9.2.19

ΦΙΛΙΑΤΡΑ: Γιατί γιορτάζουν τον Αγ. Χαράλαμπο

Σύμφωνα με τους συναξαριστές, ο Χαραλάμπος γεννήθηκε και έζησε στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας, επί αυτοκράτορος Σεπτιμίου Σεβήρου (192-211). Όταν ο ρωμαίος αυτοκράτορας εξαπέλυσε απηνείς διωγμούς κατά των Χριστιανών, ο Χαράλαμπος, που ήταν τότε ιερέας, συνελήφθη με διαταγή του έπαρχου Λουκιανού. Ο ίδιος ο Λουκιανός τον υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια για να αρνηθεί την πίστη του. Όταν ο Χαράλαμπος διακήρυξε με παρρησία την πίστη του, ο Λουκιανός προσπάθησε με το ξίφος του να πληγώσει το σώμα του. Όμως, ως εκ θαύματος, το χέρι με το οποίο κρατούσε το ξίφος αποκόπηκε κι έμεινε κρεμασμένο στο σώμα του Χαράλαμπου.
Τότε, ο Άγιος προσευχήθηκε και το χέρι του Λουκιανού συγκολλήθηκε στο σώμα του. Βλέποντας αυτό το θαύμα, πολλοί από τους παρισταμένους πίστεψαν στον αληθινό Θεό, ανάμεσά τους οι δήμιοι Βάπτος και Πορφύριος, οι οποίοι συνεορτάζονται με τον Άγιο Χαράλαμπο στις 10 Φεβρουαρίου. Ταπεινωμένος, ο Λουκιανός διέταξε τον αποκεφαλισμό του Χαράλαμπου, αφού πρώτα τον διαπόμπευσε δια μέσου της πόλης.
Τμήματα των λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπη φυλάσσονται στη μονή του Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα και στον ομώνυμο ναό των Θεσπιών Βοιωτίας.
Στον Άγιο αποδίδονται δύο θαύματα:
Η διάσωση της Ζακύνθου από την πανούκλα το 1728 και
η αποτροπή πυρπόλησης των Φιλιατρών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 19 Ιουλίου του 1944, όταν ο Άγιος παρουσιάστηκε στον ύπνο του διοικητή τους και του άλλαξε γνώμη. Είναι επίσης πολιούχος της Πρέβεζας, του Πύργου Ηλείας και της Κέας, καθώς και προστάτης των πασχόντων από λοιμώδεις νόσους και των μαρμαράδων. Σε πολλά μέρη της Ελλάδος τιμάται, διότι είναι προστάτης από των λοιμωδών νόσων και ιδίως από την πανούκλα. Γι’ αυτό και ο Άγιος απεικονίζεται πατώντας την πανώλη, η οποία παρουσιάζεται, σαν ένα τερατόμορφο γύναιο που ξερνάει καπνούς από το στόμα. Σε πολλές εικόνες ο άγιος απεικονίζεται να ποδοπατεί την πανούκλα που είναι με τη μορφή μιας αποκρουστικής γυναίκας που βγάζει καπνούς από το στόμα της. Σε άλλες εικόνες ο άγιος κρατεί από τα μαλλιά ένα μαύρο δαίμονα, προσωποποίηση της πανούκλας. 
Ήτανε μεγάλη η υπηρεσία, που προσέφερε ο Άγιος στους γεωργούς τότε που δεν υπήρχαν κτηνίατροι, τα δε βόδια ήτανε αναγκαιότατα στην οικογένεια. Παλαιότερα οι ζευγολάτες, την παραμονή της γιορτής του Αγίου ανάβανε στα σπίτια τους κοντά στο τζάκι μια μεγάλη λαμπάδα από καθαρό κερί στη μνήμη του Αγίου και καιγότανε όλη την νύχτα. Το πρωί πηγαίνανε πρόσφορο στην Εκκλησία για να λειτουργηθή. Και όλα αυτά για να φυ­λάξη ο Άγιος Χαράλαμπος τα βόδια του γερά καθ’ όλη τη χρονιά.
Είναι προστάτης και όλων των ζώων. Στην Κρήτη οι τσοπάνηδες, όταν τα ζωντανά τους δεν πάνε καλά, τον παρακαλούνε να τα θεραπεύση. Στην Πρέβεζα όπου ο Άγιος Χαράλαμπος είναι πολιούχος, στην Εικόνα του κρεμάνε πλήθος αφιερωμάτων. Χαρακτηριστικό όμως είναι ένα πουκαμισάκι που κατασκευάζεται από πανί. Αυτό γίνεται σε μια μέρα!. Γι’ αυτό λέγεται και μονομερίτικο…

Δήμος Πύλου – Νέστορος : Για γέλια ή για κλάματα ;

ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΛΑΘΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΑΓΝΟΙΑ !

Την παρουσίαση προγράμματος και υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου είχε χθές βράδυ στην Πύλο ο υποψήφιος δήμαρχος  Πύλου – Νέστορος  Ηλίας Κανάκης .

Το δελτίο τύπου που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ εκτός από την ομιλία του περιελάμβανε  και ονόματα υποψηφίων ανά δημοτική ενότητα

Το τραγικό της υπόθεσης (εκτός εάν πρόκειται για λάθος) είναι ότι ο υποψήφιος δήμαρχος δεν φαίνεται να γνωρίζει την διοικητική διαίρεση του δήμου και να αναφέρει την Δ.Ε Παπαφλέσσα σαν Δημοτική Ενότητα …..Βλαχόπουλου ενώ την Δημοτική Ενότητα Νέστορος σαν Δημοτική Ενότητα Χώρας 


Για να βοηθήσουμε λίγο τους συντάκτες του κειμένου καθώς και τον ίδιο προκειμένου να γνωρίσει καλύτερα την διοικητική δομή του δήμου που διεκδικεί τον πληροφορούμε ότι η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ αποτελείται  από τις ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ Βλαχοπούλου –Μεταμορφώσεως – Μανιακίου –Μαργελίου και Παπαφλέσσα
και η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΣΤΟΡΟΣ  από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΧΩΡΑΣ και τις ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ  Αμπελοφύτου –Κορυφασίου – Μυρσινοχωρίου  -Μεταξάδας – Φλεσσιάδας – Παλαιού Λουτρού και Ρωμανού

Β.Μ

Μαραθώνιος Ναυπλίου 2019 – Nafplio Marathon 2019 «Ζήσε την Εμπειρία, Τρέξε τη Διαδρομή»

6ος Μαραθώνιος Ναυπλίου – 3 Μαρτίου 2019 - www.nafpliomarathon.gr

Μαραθώνιος Ναυπλίου 2019 – Nafplio Marathon 2019
«Ζήσε την Εμπειρία, Τρέξε τη Διαδρομή»
Η New Balance Μεγάλος Χορηγός του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2019 με πολλά δώρα για τους συμμετέχοντες δρομείς και όχι μόνο!

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Μαραθώνιου Ναυπλίου» ανακοινώνει την συνεργασία της με την μεγάλη αθλητική εταιρεία «New Balance». Η παγκοσμίως no1 εταιρεία running, New Balance, τρέχει για ακόμη μία ακόμα χρονιά μαζί μας στον Μαραθώνιο Ναυπλίου και έχει προετοιμάσει πολλά δώρα για τους συμμετέχοντες!
Συγκεκριμένα:

Η New Balance προσφέρει σε όλους τους δρομείς του Μαραθωνίου δρόμου ένα Water Bottle Belt ειδικά σχεδιασμένο για δρομείς.

Κάνε την εγγραφή σου τώρα και κέρδισε!


Η παραλαβή θα γίνει από το περίπτερο της «New Balance»  την Παρασκευή 1/03 και Σάββατο 2/03 στο Κέντρο Εγγραφών (ΦΟΥΓΑΡΟ) και την Κυριακή 3/03/18 στον χώρο της Εκκίνησης. Η παραλαβή θα γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής.

Επίσης την ευκαιρία να κάνουν δική τους μία water bottle belt θα έχουν και οι δρομείς που θα βρεθούν στις 3 πρώτες θέσεις του βάθρου ανδρών και γυναικών στα αγωνίσματα του Ημιμαραθώνιου δρόμου και των 5 χλμ.


Τα δώρα της New Balance δεν τελειώνουν όμως εδώ!
Με ένα ζευγάρι 1080v9! θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι νικητές και νικήτριες του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου δρόμου!

Ένα ζευγάρι new balance 1080v9 Θα κληρωθεί στους θεατές της ταινία «ο Τερματισμός» (2016) της Ελιάνα Αμπραβανέλ, η οποία θα προβληθεί στο ΦΟΥΓΑΡΟ, το Σάββατο 02/03/2019 και ώρα 19:00, Αίθουσα 9. 

                    ΑΝΔΡΙΚΟ                                                          ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ


Τέλος, από 2 ζευγάρια παπούτσια 1080v9  θα κληρωθούν για όλους τους συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο – Ημιμαραθώνιο και 5 χλμ.

**Η κλήρωση των 1080v9 στους συμμετέχοντες όσο και η απόδοση των δώρων των πρώτων νικητών, θα πραγματοποιηθεί μετά την ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: https://www.nafpliomarathon.gr/

Η Κίνα το τερμάτισε: Νέα εφαρμογή προειδοποιεί αν κάποιος δίπλα σου… χρωστάει

Μπορεί να μοιάζει με δυστοπικό μέλλον βγαλμένο από κάποιο επεισόδιο του Black Mirror, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό.
Οι Αρχές της κινεζικής επαρχίας Χεμπέι (λέμε τώρα επαρχία… με 75 εκατ. πληθυσμό!) ανακοίνωσαν το λανσάρισμα μίας νέας εφαρμογής του WeChat, η οποία θα εντοπίζει οποιονδήποτε έχει χρέος(είτε στο Δημόσιο είτε σε ιδιώτες), όπως μεταδίδει η China Daily.
Το πρόγραμμα, το οποίο ορθώς έχει ονομαστεί «χάρτης για κακοπληρωτές οφειλέτες», αναβοσβήνει φωτεινή προειδοποιητική ένδειξη όταν κάποιος που χρωστάει, βρίσκεται σε ακτίνα 500 μέτρων από το χρήστη – με την εφαρμογή μάλιστα να καταδεικνύει την ακριβή τοποθεσία του… επαίσχυντου οφειλέτη, όπως φαίνεται και στο παρακάτω screenshot!
Το αν η εφαρμογή αποκαλύπτει και το όνομα καθώς και φωτογραφίες του χρεώστη παραμένει ακόμη άγωνστο, ενώ η China Daily δεν διευκρινίζει επίσης αν θα δημοσιεύεται και το πόσα χρήματα χρωστά και σε ποιον – σύμφωνα ωστόσο με την εφημερίδα, η εφαρμογή επιτρέπει στους ανθρώπους να καταδίδουν τους οφειλέτες που είναι ικανοί να πληρώσουν το χρέος τους.
Με άλλα λόγια αν γνωρίζετε τον «ένοχο» και πιστεύετε πως κανονικά είναι ικανός να αποπληρώσει τα χρέη του, μπορείτε να τον καταδώσετε στην κυβέρνηση για να τον… τακτοποιήσει καταλλήλως.
«Αποτελεί μέρος των μέτρων προκειμένου να τεθούν σε ενέργεια οι πολιτικές μας για ένα πιο κοινωνικά αξιόπιστο περιβάλλον», δήλωσε εκπρόσωπος του Ανωτάτου Λαϊκού Δικαστηρίου του Χεμπέι, που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή.
Ο «χάρτης των κακοπληρωτών οφειλετών» αποτελεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια της Κίνας να αναπτύξει ένα σύστημα «κοινωνικής βαθμολόγησης» βασισμένο στη… ντροπή, το οποίο και «τρέχει» ήδη σε μεγάλο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με την προηγούμενη κυβερνητική αναφορά του Νοεμβρίου, το Πεκίνο έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο να ελέγχει τους πολίτες της Κίνας μέσω ενός συστήματος «κοινωνικού σκορ» που τιμωρεί όποια συμπεριφορά δεν εγκρίνει.
«Debt Shaming»
Ανεπίσημα η εφαρμογή αποκαλείται «Debt Shaming» (από το debt=χρέος και shaming=ντροπή) και έχει ήδη πυροδοτήσει την κατακραυγή του διαδικτύου στον υπόλοιπο κόσμο, ενώ στην Κίνα δε φαίνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, να υπάρχει κάποια λαϊκή αντίδραση.
Και στην περίπτωση που αναρωτιέστε αν στα αλήθεια θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή αυτή, οι Κινέζοι δε δείχνουν ως τώρα να έχουν κανένα πρόβλημα (ή τουλάχιστον δείχνουν συμβιβασμένοι με αυτό) με το να χρησιμοποιούν τη μητρική εφαρμογή επικοινωνίας (και όχι μόνο, πληρωμών κλπ) WeChat, η οποία επίσημα μάλιστα ελέγχεται από την κυβέρνηση. Οποιοδήποτε μήνυμα προσβάλλει την κυβέρνηση λογοκρίνεται και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε σύλληψη του «δράστη».
Ωστόσο οι επικριτές της εφαρμογής του Debt Shaming προειδοποιούν πως το νέο αυτό σύστημα βρίθει από ρίσκα και απειλεί να συρρικνώσει την ανθρώπινη ύπαρξη, περιορίζοντάς την σε τίποτα παραπάνω από μια… κάρτα αναφοράς, όπως σημειώνει το Bloomberg.
Ο καλός, ο κακός κι ο άσχημος
Η Χανγκτσόου, πρωτεύουσα της επαρχίας Τσετσιάνγκ, λάνσαρε το κοινωνικό σύστημα αξιολόγησης νωρίτερα μέσα στο έτος, επιβραβεύοντας «καλές κοινωνικές συμπεριφορές που ωφελούν την κοινωνία», όπως αιμοδοσία, υγιείς τρόπους ζωής, εθελοντική εργασία, και τιμωρώντας από την άλλη όσους παραβαίνουν των κυκλοφοριακό κώδικα, καπνίζουν και πίνουν, ή μιλάνε άσχημα για την κυβέρνηση.
Στα μέσα του 2018 η Κίνα είχε μπλοκάρει περισσότερες από 11 εκατ. πτήσεις και 4 εκατ. διαδρομές με τα υψηλής ταχύτητας τρένα σε όσους έπαιρναν «κακό βαθμό» στο κοινωνικό σκορ, σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή.
Σύμφωνα με το σχέδιο του Πεκίνου, διάφοροι οργανισμοί στη χώρα θα συνδέσουν τις βάσεις δεδομένων τους προκειμένου να υπάρξει μια πιο λεπτομερής καταγραφή των κοινωνικοοικονομικών αλληλεπιδράσεων των κατοίκων.
Talk to the hand
Το Μάρτιο η Κίνα λάνσαρε ένα προηγμένο σύστημα αναγνώρισης προσώπων, με ένα ακόμη πιο τρομακτικό όνομα… το αποκαλούμενο SkyNet (όπως στη γνωστή ταινία «ο Εξολοθρευτής»), για την «ασφάλεια και προστασία» της χώρας, όπως είχε μεταδώσει η Worker’s Daily.
Το δίκτυο αυτό καμερών (και όχι μόνο) είναι ικανό να σκανάρει και ταυτοποιήσει ένα πρόσωπο με ποσοστό επιτυχίας 99,8%, καθώς και να το διασταυρώσει μέ απίστευτη ταχύτητα με βάσεις δεδομένων προκειμένου να εντοπιστεί κάποιος ύποπτος.
Από το SkyNet μέχρι το «Debt Shaming», η Κίνα έχει πραγματικά κάνει μεγάλα βήματα προς ένα, αν μη τι άλλο, δυστοπικό μέλλον…

newmoney.gr

Απασφάλισε ο Καμμένος - «Μετά τη Μέρκελ προσκύνησε και τον Ερντογάν ο Τσίπρας »

Ο Τσίπρας απαλλοτρίωσε έναν - έναν τους βουλευτές μου

Απασφάλισε ο Πάνος Καμμένος εξαπολύοντας πυρ ομαδών κατά πάντων, μέσα από τη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ βάλλει κατά του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής, του Νίκου Κοτζιά, της Έλενας Κουντουρά, του Βασίλη Κόκκαλη και του Τέρενς Κουίκ.

«Μετά τη Μέρκελ προσκύνησε και τον Ερντογάν» 

«Ο Τσίπρας απαλλοτρίωσε τους βουλευτές μου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος και δηλώνει: «Όχι μόνο το γνώριζε, αλλά ουσιαστικά ο ίδιος είχε φροντίσει να απαλλοτριώσει έναν-έναν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ με προσφορά ανταλλαγμάτων  σε κυβερνητικές θέσεις. Μπήκε δηλαδή σε ξένο σπίτι, να πάρει τα παιδιά».
«Εγώ του έμαθα τα πουράκια, αλλά τώρα το γύρισε στα Cohiba» αναφέρει δηκτικά. «Ήξερα από τις σχέσεις μου με τον πρωθυπουργό και το Μαξίμου», προσθέτει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, «ότι η Εφημερίδα των Συντακτών και η Αυγή παίρνουν γραμμή απευθείας από το πρωθυπουργικό γραφείο».

Ο Πάνος Καμμένος δεν αφήνει ασχολίαστη και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία αναφέρει δε, ότι «μετά τη Μέρκελ προσκύνησε και τον Ερντογάν».

«Κατέχω μυστικά» 

Ο Πάνος Καμμένος προειδοποιεί μάλιστα για τα στοιχεία που γνωρίζει από τη θητεία του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Κατέχω μυστικά ως τέως υπουργός Άμυνας... Η κατάργηση της ΚΟ των ΑΝΕΛ με την οποία με απειλούν σημαίνει ότι θα αποσυρθούν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη φύλαξή μου. Και τούτο, την ώρα που απειλούμαι πολλαπλώς. Κατέχω μυστικά ως τέως υπουργός Άμυνας» προειδοποιεί.

«Σόρος από την πίσω πόρτα»

«Ο Κοτζιάς έβαλε τους ανθρώπους του Σόρος από την πίσω πόρτα στο ΥΠΕΞ μέσα από το σύστημα για τις βίζες. Να με καλέσει ο εισαγγελέας να τα καταθέσω. Μπορώ να το αποδείξω» αναφέρει ο κ. Καμμένος για τον τέως υπουργό Εξωτερικών, εμμένοντας στα όσα υποστηρίζει.

«Ο χειρότερος πρόεδρος»

Για τον Νίκο Βούτση παρατηρεί ότι «είναι ο χειρότερος πρόεδρος της Βουλής που έχει περάσει ποτέ». «Του είπα: Αυτό που κάνεις είναι άδικο. Εγώ για σένα (για τον γιο σου) απολογούμην τέσσερις ώρες στις ΗΠΑ» σημειώνει, κατηγορώντας τον για θεσμική εκτροπή.

«Μέθυσε ο Κουίκ από το τζετ λαγκ της εξουσίας»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ βάλλει και κατά των τέως βουλευτών του. «Η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης ορκίζονταν ότι δεν θα ψηφίσουν ποτέ τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Κούικ γύριζε σε Αυστραλία και Αμερική και μίλαγε για το ιερό όνομα της Μακεδονίας και γονάτιζε στα μνημεία… Τελικά από το τζετ λαγκ της εξουσίας, και όχι μόνο, μέθυσε» δηλώνει. 

Ρόδι: Από ποιες τρεις πολύ σοβαρές ασθένειες προστατεύει

Το ρόδι με τους κατακόκκινους καρπούς του που μοιάζουν με... ρουμπίνια, χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια για ιατρικούς σκοπούς, κυρίως στις χώρες της Μ. Ανατολή από όπου και είναι η προέλευσή του. Αυτές τις μέρες έχει και την τιμητική του, καθώς έχει συνδυαστεί στην παράδοση της χώρας μας με τις ευχές για καλή χρονιά και καλή τύχη.
Το ρόδι είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών. Περιέχει επίσης βιταμίνες Α, C και Ε, σίδηρο και άλλα αντιοξειδωτικά (κυρίως τανίνες).
Δείτε πόσα έχετε να κερδίσετε αν προσθέσετε το ρόδι στη διατροφή σας, σύμφωνα με την Βρετανική Διαιτητική Ένωση (British Dietetic Association):
Καρκίνος του προστάτη
Μια μικρή μελέτη από το 2006 έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση 227ml από χυμό ροδιού επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη των καρκινικών όγκων σε άνδρες με επαναλαμβανόμενο καρκίνο του προστάτη.
Στένωση της καρωτιδικής αρτηρίας
Μια μεγάλη έρευνα από το 2004 σε ασθενείς με στένωση της καρωτιδικής αρτηρίας (στένωση των αρτηριών), διαπίστωσε ότι η ημερήσια κατανάλωση μόλις 50ml από χυμό ροδιού (σε διάστημα τριών ετών) μείωσε τη βλάβη που προκαλείται από τη χοληστερόλη στην αρτηρία σχεδόν κατά 50% και επίσης μειώνει αισθητά και τη συνολική χοληστερόλη στο αίμα.
Καρδιακή ασθένεια
Έρευνα του 2005 σε 45 ασθενείς με στεφανιαία νόσο έδειξε ότι ένα καθημερινό ρόφημα 238ml από χυμό ροδιού (για τρεις μήνες) οδήγησε στη βελτίωση της ροής του αίματος προς την καρδιά και σε μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

 iatropedia

Χρέωνε με αγορές τις τραπεζικές κάρτες γνωστών της επί σχεδόν ένα χρόνο!

Επί σχεδόν ένα χρόνο έκανε αγορές από το διαδίκτυο και αναλήψεις χρημάτων μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής πληρωμών μια 23χρονη Ελληνίδα στην ανατολική Ρόδο, χρεώνοντας τις χρεωστικές τραπεζικές κάρτες τριών γνωστών της τα στοιχεία των οποίων είχε εξασφαλίσει με δόλιο τρόπο!
Όταν είδαν τον λογαριασμό τα ανυποψίαστα θύματα, ένιωσαν ότι τους ήρθε ο… ουρανός σφοντύλι και αμέσως έσπευσαν να καταγγείλουν την υπόθεση στους αστυνομικούς του τμήματος Αρχαγγέλου. Κατά την διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε, εξιχνιάστηκαν επτά περιστατικά με διαδικτυακές συναλλαγές και απάτης σε βάρος της ιδιοκτήτριας μιας επιχείρησης, από την 1η Μαρτίου του 2018.
Στη συνέχεια, ταυτοποιήθηκε η 23χρονη ως αυτή που αποκόμισε όφελος άνω των 4.500 ευρώ και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για υποκλοπής στοιχείων τραπεζικών καρτών και απάτη, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου. Η έρευνα συνεχίζεται ώσπου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος των αγορών προϊόντων που έκανε η νεαρή δράστιδα.

Η 20χρονη Αναστασία Ψαρρού είναι η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2019.

Η 20χρονη Αναστασία Ψαρρού επιλέχθηκε να είναι η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2019. 

Η επιλογή της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 έγινε ανάμεσα σε 30 υποψήφιες από την Πάτρα, την Αθήνα αλλά και αρκετές ακόμη ελληνικές πόλεις από τις οποίες υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» ευχαρίστησε θερμά και τις 30 υποψήφιες για το ενδιαφέρον τους καθώς ανακοίνωσε την κοπέλα που έλαβε την φετινή τιμητική θέση στο μεγαλύτερο Καρναβάλι της Ελλάδας

Η Αναστασία Ψαρρού, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη της Αθήνας
Η Αναστασία Ψαρρού γνωρίζει άριστα Αγγλικά και καλά Γαλλικά και λατρεύει το χορό και κυρίως τους λάτιν. Η φετινή βασίλισσα, με την ξεχωριστή της παρουσία θα δώσει τον απαραίτητο τόνο στις μεγάλες παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 από το άρμα της το Σαββατοκύριακο της κορύφωσης του κεφιού.
την περίοδο είναι φοιτήτρια στο τμήμα Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Από πολύ μικρή ηλικία είχε είχε εντυπωσιαστεί με το Πατρινό Καρναβάλι και οι πρόσφατες επισκέψεις της στην Πάτρα την έκαναν να δηλώσει συμμετοχή για τον θεσμό της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού.

Βράχος καταπλάκωσε 38χρονο που εκτελούσε αγροτικές εργασίες στην Κρήτη

Φωτογραφία αρχείου
Τη ζωή του έχασε με φρικτό τρόπο ένας 38χρονος άντρας στην περιοχή του Ζαρού στο Ηράκλειο Κρήτης.
Ο άτυχος άντρας δούλευε σε αγροτική περιοχή όταν ξαφνικά αποκολλήθηκε βράχος, κατρακύλησε και τον καταπλάκωσε στα πόδια με αποτέλεσμα να υποστεί βαριά τραύματα.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον άντρα στο κέντρο υγείας Μοιρών. Η κατάστασή του όμως ήταν τόσο σοβαρή που οι γιατροί έκριναν επιβεβλημένη την μεταφορά του στο Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Δυστυχώς κατά την διάρκεια της μεταφοράς στο Νοσοκομείο ο άτυχος 38χρονος άνδρας κατέληξε.

Νέα εξαήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Άλλη μία άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα ενέκρινε το Συμβούλιο των Φυλακών, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου.

Έως σήμερα, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για εγκλήματα της "17 Νοέμβρη", λάμβανε άδειες 4 ημερών συν δύο ημέρες ακόμη ως οδοιπορικά. Επειδή όμως, λόγω των έργων του Μαλιακού μειώθηκε κατά 17 χιλιόμετρα η απόσταση μεταξύ της αγροτικής φυλακής του Βόλου όπου κρατείται και του Βαρνάβα που βρίσκεται η κατοικία του, συνεπώς δεν υπερβαίνει τα 300 χλμ. που αποτελούν προϋπόθεση για να δοθούν οδοιπορικά, οι μέρες που του χορηγήθηκαν αυξήθηκαν.
Αυτήν τη φορά, το Συμβούλιο του ενέκρινε εξαήμερη άδεια.


 dikastiko.gr

Καρκίνος: Τι να προσέχουν στη διατροφή τους οι ασθενείς

Μία αμερικανίδα ειδικός παρέχει μερικές συμβουλές για καλύτερη διατροφή κατά την θεραπεία για τον καρκίνο.
Ο καρκίνος είναι δύσκολη ασθένεια και όταν ένας ασθενής κάνει θεραπεία γι' αυτόν, το τελευταίο που χρειάζεται είναι ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής. Ωστόσο είναι σημαντικό να τρέφεται όσο καλύτερα μπορεί, ώστε να έχει δυνάμεις για να κάνει τη θεραπεία του.
Όπως εξηγεί η Dr. Lindsay Malone, διατροφολόγος στην Cleveland Clinic, οι κύριοι στόχοι της διατροφής κατά τη θεραπεία για τον καρκίνο είναι:
* Η καλή ενυδάτωση του ασθενούς (κυρίως από υγρά χωρίς καφεΐνη)
* Η πρόσληψη αρκετών θερμίδων (ενέργειας) και θρεπτικών συστατικών από τις τροφές
* Η πρόσληψη αρκετών πρωτεϊνών για να διατηρήσει ο ασθενής τον άπαχο μυϊκό ιστό του.
«Κάθε ασθενής είναι διαφορετικός και κάτι που αποδίδει σε έναν, μπορεί να μην είναι κατάλληλο για άλλους», τονίζει. «Επιπλέον, ο καρκίνος δεν είναι μία ασθένεια αλλά πολλές και διαφορετικές».
Πολλές και διαφορετικές είναι και οι θεραπείες γι’ αυτόν, συνεχίζει η Dr. Malone. «Το ίδιο και οι παρενέργειές τους. Έτσι λοιπόν πρέπει να προσαρμόζουμε κατάλληλα την διατροφή. Άλλη διατροφή, π.χ., θα συστήσουμε σε έναν ασθενή με πρόβλημα κατάποσης και άλλη σε έναν ασθενή με ανορεξία», εξηγεί.
Σε όλους τους ασθενείς, όμως, ο κύριος στόχος είναι να μπορούν να τρώνε αρκετά και να προσλαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.
Ο κορμός της διατροφής
Εάν δεν έχετε παρενέργειες από την θεραπεία που περιορίζουν την ικανότητά σας να τρώτε ή/και να πέπτετε τις τροφές, καλό είναι να ακολουθήσετε μία υγιεινή διατροφή που θα περιέχει:
* Φρούτα και λαχανικά
* Δημητριακά ολικής αλέσεως
* Φασόλια
* Υγιεινά λιπαρά
* Άπαχες πρωτεΐνες
Οι εύπεπτες επιλογές
Εάν ο καρκίνος και οι θεραπείες του σας προκαλούν παρενέργειες όπως κόπωση και πεπτικά προβλήματα, καλό είναι να επιλέγετε εύπεπτες τροφές.
Οι τροφές αυτές δεν είναι τα πρόχειρα φαγητά ούτε τα γλυκά. Είναι τρόφιμα που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προετοιμασία, ενώ ταυτοχρόνως είναι «φιλικά» προς το στομάχι σας.
Παραδείγματα τέτοιων τροφίμων είναι:
*  Φρέσκα φρούτα. Οι καλύτερες επιλογές είναι φρούτα πλούσια σε νερό και εύκολα στην κατανάλωση. Προτιμήστε πεπόνι, μούρα, ανανά, μπανάνες, αχλάδια και όλα τα φρούτα κονσέρβας (σε φυσικό χυμό και όχι σε σιρόπι).
* Γιαούρτια. Κάνουν καλό στην πέψη. Να προτιμάτε όποιο γιαούρτι σας αρέσει, κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη. Μπορείτε να προσθέτετε μούρα, κανέλα ή/και ψιλοκομμένα αμύγδαλα για γεύση.
* Κρύα ή ζεστά δημητριακά. Ένα πιάτο χυλός βρώμης και το πλιγούρι βρώμης είναι καλές ζεστές επιλογές. Αν προτιμάτε κάτι κρύο, το καστανό ρύζι και τα δημητριακά σίτου ολικής αλέσεως με λίγο γάλα είναι καλές επιλογές. Αν αντιμετωπίζετε πεπτικά προβλήματα, τα δημητριακά με βάση το ρύζι είναι κατάλληλα για εσάς.
* Δημητριακά ολικής αλέσεως. Αν μπορείτε να τρώτε φυτικές ίνες, να προτιμάτε τα ψωμιά ή/και τα κράκερ ολικής άλεσης. Βεβαιωθείτε μόνο ότι αναγράφουν «100% ολικής άλεσης». Οι φυτικές ίνες βελτιώνουν την υγεία του εντέρου και γενικότερα του πεπτικού.
* Πρωτεΐνες. Να προτιμάτε το φρέσκο, μη επεξεργασμένο κρέας, πουλερικό και ψάρι. Κοτόπουλο, τόνος και άπαχο μοσχάρι είναι καλές επιλογές για σούπες, σαλάτες ή βραστά φαγητά. Μία άλλη καλή επιλογή, εφ’ όσον δεν αντιμετωπίζετε πεπτικά προβλήματα, είναι το τυρί.
* Αυγά. Να τρώτε μόνο καλομαγειρεμένα αυγά (σφιχτά, ομελέτα ή στραπατσάδα). Τα ωμά αυγά δεν είναι ασφαλή, ούτε σε smoothie.
Συμβουλές για ασφάλεια
Η προετοιμασία και το μαγείρεμα του φαγητού είναι πολύ σημαντική. Ο καρκίνος και οι θεραπείες του εξασθενούν το ανοσοποιητικό, επομένως πρέπει να τηρείτε όλους τους κανόνες ασφαλείας κατά το μαγείρεμα, τονίζει Dr.  Malone. Και συνιστά τα εξής:
* Να μαγειρεύετε πολύ καλά το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα αυγά.
* Να πλένετε καλά σε τρεχούμενο νερό τα φρούτα και τα λαχανικά.
* Να σαπουνίζετε καλά τα χέρια σας και όλες τις επιφάνειες, τα εργαλεία και τα σκεύη στα οποία βάζετε ωμό φαγητό.
* Αν τρώτε εκτός σπιτιού, να επιλέγετε προσεκτικά το εστιατόριο όπου θα πάτε. Πρέπει να φροντίζει τους κανόνες υγιεινής και αυτό να είναι εμφανές σε όλους τους χώρους και στο προσωπικό.


iatropedia

«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ζητούν να επανενωθούν με το άλλο τους μισό στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης»

Απάντηση στον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου δίνει με άρθρο της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» η ντέιμ Τζάνετ Σούσμαν (dame Janet Suzman), πρόεδρος της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και ηθοποιός.
«Δεν είμαι ούτε λόγιος ούτε ακαδημαϊκός. Η θέση μου στην Επιτροπή είναι εκείνη ενός απλού επισκέπτη μουσείου και ως τέτοιος μπορώ να δω ξεκάθαρα ότι τα Γλυπτά βρίσκονται σε λάθος χώρο. Έχουν ανάγκη το αττικό φως του ήλιου να τα φωτίζει με φόντο τον γαλανό ουρανό. Ζητούν να επανενωθούν με το άλλο τους μισό στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης όπου πάντοτε τα περιμένει μια θέση», τονίζει η κ. Σούσμαν.
«Πρέπει να εκτεθούν μπροστά στον ίδιο τον Παρθενώνα, ο οποίος εξακολουθεί να στέκεται όρθιος. Πρέπει να αντικρύζουν αυτόν τον χώρο, ώστε εγώ, ο επικέπτης, να μπορώ να γυρίσω το κεφάλι μου και να αναφωνήσω: «Τώρα πια μπορώ να το δω: να από πού προέρχονται!». Όχι άλλο μουντό φως, όχι άλλα ορφανά αγάλματα. Πρέπει να επανενωθούν με το άλλο μισό του αετώματος που βρίσκεται σε αυτό το εξαίσιο μουσείο, έτσι ώστε εγώ, ο επισκέπτης, να μπορώ να αντιληφθώ τη σιωπηρή συζήτηση που διεξάγεται μεταξύ τους», προσθέτει.
Αναφερόμενη στα όσα είχε πει ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Χάρτβιχ Φίσερ (Hartwig Fischer)- μεταξύ άλλων ότι «το Μουσείο δεν θα επιστρέψει μόνιμα τα Γλυπτά στην Ελλάδα»- σχολιάζει: «δεν εμπιτεύομαι την ορολογία των ιστορικών τέχνης και των καλλιτεχνικών διευθυντών, όταν αναφέρονται υπεροπτικά σε "δημιουργικές πράξεις", υποννοώντας ότι τα Γλυπτά αποκτούν μια άλλη, εξίσου σημαντική, υπόσταση όταν αποχωρίζονται βιαίως τα αδέλφια τους».
Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι ο διευθυντής «αναγκάζεται να μιλήσει διπλωματικά» και επιτίθεται στους επίτροπους του Μουσείου: «προφανώς ως αυτάρεσκοι κρυπτο-ιμπεριαλιστές, εξακολουθούν να μην εξετάζουν κάτι που είναι σωστό και δίκαιο».
Η κ. Σούσμαν καταλήγει με ένα απόσπασμα από δημοσίευση ενός έτερου μέλους της Επιτροπής, του Αλέξι Κέι Κάμπελ (Alexi Kaye Campbell): «Με το να ζητάς πίσω κάτι που έχει τεράστια σημασία, το οποίο σου αφαίρεσαν ενώ βρισκόσουν υπό κατοχή, ζητάς απλώς να αποδωθεί δικαιοσύνη».

Στο θρόνο της η Παναγία Υπαπαντή στην Καλαμάτα




Σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία πλήθους πιστών περατώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Παναγίας Υπαπαντής, πολιούχου της Καλαμάτας.
Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Καρθαγένης κ. Μελετίου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μάνης, ο οποίος ομίλησε για την σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, που σημαίνει «Συνάντηση» με το Χριστό, όπως τόνισε και η οποία επιτυγχάνεται με την συμμετοχή των πιστών στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας και ιδιαιτέρως στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Ακολούθως τελέστηκε Ιερά Παράκληση στην Παναγία και η θαυματουργή Εικόνα της μεταφέρθηκε από το θρόνο λιτάνευσης στο μόνιμο θρόνο της.
Τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε τους φιλοξενούμενους Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους στην Απόδοση της εορτής, τονίζοντας πως για τους Μεσσηνίους η εορτή αυτή αποτελεί συνάντηση με την Υπεραγία Θεοτόκο, το Ιερό Πρόσωπο της οποίας ευλαβούνται και τιμούν ιδιαιτέρως.
Να σημειωθεί, ότι χθες στον ως άνω Ιερό Ναό τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία από Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Μεσσηνίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο.

ΒΙΝΤΕΟ - Τα "τέρατα του χιονιού" που εμφανίζονται κάθε χειμώνα στην Ιαπωνία

H επαρχία της Yamagata βρίσκεται στην βόρεια Ιαπωνία. Οι άνθρωποι που ζουν εκεί ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Μαζί τους κάθε χειμώνα ζουν εκεί και μερικά... τέρατα.
Τα «τέρατα του χιονιού» όπως τα λένε εμφανίζονται κάθε χειμώνα στο Zao Onsen, το χιονοδρομικό κέντρο που μετατρέπεται σε πόλο έλξης τουριστών τους χειμερινούς μήνες. Βρίσκεται 800 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και κάθε χειμώνα καλύπτεται από τόνους χιόνι.
Τα σταγονίδια νερού μου μεταφέρονται από τον άνεμο δημιουργούν ένα στρώμα πάγου στα κλαδιά των πολυάριθμων ελάτων, τα οποία όταν καλύπτονται από χιόνι, δημιουργούν την αίσθηση πανύψηλων πλασμάτων, που οι Ιάπωνες λένε «τέρατα του χιονιού».


e-daily

Φρικιαστικό θέαμα: Δολοφόνησαν πόνι με βολή στο κεφάλι!

Με μια βολή από κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι, βρέθηκε νεκρό στον περιφραγμένο χώρο του, ένα μικρό πόνι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας.
Ο ιδιοκτήτης του ζώου, ήρθε αντιμέτωπος με ένα αποτρόπαιο θέαμα που τον συγκλόνισε. Το πόνι ήταν μέλος της οικογένειάς του και η απώλεια του, γέμισε θλίψη αλλά και αγανάκτηση όχι μόνο τον ιδιοκτήτη, αλλά και τους κατοίκους του χωριού.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Ασφάλεια Ηγουμενίτσας, η οποία αντιμετώπισε τον χώρο όπου βρέθηκε το νεκρό ζώο, ως τόπο εγκλήματος και σχηματίστηκε δικογραφία η οποία εστάλη στην εισαγγελία.
Η Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Θεσπρωτίας ενημερώθηκε επίσης για την υπόθεση. Η εκπρόσωπος του σωματείου Ελένη Γκόγκου λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως στην περιοχή είναι πολλά τα κρούσματα βασανισμού ζώων, όχι μόνο αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων. Πρόσφατα θύματα βίας έπεσαν δύο σκυλιά, το ένα πυροβολημένο μέσα στον οικισμό και το δεύτερο καμένο με οξύ, τα οποία περιθάλπει η Φιλοζωική Δράση.

ΠΟΕΔΗΝ: Κρύβουν τον πραγματικό αριθμό θανάτων από επιπλοκές της γρίπης

Για πλημμελή ενημέρωση του πληθυσμού για τη γρίπη από το υπουργείο Υγείας, χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμού των Υγειονομικών (περίπου 20%) και 60 διασωληνωμένους ασθενείς σήμερα το πρωί στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Όπως υποστηρίζει, «η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει το μέγεθος του προβλήματος της εποχικής γρίπης, για να κρύψει την κακή εικόνα του υγειονομικού συστήματος της χώρας».
Κατά την ΠΟΕΔΗΝ, τα νοσοκομεία προμηθεύτηκαν εμβόλια της γρίπης για το προσωπικό, που φθάνουν στο 25% του αριθμού που υπηρετεί και φθάνει τους 90.000 εργαζομένους. «Ως εκ τούτου, ως στόχο το υπουργείο Υγείας έθεσε την τρέχουσα περίοδο ο ο προαιρετικός στην Ελλάδα, σε αντίθεση με το εξωτερικό, εμβολιασμός του προσωπικού να κινηθεί στα ίδια ποσοστά με την περίοδο 2017-2018 που ήταν 24,90% για τα νοσοκομεία και 40,20% για τα Κέντρα Υγείας. Το Υπουργείο Υγείας διαθέτει τον ακριβή αριθμό των υγειονομικών που εμβολιάστηκαν και το κρύβει» δηλώνει η Ομοσπονδία.
«Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει το ακριβές ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Γιατί το κρύβει; Να δώσει στη δημοσιότητα το ποσοστό, καθώς επίσης και τις αιτίες της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, που μιλά για «αδιαφορία του υπουργείου Υγείας να ενημερώσει για την ανάγκη εμβολιασμού», η οποία «σχετίζεται και με τον χαμηλό αριθμό εμβολίων που προμηθεύτηκαν».
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία υποστηρίζουν ότι «σε πολλούς ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές νοσοκομείων από επιπλοκές της γρίπης δεν γίνονται τα quick test ή δεν αποστέλλονται δείγματα στην Ιατρική Σχολή. Άλλο το strep test που γίνεται για το στρεπτόκοκκο και άλλο τα quick test που είναι για τη γρίπη. Ως αιτίες θανάτου πολλών ασθενών δηλώνονται οι επιπλοκές της γρίπης ή άλλο συνοδό νόσημα και όχι η γρίπη. Έτσι κρύβουν τον πραγματικό αριθμό θανάτων που προκλήθηκαν από επιπλοκές της γρίπης».
Η Εκτελεστική Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει, τέλος, πως μόνο σήμερα το πρωί 60 διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. «Το βράδυ υπερβαίνει η λίστα τους 65 ασθενείς. Κάθε ημέρα εξυπηρετούνται πέντε ασθενείς. Οι ημέρες αναμονής στη λίστα είναι περί της μιας εβδομάδας (7 ημέρες)» υποστηρίζει.

Έχετε κρύα χέρια και πόδια; Πώς θα ζεσταθείτε;

Έχετε κρύα χέρια και πόδια; Πώς θα ζεσταθείτε;
Άτομα όλων των ηλικιών μπορεί να αντιμετωπίζουν κακή κυκλοφορία αίματος.
Σε γενικές γραμμές, αυτή εκδηλώνεται πρώτα με μειωμένη θερμοκρασία σώματος στα άκρα (χέρια και πόδια), αφού λιγότερο αίμα φτάνει εκεί για να τα θερμάνει.
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συμβάλλουν στην κακή κυκλοφορία του αίματος και η πιο κοινή αφορά αποδυναμωμένα αιμοφόρα αγγεία και υπερβολικό χρόνο αδράνειας (καθιστική ζωή).
Τα κρύα πόδια και χέρια μπορεί να μην είναι μια σοβαρή κατάσταση για την υγεία σας στην αρχή, αλλά σίγουρα είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι πρέπει να κάνετε αλλαγές σχετικά με τον τρόπο ζωής σας. Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα. Αλλά, αν δεν έχετε το χρόνο και την ενέργεια γι’ αυτό, δοκιμάστε να ακολουθήσετε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές.
Νερό
Η επαρκής πρόσληψη νερού είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Ενυδατώνει όλο το σώμα, ενισχύει την πέψη και βελτιώνει την παροχή θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα. Εάν ασκείστε τακτικά, μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε τη συνολική κατανάλωση νερού. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, ένας ενήλικας πρέπει να πίνει 1,5 με 2 λίτρα νερό την ημέρα.
Πιπέρι καγιέν
Η καψαϊκίνη, το δραστικό συστατικό στο πιπέρι καγιέν, διεγείρει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα και στα όργανά σας. Επιπροσθέτως, ενισχύει τα τοιχώματα των αρτηριών και των αγγείων σας. Ανακουφίζει, επίσης, από τα συμπτώματα που συνδέονται με την κακή κυκλοφορία του αίματος, όπως ο πονοκέφαλος, τα κρύα πόδια και το μούδιασμα στα άκρα.
Αγριοκάστανο
Τα οφέλη για την υγεία από το αγριοκάστανο είναι ευρέως γνωστά, ειδικά για τη θεραπεία της κακής κυκλοφορίας του αίματος. Το δραστικό συστατικό που περιέχει, η εσκίνη (aescin), όχι μόνο μειώνει τη φλεγμονή, αλλά επίσης ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία.
Τζίντζερ (πιπερόριζα)
Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος. Οι ενώσεις που περιέχει αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος, η οποία, κατά συνέπεια, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, η τακτική κατανάλωση τζίντζερ εμποδίζει το σχηματισμό θρόμβων αίματος στο σώμα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
Αιθέρια έλαια τζίντζερ, κανέλας και δεντρολίβανου
Τα οφέλη υγείας σε αυτά τα αιθέρια έλαια βασίζονται στο γεγονός ότι αυτές οι ουσίες διογκώνουν τα τριχοειδή αγγεία, ελαφρύνοντας έτσι τη ροή του αίματος προς την επιφάνεια του δέρματος. Αυτό έχει θερμογενετική επίδραση στο σώμα.
Ιχθυέλαιο
Αυτό το έλαιο είναι ιδιαίτερα επωφελές για την απομάκρυνση του λίπους από τα τοιχώματα των αρτηριών και έτσι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος γενικότερα. Επιπλέον, το ιχθυέλαιο αυξάνει την HDL ή καλή χοληστερόλη στο σώμα.
Σκόρδο
Τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση σκόρδου είναι πολλά. Αυτό το καταπληκτικό λαχανικό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει την αρτηριακή πίεση και αποτρέπει τη συσσώρευση αιμοπεταλίων. Επιπλέον, εμποδίζει το σχηματισμό πλάκας στις αρτηρίες μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «The Journal of Nutrition» το 2006, το σκόρδο είναι εξαιρετικά επωφελές για την καρδιαγγειακή υγεία.
: healthyfoodhouse.com, iatropedia.gr

Έλληνας φοιτητής σχεδιάζει κατοικίες στη Σελήνη


 Ένας Έλληνας φοιτητής, τελειόφοιτος της Σχολής Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, σχεδιάζει κάτι πολύ πιο πρωτότυπο από ένα ακόμη κτίριο στην Ελλάδα: κατοικίες για μία ευρωπαϊκή βάση στη Σελήνη.
Ο 'Αγγελος Χρυσοβαλάντης-Αλφατζής, ο οποίος είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του ΤΕΙ Αθήνας, είναι ένας από τους νεαρούς ερευνητές από πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, που συνεργάζονται με το κέντρο αστροναυτών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) στην Κολωνία της Γερμανίας και «κατεβάζουν» νέες ιδέες, οι οποίες θα βοηθήσουν τις μελλοντικές αποστολές της Ευρώπης στο φεγγάρι και πέρα από αυτό.
Ο Έλληνας φοιτητής, μαζί με τους συνεργάτες του (μια ομάδα από μηχανικούς ως βιολόγους), παρουσίασε ήδη μια καινοτόμα ιδέα για μια σεληνιακή βάση θαμμένη μέσα σε σεληνιακό κρατήρα, ένα σχέδιο που αναπτύχθηκε και διακρίθηκε στο πλαίσιο του περυσινού διαγωνισμού της ESA για τη σχεδιαζόμενη δημιουργία ενός Σεληνιακού Χωριού.
Η επιτόπια άντληση ή παραγωγή πρώτων υλών είναι κάτι που αποτελεί βασικό στόχο της ESA. «Πάντα προσπαθώ να βρω υλικά και δομικές λύσεις σύμφωνες με τους διαθέσιμους πόρους επί τόπου. Προς το παρόν, η εστίασή μου είναι στη χρήση ανεπεξέργαστου σεληνιακού εδάφους για την κατασκευή και για άλλες αρχιτεκτονικές εφαρμογές», δήλωσε ο Χρυσοβαλάντης-Αλφατζής.
Η βάση που η διεπιστημονική ομάδα του έχει σχεδιάσει στη Σελήνη, μπορεί να υποστηρίξει τη διαμονή ανθρώπων και την προστασία τους από τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν εκεί, μεταξύ άλλων από την έκθεση σε ακτινοβολίες και τις μεγάλες μεταβολές της θερμοκρασίας, καθώς και τη μειωμένη βαρύτητα.
Το σχέδιο περιλαμβάνει την αποστολή φουσκωτών μονάδων διαβίωσης και την εγκατάστασή τους στη βάση ενός μικρού κρατήρα στη νότια πολική περιοχή της Σελήνης. Ένα σύστημα υποστήριξης της ζωής θα είναι προσαρτημένο σε κάθε τέτοια φουσκωτή μονάδα, η οποία μετά θα σκεπαστεί από το σεληνιακό έδαφος, ώστε να προστατεύει καλύτερα τους ενοίκους της από τις ακτινοβολίες και τις ακραίες θερμοκρασίες, καθώς και από τις πτώσεις μικρών μετεωριτών.

Έρχεται νέα ψυχρή "εισβολή" - Χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική

Νέο κύμα κακοκαιρίας  στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται, σύμφωνα με όσα δείχνουν τα καιρικά προγνωστικά καιρού, νέα ψυχρή εισβολή, ικανή να ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα και να προκαλέσει χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
Όπως μάλιστα δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δεν αποκλείεται να προκαλέσει χιονοπτώσεις ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής.
Σύμφωνα με το meteo.gr οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το μεσημέρι και απόγευμα της Τετάρτης, αλλά και καθόλη τη διάρκεια της Πέμπτης.
Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα από την ΕΜΥ:
Ασθενείς τοπικές βροχές στα νοτιοανατολικά και το Ιόνιο με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ προβλέπεται παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά το πρωί, τοπικά έως 5 μποφόρ, ενώ από απόγευμα, μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμους κελσιου.
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη, οπότε υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς κελσίου, με ανέμους μεταβλητούς 3 μποφόρ.
Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και παροδικών χιονοπτώσεων στα ορεινά, τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά το πρωί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα περιοριστούν στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά, όπου υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά το πρωί πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, με τα φαινόμενα από το απόγευμα να εξασθενούν και να περιορίζονται στην Κρήτη, κυρίως στα ανατολικά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά το πρωί έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε δύο χρόνια θα κυκλοφορήσει βιοαισθητήρας που προειδοποιεί για έμφραγμα-Κατασκευάστηκε από ερευνητές του ΑΠΘ

Ένας καινοτόμος εκτυπώσιμος βιοαισθητήρας, ο οποίος με τη χρήση μιας σταγόνας αίματος μπορεί να προειδοποιήσει για πιθανό έμφραγμα έως και δύο ώρες πριν από την εκδήλωσή του αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά σε περίπου μία διετία.
Τον βιοαισθητήρα σχεδίασαν και κατασκεύασαν ερευνητές από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σε συνεργασία με την εταιρεία Νανοηλεκτρονικής BLNanobiomed και την εταιρεία οργανικών ηλεκτρονικών Organic Electronic Technologies.
Ο βιοαισθητήρας αυτός, ο οποίος τοποθετείται σε μία φορετή συσκευή (wearable) που μοιάζει με ρολόι, παρουσιάστηκε πρόσφατα στο 1o Συνέδριο Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από τη διευθύνουσα σύμβουλο της BLNanobiomed, εξειδικευμένη σε θέματα νανοϊατρικής, καρδιολόγο, Βαρβάρα Καραγκιοζάκη.
Οι εκτυπώσιμοι βιοαισθητήρες, που είναι μιας χρήσεως, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά σε μία διετία, αφού ολοκληρωθούν κλινικές μελέτες σε ανθρώπους, οι οποίοι έπαθαν ή δεν έπαθαν έμφραγμα, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Καραγκιοζάκη.
«Η έγκαιρη και ακριβής διάγνωση της νόσου είναι πολύ σημαντική και ουσιώδης για την επιβίωση του ασθενούς. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για συσκευές μίας χρήσης, που είναι απλές  και εύχρηστες με γρήγορο χρόνο απόκρισης. Με αυτό το σκεπτικό ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό και τη δημιουργία αυτών των βιοαισθητήρων πριν από δύο χρόνια. Ήδη ολοκληρώθηκε η δημιουργία τους και μπορούμε πλέον να τους εκτυπώσουμε. Απομένει να γίνουν οι κλινικές μελέτες για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Ο σχεδιασμός και η μαζική παραγωγή τέτοιων βιοαισθητήρων και η ικανότητά τους να παράγουν τεράστιο όγκο δεδομένων για τη θεραπευτική προσφέρουν δυνατότητες λήψης αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο, που μπορούν να οδηγήσουν σε προϊόντα προστιθέμενης αξίας στον τομέα της υγείας», σημειώνει η κ. Καραγκιοζάκη.
Πώς λειτουργούν οι βιοαισθητήρες;
«Κάποιος που βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή, αλλά ακόμη και στο σπίτι του, μόλις νιώσει αδιαθεσία ή πόνο μπορεί να τοποθετήσει μια σταγόνα αίμα στον βιοαισθητήρα, που μοιάζει με τις ταινίες που μετράμε το σάκχαρο και ύστερα να τον βάλει στην υποδοχή που έχει η φορετή συσκευή/ρολόι. Στη συνέχεια, μέσω της συσκευής αυτής, τα δεδομένα αποστέλλονται στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή ασθενοφόρο που έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό, δηλαδή ένα κομπιούτερ ή ένα ipad που διαθέτει ένα πρόγραμμα, με το οποίο γίνεται άμεσα  εκτίμηση της κατάστασης του ασθενούς. Έτσι, ο ασθενής κερδίζει χρόνο, που είναι κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας»,  εξηγεί η κ. Καραγκιοζάκη.
Σύμφωνα με την ίδια, ο βιοαισθητήρας μπορεί να παραχθεί μαζικά και φθηνά από τον βιοεκτυπωτή που βρίσκεται ήδη εγκατεστημένος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας.

Αγγέλα Φωτοπούλου

Όταν η Βουλή θυμίζει… Δελφινάριο και «Παρατράγουδα»

Πάνω που νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα, έρχεται η πραγματικότητα στη Βουλή και δείχνει ότι έχει περισσότερη φαντασία. Αναλογιστείτε απλώς ότι ζείτε σε μια χώρα όπου έγινε κυρίαρχο θέμα στην πολιτική επικαιρότητα το εάν, πώς και πότε θα διαγραφεί ή θα παραιτηθεί ο Θάνος Παπαχριστόπουλος από βουλευτής. Σκεφτείτε τι σημαίνει να φτάνουμε στο σημείο να έχουμε βουλευτές που ατομικώς είναι συμπολίτευση αλλά ως κοινοβουλευτική ομάδα είναι αντιπολίτευση. Αναρωτηθείτε τι σημαίνει να χρειάζεται ειδική γνωμοδότηση από το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής για να αποφανθεί ο πρόεδρος της Βουλής ότι όντως ο επικεφαλής μιας διαλυμένης κοινοβουλευτικής ομάδας προφανώς και δεν μπορεί να απολαμβάνει τα προνόμια μιας μη διαλυμένης κοινοβουλευτικής ομάδας. Φανταστείτε πώς θα μας φαινόταν εάν μαθαίναμε ότι σε μια άλλη χώρα ερχόταν διάσπαση μιας κυβερνητικής συμμαχίας και στη συνέχεια οι ηγέτες των δύο μέχρι πρότινος συνεργαζόμενων κομμάτων να ανταλλάσσουν… στίχους στη Βουλή. Οραματιστείτε μια χώρα όπου η κ. Μεγαλοοικονόμου και οι φιλοδοξίες αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα από το τι περιλαμβάνουν κρίσιμα νομοσχέδια, όπου οι βουλευτές ενίοτε συμπεριφέρονται σαν να είναι σε παλιά παράσταση του «Δελφινάριο» και όπου ενίοτε οι πολιτικοί αρχηγοί αποφασίζουν να φερθούν ως παίκτες στα πάλαι ποτέ «Παρατράγουδα». Και μετά εξετάστε ότι όλα αυτά συμβαίνουν στη δική μας χώρα. Και συμβαίνουν σε μια στιγμή όπου θα έπρεπε να μας απασχολούν άλλα και πιο σημαντικά πράγματα. Τι θα γίνει με την οικονομία, τώρα που φαίνεται ότι στην Ευρώπη το οικονομικό κλίμα γίνεται αρνητικό; Τι θα γίνει με την ανάπτυξη και εάν υπάρχει κάποιο πραγματικό αναπτυξιακό σχέδιο; Τι θα γίνει με την Παιδεία και πώς θα γίνει να έχουμε ένα σύστημα υγείας που θα μπορεί να αντέξει μια επιδημία γρίπης; Όσο κόμματα και πολιτικοί προτιμούν να αντιμετωπίζουν την πολιτική ως θέατρο και τη Βουλή ως καραγκιόζ μπερντέ (με τον Πολάκη ως άλλο μπάρμπα-Γιώργο), τόσο τα προβλήματα θα μεγαλώνουν, οι πολίτες θα αισθάνονται απογοήτευση και το πολιτικό σύστημα θα περνάει ακόμη πιο μεγάλη κρίση. Και ειλικρινά, αυτό δεν μας αξίζει… 
  Λευτ. Χαραλαμπόπουλος
in.gr

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Ποιες ασθένειες είναι πιο πιθανό να σας "χτυπήσουν" ανάλογα με την ομάδα αίματος που έχετε

Ποιες ασθένειες είναι πιο πιθανό να σας "χτυπήσουν" ανάλογα με την ομάδα αίματος που έχετε
Η ομάδα αίματος του κάθε ανθρώπου στην Γη, εμπίπτει σε μία από τις τέσσερις κατηγορίες: Α, Β, ΑΒ και 0. Από εκεί και πέρα μπορεί κανείς απλά να έχει “ρέζους” αρνητικό ή θετικό (Α+, ΑΒ- κλπ).
Αλλά η ομάδα αίματος δεν σηματοδοτεί απλά το από ποιους μπορούμε να λάβουμε αίμα με μετάγγιση και σε ποιους μπορούμε να δώσουμε αίμα. Σύμφωνα με την επιστήμη, υπάρχουν ορισμένες ασθένειες που δείχνουν να “χτυπούν” συχνότερα άτομα με συγκεκριμένη ομάδα αίματος ανά περίσταση.

Δείτε ποιες ασθένειες είναι αυτές και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο:

Προβλήματα μνήμης: Μεγαλύτερος κίνδυνος για τα άτομα με ομάδα “ΑΒ”
Ο εγκέφαλός σας και το αγγειακό σας σύστημα έχουν περισσότερα κοινά από ό,τι νομίζετε. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι με τον ομάδα αίματος ΑΒ ήταν 82% πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα με την ανάκληση αναμνήσεων, με την γλωσσική επικοινωνία και με την προσοχή από ό,τι τα άτομα με άλλους τύπους αίματος. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην βασική πρωτεΐνη πήξης, γνωστή ως “παράγοντας πήξης VIII”, η οποία μπορεί να μειώσει την ποιότητα της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο.
Καρκίνος στο πάγκρεας: Μεγαλύτερος κίνδυνος για τα άτομα που ΔΕΝ έχουν ομάδα “0”
Έρευνα που διεξήχθη τον Ιούλιο του 2014 από το Κέντρο Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Yale στις ΗΠΑ, έδειξε ότι τα άτομα με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (ή H. pylori), το οποίο ζει στο έντερο, είχαν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του παγκρέατος, λόγω του τρόπου που τα αντιγόνα Α και Β στο αίμα βοηθούν τα βακτήρια αυτά να αναπτυχθούν. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος “0” δεν έχουν αντιγόνα στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων τους. Αυτό είναι που τους επιτρέπει να προσφέρουν αίμα σε όλους.
Καρδιακή νόσος: Μεγαλύτερος κίνδυνος για τα άτομα με ομάδα “ΑΒ”
Έρευνα του 2012 από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ΔΕΝ έχουν ομάδα αίματος “0”, έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο. Αλλά εκείνοι με τον τύπο αίματος “ΑΒ” ειδικά διατρέχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο κατά 23% πιο πάνω από τα άτομα με “0”.
Στρες: Μεγαλύτερος κίνδυνος για τα άτομα με ομάδα “Α”
Τα άτομα με ομάδα αίματος “Α” είναι πιο πιθανό να έχουν υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στο σώμα τους. Έτσι, οι ασκήσεις για την μείωση του στρες, όπως το Tai Chi και η γιόγκα, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές από το τρέξιμο ή την άρση βαρών και μόνο.
Το διαβάσαμε στο iatropedia

Ο καιρός της ερχόμενης εβδομάδας

Αλλάζει πάλι ο καιρός από τις αρχές της νέας εβδομάδας.
Μπορεί Σάββατο Κυριακή και Δευτέρα να έχουμε άνοδο θερμοκρασίας, από Τρίτη θα επανέλθουν οι βροχές και ο παγετός. Κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα. Στο χάρτη της ΕΜΥ δείτε πως θα είναι η κατάσταση το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης 7 ημερών που εκδίδει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:   
 
Κυριακή 10-02-2019: γενικά αίθριος. Στα νότια και βαθμιαία στα δυτικά θα  αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα  κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δευτέρα 11-02-2019 :
στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.  Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος. Βαθμιαία στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Θράκη θα αναπτυχτούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7  μποφόρ. Η θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τρίτη 12-02-2019 :
νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν
κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφορ. Στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.  Η θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα βόρεια.

Τέταρτη 13-02-2019: στην ανατολική χωρά νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις
θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Στη δυτική  χωρά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά στα ανατολικά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και βαθμιαία έως 9 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πέμπτη 14-02-2019: νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και
παραθαλάσσιες περιοχες σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα
σημειωθούν στα ορεινά, στα ηπειρωτικά ημιορεινά και πιθανόν και σε
περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα
φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια ενώ θα
σταματήσουν στα βόρεια. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

8.2.19

Η σπιτονοικοκυρά είχε ...γούστα

Σάλος έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες μέρες στην Άρτα.
Γυναίκα που νοικιάζει τις γκαρσονιέρες της μόνο σε νεαρούς φοιτητές, αργά το βραδύ τους παρακολουθεί κρυφά από τις μπαλκονόπορτες για να τους παίρνει...μάτι.
Η 68χρονη είναι παντρεμένη και ζει με τον 80χρονο σύζυγο της, έχει αναπτύξει περίεργες συμπεριφορές.
Τα δωμάτια και το σπίτι της 68χρονης είναι δίπλα και μοιράζονται την ίδια αυλή.
Όπως δηλώνουν οι φοιτητές στο τοπικό fanaripress.gr, η σπιτονοικοκυρά σχεδόν κάθε βράδυ στήνεται στις μπαλκονόπορτες και περιμένει πότε θα γδυθούν.
Μάλιστα ένας από τους φοιτητές δηλώνει ότι, ένα βράδυ μετά τις 11 που ήταν με το εσώρουχο του, του χτύπησε το κουδούνι με την πρόφαση να του ζητήσει τα χρήματα από τα κοινόχρηστα.
Η 68χρονη σπιτονοικοκυρά δεν ξεκόλλαγε από το σπίτι του φοιτητή, γιατί σκοπός της ήταν να γνωρίσει και τους φίλους του που βρίσκονταν εκεί.

ΒΙΝΤΕΟ - Έκλεψαν 1.000 στpινγκ της Victoria`s Secret από κατάστημα εσωpούχων

Την κλοπή του μήνα κατάφεραν να φέρουν εις πέρας δύο γυναίκες στο Οχάιο των ΗΠΑ, οι οποίες κατάφεραν να κλέψουν σχεδόν 1.000 πανάκριβα εσώpουχα της Victoria's Secret, καταφέρνοντας να βγουν ανενόχλητες από το κατάστημα με την λεία τους ανά χείρας.
Μάλιστα, οι δύο γυναίκες, οι οποίες δεν έγιναν αντιληπτές από το προσωπικό του καταστήματος, έκλεβαν τα εσώpουχα επί τρία ολόκληρα λεπτά ανενόχλητες, όπως αποδεικνύει και το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης.
Οι δύο γυναίκες, πλέον, καταζητούνται από τις αρχές της πολιτείας, με την λεία του να ξεπερνάει σε αξία τις 6.000 δολάρια, ενώ εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι κατάφεραν να γεμίσουν ολόκληρες τσάντες με τα κλοπιμαία, αδειάζοντας συρτάρια και ντουλάπια, χωρίς να ενοχληθούν ούτε στιγμή από τους υπαλλήλους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - «Καμπάνα» σε συνταξιούχο που νοίκιασε σε φοιτήτρια διαμέρισμα με κρυφή κάμερα

Ιδιοκτήτης ακινήτου καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή, επειδή νοίκιασε σε φοιτήτρια διαμέρισμα, μέσα στο οποίο αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε κρυφή κάμερα.
Η υπόθεση δικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, το οποίο έκρινε ένοχο με ελαφρυντικό τον συνταξιούχο, κατηγορούμενο για «αθέμιτη αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης», ενώ ο ίδιος, μετά την έφεση που άσκησε, αφέθηκε ελεύθερος.
Η νεαρή μισθώτρια διαπίστωσε το Φεβρουάριο του 2017 την ύπαρξη της μικροσκοπικής κάμερας, που ήταν τοποθετημένη στο εσωτερικό του θυροτηλεφώνου και αμέσως απευθύνθηκε στις διωκτικές αρχές. Καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε ότι ο ιδιοκτήτης γνώριζε λεπτομέρειες για τη ζωή της που δεν θα μπορούσε να γνωρίζει εάν δεν την παρακολουθούσε.
Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος που έμενε στον πάνω όροφο του διαμερίσματος, παραδέχθηκε ότι ήταν εις γνώσιν του η ύπαρξη της κάμερας, αλλά αρνήθηκε ότι αυτή ήταν σε λειτουργία και κατέγραφε την καθημερινότητα της φοιτήτριας. Απέδωσε δε την ύπαρξη της στην παλιότερη εκμετάλλευση του ακινήτου ως βιοτεχνίας.
Κατά την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε η ύπαρξη βίντεο στην κατοχή του ιδιοκτήτη, αλλά το δικαστήριο δέχθηκε ότι η κάμερα ήταν εν λειτουργία.  

Στ. Τ.

ΕΔΕΗΣΕ...Παραιτήθηκε ο Θ. Παπαχριστόπουλος

Την παραίτησή του από τη θέση του βουλευτή Β' Αθηνών ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Λίγο πριν, ο Πάνος Καμμένος τον είχε διαγράψει από τους ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα να διαλυθεί η Κ.Ο του κόμματος.
Τη θέση του κ. Παπαχριστόπουλου αναμένεται να λάβει ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να παραιτηθεί από τους ΑΝΕΛ.

ΒΙΝΤΕΟ - Σπήλαιο Καστανιάς: Ένας καλά κρυμμένος θησαυρός!

Ένα από τα ομορφότερα σπήλαια στη χώρα μας και όχι μόνο, βρίσκεται στο Δήμο Μονεμβασίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τη Νεάπολη Βοιών.
Το σπήλαιο της Καστανιάς ξεχωρίζει για τον πλούσιο και ιδιαίτερα πυκνό σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό του διάκοσμο, που το κατατάσσουν ως ένα από τα κορυφαία χερσαία Σπήλαια στον κόσμο.


Το σπήλαιο ανακάλυψε στις αρχές του περασμένου αιώνα ο βοσκός Σπύρος Στιβακτάς, ο οποίος παρατηρώντας τις μέλισσες του να διεισδύουν σε μια σχισμή ενός βράχου πλησίον της αγροικίας του, αντιλήφθηκε  την ύπαρξη υπόγειας πηγής νερού. Έτσι δημιούργησε ο ίδιος άνοιγμα στο βράχο, διείσδυσε στο εσωτερικό του σπηλαίου και βρέθηκε μπροστά σε αυτό το μοναδικό θαύμα της φύσης.
Το σπήλαιο αποτέλεσε ένα καλά κρυμμένο μυστικό τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειας του για πολλές δεκαετίες, ώσπου το 1958 βλέποντας ο ίδιος φωτογραφίες  ενός άλλου σπηλαίου, κατάλαβε τη σπουδαιότητα του και το γνωστοποίησε στους συντοπίτες του.

Η δεκαετία που ακολούθησε, βρίσκει το μικρό απομακρυσμένο χωριό της Καστανιάς να ζει στιγμές μεγάλης δόξας.
 Γεωλόγοι, σπηλαιολόγοι, με πρωτεργάτες το ζεύγος  Γιάννης και Άννα Πετροχείλου, καθώς και λοιποί φορείς  δίνουν τη δική τους μάχη για την εξερεύνηση και την αξιοποίηση του σπηλαίου.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί,......

Διαβάστε την συνέχεια και δείτε φωτογραφικό υλικό και Βίντεο εδώ ....

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου