6.2.21

Η δήθεν διευθύντρια ΔΟΥ ήταν απάτη

>Η δήθεν διευθύντρια ΔΟΥ άρπαξε 5.180 € από 48χρονη. Απάτη με δράστες μητέρα και γιο εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από αρχές Οκτωβρίου του 2020 μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, η 58χρονη μητέρα προσποιούμενη τη διευθύντρια Δ.Ο.Υ. της Θεσσαλονίκης, έπεισε μία 48χρονη να της καταθέσει συνολικά χρηματικό ποσό των 5.180 ευρώ σε λογαριασμούς τόσο της ίδιας όσο και 34χρονου γιού της, με σκοπό τη διεκπεραίωση οφειλών της προς το Δημόσιο. Σχηματίσθηκε δικογραφία από σε βάρος της 58χρονης και του 34χρονου γιου της για το αδίκημα της απάτης κατά συναυτουργία.

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Καλλιθέα για δεκάδες κρούσματα σε νηπιοτροφείο

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ, καθώς εντοπίστηκε εστία κορωνοϊού σε νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, στην εν λόγω δομή έχουν εντοπισθεί περισσότερα από 65 κρούσματα. Συναγερμός έχει σημάνει και στον δήμο της Καλλιθέας, καθώς τα παιδιά που φιλοξενούνται στο νηπιοτροφείο φοιτούν σε σχολεία της περιοχής.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Με τις τιμές του ελαιολάδου στο κόστος παράγωγης και κάτω από αυτό για πέμπτη χρόνια Έμποροι και βιομήχανοι με διάφορα κόλπα και της πλάτες τις κυβερνήσεις αισχροκερδουν παίρνοντας το προϊόν ακόμα και κάτω του κόστους παραγωγής . Και ενώ εμείς πουλάμε πάμφθηνα τι ιδία ώρα η συμπολίτες μας τα προμηθεύονται πανάκριβα . .Λιπάσματα φάρμακα πετρέλαιο εφόδια κάθε χρόνο και ακριβαίνουν. Mε την αύξηση στο αγροτικό ρεύμα το «πράσινο τέλος» στο πετρέλαιο κίνησης, το «περιβαλλοντολογικό τέλος» στο νερό άρδευσης, από φέτος τα διάφορα χαράτσια σε (ΕΝΦΙΑ, ΕΛΓΑ, ΕΦΚΑ ΟΣΔΕ κτλ.) εκτοξεύουν το κόστος παράγωγης

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης από το Εθνικό θέατρο

Η παραίτησή του Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό θέατρο, έγινε δεκτή από το υπουργείο Πολιτισμού. Σε επιστολή του στο υπουργείο Πολιτισμού ο κ. Λιγνάδης ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη θέση του διευθυντή παρά το γεγονός πως στις 2 Φεβρουαρίου διέψευδε τα περί παραίτησής του από τη θέση του διευθυντή.

COVID-19: 1113 νέα κρούσματα ,249 άτομα διασωληνωμένοι, 29 νέους θανάτους,Μεσσηνία 8

Σήμερα ανακοινώνουμε 1113 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 163213, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6024 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 51830(62.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 249 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. 185 (74.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1161 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας. Τέλος, έχουμε 29 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5951 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3498 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο Μητσοτάκης πήγε σήμερα σε Φούρνους και Ικαρία: Εμβολιασμοί για όλους στα μικρά και ακριτικά νησιά

Στους Φούρνους, όπου λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο για όλους τους κατοίκους, έφτασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Για να παρακολουθήσει ο ίδιος τη διαδικασία του εμβολιασμού στις ακριτικές περιοχές, η οποία θα είναι οριζόντια για όλους όσοι το επιθυμούν.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, Παρασκευή, έφεραν νέα δεδομένα στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων σε αρκετές περιοχές της επικράτειας. Από την ερχόμενη Δευτέρα, εξακολουθεί μεν να ισχύει η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών δομών για τις περιοχές που δεν έχουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. Ωστόσο, για τους δήμους και τις περιφερειακές ενότητες που είναι επιβαρυμένες, δεν θα ισχύσει κάτι τέτοιο. Οι περιοχές αυτές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, σε κάθε μία από τις οποίες τα σχολεία θα λειτουργήσουν διαφορετικά.

Σάκης Αρναούτογλου: Ο χειμώνας επιστρέφει - Πότε τελειώνουν οι υψηλές θερμοκρασίες

Ο Σάκης Αρναούτογλου ενημερώνει πως οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν και τη θέση του θα πάρει ξανά ο χειμώνας.

Ο 6ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής θα ξεκινήσει Φεβρουάριο

Σχετικά με τα μέτρα στήριξης της εστίασης που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους του κλάδου, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι ο 6ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής θα ξεκινήσει νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο, αντί για τον Μάρτιο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. «Στην εστίαση και τον Μάρτιο το ενοίκιό θα είναι στο μηδέν, και μειωμένο ΦΠΑ θα έχει για μεγαλύτερο διάστημα έως τον Σεπτέμβριο, και η επιστρεπτέα προκαταβολή 6 θα αρχίσει τον Φεβρουάριο αντί για τον Μάρτιο. Με το νέο μέτρο της πληρωμής του 80%, αφορολόγητο και ακατάσχετο, τώρα που θα γίνει η πληρωμή από το υπουργείο Οικονομικών, θα δουν οι άνθρωποι αυτοί σοβαρά χρήματα στους λογαριασμούς τους», ανέφερε ο ίδιος.

Γεωργιάδης: Τι αλλάζει σε take away – Τι ισχύει για το delivery

«Έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά», δήλωσε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά στην αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι θα το συζητήσει ξανά με την Επιτροπή, καθώς όπως υπογράμμισε η μη λειτουργία τους «διακινδυνεύει τεράστιο συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ».

Νέος Πρόεδρος της Λιβύης ο πρέσβης που απελάσαμε από την Αθήνα!

Τον είχαμε χαρακτηρίσει persona non grata επειδή η Λιβύη δεν μας είχε ενημερώσει για το τουρκολιβυκό μνημόνιο και τώρα ο πρωθυπουργός τον συγχαίρει! Δυσάρεστη εξέλιξη και η υπογραφή μνημονίου μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης Παιχνίδια που παίζει καμιά φορά η τύχη! Ο Μοχάμεντ Γιουνίς Μένφι, που έκανε την έκπληξη και αναδείχθηκε μεταβατικός Πρόεδρος στη Λιβύη, είναι ο διπλωμάτης που η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε εκδιώξει από τη χώρα μας το 2019!

The Voice: Αυτή είναι η οκτάδα του μεγάλου τελικού

Στο τέλος του έφτασε ο ημιτελικό του «Voice». Οι 14 υποψήφιοι ανέβηκαν στην σκηνή του διαγωνισμού και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην μουσική αυτή μάχη. Στόχος τους ήταν να διεκδικήσουν τη θετική ψήφο του τηλεοπτικού κοινού και να καταφέρουν να περάσουν στην τελική οκτάδα. Ο ημιτελικός έφτασε του «Voice» έφτασε στο τέλος του και η τελική οκτάδα «κλείδωσε». Ο τελικός του «Voice» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 12 Φεβρουαρίου.

Επίδομα θέρμανσης: Έως τις 9 Φεβρουαρίου οι δηλώσεις των ΙΒΑΝ στην ΑΑΔΕ

Μέχρι την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021, στις 10:00 το πρωί, μπορούν οι 24.000 δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, που δεν έχουν δηλώσει το ΙΒΑΝ τους στο myTaxisnet, να το κάνουν, για να κατατεθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό το σχετικό ποσό. Η πληρωμή του ποσού στους συγκεκριμένους δικαιούχους θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης, 9 Φεβρουαρίου 2021. Μέχρι σήμερα, έχουν αποπληρωθεί 355.314 δικαιούχοι (93,7% όσων πραγματοποίησαν αγορές μέχρι 31/12/2020), με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 42 εκατ. ευρώ.

Πλαίσιο δικαιοσύνης για σεξουαλικά αδικήματα.

Δράσεις για την προάσπιση ανηλίκων σε περιπτώσεις σεξουαλικών αδικημάτων προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης. Όπως εξήγγειλε ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρας σχεδιάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τα δικαιώματα των παιδιών. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται όπως έχει ζητηθεί και από την Διαρκή Επιτροπή Παρακολούθησης των Αποτελεσμάτων του Ποινικού Κώδικα να προβλεφθεί η δυνατότητα έναρξης παραγραφής του αδικήματος από την ενηλικίωση του θύματος

Μια τεράστια γάτα βρέθηκε στην έρημο του Περού

«Η φιγούρα ήταν σχεδόν ορατή και επρόκειτο να εξαφανιστεί επειδή βρίσκεται σε μια αρκετά απότομη πλαγιά που είναι επιρρεπής στις επιπτώσεις της φυσικής διάβρωσης» Η αμμουδιά του νότιου Περού, χαραγμένη πριν από αιώνες με γεωγλυφικά ενός κολιβρίου, μια μαϊμού, ένα ορκά - και μια μορφή που κάποιοι θα ήθελαν πολύ να πιστέψουν ότι είναι αστροναύτης - αποκάλυψαν τώρα τη μορφή μιας τεράστιας γάτας που χαλαρώνει σε μια πλαγιά ενός λόφου της ερήμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Σάββατο 6/2

Ηλιοφάνεια με αραίες νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Τοπικές ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα σε αρκετές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες στα παραθαλάσσια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 20, στην Ήπειρο από 3 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ στο Βόρειο Ιόνιο.

ΚΥΡ

ΣΚΙΤΣ

Παπάς πωλούσε ... έρωτα και πήρε 4.500 από παντρεμένη

Ιερέας στην Κρήτη, παντρεμένος, γνωρίστηκε μέσω ίντερνετ και συστήθηκε σε μια γυναίκα ως χωρισμένος δημόσιος υπάλληλος, ξεκίνησε σχέση μαζί της, γνώρισε τα παιδιά της και πέρναγε αρκετό καιρό μαζί της. Κάποια στιγμή της ζήτησε και δανεικά 3.500 ευρώ,

5.2.21

Επίθεση από σκύλο δέχτηκαν ένας 5χρονος και ένας 36χρονος στην πλατεία Τριγωνίου

Επίθεση από σκύλο δέχθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής ένας 36χρονος και ένα 5χρονο αγοράκι. Το περιστατικό έγινε στην πλατεία Τριγωνίου, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Ο 5χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Ο 36χρονος δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκε αλλοδαπός, ηλικίας 35 ετών, ο οποίος συνελήφθη ως ιδιοκτήτης του σκύλου. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποδηλατική διαδρομή από Καλαμάτα σε Αρχαία Θουρία σχεδιάζει ο δήμος

Έτοιμος είναι ο δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση που η Περιφέρεια Πελοποννήσου προγραμματίζει να εντάξει στο ΕΣΠΑ 2021-2027 με θέμα «Πολιτιστική Διαδρομή Πελοποννήσου». Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε ο δήμος θα συμμετάσχει στη διαβούλευση για την εν λόγω στρατηγική Ο.Χ.Ε., που στόχο έχει τη σύνδεση του Πολιτισμού με τον Τουρισμό και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και επώνυμου προϊόντος Πολιτιστικού Τουρισμού. Στον προτεινόμενο σχεδιασμό της διαδρομή, οι πόλεις και τα ιστορικά τους κέντρα μαζί με τους παραδοσιακούς οικισμούς αποτελούν συνεκτικά στοιχεία του πολιτιστικού δικτύου.

Χαρδαλιάς: Τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν από το Σάββατο 6/2

Κορονοϊός: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε, περαιτέρω περιοριστικά μέτρα στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Τα μέτρα στις περιοχές αυτές από αύριο στις 6 το πρωί

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν - Τι ισχύει για την Αττική

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Δείτε στο ipaidia.gr τι αλλάζει και τι θα ισχύει από αύριο στην Αττική. Διαβάστε περισσότερα: Lockdown: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν - Τι ισχύει για την Αττική

Κλειδώνουν τα μέτρα: Ανοικτά σχολεία, απαγόρευση και κλειστά καταστήματα το Σαββατοκύριακο

Συνεχίζεται η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και το θρίλερ για τα νέα μέτρα. Τι λένε οι δυο τάσεις στη συζήτηση και ποια μέτρα έχουν «κλειδώσει»

Κ. Καραμανλής: Προχωρά η επέκταση του αεροδρομίου Καλαμάτας

Για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ισχύουν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για αναβάθμιση, ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή, σχετικά με την αναλογικότητα των διοδίων στην Ιόνια Οδό και την περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (4.2.2021), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Γεννητούρια στην Κηφισίας! Αστυνομικοί και πυροσβέστες «έφεραν στο κόσμο» υγιέστατο κοριτσάκι

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι γεννήθηκε στη μέση του δρόμου στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι. Το νεογέννητο βρέφος βρίσκεται πλέον σε ιδιωτικό μαιευτήριο στην αγκαλιά της μητέρας του. Οι πρώτοι που αντιλήφθηκαν ότι έσπασαν τα νερά εγκύου μέσα σε αυτοκίνητο ήταν άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Στη θέση του οδηγού ήταν ο σύζυγος και στο πίσω κάθισμα η γυναίκα. Από το σημείο περνούσε και ένα όχημα της Πυροσβεστικής που επέστρεφε από συμβάν στα Μελίσσια. Αστυνομικοί και πυροσβέστες κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει χρόνος να μεταφερθεί η γυναίκα στην κλινική και έτσι ξεγέννησαν τη γυναίκα. Για καλή τους τύχη όταν πανικοβλήθηκαν με τον ομφάλιο λώρο, σταμάτησε διερχόμενο αυτοκίνητο με οδηγό γιατρό. Έτσι ανέλαβε ο γιατρός να κόψει τον ομφάλιο λώρο. Στη συνέχεια, έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο που μετέφερε τη μητέρα και το νεογέννητο σε ιδιωτική κλινική του Αμαρουσίου. Τόσο η μητέρα όσο και το μωρό είναι καλά στην υγεία τους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Μαζικά τεστ για τον κορονοϊό ξεκινάνε τις επόμενες ημέρες, με στόχο να υποβληθούν εν νέου σε εξέταση όλοι όσοι ζουν και εργάζονται στην περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Η επιχείρηση θα διεξαχθεί από κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως εξής:

ΕΟΔΥ:1195 νέα κρούσματα, 246 άτομα διασωληνωμένοι,19 θανάτους,Μεσσηνία 4

Σήμερα ανακοινώνουμε 1195 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 162107, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6010 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 51438 (62.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εφοπλιστής 97χρονος δώρισε 23εκ.στις Ε.Δ

Ιάκωβος Τσούνης: Στις ένοπλες δυνάμεις αφήνει την περιουσία του (23 εκατ. ευρώ), ο 97χρονος εφοπλιστής. Παρά τα πλούτη που απέκτησε - σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. gr - δηλώνει πως όπως ήρθε ξυπόλητος στη ζωή και έτσι θέλει να φύγει... Απίστευτη κίνηση πατριωτισμού έκανε 97χρονος εφοπλιστής, βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Ιάκωβος Τσούνης, αφήνει όλη του την περιουσία στις ένοπλες δυνάμεις. Δήλωσε πως επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος, αφήνει συγκεκριμένα 23 εκατ, ευρώ για την άμυνα της χωρας μας και 60 αποβατικά σκάφη. «Ο πιο σπουδαίος για μένα είναι ο πατριώτης. Όχι εκείνος που έχει λεφτά, όχι εκείνος που έχει τιμητικές διακρίσεις! Δίχως πατρίδα, ούτε ο πλούτος, ούτε η δόξα ούτε οι χαρές υπάρχουν» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κος Τσούνης.

Κορονοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 60-64 ετών

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για να υποβάλουν αίτηση οι 60-64 ετών, έτσι ώστε να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca. Στις 12 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται οι πολίτες 60-64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca σε ειδικά κέντρα. Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για να υποβάλουν αίτηση. Στις 8 Φεβρουαρίου θα παραλάβουμε τις 410.000 δόσεις του εμβολίου. Τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες ηλικίας έως και 64 ετών αποφάσισε ομόφωνα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία αποφάσισε ομόφωνα τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες ηλικίας έως και 64 ετών.

Μητσοτάκης: Μηδενικό ενοίκιο για τις επιχειρήσεις και το Μάρτιο

Την πλήρη απαλλαγή της καταβολής ενοικίων για τις κλειστές επιχειρήσεις και τον Μάρτιο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους επαγγελματίες της εστίασης.

Κλείνουν όλα τα σχολεία στην Πάτρα

Δύο παιδιά ηλικίας 9 και 10 ετών νοσηλεύονται με κορονοϊό Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της επιτροπής των 32 ειδικών του υπουργείου Υγείας για την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού και των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι και σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ η πρώτη απόφαση που ελήφθη και θα γίνει σχετική εισήγηση στην κυβέρνηση είναι να επιβληθεί καθολικό lockdown στην Πάτρα. Κάτι που σημαίνει ότι θα κλείσουν όλα τα σχολεία και τα καταστήματα.

Στο νοσοκομείο και ο πατέρας της 16χρονης που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό

Στο νοσοκομείο Λειβαδιάς νοσηλεύεται, από το απόγευμα της Πέμπτης (04/02), ο πατέρας της 16χρονης Μαργαρίτας, που έφυγε από τη ζωή, εξαιτίας επιπλοκών από τον κορονοϊό, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της

Συνέλαβαν τον Α. Μικρούτσικο

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή του Περιστερίου συνέλαβαν τον συνθέτη – παρουσιαστή Ανδρέα Μικρούτσικο και τη σύντροφό του Έλενα Μαστραγγελή. Σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το σάϊτ «Πρώτο Θέμα», αστυνομικοί της ΔΙΑΣ σταμάτησαν το όχημα του παρουσιαστή για τυπικό έλεγχο. Μέσα από το τερματικό της αστυνομίας κατά τη διάρκεια εξακρίβωσης στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και των δύο.

Αποπλάνηση 13χρονου: Η καθηγήτρια «ικανοποιούσε την ορμή της» και την ώρα των μαθημάτων

Μετανιωμένη δηλώνει μέσω του δικηγόρου της η 36χρονη φιλόλογος που φέρεται να αποπλάνησε έναν 13χρονο μαθητή στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Την ίδια ώρα, έρχονται στο φως περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.

Καπραβέλος για σχολεία: Να κλείσουν πριν φτάσουμε στην «έκρηξη»

Πιθανή «έκρηξη» κρουσμάτων αν δεν κλείσουν τα σχολεία προέβλεψε ο Διευθυντής Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος

Διαμαρτυρία καταστηματαρχών Καλαμάτας

Αντί να του δώσουμε εμείς τα κλειδιά από τα λουκέτα στα μαγαζιά μας, ας μας δώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης τα κλειδιά του υπουργείου του. «Ατυχείς και άστοχες» χαρακτηρίζει τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για τα καταστήματα εστίασης, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας. Σε ανακοίνωσή του, ο σύλλογος τονίζει πως αναμένει από τον κ. Γεωργιάδη «να διορθώσει αν κατάλαβε ότι έσφαλε με τον τρόπο που μίλησε και αντιμετώπισε έναν ολόκληρο κλάδο». Όπως σημειώνει, εκφράζει «την πικρία και την αγανάκτηση του για την κατάσταση την οποία βιώνει ο κλάδος, με τους επιχειρηματίες τις εστίασης να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά της πανδημίας θυσιάζοντας κόπους και αγώνες μιας ζωής». «Ο πόλεμος θα έχει θύματα το γνωρίζουμε. Όπλα χρειαζόμαστε να πολεμήσουμε. Όπλα ζητήσαμε τίποτα άλλο!», αναφέρει και καταλήγει «αν ένας υπουργός όπως ο κ. Γεωργιάδης δεν μπορεί να διαχειριστεί τη συγκεκριμένη κατάσταση με σύνεση και λογική ας παραδώσει τα κλειδιά του υπουργείου του σε εμάς. Ευχαρίστως τα παραλαμβάνουμε και να είναι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε καλύτερα.»

Νέο υλικό σε 15 σχολεία Καλαμάτας

Σχολικό εξοπλισμό (πίνακες, θρανία, καρέκλες κ.λπ.) θα παραλάβουν την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 15 μονάδες της Καλαμάτας. Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ενημερώθηκε από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» για τα υλικά που έφτασαν στο πλαίσιο ικανοποίησης αιτημάτων σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καλαμάτας. Ο εξοπλισμός θα μοιραστεί στις σχολικές μονάδες Καλαμάτας: • 7ο Νηπιαγωγείο • 8ο Δημοτικό • 10ο Δημοτικό • 11ο Δημοτικό • 12ο Δημοτικό • 18ο Δημοτικό

Διαδικτυακό σεμινάριο αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας στη Μεσσηνία

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της τρέχουσας περιόδου σχεδίασε το σεμινάριο με τίτλο “Η ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ” που σκοπό έχει να υποστηρίξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους διαθέτουν ήδη τη δική τους επιχείρηση ή σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στο μέλλον.

Συντάξεις Μαρτίου 2021: Αυτές είναι οι οριστικές ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Από την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Μαρτίου 2021. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Ο καιρός την Παρασκευή 5/2/2021

Με καλοκαιρία θα περάσουν και οι επόμενες ημέρες στη χώρα μας με αρκετή ηλιοφάνεια, κάποιες αραιές νεφώσεις, απουσία βροχών, χωρίς προβλήματα ανέμων και βέβαια με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, που θα φτάσουν τοπικά τους 21 με 23 βαθμούς. Αυτές οι καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν έως και το Σαββατοκύριακο με μόνες καιρικές παραφωνίες τις πρωινές τοπικές ομίχλες και την ενίσχυση του νοτιά την Κυριακή.

Επιδοτήσεις και όχι δάνεια εξήγγειλε ο Χ. Σταϊκούρας

Επιδοτήσεις και όχι δάνεια εξήγγειλε ο Χ. Σταϊκούρας για την έκτακτη ενίσχυση επιχειρήσεων με το πρόγραμμα της Κομισιόν | Εντός Φεβρουαρίου η έναρξη Επιδίωξη για παροχή επιδοτήσεων και όχι δανείων, εξήγγειλε ο Χ. Σταϊκούρας για την έκτακτη ενίσχυση επιχειρήσεων με το πρόγραμμα της Κομισιόν, που υιοθετείται από την κυβέρνηση μέσω της ψήφισης σχετικής διάταξης στην Βουλή, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις».

4.2.21

Άγγελος Χρονάς: Για Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Προληπτικοί έλεγχοι σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη συνεργασία του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου η 4η Φεβρουαρίου. Μία μέρα που έρχεται να μας υπενθυμίσει την αξία της Ζωής και της καλής Υγείας και την υποχρέωση που έχουμε απέναντι στον εαυτό μας να του προσφέρουμε μία καλή ποιότητα ζωής, όσο εξαρτάται από εμάς τους ίδιους. Και αυτό αφορά μεταξύ άλλων στην υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών στην καθημερινότητά μας, σε σχέση με τη διατροφή, με την περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ με την αποφυγή του καπνίσματος καθώς και με την άσκηση.

Αραχτοί και λάιτ με σουβλάκι και φρέντο, μέχρι που έσκασε ο έλεγχος

Πρόστιμο 3000 ευρώ επιβλήθηκε σε υπεύθυνο καφέ - μπαρ - ψησταριάς στην Πελοπόννησο. Το "all in one" κατάστημα εστίασης σέρβιρε τέσσερις πελάτες κατά παράβαση των μέτρων για τον κορωνοϊό, οι οποίοι ήταν αραχτοί και λάιτ με ...σουβλάκι και φρέντο μέχρι που έσκασε ο έλεγχος. Τότε εισέπραξαν «καμπάνες» από 300 ευρώ ο καθένας για παραβίαση περιορισμού κίνησης. Ο υπεύθυνος του καταστήματος εκτός από το πρόστιμο, συνελήφθη κιόλας, ενώ επιβλήθηκε και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Άφησαν σκυλίτσα μόνη της σε διαμέρισμα στην Καλαμάτα κοντά στους 3 μήνες

Απέναντι σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση βρέθηκαν φιλόζωοι και αρχές σε πολυκατοικία στην Καλαμάτα. Πριν από δύο μέρες ενημερώθηκαν πως ένα ζώο έχει εγκαταλειφθεί μόνο του σε διαμέρισμα, χωρίς να μένουν οι «κηδεμόνες» του εκεί. Την άτυχη σκυλίτσα, που υπολογίζεται πως ήταν εκεί μόνη της γύρω στους τρεις μήνες, έτυχε και την είδε στο μπαλκόνι ένας φιλόζωος πολίτης και του κίνησε την περιέργεια πόσο αδύνατη ήταν. Έτσι πήγε κοντά να βγάλει βίντεο.

Εισαγγελέας για το κορονοπάρτι μέσα στην ΓΑΔΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για το κορονοπάρτι μέσα στη ΓΑΔΑ μετά από παρέμβαση της προϊσταμένης Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η δημοσιοποίηση φωτογραφίας αστυνομικών που φαίνονται χωρίς μέτρα για την αποφυγή του κορονοϊού να διασκεδάζουν με ποτά στα χέρια. Το κορονοπάρτι εντός της ΓΑΔΑ, προκάλεσε την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία έδωσε εντολή για την διενέργεια έρευνας.

Έως και 38% μειώνονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με το νόμο «Βορίδη»

Δραστική μείωση του αριθμού των Δημοτικών Συμβούλων επιφέρει ο νέος εκλογικός νόμος που παρουσίασε πρόσφατα η κυβέρνηση . Χαρακτηριστικές είναι οι επισημάνσεις στις οποίες προέβη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , Δημήτρης Παπαστεργίου , στη συνεδρίαση του ΔΣ ( 4/2) της . Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου : – Σε 50 Δήμους ο αριθμός των Δημοτικών Συμβούλων θα μειωθεί από 24 έως 38% – Σε 160 Δήμους , σχεδόν στο 50% των δήμων , θα υποστούν μείωση 20-22% και – Στο 33% των δήμων η μείωση του αριθμού των Δημοτικών Συμβούλων θα είναι 15 έως 19%

Αντίστροφη μέτρηση για τις ενεργειακές κοινότητες στην Ελλάδα: 11 μήνες για να σωθούν

Με πρόσφατο νόμο[1] του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υποχρεώνονται, όλες ανεξαιρέτως οι ενεργειακές κοινότητες (Ε.Κοιν.) από το 2022 να ανταγωνίζονται ιδιώτες επενδυτές σε μειοδοτικές προσφορές για την εξασφάλιση λειτουργικής ενίσχυσης των έργων ΑΠΕ. Η εξέλιξη αυτή καταργεί τον διαχωρισμό μεταξύ Ε.Κοιν. και ιδιωτών επενδυτών. Με δεδομένο ότι είναι πρακτικά αδύνατο οι Ε.Κοιν. να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις τους ιδιώτες επενδυτές στις αγορές, η ρύθμιση ουσιαστικά καταργεί κάθε κίνητρο για σύσταση Ε.Κοιν. από πολίτες και ΟΤΑ από τη νέα χρονιά. Εξίσου σημαντικά, αντιτάσσεται στο Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο το οποίο προσδιορίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ε. Κοιν., αναγνωρίζει το κοινωνικό και αναπτυξιακό τους όφελος και απαιτεί την προστασία του αναφαίρετου δικαιώματος της συμμετοχής των πολιτών στις ενεργειακές αγορές.

ΤΩΡΑ: Μεγάλη φωτιά σε φανοποιείο στο Περιστέρι - Καίγονται αυτοκίνητα

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε φανοποιείο αυτοκινήτων στο Περιστέρι Μεγάλη είνα η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε φανοποιείο στο Περιστέρι. Το φανοποιείο βρίσκεται στο ισόγειο τριώροφης πολυκατοικίας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι κάτοικοι των διαμερισμάτων εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Πυροσβεστική, καίγονται αυτοκίνητα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου