23.5.15

ΠΑΤΡΑ - Σκότωσε την γυναίκα του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Αιμόφυρτοι στο έδαφος βρήκαν οι αστυνομικοί ζευγάρι μέσα στην οικία τους στην οδό Μελίχου και Νοταρά στην Πάτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι έφτασαν οι αστυνομικοί και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους ενοίκους χωρίς ωστόσο να πάρουν απάντηση.
Έτσι αποφασίστηκε να μπουν στο διαμέρισμα και βρέθηκαν μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα. Το ζευγάρι που κατοικεί στην οικία βρισκόταν ξαπλωμένο στο πάτωμα του σπιτιού και τραυματισμένο.
Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε το τραυματισμένο ζευγάρι και τους μετέφερε στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τους κρατήσουν στην ζωή.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στο σημείο και ερευνούν τον χώρο. Υπήρξαν πληροφορίες για διπλή αυτοκτονία ωστόσο η αστυνομιά ερευνά όλα τα ενδεχόμενα.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο παιδόφιλος πρώην ναυαγοσώστης στη Βουλιαγμένη

Στην δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 49χρονου πρώην ναυαγοσώστη, ΔΟΥΡΟ Ιωάννη του Νικολάου και της Βασιλικής, που συνελήφθη χθες το απόγευμα στη Βουλιαγμένη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και ήδη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος του άσκησε δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε Τακτικό ανακριτή.
Η αποκάλυψη για τη δράση του έγινε από υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας που φυλάσσουν την Ακτή Βουλιαγμένης, οι οποίοι βρήκαν ένα σακίδιο ξεχασμένο σε χώρο της πλαζ. Μέσα, υπήρχαν ένα ζευγάρι κιάλια με ενσωματωμένη οθόνη και κάμερα εγγραφής και μια κάμερα που είχε αποθηκευμένο πορνογραφικό υλικό με ανήλικους, οι οποίοι μάλιστα μιλούσαν ελληνικά, καθώς και φωτογραφίες με γυμνά παιδιά στην παραλία!
Τα ευρήματα παραδόθηκαν στους αστυνομικούς και από την έρευνα που ακολούθησε εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του ιδιοκτήτη του σακιδίου, ο οποίος συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα. Στο σπίτι του 49χρονου βρέθηκαν ένας υπολογιστής και 165 ψηφιακοί δίσκοι με αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας και τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι που κατασχέθηκαν και εστάλησαν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μηνός (23-5-2015 έως 23-6-2015), σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. 

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΤΑ ...ΣΑΡΩΣΕ !!! Κυπελλούχος Ελλάδας με νταμπλ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο, απειλήθηκε κιόλας από την «πρωτάρα» Ξάνθη αλλά η λήξη του φετινού τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας τον βρήκε να πανηγυρίζει τον 27ο τίτλο του στη διοργάνωση έχοντας επικρατήσει με 3-1 της ακριτικής ομάδας και να έχει φτάσει σε ακόμη ένα νταμπλ.
Την αναμέτρηση έκρινε η εμπειρία των «ερυθρόλευκων», που εκμεταλλεύτηκαν ένα αντίπαλο σφάλμα στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου για να ανοίξουν το σκορ, καθώς και η κλάση κάποιων από τους ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας, προεξάρχοντος του Τσόρι Ντομίνγκες, που σφράγισε την παρουσία του τον τελικό με ένα από τα ωραιότερα γκολ των τελευταίων ετών.
Η σφιχτή τακτική και το πρέσιγκ της ακριτικής ομάδας σε όλους τους χώρους συνέβαλε ώστε ο Ολυμπιακός να μη βρει ποτέ ρυθμό στο ημίχρονο. Οι «Ακρίτες» μάρκαραν σωστά, είχαν αλληλοκαλύψεις, γέμιζαν όλα τα σημεία και απείλησαν πρώτοι στο 17΄, όταν στο σουτ του Μπέρτου κόντραρε ο Μποτία στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ρομπέρτο.
Στο 20΄ ο Ολυμπιακός κατέγραψε την πρώτη φάση του, όταν ο Κυριακίδης έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ τη σέντρα - σουτ του Χάρα, ενώ στο 36΄ ένα φάουλ του Τσόρι έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για να χάσει στο 42΄ μεγάλη ευκαιρία η Ξάνθη, όταν σε κόρνερ του Κλέιτον ο Σολτάνι έπιασε εκ κινήσει σουτ στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Τελικά η άριστη έως τότε τακτική της Ξάνθης «προδόθηκε» από μεγάλο σφάλμα του εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της έως εκείνη τη στιγμή: ο Μπέρτος προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα με το στήθος στον τερματοφύλακά του χωρίς να έχει τον καραδοκούντα Χάρα, ο οποίος πέρασε και τον Κυριακίδη σημειώνοντας το τρίτο γκολ του στους τέσσερις αγώνες της διοργάνωσης που συμμετείχε και δικαιώνοντας την επιλογή του Βίτορ Περέιρα για την επιλογή του στο αρχικό σχήμα, αντί του Μήτρογλου.
Η εξέλιξη άλλαξε άρδην τις ισορροπίες στο ψυχολογικό επίπεδο, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας το προβάδισμα πατούσαν πια «στέρεα» και σίγουρα στο χορτάρι του ΟΑΚΑ.
Έτσι, στο 63΄ ο «μέγας» Τσόρι αφού κέρδισε την κόντρα από τον Μπέρτο «άδειασε» αυτόν και τον Παπαστεριανό, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με εξαιρετικά τεχνικό σουτ έγραψε το 2-0 επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά την πολύ μεγάλη κλάση του, ενώ στο 80΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Φορτούνης σημείωσε επίσης ένα έξοχο γκολ (3-0), για να διαμορφώσει το τελικό σκορ στον 83ο τελικό ο Καπετάνος στο 87΄.

ΗΣΥΧΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ...ΚΟΙΜΑΤΑΙ ! ΣΕ 400 ΠΟΛΕΙΣ, ΣΕ 40 ΧΩΡΕΣ - Διαδηλώσεις κατά Monsanto και γενετικά μεταλλαγμένων οργανισμών


Διαδηλώσεις κατά Monsanto και γενετικά μεταλλαγμένων οργανισμών

Διαδηλώσεις κατά του αμερικανικού γίγαντα των μεταλλαγμένων προϊόντων, της Monsanto, οργανώθηκαν σήμερα σε περισσότερες από 400 πόλεις σε 40 χώρες του κόσμου. Έτσι, χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους από το Παρίσι μέχρι την Ουαγκαντούγκου, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας κινητοποίησης εναντίον των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, των φυτοφαρμάκων και άλλων χημικών προϊόντων. Στην Ελβετία, περίπου 2.500 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βασιλεία και τη Μορζ, όπου η Monsanto έχει την έδρα της για την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Στην άλλη άκρη του πλανήτη, 500 άνθρωποι έκαναν πορεία στην Ουαγκαντούγκου εναντίον της γιγάντιας αυτής αμερικανικής εταιρείας, η οποία εισήγαγε το 2003 στην Μπουρκίνα Φάσο το γενετικά τροποποιημένο βαμβάκι. Η χώρα αυτή είναι η μόνη στη δυτική Αφρική που έχει πειραματισθεί με την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένου βαμβακιού σε ανοιχτούς αγρούς.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τις αρχές της Μπουρκίνα Φάσο "ένα μορατόριο τουλάχιστον 10 ετών" ώστε "να συνεχισθούν οι ανεξάρτητες έρευνες" για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Στο Παρίσι, 2.000 έως 3.000 άνθρωποι απάντησαν στην έκκληση οργανώσεων πολιτών και πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων όπως η Greenpeace. Οι διαδηλωτές φώναζαν "Vade retro Monsanto", "η Μονσάντο όχι, η υγεία μου ναι" ή ακόμη "ΓΤΟ; δεν θέλουμε!".
Συγκεντρώσεις οργανώθηκαν συνολικά σε 35 πόλεις στη Γαλλία και συμμετείχαν σ' αυτές πολλές χιλιάδες διαδηλωτών. Οι διαδηλωτές έβαλαν ιδιαίτερα στόχο το ζιζανιοκτόνο Round-up, προϊόν της Monsanto που πρόσφατα χαρακτηρίσθηκε "πιθανόν καρκινογόνο" από την υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που είναι αρμόδια για τον καρκίνο.
Στο Στρασβούργο, 800 έως 1.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ξάπλωσαν καταγής για να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή μπροστά από το Συμβούλιο της Ευρώπης, "ως φόρο τιμής στα υφιστάμενα και τα μελλοντικά θύματα που δηλητηριάσθηκαν από τα φυτοφάρμακα", όπως είπε ένας από τους οργανωτές.

Σύσσωμη η Ελαφόνησος ενάντια στο αγκυροβόλιο στον Όρμο των Βατίκων

Ο Δήμαρχος Ελαφονήσου,  μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία  «Τάσσεται ρητά υπέρ της πλήρους κατάργησης  αγκυροβολίας εμπορικών πλοίων, δεξαμενόπλοιων και λοιπών πλοίων στον όρμο των Βατίκων», απέστειλε στο Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών και κοινοποίησε σε θεσμικούς φορείς επιστολή η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

Ο Δήμος Ελαφονήσου αντιλαμβανόμενος την αξία της φυσικής ομορφιάς, της αρχαιολογικής σημασίας του Παυλοπετρίου αλλά και της υψηλής τουριστικής προσέγγισης δεν κινείται προς μια πολιτιστικής, τουριστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς καταδίκη, που θα προκαλέσει η νομιμοποίηση της αγκυροβολίας πλοίων.
Οι ενέργειες του Δήμου μας προσανατολίζονται στην πορεία της περιοχής του Ναυαρίνου όπου απειλήθηκε με την ίδια οικολογική καταστροφή και πολιτιστική υποβάθμιση λόγω αγκυροβολίας πλοίων.
Ο Δήμος μας σας καλεί να συνταχθείτε με τις τεκμηριωμένες θέσεις μας για την αποφυγή δημιουργίας Λιμένος – Επισκευαστικής Ζώνης στην περιοχή και να κατευθυνθούμε μαζί προς την πορεία που η ίδια η προνομιακή περιοχή του Όρμου Βατίκων προϋποθέτει.
Δείτε:
Επίσης, σύσσωμοι οι συλλογικοί φορείς του νησιού στέκονται ενάντια στο αγκυροβόλιο στον Όρμο των Βατίκων:
( οι επιστολές των υπόλοιπων φορέων του νησιού θα αναρτώνται σταδιακά, μόλις εκδοθούν).
ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
--------------------------------------
--------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΥΡΙΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ& ΕΠΩΝΥΜΟΥ

Γράφει η Αναστασία Μήλιου, Δικηγόρος*

Η μεταβολή του κύριου ονόματος αποφασίζεται με τελεσίδικη δικαστική απόφασηκατά την διαδικασία της εκουσίας διαδικασίας.
Η αίτηση συντάσσεται και κατατίθεται στην γραμματεία του δικαστηρίου και ένα αντίγραφο κοινοποιείται στον κατά τόπο αρμόδιο Εισαγγελέα.
Η αλλαγή του κυρίου ονόματος δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση.
Ο νόμος αναφέρει ότι το Δικαστήριο πρέπει να αποφασίσει το κατά πόσον υπάρχει “σπουδαίος λόγος”, ο οποίος δικαιολογεί την μεταβολή του κύριου ονόματος.  
Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις κατά τις οποίες ένα μη εύηχο όνομα δικαιολόγησε τέτοια μεταβολή.   
Π.χ. κύριο όνομα που μοιάζει με επώνυμο ή που προκαλεί σύγχυση είναι μερικοί λόγοι που το δικαστήριο αποδέχεται και προχωρεί στην αλλαγή του κυρίου ονόματος.
Επίσης σημαντικοί είναι και οι ψυχολογικοί λόγοι. Π.χ. υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που φέρουν το όνομα συγγενούς τους, ο οποίος στο παρελθόν τους κακοποίησε ή τους εγκατέλειψε ή τους έχει φερθεί με ιδιαίτερα άσχημο τρόπο σε σημείο που η θύμηση του ονόματος είναι αρνητική και ταράζει ψυχολογικά τον κάτοχό του. Τέτοιου είδους λόγοι αν και ακραίοι έχουν γίνει δεκτοί από την νομολογία.
Λόγοι συνειδησιακοί, όπως είναι η μεταβολή του θρησκεύματος, έχουν ήδη κριθεί ότι αποτελούν και σπουδαίο λόγο για την μεταβολή του κύριου ονόματος.
Αλλαγή κύριου ονόματος θεωρείται επίσης η τροποποίηση ή η συμπλήρωσή του. Η αίτηση διόρθωσης ή συμπλήρωσης του ονόματος ανήκει στην ευρύτερη διαδικασία διόρθωσης των στοιχείων των ληξιαρχικών πράξεων.
Έτσι κατά τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας δικάζονται και οι αιτήσεις όποιου έχει έννομο συμφέρον ή του Εισαγγελέα, με τις οποίες ζητείται η διόρθωση ορισμένου στοιχείου της ληξιαρχικής πράξης, που προβλέπεται από το νόμο ως απαραίτητο για τη σύνταξή της και το οποίο από παραδρομή ή και ηθελημένα καταχωρήθηκε στη ληξιαρχική πράξη που έχει συνταχθεί. 
Αντικείμενο, επομένως, της αίτησης διόρθωσης είναι η διαπίστωση των ακριβών στοιχείων, που απαιτεί ο νόμος για τη σύνταξη της ληξιαρχικής πράξης και ο τονισμός της ορθότητας αυτών, σε σύγκριση με τα στοιχεία, που βεβαιώθηκαν ανακριβώς στη ληξιαρχική πράξη, της οποίας ζητείται η διόρθωση, η δε απόφαση που εκδίδεται, ως προς τη ρυθμιστική της ενέργεια, είναι στην ουσία διαπιστωτική διορθωτική θετική διοικητική πράξη και όχι διαταγή στο ληξίαρχο για τη διόρθωση της ληξιαρχικής πράξης, που, ενδεχομένως, συντάχθηκε από αυτόν ανακριβώς, ούτε υποκαθιστά τη δική του ενέργεια, παρά δημιουργεί εις βάρος του ανωτέρω την υποχρέωση να προβεί στη σχετική διόρθωση.
Σε περίπτωση θετικής έκβασης, η τελεσίδικη απόφαση με την οποία διατάσσεται η μεταβολή του ονόματος προσκομίζεται στο ληξιαρχείο και στο δημοτολόγιο, τα οποία είναι υποχρεωμένα να προβούν στην σχετική μεταβολή.
Η πρόσληψη και η αλλαγή επωνύμου παλαιότερα γινόταν με απόφαση του Νομάρχη και ήδη του Δημάρχου, ενώ μπορούν να καθορίζονται, μεταξύ άλλων, λεπτομέρειες για τις προϋποθέσεις και τον τρόπο πρόσληψης και αλλαγής επωνύμου. 
Και σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται σπουδαίος και συγκεκριμένος λόγος για την αλλαγή του επωνύμου, καθώς αποτελεί μεν το επώνυμο στοιχείο της προσωπικότητας του ατόμου, η αλλαγή του, όμως, δεν απόκειται στην ιδιωτική βούληση, αλλά γίνεται ύστερα από απόφαση του αρμοδίου διοικητικού οργάνου εφ’όσον συντρέχουν συγκεκριμένοι και σοβαροί λόγοι, ικανοί να δικαιολογήσουν την μεταβολή του επωνύμου. 
Και τούτο διότι το επώνυμο, το οποίο έχει καθοριστικό ρόλο στην ταυτοποίηση του προσώπου, ενδιαφέρει προφανώς τη δημόσια τάξη και τις ειδικότερες εκφάνσεις της, όπως προεχόντως την αποτελεσματική αστυνόμευση και δίωξη του εγκλήματος. Περαιτέρω, συνάπτεται με την ασφάλεια των συναλλαγών και των εννόμων εν γένει σχέσεων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου του ατόμου. 
Εξ άλλου, τηρουμένης της προβλεπομένης διοικητικής διαδικασίας, διά της οποίας δεν αποκλείεται και η αλλαγή ελληνικού επωνύμου σε ξενόγλωσσο, το αρμόδιο όργανο, ασκώντας ορθώς την ανήκουσα σ’αυτό διακριτική εξουσία, οφείλει σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, προπαντός να εκτιμά τους λόγους, τους οποίους επικαλείται ο αιτούμενος την μεταβολή του επωνύμου του, και να αποφαίνεται, εν όψει αφ’ενός της σοβαρότητας των λόγων αυτών και αφ’ετέρου των στοιχείων που προσκομίζονται από τον ενδιαφερόμενο, αν ενδείκνυται ή όχι η ζητούμενη μεταβολή, αιτιολογώντας ειδικώς, από της απόψεως αυτής, την απόφασή του.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΧΡ.  ΜΗΛΙΟΥ
              ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ΕΦΕΤΑΙΣ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 6945-028153
e-mail: natmil@otenet.gr, info@legalaction.gr
www.legalaction.gr, fb: Αναστασία Μήλιου

Θεσσαλονίκη: Πήγε να ξεπαρκάρει και είδε στο δρόμο αυτή την εικόνα ...

ΦΩΤΟ από thestival.grΣίγουρα τα μάτια μας έχουν δει πολλά παράξενα κατά καιρούς στους δρόμους τις Θεσσαλονίκης. 

Αυτό, όμως, είναι κάτι το... ξεχωριστό!

Ένας άντρας κυκλοφορούσε στο κέντρο της πόλης με ανοιχτό πορτ μπαγκάζ από το οποίο προεξείχε ένα... δέντρο, ενώ στην οροφή του αυτοκινήτου του ειχε δύο γλάστρες. Αίνιγμα αποτελεί το πώς στέκονταν στη θέση τους τα φυτά ενώ το όχημα κινούνταν!

ΦΩΤΟ από thestival.gr
ΦΩΤΟ από thestival.gr
ΦΩΤΟ από thestival.gr

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - Τα 24.000€ που βρέθηκαν σπίτι του, δεν τα είχε σηκώσει από τράπεζα όπως επέμενε στους αστυνομικούς...

Ο 36χρονος παρακολουθούσε τις κινήσεις των αστυνομικών και σκεφτόταν τις απαντήσεις που πρέπει να δώσει...

Συνελήφθη σε χωριό της Τριφυλίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 36χρονος Ελληνας για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και βεγγαλικά.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 36χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν, ένα πιστόλι, εκατοντάδες φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, τέσσερις γεμιστήρες, δύο θήκες πιστολιού, τρία εξαρτήματα όπλων, ένα βεγγαλικό, 524 χάπια και κάψουλες, που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά και τον αθλητισμό.

Επίσης, κατασχέθηκαν δέκα υγρές αμπούλες τεστοστερόνης, δύο σύριγγες με ενέσιμο διάλυμα σωματοτροπίνης, δεκαοκτώ σύριγγες, το ποσό των 24.295 ευρώ, μια κουκούλα τύπου "full face" και τρία ζευγάρια γάντια. Ο 36χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.

Θαν.Πετράκος - "Δεν είναι καταστροφή η ρήξη και η έξοδος από το ευρώ"

Εντείνεται η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σάββατο (23/05) δεν έλειψαν τοποθετήσεις από μέλη, υπέρ της ρήξης με τους εταίρους και μη καταβολής των δόσεων στους δανειστές.
Ο Θανάσης Πετράκος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας, είπε χαρακτηριστικά:
"Να προετοιμάσουμε το λαό και να τον ενημερώσουμε για τις εναλλακτικές λύσεις που έχουμε. Να μην λέμε ότι όλα είναι καλά. Για μας δεν είναι ούτε πάση θυσία στο ευρώ ούτε στη συμφωνία. Ο Τσίπρας δίνει μάχη με τα συμφέροντα και πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο.
Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να υπογράψει μόνο συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά της. Η 20η Φλεβάρη ήταν μεγάλο λάθος.
 Να ετοιμαστούμε για παν ενδεχόμενο, δεν πληρώνουμε δεν μπαίνουμε στη λογική των ισοδυνάμων. Δεν είναι καταστροφή η ρήξη και η έξοδος από το ευρώ".

ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ Η ΕΛΛΑΣ ! Η Πρόεδρος τον...κατσάδιασε και ο Υπουργός τον συνεχάρη

Συγχαρητήρια στον αστυνομικό υποδιευθυντή

Πλήρη κάλυψη στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ  σε ότι αφορά το περιστατικό με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια πορείας εργαζομένων στον χώρο της Υγείας, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, την επομένη μέρα απο το επεισόδιο, ο κ. Πανούσης πήρε τηλέφωνο τον αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος του περιέγραψε με λεπτομέρειες όσα συνέβησαν με την πρόεδρο της Βουλής.
Όπως δήλωσε στο MEGA ο κ. Πανούσης, “του έδωσα συγχαρητήρια για την έντιμη, αξιοπρεπή, ψύχραιμη και νόμιμη στάση του”

ΦΩΤΟ - Γιος διοικητή νοσοκομείου ο νεαρός που έπεσε χτες στις ράγες του μετρό

Γιος διοικητή νοσοκομείου ο νεαρός που έπεσε χτες στις ράγες του μετρό (ΦΩΤΟ)
Ο νεαρός που βρήκε χτες τραγικό θάνατο όταν έπεσε στις ράγες του μετρό, στο σταθμό «Ακρόπολη», στην Αθήνα, είναι γιος γνωστού διοικητή νοσοκομείου.

Ο Πάτρικ ήταν ο δεύτερος από τα τρία αγόρια του διοικητή του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, Θεόδωρου Γιάνναρου, και σύμφωνα με τον ίδιο έπασχε από κατάθλιψη, ενώ πρόσφατα έχασε μία δουλειά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI«Κάποιες στιγμές η ζωή σε τιμωρεί, ακόμα και όταν δεν φταις... ακόμα και όταν δεν τ' αξίζεις αυτό που σου κάνει. Σήμερα "έφυγε" ο αγαπημένος μου γιος, ο Πάτρικ για το μεγάλο ταξίδι. Ήταν η επιλογή του γιατί δεν άντεχε την αδικία και όλα αυτά που αντιμετώπιζε στον κόσμο που ζούσε. Βεβαία, δεν σκέφθηκε εμάς που αφήνει πίσω του... Πονάει πάρα πολύ... Η ζωή μας παίρνει άλλη τροπη μονοί μας, χωρίς την παρουσία του... χωρίς το χαμόγελο του. Θα σας παρακαλούσα να προσευχηθείτε για να είναι καλά εκεί που βρίσκεται..», έγραψε ο τραγικός πατέρας στο λογαριασμό του στο Facebook.
«Ήσουν δυνατός, έξυπνος, ξεροκέφαλος, και ήσουν ο γιος που αγαπούσα πολύ. Πριν φύγω, χθες το πρωί σε αγκάλιασα, σε φίλησα και σου είπα πως σε αγαπάω πάρα πολύ... Δεν απάντησες,,, άλλα μετά από λίγο πήγες για το μεγάλο ταξίδι... Πως μας άφησες έτσι με τόση αγάπη στην καρδιά για σένα. Που μπορούμε να τη δώσουμε? μάλλον πουθενά γιατί ανήκει μόνο σε σένα και μας παρασέρνει σε άγνωστες ατραπούς, σε άγνωστα μονοπάτια και σε ένα άγνωστο αύριο... Αντίο αγαπημένε μου Πάτρικ. Σίγουρα θα ξανασυναντηθούμε... μόνο που δεν ξέρουμε το πότε..» συνέχισε ο κ. Γιάνναρος σε νέα ανάρτηση, ενώ σε τρίτη έγραψε: «Και εσείς, κυβερνώντες, πρώην και νυν, αναλογιστείτε το μερίδιο ευθύνης που έχετε. Μας τα πήρατε όλα, μας εγκαταλείψατε μεσα στο σκοτάδι... Εκεί ακριβώς που ο Πατρικ μη βρίσκοντας διέξοδο επέλεξε το μονοπάτι το μακρυ και το μοναχικό, με μας που τον αγαπάμε να τον αναζητούμε απεγνωσμένα...»
Η κηδεία του Πάτρικ θα γίνει την Δευτέρα.

Ο 26χρονος Πάτρικ

iefimerida.gr

ΧΑΜΟΣ στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μηλιός μιλά για νέο Αυριανισμό - Ο Μητρόπουλος λέει ότι χάθηκε η μάχη στις 20 Φεβρουαρίου

Για “χυδαίες επιθέσεις” που δέχτηκε και για “νέο Αυριανισμό” εντός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Γιάννης Μηλιός στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου οι εντάσεις και οι αντιδράσεις κλέβουν την παράσταση.
«Κάποιοι είπαν ότι δόθηκαν προφορικές υποσχέσεις για εξασφάλιση ρευστότητας -που δεν συμβαίνουν ούτε στα καφενεία- και γράφτηκαν διάφορα σχετικά με μένα, ότι η κριτική που ασκήσαμε προερχόταν από πικρία, και δεχτήκαμε χυδαίες επιθέσεις μέσω του Τύπου» δήλωσε ο Γιάννης Μηλιός που μίλησε για “νέο Αυριανισμό” εντός του ΣΥΡΙΖΑ:
“Πάντα χρειάζεται μια νέα Αυριανή και ένας νέος Αυριανισμός αλλά όχι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση είναι σύγκρουση και ο αντίπαλος πρέπει να φοβάται. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Δεν πρέπει να υπογράψουμε μια Συμφωνία που να μην είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας και τις δεσμεύσεις μας και δεν πρέπει να πληρώσουμε αν δεν εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση. Η καθυστέρηση δεν είναι πιστωτικό γεγονός απέναντι σε θεσμικούς δανειστές. Προτείνω την αθέτηση πληρωμών στο πλαίσιο της ζώνης του ευρώ (αν πειστούμε) γιατί εκτιμώ ότι η αλλαγή νομίσματος σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα θα προκαλούσε σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών”.
Θ. Πετράκος: Πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο – Δεν είναι καταστροφή η ρήξη
“Μεγάλο λάθος” χαρακτήρισε τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος και ζήτησε “να προετοιμάσουμε το λαό και να τον ενημερώσουμε για τις εναλλακτικές λύσεις που έχουμε. Να μην λέμε ότι όλα είναι καλά”.
“Για μας δεν είναι πάση θυσία στο ευρώ. Ο Τσίπρας δίνει μάχη με τα συμφέροντα και πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο. Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να υπογράψει μόνο συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά της. Η 20η Φλεβάρη ήταν μεγάλο λάθος. Να ετοιμαστούμε για παν ενδεχόμενο, δεν πληρώνουμε, δεν μπαίνουμε στη λογική των ισοδυνάμων. Δεν είναι καταστροφή η ρήξη και η έξοδος από το ευρώ».
Αλ. Μητρόπουλος: Η μάχη χάθηκε στης 20 Φλεβάρη
O Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η μάχη της διαπραγμάτευσης χάθηκε στις 20 Φλεβάρη.
Ανέφερε μάλιστα ότι δεν υπάρχει το δίλημμα ρήξη ή συμφωνία γιατί η ρήξη οδηγεί σε εθνική τραγωδία.
«Είμαστε εγκλωβισμένοι σε επαχθή συμφωνία. Τώρα παλεύουμε για όσο το δυνατό λιγότερο επώδυνη συμφωνία. Ο έντιμος συμβιβασμός είναι ανέφικτος. Έπρεπε να πάρουμε περαιτέρω εντολή με δημοψήφισμα» είπε χρακτηριστικά.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η δυσκολία συνεννόησης με τους Θεσμούς οφείλεται στη διάσταση που υπάρχει ανάμεσα σε ΔΝΤ και Ε.Ε, ενώ υπάρχει αισιοδοξία για επίτευξη μιας ενιαίας (ή τουλάχιστον βιώσιμης) συμφωνίας έως τις αρχές Ιουνίου.
Η ίδια πηγή, τόνισε ότι τη Γερμανία όποτε την εξυπηρετεί το ΔΝΤ το συμπεριλαμβάνει στη διαπραγμάτευση και πρόσθεσε πως «ενώ το ΔΝΤ ξεκίνησε με θέσεις κατά της λιτότητας, έχει αλλάξει τη στάση του. Προβάλει τη διαγραφή του χρέους, αλλά οι Ευρωπαίοι το αφήνουν εκτός συζήτησης».
πηγή: newsit

Δημοσκόπηση: Υπέρ του ευρώ τάσσεται το 71% των πολιτών - Δραχμή θέλει το 19%

Καθαρή υπεροχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και σημαντική αποδοχή της στρατηγικής της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue για την Αυγή της Κυριακής 
Συγκεκριμένα συντριπτικά μεγάλη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαφορά με τη ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής. Ο Σύριζα συγκεντρώνει υπερδιπλάσιο ποσοστό από τη ΝΔ , 48,5% έναντι 21% ,και ακολουθούν ΚΚΕ 6%, Χ.Α 6%, Ποτάμι 5,5%, ΠΑΣΟΚ 4 %, Ανελ 3,5% και λοιπά κόμματα 5,5%. Στηρίζει τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης το 54%, έναντι 37% που διαφωνεί.
Το 56% προκρίνει την έγκριση της ενδεχόμενης συμφωνίας από τη Βουλή και το 34% με δημοψήφισμα. Το 37% αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να υποχωρήσει, έναντι του 58% που δηλώνει ότι δεν πρέπει να υποχωρήσει.
Για τις επιμέρους πτυχές της διαπραγμάτευσης το 89% τάσσεται εναντίον της μείωσης κύριων συντάξεων, το 81% εναντίον της απελευθέρωσης ομαδικών απολύσεων, το 79% εναντίον της μείωσης των επικουρικών, το 57% εναντίον της διατήρησης του ΕΝΦΙΑ, το 52% εναντίον της επιβολής ενιαίου ΦΠΑ 18%, και το 43% εναντίον της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.
Η δημοτικότητα του κ. Τσίπρα φθάνει στο 77% ενώ η καταλληλότητα για την πρωθυπουργία στο 63% με τον κ. Σαμαρά μόλις στο 20%. Το 44% είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση .
Οι πολίτες είναι διχασμένοι για την Ευρωπαική Ενωση (50% αρνητική γνώμη, 48% θετική),ψηφίζουν όμως ευρώ σε ποσοστό 71% έναντι 19% της δραχμής, σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα. Για τη ΝΔ, το 74% θεωρεί ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το 62% εκτιμά ότι χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας ενώ ο Α. Σαμαράς θεωρείται στο σύνολο των ψηφοφόρων ως καταλληλότερος αρχηγός για τη ΝΔ με 16% και ακολουθούν Ντ. Μπακογιάννη με 12%, Κ Καραμανλής με 11%, ενώ Δ Αβραμόπουλος, Κυρ. Μητσοτάκης και Ν. Δένδιας συγκεντρώνουν από 3%.
Ωστόσο, στους ψηφοφόρους της ΝΔ τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Σαμαράς 44%, Καραμανλής 15%, Μπακογιάννη 13%.

Σκληρή κριτική Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ με άρθρο-παρέμβαση

Τίτλος του άρθρου του κ. Σημίτη: «Συνέδριο. Για ποιον σκοπό;».
Με άρθρο-παρέμβαση στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», επέλεξε ο πρώτην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης να ασκήσει σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ.
Αφορμή στάθηκε το 10ο συνέδριο του κόμματος, το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 5,6 και 7 Ιουνίου.
Τίτλος του άρθρου του κ. Σημίτη: «Συνέδριο. Για ποιον σκοπό;».
Στο άρθρο του ο κ. Σημίτης αναρωτιέται αν «έχουν νόημα οι διαδικασίες ρουτίνας, οι γνωστές θέσεις που θα επαναληφθούν».
«Υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης για το ΠΑΣΟΚ; Οι αριθμοί δείχνουν το αντίθετο. Περίπου το 5% των ψήφων στις εκλογές και το 3% περίπου στις σφυγμομετρήσεις είναι αποδείξεις περιθωριοποίησης [...]. Τα στελέχη προσπαθούν να αναδειχθούν αλλά μένουν σταθερά στο δεύτερο πλάνο, λίγο πιο σημαντικοί από τους ασήμαντους» αναφέρει.
Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αντιμετωπίσει με ριζοσπαστικό τρόπο την κατάσταση. «Αν ακολουθήσει την πάγια πρακτική, δηλαδή την κατανομή θέσεων και εξουσιών και τη συνέχιση της ρουτίνας της κομματικής δουλειάς, θα επιταχύνει τη μετατροπή του κόμματος σε μια περιθωριακή ομάδα» υπογραμμίζει.
Τονίζει ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κίνημα «όλων εκείνων που απαρνούνται την εθνικιστική συντηρητική Δεξιά, την εθνικολαϊκιστική Αριστερά και τις συντεχνιακές και πελατειακές νοοτροπίες των κατεστημένων συμφερόντων».

Πελοπόννησος - Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός 2015

 ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
22-23-24 ΜΑΙΟΥ
Για ακόμη μία χρονιά, ένα συναρπαστικό ταξίδι σε κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς. Στη φετινή διοργάνωση επιλέχθηκε η  Πελοπόννησος ως Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός  2015.
 Ο συναρπαστικόςαυτός τόπος των γεύσεων, στο μακραίωνο ιστορικό, πολιτισμικό και περιβαλλοντικό DNAτου οποίου είναι γραμμένα ορισμένα από τα αντιπροσωπευτικά σύμβολα της ελληνικής γαστρονομίας.
Για πρώτη φορά, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου,
παρουσιάζεται στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη, ένα αντιπροσωπευτικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάδειξης και προβολής του συναρπαστικού οικοσυστήματος γεύσεων και πολιτισμού της Πελοποννήσου με τη συμμετοχή δεκάδων ανθρώπων και φορέων ανάδειξης της γεύσης, του πολιτισμού και της καινοτομίας, της περιοχής .
Κεντρικός στόχος των εκδηλώσεων αποτελεί η ολοκληρωμένη ανάδειξη της γαστρονομικής φυσιογνωμίας  και του συναρπαστικού πολιτισμού γεύσεων  της Πελοποννήσου με άξονα τόσο την μακραίωνη  γαστρονομική παράδοση της περιοχής  και τη δυναμική της σύγχρονης δημιουργικής κουζίνας  η οποία συνδυάζει τόσο τον κοσμοπολίτικο  χαρακτήρα δημοφιλών παγκοσμίως τουριστικών προορισμών  όσο και μια ανεξάντλητη παλέτα  υψηλής ποιότητας,  αυθεντικών τοπικών προϊόντων και συνταγών.
Το μεγάλο αφιέρωμα των Ημερών Γαστρονομίας στην Πελοπόννησο, πλαισιώνεται από ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων όπως εκδηλώσεις γευστικών δοκιμών και live cooking sessions από διάσημους chefs, εκθέσεις παραγωγών, θεματικές εκδηλώσεις για τις κοινότητες της γεύσης, εικαστικές εκθέσεις, καινοτόμες πρωτοβουλίες και επιχειρηματικές ιδέες,
συναρπαστικές διαδρομές γαστρονομικού τουρισμού επιτυχημένα μοντέλα συνέργειας, δικτύωσης και εξαγωγών, συζητήσεις και ομιλίες για την διαλεκτική σχέση γαστρονομίας και τέχνης, παρουσιάσεις arte de latable, foodstyling&photography, εικαστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικές δράσεις όπως masterclasses και workshops,  μουσικές θεματικές βραδιές και mixology – cocktailpartynights από βραβευμένους bar-chefs, παρουσίαση ευρηματικών μαγειρικών συνταγών εμπνευσμένων γαστρονομική παράδοση της Πελοποννήσου κ.α.

Βεντέτα μεταξύ Ρομά μετά από θανατηφόρο τροχαίο στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω,

Αιματηρή βεντέτα ξέσπασε μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά κορυφώθηκε το βράδυ με εμπρησμούς και επιθέσεις στον δήμο Αγίας Βαρβάρας Αιγάλεω, ενώ η αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή.
Η διαμάχη μεταξύ των οικογενειών ξεκίνησε στις 14.40 χθες, όταν ένας 21χρονος έπεσε πάνω σε δύο άλλους Ρομά με το ΙΧ αυτοκίνητο του, στην συμβολή των οδών Στέφανου Σαράφη και Κρήτης, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα έναν 45χρονο -που στη συνέχεια απεβίωσε- και σοβαρά έναν 31χρονο που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, νωρίτερα υπήρξε φιλονικία μεταξύ του οδηγού του ΙΧ και του 31χρονου, οπότε οι συγγενείς του 45χρονου -που έχασε την ζωή του και δεν έχει σχέση με τις δύο οικογένειες- θεωρούν πως ο νεαρός έπεσε σκοπίμως με το αυτοκίνητό του πάνω στους δύο πεζούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο άνθρωπός τους.
Μετά την ενέργειά του, ο 21χρονος εξαφανίσθηκε και κρύβεται για να γλυτώσει απο την Αστυνομία αλλά και τους συγγενείς του θύματος, οι οποίοι έχουν εξαγριωθεί.
Ωστόσο, χθες στις 10.40 το βράδυ, περίπου 100 άτομα συγκενρώθηκαν έξω απο το κατάστημα που διατηρεί ο 21χρονος στην οδό Στ. Σαράφη 31 και έβαλαν φωτιά στο κατάστημα με αποτέλεσμα να καταστραφεί. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξε ένταση για λίγη ώρα.
Λίγες ώρες αργότερα, όμως, άλλα άτομα πυρπόλησαν το σπίτι συγγενή του δράστη, το οποίο βρίσκεται στην συμβολή των οδών Λυκούργου και Σωκράτους.

Πυρπόλησαν τρόλεϊ στην Πατησίων

Ένταση προκλήθηκε νωρίς το απόγευμα στην οδό Πατησίων στο ύψους του Πολυτεχνείου, όταν άγνωστοι σταμάτησαν τρόλεϊ, κατέβασαν τους επιβάτες και έβαλαν φωτιά στο όχημα.
Οι άγνωστοι έστησαν οδόφραγμα στην Πατησίων χρησιμοποιώντας κάδο απορριμμάτων ενώ αμέσως μετά διέφυγαν στα  γύρω στενά.
Η Πυροσβεστική έφτασε άμεσα στο σημείο και περιόρισε τη φωτιά.
 Στην περιοχή κατέφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων διεκόπη.

Τελευταία προειδοποίηση και των Αμερικανών στον Τσίπρα για συμφωνία

Να προχωρήσει με τις διαπραγματεύσεις και να καταλήξει άμεσα σε μια συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας του κάλεσε
την Παρασκευή τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζακ Λιου.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο κ. Λιου επικοινώνησε με τον κ. Τσίπρα «για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα» και υπογράμμισε στον Έλληνα πρωθυπουργό την ανάγκη επίτευξης μιας συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό, «για να αποφύγει η χώρα την ταλαιπωρία».

Επικαλούμενο πηγές του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ το Reuters τονίζει, μάλιστα, πως ο κ. Λιου προειδοποίησε τον κ. Τσίπρα ότι αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να καταλήξει σύντομα σε μια συμφωνία με τους εταίρους της, τότε αυτό θα προκαλούσε «δυσκολίες για την Ελλάδα και αβεβαιότητα για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία».

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τη στήριξη των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους πιστωτές της καθώς και την παρέμβαση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών προς το ΔΝΤ.

Από την πλευρά του ο κ. Λιου φέρεται να είπε στον κ. Τσίπρα ότι το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ότι εξακολουθεί να στηρίζει ενεργά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ενώ χαιρέτησε τη δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού του για τις διαπραγματεύσεις.

Νέο «αντάρτικο» της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του πρωθυπουργού

Νέα "βόμβα" στα θεμέλια της διαπραγμάτευσης του Αλέξη Τσίπρα βάζει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η πρόεδρος της Βουλής στέλνει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους νομοθετικές προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου και επαναφορά του κατώτατου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης και των δώρων που έχουν κοπεί.
Με αυτόν τον τρόπο, θέλησε η κα Κωνσταντοπούλου να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονιακών υποχρεώσεων είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.
Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος διαβίβασε εχθές προς τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη και προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το νομοσχέδιο, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν – βάσει Συντάγματος – για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των προτεινόμενων ρυθμίσεων. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, υπουργός και ΓΛΚ έχουν προθεσμία 15 ημερών να ετοιμάσουν τις εκθέσεις τους, σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση διαβιβάζεται στην Ολομέλεια, χωρίς αυτή.
Σε κάθε περίπτωση, εάν τελικά η πρόταση νόμου οδηγηθεί στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην Ολομέλεια για συζήτηση η κυβέρνηση και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση για την στάση ,που θα κρατήσει σε πιθανή ονομαστική ψηφοφορία.
Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της εφημερίδας «η Αυγή» επιβεβαιώνει ότι, υπάρχουν τριβές και "σύννεφα" στην σχέση της κας Κωνσταντοπούλου με το Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: Star

Σοκ στον Τουρισμό : Τουριστικοί πράκτορες ζητούν από Ελληνες ξενοδόχους να υπογράψουν «ρήτρα χρεοκοπίας»

Σοκ για την ελληνική οικονομία, και ειδικά για τον ελληνικό τουρισμό, προκαλούν οι πληροφορίες ότι τουριστικοί παράγοντες του εξωτερικού ζητούν από τους Ελληνες να υπογράψουν «ρήτρα χρεοκοπίας».
 Συγκεκριμένοι, ξένοι τουριστικοί πράκτορες ζητούν από ξενοδόχους στη χώρας μας να υπογράψουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για όλα τα ενδεχόμενα.
Από τη χρεοκοπία της Ελλάδας μέχρι το ενδεχόμενο Grexit ή αλλαγών στο καθεστώς ΦΠΑ. Για παράδειγμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, ξένος διοργανωτής συνεδρίου στην Ελλάδα έχει το δικαίωμα -μέσω της ρήτρας χρεοκοπίας- να μην πληρώσει αποζημίωση σε περίπτωση που κάποιο οικονομικό γεγονός θα οδηγήσει σε ακύρωση της εκδήλωσης. Επίσης, οι εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών ζητούν από τους Ελληνες περαιτέρω διασφαλίσεις στην περίπτωση που η Ελλάδα τεθεί εκτός ευρωζώνης. Τέλος, βάζουν συγκεκριμένους όρους στα συμβόλαια που σχετίζονται με τις κυοφορούμενες αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά και γενικότερα στο τουριστικό προϊόν της χώρας.
Οι απαιτήσεις των ξένων έρχονται σε συνέχεια άλλων προς Ελληνες επιχειρηματίες που τους ζητούν να πληρώσουν σε μετρητά τα προϊόντα που αγοράζουν από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, για την εισαγωγή πρώτων υλών από χώρες του εξωτερικού οι προμηθευτές ζητούν να πληρώνονται άμεσα, με ρευστό και όχι με επιταγές ή σε δόσεις καθώς φοβούνται ελληνική χρεοκοπία.

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ ....Εδωσαν άτοκα δάνεια σε βουλευτές

Δώδεκα άτοκα δάνεια μέχρι 12.000 ευρώ σε βουλευτές όλων των κομμάτων (πλην ΚΚΕ) εγκρίθηκαν χθες από τη διάσκεψη των προέδρων, προερχόμενα από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής.
Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Μπαλάφα, ο οποίος είπε πως αυτό πρέπει να καταργηθεί.

Ωστόσο, ο έτερος αντιπρόεδρος (προερχόμενος και εκείνος από τον ΣΥΡΙΖΑ) Αλ. Μητρόπουλος διαφώνησε, λέγοντας πως σε αυτούς τους καιρούς είναι σημαντικό να υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Με τη διαφορά, βεβαίως, ότι αυτή η δυνατότητα υπάρχει μόνο για τους βουλευτές των 6.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως...


Πηγή:ethnos.gr

Φοροεπιδρομή και στις.... απλήρωτες κοινοτικές επιδοτήσεις

∆ιάτρητο από «τρύπες» και «παραθυράκια» που αφήνουν ανοικτό το ενδεχόµενο φορολόγησης ακόµα και ενισχύσεων που δεν έχουν εισπραχθεί αποδεικνύεται το υποτιθέµενο «τείχος προστασίας» που διατείνονται ότι έχουν χτίσει γύρω από τις αγροτικές επιδοτήσεις τα υπουργεία Οικονοµικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.Η γενική αναφορά περί «ενισχύσεων και επιδοτήσεων που χορηγούνται στα πλαίσια της ΚΑΠ» βάζει στο λογαριασµό όχι µόνο το τσεκ (ενιαία ενίσχυση) αλλά και την εξισωτική αποζηµίωση, τις πληρωµές νιτρορύπανσης, βιολογικών ακόµα και τα πριµ εγκατάστασης νέων αγροτών.
Μάλιστα ορισµένοι φοροτεχνικοί θεωρούν ότι όσοι δικαιούχοι έχουν ενταχθεί σε κάποιο ΠΑΑ, έχουν τιµολόγια κι έχουν κάνει αίτηση πληρωµής το 2014 ενδέχεται να φορολογηθούν για τα ποσά ανεξάρτητα αν τα έχουν εισπράξει ή όχι.
Eπιπλέον οι γενικεύσεις περί απαλλαγής του 90% των αγροτών είναι µάλλον παραπλανητικές καθώς σε ορισµένες κατηγορίες επαγγελµατιών του χώρου, όπως οι κτηνοτρόφοι περισσότεροι από τους µισούς θα κληθούν να πληρώσουν φόρο.

agronews.gr

ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ !Περίπου 5,5 εκατ. ευρώ «μοιράζει» το ΤΖΟΚΕΡ την Κυριακή

Το αδιαχώρητο επικρατεί στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, καθώς τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ που μοιράζει το ΤΖΑΚΠΟΤ της Κυριακής, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον σε μεγάλο αριθμό παικτών.
Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κατατίθενται κατά χιλιάδες οι στήλες κάθε λεπτό σε όλη την χώρα, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες, σύμφωνα με στοιχεία της ΟΠΑΠ ΑΕ, συμπληρώθηκαν 9.139.000 στήλες ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.
Από την αρχή της χρονιάς, στην κατηγορία 5+1 έχουν βρεθεί 11 νικητές που έχουν μοιραστεί 14.167.550 ευρώ.
Συνολικά εφέτος το ΤΖΟΚΕΡ έχει μοιράσει 38.228.883 ευρώ σε 5.056.479 νικητές.

Σκύλος τραυμάτισε επτά άτομα στη Θεσσαλονίκη!


Σκύλος τραυμάτισε επτά άτομα στη Θεσσαλονίκη!

Όταν επιχείρησε να επιτεθεί ξανά, αστυνομικός πυροβόλησε και τον σκότωσε

Τα δόντια του ενός πολύ επιθετικού σκύλου αντιμετώπισαν επτά ανυποψίαστοι άνθρωποι το βράδυ της Παρασκευής στο Νέο Ρύσιο στην Θεσσαλονίκη.
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, thestival.gr, ένα σκυλί επιτέθηκε σε επτά άτομα, τραυματίζοντας τα, ενώ όταν επιχείρησε να επιτεθεί ξανά, ένας αστυνομικός το πυροβόλησε και το σκότωσε.
 
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

ΧΑΜΟΣ - Του... διπλού νομίσματος στο Twitter,,

Του... διπλού νομίσματος έγινε στο Twitter μετά το «δίλημμα- βόμβα» από τη Γερμανία για ΔΝΤ ή παράλληλο νόμισμα.

Η είδηση αυτή έκανε τα πληκτρολόγια να πάρουν φωτιά και τους χρήστες να «κόβουν και να ράβουν», τρολάροντας και μοιράζοντας χαμόγελα σε όσους διαβάζουν τα tweets
 







athensmagazine.gr

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Διορίστε ...γιατι χανόμαστε !!!

Διορίζουν και τα ίδια πρόσωπα δυο φορές

Τουλάχιστον από διορισμούς πάμε...καλά! 

Η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) έχει γεμίσει το τελευταίο διάστημα ! Διορίζουν τους πάντες. Και μερικούς...δυο φορές! Αν δείτε δύο φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 341 και ΦΕΚ 228) θα διαπιστώσετε ότι διορίζεται... δύο φορές το ίδιο πρόσωπο.
Στο πρώτο ο συνεργάτης του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου Αθ. Μπέλτσος διορίζεται στο γραφείο του υπουργού στη Βουλή και στο δεύτερο το ίδιο πρόσωπο διορίζεται ειδικός σύμβουλος του κ. Καμμένου στο υπουργείο Αμυνας.
Ο πρώτος διορισμός είναι αμειβόμενος ενώ ο δεύτερος... εθελοντικός (δεν θα εισπράττει μισθό αλλά μόνο τα οδοιπορικά), με τη νέα μέθοδο περί εθελοντών δημοσίων υπαλλήλων . Το πώς κατάφεραν να διορίσουν ένα πρόσωπο δύο φορές σε δύο διαφορετικές θέσεις ουδείς μπορεί να το εξηγήσει.
Κι επίσης: όλοι διορίζουν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή, οι αρχηγοί των κομμάτων (περιλαμβανομένων και των  Αλ. Τσίπρα, Αντ. Σαμαρά, Στ. Θεοδωράκη και Ν. Μιχαλολιάκου) και οι αντιπρόεδροι της Βουλής.

22.5.15

ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ! Αναμένονται πολλές καταιγίδες με κεραυνούς, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους έως και τα μέσα Ιουνίου !

Είναι απίστευτο αυτό που δείχνουν τα προγνωστικά μας στοιχεία....

Μπαίνουμε στο καλοκαίρι και δυστυχώς ο καιρός δεν θα κυλίσει καλά ως και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. 
Αναμένονται πολλές καταιγίδες και γενικότερα άστατος καιρός σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην δυτική, βόρεια, κεντρική και ανατολική χώρα.

Θα διανύσουμε ένα διάστημα περίπου μισού μήνα, με πολλές καταιγίδες,με  κεραυνούς, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους από διάφορες κατευθύνσεις.

Δεν θα λείψουν όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα προγνωστικά μας στοιχεία και ανεμοστρόβιλοι ή υδροστρόβιλοι σε περιοχές του Ιονίου και του βορειοανατολικού, ανατολικού Αιγαίου πελάγους.

Γενικότερα να έχετε στο μυαλό σας, ότι από τις 24 του Μάη ως περίπου και τις 10 Ιουνίου, θα έχουμε κακοκαιρία στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας.

Χρήσιμες Συμβουλές - Ανακούφιση από τα τσιμπήματα κουνουπιών

Μπορεί να υπάρχουν αλοιφές και καταπραϋντικά προϊόντα για τα τσιμπήματα των κουνουπιών όμως στα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου κρύβονται τα καλύτερα!

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σας τσιμπήσει κουνούπι αφήστε τις αλοιφές κατά μέρος και ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Σίγουρα θα υπάρχει κάτι που θα σας ανακουφίσει σίγουρα σε κάποιο ράφι!

1. Οδοντόκρεμα – δροσίζει το ερεθισμένο δέρμα
2. Στοματικό διάλυμα – περιέχει μενθόλη που μειώνει τη φαγούρα
3. Έλαιο μέντας – αποτρέπει τη μόλυνση και ανακουφίζει από τη φαγούρα
4. Φακελάκι τσαγιού – βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο τσίμπημα για άμεση κατευναστική δράση
5. Σκόνη κουρκουμά – θα μειώσει το πρήξιμο λόγω της αντιφλεγμονώδης επίδρασής της

6. Αλόη – έχει καταπραϋντική δράση στα τσιμπήματα
7. Μπανανόφλουδα – βάλτε την πάνω στο τσίμπημα και θα μειωθεί ο πόνος και η φαγούρα
8. Μαγειρική σόδα – μαζί με λίγο νερό θα γίνει η καλύτερη αλοιφή για τα τσιμπήματα αφού θα σταματήσει τη φαγούρα

9. Λεμόνια – η επάλειψη στο δέρμα με έλαιο λεμονιού θα κρατήσει μακριά τα κουνούπια
10. Βασιλικός – δημιουργήστε μια πάστα βασιλικού λιώνοντας μερικά φύλλα με νερό στο μπλέντερ και απλώστε στα επίμαχα σημεία, καθώς θα εμποδίσει τη μόλυνση
11. Μέλι – η επάλειψη στο τσίμπημα με μέλι θα μειώσει την πιθανότητα μόλυνσης

perierga

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - Π. Παυλόπουλος: Το Σύνταγμα υπερέχει όλων των κανόνων δικαίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναγορεύτηκε σήμερα το απόγευμα, στο πλαίσιο ειδικής τελετής στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, παρουσία και του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, επίτιμος καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Αφού ευχαρίστησε για την τιμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε ομιλία με θέμα «Το Σύνταγμα μεταξύ Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου. Η ιεραρχία της έννομης τάξης» κατά την οποία μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι στην κορυφή-αλλά και, κατά θεσμική λογική, στη βάση, της έννομης τάξης βρίσκεται το Σύνταγμα, ως «Θεμελιώδης Νόμος» στήριξής της και οργάνωσης των εν γένει πολιτικών θεσμών.
Σύμφωνα με τον Προκόπη Παυλόπουλο «Η κανονιστική ιδιομορφία του Συντάγματος ως -κανόνα δικαίου- γενάρχη- της όλης έννομης τάξης οδηγεί, αναποτρέπτως, στην καθολική και αδιάστικτη υπεροχή του εντός της εσωτερικής έννομης τάξης, όπως άλλωστε προκύπτει σαφώς από το γράμμα και το πνεύμα των διατάξεων του άρθρου 28 του Συντάγματος».
Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε ότι «Το Σύνταγμα, ως θεμελιώδης νόμος αποτελούμενος όχι μόνον από τους κανόνες δικαίου που περιλαμβάνει, αλλά και από τις αρχές, οι οποίες συνάγονται απ’ αυτούς, υπερισχύει αναποδράστως κάθε άλλου κανόνα δικαίου. Είτε αυτός εντάσσεται στο εσωτερικό δίκαιο, είτε στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, όπως ενσωματώνονται κάθε φορά στην έννομη τάξη μας».
Μάλιστα, παρατήρησε ότι «Το εθνικό Σύνταγμα υπέρκειται των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Όπως, επίσης, είναι προφανές, κατά το γράμμα και το πνεύμα των διατάξεων του άρθρου 28 του Συντάγματος, ότι και το ευρωπαϊκό δίκαιο -πάντοτε ως προς την δομή της ελληνικής έννομης τάξης και της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση- υπέρκειται των κανόνων του διεθνούς δικαίου».
Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος τόνισε ότι όσον η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τη σημερινή της μορφή, μια οδός υπάρχει για την επίλυση του προβλήματος της ιεράρχησης μεταξύ Συντάγματος και Ευρωπαϊκού Δικαίου.
Όπως σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος «Δίχως βέβαια να είναι απολύτως αποτελεσματική κανονιστικώς:
Πρώτον, από την πλευρά του ΔΕΕ, όσο το δυνατόν πιο σύμφωνη με τα Εθνικά Συντάγματα ερμηνεία των κανόνων του ευρωπαϊκού δικαίου, και
δεύτερον από την ερμηνεία των εθνικών δικαστηρίων, όσο το δυνατόν πιο σύμφωνη με το ευρωπαϊκό δίκαιο ερμηνεία των εθνικών συνταγματικών κανόνων».
Αυτή η «μέση οδός» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διευκολύνει την αρμονική συμβίωση της ευρωπαϊκής έννομης τάξης με τις εθνικές έννομες τάξεις -και, φυσικά, αντιστρόφως- ως την τελική, τουλάχιστον θεσμική, ευρωπαϊκή ενοποίηση.
Νωρίτερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ξεναγήθηκε από τους καθηγητές στις αίθουσες υποδομών του Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα συναντήθηκε και με το διδακτικό προσωπικό.

ΦΩΤΟ: Katya Henry - Η... Μις οπίσθια 2015!

katyaΒρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα νέα οπίσθια που κατακτούν το Instagram!
 Είναι αυτά της Katya Henry!

Το 2014 είχαμε την Jen Selter, όμως το 2015 ήρθε να μας... κερδίσει η personal trainer Katya Henry!

katya 1
katya 2
katya 3
katya 4

katya 6
katya 7
katya 8
katya 9
katya 10
katya 11
katya 12
katya 13



gazetta.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου