οποίων επιβάλλει τη συντήρησή τους .
Επειδή στη διάρκεια της θητείας της Περιφερειακής Αρχής, διαβάζουμε στο Διαύγεια αλλά και βλέπουμε την κατεύθυνση της πολιτικής της , η οποία αφορά κυρίως διάθεση «πακτωλού» χρημάτων σε άϋλες δράσεις, εταιρείες, εκδόσεις, χαρτική ύλη, έξοδα για χλιδή , έπιπλα, πανάκριβες τηλεοράσεις κλπ, τα οποία δεν δημιουργούν καμία ωφέλεια στον τόπο και δεν αφήνουν κανένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία που χειμάζεται κυριολεκτικά , ενώ αφήνονται έωλα και ανεκπλήρωτα και τα αιτήματα της κοινωνίας, παρακαλώ όπως ενημερωθώ για την πορεία των έργων στη Μεσσηνία, που πέρυσι είτε απεντάχθησαν, είτε μειώθηκε ο προϋπολογισμός τους, μετά την κατηγορηματική δήλωση του κ. Περιφερειάρχη , πως «δεν μπορούν να προχωρήσουν».
Παρακαλώ, όπως ενημερωθώ και για τις προθέσεις σας, σχετικά με το είδος των έργων που προτίθεται να χρηματοδοτεί η Περιφερειακή Αρχή και αφορούν δημοτικά ή άλλων φορέων έργα .
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Αρφαρά: 42χρονος σκοτώθηκε όταν καταπλακώθηκε από τοίχο

Το μεσημέρι της Παρασκευής ένας άνδρας 42 ετών Αλβανικής καταγωγής καταπλακώθηκε από τοίχο κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούσε στο σπίτι του στα Αρφαρά.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ανέσυραν νεκρό τον άτυχο άνδρα.

Πανελλήνιες 2021: Καθορίσθηκαν οι συντελεστές των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής για τα ΑΕΙ

Από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 οι τιμές 0,80 και 1,20 αντιστοίχως
Γνωστός έγινε ο ορισμός της ελάχιστης και μέγιστης τιμής του συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ως προϋπόθεση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και εφεξής.

ΑΡΘΡΟ- Ο αόρατος πόλεμος! της Αντωνιάδου Αθηνάς

Ο αόρατος πόλεμος!
Η Τουρκία φοβάται τις αξίες και τα σύμβολα που είναι ικανά να ενώσουν τον απανταχού ελληνισμό και αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως οι Έλληνες όντας ενωμένοι δεν κάνουν απλώς θαύματα, γίνονται μικροί θεοί. Η αλήθεια βέβαια είναι πως το παραπάνω δεν είναι μόνο διαπίστωση της νέο-οθωμανικής Τουρκίας και του Ερντογάν, αλλά κάτι που το γνωρίζουμε και εμείς καλά. Παρά, λοιπόν, τα παραπάνω η γνωστή σε όλους μας ελίτ προσπαθεί να μας οδηγήσει για άλλη μια φορά στο δρόμο της λήθης, εάν όχι της διαστρέβλωσης ακόμη και της ίδιας μας της ιστορίας, ακόμη και της αξίας των συμβόλων που μας αντιπροσωπεύουν και που σίγουρα δεν είναι 200 ετών μόνο.

Στην Τρίπολη ο Λιγνάδης

Στις 2.30 το πρωί ολοκληρώθηκε η διαδικασία στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και αποφασίστηκε η προφυλάκιση Δημ.Λιγναδη καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Αργότερα μεταφέρθηκε στο τμήμα Μεταγωγών (εκεί τον επισκέφτηκε γνωστό του πρόσωπο με προσωπικά αντικείμενα) και αποφασίστηκε να οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης όπου έφθασε αργά το μεσημέρι. Στις φυλακές αυτές υπάρχει ειδική πτέρυγα για περιπτώσεις κατηγορουμένων με σχετικά αδικήματα.

1790 επιβεβαιωμένα κρούσματα,371 διασωληνωμένοι,θάνατοι 29,Μεσσηνια 9

Τανέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματατης νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι1.790, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Οσυνολικός αριθμόςτων κρουσμάτων ανέρχεται σε 188.201(ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων51.8% άνδρες.1Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 62 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.462 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.439 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι371(71.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικίατους είναι 69 έτη. To 84.9% έχειυποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.326 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές 2 ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι270(ημερήσια μεταβολή -7.53%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 273 ασθενείς

Εισαγγελέας για τις καταγγελίες 285 αποφοίτων του Αρσακείου

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης μετά από αίτημα της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, έφερε η επιστολή εκατοντάδων αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού.
Οι 285 απόφοιτοι (από το 1994 έως το 2015) προέβησαν σε σοβαρές καταγγελίες για κακοποίηση, ψυχική και σωματική, κατά μαθητών και συγκάλυψη από ορισμένους καθηγητές, καλώντας την υπό τον Γιώργο Μπαμπινιώτη, διοίκηση του σχολείου να αναλάβει τις ευθύνες της.
Μετά τον σάλο που προκάλεσε η επιστολή αυτή ο Γιώργος Μπαμπινιώτης απάντησε σε επιθετικό ύφος και ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία να υποβάλει αναφορά στη Δικαιοσύνη.
Σήμερα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, με αφορμή την αναφορά της διοίκησης του Αρσακείου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης.

Οδηγείται στις φυλακές της Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης

Καθ' οδόν για τις φυλακές Τρίπολης βρίσκεται ο Δημήτρη Λιγνάδης. Πριν από περίπου μία ώρα, στις 14:30, παρελήφθη από τη ΓΑΔΑ όπου κρατείτο, από όχημα της Διεύθυνσης Μεταγωγών και μεταφέρεται στις φυλακές στην Τρίπολη.

Κορονοϊός - Συναγερμός στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας: 85 τα κρούσματα σε κρατουμένους - Συνεχίζονται τα τεστ από τον ΕΟΔΥ

"Βράζουν" ακόμη οι φυλακές Αγίου Στεφάνου όπου εντοπίζονται θετικά κρούσματα κορονοϊού.
Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Διασωληνώθηκε κρατούμενος που νοσηλευόταν με κορονοϊό
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τα rapid test που γίνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ στις φυλακές, μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 83 θετικά στη Γ Πτέρυγα κρατουμένων και 2 θετικά κρούσματα στην Α Πτέρυγα.
Τα τεστ θα συνεχιστούν.

Παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Φάνης Παππάς υπέβαλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους.
Η παραίτηση έγινε αποδεκτή.
Τις αρμοδιότητες του Προέδρου θα ασκεί, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση υπ αριθμ. 2642/294319/15-11-2019, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Μελάς.

Έκκληση στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο

Μπροστά στον κίνδυνο η Ελλάδα να έχει τον πρώτο νεκρό από απεργία πείνας στην Ευρώπη στον 21ο αιώνα, η «Εφημερίδα των Συντακτών», σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη, απευθύνεται δημόσια στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.
Απευθυνόμαστε σε σας ως επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρώτο εκφραστή του χριστιανικού λόγου στη χώρα μας. Λόγου αγάπης, συγχώρεσης, θυσίας για τον συνάνθρωπο. Λόγου του σεβασμού και της υπεράσπισης της ανθρώπινης ζωής χωρίς διακρίσεις, καθώς η χριστιανική πίστη και η Εκκλησία τη θεωρούν δώρο του Θεού που μόνο αυτός μπορεί να την αφαιρέσει.

Μεσσηνία:Μαυροελιά μία σπάνια ποικιλία της ευλογημένης ελιάς στην περιοχή της Χώρας

Στην περιοχή της Χώρας και σε ακτίνα δέκα – δεκαπέντε χιλιομέτρων γύρω- γύρω, ήτοι προς το χωριό Πύργος Τριφυλίας και το χωριό Στυλιανός Πυλίας, καλλιεργείται μια ποικιλία ελαιόδεντρου με καρπούς μαύρες, μικρές ελιές στο μέγεθος. Κανείς δεν θυμάται από πότε και από πού έλκουν την καταγωγή. Όσες από αυτές γλύτωσαν από του Ιμπραήμ το κάψιμο και την καταστροφή, έχουν κορμούς που μαρτυρούν χιλιετίες.

Στην αντεπίθεση ο Γ. Μπαμπινιώτης μετά την επιστολή των 285 για το Αρσάκειο

Στην αντεπίθεση περνά ο καθηγητής και πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης μετά την από κοινού επιστολή προς την εταιρεία που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία, την οποία υπογράφουν 285 απόφοιτοι του Αρσακείου Ψυχικού, ζητώντας της να αναλάβει τις ευθύνες της για περιστατικά που σχετίζονται με ψυχική, λεκτική και σεξουαλική βία κατά ανηλίκων, από συγκεκριμένους, όπως λένε, καθηγητές, κάνοντας λόγο για συγκάλυψή τους.

EKKA: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε θύματα βίας μέσω των τηλεφωνικών γραμμών «197» και «1107»

To Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (EKKA), με το εξειδικευμένο προσωπικό που στελεχώνει τις υπηρεσίες του (κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι), συνδράμει στην προστασία και την υποστήριξη των θυμάτων βίας, με τη λειτουργία δύο τηλεφωνικών γραμμών, που λειτουργούν σε 24ωρη βάση (Γραμμή 'Αμεσης Κοινωνικής Βοήθειας «197» και Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας «1107»), των Κέντρων Κοινωνικής Στήριξης σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, των Καταφυγίων Επείγουσας και Βραχυπρόθεσμης Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα βίας - μόνες ή με τα παιδιά τους - σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς και με τους ξενώνες για ανθρώπους σε επισφάλεια στέγης στην Αττική.

Στα σκαριά Υπαίθριο Πάρκο Ελιάς στην Καλαμάτα

Την έκταση δυτικά του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας, που παλαιότερα είχε χρησιμοποιηθεί ως χώρος βραχείας νοσηλείας αδέσποτων ζώων, επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δ. Μαστραγγελόπουλο και τον ειδ. συνεργάτη - πολιτικό μηχανικό Β. Κουτραφούρη.

ΠΣΑΤ: Απαράδεκτος ο αρχιδιαιτητής

Καταδικάζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, με ανακοίνωσή του, τα απαράδεκτα σχόλια του Άγγλου αρχιδιαιτητή Κλάτενμπεργκ.
Αναφέρει:
«Τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες δημοσιεύματα αναφέρουν ότι, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ, σε τηλεδιάσκεψη με Έλληνες διαιτητές τους είπε, μεταξύ άλλων: «Μιλάτε με τους δημοσιογράφους και μπορείτε να τους δίνετε 50-100 ευρώ για να σας προστατεύουν στα λάθη που κάνετε».

ΣΠΑΡΤΗ: Ανήλικοι έκλεβαν ΙΧ.

Πέντε ανήλικους και δύο από τους γονείς τους, συνέλαβαν, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Λακωνίας.
Οι πλέντε ανήλικοι ημεδαποί, είχαν κλέψει Ι. Χ. από την περιοχή της Σκάλας και έκαναν βόλτες στη Σπάρτη. Έπεσαν όμως σε έλεγχο της Αστυνομίας και η δράση τους σταμάτησε. Το αυτοκίνητο επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη. Επιπλέον, από τη προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, προέκυψε ότι 18-19 του μηνός, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης, είχαν αφαιρέσει ακόμη δύο αυτοκίνητα και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, που βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης δύο ημεδαποί, 32χρονη και 38χρονος, γονείς των ανηλίκων, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους, ενώ αναζητείται ακόμη μία 41χρονη.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

Ενωση Συντακτών: Διαμαρτυρία για Κικίλια

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων, καταδικάζει την προσπάθεια αποκλεισμού επαγγελματιών δημοσιογράφων από την κάλυψη της επίσκεψης του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Προσφεύγει κατά της προσωρινής κράτησης ο Δ. Λιγνάδης

Ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή κρίθηκε προφυλακιστέος με το συνήγορό του να δηλώνει πως θα προσφύγει κατά της διάταξης της ανακρίτριας.
Μετά από μια πολύωρη διαδικασία ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν στην προφυλάκιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.

1969: Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία «Ζήτα» του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, με θέμα τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και την αναζήτηση των ενόχων από τον τότε ανακριτή Χρήστο Σαρτζετάκη, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού.

2014:Ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης ανακοινώνει την ίδρυση κόμματος με την επωνυμία «Το Ποτάμι».
ΘΑΝΑΤΟΙ
Αλέξανδρος Κουμουνδούρος (4/2/1815-26/2/1883)
Διαπρεπής έλληνας πολιτικός, με καθοριστική παρουσία και συνεισφορά στο δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα. Διετέλεσε δέκα φορές πρωθυπουργός, δύο φορές Πρόεδρος της Βουλής και 18 φορές Υπουργός.
Αμαλία Φλέμιγκ(28/6/1912-26/2/1986)
Σύζυγος και επιστημονική συνεργάτιδα του μεγάλου βρετανού επιστήμονα Αλεξάντερ Φλέμιγκ που ανακάλυψε την πενικιλίνη. Η ίδια εξελέγη και βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: https://www.sansimera.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Παρασκευή 26/2

Καλός και ζεστός καιρός αναμένεται την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021. Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.
Πιο αναλυτικά, τοπικές νεφώσεις αναμένονται στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Ανατολική Στερεά και στην Κρήτη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι τοπικά αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 18, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 5 έως 18, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 6 έως 20, στην Πελοπόννησο από 10 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 20, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 8 έως 19, στις Κυκλάδες από 11 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 7 έως 19 και στην Κρήτη από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.
Στην Αττική αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμού Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετράωρου να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.
Πηγή: meteo.gr - https://www.meteo.gr/deltio.cfm

Αρσάκειο: Τις καταγγελίες σεξουαλικών προσβολών κατά μαθητών επιβεβαιώνουν 285 απόφοιτοι

Συνολικά 285 αποφοιτήσαντες του Αρσακείου Ψυχικού, από το 1994 έως το 2018, ζητούν την πλήρη διερεύνηση των αποκαλύψεων, καταγγέλλοντας κάθε αρμόδιο καθηγητή/τρια ή υπεύθυνο/η που «συγκάλυψε γεγονότα και δεν προστάτευσε, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του, τους μαθητές και τις μαθήτριες».
Όπως υπογραμμίζουν σε επιστολή τους προς τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, περιστατικά σεξουαλικών, ψυχολογικών ή και λεκτικών προσβολών «τελούν σε γνώση μας – έχει πέσει στην αντίληψή μας ή έχουμε πληροφορηθεί κάτι από όλα αυτά, ενίοτε δε και όλα».

ΕΠΟ: Μικρό πρωτάθλημα Γ' Εθνικής

Πρωτάθλημα εξπρές θέλει αυτό της Γ' Εθνικής η επιτροπή Διοργάνωσεων της ΕΠΟ γιά να προλάβουν να ολοκληρωθεί σύντομα. Και όσες ομάδες για οικονομικούς λόγους δεν κατέβουν θα τις ρίξουν απευθείας στα τοπικά. Στον σχεδιασμό είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα σε …ένα γύρο διότι αλλιώς δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες! Φυσικά οι ομάδες αντιδρούν.
Τι λέει η απόφαση της Επιτροπής:

25.2.21

Γιατρός Κουφοντίνα: Κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του τις επόμενες ημέρες

Ενημέρωση για την πορεία της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας παρείχε ο γιατρός που έχει επιλέξει ο Δημήτρης Κουφοντίνας και η οικογένειά του, περιγράφοντας με μελανά γράμματα την κατάσταση.
Ο Θ. Ζδούκος επισκέφθηκε σήμερα τον απεργό πείνας και διαπίστωσε περαιτέρω επιδείνωση της υγείας του, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύει να πεθάνει τα επόμενα δύο 24ωρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου