7.3.20

ΒΙΝΤΕΟ - Έβρος: Προσπαθούν να γκρεμίσουν τον φράχτη με τουρκικό τεθωρακισμένο!

Μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην τουρκική πλευρά και θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα, παρακινούμενοι από τις δηλώσεις του Ερντογάν και υπουργών του, εμφανίζονται τη νύχτα της Παρασκευής προς τα ξημερώματα του Σαββάτου να επιχειρούν να ρίξουν κομμάτι του φράκτη στον Έβρο.
Οι μετανάστες δένουν ένα σχοινί για να το ρίξουν, όμως δεν το καταφέρνουν.Τότε όχημα του τουρκικού στρατού πλησιάζει και οι πρόσφυγες δένουν τη μία άκρη του σχοινιού στο όχημα, το οποίο όμως για άγνωστο λόγο δεν μπορεί να ρίξει τον φράκτη.


  thetoc.gr

ΒΙΝΤΕΟ - Επίσκεψη στον Καιάδα: Στη μυθική καταβόθρα των Σπαρτιατών

Κι όμως, ο Καιάδας υπάρχει και βρίσκεται στο χωριό Τρύπη της Λακωνίας. 

Εντυπωσιακά πλάνα από το μυθικό μέρος όπου έριχναν τους ανεπιθύμητους οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες.

Η μυθική και τόσο πολυσυζητημένη καταβόθρα της Αρχαίας Σπάρτης “Καιάδας” υπάρχει στην πραγματικότητα! Ένα μέρος τόσο μυθικό και που έχουν γραφτεί τόσα πολλά για αυτό και την χρήση του από τους Αρχαίους Σπαρτιάτες, που οι περισσότεροι θεωρούν πως δεν υπάρχει.
Κι όμως, ο Καιάδας υπάρχει και βρίσκεται στο χωριό Τρύπη της Λακωνίας, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Σπάρτης. Μπορεί να μην έχει την μορφή που οι περισσότεροι φαντάζονται, δηλαδή ένας τεράστιος κρατήρας στην γη με ατελείωτο βάθος όμως είναι εξίσου εντυπωσιακός ειδικά από κοντά.
Όπως αναφέρει η Ομάδα Up Stories, ο Καιάδας, αρχικά, μοιάζει με μια σχισμή σε ένα κονικό ύψωμα στο τελείωμα του χωριού, όταν, όμως, πλησιάσεις κοντά του τότε το θέαμα γίνεται άκρως εντυπωσιακό. Στην βάση της σχισμής δημιουργείται μια διπλή είσοδος με κάθετη ροή από όπου βγαίνει πολύ έντονος και κρύος αέρας και για όσο μπορείς να διακρίνεις μέσα σε αυτό σου δίνει την εντύπωση πως οδηγεί στα τάρταρα της γης.
Το σπηλαιοβάραθρο αυτό μπορεί να συνδεθεί με τις αρχαίες μαρτυρίες για τη μορφή και τον προορισμό του Καιάδα και ειδικότερα με τη χρήση του για τον καταποντισμό των εχθρών τους ή και άλλων καταδίκων. Το οποίο, βέβαια, είναι σωστό αφού πέταγαν τους “ανεπιθύμητους” εκεί μέσα.
Κατά ιστορικές αναφορές στον Καιάδα ρίχτηκαν από τους Σπαρτιάτες ο ήρωας του Β΄ Μεσσηνιακού πολέμου Αριστομένης μαζί με 50 αιχμαλώτους Μεσσηνίους. Επίσης, στον Καιάδα οι Σπαρτιάτες κατακρήμνισαν και το νεκρό σώμα του βασιλιά τους Παυσανία που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για προδοσία. Ο κατακρημνισμός σε βάρα­θρο εφαρμοζόταν ακόμη και στην Αθήνα, στην Κόρινθο,στους Δελφούς και στην Θεσσαλία.
Στη Θεσσαλία αυτός ο τόπος τιμωρίας ονομαζόταν ”Κόρακες”. Ακόμη και σήμερα πολύ συχνά όταν κάτι ή κάποιος μας θυμώνει, του βγάζουμε εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τον κόρακα… λέμε δηλαδή την γνωστή σε όλους μας φράση “άι στον κόρακα!” Η φράση που συναντάται στα αρχαία κείμενα είναι “πέμπειν ἐς κόρακας”.
Εκτός από το αυτονόη­το μαρτύριο, η ποινή εμπεριείχε και με­ταφυσικές προεκτάσεις, καθώς το σώμα παρέμενε άταφο και η ψυχή αδυνατούσε να λυτρωθεί. Υπήρχαν όμως μέρη στα όποια άφηναν τα δύσμορφα και άρρωστα μωρά να τα μεγαλώσουν οι είλωτες. Ο Καιάδας έχει μάλλον κακώς ταυτιστεί με τους Αποθέτες, τον τόπο δηλαδή που οι Σπαρτιάτες απέθεταν τα μη αρτιμελή βρέφη, όπως αναφέρει ο Πλούταρχος και μόνον αυτός, στον βίο του Λυκούργου.
Οι σύγχρονοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτή την τύχη είχαν μόνο τα παιδιά με βαριές δυσμορφίες και όχι ελαφρές αναπηρίες, αλλά και παιδιά από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Δείτε τον Καιάδα από ψηλά σε ένα εντυπωσιακό drone βίντεο:


 news247.gr

ΒΙΝΤΕΟ - Ξαναμμένο ζευγάρι δεν κρατιέται και κάνει σeξ στην αποβάθρα του μετρό

Ένα ασυγκράτητο ζευγάρι συνελήφθη από την κάμερα να κάνει σεξ σε αποβάθρα, στο μετρό του Λος Άντζελες, με τους υπόλοιπους επιβάτες να κοιτούν σοκαρισμένοι το θέαμα, χωρίς να πιστεύουν στα μάτια τους.
Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, ένας άντρας έχει κατεβάσει το τζιν του κι επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις με γυναίκα που του έχει γυρισμένη την πλάτη και ακουμπά τα χέρια της στο τοιχίο του σταθμού, σύμφωνα με την dailystarpost.
Μάλιστα, η γυναίκα, που είναι γυμνή από τη μέση και κάτω, φαίνεται στο βίντεο να γυρνά προς τους επιβάτες που περιμένουν το τρένο και να τους κάνει χειρονομίες, ενώ εκείνοι κοιτούν σοκαρισμένοι.
Ενώ, ο αποσβολωμένος άντρας που βιντεοσκοπεί το ζευγάρι να κάνει σεξ στο σταθμό του μετρό, ακούγεται να φωνάζει: «Τι συμβαίνει εκεί; Τι συμβαίνει; Αδέρφι!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κλιπ αναρτήθηκε στο twitter στις 29 Φλεβάρη κι έκτοτε έγινε viral.
Δείτε το βίντεο:

Κοροναϊός: 233 νεκροί και 5.883 κρούσματα στην Ιταλία

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα έφτασαν τα 5.883.
Οι νεκροί είναι 233 και οι ασθενείς που ιάθηκαν 589.
Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.145 σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.
Στα νοσοκομεία της χώρας έχουν εισαχθεί 2.651 άνθρωποι, 567 ασθενείς είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 1.843 βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.
Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 παραμένουν η Λομβαρδία (3.420), η Εμίλια Ρομάνια (1.010) και το Βένετο (543).
Η Ρώμη ανακοινώνει νέα μέτρα
Η Ιταλία θα υιοθετήσει σήμερα νέα μέτρα σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του κοροναϊού, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας 'Αντζελο Μπορέλι, μετά τα δεδομένα που έδειξαν μακράν τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων ημερησίως από τότε που ξέσπασε η επιδημία πριν από δύο εβδομάδες.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τις περιορισμένες περιοχές που βρίσκονται σήμερα σε καραντίνα, τις αποκαλούμενες "κόκκινες ζώνες", στις περισσότερες περιοχές της Λομβαρδίας, την πλέον πληγείσα περιοχή από τον ιό Covid-19.
Ο Μπορέλι δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή και περιορίστηκε να πει ότι "θα υπάρξει διάταγμα ... που θα συμφωνηθεί με την περιοχή".
Λεπτομέρειες στη συ

ΒΙΝΤΕΟ - Θεριακλού αράχνη έγινε τσακωτή να κλέβει ...χασίς!

Αυτή είναι η παράξενη στιγμή που μια αράχνη έχει αρπάξει ένα κομμάτι κάνναβη από έναν Άγγλο χρήστη χασίς και δεν λέει να το αφήσει με τίποτα.
Συγκεκριμένα, ο Μόντι Ρίγκαν από το Μπράντφορντ της Μεγάλης Βρετανίας λέει πως πρόσεξε την αράχνη να απομακρύνεται με τη μαριχουάνα, που πάντοτε έχει σε ένα δισκάκι στην κουζίνα του σπιτιού του.
«Στην κουζίνα μου, έχω ένα δισκάκι με τα πάντα που χρειάζομαι για το “χόρτο”. Όταν ήμουν έτοιμος να το πάρω, ανακάλυψα την αράχνη να “κλέβει” λίγο από το χασίς μου», λέει ο Μόντι.
Προτού η αράχνη να προλάβει να την κάνει με το «χόρτο», ο Μόντι, όπως ο ίδιος λέει, την έβαλε πάνω στο τραπέζι κι άρχισε να τη βιντεοσκοπεί.
«Δεν το άφηνε ούτε όταν προσπάθησα να της το πάρω πίσω», πρόσθεσε ο Μόντι.
Τελικά, η αραχνούλα με τις παράξενες ορέξεις αφέθηκε ελεύθερη και ο Μόντι ξαναπήρε πίσω το «χορτάρι» του.
Δείτε το βίντεο:

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ

Αποφασίστηκαν σε κοινή σύσκεψη

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν, μετά από κοινή σύσκεψη στον ΟΑΣΑ, για την προστασία των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, αλλά και επιβατικού κοινού από τον κοροναϊό «εφαρμόζονται επισταμένως σε όλους τους χώρους, τους συρμούς και τους σταθμούς του δικτύου των Σταθερών Συγκοινωνιών» δηλώνει η ΣΤΑΣΥ ΑΕ.
Συγκεκριμένα η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, με αφορμή τις χθεσινές θέσεις του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίες και δημοσιοποιήθηκαν, διευκρινίζει πως «τα μέτρα αυτά αποτελούν κανόνες υγιεινής στον εργασιακό χώρο και προέρχονται από το υπουργείο Υγείας, είναι δε αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνονται σε όλα τα μετρό και τα συγκοινωνιακά μέσα της Ευρώπης».
Επίσης, η ΣΤΑΣΥ ΑΕ επισημαίνει πως «οι ανεύθυνες τοποθετήσεις κάποιων που υπαινίσσονται ότι πρέπει να κλείσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης προκαλούν, την ώρα που όλοι πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή μας στην προσωπική υγιεινή όλων των εργαζομένων και των επιβατών των αστικών συγκοινωνιών».
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ:
- Όλοι οι σταθμοί του δικτύου της ΣΤΑΣΥ ΑΕ καθαρίζονται επιμελώς από συνεργεία καθαρισμού, με ειδικά καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα, ενώ δίνεται έμφαση για περισσότερο επιμελημένη καθαριότητα των σημείων με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κλπ.)
- Οι συρμοί μετά το τέλος της βάρδιας και την απόσυρσή τους στα αμαξοστάσια καθαρίζονται και απολυμαίνονται με τα προβλεπόμενα προϊόντα, ενώ επίσης δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, πόρτες, κάθετες μπάρες κλπ.)
- Σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3, στα αμαξοστάσια καθώς και στα Κέντρα Ελέγχου και των τριών μέσων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ έχουν ήδη αποσταλεί επαρκείς ποσότητες αντισηπτικού υγρού και απολυμαντικών μέσων προς χρήση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.
- Παράλληλα έχουν αποσταλεί σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ενημερωτικά σημειώματα των ιατρών εργασίας με οδηγίες από το υπουργείο Υγείας για τα μέτρα πρόληψης του κοροναϊό.
- Σε όλες τις οθόνες των συρμών και των σταθμών έχουν αναρτηθεί οι αντίστοιχες οδηγίες του υπουργείου Υγείας προς τους πολίτες.

Ο κορονοϊός χτύπησε το MasterChef - Προσωρινά εκτός ο Πάνος Ιωαννίδης

Εκτός MasterChef θα μείνει για λίγο καιρό ο Πάνος Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Zappit, ο διακεκριμένος σεφ ένιωσε αδιαθεσία στο σημερινό γύρισμα και οι άνθρωποι της παραγωγής του συνέστησαν να επιστρέψει στο σπίτι του.

Η παραγωγή του MasterChef παίρνει όλα τα κατάλληλα μέτρα τον τελευταίο καιρό λόγω του κορονοϊού και για προληπτικούς λόγους κρίθηκε αναγκαίο να ζητήσουν από τον Πάνο Ιωαννίδη να λείψει μερικές ημέρες μέχρις ότου γίνει καλά.

Τα γυρίσματα ωστόσο, δεν σταματούν καθόλου, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και τον Σωτήρη Κοντιζά να βρίσκονται κανονικά στο πλατό του MasterChef.


topontiki.gr

29 κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα - 66 συνολικά οι νοσούντες

Ανακοινώνονται 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα. Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας. 
Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κοροναϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής.
Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).   
Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ' αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.   
Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αρχίζει ο big brother

Δεν μας έφταναν όλα όσα ζούμε έρχεται και ο Μεγάλος Αδελφός. Ο big brather της ελληνικής τηλεόρασης ξεκινά την επόμενη Κυριακή 15 Μαρτίου μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ. 
Οι 16 άνθρωποι-παίκτες άγνωστοι μεταξύ τους και με τελείως διαφορετική προέλευση καλούνται να συνυπάρξουν για 15 εβδομάδες μέσα σε ένα σπίτι 700 τετραγωνικών που θα παρακολουθείται από κάμερες 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Μακριά από συγγενείς και φίλους, χωρίς Internet, social media και τηλέφωνο θα ζήσουν μια εμπειρία. 
Θα πρέπει να δείξουν στο τηλεοπτικό κοινό τον πραγματικό τους εαυτό. Να φτάσει ως το τέλος και να κερδίσει το έπαθλο των 100.000€
Παρουσιαστής των ζωντανών εκπομπών θα είναι ο Χάρης Βαρθακούρης. Ρόλο θα έχει και ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Λαρισαία έκρυψε 20 χρόνια από την ηλικία της στους διασώστες του ΕΚΑΒ!

Έγινε και αυτό!

Το ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαχρονικά έρχονται αντιμέτωποι με ως επί το πλείστον απροσδόκητες – και κυρίως τραγικές – καταστάσεις αποτελεί τον κανόνα σ’ αυτό το δύσκολο επάγγελμα που είναι συνυφασμένο με την ανθρώπινη ζωή.

Υπάρχουν όμως και οι πιο ευχάριστες στιγμές, εκείνες όπου το κρίσιμο της υγείας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, πίσω από το κωμικό της συμπεριφοράς.

Πόσω μάλλον όταν μία Λαρισαία, μίας κάποιας… περασμένης μπογιάς… πρέπει να πει στους διασώστες που σπεύδουν να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη, την ηλικία της!

Αμ, δε! Η ηλικιωμένη αν και καταβεβλημένη από το πρόβλημα υγείας της, δεν ξέχασε τη «γυναικεία» της αξιοπρέπεια. Σαστισμένος ο διασώστης που ρώτησε την ηλικία της για να συμπληρώσει τον φάκελο του ιατρικού της ιστορικού, άκουσε πως είναι μόλις… 60!

Λίγο αργότερα σε συζήτηση με συναδέλφους δε μπορούσε να το πιστέψει. «Μου είπε 60, όμως ήταν σίγουρα πάνω από 80!…» μονολογούσε με περισσή έκπληξη, αλλά κι ένα αμήχανο χαμόγελο.

Αίγυπτος: Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό η αρχαιότερη πυραμίδα του κόσμου

Μία από τις παλαιότερες πυραμίδες της Αιγύπτου -ίσως η πρώτη-  η κλιμακωτή πυραμίδα του Φαραώ Ζοζέρ, άνοιξε και πάλι τις πύλες της στο ευρύ κοινό. 

Πρόκειται για το πρώτο πέτρινο κτήριο στην ιστορία, ύψους 63 μέτρων, που εκτιμάται πως είναι η αρχαιότερη πυραμίδα στον κόσμο.  

Το άνοιγμα της κλιμακωτής πυραμίδας στο ευρύ κοινό, έγινε από τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό Μουστάφα Μαντμπούλι, με παρόντες τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Χάλιντ Ελ Ανάνι και τον υπουργός Οικισμού Άσεμ Ελ Γκάζαρ. Η πυραμίδα είναι στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και εκτιμάται πως έχει ηλικία 4700 χρόνια. 

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός χαρακτήρισε το εν λόγω έργο αποκατάστασης της πυραμίδας, ως ένα από τα σημαντικότερα στη χώρα.  Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός κ. Ελ Ανάνι έκανε λόγο για «λεπτή ιατρική χειρουργική» που απαιτήθηκε από τους ειδικούς εδώ και 14 χρόνια, για να δώσουν στην πυραμίδα τη σημερινή της εικόνα, μέσα από ένα έργο με κόστος 104 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ). 
Η κλιμακωτή πυραμίδα του Ζοζέρ (2667 – 2648 π.Χ.) είναι το επίκεντρο των μνημείων της Σακκάρα, με αρχιτέκτονα τον Ιμφοτέπ, ο οποίος της έδωσε διαστάσεις 121 x 109 μέτρα, διατηρώντας έξι επίπεδα. 

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν πως η πυραμίδα θεωρείται το πρώτο κτήριο στον κόσμο που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα.

Οι εργασίες αποκατάστασης σταμάτησαν το 2011, μετά τη λαϊκή εξέγερση της Αιγύπτου, που οδήγησε στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, αλλά συνεχίστηκε στα τέλη του 2013. 

Καρράς - Πλούταρχος - Κοκκίνου - Στικούδη σταματούν νωρίτερα τις εμφανίσεις τους

Ο Βασίλης Καρρας, ο Γιάννης Πλούταρχος, η Έλλη Κοκκίνου και η Κατερίνα Στικούδη θα ολοκληρώσουν νωρίτερα τις εμφανίσεις τους στην Ιερά Οδό, λόγω του κορονοϊού. Διαβάστε την ανακοίνωση του Γιάννη Πλούταρχου στο facebook:
"Μετά από μια πολύ επιτυχημένη σεζόν στην Ιερά Οδό και με πολλές sold out παραστάσεις, ο Βασίλης Καρράς, ο Γιάννης Πλούταρχος, η Έλλη Κοκκίνου και η Κατερίνα Στικούδη ολοκληρώνουν νωρίτερα τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους.
Η επιχείρηση, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την αύξηση των διαπιστωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού (COVID-19) στη χώρα μας, εναρμονίζεται με το γενικότερο κλίμα για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας, πιστεύοντας ότι προέχει η ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων.
Ο όμιλος Μαροσούλη-Κοταρίδη και οι καλλιτέχνες, ευχαριστούν θερμά το κοινό που τους υποστήριξε όλους αυτούς τους μήνες και εύχονται σε όλους καλή συνέχεια και δύναμη".

Αλογάκια της Παναγίας - Η εντυπωσιακή φωτογραφία που διακρίθηκε παγκοσμίως

Τραβήχτηκε στην Κύπρο

Η φωτογραφία από τα δύο μικρά ζώα τραβήχτηκε στην Κύπρο και συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στις καλύτερες του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας «The Perfect Moment Photo Contest». Στον διαγωνισμό πήραν μέρος φωτογράφοι από πάνω από 50 χώρες.

Ο φιναλίστ που τιμήθηκε για τη φωτογραφία του «Show Time» με πρωταγωνιστές δύο αλογάκια της Παναγίας ακούει στο όνομα Hasan Baglar.
Στην ξεχωριστή λήψη εμφανίζονται δύο αλογάκια της Παναγίας πάνω σε ένα κλαδί, με τεντωμένα τα μπροστινά τους πόδια προς τα πάνω. Η κίνηση κάνει τα φτερά τους να ανοίγουν, αποκαλύπτοντας τα φανταχτερά τους χρώματα. Μάλιστα, η πόζα τους μόνο τυχαία δεν είναι. Οι κριτές ξεχώρισαν τη φωτογραφία ως «διασκεδαστική». «Ήταν μια ευκαιρία για φωτογραφία που δεν έπρεπε να χάσω. Είμαι τυχερός που ήμουν στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή», δήλωσε ο φωτογράφος....


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hasan Bağlar (@baglars_photostream) στις

ΚΕΠΚΑ: Κορωνοϊός και ακυρώσεις οργανωμένων ταξιδιών

 Οδηγίες προς τους πολίτες σχετικά με το ενδεχόμενο ακύρωσης ταξιδιού λόγω κορωνοϊού, δίνει με ανακοίνωσή του το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Κορονοϊός και ακυρώσεις οργανωμένων ταξιδιών

Το νέο Προεδρικό Διάταγμα 7/2018, ρυθμίζει τις υποχρεώσεις των διοργανωτών/πωλητών οργανωμένων ταξιδιών και τα αντίστοιχα δικαιώματα των καταναλωτών. Το διάταγμα αυτό εκδόθηκε σε εφαρμογή της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2302, η οποία τροποποιεί ως έναν βαθμό την προηγούμενη νομοθεσία και εισάγει, πέρα από την έννοια των οργανωμένων ταξιδιών, την έννοια των συνδεδεμένων ταξιδιωτικών διακανονισμών, έχοντας εφαρμογή και σε αυτούς.
Η ισχύς του νέου Π.Δ. 7/2018 ξεκινά την 1η Ιουλίου 2018, με αποτέλεσμα να εφαρμόζεται μόνο σε συμβάσεις που συνάπτονται μετά την 1η Ιουλίου 2018.
Σήμερα τονίζουμε ιδιαίτερα το σημείο:
Αλλαγή των τιμών και δυνατότητα καταγγελίας
Οι καθοριζόμενες στη σύμβαση τιμές δεν μπορούν να μεταβληθούν, σε βάρος του καταναλωτή, εκτός εάν επέλθουν μεταβολές σχετικές με το κόστος της μεταφοράς, τα τέλη και τους φόρους, που οφείλονται, για ορισμένες υπηρεσίες καθώς και τις τιμές συναλλάγματος. Εάν, πριν από την έναρξη του πακέτου, ο διοργανωτής υποχρεωθεί να αυξήσει την τιμή του πακέτου κατά ποσοστό που υπερβαίνει το 8%, ο ταξιδιώτης δύναται εντός εύλογης προθεσμίας που τάσσει ο διοργανωτής:
Α) να αποδεχτεί την προτεινόμενη τροποποίηση, ή
Β) να καταγγείλει τη σύμβαση χωρίς την καταβολή χρέωσης καταγγελίας.
Ακόμα, όμως, και αν συντρέχουν αυτές οι εξαιρετικές περιπτώσεις η αύξηση της τιμής είναι δυνατή μόνον εφόσον ο διοργανωτής κοινοποιήσει την αύξηση αυτή, υπολογισμένη αναλυτικά, με σαφή και κατανοητό τρόπο στον ταξιδιώτη μαζί με την αιτιολόγηση για την αύξηση αυτή, το αργότερο 20 ημέρες πριν από την έναρξη του πακέτου. Μετά το χρονικό σημείο αυτό η συμβατική τιμή δεν μπορεί να μεταβληθεί.
Αν η σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού προβλέπει τη δυνατότητα αύξησης της τιμής, ο ταξιδιώτης δικαιούται μείωση της τιμής αντίστοιχη προς οποιαδήποτε μείωση του κόστους η οποία προκύπτει μετά τη σύναψη της σύμβασης πριν την έναρξη του πακέτου.
Πριν από την έναρξη του πακέτου, ο διοργανωτής δεν μπορεί να μεταβάλει μονομερώς συμβατικούς όρους οργανωμένου ταξιδιού. Εάν, πριν από την έναρξη του πακέτου, ο διοργανωτής υποχρεωθεί να τροποποιήσει σε σημαντικό βαθμό οποιοδήποτε από τα κύρια χαρακτηριστικά των ταξιδιωτικών υπηρεσιών, ο ταξιδιώτης μπορεί εντός εύλογης προθεσμίας που τάσσει ο διοργανωτής: α) να αποδεχτεί την προτεινόμενη τροποποίηση, ή β) να καταγγείλει τη σύμβαση χωρίς την καταβολή χρέωσης καταγγελίας.
Σε περίπτωση, που ο καταναλωτής καταγγείλει τη σύμβαση, αλλά και εάν, για οποιονδήποτε λόγο, που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του καταναλωτή, ο διοργανωτής ματαιώσει το ταξίδι, ο καταναλωτής δικαιούται: α) είτε να απαιτήσει άλλο πακέτο εφόσον αυτό προσφέρεται από τον διοργανωτή, ει δυνατόν ισοδύναμης ή ανώτερης ποιότητας. β) είτε να ζητήσει την επιστροφή των καταβληθέντων ποσών. Ο διοργανωτής υποχρεούται να επιστρέψει όλα τα ποσά που έλαβε, χωρίς υπαίτια καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση, το αργότερο εντός 14 ημερών από την καταγγελία της σύμβασης.
Γενικότερα, ο ταξιδιώτης μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού οποιαδήποτε στιγμή πριν από την έναρξη του πακέτου. Ωστόσο, μπορεί να του ζητηθεί η καταβολή στον διοργανωτή εύλογης και δικαιολογημένης χρέωσης καταγγελίας. Η σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού μπορεί να καθορίζει τυποποιημένη χρέωση καταγγελίας με βάση τον χρόνο που αυτή έγινε πριν από την έναρξη του πακέτου.
Ο ταξιδιώτης έχει το δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού πριν από την έναρξη του πακέτου χωρίς όμως την καταβολή οποιασδήποτε χρέωσης καταγγελίας σε περίπτωση αναπόφευκτων και έκτακτων περιστάσεων στον τόπο προορισμού. Στην περίπτωση αυτή δικαιούται την πλήρη επιστροφή όλων των ποσών που κατέβαλε για το πακέτο, αλλά δεν δικαιούται πρόσθετη αποζημίωση.
Σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις εκτός εμπορικού καταστήματος, ο ταξιδιώτης έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού εντός προθεσμίας 14 ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, χωρίς να αναφέρει τους λόγους.
Ο διοργανωτής δύναται να καταγγείλει τη σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού και να επιστρέψει στον ταξιδιώτη το σύνολο των ποσών που κατέβαλε για το πακέτο, αλλά δεν υποχρεούται να καταβάλει πρόσθετη αποζημίωση, εάν:
α) ο αριθμός των εγγεγραμμένων προσώπων για το πακέτο είναι μικρότερος από τον ελάχιστο αριθμό που καθορίζεται στη σύμβαση και ο διοργανωτής κοινοποιήσει στον ταξιδιώτη την καταγγελία της σύμβασης, εντός της προθεσμίας που τάσσεται στη σύμβαση, αλλά όχι αργότερα από:
αα) είκοσι ημέρες πριν από την έναρξη του πακέτου στην περίπτωση ταξιδιών που διαρκούν περισσότερο από έξι ημέρες,
ββ) επτά ημέρες πριν από την έναρξη του πακέτου έξι ημερών,
γγ) 48 ώρες πριν από την έναρξη του πακέτου στην περίπτωση ταξιδιών που διαρκούν λιγότερο από δύο ημέρες, ή
β) O διοργανωτής δεν είναι σε θέση να εκτελέσει τη σύμβαση λόγω αναπόφευκτων και έκτακτων περιστάσεων και να κοινοποιήσει στον ταξιδιώτη την καταγγελία της σύμβασης χωρίς υπαίτια καθυστέρηση πριν από την έναρξη του πακέτου.
Ο διοργανωτής πραγματοποιεί τις επιστροφές που απαιτούνται, επιστρέφει κάθε ποσό που έχει καταβληθεί από ή εκ μέρους του ταξιδιώτη για το πακέτο μείον την κατάλληλη χρέωση καταγγελίας. Οι επιστροφές των εν λόγω ποσών στον ταξιδιώτη πραγματοποιούνται χωρίς υπαίτια καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση, το αργότερο εντός 14 ημερών μετά την καταγγελία της σύμβασης οργανωμένου ταξιδιού.
Για πλήρη ενημέρωση για το νομικό πλαίσιο για τα οργανωμένα ταξίδια, παραπέμπουμε στο δελτίο τύπου μας.
Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30.

Μεταφέρθηκε από τον Πύργο στο Ρίο κρούσμα κορονοϊού-Πρόκειται για δημοτικό υπάλληλο

Μεταφέρθηκε από τον Πύργο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο κρούσμα κορονοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news πρόκειται για γυναίκα δημοτικό υπάλληλο και ήδη έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα, τόσο για την μεταφορά όσο και για την νοσηλεία της.
Σημαντικές προσπάθειες καταβάλλονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο, για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, που έφτασε στην Ηλεία και στην Αχαϊα μέσω της εκδρομής στους Αγίους Τόπους, ενώ νέοι χώροι δημιουργούνται στο νοσηλευτήριο για την υποδοχή κρουσμάτων του κορωνοϊού. 
Αυτή τη στιγμή στην Δυτική Ελλάδα υπάρχουν 37 επιβεβαιωμένα κρούσματα (23 μέχρι προχθές και 14 χθεσινά).
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 13 συνολικά από τα κρούσματα αυτά, τα 11 που ήταν μέχρι την Πέμπτη και δύο που προστέθηκαν την Παρασκευή.
Από τα 13 αυτά κρούσματα το ένα εξ αυτών είναι σε σοβαρή κατάσταση, ο 67χρονος συνταξιούχος καθηγητής, το ένατο δηλαδή κρούσμα σε όλη την Ελλάδα και το πρώτο στην Δυτική Ελλάδα, ο οποίος δίνει μάχη για την ζωή του και είναι ήδη από χθες το πρωϊ διασωληνωμένος.
Δύο ακόμα κρούσματα ήταν σε σοβαρή κατάσταση (το ένα εξ΄αυτών είναι ιερέας και μάλιστα αρχιμανδρίτης), όμως πλέον έχουν ξεφύγει από τον κίνδυνο. Τα υπόλοιπα άτομα που νοσηλεύνται με κορωνοϊό είναι  καλά στην υγεία τους και η πορεία τους είναι σταθερή. Τα υπόλοιπα 24 άτομα που έχουν κορωνοϊό βρίσκονται στο σπίτι τους, σε καραντίνα και σε επικοινωνία με τους γιατρούς που τους παρακολουθούν.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τα 37 αυτά κρούσματα σε Αχαϊα και Ηλεία, τα 7 προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, όμως δεν νοσηλεύονται, αλλά βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους και στην απομόνωση. Είχαν ταξιδέψει και αυτά στους Αγίους Τόπους μαζί με άλλα τρία άτομα, σύνολο 10 από την Πάτρα.
Από εκεί και πέρα ελέγχονται 20 συνολικά πυροσβέστες που είναι σε περιορισμό και 3 ακόμα αστυνομικοί. Θυμίζουμε ότι το σύνολο των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα μέχρι το βράδυ της Παρασκευής έφτανε τα 46 άτομα.
Παράλληλα στο ΠΓΝΠ φθάνουν καθημερνιά ύποπτα κρούσματα για έλεγχο. Ενώ όπως έχει υποστηρίξει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης θα δημιουργηθεί στο νοσοκομείο εργαστήριο για την εξέταση των ύποπτων κρουσμάτων , ώστα ναμην στέλνονται δείγματα στην Αθήνα.

πηγή

«Νταής» έστειλε τη σύντροφό του στο Νοσοκομείο

Στη Νέα Ιωνία Βόλου

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Παρασκευής, μία 28χρονη Ελληνίδα στη Νέα Ιωνία Βόλου.
Σύμφωνα με τον taxydromo.gr, η κοπέλα μεταφέρθηκε με ασθενόφορο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 28χρονη έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο από χτυπήματα που της προκάλεσε ο σύντροφός της. Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Χρονογράφημα - Ανοιξιάτικες κουβέντες στην ταβέρνα "Αρκαδιά"

Του Παναγιώτη Αντωνόπουλου
Μέγιστος αφηγητής και φίλος της παρέας ο Πλάτων, δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τη λαοσύναξη, που έπινε το μεσημεριάτικο ουζάκι της, στην αυλή της ταβέρνας << Αρκαδιά >>. Η αγάπη του στο λέγειν., όπως πολλάκις έχουμε αναφερθεί, τον τραβούσε στο κουβεντολόι και χαιρόταν να αιωρούνται ενεοί απ’ τα χείλη του οι ωτακουστές.

Βρήκε τραπέζι και κάθισε. Στο τρίτο ούζο οι πιέσεις να μιλήσει από την ομήγυρη έγιναν πιο ενθουσιώδεις. Κι όταν ένας στουπί και ζαλισμένος τον κολάκεψε, λέγοντάς του με το υποκοριστικό του << Πλάτων, τη νοστιμιά της κουβέντας σου δε θα μας τη χαρίσεις ανοιξιάτικα; >> πήρε μπρος να εκπληρώσει τον ιερό σκοπό του. Άρχισε: << Πίνετε, πίνετε κι έχετε ξεχάσει το σακί του θησαυρού στο ανήλιαγο σπήλαιό σας! Βγείτε στη φύση και υπερυψώστε την ψυχή σας στην εξοχή! Να δείτε το διάφανο τ’ ουρανού, τα χρώματα των λουλουδιών, το ηλιόγερμα με τις φεγγοβόλες φλόγες του στις πινελιές του ορίζοντα, Τα ξεφτισμένα μετάξια που αφήνουν τα ρείκια, τον κυματισμό που κάνουν οι ασφάκες, τις πλεξούδες που φτιάχνουν οι ανθοί και χαιρετάνε σαν καλαματιανά μαντήλια στον άνεμο. Τα απαλοδιπλωμένα σπάρτα ν’ αγγίξετε, το μπράτσο της δάφνης να πλέξετε με τις παπαρούνες, τα ολότρεμα φύλλα του θυμαριού  να μυρίσετε.

Ν’ ακούσετε το αστείρευτο κελάηδισμα του κότσυφα, το εωθινό του αηδονιού, το κλάμα του γκιώνη, να δείτε τους μυστικούς ίσκιους της λυγαριάς, τους ερωτικούς ασπασμούς της καρδερίνας στο ανοιχτό χείλος της φωλιάς της, τους γλυκασμούς της φωνής της σταρήθρας σαν αγκαλιάζει το ταίρι της.

Άδειασε το ποτήρι του και συνέχισε: << Πηγαίνετε τώρα. Τώρα πριν γίνετε κουρούμπελο στο πιόμα και τρικλίζοντας ούτε στο σπίτι σας δε θα φτάσετε τις μεταμεσονύκτιες ώρες>>. Ύστερα σαν να ξύπνησε θολωμένος, το ‘ριξε στο τραγούδι: << Τώρα είν’ Απρίλης και χαρά,/ τώρα είν’ καλοκαίρι/. Το λεν τ’ αηδόνια στα κλαριά/ κι οι πέρδικες στα πλάγια,/ το λεν οι κούκοι στα ψηλά, ψηλά στα καταράχια/ παν τα κοπάδια στα βουνά να ξεκαλοκαιριάσουν/ παν και κοντά και οι τσοπάνηδες/ βαρώντας τη φλογέρα/ να τα τυροκομήσουνε και τη νομή να βγάλουν/ και να γιορτάσουν τ’ Αη- Γιωργιού,/ να ρίξουν στο σημάδι,/ να πιουν νερό απ’ τα βουνά, να πάρουν τον αέρα./

      ellinikoxronografima.blogspot.gr

Πώς θα καθαρίσετε εύκολα και… τζάμπα το κλιματιστικό σας

Τα κλιματιστικά που δεν καθαρίζονται συχνά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες και άλλα προβλήματα υγείας. Δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε. Μπορείτε να καθαρίσετε το δικό σας από σκόνες, βακτήρια και βρωμιά χωρίς να ξοδέψετε χρόνο και χρήμα.

Φίλτρα: Για να καθαρίσετε τα φίλτρα του κλιματιστικού σας θα χρειαστείτε μισό φλιτζάνι ξίδι και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Ρίξτε το μείγμα μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη. Βγάλτε από το κλιματιστικό τα φίλτρα από τις δύο εγκοπές που βρίσκονται δεξιά και αριστερά. Αφού τα τινάξετε για να φύγει η πολλή σκόνη, βουτήξτε τα στη λεκάνη και αφήστε τα να μουλιάσουν για 20-30 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετέ τα και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Εσωτερικό: Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του κλιματιστικού θα χρειαστείτε μια τρόμπα την οποία θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ και κοστίζει περίπου 25 ευρώ, ένα καθαριστικό και ένα πινέλο μεσαίου μεγέθους. Γεμίστε την τρόμπα με νερό στο οποίο έχετε διαλύσει λίγο καθαριστικό. Ψεκάστε το εσωτερικό του κλιματιστικού κι έπειτα καθαρίστε το με το πινέλο. Αδειάστε την τρόμπα και γεμίστε την με σκέτο νερό για να απομακρύνετε το καθαριστικό.

Εξωτερική μονάδα: Θα καθαρίσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού με σκέτο νερό. Μπορείτε να το πλύνετε και με το λάστιχο που έχετε στη βεράντα σας.



spirossoulis.com

Του έκοψαν κλήση για το… κλεμμένο ΙΧ του που βρέθηκε σε ποτάμι!

Εκτός κάθε λογικής είναι το πάθημα ενός κατοίκου της Ξάνθης, το αυτοκίνητο του οποίου έκλεψαν άγνωστοι και το πέταξαν σε ένα ποτάμι. Λες και δεν ήταν αρκετές η κλοπή και η μεγάλη ζημιά που υπέστη το Ι.Χ. του, βρέθηκε και χρεωμένος με… κλήση της Τροχαίας για οδική παράβαση!
Ο άτυχος άνδρας κοιμόταν ανυποψίαστος τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν οι άγνωστοι δράστες έκλεψαν το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι του.
Τον ξύπνησαν λίγη ώρα αργότερα το πρωί αστυνομικοί, οι οποίοι του τηλεφώνησαν για να τον ρωτήσουν πώς έριξε το όχημα στο ποτάμι κάτω από την γέφυρα του οικισμού Μωσαϊκό, κοντά στον Ίασμο Ροδόπης!
Για να ανασυρθεί από το ποτάμι το αυτοκίνητο, το οποίο είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές, απαιτήθηκε να κληθεί γερανός. Και ενώ ο ιδιοκτήτης τραβούσε τα μαλλιά του βλέποντας την περιουσία του κατεστραμμένη, πληροφορήθηκε έκπληκτος ότι του είχαν «κόψει» κλήση για… παρακώλυση συγκοινωνιών! Μάλιστα, θα υποχρεωθεί να την πληρώσει, αφού το αυτοκίνητο δεν είχε δηλωθεί ως κλεμμένο όταν βρέθηκε!

Τζέραρντ Μπάτλερ: Πότε θα έρθει στη Σπάρτη ο «Λεωνίδας» των «300» και ποιοι θα τον συνοδεύουν

Στη Σπάρτη επιστρέφει ο «Λεωνίδας» των 300, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών. Για την ακρίβεια ο θρυλικός ηθοποιός του Χόλυγουντ Τζέραρντ Μπάτλερ, που ενσάρκωσε το βασιλιά Λεωνίδα στην ταινία «300» θα τρέξει στις 13 Μαρτίου από τον Μυστρά μέχρι τη Σπάρτη με την Ολυμπιακή Φλόγα, ως λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.
Τον διάσημο σταρ του Χόλυγουντ επιστράτευσε η Ρόη Δανάλη Aποστολοπούλου, την οποία έχρισε επίτιμη πρέσβη της Σπάρτης ο νέος δήμαρχος της πόλης Πέτρος Δούκας και ζήτησε τη συμβολή της στην ανάδειξη της περιοχής. Η κ. Δανάλη, Αποστολοπούλου με αφορμή τη διέλευση της Ολυμπιακής φλόγας από την ιστορική πόλη της Σπάρτης για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της, είχε την ιδέα και την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τον Τζέραρντ Μπάτλερ, να τρέξει ως λαμπαδηδρόμος, ο οποίος και απεδέχθη με μεγάλη χαρά.
Μάλιστα μαζί του θα έρθουν σημαντικοί κινηματογραφικοί παραγωγοί όπως οι Τζιάνι Νουνάρι (300, Immortals, 300: Rise of an Empire, Alexander, Τhe Departed, Shutter Island, Se7en), Άλαν Σίγκελ (Law Abiding Citizen, Olympus has fallen, Hunter Killer), καθώς και ο σπαρτιατικής καταγωγής ηθοποιός του Hollywood, Μπίλι Ζέιν (Titanic, Back to the Future).
Όπως αναφέρει η επίτιμη πρέσβης της Σπάρτης, η επίσκεψη αυτή, πέραν του υψηλού συμβολισμού και της διεθνούς εμβέλειάς της, αποτελεί και μία σημαντική ευκαιρία για τον τόπο. «Μία ευκαιρία να προαχθεί στοχευμένα η εικόνα της Ελλάδας σε σημαντικούς παράγοντες του Hollywood, και στον άξονα αυτό θα πραγματοποιηθούν οι κατάλληλες επαφές κατά την παραμονή τους, με στόχο την προσέλκυση και άλλων κορυφαίων παραγωγών, προκειμένου να γυριστούν ταινίες παγκόσμιας απήχησης στην Ελλάδα». Μέσα από αυτές τις δράσεις, σύμφωνα με την κ. Δανάλη- Αποστολοπούλου, θα ενισχυθεί η θετική εικόνα και η εξωστρέφεια της χώρας μας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα τόσο στην ενδυνάμωση του τουρισμού, όσο και της κινηματογραφικής βιομηχανίας.
«Ως Σπαρτιάτισσα, και ως Ελληνίδα, θεωρώ καθήκον και χαρά μου να προάγω το εθνικό συμφέρον μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και δράση, ενισχύοντας την αναπτυξιακή δυναμική με θετική προβολή, ευρηματικότητα και υψηλούς συμβολισμούς, που θα ενδυναμώσουν τόσο την εικόνα της χώρας, όσο και την αισιοδοξία των Ελλήνων, που μετά από την πολυετή δοκιμασία θέλουν να γυρίσουν σελίδα, με το βλέμμα σε ένα διαφορετικό μέλλον».

"Έσπασε" το φράγμα των 60.000 μεταναστών στις δομές

Επιμένει να “φορτώνει” σταθερά με περίπου 500 ανθρώπους ανά εβδομάδα τις δομές φιλοξενίας μεταναστών η Τουρκία.

Η επίσημη καταγραφή της κατάστασης από το ΓΕΕΘΑ δείχνει ότι για ακόμη μία εβδομάδα αυξήθηκε ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που βρίσκονται σε δομές διαχείρισης, σπάζοντας μάλιστα το ψυχολογικό φράγμα των 60.000.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγραφή της 5ης Μαρτίου, διαμένουν σε 33 δομές διαχείρισης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), 60.360 μετανάστες/πρόσφυγες, με δυνατότητα φιλοξενίας 32.640 ατόμων (οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου και Κω έχουν υπεράριθμους μετανάστες/πρόσφυγες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς).
Επίσης οι τρεις Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων για τις 5 Μαρτίου 2020 ανέλαβαν το έργο της παροχής 39.385 μερίδων φαγητού (από τις οποίες 295 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα Ενόπλων Δυνάμεων), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους μετανάστες/πρόσφυγες. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της προηγούμενης καταγραφής, της 27ης Φεβρουαρίου, διέμεναν σε 33 δομές διαχείρισης Ενόπλων Δυνάμεων, 59.896 μετανάστες/ πρόσφυγες ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της 20ης Φεβρουαρίου διέμεναν 59.438 άτομα, με δυνατότητα φιλοξενίας 32.640 ατόμων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τους επιπλέον 464 πρόσφυγες/μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στην χώρα, οι 252 συνελήφθησαν στον Έβρο, με την αστυνομία και τον Στρατό να έχουν αποστρέψει την παράνομη είσοδο σε 36.649 περιπτώσεις.

ΕΟΔΥ: 1135 - Νέα τηλεφωνική γραμμή πληροφοριών για τον νέο κοροναϊό

 Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό. 

Αγόρασε χαρτί τουαλέτας για 12 χρόνια!!!


Από  λάθος, κατάφερε να παραγγείλει χαρτί τουαλέτας για 12 χρόνια μια οικογένεια στην Αυστραλία.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Χάιντι Γιανέτσκι έκανε τη συνήθη παραγγελία για την ίδια και την οικογένειά της, μέσω διαδικτύου. Ωστόσο, κατά λάθος αντί για 48 ρολά χαρτιού, παρήγγειλε 48 κουτιά, ήτοι… 2.304 ρολά…
Μάλιστα, η παραγγελία έγινε σε περίοδο γενικότερης αναταραχής, όπου οι μαζικές αγορές λόγω του κορωνοϊού (Covid-19) έχουν αναγκάσει μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Αυστραλία να περιορίσουν τις ποσότητες σε μια συσκευασία ανά άτομο. Η Γιανέτσκι έμεινε ήσυχη, καθώς δεν πρόσεξε και την ομολογουμένως τεράστια χρέωση στην πιστωτική της κάρτα. Το κατάλαβε μόνο όταν το διαδικτυακό κατάστημα εκτέλεσε την παραγγελία και οι παλέτες παραδόθηκαν στο σπίτι της στη βόρεια Πολιτεία του Κουίνσλαντ. 
Πώς ένοιωσε για αυτό το λάθος; «Έπαθα πλάκα, σάστισα και ένοιωσα μάλλον ανόητη», δήλωσε η Γιανέτσκι.
Πάντως ο σύζυγός της, Κρις, αποφάσισε να κάνει τα κατορθώματα της συζύγου του μέσω Facebook, κάνοντας λόγο για «συναρπαστική ημέρα». Δεν δίστασε μάλιστα να δείξει την Χάιντι να κάθεται σε έναν «θρόνο» από κουτιά, στολισμένο με χαρτιά τουαλέτας, κρατώντας ένα ραβδί και φορώντας μια κορώνα, φτιαγμένα και τα δύο από ρολά χαρτιού τουαλέτας. Οι αναρτήσεις του έκτοτε έγιναν viral. Είμαι ανακουφισμένη που οι φίλοι και η οικογένειά μου δεν χρειάζεται να ανησυχούν γι’ αυτό», δήλωσε η Γιανέτσκι, ερωτηθείσα πώς νιώθει για την αυξημένη ζήτηση για χαρτί τουαλέτας στην Αυστραλία. Πάντως, έχοντας προφανώς διασκεδάσει τα όσα συνέβησαν, η οικογένεια αποφάσισε να πουλήσει κάποια κουτιά σε έρανο, στην τιμή που τα αγόρασαν.

Σύσκεψη στην Π.Ε. Μεσσηνίας για τον κορωνοϊό την Τρίτη 10 Μαρτίου

“Μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει κανένα διαπιστωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Χρειάζεται σύνεση, σωφροσύνη αλλά και ψυχραιμία, ώστε να μην τον κάνουμε… παρανοϊό”.
Στην πιο πάνω δήλωση προέβη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου, μετά και την γνωστοποίηση ότι απέβησαν αρνητικά ως προς τον κορωνοϊό τα αποτελέσματα των εξετάσεων οι οποίες έγιναν στον 27χρονο που είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Την σχετική γνωστοποίηση έκανε  ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, μετά την ενημέρωσή του από την Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Μεσσηνίας Κατερίνα Σπέντζουρα, η οποία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Ο αντιπεριφερειάρχης, επισημαίνοντας κι αυτός από την πλευρά του ότι “είναι προσωπική υπόθεση του καθενός να τηρεί τους κανόνες προσωπικής υγιεινής”, ανακοίνωσε παράλληλα την σύγκληση σύσκεψης την ερχόμενη Τρίτη 10 Μαρτίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, για το θέμα του κορωνοϊού:
“Προετοιμαζόμαστε και οργανωνόμαστε προς την σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση κρουσμάτων και για τον σκοπό αυτό την Τρίτη 10 Μαρτίου και ώρα 10 το πρωί, στο Διοικητήριο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εργασίας με θέμα τον συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων της Π.Ε. Μεσσηνίας για την διαχείριση ζητημάτων που σχετίζονται με τον κορονωϊό” δήλωσε ο Στ. Αναστασόπουλος, ειδικότερα.

ΦΩΤΟ - Έρημη πόλη o Πύργος λόγω κορονοϊού



Άδεια η πόλη μετά τα κρούσματα κορονοϊού …
Χωρίς εκδηλώσεις η «Happy Day» 
Τα καταστήματα στην πόλη είναι σχεδόν άδεια και οι πολίτες εκφράζουν την ανησυχία τους για το πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση.

Χωρίς εκδηλώσεις η «Happy Day» το Σάββατο

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Χωρίς εκδηλώσεις η «Happy Day» το Σάββατο στον Πύργο
Ο Εμπορικός Σύλλογος ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις των τελευταίων ωρών, οι οποίες αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή,
γνωστοποιεί στο καταναλωτικό κοινό ότι δεν θα διεξαχθούν εκδηλώσεις για την ήδη προγραμματισμένη HAPPY DAY.
Ωστόσο σεβόμενοι τούς καταναλωτές πού αναμένουν την εκπτωτική ημέρα, καλεί τους καταστηματάρχες να κάνουν τις προσφορές του HAPPY DAY.
Τηρούμε πάντα τούς κανόνες υγιεινής σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟΣ.

1926… Το θαλάσσιο τέρας της Μεσσήνης

Τον Μάρτιο του 1926, στη Μεσσήνη της Σικελίας, οι αλιείς κατάφεραν να πιάσουν στα δίχτυα τους ένα εξαιρετικά παράδοξο θαλάσσιο τέρας.

Το βάρος του σώματός του ήταν 238 κιλά. Η κεφαλή του μυστηριώδους πλάσματος έμοιαζε ιδιαιτέρως με την κεφαλή του ιπποπόταμου, αλλά με δόντια κωνικά και πολύ αιχμηρά.
Το θαλάσσιο τέρας της Μεσσήνης είχε οκτώ πόδια, μικρά και σχετικά ατροφικά, πάνω στα οποία μετά βίας μπορούσε να στηριχθεί.
Το σώμα του, το οποίο ήταν εξόχως ογκώδες, αναλογικά με το συνολικό του μέγεθος, καλυπτόταν από δέρμα πολύχρωμο και σκληρό, που, όμως, είχε την ελαστικότητα καουτσούκ.
Επίσης, το μήκος του έφτανε τα 12 μέτρα και η περιφέρειά του ήταν περίπου 5 μέτρα.
Το μυστηριώδες θαλάσσιο πλάσμα αλιεύθηκε ζωντανό, αλλά κατόπιν φονεύθηκε από τους ψαράδες με βαρείς πελέκεις.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 29/03/1926…
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 29/03/1926

Νοσοκομείο Πύργου: Κρούσμα κορονοϊού σε γιατρό - 5 άτομα από το προσωπικό σε καραντίνα

Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr σε γιατρό του Γ.Ν. Πύργου, ενώ λόγω της επαφής που είχε με συναδέλφους του γιατρούς και νοσηλευτές, πέντε άτομα έχουν τεθεί σε κατοίκον περιορισμό.

Ανεπιβεβαίωτες πηγές κάνουν λόγο για ακόμα ένα κρούσμα στο ιατρικό προσωπικό.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με άλλες πηγές αρνητικά ήταν τα δείγματα γιατρών από το Γ.Ν. Αμαλιάδας που εξετάστηκαν για τον κορωνοϊό.

«Απογειώθηκε» το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με την απλούστευση της αδειοδότησης

Εκτόξευση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έχει προκαλέσει η απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης, που θεσμοθετείται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το ΥΠΕΝ επιχειρεί - με το ίδιο νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση - να βάλει «φρένο» στην αθρόα εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος, αλλά και σε πιθανή διάθεση κερδοσκοπίας με τις άδειες.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, στον τελευταίο κύκλο υποβολής αιτήσεων για έκδοση αδειών παραγωγής ΑΠΕ, τον Δεκέμβριο του 2019, όταν είχε ανακοινωθεί το πλαίσιο για την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, υπεβλήθησαν 574 αιτήσεις για κατασκευή μονάδων συνολικής ισχύος 15.656 μεγαβάτ! Αρκεί να επισημανθεί ότι στους τέσσερις προηγούμενους κύκλους (οι αιτήσεις υποβάλλονται ανά τρίμηνο) οι αιτήσεις κινούνταν μεταξύ 2.000 - 3.000 μεγαβάτ.
Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι ο λόγος που πολλοί - φυσικά και νομικά πρόσωπα - έσπευσαν να καταθέσουν αιτήσεις για άδειες είναι η ελπίδα να εξασφαλίσουν μια «Βεβαίωση Καταχώρησης» στο μητρώο (η οποία αντικαθιστά την άδεια παραγωγής της ΡΑΕ που καταργείται με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο), χωρίς ελέγχους και προϋποθέσεις, με την προοπτική να πουλήσουν αργότερα τις βεβαιώσεις σε επενδυτές, που έχουν την πραγματική δυνατότητα να κατασκευάσουν τις μονάδες. Ενισχυτικό αυτής της άποψης είναι το γεγονός πως αρκετές από τις αιτήσεις του Δεκεμβρίου αφορούν εκτάσεις που βρίσκονται δίπλα σε υφιστάμενες μονάδες ΑΠΕ.
«Η πρόταση του υπουργείου είναι εξαιρετικά γενναία και περιλαμβάνει ριζική επιτάχυνση των διαδικασιών. Πρέπει όμως να τεθούν ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να αποφευχθούν υπερβολές και καταχρηστικές συμπεριφορές που θα επιτρέψουν την αθρόα έκδοση Βεβαιώσεων Καταχώρησης χωρίς σοβαρές πιθανότητες υλοποίησης. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πρόβλημα στους Διαχειριστές και τις λοιπές υπηρεσίες και πιθανόν θα ήταν δυσεξήγητο στις τοπικές κοινωνίες», επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Παναγιώτης Παπασταματίου, γενικός διευθυντής της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές (ΕΣΗΑΠΕ).
Στο πλαίσιο αυτό με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ επιβάλλεται τέλος έκδοσης της «Βεβαίωσης Καταχώρησης» που ξεκινά από 3.000 ευρώ ανά μεγαβάτ (MW) για μονάδες ισχύος έως και 1MW και κλιμακώνεται ως εξής:

- 2500 ευρώ/ΜW για το τμήμα της ισχύος από 1 έως και 10 MW,
- 2000 ευρώ/ ΜW για το τμήμα της ισχύος από 10 έως και 50MW
- 1500 ευρώ/ ΜW για το τμήμα της ισχύος από 50 έως και 100 MW και
- 1000 ευρώ/ΜW για το τμήμα της ισχύος πάνω από 100 MW.

Επιπλέον τίθενται χρονικά ορόσημα για τους κατόχους της «Βεβαίωσης Καταχώρησης», ώστε όσο γρήγορα αποκτούν το δικαίωμα για παραγωγή ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ τόσο γρήγορα και να το χάνουν, αν δεν προχωρούν την ωρίμανση του έργου τους.
Η βασική στόχευση του νομοσχεδίου παραμένει πάντως η επιτάχυνση των διαδικασιών με τελικό στόχο, όπως επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, το 2021 όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης, οι επενδύσεις σε ΑΠΕ να αδειοδοτούνται σε 2 χρόνια από 6 - 10 χρόνια που χρειάζονται σήμερα.
Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν στη ΡΑΕ άνω των 1.800 αιτήσεων (περίπου 29 GW) για έκδοση «Αδειας Παραγωγής» και αξιολογούνται ακόμα αιτήσεις του 2018. Ενδεικτικό του γραφειοκρατικού κυκεώνα που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές είναι ότι - σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΛΕΤΑΕΝ - μόνο το 3% των αδειών παραγωγής που εκδίδονται από τη ΡΑΕ καταλήγουν σε υλοποίηση των επενδύσεων.

Κ.Βουτσαδάκης

ΦΩΤΟ: Νέα ένταση στον Έβρο - Ρίψεις χημικών από την τουρκική πλευρά

Νέα ένταση αυτήν την ώρα στη μεθόριο Ελλάδας – Τουρκίας, στην περιοχή του Έβρου.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 9.30 το πρωί, όταν ομάδα μεταναστών και προσφύγων επιχείρησε να διέλθει στο ελληνικό έδαφος.
Η ένταση σημειώνεται κατά μήκος του φράκτη στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και του Ελληνικού Στρατού.
Πληροφορίες, μάλιστα, του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1», κάνουν λόγο για ρίψεις δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά προς τις ελληνικές δυνάμεις.
Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, στόχος της τουρκικής πλευράς είναι να δημιουργηθεί αντιπερισπασμός με τη ρίψη χημικών, για να μπορέσουν οι μετανάστες να καταστρέψουν τον φράχτη και να περάσουν.
Ένταση με δακρυγόνα και κρότου – λάμψης σημειώνεται και στην τουρκική πλευρά των συνόρων, κοντά στον άτυπο καταυλισμό που έχει στηθεί.
88236360_10158070770312389_2691871422782898176_o.jpg
89398090_10158070770517389_3174073624512430080_o.jpg
89518921_10158070770327389_670202313368928256_o.jpg

Επιθέσεις από αδέσποτα τους έστειλε σε νοσοκομείο

Με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ένας 65χρονος άνδρας ο οποίος δέχθηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Όλα συνέβησαν περίπου στις 4.30πμ, στο Ελαιόρεμα, όταν ο 65χρονος εντοπίστηκε με τραύματα από δαγκωματιές στο κεφάλι και στο σώμα.
Όπως αναφέρει το thestival.gr ο 65χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία δέχθηκε κλήση για παρόμοιο περιστατικό στο ίδιο σημείο και στις 6πμ. Πιθανότατα η ίδια αγέλη επιτέθηκε και σε 82χρονο ο οποίος μεταφέρθηκε επίσης στο Ιπποκράτειο με δαγκωματιές, ωστόσο η κατάσταση του δεν είναι τόσο σοβαρή όσο του 65χρονου.
Για τις επιθέσεις έχει ενημερωθεί ο δήμος ενώ και η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τα περιστατικά.

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στον Κόρινθιακό – Αισθητός και στην Αττική

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις, σημειώθηκε στις 10.20 π.μ. στην περιοχή του Κορινθιακού, με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα βόρεια της Περαχώρας.ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Αθήνας
 Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στην περιοχή των Αλκυονίδων, 23 χλμ. βόρεια - βορειοανατολικά της Κορίνθου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ.

«Επικρατεί τρέλα» - «Χάος» στα σούπερ-μάρκετ του Λος Άντζελες λόγω κορωνοϊού

Ούτε ένα χαρτί υγείας στον ορίζοντα και το εμφιαλωμένο νερό με δελτίο: οι κάτοικοι του Λος Άντζελες έκαναν έφοδο αυτή την εβδομάδα στα σούπερ-μάρκετ φοβούμενοι την επιδημία του νέου κορωνοϊού.
Δύο ημέρες αφού η Καλιφόρνια κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο έδαφός της, τα καταστήματα πωλήσεων χονδρικής που επισκέφθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο χθες, Παρασκευή, δεν κατάφερναν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση για μια ολόκληρη σειρά βασικών προϊόντων.
«Επικρατεί χάος, κάνουμε τον διπλό τζίρο απ' ό,τι συνήθως», λέει η Ρενέ, η οποία εργάζεται σ' ένα σούπερ-μάρκετ της Cosco στο Μπέρμπανκ.
«Σήμερα τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα. Γι' αυτό δεν έχουμε πια χαρτί υγείας, το νερό έχει σχεδόν τελειώσει και δεν έχουμε άλλο τζελ για τα χέρια».
Μέχρι τώρα η Καλιφόρνια έχει καταγράψει έναν θάνατο, πράγμα που την κατατάσσει στη δεύτερη θέση μετά την Πολιτεία της Ουάσινγκτον (11 νεκροί προς το παρόν).
Παρά τις εκκλήσεις των αρχών για αυτοσυγκράτηση, οι Καλιφορνέζοι άρχισαν να υποκύπτουν στον πανικό και να κάνουν μαζικές αγορές, όπως σε ορισμένες περιφέρειες της Ασίας και αλλού.
«Επικρατεί τρέλα», είπε την Πέμπτη σε αναλυτές ο οικονομικός διευθυντής της Costco, ο Ρίτσαρντ Γκαλάντι.
Την ημέρα εκείνη η αστυνομία της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο, κοντά στο Λος Άντζελες, εκλήθη σε ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας έπειτα από εκρήξεις οργής πελατών εξαιτίας των ελλείψεων.
Χθες, Παρασκευή, η πελάτες της Cosco δικαιούνταν μόνο δύο κιβώτια νερό, από τέσσερα την προηγουμένη.
Πολλοί επιχείρησαν να υπερβούν την ποσότητα αυτή, όμως το επιπλέον νερό κατασχόταν στο ταμείο, κάτι που προκάλεσε εντάσεις.
«Με την τρέλα που επικρατεί εδώ, αρχίζουμε αληθινά να συνειδητοποιούμε», λέει η 30χρονη Λάιζα Γκαρσία, η οποία παραδέχεται πως ανησυχεί όλο και περισσότερο.
«Σκοπεύαμε να προμηθευθούμε χαρτί τουαλέτας και χαρτί κουζίνας, όμως δείτε αυτά τα άδεια ράφια!», προσθέτει.
Σε ένα άλλο κατάστημα της Cosco, οι εργαζόμενοι αφηγούνται πώς οι πελάτες μπήκαν σχεδόν τρέχοντας μόλις άνοιξε για να ορμήσουν σε προϊόντα.
Το μεσημέρι, δεν απέμεναν παρά φιάλες ενός ακριβού αεριούχου νερού, προς μεγάλη απογήτευση πολλών πελατών.

Γιατρός έπιασε τον παρολίγον κλέφτη

Ιδιώτης γιατρός στην Ελασσόνα, την ώρα που εξέταζε ηλικιωμένο ασθενή στο προσωπικό του ιατρείο, αντιλήφθηκε ότι επίδοξος "ληστής" είχε ανοίξει την πόρτα του γραφείου και έκλεψε χρήματα από το μπουφάν του εξεταζόμενου ηλικιωμένου. 
Με άλλα λόγια ο φιλόδοξος κλέφτης βρήκε την ευκαιρία που είχε βγάλει το μπουφάν ο ασθενής και... άπλωσε το χέρι του. Ο γιατρός όμως κατάλαβε τι συνέβη και με αστραπιαίες κινήσεις ο γιατρός βγήκε στον κεντρικό διάδρομο του κτηρίου και στην έξοδο του ιατρείου έπιασε τον παρολίγον "κλέφτη" και τηλεφώνησε στην αστυνομία για να τον παραδώσει.
Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος της Ελασσόνας που έφθασαν στο σημείο διαπίστωσαν πως τα χρημάτα έλειπαν από τον ηλικιωμένο ασθενή και συνέλαβαν τον ληστή, που αναγκάστηκε να επιστρέψει τα χρήματα.  Έτσι ο  επίδοξος ληστής οδηγήθηκε στον ανακριτή και τον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου