6.4.19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πότε θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Με θερινό ωράριο λειτουργούν τα καταστημάτων της Καλαμάτας. Όπως ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο τα καταστήματα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι ανοικτά  

Δευτέρα: 8:30 - 14:00 (κλειστά το απόγευμα)
Τρίτη: 8:30 - 14:00 και 18:00 - 21:00
Τετάρτη: 8:30 - 14:00 (κλειστά το απόγευμα)
Πέμπτη: 8:30 - 14:00 και 18:00 - 21:00
Παρασκευή: 8:30 - 14:00 και 18:00 - 21:00
Σάββατο: 8:30 - 14:30 (κλειστά το απόγευμα)

Από την Κυριακή 21 Απριλίου (των Βαϊων) θα ισχύσει και το εορταστικό ωράριο. Την Μεγ. Εβδομάδα τα καταστήματα θα είναι ανοικτά:

Κυριακή των Βαϊων (21/4) 11:00 - 15:00
Μ. Δευτέρα (22/4) 8:30 - 14:00,  17:30 - 21:00
Μ. Τρίτη (23/4) 8:30 - 4:00, 17:30 - 21:00
Μ. Τετάρτη (24/4) 8:30 - 14:00, 17:30 - 21:00
Μ. Πέμπτη (25/4) 8:30 - 14:00, 17:30 - 21:00
Μ. Παρασκευή (26/4) 8:30 - 15:00
Μ. Σάββατο (27/4) 8.30 - 17:00
Τρίτη (30/4) 8:30 - 14:00, 18:00 - 21:00

Όλα τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα (28 και 29 Απριλίου) και την Πρωτομαγιά.

Κι άλλη μετακίνηση της ΔΗΜΑΡ και του προέδρου της

Από το ΚΙΝΑΛ και τη Φώφη Γεννηματά, η ΔΗΜΑΡ του Θαν.Θεοχαρόπουλου μετακινήθηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας αντιδράσεις στο χώρο.
Δεν πρόλαβε να φτάσει ο πρόεδρος Θαν. Θεοχαρόπουλος στο Γαλάτσι για την ομιλία Τσίπρα (φωτογραφία με την Μαρ. Ρεπούση) και με ανακοίνωσή τους οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, καθώς και μέλη της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ εκφράζουν τη διαφωνία τους με την απόφαση για την πολιτική αυτή «ένωση». Σε ανακοίνωσή τους τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ αναφέρουν:
«μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφασίστηκε η σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές. Επειδή διαφωνούμε με την πολιτική λογική του εγχειρήματος που είναι ανακόλουθη με τη μέχρι τώρα πορεία μας, δηλώνουμε ότι καταψηφίσαμε τη σχετική εισήγηση του προέδρου και δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη των οργάνων της ΔΗΜΑΡ».
ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ
Να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ. Στην απόφαση, η οποία ψηφίστηκε με  ποσοστό 91% (30 ψήφους υπέρ και 3 κατά) τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «θεωρούμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι το παρόν και κυρίως το μέλλον για την ανάγκη ανάδειξης μιας πραγματικά προοδευτικής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμερίζοντας άλλα όχι σβήνοντας, τις διαφορές μας για το παρελθόν, για κυβερνητικές πολιτικές που ασκήθηκαν και τις υπαρκτές μας διαφωνίες σε μια σειρά ζητημάτων», «Η συνεργασία αυτή», προστίθεται, «θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Οι πολιτικές θέσεις της ΔΗΜΑΡ θα εκφράζονται με αυθεντικό τρόπο, μέσω της πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ με το δικό της διακριτό πλαίσιο θέσεων θα έχει θετική συμβολή στο να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να συντελεστεί στη χώρα μια πραγματικά προοδευτική αλλαγή με σύγχρονο, ρεαλιστικό, μεταρρυθμιστικό σχέδιο».

«Χρυσή» θα πληρώσουν την ανανέωση διπλώματος οι ηλικιωμένοι !

Χαράτσι 113 ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν οι ηλικιωμένοι με ηλικία από 74 ετών και άνω οι οποίοι θέλουν να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησής τους αφού βέβαια περάσουν και τις… εξετάσεις.
 
Τα τέσσερα ηλεκτρονικά παράβολα συνολικού κόστους 113 ευρώ περιλαμβάνουν:
 
Ανανέωση άδειας οδήγησης 50 ευρώ (κωδικός e-παραβόλου «23»)

Εκτύπωση εντύπου άδειας οδήγησης 30 ευρώ (κωδικός e-παραβόλου «28»)

Χαρτόσημο ανανέωσης άδειας οδήγησης 18 ευρώ (κωδικός e-παραβόλου «65»)

Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς (Πρακτική εξέταση) 15 ευρώ(κωδικός e-παραβόλου «2038»)

*Σημείωση: Υπάρχει επιπλέον χρέωση (προμήθεια) για κάθε παράβολο από οποιαδήποτε τράπεζα.

Επίσης αν η άδεια οδήγησης είναι φθαρμένη ή έχουμε αλλαγή στοιχείων, χρειάζεται επιπλέον παράβολο 9,02 ευρώ.

Οι ειδικές δοκιμασίες

Σε έγγραφο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προς τις Διευθύνσεις Μεταφορών αλλά και τις ασφαλιστικές εταιρείες τονίζεται, ότι, κατά την πρακτική εξέταση των οδηγών άνω των 74 ετών, δεν διενεργούνται οι ειδικές δοκιμασίες, εξαιρουμένων:

– του ελέγχου για την προετοιμασία του οχήματος και επιπλέον, κατά την εξέταση με δίκυκλο, του ελέγχου για τη χρήση κράνους και λοιπών προστατευτικών.

– του ελέγχου για τη λήψη μέτρων ασφαλείας κατά την έξοδο από το όχημα, ή αντιστοίχως, κατά την εξέταση με δίκυκλο, του ελέγχου για την ακινητοποίηση, στάθμευση δικύκλου και ασφαλή απομάκρυνση από αυτό.

Αρμόδια Υπηρεσία για την ανανέωση της άδειας είναι η οικεία Υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας της Περιφέρειας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου, στην οποία πρέπει να προσέρχεται ο ενδιαφερόμενος (ή το εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο) για να υποβάλλει τη σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση.

Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή ισχύοντος ελληνικού διαβατηρίου ή ατομικού βιβλιαρίου υγείας.

Οποιοδήποτε ισχύον δημόσιο έγγραφο, εφόσον ο ενδιαφερόμενος δεν είναι Έλληνας υπήκοος, το οποίο πιστοποιεί τη συνήθη διαμονή του ενδιαφερομένου στην Ελλάδα.

2 τουλάχιστον πιστοποιητικά υγείας (από παθολόγο και οφθαλμίατρο) ή

4 τουλάχιστον (από παθολόγο, οφθαλμίατρο, ωτορινολαρυγγολόγου και νευρολόγο) όταν ο υποψήφιος είναι πάνω από 80 ετών και φωτοαντίγραφα των αποδεικτικών πληρωμής των γιατρών.

Τα πιστοποιητικά αυτά γίνονται δεκτά από την αρμόδια Υπηρεσία εφόσον κατατίθενται εντός εξαμήνου από την έκδοσή τους.

4 τουλάχιστον πρόσφατες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, οι 2 προσκομίζονται στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών (1 για το έντυπο της άδειας και 1 για κάθε Δ.Ε.Ε.) και οι υπόλοιπες ( 2 ή 4 κατά περίπτωση) στους ιατρούς που διενεργούν την εξέταση.

Φωτοαντίγραφο του εντύπου της ισχύουσας άδειας οδήγησης.

Τα 4 παράβολα.

Ο ενδιαφερόμενος δηλώνει στην αίτηση το όχημα με το οποίο θα διενεργείται η πρακτική εξέταση και υποβάλλει φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του.

Προγραμματισμός πρακτικής εξέτασης

Μετά την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, η αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών:

Εκδίδει Δελτίο Εκπαίδευσης και Εξέτασης (Δ.Ε.Ε.). Σε περίπτωση ανανέωσης άδειας οδήγησης δικύκλου ή φορτηγού ή λεωφορείου, ελέγχει και διασφαλίζει ότι το δίκυκλο ή το φορτηγό ή το λεωφορείο, ανήκει στην κατηγορία που αιτείται ο ενδιαφερόμενος για ανανέωση και αναγράφει στο ΔΕΕ τον αριθμό κυκλοφορίας και την κατηγορία στην οποία ανήκει το όχημα.

Σε περίπτωση ανανέωσης άδειας οδήγησης οχήματος κατηγορίας Β, ο αριθμός κυκλοφορίας του δύναται να αναγράφεται στο ΔΕΕ απ’ τους εξεταστές κατά την πρακτική εξέταση.

Παράλληλα προγραμματίζει την πρακτική εξέταση και ενημερώνει σχετικά τον ενδιαφερόμενο.

Το Δ.Ε.Ε. που εκδίδεται το έχει υποχρεωτικά μαζί του ο ενδιαφερόμενος κατά την πρακτική εξέταση.

Η πρακτική εξέταση διενεργείται χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή με όχημα της κατηγορίας που επιθυμεί να ανανεώσει ο ενδιαφερόμενος.

Υπενθυμίζεται ότι, για τα δίκυκλα ή φορτηγά ή λεωφορεία είναι υποχρεωτική στο Δ.Ε.Ε. η αναγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του δικύκλου ή φορτηγού ή λεωφορείου και της κατηγορίας στην οποία ανήκει.

Το όχημα πρέπει να φέρει όλα τα έγγραφα για τη νόμιμη κυκλοφορία του (άδεια κυκλοφορίας, δελτίο τεχνικού ελέγχου, κάρτα καυσαερίων, ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή ειδικό σήμα ασφάλισης, απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας).

Σε περίπτωση που το όχημα που χρησιμοποιείται στη δοκιμασία δεν ανήκει στον ενδιαφερόμενο, απαιτείται παραχώρηση του οχήματος από τον ιδιοκτήτη στον ενδιαφερόμενο με υπεύθυνη δήλωση (με γνήσιο υπογραφής), την οποία φέρει μαζί του ο ενδιαφερόμενος την ημέρα της πρακτικής εξέτασης και την επιδεικνύει στον εξεταστή προκειμένου να διενεργηθεί η εξέταση.

Το όχημα που χρησιμοποιείται στη δοκιμασία, οφείλει να διαθέτει ισχύον ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την κάλυψη της έναντι τρίτων αστικής ευθύνης από ατύχημα κατά την κυκλοφορία του.

Διευκρινίζεται ότι το προσκομιζόμενο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ισχύει κατά την ημέρα της πρακτικής εξέτασης, ακόμη και αν η άδεια οδήγησης του ενδιαφερομένου έχει λήξει.

Η πρακτική εξέταση

Η πρακτική εξέταση ξεκινά με τον έλεγχο από τον εξεταστή των απαραίτητων εγγράφων του οδηγού (όπως ταυτότητα, διαβατήριο και άδεια οδήγησης) και του οχήματος (άδεια κυκλοφορίας, δελτίο τεχνικού ελέγχου, κάρτα καυσαερίων, ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή ειδικό σήμα ασφάλισης, απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας).

Σε περίπτωση που στον ενδιαφερόμενο έχει χορηγηθεί, βεβαίωση παράτασης ισχύος της άδειας οδήγησης, ο ενδιαφερόμενος φέρει υποχρεωτικά μαζί του τη βεβαίωση αυτή την ημέρα της πρακτικής εξέτασης και την επιδεικνύει στον εξεταστή προκειμένου να διενεργηθεί η εξέταση.

Η προαναφερθείσα βεβαίωση ισχύει έως την ημερομηνία της πρακτικής εξέτασης και παραδίδεται στον εξεταστή μετά το τέλος της εξέτασης.

Κατά το ξεκίνημα του οχήματος από θέση στάθμευσης ο ενδιαφερόμενος ανάβει φλας και ελέγχει από τους καθρέπτες και γυρίζοντας το κεφάλι ελαφρά προς τα πίσω αν οι συνθήκες του επιτρέπουν να ξεκινήσει (όπως να μην πλησιάζει όχημα και να μην κινείται πεζός ή ζώο πλησίον του οχήματος).

Κατά τη διάρκεια της πορείας, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να τηρεί την οριζόντια και κάθετη σήμανση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η πρακτική εξέταση με όχημα κατηγορίας Β, πέραν της πορείας, περιλαμβάνει τον έλεγχο για την προετοιμασία του οχήματος πριν ξεκινήσει και τον έλεγχο για τη λήψη μέτρων ασφαλείας κατά την έξοδο από το όχημα.

Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να απαντήσει σε 3 τουλάχιστον από τις 4 θεωρητικές ερωτήσεις που θα του κάνει ο εξεταστής για να διαπιστώσει εάν έχει τις απαραίτητες γνώσεις για τα έγγραφα που πρέπει να φέρουν οδηγός και όχημα, για τη σωστή προετοιμασία και την ασφαλή χρήση του οχήματος, καθώς και για τα βασικά συστήματα του οχήματος όπως ελαστικά, φρένα, λιπαντικά και λοιπά υγρά του οχήματος, φώτα, φλας, κόρνα και λοιπό εξοπλισμό στο ταμπλό του οχήματος.

Επίσης, ο ενδιαφερόμενος ελέγχεται στη ρύθμιση του καθίσματος, των καθρεπτών, των ζωνών ασφαλείας, των προσκέφαλων (εφόσον υπάρχουν) και στην ασφάλιση των πορτών.

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να βεβαιωθεί ότι οι εξεταστές φορούν σωστά τις ζώνες ασφαλείας.

Ο ενδιαφερόμενος απορρίπτεται εάν δεν απαντήσει σωστά στις 3 τουλάχιστον από τις 4 ερωτήσεις που θα του κάνει ο εξεταστής.

Ο ενδιαφερόμενος, όταν επιστρέψει στο σημείο έναρξης της εξέτασης, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο φλας, σταθμεύει το όχημα, σβήνει τον κινητήρα και τις άλλες καταναλώσεις (όπως φώτα, κλιματισμό) και ασφαλίζει το όχημα με το χειρόφρενο και βάζοντας στο κιβώτιο την κατάλληλη ταχύτητα (πρώτη ή όπισθεν εάν έχει σταθμεύσει σε κατήφορο).

Ακολούθως, βγάζει τη ζώνη ασφαλείας και βγαίνει απ’ το όχημα ελέγχοντας απ’ τους καθρέπτες και γυρνώντας πίσω το κεφάλι πριν ανοίξει την πόρτα.

Ο ενδιαφερόμενος απορρίπτεται εάν δεν κάνει σωστά μία από τις παραπάνω ενέργειες.

Η πρακτική εξέταση ολοκληρώνεται στο σημείο εκκίνησης με ενημέρωση του ενδιαφερομένου για το αποτέλεσμά της.

Σε περίπτωση αποτυχίας, ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται από τον εξεταστή για τη δυνατότητα επανεξέτασής του από πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια επιτροπή.

SZ: Κρυμμένες κάμερες σε διαμερίσματα Airbnb

Η Airbnb θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες νεοσύστατες επιχειρήσεις παγκοσμίως και η αξία της έφτασε σχεδόν τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια στο χρηματιστήριο.
Μια οικογένεια από τη Νέα Ζηλανδία ανακάλυψε όμως ότι είχαν καταγραφεί όλες οι ιδιωτικές της στιγμές σε μια επίσκεψη στην Ιρλανδία μέσω μιας κρυφής φωτογραφικής μηχανής στο διαμέρισμα που είχε νοικιάσει μέσω Airbnb, γράφει η γερμανική S?ddeutsche Zeitung.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτονται περιπτώσεις μυστικής βιντεοσκοπησης σε ένα διαμέρισμα Airbnb. Η εταιρεία έχει κανόνες που το απαγορεύουν αυτό, αλλά αντιδρά ελάχιστα, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα S?ddeutsche Zeitung.
Η οικογένεια του Αντριου Μπάρκερ από τη Νέα Ζηλανδία θέλησε να κάνει διακοπές στο Κορκ της Ιρλανδίας. Μετά από καιρό ο Αντριου που εργάζεται στον τομέα της πληροφορικής είδε λιγες μέρες μετά στο διαδίκτυο μια φωτογραφία της οικογένειάς του που δεν την είχαν τραβήξει οι ίδιοι. Όπως αποκαλύφθηκε είχε χρησιμοποιηθεί μια κρυφή κάμερα που είχε τοποθετηθεί στο διαμέρισμα Airbnb. Ο Μπάρκερ ζήτησε και έγινε έλεγχος από την αστυνομία, η οποία βρήκε μια κάμερα σε λειτουργία ζωντανής ροής. «Ήταν ένα σοκ, ένα τρομερό συναίσθημα», είπε η σύζυγός του, Νελι, στο CNN.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ιδιοκτήτες Airbnb προσπαθούν να κατασκοπεύσουν τους καλεσμένους τους. Το 2013, ένας Γερμανός τουρίστας στην Καλιφόρνια βρήκε μια φωτογραφική μηχανή στο διαμέρισμα της Airbnb , κρυμμένη σε ένα ντουλάπι. Στις αρχές του 2015, μια ομάδα τουριστών ανακάλυψε τρεις κάμερες στο διαμέρισμά τους στο Μόντρεαλ του Καναδά, συμπεριλαμβανομένης και μιας σε ένα από τα υπνοδωμάτια.
"Η Airbnb δεν φαίνεται να κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης"
Ο Γερμανός τουρίστας άσκησε αγωγή εναντίον της Airbnb και αργότερα ήρθε τελικά σε εξωδικαστική συμφωνία με την εταιρεία. Από τον Σεπτέμβριο του 2014, η πλατφόρμα έχει βάλει πάντως επίσημους Όρους Χρήσης, υποχρεώνοντας τους ιδιοκτήτες να απαγορεύουν κάμερες. Σε υπνοδωμάτια ή τα μπάνια απαγορεύονται πλήρως.
Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν πάντα περιπτώσεις μυστικής επιτήρησης - και όλοι έχουν ένα κοινό πράγμα: οι ενεχόμενοι παραπονούνται για μια ανεπαρκή αντίδραση εκ μέρους της εταιρείας. «Η Airbnb δεν φαινόταν να κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, μας αντιμετώπισαν ως μια κανονική ακύρωση», ανέφερε Νέλι Μπάρκερ.
Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μπλοκαρίστηκε προσωρινά στην πλατφόρμα, στη συνέχεια όμως «αποκαταστάθηκε» και τελικά αποκλείστηκε τελείως μόνον όταν τα μέσα ενημέρωσης της Νέας Ζηλανδίας αποκάλυψαν την υπόθεση. Σε δήλωσή της η Airbnb ανέφερε στο CNN ότι η αρχική αντιμετώπιση του προβλήματος δεν ανταποκρίνεται στα δικά της υψηλά πρότυπα. Η ίδια ανακοίνωση της εταιρίας εστάλη στο περιοδικό Fast Company, το οποίο είχε αναφέρει την περίπτωση ενός καθηγητή στην Πενσυλβάνια.
Στην περίπτωση του Γερμανού τουρίστα, εκπρόσωπος της Airbnb είχε δηλώσει στην S?ddeutsche Zeitung το 2016 ότι «πάνω από 65 εκατομμύρια επισκέπτες είχαν θετικές και αξιόπιστες εμπειρίες με την Airbnb». Η υποτιθέμενη κάμερα είναι μια «εξαιρετικά σπάνια περίπτωση». Και στην πραγματικότητα, δεκάδες χιλιάδες μισθώσεις περνούν από την πλατφόρμα κάθε χρόνο χωρίς καμιά καταγγελία.
Εν πάση περιπτώσει, οι Μπάρκερς δεν έχασαν την εμπιστοσύνη τους στην εταιρία. Είναι όμως πλέον πολύ πιο προσεκτικοί και συνιστούν σε όλους τους ταξιδιώτες να ενημερώνονται για πιθανή ύπαρξη κάμερας, όπως δήλωσαν στο CNN. Όταν αποκαλύφθηκε μάλιστα το περιστατικό στην Ιρλανδία, η οικογένεια είχε ήδη μεταβεί στη Βουδαπέστη. Ερωτηθείσα για το πού έμειναν στην ουγγρική πρωτεύουσα, η Νελι Μπάρκερ απάντησε στο CNN: «Μένουμε σε Airbnb».

«ΠΙΝΟΚΙΟ» στην Καλαμάτα

«ΠΙΝΟΚΙΟ»

Ο Τζεπέτο, ένας άνθρωπος μόνος στη ζωή, μην έχοντας την τύχη να έχει δικό του παιδί, 
φτιάχνει μια ξύλινη μαριονέτα να του κρατάει συντροφιά τις στιγμές της μοναξιάς του. 
Η καλή Νεράιδα θέλοντας να κάνει χαρούμενο το Τζεπέτο, δίνει ζωή στη ξύλινη κούκλα. 
Με έκπληξη και μεγάλη χαρά ο Τζεπέτο βαφτίζει το «παιδί» του Πινόκιο.   
Ένα παιδί που έχει δίψα να γνωρίσει τα πάντα στη ζωή αλλά και μεγάλη αφέλεια 
στους κινδύνους που κρύβονται…

Χειροποίητες μαριονέτες, φανταστικά κουστούμια, πλούσια σκηνικά,
γέλιο και μηνύματα για παιδιά και μεγάλους από το μοναδικό «Πινόκιο»


Στο ρόλο του Πινόκιο ακούγεται ο
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗΣ
και του γρύλου ο
ΣΟΛΩΝ ΤΣΟΥΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Απριλίου 12:00μ.μ. και 5:00μ.μ. στο
Cine Center Καλαμάτας (Καλλιπάτειρας 16)
Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 7€ / Ανέργων, Πολυτέκνων, Ομαδικά:5€ 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 6€ (καταστήματα PUBLIC και online στο TicketServices.gr)


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ: Νίκος Γκότσης    ΣΤΙΧΟΙ: Λίλιαν Τσέρτου   
 ΜΟΥΣΙΚΗ:  Ακης Φλωρεντής  
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θανάσης Γκότσης    ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παναγιώτα Μωυσιάδου 
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Μίνα Μαυρομάτη    ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Ειρήνη Γκότση   
 ΣΚΗΝΙΚΑ: Τάκης Αγραπιδάκης  
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΩΝ: Νίκος & Θανάσης Γκότσης 

ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ: Θανάση Τσαλταμπάση, Σόλων Τσούνη, Μαρίλια Νομικού, 
Νικήτα Αναστόπουλο, Παναγιώτα Μωυσιάδου, Άγγελο Σταυρόπουλο, Νικόλα Γκότση.
Η ηχογράφηση έγινε στο In Vitro studio

Η Γραμματέας Διαφθοράς εμφανίζεται ως δικηγόρος εταιρείας συμφερόντων του Αρτεμίου

Ολοένα και περισσότερες γίνονται οι αποκαλύψεις που αφορούν την υπόθεση "Μανώλη Πετσίτη", δημιουργώντας ακόμη περισσότερα ερωτήματα για το δίκτυο προσώπων που εμπλέκεται.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το "Πρώτο Θέμα της Κυριακής", η Νατάσα Ξεπαπαδέα, σημερινή γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και διορισμένη από τον Ιούνιο του 2015 ως διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος το 2016, το 2017 και το 2018 της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd με έδρα τα γραφεία του Αρτεμίου στη Λευκωσία.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυρία Ξεπαπαδέα αντιδίκησε με το Ελληνικό Δημόσιο το 2018 υπερασπιζόμενη την κυπριακή εταιρεία.

Φράουλες χωρίς φυτοφάρμακα, με τη βοήθεια... μανιταριών


Καθαρή, «δίκαιη» και βουνίσια φράουλα, καλλιεργεί εδώ και λίγους μήνες ένας νέος αγρότης στις πλαγιές του Βερτίσκου Θεσσαλονίκης  δίνοντας τη δική του απάντηση στα πρόσφατα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τις φράουλες ως τα πιο επιβαρυμένα με φυτοφάρμακα φρούτα.
Ο Γιώργος Τσέλιος ξεκίνησε την καλλιέργεια φράουλας το καλοκαίρι του 2017, σε τρία στρέμματα, στον ορεινό Βερτίσκο (800 μέτρα υψόμετρο), χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων ή άλλων βιολογικών σκευασμάτων καταπολέμησης ασθενειών.
«Όλα τα σκευάσματα επηρεάζουν τις ουσίες της φράουλας που είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό μας. Επιπλέον, το έδαφος που έχω φυτέψει δεν είχε καλλιεργηθεί για τουλάχιστον 80 χρόνια, είναι ξεκούραστο και έχει αναπτυχθεί η τοπική βλάστηση βελανιδιάς, κρανιάς, γαύρου και φράξου, από την οποία προέρχονται και τα μοναδικά επιπλέον προϊόντα λίπανσης αυτής της καλλιέργειας, το πλούσιο φυλλόχωμα και το πριονίδι» εξηγεί στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 30χρονος αγρότης.
«Άλλωστε», όπως συμπληρώνει, «τα εδάφη του Βερτίσκου ευνoούν αυτή την καλλιέργεια, όπως και όλων των κόκκινων φρούτων, καθώς είναι πολύ πλούσια σε σίδηρο, το ιχνοστοιχείο δηλαδή που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη της φράουλας».

Νατάσα Καραθάνου

Βασίλης Κοσμόπουλος: Είναι αντιδεοντολογική η επιλογή τώρα καλλιτεχνικού διευθυντή για το Μέγαρο Χορού

Το 2008 τονίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον κο Δήμαρχο την ανάγκη να συζητήσουμε και έγκαιρα να αποφασίσουμε τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Μεγάρου Χορού. 
Σήμερα εντελώς ξαφνικά, με καθυστέρηση 10 ετών, επιχειρείται από τη Δημοτική Αρχή η επιλογή, με συνοπτικές διαδικασίες, Καλλιτεχνικού Διευθυντή για το Μέγαρο Χορού, χωρίς να έχει αποφασισθεί ο τρόπος διοικήσεως αυτού.
Του ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ
Πολιτικού μηχανικού, υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας
Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής ,λίγους μήνες πριν από την ολοκλήρωση της θητείας της, να δεσμεύσει με αποφάσεις της, τις οποίες επί μία δεκαετία καθυστέρησε να λάβει,      τις επιλογές της επομένης Δημοτικής Αρχής θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογική και την καλούμε να διακόψει άμεσα τη διαδικασία αυτή. Θυμίζουμε ότι ο κος δήμαρχος ως υποψήφιος περιφερειάρχης ζήτησε από τον κο περιφερειάρχη η απόφαση για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων να ληφθεί από την επόμενη περιφερειακή αρχή.
Ο τρόπος διοικήσεως και λειτουργίας του Μεγάρου Χορού πρέπει πλέον να είναι επιλογή της επόμενης Δημοτικής Αρχής.


Υποφέρετε από καούρες; - Τι δεν πρέπει να τρώτε

Ποιες τροφές προκαλούν καούρες

Οι καούρες είναι ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες, είτε τρώνε πολύ, είτε λίγο. Το αίσθημα του καψίματος είναι ένα ενοχλητικό σύμπτωμα το οποίο ταλαιπωρεί εκατοντάδες ανθρώπους.

Για να αποφύγετε τα ενοχλητικά συμπτώματα από τις καούρες δείτε ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνετε με μέτρο: 

Πικάντικα φαγητά: Όσα φαγητά είναι καυτερά και επομένως πικάντικα, καθώς περιέχουν πολύ πιπέρι ή τσίλι καλό είναι να αποφεύγονται καθώς οξύνουν το πρόβλημα.

Ντομάτες:
Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο ενώ έχουν και υψηλό βαθμό οξύτητας, που ανεβάζουν το γαστρικό οξύ από το στομάχι στο στόμα. Το ήμισυ του παντός είναι να μην καταναλώνετε ντομάτες σε υπερβολικές ποσότητες.

Χυμοί: Οι περισσότεροι φρέσκοι χυμοί ενοχοποιούνται για τις καούρες αφού σχεδόν όλα τα εσπεριδοειδή είναι όξινα. 

Δυόσμος: Μην τρώτε φαγητά που περιέχουν δυόσμο καθώς πολλοί μελετητές τον κατατάσσουν στο νούμερο ένα τρόφιμο που προκαλεί καούρα. 

Πολλά λιπαρά: Σχεδόν όλες οι τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι όξινες μπορεί να αυξήσουν το αίσθημα του καψίματος στο στομάχι. Έτσι μην τρώτε τυρί, ξηρούς καρπούς, μπριζόλες και άλλα. 

Αλκοόλ: Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας οινοπνεύματος μπορεί να επιδεινώσει το αίσθημα για καούρες. 

Προσοχή στο καφέ και στα ανθρακούχα: Για να μην ταλαιπωρήστε από τα ενοχλητικά συμπτώματα της καούρας καλό είναι συνιστούν οι ειδικοί να αποφεύγεται να πίνετε μεγάλες ποσότητες καφεΐνης ή αναψυκτικών με ανθρακικό.


iatropedia

ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΝΤΡΟΠΗ !!! Πρόστιμο 200 ευρώ και δικαστήριο για 80 χρονη γιαγιά που πουλούσε ζοχούς που μάζεψε μόνη της !!!

Μετά την 90χρονη γιαγιά Σουζάνα με τα τερλίκια στην Θεσσαλονίκη, μια άλλη 80χρονη γιαγιά με ζοχιές (χόρτα αυτή τη φορά) θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη και να πληρώσει πρόστιμο 200 ευρώ. 
Σύμφωνα με το pieria.tv η σύλληψη της ηλικιωμένης έγινε πέρυσι τον Μάρτιο. Αστυνομικοί της Κατερίνης, μετά από καταγγελία έφτασαν στο σημείο της οδού 16ης Οκτωβρίου, όπου και πλησίασαν την 80χρονη γιαγιά Παρθένα Αλχαζίδου διότι είχε απλωμένες σε χαμηλό πάγκο λίγα κιλά ζοχιές (χόρτα για σαλάτα που μάζεψε μόνη της) για να τις πουλήσει για πενταροδεκάρες!
 Η αστυνομία Κατερίνης την προσήγαγε στον Τμήμα με την αιτιολογία ότι δεν είχε άδεια υπαίθριου εμπορίου ούτε και πιστοποιητικό υγείας! Αφού της επεβλήθη πρόστιμο 200 ευρώ, αφέθηκε ελεύθερη. 
Πριν από λίγες ημέρες η κυρία Παρθένα έλαβε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης Κλητήριο Θέσπισμα για τακτική δικάσιμο όπου της ζητούν να προσέλθει στο δικαστήριο να δικαστεί στις 7 Ιουνίου 2019 για 6 κιλά ζοχιές (αξίας ούτε 5 ευρώ) που πουλούσε δίχως πιστοποιητικό υγείας!
πηγή

Τροφική δηλητηρίαση: Τα πέντε μεγάλα λάθη που κάνουν όλοι στην κουζίνα

Η τροφική δηλητηρίαση προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με βακτήρια (όπως η σαλμονέλα ή το E. coli) και μπορεί να προκαλέσει έντονο κοιλιακό πόνο, εμετό και διάρροια.

 Τα συμπτώματα αυτά ξεκινούν κατά κανόνα λίγες ώρες μετά τη μόλυνση.

Αυτά είναι γνωστά, αλλά τώρα, ειδικοί αποκαλύπτουν τους πέντε βασικούς λόγους που οι άνθρωποι μπορεί να υποφέρουν από τροφική δηλητηρίαση
Συγκεκριμένα, ερευνητές την Ασφάλεια των Τροφίμων, από την Βασιλική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας (RSPH) της Αγγλίας αποκάλυψαν τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι στον χειρισμό και την επεξεργασία των τροφίμων.
Εκτός από το πιο διαδεδομένο και θεραπευτικό λάθος υγιεινής (να μην πλένετε τακτικά και επιμελώς τα χέρια σας) τα άλλα λάθη είναι:

“Φαίνεται εντάξει και μυρίζει καλά”
Ένα συχνό λάθος είναι ότι τα επικίνδυνα παθογόνα στα τρόφιμα πρέπει να είναι ανιχνεύσιμα μέσω όρασης, οσμής ή γεύσης. Στην πραγματικότητα, πολλά από τα πιο επιβλαβή και ευρέως διαδεδομένα παθογόνα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες (μέχρι και θάνατο) ακόμα και σε ελάχιστες συγκεντρώσεις που δεν επηρεάζουν καθόλου τη γεύση, την εμφάνιση, την μυρωδιά ή την υφή του φαγητού.

Χρησιμοποιείτε το ίδιο σκεύος ή πηρούνι/μαχαίρι/λαβίδες για όλα
Πολλοί διαδίδουν παθογόνους οργανισμούς μέσω του εξοπλισμού στην κουζίνα, όταν μεταχειρίζονται το ωμό κρέας, ή το μαγειρεμένο κρέας ή μερικές φορές ακόμη και τις σαλάτες με τα ίδια όργανα (πηρούνια, μαχαίρια, λαβίδες κλπ).

Το χειρότερο πιθανό λάθος φυσικά είναι να χρησιμοποιείτε το ίδιο πηρούνι για να μεταχειριστείτε τα ωμά πουλερικά (π.χ. κοτόπουλο) και τα υπόλοιπα τρόφιμα στο τραπέζι σας.

Δεν διαχωρίζετε τα ωμά από τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα
Οι ειδικοί για την ασφάλεια των τροφίμων αναφέρουν ότι πολλοί άνθρωποι δεν αναλογίζονται τους αυξημένους κινδύνους για δηλητηρίαση από τρόφιμα που έρχονται (ακόμα και με ελάχιστη) επαφή ωμού κρέατος με έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα.

Το καμπυλοβακτήριο (Campylobacter) βρίσκεται στην εξωτερική συσκευασία του 5,7% των κοτόπουλων σούπερ μάρκετ, υπογραμμίζοντας τη σημασία του διαχωρισμού των τροφίμων από τη στιγμή που μπαίνουν ακόμα και στο καρότσι αγορών.

Το πώς πλένετε το ωμό κοτόπουλο
Το καμπυλοβακτήριο, το οποίο βρίσκεται σχεδόν στο 60% των δειγμάτων κοτόπουλου που εξετάζονται τακτικά από την RSPH, θα σκοτωθεί με το προσεγμένο μαγείρεμα, αλλά θα μπορούσε να εξαπλωθεί στις επιφάνειες της κουζίνας, όταν επιχειρείτε να το πλύνετε κάτω από τη βρύση.

Κατοικίδια στην κουζίνα
Αυτή είναι μια κοινή πρακτική στις οικιακές κουζίνες. Ακόμη και σε σπίτια όπου τα κατοικίδια ζώα δεν πλησιάζουν τους πάγκους της κουζίνας, μπορεί να εξαπλωθούν πάσης φύσεως παθογόνα. Το καλύτερο είναι να μην μπαίνουν ποτέ τα κατοικίδιά σας μέσα στην κουζίνα.

 iatropedia.gr

Προσπάθησε να κάνει την πρώην του να ζηλέψει και… ξεφτιλίστηκε στο Facebook

Μία γυναίκα εξέθεσε τον πρώην σύντροφό της με την περίεργη… επιλογή του να την κάνει να ζηλέψει.
 Ο Μάρτιν Κάρινγκτον από το Λιντς μαγνητοσκόπησε τον εαυτό του να φιλιέται με άλλη γυναίκα και το έστειλε στη Ναόμι Ντρίβερς για να την κάνει να ζηλέψει.
Ωστόσο, η κίνησή του δεν προκάλεσε την αναμενόμενη αντίδραση αλλά αντιθέτως η γυναίκα ανήρτησε το βίντεο στο facebook με το ειρωνικό σχόλιο “πώς να με κάνει να ζηλέψω, φίλε μου αυτό; Αυτό δεν είναι καυτό!”.
Οι χρήστες του διαδικτύου τάχθηκαν στο πλευρό της κοροϊδεύοντας τον άνδρα για γλοιώδη συμπεριφορά. Το βίντεο είχε περισσότερα από 66.000 κλικ

Τα 9 χαρακτηριστικά μιας κακής συζύγου … Εσείς πόσα έχετε;

Δεν είναι σπάνιο κατά τη διάρκεια του γάμου ή μιας μακροχρόνιας σχέσης να κουραζόμαστε, να περνάμε περιόδους απογοήτευσης ή νεύρων.

Συνήθως οι γυναίκες έχουμε την τάση να κατηγορούμε τους άντρες ως αδιάφορους για τη σχέση, όμως σπάνια αναλογιζόμαστε αν είμαστε εμείς εκείνες που σαμποτάρουμε τον γάμο μας με την συμπεριφορά μας. 9 χαρακτηριστικές συμπεριφορές όταν εκδηλώνονται συχνά μπορεί να ευθύνονται για τους καυγάδες, την αδιαφορία στη σχέση ή τον χαρακτηρισμό μιας συζύγου ως ΄κακιά’.

Δεν είστε μετριόφρων: Στους περισσότερους καυγάδες δεν παραδέχεστε τα λάθη σας και κατηγορείτε τον σύντροφό σας. Ακόμα κι όταν έχετε δίκιο, αντί να συζητήσετε δεν απευθύνεστε με μετριοφροσύνη στον άλλο αλλά του επιτίθεστε με ατάκες, όπως «δεν θα σου φώναζα, αν άκουγες!».

Είστε επιθετική: Φωνάζετε για το παραμικρό, τον αποκαλείτε με διάφορα προσβλητικά ‘παρατσούκλια’, τον προσβάλετε και τον απειλείτε ψυχολογικά.

Νομίζετε ότι είστε το θύμα: Δεν κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές για να αλλάξει μια κατάσταση αλλά προτιμάτε να γκρινιάζετε και να πιστεύετε ότι είστε ανήμπορη να κάνετε οτιδήποτε περνάει από το χέρι σας για να βελτιωθούν τα πράγματα.

Είστε πονηρή: παραπλανητική: Λέτε ψέματα, δεν αναφέρετε κάτι όταν δεν σας συμφέρει και προδίδετε την εμπιστοσύνη του συντρόφου σας με διάφορους τρόπους (συναισθηματικούς, σεξουαλικούς, οικονομικούς).

Φέρεστε εγωιστικά: Συμπεριφέρεστε ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες και πιστεύετε ότι τα ξέρετε όλα. Επιτίθεστε σε όποιον δεν συμφωνεί μαζί σας και θέλετε να θέσετε τους δικούς σας κανόνες στο σπίτι.\

Έχει αφεθεί: Δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση, αφού ένας άνθρωπος που παίρνει κιλά, δεν γυμνάζεται ή έχει κακές συνήθειες όχι μόνο κάνει τον σύντροφο του να ανησυχεί αλλά δεν μπορεί και να συμμετέχει και σε κοινές δραστηριότητες.
Δεν έχετε καλή σχέση με το… σεξ, το οποίο σημαίνει ότι αρνείστε για μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή είστε κουρασμένη ή απασχολημένη. Καλό είναι να το συζητήσετε με τον σύντροφό σας και όχι να τον αφήσετε να πιστεύει ότι υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα στη σχέση σας.

Δεν είστε τρυφερή: Μια δύσκολη καθημερινότητα μπορεί να απομακρύνει ένα ζευγάρι. Εάν συναντιέστε λίγες ώρες μέσα στην ημέρα και απλά συζητάτε για τα βασικά θέματα του σπιτιού ή των παιδιών, μήπως πρέπει να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο στη σχέση σας;

Είστε αρνητική: Δεν θέλετε να κάνετε τίποτα, δεν συμπαθείτε κανέναν και βλέπετε την αρνητική πλευρά των πραγμάτων. Αυτή η συμπεριφορά συνήθως τρομάζει τον σύντροφό σας, ο οποίος προσπαθεί να φερθεί τόσο προσεχτικά ώστε να μην σας ενοχλήσει. Καλό είναι να κάνετε μια προσπάθεια να δείτε τα πράγματα διαφορετικά πριν σαν κατηγορήσει ως καταπιεστική ή αντικοινωνική.



 boro.gr

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΤΟΥ Γ. ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑ

Από την ίδρυση της «Πελοποννησιακής Συμμαχίας» ξεκαθαρίσαμε ότι είμαστε υπέρ της ενοποίησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το ΑΤΕΙ Πελοποννήσου καθώς και στη δημιουργία νέων τμημάτων εντός της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Διαφωνούμε ριζικά με καταργήσεις τμημάτων ή μεταφορά τους σε άλλη περιοχή. 
Συνεπώς είμαστε ριζικά αντίθετοι με τη μεταφορά του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Πάτρα όπως ριζικά αντίθετοι είμαστε στο να ενταχθούν στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ό,τι δεν επιθυμεί να εντάξει στη δύναμή του το Πανεπιστήμιο Πατρών. 
Θέλουμε ένα πανεπιστήμιο ισχυρό και λειτουργικό και σε αυτή την κατεύθυνση θα αγωνιστούμε.
 
 
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Ιωάννης Μπουντρούκας

ΒΙΝΤΕΟ - Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας προς Λιμενικούς: Που πας ρε Καραμήτρο μέσα στα Εξάρχεια

Την επίθεση που δέχτηκαν στελέχη του λιμενικού στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης, σχολίασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Που πας ρε καραμήτρο; Λιμενικοί μέσα στα Εξάρχεια. Που πας ρε Καραμήτρο; Εδώ δεν πάνε οι δικοί μας. Απαγορεύεται να πάνε στα Εξάρχεια από το κράτος. Είναι κράτος εν κράτει τα Εξάρχεια. Πλέον είναι κράτος. Χθες είδαμε ότι έχουν διμοιρίες, τάγματα», είπε αρχικά ο κ. Μπαλάσκας και πρόσθεσε: «Στο Άγιο Όρος μπορείς να πάς, στα Εξάρχεια όχι. Δεν πάμε γιατί θα μας εξαϋλώσουν, δεν θα μείνει ούτε κοκαλάκι μας. Το επιλέγει η εκάστοτε ηγεσία. Θα έχουμε νεκρούς αστυνομικους αν πάει η Αστυνομία στα Εξάρχεια. Που το στείλανε το σήμα οι λιμενικοί; Στα Εξάρχεια; Εκεί είναι τρεις και ο κούκος. Και το σήμα αν το στείλανε έφυγε αρμοδίως; Πήγε πάνω στις υπηρεσίες; Που ξέρουν τώρα να έρθουν από τα λιμάνια και να κάνουν μέσα στα Εξάρχεια επιχείρηση; Αυτά είναι παλαβά πράγματα. Θα την κάνανε σωστά τη δουλειά τους αν δεν ήταν Εξάρχεια. Αν ήταν Καλλιθέα, Γκύζη. Ιράκ είναι τα Εξάρχεια. Είναι κατακτημένα ελληνικά εδάφη εντός της ελληνικής επικράτειας».
Ο Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε πως «αν τα Εξάρχεια ενημερώθηκαν και πραγματικά δεν ενημέρωσαν αρμοδίως τις άλλες υπηρεσίες όπως είναι η κρατική ασφάλεια και η δίωξη ναρκωτικών τότε υπάρχει πρόβλημα».
«Τα Εξάρχεια δεν είναι πια άβατο, ήταν άβατο. Τα Εξάρχεια τώρα είναι κράτος εν κράτει. Αυτή τη στιγμή έχει δομή μέσα. Υπάρχουν διμοιρίες, υπάρχουν λόχοι, υπάρχουν τάγματα, υπάρχουν καλάσνικοφ. Εκεί δηλαδή δεν ξέρω αν πλέον μπορούμε κι εμείς σαν αστυνομία εάν έχουμε την πολιτική εντολή να τα ξεκαθαρίσουμε, εκεί είναι για το στρατό πια το θέμα», σημείωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.
«To πρόβλημα στα Εξάρχεια είναι διαχρονικό, ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 80, από κάποιο σημείο και μετά υπήρχε μεγάλη ανοχή από την αστυνομία. Από το 2004 και μετά τον άδικο θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Είναι πολύ μεγάλη η γκάμα της εγκληματικότητας στην περιοχή. Εμφανίστηκαν συμμορίες αλλοδαπών και Ελλήνων οι οποίες κάνουν ό,τι θέλουν στην περιοχή. Το βασικό είναι ότι η αστυνομία δεν λειτουργεί στα Εξάρχεια όπως σε άλλες περιοχές στην Αθήνα», δήλωσε στο Θέμα 104,6 και στην εκπομπή των Βασίλη Γούλα και Ελένης Γκρήγκοβιτς ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και κάτοικος της περιοχής Γιώργος Αποστολόπουλος.

«Το άβατο στην περιοχή δεν ξεκίνησε αυτήν την περίοδο αλλά είναι σε μεγαλύτερη ισχύ  από ποτέ. Δεν υπάρχει αστυνομία στα Εξάρχεια, περιμετρικά των Εξαρχείων υπάρχει πολύ έντονη παρουσία αλλά μέσα στα Εξάρχεια δεν υπάρχει τίποτα.  Πολύ έντονη παρουσία της αστυνομίας υπάρχει στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη, υπάρχει μία διάκριση. Ρίχνουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, δεν τολμούν να κάνουν κάτι», πρόσθεσε.

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες που οδηγούν μια γυναίκα στην απιστία!

Δες μερικές συνηθισμένες αιτίες που μπορούν να οδηγήσουν τη γυναίκα σου σε ξένη αγκαλιά.

Την παντρεύτηκες σε μικρή ηλικία

Υπάρχουν ζευγάρια που έχουν παντρευτεί από τα 20 τους όχι από αγάπη αλλά από συνήθεια ο ένας για τον άλλον ή από πίεση του οικογενειακού τους κύκλου, με αποτέλεσμα η γυναίκα με την πρώτη ευκαιρία να αναζητάει καινούργιες σεξουαλικές εμπειρίες. Φυσικά τίποτα δεν είναι απόλυτο, αφού υπάρχουν ζευγάρια που έχουν φτάσει στα βαθιά γεράματα και είναι μαζί από τη παιδική τους ηλικία. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Ωστόσο όταν είσαι από πολύ μικρός παντρεμένος, συνήθως σου βγαίνει ως αντίδραση στο μέλλον όσον αφορά την περιορισμένη σεξουαλική σου εμπειρία.



Το έκανε μόνο για σεξ

Υπάρχουν γυναίκες που αναζητούν απλώς το κάτι διαφορετικό στο σεξ χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν αγαπάνε τον άντρα που έχουν δίπλα τους. Το σκέφτονται ως απλό σεξ και όχι ως κάτι ερωτικό που μπορεί να πληγώσει τον άνθρωπο τους. Μια καινούργια σεξουαλική εμπειρία που την κάνει να ξεφεύγει από τη συνηθισμένη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Ήθελε εκδίκηση

Ίσως να ανακάλυψε την απιστία σου και ήθελε να σου κάνει αντίποινα με τον ίδιο τρόπο χωρίς φυσικά να θέλει να βάλει τέλος στην κοινή σας ζωή. Ήθελε να σε πληγώσει όπως την πλήγωσες εσύ.



Είχε βαρεθεί

Μπορεί να ήταν κλεισμένη όλη μέρα μέσα στο σπίτι. Μπορεί να είχε βαρεθεί να κάνει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια και συ να την αντιμετωπίζεις ως κάτι συνηθισμένο. Ίσως είχες σταματήσει να την βλέπεις ερωτικά ή είχες χάσει το ενδιαφέρον σου για εκείνη. Αναζητούσε την θηλυκότητα της και την βρήκε στην αγκαλιά ενός ξένου άντρα που θα την έκανε να ξανααισθανθεί γυναίκα έστω και για 2 ώρες.

Της αρέσει η παρανομία

Αυτές οι γυναίκες είναι ευχαριστημένες μόνο όταν παίζουν με τους άντρες που έχουν δίπλα τους. Δεν μπορούν να κατασταλάξουν σε έναν μόνο άντρα αλλά αντιθέτως ψάχνουν την επιβεβαίωση στις σεξουαλικές επαφές τους. Τους αρέσει η παρανομία και δεν σκέφτονται πως μπορεί να πληγώσουν τον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους.


manslife.gr!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου