27.10.18

ΒΙΝΤΕΟ - Δέκα από τα πιο παράξενα πράγματα που μας συμβαίνουν όταν κοιμόμαστε

Πολλές φορές, όταν ξυπνάμε, δεν καταλαβαίνουμε πότε πέρασαν οχτώ ώρες ύπνου.
Άλλες πάλι, μόλις ξυπνήσουμε, δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε που είμαστε, καθώς είμαστε επηρεασμένοι και θυμόμαστε κάθε λεπτομέρεια του ονείρου που μόλις είδαμε.
Κάποιες άλλες, όμως, τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά κατά τη διάρκεια του ύπνου και μας συμβαίνουν… παράξενα πράγματα!
Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε δέκα από τα πιο παράξενα πράγματα που μας συμβαίνουν.

 funtime.gr

ΘΕΟΣ ....Αναστατώνομαι !!! Η πιο viral ανακοίνωση που έχει γραφτεί ποτέ σε πολυκατοικία

Στο πίνακα ανακοινώσεων των πολυκατοικιών κάνουν την εμφάνισή τους διάφορα μυθικά σημειώματα.

Κανένα όμως δεν φτάνει στα επίπεδα του συγκεκριμένου, το οποίο γράφτηκε από έναν κάτοικο, ο οποίος βρήκε στο μπαλκόνι του ένα γυναικείο εσώρουχο.

Έτσι, το κρέμασε, γράφοντας...

ΒΙΝΤΕΟ - Πεζοδρόμιο «κατάπιε» δύο γυναίκες, χάθηκαν μέσα στα συντρίμμια!

Δύο γυναίκες περπατούσαν σε πεζοδρόμιο όταν ξαφνικά… χάθηκαν μέσα στα συντρίμμια – Πρόσφατα είχαν γίνει εργασίες στο σημείο

Στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας δύο γυναίκες είχαν όλη την τύχη με το μέρος τους.
Οι δύο γυναίκες περπατούσαν αμέριμνες σε ένα πεζοδρόμιο, όπου είχαν γίνει πρόσφατα εργασίες.
Ξαφνικά, έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους! Τα πάντα κατέρρευσαν και βρέθηκαν μέσα σε συντρίμμια.
Περαστικοί έτρεξαν να τις βοηθήσουν κι ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.

Γιατί η Βέμπο έγινε (και παραμένει) μύθος

28 Οκτωβρίου 1940
Η Ελληνίδα βάρδος Σοφία Βέμπο, με τη φωνή της αναπτερώνονταν οι Έλληνες, γιατί η καρδιά της ήταν γεμάτη Ελλάδα. 
Με το ξεκίνημα του 1941 ανεβαίνει στο θέατρο «Μοντιάλ» η επιθεώρηση «Bella Grecia» των Χαρίτου, Λαουτάρη, Παπαδόπουλου.
Η Βέμπο τραγουδά δυο νέα πολεμικά τραγούδια: 
το «Στον πόλεμο βγαίν΄ ο Ιταλός» παρωδία του Γ. Θίσβιου πάνω στη μεγάλη επιτυχία της Βέμπο «Στη Λάρσα βγαίν΄ο Αυγερινός» και το «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του».
Τον επόμενο μήνα θα δεχθεί πρόταση από το ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας να αναλάβει εκπομπή. Η τραγουδίστρια δέχεται, φυσικά αφιλοκερδώς.
Η Βέμπο γνώριζε τον τρόπο να συνεπαίρνει και να μεταφέρει στο ακροατήριό της την ψυχή της. Ενθουσίαζε με τα αμιγώς πατριωτικά τραγούδια αλλά και στα σαρκαστικά έδινε όλο της τον εαυτό, την πίκρα και την οργή και το θυμό που έκρυβε για το άδικο. Κοφτερό μαχαίρι το τραγούδι της και στηλίτευση του εχθρού. Ο Έλληνας γνωρίζει να νικά τον αντίπαλο. Πρώτα- πρώτα τον αποδυναμώνει γελοιοποιώντας τον.
Την απήχηση των τραγουδιών της Βέμπο στο μέτωπο καταμαρτυρούν πολλά περιστατικά.
Ένα από αυτά: Ένας λόχος μαχητών βρεγμένος και κουρασμένος, πλησιάζοντας σε ένα χωριό, ζητούσε επίμονα από το λοχαγό του να σταματήσουν για σύντομη ανάπαυση. Ο λοχαγός επέμενε να προχωρήσουν. Από το μεγάφωνο του καφενείου ακούγεται το «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του».
Με όλα αυτά τα περιστατικά και πολλά άλλα η τραγουδίστρια Σοφία Βέμπο έγινε και παραμένει μύθος. 

Γιατρός έκανε γάμο "μαϊμού" ενώ ήταν ήδη παντρεμένος στην Κρήτη !

Απίστευτη υπόθεση με έναν γιατρό που δήλωνε ... μυστικός πράκτορας 

Τεράστια αναστάτωση επικρατεί στις υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων μετά την αποκάλυψη ότι πραγματοποιήθηκε γάμος ... "μαϊμού", μέσα στο Δημαρχείο της Χαλκίδας με γαμπρό ... ήδη παντρεμένο στην Κρήτη !. 
Η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις, διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο Δήμο, ενώ αναμένεται, ο φάκελλος, να σταλεί σύντομα στον Εισαγγελέα, καθώς προκύπτουν πολύ σοβαρά αδικήματα!
Το χρονικό της υπόθεσης έχει ως εξής:
Το 2014, επί δημαρχίας Θανάση Ζεμπίλη, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Χαλκίδας, ο γάμος μεταξύ ενός γιατρού και της …εκλεκτής της καρδιάς του. Το ζευγάρι είναι από την Αθήνα και εκεί κατοικεί μόνιμα, ωστόσο επέλεξαν τη Χαλκίδα για να κάνουν το γάμο τους.

Ο γάμος πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Δημαρχείου (υπάρχουν μάλιστα και φωτογραφίες), στις οποίες απεικονίζεται το ζευγάρι και οι κουμπάροι τους, που είναι γνωστοί Χαλκιδέοι. Πουθενά όμως δεν φαίνεται κάποιος άνθρωπος του Δήμου, ούτε φυσικά εκείνος που τέλεσε το γάμο.
Πριν λίγους μήνες, το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει και η γυναίκα ήρθε στη Χαλκίδα, προκειμένου να ζητήσει και να πάρει το διαζευκτήριο από το Δήμο Χαλκιδέων.
Δεν παντρεύτηκε ποτέ
Βλέποντας οι υπάλληλοι το έγγραφο του γάμου, τους μπήκαν ψύλλοι στ’ αυτιά, καθώς  φαινόταν πλαστογραφημένο. Μάλιστα, κάνοντας έρευνα στα αρχεία για τους πολιτικούς γάμους που τελέστηκαν εκείνη την περίοδο, διαπίστωσαν ότι ο γάμος αυτός δεν τελέστηκε ποτέ!

Η γυναίκα “έπεσε από τα σύννεφα” με αυτά που αντίκρισε και άρχισε να εξηγεί στους υπαλλήλους τι είχε συμβεί. Τους είπε για το γάμο, τους είπε ακόμη ότι ο “σύζυγός” της έφευγε κάθε Σαββατοκύριακο για την Κρήτη, λέγοντάς της πως είναι μέλος των … μυστικών υπηρεσιών και πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται για ένα διήμερο κάθε εβδομάδα και επέστρεφε τη Δευτέρα.
Παντρεμένος με δύο παιδιά
Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το “σύζυγος” ήταν παντρεμένος στην Κρήτη με δύο παιδιά, προφανώς δεν μπορούσε να κάνει δεύτερο γάμο στην Αθήνα και επέλεξε τον … γάμο μαϊμού, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια της φίλης του! Στη συνέχεια, έζησε με την “σύζυγο” στην Αθήνα, ενώ τα Σαββατοκύριακα πήγαινε στην σύζυγο και τα παιδιά του, στην Κρήτη

Ένορκη Διοικητική Εξέταση
Ο Δήμος Χαλκιδέων έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί, ποιος άνοιξε το Δημαρχείο της Χαλκίδας, πως στήθηκε ότι αυτή η παράσταση προκειμένου να ξεγελαστεί η γυναίκα και να νομίζει ότι είναι παντρεμένη, ποιος πλαστογράφησε τα απαιτούμενα έγγραφα και ποιοι ήταν εκείνοι που έστησαν όλη αυτή την πλάνη, που έκανε μια γυναίκα να πιστέψει ότι είναι παντρεμένη, ενώ στην ουσία δεν ήταν! Μετά την ολοκλήρωση της Ε.Δ.Ε. που είναι κατεπείγουσα, η υπόθεση θα σταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


evialead.gr

Θα ξυπνήσουμε χωρίς MEGA στις οθόνες

 Κοίτα κάτι συμπτώσεις.  
Τη μέρα (βράδυ συγκεκριμένα) που αλλάζει η ώρα και ξημερώνει η επέτειος του «ΟΧΙ» επέλεξαν οι αρμόδιοι να κλείσουν το διακόπτη του Μεγά-λου καναλιού. Του τηλεοπτικού σταθμού που από το μακρινό 1989 – όταν ξεκίνησε η ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση – πρόσφερε πολλά στην Ελληνική κοινωνία. Τόσο στην ενημέρωση, όσο και στην ψυχαγωγία.
Ξημερώματα Κυριακής κατεβαίνουν οι διακόπτες.
Με ανακοίνωση της η DIGEA (η εταιρεία που διαχειρίζεται το ψηφιακό σήμα σε όλη την Ελλάδα) ενημέρωσε πως «κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης που έλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θα προχωρήσει, ως υποχρεούται από το νόμο και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της, στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας «MEGA». Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/10/2018».

Στο μεταξύ αίτηση αναστολής εκτέλεσης απόφασης διακοπής του σήματος του MEGA, κατέθεσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία Τηλέτυπος στο ΕΣΡ. Όμως η ακρόαση των εκπροσώπων του MEGA ορίστηκε για την Τρίτη αν και ήταν γνωστό πως η Digea θα κατεβάσει  το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού. Κατόπιν αυτού η διακοπή θα γίνει ούτως ή άλλως.
Ήταν 20 Νοεμβρίου 1989 όταν το Mega θα κάνει και επίσημα την εμφάνισή του στους τηλεοπτικούς δέκτες με σήμα έναν τρισδιάστατο χρωματιστό ρόμβο. Ο πρώτος ελληνικός τηλεοπτικός ιδιωτικός σταθμός έβγαζε τηλεοπτικό πρόγραμμα. Η προσωρινή άδεια «δοκιμής τοπικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού» για τη λειτουργία του δόθηκε επί συγκυβέρνησης Τζαννή Τζαννετάκη.  Το 1993, δόθηκε άδεια λειτουργίας, ισχύος των επτά ετών. Το πρώτο δελτίο ειδήσεων μάλιστα, εκφώνησε η σημερινή βουλευτής του ΚΚΕ και δημοσιογράφος, Λιάνα Κανέλλη με πολιτικό σχολιαστή, τον Γιάννη Πρετεντέρη.
Ακολούθησαν οι Χατζηνικολάου, Στραβελάκης, Λιάτσος, Χούκλη, Κατρίτση, και, και, και, και δεκάδες άλλοι. Και ταυτόχρονα όλα αυτά τα χρόνια αγαπήθηκαν και ήταν στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού σήριαλ, σειρές ελληνικές και ξένες, ο Λαζόπουλος με τους Μήτσους, Σωτηρακόπουλος με το Τσάμπιονς Λιγκ όπως και χιλιάδες άλλες τηλεοπτικές στιγμές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Αστυνομικοί σε τεράστιο κύκλωμα μαστροπείας

  Κατασχέθηκαν 17.395 ευρώ, ποσότητα κάνναβης 69,3 γραμμαρίων και 52 ναρκωτικά δισκία, πιστόλι τύπου REPLICA , κυνηγετικό όπλο και 51 φυσίγγια, 41 φιάλες αλκοολούχων ποτών, η προέλευση και η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται, 5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 19 κινητά τηλέφωνα. 

Θοδωρής Παναγιωτίδης
 
Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε σωρεία περιπτώσεων γενετήσιας εκμετάλλευσης και προαγωγής γυναικών, στην Καλαμάτα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας και στην Τρίπολη Αρκαδίας.
Για την αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας πραγματοποιήθηκαν χθες ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Καλαμάτα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, στην Τρίπολη Αρκαδίας και σε περιοχές της Αττικής.
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, των Ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ. Μεσσηνίας, του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Συνελήφθησαν συνολικά 8 άτομα, 7 Έλληνες και μία αλλοδαπή, όλοι τους μέλη της συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης συμμορίας, σωματεμπορίας, μαστροπείας, διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο αλλοδαπές καθώς και δύο Έλληνες για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα των παραβάσεων των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τον Τελωνειακό Κώδικα, περί Σημάτων και για πλαστογραφία, από τα οποία συνελήφθη η μια αλλοδαπή.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος, τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο, συγκρότησαν συμμορία με διακριτούς ρόλους, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία για την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Πιο συγκεκριμένα, λειτουργώντας μπαρ, στην Καλαμάτα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας και στην Τρίπολη Αρκαδίας, προέβαιναν στην γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή γυναικών που εργάζονταν εκεί, καθώς και στη διευκόλυνση ασέλγειας μεταξύ υπαλλήλων γυναικών και πελατών. Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν διαπιστωθεί πάνω από 600 συναφείς περιπτώσεις.
Επιπλέον δύο από τα συλληφθέντα μέλη της συμμορίας, προμηθεύονταν από έναν Έλληνα ποσότητες αλκοολούχων ποτών, τις οποίες αφού μετάγγιζαν σε φιάλες επώνυμων προϊόντων, τις διέθεταν στα καταστήματα τους.
Στο πλαίσιο της περαιτέρω έρευνας εξακριβώθηκε η δράση ακόμη μίας εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, δραστηριοποιούνταν σε παράνομους στοιχηματισμούς, μέσω διαδικτύου και μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων τυχερών παιγνίων, στην Καλαμάτα και σε περιοχή της Αττικής.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν ένας Έλληνας και μία αλλοδαπή , ενώ προέκυψε και η εμπλοκή ενός από τους συλληφθέντες της πρώτης συμμορίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ενεργειών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε καταστήματα και οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 17.395 ευρώ, ποσότητα κάνναβης 69,3 γραμμαρίων και 52 ναρκωτικά δισκία, πιστόλι τύπου REPLICA , κυνηγετικό όπλο και 51 φυσίγγια, 41 φιάλες αλκοολούχων ποτών, η προέλευση και η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται, 5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 19 κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της συμμορίας, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψε ότι δυο αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αρκαδίας και δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας, παρείχαν, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, πληροφόρηση και οδηγίες σε εμπλεκόμενο καταστηματάρχη σχετικά με υπηρεσιακές ενέργειες και διαδικασίες. Οι αστυνομικοί βαρύνονται με τις ανάλογες κατηγορίες, ενώ στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας κινείται σε βάρος τους η διοικητική διαδικασία, κατά την οποία θα εξεταστεί η υπηρεσιακή τους κατάσταση.

Ηλικιωμένος «σήκωσε» τη σύνταξή του και την... ξέχασε στο ΑΤΜ!

Λίγο τα χρόνια που βαραίνουν την πλάτη του και λίγο η... αφηρημάδα, στοίχισαν ακριβά

σε έναν ηλικιωμένο που πήγε να να βγάλει τη σύνταξή του από το ΑΤΜ μιας τράπεζας στο κέντρο των Τρικάλων, αλλά… ξέχασε να πάρει τα χρήματα!
Όταν επέστρεψε, το ποσό είχε κάνει φτερά.
Ο άτυχος συνταξιούχος έκανε ανάληψη ύψους 650 ευρώ, αλλά περίμενε να βγει η κάρτα και η απόδειξη και έφυγε δίχως να πάρει τα χρήματα από την ειδική σχισμή.
Όταν το αντιλήφθηκε λίγα λεπτά μετά, δεν τα βρήκε και ζήτησε απελισμένος βοήθεια από έναν υπάλληλο της τράπεζας, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να ελέγξει την καταγραφή από τις κάμερες ασφαλείας.

Πράγματι, στα πλάνα φαίνονταν δυο μεσήλικα ζευγάρια είδαν τον ηλικιωμένο να φεύγει, πήραν τα χρήματα και έσπευσαν να εξαφανιστούν.
 Σύμφωνα με το trikalavoice.g, ο συνταξιούχος εκτύπωσε την φωτογραφία τους και άρχισε να τους αναζητά στα ξενοδοχεία των Τρικάλων, καθώς δεν ήταν κάτοικοι της πόλης!


Χρονογράφημα - Μια 28η Οκτωβρίου

Του Παναγιώτη  Αντωνόπουλου 

             Εμείς οι πισωθρανίτες τους σημαιοφόρους ποτέ δεν τους χωνεύαμε. Τους θεωρούσαμε τα << οπίσθια >> της άρχουσας τάξης και τους βρίζαμε κεφτέδες, λουκουμάδες και κουραμπιέδες.
            Ήταν όλοι τους σπόροι ευπατρίδων της πόλης, ατίθασοι Νέρωνες και ευνοούμενοι ενός καθηγητικού ολοκληρωτισμού, που, έγλειφε τους ισχυρούς γονείς τους μέχρι αηδίας για να θεωρούνται σφουγγοκωλάριοί τους.
          Όταν γινόταν η κλήρωση η  κίνηση στο γραφείο των καθηγητών  έπαιρνε την όψη Ρωμαϊκής Συγκλήτου. Οι καθηγήτριες κορδώνονταν αρωματισμένες, οι καθηγητές ενδύονταν το εθνικό κουστούμι και ο γυμνασιάρχης μοίραζε πατριωτικές συμβουλές στους χαφιέδες μαθητές της προσωπικής του φρουράς. Με την έλευση της ώρας ως Καίσαρ έδινε το σύνθημα για την έναρξη της κλήρωσης. Οι αριστούχοι παρόντες, όλοι τους  να γελάνε και να εξακοντίζουν το βλέμμα τους μέσα από τη φοβερή τους πανοπλία. Οι υπόλοιποι σταλίζαμε στο υπόστεγο, στις τουαλέτες και στους διαδρόμους, έτοιμοι με γιούχα και ουουου! να τους φιλοδωρήσουμε όταν το κονκλάβιο εξέπεμπε λευκό καπνό.      
       Εντύπωση μας έκανε πως δυο αδελφούλες με στήθη ορθόστητα, τορνευτά πόδια και τοξοτά φρύδια, ήταν τρεις και τέσσερις συνεχείς φορές σημαιοφόροι.  Το μαθητικό << ράδιο αρβύλα >> δεν άργησε να το βρει. Ο γυμνασιάρχης ήταν ξετρελαμένος μαζί τους, τον πόθο του τον αψύ τυραννούσαν, τις γάμπες τους τις λευκές αν δεν τις έβλεπε να αναδεύουν κάτω από τη μαθητική φούστα, δεν μπορούσε να κοιμηθεί.          
       Μια 28η Οκτωβρίου όμως ο γυμναστής έβαλε βέτο. Ήθελε το δικό του κελεπούρι, μια αριστούχα χαϊδεμένη του να είναι σημαιοφόρος πάση θυσία. Παρανόμησε, εξεβίασε, προπηλάκισε και η κληρωτίδα πειθάρχησε. Ήταν όμως αδύνατη, καχεκτική, μια καλαμιά, αλλά είχε δυο χείλη του κερασιού και μάτια μπλε σαν τη θάλασσα του Ιονίου. Έτυχε να φυσάει, ένας καρτελάς μανιασμένος, που στέγες στο πέρασμά του έπαιρνε. Η σημαία έφυγε από τα χέρια της βρήκε στον ώμο του δεξιού παραστάτη, ψύχραιμα όμως εκείνος την επανέφερε μ’ ένα σπρώξιμο για να ισορροπήσει  και πάλι στα χέρια της ισχνής σημαιοφόρου, το << οχ >> των επισήμων καταλάγιασε, και, η παρέλαση έληξε  αλλά με γκρίνια στην εξέδρα.
      Ο δεσπότης δυσαρεστημένος χτυπούσε  την πατερίτσα κάτω κι έλεγε: << Αυτό το δαίμονα βρήκανε  να βάλουνε;  Τόσες άλλες λαμπάδες που τις έκρυψαν! >> 
       Στο σχολείο την άλλη μέρα  έπεσε τέτοια ιδεολογική ψυχοπάθεια  και ακούστηκαν τόσες νεκροφιλικές μεγαλοστομίες από την καθηγητική σύγκλητο που αν έχουν καταγραφεί κάπου θα αποτελούν ρεκόρ ύβρεων σε δημόσιο σχολείο!

Επιστήμονες προειδοποιούν: Το ηφαίστειο της Σαντορίνης θα εκραγεί ξανά

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) προειδοποιούν ότι το ηφαίστειο της Σαντορίνης πρόκειται να εκραγεί ξανά.

“Σας λέω με βεβαιότητα ότι κάποτε στο μέλλον το ηφαίστειο θα εκραγεί ξανά. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, γιατί θα το έχουμε προβλέψει πολύ νωρίτερα και θα έχουμε ενημερώσει. Θα είναι μία ελεγχόμενη κατάσταση, που μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα για το νησί προσελκύοντας ακόμα περισσότερους τουρίστες που θέλουν να δουν το φαινόμενο”, εξήγησε ο ηφαιστειολόγος Γιώργος Βουγιουκαλάκης, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΙΜΠΗΣ κανείς δεν πίστευε ότι το ηφαίστειο θα είχε ξανά δραστηριότητα, μέχρι την περίοδο 2011-2012, που στη διάρκεια λίγων μηνών καταγράφηκαν περισσότεροι από 1.000 σεισμοί.
“Ενώ μέχρι τότε η Νέα Καμένη βυθιζόταν 6 χιλιοστά τον χρόνο, από το 2011 ανέβηκε 13 εκατοστά και από το 2014 άρχισε να κατεβαίνει ξανά 6 χιλιοστά το χρόνο” εξήγησε ο καθηγητής Σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος.
“Παρότι το 2011 το ηφαίστειο έφτασε στο όριο να εκραγεί, εξακολουθούμε να μην έχουμε ως χώρα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα ηφαίστεια” σημείωσε ο κ. Βουγιουκαλάκης, προσθέτοντας ότι το 2013 υποβλήθηκε σχέδιο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει υιοθετηθεί.
“Έχουμε πρόβλημα με τις κρατικές υπηρεσίες, η στήριξη στο έργο μας είναι ανύπαρκτη”, ανέφερε ο καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ Σπύρος Παυλίδης.
Η έκρηξη που αναμένεται τα επόμενα χρόνια θα είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες διαχειρίσιμη.
“Αν χρειαζόταν σήμερα να εκκενωθεί το νησί από έκρηξη του ηφαιστείου, το λιμάνι του Αθηνιού δεν θα λειτουργούσε, ενώ λόγω της στάχτης, πιθανότατα ούτε αεροσκάφη θα μπορούσαν να προσγειωθούν. Ακόμα και δύο χρόνια πριν να προβλεφθεί μια έκρηξη δεν αρκούν για να φτιάξουμε υποδομές”, ανέφερε ο κ. Παπαζάχος.

Ελεύθερος Τύπος

Ζάκυνθος: Μεγάλη η μετασεισμική δραστηριότητα

Μεγάλη είναι η μετασεισμική δραστηριότητα στη Ζάκυνθο, μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που "χτύπησε" τις πρώτες ώρες της Παρασκευής το νησί.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου, δύο μεγάλοι μετασεισμοί "ξύπνησαν" τους κατοίκους και τους τουρίστες που βρίσκονται στη Ζάκυνθο.
Οι δύο σεισμοί είχαν ένταση 4,2 και 4,5 Ρίχτερ και σημειώθηκαν στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν γίνει και δεκάδες μικρότεροι.
Σε επιφυλακή πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι της Ζακύνθου μετά τις προειδοποιήσεις των σεισμολόγων ότι αναμένεται ένας ακόμη ισχυρός μετασεισμός της τάξης των 5,8 Ρίχτερ, απαραίτητος -όπως επισημαίνουν- για την πλήρη εκτόνωση του φαινομένου.
Το υπουργείο Ναυτιλίας και το ΕΜΠ ελέγχουν το λιμάνι μετά το μεγάλο σεισμό των 6,4 βαθμων της κλίμακας Ρίχτερ
Με τη συνδρομή δυτών, μηχανικοί της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών από το υπουργείο Ναυτιλίας αλλά και ερευνητές του Εργαστηρίου Λιμενικών έργων του ΕΜΠ πραγματοποιούνται ελέγχους σε όλο το λιμάνι της Ζακύνθου, ώστε να διαπιστωθούν οι ζημιές που άφησε πίσω της η μεγάλη σεισμική δόνηση του χτύπησε τη Ζάκυνθο τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Το πρωί του Σαββάτου έγιναν έλεγχοι στον τραπεζοειδή του Αγίου Διονυσίου αλλά και στην παραλιακή ζώνη, ενώ το Λιμεναρχείο προχώρησε στην απαγόρευση της πρόσβασης στον εγκάρσιο Βραχίονα του μόλου Αγίου Νικολάου τοποθετώντας απαγορευτικές κορδέλες.

Τ. Θεοδωρικάκος: Συντριβή της κυβέρνησης στις Περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές

ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ! 
 
Τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις Περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές προβλέπει ο επικεφαλής του Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση δεν θα κερδίσει καμία Περιφέρεια.
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ασκεί κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως η δίψα της νομής της εξουσίας και το προσωπικό συμφέρον μπήκαν πάνω από το συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας αφού η στρατηγική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκε εδώ και καιρό.
«Ο κ. Τσίπρας θέλει πάρα πολύ να φτάσει στο τέλος της τετραετίας, αλλά διατρέχει έναν κίνδυνο που δεν μπορεί να αψηφήσει: Τη συντριβή στις Περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές», υποστηρίζει.
Ιδιαίτερα οσον αφορά τις περιφερειακές κάλπες ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζει οτι θα γιγαντωθεί το αίτημα να φύγει η σημερινή κυβέρνηση και ότι δεν πρόκειται να εκλεγεί ούτε ένας περιφερειάρχης που να προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό άλλωστε, οπως τονίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ.
Αλλά και στις ευρωεκλογές θα κυριαρχήσει η λαϊκή πλειοψηφική φωνή που θα πει «φύγετε» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ο επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ. Και προσθέτει ότι θα προταχθούν τα εθνικά πολιτικά κριτήρια και ο κ. Τσίπρας θα πληρώσει βαριά το τίμημα για την φτωχοποίηση που προκάλεσε, για τα ψέματα που είπε, για τις απαράδεκτες εθνικές υποχωρήσεις, για τη συνολική του αποτυχία.
Παράληλα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθαρίζει πως οι επόμενες εκλογές θα είναι μια πολύ σκληρή αναμέτρηση. «Η κυβέρνηση δυναμιτίζει το πολιτικό τοπίο. Διχάζει την κοινωνία και συκοφαντεί τους αντιπάλους της, παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Διέλυσε τη δημιουργική οικονομία με την υπερφορολόγηση, δέσμευσε τη χώρα σε πολύ βαριές και μακροχρόνιες μνημονιακές υποχρεώσεις και μοιράζει προεκλογικά επιδόματα και υποσχέσεις παρηγοριάς σαν να μην τρέχει τίποτα. Και ταυτόχρονα με την ανευθυνότητά τους αυξάνουν και τους εθνικούς κινδύνους. Γι' αυτό η πολιτική αλλαγή είναι κατεπείγουσα ανάγκη ώστε να υπάρξει μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, με μεγάλη κοινωνική και κοινοβουλευτική βάση», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όταν ερωτάται, τέλος, ποιός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη ΝΔ, δεν διστάζει να πει, «η επανάπαυση και η αλαζονεία».

Πώς θα εντοπίσετε ποιος σας κλέβει Wi-Fi (και πώς θα τον σταματήσετε)

Wi-Fi στο σπίτι. Καμία φορά η σύνδεσή σας μπορεί να σας προβληματίσει. 
Μήπως όμως δε φταίει ο πάροχός σας αλλά απλά κάποιος σας κλέβει το Wi-Fi;
Ακόμη κι αν δεν το έχετε “ανοικτό” χωρίς κωδικό, μπορεί κάποιος να έχει βρει το password σας (ειδικά αν δεν έχετε αλλάξει το προκαθορισμένο του router) και να χρησιμοποιεί τη σύνδεσή σας.
Πώς θα τον εντοπίσετε λοιπόν;
Ας δούμε ένα-ένα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:
1. Κάντε Login στο router σας (να σημειώσουμε ότι διαφορετικά routers έχουν διαφορετικά login styles οπότε πρέπει να βρείτε αυτό που αντιστοιχεί στη δική σας συσκευή). Πληκτρολογήστε την IP address του router στο browser address bar κατευθείαν (π.χ. 192.168.0.1 ή 192.168.1.1 ή 192.168.1.254 – Εάν τα παραπάνω δεν δουλεύουν, μπορείτε να δοκιμάσετε routerlogin.com και θα ανακατευθυνθείτε στο router admin panel σας).
2. Εισάγετε τα administrator username και password.
3. Όταν μπείτε στο Αdmin panel, ψάξτε για menu options όπως είναι τα “Connected devices” ή “Attached devices”.
Εάν βρείτε αυτό το menu, θα μπορέσετε να δείτε τη MAC Address, την IP Address και το Device name όλων των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σας. Στην εικόνα παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς φαίνεται το «Attached devices».
4. Εάν παρατηρήσετε το όνομα κάποιου extra χρήστη ή extra συσκευής, τότε αυτός είναι ο εισβολέας που χρησιμοποιεί το Wi-Fi σας χωρίς την άδειά σας.
attahched-devices
Πώς θα τον σταματήσετε;
Μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα για να διασφαλίσετε όσο περισσότερο μπορείτε το δίκτυό σας:
1. αλλάζετε αμέσως τον κωδικό, και θέτετε κάποιον πιο ισχυρό.
2. μπορείτε να απενεργοποιήσετε το SSID broadcast.
3. για αποτελεσματικότερη λύση μπορείτε να θέσετε ένα φίλτρο που να βασίζεται στην MAC address των συσκευών.




 digitalife.gr

ΒΙΝΤΕΟ - Καρέ - καρέ ολόκληρη η πορεία του τσουνάμι από τη Ζάκυνθο στην Ιταλία μετά το σεισμό

Την πορεία που ακολούθησε το τσουνάμι μετά τον μεγάλο σεισμό στη Ζάκυνθο αποτυπώνει βίντεο που δημοσίευσε ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.
Το δυνατό κύμα χρειάστηκε 56 λεπτά για να φτάσει στις ακτές της Ιταλίας.
Η ανάρτησή του
Βιντεο απο την πορεία του σημερινού (26 Οκτώβρη 2018) τσουνάμι στη Μέσογειο!
Το τσουνάμι απο τον σημερινό σεισμό έφτασε στην νοτιοδυτική Πελοποννησο μετά από 26 λεπτά αγγίζοντας και τα 20 εκατοστά.
Στη συνέχεια οπως θα δείτε κάνοντας κλικ στο βίντεο, 56 λεπτά περίπου μετά τον σεισμό, τα κύματα απο το τσουνάμι έφτασαν μέχρι τη θάλασσα του Le Castella, στην επαρχία Crotone της Ιταλίας αγγίζοντας περίπου τα 6 εκατοστά σε σύγκριση με τη μέση στάθμη της θάλασσας και τα 9 εκατοστά προς τον θαλάσσιο χώρο του Crotone τα αμέσως επόμενα λεπτά.
Αν και αυτά τα ύψη μπορεί να υποδηλώνουν ένα μη σημαντικό γεγονός, πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα κύματα εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους , επειδή φθάνουν στις ακτές με μεγάλη ταχύτητα, δημιουργώντας ισχυρά ρεύματα.
Επιπλέον, ακόμη πιο επικίνδυνα κύματα (αποτελέσματα ενίσχυσης) μπορούν να δημιουργηθούν τοπικά. Αρκετοί μάρτυρες, όπως αναφέρθηκαν από τα πρακτορεία Τύπου, παρατήρησαν αύξηση της στάθμης της θάλασσας ύψους περίπου μισού μέτρου σε ορισμένες περιοχές του Salento, στην ακτή μεταξύ Capo di Leuca και Otrantο της Ιταλίας.
Στο παρελθόν, ως αποτέλεσμα ισχυρών σεισμών, υπήρξαν αρκετά τσουνάμι, όπως αυτό το 365 μ.Χ., το οποίο ξεκίνησε από την Κρήτη και το οποίο κατέστρεψε την Αλεξάνδρεια της Αίγυπτου προκαλώντας παράλληλα χιλιάδες θανάτους σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.
Πιο πρόσφατα, τον Νοέμβριο του 2015, σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 6,5 κοντά στη νήσο Λευκάδα που δημιούργησε επίσης ένα μικρό τοπικό τσουνάμι.

eleftherostypos

Σοκ στη Φωκίδα: 47χρονη μητέρα τριών παιδιών βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητο

Συγκλονίζει η είδηση από χωριό της Φωκίδας πλησίον του Λιδωρικίου, όπου μία 47χρονη βρέθηκε νεκρή το πρωί της Παρασκευής (26/10) μέσα στο αγροτικό αυτοκίνητο του άνδρα της.
Η 47χρονη μητέρα τριών ενήλικων παιδιών, είχε μεταβεί με τον σύζυγό της στις 10:30’ το πρωί στο ποιμνιοστάσιο που έχουν μεταξύ Λευκαδίτη και Λιδωρικίου και σε ένα διάστημα που ο τελευταίος έλειψε για να δει τα ζώα του εκείνη φέρεται να βρήκε την ευκαιρία να αυτοπυροβοληθεί με την κυνηγετική καραμπίνα που είχαν μαζί τους.
Η αστυνομία από τα πρώτα στοιχεία απέκλεισε τόσο την εγκληματική ενέργεια, όσο και την περίπτωση ατυχήματος, κάνοντας λόγο για αυτοχειρία, ωστόσο περισσότερα στοιχεία θα δείξει η νεκροψία – νεκροτομή που παραγγέλθηκε.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η γυναίκα δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ούτε άφησε κάποιο σημείωμα πίσω της για να φανερώσει αν κάτι την απασχολούσε.
Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Άμφισσας – Δελφών.

lamiareport

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα σε χειμερινή την τελευταία Κυριακή του μήνα, 28 Οκτωβρίου, έτσι στην Ελλάδα θα πρέπει να μετακινήσουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα πίσω και αντί για 4 τα ξημερώματα να δείχνουν 3 τα ξημερώματα.

Το τελευταίο διάστημα επικράτησε σύγχυση σχετικά την εναλλαγή ανάμεσα σε θερινή και χειμερινή ώρα έπειτα από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κατάργησή της.

Μέχρι το τέλος Απριλίου 2019, σύμφωνα με τις επιταγές της Κομισιόν, κάθε κράτος μέλος της ΕΕ θα πρέπει να επιλέξει αν θα ακολουθήσει τη σχετική πρόταση, εφόσον επικυρωθεί το σχέδιο να μπει τέλος στις εποχικές αλλαγές ώρας. Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή βασίστηκε κυρίως στο αποτέλεσμα διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε φέτος το καλοκαίρι μέσω διαδικτύου. Σε αυτό το διαδικτυακό δημοψήφισμα ψήφισαν 4,6 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, το 84% των οποίων τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας.
     
Αν η Ελλάδα επιλέξει τελικά να σταματήσει να...γυρίζει τους δείκτες των ρολογιών τότε η αλλαγή ώρας στις 31 Μαρτίου 2019 θα είναι το τελευταίο υποχρεωτικό πέρασμα στη θερινή ώρα, ενώ οι χώρες που επιθυμούν να επιστρέψουν μόνιμα στη χειμερινή ώρα θα έχουν τη δυνατότητα να την αλλάξουν μια τελευταία φορά στις 27 Οκτωβρίου 2019. Αυτή τη στιγμή οι χώρες της ΕΕ κατανέμονται σε τρεις διαφορετικές ωριαίες ζώνες:
     
      1. την ώρα της δυτικής Ευρώπης (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο)
      2. την ώρα της κεντρικής Ευρώπης (17 χώρες) και
      3. την ώρα της ανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Λιθουανία και Ρουμανία)

Η πρώτη φορά πάντως που έγινε αναφορά περί θερινής ώρας ήταν το 1784 από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο, ο οποίος εξέφρασε την ιδέα με άρθρο του σε γαλλική εφημερίδα.
   
Ο Φραγκλίνος παρουσίασε ένα σχέδιο για τον περιορισμό του κόστους φωτισμού, «να περιορίσουν οι Γάλλοι τη χρήση κεριών» προτείνοντάς τους να ξυπνάνε μια ώρα νωρίτερα. Πέρασαν πάνω από εκατό χρόνια για να εφαρμοστεί τελικά το μέτρο της αλλαγής σε θερινή ώρα. Πρώτη ήταν η Γερμανία το 1916 κατά την διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, το παράδειγμα της οποίας ακολούθησε και το Ηνωμένο Βασίλειο. Δυο χρόνια αργότερα, το 1918, το Αμερικανικό Κογκρέσο καθιέρωσε την τυπική χρήση των χρονικών ζωνών και επισημοποίησε την αλλαγή της θερινής ώρας. Το μέτρο αυτό όμως καταργήθηκε αμέσως μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, λόγω της δυσαρέσκειας του κόσμου, κυρίως των αγροτών, οι οποίοι χρειάζονταν το φως του ήλιου από νωρίς το πρωί για να κάνουν τις αγροτικές τους εργασίες.
   
Στην Ελλάδα η εφαρμογή της θερινής ώρας έγινε δοκιμαστικά για πρώτη φορά το 1932, αλλά τελικά δεν υιοθετήθηκε μέχρι το 1975 που αποφασίστηκε να «γυρνάμε» τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και μια ώρα πίσω την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποχρεώνει με νόμο να την τηρήσουν όλα τα κράτη μέλη.

ΕΡΩΤΗΜΑ - Ασκούν και οι δημοσιογράφοι ΕΞΟΥΣΙΑ;

ΕΡΩΤΗΜΑ - Ασκούν και οι δημοσιογράφοι ΕΞΟΥΣΙΑ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Βεβαίως ,συνήθως , ως («πόρνες») της κυρίαρχης Κυβερνητικης - Περιφερειακής - Οικονομικής και Τοπικής  εξουσίας...



Απόν την στιγμή που η δημοσιογραφία συγκροτείται από μιά κλειστή "κάστα" ανθρώπων ,ιδιοκτητών και εργαζομένων που έχουν πρόσβαση στην κάθε εξουσία αυτομάτως γίνεται και η ίδια "εν δυνάμει εξουσία" που σκοπό έχει την διαμόρφωση της κοινής γνώμης πρός όφελος των εκάστοτε αφεντικών τους

Β.Μ

Σας παρακαλώ αυτό να γράψετε στον τάφο μου..."Εδώ αναπαύεται ο πιο μ@λάκας Έλληνας......" !

Εδώ αναπαύεται ο πιο μαλάκας Έλληνας......

Ετών 68, στη δουλειά από τα 16 του.  
Kατάφερε να φτιάξει μια οικογενειακή επιχείρηση με πολλές στερήσεις και σκληρή προσωπική εργασία του ίδιου, της συζύγου του και των τριών παιδιών τους, όταν αυτά μεγάλωσαν. 
Δεν αγόρασε ποτέ ακριβά αυτοκίνητα και ρούχα, δεν έκανε πλούσια ζωή, ό,τι έβγαζε το επένδυε στην επιχείρηση και σε ακίνητα. 
Ένα σπίτι δικό του, από ένα για κάθε παιδί του. Στο σύνολο 4. 
“Για να έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους”. 
Σήμερα, του ήρθε η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης του καταστήματός του για χρέη προς την εφορία. 
Τον πήραν τα κλάματα.
“Δεν κλαίω για την κατάσχεση. Ας τα πάρουν όλα. 
Κλαίω γιατί δεν έφαγα τα λεφτά μου σε ταξίδια, μπουζούκια και λούσα, δεν άρπαξα επιδοτήσεις όταν τις έβρεχε με το τσουβάλι, δεν πήρα δάνεια όταν τα χάριζαν, δεν βόλεψα τα παιδιά μου στο Δημόσιο όταν μπορούσα, δεν έκλεψα όταν όλοι γύρω μου έκλεβαν.
Κλαίω γιατί πλήρωνα τις υποχρεώσεις μου μια μέρα πριν λήξουν. Κλαίω γιατί έχτισα στη ζωή μου πάνω στην παραμύθα ότι όποιος είναι ικανός και δουλεύει σκληρά δεν χάνεται. Κλαίω γιατί υπήρξα πολύ μεγάλος μαλάκας. Σας παρακαλώ αυτό να γράψετε στον τάφο μου. Εδώ αναπαύεται ο πιο μαλάκας Έλληνας”, είπε στους δικούς του. 
Κι αν κάποιος διαβάζοντάς το, κρίνει ότι το πρόβλημα είναι “πράσινο”, “μπλε” ή “κόκκινο”, τότε απλως δεν με αφορά καθόλου η γνώμη του. 
Για εμένα, αυτός και η κομματική νοοτροπία του είναι συνένοχοι στο έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων.
 Ας κουβεντιάσει με τους ομοίους του… 
Είναι εκατομμύρια..



[thisismarias]


ΚΑΡΤΕΣ - Νέα δημοσκόπηση: «Καθαρή» αυτοδυναμία με 160 έδρες για τη Ν.Δ.

Μη αναστρέψιμη πολιτικά είναι η κατάσταση για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνει και η δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για το «Πρώτο Θέμα».
Αυτοδυναμία με 160 έδρες για τη Ν.Δ.
Αυτοδυναμία με 160 έδρες για τη Ν.Δ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση και εφόσον γίνονταν σήμερα εκλογές η Βουλή θα ήταν πεντακομματική και με βάση τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα η Νέα Δημοκρατία θα διέθετε 160 βουλευτές.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των
έγκυρων ψηφοδελτίων τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
 Με βάση αυτά τα ποσοστά οι έδρες κατανέμονται ως εξής:



lykavitos.gr

Τι κρύβουν τα ενεργά σεισμικά ρήγματα στο Ιόνιο και το Αιγαίο

Έχουν περάσει περισσότερα από 120 χρόνια από τότε που έγιναν οι μεγάλοι σεισμοί των 7 και 7,2 Ρίχτερ στο ρήγμα της Αταλάντης στον Ευβοϊκό κόλπο.

Σε επιφυλακή βρίσκονται εδώ και χρόνια οι επιστήμονες που ασχολούνται με τους σεισμούς. Μπορεί σποραδικά να γίνονται κάποιοι μεγάλοι σεισμοί, όπως αυτός της Ζακύνθου (6,4 Ρίχτερ) ή της Κεφαλονιάς (6,1 Ρίχτερ το 2014) ή της Λέσβου (6,1 βαθμοί) και της Λευκάδας (6 Ρίχτερ), ωστόσο, έχουν περάσει περισσότερα από 120 χρόνια από τότε που έγιναν οι μεγάλοι σεισμοί των 7 και 7,2 Ρίχτερ στο ρήγμα της Αταλάντης στον Ευβοϊκό κόλπο.
Πάνω από 35 χρόνια έχει να ξυπνήσει το ρήγμα των Αλκυονίδων στον Κορινθιακό που είχε δώσει το 1981, 6,7 Ρίχτερ.
Στα 6,5 Ρίχτερ ήταν ο σεισμός στην Ανδραβίδα ενώ μόλις 6,9 ήταν ο φονικός σεισμός της Πάρνηθας το 1999.
Μεγάλοι σεισμοί δεν έχουν γίνει πολλοί, γι’ αυτό και οι σεισμολόγοι κάνουν συνεχώς μετρήσεις για να δουν την εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας και πότε θα μπορούσε να γίνει αυτή. Το 2015 η Λευκάδα υπέστη μεγάλες ζημιές από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ. Ηταν τότε που ενεργοποιήθηκε το μεγάλο αυτό ρήγμα της Λευκάδας το οποίο φτάνει μέχρι το Ληξούρι και είναι αυτό που δίνει σεισμούς και στην Κεφαλονιά.
Ολόκληρη η περιοχή έχει δεκάδες ρήγματα ενώ μόνο στην Κεφαλονιά έχουν χαρτογραφηθεί 30 ρήγματα τα περισσότερα από τα οποία είναι ενεργά. Στα σπουδαιότερα συγκαταλέγονται το ρήγμα που προκάλεσε τους σεισμούς του 1953 και το ρήγμα του Αίνου το οποίο έχει δώσει σεισμό μέχρι και 6,9 Ρίχτερ. Η Κεφαλονιά έχει μια ιδιομορφία μαζί με τη Ζάκυνθο. Εχει την υψηλότερη σεισμικότητα στην Ελλάδα και αυτό οφείλεται στο ότι βρίσκεται πάνω στο άκρο της Ευρώπης με την αφρικανική πλάκα. Το γεγονός αυτό προκαλεί μεγάλη παραμόρφωση στον χώρο και μάλιστα παραμόρφωση η οποία είναι ορατή σε κάθε περιοχή του νησιού. Τα τεράστια ρήγματά της είναι αποτυπωμένα παντού: Εχουν δημιουργήσει λιμνοθάλασσες, το ψηλό βουνό του Αίνου, τον κόλπο του Μύρτου και άλλες περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Στο Αιγαίο τι γίνεται;
Ο βυθός του Αιγαίου ανάμεσα στη Σαντορίνη και στην Αμοργό κρύβει συνολικά πέντε μεγάλα ρήγματα μήκους άνω των 20 χιλιομέτρων το καθένα, τα οποία μπορούν να δώσουν σεισμούς μεγέθους 6,5 έως 7,3 βαθμών. Υπάρχουν επίσης τουλάχιστον 20 υποθαλάσσια ηφαίστεια, αλλά μόνο ο Κολούμπος κοντά στη Σαντορίνη φαίνεται να είναι ενεργός.

Αυτό προκύπτει από νέες έρευνες ξένων και Ελλήνων γεω-επιστημόνωνστην περιοχή, όπως δήλωσε πριν μερικούς μήνες στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών Παρασκευή Νομικού, βασικό μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, εκτός από το ρήγμα της Αμοργού που «έδρασε» πριν περίπου 60 χρόνια και το οποίο χρειάζεται κάποιους αιώνες για να ξαναενεργοποιηθεί, τα υπόλοιπα ρήγματα μπορούν να δώσουν σεισμό, χωρίς όμως να είναι δυνατό να προσδιορισθεί χρονικά αν αυτός θα συμβεί σε μερικά χρόνια ή σε δεκάδες χρόνια.
Όσον αφορά τον κίνδυνο ενός μελλοντικού τσουνάμι, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η περιοχή έχει το σεισμικό δυναμικό που χρειάζεται (μέγεθος σεισμού περίπου 7), καθώς και πολλά απότομα ασταθή πρανή με μεγάλες μορφολογικές κλίσεις κατά μήκος των ρηξιγενών υποθαλάσσιων κρημνών, που μπορούν να δώσουν τσουνάμι, εφόσον ενεργοποιηθούν, όπως έγινε το 1956 με το μεγαλύτερο τσουνάμι του 20ου αιώνα στη Μεσόγειο.
Είχε προηγηθεί ο σεισμός του 1956, που προκάλεσε 53 θανάτους και πολλές καταστροφές στο νησί της Σαντορίνης και στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένα τσουνάμι που είχε ύψος κύματος έως 30 μέτρων στην Αμοργό, 20 μέτρων στην Αστυπάλαια και δέκα μέτρων στη Φολέγανδρο.
Στην περιοχή αυτή του Αιγαίου υπάρχουν αρκετά υποθαλάσσια ηφαίστειαεκτός από το γνωστό Κολούμπο κοντά στη Σαντορίνη. Συγκεκριμένα, έχουν εντοπισθεί περίπου 23 υποθαλάσσιοι ηφαιστειακοί κώνοι ευθυγραμμισμένοι στα βορειοανατολικά του Κολούμπου.
Είναι όμως πολύ μικρότεροι και οι κορυφές τους βρίσκονται πολύ βαθύτερα, έτσι ώστε δεν φαίνεται να υπάρχει πρόσθετος ηφαιστειακός κίνδυνος. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία των επιστημόνων, η ηφαιστειακή δραστηριότητα περιορίζεται στον τομέα του Κολούμπου και δεν συνεχίζεται προς τους τομείς της Ανύδρου και της Αμοργού.
Μια προϊστορία 3 έως 4 εκατομμυρίων ετών
Η ενεργοποίηση των ρηγμάτων στην τεκτονική ζώνη Σαντορίνης – Αμοργού και η έναρξη καταβύθισης της περιοχής άρχισε πριν από τρία έως τέσσερα εκατομμύρια χρόνια και έκτοτε συνεχίζεται με την επέκταση και τη βάθυνσή της.

Οι επιστήμονες επιδιώκουν να χαρτογραφούν με μεγάλη λεπτομέρεια τα υποθαλάσσια ρήγματα, προκειμένου να γνωρίζουν το δυναμικό τους και το μέγεθος του σεισμού που μπορούν να δώσουν. Μέχρι σήμερα ο βυθός της περιοχής ανατολικά της Σαντορίνης μελετήθηκε με το πλοίο «Αιγαίο» το 2001 και το 2006, ενώ νότια της Αμοργού χαρτογραφήθηκε από το αμερικανικό πλοίο «Marcus Langseth» το 2015. Σχετική σεισμική έρευνα είχε γίνει από το γερμανικό πλοίο «Poseidon» το 2006.
Οι ερευνητές παρουσίασαν τη νέα εργασία στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «Τεκτονοφυσική» (Tectonophysics) με θέμα «Επεκτεινόμενος εφελκυσμός, βύθιση και πλευρική κατάτμηση στις λεκάνες Σαντορίνης – Αμοργού κατά το Τεταρτογενές : Επιπτώσεις στα γεγονότα της Αμοργού του 1956».
Σε αυτήν παρουσιάζονται επεξεργασμένα νέα ψηφιακά στοιχεία, που αποκτήθηκαν από τις ωκεανογραφικές έρευνες, τόσο για την βαθυμετρία και την ανάλυση του αναγλύφου του θαλάσσιου πυθμένα. Αναλύονται επίσης δεδομένα σεισμικής ανάκλασης για την ανίχνευση των γεωλογικών στρωμάτων και των τεκτονικών δομών, κυρίως των ρηγμάτων στο υπόβαθρο κάτω από τον θαλάσσιο πυθμένα, σε βάθος πολλών εκατοντάδων μέτρων, κατά μήκος της ενεργής Τεκτονικής Ζώνης Σαντορίνης-Αμοργού, η οποία έχει συνολικό μήκος 60-70 χλμ και πλάτος 20-25 χλμ.
Μεταξύ άλλων ευρημάτων, διαπιστώθηκε ότι οι συνολικές μετατοπίσεις στα ρήγματα είναι της τάξης του ενός έως 2,5 χιλιομέτρων, με τη δημιουργία υποθαλάσσιων κρημνών ύψους πολλών εκατοντάδων μέτρων.
«Εντοπίσθηκαν πρόσφατοι ρηξικρημνοί με ‘άλματα’ της τάξης των επτά έως εννέα μέτρων κατά μήκος της βάσης του ρήγματος της Αμοργού, αμέσως πάνω από τον σημερινό υποθαλάσσιο πυθμένα, που μαρτυρούν την ενεργοποίηση του ρήγματος κατά τον τελευταίο σεισμό μεγέθους 7,5 της κλίμακας Ρίχτερ το 1956», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Νομικού.
Παρόλα αυτά, οι ερευνητές δεν εντόπισαν κάποια διακριτή υποθαλάσσια κατολίσθηση στη στενή περιοχή του ρήγματος, η οποία να μπορεί να ευθύνεται για το τσουνάμι που παρατηρήθηκε κατά την ίδια χρονική περίοδο με το σεισμό.
«Έχουμε πλέον καταλάβει ότι το τσουνάμι του 1956 οφείλεται στην ταχεία ενεργοποίηση -στην τεκτονική κίνηση- του ρήγματος της Αμοργού και όχι στις κατολισθήσεις, που σαφως και αυτές μπορούν να προκαλέσουν τσουνάμι», επισήμανε η κα Νομικού.
Την επιστημονική εργασία «υπογράφουν» πλην της Π.Νομικού, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Christian Hubscher, καθηγητής γεωφυσικής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου στη Γερμανία. Συμμετείχαν επίσης οι υποψήφιοι διδάκτορες Γ.Φαραγγιτάκης και Δ. Λαμπρίδου του ΕΚΠΑ.

Πύλος: Κινηματογραφικό σκηνικό στον όρμο του Ναυαρίνου

Χτισμένη στον ιστορικό κόλπο του Ναυαρίνο, με κάστρα, λιμανάκι και φημισμένες παραλίες, προστατευόμενες περιοχές, διεθνούς φήμης resorts και ιστορικά ανάκτορα. 
Η Πύλος, δυτικά του νομού Μεσσηνίας, ιστορικά είναι γνωστή και με την ονομασία Ναβαρίνο ή Ναυαρίνο, αφού εκεί εξελίχθηκε η Ναυμαχία στο Ναυαρίνο, στις 20 Οκτωβρίου του 1827, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης (1821-1832) στον κόλπο Ναυαρίνο.
Χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε δυο λόφους, πήρε τη σημερινή της μορφή μετά το 1828, ένα χρόνο μετά την ιστορικής σημασίας Ναυμαχία του Ναυαρίνο. Είναι η γενέτειρα του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα (σ.σ. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης το 1912) και στην επισκέψιμη οικία του υπάρχει συλλογή σκίτσων, πινάκων και άλλων αντικειμένων του Γάλλου δημοσιογράφου και φιλέλληνα Rene Puaux (τηλ. 27230 22010).
Στη γραφική Πύλο, γυρίσματα στην οποία έγιναν για τις ανάγκες της κινηματογραφικής ταινίας «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ με τους Ιθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2013, θα περάσετε από την πλατεία Τριών Ναυάρχων, με το ομώνυμο μνημείο, τα καφέ, τις ταβέρνες, τα αιωνόβια πλατάνια. Το λιμάνι και η μαρίνα, το κάστρο, το πέρασμα της Συκιάς, οι Καμάρες/Υδραγωγείο κ.ά. συμπληρώνουν το σκηνικό της Πύλου.

Νιόκαστρο - Παλαιόκαστρο

Στη νότια είσοδο του Ναβαρίνου, πάνω στα βράχια, είναι χτισμένο το επιβλητικό Νιόκαστρο, το οποίο ξεκίνησε να κτίζεται το 1573 από του Τούρκους που ήθελαν να ελέγχουν τη νότια είσοδο στον όρμο του Ναβαρίνου.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή, ενώ στις μέρες μας θα δείτε την Ακρόπολη, το ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, το Στρατώνα Μαιζώνος που στεγάζεται το Αρχαιολογικό μουσείο, τη θεματική έκθεση «Ναυάγια» στο Κτίριο του Πασά κ.ά. Ωρες λειτουργίας 08.00 – 19.30 και μετά τις 15/9 έως τις 19.00. Εισιτήριο 6 ευρώ (τηλ. 27230 22955).
Οσο για το Παλαιόκαστρο ή Παλιοναβαρίνο, το παλαιότερο φρούριο που έλεγχε την βόρεια είσοδο του όρμου, χτίστηκε το 1287 στην οχυρή θέση της αρχαίας ακρόπολης της Πύλου. Το Παλαιόκαστρο διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο σε όλα τα πολεμικά γεγονότα της Πύλου, μέχρι το κτίσιμο του Νιόκαστρου.

Ανάκτορο Νέστορος

Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής είναι το ανάκτορο του βασιλιά της αρχαίας Πύλου, και μυθικού ήρωα, του Νέστορα. Το Ανάκτορο του Νέστορα αποτελεί δείγμα της μυκηναϊκής αρχιτεκτονικής και το καλύτερα σωζόμενο βασιλικό οικοδόμημα της συγκεκριμένης περιόδου. Το ανακάλυψε και ανέσκαψε ο Αμερικανός αρχαιολόγος C.W.Blegen σε συνεργασία με τον Ελληνα αρχαιολόγο Κ. Κουρουνιώτη, το 1939. Βρίσκεται στη θέση Ανω Εγκλιανός (18 χλμ. από Πύλο), σε απόσταση 4 χλμ. νοτίως της Χώρας. Ωρες λειτουργίας 08.00 – 19.00, εισιτήριο 6 ευρώ (τηλ. 27630 31437). Επίσης, στην Χώρα είναι και το Αρχαιολογικό Μουσείο με ευρήματα από το Ανάκτορο του Νέστορα. Ωρες λειτουργίας 08.00 – 15.00, εκτός Δευτέρας (τηλ. 27630 31358).

Info

-Απόσταση: Από Αθήνα ακολουθείτε την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου-Τριπόλεως, και στη συνέχεια για Μεγαλόπολη- Καλαμάτα (238 χλμ.) Η Πύλος απέχει 52 χλμ από την Καλαμάτα. Από Θεσσαλονίκη υπάρχει αεροπορική σύνδεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» (8 χλμ. από Καλαμάτα).
-Διαμονή: Από πολυτελή resort όπως η Costa Navarino -το θέρετρο που οραματίστηκε ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, και τοποθέτησε τη Μεσσηνία εδώ και 8 έτη στον παγκόσμιο τουριστική χάρτη-, μέχρι οικογενειακές μονάδες, στούντιο, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα.

Tips

  1. Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας: Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας ή αλλιώς Διβάρι, έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, με πλούσια χλωρίδα και πανίδας ενώ αποτελεί μεταναστευτικό σταθμό για πλήθος πουλιών. Είναι το μοναδικό μέρος της Ευρώπης, όπου βρίσκει καταφύγιο ο Αφρικανικός Χαμαιλέοντας.
  2. Νήσοι Σφακτηρία-Τσιχλί Μπαμπά-Χελωνάκι: Μπροστά από το λιμάνι της Πύλου, η Σφακτηρία με το μνημείο των Ελλήνων πεσόντων στην ομώνυμη μάχη της Σφακτηρίας, η νησίδα Τσιχλί-Μπαμπά με το μνημείο των Γάλλων πεσόντων ενώ στη νήσο Χελωνάκι το μνημείο των Αγγλων πεσόντων.
  3. Μεθώνη: Η Μεθώνη (11,5 χλμ. από Πύλο) χαρακτηρισμένη ως παραδοσιακός οικισμός ξεχωρίζει με το Kάστρο της χτισμένο σε βράχο που εισχωρεί στη θάλασσα, τον πύργο Μπούρτζι, το αλληλοδιδακτικό σχολείο, την πλατεία Συγγρού με το ενετικό πηγάδι κ.ά. Απέναντι από τη Μεθώνη, το σύμπλεγμα των Οινουσών, με τη νήσο Σαπιέντζα με πλήθος ναυαγίων, τη Σχίζα και την Αγία Μαριανή.
  4. Κορώνη: Η Κορώνη (41 χλμ. από Πύλο) και η προστάτιδα της -η Παναγία Ελεήστρα- ξεχωρίζει με το Κάστρο το οποίο αποτελεί ζωντανό κομμάτι του κοινωνικού ιστού της πόλης.
  5. Παραλίες: Βοϊδοκοιλιά η διασημότερη παραλία ολόκληρου του νομού Μεσσηνίας και μια από τις ωραιότερες στην Ελλάδα και μέσα στην προστατευόμενη ζώνη του Natura 2000. Διβάρι/Ντιβάρι ή Χρυσή Ακτή και αυτή μέσα στην ζώνη προστασίας Natura. Πέρασμα της Συκιάς με ρηχά νερά, Γλώσσα μικρή παραλία για εναλλακτικούς, Γιάλοβα αμμώδης, οργανωμένη, με σήμα κατατεθέν το ναυαγισμένο βαπόρι. Ρωμανού στο χωριό Ρωμανός παραλία με ψιλή άμμο. Μεθώνη με ρηχά νερά, Λάμπες οι Εμπρός και οι Πίσω, Φοινικούντα στο ομώνυμο γραφικό ψαροχώρι (20 χλμ. από Πύλο), Τσαπί οργανωμένη, Λούτσα δίπλα στη Φοινικούντα, Μαράθι μικρό και μεγάλο, παραλία Κάστρου Κορώνης, Ζάγκα οργανωμένη κάτω από το Κάστρο Κορώνης κ.ά.
  6. Ναυαρίνεια: Ο δήμος Πύλου-Νέστορος, κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου, πραγματοποιεί εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης στην ιστορική Ναυμαχία του Ναυαρίνου (20 Οκτωβρίου 1827).
  7. Τοπικά προϊόντα/γεύσεις: Ελαιόλαδο, κορωναίικες ελιές, σταφίδες, κρασί, σταφύλια, σύκα, εσπεριδοειδή, βραστή γίδα, βακαλάος με σκορδαλιά, γουρνοπούλα, σύγκλινο, λουκάνικα με πορτοκάλι, παστό με πορτοκάλι, τηγανίτες πασπαλισμένες με μυζήθρα και ελαιόλαδο, τυρί σφέλα, δίπλες, λαλάγγια, μέλι, παστέλι, ούζο, βαλσαμικό ξύδι, τραχανάς, χυλοπίτες, αρωματικά φυτά και βότανα.

* Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Το σκίτσο της ημέρας


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου