18.11.17

ΒΙΝΤΕΟ - Όταν η τραυματισμένη ΣΥΡΙΖαία δικηγόρος κατηγορούσε τους αστυνομικούς ως φασίστες

Είναι νομική εκπρόσωπος αντιεξουσιαστών και σύμβουλος στο Υπουργείο Δημόσιας Ταξης.
Και ενώ η κοινή γνώμη παραμένει σοκαρισμένη από τον χθεσινό τραυματισμό της δικηγόρου Αναστασίας Τσουκαλά στα Εξάρχεια από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για το Πολυτεχνείο, σε περσινό δημοσίευμα του ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρονταν στον διορισμό της ως αντιπροέδρου στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έπειτα μάλιστα από απόφαση του ίδιου του Νίκου Τόσκα.

ΠΑΝΗΓΥΡΙ στο Twitter με την εισβολή ΤΟΥ "Ρουβικώνα "στο ΥΠΕΘΑ

Δείτε μερικά από τα δεκάδες μηνύματα που ανέβασαν οι χρήστες των social media...

Η selfie που προκάλεσε... διπλωματικό πόλεμο!

Ο διαγωνισμός για της Μις Κόσμος 2017 πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας και δεν αποτελεί έκπληξη πως πολλές από τις διαγωνιζόμενες βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν selfies με τις αντιπάλους της.
Εντούτοις, όταν η Μις Ιράκ, Σάρα Εεντάν, δημοσίευσε μία selfie με την Μις Ισραήλ, Αντάρ Γκάντελσμαν, μπορεί να μην είχε συνειδητοποιήσει πόσο μικτές αντιδράσεις θα συγκέντρωνε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Μις Ισραήλ μοιράστηκε μια παρόμοια φωτογραφία στο λογαριασμό της στο Instagram, αποκαλώντας την Μις Ιράκ «καταπληκτική» και η ανάρτησή της συγκέντρωσε πάνω από 3.000 likes.
Η Γκάντελσμαν ανάρτησε κι άλλες φωτογραφίες με διαγωνιζόμενες στην σελίδα της στο Facebook, ωστόσο, αυτή ήταν που εκνεύρισε πολύ κόσμο.
Η Έενταν, η οποία μεγάλωσε στο Ιράκ και μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να σπουδάσει μουσική, έγραψε στο λογαριασμό της στο Facebook πόσο μεγάλη τιμή αποτελεί γι' αυτήν το γεγονός πως είναι η πρώτη γυναίκα εδώ και 45 χρόνια που εκπροσωπεί τη χώρα της στο διαγωνισμό.
Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράκ, η συγκεκριμένη φωτογραφία των δύο γυναικών «δεν ήταν για το γούστο όλων».
Κάποιοι στον αραβικό κόσμο που κατηγορούν το Ισραήλ για βιαιότητες αντέδρασαν υπερβολικά.
Ο Ασάαντ Αμπουκαλίλ, καθηγητής με έδρα τις ΗΠΑ, δήλωσε: «Η βασίλισσα ομορφιάς του Ιράκ ποζάρει ευτυχισμένη δίπλα στη βασίλισσα ομορφιάς της κατοχής και της βιαιότητας».
Η Μις Ιράκ, Σάρα Έενταν.
Την ίδια ώρα, ο Ιρακινός ακτιβιστής @Alaa τουίταρε: «Μια φωτογραφία ενός Άραβα ή μουσουλμάνου με έναν Ισραηλινό δεν αντανακλά συμφωνία με την πολιτική του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ για εχθρότητα αναφορικά με τα ανθρώπινα και ειρηνικά ζητήματα».
Σε απάντηση στις επικρίσεις, η Εεντάν εξέδωσε ανακοίνωση στο Instagram, λέγοντας πως η Μις Ισραήλ την προσέγγισε για μια φωτογραφία και εξέφρασε την ελπίδα της για ειρήνη μεταξύ των δύο λαών. «Με ρώτησε αν θα μπορούσαμε να βγάλουμε μία φωτογραφία μαζί. Της είπα πως θα χαρώ να διαδώσουμε το μήνυμα. Ο στόχος της φωτογραφίας ήταν μια έκφραση ελπίδας για παγκόσμια ειρήνη».
Συνέχισε λέγοντας πως η φωτογραφία δεν γνώρισε τη υποστήριξη του Ισραήλ. «Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από όποιον θεώρησε πως η φωτογραφία ήταν προσβλητική για το παλαιστινιακό ζήτημα, καθώς δεν ήταν αυτός ο σκοπός της, ήταν απλώς μια έκκληση για ειρήνη και ελπίδα για λύση στην κρίση».
Ωστόσο, πίσω στο Ισραήλ, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Οφιρ Γκέντελμαν, επαίνεσε τη φωτογραφία, αποκαλώντας την «μεγάλο μήνυμα ελπίδας για την περιοχή».

Τρελό πάρτι στο twitter με το γιλέκο του Καραμέρου!«Μπαμπά τι είναι σούργελο;»

Χαμός στα social media, με αφορμή την εμφάνιση του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργου Καραμέρου στο στούντιο του ΣΚΑΪ.
Ο κ. Καραμέρος εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί του Σαββάτου φορώντας ένα φωσφοριζέ μπουφάν εργασίας ή ασφαλείας όπως αλλιώς λέγεται.
Την εμφάνισή του σχολίασε πρώτος ο Γιώργος Αυτιάς, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.
Την σκυτάλη σε χρόνο... dt πήραν δεκάδες πολίτες που δεν μπορούσαν να πιστέψουν όσα έβλεπαν...

dexiextrem

ΦΩΤΟ - Η στιγμή της σύλληψης δασκάλας που περίμενε να κάνει σeξ με μαθητή υπό… το φως των κεριών

Χειροπέδες σε μια 22χρονη καθηγήτρια Φυσικής σε λύκειο στην πόλη Γιούκον πέρασαν αστυνομικοί στην Οκλαχόμα αφού διαπίστωσαν ότι περίμενε στο σπίτι της έναν μαθητή της προκειμένου να κάνουν σεξ υπό το φως των κεριών.
Την 22χρονη Χάντερ Ντέι κατήγγειλαν οι γονείς του μαθητή που ανακάλυψαν στο κινητό του τηλέφωνο γυμνές φωτογραφίες και γραπτά πονηρά μηνύματα της νεαρής καθηγήτριας.
Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι της βρήκαν την Ντέι να περιμένει τον νεαρό στο σαλόνι της στο οποίο είχε σβήσει τα φώτα και είχε ανάψει κεριά.
Πλέον η 22χρονη, η οποία σύμφωνα με τους αστυνομικούς ομολόγησε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τον μαθητή της, κατηγορείται για βιασμό σε δεύτερο βαθμό και κατοχή παιδικής πορνογραφίας και κρατείται με εγγύηση 85.000 δολαρίων.

Προκειμένου οι αστυνομικοί να επιβεβαιώσουν τις καταγγελίες των γονέων έστειλαν SMS στην Ντέι υποδυόμενοι τον νεαρό μαθητή. Όταν, λοιπόν, ρώτησαν την 22χρονη αν ισχύει το ραντεβού που είχαν, εκείνη όχι μόνο απάντησε «ναι» αλλά του είπε να βιαστεί πριν να επιστρέψει στο σπίτι ο σύζυγός της.
Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της έστειλαν ένα νέο μήνυμα στο οποίο έγραφαν «έφτασα». «Η πόρτα είναι ξεκλείδωτη όπως πάντα» απάντησε η Ντέι με τους αστυνομικούς να μπαίνουν στο σπίτι και να τη συλλαμβάνουν. Στους ένστολους η 22χρονη καθηγήτρια ομολόγησε ότι έστελνε φωτογραφίες με τα εσώρουχα αλλά και ότι είχε λάβει φωτογραφία των γεννητικών οργάνων του μαθητή.
Η Ντέι είχε προσληφθεί στο εν λόγω σχολείο στην αρχή του φετινού εκπαιδευτικού έτους στο πλαίσιο του προγράμματος πρόσληψης 1.500 χωρίς εμπειρία καθηγητών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών.

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ...ΕΛΛΑΔΑ !!! Ζήτησαν δημόσια συγγνώμη γιατί το τρένο έφυγε 20 δεύτερα νωρίτερα

Μπορεί να μοιάζει εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά στην Ιαπωνία μάλλον ήταν αυτονόητο….

Εταιρεία ζήτησε δημόσια συγγνώμη γιατί το τρένο έφυγε 20 δευτερόλεπτα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα.

Το λάθος, λένε οι υπεύθυνοι, συνέβη γιατί το προσωπικό δεν ήλεγξε το πρόγραμμα αναχωρήσεων, όπου η ώρα αναχώρησης ήταν 9:44:40 και όχι 9:44:20!

Όπως αναφέρει το BBC, η διοίκηση της γραμμής Tsukuba Express, που συνδέει το Τόκιο με την πόλη Τσουκούμπα, δήλωσαν ότι «το τρένο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 9:44:40 αλλά έφυγε στις 9:44:20» και πως το λάθος έγινε γιατί το προσωπικό δεν τσέκαρε το πρόγραμμα αναχωρήσεων.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο των τρένων στην Ιαπωνική πρωτεύουσα, ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους επιβάτες της, εκδίδοντας, μάλιστα, και σχετική ανακοίνωση, στην οποία δεσμεύτηκε πως κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί!

Σε αυξήσεις τιμολογίων προχωρούν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών

Ερχονται νέες αυξήσεις στα τιμολόγια κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Αρχής γενομένης από την περασμένη Τρίτη 14 Νοεμβρίου και μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα αυξήσουν τις ονομαστικές χρεώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.
Την αρχή έκανε την περασμένη Παρασκευή η Wind.
Η εταιρεία αύξησε τις χρεώσεις στα προγράμματα σταθερής, σχεδόν σε όλα τα προγράμματα κινητής, αλλά και τις χρεώσεις ανά μονάδα χρόνου.
Οι αυξήσεις στα πακέτα κυμαίνονται από 1 έως 2,5 ευρώ, αλλά πιο σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται στις χρεώσεις κλήσεων ανά μονάδα χρόνου.
Για παράδειγμα η χρέωση στα προγράμματα σταθερής προς εθνικά σταθερά διαμορφώνεται από 0,14 ευρώ σε 0,31 ευρώ ανά λεπτό, ήτοι καταγράφει αύξηση 121%. Αύξηση των χρεώσεων κατά 26% έχουμε και στις κλήσεις από σταθερό σε εθνικά κινητά που πλέον διαμορφώνεται σε 0,7192 ευρώ ανά λεπτό, ενώ ακόμη μικρότερες είναι οι αυξήσεις των χρεώσεων προς διεθνείς προορισμούς.
Σε ό,τι αφορά την κινητή, εκτός από τις αυξήσεις στα πακέτα, οι πελάτες της Wind θα δουν χρεώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες όπως π.χ. φραγή εξερχόμενων, αναμονή κλήσεων, αναγνώριση κλήσεων κ.ά. Πλέον οι συγκεκριμένες υπηρεσίες χρεώνονται με ποσό της τάξης από 0,22 έως 0,50 ευρώ τον μήνα, ανάλογα την υπηρεσία.
Aντίστοιχες αυξήσεις στα τιμολόγιά τους θα πραγματοποιήσουν ωστόσο και η Vodafone και η Cosmote. Οι δύο επιχειρήσεις, όπως η Wind, αυξάνουν σχεδόν το σύνολο των χρεώσεών τους, αλλά διαφοροποιούνται στον χρόνο υλοποίησης της νέας τιμολογιακής πολιτικής. Η Cosmote θα εφαρμόσει τις αυξήσεις από 15 Ιανουαρίου 2018 και η Vodafone στις 20 Μαρτίου 2018.
Η πρώτη από τις δύο επιχειρήσεις αυξάνει τα εταιρικά πακέτα κινητής κατά 1,46 έως 4,20 ευρώ ανά μήνα και τα προγράμματα κινητής για ιδιώτες κατά 1,18 ευρώ έως 2,95 ευρώ τον μήνα. Παράλληλα αυξάνει τα πακέτα σταθερής (Cosmote Home Double Play, Cosmote@home) που παρέχονται μέσω κάρτας SIM κατά 1,21 ευρώ έως 1,85 ευρώ ανά μήνα.
Σημειώνεται ότι οι χρεώσεις σταθερού τηλεφώνου του ομίλου ΟΤΕ ελέγχονται ρυθμιστικά από την ΕΕΤΤ και ως συνέπεια ο οργανισμός δεν μπορεί να μεταβάλει τις χρεώσεις χωρίς έγκριση της ΕΕΤΤ.
Παράλληλα η εταιρεία προσφέρει σε όλα τα πακέτα μια παροχή, π.χ. περισσότερα δωρεάν MB ή λεπτά ομιλίας κ.λπ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της διοίκησης του ομίλου ΟΤΕ, «κάθε αύξηση συνοδεύεται με μια παροχή, η αξία της οποίας ξεπερνά το ποσό της αύξησης στη χρέωση».
Τέλος και η Vodafone, όπως και η Wind, αυξάνει τις χρεώσεις σχεδόν στο σύνολο των υπηρεσιών της. Στελέχη της εταιρείας, αναφερόμενα στις αυξήσεις χρεώσεων, έκαναν λόγο για την αναγκαιότητα υποστήριξης του ιδιαίτερα απαιτητικού επενδυτικού προγράμματος σε δίκτυα νέας γενιάς και τις οπτικές ίνες.
Σημειώνεται ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών είναι υποχρεωμένες, βάσει νόμου, να ανακοινώνουν τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα από την ημέρα εφαρμογής των αυξήσεων τις χρεώσεις τους. Επίσης, όσοι πελάτες διαφωνούν με αυτές, μπορούν αζημίως να ζητήσουν τη διακοπή του συμβολαίου τους με τον πάροχό τους.
kathimerini.gr

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - Αλληλεγγύη στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής.

Αλληλεγγύη στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας

Η Ινδή φοιτήτρια Μάνουσι Τσίλαρ "Μις Κόσμος 2017"

Μια Ινδή φοιτήτρια ιατρικής κατέκτησε το στέμμα της Μις Κόσμος, στον φετινό διαγωνισμό που φιλοξενήθηκε στο κινεζικό θέρετρο Σάνια. Με τη νίκη της αυτή η Ινδία "ισοφαρίζει" τη Βενεζουέλα σε αριθμό τίτλων στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.
Η Μάνουσι Τσίλαρ είναι η έκτη Ινδή που κερδίζει τον τίτλο "Μις Κόσμος" στον διαγωνισμό που διεξάγεται από το 1951. Βαδίζει έτσι στα χνάρια των ηθοποιών του Μπόλιγουντ Πριγιάνκα Τσόπρα και Αϊσουάρια Ράι.
Δεύτερη αναπληρωματική ανακηρύχθηκε η Μις Αγγλία Στέφανι Χιλ και πρώτη αναπληρωματική η Μις Μεξικό Αντρέα Μέσα.

Τελευταία στροφή στην Κεντροαριστερά

Ο Β΄ γύρος της εκλογικής διαδικασίας  για την Κεντροαριστερά έφτασε, με δύο μονομάχους ( τη Φώφη Γεννηματά και το Νίκο Ανδρουλάκη) να «συγκρούονται» αύριο Κυριακή για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα.
 
Η κα Γεννηματά θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο ΚΑΠΗ Καματερού.
 
Ο κ. Ανδρουλάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Ηράκλειο Κρήτης στο Πολύκεντρο Νεολαίας στο κέντρο της πόλης.
 
Δικαίωμα συμμετοχής (στην ψηφοφορία) έχουν όλοι όσοι ψήφισαν την περασμένη Κυριακή, χωρίς να καταβάλλουν τα 3 ευρώ, που ήταν υποχρεωτικά στον Α΄ γύρο.  

Στην αιωνιότητα πέρασε ο Σουλεϊμάνογλου

Έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή σε ηλικία, μόλις 50 ετών ο διάσημος αρσιβαρίστας, Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, ο οποίος νοσηλευόταν, με ηπατική ανεπάρκεια σε κρίσιμη κατάσταση, σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. 
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η υγεία του θρυλικού αθλητή επιδεινώθηκε τα τελευταία 24ωρα, βρισκόταν σε τεχνητό κώμα και τα ξημερώματα ανακοινώθηκε ο θάνατος του.
Γεννημένος στη Βουλγαρία, στο Πτιχάρ στις 23 Ιανουαρίου του 1967 (ο πατέρας του ήταν Τούρκος μετανάστης που δούλευε ως ανθρακωρύχος στη Βουλγαρία). Γνωστός και ως «Ηρακλής τσέπης» (λόγω του ύψους του 1.47μ), εκπροσώπησε την Τουρκία και κατέκτησε τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (1988, 1992 και 1996) και πέντε χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα και έφτασε να γίνει και εξώφυλλο στο ΤΙΜΕ.
Στους θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 1988 μάλιστα έσπασε το ρεκόρ σηκώνοντας 190 κιλά. Το 2000 και το 2004 εξελέγη μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας άρσης βαρών.  Ήταν ο πρώτος και μοναδικός αρσιβαρίστας που είχε σηκώσει 2.5 φορές το βάρος του στην κίνηση του αρασέ και ένας εκ των 7 αθλητών που σήκωσαν 3 φορές το βάρος τους στην κίνηση του ζετέ.
Έκανε το πρώτο του παγκόσμιο ρεκόρ στην ηλικία των 16 ετών αλλά έχασε την πρώτη του ευκαιρία για επιτυχία στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1984 εξαιτίας της συμμετοχής της Βουλγαρίας στο σοβιετικό μποϋκοτάζ πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες το ίδιο καλοκαίρι.
Κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού για τον τελικό του παγκόσμιου κυπέλου στη Μελβούρνη το 1986, ο Σουλεϊμάνοβ επέστρεψε στην Τουρκία και ζήτησε την ιθαγένεια.
Με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες στην Σεούλ το 1988 προέκυψε μια διαμάχη σχετικά με το ποια χώρα θα εκπροσωπούσε. Η βουλγαρική κυβέρνηση απαίτησε και έλαβε 1.250 εκατ. δολάρια από την Τουρκία προκειμένου ο Σουλεϊμάνογλου ν' αλλάξει ομάδα. Δεν απογοήτευσε κανέναν και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Η απόδοσή του ήταν αρκετά υψηλή και έτσι κατάφερε να κερδίσει και μετάλλιο σηκώνοντας περισσότερα κιλά από το βάρος του.

Συνταξιοδοτήθηκε στην ηλικία των 22 ετών αφού πρώτα κατέκτησε την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1989.
Ωστόσο επέστρεψε το 1991 προτού κερδίσει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.
Μετά την αποτυχία του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ εθίστηκε στο αλκοόλ με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να υποφέρει από ηπατική ανεπάρκεια.  Το καλοκαίρι εισήχθη στο νοσοκομείο, προκειμένου να θεραπευτεί, ωστόσο στις αρχές του Σεπτεμβρίου έκανε εκ νέου εισαγωγή στο ίδιο νοσοκομείο, για να περάσει σήμερα στην αιωνιότητα.

ΝΟΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - Ποιά «πολιτική ηθική και σοβαρότητα» μπορούμε να περιμένουμε από τους τοπικούς υποστηρικτές του κου Τσίπρα και του κου Καμμένου

Αρχικά θέλουμε να τονίσουμε στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, πως το να βγάζουν ανακοινώσεις πολιτικού-προπαγανδιστικού περιεχομένου την ημέρα που ολόκληρη η χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος, τις στιγμές που θρηνούμε νεκρούς και αγωνιούμε για αγνοούμενους, δεν αποτελεί δείγμα «πολιτικής ηθικής», ούτε κοινωνικής ευαισθησίας.
Θα μας πείτε βέβαια ποιά «πολιτική ηθική και σοβαρότητα» μπορούμε να περιμένουμε από τους τοπικούς υποστηρικτές του κου Τσίπρα και του κου Καμμένου, όταν ο τελευταίος βρίσκεται σε ταξίδι στον Καναδά την ώρα που στο γραφείο του στο Υπ.Ε.Θ.Α. έπιναν καφεδάκι τα μέλη του Ρουβίκωνα, αλλά κυρίως όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Χώρας το μόνο που έκανε ήταν μια ολιγόλεπτη στάση στις πληγείσες περιοχές κατά τη διάρκεια της διαδρομής του προς το αεροδρόμιο της Ελευσίνας απ’όπου αναχώρησε για την Σουηδία. Στη σύντομη δε αυτή στάση δεν ήλθε καν σε επαφή με τις οικογένειες των θυμάτων ή με άλλους πολίτες! Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θεώρησε σωστό να αφήσει τη Χώρα κατά τη διάρκεια μιας τρομερής ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ και ενώ η μισή Ελλάδα «πνιγόταν», προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση στο Γκέντεμποργκ με θέμα «Διάσκεψη για κοινωνικά θέματα για τη δίκαιη απασχόληση και ανάπτυξη»!!!
Ως ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Μεσσηνίας θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Η οδύνη για την τόσο άδικη απώλεια ανθρώπινων ζωών είναι πολύ μεγάλη. Η σκέψη μας είναι και στους συμπολίτες  που είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται μέσα σε λίγες ώρες. Καλούμε δε την Κυβέρνηση να υιοθετήσει και να εφαρμόσει ΑΜΕΣΑ τη δέσμη προτάσεων που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων της Δυτικής Αττικής, οι οποίες είναι  :
-Πλήρης απαλλαγή των πληγέντων από την καταβολή ΕΝΦΙΑ
-Πάγωμα των οφειλών προς την Εφορία
-Δωρεάν παροχή ηλεκτροδότησης και ύδρευσης για όσο διάστημα απαιτείται για να αποκατασταθούν τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τη θεομηνία.
-Άμεση στέγαση και σίτιση όλων των κατοίκων, των οποίων οι περιουσίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
-24ωρη εντατική αστυνόμευση στις γειτονιές των περιοχών που έχουν πληγεί για να μη συνεχιστούν τα απαράδεκτα φαινόμενα πλιάτσικου.
Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία με εντολή του Προέδρου της έχει ξεκινήσει από σήμερα μια πρωτοβουλία συγκέντρωσης αγαθών πρώτης ανάγκης με σκοπό να συνδράμει όσο μπορεί τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και καλεί τους πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθειά της.
Τέλος καλούμε τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, τα οποία προφανέστατα βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, όπως επιβεβαιώνεται και από τη χθεσινή ανακοίνωσή τους, να επανέλθουν στην χωροχρονική πραγματικότητα!!
Διαβάζοντας δε την ανακοίνωση είμαστε βέβαιοι πλέον πως η αλαζονεία, το πολιτικό θράσος και η αιθεροβασία είναι νόσοι μεταδοτικές, αφού ύστερα από τις πρόσφατες δηλώσεις του κου Τζανακόπουλου στην Καλαμάτα βλέπουμε και τα στελέχη του τοπικού Σύριζα να συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Καταλαβαίνουμε την ‘πρεμούρα’ τους για να πουν κάτι αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν ακόμα άνθρωποι κάτω από τις λάσπες.
Ας καταλάβουν επιτέλους πως κατά τη διάρκεια τέτοιων τραγικών καταστάσεων που έχουν σοκάρει και συγκλονίσει όλους τους Έλληνες, δεν είναι οι κατάλληλες στιγμές ούτε για συγγραφή νέων ψευδοαφηγημάτων «εσωτερικής κατανάλωσης», ούτε για «καβαφικές ποιητικές αναζητήσεις»!!

Η πρόεδρος
Νατάσσα Κυριακοπούλου

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 20:30 ΣΤΟ CINE LUX

ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ !!!Τι αποκαλύπτει ο νέος «Άτλας Ποιότητας Αέρα» για τη ρύπανση στην Αθήνα

Οι πόλεις με τη μεγαλύτερη ρύπανση της ατμόσφαιρας από επικίνδυνα για την υγεία μικροσκοπικά σωματίδια βρίσκονται στη νότια Πολωνία, στη Βουλγαρία και στην κοιλάδα Πο της Ιταλίας, σύμφωνα με το νέο «'Ατλαντα Ποιότητας Αέρα για την Ευρώπη», που παρουσίασε το Κοινό Κέντρο Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Αθήνα μαζί με τα προάστιά της ξεχωρίζει κυρίως για δύο λόγους. Από τη μία, είναι -μαζί με το Παρίσι και τη Μαδρίτη- οι ευρωπαϊκές πόλεις όπου περίπου τα δύο τρία των ρύπων (65%) παράγονται από ανθρώπινες δραστηριότητες μέσα στο ίδιο το σύμπλεγμα του ιστορικού κέντρου και των προαστίων, π.χ. λόγω των μετακινήσεων των κατοίκων. Από την άλλη, είναι η πόλη -μαζί με τη Λισαβόνα- που οι ατμοσφαιρικοί ρύποι της επιβαρύνονται λιγότερο (μόνο σε ποσοστό 5% της συνολικής ρύπανσης) από γεωργικές δραστηριότητες πέριξ της πόλης.
Όπως εκτιμά το JRC, παρόλο που η ατμόσφαιρα σήμερα στην Ευρώπη είναι πολύ πιο καθαρή από ό,τι στο παρελθόν, κάθε χρόνο περισσότεροι από 400.000 Ευρωπαίοι εξακολουθούν να πεθαίνουν πρόωρα εξαιτίας της κακής ποιότητας του αέρα που εισπνέουν. Οι θάνατοι αυτοί είναι υπερδεκαπλάσιοι σε σχέση με τα θύματα των τροχαίων στην ΕΕ. Εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από αναπνευστικές, καρδιολογικές και άλλες παθήσεις λόγω της ρύπανσης του αέρα.
Τα μικροσκοπικά σωματίδια ΡΜ2,5 (με διάμετρο μικρότερη των δύο εκατομμυριοστών του μέτρου), τα διοξείδια του αζώτου και του θείου, ο μόλυβδος και το όζον κοντά στο έδαφος είναι οι κατ' εξοχήν ρύποι του αέρα. Οι πηγές ρύπανσης είναι τόσο ανθρωπογενείς (μετακινήσεις με οχήματα, καύσεις για θέρμανση και μαγείρεμα, βιομηχανικές και αγροτικές δραστηριότητες, πυρκαγιές κ.α.), όσο και φυσικές (σκόνη ερήμων, αλάτι θάλασσας κ.α.).
Τα εισπνεόμενα μικροσωματίδια περιλαμβάνουν ανθρωπογενή στερεά και υγρά σωματίδια, σκόνη, καπνό, αιθάλη, γύρη και σωματίδια του εδάφους. Ανάλογα με τις μετεωρολογικές συνθήκες, τα σωματίδια αυτά μπορεί να παραμείνουν στην ατμόσφαιρα έως μία εβδομάδα. Έχει εκτιμηθεί ότι τα σωματίδια ΡΜ2,5 μειώνουν το προσδόκιμο ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά οκτώ έως δέκα μήνες στις περιοχές των οποίων η ατμόσφαιρα έχει επιβαρυνθεί περισσότερο.
Ο νέος 'Ατλας καταγράφει την κατάσταση της ατμόσφαιρας σε 150 πόλεις με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων και με πυκνότητα πληθυσμού άνω των 1.500 κατοίκων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Οι πρώτες εικόνες από τον γάμο της Οικονομάκου στο Γύθειο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος, παντρεύτηκαν σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Γυθείου, την ιδαίτερη πατρίδα της ηθοποιού.

Μάρτυρες ήταν δύο φίλοι του ζευγαριού.

Η ηθοποιός, που διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης, ανέβασε στο Instagram φωτογραφία με το μονόπετρο και τη βέρα της, δίπλα στην καλόγουστη πρόσκληση.

Στο πλευρό του ζευγαριού βρέθηκαν καλοί τους φίλοι, όπως Νίκη Παλληκαράκη, Βάσω Λασκαράκη με την κόρη της Εύα και Νικόλ Παναγιώτου.

 topontiki.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου